Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




22-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kom lach eens met een stotteraar

Kom lach eens met een stotteraar

http://static1.hln.be/static/photo/2014/0/2/0/20141022090327/media_xll_7221330.jpg

Vandaag is het Wereldstotterdag en dan mag er al eens gelachen worden. Want mensen die stotteren krijgen het misschien niet zo goed gezegd, ze hebben evenveel geestige dingen te melden als u en ik. Daarom lanceert VZW Belangengroep Stotterende Mensen een nieuw initiatief: een website waarop mensen die stotteren hun beste grap of anekdote over stotteren bovenhalen. Want durven spreken is de beste manier om stotteren te overwinnen.

De site wordt op gang getrokken door zanger Tom Helsen en journalist Luckas Vander Taelen, die zelf ook al jarenlang stotteren. Op Q-Music zei Tom Helsen daarover: "Als ik in een broodjeszaak sta, bestel ik 90 procent van de keren een ander broodje dan ik eigenlijk wil. Gewoon omdat ik het niet uitgesproken krijg."

De VZW Best nodigt alle mensen die stotteren vriendelijk uit om zelf ook een grap of anekdote over stotteren in te zenden. Bedoeling is om de komende dagen meerdere filmpjes toe te voegen met geestige verhalen en grappen. Gert Reunes van Belangengroep Stotterende Mensen: "Met deze website beogen we dat de mens die stottert zichzelf leert relativeren en met meer humor door het leven gaat."
 
Meer info op www.stottercomedyclub.be


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oplichter die in 'coma' lag om proces te vermijden, betrapt tijdens het winkelen

Oplichter die in 'coma' lag om proces te vermijden, betrapt tijdens het winkelen

Klik op de foto om de video te bekijken

Een crimineel die twee jaar lang deed alsof hij verlamd was en in coma lag, is onlangs door de politie betrapt op enkele winkeluitstapjes en autoreizen met zijn gezin. Alan Knight uit Swansea in Wales wilde ten alle koste een proces vermijden nadat hij zijn buurman opgelicht had voor 40.000 pond (omgerekend 50.691 euro) en daarvoor ging hij heel ver: hij verzon zijn vegetatieve staat en hield dit ook nog eens jarenlang vol, tot vandaag.

De 47-jarige was het Britse rechtssysteem te slim af door te beweren dat hij na een ernstig ongeval vanaf de nek verlamd was geraakt. Verder zou hij naar eigen zeggen ook regelmatig toevallen krijgen waardoor hij in coma raakt. Zijn vrouw Helen (33) zou voor haar man gezorgd hebben. Het trieste verhaal maakte echter allemaal deel uit van Knights uitgebreide driejarenplan om het spaargeld van zijn buurman Ivor Richards te bemachtigen. De vader van drie leefde al die tijd van een uitkering.

Jammer voor Knight werd hij onlangs gefilmd terwijl hij een tolbrug overstak op weg naar huis van vakantie. Daarnaast doken ook beelden op van de man in supermarkten op verschillende locaties in het land, nadat de politie de klantenkaart van het gezin was beginnen monitoren. De agenten probeerden hem al "minstens twee keer" eerder voor het gerecht te dagen, maar telkens liet hij zich net dan opnemen in het ziekenhuis omdat zijn toestand verslechterd was.

Na het opduiken van de beelden kreeg Knight echter de horen dat zijn proces vandaag zou doorgaan, zelfs als hij er niet bij kon zijn en dat is wanneer hij eindelijk kwam opdagen. In een rolstoel en met een kraag om de hals, weliswaar. Swansea Crown Court kreeg te horen dat de man zijn dokter blijkbaar overtuigd had van zijn aandoening, maar dat hij het personeel van het ziekenhuis niet kon bedotten. Tijdens de 'observaties' zagen ze hem immers eten, zijn gezicht aanraken en zelfs schrijven.

'Uniek' geval
Hij pleitte schuldig voor 19 aanklachten van schriftvervalsing en diefstal en kreeg te horen 'hoogstwaarschijnlijk' de gevangenis in te gaan, aangezien de rechter van hem een voorbeeld wil maken voor mensen met gelijkaardige ideeën. "Verschillende aspecten van deze zaak zijn naar mijn ervaring uniek, en er moet een duidelijke boodschap uitgezonden worden naar iedereen die van plan is gelijkaardige methodes toe te passen", klonk het. "Zijn symptomen stemmen overeen met de nakende hofverschijningen. Ik geloof niet dat zijn ziekte oprecht is."

Rechercheur Harry Paul, die het onderzoek leidde, zei: "Dit is de meest berekende, langdurige manipulatie van een kwetsbare, bejaarde buur die ik in mijn carrière al heb gezien." Zijn strafmaat wordt volgende maand bepaald. (br.hln)


» Reageer (0)
21-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iggy Pop - The Passenger

Iggy Pop - The Passenger

Klik op de foto om hem te beluisteren





Iggy Pop, geboren als James Newell Osterberg (Muskegon (Michigan), 21 april 1947), is een Amerikaans rock en -punkzanger.

Iggy Pop groeit op in een "motorhome", een caravan op een terrein met motorhomes bij het kleine plaatsje Ann Arbor onder de rook van "Motor City" Detroit. Nadat hij de kunstacademie heeft afgemaakt, begint hij zijn eigen band, The Iguana's, waarmee hij experimenteert met muziek zonder structuur en songteksten - een volledige anarchie van geluiden. Zijn eerste succesvolle band heet The Stooges. Iggy is al vroeg bevriend met leden van The Velvet Underground, de band van zanger Lou Reed en hij heeft zelfs een kortstondige relatie met de mooie Duitse zangeres Nico, die ook op een Velvet album heeft meegezongen. In 1971 komt hij in contact met David Bowie, die bijzonder onder de indruk is van zijn optredens en volgens sommigen zelfs zijn alter ego Ziggy Stardust heeft gebaseerd op de persoon van Iggy. Bowie zelf ontkent dat, maar er zijn veel aanwijzingen voor dat dit wel zo is. In het Bowie-nummer The Jean Genie lijkt de zin "He looks like a man, but he smiles like a reptile" zelfs regelrecht op Iggy te wijzen. In 1972 mixed Bowie het Stooges album Raw Power en worden er foto's gemaakt van David Bowie en Lou Reed, met Iggy in het midden. Na het uiteenvallen van The Stooges raakt Iggy echt bevriend met David Bowie. Bowie neemt hem mee op tournee en uiteindelijk gaan ze samen in Berlijn wonen, waar de punkbeweging net op gang komt. Pas in deze periode krijgen The Stooges als protopunkband echt erkenning voor hun muziek. De invloed die zij hebben op de Duitse rockscene is dan ook sterk voelbaar. Iggy en David hebben ook contact met de Duitse synthesizergroep Kraftwerk. In het Kraftwerk-nummer Trans Europe Express is zelfs de tekst te horen: "Traveling through Europe with David Bowie and Iggy Pop". Bowie besluit Iggy Pop onder zijn hoede te nemen en hem als producent te helpen met zijn solo-carrière. Dat resulteert in de opname van twee albums - The Idiot en Lust for Life en ook een live wereldtournee, waarbij David Bowie als toetsenman plaatsneemt in Iggy's band The Iguana's. Het album 'TV Eye' uit 1978 is het resultaat van deze tour en hier vindt men Iggy Pop op zijn best, hoewel de geluidskwaliteit te wensen overlaat en op sommige bootlegs beter klinkt. De bootleg 'Heroin Hates You' is waarschijnlijk de beste live-weergave die er ooit te vinden zal zijn; mede dankzij Brian James, punkgitarist met status, die in deze show 'the Iggster's' terzijde staat. Iggy is ook getrouwd, met een Japanse vrouw die hij tijdens een tour is tegengekomen. ...



» Reageer (0)
20-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ziet het nieuwe VRT-gebouw er straks zo futuristisch uit dankzij Rem Koolhaas?

Ziet het nieuwe VRT-gebouw er straks zo futuristisch uit dankzij Rem Koolhaas?

http://static1.hln.be/static/photo/2014/10/9/8/20141020155843/media_xll_7216628.jpg

Het architectenbureau van de spraakmakende Nederlandse architect Rem Koolhaas is in de running om het nieuwe VRT-gebouw te ontwerpen. Daardoor zou het toekomstige gebouw van de openbare omroep wel eens een erg futuristisch uitzicht kunnen krijgen.

Het Office for Metropolitan Architecture, het architectenbureau van Rem Koolhaas, zal eerst wel de selectie moeten doorstaan. De VRT heeft nu uit 66 kandidaturen vijf ontwerpteams geselcteerd, waaronder Koolhaas, die nu een voorstel mogen indienen voor hoe het nieuwe VRT-gebouw er zal uitzien.

De finale ontwerpen en uitvoerder wordt in maart 2015 gekozen. De start van de nieuwbouw is voorzien voor 2017, de oplevering voor 2019 en de uiteindelijke verhuis van de openbare omroep voor 2020.

Eerder raakte bekend dat de VRT voor het nieuwe gebouw 105 miljoen euro vrijmaakt. Het huidige gebouw zal, met uitzondering van de VRT-toren, worden afgebroken. De totale bouwkost van de twee CCTV-gebouwen, die Koolhaas ontwierp voor de Chinese staatstelevisie, wordt geschat op ongeveer 850 miljoen euro.

Eén van deze vijf zal het nieuwe VRT-gebouw ontwerpen

De eerste kandidaat is de tijdelijke vereniging evr-Architecten / Doorzon interieurarchitecten / Denis Dujardin BVBA / Architecten de vylder vinck taillieu.

De Zweedse architect Christian Kerez Zürich AG is de tweede kandidaat.

De tijdelijke vereniging Office Kersten Geers David Van Severen / KCAP Architects&Planners is de derde kandidaat.

De vierde kandidaat is het Office for Metropolitan Architecture (OMA): het internationale bureau met hoofdzetel in Rotterdam dat in de jaren zeventig mede opgericht werd door de Nederlandse architect Rem Koolhaas.

Vijfde kandidaat ten slotte is de tijdelijke vereniging Robbrecht en Daem architecten / DIERENDONCKBLANCKE ARCHITECTEN / Arup / VK Engineering. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spin zo groot als pup kruist pad van wetenschapper

Spin zo groot als pup kruist pad van wetenschapper

http://static0.hln.be/static/photo/2014/15/5/10/20141019210100/media_xll_7214125.jpg

Een wetenschapper beleefde een huizenhoge verrassing toen hij in het Amazonegebied 'struikelde' over een spin, zo groot als een hondenpup. Entonomoloog Piotr Naskrecki deed de verbazingwekkende ontdekking van een goliathvogelspin tijdens een trektocht door het regenwoud.

"Mijn aandacht werd getrokken door het geluid van hoeven op de gedroogde bladeren", zegt de spinnendeskundige op zijn blog. "Ik ging af op het lawaai en dacht een klein zoogdier - een (buidel)rat of iets dergelijks - te zullen aantreffen."

Het bleek echter om een kloek exemplaar van een goliathvogelspin te gaan. Dit dier kan een pootspanwijdte van 30 centimeter hebben en tot 170 gram wegen, zo veel als een hondenpup.

Ongevaarlijk gif
Bij een aanval kan de spin voorwaarts springen alvorens de belager te bijten. Bij een beet wordt volgens Wikipedia een relatief ongevaarlijk gif ingespoten waarvan de uitwerking vergelijkbaar is met een wespensteek. (br.hln)


» Reageer (0)
19-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Procol Harum - A Whiter Shade Of Pale

Procol Harum - A Whiter Shade Of Pale

Klik op de foto om hun te beluisteren






Procol Harum is een Britse band, die in het begin van de jaren 60 werd gevormd. De band is vooral bekend van hun nummer-1-hits A whiter shade of pale  en Homburg. De band wordt gezien als een van de wegbereiders van het genre progressieve rock. De samenstelling van de band is in de loop der tijd veelvuldig gewijzigd. De enige constante leden zijn zanger/pianist Gary Brooker  en tekstschrijver Keith

De wortels van Procol Harum lagen in een live band genaamd 'The Paramounts', die door Gary Brooker  en Robin Trower werd geleid, populaire artiesten in het begin van de jaren 60. Zij sloten in 1963 een contract af bij Parlophone  en brachten de single Poison Ivy uit, die een gematigd succes was in Groot-Brittannië. Zij konden dit succes echter niet vasthouden en de band viel in 1966 uiteen. Brooker ging werken als liedjesschrijver en kwam hierbij in aanraking met tekstschrijver Keith Reid, met wie hij een aantal nummers schreef. Om deze nummers uit te voeren werd een nieuwe band genaamd 'Pinewoods' opgericht, met daarin naast Brooker o.a. organist Matthew Fisher en bassist Dave Knights. Met deze band werd het nummer A Whiter Shade of Pale opgenomen. Nog voor de release van dit nummer werd de naam van de band veranderd in Procol Harum. Het was hun manager die het idee kreeg om de band naar de kat van een vriend te noemen.

A Whiter Shade of Pale werd een enorm succes en is één van de weinige nummers die tot twee keer toe de nummer 1 positie in de hitparade zou behalen. Het nummer wordt algemeen beschouwd als één van de grootste popklassiekers. De samenstelling van de band werd gewijzigd door twee leden te vervangen door oud-Paramounts Robin Trower (gitaar) en B.J. Wilson (drums). Een eerste album werd opgenomen, eenvoudig Procol Harum geheten. Ook verscheen een tweede single, Homburg, dat weliswaar minder succes had dan de voorganger, maar wel weer de 1ste plaats behaalde in de hitparade. Latere singles hadden vaak weinig succes maar de LP's vonden hun weg naar een groot en trouw publiek, echter vooral in het buitenland, met name in Nederland. Op de volgende albums, Shine on Brightly en A Salty Dog werd de op het eerste album ingeslagen weg verder gevolgd, steeds met compositorische bijdragen van Brooker, Fisher en Trower. Daarna verliet Matthew Fisher de band om te worden vervangen door Chris Copping, waarmee alle oud-leden van de Paramounts weer herenigd waren. In deze bezetting werd het album Home opgenomen, min of meer een conceptalbum rond het thema de dood. Na het volgende album, Broken Barricades uit 1971, verliet ook Trower de groep. Hiermee bleef Brooker als enige componist over.

In de jaren zeventig bleef Procol Harum populair. De band ging ondanks een constant wijzigende bezetting door met het maken van muziek. Zij waren een van de eerste groepen die succes had met een symfonieorkest.

Meer personeelsproblemen droegen bij tot dalende verkoop tegen het einde van de jaren zeventig. Korte tijd later viel de band uiteen (1977), al werd de groep vijf maanden later herenigd voor een eenmalig optreden. Brooker begon vervolgens een solocarrière. In 1991 werd Procol Harum echter heropgericht. De band bestond nu uit Brooker, Trower, Fisher en drummer Mark Brzezicki. B.J. Wilson was het jaar daarvoor overleden. Na de opname van het album The Prodigal Stranger viel ook deze bezetting uiteen. Pas in 2003 verscheen het meest recente album The Well's on Fire, waarop ook Fisher weer te horen is. Na dit album stapte Fisher echter weer op. In november 2006 stapte hij naar de rechter om zijn deel in de rechten op A Whiter Shade of Pale op te eisen. Hij kreeg vervolgens 40% van de credits toegekend, omdat de rechter het met hem eens was dat zijn orgelspel een wezenlijk onderdeel van de song is. In april 2008 werd deze beslissing in hoger beroep weer teruggedraaid en kreeg Brooker weer de volledige rechten. Een van de redenen was dat Fisher pas na 30 jaar om deze royalty's vroeg.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marie Bracquemond 1841 - 1916

Marie Bracquemond  1841 - 1916  was een Frans impressionistische kunstenares

Klik op de foto om een filmpje van haar overige werken te bekijken



Op het terras van Sèvres, 1880


Marie Bracquemond (Argenton (Bretagne), 1 december 1841 - Parijs, 17 januari 1916) was een Franse impressionistische vrouwelijke kunstenaar, door Gustave Geffroy in 1894 beschreven als een van de trois grandes dames van het Impressionisme, naast Berthe Morisot en Mary Cassatt.



Zij wordt echter nauwelijks genoemd in boeken over vrouwelijke kunstenaars. Dit was het resultaat van de inspanningen van haar man, Félix Bracquemond, om haar ontwikkeling als kunstenaar te dwarsbomen. Felix had bezwaar tegen de impressionistische stijl die zij had aangenomen.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/bracquemond_foto.jpg?t=1262530777



Ze werd geboren als Marie Quivoron. Haar achtergrond staat in scherp contrast met de culturele, welvarende en stabiele omgeving van de andere vrouwelijke impressionisten - Cassatt, Morisot en Gonzalès. Ze was het kind uit een ongelukkig, gearrangeerd huwelijk. Haar vader, een zeekapitein, stierf kort na haar geboorte. Haar moeder hertrouwde snel met M. Pasquiou. Daarna leidde ze een onrustig bestaan, verhuizend van Bretagne naar de Jura, Zwitserland, en naar de provincie Auvergne voordat zij zich vestigde in Etampes, ten zuiden van Parijs. Ze had een zus, Louise, geboren terwijl het gezin woonde in Corrèze, in de buurt van Ussel, in de Auvergne, in de oude abdij van Bonnes-Aigues.


In haar tienerjaren begon ze haar lessen in het schilderen bij M. Wasser, door haar beschreven als een oude schilder die nu schilderijen restaureerde en les gaf aan de jonge vrouwen van de stad. Zij vorderde in zo'n snel tempo, dat het schilderij van haar moeder, zusje en oud-leraar poserend in de studio al in 1857 door het Salon werd aanvaard. Zij werd geïntroduceerd bij Ingres, die haar adviseerde en op zijn beurt introduceerde bij twee van zijn studenten, Flandrin en Signol. De criticus Philippe Burty noemde haar een van de meest intelligente leerlingen in Ingres' studio. Marie verliet Ingres' studio en begon met haar werk geld te verdienen. Het hof van keizerin Eugénie de Montijo gaf opdracht voor een schilderij van Cervantes in de gevangenis. Dit schilderij stemde kennelijk tot tevredenheid, want zij is toen door de Graaf de Nieuwerkerke, de directeur-generaal van de Franse musea, gevraagd om kopieën te maken van belangrijke werken in het Louvre.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/marie-bacquemond-2.jpg?t=1262530472



Het was tijdens het kopiëren van oude meesters in het Louvre, dat zij werd opgemerkt door Félix Bracquemond, die verliefd op haar werd. Zijn vriend, de criticus Montrosier, regelde een ontmoeting en vanaf toen waren Marie en Felix onafscheidelijk. Ze werden twee jaar verloofd voordat ze trouwden in 1869, ondanks de tegenwerpingen van Maries moeder.


Felix en Marie werkten samen op de Haviland Studio in Auteuil, waar Felix artistiek directeur was geworden. Marie ontwierp borden voor serviezen en schilderde op grote panelen beeltenissen van muzen, die werden getoond op de Wereldtentoonstelling van 1878. Haar schilderijen werden vanaf 1874 op regelmatige basis aanvaard voor de Salon. Omdat zij zich tijdens het etsen te gebonden voelde, waren de inspanningen van Felix om haar deze kunst te leren slechts een matig succes. Toch heeft ze negen etsen geproduceerd, die getoond werden tijdens de tweede tentoonstelling van de Society of Painter-Etchers op de Galeries Durand-Ruel in 1890.

Felix introduceerde haar bij de media en de kunstenaars die hij bewonderde, maar ook bij oudere meesters, zoals Chardin. Ze werd vooral aangetrokken door de Belgische schilder Alfred Stevens. Tussen 1887 en 1890 begon haar stijl te veranderen, onder invloed van de impressionisten. Haar doeken werden groter en haar kleuren intenser. Ze verlegde haar blik naar buiten en tot Felix' afschuw werden Monet en Degas haar mentors.


Marie Bracquemond heeft deelgenomen aan de impressionistische tentoonstellingen van 1879, 1880 en 1886. In 1879 en 1880 zijn een aantal van haar tekeningen gepubliceerd in La Vie Moderne. In 1881 zijn vijf werken tentoongesteld in de Dudley Gallery in Londen. Veel van haar bekendste werken zijn geschilderd in haar tuin in Sèvres.


In 1886 ontmoette Felix Gauguin via Sisley en bracht de verarmde kunstenaar bij hem thuis. Deze had een beslissende invloed op Marie en in het bijzonder leerde hij haar hoe het doek voor te bereiden, met het oog op de verwezenlijking van de intense kleuren ze nu zo graag wilde.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Marie-Bracquemond-3.jpg?t=1262530310
De zoon en dochter van de kunstenares in de tuin van Sèvres, 1890


Hoewel ze werd overschaduwd door haar bekende man, wordt het werk van de teruggetrokken Marie Bracquemond geacht dichter bij de idealen van het impressionisme te staan. Volgens hun zoon Pierre, was Felix Bracquemond vaak rancuneus naar zijn vrouw. Hij wees haar kritiek op zijn werk bruusk af en weigerde om haar schilderijen aan bezoekers te tonen. In 1890 gaf Marie het schilderen op, verdrietig door de voortdurende wrijving en ontmoedigd door gebrek aan belangstelling voor haar werk, met uitzondering van een paar particuliere werken. Een van haar laatste schilderijen was De dochter en zoon van de artiest in de tuin in Sèvres.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lovehandles bij panty's vermijden: dat doe je zo

Lovehandles bij panty's vermijden: dat doe je zo

http://static2.hln.be/static/photo/2014/18/5/4/20141017174413/media_xll_7209739.jpg

Het wordt stilaan kouder, dus tijd om je benen met panty's tegen de kou te beschermen. Het probleem hiermee is dat een maatje te groot snel gaat afzakken, waardoor je heel de dag loopt te frunniken. Als je te klein gaat, creëer je lovehandles die er anders niet zijn. Om nog maar te zwijgen van dat onbehaaglijke gevoel.

Deze modeblunder overkomt iedere vrouw, onafhankelijk van het lichaamstype. Want we hebben nu eenmaal allemaal huid die afgesneden kan worden.

Er zijn echter enkele strategieën waarmee je die lovehandles kunt vermijden:

- Zoek naar een model van panty met een brede tailleband of zonder band.

- Je kan ook zwangerschapspanty's dragen die je hoog genoeg kan trekken. Het model moet dan wel net op de juiste hoogte komen zodat de tailleband niet naar beneden rolt. Sommige dames maken zelfs hun kousen met een veiligheidsspeld vast aan hun beha. Maar dan loop je wel risico op steekwonden en gaatjes in je delicate panty.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog maar zes noordelijke witte neushoorns over

Nog maar zes noordelijke witte neushoorns over

http://static0.hln.be/static/photo/2014/11/7/1/20141019003112/media_xll_7212886.jpg

Er leven wereldwijd nog maar zes noordelijke witte neushoorns na de dood van de 34-jarige neushoorn Suni in Kenia. Dat heeft een natuurorganisatie zaterdag bekendgemaakt.

Suni, de eerste noordelijke witte neushoorn die in gevangenschap is geboren, werd vrijdag dood gevonden door parkwachters op het reservaat Ol Pejeta, dat ongeveer 250 kilometer ten noorden van de hoofdstad Nairobi ligt. De oorzaak van zijn dood is nog niet bekend. Suni leefde tot 2009 in een dierentuin in Tsjechië, maar werd naar Kenia vervoerd om deel te nemen aan een fokprogramma. Nu hij dood is, is er nog maar één mannetje waarmee gefokt kan worden.

Van de zuidelijke witte neushoorn zwerven er nog duizenden rond op de vlaktes in het zuiden van Afrika. Maar door stropers is de noordelijke neushoorn bijna uitgestorven. De hoorn van neushoorns was vorig jaar in Azië meer waard dan goud en platina. Handelaren vroegen 65.000 dollar (50.000euro) voor een kilo. Vorig jaar werden er 59 neushoorns gestroopt in Kenia. (br.hln)


» Reageer (0)
18-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Neushoornweesje 'dartelt' met lammetje

Neushoornweesje 'dartelt' met lammetje

Klik op de foto om de video te bekijken

Neushoorntje Gertjie (ook wel Little G genoemd), verloor vorig jaar zijn moeder aan stropers. Intussen lijkt het diertje weer aan de beterhand en heeft hij een aparte vriendschap opgebouwd met een lammetje genaamd... Lammie. De twee leerden elkaar kennen in een opvangcentrum voor gewonde en achtergelaten dieren in Zuid-Afrika. En ze lijken alvast onafscheidelijk.
In bovenstaand filmpje, dat gemaakt werd door een medewerker van de organisatie, lijkt de baby neushoorn het lammetje na te apen terwijl de twee vrolijk ronddartelen op het domein.


Het leven zag er echter niet altijd zo rooskleurig uit voor Gertjie. Hij werd dit jaar naar het Hoedspruit Endangered Species Center gebracht nadat hij al huilend naast het gestroopte lichaam van zijn moeder gevonden werd. Het dier zou een tijd lang niet meer alleen hebben durven slapen door het trauma.

Gelukkig stelt de baby neushoorn het intussen goed en worden regelmatig filmpjes online gezet van zijn vooruitgang. De videobeelden hebben niet alleen een bescheiden internetster gemaakt van Gertjie, maar helpen ook de aandacht vestigen op het schrijnende probleem van stroperij. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hebben blinde mensen last van hoogtevrees? Ja!

Hebben blinde mensen last van hoogtevrees? Ja!

http://static1.hln.be/static/photo/2014/2/1/7/20141018111618/media_xll_7211452.jpg

Hebben blinde mensen ook last van hoogtevrees? Wel degelijk. 26 blinden en slechtzienden gingen gisteren de uitdaging aan en daalden met flinke hoogtevrees van de toren Euromast in Rotterdam af.

"Ik zie de hoogte niet, maar voel die wel," legt de visueel gehandicapte Frank Tesselaar uit. "En je hoort het. De geluiden van de stad en de auto's die onder je langsrijden, klinken wel heel ver weg." Volgens zijn vrouw, de eveneens blinde Aniek Tesselaar, is het juist enger om af te dalen zonder iets te zien. "Wij konden de techniek niet afkijken. Die stap over de rand was ook voor ons echt doodeng."

Ook de 74-jarige blinde Dick Kuivenhoven heeft kriebels als hij op het 100 meter hoge platform staat te wachten op zijn beurt. "Ik kan het niet zien, maar ik wéét hoe hoog het is en dat is al genoeg om bang te zijn," rilt hij. "De weg omhoog met de lift duurde lang."

Toch schreef hij zich in voor de uitdaging die werd georganiseerd door de Bartiméus. Deze instelling voor blinden en slechtzienden vierde met de spectaculaire afdaling de opening van een nieuwe vestiging.

"Ik durfde niet, maar ik ben heel eigenwijs," legt Kuivenhoven zijn deelname uit. Als hij twintig minuten later weer met beide benen op de grond staat, houden zijn handen niet meer op met trillen. "Nou, ik sta weer beneden," klinkt het opgelucht. "Eigenlijk was het toch erg leuk." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen zin om te strijken? Ontkreuken kan sneller met deze trucs

Geen zin om te strijken? Ontkreuken kan sneller met deze trucs

http://static3.hln.be/static/photo/2014/15/15/0/20141017133818/media_xll_7209375.jpg

In de ellenlange lijst van huishoudelijke taakjes, komt strijken vaak op de allerlaatste plek. Omdat het vaak veel werk vraagt om de strijkplank op te zetten en te wachten tot het ijzer heet is. De handeling is dan ook nog eens erg saai en tijdconsumerend. Maar wist je dat er snellere en efficiëntere alternatieven zijn? Vijf onderstaande methodes verwijderen kreukels uit kleding zonder te strijken.

Je kan deze eenvoudige en makkelijke truc proberen wanneer je zelfs niet thuis bent. Voor het beste resultaat leg je het verkreukelde stuk op een plat oppervlak, daar gaat een vochtige handdoek op. Oefen wat druk uit en wrijf een aantal keer over de probleemzones. Wanneer het droog is, heb je een net kledingstuk om zo aan te trekken. 

Dit is de makkelijkste truc: hang het kledingstuk op en blaas het droog met een haardroger tot het helemaal kreukloos is.

Zorg er eerst voor dat de deuren en ramen van je badkamer goed gesloten zijn. Hang dan de kledingstukken in de buurt van je douchekop, maar zorg ervoor dat ze niet nat kunnen worden. Neem dan een douche zoals je altijd zou doen. Tegen de tijd dat jij frisgewassen bent, zal de stoom de kreuken hebben weggewerkt.

Hang het kledingstuk op in een openruimte. Ga op ongeveer 30 centimeter staan en spuit er wat water op. Als de broek of het hemd droogt, zullen de kreuken verdwijnen.

Het concept van de stoom van de waterkoker is gelijkaardig aan dat van de douche, maar het is efficiënter bij kleinere probleemzones. (br.hln)


» Reageer (0)
17-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hou jij het droog bij dit gedicht van 93-jarige weduwnaar?

Hou jij het droog bij dit gedicht van 93-jarige weduwnaar?

Klik op de foto om de video te bekijken

De 93-jarige Bob Lowe las op live op de Britse radio een prachtig gedicht voor zijn vrouw Kate voor. Zij stierf drie jaar geleden na 65 jaar huwelijk. Zijn mooie woorden maken duidelijk dat de man zijn soulmate nog elke minuut van de dag mist.

Heel het Verenigd Koninkrijk is intussen in de ban van Bob Lowe's gedicht. Lowe is een hulpverlener bij 'The Silver Line', een hulplijn voor ouderen die kampen met eenzaamheid. De twee bleven 72 jaar na hun eerste kus verliefd. Zij heeft de hele tweede wereldoorlog om hem gewacht en hij op haar.

"Ik weet alles over eenzaamheid", aldus Lowe aan de Britse krant The Telegraph." Ik heb het gedicht op de radio voorgelezen om ouderen te helpen hun eenzaamheid te overwinnen en om vrijwilligers aan te moedigen zich aan te sluiten bij de hulplijn."

Vooral de laatste zinnen van het gedicht zijn ontzettend ontroerend. "Maar om eerlijk te zijn, ik ben niet helemaal alleen. Naast mij in haar stoel, zit ze te wachten om weer samen te zijn. Kath zei me enkele jaren geleden. Schat, als de tijd er is gekomen om te gaan, laat ons dan de assen mengen en samen zijn. Dan kunnen we voor altijd knuffelen", klinkt het in een vrije vertaling. (br.hln)

Ode to Kath - door Bob Lowe

I am alone, now I know it's true
There was a time when we were two
Those were the days when we would chat
Doing little jobs of this and that
We'd go to the shops and select our meals
But now I'm alone I know how it feels
To try and cook or have meals on wheels
The rooms are empty there's not a sound
Sometimes I'm lost and wander round
To look for jobs that I can do
To bring back the days when we were two
When darkness falls and curtains drawn
That's when I feel most forlorn
But I must be honest and tell the truth
I'm not quite alone and here's the proof
Because beside me in her chair
She quietly waits our time to share
Kath said to me some time ago
Darling when the time comes for us to go
Let's mix our ashes and be together
So we can snuggle up for ever and ever.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Christen dreigt opgehangen te worden omdat ze "profeet Mohammed beledigde"

Christen dreigt opgehangen te worden omdat ze "profeet Mohammed beledigde"

http://static2.hln.be/static/photo/2014/0/6/4/20141017115442/media_xll_7209094.jpg

Een vrouwelijke christen moet in Pakistan opgehangen worden omdat ze tijdens een ruzie zogezegd de profeet Mohammed beledigd zou hebben. Asia Bibi ging in beroep tegen die wel heel drastische uitspraak, maar vangt nu bot.

De 46-jarige vrouw kreeg het in 2009 aan de stok met enkele moslimvrouwen. Haar misdaad? Ze had het aangedurfd om water te drinken uit hun beker. Een doodzonde als 'onreine' christen.

Uren later ging een van de betrokkenen haar verklikken bij een lokale geestelijke. Meer nog, ze beweerde dat de toenmalige fruitplukster met venijnige opmerkingen de profeet Mohammed gekleineerd had.

Een razende menigte trok daarop naar het huis van Bibi en gaf haar een stevige rammeling. Ook enkele van haar familieleden deelden in de klappen. Ze werd gearresteerd, beschuldigd van blasfemie en uiteindelijk veroordeeld tot de doodstraf. Hoewel de wereld moord en brand schreeuwde en een petitie voor haar vrijlating honderdduizenden keren ondertekend werd, trok de vrouw deze week ook in beroep aan het kortste eind.

"Elkaar vaak tegengesproken"
De opmerkelijke zaak haalde de wereldpers nadat twee vooraanstaande politici die haar openlijk steunden vermoord werden. Een van hen werd zelfs gedood door zijn eigen bodyguard.

"Sinds die eerste klacht hebben de vrouwen elkaar al heel vaak tegengesproken", argumenteert Bibi's advocate Naeem Shakir. "Twee getuigen zijn tijdens het proces zelfs niet komen opdagen. Een moslimleider kon enkel vertellen dat Bibi haar 'misdaad' aan hem opgebiecht had, daar is uiteraard niets van aan. Ik had eerlijk gezegd een andere uitspraak verwacht. We zullen nu naar de Pakistaanse Hoge Raad stappen."

Volgens de advocaat van de tegenpartij heeft recht echter gezegevierd. "Mijn collega probeerde te bewijzen dat deze zaak draaide rond een persoonlijke afrekening, maar daar is hij duidelijk niet in geslaagd", aldus Gulam Mustafa.

Wet vaak misbruikt
Volgens mensenrechtengroeperingen wordt de wet rond blasfemie vaak misbruikt om onderlinge vetes te beslechten. Vanaf wanneer iets beschouwd wordt als godslastering is helemaal niet duidelijk. Wie zich schuldig maakt aan zulke praktijken wordt soms ter plekke gelyncht. Als er een proces van komt, belandt die vaak op de lange baan omdat rechters de beschuldigden niet durven vrijspreken. Voor valse beschuldigingen zijn dan weer geen straffen voorzien.

"Weigerde mezelf tot de islam te bekeren"
Vorig jaar verscheen een boek over haar hopeloze situatie. De vrouw legt in 'Blasfemie' nog een keer uit hoe het zo ver kunnen komen is. "Ik, Asia Bibi, ben ter dood veroordeeld omdat ik dorst had. Ik heb dezelfde beker gebruikt als die moslimvrouwen en in de ogen van die stomme collega's was ik onrein. Ik moest mezelf tot de islam bekeren om me te zuiveren, maar in plaats daarvan heb ik het christendom verdedigd. Ik smeekte om genade en benadrukte dat ik hun godsdienst niet beledigd had, maar tevergeefs." Het boek kwam er dankzij haar echtgenoot, die haar verhaal doorvertelde aan een Franse journalist. De helft van de opbrengst dient om haar 'zoektocht naar gerechtigheid' te betalen.

Bibi vreest tot slot dat ze in de gevangenis vergiftigd zal worden. "Dat is hier al eerder gebeurd met christenen die beschuldigd werden van blasfemie. Gelukkig mag ik nu mijn eigen potje koken." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaming somber over toekomst van zijn kinderen

Vlaming somber over toekomst van zijn kinderen

http://static0.hln.be/static/photo/2014/17/11/11/20141017091418/media_xll_7208351.jpg

Meer dan de helft van de Vlamingen denkt dat er minder sociale bescherming (kinderbijslag, werkloosheidsuitkeringen, pensioenen) zal zijn voor de volgende generaties. Zes op de tien gelooft ook niet dat een kind nog op eigen kracht een huis zal kunnen verwerven dat even groot of groter is dan dat van zijn ouders. Dat blijkt vrijdag uit een enquête van de krant De Tijd.

De respondenten zijn iets minder somber over werk en loon. Daar denkt 'maar' 40 procent dat de volgende generaties een stap terug zullen moeten doen. Over studies zijn de Vlamingen optimistischer: 84 procent gelooft dat kinderen het studieniveau van hun ouders zullen kunnen evenaren of overtreffen. Op vlak van de materiële welvaart gelooft een op de drie Vlamingen dat de volgende generatie het met minder zal moeten stellen. De ongerustheid wordt breed gedeeld, blijkt uit de opsplitsing van de resultaten volgens leeftijd, geslacht, opleidingsniveau, beroep en sociale klasse.

De enquête, uitgevoerd door het onderzoeksbureau Ipsos, peilde naar de toekomstverwachtingen bij een representatief staal van 1.017 Vlamingen van 16 tot 70 jaar. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dominique (17) wil na half jaar als meisje weer jongen zijn

Dominique (17) wil na half jaar als meisje weer jongen zijn

http://static3.hln.be/static/photo/2014/10/16/13/20141017072619/media_xll_7208458.jpg

Dominique Goedvriendt werd geboren als jongen, besliste op zijn 15de om als meisje door het leven te gaan, maar is nu - vlak voor zijn 18de verjaardag en de geplande geslachtsoperatie - van gedachte veranderd: "De kans was groot dat ik nooit een normaal seksleven zou hebben, daar ben ik bang van geworden."

Het was een moedig getuigenis, twee jaar geleden in de krant. De toen 15-jarige Dominique Goedvriendt vertelde hoe hij als 11-jarige jongen besefte dat hij eigenlijk een meisje wilde zijn. Hij ging op zijn 16de met een hormonenkuur starten en zou na zijn 18de verjaardag een geslachtsoperatie ondergaan. "Eindelijk kan ik mezelf zijn", zei Dominique destijds. "Een meisje, een vrouw. Ik zie mezelf al in een witte bruidsjurk naar het altaar schrijden. Ik droom zelfs stiekem van een modellencarrière."

http://static2.hln.be/static/photo/2014/11/0/14/20141017072734/media_l_7208459.jpg



Maar vandaag gaat Dominique opnieuw als jongen door het leven. Hij veranderde niet van geslacht, wel van gedachte. "Ik geloofde twee jaar geleden echt dat ik definitief een nieuwe weg was ingeslagen", zegt hij. "Maar toen we na anderhalf jaar op het punt kwamen om het vrouwelijk hormoon, oestrogeen, toe te dienen, ben ik me vragen gaan stellen. De dokters vertelden me ook dat het risico bestond dat ik na de geslachtsoperatie nooit voldoening zou beleven aan seks. Uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt en tegen de psychologen gezegd: 'Ik stop ermee.'" (br.hln)


» Reageer (0)
16-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drie keukenfouten die ook jij zal herkennen

Drie keukenfouten die ook jij zal herkennen

http://static1.hln.be/static/photo/2014/11/15/14/20141016112517/media_xll_7206179.jpg

We koken elke dag of enkele malen per week en toch heeft onze keuken nog enkele geheimen. Zo maak ook jij (onbewust) enkele keukenfoutjes die makkelijk te vermijden zijn. Lees daarom hier de drie meest gemaakte kookfouten.

Zout
Kruiden kunnen je gerecht een extra smaakboost geven, maar het zijn de kleine witte zoutkorreltjes die elke smaak extra benadrukken. Hartig, zoet, pittig, zuur? Zo goed als elk ingrediënt kan een extra snuifje zout gebruiken! Wees daarom niet bang om je steak, salade en zelfs havermout wat extra pit te geven.

Gaartijd
De cuisson: het was en is een hip woord maar meestal wil je gewoon dat je vlees doorbakken is en je groenten gaar zijn. Soms is het echter moeilijk om je ingrediënten op het juiste moment uit de pan of pot te halen. Onthoud alvast dat je je eten best niet te ver laat garen. Vlees dat te lang in de pan ligt, wordt taai en groenten die te lang gestoomd zijn, verliezen hun frisse toets. Ben je ongeveer zeker dat het eten gaar is? Laat het dan geen tien minuten langer koken. Vaak gaart vlees nog wat verder op je bord waardoor je nog wat speelruimte hebt. Kooktijden van dessert moet je wel goed in het oog houden: er is niets lekkerder dan een zachte brownie, maar een minuut te lang in de oven kan ervoor zorgen dat het gebakje hard en droog is.

Warm eten
Eten serveer je warm, niet? Toch is het verstandig om je eten op je bord te scheppen en het vervolgens tien minuten te laten 'rusten'. Het zorgt er niet alleen voor dat de sappen in het vlees zich kunnen verspreiden maar zorgt er ook voor dat je meer zal smaken van je eten. Wanneer je moet puffen of uitblazen omdat je eten te warm is, kunnen je smaakpapillen niet optimaal werken. Zonde van al dat harde werk, dus. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit reclamebord laat niemand onberoerd

Dit reclamebord laat niemand onberoerd

Klik op de afbeelding om de video te bekijken



Eerder dit jaar werden pendelaars in de metro van de Zweedse hoofdstad Stockholm getrakteerd op een opmerkelijke publiciteit voor shampoo waarbij de haren van een dame werden weggeblazen door de luchtverplaatsing van een aanstormend metrostel. Het Zweedse kinderkankerfonds besloot daar een variant op te maken.

Opnieuw verliest een jong meisje haar haar door de wind van een metrostel. Nu is het echter een pruik die wegwaait, waarna de booschap volgt dat elke dag in Zweden bij een kind kanker wordt vastgesteld. Reizigers worden verzocht een schenking te doen aan het kinderkankerfonds. (br.hln)


» Reageer (0)
15-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nogmaals bevestigd: een ferme kont is populair

Nogmaals bevestigd: een ferme kont is populair

http://static3.hln.be/static/photo/2014/1/14/7/20141015105221/media_xll_7203832.jpg

De tijden waar vrouwen naar een plastische chirurg gingen om hun buik, benen en billen strakker en slanker te maken, ligt volgens heel wat dokters achter ons. Zo is de populariteit van vettransplantaties met gemiddeld driehonderd procent gestegen in de afgelopen twaalf maanden. Het overtollige vet wordt daarbij weggezogen en vervolgens verplaatst naar de borsten of billen om deze meer karakter te geven.

Vrouwen die voor de behandeling kiezen, gaan volgens plastische chirurgen op zoek naar een zachter, meer verleidelijk en vrouwelijker silhouet. Hun inspiratie halen ze veelal bij mooie filmsterren met een prachtig lijf zoals Elizabeth Taylor, Marilyn Monroe en Sophia Loren. Een mooi paar borsten + een aanwezige taille + welgevormde billen en dijen: er lijkt een heuse moderevolutie aan de gang.

Het feit dat de procedure weinig om het lijf heeft, zorgt ervoor dat de populariteit sneller dan ooit stijgt. Vetcellen worden weggezogen op ongewenste plekken en vervolgens geïnjecteerd op een andere plek, meestal de billen en borsten. Het grootste pluspunt aan de behandeling is volgens dokters het feit dat de injectie je natuurlijke vormen extra in de kijker zet en het veel minder 'vals' lijkt dan wanneer je kiest voor implantaten. Sommige noemen het zelf de meest perfecte oplossing die er bestaat aangezien je ongewenst vet naar een andere plaats kan overbrengen en je figuur eindelijk kan doen lijken op dat van Beyoncé, Kim Kardashian of Jennifer Lopez. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gepensioneerde zakenman vindt vikingschat van meer dan 1 miljoen euro

Gepensioneerde zakenman vindt vikingschat van meer dan 1 miljoen euro

http://static2.hln.be/static/photo/2014/15/6/7/20141015085329/media_xll_7203637.jpg

Een gepensioneerde zakenman en notoir schattenjager heeft een vikingschat gevonden ter waarde van meer dan een miljoen euro. De lucratieve vondst bestaat uit honderd objecten waaronder armbanden, gouden ringen en een vroegmiddeleeuws kruis uit de negende eeuw en vroeger, schrijft Metro.

Derek McLennan, die op schatten jaagt als hobby, had aanvankelijk geen idee van wat hij opgegraven had. "Ik wist niet wat ik gevonden had toen ik mijn eerste stuk opgegraven had. Ik dacht dat het om een zilveren lepel ging, maar toen ik hem omdraaide, wist ik meteen dat het van een viking was."

Hij kon zijn ogen niet geloven. "Ik voelde de adrenaline door mijn lichaam jagen en ik zwaaide naar mijn collega's." Ook toen hij thuis kwam kon hij het goede nieuws amper overbrengen op zijn vrouw. Ze dacht dat haar man het slachtoffer was van een auto-ongeluk toen hij haar het wonderbaarlijke nieuws wilde vertellen.

Kort na zijn wonderbaarlijke ontdekking kwamen archeologen om een grote opgraving te beginnen. Ze hebben op de vindplaats nog meer artefacten gevonden. "Dit is een enorm belangrijke vondst. Niets zoals dit werd eerder in Schotland gevonden," zei Stuart Campbell, hoofd van de Treasure Trove Unit at National Museums Scotland.

McLennan moet de eventuele opbrengst van zijn vondst delen met de eigenaar van de grond en de Kerk van Schotland. Dat staat zo in de Schotse wet. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!