NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea


30-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw implantaat tegen meest voorkomende hartritmestoornis

Nieuw implantaat tegen meest voorkomende hartritmestoornis

Voor het eerst is in België een nieuw implantaat aangebracht bij een patiënt met voorkamerfibrillatie, de meest voorkomende hartritmestoornis bij volwassenen. Dat heeft professor Pedro Brugada van het UZ Brussel vandaag bekendgemaakt.

Herseninfarct
Met succes implanteerden de artsen Jean-Baptiste Chierchia en Benjanim Scott van het UZ Brussel een zogenoemd Watchman-implantaat bij een patiënt met atriale (voorkamer)fibrillatie (AF) die bloedverdunners nam om een herseninfarct te voorkomen, aldus Brugada. Door die medicijnen had de patiënt al verschillende hevige bloedingen gehad, maar dankzij het Watchman-implantaat moet de patiënt in kwestie niet langer bloedverdunners slikken en is het risico op een herseninfarct weg.

AF
AF of voorkamerfibrillatie is een hartritmestoornis waarbij de voorkamers van het hart minder efficiënt bloed pompen. Herseninfarcten die gelinkt zijn aan AF, ontstaan door bloedklonters, die gevormd worden door dat ontoereikende pompen van de voorkamer. Het nieuwe implantaat sluit het linkerhartoor, waar meer dan negentig procent van de bloedklonters ontstaat, af.

Geen bloedverdunners meer
Bloedklonters kunnen dankzij de Watchman geen herseninfarcten meer veroorzaken en krachtige bloedverdunners zijn niet langer nodig. AF is de meest voorkomende ritmestoornis bij volwassenen. In België lijden volgens het UZ Brussel 100.000 tot 300.000 mensen aan de aandoening. Van alle herseninfarcten is een vijfde te wijten aan AF.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kunstkamer een specialiteit van de 17e eeuw

De kunstkamer een specialiteit van de 17e eeuw


http://img689.imageshack.us/img689/6106/dekunstkamervanvanderg.jpg
De kunstkamer van Cornelis van der Geest


Het Antwerpse Rubenshuis pakt uit met een unieke tentoonstelling van schilderijen van kunstkamers, een Antwerpse specialiteit uit de 17de eeuw. Op zo'n doek wordt een kamer afgebeeld die zelf vol kunst hangt, schilderijen van schilderijen met andere woorden.

“Dit is de eerste keer in de museale geschiedenis dat de kunstkamers van Willem van Haecht worden samengebracht”, aldus een glunderende Ben van Beneden, conservator van het Rubenshuis. “Het is een kleine tentoonstelling, maar kwalitatief zeer hoogstaand”, wist schepen van Cultuur Philip Heylen eraan toe te voegen. En beiden hebben meer dan gelijk. De expositie "Kamers vol kunst in zeventiende –eeuws Antwerpen" wordt zonder enige twijfel een nationale en internationale publiekstrekker. Voor het Rubenshuis: succes verzekerd.


Een apart kunstgenre

De kunstkamer is een exclusief genre omdat er in de zeventiende eeuw slechts een honderd exemplaren werden geschilderd. Een kunstkamer is een rijkelijk en groot interieur dat volgestouwd staat met bustes, beelden en natuurlijk ontelbare schilderijen.


Een kunstkamer kan een plaats zijn die niet bestaat maar die de schilder voorziet van een gefantaseerde  en dus voor hem ideale – kunstcollectie, ofwel is het een interieur dat reëel bestaat. In dat laatste geval heeft de eigenaar het laten schilderen om met zijn kunstwerken te kunnen pronken.

Het zijn miniatuur musea of geschilderde kunstgalerijen.

De eerste schilders van kunstkamers waren Frans Francken de Jonge (1581-1642) en Jan Breughel de Oude (1568 – 1625).

Maar de meester in het genre is een leerling van Pieter Paul Rubens (1577-1640) nl. Willem van Haecht (1593-1637) die in 1615 naar Parijs vertrok en nog zeven jaar door Italië zwierf. In 1628 kwam hij terug naar Antwerpen waar hij – als kunstbeheerder – zijn intrek nam bij Cornelis Van der Geest (1555-1638), een koopman die fortuin maakte in de specerijenhandel en "vastgoed". Deze rijke patriciër heeft ontelbare opdrachten gegeven aan schilders en beeldhouwers maar voornamelijk het atelier van Rubens heeft daarvan geprofiteerd.


De tentoonstelling vindt plaats in het Rubenshuis, een uitgelezen plek: de meester bezat zelf een enorme kunstcollectie en had een kunstkamer. Omdat het Rubenshuis een historisch gebouw is, is de tentoonstelling niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers.  De permanente opstelling op het gelijkvloers kan wel bezocht worden.Tentoonstelling
Volwassenen (18+)
28 november, zaterdag -
28 februari, zondag
Van 10 tot 17 uur (laatste toegang om 16.30 uur)
» Reageer (0)
29-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Warme herfst houdt dieren uit winterslaap

Warme herfst houdt dieren uit winterslaap

Een warme novembermaand zorgt ervoor dat tal van dieren nog niet aan hun winterslaap zijn begonnen. Nederlandse onderzoekers ontdekten dat de hazelmuis nog wakker is en jonge egels nog rond scharrelen. Ook de Vlaamse vzw Natuurpunt bevestigt dat.

Problemen
Doordat vleermuizen en egels nog volop actief zijn, kunnen zij later deze winter in de problemen komen, waarschuwt Natuurpunt. November was tot nu toe extreem zacht. Midden deze maand werden temperaturen van bijna 17 graden opgemeten. De gemiddelde temperatuur voor de hele maand zou zo'n drie graden hoger liggen dan normaal.

Te weinig energie
Dat heeft een negatief effect op de dieren in de wilde natuur. Normaal houden dieren zoals egels of vleermuizen van november tot maart een winterslaap om energie te sparen, maar Natuurpunt stelt vast dat deze dieren nog volop actief zijn. "Bepaalde zoogdieren worden door de lagere temperatuur geprikkeld om in winterslaap te gaan, maar dat gebeurt nu minder", aldus Stefan Versweyveld, diensthoofd Natuurpunt. "Door constant energie te blijven gebruiken, kan dit op termijn een gevaar vormen voor deze dieren. Ze riskeren aan het einde van de winter te weinig energie te hebben als ze op zoek moeten naar voedsel." De uitzonderlijke droogte in de zomer en hoge temperaturen in de herfst, leiden nog tot een ander effect: ook paddenstoelen bloeien later.

Algemene risico's
Versweyveld wijst op de algemene risico's van de klimaatopwarming. "Alles groeit zeer onvoorspelbaar, zoals paddenstoelen. Het gevaar bestaat dat bepaalde soorten moeite zullen hebben om te overleven omdat hun voedsel niet voorradig is. Het paddenstoelenseizoen zien opschuiven met één maand lijkt niet veel, maar voor soorten die slechts enkele jaren leven, is dat immens."

Paddenstoelen en dieren
Nederlandse wetenschappers aan de Wageningen Universiteit ontdekten ook dat bruine kikkermannen al knorren, terwijl zij dat normaal pas in maart doen.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brit leeft heel jaar zonder geld uit te geven

Brit leeft heel jaar zonder geld uit te geven


Mark Boyle


De Brit Mark Boyle leefde opzettelijk een heel jaar zonder een cent uit te geven, door zijn eigen groenten te telen en kledij uit vuilbakken te recycleren. Hij dat dit de gelukkigste periode van zijn leven is en wil in zijn 'Freeconomy' levenswijze volhouden.

Leven zonder geld
De 30-jarige Mark Boyle leefde het afgelopen jaar als een 'freeconomist' in zijn caravan in het kleine Britse dorpje Timsbury. Hij teelde zijn eigen groenten als veganist en hergebruikte afval van anderen. Mark Boyle verplaatste zich op zijn fiets, hij gebruikt zijn telefoon enkel om binnenkomende telefoontjes aan te nemen en douchet met water dat door de zon verwarmd werd. Hij teelt zijn eigen groenten en vindt zijn kledij in vuilbakken. Boyle zegt dat hij geen cent uitgaf, zo een gelukkiger persoon werd en zweert vandaag verder te leven zonder geld. 

Geen stress
Boyle is een economist van opleiding en voormalig zakenman, hij heeft een blog die hij update met zijn laptop die op zonne-energie werkt. Internet krijgt hij in ruil voor zijn werk op de lokale boerderij. "Ik zie geen enkele reden om terug te keren naar een wereld die enkel om geld draait. Deze levenswijze is echt bevrijdigend. Het afgelopen jaar was een uitdaging, maar ik had ook geen stress door mijn rekeningen, files of lange uren op kantoor. Het moeilijkste was het sociale contact met vrienden, dat heb ik wel gemist. Maar in plaats van op café te zitten, maakte ik kampvuren, speelde ik muziek of ging ik wandelen", aldus Boyle.

Lessen
Deze 'freeconomist' probeerde van Bristol naar India te wandelen met de goede wil en vrijgevigheid van anderen. Na een maand moest hij echter al in Frankrijk opgeven door problemen. "De komende twintig jaar zullen mensen moeten nadenken over hoe ze leven en wat ze consumeren. Mijn prioriteit is afval te hergebruiken", daarom zal Mark de levensstijl Freeconomy promoten op zijn blog. Op 'Freeskilling-evenementen" zal hij mensen leren te leven op zijn manier.
» Reageer (0)
28-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen en mannen willen zelfgemaakt cadeau

Vrouwen en mannen willen zelfgemaakt cadeau


http://img35.imageshack.us/img35/8122/geschenkt.jpgMannen en vrouwen krijgen het liefst een cadeau waaraan ze iets als koppel hebben. Ook is originaliteit belangrijk bij het uitkiezen van het ideale geschenk, dat blijkt uit Nederlands onderzoek.

Veel tijd
Met de kerstperiode in het verschiet, komt ook de stress die de zoektocht naar het ideale cadeau veroorzaakt. Nederlands onderzoek maakt het er niet makkelijker op, want dat toonde aan dat 82 procent van de vrouwen en 76 procent van de mannen wil dat er veel tijd gestoken wordt in het uitkiezen van het ideale geschenk. Ook blijkt dat twee derde van de mannen en vrouwen een zelfgemaakt pakje appreciëren, dat meldt De Telegraaf. De kostrpijs blijkt van minder belang, een kwart van de vrouwen en 23 procent van de mannen krijgt het liefst een duur cadeau.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik hou van jou

Mannen zeggen eerder dan vrouwen: 'Ik hou van jou'


http://img39.imageshack.us/img39/9097/iloveyoupw.jpgHet romantische cliché wil dat vrouwen te snel 'Ik hou van jou' fluisteren tegen de man van hun dromen, waarop hij (bijna) gillend de deur uit rent. Want mannen willen zich niet binden, en je moet ze stilletjes in de val lokken. Een slecht cliché, en nog onwaar ook. Want mannen zeggen gemiddeld na 7 maanden de vier zoetgevooisde woordjes, terwijl vrouwen er 8 maand over doen, zo blijkt uit een onderzoek van The Sunday Telegraph bij 2.000 respondenten.

Sentimenteel en gevoelig
"Vrouwen gaan hun emoties over het algemeen sneller uiten, maar mannen zijn eigenlijk net zo sentimenteel en gevoelig, zo niet méér", aldus relatie-experte Jenni Trent Hughes. Volgens psycholoog Oliver James kan dat ook verklaard worden door het feit dat mannen vaker verliefd worden en vaker meegesleept worden door deze gevoelens. "Vrouwen worden sneller volwassen, en hebben dus een realistischer kijk op relaties en ze houden hun emoties beter onder controle."

Seks versus liefde
Interessant genoeg wil dat ene zinnetje blijkbaar niet hetzelfde zeggen voor mannen als voor vrouwen. "Mannen zeggen 'Ik hou van jou' misschien eerder als een manier om met die bal complexe gevoelens om te gaan die hij niet begrijpt. Als vrouwen het zeggen, betekent het meer", aldus James. "Het klassieke cliché: mannen zeggen het om seks te krijgen, en vrouwen gebruiken seks om liefde te krijgen."

Humor versus looks
Dat blijkt ook uit de cijfers: de helft van de mannen date om seks te vinden tegenover een op vijf vrouwen. Vrouwen zijn namelijk op zoek naar een vaste partner (80 procent) tegenover 66 procent van de mannen. De ideale vrouw heeft gevoel voor humor en maximaal vijf jaar jonger, de ideale man is aantrekkelijk en maximaal vijf jaar ouder.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tom Dice - Bleeding Love


Tom Dice - Bleeding Love

Klik op de foto om hem te beluisteren
Over Tom Dice


Tom Dice pseudoniem van Tom Eeckhout  werd geboren in Eeklo op 25 november 1989 als zoon van Rudy Eeckhout en Martine Claeys. Hij heeft twee broers, Sam en Wim. Hij voetbalde bij clubs uit Balgerhoeke en Watervliet.

Op 25 november 2009, tevens zijn verjaardag, werd bekend gemaakt dat hij België in 2010 zal vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Oslo. Hij is door de VRT intern aangewezen als kandidaat. Hij zal op 25 of 27 mei in de halve finale staan, om mogelijk door te stoten naar de grote finale op 29 mei. Het is nog niet bekend met welk nummer hij zal deelnemen. Voorlopig plant de VRT in het voorjaar een show waarin één of meer nummers zullen worden voorgesteld. Het is nog niet bekend hoe het definitieve nummer uiteindelijk zal worden gekozen. Eeckhout werd gekozen na een selectieprocedure, opgestart door een werkgroep van de VRT.


Tom Dice studeerde Verzorging aan het College Onze-Lieve-Vrouw ten Doorn. Hij liep in augustus 2009 stage in een bejaardentehuis.

Eeckhout begon met zingen bij het koor van basisschool Sint-Josef. Het zingen zat al in de familie aangezien zijn moeder ook actief is met zingen.

Op achtjarige leeftijd leerde hij gitaar spelen, wat hij deed tot zijn elfde. Hij bleef wel muziek maken en schreef op zijn twaalfde zijn eerste nummer. Toen hij vijftien was, herontdekte hij zijn gitaar en niet lang daarna voegde hij zich bij de band The Dice,. Vanaf dat moment hanteerde Eeckhout de naam Tom Dice als zijn artiestennaam. Bij The Dice, deed hij ervaring op als artiest en performer maar ook als songwriter en componist. Hij wordt beïnvloedt door artiesten als Gavin DeGraw, Taylor Swift, Tyler Hilton, Damien Rice, The Kooks, Matthew Bellamy van Muse, Placebo en System Of A Down.

Eeckhout schreef zich begin 2008 in voor het tweede seizoen van X Factor. Hij kwam door de voorrondes en kreeg uiteindelijk Maurice Engelen als coach. Hij doorstond de finalerondes en werd uiteindelijk tweede, na Dirk De Smet.

Na X Factor tekende Eeckhout als eerste artiest bij het nieuwe label SonicAngel. Eind juni 2009 bracht Eeckhout zijn eerste single uit onder zijn artiestennaam Tom Dice. Het betrof Bleeding Love, een akoestische cover van het origineel van Leona Lewis, dat hij had gebracht tijdens een liveshow van X Factor. De single werd met een top-10 notering in de Ultratop niet alleen een succes in eigen land, maar deed het ook goed in Polen. Dankzij het succes van deze single werd hij in september 2009 genomineerd voor een TMF Award in de categorie Beste Jonge Artiest.

Ondertussen werd er achter de schermen gewerkt aan zijn debuutalbum. Hiervoor werkte Dice samen met Maurice Engelen, zijn coach bij X Factor. Een groot deel van het repertoire zal door Dice worden geschreven. Het album werd voorzien voor oktober 2009, maar is tot op heden niet verschenen.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen sociale woning voor Antwerpse ex-daklozen

Geen sociale woning voor Antwerpse ex-daklozen


Verschillende Antwerpse ex-daklozen kregen een brief in de bus die niet verstuurd had mogen worden volgens schepen van Wonen Leen Verbist


Wie ooit dakloos is geweest, moet in Antwerpen niet op een sociale woning rekenen. Dat is de boodschap die sommige inwoners van de Scheldestad meekregen in een brief waarin de sociale huisvestingsmaatschappij Woonhaven Antwerpen hun aanvraag voor een sociale huurwoning afkeurde. Dat meldt de krant De Morgen.
 

Leefbaarheidsproblemen
"Gezien uw verleden van thuisloosheid is de vrees gegrond dat u rechtstreeks of onrechtstreeks voor leefbaarheidsproblemen kan zorgen. (...) De ervaringen die wij hebben met thuis- of daklozen zijn helaas niet allemaal even positief. We stellen vast dat deze groep mensen elkaar steeds opzoekt en - terecht - elkaar probeert te helpen, met echter vaak ernstige samenlevingsproblemen."
 

Ernstige bedreiging
Volgens de huisvestingsmaatschappij is hun verleden als dakloze blijkbaar voldoende om hen een sociale huurwoning te weigeren. Daarvoor beroept Woonhaven Antwerpen zich op "artikel 22 van het kaderbesluit sociale huur, krachtens hetwelk een toewijzing kan geweigerd worden wanneer deze een ernstige bedreiging vormt voor de fysische of psychische integriteit van de bewoners".
 

Formulering
"Deze brief, met die formulering, had nooit verstuurd mogen worden", zegt Leen Verbist, als schepen van Wonen verantwoordelijk voor de sociale huisvestingsmaatschappijen in Antwerpen.  Zij blijft evenwel achter de beslissing staan. Ze benadrukt dat de betrokkenen via het Centrum voor Algemeen Welzijn (CAW) Metropool aan een woning geholpen zullen worden.


Kritiek
Staatssecretaris voor Armoedebestrijding Philippe Courard (PS) is niet te spreken over het standpunt van de sociale huisvestingsmaatschappij. "Het is voor mij onaanvaardbaar dat Woonhaven Antwerpen aanvragers van een sociale woning discrimineert op basis van hun verleden. Aanvragers die ooit dakloos geweest zijn verdienen juist extra begeleiding om hun integratie in de samenleving vlot te laten verlopen. Sociale huisvestingsmaatschappijen zouden daarin een voortrekkersrol moeten spelen", meent de staatssecretaris. Hij roept de sociale huisvestingsmaatschappijen op een dialoog op te starten met de verenigingen voor daklozen.
» Reageer (0)
27-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leer te luisteren naar het stemmetje in je hoofd

Leer te luisteren naar het stemmetje in je hoofd

Zelfvertrouwen is een enkel een kwestie van je hersenen te trainen. Zelfzekere mensen geloven in zichzelf en krijgen zo wat ze willen. Volgens experts komt dit doordat ze naar hun innerlijke stem luisteren.

Hard oordeel
Je kunt snel je zelfvertrouwen een boost geven door bewust te veranderen hoe je denkt over jezelf en de wereld. Als je gelooft dat je meer kunt bereiken, zul je je positiever voelen en meer kunnen bereiken. We hebben allemaal een innerlijke stem, experts schatten dat we tussen de 150 en 300 minuten zeggen als deze aan het werk is. Vaak is deze innerlijke stem harder dan het oordeel van de meeste mensen.

Negatieve gedachten
Psychologen noemen deze kritiek in je hoofd automatische negatieve gedachten. Deze kunnen veel vormen aannemen, maar we geven enkele voorbeelden:
- Ik kan het niet doen, ik ben niet slim genoeg om te slagen.
- Mensen houden niet van me.
- Ik zal nooit veranderen.
- Iedereen zal met me lachen.
- Het is te moeilijk.

Positief aanmoedigen
Je innerlijke stem kan een lastpak zijn, maar je kan deze negatieve gedachten omzetten in positieve. Psycholoog Michael Mahoney bestudeerde een groep turners die hoopten de kwalificaties voor het Olympische team te halen. Daaruit bleek dat de succesvolste atleten zichzelf aanmoedigden door positief tegen zichzelf te praten. Vertel jezelf dat je het kunt doen en dat je alles zult proberen om dat te bewijzen.

Enkele voorbeelden:
- Ik ben vastbesloten om dit tot een goed einde te brengen.
- Komaan, je kan het.
- Blijf lachen.
- Ik ben veel harder dan mensen denken.
- Denk aan de voordelen wanneer je dit hebt volbracht.
- Blijf zelfzeker.
- Ik heb dit eerder al gedaan, ik kan het nog eens doen.

Herhaal deze mantra's telkens wanneer je het nodig hebt.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amerikaanse speleoloog zit 28 uur vast in grot en sterft

Amerikaanse speleoloog zit 28 uur vast in grot en sterft

Een Amerikaanse student geneeskunde is overleden nadat hij 28 uur lang ondersteboven vastzat in een grot in Utah. John Jones was amper 26 en laat een dochtertje en een zwangere vrouw na. Een verschrikkelijke slag voor de familie op de feestdag van Thanksgiving.

Nutty Putty
John Jones was met tien kompanen de Nutty Putty grotten gaan verkennen, zo'n 100 kilometer ten zuiden van Salt Lake City, de hoofdstad van Utah. Na drie uur kwam Jones klem te zitten in de zogenaamde 'Bob's Push'. Die is maar 45 centimeter breed en 25 centimeter hoog. Jones kon geen kant meer op, niet vooruit, niet achteruit en bovendien hing zijn hoofd naar beneden.http://www.hln.be/static/FOTO/pe/10/10/3/media_xl_2805588.jpgGrote middelen ingezet
Zo'n honderd reddingswerkers zetten de grote middelen in om Jones uit zijn benarde positie 46 meter onder de grond en op 213 meter van de ingang van de grot te bevrijden. Ze werkten de klok rond. Even was Jones los, maar een touw en het hijssysteem begaven het en hij zat opnieuw gekneld. Zijn fysieke toestand verergerde met het verstrijken van de uren. Hij stierf 28 uur nadat hij vast kwam te zitten in de grot. Hulpverleners probere nog altijd zijn lichaam te bevrijden.

De dood van Jones is het eerste ongeval met fatale afloop in de Nutty Putty. De grotten werden voorlopig afgesloten in afwachting van een definitieve beslissing over de toekomst van de Nutty Putty.Leon Jones, de vader van John.
Leon Jones, de vader van John.De familie Jones telt vijf jongens en twee meisjes, allemaal heel close met elkaar. John Jones was de papa van een dochtertje van dertien maanden oud en zijn vrouw was opnieuw zwanger.http://www.hln.be/static/FOTO/pe/8/15/11/media_xl_2805491.jpg

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Won Ton Ton - I Lie And I Cheat

Won Ton Ton - I Lie And I Cheat

Om haar te beluisteren klik op de foto

Over
Bea Van der Maat

Bea Van der Maat (15 november 1960) is een Belgische zangeres, presentatrice en actrice. Als zangeres is ze vooral bekend als leadzangeres van Won Ton Ton, alhoewel ze in 1996 ook een soloalbum opnam. Voor Won Ton Ton zong ze bij Chow-Chow. Van der Maat speelde samen met diverse artiesten, onder wie Kloot Per W.

In 1989 werd ze gevraagd voor de toen nieuwe zender VTM een muziekprogramma te presenteren samen met Willy Sommers. Dit programma, Tien om te zien, betekende voor haar het begin van een loopbaan als presentatrice.

Bea Van der Maat speelde ook mee in de film Koko Flanel van Urbanus. Ze speelde eveneens mee in de film Max van regisseur Freddy Coppens.

Vandaag de dag geeft Bea les in de Middenschool in Keerbergen (MSK). Ze is daar leerkracht Engels in het tweede jaar. Ze is getrouwd en heeft twee kinderen: Ulrike en Lenny. Ze zingt ook bij The Belpop Bastards.
» Reageer (0)
26-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meisjes van drie al onzeker over gewicht

Meisjes van drie al onzeker over gewicht

Meisjes beginnen al op driejarige leeftijd zich zorgen over hun uiterlijk te maken, dat is veel vroeger dan eerder werd gedacht. Uit een recente Amerikaanse studie blijkt wel dat het opgedrongen schoonheidsideaal daar weinig invloed op heeft. 


Schoonheidsideaal geen invloed
De onderzoekers stelden aan een groep kleutermeisjes van drie tot zes jaar vragen over hun lichaamsbeeld nadat ze tekenfilmpjes met vrouwelijke personages toonden. Daaruit blijkt dat meer dan 50 procent zich al zorgen maakt over haar uiterlijk, een derde wilde al gewicht verliezen of van haarkleur veranderen. Maar blootstelling aan beelden van geïdealiseerde schoonheid, zoals prinsessen in tekenfilms, blijken deze bezorgdheid niet te beïnvloeden. De ene groep meisjes kreeg namelijk filmpjes te zien van erg stereotiepe vrouwen als Belle en het Beest. De andere helft kreeg filmpjes waarbij het uiterlijk van het hoofdpersonage minder van belang was als Dora. Maar tussen beide groepen was er geen verschil merkbaar over hun lichaamsbeeld tijdens de discussies achteraf.


Veranderen
31 procent van de meisjes zegt zich altijd zorgen te maken over hun uiterlijk, terwijl 18 procent dit soms te doet. 30 procent van de kinderen zou graag minstens één uiterlijk kenmerk willen veranderen. "We moeten kinderen helpen na te denken over de beelden omtrent schoonheid, zeker het slankheidsideaal, die ze te zien krijgen. We moeten ze aanmoedigen zich vragen te stellen over hoe hun uiterlijk van belang is voor hun eigenwaarde", aldus professor Stacey Tantleff-Dunn. "We moeten meisjes helpen een positief zelfbeeld te kweken met appreciatie voor veel verschillende soorten van uiterlijkheden."


Veel jonger dan gedacht
Uit het onderzoek blijkt dat meisjes zich veel jonger zorgen beginnen te maken over hun lichaam dan eerder werd gedacht. Een eerdere studie gaf 10 jaar aan als het sleutelmoment waarop problemen als anorexia beginnen.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schijfje onder de huid doodt gevaarlijke huidkankers

Schijfje onder de huid doodt gevaarlijke huidkankers

Is een minuscuul schijfje hét antwoord op gevaarlijke huidkankers? Wetenschappers van de Amerikaanse topuniversiteit Harvard menen van wel. Ze ontwikkelden een schijfje ter grootte van een vingernagel dat ingeplant onder de huid de meest gevaarlijke vormen huidkanker kan vernietigen.

Proteïnen
Het schijfje is een poreus stukje metaal, dat volgepropt is met stoffen als proteïnen dat immuniteitsstoffen lokt. In het schijfje ontdekken deze stoffen de proteïnen die normaal op huidkankertumoren worden gevonden.

Als gevolg daarvan schiet het immuunsysteem in actie, en beginnen de witte bloedcellen de kankercellen op te sporen en te doden. De cellen zijn geprogrammeerd om enkel de tumor uit te schakelen, en gezonde cellen met rust te laten. Het lichaam wordt op deze manier ook gespaard van neveneffecten als misselijkheid en haaruitval.

Helft vernietigd
In experimenten met muizen die grote melanomen hadden, bleek dat de tumoren in de helft van de gevallen compleet uitgeschakeld werden. De onbehandelde beestjes bezweken snel.

Hoewel het onderzoek nog in een vroege fase verkeert, zijn de onderzoekers optimistisch dat het systeem ook bij mensen kan werken. Ze zijn er ook van overtuigd dat hun behandeling efficiënter is dan de vaccins die ontwikkeld worden.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De zon is dood

"De zon is dood"


http://img690.imageshack.us/img690/8638/zonw.jpg
 Mogelijk wordt het kouder op aarde door een gebrek aan explosies op de zon  


De zon is dood, zegt de Nederlandse astronoom Kees de Jager uit Texel. De vermaarde deskundige op het gebied van zonne-explosies stelt dat er momenteel verontrustend weinig van zulke explosies op de zon zijn.
 
Afkoeling aarde?
Mogelijk wordt het daardoor kouder op aarde. Tussen 1650 en 1710 ging de temperatuur al gemiddeld iets omlaag door een gebrek aan zulke explosies op de zon.
 
De zon heeft elke elf jaar een piek en een dal in het aantal zonne-explosies. In 2006-2007 was er zo'n dal. "Inmiddels zou het aantal explosies weer moeten toenemen, op weg naar een piek rond 2011 à 2012. Maar tot onze verbazing werd het aantal explosies alsmaar lager en lager", zegt De Jager.
 
"Zo dood als een pier"
"Een paar weken geleden was er nog wel zo'n explosie, na lange tijd. Sommigen dachten dat de stille periode voorbij was. Maar sindsdien is de zon weer dood. Zo dood als een pier".
 
Over de reden van de trendbreuk tast De Jager in het duister. "Geen mens die dat weet", zegt hij. "Het is erg intrigerend. We hebben het er met wetenschappers voortdurend over".
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Siberische tijger met uitsterven bedreigd

Siberische tijger met uitsterven bedreigd

De Siberische tijger is met uitsterven bedreigd. Volgens een onderzoek van de organisatie Wildlife Conservation Society (WCS) zouden er nog 56 exemplaren op de wereld rondlopen. Vier jaar geleden werd het aantal Siberische tijgers nog op een 500-tal geschat. Vijftien procent van de Siberische tijgers zou in Rusland leven. De onderzoekers wijten de spectaculaire daling aan stropers en het feit dat de tijgers steeds meer hun leefomgeving moeten prijsgeven.

"Dit onderzoek bewijst dat de huidige inspanningen om het aantal Siberische tijgers intact te houden, niet ver genoeg gaan", zegt een woordvoerder van het WCS. "Het goede nieuws is wel dat deze trend kan omgebogen worden als we onmiddellijk actie ondernemen."

De wetenschappers dringen nu aan op wettelijke reguleringen en een verbetering van de leefomgeving voor de tijgers om hun aantal te helpen in stand houden.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vietnamese man slaapt vijf jaar naast overleden vrouw

Vietnamese man slaapt vijf jaar naast overleden vrouw


http://img7.imageshack.us/img7/8947/bloemkop.jpgEen Vietnamese man heeft het gepresteerd om gedurende vijf jaar naast het stoffelijk overschot van zijn overleden vrouw te slapen. De 55-jarige man, wiens vrouw in 2003 stierf, sliep eerst elke nacht bovenop haar graf. Na een aantal maanden werd hem dat te koud, zodat hij besloot om op het kerkhof een tunnel te graven om zo dichter bij zijn vrouw te kunnen zijn. Zijn kinderen ontdekten dat en verboden de man om nog naar het graf van zijn vrouw te gaan. De man vond er daarop niet beter op om de restanten van zijn vrouw op te graven. Hij smeerde ze in met klei, deed ze kleren aan en legde ze naast zich in bed. Pas vijf jaar later werd het 'kunststukje' ontdekt.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paul Simon & Art Garfunkel - The Sound Of Silence

Paul Simon & Art Garfunkel - The Sound Of Silence

Klik op de foto om hun te beluisteren


Over Paul Simon en Art Garfunkel

Simon & Garfunkel (Paul Simon en Art Garfunkel) was een populair zangduo in de jaren 60.

Tijdens hun middelbare-schoolperiode begonnen Simon en Garfunkel met het zingen van liedjes van onder andere de Everly Brothers. In 1956 namen ze de artiestennamen Tom and Jerry aan (Paul Simon als Jerry Landis en Art Garfunkel als Tom Graph), startten daarmee officieel een carrière en kregen een eerste opnamecontract. In 1957 schreven ze voor het eerst eigen teksten en scoorden een eerste hit: Hey schoolgirl. Volgende pogingen tot hits te komen bleken niet succesvol en na de middelbare school ging een ieder zijn eigen weg.

In de daarop volgende periode zagen ze elkaar weinig. In 1962 ontmoetten ze elkaar weer en eind 1963 traden ze op onder de naam Simon & Garfunkel.

Doordat hun muziek werd gebruikt als soundtrack voor de film The Graduate (met Dustin Hoffman in de hoofdrol) kwam hun carrière in een stroomversnelling. Met hun rustige, goed in het gehoor liggende en mild maatschappijkritische nummers stegen ze in de hitparades. Nummers als The Sound of Silence, Homeward Bound, I am A Rock, Kathy's Song, April Come She Will, A Hazy Shade of Winter, America, Scarborough Fair, Mrs. Robinson, The Boxer, Bridge Over Troubled Water, Cecilia, El Condor Pasa en My Little Town zijn nog steeds bij veel mensen bekend. Zij hebben ook een song gewijd aan de beroemde architect Frank Lloyd Wright.

Sommige van hun songs hebben de status van evergreen bereikt. Simon & Garfunkel wonnen samen vijf Grammy Awards voor hun albums. Het duo ging in 1970 uit elkaar.

Na een pauze van elf jaar kwamen Paul Simon en Art Garfunkel op 19 september 1981 voor één keer samen voor een optreden in Central Park in New York. Bijna een half miljoen mensen waren aanwezig bij dit memorabele optreden. In 2003 ontving het duo een Grammy Lifetime Achievement Award.

In 2004 hielden zij de Old Friends Tour en in februari 2009 kondigde Garfunkel aan dat ze mogelijk weer aan een nieuwe tournee zullen beginnen. Dit hebben ze ook gedaan, in juni en juli 2009 was er een tour door Australië, Nieuw-Zeeland en Japan.
» Reageer (0)
25-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ga nooit weg zonder te groeten.
http://img692.imageshack.us/img692/6919/alessandraambrosio1.jpg


Ga nooit weg zonder te groeten.
 Ga nooit heen zonder zoen.
 Als je het noodlot zult ontmoeten,
kun je het nooit meer over doen.

Toon Hermans» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste editie van Darwin lag ruim 50 jaar op toilet

Eerste editie van Darwin lag ruim 50 jaar op toilet

Een eerste editie van het baanbrekende werk van Charles Darwin "On the Origin of Species" is tijdens een veiling in Londen verkocht voor 103.250 pond (114.300 euro), nadat het meer dan 50 jaar op een boekenplankje in een toilet had vertoefd.


http://img16.imageshack.us/img16/4600/eersteeditievandarwin.jpgEnkele shilling
Het veilinghuis Christie's in Londen zei dat het boek, waarvan de waarde geschat werd op maximum 60.000 pond, 50 jaar geleden in een winkeltje in het westen van Groot-Brittannië werd gekocht voor enkele shilling. Het stond sindsdien op een boekenplankje van een gastentoilet in het huis van de koper in de omgeving van Oxford totdat de schoonzoon zich realiseerde dat het om een zeldzaam exemplaar ging. Een telefonische bieder is de nieuwe eigenaar geworden voor 103.250 pond.

150 jaar oud
Het boek, met de volledige titel "On the Origin of Species by Means of Natural Selection", heeft de originele groene kaft van de uitgever met goudkleurige opdruk. Het kwam op de veiling exact 150 jaar nadat het voor het eerst werd gepubliceerd, op 24 november 1859. Darwin, die van 1809 tot 1882 leefde, is het best gekend voor zijn evolutieleer, die stelt dat alle levenssoorten zich ontwikkeld hebben uit gemeenschappelijke voorouders.http://www.hln.be/static/FOTO/pe/0/15/0/media_xl_2769060.jpg

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jaarlijkse bedevaart naar Mekka is begonnen

Jaarlijkse bedevaart naar Mekka is begonnen

Honderduizende pelgrims verzamelden enkele dagen geleden al aan de grote moskee in Mekka.
In Saudi-Arabië is de jaarlijkse hadj begonnen, de bedevaartstocht die moslims een keer in hun leven moeten maken naar de heilige stad Mekka. Vanuit de hele wereld zijn honderdduizenden moslims naar Mekka gekomen. Dat meldt de VRT-nieuwsdienst.

Honderdduizend veiligheidsagenten moeten er op toezien dat er geen slachtoffers vallen in het gedrum. Dit jaar wordt er ook gevreesd voor de Mexicaanse griep. De overheid zet 20.000 medische personeelsleden in en de pelgrims wordt aangeraden om mondmaskers te dragen. Bovendien zijn er thermische camera's die pelgrims met koorts moeten detecteren. Tot nu toe zijn er al 67 pelgrims besmet.» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!