Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




15-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nogmaals bevestigd: een ferme kont is populair

Nogmaals bevestigd: een ferme kont is populair

http://static3.hln.be/static/photo/2014/1/14/7/20141015105221/media_xll_7203832.jpg

De tijden waar vrouwen naar een plastische chirurg gingen om hun buik, benen en billen strakker en slanker te maken, ligt volgens heel wat dokters achter ons. Zo is de populariteit van vettransplantaties met gemiddeld driehonderd procent gestegen in de afgelopen twaalf maanden. Het overtollige vet wordt daarbij weggezogen en vervolgens verplaatst naar de borsten of billen om deze meer karakter te geven.

Vrouwen die voor de behandeling kiezen, gaan volgens plastische chirurgen op zoek naar een zachter, meer verleidelijk en vrouwelijker silhouet. Hun inspiratie halen ze veelal bij mooie filmsterren met een prachtig lijf zoals Elizabeth Taylor, Marilyn Monroe en Sophia Loren. Een mooi paar borsten + een aanwezige taille + welgevormde billen en dijen: er lijkt een heuse moderevolutie aan de gang.

Het feit dat de procedure weinig om het lijf heeft, zorgt ervoor dat de populariteit sneller dan ooit stijgt. Vetcellen worden weggezogen op ongewenste plekken en vervolgens geïnjecteerd op een andere plek, meestal de billen en borsten. Het grootste pluspunt aan de behandeling is volgens dokters het feit dat de injectie je natuurlijke vormen extra in de kijker zet en het veel minder 'vals' lijkt dan wanneer je kiest voor implantaten. Sommige noemen het zelf de meest perfecte oplossing die er bestaat aangezien je ongewenst vet naar een andere plaats kan overbrengen en je figuur eindelijk kan doen lijken op dat van Beyoncé, Kim Kardashian of Jennifer Lopez. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gepensioneerde zakenman vindt vikingschat van meer dan 1 miljoen euro

Gepensioneerde zakenman vindt vikingschat van meer dan 1 miljoen euro

http://static2.hln.be/static/photo/2014/15/6/7/20141015085329/media_xll_7203637.jpg

Een gepensioneerde zakenman en notoir schattenjager heeft een vikingschat gevonden ter waarde van meer dan een miljoen euro. De lucratieve vondst bestaat uit honderd objecten waaronder armbanden, gouden ringen en een vroegmiddeleeuws kruis uit de negende eeuw en vroeger, schrijft Metro.

Derek McLennan, die op schatten jaagt als hobby, had aanvankelijk geen idee van wat hij opgegraven had. "Ik wist niet wat ik gevonden had toen ik mijn eerste stuk opgegraven had. Ik dacht dat het om een zilveren lepel ging, maar toen ik hem omdraaide, wist ik meteen dat het van een viking was."

Hij kon zijn ogen niet geloven. "Ik voelde de adrenaline door mijn lichaam jagen en ik zwaaide naar mijn collega's." Ook toen hij thuis kwam kon hij het goede nieuws amper overbrengen op zijn vrouw. Ze dacht dat haar man het slachtoffer was van een auto-ongeluk toen hij haar het wonderbaarlijke nieuws wilde vertellen.

Kort na zijn wonderbaarlijke ontdekking kwamen archeologen om een grote opgraving te beginnen. Ze hebben op de vindplaats nog meer artefacten gevonden. "Dit is een enorm belangrijke vondst. Niets zoals dit werd eerder in Schotland gevonden," zei Stuart Campbell, hoofd van de Treasure Trove Unit at National Museums Scotland.

McLennan moet de eventuele opbrengst van zijn vondst delen met de eigenaar van de grond en de Kerk van Schotland. Dat staat zo in de Schotse wet. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw van 105 vraagt euthanasie: Genoeg geweest

Vrouw van 105 vraagt euthanasie: "Genoeg geweest"

http://static2.hln.be/static/photo/2014/3/8/0/20141015065856/media_xll_7203435.jpg

105 was ze, en voor Germaine De Koninck was het genoeg. Ze kon niet meer lezen, hoorde slecht, zat in een rolstoel en had veel pijn aan haar benen. "Het is erg uitzonderlijk dat iemand van 105 euthanasie vraagt", zegt professor Wim Distelmans. "Maar de optelsom van allerlei kwalen zorgt bij steeds meer bejaarden voor existentieel lijden. Dat kun je niet genezen."

Germaine De Koninck was vijf jaar toen de Eerste Wereldoorlog uitbrak. Vorige vrijdag, na een leven van meer dan 105 jaar, liet een arts haar voor altijd inslapen. Germaine had zelf om euthanasie gevraagd. "Het was in het voorjaar", zegt Greta, haar dochter en enig kind. "Ik was op bezoek in het rusthuis waar ze al sinds 2001 verbleef en ze vroeg me: 'Wat zou je ervan denken als ik vrijwillig uit het leven stap?'"

Dochter Greta, ook al 82, reageerde begripvol op de doodswens van haar moeder. "Mijn moeder hoorde niet meer goed, kon amper nog lezen of handwerkjes maken en zat al jaren in een rolstoel. Bovendien had ze steeds meer last van haar benen. Slechte bloedcirculatie, elke ochtend leed ze enorm veel pijn en dat werd er niet beter op. Ik had al gemerkt dat het stilaan ondraaglijk werd en dus schrok ik niet toen ze de wens uitsprak om te mogen sterven. Ik heb haar ook op geen enkel moment proberen te overtuigen om het uit haar hoofd te zetten. Nee, ik voelde alleen maar begrip."


In augustus werden 'de papieren' geregeld, daarna kon Germaine stilaan haar overlijden plannen. "Toen ze wist dat ze dood mocht, leefde ze enorm op", zegt Greta. "Je merkte heel goed dat er een last van haar schouders was gevallen. Het was genoeg geweest en eindelijk stond het eindpunt vast. Wanneer in haar gang in het rusthuis medebewoners stierven, vroeg ze soms: 'Waarom ik niet?' Daarom hebben we op haar doodsbrief ook een citaat van Rainer Maria Rilke geplaatst, een van haar favoriete auteurs: 'Und der Mut ist so müde geworden, und die Sehnsucht so gross.' Haar moed was op, het verlangen naar de dood was groot. Als mensen haar feliciteerden met haar hoge leeftijd, zei ze altijd: 'Bedankt, maar ik wens het u niet toe.'"

Vorige vrijdag was het dan zover. "Ze had gezegd dat ik erbij moest zijn", vertelt Greta. "Verder ook een goeie vriend en een vriendin en voor het overige iedereen die erbij wilde zijn. Uiteindelijk zijn drie van mijn vier kinderen gekomen, mijn oudste zoon had het er moeilijker mee omdat zijn vrouw vorig jaar erg ziek is geweest. Hij had - begrijpelijk - geen zin om opnieuw de dood in de ogen te kijken."


In de uren voorafgaand aan de dodelijke injectie nam de familie afscheid van 'omoe'. "De jurk die ze op de foto draagt, is de jurk die ze had uitgekozen om in te sterven", zegt Greta. "Over zulke zaken hebben we nog gezwansd en geschertst. Uiteraard word je heen en weer geslingerd tussen verschillende emoties, als je weet dat je moeder of je grootmoeder er enkele uren later niet meer zal zijn, maar er hing absoluut geen begrafenisstemming toen het afgesproken tijdstip naderde en iedereen afscheid van haar nam. Toen de dokter de injectie had gegeven, heb ik haar pols vastgenomen en voelde ik haar hartslag verminderen. Haar wens werd ingewilligd. Het was zo zacht, zo vredig. Echt heel mooi." (br.hln)


» Reageer (0)
14-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Engelstalige papegaai na vier jaar terug bij baasje, maar nu spreekt hij Spaans

Engelstalige papegaai na vier jaar terug bij baasje, maar nu spreekt hij Spaans

http://static2.hln.be/static/photo/2014/10/9/7/20141014124117/media_xll_7201447.jpg

Papegaai Nigel is terug bij zijn baasje in Californië. Vier jaar geleden raakte Nigel, die van zijn Britse baasje Darren Chick Engels met een Brits accent leerde spreken, vermist. Nu is hij terug thuis in het Californische Torrance. Baasje is tevreden, maar staat voor een raadsel: Nigel spreekt enkel nog Spaans.

Nigel, een Afrikaanse grijze papegaai, keerde vorige week terug bij zijn baasje. "Hij stelt het prima, ook al beet hij me toen ik hem voor het eerst na vier jaar probeerde aan te raken", zegt Chick in de krant Daily Breeze.

De reünie kwam er nadat een dierenarts een advertentie had geplaatst voor een andere vermiste vogel. Toen iemand haar contacteerde die een andere vogel had gevonden, ging ze op zoek naar diens eigenaar en kwam ze bij Chick uit.

"Het is heel maf. Ik wist dat hij het was van zodra ik hem zag. Waar hij de voorbije vier jaar zat, zal wel altijd een raadsel blijven. Hoe hij van het Engels op het Spaans is overgestapt, is me al helemaal een mysterie". (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Willie Nelson & Norah Jones

Willie Nelson & Norah Jones

Om hun te beluisteren druk op de foto






Jones is een dochter van de Indiase sitarspeler Ravi Shankar en Sue Jones. Ze is een halfzuster van muzikante Anoushka Shankar, geboren uit het tweede huwelijk van haar vader Shankar. Jones bracht haar jeugd door bij haar moeder, die naar Dallas (Texas) verhuisde toen ze vier jaar oud was.

Jones is sterk beïnvloed door de muziek van (onder andere) Bill Evans en Billie Holiday. Ze beschouwt Willie Nelson als haar grote idool. Op vijfjarige leeftijd begon Jones met zingen in kerkkoren. Twee jaar later startte ze met pianolessen en speelde ze een tijdje saxofoon. Op haar vijftiende verhuisde Jones naar Dallas, waar ze zich inschreef op de Booker T. Washington High School voor drama en visuele kunsten. Op haar zestiende gaf ze haar eerste optreden in een plaatselijke coffeeshop, waarbij ze I’ll be seeing you zong. Ze vond zingen leuk, maar had het idee dat een pianostudie haar een vastere basis zou geven. Terwijl ze nog op school zat, won ze de Down Beat Student Music Awards (SMA) voor Best Jazz Vocalist en Best Original Composition in 1996. In 1997 behaalde ze nogmaals een SMA voor Best Jazz Vocalist.



http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/willie-nelson.jpg?t=1252877593

William Hugh ("Willie") Nelson (Abbott, Texas, 30 april 1933) is een Amerikaanse countryzanger, gitarist en liedjesschrijver. Hij groeide op in Fort Worth.



» Reageer (0)
13-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom mannen "Hé, hoer" of "slet" naar je roepen op straat

Waarom mannen "Hé, hoer" of "slet" naar je roepen op straat

http://static1.hln.be/static/photo/2014/0/2/1/20141013110418/media_xll_7197751.jpg

Sinds kort is het in België verboden om schunnige opmerkingen te maken over vrouwen op straat. Daders riskeren namelijk sinds kort een boete en een celstraf. Maar helpen deze maatregelen ook echt om de problematiek van straatintimidatie in te dijken? Een Nederlandse fotografe onderzocht waarom mannen dit eigenlijk doen en hoe je als vrouw best zelf deze vorm van seksisme kunt bestrijden.

Het Nederlandse kenniscentrum voor seksualiteit Rutgers WPF meldt dat meer dan een kwart van de vrouwen tussen 15 en 70 jaar weleens te maken heeft met seksueel kwetsende opmerkingen.

De Nederlandse Marjolein Busstra (35), werd in het stadscentrum door een paar jongens achterna gezeten. Haar reactie op de intimidatie was naar haar iPhone grijpen om een foto te maken. "Ik dacht: dat schrikt misschien af. Maar ik kreeg een trap tegen mijn fiets." Thuis bedacht de fotografe dat er een groter verhaal school achter dit incident. Ze wilde weten wie de moeders van deze, veelal Marokkaanse, jongens zijn. Voor het foto- en filmproject Marokkaanse moeders sprak ze uiteindelijk dertien vrouwen, die ze vroeg waarom hun zoons Nederlandse vrouwen hoer noemen. "Ze zeggen dat het groepsdruk is, gooien het op machogedrag en zeggen dat hun zoons zich achtergesteld voelen in de maatschappij. De jongens gaan zich gedragen naar de negatieve reputatie die ze toch al hebben."

Busstra benadrukt dat ze straatintimidatie niet als een Marokkanenprobleem zien. Het gaat over alle mannen, zegt Jens van Tricht (45), oprichter van de Emancipator, een stichting voor mannenemancipatie. "De meeste mannen doen het niet, maar houden wel hun mond als andere mannen vrouwen lastigvallen. Zo wordt het de norm. Ik heb twee tips aan mannen: doe er niet aan mee en spreek je vrienden erop aan als ze het wel doen.' Hij wijt het aan een zucht naar macht. "Mannen willen zo indruk te maken op de eigen sekse."

Wat kun je aan intimidatie op straat doen?
1. Confronteer de dader. (Vraag bijvoorbeeld: "Waarom doe je dit?")

2. Loop door (Wat is er pijnlijker dan een vrouw die je negeert?)

3. Bijt van je af (Vraag bijvoorbeeld: "Praat je ook zo tegen je zus?")

4. Kom op voor andere vrouwen (En mannen zouden elkaar ook moeten aanspreken)

5. Volg een zelfverdedigingscursus.

6. Spreek de moeder/werkgever/docent van de persoon in kwestie erop aan .


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom mijn kind beter niet geboren was

Waarom mijn kind beter niet geboren was

http://static3.hln.be/static/photo/2014/7/12/11/20141013140003/media_xll_7198271.jpg

Het is een harde uitspraak die ouders Iain en Jill Kelly doen. De twee betreuren dat ze geen abortus gepleegd hebben en hun zoon Dylan ter wereld brachten. De vijfjarige Dylan kan immers op elk moment ademhalingsproblemen krijgen en is afhankelijk van het buisje dat via een snede in zijn hals in zijn luchtpijp is aangebracht. "Onze zoon ervaart constant stress, hij heeft al talloze operaties moeten ondergaan en er zullen er nog heel wat volgen. Hadden we geweten dat zijn leven zo hard zou zijn, dan hadden we voor abortus gekozen", zeggen de ouders.

"Versta me niet verkeerd. Ik hou van mijn zoon, hij heeft mijn hele leven veranderd en het ook mooier gemaakt. Had ik echter geweten dat de ziekte zijn leven zo zou verwoesten, dan had ik ervoor gekozen om mijn zwangerschap te beëindigen. Het doet me pijn zo te denken en deze dingen luidop te zeggen. Dylan is mijn kleine jongen, hij is fantastisch", zegt mama Jill.

'Normaal' leven
De jongen werd geboren met micrognathie waardoor zijn onderkaak klein is en zijn kin te weinig ontwikkeld is. Door de aangeboren ontwikkelingsstoornis kan Dylan plots acute ademhalingsproblemen ervaren. "We hadden de dokters duidelijk gemaakt dat we geen kind wilden dat niet normaal door het leven kan gaan. Het is verschikkelijk om te zeggen maar het is de waarheid", zegt Iain. Het is niet alleen hun verlangen naar een gezond kind dat de ouders over de streep heeft getrokken om hun verhaal te doen. Ze willen aantonen dat ouderschap erg zwaar is, ze voelen zich wanhopig en willen gewoon wat begrip voor hun moeilijke beslissing.

Om optimaal voor hun zoon te kunnen zorgen, moesten Jill en Iain ontslag nemen. Na heel wat financiële problemen werden ze bankroet verklaard en werd hun woning in beslag genomen. Met antidepressiva konden de ouders de helse tijden overleven. "We zijn vooral boos dat het ziekenhuis ons niet heeft verteld hoe Dylan zijn leven eruit zou zien. We wisten alleen dat hij wat trager ontwikkelde, maar over een of andere ziekte werd er weinig gezegd. Wel zagen we op de echografie dat zijn rechterarm erg gefixeerd was en nauwelijks van positie veranderde. Na lang nadenken hadden we voor abortus gekozen."

Overhaaste beslissing
"We vertelden aan de dokters waarom we die keuze gemaakt hadden. We wilden geen 'abnormaal' kind, maar kregen te horen dat we geen overhaaste beslissingen mochten nemen. We werden naar huis gestuurd om nog eens alles op een rijtje te zetten. Na heel wat nieuwe onderzoeken bleek alles normaal. De test op micrognathie was negatief, zijn hart klopte normaal en de schade aan zijn arm zou niet erg zijn. We zouden een gezonde zoon ter wereld brengen."

Toen hun zoon na een emotionele zwangerschap geboren werd, bleek er toch heel wat mis met hun kleintje. Zijn kin was veel kleiner dan normaal, zijn tong was te dik en versperde zijn luchtpijp maar ook zijn hart bleek niet in orde, zo werd er een holte in zijn hartspier ontdekt. "We werden voorgelogen en hebben zo een verschrikkelijke en foute beslissing genomen. Onze zoon zal een zware toekomst hebben en dat is onze fout." Ondanks de geboorte van hun 'abnormale' zoon wou Kelly snel een tweede kind. "Mijn lichaam hunkerde naar een gezonde en normale baby. Er was één kans op vier dat Mia dezelfde aandoening zou hebben. We hadden dus wat hoop en besloten haar te houden. Ze werd gezond en wel geboren", weet Jill.

Moeilijk gesprek
Toch weten de twee dat het moeilijk zal zijn om het hele verhaal later aan hun zoon te vertellen. "Het zal verschrikkelijk zijn om te vertellen dat hij misschien beter niet geboren was, maar het zijn nu eenmaal de gedachten die door ons hoofd blijven spoken." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kan je toetsenbord je gedachten lezen?

Kan je toetsenbord je gedachten lezen?

http://static1.hln.be/static/photo/2014/16/12/5/20141013105300/media_xll_7197710.jpg

Als het gaat over complexe berekeningen en analyses, zal een computer sneller resultaten bereiken als de mens. Als het over emotionele intelligentie gaat, hebben we nog steeds een streepje voor, al zal dat misschien niet lang meer duren. Wetenschappers hebben een manier ontdekt waarop je toetsenbord je emoties kan lezen.

Onderzoekers aan de University of Technology in Bangladesh hebben een methode ontwikkeld die de emoties van een computergebruiker kan lezen. Ze lieten een aantal testpersonen tekstjes uittypen, en verzamelden tegelijkertijd gegevens over de manier van typen. Zo werd de algemene snelheid gemeten, alsook hoelang de aparte toetsen werden ingedrukt en losgelaten.

Aan de hand van die gegevens probeerden de wetenschappers zeven emoties te identifiëren: geluk, angst, woede, verdriet, walging, schaamte of schuld. En ze slaagden er wonderwel in: de analyses kwamen goed overeen met de gevoelens die de proefpersonen zelf rapporteerden. Vooral geluk en woede konden duidelijk aangetoond worden.

De wetenschappers hebben ook al enkele toepassingen op het oog: "Als we een systeem kunnen bouwen dat intelligent genoeg is om met menselijke emoties om te gaan, zullen machines heel wat effectiever en gebruiksvriendelijker worden", klinkt het. Zo kunnen online leermethodes zich aanpassen aan de student, of zou online therapie veel effectiever worden. "Het is geen enorme doorbraak, maar wel een grote stap in de goede richting." (br.hln)


» Reageer (0)
12-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poort naar de hel zorgt voor overlast bij buurtbewoners

'Poort naar de hel' zorgt voor overlast bij buurtbewoners

Klik op de foto om de video te bekijken

 

Paranormale groepen beweren dat in Cincinnati, in de staat Ohio een 'poort naar de hel' ligt en dat is niet naar de zin van de plaatselijke bewoners, die van een regelrechte nachtmerrie spreken.

De zogenaamde 'poort naar de hel' is eigenlijk een ondergrondse tunnel die deel uitmaakt van de riolering en uitkomt in de bossen achter een appartementencomplex in Blue Ash, Cincinnati. Volgens de geruchten zou het de verzamelplek geweest zijn van een groep Satanisten die erin geslaagd waren een toegangspoort naar de onderwereld te openen.

De legende is zo hardnekkig dat de plek een trekpleister is geworden voor de plaatselijke jeugd en liefhebbers van het paranormale. Het zou naar verluidt spoken in de tunnel, die ook wel eens 'Satan's Hollow' genoemd wordt.

"Het is moeilijk voor de eigenaars", zegt Steve Schueler van de politie in Blue Ash. "Mensen parkeren zich op de oprit en proberen in de riolering te kruipen, niemand vindt dat leuk. De eigenaar heeft al verschillende mensen moeten wegjagen."

Mensenoffers
Bezoekers beweren doorgaans geschreeuw te horen in de tunnels en zien gezichten zweven in het donker. In een reportage op Youtube, noemt David Scott de plek "een van de meest enge locaties die ik ooit onderzocht heb". Volgens hem was de plek ook berucht voor mensenoffers, maar dat is volgens de plaatselijke politie je reinste onzin. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwarte Piet blijft gemoederen verhitten in Nederland

Zwarte Piet blijft gemoederen verhitten in Nederland

http://static2.hln.be/static/photo/2014/10/1/2/20141012114414/media_xll_7193942.jpg

Wordt het in Nederland een roetpiet, een gekleurde piet, een klassieke zwarte piet of een mix van dit alles? Donderdag buigt de Raad van State in Den Haag zich over het beroep dat de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan aantekende tegen de beslissing van de bestuursrechter eerder dit jaar.

Die stelde dat de vergunning voor de sinterklaasintocht van 2013 opnieuw moet worden bekeken, omdat er volgens de rechter onvoldoende aandacht is geweest voor de bezwaren van de tegenstanders. De rechtbank stelde dat Zwarte Piet kwetsend is voor veel zwarte Amsterdammers en te veel de nadruk legt op het slavernijverleden.

Culturele traditie
De burgemeester vindt op zijn beurt dat de discussie rond de 'knecht' niet thuishoort in de rechtszaal maar in de samenleving. Bovendien is het volgens hem niet alleen een Amsterdams feest, maar een culturele traditie van het hele land. Zo ziet directeur Ineke Strouken van het Nederlands Centrum voor Volkscultuur en Immaterieel Erfgoed dat ook. Zij denkt dat tijdens de komende sinterklaasperiode mensen verschillende variaties op Zwarte Piet gaan zien.

Roetvegen
Een roetpiet zou het moeten worden, die met zwarte vegen is geschminkt, adviseerde ze eind augustus, samen met Frits Booy, secretaris en sinterklaasdeskundige van de Stichting Nationaal Sint Nicolaas Comité. Hoe dan ook, de klassieke Zwarte Piet blijft gewoon welkom in de supermarkt. Jumbo, Plus, en Hoogvliet verwelkomen hem zoals elk jaar met speciale producten en reclame. Alleen Albert Heijn heeft zijn beleid iets aangepast.

Volgens NRC Handelsblad verandert er dit jaar in de meeste gemeenten niets aan het uiterlijk van Zwarte Piet. Dat maakt de krant op uit een rondgang langs de vier grootste gemeenten in alle 12 provincies. De gemeente Gouda, waar Sinterklaas dit jaar aankomt, maakt komende week bekend hoe de pieten er daar uit gaan zien.

Het College voor de Rechten van de Mens in Utrecht houdt zich ook bezig met de kwestie. Bij het college klaagde een vrouw over de school van haar kinderen. Zij vindt Zwarte Piet een racistisch onderdeel van het sinterklaasfeest. De zaak dient woensdag 15 oktober. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is het meest afgelegen bewoonde eiland ter wereld

Dit is het meest afgelegen bewoonde eiland ter wereld

http://oi58.tinypic.com/v6sx39.jpg

Diep in het zuidelijke deel van de Atlantische Oceaan ligt Tristan da Cunha, het meest afgelegen bewoonde eiland ter wereld. De plek is 2.816 kilometer verwijderd van Zuid-Afrika en 3.360 kilometer van Zuid-Amerika. Het dichtste stuk bewoonde land in de buurt van het vulkaaneiland is Sint-Helena. Maar dan nog, met een afstand van ruim 2.000 kilometer ligt dat niet bij de deur.

Tristan da Cunha is een unieke plek. Het eiland werd in 1506 ontdekt door de gelijknamige Portugese zeeman. Maar door de afgelegen ligging en steile rotskust duurde het nog tot 1810 vooraleer iemand er voet aan land zette. De eerste bewoners waren drie Amerikaanse walvisvaarders.

De intussen 275 inwoners behoren oorspronkelijk tot slechts zeven families. De enige familienamen die circuleren op het eiland zijn Glass, Swain, Green, Rogers, Hagan, Repetto en Lavarello. Patterson vervoegde het rijtje in 1986. Buitenlanders mogen zich niet langer permanent vestigen op het eiland.

Alle gezinnen op Tristan da Cunha bezitten evenveel land en hebben evenveel runderen en schapen. Het eiland telt één politieman die de orde handhaaft, al is dat geen fulltime bezigheid en vervult die ook nog andere taken.

Wie naar de plek wil vliegen, is eraan voor de moeite. De enige verbinding met de buitenwereld is een kleine vissershaven. Die is vooral van belang voor de uitvoer van kreeft en postzegels, de belangrijkste exportproducten.

Tristan da Cunha is 98 vierkante kilometer groot en maakt deel uit van het Briste eilandenterritorium waaronder ook Sint-Helena en Ascension vallen. Op het enige vlakke gedeelte van het eiland is de hoofdstad Edinburgh-of-the-Seven-Seas gevestigd, tevens de enige bewoonbare plek van de afgelegen archipel. (br.hln)


» Reageer (0)
11-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spinnen in huis? Verdrijf ze met deze natuurlijke trucs

Spinnen in huis? Verdrijf ze met deze natuurlijke trucs

http://static1.hln.be/static/photo/2014/4/6/9/20141011165049/media_xll_7190649.jpg

Het spinnenseizoen is volop bezig. Horrorverhalen uit Amerika en het Verenigd Koninkrijk over gezinnen die hun huis moeten verlaten door een invasie van deze beestjes bezorgen arachnofoben slapeloze nachten. Wie niet voor achtpotige verrassingen wil komen te staan, kan onderstaande efficiënte en natuurlijke tips uitproberen.

Pepermunt is erg efficiënt. Spinnen haten deze geur. Het is volstaat om een fles met spraydop met pepermuntolie, wat water en detergent te vullen. Spuit dit mengsel rond je ramen, deuren en andere plekken waar de achtpotige beestjes mogelijk kunnen opduiken.

Je kan ook azijn en kokosolie gebruiken om je woonst te verdedigen. Vergeet niet onder de bedden te spuiten om nachtelijke verrassingen te voorkomen.

Ook van citrusgeuren zijn spinnen geen fan. Olieën van limoen, citroen en appelsienen zorgen niet alleen voor een frisse geur in huis, maar ze schrikken ook deze beestjes af.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poetsen voor luieriken: een handleiding

Poetsen voor luieriken: een handleiding

http://static1.hln.be/static/photo/2014/9/2/10/20141010172539/media_xll_7187500.jpg

Naast het feit dat velen niet graag poetsen, is het een erg tijdrovende activiteit. Dus elke tip waarmee tijd en energie uitgespaard kan worden, zal vrede brengen in heel wat huishoudens.

De afwas
Je kan de afwas heel wat sneller doen als je het efficiënt aanpakt. Het best is om zo snel mogelijk na het eten eraan te beginnen. Hoe sneller de restjes aankoeken, hoe erger het probleem wordt. Schraap zo snel mogelijk de restjes weg en spoel eerst de vuilste spullen af. Vervolgens begin je aan de echte afwas met heet water, dit lost het vuil sneller op. Start met de glazen en het bestek. Daarna volgt het zwaardere werk.

De badkamer
Haar in de afvoer, een smerig toilet en tandpastaresten in de gootsteen maken van de badkamer een poetsnachtmerrie. Om schimmels en muffe geurtjes te vermijden, is het belangrijk om consequent te zetten. Zorg voor voldoende verluchting na het douchen of baden door een raampje of deur open te zetten. Vermijd kalkaanslag door na elke douchebeurt meteen alles te reinigen met een raamtrekker. Hang handdoeken meteen netjes te drogen en gebruik steeds de toiletborstel na elk gebruik. Zo vermijd je dat het vuil zich opstapelt en veel onderhoud vraagt.

Wassen
Koop verschillende wasmanden en laat het hele gezin op voorhand mee helpen sorteren op kleur en delicaatheid. Gooi ook niet te snel dingen in de afwasmand, denk eerst na of iets echt wel vuil is. Hardnekkige plekken kun je best meteen verwijderen met een speciaal product. Poets regelmatig je wastoestellen, dit maakt dat je was- en droogmachine beter en efficiënter werken.

Afstoffen en stofzuigen
In plaats van kamer per kamer af te werken, is het beter om eerst heel het huis af te stoffen en vervolgens pas de stofzuiger boven te halen. Een truc om sneller het stof af te nemen is om je oude plumeau om te ruilen voor doekjes die je normaal in de droogkast stopt. Het stof hecht zich hier snel aan en de doekjes laten een laagje achter waardoor stof minder snel weer zichtbaar op je meubels wordt. Een kleine, wendbare stofzuiger die je makkelijker kan verplaatsen bespaart je ook heel wat tijd. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Studenten boos: volgend jaar blokken in plaats van rocken

Studenten boos: volgend jaar blokken in plaats van rocken

http://static1.hln.be/static/photo/2014/7/5/2/20141011073537/media_xll_7189322.jpg

Een week vroeger Rock Werchter, dat betekent slecht nieuws voor veel studenten. Op de meeste hogescholen en universiteiten zijn de examens op 25 en 26 juni, de eerste twee festivaldagen, nog volop bezig. In het middelbaar zullen de examens overal achter de rug zijn.

Het festival vindt een week eerder plaats dan de vorige jaren, in functie van een nog onbekende headliner. Terwijl gisteren al namen als Coldplay en AC/DC circuleerden, is alvast één ding zeker: er zullen waarschijnlijk duizenden studenten passen voor een (combi)ticket omdat het festival nu tijdens hun examens valt.

Aan zowat alle universiteiten duren die examens tot en met de laatste week van juni of zelfs een week langer. Ook aan de meeste hogescholen worden volgende zomer proefwerken afgenomen tot en met 26 juni. Uiteraard zal niet iedereen nog moeten blokken tot de allerlaatste dag, maar op het moment dat de voorverkoop van het festival begint, zal niemand al de examenkalender kennen. En dan is een combiticket van zo'n 200 euro misschien wel een (te) duur gokje.

Leerlingen van het middelbaar hebben meer geluk. Op zowat elke school eindigen de examens al op dinsdag. De leerlingen kunnen dus naar Werchter voor ze mogelijk slecht nieuws krijgen op school. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds meer bestuurders krijgen geen klassieke verzekering meer

Steeds meer bestuurders krijgen geen klassieke verzekering meer

http://static2.hln.be/static/photo/2014/17/1/7/20141011085250/media_xll_7189522.jpg

Steeds meer bestuurders die bij de klassieke verzekeraars geen verzekering kunnen afsluiten wegens te risicovol, moeten aankloppen bij het Tariferingsbureau Autoverzekeringen, melden de kranten van Sudpresse.

De eerste negen maanden van het jaar werden 21.895 aanvragen ontvangen, waarvan 10.328 nieuwe gevallen. De 11.567 anderen vroegen een verlenging aan van hun bestaande contract. Dat is volgens het Tariferingsbureau een stijging met 25 procent.

Op een totaal aantal van 7,5 miljoen voertuigen gaat het uiteindelijk om een beperkt percentage.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.113-jarige moet liegen over leeftijd om Facebookprofiel aan te maken

113-jarige moet liegen over leeftijd om Facebookprofiel aan te maken

Klik op de foto om het filmpje te bekijken


De Amerikaanse Anna Stoehr is met haar 113 levensjaren een van de oudste personen ter wereld en raakte op hoogbejaarde leeftijd nog geïnteresseerd in nieuwe technologie. Toen ze onlangs echter een Facebookprofiel wilde aanmaken, stootte ze op een opmerkelijk grens. In plaats van te jong, bleek de vrouw namelijk te oud te zijn voor de sociaalnetwerksite.

De oudste inwoner van Minnesota kon uiteindelijk net op tijd voor haar verjaardagsweekend en dus haar 114de verjaardag, een profiel aanmaken. Daarvoor moest ze zich echter wel jonger voordoen dan ze eigenlijk is, want 1900 (het jaar van Anna's geboorte) was geen optie bij het aanmaken van een profiel. Het oudste geboortejaar om aan te klikken bleek 1905, waardoor Stoehr dan maar besloot zichzelf 15 jaar jonger te maken. Dat vertelde ze zelf aan een plaatselijke radiozender.

Stoehrs interesse voor technologie werd aangewakkerd toen ze bevriend raakte met de verkoper die haar 85-jarige zoon een smartphone had verkocht. De man heeft haar sindsdien geleerd hoe het internet te gebruiken en in bovenstaand filmpje gaat de vrouw zelfs met haar iPad en FaceTime aan de slag om met mensen van over de hele wereld te praten. (br.hln)


» Reageer (0)
10-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijf redenen waarom huilen goed voor je is

Vijf redenen waarom huilen goed voor je is

http://static0.hln.be/static/photo/2014/3/9/9/20141010110222/media_xll_7186164.jpg

Huilen is iets dat je niet op de trein, in de winkel of op de werkvloer doet, velen schamen zich wanneer ze de tranen voelen opkomen. Vanaf nu mag je echter zonder gêne de tranen laten vloeien. Want we geven je lichamelijke, spirituele en psychologische redenen waarom een stevige huilbui goed voor je is.

1. Tranen helpen ons te zien
Traanvocht hydrateert niet alleen onze oogballen en -leden, ze voorkomen ook uitdroging van slijmvliezen. Zonder tranen kan je simpelweg niet zien.

2. Tranen doden bacteriën
Het ingrediënt lysozyme is het beste middel om bacteriën te bestrijden. Dit bestanddeel roeit 90 tot 95 procent van alle slechte beestjes uit in vijf tot tien minuten.

3. Toxines verwijderen
Tranen van angst of verdriet bevatten meer giftige bijproducten dan tranen door irritatie (bijvoorbeeld wanneer je een ajuin aan het snijden bent). Het vocht zelf is niet giftig, maar ze verwijderen toxines die zich in ons lichaam opstapelen door stress. Ze hebben hetzelfde effect als natuurlijke therapieën of een massagesessie, maar ze kosten heel wat minder.

4. Het geeft je humeur een oppepper
Onderzoek heeft aangetoond dat huilen je gelukkiger maakt en dat het stress verdrijft. Een mogelijke verklaring is dat dit alle chemische reacties in je lichaam wegspoelt. Hierdoor kan je weer wat helderder denken. Als je je tranen onderdrukt, krijg je meer stress. Dit kan de kans op ziekten zoals hoge bloeddruk en hartproblemen verhogen.

5. Banden smeden
Een onderzoek van psycholoog Oren Hasson heeft aangetoond dat een huilsessie voor een betere band en vriendschap zorgt. Het zorgt voor meer medeleven onder mensen uit je omgeving en een breder opvangnetwerk. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ataye, de vrouw met de grootste lipschijf ter wereld

Ataye, de vrouw met de grootste lipschijf ter wereld

http://static3.hln.be/static/photo/2014/1/0/12/20141010114040/media_xll_7186257.jpg

Zelfs de eigen stamgenoten staan versteld van het 'talent' van de 20-jarige Ataye Eligidagne: met een lipschijf die even groot is als haar eigen hoofd zorgt zij voor een nieuw wereldrecord in de discipline.

De jongedame werd ontdekt door een Australische filmploeg toen die een reportage aan het draaien was in de verre uithoeken van Ethiopië. "We kregen een rondleiding van enkele lokale gidsen", aldus cameraman Abrahem Joffe. "Toen zij op die vrouw botsten, reageerden ze wel heel enthousiast. Ik ben een grote fan van het Guinness Book of Records: als de lokale bevolking al zo verbaasd reageert, is de link snel gelegd."

De schijf heeft een omtrek van 59,5 centimeter en een diameter van 19,5 centimeter, oftewel 4,5 centimeter beter dan het vorige wereldrecord. Meisjes tussen 15 en 18 jaar laten de twee voorste ondertanden verwijderen om zo'n schotel in te brengen, een traditie die bij deze Surma teruggaat tot 1896. Recent heeft de Ethiopische regering echter maatregelen genomen om de praktijk aan banden te leggen.

Wat dan wel het praktisch nut ervan is? In eerste instantie mannen aantrekken en de familie rijker maken: hoe groter de schijf, hoe meer vee die als bruidsschat krijgt. Daarnaast is het hen ook om de eer te doen. "Jonge mensen van over de hele wereld proberen elkaar de loef af te steken."

"Tijdens het interview boden we haar wat Cola aan", gaat Joffe verder. "Ze goot het zachtjes over haar tong en trok ineens een heel verbaasd gezicht. Zo'n smaak had ze duidelijk nog nooit geproefd. Voorts zei ze dat ze geen nadelen ondervond van dat ding in haar mond, ze heeft dus geen pijn. Op de vraag of ze wilde dat haar dochter ook de traditie zou volgen, antwoordde ze dat dat haar eigen keuze was." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeven 'heksen' levend verbrand in Tanzania

Zeven 'heksen' levend verbrand in Tanzania

http://static1.hln.be/static/photo/2014/6/13/11/20141010135223/media_xll_7186661.jpg

Zeven mensen zijn levend verbrand in een dorp in het westen van Tanzania door woedende dorpsbewoners. Een twintigtal huizen werd in brand gestoken. De zeven slachtoffers werden verdacht van hekserij door de bewoners van dat dorp. Dat heeft de Tanzaniaanse politie vandaag meegedeeld.

Volgens de politiebaas van de regio Kigoma, Jafari Mohamed, werden 23 mensen gearresteerd. Onder hen een stamhoofd en tovenaar-genezer. Over het lot van de beschuldigden wordt vrijdag beslist.

De lynchpartij kostte het leven aan vijf zestigers, een vijftiger en een veertiger en gebeurde maandagavond in het dorp Murufiti, in het district Kasulu, op ongeveer 1.200 km ten westen van Dar es Salaam, de economische hoofdstad van Tanzania. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleine leugentjes die de kapper je soms wijsmaakt

Kleine leugentjes die de kapper je soms wijsmaakt

http://static2.hln.be/static/photo/2014/9/16/9/20141009114335/media_xll_7183434.jpg

Wanneer we het kapsalon verlaten, krijgen we vaak nog een laatste raad mee hoe we onze lokken nu het best verzorgen. Volgens bekende Hollywoodstylisten moeten we die adviezen echter niet blindelings opvolgen: je moet namelijk zelf uitmaken wat voor jou lokken het beste is. Neem daarom snel een kijkje welke tips je met een korreltje zou mag nemen.

"Heb je nog iets nodig?", vraagt de kapper wel al eens op het einde van je bezoek waarbij ze kijken naar de vele shampoo's en conditioners die op het rek staan. Wanneer ze je vragen welke producten je gebruikt, zullen ze je heel waarschijnlijk ook vertellen dat shampoo's uit de supermarkt of drogisterij slecht zijn. Toch is het niet bewezen dat een duurder product beter werkt. Haarstylisten uit Hollywood raden dan ook aan om een shampoo te kiezen waarvan je blij bent met het resultaat.

Vaak raden kappers ook aan om na vier of zes weken opnieuw je haar te laten knippen. Echter heb je er vaak geen tijd voor en is een bezoek aan de kapper vrij duur. Alles hangt namelijk af van de conditie van je haar: als het nog gezond is na zes weken, moet je het niet laten bijknippen. Ook wanneer je je haar wil laten groeien, kan je best wat langer wachten.

De meeste vrouwen willen graag mooie, dikke en volle lokken. Wanneer je dun haar hebt, kan je al eens te horen te krijgen dat je best kiest voor een korte coupe of je haar in laagjes moet laten knippen. Het resultaat kan best mooi zijn, maar is niet altijd zo. Vaak moet je verschillende dingen uitproberen om te weten welke stijl nu echt bij jou past. Volg vooral je eigen gevoel: jij moet namelijk elke dag naar je kapsel kijken in de spiegel.

Gespleten puntjes is een van de meest voorkomende problemen bij vrouwen, als het kon zou je om de paar weken al weer naar de kapper moeten hollen. Je mag dan ook "nooit je punten zelf bijknippen." Wanneer je echter een simpel kapsel én een goede schaar hebt, kan je weinig fout doen. En neen, een keukenschaar is geen professioneel gereedschap.

De punten van je haar afknippen, zorgt er ook helemaal niet voor dat je haar sneller groeit. Wel blijft je haar op die manier gezond en soepel. Er is spijtig genoeg geen manier waardoor je lokken sneller zouden groeien.

Een ander wondermiddel waarover de meeste kappers lovend praten is droogshampoo: het zou niet alleen erg gemakkelijk zijn maar je ook heel wat extra volume geven. Daarentegen is het wel heel duur en droogt het je haar uit. Bovendien heb je heel wat producten in je keuken staan die je haar op een gezondere manier een volumeboost geven. Zo zou zuiveringszout of maïzena hetzelfde resultaat opleveren.

Natuurlijk begrijpen we dat kappers het beste met ons voorhebben wanneer ze ons raad meegeven, het blijven nog altijd professionals, al mag je zelf natuurlijk ook af en toe aan je haar prutsen en je eigen favoriete producten en routine ontdekken. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!