Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




17-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leer de symptomen van Alzheimer kennen, om erger te voorkomen

Leer de symptomen van Alzheimer kennen, om erger te voorkomen



Eigen aan de ziekte van Alzheimer is dat de persoon die eraan lijdt meestal niet zelf naar de dokter stapt. Vaak is het dus de naaste omgeving die de symptomen moet herkennen, om zo tijdig hulp in te roepen. Daarom slaan verschillende zorgorganisaties de handen in elkaar om de Belgen beter in te lichten over de symptomen van Alzheimer.

Alzheimer is niet te genezen, hoogstens uit te stellen. Maar dat kan alleen als de ziekte in een vroeg stadium wordt opgespoord. En daar wringt het schoentje: meestal wordt de ziekte in een laat stadium ('dementiestadium') vastgesteld.

Nochtans zijn er tot 30 maanden voor de eigenlijke diagnose al symptomen zoals geheugenverlies, onzekerheid, angst, klachten over slaapgedrag en eetlust en eenzaamheid merkbaar. In totaal zijn er 25 symptomen, die in deze eenvoudige vragenlijst getest kunnen worden.

Speciale hersenscans zou de diagnose in de nabije toekomst gemakkelijker én vroeger kunnen  maken, aangezien de eiwitstapeling in de hersenen al aanvat jaren voor de eerste symptomen verschijnen. Maar vooralsnog moeten we ons dus richten op de eerste uiterlijke tekenen van de ziekte. Meer info op www.geheugenproblemen.be




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tentoonstelling Luc Tuymans opent vrijdag in Bozar

Tentoonstelling Luc Tuymans opent vrijdag in Bozar




In Bozar in Brussel is vanaf vrijdag "Retrospective" te zien, de eerste grote overzichtstentoonstelling van de Belgische kunstenaar Luc Tuymans in ons land. De expositie, die al een tournee door de Verenigde Staten achter de rug heeft, zal in Europa nergens anders te zien zijn.

De tentoonstelling bevat zeventig werken die de kunstenaar tussen 1978 en 2008 gecreëerd heeft. De meeste zijn afkomstig uit enkele belangrijke series van de schilder. Zo zullen de reeksen "At Random", "Der Architekt" en "Mwana Kitoko: Beautiful White Man" volledig te zien zijn.
 
"Luc Tuymans werkt in reeksen. Bij de samenstelling van deze tentoonstelling hebben we er dan ook bewust voor gekozen om enkele van deze reeksen volledig te reconstrueren", zegt Madeleine Grynsztejn, een van de twee curators van deze tentoonstelling. "Daarnaast hebben we er ook voor gekozen om deze tentoonstelling chronologisch aan te pakken", aldus collega Helen Molesworth. "Daardoor konden we zowel de continuïteit als de veranderingen in zijn werk duidelijk weergeven."
 
Volgens de kunstenaar zelf gaat het om "een intelligente tentoonstelling, die erg overzichtelijk is en gericht is op een breed publiek". Tuymans was ook erg enthousiast over de samenwerking met de curators. "Het idee om de series te reconstrueren vond ik een erg boeiend gegeven."
 
De werken uit de tentoonstelling moesten worden samengebracht vanuit verschillende locaties. Belangrijke musea en privéverzamelaars uit de VS, Duitsland, Zwitserland, Zweden, België, Nederland en Luxemburg gaven werken in bruikleen. De tentoonstelling in de Brusselse Bozar loopt nog tot 8 mei. Tickets kosten 10 euro. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prins Laurent reed 140 km/u op pechstrook om files te vermijden


"Prins Laurent reed 140 km/u op pechstrook om files te vermijden"

http://img265.imageshack.us/img265/9454/prinslaurent.jpg


Maandag reed prins Laurent 82 km/u in een zone 50, wat hem meteen op intrekking van zijn rijbewijs kwam te staan. Geen alleenstaand geval, getuigt een man die de voorbije negen jaar regelmatig met het koninklijk gezelschap meereed in de Sudpressekranten.

Prinses Claire maakt zich grote zorgen om het rijgedrag van haar man, zeker als de kinderen erbij zijn. Enkele maanden geleden nog zat ze naast Laurent toen hij op een Franse snelweg tegengehouden werd door de politie. Er kwam toen een forse som aan te pas om te beletten dat zijn wagen in beslag genomen zou worden.

De collega's van Sudpresse kregen Laurent gisteren even te pakken. "Ik weet waarvoor jullie bellen, maar ik kan daar niets over zeggen. Uw Vlaamse collega's hebben in ieder geval stommiteiten over mij geschreven."

"Doodsangsten doorstaan"
Nochtans klinkt het anders bij James Lohest, zijn milieuraadgever bij het ter ziele gegane KINT. "Gedurende negen jaar heb ik in alle auto's gezeten die de prins had. Laurent is een uitstekend chauffeur, maar vaak genoeg heb ik toch doodsangsten doorstaan."

In 2003 schreef Lohest zelfs een brief naar de prins en het paleis. "Hij vertrok systematisch te laat voor een afspraak en probeerde dan op de baan die tijd in te halen. Dat was een nachtmerrie. Zo reed hij 140 kilometer per uur op de pechstrook om de files te vermijden en plakte hij steevast in het 'gat' van zijn voorligger. Hij heeft zelfs eens een non aangereden, met twee dagen hospitalisatie tot gevolg."

Hoezeer Lohest er ook op aandrong om iets aan zijn rijstijl te doen, de prins bleef onverzettelijk. "Hij zei al lachend dat ik moest zwijgen. Het is een mirakel dat hij nog nooit een ernstig ongeval gehad heeft." Elk jaar verzamelde Laurent minstens zes PV's, aldus de ex-raadgever. "Die betaalde hij netjes, dat kwam nooit in de pers."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12,8 miljoen euro voor zelfportret Andy Warhol

12,8 miljoen euro voor zelfportret Andy Warhol




Een kolossaal zelfportret van de Amerikaanse kunstenaar Andy Warhol (1928-1987) heeft op een veiling in Londen 12,8 miljoen euro opgebracht. Dat is twee keer zoveel als werd verwacht, aldus veilinghuis Christie's. Het kunstwerk uit 1967 meet maar liefst 1,8 vierkante meter.


Christie's repte van "een van de meest representatieve en iconische beelden van de artiest''. 'Zelfportret' behoort tot een serie van elf grote zelfportretten die Warhol in 1967 maakte. Sinds 1974 was het in handen van een privéverzamelaar. Het onlangs herontdekte werk was bij Christie's voor het eerst voor het grote publiek te zien.


Afgelopen dagen heeft het Britse veilinghuis goede zaken gedaan. Dinsdag wisselde een kunstwerk van de Britse schilder Francis Bacon van eigenaar voor 27 miljoen euro en kort daarvoor een van de Spaanse kunstenaar Salvador Dali voor 15 miljoen euro




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedaan met goede manieren na 14 maanden huwelijk

Gedaan met goede manieren na 14 maanden huwelijk





De romantiek sterft na slechts 14 maanden nadat je in het huwelijksbootje stapte, dat blijkt uit een Britse enquête.

Naar toilet gaan
Veertien maanden lijkt het punt te zijn waarop mannen en vrouwen stoppen met vaak 'Ik hou van je' te zeggen, dat blijkt uit een enquête bij 2.000 getrouwde koppels. Dan beginnen dames ook minder make-up en mooie kledij in huis te dragen, mannen scheren zich dan minder en laten de deur open wanneer ze naar het toilet gaan. De meeste koppels zeiden wel gelukkig te zijn, ze aanvaarden deze veranderingen als een natuurlijk onderdeel van hun relatie. 

Op gemak
Nick Elson van Better-Bathrooms.com, het bedrijf dat de enquête liet uitvoeren: "Iedereen weet dat wittebroodsweken schitterend zijn, maar je op je gemak voelen bij elkaar kan enkel goed voor de relatie zijn. Ik ben verbaasd dat zoveel vrouwen verdragen dat hun partner in hun bijzijn naar het toilet gaat."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prinses Astrid geopereerd voor urologische aandoening

Prinses Astrid geopereerd voor urologische aandoening





Prinses Astrid werd deze morgen in het UCM Sint-Pieter te Brussel geopereerd voor een goedaardige urologische aandoening, meldt de persdienst van het paleis.

De operatie is zonder problemen verlopen. Prinses Astrid stelt het goed. Ze zal enkele dagen in het ziekenhuis verblijven, waarna ze een paar weken thuis moet herstellen. Prinses Astrid is 48 jaar, ze heeft vijf kinderen. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontcijferd: waarom Van Goghs gele verf bruin wordt

Ontcijferd: waarom Van Goghs gele verf bruin wordt




Het is al jarenlang een groot mysterie waarom de kleuren geel op de schilderijen van de Nederlandse schilder Vincent Van Gogh verkleurt naar bruin. Een team van Universiteit Antwerpen heeft ontcijferd hoe dat komt.

Dat gele verf soms bruin wordt onder invloed van zonlicht, was in de 19e eeuw bekend, maar niet alle schilderijen hebben er evenveel last van en de mate van verkleuring varieert sterk. Wetenschappers vermoedden dat de verkleuring verband hield met het gebruik van chroom in de gele verf uit de tijd van Van Gogh.

Proef
Uit twee schilderijen van Van Gogh, "Veld met bloemen bij Arles" (1888) en "Oever van de Seine" (1887) werd een microscopisch klein stukje verf onderzocht. Daarnaast verouderden de onderzoekers verf uit oude verftubes met een UV-lamp.

"Bij een van deze proefstukjes was het raak. Het was afkomstig uit een historische verftube van schilder Rik Wouters. Dit stukje veranderde in drie weken van felgeel naar chocoladebruin", aldus onderzoeksleider Koen Janssens.

Chroom
De monsters werden onder meer onderzocht met röntgenstraling van de grote deeltjesversneller ESRF in Grenoble. Daarbij kwam een verandering in het element chroom in de verkleurde verf naar voren.

Verder onderzoek is nodig om de dynamiek van de verkleuring in kaart te brengen en na te gaan hoe dit proces gestopt of vertraagd kan worden.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kracht van het brein bij pijn

De kracht van het brein bij pijn




De houding van een patiënt tegenover medicatie heeft een rechtstreekse invloed op de werking ervan, ontdekten vorsers.

Engelse onderzoekers bestudeerden hoe de houding van mensen het effect van medicijnen treffen. 22 mannen kregen remifentinal, een krachtige pijnstiller, terwijl een hete stang aan hun kuit bevestigd werd. Zonder de mannen te informeren, kregen ze het medicijn toegediend. Hierdoor daalde hun ervaring van pijn met gemiddeld 11 punten van 66 naar 55. Wanneer de mannen wisten dat ze een pijnstiller kregen, hoewel de dosis hetzelfde bleef, daalde hun perceptie van pijn tot gemiddeld 39.

Vervolgens kregen ze te horen dat de toediening van de medicatie was gestopt, terwijl dat niet het geval was, waarop hun ervaring van pijn terug steeg naar 64.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zware zonnestorm verstoort radiocommunicatie in China

Zware zonnestorm verstoort radiocommunicatie in China




De zwaarste zonnestorm in vier jaar tijd heeft in het zuiden van China geleid tot verstoring van de radiocommunicatie. Dat hebben staatsmedia gemeld. Chinese experts denken dat de problemen nog wel drie dagen kunnen duren. Bij ons zijn er nog geen problemen gemeld, al kunnen die later vandaag nog optreden.

Een zonnestorm bestaat uit protonen en elektronen die loskomen van de zon en met enorme snelheid de kosmos in worden geslingerd. De deeltjes kunnen in de buurt van de polen de aarde bereiken en krijgen daar een elektrische lading.

2003
De afgelopen jaren is de zon niet erg actief geweest. De laatste keer dat de zon een grote wolk geladen deeltjes richting aarde schoot was in 2003. Toen viel in Zweden de elektriciteit uit en hielden navigatiesystemen van vliegtuigen ermee op.

Luchtvaart
De aarde krijgt vandaag de effecten van de zonnestorm te verwerken. De kans is groot dat gps-systemen in bijvoorbeeld auto's en op mobiele apparatuur met storingen te maken krijgen. Ook dreigen problemen met het radioverkeer in de luchtvaart.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.John Mayer - Free Fallin

John Mayer - Free Fallin

Klik op de foto om hem te beluisteren






John Clayton Mayer (Bridgeport (Connecticut), 16 oktober 1977) is een Amerikaans gitarist en singer-songwriter die in New York woont. Na afbreken van zijn studie op de Berklee College of Music verhuist hij in 1997 naar Atlanta, Georgia waar hij zijn talent doorontwikkelt en naam begint te maken. Zijn eerste albums Room for Squares en Heavier Things verkochten goed. In 2003 won hij tijdens de Grammy Awards de award voor de "Best Male Pop Vocal Performance" voor "Your Body Is a Wonderland".

Mayer begon zijn carrière voornamelijk met het spelen van akoestische rock, maar schoof langzamerhand naar het bluesgenre. In 2005 speelt hij dan ook met bluesartiesten als B.B. King, Buddy Guy en Eric Clapton. Zijn album Continuum, uitgebracht in oktober 2006, getuigt het meest van zijn liefde naar blues. Tijdens de negenenveertigste editie van de Grammy Awards in 2007 wint Mayer de award voor "Best Pop Vocal Album" voor Continuum en "Best Male Pop Vocal Performance" voor "Waiting on the World to Change". Naast het zingen is de carrière van Mayer inmiddels uitgebreid tot stand-up comedian, design en schrijven. Zo heeft hij verscheidende stukken geschreven voor Amerikaanse magazines als bijvoorbeeld het blad Esquire.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag Gents volksfeest 'Wereldrecord Regeringsvormen

Vandaag Gents volksfeest 'Wereldrecord Regeringsvormen'

http://img535.imageshack.us/img535/9583/wereldrecordregeringsvo.jpg



Vandaag is het zover, en breken we het Iraakse wereldrecord regeringsvormen. Na 249 dagen zonder regering vonden een zevental Gentenaars dat zulks gevierd moet worden, en laat de Gentenaren daar nu toevallig beslagen in zijn.

Meer dan 12.000 mensen
Vanavond wordt een groot volksfeest georganiseerd op het Sint-Jacobsplein en de Vlasmarkt en de belangstelling is op zijn minst indrukwekkend te noemen. Al Jazeera Londen komt met een satellietwagen om verslag uit te brengen van de gebeurtenissen, net als het Duitse ZDF, CNN Radio is present en in het programma van Paul de Leeuw wordt rechtstreeks verslag uitgebracht van het regeringsloze feestgedruis.

Het was allemaal als grap bedoeld, maar leg dat maar eens uit aan de buitenlandse media. Meer dan 12.000 mensen worden morgen in Gent verwacht om er het wereldrecord te vieren. Om 17 uur wordt het Sint-Jacobsplein afgezet, er zijn optredens, stand-up comedy, video, fanfares en straattheater. Een Irakese delegatie komt de wisselbeker 'Wereldrecord Regeringsvormen' overhandigen. Om middernacht wordt massaal afgeteld, waarna confettikanonnen worden afgevuurd.

A-politiek
"Begin januari waren we eigenlijk behoorlijk verontwaardigd over de tijd die de regeringsonderhandelingen in beslag namen. Pas later werd duidelijk dat de onderhandelaars voor het wereldrecord gingen. Nu opgeven zou stom zijn, een wereldrecord behaal je niet elke dag", aldus de organisatie. Die wenst, net als de Gentse burgervader Daniel Termont, dat de viering a-politiek blijft. De studenten achter 'De Frietrevolutie', die wél politieke stellingname doen, werden dan ook verzocht de vlaggen en wimpels thuis te laten.

De organisatie benadrukt dat het geen betoging is, maar een feest voor iedereen: "Rechtshandig, linksdragend, pro-vlaams, pro-belgisch, bloemschikker, carnivoor of van eender welke politieke overtuiging. Het gaat om een ludieke actie die de politici oproept te blijven samenwerken om het eigen belang en eigen gelijk te overstijgen. De organisatie staat uitdrukkelijk los van elke politieke of filosofische overtuiging".

Tot slot roepen de organisatoren op de auto thuis of aan de rand van de stad te laten en te kiezen voor de fiets op het openbaar vervoer. Meer info vind je hier.




» Reageer (0)
16-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Circusleeuwen weer vrij dankzij Boliviaanse wet

Circusleeuwen weer vrij dankzij Boliviaanse wet


http://img526.imageshack.us/img526/1482/circusleeuw.jpg


Nadat ze jarenlang in de kooien van een circus leefden, zullen 25 leeuwen vandaag een nieuwe thuis krijgen in een wildpark in Colorado. De dieren waren eigendom van Boliviaanse circussen, maar het land keurde onlangs een wet goed die het gebruik van dieren voor optredens verbiedt.

De Boliviaanse overheid verzamelde met de hulp van dierenbeschermers de laatste leeuwen die nog in gevangenschap leven. De dieren verhuizen naar een wildpark in Colorado, waar ze nooit meer in een kooi zullen moeten leven. 'Animal Defenders International' (ADI) had de ogen van de wetgevers in Bolivia geopend, nadat ze duidelijk maakten in welke omstandigheden de circusdieren moeten leven.

Bolivia is het eerste land in Zuid-Amerika dat zo'n wet invoert. De leeuwen krijgen in Colorado het gezelschap van 270 andere dieren die uit gevangenschap gered werden. Het is helaas niet mogelijk om de leeuwen in het wild los te laten, aangezien ze veel te afhankelijk geworden zijn van menselijke verzorgers. Het zal jaarlijks 200.000 dollar kosten om voor de 25 leeuwen te zorgen. Maar in een kooi op een vrachtwagen zullen ze vanaf morgen nooit meer moeten leven.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw verkoopt dochter aan man die haar vastketent


Vrouw verkoopt dochter aan man die haar vastketent



In China heeft de politie een meisje van 18 bevrijd dat al twee maanden was vastgeketend. Haar moeder had het meisje voor 675 euro verkocht aan een man. Omdat die bang was dat zijn 'aankoop' zou gaan lopen, had hij het meisje een de ketting gelegd.


Xiao Zhang werd ontdekt door een man die passeerde aan het appartement in Nanchang. Li Qin hoorde hulpgeroep en zag een meisje aan het venster staan. "Ze droeg een pyjama en haar linkerhand en beide voeten waren vastgeketend", aldus de getuige.


Li Qin alarmeerde meteen de politie. Aan hen deed Xia Zhang haar verhaal. Ze was sinds begin december opgesloten en vastgeketend in het appartement. Dat hoort toe tot een man aan wie haar moeder haar voor 675 euro had verkocht.






Nadat Xiao Zhang had verteld dat de man haar elke avond tussen 7 en 8 uur iets te eten bracht, stelden de agenten zich op in een hinderlaag. Toen om 19.40 een man de deur van het appartement opendeed, werd hij overmeesterd door de politie.


Daarna trokken de wetsdienaars naar de moeder van Xiao Zhang. Zij bekende dat ze haar dochter had verkocht. "Tien jaar geleden heeft mijn man me in de steek gelaten. Ik had geen geld om mijn dochter op te voeden en heb haar dan maar verkocht. Bovendien had ze een moeilijk karakter", aldus de moeder.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Facebook maakt maar kraakt ook relaties

Facebook maakt maar kraakt ook relaties




Daten, flirten en overspel plegen, sociaalnetwerksites als Facebook zorgen ervoor dat meer romances ontstaan, maar bewerstelligen ook heel wat breuken.


Een enquête bij 1.000 Amerikanen ouder dan 17 jaar toont aan dat de helft van hen iemand kent die een relatie online startte. Meer dan een derde van de ondervraagden geloven dat het mogelijk is een liefdesverhouding via het internet te hebben, dat is vooral zo bij mannen en jongeren. Maar ook 21 procent van degenen ouder dan 65 geloven hier in. Een op de drie is zelfs van mening dat een erotische relatie via het internet mogelijk is, vooral mannen en jonge volwassenen denken dit. 64 procent zegt dat overspel makkelijker is geworden dankzij het internet. 39 procent van de mannen flirt virtueel, bij vrouwen is dat 23 procent. 18 procent van de getrouwden doen dit. Slechts 5 procent vindt dat een online seksuele relatie geen echte affaire is.


 Psychologe Sherry Turklke: "Mensen beschouwen wat ze online beleven als een onderdeel van hun echte leven.  Wanneer ze aan liefde denken, denken ze ook aan virtuele plekken."  Onderzoeker David Jones: "Het internet maakt het makkelijker een relatie te starten, betrapt te worden en iemand te dumpen. Sociaalnetwerksites maken het makkelijker om te flirten, mensen te ontmoeten en te volgen."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woon niet samen zonder contract

"Woon niet samen zonder contract"



Je samenwoning bezegelen met een contract mag dan misschien weinig romantisch klinken, steeds meer niet-gehuwde paren stellen dergelijke contracten op. Britse advocaten vinden dat een goede zaak.

48 procent van de Britse echtscheidingsadvocaten zien meer niet-gehuwde paren opduiken die met hun claims na een breuk naar de rechter stappen. Doordat de afgelopen vijf jaar steeds meer koppels samenhokken, worden er meer contracten opgesteld waarin de voorwaarden van eventuele scheiding netjes neergepend worden.

Beschermen
Volgens Britse advocaten beseffen meer paren dat de individuele belangen in gezamenlijk eigendom zorgen kunnen baren zonder wettelijk contract. Het geschil tussen twee samenwonende personen die samen een huis kochten, is veel moeilijker dan wanneer twee getrouwden scheiden. De meeste samenwonende koppels beschouwen het contract trouwens niet als een traditioneel huwelijkscontract, wel als een manier om hun eigen vermogen te beschermen.

Advies
De advocaten adviseren samenlevingscontracten voor alle hetero- en homoseksuele paren, vooral wanneer er kinderen uit een vorige relatie bij betrokken zijn.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prins Laurent is rijbewijs kwijt

Prins Laurent is rijbewijs kwijt



Prins Laurent is maandag zijn rijbewijs kwijtgespeeld. De lokale politie Brussel Hoofdstad-Elsene flitste de Fiat Punto Abarth van de prins aan 82 kilometer per uur waar 50 de norm is. Dat melden de Coreliokranten.

Prins Laurent werd geflitst ter hoogte van de Vleurgattunnel aan de gelijknamige laan. De wagen werd door een mobiele patrouille tot stilstand gebracht. Nadat de parketmagistraat op de hoogte werd gesteld, moest de prins zijn rijbewijs inleveren.
 
"Geen commentaar", zei de prins in een reactie bij Corelio. Het parket geeft geen commentaar, maar ontkent de feiten niet. Het voorval staat geboekstaafd als proces-verbaal nummer 437.181-2011 van de Brusselse politie.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Barry Manilow - Mandy

Barry Manilow  - Mandy

Klik op de foto om hem te beluisteren





Barry Manilow, eigenlijk Barry Alan Pincus (Brooklyn, 17 juni 1943), is een Amerikaans zanger, pianist en liedjesschrijver, bekend van zijn nummers "Could It Be Magic", "Mandy" (1974) en "Copacabana" (1978).

Manilow is momenteel (2008) alweer jarenlang actief in het Hilton-hotel in Las Vegas, eerst met zijn show Music and Passion (vanaf 2004) en vanaf 2008 met Ultimate Manilow, the hits.

Ook heeft hij het toeren weer opgepakt, hoewel hij hiervan in 2004 afscheid had genomen. Zo vloog hij bijvoorbeeld in december 2008 de oceaan over om in Engeland enkele concerten te geven.




» Reageer (0)
15-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grootste beer was 3,5 meter hoog en woog 1.500 kilo


Grootste beer was 3,5 meter hoog en woog 1.500 kilo


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/beer.jpg?t=1297783713

Een beer in het wild kom je liever niet tegen, maar twee miljoen jaar geleden waren de dieren nog veel groter. De grootste soort zou 3,5 meter hoog geweest zijn en 1.500 kilo gewogen hebben.


Onderzoekers hebben de grootste beer ooit ontdekt toen ze een skelet uit Zuid-Amerika bestudeerden. De beer was (rechtstaand op de achterpoten) ongeveer 3,5 meter hoog en woog 1.500 kilo, meldt National Geographic. De restanten van de beer waren in 1935 in Argentinië gevonden.

De beer in kwestie was een oud mannetje en had volgens de onderzoekers veel verwondingen opgelopen. Doorheen de evolutie is deze beersoort kleiner geworden. Toch zijn er nog veel conflicten tussen beren en mensen. De dieren vinden moeilijker voedsel en mensen palmen steeds meer van hun habitat in.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aidsvirus past zich steeds beter aan mensen aan

Aidsvirus past zich steeds beter aan mensen aan



Het aidsvirus heeft zich in de loop der jaren steeds beter aan zijn gastheren aangepast. Dat blijkt uit een doctoraatsonderzoek aan het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen. Onderzoeker Youssef Gali testte met een modelsysteem ook de veiligheid van beschermende vaginale gels.

Gali vergeleek voor zijn doctoraatsonderzoek virusstalen van een groep hiv-geïnfecteerden uit halfweg de jaren tachtig met stalen van dezelfde personen eind jaren negentig. Daaruit bleek dat het virus in anderhalf decennium beter geschikt was geworden om menselijke cellen te besmetten en erin te overleven. Het virus evolueerde met andere woorden, zoals ook andere virussen resistent kunnen worden tegen bijvoorbeeld antibiotica.


Vaginale gels
Daarnaast voerde Gali onderzoek naar de veiligheid die vaginale gels kunnen bieden tegen het aidsvirus. Hij creëerde modellen van een vagina en baarmoederhals op basis van levend weefsel dat gedoneerd werd door vrouwen bij wie de baarmoeder moest worden verwijderd. Met die modellen kon Gali beter inzicht krijgen op de manier waarop de besmetting in de vagina exact gebeurt. Hij kon er ook mee aantonen welke ingrediënten in vaginale gels schadelijk zijn voor vaginaal weefsel en welke kandidaat-actieve stoffen de beste kans maken om te verhinderen dat het virus via de vagina binnendringt.
 
Onderzoek
Tests met vaginale gels die besmetting moeten verhinderen, zijn al een tijd gaande, maar hebben tot nog toe nog geen volledig werkzame gel opgeleverd. Onderzoekers van het Instituut voor Tropische Geneeskunde denken wel dat dat binnen enkele jaren mogelijk moet zijn. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een baby op 11.11.11? Schiet nu in actie

Een baby op 11.11.11? Schiet nu in actie



Wil je een baby met een unieke verjaardagsdatum, mag de pikante Valentijnslingerie vanaf nu zijn werk doen. Het magazine Marie Claire berekende dat een bevruchting deze week mogelijks tot een baby leidt, geboren op 11.11.11.

Nu de pikante lingeriesetjes zijn uitgepakt, kan een koppel met toekomstplannen maar beter deze week bevrucht raken. Op voorwaarde dat deze vrouwen er een strikt, regelmatige 28-dagen cyclus op nahouden uiteraard. Laat daar meestal het schoentje wringen, de ovulatieperiode durft al eens te variëren. Bovenop zit niet elke mama haar  zwangershap een volle 40 weken uit. Een baby kan al eens vroeger of later opduiken.


Toch een gokje wagen? Voldoende seks is essentieel in deze Valentijnperiode. Daarnaast speelt ook de kwaliteit van het sperma een grote rol. Gezond sperma kan drie tot vijf dagen overleven. Heb je voldoende seks voor de ovulatieperiode, is met andere woorden een goede spermastroom verzekerd.


Ander middeltje om sneller zwanger te raken: 15 minuten plat liggen na de daad. Dit maakt dat het sterkere sperma sneller de weg richting doel bereikt. De benen in de lucht houden of andere lenigheidsoefeningen zijn niet nodig. Of het moet zijn dat je indruk wil maken...




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!