Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




14-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uniek Valentijnscadeau: trouwring na vijftig jaar terecht

Uniek Valentijnscadeau: trouwring na vijftig jaar terecht



Een trouwring die bijna 50 jaar zoek was en vorig jaar bij de politie belandde, is aan zijn eigenaar terugbezorgd. Een Nederlander uit Eersel had een oproep van het Molse gemeentebestuur gelezen in het Eindhovens Dagblad.


De ring met inscriptie 'Riek 13-4-1961' werd in mei vorig jaar aan de Molse politie bezorgd. Die doorzocht tevergeefs verschillende databanken om de eigenaar terug te vinden. Het gemeentebestuur besloot begin deze maand dan maar een oproep te lanceren in lokale media. Met succes, zo blijkt.


Petrus Bloks, een 78-jarige man uit het Nederlandse Eersel, herkende de inscriptie meteen toen hij vrijdag het Eindhovens Dagblad las. Hij verklaarde aan de politie dat hij de ring was kwijtgeraakt tijdens het dorsen van graan op zijn veld, amper één jaar na zijn huwelijk met Henrica 'Riek' Intven. De bovenste laag aarde van het veld werd in 1985 afgevoerd naar Mol. De ring moet er dus toen nog in hebben gezeten. Petrus en Riek hadden intussen alle hoop opgegeven hem ooit nog terug te zien. Ze waren dan ook erg opgetogen met de vondst.


Het koppel is nog steeds gelukkig getrouwd en heeft zes kinderen. De ring is nu niet enkel een mooi Valentijnscadeau, de vondst komt immers ook net op tijd voor de vijftigste huwelijksverjaardag van het paar in april. Daarop is meteen ook de man uitgenodigd die het kleinood aan de politie bezorgde.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bedreigde pinguïns vinden ware liefde

Bedreigde pinguïns vinden ware liefde



De ware liefde vinden is niet eenvoudig, maar soms lukt wel. In een park in New England hebben biologen enkele pinguïns alvast een handje geholpen. Valentijn in de dierenwereld.

Afrikaanse pinguïns zijn een ernstig bedreigde diersoort. Zonder een stevige baby-boom zal de soort de komende twintig jaar misschien verdwijnen. Maar biologen van een park in New England spelen graag voor Cupido. "We kunnen deze soort in leven houden door de liefde een kans te geven", zegt één van de biologen.

Het is niet gemakkelijk om een ideale partner voor de pinguïns te vinden. Er blijven immers niet veel opties meer over, meldt The Boston Globe. Normaal zouden biologen van het dierenpark pinguïns uit het wild moeten koppelen aan hun bewoners. Maar dat doen ze niet meer, aangezien het aantal wilde pinguïns te klein is geworden.

Dus moeten ze op zoek naar de genetisch meest diverse paren, zodat de dieren geen familie zijn. Die koppeltjes mogen dan naar een meer intieme plek verhuizen in de hoop dat ze zullen paren. En dat is meestal een succes...




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liberation Front ontvoert Geraardsbergse Manneken Pis

Liberation Front ontvoert Geraardsbergse Manneken Pis


http://img408.imageshack.us/img408/811/geraardsbergsemannekenp.jpg


Het Geraardsbergse Manneken Pis is vanochtend ontvoerd door het 'Manneken Pis Liberation Front'. De zaak werd volgens de regionale zender TV OOST opgeëist bij burgemeester Freddy De Chou.


De directrice van het Sint-Catharinacollege ontdekte vanochtend dat het Manneken Pis aan het stadhuis van Geraardsbergen verdwenen was. Burgemeester De Chou kreeg bovendien een brief waarin het 'Manneken Pis Liberation Front' zegt niet tevreden te zijn over een recente televisiereportage in het VRT-programma Vlaanderen Vakantieland.


"In de reportage zeiden Brusselaars dat ze Geraardsbergen in de jaren zestienhonderd een Manneke Pis schonken, nadat Geraardsbergenaars hun Manneken Pis in de Dender teruggevonden hadden", aldus De Chou. "Dat is echter klinkklare onzin die door historisch onderzoek werd weerlegd. Uit de stadsrekeningen blijkt duidelijk dat ons Manneken Pis dateert uit 1499 en dus 160 jaar ouder is dan het Brusselse. Blijkbaar doet het foute verhaal nog steeds de ronde, ondanks het feit dat we al lang verbroederd zijn met Brussel."


Daarnaast zijn de 'ontvoerders' niet te spreken over de "lauwe reacties" van de Geraardsbergenaars, na het uitzenden van de reportage. "Om het Geraardsbergse Manneke Pis eer aan te doen, zullen ze later hun voorwaarden bekend maken om het beeld terug te geven." De burgemeester overlegt maandag met de politie en het schepencollege wat er moet gebeuren. "Het is duidelijk dat er geen kwaadwillige bedoelingen achter zitten, maar we gaan de zaak toch bespreken."
 
Getuigen verklaarden intussen dat ze vanochtend twee jongeren aan het beeld zagen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man sterft doorgaans vijf jaar sneller dan vrouw

Man sterft doorgaans vijf jaar sneller dan vrouw



Vrouwen leven gemiddeld vijf jaar langer dan hun man. Het leeftijdsverschil tussen beide seksen blijft groot, maar is de laatste jaren wel al afgenomen, zo blijkt uit statistische cijfers van de Federale overheidsdienst Economie.


Gemiddeld wordt een vrouw 82,43 jaar oud. Mannen sterven doorgaans rond de leeftijd van 77,15 jaar.  In vergelijking met 2002 is dat sekseverschil wel al gedaald, toen bedroeg het verschil nog meer dan 6 jaar.


Ook de levensverwachting neemt toe. Nu strandt die op 79,84 jaar. Vorige jaren lag die rond 79,59 jaar. Verwacht wordt dat de levensverwachting van de doorsnee Belg de kaap van 80 jaar overschrijdt. De leeftijd waarop het meeste overlijdens wordt geteld, ligt bij mannen op 83 jaar, bij vrouwen op 87 jaar.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bordeaux vestigt kusrecord

Bordeaux vestigt kusrecord



Daags voor Valentijn is er zondagnamiddag in de Franse stad Bordeaux een kusrecord gevestigd. Er werd een menselijke ketting gevormd en vervolgens was het de bedoeling dat ieder zijn buur een kus gaf op de linkerwang. Uiteindelijk werden er zo tijdens deze "kissmob" 835 zoenen uitgewisseld. Een record, aldus de organisatoren.

Het startsein werd gegeven om 14.50 uur, en het duurde maar liefst 23 minuten vooraleer ook de laatste persoon een kus had gekregen. Dat gebeurde onder luid applaus van de deelnemers. Het vorige record stond op naam van de gemeente Saint-Trojan, in de Charente, waar in het verleden 564 mensen deelnamen aan een kissmob.
 
Bij gebrek aan een deurwaarder om het record te valideren, filmde organisator Fredd Mercier het hele evenement, waaraan mensen uit zowat alle lagen van de bevolking deelnamen, gaande van jongeren en studenten, tot gezinnen en buitenlanders.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie wordt je Valentijn: huisdier of partner?

Wie wordt je Valentijn: huisdier of partner?



Op de meest romantische dag van het jaar, schijnt de liefde voor de viervoeter vaak groter dan die voor de partner. Een aantal opteert zelfs liever voor een hond of kat dan een man.


De studie onder 3000 Britse dierenliefhebbers geeft opmerkelijke resultaten weer. 80 procent zou nooit iemand daten die niet van dieren houdt. 79 procent weigert het huisdier de deur te wijzen als de partner daar problemen mee heeft. 20 procent kiest resoluut voor de hond of kat en laat man of vrouw links liggen.


Huisdieren verdienen liefde. 29 procent bekijkt het dier als een kind én deel van het gezin. Deze extreme band kan de partner zeer jaloers maken. 12 procent wijst de dierenliefde als mogelijk oorzaak van relatieproblemen. 1 op 2 van de ondervraagden stelt dat het dier de eigen relatie wel weet te versterken.


Dierenexpert Steven Havers geeft toe dat de dynamiek tussen mens en dier zeer gecompliceerd ligt. "Relaties waarbij zowel mensen als dier op de eerste rij staan, vragen veel tijd en aandacht. Liefde voor een dier is best, maar vergeet niet dat ook mensen appreciatie en liefde willen voelen".




» Reageer (0)
13-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. William-Adolphe Bouguereau 1825 - 1905 was een Frans academisch schilder

William-Adolphe Bouguereau  1825 - 1905  was een Frans academisch schilder

Klik op de foto om een filmpje over zijn overige werken te bekijken







William-Adolphe Bouguereau (La Rochelle, 30 november 1825 - aldaar, 19 augustus 1905) was een Frans academisch schilder.

Bouguereau studeerde aan de Académie Julian te Parijs. Zijn realistische genre-schilderingen en schilderijen over mythologische thema's werden gedurende zijn hele actieve leven tentoongesteld op de jaarlijkse tentoonstellingen van de Parijse salon. Na zijn dood werd hij lange tijd veronachtzaamd, wellicht vanwege zijn hardnekkige verzet tegen de impressionisten, maar de laatste 20 jaar is er weer waardering voor zijn werk gekomen.




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/William-Adolphe-Bouguereau1.jpg?t=1297607104




In zijn eigen tijd werd Bouguereau algemeen beschouwd als een van de grootste schilders en zijn werken werden gretig gekocht door onder meer Amerikaanse miljonairs, doorgaans tegen hoge prijzen. Na 1920 is hij op merkwaardige wijze in diskrediet geraakt, mogelijk als gevolg van een bewuste lastercampagne van de kant van het nieuwe "establishment van kunstcritici", dat hem zijn verzet tegen de nieuwe richtingen in de schilderkunst niet kon vergeven. Waarschijnlijker is evenwel dat diepere maatschappelijke krachten ten grondslag liggen aan deze opmerkelijke omslag in smaak en gevoeligheid. Tientallen jaren lang werd zijn naam niet eens in encyclopedieën vermeld.




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/William-Adolphe-Bouguereau3.jpg?t=1297607170




Tegenwoordig zijn er weer heel wat mensen die Bouguereau beschouwen als een van de grootste schilders uit de 19e eeuw. Het Art Renewal Center zet zich heel energiek in voor zijn "rehabilitatie".




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/William-Adolphe_Bouguereau5.jpg?t=1297607302




Op gevorderde leeftijd trouwde Bouguereau voor de tweede maal, en wel met een leerlinge, de schilderes Elizabeth Jane Gardner Bouguereau. Hij wendde ook zijn invloed aan om een groot aantal Franse instellingen op kunstzinnig gebied, waaronder de Académie Française, open te stellen voor vrouwen.




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/William-Adolphe-Bouguereau4.jpg?t=1297607216




Twee kleinere werken van Bouguereau zijn te vinden in het Museum Willet-Holthuysen in Amsterdam.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vissen in Sint-Petersburg vechten om zuurstof

Vissen in Sint-Petersburg vechten om zuurstof





Rusland maakt een ijskoude winter mee en daar hebben ook de dieren last van. In de vijvers van Sint-Petersburg troepen de vissen allemaal samen in een strijd om het laatste beetje zuurstof. De vrieskou is dramatisch voor de vissen, aangezien de ijslaag op het water geen verse zuurstof doorlaat.

Ook de planten in de vijvers kunnen geen zuurstof meer genereren, omdat het zonlicht niet door het ijs geraakt. Het enige wat de Russen kunnen doen is gaten in het ijs maken. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UZ Gent zet draagmoederschap voor homo's op agenda

UZ Gent zet draagmoederschap voor homo's op agenda



Het ethisch comité van het UZ Gent formuleert mogelijk nog voor de zomervakantie een advies of homokoppels via niet-commercieel draagmoederschap hun vaderwens in vervulling kunnen laten gaan. "De fertiliteitskliniek van het Gentse UZ krijgt sinds vorig jaar gemiddeld elke week een vraag van geïnteresseerde mannen," aldus afdelingshoofd professor dr. Petra De Sutter.

Lesbische koppels kunnen al een tijdje via kunstmatige inseminatie een gezin uitbouwen, maar voor homokoppels ligt dat niet voor de hand en ook adoptie lukt nauwelijks. "Toch willen we in het ethisch comité de knoop doorhakken of homokoppels via niet-commercieel draagmoederschap een kind kunnen krijgen," aldus De Sutter. "Er is evenwel nog geen wetgevend kader, dus we moeten heel voorzichtig zijn. Bovendien rijzen heel wat ethische en praktische vragen."

Moederfiguur?
Zo wordt gediscussieerd of de bevruchte eicel dan wel van de draagmoeder of van een donor moet komen. "Moet de afstand tussen draagouders en wensouders zo groot mogelijk zijn of is het misschien goed dat het kind contact kan houden met zijn genetische moeder? Misschien heeft het kind op een bepaalde leeftijd een moederfiguur nodig?", luidt het.
 
Los van het feit of het UZ niet-commercieel draagmoederschap voor homokoppels wil steunen, blijft de vraag of er voldoende draagmoeders beschikbaar zijn. "Het is zo dat homokoppels zelf een draagmoeder en eventueel een eiceldonor moeten zoeken, daar kan het ziekenhuis niet voor zorgen", zegt De Sutter.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jason Castro - Somewhere Over The Rainbow

Jason Castro - Somewhere Over The Rainbow

Klik op de foto om hem te beluisteren







» Reageer (0)
12-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afscheid van Marie-Rose Morel


Afscheid van  Marie-Rose Morel



Deel 1


Vandaag zaterdag is in de Antwerpse kathedraal afscheid genomen van onze lieve Marie-Rose Morel. Zij overleed dinsdag op 38-jarige leeftijd .

Marie-Rose Morel heeft haar strijd tegen kanker verloren.




Deel 2



Hier drie filmpjes waar  Marie-Rose Morel één van haar laatste interviews gaf aan Ivan Heylen.Ze ging hem opzoeken in zijn villa in de Algarve in Portugal, kort nadat ze een eerste keer hersteld leek van haar ziekte. Toen had ze nog de hoop dat alles goed zou komen. Het werden drie intensieve dagen, zo zei ze zelf, met veel goede gesprekken. Over politiek, over vriendschap en liefde, over pijn en afscheid. druk op de foto's om ze te bekijken





Deel 3





http://img831.imageshack.us/img831/4436/boeket.jpg


Vaarwel Marie Rose Morel we zullen je nooit vergeten ...

Veel sterkte voor haar man, haar zoontjes, haar ouders, zus en broer, familie en vrienden...



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jaarlijks 2,5 miljoen doden door alcohol

Jaarlijks 2,5 miljoen doden door alcohol





Alcohol is verantwoordelijk voor bijna 4 procent van alle sterfgevallen wereldwijd, bijna 2,5 miljoen mensen. Dat is meer dan aids, tuberculose of geweld, laat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vandaag weten. Alcohol is doodsoorzaak nummer één onder mannen van 15 tot en met 59 jaar.

Door stijgende inkomens zijn inwoners van Azië en Afrika meer gaan drinken. Daarnaast is overmatig drankgebruik een probleem in veel ontwikkelde landen, aldus de organisatie van de Verenigde Naties.

Volgens de WHO nemen de meeste regeringen te weinig maatregelen tegen de uitwassen van overmatig drankgebruik, zoals verkeersongelukken, geweld, kanker, verwaarlozing van kinderen en wegblijven van werk. Overal nuttigen mannen vaker gevaarlijke hoeveelheden alcohol dan vrouwen.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Orka Morgan krijgt advocaat

Orka Morgan krijgt advocaat



Morgan, de orka die in juni zwaar verzwakt uit de Nederlandse Waddenzee werd gevist, krijgt rechtsbijstand. Volgens verschillende actiegroepen verenigd in de Orka Coalitie heeft het zoogdier het recht om zijn vrijheid terug te krijgen. De coalitie heeft een advocaat in de arm genomen om dit doel te bereiken.

Het Dolfinarium in Harderwijk gaf in december nog een negatief advies over de vrijlating van de orka. Volgens het dolfinarium zou het dier het vrije leven niet overleven.

Regelgeving
De Orka Coalitie is het daar niet mee eens en wil dat de orka kost wat kost vrijgelaten wordt. "Boven alles moet er gewerkt worden aan de vrijlating van Morgan zoals de internationale wet- en regelgeving voorschrijft."

Betere omgeving
Het Dolfinarium reageerde gepikeerd op de gerechtelijke actie. "We menen begrepen te hebben dat de Actiegroep FreeMorgan/Orka Coalitie de kunstmatige baaien van Deltapark Neeltje Jans als een beter verblijf voor Morgan ziet dan het Dolfinarium", klonk het.

Soortgenoten
Directeur Marten Foppen zegt in de reactie dat deze stellingname niet nieuw is. Maar Morgan hoort volgens hem bij haar soortgenoten; zonder andere orka's in haar bijzijn zal zij een eenzaam bestaan leiden.

"Zoals wij al eerder hebben betoogd, is een orka een sociaal dier. Hoe gaan actievoerders dit gegeven bij waterpark Neeltje Jans bewerkstelligen?"

Of de klacht aanvaard wordt en de orka 'werkelijk' naar de rechtbank trekt, is nog maar de vraag.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo zie je er 's ochtends snel stralend uit

Zo zie je er 's ochtends snel stralend uit



Vermoeide ogen, wallen, doffe huid, vettig haar... een blik in de spiegel geeft meteen aan dat je niet de beste nacht van je leven achter de rug hebt. Enkele tips om snel weer presentabel te wezen.

1. De beste tip om je huid te laten stralen: gebruik koud water. De koude stimuleert de bloedsomloop en maakt de huid gladder. Smeer een flinke laag vochtinbrengende crème om droge plekken te weren. Oma's tip: meng melk met ijsblokjes en smeer het op het gelaat.

2. Vermoeide ogen verpesten je hele look. Gebruik een goede oogcrème met peptiden. Laat deze een nachtje in de koelkast en smeer deze nadien op de ogen. Een goede concealer is nodig om donkere kringen onder je ogen weg te toveren. Een wimpertang werkt ook. Krul je wimpers ermee en gebruik nadien een stevige dosis mascara. Dat zorgt voor een open blik.

3. Je huid oogt bleker 's ochtends. Niets werkt beter dan een dosis blush om opnieuw kleur te krijgen. Een perzikkleurtje maakt de huid helderder.  Ook een beetje glans doet wonderen. Leg de nadruk op de jukbeenderen, dat maakt het gelaat minder zwaar.

4. Zelfs je lokken verdienen aandacht. Geen tijd om je haar te wassen? Bij vettig haar gebruik je wat droogshampoo in sprayvorm of talkpoeder. Poeder absorbeert het vette. Geen in huis? Doe je haar in een staartje of zet een muts of pet op.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijzondere herinneringen uitgelegd


Bijzondere herinneringen

Over de moord op Kennedy en déjà vu


http://img197.imageshack.us/img197/6073/geheugen.jpg



Je hersenen zijn geen computer die klakkeloos alle informatie opslaat. Sommige gebeurtenissen worden niet onthouden, andere juist weer heel levendig. Je herinnert je soms zelfs dingen die niet eens gebeurd zijn. Wat gebeurt er allemaal in je hoofd? We verklaren vier bijzondere verschijnselen van het geheugen.

Er is een grote kans dat je nog precies weet waar je was toen je hoorde van de aanslag op de Twin Towers. Wat je deed op het moment dat Pim Fortuyn of president Kennedy vermoord werden, weet je vast en zeker ook nog. Deze heldere herinneringen worden ook wel ‘flitslichtherinneringen’ genoemd.

Ze blijven op je netvlies gebrand, en wel om twee belangrijke redenen. Ten eerste heb je ze vaak herhaald. Nog altijd lees je artikels over de aanslagen in New York en telkens word je onbewust herinnerd aan 11 september. Bovendien heb je het er waarschijnlijk vaak over gehad met anderen. Kortom, je denkt er vaker aan dan aan een ‘gewone’ dag.

Ten tweede kwamen er bij die gebeurtenissen grote emoties te kijken. Waarschijnlijk reageerde je gechoqueerd op de aanslag, en daardoor blijft deze dag je beter bij. Dit komt door een stofje dat in je brein wordt vrijgemaakt bij hevige emoties.

Déjà vu
Soms heb je zomaar ineens, midden op de dag, het gevoel dat je die situatie eerder hebt meegemaakt. Echt voorspellen kan je het niet, maar alles wat er gebeurt, voelt vreemd vertrouwd. Het duurt een paar tellen en van zodra je er op gaat letten, is het al weer weg. Het is een zogenaamde ‘déjà vu’.

Er werd een tijd gedacht dat dit herinneringen uit een vorig leven waren of dat je per ongeluk iets herhaalt wat je al eens eerder hebt gedaan. Tegenwoordig is men niet meer van die mening, al is het nog steeds niet duidelijk wat precies een déjà vu veroorzaakt. Er wordt nu van uit gegaan dat je bij een déjà vu minder geconcentreerd bent dan anders. Doordat je hersenen dan op een wat lager niveau werken, zie je dingen niet zo helder en kleurrijk als normaal en kan een bepaalde gebeurtenis lijken op een vage herinnering.

Dynamische herinneringen
Het geheugen wordt vaak gezien als een bibliotheek. Herinneringen zijn vastgelegd, af en toe neem je een boek van de plank en blader je daarin, maar het geheugen wordt nooit meer herschreven.

Dat klopt niet. Ons geheugen wordt wel herschreven. Herinneringen zijn in beweging, ze kunnen telkens weer een beetje veranderen. Als je bijvoorbeeld vraagt aan mensen hoe ze elkaar hebben ontmoet, zal je hoogstwaarschijnlijk twee verschillende verhalen te horen krijgen. Nochtans waren de personen in kwestie er toch allebei bij.

Geur en herinneringen
Geuren kunnen levendige herinneringen naar boven brengen. De typische reuk van bijvoorbeeld zaagsel, mottenballen of pijptabak kunnen allemaal prikkels zijn voor gedachten aan een bepaalde persoon of een specifiek moment.

Vaak zijn deze herinneringen al heel oud, uit je vroege kindertijd. Reden hiervoor is dat sommige aroma’s in je volwassen leven verdwijnen - het parfum van je grootmoeder bijvoorbeeld - maar dat de herinnering eraan blijft bestaan. Zo gauw je dezelfde geur ruikt, voeren je herinneringen je jaren terug. (br.gezondheidsnet)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Randy Newman - You've Got A Friend In Me

Randy Newman - You've Got A Friend In Me

Klik op de foto om hem te beluisteren






Randy Newman( Randall Stuart) (Los Angeles (Californië), 28 november 1943) is een Amerikaanse componist en zanger. Hij bracht meer dan 35 albums uit. Hij schreef ook diverse soundtracks voor films.

Newman groeide op in een muzikaal beroemde familie. Zijn ooms Alfred, Lionel en Emil waren gerespecteerde filmcomponisten. Zijn vader Irving schreef een song voor Bing Crosby. Newman werd op zijn zeventiende jaar professioneel songwriter voor een uitgever in Los Angeles. Toen hij met hulp van zijn vriend Lenny Waronker een platencontract bij Reprise kreeg, stopte hij als broodschrijver en richtte zich op een carrière als singer/songwriter.

Zijn orkestrale debuut in 1968 Randy Newman Creates Something New Under The Sun was niet direct een succes in verkoopcijfers, maar de nummers van het album werden binnen korte tijd door diverse artiesten op de plaat gezet. Met zijn volgende album 12 songs (1970) oogstte Newman alom lof. Gedurende de jaren zeventig maakte hij diverse platen, waaronder Sail Away, Good Old Boys en Little Criminals.

Kenmerkend voor zijn hits zijn de bijtende satirische teksten, zoals God's Song van het album Sail Away. Daarin laat hij God zeggen waarom hij zoveel van de mensen houdt, hoewel hij de steden platbrandt en hun kinderen afneemt. De mensen zeggen dat ze gezegend zijn met zo'n Heer. You must all be crazy to put your faith in me! That's why I love mankind!. Al verschillende malen werd Newman bekritiseerd of zelfs voor de rechter gedaagd vanwege cynische teksten die door veel Amerikanen verkeerd begrepen worden. De tekst van Short people schoot bij veel kleine mensen in het verkeerde keelgat.

Sinds de jaren tachtig verdeelt Newman zijn tijd tussen het opnemen van nieuwe albums en componeren voor films. Voor zijn soundtracks en filmsongs ontving hij tot dusver (2011) twintig Oscarnominaties, waarvan slechts één werd verzilverd: hij won een Oscar voor Beste Filmsong in 2002 voor het liedje If I Didn't Have You uit Monsters, Inc.. Hij ontving een Grammy Award voor de score van The Natural en een Emmy voor zijn muziek in Cop Rock. Bekend filmwerk uit de jaren negentig van Newman is de muziek voor Toy Story. In 2002 won hij zijn eerste Oscar voor het lied If I Didn't Have You uit de film Monsters en co. Newman zei daarover: The impact of the Oscar lasted about a day and a half. In 2010 kreeg Newman een ster op de beroemde Hollywood Walk of Fame.




» Reageer (0)
11-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Clijsters eerste mama op één

Clijsters eerste mama op één




Kim Clijsters is opnieuw het nummer één van de wereld in het vrouwentennis. In Parijs was in de kwartfinale te sterk voor Jelena Dokic (6-3 en 6-0). Ze is daarmee ook de eerste mama in het tennis die zich 's werelds beste mag noemen.


Clijsters wist al de hele week dat een plaats in de halve finale voldoende zou zijn om voor het eerst sinds haar comeback weer op één te staan. In haar kwartfinale had ze echter weinig moeite met Dokic. Die won amper drie spelletjes, al won ze die wel allemaal in het begin. Clijsters keek verrassend tegen een 3-0 achterstand aan, maar gaf nadien geen enkele game meer prijs.

Zo sloot ze de eerste set nog met 6-3 af, waarna de tweede set op een droge 6-0 eindigde. Met twaalf gewonnen games op rij ging Clijsters vlot over Dokic. Toernooidirectrice Amelie Mauresmo gaf Clijsters een trofee voor haar prestatie. "Ik ben blij dat ik hier nummer 1 kan worden. Vorige keer was in LA, nu is het in Europa. Het is wel niet in België, maar toch dicht bij huis", aldus Clijsters.





Het is de vierde keer dat Kim Clijsters nummer één van de wereld wordt. Ze stond in totaal 19 weken aan de leiding van de WTA-ranglijst. Sinds 1975 hebben 19 verschillende dames op de eerste plaats gestaan. Justine Henin stond 117 weken op één. Clijsters neemt de eerste plaats over van Caroline Wozniacki.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hond laat je een keer de wereld rondwandelen

Hond laat je een keer de wereld rondwandelen


http://img842.imageshack.us/img842/9602/wandelenmetdehond.jpg



Toegewijde hondeneigenaars wandelen tijdens hun leven meer dan 37014 kilometer met hun favoriete viervoeter.


Een studie bij 3.000 Britse hondeneigenaars toont aan dat het gemiddelde baasje wekelijks acht uur en 54 minuten met zijn dier gaat wandelen, ze leggen dan 58 km af. Dit telt op tot 2985 km per jaar of wanneer je dit berekent op de gemiddelde levensduur van 12,8 jaar van een hond, kom je aan de omtrek van de wereld. De gemiddelde viervoeter krijgt twee wandelingen van 47 minuten plus een korte van 13 minuten per dag. De meeste baasjes blijven in de omgeving van hun huis, 42 procent gaat naar een park in de buurt. Andere populaire plekjes zijn het platteland, velden en de kust.

Toch denkt 67 procent van de huisdiereigenaars dat hun hond graag meer zou wandelen. Bij de helft van de ondervraagden gaf hun hectische levensstijl de schuldige waarom ze niet elke dag met hun huisdier gaan wandelen. 15 procent zegt dat wandelen het grootste nadeel is aan het bezitten van een hond.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flipper pleegde zelfmoord

Flipper pleegde zelfmoord

Klik op de foto om een filmpje te bekijken






Dolfijnen zijn het levenswerk van Ric O'Barry en toch wil de man niets liever dan zijn eigen stempel uit de geschiedenis wissen. Flipper maakte dolfijnen in de hele wereld populair, maar het zorgde ook voor misbruik in dolfinariums. In Taiji worden de dolfijnen ook massaal afgeslacht en daar wil Ric O'Barry iets aan veranderen.

Toen Flipper tientallen jaren geleden op televisie verscheen, bestond er nog geen traditie waarbij dolfijnen kunstjes moeten uitvoeren. Ric O'Barry werd wereldberoemd omdat hij als eerste dolfijnen begon te trainen. Hij was er zelfs bij toen de dolfijnen voor het tv-programma gevangen werden. "Ik voel me schuldig", zegt O'Barry in de documentaire 'The Cove'. "Het is door Flipper dat iedereen dolfijnen wou aaien, het is hierdoor dat zoveel dolfijnen gevangen worden."

"Toen ik zag hoe intelligent dolfijnen zijn, besefte ik dat ze niet in gevangenschap thuishoren. Maar toch deed ik er niets aan", aldus O'Barry. "Als je dolfijnen ziet lachen, lijkt er niets aan de hand. Maar de glimlach van de dolfijn is de grootste misleiding van de natuur."

Zelfmoord van Flipper
O'Barry herinnert zich vooral de dood van één van de Flipper-dolfijnen. Het was het overlijden van Kathy dat hem actie deed ondernemen. "Dolfijnen moeten ademhalen, net zoals mensen. En dat doen ze heel bewust. Een dolfijn kan dus zelfmoord plegen als het leven ondraaglijk wordt." O'Barry zag dat Kathy aan het eind van haar leven de stress in gevangenschap niet meer kon dragen.

"Ze zwom in mijn armen en keek me in de ogen. Vervolgens nam ze nog één keer adem en stopte. Ik zag haar wegzinken naar de bodem van de tank. De volgende dag werd ik gearresteerd omdat ik dolfijnen wou bevrijden. Ik wou iedere gevangen dolfijn in de wereld loslaten."



http://img7.imageshack.us/img7/430/barryandflipper.jpg
Ric O'Barry met flipper



"Ik had mijn geld moeten gebruiken om de dolfijnen vrij te kopen, maar in de plaats daarvan kocht ik ieder jaar een nieuwe Porsche."

"Ik ben tien jaar bezig geweest om dit imperium op te bouwen en probeer het nu al 35 jaar weer te vernietigen." O'Barry richt zijn pijlen vooral op de baai van Taiji. Daar worden de meeste dolfijnen gevangen. En natuurlijk moet er een einde komen aan de gruwelijke slachting van de dolfijnen.

In België verspreiden Tom Waes en Dirk Draulans de boodschap van Ric O'Barry. Al de hele week verzamelen ze handtekeningen met een online petitie. Binnenkort zullen ze die lijst overhandingen aan de ambassadeur van Japan. Wie nog niet getekend heeft, kan dat hier doen. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twee miljoen Belgen krijgen geen papieren belastingbrief meer

Twee miljoen Belgen krijgen geen papieren belastingbrief meer


Tax-on-web blijft aan populariteit winnen. 


Bijna 2 miljoen Belgen krijgen in 2011 niet langer de klassieke belastingbrief in de bus. Dat zijn er dubbel zo veel als in 2010. Dat heeft Francis Adyns, de woordvoerder van de federale overheidsdienst Financiën, vandaag gezegd in het Radio 1-programma 'Peeters & Pichal'.


In 2010 kregen 940.000 Belgen niet langer hun belastingbrief in de bus: 800.000 Belgen die hun belastingbrief door een mandataris (een boekhouder, bankier of verzekeraar) laten invullen en 140.000 burgers die via tax-on-web hadden aangegeven dat ze geen papieren versie meer willen ontvangen.


Vooral die laatste groep groeit volgens Adyns dit jaar fors. Nu al willen 950.000 belastingplichtigen de bruine omslag met de belastingbrief niet meer ontvangen, tegenover 140.000 mensen vorig jaar. Ook de groep Belgen die hun belastingbrief laten invullen door een mandataris groeide aan, met name tot 980.000. In totaal zijn dat dus bijna 2 miljoen Belgen. De groei zorgt voor een enorme besparing op papier. Volgens berekeningen van de radiomakers, gebaseerd  op cijfers van de Amerikaanse Conservatree Paper Company, zou de besparing overeenkomen met ongeveer 6.000 bomen.




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!