Ingrediënten 1 pak bladerdeeg (diepvries) 300 g Père Joseph (fijn gesneden) 300 g Passendale (fijn gesneden) 400 ml room 750 ml melk 6 eieren 75 g bloem + extra om te bestuiven versgemalen peper en zout nootmuskaat honing noten
Neem een bakvorm en vet die goed in. Rol het bladerdeeg uit en snij het af in de gewenste maat. Leg het in de bakvorm en prik kleine gaatjes in de bodem. Snij een stuk Père Joseph in fijne stukjes. Doe hetzelfde met een stuk Passendale. Zet de melk samen met de bloem op het vuur. Roer door elkaar tot alles kookt en zorg dat er geen klonters meer inzitten. Voeg de twee kazen toe aan de melk en de bloem. Blijf roeren en neem het kokende kaasmengsel pas van het vuur als alles goed vermengd is. Breek de eieren in een kom en voeg daar de room aan toe. Kruid het geheel met peper, zout en nootmuskaat. Voeg tenslotte de twee mengsels bij elkaar. Giet alles op het bladerdeeg in de vorm. Plaats de quiche in een voorverwarmde oven op 180 graden gedurende 45 tot 50 minuten. Laat dan afkoelen, snij er een punt uit en werk het bord af met honing en noten.
Recept : Winnaar Mijn Restaurant - Yanaïka
(br.lekkervanbijons)
Reacties op bericht (0)
Gastenboek
Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek