NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea


28-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tom Dice - Bleeding Love


Tom Dice - Bleeding Love

Klik op de foto om hem te beluisteren
Over Tom Dice


Tom Dice pseudoniem van Tom Eeckhout  werd geboren in Eeklo op 25 november 1989 als zoon van Rudy Eeckhout en Martine Claeys. Hij heeft twee broers, Sam en Wim. Hij voetbalde bij clubs uit Balgerhoeke en Watervliet.

Op 25 november 2009, tevens zijn verjaardag, werd bekend gemaakt dat hij België in 2010 zal vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Oslo. Hij is door de VRT intern aangewezen als kandidaat. Hij zal op 25 of 27 mei in de halve finale staan, om mogelijk door te stoten naar de grote finale op 29 mei. Het is nog niet bekend met welk nummer hij zal deelnemen. Voorlopig plant de VRT in het voorjaar een show waarin één of meer nummers zullen worden voorgesteld. Het is nog niet bekend hoe het definitieve nummer uiteindelijk zal worden gekozen. Eeckhout werd gekozen na een selectieprocedure, opgestart door een werkgroep van de VRT.


Tom Dice studeerde Verzorging aan het College Onze-Lieve-Vrouw ten Doorn. Hij liep in augustus 2009 stage in een bejaardentehuis.

Eeckhout begon met zingen bij het koor van basisschool Sint-Josef. Het zingen zat al in de familie aangezien zijn moeder ook actief is met zingen.

Op achtjarige leeftijd leerde hij gitaar spelen, wat hij deed tot zijn elfde. Hij bleef wel muziek maken en schreef op zijn twaalfde zijn eerste nummer. Toen hij vijftien was, herontdekte hij zijn gitaar en niet lang daarna voegde hij zich bij de band The Dice,. Vanaf dat moment hanteerde Eeckhout de naam Tom Dice als zijn artiestennaam. Bij The Dice, deed hij ervaring op als artiest en performer maar ook als songwriter en componist. Hij wordt beïnvloedt door artiesten als Gavin DeGraw, Taylor Swift, Tyler Hilton, Damien Rice, The Kooks, Matthew Bellamy van Muse, Placebo en System Of A Down.

Eeckhout schreef zich begin 2008 in voor het tweede seizoen van X Factor. Hij kwam door de voorrondes en kreeg uiteindelijk Maurice Engelen als coach. Hij doorstond de finalerondes en werd uiteindelijk tweede, na Dirk De Smet.

Na X Factor tekende Eeckhout als eerste artiest bij het nieuwe label SonicAngel. Eind juni 2009 bracht Eeckhout zijn eerste single uit onder zijn artiestennaam Tom Dice. Het betrof Bleeding Love, een akoestische cover van het origineel van Leona Lewis, dat hij had gebracht tijdens een liveshow van X Factor. De single werd met een top-10 notering in de Ultratop niet alleen een succes in eigen land, maar deed het ook goed in Polen. Dankzij het succes van deze single werd hij in september 2009 genomineerd voor een TMF Award in de categorie Beste Jonge Artiest.

Ondertussen werd er achter de schermen gewerkt aan zijn debuutalbum. Hiervoor werkte Dice samen met Maurice Engelen, zijn coach bij X Factor. Een groot deel van het repertoire zal door Dice worden geschreven. Het album werd voorzien voor oktober 2009, maar is tot op heden niet verschenen.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen sociale woning voor Antwerpse ex-daklozen

Geen sociale woning voor Antwerpse ex-daklozen


Verschillende Antwerpse ex-daklozen kregen een brief in de bus die niet verstuurd had mogen worden volgens schepen van Wonen Leen Verbist


Wie ooit dakloos is geweest, moet in Antwerpen niet op een sociale woning rekenen. Dat is de boodschap die sommige inwoners van de Scheldestad meekregen in een brief waarin de sociale huisvestingsmaatschappij Woonhaven Antwerpen hun aanvraag voor een sociale huurwoning afkeurde. Dat meldt de krant De Morgen.
 

Leefbaarheidsproblemen
"Gezien uw verleden van thuisloosheid is de vrees gegrond dat u rechtstreeks of onrechtstreeks voor leefbaarheidsproblemen kan zorgen. (...) De ervaringen die wij hebben met thuis- of daklozen zijn helaas niet allemaal even positief. We stellen vast dat deze groep mensen elkaar steeds opzoekt en - terecht - elkaar probeert te helpen, met echter vaak ernstige samenlevingsproblemen."
 

Ernstige bedreiging
Volgens de huisvestingsmaatschappij is hun verleden als dakloze blijkbaar voldoende om hen een sociale huurwoning te weigeren. Daarvoor beroept Woonhaven Antwerpen zich op "artikel 22 van het kaderbesluit sociale huur, krachtens hetwelk een toewijzing kan geweigerd worden wanneer deze een ernstige bedreiging vormt voor de fysische of psychische integriteit van de bewoners".
 

Formulering
"Deze brief, met die formulering, had nooit verstuurd mogen worden", zegt Leen Verbist, als schepen van Wonen verantwoordelijk voor de sociale huisvestingsmaatschappijen in Antwerpen.  Zij blijft evenwel achter de beslissing staan. Ze benadrukt dat de betrokkenen via het Centrum voor Algemeen Welzijn (CAW) Metropool aan een woning geholpen zullen worden.


Kritiek
Staatssecretaris voor Armoedebestrijding Philippe Courard (PS) is niet te spreken over het standpunt van de sociale huisvestingsmaatschappij. "Het is voor mij onaanvaardbaar dat Woonhaven Antwerpen aanvragers van een sociale woning discrimineert op basis van hun verleden. Aanvragers die ooit dakloos geweest zijn verdienen juist extra begeleiding om hun integratie in de samenleving vlot te laten verlopen. Sociale huisvestingsmaatschappijen zouden daarin een voortrekkersrol moeten spelen", meent de staatssecretaris. Hij roept de sociale huisvestingsmaatschappijen op een dialoog op te starten met de verenigingen voor daklozen.
» Reageer (0)
27-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leer te luisteren naar het stemmetje in je hoofd

Leer te luisteren naar het stemmetje in je hoofd

Zelfvertrouwen is een enkel een kwestie van je hersenen te trainen. Zelfzekere mensen geloven in zichzelf en krijgen zo wat ze willen. Volgens experts komt dit doordat ze naar hun innerlijke stem luisteren.

Hard oordeel
Je kunt snel je zelfvertrouwen een boost geven door bewust te veranderen hoe je denkt over jezelf en de wereld. Als je gelooft dat je meer kunt bereiken, zul je je positiever voelen en meer kunnen bereiken. We hebben allemaal een innerlijke stem, experts schatten dat we tussen de 150 en 300 minuten zeggen als deze aan het werk is. Vaak is deze innerlijke stem harder dan het oordeel van de meeste mensen.

Negatieve gedachten
Psychologen noemen deze kritiek in je hoofd automatische negatieve gedachten. Deze kunnen veel vormen aannemen, maar we geven enkele voorbeelden:
- Ik kan het niet doen, ik ben niet slim genoeg om te slagen.
- Mensen houden niet van me.
- Ik zal nooit veranderen.
- Iedereen zal met me lachen.
- Het is te moeilijk.

Positief aanmoedigen
Je innerlijke stem kan een lastpak zijn, maar je kan deze negatieve gedachten omzetten in positieve. Psycholoog Michael Mahoney bestudeerde een groep turners die hoopten de kwalificaties voor het Olympische team te halen. Daaruit bleek dat de succesvolste atleten zichzelf aanmoedigden door positief tegen zichzelf te praten. Vertel jezelf dat je het kunt doen en dat je alles zult proberen om dat te bewijzen.

Enkele voorbeelden:
- Ik ben vastbesloten om dit tot een goed einde te brengen.
- Komaan, je kan het.
- Blijf lachen.
- Ik ben veel harder dan mensen denken.
- Denk aan de voordelen wanneer je dit hebt volbracht.
- Blijf zelfzeker.
- Ik heb dit eerder al gedaan, ik kan het nog eens doen.

Herhaal deze mantra's telkens wanneer je het nodig hebt.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amerikaanse speleoloog zit 28 uur vast in grot en sterft

Amerikaanse speleoloog zit 28 uur vast in grot en sterft

Een Amerikaanse student geneeskunde is overleden nadat hij 28 uur lang ondersteboven vastzat in een grot in Utah. John Jones was amper 26 en laat een dochtertje en een zwangere vrouw na. Een verschrikkelijke slag voor de familie op de feestdag van Thanksgiving.

Nutty Putty
John Jones was met tien kompanen de Nutty Putty grotten gaan verkennen, zo'n 100 kilometer ten zuiden van Salt Lake City, de hoofdstad van Utah. Na drie uur kwam Jones klem te zitten in de zogenaamde 'Bob's Push'. Die is maar 45 centimeter breed en 25 centimeter hoog. Jones kon geen kant meer op, niet vooruit, niet achteruit en bovendien hing zijn hoofd naar beneden.http://www.hln.be/static/FOTO/pe/10/10/3/media_xl_2805588.jpgGrote middelen ingezet
Zo'n honderd reddingswerkers zetten de grote middelen in om Jones uit zijn benarde positie 46 meter onder de grond en op 213 meter van de ingang van de grot te bevrijden. Ze werkten de klok rond. Even was Jones los, maar een touw en het hijssysteem begaven het en hij zat opnieuw gekneld. Zijn fysieke toestand verergerde met het verstrijken van de uren. Hij stierf 28 uur nadat hij vast kwam te zitten in de grot. Hulpverleners probere nog altijd zijn lichaam te bevrijden.

De dood van Jones is het eerste ongeval met fatale afloop in de Nutty Putty. De grotten werden voorlopig afgesloten in afwachting van een definitieve beslissing over de toekomst van de Nutty Putty.Leon Jones, de vader van John.
Leon Jones, de vader van John.De familie Jones telt vijf jongens en twee meisjes, allemaal heel close met elkaar. John Jones was de papa van een dochtertje van dertien maanden oud en zijn vrouw was opnieuw zwanger.http://www.hln.be/static/FOTO/pe/8/15/11/media_xl_2805491.jpg

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Won Ton Ton - I Lie And I Cheat

Won Ton Ton - I Lie And I Cheat

Om haar te beluisteren klik op de foto

Over
Bea Van der Maat

Bea Van der Maat (15 november 1960) is een Belgische zangeres, presentatrice en actrice. Als zangeres is ze vooral bekend als leadzangeres van Won Ton Ton, alhoewel ze in 1996 ook een soloalbum opnam. Voor Won Ton Ton zong ze bij Chow-Chow. Van der Maat speelde samen met diverse artiesten, onder wie Kloot Per W.

In 1989 werd ze gevraagd voor de toen nieuwe zender VTM een muziekprogramma te presenteren samen met Willy Sommers. Dit programma, Tien om te zien, betekende voor haar het begin van een loopbaan als presentatrice.

Bea Van der Maat speelde ook mee in de film Koko Flanel van Urbanus. Ze speelde eveneens mee in de film Max van regisseur Freddy Coppens.

Vandaag de dag geeft Bea les in de Middenschool in Keerbergen (MSK). Ze is daar leerkracht Engels in het tweede jaar. Ze is getrouwd en heeft twee kinderen: Ulrike en Lenny. Ze zingt ook bij The Belpop Bastards.
» Reageer (0)
26-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meisjes van drie al onzeker over gewicht

Meisjes van drie al onzeker over gewicht

Meisjes beginnen al op driejarige leeftijd zich zorgen over hun uiterlijk te maken, dat is veel vroeger dan eerder werd gedacht. Uit een recente Amerikaanse studie blijkt wel dat het opgedrongen schoonheidsideaal daar weinig invloed op heeft. 


Schoonheidsideaal geen invloed
De onderzoekers stelden aan een groep kleutermeisjes van drie tot zes jaar vragen over hun lichaamsbeeld nadat ze tekenfilmpjes met vrouwelijke personages toonden. Daaruit blijkt dat meer dan 50 procent zich al zorgen maakt over haar uiterlijk, een derde wilde al gewicht verliezen of van haarkleur veranderen. Maar blootstelling aan beelden van geïdealiseerde schoonheid, zoals prinsessen in tekenfilms, blijken deze bezorgdheid niet te beïnvloeden. De ene groep meisjes kreeg namelijk filmpjes te zien van erg stereotiepe vrouwen als Belle en het Beest. De andere helft kreeg filmpjes waarbij het uiterlijk van het hoofdpersonage minder van belang was als Dora. Maar tussen beide groepen was er geen verschil merkbaar over hun lichaamsbeeld tijdens de discussies achteraf.


Veranderen
31 procent van de meisjes zegt zich altijd zorgen te maken over hun uiterlijk, terwijl 18 procent dit soms te doet. 30 procent van de kinderen zou graag minstens één uiterlijk kenmerk willen veranderen. "We moeten kinderen helpen na te denken over de beelden omtrent schoonheid, zeker het slankheidsideaal, die ze te zien krijgen. We moeten ze aanmoedigen zich vragen te stellen over hoe hun uiterlijk van belang is voor hun eigenwaarde", aldus professor Stacey Tantleff-Dunn. "We moeten meisjes helpen een positief zelfbeeld te kweken met appreciatie voor veel verschillende soorten van uiterlijkheden."


Veel jonger dan gedacht
Uit het onderzoek blijkt dat meisjes zich veel jonger zorgen beginnen te maken over hun lichaam dan eerder werd gedacht. Een eerdere studie gaf 10 jaar aan als het sleutelmoment waarop problemen als anorexia beginnen.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schijfje onder de huid doodt gevaarlijke huidkankers

Schijfje onder de huid doodt gevaarlijke huidkankers

Is een minuscuul schijfje hét antwoord op gevaarlijke huidkankers? Wetenschappers van de Amerikaanse topuniversiteit Harvard menen van wel. Ze ontwikkelden een schijfje ter grootte van een vingernagel dat ingeplant onder de huid de meest gevaarlijke vormen huidkanker kan vernietigen.

Proteïnen
Het schijfje is een poreus stukje metaal, dat volgepropt is met stoffen als proteïnen dat immuniteitsstoffen lokt. In het schijfje ontdekken deze stoffen de proteïnen die normaal op huidkankertumoren worden gevonden.

Als gevolg daarvan schiet het immuunsysteem in actie, en beginnen de witte bloedcellen de kankercellen op te sporen en te doden. De cellen zijn geprogrammeerd om enkel de tumor uit te schakelen, en gezonde cellen met rust te laten. Het lichaam wordt op deze manier ook gespaard van neveneffecten als misselijkheid en haaruitval.

Helft vernietigd
In experimenten met muizen die grote melanomen hadden, bleek dat de tumoren in de helft van de gevallen compleet uitgeschakeld werden. De onbehandelde beestjes bezweken snel.

Hoewel het onderzoek nog in een vroege fase verkeert, zijn de onderzoekers optimistisch dat het systeem ook bij mensen kan werken. Ze zijn er ook van overtuigd dat hun behandeling efficiënter is dan de vaccins die ontwikkeld worden.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De zon is dood

"De zon is dood"


http://img690.imageshack.us/img690/8638/zonw.jpg
 Mogelijk wordt het kouder op aarde door een gebrek aan explosies op de zon  


De zon is dood, zegt de Nederlandse astronoom Kees de Jager uit Texel. De vermaarde deskundige op het gebied van zonne-explosies stelt dat er momenteel verontrustend weinig van zulke explosies op de zon zijn.
 
Afkoeling aarde?
Mogelijk wordt het daardoor kouder op aarde. Tussen 1650 en 1710 ging de temperatuur al gemiddeld iets omlaag door een gebrek aan zulke explosies op de zon.
 
De zon heeft elke elf jaar een piek en een dal in het aantal zonne-explosies. In 2006-2007 was er zo'n dal. "Inmiddels zou het aantal explosies weer moeten toenemen, op weg naar een piek rond 2011 à 2012. Maar tot onze verbazing werd het aantal explosies alsmaar lager en lager", zegt De Jager.
 
"Zo dood als een pier"
"Een paar weken geleden was er nog wel zo'n explosie, na lange tijd. Sommigen dachten dat de stille periode voorbij was. Maar sindsdien is de zon weer dood. Zo dood als een pier".
 
Over de reden van de trendbreuk tast De Jager in het duister. "Geen mens die dat weet", zegt hij. "Het is erg intrigerend. We hebben het er met wetenschappers voortdurend over".
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Siberische tijger met uitsterven bedreigd

Siberische tijger met uitsterven bedreigd

De Siberische tijger is met uitsterven bedreigd. Volgens een onderzoek van de organisatie Wildlife Conservation Society (WCS) zouden er nog 56 exemplaren op de wereld rondlopen. Vier jaar geleden werd het aantal Siberische tijgers nog op een 500-tal geschat. Vijftien procent van de Siberische tijgers zou in Rusland leven. De onderzoekers wijten de spectaculaire daling aan stropers en het feit dat de tijgers steeds meer hun leefomgeving moeten prijsgeven.

"Dit onderzoek bewijst dat de huidige inspanningen om het aantal Siberische tijgers intact te houden, niet ver genoeg gaan", zegt een woordvoerder van het WCS. "Het goede nieuws is wel dat deze trend kan omgebogen worden als we onmiddellijk actie ondernemen."

De wetenschappers dringen nu aan op wettelijke reguleringen en een verbetering van de leefomgeving voor de tijgers om hun aantal te helpen in stand houden.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vietnamese man slaapt vijf jaar naast overleden vrouw

Vietnamese man slaapt vijf jaar naast overleden vrouw


http://img7.imageshack.us/img7/8947/bloemkop.jpgEen Vietnamese man heeft het gepresteerd om gedurende vijf jaar naast het stoffelijk overschot van zijn overleden vrouw te slapen. De 55-jarige man, wiens vrouw in 2003 stierf, sliep eerst elke nacht bovenop haar graf. Na een aantal maanden werd hem dat te koud, zodat hij besloot om op het kerkhof een tunnel te graven om zo dichter bij zijn vrouw te kunnen zijn. Zijn kinderen ontdekten dat en verboden de man om nog naar het graf van zijn vrouw te gaan. De man vond er daarop niet beter op om de restanten van zijn vrouw op te graven. Hij smeerde ze in met klei, deed ze kleren aan en legde ze naast zich in bed. Pas vijf jaar later werd het 'kunststukje' ontdekt.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paul Simon & Art Garfunkel - The Sound Of Silence

Paul Simon & Art Garfunkel - The Sound Of Silence

Klik op de foto om hun te beluisteren


Over Paul Simon en Art Garfunkel

Simon & Garfunkel (Paul Simon en Art Garfunkel) was een populair zangduo in de jaren 60.

Tijdens hun middelbare-schoolperiode begonnen Simon en Garfunkel met het zingen van liedjes van onder andere de Everly Brothers. In 1956 namen ze de artiestennamen Tom and Jerry aan (Paul Simon als Jerry Landis en Art Garfunkel als Tom Graph), startten daarmee officieel een carrière en kregen een eerste opnamecontract. In 1957 schreven ze voor het eerst eigen teksten en scoorden een eerste hit: Hey schoolgirl. Volgende pogingen tot hits te komen bleken niet succesvol en na de middelbare school ging een ieder zijn eigen weg.

In de daarop volgende periode zagen ze elkaar weinig. In 1962 ontmoetten ze elkaar weer en eind 1963 traden ze op onder de naam Simon & Garfunkel.

Doordat hun muziek werd gebruikt als soundtrack voor de film The Graduate (met Dustin Hoffman in de hoofdrol) kwam hun carrière in een stroomversnelling. Met hun rustige, goed in het gehoor liggende en mild maatschappijkritische nummers stegen ze in de hitparades. Nummers als The Sound of Silence, Homeward Bound, I am A Rock, Kathy's Song, April Come She Will, A Hazy Shade of Winter, America, Scarborough Fair, Mrs. Robinson, The Boxer, Bridge Over Troubled Water, Cecilia, El Condor Pasa en My Little Town zijn nog steeds bij veel mensen bekend. Zij hebben ook een song gewijd aan de beroemde architect Frank Lloyd Wright.

Sommige van hun songs hebben de status van evergreen bereikt. Simon & Garfunkel wonnen samen vijf Grammy Awards voor hun albums. Het duo ging in 1970 uit elkaar.

Na een pauze van elf jaar kwamen Paul Simon en Art Garfunkel op 19 september 1981 voor één keer samen voor een optreden in Central Park in New York. Bijna een half miljoen mensen waren aanwezig bij dit memorabele optreden. In 2003 ontving het duo een Grammy Lifetime Achievement Award.

In 2004 hielden zij de Old Friends Tour en in februari 2009 kondigde Garfunkel aan dat ze mogelijk weer aan een nieuwe tournee zullen beginnen. Dit hebben ze ook gedaan, in juni en juli 2009 was er een tour door Australië, Nieuw-Zeeland en Japan.
» Reageer (0)
25-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ga nooit weg zonder te groeten.
http://img692.imageshack.us/img692/6919/alessandraambrosio1.jpg


Ga nooit weg zonder te groeten.
 Ga nooit heen zonder zoen.
 Als je het noodlot zult ontmoeten,
kun je het nooit meer over doen.

Toon Hermans» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste editie van Darwin lag ruim 50 jaar op toilet

Eerste editie van Darwin lag ruim 50 jaar op toilet

Een eerste editie van het baanbrekende werk van Charles Darwin "On the Origin of Species" is tijdens een veiling in Londen verkocht voor 103.250 pond (114.300 euro), nadat het meer dan 50 jaar op een boekenplankje in een toilet had vertoefd.


http://img16.imageshack.us/img16/4600/eersteeditievandarwin.jpgEnkele shilling
Het veilinghuis Christie's in Londen zei dat het boek, waarvan de waarde geschat werd op maximum 60.000 pond, 50 jaar geleden in een winkeltje in het westen van Groot-Brittannië werd gekocht voor enkele shilling. Het stond sindsdien op een boekenplankje van een gastentoilet in het huis van de koper in de omgeving van Oxford totdat de schoonzoon zich realiseerde dat het om een zeldzaam exemplaar ging. Een telefonische bieder is de nieuwe eigenaar geworden voor 103.250 pond.

150 jaar oud
Het boek, met de volledige titel "On the Origin of Species by Means of Natural Selection", heeft de originele groene kaft van de uitgever met goudkleurige opdruk. Het kwam op de veiling exact 150 jaar nadat het voor het eerst werd gepubliceerd, op 24 november 1859. Darwin, die van 1809 tot 1882 leefde, is het best gekend voor zijn evolutieleer, die stelt dat alle levenssoorten zich ontwikkeld hebben uit gemeenschappelijke voorouders.http://www.hln.be/static/FOTO/pe/0/15/0/media_xl_2769060.jpg

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jaarlijkse bedevaart naar Mekka is begonnen

Jaarlijkse bedevaart naar Mekka is begonnen

Honderduizende pelgrims verzamelden enkele dagen geleden al aan de grote moskee in Mekka.
In Saudi-Arabië is de jaarlijkse hadj begonnen, de bedevaartstocht die moslims een keer in hun leven moeten maken naar de heilige stad Mekka. Vanuit de hele wereld zijn honderdduizenden moslims naar Mekka gekomen. Dat meldt de VRT-nieuwsdienst.

Honderdduizend veiligheidsagenten moeten er op toezien dat er geen slachtoffers vallen in het gedrum. Dit jaar wordt er ook gevreesd voor de Mexicaanse griep. De overheid zet 20.000 medische personeelsleden in en de pelgrims wordt aangeraden om mondmaskers te dragen. Bovendien zijn er thermische camera's die pelgrims met koorts moeten detecteren. Tot nu toe zijn er al 67 pelgrims besmet.» Reageer (0)
24-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rom Houben ontwaakt na 23 jaar uit Coma

Rom Houben ontwaakt na 23 jaar uit Coma


http://img3.imageshack.us/img3/4746/romhouben.jpg


 23 jaar lang waren de artsen ervan overtuigd dat Rom Houben (46) uit Riemst weggezonken was in een diepe coma. Alleen zijn familie bleef al die tijd geloven dat die kleine reacties die ze meenden te zien echt waren. Ze hebben gelijk gekregen.

Josephina Nicolaes, bijna 74 jaar, krijgt altijd tranen in de ogen als ze vertelt over de terugkeer van haar zoon. Hoewel ze het zelf niet zo wil noemen. ‘Voor mij is hij nooit weggeweest. Ik heb altijd geweten dat hij begreep wat ik hem vertelde. Ik voelde het, hij was zich bewust van zijn omgeving. Hij kon het gewoon niet tonen.'

Maar nu wel. Dankzij een klavier, een computer en een logopediste die de hand van Rom Houben begeleidt, zodat hij de woorden kan vormen die hij wil uitspreken. Het verhaal is gisteren door het Duitse tijdschrift Der Spiegel naar buiten gebracht, en meteen veroverde het de hele wereld.

‘Het was zijn zus die voor de doorbraak heeft gezorgd', zegt Josephina in haar appartement in Luik, waar de telefoon de hele dag door rinkelt. ‘De zus van Rom had op televisie een reportage uit Frankrijk gezien, over een jongen die er net zo aan toe was als Rom. Ze heeft contact opgenomen met de reportagemakers, en die hebben haar doorgestuurd naar een man in het Gentse die over speciale communicatiemiddelen beschikte. Toen we die voor het eerst op Rom wilden uitproberen stonden we allemaal rond zijn bed om te supporteren. Komaan Rom, duwen, riepen we allemaal. En hij duwde, met zijn voet.' Dat is nu drie jaar geleden.

Rom lag helemaal niet in coma, zo bleek. Hij was locked-in, opgesloten in een lichaam dat reageren onmogelijk maakte. Zijn hersenen zijn grotendeels in orde, maar zijn lichaam is bijna volledig verlamd.   http://img3.imageshack.us/img3/6089/romhouben2.jpgDat druksysteem is ondertussen vervangen door een moderner klavier, waardoor hij alle boodschappen kan schrijven die hij wil. Aan Der Spiegel vertelde Rom Houben hoe hij zich voelde toen zijn lichaam niet meer wilde gehoorzamen. ‘Ik heb geroepen, maar er was niets te horen', schreef hij.

‘Maar meestal schrijft hij boodschappen over het hier en nu, want hij is alleen geïnteresseerd in het heden. En elk gesprek begint met: Hoe voel je je? De jongste dagen is het antwoord steevast: Ik ben een gelukkig mens. Als ik dat hoor, dan ben ik ook gelukkig.'

Rom Houben was nog maar twintig jaar toen het noodlot toesloeg. Een begenadigd judoka, en een gepassioneerd surfer. Hij was die bewuste vrijdagavond na een judotraining nog naar Seraing getrokken met enkele vrienden, toen ze met hun auto aangereden werden. ‘Hij is gestorven in dat ongeval', zegt Josephine. ‘Maar toen de ambulance ter plekke kwam, voelde een van de hulpverleners dat zijn lichaam nog warm was, en ze hebben hem gereanimeerd.'

Toen zijn ouders hem de volgende dag mochten opzoeken in het ziekenhuis van Luik lag hij al in zijn coma. En zo is het jarenlang gebleven. Rom had de ogen open, maar een reactie kwam er niet. Behalve dan die kleine, die alleen zijn moeder zag of hoorde. ‘Zuchtjes als ik twee keer na elkaar hetzelfde vertelde bijvoorbeeld', zegt ze. ‘Maar volgens de dokters beeldde ik mij dat maar in.'

De ouders van Rom gaven echter nooit op. Ze trokken van dokter naar dokter, en van ziekenhuis naar ziekenhuis. Na enkele jaren kwam Rom ook gewoon weer bij hen thuis inwonen. ‘We namen hem overal mee naartoe. We probeerden ons en zijn leven aan de gang te houden. Gedreven door de liefde die we voor hem voelen.'

Maar de man van Josephine werd ziek. Zijzelf werd ouder. En na twaalf jaar moesten ze hun zoon wel naar een verzorgingscentrum laten gaan. ‘Ik bleef hem wel zo vaak als mogelijk opzoeken, en dan vertelde ik wat er allemaal gebeurd was in ons leven. Maar sinds hij drie jaar geleden zijn klavier kreeg, is het allemaal anders geworden. We kunnen weer praten. Hij is zelfs een boek aan het schrijven over wat hij allemaal doormaakt. Mijn woorden stromen uit mijn vingers, zal hij daarin schrijven. Zo ziet hij dat.' (br De Standaard)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daarom zagen vrouwen over het huishouden

Daarom zagen vrouwen over het huishouden

Vrouwelijke broodwinners overdrijven wanneer ze zagen over de bijdragen van hun partner in huishouden om zo de traditionele rolpatronen te behouden. Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek.

Schuldgevoel
De onderzoekers ondervroegen 15.000 vrouwelijke broodwinners. Daaruit blijkt dat zij zichzelf als degenen willen zien die huishoudelijke problemen oplossen om zo hun traditionele vrouwelijke rol te behouden. Werkende vrouwen klagen al lang dat hun partner niet genoeg doet in het huishouden. Nu blijkt dat dit probleem door hen zelf gecreëerd wordt. Ze willen namelijk de controle over het huishouden bewaren uit schuldgevoel dat ze te veel tijd aan hun carrière spenderen en niet genoeg aan hun huishouden of kinderen. Ook blijkt enkel vrouwen zonder kinderen jonger dan 18 jaar zich niet zo verantwoordelijk voor het huishouden voelt.

Controle bewaren
Volgens onderzoekster Meisenbach vinden de meeste ondervraagde vrouwelijke broodwinners het niet erg dat hun partner niet de broodwinner of de huisman is. 60 procent geniet er namelijk van de controle te bewaren. Dit doen ze door hun man een takenlijstje voor het huishouden te geven. Door hem te zeggen wat hij exact moet doen moet doen, proberen ze het traditionele rollenpatroon in stand te houden.

Rollenpatronen
Hoewel de meeste rollenpatronen in de westerse wereld doorbroken zijn, blijft het idee bestaan dat mannen broodwinners moeten zijn en vrouwen verantwoordelijk blijven voor het huishouden. Uit een Britse enquête van vorig jaar blijkt dat 32 procent van de jonge mensen het eens zijn dat een vrouw in de eerste plaats een goede echtgenote en moeder moet zijn. Ook merken degenen die meer dan hun man verdienen meer relationele problemen.

Geen respect
Psychologe Janet Reibstein: "Het respect voor onze partner hangt af van het feit of ze voldoen aan de verwachtingen die aan hun geslacht gesteld worden. Vrouwen met een hoog loon hebben het moeilijk slecht verdienende mannen te respecteren omdat van hem verwacht wordt dat hij zijn vrouw onderhoudt."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hiv-besmettingen bij homo's opnieuw in stijgende lijn

Hiv-besmettingen bij homo's opnieuw in stijgende lijn


http://img21.imageshack.us/img21/1925/homobv.jpgVorig jaar kregen 1.079 mensen in ons land te horen dat ze besmet waren met hiv, het virus dat tot aids kan leiden. Dat zijn drie nieuwe diagnoses per dag. Zo blijkt uit cijfers van het Wetenschappelijk Instituut voor Volksgezondheid die vandaag verspreid worden.
 
Onrustwekkend is dat het aantal nieuwe diagnoses bij homomannen weer in stijgende lijn zit. "Dat is zo sinds 2001. Jaarlijks stijgt het aantal diagnoses in deze groep met 20 procent", zegt Marleen Zoïle van Sensoa. "Maar in 2007 zagen we een stagnatie en we hoopten dat die zou doorzetten. Dat blijkt niet zo."
 
"Het gros (van de homo's, nvdr.) is zich erg bewust van de noodzaak van veilig vrijen en doet dat ook. Alleen, hiv komt heel veel voor bij homomannen: we schatten dat 1 op de 20 besmet is. Bij hetero's is dat maar 1 op de 20.000", zegt Marc Sergeant, bij Sensoa verantwoordelijk voor preventie bij homomannen.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Sugardrop smaakt even zoet als perzik

De Sugardrop een nieuwe tomaat smaakt even zoet als perzik


http://img34.imageshack.us/img34/362/sugardrop.jpg


Spaanse telers creëerden de Sugardrop, een nieuwe tomaat die even zoet smaakt als een perzik. Dit moet ervoor zorgen dat meer kinderen tomaten gaan eten, dit supervoedsel zit namelijk boordevol vitamines en antioxidanten die kanker kunnen voorkomen. 

Vitamine C
De Sugardrop is het resultaat van twee jaar kruisbestuiving met 3.000 variëteiten op initiatief van de Britse winkelketen Tesco. Hij smaakt heel zoet, is even groot als een kerstomaat en voorziet in 50 procent van de dagelijks aanbevolen portie vitamine C voor kinderen. Hiermee hopen de uitvinders dat de jeugd tomaten zal eten alsof het druiven of perziken zijn.


Kanker voorkomen
Tomaten zijn de grootste bron van lycopeen, deze antioxidant geeft de rode kleur en neutraliseert vrije radicalen, die celschade veroorzaken en zo kanker kan veroorzaken. Ashleigh McWilliams van Tesco: "Aangezien tomaten zo gezond zijn, hopen we dat een zoete variant aantrekkelijker zal zijn voor kinderen." Deze voordelen komen wel aan een hoge prijs, de Sugardrops kost vier keer meer dan de normale variant.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Emma en Noah populairste voornamen in 2008

Emma en Noah populairste voornamen in 2008


http://img689.imageshack.us/img689/6184/babyinmand.jpgEmma was vorig jaar voor het zesde jaar op rij de meest toegekende voornaam in België. Bij jongens is Noah terug van even weggeweest, en Mohamed is de populairste jongensnaam in het Brussels Gewest en de provincie Antwerpen. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van de Algemene Directie Statistiek en Economische Informatie van de FOD Economie.
 
Mohamed
In Vlaanderen werden de namen Emma en Noah het vaakst gegeven, in Wallonië Léa en Nathan en in het Brussels Gewest Sarah en Mohamed. Daaruit blijkt al de geringe overeenkomst tussen de gewesten. Vlaanderen en Wallonië hebben zowel bij meisjes als jongens slechts twee voornamen gemeen (respectievelijk Emma en Louise en Noah en Lucas). Vlaanderen en het Brussels Gewest delen geen enkele voornaam uit de top-10.
 
Opvallend is verder dat wat betreft het hele land Sarah (419) uit de top drie valt en zakt naar plaats zes. De laagste trede van het podium wordt nu bezet door Léa (458), een trapje hoger prijkt Louise (520), op ruime achterstand van de ongenaakbare leider Emma (726). Bij de jongens eist Noah (740) opnieuw de eerste plaats op. Nathan (695) strandt op plek twee, gevolgd door Lucas (654).
 
Provincies
Ook de provincies hebben hun eigen top-10. Opvallend is dat in Limburg en West-Vlaanderen Noah niet tussen de tien populairste namen prijkt. Mohamed is de populairste voornaam in de provincie Antwerpen, maar komt in de andere Vlaamse provincies zelfs niet voor bij de eerste veertig. Bij de meisjesnamen wist Emma zich wel in elke provincie bij de eerste drie te nestelen.
» Reageer (0)
23-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een schone huid is vatbaarder voor infecties

Een schone huid is vatbaarder voor infecties


http://img4.imageshack.us/img4/4367/bad1p.jpg


Een té schone huid maakt ons veel vatbaarder voor infecties. De reden is duidelijk: de triljoenen bacteriën op onze huid worden te vaak weggewassen, waardoor ze ons niet meer kunnen beschermen.

Het gekke is dat als deze bacteriën zich in onze huid zouden bevinden, ze ons net een infectie zouden geven. Maar zolang ze zich aan de oppervlakte bevinden, schakelen ze andere bacteriën die willen binnendringen uit.

Sneller herstellen
Ook uitslag, blauwe plekken en oppervlakkige wonden herstellen niet meer zo snel als vroeger. De bacteriën schakelen verzachten namelijk de reactie van het immuunsysteem, die als natuurlijke reactie de huid rond de wonde doet opzwellen.

Te proper, te veel zeep
Dat de moderne mens eigenlijk té proper is, is geen nieuws. We wassen ons te vaak, met te veel zeep. De vloeren zijn te schoon, de lakens te steriel, onze dingen te proper. Het maakt dat allergieën en huidaandoeningen als eczema veel vaker voorkomen, omdat er niet genoeg antistoffen worden opgebouwd door blootstelling aan insecten en vuiligheid.

Bevestiging
Een nieuwe Amerikaanse studie bevestigt dat nu nog maar eens in een publicatie in het vakblad Nature Medicine. "De bacteriën op onze huid zijn eigenlijk goed voor ons", besluit professor Richard Gallo. Wat dan het 'goede evenwicht' is, hoe vaak 'mogen' we ons wassen en de keukenvloer schrobben, blijft onduidelijk.
» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!