Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




24-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom zovelen opnieuw verdikken na dieet

Waarom zovelen opnieuw verdikken na dieet



Wetenschappers brachten het fenomeen van jojoën in verband met een proteïne in het bloed, ze geloven nu dat ze een test kunnen ontwikkelen dit de slaagkans van je dieet op lange termijn kan voorspellen.

Onderzoekers uit acht Europese landen analyseerden het bloed van 96 diëters die al waren afgevallen. De helft van hen hadden het gewicht er succesvol af kunnen houden of waren zelfs nog meer afgevallen. De anderen zaten al snel terug op hun oude gewicht. Ze scanden hun bloed naar 34 proteïnes, daaruit blijkt dat een stof genaamd angiotensine-conversie-enzym sterk in nauw verband staat met het feit of een vrouw opnieuw verdikt of stabiel blijft. De dames die succesvol afvielen, vertoonden een kleinere daling in het niveau van dit enzym, dit is betrokken bij het vernauwen van de bloedvaten. Het is de onderzoekers nog niet duidelijk hoe dit enzym diëten verstoort, maar het kan zijn dat het de hormonen uit balans brengt die instaan voor een voldaan gevoel en dat het maakt dat het lichaam extra vet en water opslaat.

Gezondheid
Uit onderzoek blijkt dat 80 procent van de afvallers te maken krijgt met het jojo-effect. Een middel vinden dat je gewicht stabiliseert, zal immens populair zijn. Daarnaast ishet ook goed voor de gezondheid zijn. Uit onderzoek blijkt dat snel gewichtsverlies en -toename  geassocieerd met diëten het risico op sterfte door hartziekte verdubbelt, daarnaast loop je ook meer kans op een vroegtijdige dood. Het werd ook in verband gebracht met beroerten en diabetes, het verzwakt het immuunsysteem, waardoor het lichaam kwetsbaarder wordt voor infecties.

Test en zelfvertrouwen
Deze ontdekking maakt de weg vrij voor een eenvoudige bloedtest die een afvaller kan vertellen of ze hulp nodig heeft om haar nieuwe slanke lijn te beweren, voor ze al haar harde werk te niet doet. Professor Jebb: "Het is vitaal om te begrijpen waarom diëten falen. De meeste mensen zijn niet slecht in afvallen, maar het is moeilijker om het gewicht er blijvend af te houden. Jojoën is psychologisch zwaar, je raakt in een vicieuze cirkel terecht en zo kweek je een gebrek aan zelfvertrouwen."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is WikiLeaks?

Wat is WikiLeaks?


http://img580.imageshack.us/img580/9957/wikileaksi.jpg



Wat is WikiLeaks: een klokkenluiderswebsite die anoniem informatie publiceert om misstanden aan de kaak te stellen.

Oprichting: De domeinnaam wikileaks werd op 4 oktober 2006 geregistreerd. De site is officieel sinds januari 2007 in de lucht. WikiLeaks heeft niets met de internetencyclopedie Wikipedia te maken.

Oprichters: Het is een initiatief van de 39-jarige Australiër Julian Assange. Maar ook onder anderen Chinese dissidenten, journalisten, wiskundigen en technologen uit de VS, Europa, Zuid-Afrika en Taiwan richtten de site mee op.

Hoe werkt de site: WikiLeaks begon oorspronkelijk als wikisite, waar iedereen informatie op kon plaatsen en waarop mensen konden reageren. Inmiddels kunnen alleen de mensen, voornamelijk vrijwilligers, van WikiLeaks publiceren. Ook kan er niet meer gereageerd worden.

Anonimiteit: WikiLeaks krijgt de documenten op allerlei manieren aangeleverd, ook per post. Wie de bron is, wil de organisatie niet weten. Zodra dat toch duidelijk is, wordt die informatie vernietigd. Een team advocaten verdedigt de publicaties.

Financiering: Donaties. Verschillende bedrijven zoals creditcardmaatschappijen legden echter vermoedelijk onder druk van de Amerikaanse overheid de geldstroom naar WikiLeaks stil.

Wapenfeiten: Publicatie in april 2010 van een video waarop te zien was hoe Amerikaanse militairen vanuit een gevechtshelikopter burgers en medewerkers van het persbureau Reuters in Irak doodschoten in 2007. Daarna bracht de site vele duizenden documenten over de oorlogen in Afghanistan en Irak en honderdduizenden zogenoemde cables, berichten van Amerikaanse diplomaten, naar buiten.

Kritiek: Tegenstanders vinden dat de site de veiligheid en discretie van landen, instanties en personen in gevaar brengt. Voorstanders vinden echter dat WikiLeaks journalisten, politici of werknemers een veilige mogelijkheid biedt om gevoelig materiaal en misstanden naar buiten te brengen. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds meer kinderen onder toezicht jeugdbescherming

Steeds meer kinderen onder toezicht jeugdbescherming





Het aantal kinderen dat onder toezicht staat van de jeugdbescherming door hun problematische thuissituatie is de afgelopen negen jaar met veertig procent toegenomen. Het gaat om bijna 25.000 jongeren.

Exact 24.422 kinderen jonger dan 21 hadden in 2009 bescherming nodig van het agentschap Jongerenwelzijn van de Vlaamse overheid, schrijft Het Laatste Nieuws. In 2000 waren het er 9.624 minder.

Vooral het aantal gevallen van kindermishandeling is erg toegenomen: 6,4 procent in 2009 en mogelijk nog meer in 2010. "Ik heb het gevoel dat er iets grondig mis is in de maatschappij", zegt Linda Van Weyenberg van Jongerenwelzijn in de krant Het Laatste Nieuws. "Het sociale weefsel in en rond de gezinnen is verzwakt. Vroeger konden ouders terugvallen op familie, vrienden en buren als het wat minder ging. De kinderen werden altijd wel ergens opgevangen. Maar nu zijn de families kleiner en ook minder hecht door de vele samengestelde gezinnen. Daardoor zijn er meer geïsoleerde gezinnen, waarin de ouders weinig hulp krijgen."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeearenden vallen uit de lucht door honger in Canada

Zeearenden vallen uit de lucht door honger in Canada



Duizenden Amerikaanse zeearenden hebben in Canada moeite om de winter door te komen. Door voedselgebrek zijn sommige vogels zo uitgeput dat ze spontaan uit de lucht vallen of obstakels niet meer weten te ontwijken tijdens het vliegen. Dat meldde de Canadese krant 'Globe and Mail'.

Volgens natuurbeschermers in het westen van Canada vallen de enorme vogels soms zomaar uit de boom. Dierenartsen die de vogels vangen, hoeven daar geen moeite voor te doen: "Je loopt er naartoe en pakt ze op'', aldus dierenarts Maj Birch.

Minder zalm
In de herfst trekken normaliter veel zalmen naar Canada om daar eitjes te leggen. De adelaars eten hun buikje dan meestal vol, zodat ze de winter door kunnen komen. Afgelopen jaar was er echter veel minder zalm dan anders, wat heeft geleid tot een ware hongersnood onder de vogels.
 
Vergiftigd
De zeearenden wijken nu uit naar steden en vuilnisbelten. Volgens Robin Campbell van een lokale dierenopvang werden op een dag maar liefst dertienhonderd Amerikaanse zeearenden aangetroffen op een vuilnisbelt. "Mensen dumpen daar vergiftigde dieren en die worden door de adelaars opgegeten. De dieren zijn al sterk vermagerd, maar een groot deel raakt ook vergiftigd'', aldus Campbell.
 
Zegel president
De Amerikaanse zeearend is een grote, bruine vogel met een witte kop en gele snavel. De vogel kan tot wel een meter groot en zeven kilo zwaar worden. Volwassen dieren hebben een spanwijdte van 2,5 meter. De Amerikaanse zeearend staat afgebeeld op het zegel van de president van de Verenigde Staten.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Shawn Colvin - Steady On

Shawn Colvin - Steady On

Klik op de foto om haar te beluisteren






Shawn Colvin is een Amerikaanse folk- en popzangeres die in 1997 bekend werd met het nummer 'Sunny Came Home'

Grammy Awards

    * 1991: Best Contemporary Folk Album — Steady On
    * 1998: Record of the Year — "Sunny Came Home"
    * 1998: Song of the Year — "Sunny Came Home"



» Reageer (0)
23-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rugpijn niet gevolg van hoge hakken of bureaujob

Rugpijn niet gevolg van hoge hakken of bureaujob





Onze voorouders kampten vier miljoen geleden al met rugpijn, ontdekten Britse onderzoekers. Het is dus geen gevolg van onze moderne levensstijl als het dragen van hoge hakken of veel neerzitten.

Kwetsuur of ouderdom
De onderzoeker Asier Gomez-Olivencia analyseerde de ruggengraat van een 45-jarige man die een half miljoen jaar leefde. Hij was een lid van het mensenras 'homo heidelbergensis'. Hij reconstrueerde de ruggengraat en bestudeerde zijn rugproblemen. De man kampte met drie aandoeningen, die waarschijnlijk veroorzaakt werden door zijn oude leeftijd, maar het kan ook door een kwetsuur komen. Uit analyse van zijn bekken dat lichte onregelmatigheden een aandoening versneld kon hebben. De man gebruikte waarschijnlijk een wandelstok om zijn evenwicht te bewaren, hij kwam uit een gemeenschap nomadische jagers, ze aten herten en paarden. Hij kon door zijn beschadigde en pijnlijke rug onmogelijk jagen. Het feit dat hij ouder dan 45 werd, wat oud was voor toen, suggereert dat zijn stamleden voor hem zorgden.

Vrouwen
Ook de vrouwen van de stam kampten met pijn, de vorm en de grootte van het bekken van de vrouwelijke leden van Homo heidelbergensis tonen aan dat nieuwe moeders moeilijke bevallingen hadden.

Maar de geschiedenis van rugpijn gaat nog veel verder terug. Professor Gomez-Olivencia zegt dat dit al voorkwam bij de aapmensen, 4,4 miljoen jaar geleden. Lucy, een lid van Australopithecus afarensis, een skelet van 3, 2 miljoen jaar, had rugproblemen als gevolg van heffen, klimmen of acrobatisch gedrag.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verlamd tijgertje gaat in therapie

Verlamd tijgertje gaat in therapie





Het achttien weken oude tijgertje Ranga wordt met de beste zorgen omringd in de dierentuin van het Duitse Halle Saale. Het diertje werd daar in oktober van vorig jaar geboren. Aanvankelijk was Ranga kerngezond, maar kort na de geboorte raakten de beide achterpootjes van het dier verlamd.



http://static1.hln.be/static/FOTO/pe/10/13/11/media_xl_4069031.jpg?20110223171415



De verzorgers doen er nu alles aan om Ranga weer op de been te krijgen, om het zo te zeggen. De kleine tijger krijgt zelfs fysiotherapie in een waterbassin. Naar verluidt heeft dit een heilzaam effect want Ranga kan de achterpootjes alweer een beetje bewegen. (br.hln  foto epa)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijna elke vrouw haat dagelijks haar lichaam

Bijna elke vrouw haat dagelijks haar lichaam





Sommige vrouwen hebben meer dan 100 negatieve gedachten over of stress over haar lichaam. Het gemiddelde is dertien, dat is bijna één per uur dat we wakker zijn.


97 procent van de vrouwen heeft minstens een keer per dag een negatieve gedachte over haar lichaam, dat blijkt uit een enquête bij 300 vrouwen verricht door Glamour magazine. Psychologe Ann Kearney-Cooke hielp bij het opstellen van de enquête: "Dat is veel, maar het verbaast me niet. Het is acceptabel geworden om jezelf naar beneden te halen. Het is zelfs zo erg dat wanneer een vrouw zegt dat ze van haar lichaam houdt, ze de vreemde eend in de bijt is. Het is normaler om jezelf te beledigen dan je lichaam te prijzen. Vrouwen halen zichzelf naar beneden bij hun vriendinnen, het is zo normaal dat het moeilijk is om dit te vermijden."


"Het huidige schoonheidsideaal wordt bepaald door magazines en celebs, dit heeft invloed op onze mening over onszelf, maar deze negatieve gedachten zijn ook een gewoonte geworden. De neurowetenschap toonde aan dat je brein gevormd wordt door waar je je op focust. Als je constant negatieve gedachten over je lichaam hebt, dan wordt die neurologische weg sterker en deze gedachten een gewoonte. Beeld je een concertpianist in, het neurologische pad in zijn of haar hersenen die muzikaliteit ondersteunen zijn ook sterker dan bij iemand die nog nooit piano aanraakte", voegt Kearney-Cooke er aan toe. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veel dode babydolfijnen na olieramp VS

Veel dode babydolfijnen na olieramp VS


http://img39.imageshack.us/img39/6159/babydolfijntje.jpg


Op de Amerikaanse kusten aan de Golf van Mexico spoelen de laatste dagen opmerkelijk veel dode babydolfijnen aan. Onderzoekers stellen dat het gaat om tien keer meer dode dieren dan in andere jaren.

"Het gemiddelde is een of twee per maand. Dit jaar zitten we al op zeventien en februari is nog niet eens voorbij'', aldus Moby Solangi, directeur van het onderzoeksinstituut voor in zee levende zoogdieren in de staat Mississippi. "Om de een of andere reden zijn er afgebroken zwangerschappen of worden de dieren dood geboren.''

Ook volwassen dolfijnen
Solangi denkt dat de olieramp in de Golf van Mexico het hoge aantal dode baby dolfijnen heeft veroorzaakt. "We mogen niet te snel conclusies trekken, maar dit is wel meer dan een toevalligheid'', aldus de onderzoeker. Ook het aantal volwassen dolfijnen dat sterft, is gestegen. Vorig jaar werden 89 dode dolfijnen aangetroffen tegenover het gemiddelde van dertig in eerdere jaren.

Maart en april
Dolfijnen paren in het voorjaar. Na elf of twaalf maanden worden de jonge dolfijntjes geboren. De meeste geboortes vinden plaats in maart en april.

De explosie van boorplatform Deepwater Horizon en de daaropvolgende olieramp had in april vorig jaar plaats. De gevolgen waren enorm: in 87 dagen tijd liep een hoeveelheid olie van circa 4 miljoen vaten de zee in. De stranden van Amerikaanse kuststaten raakten vervuild en ook op zee dreven grote vlekken olie.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prostituee van 96 jaar vangt nog 60.000 euro per jaar


Prostituee van 96 jaar vangt nog 60.000 euro per jaar


http://img600.imageshack.us/img600/8563/jarrtelles.jpg


Een Britse vrouw van 96, die al sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog actief is in de seksindustrie, werkt vandaag de dag nog steeds als prostituee. Een aardige bijverdienste, blijkbaar, want Milly Cooper vangt er nog 60.000 euro per jaar mee. Dat meldt de Daily Mail.

Toen Milly 27 jaar was, werd ze smoorverliefd op een Amerikaan. Ze trouwde met hem en ruilde Londen voor Las Vegas. Haar man sneuvelde evenwel in de Tweede Wereldoorlog. Milly bleef alleen achter met haar dochtertje en zonder enige vorm van inkomen.

Als voormalige showgirl rolde ze als het ware in de prostitutie. Ze werd escortmeisje in de hogere kringen en verdiende al snel een klein fortuin.

Madame
Na jaren 'actieve dienst', werd Milly Cooper 'madame'. Ze had tien meisjes in dienst voor wie ze alle intieme afspraakjes regelde. Milly hertrouwde, maar bleef gedurende 25 jaar haar escortservice runnen.

3.500 mannen
Milly kon echter de lokroep naar het 'veldwerk' niet weerstaan en ze werd opnieuw prostituee. Ze heeft intussen naar eigen zeggen met 3.500 mannen de lakens gedeeld. Tegenwoordig ontvangt ze nog twee klanten per week. Milly is niet goedkoop: ze vraagt tot 900 euro per verwenbeurt. Haar klanten zijn tussen 29 en 92 jaar.

De lat hoog leggen
"De dag van vandaag hebben de meisjes stevige borsten en magere lijven. Ze lopen bij voorkeur halfnaakt rond. In mijn tijd noemden we dit soort vrouwen sletten. Ik blijf echter de lat hoog leggen. Ik ben steevast elegant gekleed en mijn klanten zijn gentlemen".




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kinderen gratis naar de dokter

Kinderen gratis naar de dokter


http://img101.imageshack.us/img101/3722/kinderenbijdedokter.jpg



Gratis geneeskunde voor kinderen is het nieuwste wapen in de concurrentie onder ziekenfondsen. Dat schrijft een Coreliokrant. Sinds januari betalen vijf afdelingen van de CM ook het remgeld terug van behandelingen en raadplegingen van kinderen tot en met twee jaar. Dat wil zeggen dat medische prestaties voor die kinderen volledig terugbetaald worden en dus gratis zijn.
 
Het socialistisch ziekenfonds West-Vlaanderen reageert en doet vanaf 1 april hetzelfde, maar dan voor kinderen tot en met zes jaar. De andere afdelingen van de beide ziekenfondsen en de andere ziekenfondsen (de onafhankelijke, de liberale en de neutrale) volgen de initiatieven op de voet.



» Reageer (0)
22-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat je moet leren uit een scheiding

Wat je moet leren uit een scheiding


http://img831.imageshack.us/img831/7141/scheidinga.jpg


Valentijn ligt weer achter ons. De liefde is weer wat bekoeld, maar bij sommigen ligt ze ver onder het vriespunt. De scheiding is nabij, maar welke lessen trek je nu best uit zo'n breuk?
Hou meer van jezelf dan anderen

Heel wat vrouwen blijven vasthangen aan een man, in de hoop dat hij ooit wel respect en liefde voor hen zal tonen. Belangrijk is echter om meer van jezelf te houden, dan van een ander. Verwacht niet dat een ander je beter gaat laten voelen. Dat gevoel moet vanuit jezelf komen.
Jaloezie is geen liefde

Mannen die jaloers zijn, worden vaak als 'schattig' door vrouwen bezien. Toch is jaloezie geen vorm van liefde, het is een vorm van controle. Doordat je man voortdurend controle over je wilt uitoefenen, kan je niet langer jezelf zijn.
Probleemmannen staan bij niemand goed

Een man die maar moeilijk met zichzelf om kan gaan, laat staan met een ander, heeft ernstige psychologische problemen. Het is niet aan jou om die op te lossen. Jij bent klaar voor een nieuwe, gezonde relatie. Je wilt een vriendin zijn, geen psychologe.
Drama maakt een relatie kapot

Iedereen maakt al eens ruzie, maar voortdurende drama's horen niet thuis in een gezonde relatie. Bouw je eigen leven op en zorg ervoor dat je niet vast zit aan een man om je eigen leven betekenis te geven. Je bent beter alleen en gelukkig dan samen en miserabel.
Feesten is geen basis voor een relatie

Je bent jong en je wilt wat. Ook als je al een dag ouder bent, kan een vriend waarmee je de bloemetjes kan buitenzetten erg aantrekkelijk lijken. Weet echter dat een relatie meer vraagt dan een avondje disco.
Zelfvertrouwen

Je bent pas klaar voor een volgende relatie als je zelfvertrouwen in orde is. Wanneer je steeds denkt dat alle fouten aan jezelf liggen, kan je niet zelfstandig zijn. Je zal al snel iemand zijn voetveeg worden, waardoor je zelfvertrouwen nog meer slinkt.
Verwar aantrekking niet met liefde

Een ontzettend knappe man kan je hart sneller doen slaan, maar is dat echte liefde? Uiterlijkheden veranderen al snel, maar dat egoïsme van die knapperd blijft. Ook als hij stokoud is.  (br.vandaag.be)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mannen overschatten hun aandeel in huishouden

"Mannen overschatten hun aandeel in huishouden"



Mannen doen nog te weinig in huis en overschatten hun aandeel in het huishouden, dat blijkt uit een studie. Daar moet volgens het VN-departement voor Economische en Sociale Zaken verandering in komen.


Het beleid moet mannen aanmoedigen om meer tijd met hun familie te spenderen, klinkt het in de studie. "Mannen hebben verschillende rollen in het gezin: ze disciplineren, voeden op en verzorgen. Toch spitst het beleid op nationaal niveau zich toe op de rol van man als kostwinner", zegt Gary Barker, een van de auteurs van het rapport en directeur van Instituto Promundo, een Braziliaanse ngo die gendergelijkheid promoot. De boodschap van de studie is dat mannen een enorm positieve invloed kunnen hebben op hun familie.


"Gezinnen waarin de man actief betrokken is bij de opvoeding van de kinderen en aanwezig is op sleutelmomenten zijn doorgaans stabieler en succesvoller", verklaart Margaret O'Brien, hoogleraar en codirecteur van het Centre for Research on the Child and Family aan de East Anglia-universiteit in Groot-Brittannië.


Ondanks het potentieel van mannen om een betekenisvolle bijdrage te leveren aan het welzijn van hun gezin, wijst het rapport erop dat mannen nog steeds veel minder dan hun deel doen van het huishouden. Algemeen presteren vrouwen twee tot tien maal meer uren van onbetaald zorgwerk dan hun mannelijke partners. Dat cijfer is vooral opvallend nu veel meer vrouwen ook gaan werken. Blijkbaar overschatten mannen vaak hun aandeel in het huishouden. In Brazilië bijvoorbeeld beweert 60 procent van de mannen dat ze minstens de helft van minstens een huishoudelijke taak op zich nemen. Slechts 20 procent van de Braziliaanse vrouwen is het hiermee eens. Een gelijkaardige kloof werd ook in andere landen vastgesteld. In de voorbije vijf decennia was er een enorme stijging in de economische bijdrage van vrouwen, toch blijven de traditionele opvattingen over het rollenpatroon overeind.


Volgens het rapport vindt 70 procent van de mensen in Europa dat vrouwen met schoolgaande kinderen deeltijds moeten werken. "Vrouwen worden nog steeds beschouwd als de belangrijkste verzorger, ook als ze de rol van kostwinner vervullen", aldus O'Brien, die meeschreef aan de studie. Mannen blijven afkerig staan tegenover een gelijke taakverdeling in de opvoeding, ondanks wetgeving die bedoeld is om mannen meer betrokken te maken. Vaderschapsverlof blijft bijvoorbeeld onderbenut: in landen als Brazilië, Mexico en Noorwegen nemen mannen maar een fractie van dit verlof op. (br.hln)


Er is hoop dat mannen meer zorgtaken zullen opnemen. "Vroeger had je meer uitgebreide families waar verschillende vrouwen onder een dak wonen. Met de komst van kleinere kerngezinnen moesten mannen nieuwe taken vervullen die traditioneel aan vrouwen toebehoorden. Al gaat de gedragsverandering heel traag", stelt O'Brien vast.


Volgens Barker zal economische versterking van vrouwen niet volstaan om meer gendergelijkheid te bereiken. "Om zeker te zijn dat de houding van de mannen volgt, moet je hen erbij betrekken. Ze moeten de idee van gelijkheid aanvaarden en beseffen dat ze niet te goed zijn voor taken die traditioneel door vrouwen werd gedaan."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We hebben korter lontje in de auto

We hebben korter lontje in de auto



6 op 10 autobestuurders vindt dat mensen in de auto sneller geïrriteerd geraken. Opvallend is dat de grote meerderheid zichzelf daar niet bijrekent, zo blijkt uit een onderzoek door Psychologie Magazine.

Het magazine deed in samenwerking met de Nederlandse ANWB onderzoek naar agressief rijgedrag. Het merendeel van de ondervraagden denkt dat bestuurders sneller boos worden achter het stuur dan in andere situaties. Slechts een kwart rekent zichzelf daar bij.

Cijfers geven aan dat agressief gedrag meer voorkomt in het verkeer. 82 procent van de ondervraagden werd de voorbije maand al geconfronteerd met bumperklevers. 35 procent werd gehinderd bij het in- en uitvoegen. Ook obscene gebaren nemen in aantal toe achter het stuur.

Ergernissen
Waardoor worden we boos? De pas afsnijden staat bovenaan, gevolgd door het inpikken van een parkeerplaats, het hinderen bij in- of uitvoegen, niet laten passeren, de file voorbijrijden over de vluchtstrook, onnodig links rijden, hinderen bij het wisselen van de rijstrook, schelden en door rood licht rijden.

Communicatie
De reden waarom we sneller opgewonden raken, kent vele verklaringen. Eén ervan stelt dat auto's onze communicatiemogelijkheden belemmeren. Daardoor interpreteren we sneller iets als agressief gedrag. In de auto zetelen we ook een pak anoniemer als bestuurder dan als voetganger of fietser.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De verborgen bastaardpot van het koningshuis


De verborgen 'bastaardpot' van het koningshuis


Koning Leopold III had zeker een buitenechtelijke dochter, Ingeborg Verdun, maar er is ook sprake van een bastaardzoon. 


Het Belgische koningshuis mag dan een aantal emotioneel verwaarloosde bastaardkinderen op de wereld gezet hebben, naar verluidt werd en wordt er financieel wel goed voor hen gezorgd. Er zou zelfs, zo vertelde royaltywatcher Kathy Pauwels op StuBru, een soort van 'fonds voor buitenechtelijke kinderen' voor opgericht zijn.


Nu blijkt dat koning Albert II niet alleen een buitenechtelijke dochter heeft - Delphine Boël - maar ook een geheime halfzus - Ingeborg Verdun - is het 'naast de pot plassen' van de Van Saksen-Coburgs weer een felbesproken onderwerp. Emotioneel werden de liefdeskinderen uit die affaires vaak aan hun lot overgelaten, financieel niet. Daar zou zelfs een 'bastaardpotje' voor bestaan.


Voor Ingeborg Verdun bijvoorbeeld, die nu 70 is en in Amerika woont. Ze is de vrucht van een vurige verhouding die Leopold III in 1940 had met Liselotte Landbeck, destijds de schaatslerares van zijn kinderen. Ingeborg heeft haar biologische vader nooit gekend, maar zou dus op geldelijk vlak nooit iets tekortgekomen zijn.



http://img10.imageshack.us/img10/3108/albertii.jpg
Uit de buitenechtelijke affaire van Albert II met barones Sybille de Selys-Longchamps werd in 1968 Delphine Boël geboren.



Delphine Boël en Ingeborg Verdun zijn lang niet de enige buitenechtelijke kinderen van het Belgische koningshuis, ook wel smalend de 'Van Seksen-Coburgs' genoemd. Zo hadden Leopold I en Leopold II elk twee bastaardzonen, en van Albert I werd er ook eentje vermoed maar dat werd nooit helemaal hard gemaakt.

Auteur Leo Van Audenhaege - die nu in zijn boek 'Van Küssnacht naar Argenteuil' met de halfzus van Albert II op de proppen komt - verwijst daarin overigens ook naar een mogelijke halfbroer van onze vorst, nóg een buitenechtelijk kind van Leopold III dus. Als het bewuste fonds al bestaat, dan lijkt het alvast zijn nut bewezen te hebben. (br.hln foto
belga)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voortaan kunnen we ons pensioen online aanvragen

Voortaan kunnen we ons pensioen online aanvragen



Werknemers en zelfstandigen kunnen hun pensioen voortaan aanvragen via de website www.pensioenaanvraag.be. De nieuwe dienst, om de pensioenaanvraag door de burger te vereenvoudigen, is een initiatief van de Rijksdienst voor Pensioenen (RVP) en het Rijksinstituut voor de Sociale Verzekeringen der Zelfstandigen (RSVZ).

Jaarlijks gaan meer dan 100.000 burgers met pensioen, aldus de RVP en het RSVZ. Tot nu moesten ze zich wenden tot het gemeentebestuur of de bevoegde pensioeninstelling om hun aanvraag in te dienen.

De website is toegankelijk voor alle burgers die werken of gewerkt hebben als werknemer (bediende, arbeider of contractueel bij de overheid) of als zelfstandige. Vastbenoemde ambtenaren moeten hun pensioenaanvraag indienen bij hun laatste werkgever. "Vervroegd met pensioen gaan, kan onder bepaalde voorwaarden vanaf 60 jaar. De aanvraag mag ten vroegste één jaar voor de gewenste ingangsdatum van het pensioen, en dus ten vroegste de maand van de 59ste verjaardag, ingediend worden. Wie op de normale pensioenleeftijd, op 65 jaar, met pensioen wil gaan, moet geen aanvraag indienen", leggen beide instellingen uit.

Elektronische identiteitskaart
De burger moet zich op pensioenaanvraag.be eerst identificeren aan de hand van zijn elektronische identiteitskaart of token. Vervolgens moet hij zijn gegevens controleren en aanvullen. Ten slotte wordt de aanvraag overgemaakt aan de bevoegde pensioeninstelling die eventueel contact met hem zal opnemen om bepaalde informatie toe te lichten.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.James Walsh - Born to be with you

James Walsh - Born to be with you

Klik op de foto om hem te beluisteren






James Walsh (born 9 June 1980, Chorley, Lancashire, England) is a singer, songwriter, guitarist, pianist and frontman of the band, Starsailor.

When Walsh was aged 12 he started to play the piano and by the time he was 14 he wrote his own songs; he enjoyed listening to groups like The Charlatans, Oasis and Jeff Buckley. A shy and lonely personality, he looked for artists that had, or have, an influence on the musicians of his generation].

Eventually he got attracted to artists and bands such as Neil Young, Bob Dylan, Nick Drake and The Beatles. Walsh was so impressed by the music of Tim Buckley, that he decided to name his own band after the title of Buckley's 1970 album Starsailor. He met fellow band members, James Stelfox and Ben Byrne, when he studied music at the Wigan and Leigh College in Wigan.

Some rumours said that Starsailor members Ben Byrne and James Stelfox were in another band. One day,when their vocalist didn't turn up, Walsh asked them if he could sit in with them and sing for this rehearsing. This was the first incarnation of Starsailor as a band. James decided to play the guitars for the band after the "frustration over not finding a musician right for the group" .

On March 31, 2009 The Sun announced that James Walsh will appear in the movie adaptation of controversial rock and roll novel Powder by Kevin Sampson. He'll play the role of the singer of the Grams . In April 3, 2009, Starsailor's Site Administrator Boo, confirmed part of the information stating that " James had been in talks with the Powder author about providing the vocals for the actor in the film" and else adding that "James himself won't be acting or appearing, but might provide the vocals for the songs in the film"

In the middle of 2002 there was a feud between Noel Gallager of Oasis and James Walsh (who was initially musically inspired by the sound of Oasis). Gallagher had called the Starsailor singer a 'cock' in an interview for NME magazine; something denied by the accused. However, when Walsh confronted Gallagher at the T In The Park festival in 2002, Gallagher claimed that if he said it, then it must be true. Noel's brother Liam got involved, allegedly squaring up to Walsh on the same day. In live shows following this, most notably at the 2002 V Festival, the Starsailor front man announced 'it is nice to be good, and good to be nice'. Gallagher went onto declare that the incident was 'the most fun Walsh has had in his life'. The feud was resolved at Glastonbury in 2004.

Walsh has been married to Lisa McNamee since 2003 and has a daughter called Niamh (born 8 August 2002). In June 30, 2008 he became a father again when his second son was born. The baby was named Cillian James.

He is a fanatical supporter of Liverpool F.C. and used to play concerts for the other supporters and leave comments about the development of the team in his Myspace.




» Reageer (0)
21-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knieprotheses werken na 15 jaar nog prima

"Knieprotheses werken na 15 jaar nog prima"



"De overgrote meerderheid van de knieprotheses (97 procent) werkt 15 jaar na plaatsing nog altijd uitstekend." Dat zegt orthopediste Nele Arnout in Bodytalk. In de komende jaren zullen knieprotheses nog verbeteren omdat de nieuwste generaties nog sterker en slijtvaster zijn, waardoor nog minder deeltjes los zullen komen.

De normale situatie in de knie voor 100 procent nabootsen lukt echter nog niet. "We zien soms patiënten die opnieuw kunnen voetballen of skiën met een prothese, maar dat is niet iedereen gegeven.

"Negentig tot 95 procent is na een jaar zo goed als volledig pijnvrij en er komt nog meer beterschap met de tijd.

"Maar 5 procent houdt enige mate van hinder over en de oorzaak is vaak niet duidelijk", aldus Arnout. Door de vergrijzing neemt de vraag naar knieprothesen elk jaar toe.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IJsbeertweeling Siku en Sesi zeten hun eerste stapjes


IJsbeertweeling Siku en Sesi zeten hun eerste stapjes


http://img42.imageshack.us/img42/8850/sikuensesi.jpg



De ijsbeertweeling die eind november werd geboren in Dierenpark Rhenen in Nederland heeft voor de eerste keer een frisse neus gehaald. De beertjes kregen ook eindelijk ook een naam, liet een woordvoerster van de dierentuin weten. De twee heten Siku en Sesi, wat ijs en sneeuw betekent in de taal van de Inuit. Dat die namen bij zowel mannetjes als vrouwtjes passen, komt goed uit. Onduidelijk is nog welk geslacht de twee hebben. Dat moet de komende weken blijken uit de manier waarop ze plassen, aldus de woordvoerster.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britten willen de klok twee uur vooruit zetten

Britten willen de klok twee uur vooruit zetten



In Engeland gaan stemmen op om de klok in de zomermaanden twee uur vooruit te zetten, zo meldt het AD. De langere avonden zullen het toerisme een enorme boost geven. Tegenstanders morren echter en voorzien problemen.

Volgens The Telegraph levert de invoering Engeland miljoenen op. Niet alleen profiteert de toeristenindustrie, maar het land land bespaart ook nog eens miljoenen ponden op verlichting en verkeersongevallen, zo is berekend.

Tegenstanders roepen dat het plan waanzin is. Zo zullen juist meer verkeersongelukken plaatsvinden doordat het 's ochtends langer donker is waardoor het gevaarlijker voor kinderen wordt om naar school te gaan. Artsen waarschuwen dat het verzetten van de tijd ernstige gevolgen kan hebben voor de volksgezondheid.

Boven Manchester zou de zon pas rond negen uur aan de hemel verschijnen. Vooral de Schotten zijn tegen. En die stemmen zijn wel nodig om de zomertijdplannen door het parlement te krijgen.



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!