Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




27-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liveshow Kom Op Tegen Kanker zamelt recordbedrag in

Liveshow Kom Op Tegen Kanker zamelt recordbedrag in


http://img141.imageshack.us/img141/7345/petervandeveire.jpg
Peter Van de Veire presenteerde de show van Kom op tegen Kanker.


De grote liveshow van Kom op tegen Kanker op één heeft dit jaar 1.751.178 euro opgeleverd. De inzamelactie van de openbare omroep, voor de twaalfde editie, staat in het teken van de strijd tegen leukemie. De Vlaamse regering stelde 500.000 euro ter beschikking, zo kondigde Vlaams minister-president Kris Peeters aan.

Therapieën
Per jaar worden ongeveer vijfhonderd Vlamingen getroffen door leukemie. De helft kan genezen worden met klassieke chemotherapie, maar voor de andere helft zijn zware therapieën nodig, zoals stamceltransplantatie. Probleem daarbij is dat de compatibiliteit tussen patiënt en donor zo optimaal mogelijk moet zijn voor een geslaagde transplantatie. Als die niet gevonden wordt binnen de naaste familie, is de kans slechts 1 op 50.000 dat een geschikte donor wordt gevonden.

De nieuwe campagne van Kom op tegen Kanker legt de nadruk op de zoektocht naar geschikte donoren. Dat kan bijvoorbeeld door de navelstrengbloedbanken uit te breiden. De liveshow is het voorlopige hoogtepunt van de campagne. Bij de vorige live-uitzending in 2009 werd er 1,55 miljoen euro opgehaald. Het bedrag van de liveshow van vandaag is een nieuw record.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste vijf huwelijksjaren zonder kinderen zijn de gelukkigste

"Eerste vijf huwelijksjaren zonder kinderen zijn de gelukkigste"



De eerste vijf huwelijksjaren, waarbij er nog geen kinderen zijn, blijken de gelukkigste te zijn. Dat blijkt uit een Brits onderzoek bij 14.000 gezinnen, schrijft 'The Guardian/The Observer'.

In 2009 werden 34.509 Britten uit alle leeftijdsgroepen ondervraagd. Uit de voorlopige gegevens blijkt dat de gelukkigste personen minder dan vijf jaar met hun partner samen waren. Ze waren ook kinderloos. De partners hadden eenzelfde opleidingsniveau en de man was aan het werk.

Vrouwen bleken minder gelukkig te zijn dan mannen, maar het is vooral de leeftijd die het geluk in een relatie doet dalen. Werkloze mannen voelden zich ook minder goed in hun relatie. Toch bleek inkomen geen rol te spelen voor geluk in de relatie, terwijl dat voor vrouwen wel iets belangrijker was.

Algemeen bleken getrouwde koppels gelukkiger te zijn dan samenwonende partners. Bovendien sliepen getrouwde koppels ook beter en gebruikten die minder slaapmiddelen.
 
De komende twintig jaar worden in Groot-Brittannië 40.000 gezinnen ondervraagd. De enquête wordt nu al het grootste sociaal onderzoek uit de geschiedenis van de natie genoemd. De gegevens daaruit kunnen door de overheid, sociale sector en wetenschappers gebruikt worden.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer obesitas op latere leeftijd bij kinderen die met snoep beloond worden

"Meer obesitas op latere leeftijd bij kinderen die met snoep beloond worden"


http://img141.imageshack.us/img141/293/obesitasbijkinderen.jpg



Kinderen die met snoep beloond worden, hebben op latere leeftijd vier keer meer kans op obesitas en eetstoornissen en zijn minder gelukkig. Zo citeert The Sunday Telegraph uit een onderzoek bij meer dan tweeduizend Britten. "Ouders die hun kinderen met snoep belonen, zorgen er onbewust voor dat die later calorierijk voedsel gebruiken om zich beter te voelen", klinkt het in de Britse krant.
 
Van de personen die in hun kinderjaren met snoep en snacks beloond werden, bleek 34 procent later met obesitas te kampen, tegenover een kwart obesitaspatiënten die niet op die manier opgevoed werden. Een kwart van van de ondervraagden die met snoep in de kinderjaren beloond werden, zei dat ze al van toen met overgewicht kampten. Daartegenover staat zes procent van de mensen die sinds hun kinderjaren te dik waren en waarbij hun goed gedrag toen niet met snoep beantwoord werd.
 
Obesitas, of een BMI hoger dan 30, komt in Groot-Brittannië voor bij 24 procent van de mannen en 22 procent van de vrouwen. Terwijl 44 procent van de mannen en een derde van de vrouwen officieel enkel met overgewicht kampen, zijnde een BMI tussen 25 en 30.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noisettes - Never Forget You

Noisettes - Never Forget You

Klik op de foto om haar te beluisteren






Noisettes is een Engelse band bestaande uit 3 leden: Shingai Shoniwa, Dan Smith en Jamie Morrison. Ze spelen vooral indie- en rockmuziek. Ze braken door met de single "Don't Upset the Rhythm (Go Baby Go)" van hun tweede album. Dat nummer bereikte in de Engelse hitlijsten nummer 2 in de lente van 2009.

De band vormde zich in 2003 toen gitarist Smith en zangeres Shoniwa (toen nog in de band Sonarfly) vaak samen begonnen te spelen en nummers schreven. Het duo ontmoette drummer Morrison in december 2003 en al snel speelden ze samen.

The Noisettes speelden samen met Paul Weller, Graham Coxon, The Smiths's Andy Rourke, en met leden van New Young Pony Club en Supergrass. Ze creëerden zo exclusieve optredens en speciale songs met hun eigen materiaal. Op 2 maart 2008 speelden ze een speciaal concert om geld in te zamelen voor een opvangcentrum van daklozen.

The Noisettes waren te gast in de SXSW showcasing en speelden er 3 van hun nieuwe songs. Ze speelden op de NME/Transgressive party op de Wave venue op 13 maart 2008. Later dat jaar stonden ze op het 2-daagse festival Camden Crawl.

In april 2009 kwam hun tweede album uit, Wild Young Hearts als opvolger van What's The Time Mr. Wolf (2007).

De band toerde al in Europa en Amerika. In november en december 2006 vergezelden ze Muse op hun Europese tournee. Ze speelden ook op het Coachella festival op 27 april 2007 en op het Reading and Leeds Festivals op de NME/Radio 1 Stage in augustus van dat jaar. The Noisettes maakten hun Amerikaanse televisiedebuut in The Late Late Show met Craig Ferguson op 2 april 2007. Eén van hun songs was te horen in een Bionic Woman-aflevering.

De band vond toeren in eigen land belangrijk bij het uitkomen van "Wild Young Hearts". Ze zetten zelfs een boodschap op hun MySpace-pagina. Ze riepen er plaatselijke bands op om te verschijnen als verrassingsact op hun tour. Zo traden o.a. Paul Dixon in Manchester, Emily Breeze in Bristol en Jack Butcher in Glasgow op.

Op 28 juni 2009 speelde de band op de John Peel Stage op Glastonbury Festival in Somerset. In juli 2009 zullen ze lady GaGa vergezellen in haar Europese tour.

Op 17 juli 2009 speelden the Noisettes 'Never Forget You' in The Jonathan Ross Show op BBC1.




» Reageer (0)
26-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Ouders Morel zoeken verloren erfstuk van hun 'Rozeke'


Ouders Morel zoeken verloren erfstuk van hun 'Rozeke'


http://img801.imageshack.us/img801/9436/oudeschoolbankmorel.jpg


Vlak voor haar overlijden liet ex-VB-politica Marie-Rose Morel twee oude schoolbankjes van haar kinderen opknappen. Alleen zei ze tegen niemand welke firma of klusjesman ze daarvoor inschakelde. Haar ouders, die er mooie herinneringen aan overhouden, doen nu een oproep: 'Wie de bankjes ook heeft, laat ons alstublieft iets weten.'

'Het zijn echte familiestukken', zegt vader Chris Morel over de twee verloren schoolbankjes. 'Wij hebben ze veertig, vijftig jaar geleden gekocht. Marie-Rose en haar zus Anne-Marie hebben er nog aangezeten toen ze klein waren. Maar de jongste jaren stonden ze bij Marie-Rose thuis en werden ze gebruikt door Marnix en Alexander. Alleen waren ze nogal beschreven en bekrast, en daarom heeft Marie-Rose ze nog snel laten zandstralen. Spijtig genoeg weten we niet door wie.'

De ouders van Morel ondernamen al verschillende pogingen om de erfstukken terug te vinden, maar voorlopig zonder resultaat. 'We houden er mooie herinneringen aan over en dus zouden we ze echt wel terug willen', zegt Chris Morel die de gsm van zijn overleden dochter al uitvlooide in de hoop een spoor te vinden. 'Ons Roos had zoveel contacten... En tegen Frank (Vanhecke, haar echtgenoot, nvdr) heeft ze daar tijdens die laatste weken ook niets meer van gezegd.'

Wie de schoolbankjes heeft, mag op vraag van de familie Morel altijd contact opnemen met de redactie via nieuws@nieuwsblad.be. 'Hij of zij zou er ons in elk geval een enorm plezier mee doen', aldus vader Morel. (br. Het Nieuwsblad)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foutje: arbeider krijgt maandloon van 2,3 miljoen euro


Foutje: arbeider krijgt maandloon van 2,3 miljoen euro





Een werknemer van een Brits bedrijf heeft per vergissing een maandloon van 2,3 miljoen euro op zijn bankrekening gekregen. De arbeider heeft daar zijn baas meteen op de hoogte van gebracht. De directie kondigt aan dat de man zal beloond worden voor zijn eerlijkheid. Dat meldt de BBC.

2.300 euro
De arbeider maakt onderdelen voor windturbines voor het bedrijf Alcoa Howmet in Exeter. In plaats van zijn gebruikelijke 2.300 euro maandloon, kreegt hij 2,3 miljoen op zijn bankrekening overgeschreven.

Beloning
De man signaleerde dit meteen aan zijn baas. "Uiteraard juichen we de eerlijkheid van onze medewerker toe", aldus een woordvoerder van het bedrijf. "We zullen meteen nagaan wat er misgelopen is". De directie belooft een beloning aan de eerlijke werknemer. Wat die zal inhouden, werd niet meegedeeld.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Avontuurlijke vos klimt op hoogste wolkenkrabber van Europa

Avontuurlijke vos klimt op hoogste wolkenkrabber van Europa


http://img691.imageshack.us/img691/4007/vosj.jpg


Op de top van 'The Shard' in Londen, de hoogste wolkenkrabber van Europa, heeft het personeel een vos ontdekt. Het dier leefde op de 72e verdieping, maar liefst 288 meter boven de grond. Dat meldt de Britse website 'The Telegraph'.


De onverwachte bezoeker, Romeo genoemd door het personeel, zou het gebouw binnen gekomen zijn via een centraal trappenhuis om vervolgens naar de top van de wolkenkrabber te klimmen. Het diertje kon overleven door afval dat bouwvakkers achterlieten.


Aan het begin van de maand werd Romeo voor het eerst gezien door een kraanbestuurder die vervolgens een team voor ongediertebestrijding contacteerde. Leonard, een van de leden van het team, dacht meteen dat het zich een flauwe grap betrof. "Ik kon niet geloven dat een vos daar zou geraken. Ik heb bovendien ook nog eens hoogtevrees, ik heb doodsangsten uitgestaan toen ik met een hijslift van de 35e naar de 72e verdieping klom."



http://img199.imageshack.us/img199/5987/theshard.jpg
Het 'Shard' gebouw: Hoogste wolkenkrabber van Europa 


"Na twee dagen liep Romeo plots voor ons om dan via een ladder richting het dak weg te vluchten", gaat Leonard verder. Uiteindelijk kon het team de vos vangen door hem te lokken met kooien met kip. "Het was een prachtige jonge vos. Ik heb dit nog nooit meegemaakt in mijn veertien jaar als ongediertebestrijder", besluit Leonard.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dolfijnen redden dobermann van verdrinkingsdood

Dolfijnen redden dobermann van verdrinkingsdood

Klik op de foto om het filmpje te bekijken






Turbo, een elfjarige dobermann uit Florida, heeft leuke watervriendjes. Toen de hond zondag in het kanaal sukkelde, werd hij gered door... dolfijnen.

Baasje Cindy Burnett was al vijftien uur haar maatje kwijt, toen buren plots een luide plons hoorden in het nabijgelegen kanaal. Turbo was blijkbaar uit de tuin ontsnapt en in het water terechtgekomen. Gelukkig kreeg de vermoeide dobermann het gezelschap van enkele dolfijnen, die hem samen met een buur weer veilig aan land brachten.

Cindy Burnett is uiteraard dolblij. "Turbo beefde enorm en was in shock. Als hij de hele nacht in het water zou gebleven zijn, had hij het niet overleefd."



» Reageer (0)
25-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CeCe Peniston - Finally

CeCe Peniston - Finally

Klik op de foto om haar te beluisteren






CeCe Peniston (pseudoniem van Cecelia Peniston, 6 september 1969 in Dayton, Ohio) is een Amerikaanse rhythm-and-blueszangeres die in 1991 een internationale hit had met de single Finally.

Cecelia Peniston werd geboren in Dayton (Ohio) en verhuisde op 9-jarige leeftijd naar Phoenix (Arizona). Zij kreeg les aan de Trevor Browne High School in Phoenix. In 1989 werd Peniston gekroond tot Miss Black Arizona. Haar muzikale carrière begon in 1990 toen zij een contract tekende met A&M Records en zij de single I Like It van de vrouwelijke rapster Overweigth Pooch inzong.

Peniston werd ontdekt door de bekende dj/remixer Manny Lehman. Peniston lanceerde haar debuutalbum, Finally, in 1992. Het album werd uitgebracht door A&M Records en werd wereldwijd meer dan drie miljoen keer verkocht. Haar eerste single, Finally, bereikte de zesde plaats in de Nederlandse Top 40. We Got A Love Thang (geschreven samen met Chantay Savage) was haar tweede single van het debuutalbum en bereike de vierde plaats in de Nederlandse Top 40. Peniston won een Billboard Award voor beste dansartiest en beste nieuwe artiest van 1992, en haar album Finally was eind 1993 genomineerd voor goud en platina in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Duitsland, Spanje, Korea, Australië, Zuid-Afrika en Italië.

In de zomer van 2008 werd de single Finaly geremixt door Kam Denny & Paul Zala onder de titel Finally 2008 voor het platenlabel Bimbo Rock. De remix was enorm populair in het undergroundcircuit en stond vele dagen op nummer 1 als meest gedownloade track op Beatport.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volgend jaar geen 'Slimste Mens' op tv

Volgend jaar geen 'Slimste Mens' op tv





De populaire tv-quiz 'De Slimste Mens' komt in 2012 niet op de buis. Dat bevestigt Woestijnvis-baas Wouter Vandenhaute vrijdag. Hij benadrukt dat dit niet het einde betekent van de show. Later komt het programma wel terug maar voor welke zender dat zal zijn, staat nog lang niet vast.

Tussen Woestijnvis en de VRT botert het al een tijdje niet meer. Het exclusiviteitscontract tussen de openbare omproep en het productiehuis uit Vilvoorde loopt deze zomer af, en wordt niet verlengd.

De Vijver - het moederbedrijf van Woestijnvis - biedt inmiddels mee op SBS, de eigenaar van de zenders VT4 en VijfTV.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwtjesapen vallen voor mannetjes die op zichzelf urineren

Vrouwtjesapen vallen voor mannetjes die op zichzelf urineren



Wat een man al niet moet doen om een vrouw te verleiden. Bij de kapucijnaapjes urineren mannetjes op zichzelf om de aandacht van een vrouwtje te trekken. Ze smeren de urine over hun hele lijf.

Kapucijnaapjes leven in Centraal- en Zuid-Amerika. Ze hebben de bizarre gewoonte om hun urine over hun volledige lichaam uit te smeren. Wetenschappers hebben jarenlang gezocht naar een verklaring, maar nu hebben onderzoekers ontdekt dat de aapjes op deze manier vrouwtjes proberen te lokken.

Vroegen dacht men dat de urine de lichaamstemperatuur mogelijk deed dalen of dat individuele apen elkaar konden herkennen aan de geur. Wetenschappers van de Trinity Universiteit in San Antonio voerden hersenscans uit bij vrouwtjes terwijl ze de urine roken. Daaruit bleek dat de urine van seksueel actieve mannetjes meer activiteit opwekte dan de urine van jonge aapjes. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kwart zevenjarigen schreef nog nooit brief met hand

Kwart zevenjarigen schreef nog nooit brief met hand


http://img156.imageshack.us/img156/6028/schrijvendkind.jpg



Een kwart van de Britse kinderen van zeven jaar hebben nog nooit met de hand een brief geschreven. Een studie beweert dat dit met uitsterven bedreigd raakt door de komst van de sms en mail.

Jongeren schrijven nu gemiddeld slechts drie brieven tijdens hun leven, dat blijkt uit een enquête bij 2.000 Britse ouders. Ze geven computers en gsm's de schuld van het feit dat de brief stilaan verdwijnt. Slechts vijf procent leest 20 minuten per avond voor aan hun kroost.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amerikaanse huisdieren worden steeds dikker

Amerikaanse huisdieren worden steeds dikker



Net als hun baasjes, worden Amerikaanse huisdieren dikker en dikker. Onderzoekers stellen dat 53 procent van de katten en 55 procent van de honden in de Verenigde Staten te dik is. Dat blijkt uit de studie van de APOP, de bond ter preventie van overgewicht bij huisdieren.

De onderzoekers wogen 133 volwassen katten en 383 honden. "We zien een groter percentage huisdieren met overgewicht dan ooit tevoren'', aldus oprichter van de bond Ernie Ward. "Dit is een zorgwekkende trend, want het betekent dat meer huisdieren last krijgen van ziektes die met hun gewicht te maken hebben, zoals artritis, diabetes, hoge bloeddruk en nierziektes'', aldus Ward.

Op basis van het onderzoek stelt de bond dat in de VS maar liefst vijftig miljoen dikke katten en 43 miljoen dikke honden wonen. De huisdieren doen het nog steeds wel iets beter dan hun baasjes. Een op de Amerikanen lijdt aan ernstig overgewicht, bij de katten en honden ligt dat percentage rond de 20 procent.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hond waakt bij doodgereden vriend

Hond waakt bij doodgereden vriend





De hond mag dan misschien de grootste mensenvriend zijn, maar ook tussen de viervoeters onderling bestaan klaarblijkelijk uitzonderlijke vriendschappen. Dat bewijzen deze opmerkelijke beelden.

Een hond van het Bichon Frise-ras houdt trouw de wacht bij zijn hondenvriend die werd overreden op een drukke straat in Wuhan, in de Chinese provincie Hubei. Dat hij hiermee zijn eigen leven riskeert, lijkt hem niet te deren.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lyle Lovett - She's No Lady

Lyle Lovett - She's No Lady

Klik op de foto om hem te beluisteren






Lyle Lovett is een Amerikaans zanger en acteur. Hij was ooit getrouwd met actrice Julia Roberts. In Nederland en België heeft hij niet veel hits gehad. Zijn bekendste nummer is 'She's no lady', waarvan hij later ook een akoestische versie bij Jan Douwe Kroeske in het programma 2 Meter Sessies opnam. In de Verenigde Staten scoorde hij in 1986 een top tien-hit met "Cowboy Man".

Als acteur speelde hij sinds 1983 in vele televisieseries, zoals Mad About You, Dharma & Greg en films waarvan de bekendste Fear and Loathing in Las Vegas is.




» Reageer (0)
24-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stichting Marc Sleen stelt Nerobier en heruitgave Het Bierkanaal voor

Stichting Marc Sleen stelt Nerobier en heruitgave Het Bierkanaal voor


http://img190.imageshack.us/img190/5276/nerobier.jpg


In het Marc Sleen Museum is donderdag het Nerobier en de heruitgave van Nero's 138ste avontuur "Het Bierkanaal" voorgesteld. Om de heruitgave van het stripverhaal, dat uit 1983 stamt, in de schijnwerpers te zetten, werd een gelegenheidsbier gebrouwen dat de naam Nerobier meekreeg.

De Stichting Marc Sleen stapte naar de vzw Brussels Beer Capital of the World om een bier te laten brouwen dat Nero op het lijf geschreven is. Bierliefhebber Sven Gatz (Open Vld), voorzitter van de vzw, en (bier)professor Denis De Keukeleire van de Universiteit Gent brouwden in samenwerking met Dirk Naudts van de Proefbrouwerij in Lochristi het bier.
 
Wennen
Het Nerobier is amberkleurig en bevat zes procent alcohol. Er werd in vergelijking met andere Belgische bieren veel meer hop gebruikt en het wordt gekenmerkt door lichte fruitige aroma's (onder meer pompelmoes). Volgens de Stichting is het even wennen aan de bittere nasmaak van het bier, "maar na een half glas, wanneer je een beetje verzadigd geraakt aan het bittere gevoel, wordt het een flinke dorstlesser, doordrinker en appetizer tegelijk".
 
Het etiket van de fles werd door Marc Sleen zelf getekend. Het Nerobier en het bijhorende glas zijn voorlopig enkel in het Marc Sleen Museum te verkrijgen.
 
Samen met de lancering van het Nerobier werd ook het album "Het Bierkanaal" uit 1983 heruitgebracht. Striptekenaar Dirk Stallaert ontwierp speciaal voor de heruitgave een nieuwe cover. Ook het album wordt in het museum verkocht.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uniek: Geen waterval, maar een vuurval

Uniek: Geen waterval, maar een 'vuurval'

Klik op de foto om een filmpje te bekijken






Een waterval kenden we al, maar wie geluk heeft kan ook een vuurval aanschouwen. Dat is geen lavastroom op de flank van een vulkaan, maar een waterval die op vuur lijkt door een specifieke lichtinval. Deze beelden werden gemaakt in het Amerikaanse Yosemite National Park.

De waterval (Horsetail Falls) is ongeveer 600 meter hoog. Het is wel degelijk water dat naar beneden stort, maar soms lijkt het wel op een lavastroom. Dit schouwspel vindt maar enkele dagen per jaar plaats en duurt enkele minuten. De laatste zonnestralen schijnen vanuit een perfecte hoek op de waterval waardoor het water op een lavastroom lijkt. Rond deze tijd van het jaar kunnen bezoekers van het nationale park de vuurval bekijken.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom zovelen opnieuw verdikken na dieet

Waarom zovelen opnieuw verdikken na dieet



Wetenschappers brachten het fenomeen van jojoën in verband met een proteïne in het bloed, ze geloven nu dat ze een test kunnen ontwikkelen dit de slaagkans van je dieet op lange termijn kan voorspellen.

Onderzoekers uit acht Europese landen analyseerden het bloed van 96 diëters die al waren afgevallen. De helft van hen hadden het gewicht er succesvol af kunnen houden of waren zelfs nog meer afgevallen. De anderen zaten al snel terug op hun oude gewicht. Ze scanden hun bloed naar 34 proteïnes, daaruit blijkt dat een stof genaamd angiotensine-conversie-enzym sterk in nauw verband staat met het feit of een vrouw opnieuw verdikt of stabiel blijft. De dames die succesvol afvielen, vertoonden een kleinere daling in het niveau van dit enzym, dit is betrokken bij het vernauwen van de bloedvaten. Het is de onderzoekers nog niet duidelijk hoe dit enzym diëten verstoort, maar het kan zijn dat het de hormonen uit balans brengt die instaan voor een voldaan gevoel en dat het maakt dat het lichaam extra vet en water opslaat.

Gezondheid
Uit onderzoek blijkt dat 80 procent van de afvallers te maken krijgt met het jojo-effect. Een middel vinden dat je gewicht stabiliseert, zal immens populair zijn. Daarnaast ishet ook goed voor de gezondheid zijn. Uit onderzoek blijkt dat snel gewichtsverlies en -toename  geassocieerd met diëten het risico op sterfte door hartziekte verdubbelt, daarnaast loop je ook meer kans op een vroegtijdige dood. Het werd ook in verband gebracht met beroerten en diabetes, het verzwakt het immuunsysteem, waardoor het lichaam kwetsbaarder wordt voor infecties.

Test en zelfvertrouwen
Deze ontdekking maakt de weg vrij voor een eenvoudige bloedtest die een afvaller kan vertellen of ze hulp nodig heeft om haar nieuwe slanke lijn te beweren, voor ze al haar harde werk te niet doet. Professor Jebb: "Het is vitaal om te begrijpen waarom diëten falen. De meeste mensen zijn niet slecht in afvallen, maar het is moeilijker om het gewicht er blijvend af te houden. Jojoën is psychologisch zwaar, je raakt in een vicieuze cirkel terecht en zo kweek je een gebrek aan zelfvertrouwen."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is WikiLeaks?

Wat is WikiLeaks?


http://img580.imageshack.us/img580/9957/wikileaksi.jpg



Wat is WikiLeaks: een klokkenluiderswebsite die anoniem informatie publiceert om misstanden aan de kaak te stellen.

Oprichting: De domeinnaam wikileaks werd op 4 oktober 2006 geregistreerd. De site is officieel sinds januari 2007 in de lucht. WikiLeaks heeft niets met de internetencyclopedie Wikipedia te maken.

Oprichters: Het is een initiatief van de 39-jarige Australiër Julian Assange. Maar ook onder anderen Chinese dissidenten, journalisten, wiskundigen en technologen uit de VS, Europa, Zuid-Afrika en Taiwan richtten de site mee op.

Hoe werkt de site: WikiLeaks begon oorspronkelijk als wikisite, waar iedereen informatie op kon plaatsen en waarop mensen konden reageren. Inmiddels kunnen alleen de mensen, voornamelijk vrijwilligers, van WikiLeaks publiceren. Ook kan er niet meer gereageerd worden.

Anonimiteit: WikiLeaks krijgt de documenten op allerlei manieren aangeleverd, ook per post. Wie de bron is, wil de organisatie niet weten. Zodra dat toch duidelijk is, wordt die informatie vernietigd. Een team advocaten verdedigt de publicaties.

Financiering: Donaties. Verschillende bedrijven zoals creditcardmaatschappijen legden echter vermoedelijk onder druk van de Amerikaanse overheid de geldstroom naar WikiLeaks stil.

Wapenfeiten: Publicatie in april 2010 van een video waarop te zien was hoe Amerikaanse militairen vanuit een gevechtshelikopter burgers en medewerkers van het persbureau Reuters in Irak doodschoten in 2007. Daarna bracht de site vele duizenden documenten over de oorlogen in Afghanistan en Irak en honderdduizenden zogenoemde cables, berichten van Amerikaanse diplomaten, naar buiten.

Kritiek: Tegenstanders vinden dat de site de veiligheid en discretie van landen, instanties en personen in gevaar brengt. Voorstanders vinden echter dat WikiLeaks journalisten, politici of werknemers een veilige mogelijkheid biedt om gevoelig materiaal en misstanden naar buiten te brengen. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds meer kinderen onder toezicht jeugdbescherming

Steeds meer kinderen onder toezicht jeugdbescherming





Het aantal kinderen dat onder toezicht staat van de jeugdbescherming door hun problematische thuissituatie is de afgelopen negen jaar met veertig procent toegenomen. Het gaat om bijna 25.000 jongeren.

Exact 24.422 kinderen jonger dan 21 hadden in 2009 bescherming nodig van het agentschap Jongerenwelzijn van de Vlaamse overheid, schrijft Het Laatste Nieuws. In 2000 waren het er 9.624 minder.

Vooral het aantal gevallen van kindermishandeling is erg toegenomen: 6,4 procent in 2009 en mogelijk nog meer in 2010. "Ik heb het gevoel dat er iets grondig mis is in de maatschappij", zegt Linda Van Weyenberg van Jongerenwelzijn in de krant Het Laatste Nieuws. "Het sociale weefsel in en rond de gezinnen is verzwakt. Vroeger konden ouders terugvallen op familie, vrienden en buren als het wat minder ging. De kinderen werden altijd wel ergens opgevangen. Maar nu zijn de families kleiner en ook minder hecht door de vele samengestelde gezinnen. Daardoor zijn er meer geïsoleerde gezinnen, waarin de ouders weinig hulp krijgen."




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!