NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea


09-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eric Clapton - Somewhere over the rainbow

Eric Clapton - Somewhere over the rainbow

Om hem te beluisteren druk op de foto

Eric Patrick Clapton (geboren als Eric Patrick Clapp, Ripley (Surrey), 30 maart 1945) is een Britse gitarist, componist en zanger van blues-, rock- en popmuziek.

Clapton werd geboren als zoon van de zestienjarige Patricia Molly Clapp en de 25-jarige Canadese militair Edward Walter Fryer die in Engeland was gelegerd. Fryer keerde nog voor Claptons geboorte terug naar zijn echtgenote in Canada. Omdat zijn moeder nog erg jong was, werd Clapton opgevoed door zijn grootmoeder Rose, en haar echtgenoot Jack Clapp, die de stiefvader was van Claptons moeder. Zijn moeder die doorging voor zijn zuster, trouwde met de Canadese militair Frank McDonald, en volgde haar echtgenoot naar Duitsland en later naar Canada. Onterecht wordt soms gemeld dat Eric de achternaam Clapp heeft, van zijn grootvader. Eric kreeg bij zijn geboorte de achternaam van zijn moeder, Clapton. Uiteraard zorgde dat bij Eric in zijn jeugd voor verwarring. Hem werd aanvankelijk verteld dat zijn moeder zijn zus was.

"Ricky", zoals Clapton door zijn grootouders genoemd werd, was een stil kind met kunstzinnige aanleg en een goed verstand. Op negenjarige leeftijd ontdekte hij de waarheid omtrent zijn afstamming. Hij trok zich nog meer terug in zichzelf en begon zijn schoolwerk te verwaarlozen. Toen Clapton eind jaren '50 met de opkomende rock-'n-roll in aanraking kwam, was hij meteen enthousiast. Voor zijn dertiende verjaardag vroeg en kreeg hij een gitaar. Hij ging op zoek naar de oorsprong van de rock-'n-roll en kwam bij de blues terecht. Op zijn 16e liet hij zich inschrijven bij het Kingston College of Art, maar al na een jaar werd hij weggestuurd.

Toen hij van school af was begon hij te werken in de bouwsector, samen met zijn grootvader. Zijn allereerste muzikale invloeden waren Big Bill Broonzy en Robert Johnson, wiens muziek wel eens werd gedraaid tijdens kinderradioprogramma's. Later leerde hij de muziek van B.B. King en andere elektrische gitaristen kennen. Zijn eerste elektrische gitaar kochten zijn grootouders op afbetaling. Deze is zichtbaar op foto's van de Roosters. Clapton ruilde hem al in voor een Fender Telecaster voordat de afbetaling voldaan was.
» Reageer (0)
08-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witte tanden maken 13 jaar jonger


Witte tanden maken 13 jaar jonger


http://img20.imageshack.us/img20/2749/wittetanden1l.jpgHoe je er jonger kan uitzien? Verzorg je gebit. Een witte tandenrij maakt dertien jaar jonger. Dat blijkt uit een nieuwe Britse studie. Gelige tanden doen het omgekeerde.

Foto
Tweeduizend Britten dienden de leeftijd van het model op de foto in te schatten. De ene foto toonde een vrouw met een stralende witte glimlach, de andere dezelfde dame met gelige, eerder onverzorgde tandenrij. Het bijgewerkte model werd gemiddeld 13 jaar ouder ingeschat met een leeftijd van 44 jaar, tegenover de dame met de witte tanden. Haar leeftijd schommelde rond de 31 jaar. 

Indrukken
Volgens onderzoeker Dr Phil Stemmer zijn tanden het eerst dat opvalt aan een persoon.  "Wie met een onverzorgd gebit rondloopt, zal minder lachen en dat geeft sowieso al een slechte indruk. Onbewust krijgt die persoon een pak negatieve indrukken mee over haar of zijn levensstijl, karakter, relatiestatus en carrière".http://img132.imageshack.us/img132/1271/wittetanden.jpgZelfvertrouwen
Mooie tanden vormen je looks en stralen zelfzekerheid uit. "We zijn steeds maar op zoek naar het eeuwige jeugdeselixir en vergeten dat één van de meest efficiënte manieren erin bestaat je gebit goed te verzorgen", aldus de vorser.

Carrière
Nog volgens het onderzoek gelooft de meerderheid van de ondervraagden dat mooie tanden meer doet verdienen. Ook zijn de meesten ervan overtuigd dat een mooi gebit de kansen op een nieuwe job verhogen.

Singles
Zelfs op relatievlak verraadt het gebit een eerste indruk:  4 op de 10 denkt dat vrouwen met onverzorgde tanden eerder single blijven. 1 op 3 beweert dat deze vrouwen allicht een scheiding achter de rug hebben.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meisjes doen het voor het eerst rond vijftien jaar

Meisjes doen het voor het eerst rond vijftien jaar


http://img687.imageshack.us/img687/1387/complimenten.jpg


De gemiddelde leeftijd waarop tienermeisjes hun maagdelijkheid verliezen is 15, 16 jaar. Een rondvraag op een Nederlandse tienerwebsite toont aan dat meisjes minder seksueel actief zijn als algemeen wordt gedacht.  43 procent van de ondervraagden is er nog maagd.
 
Sekspartners
Meer dan tienduizend meisjes tussen de 12 en 20 jaar namen deel aan het grote seksonderzoek. Hoewel alarmerende berichten doen geloven dat de seksleeftijd steeds jonger wordt, blijkt dat niet uit de resultaten.

Op de vraag 'hoeveel sekspartners heb jij al gehad?' geeft de helft aan nog nooit gemeenschap te hebben gehad. Een kwart heeft er al eentje in bed gehad, 1 op de 10 deelde de lakens al met twee partners en zes procent heeft ervaringen met meer jongens. De eerste gemeenschap plegen ze gemiddeld rond hun vijftiende levensjaar.

Belangrijk
Wel beseffen vrijwel alle meisjes dat seks 'best wel belangrijk is'. Tien procent vindt het 'superbelangrijk', zeven procent vindt seks 'totaal onbelangrijk'.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Kinderen leren meer van moderne prentenboeken

Kinderen leren meer van moderne prentenboeken
Moderne prentenboeken waaraan video en gesproken tekst zijn toegevoegd, hebben geen nadelige gevolgen voor de taalontwikkeling van kinderen. Integendeel, het leidt tot beter taalbegrip en een uitbreiding van de woordenschat. Dat bleek uit het onderzoek van Maria Verhallen, verbonden aan de universiteit van Leiden.

De taal van het verhaal
Verhallen liet kinderen luisteren naar een gesproken tekst uit een prentenboek. Bij één groep bleef het bij de tekst en statische prenten, bij de andere groep kinderen werden videobeelden, geluidseffecten en muziek toegevoegd. "Ondanks de fascinerende videoversie negeerden kinderen de taal van het verhaal niet", aldus Verhallen.

Verhaal volgen
De Leidse onderzoekster keek ook naar de aandacht voor het verhaal. Wanneer een verhaal wordt voorgelezen en het kind bepaalde delen er van niet begrijpt, dan zal het bij een herhaling minder moeite doen om het verhaal alsnog te snappen. Bij een test met een videoprentenboek bleef het kind zich wel inspannen om de tekst te snappen. Er ontstond een match tussen beelden en taal.

600 woorden extra
Op internet zijn multimediale prentenboeken zoals videoboeken te vinden. Volgens Verhallen kunnen kinderen die twee keer per week zo'n website bezoeken hun woordenschat met zeshonderd woorden per jaar uitbreiden.

Bovendien kunnen de bewegende prentenboeken ook een oplossing zijn voor kinderen die met een taalachterstand op de basisschool komen. Prentenboeken zijn een belangrijke voorbereiding om kinderen later zelfstandig te laten lezen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meat Loaf - Paradise by the dashboard light

Meat Loaf - Paradise by the dashboard light

Om hem te beluisteren klik op de foto


Meat Loaf, geboren Marvin Lee Aday (Dallas, 27 september 1947) is een Amerikaanse rock and roll-zanger en acteur. Hij werd vooral bekend door zijn rockhit Paradise By The Dashboard Light van zijn album Bat Out Of Hell (1977), die hij zong met Ellen Foley. De teksten en muziek zijn van Jim Steinman.

Meat Loafs optredens worden gekenmerkt door theatrale acts. In een interview in de Volkskrant in 2003 zei hij: "De meeste rockbands denken dat het voldoende is gewoon hun liedjes te spelen. Ik niet. Mensen moeten meegesleept worden in een drama. Ieder hoekje van het podium moet worden benut. [...] Een beetje op en neer springen is niet genoeg. Je moet alles uit de kast halen en je inleven in een rol, elke dag weer."

In 1994 won Meat Loaf de Grammy Award for Best Rock Vocal Performance, Solo voor zijn "I'd Do Anything for Love, But I won't do that".


Meat Loaf had een rol als Eddie in The Rocky Horror Picture Show (1975), en als Robert Paulson in Fight Club (1999). Ook speelde hij "The Lizzard" in The 51st State (2001).

In 1992 speelde Meat Loaf de rol van Hoover in Leap of Faith, met Steve Martin in de hoofdrol. Meat Loaf speelt de muzikaal leider van een rondtrekkende kerk. Leuk detail: Wanneer hij de radio in zijn truck aanzet komt "Paradise By The Dashboard Light" uit de speakers. In 1997 speelde hij de rol van buschauffeur Dennis in Spice World. In 2006 brengt hij een album uit, het derde deel van "Bat Out of Hell", genaamd "The Monster Is Loose". In 2006 speelde hij in de rockfilm Tenacious D: The Pick of Destiny de vader van JB (Jack Black). Op 27 juni 2007 gaf Meat Loaf een concert in een uitverkochte Heineken Music Hall. Dit concert maakte deel uit van de 'Seize the Night Tour'. Op 20 november 2007 zou de zanger naar Nederland komen voor een concert in Ahoy in Rotterdam, dit als onderdeel van zijn nieuwe 'Three Bats Tour'. Deze tour werd echter afgelast in verband met een cyste op zijn stembanden.
» Reageer (0)
07-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe ontvang en krijg je meer complimenten?

Hoe ontvang en krijg je meer complimenten?


http://img24.imageshack.us/img24/8968/complimentjes.jpgEen complimentje maakt onze dag goed en toch kunnen we er zo moeilijk mee om. Complimentjes maken ons onzeker of doen twijfelen over de oprechtheid. Jammer, want daarmee nodigen we de anderen uit om zich voortaan minder lovend uit te laten. Ze gepast ontvangen, kan je leren. Wie er gracieus weet mee om te springen, spoort mensen aan er nog meer te maken. En dat komt je zelfvertrouwen alleen maar ten goede.

1. Als een ander een complimentje geeft, spreekt de ander zijn waardering uit. Een gepaste 'dank je' is de beste reactie op een compliment. Kijk de ander aan met een glimlach en laat blijken dat je de aandacht en lof waardeert.

2. Vooral vrouwen hebben het best moeilijk om een complimentje te aanvaarden. Bekijk het als een stukje persoonlijke waardering en die hoef je niet te pareren. Door te reageren als 'dit oude ding? Heb ik allang' of 'mijn haar valt nooit goed' geef je een negatieve reactie aan een compliment.

3. Zoek niet naar een dubbele bodem. Stel jezelf geen verdere vragen, soms is de reden zeer duidelijk en geniet gewoon van de positieve aandacht en waardering. Niet iedereen wil je met een complimentje het bed inkrijgen of versieren. 

4. Complimenten zijn niet bedoeld als ruilhandel. En toch menen velen dat ze er eentje moeten teruggeven. Dat is niet de bedoeling en ontkracht zelfs het compliment van de ander. Ga ook niet discussiëren en vergelijk jezelf niet met iemand anders. 

5. Gedraag je niet onverschillig omdat je nu eenmaal niet weet hoe er mee om te springen. Sta niet wat rond te kijken of tokkel niet verder op je gsm of computer. Kijk de ander aan als die iets positiefs zegt, dat geeft een zelfzekere en attente indruk.

6. Een compliment schenkt een boost aan je zelfvertrouwen. Niet dat je naast je schoenen moet lopen, maar bekijk het als een extra stimulans om zo verder te gaan. Een compliment tovert een glimlach op je gezicht en daar kunnen anderen net zo veel genieten.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belg haalt meer geld uit de muur

Belg haalt meer geld uit de muur

De Belgen halen steeds meer geld uit een automaat. Volgens cijfers van Febelfin, de federatie van de financiële sector, haalden we in 2008 samen 31,43 miljard euro af. Dat is een stijging van 8 procent ten opzichte van de 29,05 miljard euro in 2007. Dat schrijft De Tijd.
 
Het gemiddelde bedrag per afhaling bedroeg vorig jaar 117 euro. Een jaar eerder was dat 109 euro.
 
Niet alleen inflatie
De toename van het aantal opvragingen en van het opgevraagde bedrag is niet louter te verklaren door de inflatie, waardoor consumenten meer geld nodig hebben om hetzelfde te kopen. Want de stijging ligt hoger dan de inflatie.
 
Een belangrijke verklaring is wellicht het verder toenemende gebruik van bankkaarten, waardoor niet alleen de elektronische betalingen maar ook de afhalingen met de kaart toenemen. Vorig jaar nam het aantal Bancontact/MisterCash-kaarten met 161.000 stuks toe.
 
Automaten voor cash
Nog belangrijker is het feit dat banken hun cliënten steeds meer richting geldautomaten kanaliseren. De nieuwe kantoorconcepten waar de banken aan werken, houden in dat er geen loketten meer zijn voor cashtransacties. Wie geld wil ophalen of deponeren, wordt daardoor steeds vaker doorverwezen naar een geldautomaat.
» Reageer (0)
06-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Waarzeggers profiteren van crisis

Waarzeggers profiteren van crisis
De crisis slaat niet voor elke sector even hard toe. Budgetketens floreren en ook waarzeggers, kaartenleggers en anderen met een zesde zintuig profiteren van de recessie.

Geld voor relaties
Mensen komen naar hen voor raad over hun carrière en een glimp van hun financiële toekomst, zo meldt foxnews.com. Daarmee is dé jarenlange nummer één in de wereld van de waarzeggerij, advies over liefde en relaties, van de troon gestoten.

Geen inkomstendaling
Is naar een waarzegger of kaartenlegger gaan, dan geen vorm van luxe? Maar de sector zegt geen inkomstendaling te zien. Integendeel: de meeste verdienen evenveel of zelfs meer dan voor de crisis.
Niet alleen blijven mensen naar de waarzegger stappen, er zijn ook meer mensen geïnteresseerd in een job in de 'kristallen' sector. Opleidingen trekken meer dan drie keer zoveel leerlingen.

Logisch
Voor waarzeggers zelf een logisch evolutie. "Dit is het Aquarius-tijdperk, wat betekent dat mensen een hoger niveau aan communicatie hebben en meer met hun voorspellende vaardigheden in contact kunnen komen", zegt waarzegster Laurie Johnson.

En dat kan best een lucratieve bezigheid zijn: sommigen vragen tot 160 euro per uur. Wie niet te kieskeurig is, kan dus een aardig centje (bij)verdienen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cats Musical - Memory

Cats Musical - Memory

Om Memory te beluisteren klik op de foto


Cats is een musical gecomponeerd door Andrew Lloyd Webber in 1981. De musical is gebaseerd op het boek Old Possum's Book of Practical Cats van Thomas Stearns Eliot.

Cats eerste show vond plaats in West End, Londen in het New London Theatre op 11 mei 1981. Het werd oorspronkelijk geproduceerd door Cameron Mackintosh en het bedrijf van Andrew Lloyd Webber, The Really Useful Theatre Company. Op 7 oktober 1982 maakt de show zijn debut op Broadway in het Winter Garden Theatre. Het heeft 8949 optredens in Londen en 7485 in New York gehad, waarmee Cats de langstlopende musical ooit is op Broadway en in Londen geweest.
Op Broadway was het lang de langstlopende show (musical én non-musical) maar deze rol is in januari 2006 overgenomen door The Phantom of the Opera. In Londen is het record inmiddels overgenomen door Les Misérables, dat nog steeds optredens geeft. De première van de Duitstalige versie van de musical vond plaats in het Theater an der Wien in Wenen op 24 september 1983.

In Nederland was Cats de opstap voor vele nu bekende musicalsterren als Pia Douwes, Ruth Jacott, Corine Boon, Fred Butter, Marjolein Keuning, Peter Bording en Stanley Burleson.

In 1998 is in London een filmversie van Cats opgenomen, bedoeld om als (koop)video uit te brengen. Deze versie is later ook op DVD uitgebracht.
» Reageer (0)
05-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Seks veroorzaakt geheugenverlies

Seks veroorzaakt geheugenverlies
Seks kan voor tijdelijk verlies van het korte termijn geheugen veroorzaken. Deze aandoening komt regelmatig voor, zeker bij migraine- en hoofdpijnpatiënten.

Seks is oorzaak
Tientallen jaren beschreven dokters zeldzame gevallen van een neurologische aandoening die vaak voorkomt bij patiënten ouder dan 50. Deze personen wisten wel wie ze waren, maar hun korte termijn geheugen haperde, ze wisten bijvoorbeeld niet waar ze waren en hoe ze er geraakt waren. Voor de rest vertoonden ze geen andere symptomen. Nu blijkt dat seks de grootste oorzaak van deze aandoening is.

Na orgasme
Tijdelijk verlies van het korte termijn geheugen kan opduiken na een inspannende activiteit, zoals seks, sport, plotse koude of warmte of na het stoten van het hoofd. "Deze dingen veroorzaken allemaal een plotse verandering van bloedtoevoer. Plots stroomt er veel bloed naar de geslachtsorganen en minder naar de hersenen wat voor geheugenverlies kan zorgen", aldus de Amerikaanse neuroloog Louis Caplan. "Seks is een gekende oorzaak van geheugenverlies. Vaak ontwikkelt de aandoening zich net na het orgasme. Ook blijkt dat mensen met migraine of hoofdpijn hier meer kans op hebben. Het is vergelijkbaar met seksuele hoofdpijn, deze patiënten krijgen een vreselijke pijn in hun hoofd na het vrijen."

Nooit meer seks?
Levitra, een erectiepil, heeft zelfs dit soort van geheugenverlies als bijwerking staan op de bijsluiter. Deze aandoening hoeft volgens dokters echter geen reden zijn om nooit meer seks te hebben. Het geheugenverlies is van voorbijgaande aard en korte duur, omdat er meestal weer snel bloed naar de hersenen stroomt, moet het probleem na een dag opgelost zijn.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vermager door trager te eten

Vermager door trager te eten

Mensen die snel eten, hebben meer kans zich te overeten dan degenen die op een trager tempo kauwen. Wetenschappers denken dat snel eten de productie van hormonen stopt die de hersenen signaleren wanneer de maag vol is.

Hormonen
De onderzoekers vergeleken de bloedstalen van proefpersonen nadat ze 300 ml roomijs aan verschillende snelheden aten. Ze maten het niveau van hormonen die de hersenen signaleren dat de maag vol is en het tijd is om te stoppen met eten. Degenen die er 30 minuten over deden, hadden meer van deze hormonen in hun bloed, ook voelden zich meer voldaan dan de anderen die snel aten. Eerdere studies toonden aan dat het even voor je je voldaan voelt na het eten.

Achter computer eten
Deze resultaten bevestigen de volkslegenden dat je minstens twintig keer op je eten moet kauwen voor je het inslikt. Volgens professor Stephen Bloom bevestigen de resultaten dat werkmensen die snel hun lunch achter hun bureau eten in plaats van hun tijd te nemen, bijdragen tot de obesitasepidemie. "Door snel te eten of te lunchen achter de computer blijf je eten, waardoor je snel verdikt. Er is geen twijfel dat als je trager eet, je meer kans hebt om slank te blijven."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Braziliaan daagt op tijdens eigen begrafenis

Braziliaan daagt op tijdens eigen begrafenis


http://img197.imageshack.us/img197/7841/begrafenis.jpg
Een Braziliaanse man van 59 heeft zijn familie een aap doen schrikken toen hij levend en wel opdaagde tijdens zijn eigen begrafenisdienst.

Slachtoffer verkeersongeval
Familieleden van metselaar Ademir Jorge Goncalves hadden hem een dag eerder geïdentificeerd als het dodelijk slachtoffer van een verkeersongeval in de staat Parana.  

De politie verklaarde later aan de krant O Globo dat de verwanten het moeilijk hadden het lichaam te identificeren, daar het zwaar was toegetakeld.

Op de zuip
Maar meneer Goncalves had helemaal geen verkeersongeval gehad, hij had de hele nacht met zijn maten aan de fles gehangen.

Pas maandagmorgen vernam Ademir dat hij begraven zou worden, dus ging hij een kijkje nemen op zijn eigen begrafenis.

Twijfels
Zijn nicht Rosa Sampaio: "Ikzelf en Ademirs moeder hadden onze twijfels, maar een tante en vier vrienden hadden het lichaam geïdentificeerd als dat van Ademir. Wat konden we doen?".
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chihuahua met twee poten in de steek gelaten door baasje

Chihuahua met twee poten in de steek gelaten door baasje
Een chihuahua die met twee poten geboren werd, is door zijn baasje in de steek gelaten. Het diertje is nu zes weken oud, is al zwaar ziek geweest en heeft in het dierenziekenhuis gelegen.

"Meestal moeten we euthanasie plegen op dieren met twee poten omdat de beestjes vaak problemen krijgen met de organen, waaronder de lever en nieren", aldus een medewerker.

Toch wordt de chihuahua niet zomaar opgegeven. Een dokter is bezig om een hulpmiddel met wieltjes te maken zodat de hond zich beter kan verplaatsen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geoffrey Gurrumul Yunupingu - Wiyathul

Geoffrey Gurrumul Yunupingu - Wiyathul

Ik had tot mijn spijt nog nooit van deze man met zijn engelen stem gehoord....beslist luisteren zou ik zeggen....

Om hem te beluisteren klik op de foto

Gurrumul is afkomstig van Elcho Island in het noorden van Australië. Hij werd blind geboren, maar dat wil nog niet zeggen dat hij geen talent heeft voor muziek.

Geoffrey Gurrumul Yunipingu had wel een gitaar, maar omdat hij linkshandig is en zijn eiland te afgelegen was om speciaal materiaal te laten overkomen heeft hij op zijn gitaar ondersteboven leren spelen.

Gurrumul zingt in het Yolngu Matha, een verzamelnaam voor een aantal Aboriginaldialecten gesproken door de Yolngu. U en ik verstaan er dus geen fluit van, maar laat dat u vooral niet tegenhouden om van zijn engelenstem te genieten.
Omdat Geoffrey Gurrumul Yunupingu een engelenstem heeft die je nooit zou verwachten wanneer je hem ziet. Hij zingt vol gevoel, maar zonder pathetiek, over zijn volk en zijn leefwereld. De man werd dan misschien wel in een uithoek van deze aardbol geboren, hij mag dan bijna geen Engels spreken, maar wanneer hij begint te zingen, wordt er geluisterd.http://www.youtube.com/watch?v=DgRCBN9nyzI
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wereldprimeur: baby geneest van dodelijke hersenziekte

Wereldprimeur: baby geneest van dodelijke hersenziekte
Een Australische baby uit Melbourne, die ten dode was opgeschreven, is wonderbaarlijk genezen dankzij een medisch experiment. De hersenen van 'Baby Z' begonnen meteen vanaf haar geboorte anderhalf jaar geleden af te takelen omdat ze te veel giftig sulfiet in haar systeem had. Molybdenum cofactor deficiency heet de zeldzame genetische afwijking, die één op een miljoen mensen treft.

'Ontwaken'
Toen de diagnose gesteld werd, gaven ouders en artsen Baby Z zeker niet op. Het arme wicht werd een maand na de geboorte met experimentele medicatie behandeld en enkele dagen later "werd ze wakker". "Het was echt 'een ontwaken', bang, en ze werd plots op 'aan' gezet", zei neonatoloog Alex Veldman.

De moeder van Baby Z is uiteraard dolblij en laat weten dat het meisje een gelukkig en vastberaden kleine meid is geworden. "Het gaat elke dag beter. Koppig is ze wel, ik weet niet van wie ze dat heeft", lacht mama opgelucht.

Hersenen lossen op
Molybdenum cofactor deficiency is een letale aandoening die het brein vergiftigt en is al binnen enkele maanden na de geboorte fataal. Baby Z is de eerste patiënt ter wereld ooit die ervan geneest. In haar lichaam was er dertig keer meer giftig sulfiet te vinden dan normaal, en dat doet de hersenen letterlijk oplossen. Een geneesmiddel dat enkel succesvol op muizen was getest in 2004 kon Baby Z redden. De behandeling werd juridisch toegelaten omdat het enige alternatief een pijnlijke dood zou zijn.

De neurologische ontwikkeling van Baby Z heeft weliswaar vertraging opgelopen door hersenschade tijdens de eerste dagen na de geboorte, maar het meisje stelt het goed.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomaten bij je broodje geeft je vol gevoel

Tomaten bij je broodje geeft je vol gevoel


http://img41.imageshack.us/img41/5959/tomaten.jpg


Slechts enkele sneetjes tomaat bij je broodje kan je al een verzadigd (of 'vol') gevoel geven. Tomaten zouden immers stoffen bevatten die de hongerhormonen aanpassen. Minder hongergevoel vermindert ook de kans op snoepen tussendoor, een van de grootste valkuilen voor wie gewicht probeert te verliezen.

Verrijkt brood
Dat bleek uit Brits onderzoek naar het verrijken van wit brood. Een kleine groep vrouwen met een normaal gewicht en tussen 18 en 35 jaar, kreeg wit brood met roomkaas aangeboden. De vrouwen kregen zowel wit brood als brood verrijkt met wortel en brood verrijkt met tomaten te eten in een willekeurige volgorde. Daarna werd het hongergevoel gemeten

De wetenschappers dachten dat het wortelbroodje het meest verzadiging zou geven, door de vezels in de wortel. Maar het bleek dat de vrouwen na de tomatenbroodjes het meest verzadigd waren.


Statistische significantie

"Het was maar een kleine studie, maar de resultaten waren wel statistisch significant," legt onderzoekster Julie Lovegrove van de universiteit van Reading uit. "Spijtig genoeg weten we nog niet wat dé stof in de tomaten is die voor dit effect zorgt."

Gezonde effecten
De 'kleurstof' lycopene zou aan de basis kunnen liggen. Deze stof zou ook al kanker bevechten en de vruchtbaarheid verbeteren.

Het is niet de eerste keer dat tomaten gezonde kwaliteiten wordt toegedicht. Zo zou de rode vrucht ook de gezondheid van het hart verbeteren, de cholesterol verlagen, zonnebrand helpen genezen en de huid een gezondere look geven.

Bovendien zitten tomaten vol vitamine C, wat helpt bij de genezing van wondjes en het lichaam helpt ijzer op te nemen. Al bij al véél redenen om regelmatig tomaten te eten dus!
» Reageer (0)
04-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herfstveilingen New York nemen teleurstellende start

Herfstveilingen New York nemen teleurstellende start


'Danseuses', een werk van Degas, ging voor 7,4 miljoen euro onder de hamer.


Ondanks een drastisch ingeperkt aanbod en door de economische crisis getemperde verwachtingen zijn de herfstveilingen in New York van Christie's en Sotheby's met een valse noot gestart. Christie's sneed de feestelijkheden aan met de veiling van Impressionistische en Moderne Kunst, en zelfs die traditionele hoogvlieger was een afknapper. Zo bleven waardevolle werken als een portret van Pablo Picasso ('Tête de femme') en een landschapsstudie van Camille Pissarro onverkocht achter.
 
Degas
Blikvanger van de avond was Edgar Degas. Zijn 'Danseuses' (1896), een studie van twee balletdanseressen tijdens een lespauze, ging voor 10,7 miljoen dollar (7,4 miljoen euro) naar een Aziatisch privépersoon. De bronzen sculptuur 'Le Baiser' (1880/81) van Auguste Rodin, een van zijn iconische omhelzingen, ging voor 6,4 miljoen dollar onder de hamer, meer dan het drievoudige van de hoogste raming.
 
66 miljoen dollar
In totaal leverde het avondje kunst Christie's een kleine 66 miljoen dollar op, flink minder dan de verhoopte 97 miljoen. Een derde van het aanbod, 12 van de 40 uitgestalde werken, vond geen koper.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niemand blij met geforceerde sneeuw in Peking

Niemand blij met geforceerde sneeuw in Peking

Vorige week vielen de eerste sneeuwvlokjes in Peking. Dat gebeurde veel vroeger dan normaal en daar zat de Chinese overheid voor iets tussen. Wetenschappers hadden zelf voor de sneeuw gezorgd, maar de winterpret veranderde al snel in winterellende: het verkeer zat vast, vliegtuigen hadden vertragingen en de geschrokken burgers bibberden door de plotse kou.16 miljoen ton

In China willen ze werkelijk alles controleren, en dus ook het weer ontsnapt er niet aan. Met enorme hoeveelheden chemicaliën werden de wolken boven Peking beschoten, zodat de sneeuw de volgende ochtend met bakken uit de lucht viel. Volgens de regering was de sneeuw nodig om de aanhoudende droogte in Peking te onderbreken. In totaal kreeg Peking 16 miljoen ton sneeuw over zich heen.

Overlast
Maar aangezien de winter doorgaans pas over een tweetal maanden echt doorbreekt, was Peking niet voorbereid op de sneeuw. De verwarming wordt in de meeste gebouwen pas op 15 november aangezet. De kritiek op de beslissing van de overheid is groot. Ruim 200 vliegtuigen moesten aan de grond blijven en duizenden passagiers zaten vast op de luchthaven. Op de weg gebeurden ongevallen en de elektriciteit viel regelmatig uit.http://www.hln.be/static/FOTO/pe/18/3/8/media_xl_2457098.jpg
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cardioloog Brugada wil dat België eerste rookvrije land wordt

Cardioloog Brugada wil dat België eerste rookvrije land wordtPedro Brugada


Al enkele weken is er in België discussie aan de gang over een rookverbod in cafés en restaurants. Hartspecialist Pedro Brugada geeft nu nog meer stof tot discussie gegeven door te stellen dat België het eerste land ter wereld zou moeten worden dat volledig rookvrij is. "Vaardig een rookverbod uit op straat, op het werk, thuis, overal en altijd", luidt zijn oproep.

De VUB-hartspecialist, die ook koning Albert behandelde, gelooft er rotsvast in dat België kan slagen in deze opzet. "België was al vaker een baanbreker. Kijk maar eens hoe Walen en Vlamingen hier kunnen samenleven of hoe een klein landje als dit toch groot kan zijn bij een humanitaire crisis. Daarom, laat België maar het allereerste land ter wereld worden met een absoluut rookverbod."

"Ziektekosten dalen"
Toch lijkt de oproep van Brugada niet haalbaar en zou het ook op veel protest stoten bij de rokers in ons land. "Ik ken de bezwaren wel. Roken verbieden is asociaal is er een van. Dat is kletskoek. De enige waarheid is dat je van roken ziek wordt. Een andere dooddoener: de overheid verdient aan rokers. Wel, een algemeen rookverbod zal nog beter zijn voor de staatskas want de ziektekosten zullen spectaculair dalen."

Bovendien vindt geboren Spanjaard Brugada dat hij tweemaal recht van spreken heeft. "Ik spreek niet alleen uit mijn ervaring als arts, maar ook uit mijn ervaring als ex-roker. Ik rookte dertig jaar geleden toen de schadelijke gevolgen ervan nog niet zo bekend waren. Ik ben dus het bewijs dat stoppen met roken kan."

"Geen draagvlak voor oproep"
De politici reageren alvast met gemengde gevoelens op de oproep van Brugada. Federaal minister van Volksgezondheid Laurette Onkelinx (PS) ziet een volledig rookverbod wel zitten.

Patrik Vankrunkelsven (Open Vld) waarschuwt echter en spreekt over begripsverwarring. "Een totaal rookverbod betekent voor de politiek een totaal rookverbod op openbare plaatsen, dus geen rookverbod dat altijd en overal geldt", aldus Vankrunkelsven, "Als arts ben ik natuurlijk voorstander van het voorstel van Brugada, maar als gewezen politicus weet ik dat daar geen draagvlak voor is. De tijdsgeest is er gewoon niet rijp voor. Misschien wel over vijf of tien jaar. Laat ons nu gaan voor een rookverbod op openbare plaatsen en in het bijzijn van kinderen."

Wouter Van Besien van Groen! denkt bovendien dat zo'n rookverbod alleen maar de illegale verkoop en het zwarte circuit in de hand zal werken. Daarom pleit ook hij voor een rookverbod op openbare plaatsen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eva de Roovere - Slaap lekker

Eva de Roovere - Slaap lekker (Fantastig toch)

Om haar te beluisteren klik op de foto

Eva De Roovere Lier, 1978, is een Vlaamse folkzangeres.


Eva de Roovere studeerde aan de kleinkunstafdeling van Studio Herman Teirlinck en de Jazz Studio Tritonus in Antwerpen. Won in 1999 het Leids Cabaret Festival samen met Colette Notenboom. Haar vaste band bestaat uit Roeland Vandemoortele (gitaar), Sara Gilis (toetsen, accordeon & gitaar), Dagobert De Smet (bas) en Arnout Hellofs (drums), aangevuld met Marc de Maeseneer (sax).


In 1996 sloot ze zich aan als zangeres bij de Belgische folk formatie Kadril ter vervanging van Patrick Riguelle. De groep was zo tevreden met haar als nieuwe zangeres dat de eerstvolgende CD Eva (1999) werd gedoopt. In dezelfde periode deed ze ook aan cabaret (in 1999 won ze de juryprijs van het Leids Cabaret Festival met Eeef & Coo) en zong ze bij de groep Oblomow, opgericht door Gerry De Mol. Deze laatste samenwerking leverde onder meer de radiohits Later en Op een hoopje op en de albums Min en Meer (2004) en Kleine Blote Liedjes (2005).

Ook deed ze in 2007 de zangstem van Giselle in de Disney film Enchanted.

Na 8 jaar Kadril verliet ze de groep om zich ten volle te kunnen toeleggen op haar solocarrière. In 2006 kwam haar eerste soloalbum uit: De Jager, waar ook de singles Fantastig Toch en Anoniem op staan.

Op 8 augustus 2009 won ze op de Radio 2 Zomerhit de prijs voor Beste lied met Zoals in dat ene liedje.

In Nederland brak ze door in 2007 met het album De jager, nadat ze in het voorprogramma van Ilse DeLange had opgetreden. Ook trad ze op bij het radioprogramma Giel (van Giel Beelen) en bij het televisie programma Mooi! Weer De Leeuw van Paul de Leeuw. In 2009 staat ze met haar nummer Slaap lekker (fantastig toch) voor het eerst in de Nederlandse top 40, een rap versie hiervan met de rapper Diggy Dex. In de Vlaamse Ultra top 50 behaalt ze zelfs de 2e plek.

» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!