NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea


26-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paul Simon & Art Garfunkel - The Sound Of Silence

Paul Simon & Art Garfunkel - The Sound Of Silence

Klik op de foto om hun te beluisteren


Over Paul Simon en Art Garfunkel

Simon & Garfunkel (Paul Simon en Art Garfunkel) was een populair zangduo in de jaren 60.

Tijdens hun middelbare-schoolperiode begonnen Simon en Garfunkel met het zingen van liedjes van onder andere de Everly Brothers. In 1956 namen ze de artiestennamen Tom and Jerry aan (Paul Simon als Jerry Landis en Art Garfunkel als Tom Graph), startten daarmee officieel een carrière en kregen een eerste opnamecontract. In 1957 schreven ze voor het eerst eigen teksten en scoorden een eerste hit: Hey schoolgirl. Volgende pogingen tot hits te komen bleken niet succesvol en na de middelbare school ging een ieder zijn eigen weg.

In de daarop volgende periode zagen ze elkaar weinig. In 1962 ontmoetten ze elkaar weer en eind 1963 traden ze op onder de naam Simon & Garfunkel.

Doordat hun muziek werd gebruikt als soundtrack voor de film The Graduate (met Dustin Hoffman in de hoofdrol) kwam hun carrière in een stroomversnelling. Met hun rustige, goed in het gehoor liggende en mild maatschappijkritische nummers stegen ze in de hitparades. Nummers als The Sound of Silence, Homeward Bound, I am A Rock, Kathy's Song, April Come She Will, A Hazy Shade of Winter, America, Scarborough Fair, Mrs. Robinson, The Boxer, Bridge Over Troubled Water, Cecilia, El Condor Pasa en My Little Town zijn nog steeds bij veel mensen bekend. Zij hebben ook een song gewijd aan de beroemde architect Frank Lloyd Wright.

Sommige van hun songs hebben de status van evergreen bereikt. Simon & Garfunkel wonnen samen vijf Grammy Awards voor hun albums. Het duo ging in 1970 uit elkaar.

Na een pauze van elf jaar kwamen Paul Simon en Art Garfunkel op 19 september 1981 voor één keer samen voor een optreden in Central Park in New York. Bijna een half miljoen mensen waren aanwezig bij dit memorabele optreden. In 2003 ontving het duo een Grammy Lifetime Achievement Award.

In 2004 hielden zij de Old Friends Tour en in februari 2009 kondigde Garfunkel aan dat ze mogelijk weer aan een nieuwe tournee zullen beginnen. Dit hebben ze ook gedaan, in juni en juli 2009 was er een tour door Australië, Nieuw-Zeeland en Japan.
» Reageer (0)
25-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ga nooit weg zonder te groeten.
http://img692.imageshack.us/img692/6919/alessandraambrosio1.jpg


Ga nooit weg zonder te groeten.
 Ga nooit heen zonder zoen.
 Als je het noodlot zult ontmoeten,
kun je het nooit meer over doen.

Toon Hermans» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste editie van Darwin lag ruim 50 jaar op toilet

Eerste editie van Darwin lag ruim 50 jaar op toilet

Een eerste editie van het baanbrekende werk van Charles Darwin "On the Origin of Species" is tijdens een veiling in Londen verkocht voor 103.250 pond (114.300 euro), nadat het meer dan 50 jaar op een boekenplankje in een toilet had vertoefd.


http://img16.imageshack.us/img16/4600/eersteeditievandarwin.jpgEnkele shilling
Het veilinghuis Christie's in Londen zei dat het boek, waarvan de waarde geschat werd op maximum 60.000 pond, 50 jaar geleden in een winkeltje in het westen van Groot-Brittannië werd gekocht voor enkele shilling. Het stond sindsdien op een boekenplankje van een gastentoilet in het huis van de koper in de omgeving van Oxford totdat de schoonzoon zich realiseerde dat het om een zeldzaam exemplaar ging. Een telefonische bieder is de nieuwe eigenaar geworden voor 103.250 pond.

150 jaar oud
Het boek, met de volledige titel "On the Origin of Species by Means of Natural Selection", heeft de originele groene kaft van de uitgever met goudkleurige opdruk. Het kwam op de veiling exact 150 jaar nadat het voor het eerst werd gepubliceerd, op 24 november 1859. Darwin, die van 1809 tot 1882 leefde, is het best gekend voor zijn evolutieleer, die stelt dat alle levenssoorten zich ontwikkeld hebben uit gemeenschappelijke voorouders.http://www.hln.be/static/FOTO/pe/0/15/0/media_xl_2769060.jpg

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jaarlijkse bedevaart naar Mekka is begonnen

Jaarlijkse bedevaart naar Mekka is begonnen

Honderduizende pelgrims verzamelden enkele dagen geleden al aan de grote moskee in Mekka.
In Saudi-Arabië is de jaarlijkse hadj begonnen, de bedevaartstocht die moslims een keer in hun leven moeten maken naar de heilige stad Mekka. Vanuit de hele wereld zijn honderdduizenden moslims naar Mekka gekomen. Dat meldt de VRT-nieuwsdienst.

Honderdduizend veiligheidsagenten moeten er op toezien dat er geen slachtoffers vallen in het gedrum. Dit jaar wordt er ook gevreesd voor de Mexicaanse griep. De overheid zet 20.000 medische personeelsleden in en de pelgrims wordt aangeraden om mondmaskers te dragen. Bovendien zijn er thermische camera's die pelgrims met koorts moeten detecteren. Tot nu toe zijn er al 67 pelgrims besmet.» Reageer (0)
24-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rom Houben ontwaakt na 23 jaar uit Coma

Rom Houben ontwaakt na 23 jaar uit Coma


http://img3.imageshack.us/img3/4746/romhouben.jpg


 23 jaar lang waren de artsen ervan overtuigd dat Rom Houben (46) uit Riemst weggezonken was in een diepe coma. Alleen zijn familie bleef al die tijd geloven dat die kleine reacties die ze meenden te zien echt waren. Ze hebben gelijk gekregen.

Josephina Nicolaes, bijna 74 jaar, krijgt altijd tranen in de ogen als ze vertelt over de terugkeer van haar zoon. Hoewel ze het zelf niet zo wil noemen. ‘Voor mij is hij nooit weggeweest. Ik heb altijd geweten dat hij begreep wat ik hem vertelde. Ik voelde het, hij was zich bewust van zijn omgeving. Hij kon het gewoon niet tonen.'

Maar nu wel. Dankzij een klavier, een computer en een logopediste die de hand van Rom Houben begeleidt, zodat hij de woorden kan vormen die hij wil uitspreken. Het verhaal is gisteren door het Duitse tijdschrift Der Spiegel naar buiten gebracht, en meteen veroverde het de hele wereld.

‘Het was zijn zus die voor de doorbraak heeft gezorgd', zegt Josephina in haar appartement in Luik, waar de telefoon de hele dag door rinkelt. ‘De zus van Rom had op televisie een reportage uit Frankrijk gezien, over een jongen die er net zo aan toe was als Rom. Ze heeft contact opgenomen met de reportagemakers, en die hebben haar doorgestuurd naar een man in het Gentse die over speciale communicatiemiddelen beschikte. Toen we die voor het eerst op Rom wilden uitproberen stonden we allemaal rond zijn bed om te supporteren. Komaan Rom, duwen, riepen we allemaal. En hij duwde, met zijn voet.' Dat is nu drie jaar geleden.

Rom lag helemaal niet in coma, zo bleek. Hij was locked-in, opgesloten in een lichaam dat reageren onmogelijk maakte. Zijn hersenen zijn grotendeels in orde, maar zijn lichaam is bijna volledig verlamd.   http://img3.imageshack.us/img3/6089/romhouben2.jpgDat druksysteem is ondertussen vervangen door een moderner klavier, waardoor hij alle boodschappen kan schrijven die hij wil. Aan Der Spiegel vertelde Rom Houben hoe hij zich voelde toen zijn lichaam niet meer wilde gehoorzamen. ‘Ik heb geroepen, maar er was niets te horen', schreef hij.

‘Maar meestal schrijft hij boodschappen over het hier en nu, want hij is alleen geïnteresseerd in het heden. En elk gesprek begint met: Hoe voel je je? De jongste dagen is het antwoord steevast: Ik ben een gelukkig mens. Als ik dat hoor, dan ben ik ook gelukkig.'

Rom Houben was nog maar twintig jaar toen het noodlot toesloeg. Een begenadigd judoka, en een gepassioneerd surfer. Hij was die bewuste vrijdagavond na een judotraining nog naar Seraing getrokken met enkele vrienden, toen ze met hun auto aangereden werden. ‘Hij is gestorven in dat ongeval', zegt Josephine. ‘Maar toen de ambulance ter plekke kwam, voelde een van de hulpverleners dat zijn lichaam nog warm was, en ze hebben hem gereanimeerd.'

Toen zijn ouders hem de volgende dag mochten opzoeken in het ziekenhuis van Luik lag hij al in zijn coma. En zo is het jarenlang gebleven. Rom had de ogen open, maar een reactie kwam er niet. Behalve dan die kleine, die alleen zijn moeder zag of hoorde. ‘Zuchtjes als ik twee keer na elkaar hetzelfde vertelde bijvoorbeeld', zegt ze. ‘Maar volgens de dokters beeldde ik mij dat maar in.'

De ouders van Rom gaven echter nooit op. Ze trokken van dokter naar dokter, en van ziekenhuis naar ziekenhuis. Na enkele jaren kwam Rom ook gewoon weer bij hen thuis inwonen. ‘We namen hem overal mee naartoe. We probeerden ons en zijn leven aan de gang te houden. Gedreven door de liefde die we voor hem voelen.'

Maar de man van Josephine werd ziek. Zijzelf werd ouder. En na twaalf jaar moesten ze hun zoon wel naar een verzorgingscentrum laten gaan. ‘Ik bleef hem wel zo vaak als mogelijk opzoeken, en dan vertelde ik wat er allemaal gebeurd was in ons leven. Maar sinds hij drie jaar geleden zijn klavier kreeg, is het allemaal anders geworden. We kunnen weer praten. Hij is zelfs een boek aan het schrijven over wat hij allemaal doormaakt. Mijn woorden stromen uit mijn vingers, zal hij daarin schrijven. Zo ziet hij dat.' (br De Standaard)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daarom zagen vrouwen over het huishouden

Daarom zagen vrouwen over het huishouden

Vrouwelijke broodwinners overdrijven wanneer ze zagen over de bijdragen van hun partner in huishouden om zo de traditionele rolpatronen te behouden. Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek.

Schuldgevoel
De onderzoekers ondervroegen 15.000 vrouwelijke broodwinners. Daaruit blijkt dat zij zichzelf als degenen willen zien die huishoudelijke problemen oplossen om zo hun traditionele vrouwelijke rol te behouden. Werkende vrouwen klagen al lang dat hun partner niet genoeg doet in het huishouden. Nu blijkt dat dit probleem door hen zelf gecreëerd wordt. Ze willen namelijk de controle over het huishouden bewaren uit schuldgevoel dat ze te veel tijd aan hun carrière spenderen en niet genoeg aan hun huishouden of kinderen. Ook blijkt enkel vrouwen zonder kinderen jonger dan 18 jaar zich niet zo verantwoordelijk voor het huishouden voelt.

Controle bewaren
Volgens onderzoekster Meisenbach vinden de meeste ondervraagde vrouwelijke broodwinners het niet erg dat hun partner niet de broodwinner of de huisman is. 60 procent geniet er namelijk van de controle te bewaren. Dit doen ze door hun man een takenlijstje voor het huishouden te geven. Door hem te zeggen wat hij exact moet doen moet doen, proberen ze het traditionele rollenpatroon in stand te houden.

Rollenpatronen
Hoewel de meeste rollenpatronen in de westerse wereld doorbroken zijn, blijft het idee bestaan dat mannen broodwinners moeten zijn en vrouwen verantwoordelijk blijven voor het huishouden. Uit een Britse enquête van vorig jaar blijkt dat 32 procent van de jonge mensen het eens zijn dat een vrouw in de eerste plaats een goede echtgenote en moeder moet zijn. Ook merken degenen die meer dan hun man verdienen meer relationele problemen.

Geen respect
Psychologe Janet Reibstein: "Het respect voor onze partner hangt af van het feit of ze voldoen aan de verwachtingen die aan hun geslacht gesteld worden. Vrouwen met een hoog loon hebben het moeilijk slecht verdienende mannen te respecteren omdat van hem verwacht wordt dat hij zijn vrouw onderhoudt."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hiv-besmettingen bij homo's opnieuw in stijgende lijn

Hiv-besmettingen bij homo's opnieuw in stijgende lijn


http://img21.imageshack.us/img21/1925/homobv.jpgVorig jaar kregen 1.079 mensen in ons land te horen dat ze besmet waren met hiv, het virus dat tot aids kan leiden. Dat zijn drie nieuwe diagnoses per dag. Zo blijkt uit cijfers van het Wetenschappelijk Instituut voor Volksgezondheid die vandaag verspreid worden.
 
Onrustwekkend is dat het aantal nieuwe diagnoses bij homomannen weer in stijgende lijn zit. "Dat is zo sinds 2001. Jaarlijks stijgt het aantal diagnoses in deze groep met 20 procent", zegt Marleen Zoïle van Sensoa. "Maar in 2007 zagen we een stagnatie en we hoopten dat die zou doorzetten. Dat blijkt niet zo."
 
"Het gros (van de homo's, nvdr.) is zich erg bewust van de noodzaak van veilig vrijen en doet dat ook. Alleen, hiv komt heel veel voor bij homomannen: we schatten dat 1 op de 20 besmet is. Bij hetero's is dat maar 1 op de 20.000", zegt Marc Sergeant, bij Sensoa verantwoordelijk voor preventie bij homomannen.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Sugardrop smaakt even zoet als perzik

De Sugardrop een nieuwe tomaat smaakt even zoet als perzik


http://img34.imageshack.us/img34/362/sugardrop.jpg


Spaanse telers creëerden de Sugardrop, een nieuwe tomaat die even zoet smaakt als een perzik. Dit moet ervoor zorgen dat meer kinderen tomaten gaan eten, dit supervoedsel zit namelijk boordevol vitamines en antioxidanten die kanker kunnen voorkomen. 

Vitamine C
De Sugardrop is het resultaat van twee jaar kruisbestuiving met 3.000 variëteiten op initiatief van de Britse winkelketen Tesco. Hij smaakt heel zoet, is even groot als een kerstomaat en voorziet in 50 procent van de dagelijks aanbevolen portie vitamine C voor kinderen. Hiermee hopen de uitvinders dat de jeugd tomaten zal eten alsof het druiven of perziken zijn.


Kanker voorkomen
Tomaten zijn de grootste bron van lycopeen, deze antioxidant geeft de rode kleur en neutraliseert vrije radicalen, die celschade veroorzaken en zo kanker kan veroorzaken. Ashleigh McWilliams van Tesco: "Aangezien tomaten zo gezond zijn, hopen we dat een zoete variant aantrekkelijker zal zijn voor kinderen." Deze voordelen komen wel aan een hoge prijs, de Sugardrops kost vier keer meer dan de normale variant.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Emma en Noah populairste voornamen in 2008

Emma en Noah populairste voornamen in 2008


http://img689.imageshack.us/img689/6184/babyinmand.jpgEmma was vorig jaar voor het zesde jaar op rij de meest toegekende voornaam in België. Bij jongens is Noah terug van even weggeweest, en Mohamed is de populairste jongensnaam in het Brussels Gewest en de provincie Antwerpen. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van de Algemene Directie Statistiek en Economische Informatie van de FOD Economie.
 
Mohamed
In Vlaanderen werden de namen Emma en Noah het vaakst gegeven, in Wallonië Léa en Nathan en in het Brussels Gewest Sarah en Mohamed. Daaruit blijkt al de geringe overeenkomst tussen de gewesten. Vlaanderen en Wallonië hebben zowel bij meisjes als jongens slechts twee voornamen gemeen (respectievelijk Emma en Louise en Noah en Lucas). Vlaanderen en het Brussels Gewest delen geen enkele voornaam uit de top-10.
 
Opvallend is verder dat wat betreft het hele land Sarah (419) uit de top drie valt en zakt naar plaats zes. De laagste trede van het podium wordt nu bezet door Léa (458), een trapje hoger prijkt Louise (520), op ruime achterstand van de ongenaakbare leider Emma (726). Bij de jongens eist Noah (740) opnieuw de eerste plaats op. Nathan (695) strandt op plek twee, gevolgd door Lucas (654).
 
Provincies
Ook de provincies hebben hun eigen top-10. Opvallend is dat in Limburg en West-Vlaanderen Noah niet tussen de tien populairste namen prijkt. Mohamed is de populairste voornaam in de provincie Antwerpen, maar komt in de andere Vlaamse provincies zelfs niet voor bij de eerste veertig. Bij de meisjesnamen wist Emma zich wel in elke provincie bij de eerste drie te nestelen.
» Reageer (0)
23-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een schone huid is vatbaarder voor infecties

Een schone huid is vatbaarder voor infecties


http://img4.imageshack.us/img4/4367/bad1p.jpg


Een té schone huid maakt ons veel vatbaarder voor infecties. De reden is duidelijk: de triljoenen bacteriën op onze huid worden te vaak weggewassen, waardoor ze ons niet meer kunnen beschermen.

Het gekke is dat als deze bacteriën zich in onze huid zouden bevinden, ze ons net een infectie zouden geven. Maar zolang ze zich aan de oppervlakte bevinden, schakelen ze andere bacteriën die willen binnendringen uit.

Sneller herstellen
Ook uitslag, blauwe plekken en oppervlakkige wonden herstellen niet meer zo snel als vroeger. De bacteriën schakelen verzachten namelijk de reactie van het immuunsysteem, die als natuurlijke reactie de huid rond de wonde doet opzwellen.

Te proper, te veel zeep
Dat de moderne mens eigenlijk té proper is, is geen nieuws. We wassen ons te vaak, met te veel zeep. De vloeren zijn te schoon, de lakens te steriel, onze dingen te proper. Het maakt dat allergieën en huidaandoeningen als eczema veel vaker voorkomen, omdat er niet genoeg antistoffen worden opgebouwd door blootstelling aan insecten en vuiligheid.

Bevestiging
Een nieuwe Amerikaanse studie bevestigt dat nu nog maar eens in een publicatie in het vakblad Nature Medicine. "De bacteriën op onze huid zijn eigenlijk goed voor ons", besluit professor Richard Gallo. Wat dan het 'goede evenwicht' is, hoe vaak 'mogen' we ons wassen en de keukenvloer schrobben, blijft onduidelijk.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dineetjes voor vrienden grootste nachtmerrie voor de vrouw

Dineetjes voor vrienden grootste nachtmerrie voor de vrouw


http://img130.imageshack.us/img130/9317/koken.jpgDe delicate balans tussen toffe maaltijden op tafel toveren en je gasten entertainen, het is niet gemakkelijk. Programma's als 'Komen eten' maken dat nog ene beetje erger: niet alleen moet het lekker zijn, alles moet ook nog eens kloppen. Zijn dineetjes de grootste nachtmerrie van de vrouw geworden?

Keukenprobleem
Het lijkt erop van wel. Uit een recente bevraging bij 1.007 personen blijkt dat een kwart van de vrouwen een dineetje met vrienden meer stressvol vinden dan een sollicitatiegesprek. 44 procent is banger voor het dineetje dan voor een gesprekje met de bank, terwijl 57 procent meer stress krijgt van het etentje dan van het werk. Men maakt zich het meest zorgen over iets dat fout zal lopen in de keuken of gasten die zich niet vermaken.

Vals spelen
Dat hebben ze vooral aan de tv te danken. Kookprogramma's als 'Beste hobbykok' en 'Komen eten' drijven de druk op. De verwachtingen van de gasten zijn hoger, en de wannabe-keukenprins(ess)en leggen de lat voor zichzelf ook hoger.  Om ogenschijnlijk te voldoen, wordt er vaak vals gespeeld (16 procent). Eén of vijf heeft wel eens een vooraf klaargemaakte maaltijd voorgeschoteld als iets dat ze zelf hebben gemaakt.

Mannen zien zo'n etentje vaker als een opportuniteit dan vrouwen. 15 procent heeft dan ook al eens een job gekregen of een deal gesloten via zo'n etentje. 11 procent heeft er zijn vrouw ontmoet.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DJ ontdekt dat zijn biologische vader Charles Manson is

DJ ontdekt dat zijn biologische vader Charles Manson is


Matthew Roberts.


Een man die op zoek ging naar zijn biologische vader schrok zich een hoedje, toen hij hem ook vond. Papa bleek immers de gestoorde en beruchte seriemoordenaar Charles Manson te zijn.

Matthew Roberts is een 41-jarige DJ uit Los Angeles. Hij zonk weg in een depressie na de ontdekking. "Ik wou het niet geloven. Ik was bang en boos. Het is alsof je te weten komt dat Hitler je vader is", zei hij aan The Sun. "Ik ben een vredelievend persoon, gevangen door het gezicht van een monster."

Mailen met vader
Ondanks zijn afkeer van zijn eigen vader, heeft Roberts toch een correspondentie met hem opgezet. Manson (75) mailt hem vanuit een staatsgevangenis in Californië, waar hij levenslang vastzit voor negen moorden, begaan door zijn 'Familie' of volgelingen in 1969. "Hij schrijft me vreemde dingen en ondertekent steeds met de swastika", zegt Roberts.Charles Manson, eind jaren zestig en nu.Roberts vernam pas op zijn tiende van zijn zus dat hij geadopteerd was. Zijn stiefvader waarschuwde hem dat er "niks goeds" van zou komen als Roberts zijn biologische ouders zou opzoeken. Maar hij deed het toch. Eerst vond hij zijn moeder, Terry. Die zei hem dat zijn echte geboortenaam Lawrence Alexander was, maar weigerde hem de familienaam te geven.

Verkrachting
Uiteindelijk ging de moeder toch overstag. Ze vertelde haar zoon dat Manson haar in 1967 had verkracht, nadat ze voor zijn charisma was gevallen. "Je lijkt helemaal op hem", kreeg Roberts nog mee. Charles Manson geeft toe dat hij mogelijks de vader van Roberts is. Hij herinnert zich Terry nog.

Roberts worstelt nu met zijn gevoelens voor zijn vader. "Ik heb nu eenmaal een emotionele band met hem. Ik wil niet van hem houden maar ik kan hem ook niet haten. Dat is het moeilijkste: liefde voelen voor een monster dat mijn moeder verkrachtte."http://img18.imageshack.us/img18/4457/charlesmansonenmatthewr.jpg
Charles Manson (links) en Matthew Roberts.Angstaanjagende ogen
Matthew Roberts lijkt inderdaad ook werkelijk op Charles Manson. "Ik ben niet gek, maar ik heb wel wat van hem. Als ik overwerkt ben, heb ik van die enorme ogen, die mensen angst aanjagen. Dat wil ik natuurlijk niet. Ik ben extreem tegen geweld. Mijn held is Ghandi."

Roberts mag zijn vader in de gevangenis bellen, als hij wil, maar hij wil niet. "Als ik hem aan de lijn zou hebben, zou ik hem zeggen dat ik echt begrijp hoe het is om hém te zijn, meer dan wie ook."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scholen en wegen Engeland dicht door noodweer


Scholen en wegen in Engeland dicht door noodweer

Vijfentwintig wegen en zestien bruggen in het Engelse graafschap Cumbria zijn gesloten door wateroverlast na de zware regenval van de voorbije dagen. De scholen in het graafschap blijven voorlopig dicht.http://www.hln.be/static/FOTO/pe/14/3/7/media_xl_2749447.jpg1300 ondergelopen huizen

Cumbria en andere delen van Groot-Brittannië en Ierland hebben zwaar geleden onder het extreme weer van de laatste dagen. De BBC meldt dat eind vorige week meer dan 1.300 huizen in het noordwestelijke Cumbria zijn ondergelopen. Honderden mensen werden uit hun woning geëvacueerd, elf mensen zijn nog altijd vermist.
Extreem uitzonderlijk

De enorme overstromingen zijn het gevolg van extreem uitzonderlijke neerslag. In twee dagen tijd is evenveel regen gevallen als normaal in een maand. Volgens experts is dit een natuurfenomeen dat één keer in duizend jaar voorkomt.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alison Moyet - That Ole Devil Called Love

Alison Moyet - That Ole Devil Called Love

Klik op de foto om haar te beluisteren

Over Alison Moyet


Alison Moyet ( Genevieve Alison Jane Moyet ) (Billericay, 18 juni 1961) is een Brits singer-songwriter.


Alison Moyet werd geboren in Billericay en groeide op in Basildon. Haar vader is Fransman en haar moeder is Engelse. Op haar zestiende ging Moyet van school. Na een tijdje in een winkel gewerkt te hebben begon ze een opleiding tot pianostemmer, waar ze echter na twee jaar mee ophield, omdat ze toen met de band Yazoo, waar ze samen met Vince Clarke in zat, een hit had met het liedje "Only You".

Moyet maakte met Yazoo twee albums, en de band kreeg een Brit Award voor Beste Nieuwe Band, voordat ze de band verliet om solo te gaan. Haar solodebuut noemde ze Alf, naar de bijnaam die ze van Vince Clarke gekregen had. Ze maakte verschillende cd's, won nog drie Brit Awards en verschillende andere prijzen, en tourde over de hele wereld.


In 1985 trok Alison Moyet zich terug uit de popwereld en ging op tournee met jazzveteraan John Altman. De van dit duo uitgebrachte single "That ole devil called love", een nummer van Billie Holiday werd het grootste verkoopsucces van Alison Moyet in het Verenigd Koninkrijk, maar de tournee was geen succes. Met Paul Young trad Alison Moyet op tijdens het Live Aid concert in 1985. Het waren moeilijke jaren voor Moyet. Ze kreeg een dochter en zag haar huwelijk in rook op gaan. Pas in 1987 bleek Alison Moyet dit voorval verwerkt te hebben. Ze sloeg terug met de hits "Is this love?", "Weak in the presence of beauty" en "Love letters".


In 2001 speelde Moyet Matron ‘Mama’ Morton in de musical Chicago, en kreeg goede kritieken.

Intussen brengt Moyet nog steeds goed verkopende albums uit.

Alison Moyet  staat in de top 5 van best verkopende Britse zangeressen ooit.

Alison Moyet is getrouwd met David en heeft drie kinderen.
» Reageer (0)
22-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Armand Marseille pop

Armand Marseille pop


http://img690.imageshack.us/img690/4024/armandmarseille.jpg


Over
Armand Marseille

Armand Marseille was een van de meeste beroemde Duitse poppenmakers van de 19de eeuw.
Hij werd geboren in Sint-Petersburg (Rusland), maar hij verhuisde in 1884 naar Köppelsdorf
vlakbijSonneberg waar hij zijn porseleinzaak begon. In 1890 begon hij porseleinen
poppenhoofden te produceren. Hij produceerde duizenden poppen per week.
Na 1919 heette zijn bedrijf:"Vereinigte Koppelsdorfer Porzellanfabrik".
Armand Marseille Bedrijf maakten vele hoofden voor bedrijven in Duitsland en in de VS
Enkele van deze bedrijven waren: Amberg & Sons-CM Bergmann-George Borgfeltdt -
Cuno & Otto Dressel en nog vele anderen. Hij maakte goedkope en dure karakter poppen.
Zijn karakterpoppen zijn weinig bekend en zijn niet altijd gemerkt.
Hij markeerde zijn poppen met A.M. en met zijn volledige naam. Sommige zijn ongemarkeerd.
Armand Marseille werkte in zijn fabriek tot 1929
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Water maakt de huid niet mooier

Water maakt de huid niet mooier

Dagelijks  acht glazen water drinken, zouden je teint doen stralen. Britse voedingsdeskundigen oordelen dat dit een fabeltje is. Evenwichtige voeding en een goede zonnecrème zijn belangrijker om je huid gezond en jeugdig te houden.

Misvattting
Water hydrateert de huid en houdt rimpels weg, zo wordt ons voorgehouden. Volgens de British Nutrition Foundation lijken er geen harde bewijzen voor deze theorie. "Wetenschappelijke bewijzen die de effecten van het waterverbruik op de hydratatie van de huid bevestigen, zijn er niet. Het is een misvatting, belangrijker is je voeding en de blootstelling aan de zon voor je teint".

Voeding
Vitaminen A, B, C en E, te vinden in een gamma van groenten en fruit, helpen om de huid elastisch te houden. Ook zijn ze de ideale anti-aging producten en helpen ze de huid te herstellen. Niet genoeg van deze vitamines eten, kunnen problemen als scheurbuik of een droge, schilferige huid veroorzaken. Ook een zonnebrandcrème wordt aanbevolen om de tekenen des tijds te bestrijden.  

Afvallen
Dezelfde organisatie publiceerde vorig jaar een onderzoek waarin duidelijk was dat drinkwater niet helpt om sneller gewicht te verliezen. Er werd geen verband gevonden tussen water drinken en de lichaamsvorm. Volgens deze studie krijgen we voldoende binnen via ons voedsel en andere dranken. Wie in een droog, heet klimaat leeft, heeft wel behoefte aan extra water.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wet Wet Wet - Love Is All Around

Wet Wet Wet - Love Is All Around

Om hun te beluisteren klik op de foto

Over Wet Wet Wet


Wet Wet Wet is een Schotse popgroep, die het meest succes had in de tweede helft van de jaren '80 tot eind jaren '90.

De vier bandleden richtten in 1982 een kwartet op onder de naam Vortex Motion.[1] "Het was kiezen tussen misdaad, werkloosheid, voetbal of muziek, we kozen voor het laatste", aldus Cunningham.[2]
Wet Wet Wet werd opgericht in Glasgow in 1984. De naam Wet Wet Wet komt van een nummer van de band Scritti Politti genaamd "Getting, Having and Holding" een gedeelte van de lyric was "My Face was Wet Wet with tears". Ze hadden een derde "Wet" erbij gedaan omdat er toentertijd al veel bands met dubbele namen waren zoals, Duran Duran en Talk Talk.

    * De bandleden zijn :
    * Marti Pellow (echte naam Mark Mclachlan) - Zang
    * Tommy Cunningham - Drums
    * Graeme Clark - Basgitaar
    * Neil Mitchell - Keyboard
    * Graeme Duffin - Leadgitaar

In 1987 scoorde de band hun eerste wereldhit met Wishing I was lucky. Hun debuutalbum Popped in Souled Out kwam ook in dat jaar uit. Dit album bevatte de grote hit Angel Eyes, dat op de tweede plaats in de Nederlandse Top 40 terecht kwam.


Hun grootste hit scoorden ze in 1994 met de single Love is all around. Dit nummer was de soundtrack van de film Four Weddings and a Funeral. Ook in Nederland stond dit nummer verschillende weken op nummer 1. Dit nummer stond maar liefst 18 weken in de Nederlandse Top 40.

In 1997 verliet drummer Cunningham de band. Toch ging Wet Wet Wet door, met andere bandleden. In 1998 gaven ze diverse optredens in Europa zoals bij "The Night Of The Proms". Hierna is de band uit elkaar gegaan.

In maart 2004 was er een geheim overleg. Het was voor het eerst sinds 7 jaar dat de bandleden weer bij elkaar in een kamer zaten. Een Greatest Hits Cd met 3 nieuwe nummers werd uitgebracht, samen met een DVD. In december 2004 was er een succesvolle concerttour in het Verenigd Koninkrijk. Er worden weer nieuwe nummers opgenomen en het wachten is op een nieuwe cd. Ze hebben ook op het podium gestaan in Edinburgh bij Live 8 en staan ook op de Live 8-dvd. Tevens doen de leden ook hun eigen dingen.

Op 5 november 2007 zal de Britse release zijn van hun nieuwste album, Timeless. Waarna in december een concerttour in het Verenigd Koninkrijk wordt gehouden.

» Reageer (0)
21-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedroogde appelschijfjes

Gedroogde appelschijfjeshttp://img69.imageshack.us/img69/2060/gedroogdeappelschijfjes.jpgGedroogde appelschijfjes

Je hebt nodig: 2 frisse stevige appels, citroensap, 3 eetlepels vloeibare honing, een oven en geduld.

Was de appels en droog ze goed af. Verdeel ze in kwarten, verwijder klokhuis en snijd er dunne schijfjes van ( niet schillen) Besprenkel de schijfjes aan weerzijden met citroensap tegen het verkleuren en strijk ze dan ook aan weerzijde in met honing, met behulp van een keukenkwast.Verwarm de oven voor op 65 ° C (niet hoger). Leg de appelschijfjes op een bakplaat uiteen ( liefst op bakpapier ). Zet de ovendeur op een kier, zodat alle vocht weg kan. Laat de schijfjes 6 tot 8 uur drogen. Keer ze in de helft van de droogtijd om. Het drogen kan ook langer duren: de appels moeten taai aanvoelen . Dan even laten afkoelen en je hebt heerlijke caloriearme appelsnoepjes, die heerlijk naar verse appel smaken. Bewaar ze in een geloten doos op een droge plaats ..... als ze niet meteen op zijn
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Neushoorn geboren in Beekse Bergen

Neushoorn geboren in Beekse Bergen

In het Nederlandse safaripark Beekse Bergen is vanmorgen een neushoorn geboren. Moeder Dounia schonk na een zwangerschap van anderhalf jaar en na dagenlange signalen van een aanstaande bevalling het leven aan een dochter, meldde een woordvoerder.
 
Het is voor het eerst dat een neushoorn die zelf in het Brabantse safaripark is geboren zelf voor nageslacht zorgt. Moeder en dochter maken het goed.
 
Verzorgers verwachten dat de baby over enkele dagen een naam krijgt en naar buiten kan om zich aan de bezoekers te tonen.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nooit eerder was 21 november zo warm

Nooit eerder was 21 november zo warm


http://www.hln.be/static/FOTO/pe/8/13/3/media_xl_2720523.jpg


De dagtemperatuur in Ukkel zal vandaag wellicht de 17,5 graden overschrijden. Dat betekent een 'flink' nieuw dag- en perioderecord is, zo is bij het KMI vernomen.

Het record voor de periode 18-28 november bedraagt 16,8 graden. Deze waarde is bereikt op 18 november 1926, 20 november 1981 en 28 november 1930.

Voorlopig 3 graden extra
Tot en met 19 november bedroeg de gemiddelde temperatuur van november 2009 9,5 graden, de gemiddelde maximumtemperatuur 12,1 graden en de gemiddelde minimumtemperatuur 7,0 graden. Dat is een ruim 3 graden hoger dan de 'normale' waarden in november; 6,1, 8,9 en 3,5 graden.

Hoogterecords
De hoogterecords zijn een gemiddelde van 10,4 graden (1994), een gemiddelde maximumtemperatuur van 12,8 graden (1994) en een gemiddelde minimumtemperatuur van 8,1 graden (994).

De laagterecords zijn een gemiddelde van 0,9 (1858), een gemiddelde maximumtemperatuur van 4,9 (1919) en een gemiddelde minimumtemperatuur van -1 (1921).

Afkoelen
Vanaf morgen zal het weer afkoelen en zullen we naar meer 'normale' temperaturen voor deze periode van het jaar gaan. Dat maakt het verdere verloop onvoorspelbaar, en dus weigert het KMI uitspraken te doen over de gemiddelden in november.
» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!