Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




29-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ernstig verwaarloosd jongetje (4) uit 'horrorhuis' bevrijd

Ernstig verwaarloosd jongetje (4) uit 'horrorhuis' bevrijd

http://static3.hln.be/static/photo/2014/2/4/5/20141028181059/media_xll_7237805.jpg

Een 24-jarige moeder uit het Australische Gilles Plains plaatste op Facebook foto's van lasagnes en andere feestelijke maaltijden, terwijl even verderop in een ernstig vervuilde slaapkamer haar vierjarige zoontje al twaalf dagen zat opgesloten en op sterven na dood was. Het jongetje werd ernstig uitgedroogd en uitgehongerd door de politie gevonden. De vrouw en de vader (28) staan deze week voor de rechter.

De zaak kwam aan het licht toen de politie vorig jaar na een melding van huiselijk geweld aan de deur kwam, meldt News.com.au. "Dit kan gezien worden als een van de meest ernstige zaken die de rechtbank ooit zal zien, want dit is de verwaarlozing van een kind in de puurste vorm," zo liet de openbaar aanklager weten.

Kniehoog afval
Agenten moesten zich een weg banen door kniehoog afval, inclusief rottend vlees, voordat ze een naakt jongetje aantroffen in zijn slaapkamer. Het knulletje werd omringd door vuile pampers, plastic borden en zijn eigen uitwerpselen. Hij zat daar al 12 dagen en zou naar schatting binnen 48 uur in een kritieke toestand zijn geraakt. De jongen kreeg slechts af en toe wat yoghurt of pudding onder de deur toegeschoven.

De jongen werd meegenomen en moest een maand herstellen in het ziekenhuis. Verschillende tanden moesten operatief worden verwijderd omdat deze aan het rotten waren. Door de verwaarlozing toont hij een gebrek aan sociale en motorische ontwikkeling. Ook zijn taalontwikkeling loopt achter.

Schokkende foto's
Tijdens de zitting zag de openbaar aanklager zich genoodzaakt de rechter te waarschuwen voor de schokkende foto's van de toestand waarin de jongen werd gevonden. Ook maakte zij bekend dat de ouders diverse uitkeringen onterecht ontvingen. Er was dus, in tegenstelling tot wat de ouders beweerden, wel degelijk geld om eten te kopen, zoals ook bleek uit de Facebookfoto's.

De sociale diensten hebben zes keer geprobeerd om een afspraak te maken met de familie om te controleren hoe het met de jongen ging. Maar geen van de keren zagen zij de jongen ook in levende lijve.

Schuld bekend
De ouders van de jongen hebben bekend zich schuldig te hebben gemaakt aan de verwaarlozing. Ze zouden met regelmaat veel alcohol hebben gedronken. De moeder zou lichamelijk en geestelijk niet in staat zijn geweest om voor de jongen te zorgen. De vader liet weten heel veel spijt te hebben.

De rechtbank doet pas in december een uitspraak over de straf. Tot die tijd blijft het stel in de gevangenis. Het jongetje is ondergebracht bij een pleeggezin. (br.hln)


» Reageer (0)
28-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo overleefde deze uitgehongerde hond op straat

Zo overleefde deze uitgehongerde hond op straat

http://static3.hln.be/static/photo/2014/1/6/12/20141024002758/media_xll_7227012.jpg

Alex de Weimaraner werd door zijn baasjes aan zijn lot overgelaten en dwaalde door de straten van New Orleans. Het lot van het dier keerde echter toen enkele leden van een dierenorganisatie een foto van de graatmagere hond voorbij zagen komen op de Facebook-pagina van een dierencentrum.

Voorzitster Deanna Theis ontfermde zich over Alex en zorgde dat hij niet moest worden geëuthanaseerd. "Op een X-ray is te zien hoe zijn maag vol met stenen en takjes zat", zegt ze. "Het is ongelofelijk dat hij al die tijd heeft kunnen overleven."

De eerst dagen in het centrum schrokte het uitgehongerde dier echter te veel eten binnen waardoor zijn maag draaide. Dankzij een operatie is de viervoeter opnieuw gezond en met een voorgeschreven dieet zal hij nu eten krijgen om langzaamaan terug op gewicht te komen. Daarna wordt gezocht naar een nieuwe thuis voor Alex.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom onze goede voornemens nooit langer dan maandag duren

Waarom onze goede voornemens nooit langer dan maandag duren

http://static0.hln.be/static/photo/2014/16/15/6/20141027171538/media_xll_7235691.jpg

Tijdens het weekend durven we ons al eens laten gaan: een Netflix-marathon organiseren, langer in bed blijven liggen en wat ongezonder eten. Leuke bezigheden, maar wel de redenen waarom we op maandag massaal goede voornemens maken. Echter kunnen we deze intenties niet lang volhouden: vanaf woensdag zijn we al weer wat minder streng voor onszelf.

Ga je vanavond nog naar de fitness? Volgens gegevens van UP, een fitnessbandje dat lichamelijke activiteit bijhoudt, zal je niet de enige zijn. Op maandag kiezen namelijk heel wat mensen ervoor om te sporten en opnieuw gezonder te eten. Zo blijkt de eerste weekdag de ideale gelegenheid om een frisse start te nemen. Maar zoals het gaat in het leven, is het moeilijk om onze goede voornemens vol te houden. Op dinsdag lukt het nog, maar vanaf woensdag en donderdag gaat het plots heel wat moeilijker. Op vrijdag en tijdens het weekend ondernemen we weinig: we brengen geen bezoek meer aan de fitness en de quinoa die op maandag op het menu stond, is vervangen door spek en bier.

De trend werd waargenomen bij meer dan 100.000 gebruikers en is volgens ons erg herkenbaar. Ach, binnen een week krijg je een nieuwe kans en kunnen we onze voornemens hopelijk iets langer volhouden. Tenzij het een vicieuze cirkel is natuurlijk.. (br.hln)


» Reageer (0)
26-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ga voorbereid de wintertijd in met deze tips

Ga voorbereid de wintertijd in met deze tips

http://static3.hln.be/static/photo/2014/14/10/11/20141026021320/media_xll_7231946.jpg

Vannacht schakelden we om 3u weer over naar de wintertijd. Hierdoor mogen we een uurtje langer slapen. Dat 'bonusuur' zorgt er ook voor dat het voortaan 's morgens weer iets vroeger licht wordt, nadeel is wel dat het 's avonds ook sneller donker wordt. Hoewel die gedachte misschien deprimerend kan zijn, hoeft de overschakeling niet noodzakelijk voor problemen te zorgen.

Verander je routine niet
Het goede nieuws is dat de klok een uurtje terugdraaien gemakkelijker is dan overschakelen op de zomertijd, waarbij het lichaam een uur slaap verliest. Ideaal is in elk geval om op hetzelfde tijdstip te gaan slapen - voor wie dat nog niet gedaan zou hebben - en vooral je routine niet te veranderen. De meeste mensen kampen sowieso al met een slaaptekort en kunnen dat extra uurtje dus hoogstwaarschijnlijk wel gebruiken. Mensen met kleine kinderen, die hun kroost nog niet hebben voorbereid op de overschakeling, kunnen dan best weer voorbereid zijn op extra vroege vogels.

Grijp de kans om je slaapachterstand in te schatten
Ook wie op zondag doorgaans geen alarm zet, kan de overschakeling naar het winteruur gebruiken om te kijken of je voldoende slaap krijgt. Sta je op je normale tijdstip op? Dan heb je mogelijk een beetje slaapachterstand opgelopen. Wie wakker werd voor het alarm afging, heeft een lichaam dat duidelijk voldoende slaap krijgt. Het winteruur biedt een jaarlijkse kans om je ideale bedtijd even te evalueren.

Kies voor een maximale dosis zonlicht
Het is niet abnormaal om je de eerst volgende dagen een beetje uit je element te voelen. Wat zeker niet helpt is dat de zon al om 17u ondergaat. Voor wie 's namiddags al last krijgt van een humeurdipje door de nakende duisternis, geniet best ten volle van de zon wanneer het kan. Sport je doorgaans na het werk? Dan schakel je nu misschien beter over naar een sportsessie wanneer het wél nog licht is. Probeer in elk geval tijdens de lunchpauze even een wandeling te maken, al is het maar voor even.

Verdrijf je winterblues ook binnenskamers
Voel je je na een paar dagen nog steeds loom, overweeg dan om te investeren in een zonlichtvervangende lamp voor lichttherapie. Dit kan als tegengewicht dienen voor de neiging van de hersenen om melatonine (een slaapverwekkende stof) te produceren wanneer de zon ondergaat. Heb je na het werk een kleine boost nodig, laat de lamp dan niet langer dan twintig minuutjes haar werk doen. Dat zou er volgens slaapexperten voldoende zijn om je enkele uren alerter te voelen. Het spreekt voor zich dat je dit soort lampen best niet te laat op de avond gebruikt, aangezien het je slaappatroon kan verstoren. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw vliegt met 55.500 euro in maag van Brussel naar Punta Cana

Vrouw vliegt met 55.500 euro in maag van Brussel naar Punta Cana

http://static1.hln.be/static/photo/2014/0/4/13/20141026021246/media_xll_7232008.jpg

De Nationale Drugsbestrijdingsdienst (DNCD) van de Dominicaanse Republiek heeft vrijdag een vrouw opgepakt op de luchthaven van Punta Cana met voor 55.500 euro bankbiljetten in haar maag. De vrouw, een tot Spaanse genaturaliseerde Dominicaanse, had het vliegtuig genomen in Brussel. Ze had ook nog eens 54.602 euro in haar bagage. Dat bericht de Dominicaanse zender CDN op haar website.

De vrouw van 40, van wie de identiteit niet bekend werd gemaakt, zat op een vlucht van de Belgische maatschappij Jetairfly. "De 55.500 euro zat in 16 capsules", zegt de DNCD in een persbericht. "Ze werden ontdekt via een radiografie. In een medisch centrum werden de capsules afgedreven." De DNCD zegt al voor haar aankomst in Punta Cana op de hoogte te zijn geweest dat de vrouw 110.102 euro smokkelde. (br.hln)


» Reageer (0)
25-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De klok gaat terug: morgen een uur langer slapen

De klok gaat terug: morgen een uur langer slapen

http://static1.hln.be/static/photo/2014/13/1/14/20141025062605/media_xll_7230254.jpg

In de nacht van vandaag op morgen  gaat de wintertijd in. Dat betekent dat de klok een uur terug gaat, 3 uur 's nachts wordt het weer 2 uur.

De wintertijd is eigenlijk de standaardtijd. Die duurt 5 maanden, van de laatste zondag van oktober tot de laatste zondag van maart. Dat betekent voor 2015 dat op 29 maart de zomertijd weer ingaat.

Door in de zomer langer gebruik te maken van het zonlicht, wordt energie bespaard. Als de zomertijd ook in de winter zou gelden, zou het midden in de winter pas rond 9 uur 's ochtends licht worden. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 op 6 is te dik: "Kinderen moeten dringend meer bewegen"

1 op 6 is te dik: "Kinderen moeten dringend meer bewegen"

http://static1.hln.be/static/photo/2014/9/16/14/20141025094858/media_xll_7230269.jpg

Liefst één op de zes kinderen lijdt aan overgewicht. Dat blijkt uit een enquête van onderzoeksbureau iVox bij 1.416 ouders van lagereschoolkinderen.

"Ze moeten dringend meer bewegen", waarschuwt hartspecialist Pedro Brugada.  "Zo niet riskeren ze diabetes, een hoge cholesterol en een hoge bloeddruk te ontwikkelen. Het is daarom van cruciaal belang dat kinderen van jongs af aan thuis en op school gezonde eetgewoonten krijgen aangeleerd en tot voldoende fysieke beweging worden gestimuleerd om gezondheidsproblemen te helpen voorkomen."

Om kinderen in beweging te zetten, organiseert Vital Cycling Tour jaarlijks een Nationale Schoolfietsdag. Dit jaar zetten Evy Gruyaert, Pedro Brugada en de wielerploeg van Lotto-Belisol hun schouders onder het initiatief.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Webwinkels passen steeds vaker nieuwe tactiek toe: elke klant een andere prijs

Webwinkels passen steeds vaker nieuwe tactiek toe: elke klant een andere prijs

http://static1.hln.be/static/photo/2014/8/1/7/20141025004420/media_xll_7229812.jpg

Als je vriend online de prijs van een tv bekijkt, kost hij 500 euro, maar voor jou is dat 550 euro? Mogelijk komt dat door een tactiek die ­winkels steeds vaker toepassen: de prijs aanpassen aan de klant én zijn ­aankoopgedrag. En dat is nog perfect wettelijk ook.

Wie op de Meir in een kleding­keten een outfit koopt, zal daar doorgaans wat meer voor betalen dan voor exact dezelfde kleren in een filiaal ver weg van de grootstad. Logisch, want in hartje Antwerpen liggen de vaste kosten voor een winkelier veel hoger. Bij aankopen op het internet is wat dat betreft geen verschil, dus je zou verwachten dat een site elke klant evenveel aanrekent. Maar dat is niet zo. Wetenschappers uit Boston namen enkele grote reisaanbieders, doe-het-zelfketens en meubelwinkels onder de loep en stelden vast dat ze hun prijzen aanpassen 'à la tête du client'. ­Volgens experts zal het niet lang duren voor dat ook hier gebeurt.

Hoe werkt het? Je surfgedrag wordt geregistreerd, bijvoorbeeld met 'cookies', kleine bestanden die jouw voorkeuren tijdens het surfen onthouden. Dat merken we nu al duidelijk: wie schoenen bekijkt, ziet de weken daarna overal reclame voor datzelfde paar. Maar die gegevens worden dus ook gebruikt om ­prijzen aan te passen: als je een spoor achterlaat van dure aan­kopen, riskeer je meer te betalen, "omdat er blijkbaar toch niet op een euro meer of minder wordt gekeken".

"Het komt zo ver dat als je eerst een reis boekt en de volgende dag nog snel een nieuwe zwembroek of bikini wil kopen, die voor jou opeens duurder zal zijn", zegt ­Pieterjan Van Leemputten van 'Datanews'. "Want die bedrijven wéten dat je op reis gaat en die aankoop dus wellicht toch wel zal doen." En niet alleen de prijzen verschillen: afhankelijk van je surfprofiel kan je ook andere zoekresultaten ­krijgen. "Wie dure dingen koopt, zal meer exclusieve spullen zien opduiken. Online winkelen biedt heel wat voordelen, maar dit is helaas de keerzijde." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische foto scoort op Instagram

Belgische foto scoort op Instagram

http://oi62.tinypic.com/2gucrw0.jpg

Het Hallerbos ligt er in de zomer erg mooi bij, en dat is ook de Huffington Post niet ontgaan. Ze kozen een foto van het bos uit als beeld van de dag op hun Instagram, waardoor het kiekje nu druk geliket wordt op de sociale netwerksite.

"Hier is een prachtige foto om je ochtend goed te starten", werd er een paar uur geleden op de Instagrampagina van de Amerikaanse Huffington Post gezet. De foto in kwestie is er eentje van @frits73, een Belgische natuurliefhebber en fotograaf. Hij wist de kleurenpracht van het Hallerbos perfect in beeld te brengen. De foto vergaarde intussen al duizenden likes. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lou Reed - Perfect Day

Lou Reed - Perfect Day

Om hem te beluisteren klik op de foto






Lewis Allen "Lou" Reed (New York 2 maart 1942) is een Amerikaans musicus en zanger. Lou Reed was samen met John Cale het gezicht van de invloedrijke band the Velvet Underground. Hij was een van de eersten die durfden zingen over onderwerpen als sadomasochisme (Venus in Furs), travestie (Sister Ray) en transseksualiteit (Lady Godiva's Operation). Als gitarist was hij ook erg invloedrijk: hij maakte veel gebruik van distortion en alternatieve stemmingen.

In 1971 nam Reed afscheid van de Velvet Underground en startte een solo-carrière. Reeds in hetzelfde jaar scoorde hij zijn grootste single-hit: Walk on the Wild Side, dat later uitgebracht werd op het album Transformer (geproduceerd door David Bowie). Ook met Perfect Day scoorde hij een hit.

Sindsdien heeft Lou Reed regelmatig nieuwe albums het licht doen zien. Zijn meest 'beruchte' solo-album is zonder twijfel Metal Machine Music uit 1975; een dubbelalbum gevuld met herhalingen (loops) van gitaar feedback en destijds door velen bestempeld als één van de slechtste albums uit de geschiedenis van de rockmuziek. Achteraf noemen de gitaristen Lee Ranaldo en Thurston Moore van Sonic Youth dit echter als een van de meest gewaagde albums aller tijden.

Reed is getrouwd met de Amerikaanse kunstenares Laurie Anderson.



» Reageer (0)
24-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man stort 20 meter diep en overleeft 3 dagen jungle

Man stort 20 meter diep en overleeft 3 dagen jungle

http://static2.hln.be/static/photo/2014/5/13/12/20141024110404/media_xll_7227852.jpg

Een 33-jarige overlevende van een auto-ongeval heeft 3 dagen lang gewond door de Maleisische jungle gekropen om zichzelf in veiligheid te brengen. Dat melden Maleisische media.

De man brak een arm en een been toen zijn wagen in het westen van het land een 20 meter diep ravijn inreed. Daarbij kwam een passagier om het leven, maar bestuurder Nicholas Andrew was naar eigen zeggen vastbesloten niet te sterven in het bos.

Andrew slaagde er op inventieve wijze in zichzelf in leven te houden. Zo maakte hij een rietje van gras toen hij door wondjes in zijn mond niet meer kon drinken. De Maleisiër sleepte zichzelf over de grond op zoek naar hulp en wist uiteindelijk een plantage te bereiken.

Hoewel Andrew werd gered, krijgt de zaak mogelijk nog een vervolg. De politie onderzoekt of de Maleisiër zich schuldig heeft gemaakt aan roekeloos rijgedrag. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.351 Q-luisteraars breken wereldrecord ontbijt op bed

351 Q-luisteraars breken wereldrecord ontbijt op bed

http://static3.hln.be/static/photo/2014/6/16/9/20141024082216/media_xll_7227549.jpg

De presentatoren van Q-music Sven Ornelis en Maarten Vancoillie hebben vanochtend een poging gedaan om het wereldrecord ontbijt op bed te breken. Na een woelige nacht had de gerechtsdeurwaarder in de gebouwen van Medialaan in Vilvoorde 352 deelnemers geteld. Het was toch nog even spannend, want één deelnemer werd gediskwalificeerd.

Eerst telde de gerechtsdeurwaarder twee keer officieel alle deelnemers, daarna begonnen de 352 luisteraars aan hun ochtendmaal. De voorwaarden waren: iedereen moest zes minuten lang rechtop zittend in bed een drankje en twee vaste voedingsmiddelen nuttigen. Een deelnemer werd gediskwalificeerd omdat hij niet neerzat, maar de 351 anderen zorgden dus wel voor een geslaagde poging.  De gerechtsdeurwaarder getuigde dat alles erg gestructureerd en vlot verliep.

De nacht voor de wereldrecordpoging verliep allesbehalve rustig. Enkel Vancoillie viel gisterenavond als een blok in slaap. Maar Ornelis was de hele nacht erg actief op Twitter, hij leek geen moment van de recordpoging te willen missen. Presentatrice Joke van de Velde kon de slaap niet vatten door de broer van Astrid Bryan. Een hilarisch geluidsfragment op Instagram bewijst dat 'de Lau' een luide snurker is.

Deelnemers Peggy en Maxim uit Merelbeke lieten vanochtend weten dat hun snode plannetje gelukt is. Gisterenavond biechte het koppeltje op niet van plan te zijn de hele nacht hun pyjama aan te houden. Dankzij hun oefeningen thuis zijn er in geslaagd één stil nummertje af te werken, dankzij hun oefeningen thuis. Dat gaven de twee vanmorgen toe. (br.hln)


» Reageer (0)
23-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vier geweldige dingen die honden kunnen doen voor jouw gezondheid

Vier geweldige dingen die honden kunnen doen voor jouw gezondheid

http://static2.hln.be/static/photo/2014/5/13/13/20141022215210/media_xll_7223653.jpg

Begin deze week deden berichten de ronde van James Wathen, een doodzieke man die weer helemaal opleefde na het zien van zijn trouwe viervoeter, Bubba. Het lijkt op het eerste gezicht een ongelooflijke transformatie, maar dieren hebben al vaker bewezen dat ze fantastische dingen kunnen doen voor de mens en honden worden dan ook al jaren gebruikt bij verschillende soorten therapieën. De Britse krant The Daily Mirror zette enkele manieren op een rij waarop de trouwe dieren een invloed kunnen hebben op onze gezondheid.

1. Honden kunnen een verschil maken bij depressies en angstaanvallen
Wanneer patiënten hun huisdier regelmatig mogen zien, zoals in sommige staten in de VS het geval is, maakt dit doorgaans een enorm verschil. Het zorgt er namelijk voor dat mensen zich meer op hun gemak voelen en de aanwezigheid van de dieren verlaagt de bloeddruk en het stresshormoon cortisol, wat dan weer voor een spoedig herstel kan zorgen.

Uit andere studies blijkt dat de viervoeters ook de impact van mentale stress kunnen verlichten. Ze hebben een positieve invloed op mentale problemen zoals depressies, omdat ze fysiek contact aanmoedigen, negatieve gedachten weren en onvoorwaardelijke liefde representeren. Ze zorgen er ook voor dat we ons verantwoordelijk(er) gedragen, wat een andere factor is die kan helpen bij het omgaan met depressies. Die verantwoordelijkheidszin voor een ander leven betekent dat we ons waardig en gerespecteerd voelen.

2. Ze helpen eenzame mensen op te vrolijken
Uit onderzoek blijkt dat wanneer bejaarde mensen die in het rusthuis verblijven dierentherapie krijgen, ze zich beduidend minder eenzaam voelen dan mensen die niet in het gezelschap van honden vertoeven. Dit zou komen omdat de honden geen vooroordelen hebben en rust uitstralen. Vaak hebben we ook het gevoel dat er een soort bijzondere 'band' is die verbale communicatie overstijgt en we beschouwen het gezelschap van honden van hetzelfde niveau als de omgang met mensen.

3. Honden zijn prima studiemaatjes
Uit een onderzoek uit 2008 blijkt dat luidop voorlezen aan honden het zelfvertrouwen van jonge kinderen een boost kan geven. Diezelfde conclusie werd bevestigd door een andere studie uit 2009, waarbij vastgesteld werd dat de leesvaardigheid van leerlingen hierdoor met 20 procent verbeterde.

Een mogelijke verklaring hiervoor is dat de honden die voor therapiesessies gebruikt worden, kalme en onbevooroordeelde dieren zijn die rustig naar de kinderen luisteren en het worstelen met woorden gewoon negeren.

Verder zouden honden ook de algemene concentratie tijdens het leren verbeteren en vooral ook autistische kinderen kunnen helpen in de sociale omgang en het ontwikkelen van motorische vaardigheden.

4. Ze doen je bewegen
Deze reden spreekt voor zich: wie een hond heeft, moet het dier ook voldoende beweging geven en uitlaten. Logisch gevolg? We worden zelf ook actiever. Uit onderzoek blijkt dan ook dat wie een hond heeft, geneigd is actiever door het leven te gaan. We zouden zelfs liever de hond uitlaten dan te gaan sporten... (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zorgpremie dubbel zo duur, maar geen betere zorg

Zorgpremie dubbel zo duur, maar geen betere zorg

http://oi59.tinypic.com/wmnghd.jpg

Vijftig euro in plaats van 25 euro, zo veel betaalt u binnenkort voor de Vlaamse zorgpremie. Met die premie komt de overheid tussen bij de hulp voor zwaar zorgbehoevende ouderen. En dat systeem zou fors uitgebreid worden, verdedigde de Vlaamse regering de verdubbeling van de jaarlijkse premie. Maar nu blijkt dat de 104 miljoen euro die die verhoging oplevert, een pure besparing is. Want de regering vermindert tegelijk haar eigen bijdrage aan het fonds met een even groot bedrag, zo bericht Het Nieuwsblad.

"Bourgeois I doet een beroep op onze solidariteit om mee te betalen voor de duurder wordende zorg voor ouderen, maar eigenlijk is het een verkapte besparingsoperatie", zegt Groen-parlementslid Elke Van den Brandt. Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) ontkent niet dat het geld in het zorgfonds niet toeneemt, maar benadrukt dat de overheid de voorbije jaren altijd maar meer centen in het systeem stopte en de bijdrage van de mensen steeds gelijk bleef. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bruce Willis - Devil Woman

Bruce Willis - Devil Woman

Klik op de foto om hem te beluisteren





Walter Bruce Willis (Idar-Oberstein (Rijnland-Palts), 19 maart 1955) is een Amerikaans acteur, producent en zanger.

Willis werd geboren op een Amerikaanse legerbasis in West-Duitsland. Zijn jeugd bracht hij door in New Jersey en nadat hij de middelbare school had afgerond, trok hij naar New York om acteur te worden. In eerste instantie waren dat rollen in toneelstukken.

Hij was getrouwd met actrice Demi Moore van 21 november 1987 tot 18 oktober 2000. Het paar gaf geen reden voor hun scheiding en is nog steeds goed bevriend. Ze hebben drie kinderen samen: Rumer Glen Willis (geboren in 1988), Scout LaRue Willis (1991) en Tallulah Belle Willis (1994). Hij trouwde op 21 maart 2009 (en zes dagen later tevens voor de wet) met actrice en model Emma Heming. In oktober 2011 werd bekend dat ze hun eerste kind verwachtten in 2012.

Hij werd beroemd door zijn rol in de televisieserie Moonlighting (1985-89), waarin hij samen met Cybill Shepherd speelde. Hij begon ook met een filmcarrière en brak met de eerste Die Hard-film in 1988 definitief door als filmacteur.

Als zanger scoorde Willis in Nederland in 1987 een Top 10 hit met het nummer Under The Boardwalk. Even daarvoor reikte hij niet verder dan de tipparade met Respect Yourself. Na 1987 bracht Willis geen platen meer uit.

Op 16 oktober 2006 kreeg Bruce Willis een ster op de wereldberoemde Hollywood Walk of Fame.


» Reageer (0)
22-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze natuurlijke tips bestrijden herfstkwaaltjes

Deze natuurlijke tips bestrijden herfstkwaaltjes

http://static3.hln.be/static/photo/2014/12/10/6/20141022151039/media_xll_7222596.jpg

Een rode neus, een hese stem en storende hoestbuien, dit zijn allemaal heerlijke symptomen van een verkoudheid. Maar door het werk en een hectische levensstijl hebben velen simpelweg geen tijd om ziek te zijn. Daarom is belangrijk voorbereid te zijn op de komst van die verkoudheid of griep. Druk met onderstaande trucjes de symptomen de kop in.

Keelpijn
Maak hete thee met honing en een schijfje citroen. Als dat niet helpt, drink dan wat appelazijn. Dit voorkomt dat de bacteriën zich kunnen vermenigvuldigen.

Hoestje
Je kunt hoestbuien verzachten met een kwartje van een citroen. Besprenkel dit zout en zwarte peper en zuig er dan op.

Hoofdpijn
Eet amandelen, deze noten zijn rijk aan magnesium. Ze zouden moeten helpen je hoofdpijn te verzachten.

Verstopte neus
Door veel water te drinken, worden je slijmvliezen dunner. Wat voorkomt dat je sinussen verstopt raken. Probeer ook te sporten om een verstopte neus te verhelpen. Spring bijvoorbeeld een paar keer op en neer om het snot vrij te maken.

Snotneus
Als je constant je neus moet snuiten kun je zelf een neusspray maken. Probeer dit met twee kopjes gedistilleerd water en een halve theelepel zout. Mix deze ingrediënten en breng enkele druppels van dit mengsel in je neus aan. Zorg ervoor dat je hoofd ondertussen achterover gekanteld is.  

Koorts
Als je het ene moment beeft en vijf minuten later zweet, is de kans groot dat je koorts hebt. Het beste wat je dan kan doen is katoenen sokken in koud water laten weken. Dompel dan je voeten even op in warm water onder om ze meteen erna in de koude, natte sokken te stoppen. Dan trek je droge wollen sokken hierover aan voor je in bed kruipt. Bedek dan je voeten met een deken en ga vervolgens slapen. Dit proces moet de koorts verzachten door de circulatie te verbeteren. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onverkoopbare villa De Pfaffs wordt gesloopt

"Onverkoopbare villa De Pfaffs wordt gesloopt"

http://static3.hln.be/static/photo/2014/4/14/10/20141021181424/media_xll_7219795.jpg

De beroemde villa van De Pfaffs in Brasschaat, waarin we tien jaar lang het reilen en zeilen van de bekendste showbizzfamilie van Vlaanderen konden aanschouwen, wordt waarschijnlijk gesloopt. Volgens Hollywoodhuizen.nl staat de verouderde villa in schril contrast met de moderne villa's in de buurt en zal een eventuele nieuwe eigenaar het pand slopen.

Oorspronkelijk stond de Pfaffs-villa te koop voor ruim twee miljoen euro, maar na vier jaar is die prijs gezakt tot iets meer dan één miljoen. Ondanks die forse prijsverlaging, krijgen de Pfaffs hun villa niet verkocht. Waarschijnlijk zullen ze de vraagprijs nog meer moeten laten zakken tot 795.000 euro, dat is ongeveer de waarde van de grond waarop het huis staat.

De villa werd gebouwd in 1979 en is duidelijk gedateerd in vergelijking met de villa's in de buurt. Als de "riante villa op toplocatie met inpandig zwembad" dan toch wordt gekocht, zal het wellicht worden gesloopt.

Makelaar Rodenburgh die het huis in verkoop heeft, zegt in De Tijd: "In Brasschaat is altijd veel gekocht en verkocht. Een huis kopen en het vijf jaar daarna duurder doorverkopen, en met die opbrengst een groter huis kopen. Het was hier jarenlang heel gewoon. Vaak werd het oude huis pas verkocht lang nadat het nieuwe al gekocht was, de prijzen bleven toch stijgen. De Pfaffs waren van plan het net zo te doen. Maar zo werkt het niet meer. Je ziet dat heel veel villa-eigenaars het moeilijk hebben met die realiteit."(br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Makkelijke tips om je huis langer schoon te houden

Makkelijke tips om je huis langer schoon te houden

http://static1.hln.be/static/photo/2014/18/6/2/20141021150756/media_xll_7219277.jpg

Je kan je huis op elk moment van de dag schoonmaken aangezien het huishouden nooit gedaan is. Altijd valt je oog wel op iets vuil en wanneer je eindelijk gedaan hebt met je poetsbeurt, mag je weer opnieuw beginnen. Toch zijn er heel wat trucjes die je het leven iets makkelijker maken, lees ze hier.

- Heb je een cementen vloer of bakstenen muur in je huis? Vernis het oppervlak dan om fijn stof te voorkomen. Je zal plots heel wat minder deeltjes op de kasten of grond zien liggen.

- Plaats zowel een mat binnen als buiten de voor- of achterdeur. Wanneer je ziet hoeveel vuil er verzameld wordt in de mat binnen, zal je overtuigd zijn van de methode.

- Wie geen zin heeft in rommel, moet zichzelf beloven om telkens een voorwerp dat eigenlijk boven thuishoort mee te nemen wanneer ze de trap oplopen. Ook voorwerpen die in woonkamer horen, moeten boven niet rondslingeren.

- Je eettafel na het ontbijt klaarzetten voor de lunch of na het middageten servies plaatsen voor 's avonds, zorgt ervoor dat er geen andere rommel op de tafel kan liggen. Bovendien geeft het een propere en nette indruk.

- Voorwerpen die vaak vergeten worden tijdens het poetsen, zijn plinten. Pas wanneer je er met je vinger over wrijft, merk je hoeveel stof er op deze plek ligt. Bind daarom een wasverzachterdoekje vast aan een borstel en veeg over de plinten. Het stof wordt geabsorbeerd en je huis ruikt ook nog eens fris.

- Als je een bad hebt, kan je het na een goede schoonmaakbeurt behandelen met zeep voor de auto. Het product laat namelijk een laagje achter waardoor er minder vuil in de badkuip blijft liggen. Ook voor de douchebak is deze truc ideaal.

- Kalkaanslag pak je best elke dag aan: gebruik na het douchen een aftrekkertje om de ruit schoon te maken. Schrob geen tien minuten per week maar investeer elke ochtend of avond tien seconden in het schoonmaken van de douche.

- Haat je het om de aangebakken restjes uit de oven te verwijderen? Plaats dan bakpapier onder de schotel die je in de oven zet. Wanneer er saus drupt, moet je enkel het velletje weggooien. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kom lach eens met een stotteraar

Kom lach eens met een stotteraar

http://static1.hln.be/static/photo/2014/0/2/0/20141022090327/media_xll_7221330.jpg

Vandaag is het Wereldstotterdag en dan mag er al eens gelachen worden. Want mensen die stotteren krijgen het misschien niet zo goed gezegd, ze hebben evenveel geestige dingen te melden als u en ik. Daarom lanceert VZW Belangengroep Stotterende Mensen een nieuw initiatief: een website waarop mensen die stotteren hun beste grap of anekdote over stotteren bovenhalen. Want durven spreken is de beste manier om stotteren te overwinnen.

De site wordt op gang getrokken door zanger Tom Helsen en journalist Luckas Vander Taelen, die zelf ook al jarenlang stotteren. Op Q-Music zei Tom Helsen daarover: "Als ik in een broodjeszaak sta, bestel ik 90 procent van de keren een ander broodje dan ik eigenlijk wil. Gewoon omdat ik het niet uitgesproken krijg."

De VZW Best nodigt alle mensen die stotteren vriendelijk uit om zelf ook een grap of anekdote over stotteren in te zenden. Bedoeling is om de komende dagen meerdere filmpjes toe te voegen met geestige verhalen en grappen. Gert Reunes van Belangengroep Stotterende Mensen: "Met deze website beogen we dat de mens die stottert zichzelf leert relativeren en met meer humor door het leven gaat."
 
Meer info op www.stottercomedyclub.be


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oplichter die in 'coma' lag om proces te vermijden, betrapt tijdens het winkelen

Oplichter die in 'coma' lag om proces te vermijden, betrapt tijdens het winkelen

Klik op de foto om de video te bekijken

Een crimineel die twee jaar lang deed alsof hij verlamd was en in coma lag, is onlangs door de politie betrapt op enkele winkeluitstapjes en autoreizen met zijn gezin. Alan Knight uit Swansea in Wales wilde ten alle koste een proces vermijden nadat hij zijn buurman opgelicht had voor 40.000 pond (omgerekend 50.691 euro) en daarvoor ging hij heel ver: hij verzon zijn vegetatieve staat en hield dit ook nog eens jarenlang vol, tot vandaag.

De 47-jarige was het Britse rechtssysteem te slim af door te beweren dat hij na een ernstig ongeval vanaf de nek verlamd was geraakt. Verder zou hij naar eigen zeggen ook regelmatig toevallen krijgen waardoor hij in coma raakt. Zijn vrouw Helen (33) zou voor haar man gezorgd hebben. Het trieste verhaal maakte echter allemaal deel uit van Knights uitgebreide driejarenplan om het spaargeld van zijn buurman Ivor Richards te bemachtigen. De vader van drie leefde al die tijd van een uitkering.

Jammer voor Knight werd hij onlangs gefilmd terwijl hij een tolbrug overstak op weg naar huis van vakantie. Daarnaast doken ook beelden op van de man in supermarkten op verschillende locaties in het land, nadat de politie de klantenkaart van het gezin was beginnen monitoren. De agenten probeerden hem al "minstens twee keer" eerder voor het gerecht te dagen, maar telkens liet hij zich net dan opnemen in het ziekenhuis omdat zijn toestand verslechterd was.

Na het opduiken van de beelden kreeg Knight echter de horen dat zijn proces vandaag zou doorgaan, zelfs als hij er niet bij kon zijn en dat is wanneer hij eindelijk kwam opdagen. In een rolstoel en met een kraag om de hals, weliswaar. Swansea Crown Court kreeg te horen dat de man zijn dokter blijkbaar overtuigd had van zijn aandoening, maar dat hij het personeel van het ziekenhuis niet kon bedotten. Tijdens de 'observaties' zagen ze hem immers eten, zijn gezicht aanraken en zelfs schrijven.

'Uniek' geval
Hij pleitte schuldig voor 19 aanklachten van schriftvervalsing en diefstal en kreeg te horen 'hoogstwaarschijnlijk' de gevangenis in te gaan, aangezien de rechter van hem een voorbeeld wil maken voor mensen met gelijkaardige ideeën. "Verschillende aspecten van deze zaak zijn naar mijn ervaring uniek, en er moet een duidelijke boodschap uitgezonden worden naar iedereen die van plan is gelijkaardige methodes toe te passen", klonk het. "Zijn symptomen stemmen overeen met de nakende hofverschijningen. Ik geloof niet dat zijn ziekte oprecht is."

Rechercheur Harry Paul, die het onderzoek leidde, zei: "Dit is de meest berekende, langdurige manipulatie van een kwetsbare, bejaarde buur die ik in mijn carrière al heb gezien." Zijn strafmaat wordt volgende maand bepaald. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!