Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




04-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.300.000 euro is van niemand

300.000 euro is van niemand



Niemand kan aanspraak maken op de 300.000 euro die in december in een nachtkluis van een voormalig Dexia-kantoor in Gent gevonden werden. Geen enkele partij kon immers aantonen dat ze de eigenaar is van de grote som geld.

Particulieren kochten eind december een vroeger bankkantoor van Dexia aan de Francisco Ferrerlaan en waren het gebouw aan het renoveren. Een achtergelaten kluis stond in de weg en daarom werd beslist ze open te slijpen. Er werd een bedrag gevonden van 300.000 euro.
 
De vinders verwittigden zelf de media en de politie om niet beticht te worden van diefstal. Het geld werd in beslag genomen in afwachting van een onderzoek naar de herkomst. Dexia stelde dat het geld van Brink's was, maar de waardetransporteur kan dat niet aantonen.

Wat er nu gaat gebeuren met het geld is onduidelijk.(br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Louie: het varken met een hondenleven

Louie: het varken met een hondenleven


http://img14.imageshack.us/img14/4707/varkentje1.jpg


Louie heeft vier poten en een staart, gaat graag op wandel met zijn baasjes, brengt met graagte een stok terug, springt over dozen, sprint door tunnels, luistert naar zijn naam en geeft een pootje. Een roze dan wel, want Louie is geen hond maar een showvarken.


Hij zet dan ook zijn beste pootje voor om het voetlicht te stelen van zijn hondachtige collega's. "Louie gedraagt zich helemaal als een hond, ook al is hij een snoezig varken", zegt eigenaar en dierengedragexperte Sue Williams.


Williams trainde Louie net als een hond: door hem te belonen als hij iets juist deed. Eén opvallende vaststelling: de knorrende viervoeter leerde sneller bij dan zijn blaffende maatjes. "Als hij een trucje een paar keer na elkaar doet, kent hij het al."

 Al ligt het geheim misschien niet zozeer in zijn hersenen, dan wel in zijn al even hard knorrende maag: "Zijn eetlust motiveert hem wel om goed te presteren. Het liefst eet hij gemberkoekjes."


http://img198.imageshack.us/img198/9210/varkentje2.jpg


Louie is nu negen maanden en al bij Williams toen hij nog maar een biggetje was. De dierenexperte heeft nog zeven andere varkens, maar Louie groeide niet op met hen. In plaats daarvan mocht hij vrij rondlopen in huis en vergezelde hij haar naar de hondentrainingen.


En dat is zoals een kat bij de melk zetten. "Hij was altijd al heel gelukkig als er honden in de buurt waren, en op den duur volgde hij dezelfde bevelen op. Bijvoorbeeld: ik leerde een hond door een tunnel lopen, en Louie deed het als vanzelf. Ik stond versteld." Ze besliste om hem op te nemen in het hondenteam, waar hij zijn beste varkenspootje voorzet.

Ondertussen heeft Louie al zes talentshows achter de kiezen en kreeg hij een officiële toestemming om te verschijnen in hondenshows. Daarbij is (nog?) geen sprake van jaloezie: "Het publiek reageert altijd heel positief, en zijn onder de indruk van wat hij kan en hoe goed hij het doet in vergelijking met de andere honden." 

Williams doet dit ook deels als educatieve les: "Het toont diereneigenaars wat je kan bereiken als je goed gedrag beloont, en hoe je op een goede manier leert omgaan met je dieren als je maar de juiste training toepast." (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fossiel reuzenbeer opgegraven in Argentinië

Fossiel reuzenbeer opgegraven in Argentinië



In Argentinië hebben paleontologen de fossiele resten van de grootste beer ooit opgegraven. Dat meldt het wetenschappelijk magazine LiveScience.

Op zijn achterpoten reikte het beest minstens 3,3 meter en woog het rond de 1750 kilogram. Dat is bijna het dubbele van de vorige 'recordhouder', een enorme ijsbeer.

"Het geeft een kick om van een dier dat in zijn soort de grootste is geweest, overblijfselen te vinden", verklaart één van de wetenschappers. De onderzoekers vermoeden dat deze kortsnuitbeer het machtigste landroofdier uit zijn tijd moet zijn geweest, zo'n vijfhonderd à twee miljoen jaar geleden.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dwergvleermuizen uit Tongerse basiliek gered

Dwergvleermuizen uit Tongerse basiliek gered


http://img703.imageshack.us/img703/2054/dwergvleermuizen.jpg


De medewerkers van het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek hebben meer dan honderd dwergvleermuizen opgehaald in de basiliek van Tongeren. De diertjes overwinterden in het gebouw, maar hun rust werd verstoord door de werkzaamheden in het gebouw.

"Dwergvleermuizen ontwaken bij wat hogere temperaturen in de winter uit hun winterslaap", zegt Sil Janssen van het Natuurhulpcentrum. "Ze gaan dan 's nachts op zoek naar insecten. Gelukkig zijn ze beter bestand tegen storende elementen dan andere vleermuissoorten."

Om een geschikte locatie voor hun vrijlating te zoeken nam het Natuurhulpcentrum contact op met de Limburgse vleermuizenwerkgroep, die jaarlijks oplijst welke vleermuizen in Limburg overwinteren.

"Een mergelgroeve in Riemst bleek een ideale plaats. De groeve bevindt zich dicht bij de oorspronkelijke vindplaats, zodat de vleermuizen de omgeving al kennen. Bovendien is de constante temperatuur in de groeve ideaal om de winterslaap verder te zetten."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aston Martin van wijlen koning Boudewijn onder veilinghamer

Aston Martin van wijlen koning Boudewijn onder veilinghamer





Het veilinghuis Bonhams brengt morgen in het Parijse Grand Palais een Aston Martin DB2/4 Sports Saloon uit 1955, die ooit toebehoorde aan wijlen koning Boudewijn, onder de hamer. Het bordeauxkleurige voertuig, dat tussen 2001 en 2008 grondig werd gerestaureerd, heeft een geschatte waarde van 200.000 tot 240.000 euro.

Eveneens te koop, voor een prijs van naar verwachting 200.000 tot 250.000 euro: een Bentley S1 Continental Sports Saloon uit 1956 die ooit het eigendom was van baron Empain.

Onder de tientallen luxewagens die onder de veilinghamer gaan, is ook een Bugatti Type 51 Grand Prix die geschat wordt op 1 tot 1,4 miljoen euro.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oude nummerplaat meteen terugsturen om verkeersbelasting te vermijden

Oude nummerplaat meteen terugsturen om verkeersbelasting te vermijden


http://img222.imageshack.us/img222/6475/oudeennieuwenummerplaat.jpg



Autobestuurders moeten bij de ontvangst van hun nieuwe Europese nummerplaat hun oude Belgische nummerplaat onmiddellijk terugzenden naar de Directie voor de Inschrijving van de Voertuigen (DIV). Enkel op die manier vermijden ze de verkeersbelasting voor het voertuig dat met de oude Belgische nummerplaat reed, nog te moeten betalen voor één of verschillende maanden. Dat melden de federale overheidsdienst Financiën en het Agentschap Vlaamse Belastingdienst (Vlabel) vandaag.
 
Om geen verkeersbelasting te moeten betalen, dient de oude Belgische nummerplaat in dezelfde maand als de inschrijving van de nieuwe Europese nummerplaat geschrapt te worden. "De DIV weerhoudt de datum van ontvangst van de ingezonden oude Belgische nummerplaten als datum van de schrapping", luidt het.
 
"Autobestuurders die verkeersbelasting moesten betalen voor het voertuig met de oude Belgische nummerplaat, kunnen dat bedrag niet terugvragen. Zolang een voertuig ingeschreven is, is het belastbaar", stelt Francis Adyns, de woordvoerder van de FOD Financiën. De FOD Financiën en het Vlabel raden de bestuurder of verzekeringsmakelaar ook aan op het inschrijvingsformulier voor de nieuwe Europese nummerplaat in het daartoe voorziene vakje ook de oude Belgische nummerplaat in te vullen.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schilderijen Jef Rademakers naar musea Den Haag en Leuven

Schilderijen Jef Rademakers naar musea Den Haag en Leuven




De schilderijen van voormalig televisiemaker Jef Rademakers hangen nu nog in L'Hermitage in Sint Petersburg, maar zijn vanaf 26 maart te zien in het Gemeentemuseum in Den Haag.
 
Het gaat om zeventig werken van Nederlandse en Belgische meesters uit de eerste helft van de negentiende eeuw. Rademakers heeft de collectie romantische schilderijen in 25 jaar samengesteld. In de tentoonstelling zijn werken van Barend Cornelis Koekkoek, Andreas Schelfhout, Petrus van Schendel en Eugène Verboeckhoven te zien.
De tentoonstelling zal vanuit het Gemeentemuseum in Den Haag doorreizen naar het Museum M in Leuven.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brandwonden na enkele dagen genezen met revolutionair huidwapen

Brandwonden na enkele dagen genezen met revolutionair 'huidwapen'



Brandwondenpatiënten moet je niet vertellen wat pijn is of dat beschadigde huid zijn tijd nodig heeft om te herstellen. Maar een nieuwe uitvinding zou de genezing van brandwonden gevoelig kunnen versnellen. 'Het huidwapen' heet het ding, en werd ontwikkeld door de Amerikaanse dokter Jörg Gerlach.


Huid doen groeien duurt normaal weken en de gekweekte huid is heel fragiel. Het huidwapen kan in 90 minuten nieuwe huid doen groeien uit huidstamcellen, genomen van gezonde huid van de patiënt. Het apparaat verspreidt met een spray de huidcellen over de beschadigde huid, doet de huid groeien en kan zo de wonden binnen enkele dagen genezen.


Nieuwe huid is extreem belangrijk voor brandwondenpatiënten. Hun wonden zijn erg gevoelig aan infecties tijdens het genezingsproces, wat genezing net kan bemoeilijken of zelfs sterfte kan veroorzaken ondanks adequate verzorging. Met het huidwapen zou dit tot een minimum beperkt kunnen worden.


Het werd ondertussen getest op een dozijn patiënten, en met succes. Een van de eerste proefpersonen was politieman Matthew Uram, die in juli verbrand raakte door een kampvuur. De hele rechterkant van zijn gezicht raakte verbrand, net als zijn rechterschouder en rechterbovenarm.






"Het zag er net uit als vlees dat te lang op de barbecue had gelegen", zo getuigt hij. Hij ging akkoord met de experimentele behandeling 'ook al zag het er uit als een Star Wars-wapen'. Vier dagen na de behandeling was zijn huid compleet hersteld.


National Geographic zendt een reportage uit over dit onderwerp op 7 februari. (br.hln)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bruce Springsteen - Born to Run

Bruce Springsteen - Dancing In The Dark

Klik op de foto om hem te beluisteren






Bruce's volledige naam luidt Bruce Frederick Joseph Springsteen en werd geboren op 23 september 1949. De vader van Springsteen is van Iers-Nederlandse en zijn moeder van Italiaanse afkomst. Zijn bijnaam is "The Boss". De vaste band is de E Street Band, waarmee vele albums worden opgenomen en veel mee werd en wordt rond getoerd. De absolute doorbraak komt in 1975 met het album Born To Run en wordt compleet na de release van Born In The USA uit 1984. Bruce weet het succes vast te houden en is en blijft het boegbeeld van de pop/rock/blues.Springsteen woont met zijn vrouw en kinderen Evan, Jessica en Sam in Rumson (New Jersey).




» Reageer (0)
03-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Handtas is gevuld met fortuin aan make-up

Handtas is gevuld met fortuin aan make-up




Britse vrouwen zeulen voor gemiddeld 300 euro mee aan make-up overal met hen mee in hun handtas. 


De gemiddelde make-uptas bevat 13 zogenaamd essentiële producten, elk is gemiddeld 23,5 euro waard. Dit betekent dat de make-upcollectie van vrouwen meer waard is dan haar gsm of fototoestel. 95 procent van de vrouwen zegt dat ze het huis niet verlaat zonder haar mascara, bijna 80 procent heeft altijd haar favoriete parfum bij en bij drie vierde zit steeds foundation in haar handtas, dat blijkt uit een enquête van de Britse winkelketen Debenhams. Jongedames tussen 18 en 25 jaar dragen het meeste make-up mee, de collectie cosmetica van zakenvrouwen tussen 35 en 44 jaar is het meeste waard. We dragen het meeste make-up op een maandag.  Vrouwen brengen op vrijdag 17 uur het vaakst een nieuwe laag aan, om zich klaar te maken voor een avondje uit.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Regering onderzoekt afslachting husky's in Canada

Regering onderzoekt afslachting husky's in Canada




De regering van de Canadese provincie Brits-Colombia zal een speciale onderzoekscommissie oprichten in verband met de gruwelijke slachtpartij van een honderdtal husky's. De dieren in kwestie werden vorig jaar tijdens de Olympische Winterspelen in Vancouver ingezet voor sledetochten met toeristen. 
 

"De tragische details die onthuld werden over de onmenselijke manier waarop de honden behandeld werden, zijn onaanvaardbaar", aldus Gordon Campbell, de premier van Brits-Colombia. Nadat de Canadese politie maandag een onderzoek opende, heeft de provinciale regering nu een 'task force' opgericht met daarin onder andere leden van de dierenrechtenorganisatie SPCA.

De husky's, die na het einde van de Winterspelen overbodig bleken te zijn, werden gedurende twee dagen een per een gedood door een werknemer. De honden werden ofwel doodgeschoten ofwel met een mes omgebracht. Volgens getuigenissen overleefden sommige dieren de slachtpartij en slaagden ze erin om uit het massagraf te kruipen.
 
De gebeurtenissen hebben in Canada voor heel wat ophef gezorgd. De betrokken bedrijven, Outdoor Adventures en Howling Dogs, ontvingen "zeer ernstige" bedreigingen. De politie opende daarvoor een tweede onderzoek.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sneeuwstorm in VS legt openbare leven plat

Sneeuwstorm in VS legt openbare leven plat


http://static3.hln.be/static/FOTO/pe/11/1/4/media_xl_4039354.jpg?20110203150055
© reuters


De zwaarste sneeuwstorm in jaren heeft zo goed als de helft van de Verenigde Staten onder een dik pak sneeuw bedekt. Miljoenen Amerikanen kunnen hun huis niet uit, op veel plaatsen kunnen auto's de straat niet op en het luchtverkeer is zwaar verstoord.
 
De storm beslaat een gebied van Texas in het zuiden tot Maine in het noordoosten, dertig staten in totaal. Enkele van die staten hebben de noodtoestand uitgeroepen, onder meer Missouri, Illinois en Oklahoma. In sommige andere staten is de nationale garde in verhoogde staat van paraatheid gebracht.

Chicago
Een van de zwaarst geteisterde grootsteden is Chicago: daar lag het openbaar leven volledig lam nadat veel bestuurders hun wagen gewoon op de weg hadden achtergelaten omdat ze niet meer voor- of achteruit konden. Eergisteren was in de regio al een halve meter sneeuw gevallen.
 
Ondertussen zijn de afgelopen dagen al meer dan 10.000 vluchten geannuleerd in de VS. Verscheidene luchthavens zijn gesloten. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Suikervervangers vormen geen gevaar voor gezondheid

Suikervervangers vormen geen gevaar voor gezondheid


http://img51.imageshack.us/img51/7876/suikervervangers.jpg


Het gebruik van artificiële zoetstoffen in voedingsproducten houdt geen gezondheidsrisico's in voor de volwassen bevolking in België. Ook diabetici en consumenten die vaak lightproducten gebruiken, lopen geen risico.

Wetenschappers van het WIV bepaalden voor dit onderzoek in meer dan 130 representatieve voedingsmiddelen op de Belgische markt het gehalte aan zoetstoffen als acesulfaam-K (E950), aspartaam (E951), cyclamaat (E952), saccharine (E954) en sucralose (E955). Deze data werden gecombineerd met gegevens over de nationale voedselconsumptie, om de inname door de volwassen Belgische bevolking te berekenen. De onderzoekers keken ook of er een effect was van het toevoegen van tafelzoetstoffen aan koffie, thee of andere bereidingen door de consument zelf.

Uit de studie blijkt dat volwassenen die regelmatig producten met deze zoetstoffen consumeren maximaal 25 procent van de dagelijks aanvaardbare hoeveelheid (ADI) van cyclamaat innemen. Ook voor acesulfaam-K (17 procent), aspartaam (5 procent), saccharine (11 procent) en sucralose (7 procent) komt de maximale inname niet in de buurt van de ADI. De bijdrage van tafelzoetstoffen is zelfs te verwaarlozen (minder dan 1 procent).

"Zelfs bij de consumptie van grotere hoeveelheden voedsel liggen de opgenomen concentraties artificiële zoetstoffen ver beneden de normen bepaald in Europese wetenschappelijke adviezen", besluit het WIV. Over de gezondheidsrisico's voor kinderen konden de onderzoekers geen uitspraak doen. Artificiële zoetstoffen worden vooral gebruikt in lightproducten en bij de productie van levensmiddelen zonder toegevoegde suikers.
 
De studie werd uitgevoerd door het Wetenschappelijk Instituut voor Volksgezondheid (WIV) in opdracht van de FOD Volksgezondheid.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Mona Lisa was een man"

"Mona Lisa was een man"


http://img140.imageshack.us/img140/9085/monalisabydavinci.jpg


Mona Lisa, het befaamde schilderij van kunstenaar Leonardo da Vinci, is gebaseerd op een man. Dat hebben Italiaanse onderzoekers die gespecialiseerd zijn in het oplossen van kunstmysteries, vandaag gesteld. Het Louvre in Parijs, waar het schilderij hangt, betwist dit.

Het zou gaan om de in Florence geboren leerling en mogelijke minnaar van Da Vinci, Salai, die de kunstenaar inspireerde tot de schildering van de vrouw met de mysterieuze glimlach. Dat zei de voorzitter van het Italiaanse comité van cultureel erfgoed, Silvano Vinceti. De gelaatstrekken van Mona Lisa zouden overeenkomen met die van andere werken. Salai, die eigenlijk Gian Giacomo Caprotti heette, zou model hebben gestaan voor verschillende schilderijen van Da Vinci.

L en S in ogen
Ook heeft de schilder volgens de onderzoekers in de ogen van Mona Lisa piepklein de letters L en S geschilderd, die volgens de Italiaan voor Leonardo en Salai staan.

Het Louvre betwist de beweringen, mede omdat het team onderzoekers niet het echte schilderij maar een hoogwaardige digitale kopie heeft bestudeerd. De cijfers zouden scheurtjes kunnen zijn in het olieschilderij uit het begin van de zestiende eeuw.

Volgens Vinceti zijn ze gewoon blind bij het Louvre. Hij heeft aangeboden met zijn team naar het museum te komen voor extra onderzoek.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trucs van wanhopige mama's om baby in slaap te krijgen

Trucs van wanhopige mama's om baby in slaap te krijgen



Britse moeders lopen 1028 km achter de buggy om hun baby in het eerste jaar na de geboorte sneller te laten indommelen. Een recente studie toont aan dat de helft van de moeders stress krijgt door het slaappatroon van hun kind.


Wanhopig om hun baby te laten slapen gaan mama's zes keer per week met hen wandelen, wat goed is voor 3,2 km per tocht, dat blijkt uit onderzoek bij 2.000 moeders van kinderen tussen 0 en 36 maanden. Dit maakt dat ze in een jaar de afstand tussen Londen en Zwitserland hebben afgelegd. De meest populaire manier om baby's te helpen indommelen is hen te wiegen, met de baby gaan wandelen staat op de tweede plaats. 34 procent neemt de baby mee voor een autoritje, de gemiddelde mama rijdt 4 km voor haar kind indommelt.


55 procent zegt dat het slaappatroon van hun baby een van de meest stresserende dingen van hun moederschap is. Het duurt gemiddeld een half uur voor mama's hun baby 's nachts opnieuw in slaap krijgen. In de eerste drie levensjaren van een kind komt een moeder slechts aan vijf uur slaap per nacht.


De beweging van de buggy of auto zou lijken op wat de baby voelt in de baarmoeder en zou daarom hen kalmeren om te slapen. Slaapexperte Wendy Dean: "De slaap van een baby is een grote bron van stress voor moeders, daarom is het niet abnormaal dat ze hier iets als een lange wandeling voor overhebben, want het is niet altijd makkelijk. Het gevaar is dat wanneer je stopt het kind terug wakker kan worden. Het is belangrijk dat baby's leren hoe zelf te kalmeren met de hulp van het juiste slaappatroon en -omgeving.


Tien populairste manieren van mama's om hun baby te laten indommelen:
1. In slaap wiegen
2. Wandelen met de buggy
3. Een autoritje maken
4. Fopspeen geven
5. Eten geven
6. Zingen
7. Over de rug wrijven
8. Een dekentje, speeltje of knuffelbeertje geven
9. Badje geven
10. Rondwandelen



» Reageer (0)
02-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Belg gaat steeds minder vaak naar huisarts

Belg gaat steeds minder vaak naar huisarts


http://img98.imageshack.us/img98/8591/huisarts.jpg



Het percentage patiënten dat jaarlijks minstens eenmaal zijn huisarts raadpleegt, is sinds 2001 licht gedaald. Ook het gemiddeld aantal contacten per jaar neemt af, dat is het grootst in Wallonië.


De daling van het aantal contacten tussen de huisarts en zijn patiënt is in het hele land merkbaar. In 2001 had 81,2 procent van de Walen jaarlijks minstens één contact met zijn huisarts, in 2008 zakte dat tot 76,8 procent. Bij de Vlamingen ligt het percentage hoger: 81,5 procent in 2001 en 79,8 procent in 2008. In de hoofdstad bedroeg het percentage in 2001 71,8 procent, in 2008 zakte dat tot 70,7 procent.


Volgens de cijfers gaat de Vlaming eerder naar de huisarts, terwijl de Waal en de Brusselaar sneller naar de specialist trekken. Het aantal contacten met een specialist daalde ook. In Vlaanderen had 47 procent van de bevolking in 2001 minstens één contact met een specialist, in 2008 daalde dat tot 45,7 procent. In Brussel lagen de percentages op respectievelijk 58 en 55 procent en in Wallonië op 54,2 procent en 51 procent.


De daling van het aantal contacten met specialisten is vooral het geval bij specialismen zoals gynaecologie, pediatrie en dermatologie. Bij internisten, chirurgen, neurologen, psychiaters en oogartsen is het aantal contacten stabiel of stijgt het lichtjes. Welke specialist wordt geraadpleegd, hangt tenslotte grotendeels af van het geslacht van de patiënt. De cijfers van het ministerie van Volksgezondheid staan vandaag in het medisch weekblad de Huisarts.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7 op 10 vrouwen draagt verkeerde behamaat


7 op 10 vrouwen draagt verkeerde behamaat


http://img511.imageshack.us/img511/9025/bhmaat.jpg


70 procent van alle vrouwen heeft niet de juiste beha aan. Onderzoek bij duizend Belgische dames toont aan dat 1 op 4 nooit haar behamaat liet opmeten.


Lingeriefabrikant  Van de Velde onderzocht en concludeerde dat de vrouw haar correcte behamaat niet kent. 1 op 4 vrouwen zou haar borsten zelfs nooit laten opmeten. 


Wil je mooie borsten, is een perfect zittende beha noodzakelijk. Borsten die niet gepast ondersteund worden, verliezen hun vorm en stevigheid. Bovendien verandert de structuur van het borstweefsel met de leeftijd, bij zwangerschap of gewichtsschommelingen.


Deskundig advies bij het kopen van lingerie is, volgens de fabrikant, uitermate belangrijk. Of dames zich daar voldoende van bewust zijn, blijft maar de vraag. Bij 77 procent is het langer dan 1 jaar geleden dat de behamaat gemeten werd, terwijl dit op regelmatige basis zou moeten gebeuren. Het dragen van niet aangepaste lingerie kan bovendien lichamelijke gevolgen met zich meebrengen zoals irritatie, schouder - en rugklachten.


"De onderzoeksresultaten bevestigen de nood aan een doorgedreven en professionele paskamerservice. Ongeveer 4 jaar geleden zijn wij gestart met het opleiden en begeleiden van lingerieverkoopsters tot Lingerie Styling specialisten", stelt Anne Van Coppenolle, Lingerie Styling Coach bij Van de Velde.  "Zij begeleiden de vrouwen, in een rustige omgeving, bij hun zoektocht naar de gepaste lingerie en geven onder meer advies over de juiste maat, kleur en model. De grondigheid en diepgang van advies in de paskamer wordt voortaan vastgelegd in een kwaliteitslabel."


Lingeriewinkels die voldoende informeren, zullen vanaf eind maart een kwaliteitslabel ontvangen. Ze worden uitgerust met een raamsticker en een certificaat dat jaarlijks opnieuw geëvalueerd wordt. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minder jonge vrouwen kunnen niet meer koken, strijken en naaien

Minder jonge vrouwen kunnen niet meer koken, strijken en naaien




Traditionele vrouwelijke taken raken bedreigd nu steeds minder jongedames een hemd kunnen strijken, een kip in de oven bereiden of een zoom aan een rok naaien. 

Kant-en-klaar
De nieuwste generatie vrouwen weet niet hoe de taken uit te voeren die hun moeders en grootmoeders dagelijks verrichten, dat blijkt uit een recent  Australisch onderzoek. Slechts 51 procent van de vrouwen jonger dan 30 jaar kan een gebraad in de oven bereiden in vergelijking met 82 procent van hun moeders. Slechts 23 procent van hen kan een plant uit een stek laten groeien, 78 procent van de oudere dames heeft hier geen problemen mee.

Sociaal onderzoeker Mark McCrindle: "Vrouwen van vandaag hebben het drukker, moeten meer verschillende taken combineren en proberen daarom tijd te besparen door minder dingen zelf te doen. "Ze zijn ook zelfstandiger qua geld, ze kunnen het zich dus veroorloven om een kant-en-klare maaltijd te kopen. We leven in een wegwerpcultuur, dus eerder dan iets te herstellen, kopen we gewoon iets nieuw, ook al is het slechts een kwestie van een knop aannaaien of een gat stoppen."

Man versus vrouw
Deze resultaten ondersteunen een andere recente studie waaruit blijkt dat jonge Australiërs er zich beter bij voelen een luier te vervangen dan een autoband. Maar dames voeren wel steeds vaker typische mannelijke taakjes uit, 70 procent van hen zet de vuilbakken buiten, 77 procent maait het gras en 70 procent wast de auto.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds vaker ongewenst seksueel gedrag op werkvloer

Steeds vaker ongewenst seksueel gedrag op werkvloer





Werknemers met een zorg- of onderwijsfunctie lopen het meeste risico met ongewenst gedrag op het werk geconfronteerd te worden.  Dat cijfer in die beroepsgroep is de voorbije jaren ook stevig toegenomen.
 
Dat blijkt uit de werkbaarheidsmonitor van de Stichting Innovatie & Arbeid van de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV).

Pesten
De onderzoekers vroegen in 2010 aan een kleine 9.000 werknemers in welke mate ze de afgelopen twaalf maanden op het werk het slachtoffer werden van lichamelijk geweld, ongewenst seksueel gedrag en/of pesten. Bedoeling was de vergelijking te maken met 2004. De evolutie is niet positief, zo blijkt. Lichamelijk geweld en ongewenst seksueel gedrag manifesteren zich steeds meer op de werkvloer.

Lichamelijk geweld
Het percentage dat met lichamelijk geweld geconfronteerd werd, steeg van 5,4 naar 7,5 procent. Het percentage dat met ongewenst seksueel gedrag te maken kreeg, ging van 2,1 naar 3 procent. Pesten is over de jaren heen ongeveer gelijk gebleven. In 2004 gaf 14,4 procent van de werknemers aan dat ze het slachtoffer waren van pestgedrag. In 2010 is dat 14,2 procent.

Onderwijs en zorgsector
Een verontrustende evolutie doet zich voor bij de werknemers met een zorg- of onderwijsfunctie. Zij lopen sowieso al het grootste risico om geconfronteerd te worden met ongewenst gedrag, de situatie verbetert er niet op. Het lichamelijk geweld steeg van 15,7 tot 24 procent, ongewenst seksueel gedrag maakte een sprong van 3,8 naar 6,9 procent. Voor pesten is het verschil tussen 2004 en 2010 niet significant, maar het gaat nog altijd om een lichte stijging (van 14,9 naar 16,9 procent).




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Westvleteren 12 niet langer beste bier ter wereld

Westvleteren 12 niet langer beste bier ter wereld





De gespecialiseerde Amerikaanse website RateBeer heeft dit jaar het Zweedse Närke Kaggen Stormaksporter verkozen tot beste bier van de wereld. De Belgische trappist Westvleteren 12, vorig jaar nog laureaat, eindigt op de tweede plaats. Het Antwerpse Kulminator werd uitgeroepen tot beste biercafé ter wereld.
 
In de top-100 van Ratebeer prijken tal van Belgische bieren: Westvleteren extra 8 bezet de elfde stek en Rochefort 10 staat op de zestiende plaats. Ook vijf bieren van Struise Brouwers in Oostvleteren, Cantillon Blâbaer Lambik, Sint Bernardus Abt 12, 3 Fonteinen Oude Geuze Vintage 2002, Schaarbeekse Kriek en Rochefort 8 haalden de lijst van de honderd beste bieren ter wereld.
 
België ging wel met de hoogste onderscheiding aan de haal in de categorie beste café. De eer is weggelegd voor het Antwerpse café Kulminator. Ook het Brusselse Chez Moeder Lambic, In de Verzekering tegen de Grote Dorst uit Eizeringen-Lennik en Brugs Beertje uit Brugge haalden de top-20.
 
De ranglijst Rate Beer Best presenteert zichzelf als het grootste concours ter wereld. Zo'n 130.000 bieren van meer dan 10.000 brouwerijen worden gerecenseerd.




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!