NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea


12-04-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twee gouden medailles voor België op World Beer Cup

Twee gouden medailles voor België op World Beer Cup

http://static0.hln.be/static/photo/2014/11/14/3/20140412085705/media_xll_6655293.jpg

Op de 10e World Beer Cup, een tweejaarlijkse competitie waar de Amerikaanse Brewers Association de beste bieren ter wereld verkiest, zijn twee Belgische bieren met een gouden medaille gaan lopen. De Oude Kriek van brouwerij Boon won de gouden medaille in de categorie 'Belgian-Style Sour Ale'. Boon haalt daarmee als enige Belgische brouwerij vier edities op rij een gouden medaille binnen. De tweede gouden medaille is voor de Rodenbach Vintage 2011 van Rodenbach, in de categorie 'Wood- and Barrel-Aged Sour Beer'. In totaal zijn er 94 categorieën.

Bij de 'Belgian-Style Sour Ale' zijn alle prijzen voor Belgische brouwerijen: de zilveren medaille is voor Oude Geuze Oud Beersel, van Oud Beersel, en de bronzen voor Oude Geuze Boon van Boon. Delirium Tremens van brouwerij Huyghe won een bronzen medaille in de categorie Belgian-Style Tripel. De gouden medaille daar was voor Candi Belgian Tripel van de Amerikaanse Dominion Brewing Company.

"De World Beer Cup wordt beschouwd als de Olympische Spelen van de bierwereld", meldt Gert Christiaens van Oud Beersel vandaag in een persbericht. "Met deze internationale erkenning is eens te meer aangetoond dat de traditionele lambiekbieren uit de Zennevallei tot de wereldtop behoren."

Aan deze editie van de World Beer Cup namen 4.754 bieren van 1.403 brouwerijen uit 58 landen deel, of een vijfde meer dan bij de vorige editie. Het aantal deelnemende brouwerijen steeg deze editie met 75 procent. In totaal waren 89 Belgische bieren geselecteerd.

In 2012 waren er nog vier gouden medailles voor Belgische bieren, en sleepten zes andere bieren een zilveren of bronzen medaille in de wacht. (br.hln)


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.90 crèches zetten baby's op dieet

90 crèches zetten baby's op dieet

http://static0.hln.be/static/photo/2014/15/11/11/20140412092745/media_xll_6654746.jpg

Zo'n 90 kinderdagverblijven gaan hun baby's op dieet zetten. Ze hebben daarvoor een speciaal eet- en beweegplan opgesteld. "Een vijfde van de Belgische kinderen heeft overgewicht. Dit begint vaak als baby. We moeten dus beter op hun voeding letten."

Het lijkt wat overdreven: een baby al op dieet zetten. Maar het is nodig, zegt voedings­experte Liesbet Dejaeghere van het Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie  die de kinderdagverblijven begeleidt. "Niet omdat ze te dik zijn, wel omdat baby's die ­ongezonder eten meer risico lopen om later gewichtsproblemen te ontwikkelen. Vooral vanaf het eerst levensjaar loopt het mis, merken we, omdat ze dan koekjes en snoepjes krijgen. Om dit te voorkomen, hebben we een eet- en bewegingsplan opgesteld voor de crèches, met praktische tips."

Zo zullen de kindjes er geen wit, maar lichtbruin brood krijgen en vanaf 12 maanden volkoren. "Geef baby's ook geen aardbeien in de winter, maar ­enkel sei­zoens­fruit. Dat bevat meer vitamines en is ­verser", zegt Dejaeghere. "Verder moet een peuter minstens drie uur per dag ­bewegen en zelfs een zeer jonge baby stimuleer je best al om de armpjes en voetjes te bewegen."

Samen met een bewegingsdeskundige en een team ­diëtisten zal Dejaeghere de crèches helpen deze tips op te volgen. Tot nu toe doen vooral kinderdagverblijven uit het Brusselse mee, maar binnen­kort zal ook Vlaanderen volgen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zingende priester Ray Kelly praat met HLN

Zingende priester Ray Kelly praat met HLN

http://static3.hln.be/static/photo/2014/11/5/3/20140412011643/media_xll_6654723.jpg

Enkel de inwoners van het Ierse Oldcastle kenden het zangtalent van hun priester Ray Kelly. Tot zijn versie van 'Hallelujah' tijdens een huwelijksmis werd ontdekt op internet. Van Japan tot Amerika willen koppels de zingende priester.

Het is nog relatief eenvoudig om ­'father' Ray Kelly te bereiken. Een telefoontje naar het parochiehuis van Oldcastle en je krijgt de vriendelijke man aan de lijn. Hij heeft even tijd voor een gesprekje, tussen de voorbereiding van zijn zondagse preek en een optreden in de populairste tv-show van Ierland. Vorig weekend verraste de priester het bruidspaar Chris en Leah O'Kane met zijn versie van 'Hallelujah' tijdens hun huwelijksmis. Een week later is hij wereldberoemd. Het filmpje, dat al bijna 10 miljoen views telt, bezorgde onze website HLN.BE zelfs een absoluut bezoekersrecord.

"Ik ben bekend in België?", vraagt hij bescheiden wanneer we hem het goede nieuws vertellen. "Daar ben ik blij mee." Het verbaast wel dat de zingende priester nu pas furore maakt. "Ik zing al jaren tijdens missen. Mijn parochianen weten dat ze zich aan een lied kunnen verwachten. Ik zing vaak 'Hallelujah' van Leonard Cohen, soms 'Ave Maria' of 'Love Changes Everything' van Michael Ball. Maar ook van Andrea Bocelli, Frank Sinatra en Elvis ben ik fan."

"Chris en Leah, het koppel van het filmpje, kenden mijn gewoonte niet - ze zijn zelf niet van Oldcastle afomstig. Ik had Leah nochtans verwittigd tijdens de voorbereidingen: 'Misschien zing ik wel een liedje tijdens de ceremonie'. Ze dacht dat ik een grapje maakte. Toen ik begon te zingen, wist niemand van waar het geluid kwam. Tot ze naar mij keken en hun mond openviel van verbazing", gniffelt de priester. "Ach, music was my first love", verklapt Kelly. "Ik hield al van muziek voor ik me geroepen voelde priester te worden. Maar hoeveel mensen maken het in de muziekindustrie? Ik koos ervoor mijn passie met mijn roeping te combineren. En daarom zing ik in de kerk. Mijn stem trainde ik op mijn eentje in mijn studio thuis. Ik leerde wat tokkelen op een gitaar en nam zelfs al twee cd's op, 'Simply Me' en 'More than Me'. Het zijn ­covers van liedjes met een diepgaande betekenis. Ik maakte ze uitsluitend voor een lokaal goed doel, niet om een carrière uit te bouwen."

Al lijkt die muziekcarrière voor de deur te staan. "Ik hou ervan priester te zijn", stelt Kelly. "Ik hang mijn priesterboord nog niet direct aan de haak. Maar ik zou wel graag meer zingen en sluit niets uit. Vanavond mag ik 'Hallelujah' zingen in de populairste avondshow van Ierland, 'The Late Late Show'. Dat vind ik toch al formidabel."

Door het YouTube-filmpje is Ray ­Kelly in elk geval de meestgevraagde priester ter wereld. "Mijn mailbox puilt uit van de mails van aanstaande bruidsparen die willen dat ik hun huwelijksmis leid. En de post komt uit de hele wereld: van Polen tot de Verenigde Staten over Japan." Of hij zal toehappen? "Weet ik nog niet. De komende week heb ik het erg druk met de voorbereidingen voor Pasen. Maar ik kan je zeggen dat sommigen er een pak geld voor over hebben. Dat doet toch iets met je ego." (br.hln)


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Barbra Streisand - Memory


Barbra Streisand - Memory

Klik op de foto om ze te beluisteren


Barbra Streisand (New York City, 24 april 1942) is een Amerikaans zangeres, actrice, producente  en filmregisseuse. In totaal heeft Streisand twee Oscars, vijf Emmy's, acht Golden Globes en een Tony Award gewonnen.

Barbra Streisand werd geboren als Barbara Joan Streisand in Brooklyn, New York. Tijdens haar jeugd werd ze al zangeres in een club. In 1962 tekende ze haar eerste platencontract en haar debuutalbum  Barbra Streisand Album won twee Grammy's in 1963. In de jaren '60 zong ze ook in musicals, trad ze op in televisieshows en maakte ze haar eerste film.

Streisand is tussen 1963 en 1971 getrouwd geweest met Elliott Gould. Ze kregen een zoon Jason Gould (in 1991 speelde Jason de zoon van Barbra in de film Prince of Tides). In 1998 hertrouwde ze met James Brolin. Streisand is een fanatiek aanhangster van de Democratische Partij.

In 1980 scoorde ze een grote nummer 1-hit met Woman in love. In Nederland was het de bestverkochte single van 1980. Het nummer is afkomstig van haar album Guilty, uit 1980. Een album waarop ze samenwerkt met Barry Gibb. In 2005 werken ze wederom samen aan de opvolger, Guilty Pleasures.

Als zangeres scoorde ze in 1997 nog een nummer 1 hit met Tell him, een duet met Céline Dion.

In totaal heeft Streisand meer dan zestig albums uitgebracht, waarvan zo'n vijftien soundtrack-albums bij films. Ze is de vrouwelijke artiest met de meeste gouden, platina en multi-platina albums. Tevens heeft ze in ieder decennium van haar carrière een album in de top 10 gehad.

In 2000 nam ze afscheid van het live optreden met haar Timeless tour. Haar laatste concert was op 28 september 2000 in Madison Square Garden, New York. In 2006 heeft ze echter weer een tournee gedaan in Noord-Amerika en Canada, samen met Il Divo als haar gasten. Het eerste concert van deze tournee was op 4 oktober 2006 in Philadelphia, Pennsylvania en het laatste concert was op 20 november 2006 in Los Angeles, Californië.

Voor het eerst in haar meer dan 40-jarige carrière maakt Barbra in 2007 een Europese tour. In 1994 heeft ze wel al in Londen een aantal concerten gegeven maar nu vinden er concerten plaats in meerdere Europese steden. In Zürich, Wenen, Parijs, Berlijn, Stockholm, Manchester, Dublin en Londen zal Barbra een of meerdere concerten geven.» Reageer (2)
11-04-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Siamese tweeling (12) wil niet gescheiden worden

Siamese tweeling (12) wil niet gescheiden worden

Klik op de foto om de video te bekijken

De Siamese tweeling Sivanath en Shivram Sahu uit India vormen een perfect op elkaar ingespeeld team. De 12-jarige jongens zijn vanaf hun middel met elkaar vergroeid. Ondanks hun handicaps hebben de twee tegen de verwachting in een goede manier gevonden om samen te leven. Hoewel artsen een succesvolle scheiding mogelijk achten, willen de broertjes daar niks van weten.

Samen hebben ze vier armen en twee benen. Vermoedelijk delen de jongens een maag. Ze hebben allebei longen, een hoofd, hart en hersenen. Een scheiding is medisch niet ondenkbaar maar wel voor Sivanath en Shivram.

"We willen niet gescheiden worden. We zullen zo blijven, ook als we oud worden. We willen leven zoals we zijn," laat Shivram weten aan Barcroft TV.

Ze helpen elkaar met douchen, aankleden, haren kammen en eten. Ook slagen ze er in om zich te verplaatsen in de kleine stad waar ze wonen. De jongens hebben een fiets waarop de een trapt en de ander stuurt. "We hebben onszelf alles geleerd. We rijden naar school op een fiets en cricket spelen is geen probleem," klinkt het.

Vader Raj Kumar (45) vertelt dat zijn zoons uitblinken op school. Hij gelooft dat ondanks hun positieve houding, het leven nog de nodige uitdagingen zal kennen voor zijn kinderen.

"Tijdens het regenseizoen wordt het moeilijk voor ze om te lopen en als de een wil zitten, moet de ander liggen. Maar ze vechten niet. Ze hebben dezelfde ideeën en als de een zegt dat hij wil spelen dan is de ander het daar mee eens. God heeft ze zo gecreëerd en dus moeten ze lopen zoals ze doen. Ze zullen zo blijven. Ik wil niets anders."

Kinderarts Krishan Chugh laat weten dat hij op basis van foto"s van de tweeling denkt dat een scheiding mogelijk is. Sivanath en Shivram hebben allebei eigen longen, een hart en hersenen. De benen zouden dan waarschijnlijk naar Shivram gaan en Shivanath zou dan zonder benen door het leven moeten.

"Maar het is de vraag of een operatie gewenst is. Wat zullen ze winnen en wat verliezen? Wat wil de familie en hoe zal de omgeving reageren? En het allerbelangrijkst is hoe deze jongens er mee om zullen gaan?"

Volgens Chugh is het niet ondenkbaar dat de jongens samen een leven opbouwen terwijl ze bij elkaar blijven. "Het is mogelijk dat ze zelfs trouwen. Er is een zaak bekend van een Siamese tweeling die met twee verschillende vrouwen trouwde en 21 kinderen kreeg."

Chugh begrijpt heel goed waarom de jongens en hun vader hier niet aan willen denken, maar hij denkt ook dat er zaken kunnen veranderen naarmate de broertjes ouder worden. "Ze zijn nu 12 jaar en ze zullen anderen rond zien rennen als individuen die zich ook mentaal en fysiek als zodanig kunnen ontwikkelen."

Naar schatting is een op de vijftig- tot honderdduizend geboortes een Siamese tweeling. Maar een procent haalt vaak hun eerste verjaardag en tweederde van de tweelingen wordt doodgeboren. (br.hln)


» Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto van innig verstrengelde meisjes met kanker zegt meer dan duizend woorden

Foto van innig verstrengelde meisjes met kanker zegt meer dan duizend woorden

http://oi62.tinypic.com/mrr2qe.jpg

Een foto van drie Amerikaanse meisjes die mekaar innig omhelzen om samen het gevecht tegen kanker aan te gaan, zegt meer dan duizend woorden. Geen wonder dat het beeld viraal is gegaan en mensen over de hele wereld diep raakt.

"Soms zit de kracht net in het feit dat je weet dat je niet alleen bent", is de sprekende tekst die de foto begeleidt en het geheel zeer ontroerend maakt. De meisjes gaan op dit ogenblik alledrie een moedige strijd tegen de ziekte aan, al hebben ze elk een ander soort kanker. Rylie (3), het jongste kind, vecht tegen nierkanker. De drie jaar oudere Rheann probeert hersenkanker te overwinnen. De vierjarige Ainsley lijdt aan leukemie.

Twee fotozaken die het bewustzijn rond kinderkanker wilden verhogen, hebben de moedige meisjes samengebracht voor een foto waaruit hun krachtige band moest spreken. Opmerkelijk: ze leerden elkaar pas kennen op de dag van de opname. Maar de band tussen het drietal ontstond vrijwel meteen en lijkt nu wel voor altijd. "Als lijm plakten ze aan elkaar", bevestigt de moeder van Rheann. De meisjes hebben telefoonnummers uitgewisseld, overtuigd als ze zijn dat hun verbondenheid mee zal helpen kanker te overwinnen.

Samen staan deze kinderen immers veel sterker, illustreren Rylie, Rheann en Ainsley op een pakkende manier. Zo zijn ze niet alleen, ook al is kanker vaak een eenzame ziekte waarbij je dagenlang aan het ziekenhuisbed gekluisterd zit. (br.hln)


» Reageer (4)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Halleluja! Zingende priester breekt alle records en wordt overstelpt met aanzoeken

Halleluja! Zingende priester breekt alle records en wordt overstelpt met 'aanzoeken'

Klik op de foto om de video te beluisteren

Wat een fenomeen: priester Ray Kelly heeft niet alleen het koppel dat hij in de echt verbond tot tranen toe bewogen maar ook massaal onze surfers beroerd. Meer dan een miljoen lezers lieten zich in vervoering brengen door de fabelachtige performance van de Ierse geestelijke en hielpen HLN.be mee aan een absoluut bezoekersrecord. Ondertussen kan ook de priester zelf de tel maar moeilijk bijhouden nadat het YouTube-filmpje viraal ging. Zijn mailbox puilt uit van de aanvragen van aanstaande bruidsparen: "Wilt U alstublieft onze huwelijksmis leiden?".

Zijn hemelse versie van het liedje 'Hallelujah' (oorspronkelijk van Leonard Cohen) deed de haren rechtveren op ontelbare armen op Aarde. Nauwelijks drie dagen nadat de video van de huwelijksmis van Leah en Chris O'Kane in het Ierse gehucht Oldcastle online werd gezet, zagen al zo'n zes miljoen mensen hem aan het werk. Tot dusver was zijn prachtige stemgeluid enkel lokaal bekend, maar sinds die dag heeft zijn talent de landsgrenzen overschreden.

"De gigantische respons heeft me enorm verbaasd en overdonderd", aldus Kelly. "Ik kreeg vandaag zelfs een telefoontje om te zeggen dat mijn foto te zien was op een groot scherm op Times Square in New York." De priester kan er maar niet van over hoe snel de video zich verspreidde op het internet. "Het is gewoonweg fenomenaal, de mensen moeten zeker de hele nacht opgebleven zijn om de beelden te bekijken."

Dat onverwachte succes heeft ook zo zijn gevolgen. Ray kelly kan de aanvragen nauwelijks bijhouden. "Ik checkte mijn mailbox en die zat vol verzoeken", verklapte de priester aan de Irish Times. "Zeker een zestigtal koppels mailden hun huwelijksdatum door met de vraag of ik erbij kon zijn."

Toch is de man niet van plan om zijn carrière een nieuwe wending te geven. "Ik hou ervan om priester te zijn en dat blijft mijn hoogste prioriteit, maar het zou fijn zijn mocht ik nog wat meer kunnen zingen."

Binnenkort viert de Ier zijn vijfentwintigjarig jubileum als priester. Een goed moment om zijn derde album uit te brengen. Het bereik van de voorgaande albums ging niet verder dan de parochie. Het staat al bij voorbaat vast dat deze worp het merkelijk beter zal doen. En dat is prima want de opbrengst is ook nu weer bestemd voor enkele lokale goede doelen.

Voor wie er maar niet genoeg van kan krijgen, voegen we onder dit artikel nog een performance toe van Ray Kelly tijdens een andere huwelijksmis. Ook dat is weer genieten.  (br.hln)

Beluister ook 'You Raise Me Up' door op de onderstaande link te drukken

http://youtu.be/ygmlF_tAChY


» Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flitsmarathon vindt plaats op donderdag 17 april

Flitsmarathon vindt plaats op donderdag 17 april

http://static1.hln.be/static/photo/2014/10/5/3/20140411064250/media_xll_6651663.jpg

U bent gewaarschuwd. De grote 'Ik-flits-mee-actie' van de politie en het Belgisch ­Instituut voor Verkeers­veiligheid begint op ­donderdag 17 april om 6 uur 's ochtends en stopt 24 uur later op vrijdag 18 april. De federale ­politie houdt de lippen stijf op mekaar, maar verschillende politiemensen ­bevestigen ons dat ze die dag moeten opdraven in 'de grote flitskrieg'.

De veelbesproken actie begon tien dagen geleden, op 1 april, op de BIVV-site www.ikflitsmee.be. Elke Belg mocht daarop de gemeente en straat aangeven waar hij extra flitscontroles wil. De actie is een gigantisch succes. De Belgen gaven al liefst 51.547 potentiële flitslocaties door.

Hoeveel controles er komen? Niemand die het weet. "Maar als je weet dat er al 124 lokale zones meedoen en daarbovenop de ­federale politie nog eens een ploeg of twintig het veld zal insturen, dan kom je aan het eind van de dag aan honderdduizend controles en minstens ­tienduizend ­bekeuringen. En dan hebben we nog niet zwaar doorgerekend", aldus een politieman. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vader (39) van zesling sterft tijdens opzetten trampoline

Vader (39) van zesling sterft tijdens opzetten trampoline

http://static3.hln.be/static/photo/2014/1/3/13/20140411110921/media_xll_6652528.jpg

De vader van een in Amerika beroemde zesling is plotseling overleden. Ben van Houten uit Michigan kreeg woensdag een hartaanval net nadat hij een trampoline had opgezet voor zijn kinderen. Hij laat zijn vrouw en in totaal zeven kinderen achter.

De familie Van Houten, met Nederlandse voorouders, werd in 2004 beroemd in de Verenigde Staten toen Amy in drie dagen zes kinderen, vier jongens en twee meisjes, op de wereld zette. De baby's kwamen drie maanden te vroeg, maar allen bleven ze in leven. Dat was nog nooit eerder gebeurd in Michigan.

Twee van de jongens zijn zwaar gehandicapt en hebben intensieve zorg nodig. In 2007 kregen Amy en Ben nog een zevende kind, een meisje.

Het plotseling overlijden van Van Houten is een groot verlies voor de familie. "Om Ben alleen maar een dag te kennen, zou een zegen zijn", laat zijn schoonvader Calvin Reimink weten. "Hij bracht altijd tijd door met zijn kinderen."

Volgens Reimink is Amy zo druk met de zorg voor de kinderen dat ze geen baan heeft.

De vader van Ben stierf op 40-jarige leeftijd, ook vanwege hartproblemen. De inspanning van het opzetten van de trampoline is Ben hoogstwaarschijnlijk fataal geworden. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Test-Aankoop: Telenet moet gratis decoder geven

Test-Aankoop: "Telenet moet gratis decoder geven"

http://static3.hln.be/static/photo/2014/12/2/7/20140411055115/media_xll_6652102.jpg

De consumentenorganisatie Test-Aankoop pikt het niet dat Telenet zijn klanten verplicht om tegen september hun SD-decoder voor digitale televisie om te ruilen tegen een HD-decoder, en dat ze daarvoor 79 euro moeten betalen. "De consument wordt opnieuw voor het blok gesteld", laat Test-Aankoop weten in een persbericht. Daarom richt de consumentenorganisatie een open brief aan het Mechelse telecombedrijf en roept ze gedupeerde consumenten op om de brief te ondertekenen.

Telenet liet enkele dagen geleden aan haar klanten met een SD-digicorder weten dat ze tot september de tijd hebben om deze, voor 79 euro, in te ruilen voor een HD-digicorder.

Volgens Test-Aankoop zijn er echter geen technische redenen waarom die digicorder moet worden vernieuwd. Bovendien zou het telecombedrijf de nieuwe digicorder gratis moeten aanbieden, vindt de consumentenorganisatie. Test-Aankoop wil daarnaast dat Telenet afstapt van de "energieverslindende" digicorders en in de plaats daarvan kiest voor de goedkopere CI+-module, een kaartje dat je in de HD-televisie kan steken. Sinds juni 2013 biedt Telenet dit al aan, na een petitie van Test-Aankoop.

Tot slot wil de consumentenorganisatie dat de termijn tot wanneer een product kan worden gebruikt, verplicht wordt vermeld.

Test-Aankoop ventileert dit ongenoegen in een open brief gericht aan Telenet. De organisatie roept zo veel mogelijk gedupeerde consumenten op om de brief te ondertekenen om zo de boodschap kracht bij te zetten. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Te koop: het boek waarmee onze topchefs leerden koken

Te koop: het boek waarmee onze topchefs leerden koken

http://static0.hln.be/static/photo/2014/2/3/8/20140411085112/media_xll_6652358.jpg

Het boek waarmee onze allergrootste chefs leerden koken, is binnenkort te koop. Hotelschool Ter Duinen uit Koksijde deelt haar handboek met elke amateurkok.

Ter Duinen is de meest gerenommeerde koksschool van het land. De afgelopen jaren studeerde het gros van onze topkoks hier af. Met Peter Goossens en Geert Van Hecke heeft de school twee driesterrenchefs onder haar oud-leerlingen. En met Jeroen Meus en Piet Huysentruyt studeerden de twee populairste televisiekoks er af. En ook veel van de jonge leeuwen zijn 'Coxidiens' - zoals de afgestudeerden zich noemen: Claudio Dell'Anno, Thierry Theys, Michaël Vrijmoed.

De school pakt binnenkort uit met een eigen kookboek. "Alle cursussen, alle ervaring én duizenden losse notities werden gebundeld in één boek. Het is met 300 klassieke recepten, basistechnieken en een lijst van vaktermen een standaardwerk geworden voor elke amateur- of professionele kok."

Het handboek zal vanaf volgend jaar ook gebruikt worden als cursus voor de nieuwe leerlingen in de hotelschool. (br.hln)


» Reageer (0)
10-04-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Birdy - People Help The People

Birdy - People Help The People

Klik op de foto om haar te beluisteren


Jasmine van den Bogaerde, beter bekend onder haar artiestennaam Birdy, (Lymington, Hampshire, 15 mei 1996) is een Engelse zangeres. Haar eerste grote internationale hit was haar cover van Bon Ivers nummer Skinny Love, die werd uitgebracht in 2011.

Birdy is van Nederlands/Belgisch/Britse afkomst. Birdy's moeder is concertpianist en haar oudoom, Dirk Bogarde, was een bekend acteur. Birdy leerde op vierjarige leeftijd piano spelen, en begon een jaar later met het schrijven van haar eigen muziek. Anno 2011 gaat Birdy naar school aan de Priestlands School in Lymington, een kleine school die zich specialiseert in optredens en beeldende kunst.

In 2008 won Birdy op twaalfjarige leeftijd de Britse talentenjacht Open Mic UK. Ze won zowel de categorie "onder 18" als de hoofdprijs. In de wedstrijd speelde ze haar eigen nummer, getiteld "So Be Free", waarna ze een platencontract kreeg bij Good Soldier Songs Ltd, de platenmaatschappij van Christian Tattersfield, directeur van Warner Bros. Music UK.

In 2011 bracht Birdy op veertienjarige leeftijd een cover uit van Bon Ivers nummer Skinny Love. Deze cover werd haar eerste hit in de Britse hitlijsten, maar ook in andere landen werd het nummer veelvuldig gedraaid. De single werd verkozen tot "Record of The Week" op BBC Radio 1 direct nadat deze was uitgekomen. In Vlaanderen bereikte Birdy's versie van Skinny Love plaats 3 in de Ultratop 50; ook stond het op nummer 1 in iTunes. In Nederland bereikte Birdy's versie van Skinny Love een hoge plaats in de top 20/50/75/100 door Daniel Lippens en Ivo van Breukelen. 's Avonds tijdens de avondploeg op slam fm draaiden ze het plaatje voor het eerst op de Nederlandse radio. Zelf vonden ze het een prachtig liedje, waarna ze het bijna elke avond weer draaiden. Het liedje brak pas echt door in Nederland toen het te horen was in het populaire dansprogramma So You Think You Can Dance. De officiële videoclip van het nummer werd geregisseerd door Sophie Muller. In 2011 was het nummer eveneens te horen in de televisieserie The Vampire Diaries.

Birdy bracht ook covers uit van de nummers The A Team van de Britse zanger Ed Sheeran en Shelter van The xx. Ook dit laatste nummer was te horen in The Vampire Diaries.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slimme trucjes die nagels lakken iets makkelijker maken

Slimme trucjes die nagels lakken iets makkelijker maken

http://static0.hln.be/static/photo/2014/1/11/14/20140409172830/media_xll_6647759.jpg

Moet je na het lakken van je nagels altijd als een gek aan de slag met remover of verknoei je je kunstwerkjes al voor de lak droog is? Onderstaande trucjes voorkomen deze problemen en vergemakkelijken dit soms moeilijke beautykarweitje.

Om te voorkomen dat je handen ook mee gelakt worden, breng je met een wattenstaafje Vaseline rond je nagels aan. Dit zorgt voor een barrière tussen je huid en de nagellak. Het resultaat? Je veegt de vlekken samen met de Vaseline weg als je nagels gedroogd zijn.

Om te voorkomen dat je nageltippen meteen afblakeren, breng je twee basislagen aan. Een op de bovenste helft en een over de hele nagel.

Met een witte laag onder je fel kleurtje verzeker je dat de bovenste tint meer in het oog springt.

Wie wil experimenteren met een tekening op de nagels, maakt eerst een ontwerp op een plastic diepvrieszakje in de vorm van je nagel. Zorg dat je een dikke onderste laag legt, daarop komt je ontwerp. Als het kunstwerkje droog is, kun je je creatie er makkelijk aftrekken. Die lijm je dan vast op je nagel.

Als je met twee kleuren op één nagel wil werken, breng dan eerst de lichtste kleur op de hele nagel aan. Hierover moet een transparante laag. Als het helemaal droog is, plak je twee stukjes tape over de tip van je nagel zodat je een puntvorm krijgt. Dan ga je met een donkere kleur over je nagel, ook over de tape. Wanneer je die verwijdert, krijg je een leuk resultaat.

Om je nagels sneller te laten drogen, moet je je vingers gedurende enkele minuten in ijswater laten weken. Dit zorgt ook voor een betere hechting van de lak. 

Rol je potje in plaats van ermee te schudden om te voorkomen dat er luchtbellen in komen.

Als je het dopje niet van je flesje krijgt, zet dit dan ondersteboven in een kopje met warm water dat tot aan de rand van het dopje komt. Na enkele minuten zou je het flesje zonder problemen moeten kunnen openen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Neurose kent ook positieve eigenschappen

"Neurose kent ook positieve eigenschappen"

http://static0.hln.be/static/photo/2014/8/15/8/20140410154448/media_xll_6650483.jpg

Vaak krijgen personen met een neurotische aandoening een negatieve stempel opgedrukt. Prikkelbaar, angstig, gespannen en humeurig zijn maar enkele karakteristieken die hen toegekend worden. Toch blijkt uit onderzoek dat er ook een aantal positieve eigenschappen gepaard gaan met de aandoening.

Het woord neurose verwijst naar een psychische toestand, waarbij personen op een ineffectieve manier reageren op problemen of onverwachte omstandigheden. Daardoor komen ze vaak vast te zitten in een vast stramien van dwangmatig handelen en denken. Vooral angsten en onzekerheden zorgen ervoor dat personen neurotisch gaan reageren. Tot nu toe werd de aandoening meestal negatief belicht. Zo zouden zenuwzieke personen een korter en minder gezond leven leiden en minder succesvol zijn.

Toch hebben wetenschappers ontdenkt dat er ook een 'gezonde' vorm van neurose bestaat. Daarbij reageren dwangmatige personen heel nauwgezet en zijn ze erg goed georganiseerd. Dat heeft een positieve invloed op hun zelfvertrouwen waardoor ze op een dappere manier omgaan met hun angsten. "Mensen met een hoge plichtsbewustheid geven niet toe aan hun angsten, maar verzetten zich er juist tegen. Ze zullen zich bijvoorbeeld nog altijd zorgen maken over hun gezondheid maar juist daarom meer sporten of gezonder gaan eten", zegt onderzoeker Nicholas Turiano.

"Door hun bewuste levenshouding hebben ze ook minder last van chronische gezondheidsaandoeningen of infecties", stelt Turiano. Daarbovenop zouden neurotische personen ook beter omgaan met de druk die ze ervaren in hun werkomgeving. Turiano: "Een beetje stress zorgt ervoor dat mensen harder hun best gaan doen, maar zenuwzieke personen worden hierdoor soms belemmerd. Toch moeten ze proberen om hun faalangst aan de kant te schuiven. Eenmaal ze ervaren dat stress een positieve invloed heeft op hun productiviteit, zullen ze zich in de toekomst sneller kunnen aanpassen." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo pel je knoflook in tien seconden

Zo pel je knoflook in tien seconden

Klik op de foto om de video te bekijken

Er is niets lekkerder dan verse knoflook in een gerecht, maar het pellen van de bol is vaak een hele missie. De schil blijft aan je vingers plakken en je handen gaan er door rieken. Deze kok demonstreert er een simpel, maar ingenieus trucje voor dat slechts twee kommen en tien seconden van je tijd vereist.

Klop de verse bol knoflook hard met de onderkant van de kom, zodat de teentjes uit elkaar vallen. Doe alles vervolgens in de kom en plaats de andere kom er bovenop. Schud de inhoud een paar keer op en neer. Als je de kommen van elkaar haalt, zal je zien dat de knoflookteentjes allemaal zijn gepeld. Nu moet je ze alleen nog door een knoflookperser halen en je kan beginnen koken. Zeker de moeite waard om deze truc eens uit te testen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stukje huwelijkstaart van Kate en William brengt 510 euro op

Stukje huwelijkstaart van Kate en William brengt 510 euro op

http://static0.hln.be/static/photo/2014/12/5/12/20140410064354/media_xll_6649062.jpg

Een stukje van de bruidstaart van prins William en Kate Middleton uit 2011 is gisteren voor 420 pond (ongeveer 510 euro) geveild. Vooraf werd het kavel ingeschat op een waarde tussen de 50 en 150 pond.

De taart was verpakt in een tinnen blikje van het bedrijf Crown Speciality Packaging uit Mansfield. Het geveilde stukje taart was een geschenk aan een oud-medewerker van dat bedrijf. Ook deze taartpunt zat in een dergelijk doosje, waarin de gasten na de trouwerij hun stukje bruidstaart desgewenst mee naar huis konden nemen.

"Het stukje ruikt nog redelijk aantrekkelijk, maar ik zou niemand aanbevelen het op te eten", zei de directeur van het veilinghuis Mellors and Kirk (br.hln)


» Reageer (1)
09-04-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zingende priester blaast bruidspaar omver met zijn versie van 'Hallelujah'

Zingende priester blaast bruidspaar omver met zijn versie van 'Hallelujah'

Klik op de foto om het filmpje te beluisteren

Een bruidspaar kreeg een passend huwelijkscadeau onder de vorm van een zingende priester die met zijn fenomenale versie van 'Hallelujah' het dak van de kerk er afblies.

Chris en Leah O'Kane trouwden afgelopen weekend in het Ierse Oldcastle toen priester Ray Kelly de bekende song van Leonard Cohen inzette. De tekst van Cohen had een nieuw jasje gekregen zodat de inhoud perfect matchte met de levensloop van het verraste bruidspaar. Een verdiende staande ovatie volgde.

Het filmpje van zijn geweldige performance ging dan ook viraal op YouTube. En terecht. (br.hln)


» Reageer (4)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeven tips om meer fruit en groenten te eten

Zeven tips om meer fruit en groenten te eten

http://static2.hln.be/static/photo/2012/5/15/10/20121011125724/media_xll_5232700.jpg

In een druk leven is het soms erg moeilijk om genoeg fruit en groenten op het menu te zetten. Algemeen klinkt het dat vijf porties fruit en groenten per dag het minimale streefdoel zijn. "Nog beter is zeven porties per dag. In Japan wordt zelfs aangeraden om 13 porties fruit en groenten per dag in te bouwen", zegt de Britse voedingsexperte Kerry Torrens. Volgende tips helpen je op een leuke en simpele manier op weg naar een fruit- en groenterijk leven.

1. Start met een gezonde reflex en eet al bij het ontbijt een stuk fruit. Sommige vruchten zoals banaan, aardbei en kiwi zijn uitstekend om te mengen met muesli. Wie geen tijd heeft om te ontbijten, pakt best een stuk fruit mee voor onderweg.

2. Smoothies zijn een uitstekend tussendoortje. Ze zijn erg voedzaam en geven een verzadigd gevoel. Een smoothie mag je meetellen als een portie fruit, zolang er niet teveel suikers worden toegevoegd door bijvoorbeeld fruitsap uit brik te gebruiken. Smoothies zijn al lang niet meer alleen 'gepimpte fruitsappen', ook groenten kunnen makkelijk tot een lekker sapje gemixt worden en bevatten bovendien minder natuurlijke suikers dan fruit.

3. Auberginekaviaar, tomatenconfituur of wortelspread zijn ideale groentebereidingen die je makkelijk op je boterham kunt smeren tijdens je lunch of diner. Ook rauwe groenten zijn erg makkelijk om mee te nemen in je lunchbox.

4. Verse groenten zijn erg voedzaam, maar ook groenten uit de diepvries mogen naar hartenlust gebruikt worden in gerechten. Eens zo makkelijk voor wie wat minder tijd heeft om verse groenten te bereiden. Bovendien vind je diepvriesgroenten het hele jaar door in de supermarkt.

5. Bonen en peulvruchten mogen natuurlijk ook tot gezonde voeding gerekend worden. Je kunt deze erg makkelijk verwerken in een stoofpot of slaatje.

6. Onder het motto alle kleine beetjes helpen tellen ook 'verborgen' groenten zoals fijngesnipperde ajuin of verse tomaten in een pastasaus mee.

7. Wie 's avonds voor televisie nog een hongertje krijgt, grijpt beter niet te snel naar zak chips. Krokante en knapperige groenten zijn zeker een optie waar bovendien niet veel werk aan is. Snij een paar wortels fijn en serveer enkele radijsjes en kerstomaatjes met een lightsausje. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffer mag nog slechts 15 kg wegen

Koffer mag nog slechts 15 kg wegen

http://static2.hln.be/static/photo/2014/15/14/6/20140409070122/media_xll_6645246.jpg

Wie voortaan een ­korte of middellange afstandsvlucht boekt bij Jetairfly, mag nog slechts 15 in plaats van 20 kg bagage per persoon meenemen. Elke kilo daarboven kost 12 euro extra.

Slecht nieuws voor wie tijdens zijn zomervakantie niet kan ­kiezen uit zijn garderobe of wil ­terugkeren met een berg ­souvenirs: Jetairfly, goed voor  3,4 miljoen passagiers in 2013, verstrengt zijn bagageregels en laat voortaan slechts 15 kg toe op korte en middellange afstandsvluchten, dus ook naar vakantielanden als de Canarische Eilanden, Egypte of Turkije. Wie meer wil meenemen, moet hiervoor 12 euro per extra kilo betalen.

"De maatregel geldt alleen voor passagiers die bij ons enkel de vlucht boeken", verduidelijkt woordvoerster Florence Bruy­ère. "Wie hotel en vlucht in één ­pakket boekt bij een reisagent mag nog altijd 20 kg bagage ­mee­nemen." (br.hln)


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baanbrekende operatie: Wil loopt gelijk met nieuwe heup

Baanbrekende operatie: Wil loopt gelijk met nieuwe heup

http://static3.hln.be/static/photo/2014/14/12/8/20140409072555/media_xll_6646043.jpg

Wil de Visser (61) ging gisterochtend naar het Reinier de Graaf Gasthuis in het Nederlandse Delft voor een nieuwe heup... en wandelde enkele uren later alweer naar huis. "De krukken kan ik zo wegdoen!" Ze is de eerste Europese patiënt die met een baanbrekende operatie een nieuw heupgewricht krijgt aangemeten.

Het Delftse ziekenhuis trekt dezer dagen orthopeden vanuit de hele wereld, die het kunstje willen afkijken. Afgezien van een paar klinieken in de Verenigde Staten, is er geen ziekenhuis te vinden waar patiënten na een heupoperatie zo snel weer op de been zijn. "En dat is vreemd, want dit is al lang mogelijk. Je moet alleen bestaande methoden combineren", zegt de innovatieve Delftse orthopedisch chirurg Stefan Vehmeijer (44).

Hij denkt dat veel artsen wat terughoudend zijn, omdat de oude manier ook werkt. En waarom zou je het dan anders doen? "Toen ik het hier in Delft voor het eerst voorstelde, zag ik ook verbaasde blikken, maar uiteindelijk staat het hele team er achter."

Het geheim van de nieuwe methode is de combinatie van een lage dosis pijnbestrijding en gebruik van een operatiemethode die de spieren minimaal beschadigt. "Daardoor ervaren patiënten minder pijn en misselijkheid na de operatie, waardoor zij sneller kunnen revalideren", aldus Vehmeijer. De patiënt kan al dezelfde dag van de ingreep naar huis, terwijl daar normaal zeker drie dagen voor staan.

Wil de Visser tekende daar meteen voor. "Ik slaap veel lekkerder thuis dan in een ziekenhuisbed.'' De Delftse kampte al lange tijd met pijn aan haar heupgewricht. "Veel mensen zeiden dat ik mank liep. Vorig jaar werd de pijn zo erg, dat ik niet eens een kort eind kon lopen."

Haar arts constateerde verregaande slijtage van het rechter heupgewricht. Een enorme domper voor de fysiek actieve De Visser. Als medewerker van een buitenschoolse opvang klimt ze zelf graag met de kinderen in bomen en als coach van een voetbalelftal rent ze ook graag achter een bal aan.

Bij de operatie van een uur werd haar versleten heupkop afgezaagd en vervangen door een metalen exemplaar. Ook de heupkom is verruild voor een prothese. De Visser was slechts plaatselijk verdoofd en kon horen hoe Vehmeijer als een soort beeldhouwer met beitel tekeer ging.

Geregeld moest hij brute kracht gebruiken om de protheses op hun plek te krijgen. De bloedspetters vlogen hem om de oren. Desondanks was De Vissers eerste reactie na de ingreep dat het een "prachtige ervaring" was geweest. "De dokter vroeg me tijdens de operatie al om mijn voeten te bewegen. Ik denk 'die is gek', maar het lukte gewoon. Dat dat kan! Echt fantastisch."

In de uren daarna nam de verbazing bij de Delftse alleen maar toe. Ze kon zelf uit bed komen, staan, zitten en zelfs traplopen. "Dit is toch niet normaal. Lopen doet helemaal geen pijn. Dat het zo goed zou gaan had ik niet verwacht. Ik kan die krukken zo wegdoen."

Orthopeed Vehmeijer denkt komend jaar zo'n 100 van de 300 patiënten in het Delftse ziekenhuis op deze manier te kunnen behandelen. Hij verwacht dat andere ziekenhuizen snel volgen.

De Nederlandse Orthopaedische Vereniging waarschuwt dat mensen geen valse hoop moeten krijgen na het lezen over de snelle behandeling in het Reinier de Graaf Gasthuis. "Natuurlijk stimuleren wij innovaties in onze branche en bekijken we deze ook met interesse. Maar alleen mensen die fit zijn en niet te oud kunnen verantwoord na een paar uur naar huis worden gestuurd. Er kleven altijd risico's aan zo'n operatie." (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!