NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea


02-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Injectie verhelpt snurken in twee minuten

Injectie verhelpt snurken in twee minuten


http://img407.imageshack.us/img407/300/snurken.jpg


Een haast pijnloze injectie in het gehemelte is een volwaardig alternatief voor een pijnlijke operatie om snurken permanent te verhelpen. Dat beweert een Britse arts die ondertussen al 400 patiŽnten behandelde. 

Slaaptekort
Momenteel heeft slechts enkel de Britse arts Hadi Al-Jassim deze techniek onder de knie. Hij zegt zelf schitterende resultaten te bereiken met deze injectie. De behandeling, snoreplasty genaamd, is snel en goedkoop. Het duurt twee minuten en gebeurt onder lokale verdoving. Hij injecteert sodium tetradecyl in het gehemelte, wat het zacht weefsel harder maakt, waardoor dit niet kan vibreren. Hij geeft nu lezingen aan andere specialisten in Groot-BrittaniŽ over deze techniek.

Operatie is pijnlijk
"Een operatie is heel pijnlijk en het duurt weken voor je helemaal hersteld bent, daarom beslissen veel patiŽnten het niet te doen. Bij deze injectie kun je achteraf meteen naar huis en een uur later weer eten", besluit Al-Jassim. "Snurken lijkt slechts een klein probleem en voor de patiŽnt zelf is het vaak niet storend, maar voor de partner wel. Dankzij deze techniek krijgen zij op een makkelijke manier hun nachtrust terug."
Ľ Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De fysieke nadelen van de laptop

De fysieke nadelen van de laptop


Fout: de laptop op de knieŽn.


Laptops hebben enkele duidelijke voordelen: je computer is mobiel, en kan dus overal mee naartoe. Op de trein of tijdens het wachten in de luchthaven kan je nog wat werken of een filmpje bekijken.

Fysieke klachten
Maar ze hebben ook enkele belangrijke nadelen, vooral voor de houding die de gebruiker van de laptop aanneemt. Meer zelfs: laptopgebruikers hebben vaak mťťr lichamelijke klachten dan wie aan een desk top (een vaste computer) werkt. Dat staat te lezen op gezondheid.be.

Nek, rug en schouders
Veel heeft te maken met de nabijheid van scherm en toetsenbord, en de plaatsing ervan op een gewone tafel of de schoot van de gebruiker. Daardoor moet de gebruiker het hoofd voorwaarts kantelen om goed op het scherm te kunnen kennen. Als gevolg daarvan kantelen ook nek, schouders en bovenrug mee, waardoor de gebruiker voorover gebogen komt te zitten.

Dit belast de nek- en schouderspieren, waardoor een gevoel van stijfheid, kramp of zelfs ontsteking ontstaan. Klachten die vaak verergerd worden als de mousepad op de laptop wordt gebruikt in plaats van een aparte muis.

Ogen
Ook de ogen lijden onder het gebruik van een laptop. De letters zijn vaak kleiner, wat de ogen extra belast. Droge ogen zijn ook een vaak voorkomend fenomeen, omdat computergebruikers minder vaak knipperen met de ogen. Dit kan ook tot een gevoel van vermoeidheid leiden.

Tips
Om je lichaam te ontlasten, worden volgende tips meegegeven aan computergebruikers:

1) Werk niet langer dan twee uur per dag met een laptop. Sluit deze liefst aan op een extern toetsenbord, scherm en muis. Dit geldt ook voor kinderen.

2) Wordt de laptop toch langer dan dat gebruikt, dan wordt aangeraden een laptopstation te gebruiken, of een pak papier, om de laptop op de juiste hoogte te brengen. Hierdoor kan de gebruiker rechter zitten, wat de lichamelijke klachten zou moeten verminderen. Uit onderzoek is gebleken dat het gebruik van een laptopstation de belasting met bijna een kwart doet dalen.

3) Let er op dat de toetsen niet te klein zijn

4) Plaats de laptop nooit op de knieŽn om te werken, te mailen, te surfen of films te bekijken.

5) Zorg ervoor dat er voldoende maar niet te fel licht is in de ruimte waar je met de laptop werkt.
Ľ Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds meer Japanse mannen kiezen voor vrouwenleven

Steeds meer Japanse mannen kiezen voor 'vrouwenleven'
Ze willen wel studeren, en een beetje werken. Maar het liefst willen ze met een rijke zakenfiguur trouwen, en thuisblijven voor de kinderen om te koken, te bakken en te zorgen. Niets nieuws onder de zon, dit zijn gewoon traditionele vrouwen? Juist, behalve dat het hier niet om vrouwen gaat, maar om mannen.

Extreme nieuwe mannen
Japanse mannen om precies te zijn. Mannen die zich afzetten tegen alles waar Japanse mannen voor staan, en zich identificeren met de vrouwenrol. Het zijn geen transseksuelen en ze zijn ook niet noodzakelijk homoseksueel. Eerder een extreme nieuwe man of zoals The Times het omschrijft: een metroseksueel zonder de testosteron. In Japan worden ze 'herbivoren' (soshokukei danshi) of 'vrouwelijke mannen' (ojo-man) genoemd.

Grote groep
Uitzonderingen zijn het ook al niet. Hoewel er geen specifieke cijfers lijken te bestaan die het fenomeen naar waarde schatten, zou het toch om een substantiŽle groep mannen gaan. Sommigen schatten dat de helft van de Japanse mannen tussen 20 en 40 'herbivoor' is, anderen geloven dat twee derde van de mannelijke bevolking tussen 20 en 34 'herbivorische neigingen' heeft.

Geen auto's, merken of vrouwen
Mannen met een diploma, mannen met gevoel voor stijl, mannen met een mening, maar zonder de wil om in het mannelijke rollenpatroon te stappen. Ze geven niets om 'mannelijke waarden' als succes, snelle auto's, dure kleren, spiksplinternieuwe gadgets en 'trofeevrouwen'. Dingen die 'in' waren voor de generatie eind de jaren '80, begin de jaren '90, die de economische heropleving van het land meemaakten. En samen daarmee het belang aan materiŽle zaken.

Taart eten
Maar dat weigeren de herbivoren dus. Ze hebben daarentegen wel een uitgesproken interesse voor alles dat tot voor kort gold als 'exclusief vrouwelijk': bescheiden jobs, shoppen en, het summum voor vrouwelijk Japan, samen taart eten. Auto's zijn voor hen vooral praktisch en geven hen de ruimte zichzelf te zijn.

Marketeers hebben het gat in de markt ondertussen gevonden. Zo maken ze light-bieren (met minder alcohol), beha's voor mannen (zonder kant of franjes) en ook de modewereld volgt met een collectie rokken en topjes voor mannen, sommige zelfs roze.

Slecht nieuws
Maar sociologen en demografen trekken zich de haren uit het hoofd. Voor een land als Japan, met zijn sterk vergrijsde bevolking is het slecht nieuws dat vele mannen niet geÔnteresseerd zijn in hun traditionele mannelijke rol.

Japanse vrouw
Want de Japanse vrouwen zijn niet meegeŽvolueerd. Zij willen voornamelijk (40 procent) een man die meer dan 50.000 euro verdient. In werkelijkheid verdient nog geen vier procent van de Japanse mannen dat, en de Japanse vrouwelijke mannen zťker niet.

Nooit trouwen, nooit kinderen
Het gevolg is dat veel Japanners, zowel man als vrouw, nooit trouwen en nooit kinderen hebben. Het timide karakter van de Japanse mannen helpt niet. De helft van de mannen tussen 20 en 34 is niet getrouwd en van hen heeft slechts 20 procent een vriendin. 30 procent van de mannen heeft nog nooit een vriendin gehad. Sociologen vrezen dat deze nieuwe trend de al grijze samenleving nog minder dynamisch en vitaal gaat maken.
Ľ Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beefeaters vallen eerste vrouw in Tower of London lastig

Beefeaters vallen eerste vrouw in Tower of London lastig

Twee "beefeaters", of wachters van de Tower of London, zijn geschorst nadat ze ervan beschuldigd zijn de eerste vrouw die in dienst genomen werd, te hebben lastiggevallen. Tegen een derde man is een onderzoek geopend. "We nemen de beschuldigingen heel ernstig", stelde een woordvoerster van de instelling die de Tower beheert.

Wikipedia
De Britse krant The Sun berichtte dat de 44-jarige Moira Cameron, de eerste vrouw die in 2007 de functie van "beefeater" kreeg, het onderwerp uitmaakte van "een haatcampagne" door sommige van haar collega's. Onder meer werd haar uniform beschadigd en werd een onlineartikel op Wikipedia met haar naam vervalst.


Kroonjuwelen
De "Yeomen" werden in de zestiende eeuw door koning Henry VIII aangeduid om de Tower te bewaken. Het gebouw was eerst een koninklijk verblijf, later een gevangenis en vandaag een toeristische trekpleister. De beefeaters, die momenteel met 35 zijn, beschermen de kroonjuwelen en leiden de bezoekers rond.
Ľ Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Meisje (11) bevalt op haar trouwdag

Meisje (11) bevalt op haar trouwdag

Een meisje van elf heeft een onvergetelijke trouwdag beleefd. Kordeza Zhelyazkova stond te stralen in haar prachtige trouwjurk toen plots haar weeŽn begonnen. Het meisje werd in allerijl naar het ziekenhuis gebracht en schonk er even later het leven aan Violeta, een wolk van een dochter.

"Mooiste speelgoed"
De Bulgaarse uit Sliven werd twee weken voor haar elfde verjaardag zwanger van haar vriendje Jeliazko Dimitrov (19). De moeder is dolgelukkig met haar kleine spruit. "Ik hoef geen speelgoed meer, ik heb net het mooiste speelgoed gekregen", aldus Kordeza. "Violeta is zo mooi, ik hou echt van haar. Ik ga niet meer terug naar school, ik wil nu voor haar zorgen."

Geen seksuele opvoeding gekregen
Het stel ontmoette elkaar op de speelplaats van hun zigeunerschool. Haar man redde haar van tussen de stieren en het meisje werd meteen verliefd op haar heldhaftige redder. "Ik heb nooit seksuele opvoeding gekregen en ik wist niets over seks. Ik had nog nooit een vriendje gehad en ook over condooms had ik nog nooit gehoord. Ik wist ook niet dat ik zwanger was tot mijn oma een opmerking maakte over mijn gewicht. Ik dacht dat ik gewoon te veel hamburgers gegeten had."

Vader riskeert celstraf
Het stel had een traditionele trouwpartij in ware roma-traditie maar aan het geluk kan nu wel snel een einde komen. Jeliazko riskeert immers tot zes jaar cel voor het hebben van seks met een minderjarige. Hij is er alvast niet gerust in. "Ik ben bang. Ik wil voor mijn vrouw en kind zorgen en wil dus niet in de gevangenis belanden. Ik heb een fout gemaakt maar ik heb er geen spijt van want nu heb ik tenminste mijn mooie Violeta", besluit de fiere vader.
Ľ Reageer (0)
01-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tips om keukenrampen nog te redden

Tips om keukenrampen nog te redden
Je bent aan het zweten in de keuken, je gasten arriveren binnen een kwartier en je moet nog tal van gerechten bereiden. Net op dat moment kap je per ongeluk het volledige zoutvat in je soep of merk je dat je de wijn bent vergeten koud te zetten. We geven je lessen eerste hulp bij keukenrampen.
 
Te veel zout
Per ongeluk te veel zout toevoegen aan een gerecht is ťťn van de dingen die je nog kan goedmaken. De beste manier is door een ander ingrediŽnt toe te voegen. Je zal dan wel meer eten maken dan nodig is, maar je kan de overschot de volgende dag nog opeten. Bij een stoofpotje kun je nog een gepelde aardappel toevoegen. Leg deze gedurende 15 minuten in de kokende schotel om die vervolgens te verwijderen. De aardappel absorbeert het overtollige zout en maakt je gerecht weer eetbaar.

Verbrand voedsel
Bij een pan die te lang op het vuur stond, zal het aanbaksel aan de bodem plakken. Verwijder de pot van het vuur zonder te roeren of te schrapen. Neem een nieuwe pot of pan en giet hierin driekwart van je gerecht en laat de aangebrande resten in de andere pan. Dit redt het meeste van je gerecht.

Hoe een verbrande pan redden?
Om aanbaksel uit een pan te verwijderen, kook hierin wat water met een beetje zuiveringszout gedurende een kwartier. Laat het dan een achteraf afkoelen. Hierdoor zou alles moeten verdwenen zijn.

Klonters in saus
Een zeef is de beste manier om klonters uit een saus te krijgen.

Uitgedroogd brood
Een stuk oud, uitgedroogd (stok)brood  hebt, kun je terug lekker maken door het in een vochtige doek te wikkelen gedurende 20 minuten. Verwijder deze en plaats het brood gedurende twee ŗ drie minuten in de oven. Dit geeft de weer de textuur versgebakken brood.

Warme fles witte wijn
Als je een warme fles witte wijn snel koud moet krijgen, doe je dit best met een ijsemmer, met daarin een beetje koud water en een handvol grof zout. Binnen de tien minuten zou je fles op temperatuur moeten zijn
Ľ Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe scantechniek maakt gedachten zichtbaar

Nieuwe scantechniek maakt gedachten zichtbaar


http://img59.imageshack.us/img59/4452/gedachtenlezen.jpgGedachtenlezen wordt binnenkort een wetenschap, schrijft the Sunday Times. Amerikaanse vorsers hebben namelijk een techniek ontwikkeld waardoor scanners kunnen lezen wat er in de hersenen gebeurt en beelden kunnen reproduceren van wat mensen zien, of zelfs van wat ze zich herinneren.
 
Bewegende beelden
Jack Gllant en Shinji Nishimoto, twee neurologen van de universiteit van CaliforniŽ, zijn erin geslaagd om de hersenactiviteit in de visuele cortex van het brein te koppelen aan statische beelden die dezelfde persoon ziet. Ze gingen een stap verder door bekend te maken dat ze nu ook de signalen decoderen die door bewegende beelden in de hersenen worden geregistreerd.
 
Video's kijken
Gallant and Nishimoto gebruikten de fMRI-techniek om de hersenen van twee patiŽnten te scannen terwijl die naar video's keken. Om het verband te leggen tussen de vormen, kleuren en bewegingen in de video's en de de activiteiten in de visuele cortex van de patiŽnten werd een speciaal computerprogramma ontwikkeld. Vervolgens werden 200 dagen YouTube-beelden in die computer gebracht die moest voorspellen welke hersengedeeltes door die beelden zouden worden gestimuleerd.
 
Niet scherp
Tenslotte werd deze software gebruikt om de hersenactiviteit te meten terwijl de patiŽnten een nieuwe film bekeken en om wat zij zagen te reproduceren - maar dan uitsluitend op basis van die hersenactiviteiten. Daaruit bleek dat de patiŽnten hele stukken konden terugbrengen van de film die ze bekeken, ook al waren die beelden verre van scherp.

Ooggetuigen misdrijf
Volgens dokter Gallant "kunnen we op deze manier boeiende dingen bereiken". "Op het ogenblik dat je iets ziet en je wilt het aan een ander vertellen, blijken woorden vaak niet voldoende. Deze technologie kan worden gebruikt om de beelden die je hebt gezien aan een ander te tonen. Het kan van nut zijn voor kunstenaars maar het kan ook worden gebruikt om een ooggetuigen van een misdrijf te laten 'tonen' wat en wie hij zag."
Ľ Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom dochters moeders goede raad irritant vinden

Waarom dochters moeders goede raad irritant vinden
Dochters kunnen zich op volwassen leeftijd ontzettend storen aan de bemoeienissen van hun moeder. Dat gaat van het bekritiseren van haar kledingstijl tot opvoedingstips. We leggen uit waarom dat zo is.


Voorspelbaar
Tachtig tot negentig procent van de dochters zegt een goede relatie te hebben met haar moeder, dat blijkt uit onderzoek van de Amerikaanse professor Karen Fingerman. De relatie tussen een moeder en haar dochter is vrij voorspelbaar, tijdens de jonge jaren is de liefde wederzijds en onvoorwaardelijk, dat meldt 6minutes.be. Eens de dochter de puberteit bereikt, wordt ze kritischer ten opzichte van haar moeder. Op volwassen leeftijd krijgt de dochter een realistische kijk. Ze neemt haar mama zoals ze is, met haar slechte en goede kantjes.


Spiegel voorhouden
Op middelbare leeftijd draaien de rollen om. Dan moet de dochter steeds meer voor haar mama zorgen. En geeft de moeder een kijk in de eigen toekomst van de dochter, wat niet altijd makkelijk te verdragen is. Toch blijft ze dan nog steeds raad geven, gevraagd of ongevraagd. Omdat mama's ooit zo goed voor hun dochters hebben gezorgd, verwachten ze op latere leeftijd hetzelfde dat hun kroost dit ook voor haar zal doen. Maar dit zorgt voor faalangst bij de jongere generatie.


Waarom irritant
Volgens Fingerman kan dit een verklaring zijn waarom deze goedbedoelde raad dochters irriteert. Desondanks blijven ze graag in elkaars gezelschap vertoeven. Ook blijkt dat mama's meer verdragen en minder kritisch zijn dan omgekeerd. Nog verrassend is dat moeders bemoeienissen en bezorgdheid van hun dochter helemaal niet erg vinden, het maakt zelfs dat ze zich geliefd vinden.
Ľ Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 novembernu ik er niet meer ben
huil dan eventjes
want ik weet dat je verdriet  hebt
maar vergeet niet te leven
vergeet niet te genieten
want weet dat ik altijd bij je zal zijn
s'nachts zal ik over je waken
de mooiste ster zal ik voor je zijn
Ľ Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Emma Shapplin Cuerpo Sin Alma

Emma Shapplin  Cuerpo Sin Alma

Om de prachtige stem van haar te beluisteren
druk op de foto


Emma Shapplin (born CrystÍle Joliton on 19 May 1974, in the Paris suburb of Savigny is a French soprano coloratura who primarily performs contemporary classical crossover.

Emma Shapplin started her music career in classical music but then moved to hard rock. When she was 18, singer Jean-Patrick Capdevielle convinced her to return to taking classical lessons so as to improve her singing technique. She discovered that although rock had given her more artistic freedom and hedonistic lifestyle than classical music, it was still not enough for her, so she decided to create her own style. This became a combination of archaic opera and modern trance and folk traditional Scottish and/or pop music. Shapplin and Capdevielle subsequently worked together on her first release, Carmine Meo.] Capdevielle wrote Carmine Meo as the first part of an Atlantis themed opera, Atylantos, whose 2001 staging and CD release promoted the careers of four other gifted young singers: the French sopranos Chiara Zeffirelli and Jade Laura Díangelis, the Romanian soprano Elena Cojocaru, and the French tenor Nikola Todoravitch.


Although Shapplin was raised speaking French, and sings some of her songs in that language, most of the songs on Carmine Meo were translated from the French in which Capdevielle wrote them into Latin and ancient ProvenÁal dialect, in which Shapplin sang them. On her second release, Etterna, she decided to perform in old (13th-century) Italian. She did so because, according to her, "It's a language that sings naturally"; and because this is closer to the modern Italian language she used in some of her first classical singing lessons, while the older Italian "lends itself more to poetry, to dreaming, and to drama too". In particular, she used the spelling "Etterna" for the album and track title because this is the way Dante wrote, rather than the modern Italian "Eterna". She occasionally performs one of her hit songs, La Notte Etterna, in Spanish (as La Noche Eterna). Her single "Discovering Yourself" is in English. Shapplin has co-operated with Greek singer George Dalaras and she visits Greece almost every year for concerts in Athens's ancient Odeon of Herod Atticus.

Shapplin was relatively unknown in the United States until composer Graeme Revell used her voice on his score for the movie Red Planet. They later collaborated on her second album Etterna, with Revell producing all of her songs. That album was written in breach of her contract with Pendragon Records, which owns the trademark "Emma Shapplin" and had a six-record contract with the singer.
Ľ Reageer (0)
31-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mannen lezen graag op wc, vrouwen liever in bad

Mannen lezen graag op wc, vrouwen liever in bad


http://img130.imageshack.us/img130/9043/lezeninbad.jpgDe Vlaming leest graag op de wc of in het bad. Dat blijkt uit de nieuwe Boekbarometer van boeken- en multimediaspecialist ECI BelgiŽ die zaterdag op de Boekenbeurs in Antwerpen voorgesteld is. 82,8 procent van de Vlamingen leest wel eens op de wc en 56,5 procent in bad, zo wordt duidelijk uit de enquÍte die in samenwerking met badkamerspecialist Van Marcke bij 4.031 respondenten werd gevoerd.
 
De helft (50,3 pct) van de mannelijke respondenten leest minstens 1 keer per dag op de wc tegenover 33,1 pct van de vrouwen. Vrouwen lezen daarentegen weer beduidend liever in bad. Ruim een derde (34,4 pct) van de vrouwen leest wekelijks in bad tegenover 23,8 pct van de mannen. De meeste mannen vinden lezen in bad maar niets. Bijna 70 pct van de mannen leest zelden of nooit in bad.
 
Laxerende werking
Vrouwen nemen vlugger een boek mee naar ťťn van de rustige plekjes. Heel wat mannen nemen dan weer de krant mee op toilet.
Mannen lezen vooral op toilet "om de tijd te doden" en beschouwen het lezen op het toilet als "rustgevend met een laxerende werking". Veel mannen vinden het lezen op de wc duidelijk ontspannend, in tegenstelling tot vrouwen die beter kunnen ontspannen in bad.
 
Vrouwen lezen op de wc vooral om twee dingen tegelijk te doen en tijdsbesteding te optimaliseren. "Eventjes alleen zijn" is bij zowel de mannen als vrouwen ťťn van de meest aangegeven beweegredenen om te lezen op de wc.
Ľ Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maak van je vagina een sieraad

Maak van je vagina een sieraad

Wie graag wil pronken met haar intiemste delen, kan deze voortaan vereeuwigen in een halsketting. Onder het motto 'vier je eigen schoonheid' brengt VulvaLoveLovely de bijzondere kunstwerkjes op de markt. Op de modeblog van Paris Hilton wordt de nieuwigheid aangeprezen.


Beschrijving
Elk stuk is origineel en uniek, stelt de ontwerpster, gesculpteerd uit je eigen vagina. GeÔnteresseerden sturen twee tot drie foto's van door van hun vulva of pennen een gedetailleerde beschrijving neer. Enige kennis is daarbij belangrijk: zo moet de vorm van de binnenste en buitenste schaamlippen en de kleur meegegeven. Ook een juiste positiebeschrijving van de clitoris en de schaamlippen zijn volgens de ontwerpster nodig.Geschenk
Wie op zoek is naar het ultieme eindejaarscadeau, kan een juweeltje laten sculpturen voor zijn of haar vriendin. Een grondige studie tussen de lakens lijkt echter wel noodzakelijk. Meer info: www.etsy.com
Ľ Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Vrouw (83) overlijdt na zestig jaar in ijzeren long

Vrouw (83) overlijdt na zestig jaar in ijzeren long


Een archieffoto van June Middleton en haar Labrador Angel uit april van dit jaar.


In een verzorgingstehuis in Melbourne is vandaag een 83-jarige vrouw overleden die al zestig jaar aan een ijzeren long lag. June Middleton was een poliopatiŽnte. Door die aandoening kon ze niet zelfstandig ademen. De ijzeren long moest haar daarbij helpen.

De dame lag al sinds 1949 aan het apparaat. Op haar 23ste werd ze getroffen door polio. In april van dit jaar 'vierde' ze met haar familie en haar hond Angel haar zestigjarig 'verblijf' in het toestel.

"Het beste van maken"
"Dit is nu eenmaal mijn lot", zei mevrouw Middleton toen. "Je moet er het beste van maken". De dame haalde in 2006 een plaatsje in het Guinness World Book of Records als de persoon die het langst aan een ijzeren long hing.
Ľ Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pompoenen doen kassa rinkelen

Pompoenen doen kassa rinkelen


http://img4.imageshack.us/img4/4373/pompoenenenhalloween.jpg


Wat tien jaar geleden begon als een bescheiden modetrend, is uitgegroeid tot dť marketingtroef van de herfst. Halloween is voor pretparken de drukste periode van het jaar. Ook steden en gemeenten proberen met spookwandelingen en heksenvertellingen massaal toeristen te lokken, zo staat te lezen in Het Nieuwsblad.
 
Griezelen
Elke zichzelf respecterende stad of gemeente organiseert in de herfstvakantie wel een spookfuif of heksenvertelling. Hoewel Halloween eerst een feestdag was die vooral in Ierland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada werd gevierd, raakt het fenomeen nu ook hier ingeburgerd. "Er is meer aandacht voor rituelen en tradities", zegt trendwatcher Nathalie Bekx. "Aanvankelijk wilde de commerciŽle sector een soort tweede carnaval maken van Halloween, maar het is vooral een feest geworden van griezeluitstapjes met de familie. De herfstvakantie is daarvoor een ideale gelegenheid."
 
Magie
Volgens Bekx heeft Halloween zijn succes ook te danken aan een groeiende interesse voor magie en occultisme. "Mensen willen ontsnappen aan de dagelijkse sleur. Door de populariteit van Harry Potter en Lord of the Rings heeft Halloween nu ook bij ons een hoogtepunt bereikt."
 
Voor pretparken - ook al een bij uitstek Amerikaans fenomeen- is Halloween zelfs vůůr de kerstdagen en de zomer de drukste periode van het jaar.
Ľ Reageer (0)
30-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Autist maakt uit het hoofd adembenemende tekening New York na helikoptervlucht

Autist maakt uit het hoofd adembenemende tekening New York na helikoptervlucht

De autistische kunstenaar Stephen Wiltshire werkt aan een 5,5 meter grote tekening van New York. Hij haalt de griezelig accurate beelden helemaal uit zijn geheugen, na een helikoptervlucht boven de stad die amper 20 minuutjes duurde.


Op de foto's ziet u hoever de man al gevorderd is na amper drie dagen tijd. Hij luistert de hele tijd naar zijn muziekspeler, daar muziek hem helpt tijdens het tekenen.

12 pennen
Wiltshire tekent in potlood eerst de randen van zijn onderwerp, en zet er dan enkele belangrijke plaatsen in. Hij doet ongeveer een week over een dergelijke tekening, en jaagt er dan 12 pennen door.

De man maakte al gelijkaardige kunstwerken van Tokio, Rome, Hong Kong, Frankfurt, Madrid, Dubai, Jeruzalem en zijn woonplaats Londen. Zijn tekening van Rome was zo accuraat dat hij het precieze aantal zuilen van het Pantheon juist had.http://www.hln.be/static/FOTO/pe/8/8/13/media_xl_2401513.jpg
Ľ Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.65-plussers niet meer gratis op bus

65-plussers niet meer gratis op bus


http://s1.gva.be/imgpath/assets_img_gvl/2009/10/30/767875/65-plussers-niet-meer-gratis-op-bus_5_460x0.jpg


De 65-plussers zijn de eerste mensen die de besparingsronde bij De Lijn gaan voelen. Zij kunnen niet meer volkomen gratis rijden. Ze moeten een eenmalige bijdrage betalen. Er is sprake van een bedrag tot 20 euro per jaar.

De Vlaamse vervoermaatschappij De Lijn moet in opdracht van de Vlaamse regering bezuinigen. Aan de ene kant zoekt ze naar 40 miljoen per jaar aan besparingen, aan de andere kant naar meer inkomsten. Een van de voornaamste manieren om meer geld in het laatje te krijgen, is het laten betalen van een kleine, maar nog steeds íbillijkeí bijdrage door 65-plussers, die vandaag gratis met bus en tram rijden.

Er circuleren bedragen van 5 tot 20 euro voor een jaarabonnement. Vandaag krijgen alle mensen die 65 jaar worden, een gratis abonnement van De Lijn in de bus. Ook dat verandert: de vervoermaatschappij gaat niet meer automatisch iedereen aanschrijven.

Dat is al een besparing op zich. De kans is eveneens groot dat andere abonnementen van De Lijn duurder worden, maar daarover is nog geen duidelijkheid.
Ľ Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Seks met nieuwe date maakt vijftigers onzeker

Seks met nieuwe date maakt vijftigers onzeker

Vijftigers die een nieuwe relatie aangaan, kampen nog altijd met onzekere gevoelens in bed, zo blijkt. Onzekerheid over hun lichaam en twijfels over hun nieuwe relatie steken nog altijd de kop op, al zijn ze ook blij met de 'nieuwe seks'. Eťn en ander staat te lezen in het maandblad Zen naar aanleiding van een seksonderzoek onder 200 'oudere' respondenten.

Licht uit
De helft van alle ondervraagden kiest voor het licht uit. De onzekerheid over hun lichaam speelt de 'seksherintreder', zoals ze in het blad genoemd worden, nog altijd parten. Wat niet wil zeggen dat seks geen spannend gebeuren blijft. 53 procent staat open voor fantasieŽn, experimentjes en ideeŽn van de nieuwe bedgenoot. Ook nieuwe, spannende lingerie hoort volgens de vrouwen bij een nieuwe date. Driekwart beweert dan ook seks erg gemist te hebben.

Kopzorgen
Seks is belangrijk, maar wordt niet als belangrijkste factor bekeken. Vragen als 'is er een klik' of 'passen we bij elkaar'  baart bij 42 procent meer kopzorgen. Acht procent beweert zelfs zonder gestoei in bed te kunnen.
Ľ Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een frisse geur maakt je vrijgeviger

Een frisse geur maakt je vrijgeviger
De juiste geur doet niet alleen meer kopen, maar maakt je ook vrijgevig en gul. Zo blijkt uit een recente Amerikaanse studie.

Onderzoek
Eťn groep mensen werd in een fris geurende, de andere groep in een onfrisse kamer geplaatst. Daarbij dienden de proefpersonen een spel te spelen waarbij ze geld kunnen winnen, zolang de ontvanger de verkregen sommen, die ieder diende te geven, eerlijk verdeelde. In de naar citrus geurende kamer werd meer geld uitgegeven en bleken de deelnemers ook guller met het geld om te springen.

Goed doel
Om hun vrijgevigheid in liefdadigheidszaken te meten, dienden ze een aantal taken af te werken die als goed doel voor fondsenwerving zouden worden gebruikt. Eťn van die taken was het mooi afwerken van een vlieger om zo veel geld in het laatje te brengen. In de frisse kamer werd met meer interesse aan het project gewerkt. Niet alleen hielpen ze beter, maar doneerden de vrijwilligers zelf meer geld aan de liefdadigheidsorganisatie.
Ľ Reageer (0)
29-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tips om winderigheid te beperken

Tips om winderigheid te beperken


http://img97.imageshack.us/img97/4158/winderigheid.jpg


Betrapt worden op een stiekem windje is gÍnant, maar haast iedereen maakte het al mee. Je kunt dit probleem nooit helemaal vermijden, maar er zijn wel enkele trucjes die je kan toepassen om het te beperken.

Normaal
Winderigheid is geen teken dat er iets mis met je is. Het is zelfs gezond. Want hou je het in, dan kun je last krijgen van je darmen, meldt gezondheidsnet.be. Wist je dat de gemiddelde mens 14 tot 25 winden per dag laat? Maar voor je medemens is het natuurlijk niet aangenaam als je er vaak last van hebt. Met de volgende tips kun je het probleem indijken.

Voeding
Een windje is het gevolg van je spijsvertering, dus wat je eet bepaalt de graad van je probleem. Bepaalde voeding verhoogt namelijk de kans op winderigheid. Vooral peulvruchten, uien, kolen, fruit en lightvoeding zijn er slecht voor. Vermijd ook eten waar veel lucht in zit als bier, appels, bruisende dranken en slagroom.

Levensstijl
Daarnaast heeft de manier van eten ook een invloed. Door snel te eten of niet goed te kauwen, neem je lucht naar binnen, wat winden veroorzaakt. Een handig trucje is tijdens het eten ijswater te drinken, dat kalmeert de darmen. Ook verrassend is dat lichaamsbeweging winderigheid kan beperken. Dit laat namelijk je darmen beter werken waardoor er minder gas geproduceerd wordt. Als laatste bevordert stress winderigheid omdat je spieren dan onbewust zich opspannen. Dat maakt dat je eten minder goed verteert en je darmen meer gassen aanmaken.
Ľ Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man en vrouw niet langer nodig om baby's te maken?

Man en vrouw niet langer nodig om baby's te maken?


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/baby-7.jpg?t=1256832333


Een nieuwe techniek maakt van embryonale stamcellen eicellen en zaadcellen. Dat betekent dat in theorie mannen en vrouwen niet meer nodig zijn voor het creŽren van een nieuw leven.

Oorsprong ontwikkeling
De resultaten van dit nieuwe Amerikaanse onderzoek werpt licht op erfelijke ziekten en behandelingen voor onvruchtbaarheid. "We probeerden met dit onderzoek naar de oorsprong van de menselijke ontwikkeling te gaan om zo te abnormaliteiten te leren begrijpen", aldus professor Renee Riejo Pera. "Dankzij deze resultaten is het mogelijk om een reeks genetische en omgevingseffecten op de vruchtbaarheid te bestuderen, waaronder erfelijke ziekten vervuiling."


Geen zaad- of eicellen
Deze techniek helpt mannen die te weinig sperma hebben en vrouwen die geen eicellen hebben, veroorzaakt bijvoorbeeld door chemotherapie of menopauze. Dat is volgens de onderzoekers de voornaamste reden van onvruchtbaarheid bij mensen. "Met dit nieuwe systeem kunnen we het lichaam van onvruchtbare mensen helpen om voortplantingscellen te laten 'rijpen'. De bedoeling met deze techniek is om cellen bij hen  weg te nemen, voortplantingscellen te creŽren hieruit en te bestuderen wat de oorzaak van hun problemen is." Maar volgens sommigen zou het ook kunnen gebruikt worden bij homoseksuele koppels, waardoor zij geen externe andere zaad- of eiceldonor nodig zouden hebben.
Ľ Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!