Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




19-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen bereid een jaar seks op te geven voor slanke lijn


Vrouwen bereid een jaar seks op te geven voor slanke lijn



51 procent van de Amerikaanse vrouwen geeft toe dat ze een jaar seks zouden opofferen in ruil voor een slanke lijn.


Het Amerikaanse magazine Fitness ondervroeg 2.400 vrouwen, daaruit blijkt dat de rest van de dames, wel liever geweldige seks zou willen hebben en 13 kilo overgewicht. 43 procent geeft toe maaltijden over te slaan om mager te blijven, 39 procent probeerde al een crashdieet om snel af te vallen. Een op de drie heeft al een celebdieet gevolgd, maar zegt wel dit nooit nog te willen herhalen. Voorbeelden daarvan zijn het babyvoedingdieet, de favoriet van Jennifer Aniston, of de fruitsapdetox van Gwyneth Paltrow. Maar ze hadden te veel honger bij deze extreme diëten om ermee door te zetten.


Een vijfde sport meer dan twee uur per dag, een kwart verwijderde al foto's van Facebook omdat ze vonden dat ze er te dik op leken. 27 procent van de lezers volgde al zoveel keer een dieet dat ze het exacte aantal pogingen niet meer weten, 44 procent was op het tijdstip van de enquête op dieet.


Pam O'Brien van Fitness Magazine: "Iedereen voelt de druk om mager te blijven. Beelden op televisie en actrices in films zorgen hiervoor. Het is moeilijk om af te vallen en het gewicht er af te houden, dus zijn vrouwen bereid dingen te proberen die snel werken als een detoxkuur of een afslankingspil, ze willen allemaal een snel resultaat. Als je een gezond dieet volgt en ongeveer 1.500 calorieën per dag opneemt, zul je een halve tot een kilo per week verliezen. Sport is ook een belangrijke factor, probeer iets te vinden dat je leuk vindt. Dit maakt endorfines vrij en geeft een boost aan het metabolisme."



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Energieleveranciers dumpen 100.000 Vlaamse gezinnen


Energieleveranciers dumpen 100.000 Vlaamse gezinnen





De koudste winter in dertig jaar heeft voor een schokgolf gezorgd op de Vlaamse energiemarkt. In een jaar tijd zijn 9.170 bijkomende gezinnen door hun energieleverancier gedumpt omdat ze hun elektriciteits- of gasfactuur niet meer kunnen betalen. In totaal zijn er nu meer dan 100.000 Vlaamse gezinnen bij een netbeheerder moeten aankloppen voor hun gas en elektriciteit, zo melden De Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg.
 
Energiearmoede
Wie zijn energiefactuur niet meer kan betalen bij een commerciële leverancier, zoals Nuon, Essent of Luminus, komt automatisch bij netbeheerder Eandis terecht. "Bedoeling is dat die klanten zo snel mogelijk terug op de vrije markt terechtkomen, maar dat lukt niet", zegt Simon Van Wymeersch, woordvoerder van Eandis. "Er blijven gewoon gezinnen bijkomen die hun energiefactuur niet meer kunnen betalen."
 
Schrijnend
Samenlevingsopbouw Vlaanderen, een vzw die zich met energiearmoede bezighoudt, spreekt van een schrijnende situatie. "Zeker nu de CREG, de toezichthouder van de overheid op de energiemarkt, Eandis het leven zuur maakt", zegt armoede-expert Ellen Dries. "Door een nieuwe berekeningsmethode is Eandis niet langer de goedkoopste op de markt." (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse priesters steunen Léonard niet meer

Vlaamse priesters steunen Léonard niet meer


http://img220.imageshack.us/img220/2175/leonardc.jpg



Er gaapt een kloof tussen de basis en de kerkhiërarchie. Dat blijkt uit een enquête van een Corelio-krant bij Vlaamse pastoors. Alle Vlaamse pastoors hebben tussen eind december en eind januari een vragenlijst gekregen. 248 van hen (of ongeveer eenderde) heeft de lijst ingevuld.
 
Bijna 70 procent van de pastoors zegt inhoudelijk niet op dezelfde lijn te zitten als Léonard. Naast de afwijzing van Léonard vallen ook de vooruitstrevende ideeën van de pastoors op, luidt het. Zo vindt 73,3 procent dat het celibaat maar beter afgeschaft kan worden en 68,7 procent wil vrouwen niet langer uitsluiten van het priesterambt.
 
Geen enkele bisschop wilde reageren op de resultaten. Aartsbisschop Léonard zelf noemt het een domme enquête.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tito & Tarantula - Back to the House

Tito & Tarantula - Back to the House

Klik op de foto om hun te beluisteren





Tito & Tarantula is een rock band, opgericht in Californië in 1992.
De band is het best bekend met zijn liedjes 'After Dark' en 'Back to the House'




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vande Lanotte krijgt slappe lach in De Laatste Show


Vande Lanotte krijgt slappe lach in De Laatste Show

Klik op de foto om het filmpje te bekijken..beslist kijken !






Op een gastcollege aan de Universiteit Gent pleiten voor een Belgische Unie en daarna dat model nog eens komen uitleggen in 'Terzake', zoiets kruipt niet in de koude kleren. Johan Vande Lanotte was dus al lang blij dat het er in 'De Laatste Show' gisteravond iets leutiger aan toe ging. En dat zal Michiel Devlieger geweten hebben...

Tijdens een uitleg van 'chef wetenschap' Filip Van den Abeele barstte de ex-bemiddelaar in schaterlachen uit. Wat er dan wel zo grappig was? Watson! Niet Emma, de actrice, maar de supercomputer die de Amerikaanse versie van het tv-spelletje 'Waagstuk' gewonnen had. Toen Van den Abeele in mensentaal trachtte uit te leggen hoe dat principe in z'n werk ging, was het hek van de dam. Een interne Google was nog nooit zo grappig...




» Reageer (0)
18-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Samen slapen kan koppels twee uur slaap kosten

Samen slapen kan koppels twee uur slaap kosten




Samen in bed, het kan prettig zijn. Maar zoals veel koppels uit ervaring weten, zit er vaak een schaduwkant aan het slapen in één bed. Want iedereen heeft nu eenmaal zo zijn slaapgewoonten en die worden door de partner niet altijd op prijs gesteld. En dat kan mensen zo'n twee uur slaap per nacht kosten.
 

Uit onderzoek dat werd uitgevoerd bij 1.000 mensen blijkt dat de slaapgewoonten van de partner maar liefst 80 procent van de ondervraagden serieus heeft doen nadenken over het vervangen van het dubbele bed door twee afzonderlijke bedden of zelfs over de verhuizing naar een andere slaapkamer.
 

Volgens Jessica Alexander, onderzoekster voor de Britse 'Slaapraad' slaapt één koppel op de tien in een eenpersoonsbed en zou een op de vijf dat eigenlijk ook graag willen doen. "Een heel groot bed en afzonderlijke bedden kunnen helpen, maar als het mensen echt uit hun slaap houdt, is een andere kamer de enige oplossing. Je kunt elkaar altijd nog knuffelen of intieme momenten beleven alvorens je eigen bed op te zoeken".


De meest voorkomende klacht betreft het vasthouden van de bovenkant van de lakens terwijl je wegrolt van de ander, die zo in de kou blijft liggen. Vier op de tien koppels heeft daar (slechte) ervaringen mee. Andere pijnpunten: een van de partners beweegt zich weg van de ander en wordt door hem/haar gevolgd tot iemand op de rand van het bed balanceert en er bijna uitvalt, tandengeknars, praten in de slaap en snurken.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niet borsten, maar buikje bezorgt complexen


Niet borsten, maar buikje bezorgt complexen



Vrouwen lopen doorgaans met lichaamscomplexen rond. Ruim 8 op de 10 vrouwen heeft problemen met de buikzone en hoopt op een maatje minder. Meest tevreden zijn de dames over de borsten.


In opdracht van lingerieketen Triumph werden 1200 vrouwen in België en Nederland ondervraagd over hun lichaam. Daaruit blijkt dat de doorsnee vrouw met heel wat complexen kampt. Vooral de buikzone baart zorgen. Zowel bij jong als oud staat het buikje in de weg. 83 procent wil dan ook graag het eigen figuur verbeteren.


Qua maat schommelen meer dan de helft tussen 38 en 44. Sporten en diëten zijn populairste methodes in de strijd naar dat maatje minder, gevolgd door figuurcorrigerende lingerie en plastische chirurgie.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/dik-buikje.jpg?t=1298044371



Wat de borsten betreft, klaagt de Belgische vrouw minder. De boezem scoort in vergelijking met benen, billen en buik, het best. Jongere vrouwen mikken wel graag op een grotere cup. Al zijn daar middeltjes voor. Tussen 15 en 29 jaar bezit 1 op 5 een push-up beha.
 

Verrassend genoeg schijnen de benen minder belangrijk. Slechts 15 procent stipt de benen aan als belangrijkste lichaamsdeel. 1 op 3 dames is trouwens tevreden over de benen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zilver duurst in ruim dertig jaar, goudprijs stijgt

Zilver duurst in ruim dertig jaar, goudprijs stijgt


http://img823.imageshack.us/img823/9098/zilver.jpg



De prijs voor zilver steeg vandaag tot het hoogste peil sinds 1980. Voor een ounce van het edelmetaal werd 31,95 dollar betaald, het meest sinds maart 1980. Ook de goudprijs stijgt verder en neemt nu de kaap van 1.400 dollar in het vizier. Vandaag werd voor een ounce goud 1.388,15 dollar betaald. Dat is het hoogste bedrag in vijf weken. Sinds januari is de goudprijs al 50 dollar duurder geworden.
 
Grondstoffen worden duurder als gevolg van ongerustheid over de inflatie en de spanningen in het Midden-Oosten. Ook de toenemende vraag in China drijft de prijs de hoogte in. De kwestie van dure grondstoffen zal ook op de G20-top in Parijs ter sprake komen.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oude Britten dronken uit schedels

Oude Britten dronken uit schedels


In de Gough's Cave werd in 1903 ook al het 10.000 jaar oude skelet van de 'Cheddar Man' gevonden.


De oude Britten gebruikten menselijke schedels als recipiënt om eruit te drinken tijdens een soort ritueel. Dat ontdekten wetenschappers, die prehistorische voorwerpen van 14.700 jaar oud uit Gough's Cave in Somerset onderzochten.


Tussen de menselijke beenderen zaten drie 'schedelbekers', twee van volwassenen en een van een kind. Dat zijn de oudste ooit gevonden en ook de enige op de Britse eilanden. Volgens de experts werden de schedels zodanig nauwkeurig behandeld dat hun gebruik als recipiënt voor vloeistoffen de enige logische verklaring lijkt.


Gough's Cave ligt in de Cheddarkloof, een diepe canyon van kalksteen in de zuidelijke hoek van de Mendipheuvels. In 1903 werd het volledige skelet van de 'Cheddar Man' er gevonden, een man die zo'n 10.000 jaar geleden moet geleefd hebben. Uit de vondst concludeerden vorsers dat de oude Britten bekwaam waren om menselijke lichamen na de dood te bewaren.



De 'Cheddar Man'.
De 'Cheddar Man'.



Onderzoek bracht aan het licht dat het beenmerg van mensenlijken gebruikt werd en dat de welvingen van schedels zorgvuldig werden bewerkt tot gladde recipiënten. "Een helse klus, als je weet welke werktuigen er toen voorhanden waren", zegt Silvia Bello van het Natural History Museum.

De resultaten van het onderzoek werden gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift PLoS One.




» Reageer (0)
17-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We werken 4 uur per week minder dan 20 jaar geleden

We werken 4 uur per week minder dan 20 jaar geleden



We hebben het allemaal druk-druk-druk, de combinatie van werk, gezin en vrienden is lastig en we hebben de indruk dat we nog nooit zoveel gewerkt hebben, en zo weinig vrije tijd hebben gehad. Maar perceptie kan serieus bedriegen: een simpele tijdsregistratie toont dat we (gemiddeld) vier uur minder werken dan 20 jaar geleden.

Twaalf jaar geleden werden inwoners van de 12 landen van de Europese Unie bevraagd over hun werk. Toen bleek dat ze 40,5 uur werken. In 2011 werken de inwoners van die 12 landen nog gemiddeld 36,5 uur. Als we alle landen van de EU samen nemen (ondertussen 27), dan is dat 37,5 uur.

Grote werkdruk
Dat klinkt goed, maar is het niet: we werken dan misschien wel minder absolute uren, maar de werkdruk en het tempo zijn serieus opgevoerd. Met andere woorden: we verrichten even veel of misschien wel meer werk dan 20 jaar geleden in minder tijd. Meer dan zes op de tien werknemers in de Europese Unie worden geconfronteerd met een zeer hoog werktempo.
 
Meer vrouwen en ouderen werken
Door de uitbreiding van de EU is het aantal werknemers gestegen van 150 miljoen naar 235 miljoen.

Een andere belangrijke evolutie: er zijn meer vrouwen en meer 50-plussers aan het werk. De tewerkstelling van vrouwen steeg van 50 naat 63 procent, die van 50- tot 64-jarigen van 49 naar 56 procent.

Vrouwen vervullen ook iets vaker een leidinggevende functie (van 26 naar 33 procent), maar tegelijk werken ze ook vaker deeltijds. Eén op vijf vrouwen werkt minder dan 20 uur per week, tegenover een man op de veertien. Gemiddeld werkt een Europese man per week 7 uur meer dan een vrouw.
 
Vier Europese werknemers op de vijf beschikken over een contract van onbepaalde duur.(br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleptomane kat loopt tegen de lamp

Kleptomane kat loopt tegen de lamp

Klik op de foto om het filmpje te bekijken





In het Californische San Mateo is de kleptomane kat Dusty 'ontmaskerd'. Het beestje wist de voorbije drie jaar meer dan 600 voorwerpen te ontvreemden bij de buren van het baasje. Op één nacht ontvreemdde ze eens elf voorwerpen, haar record. De strooptochten werden nu vastgelegd via een infraroodcamera van het televisieprogramma 'Animal Planet'. De buren hadden al langer weet van de zogenaamde dief.
 
Dusty kreeg inmiddels de bijnaam 'Klepto de kat'. Op de infraroodbeelden is te zien hoe de kat voorwerpen van allerlei aard steelt, van een spons over een plastieken dinosaurus tot een beha. Gedurende drie jaar heeft de kat "servetten, handschoenen, schoenen, kousen en speelgoed" gestolen, zei Dusty's baas Jean Chu aan televisiezender ABC, al stal ze het liefst badkledij. De buren halen er nooit de politie bij, maar lopen even langs bij Chu als ze plots iets missen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leer de symptomen van Alzheimer kennen, om erger te voorkomen

Leer de symptomen van Alzheimer kennen, om erger te voorkomen



Eigen aan de ziekte van Alzheimer is dat de persoon die eraan lijdt meestal niet zelf naar de dokter stapt. Vaak is het dus de naaste omgeving die de symptomen moet herkennen, om zo tijdig hulp in te roepen. Daarom slaan verschillende zorgorganisaties de handen in elkaar om de Belgen beter in te lichten over de symptomen van Alzheimer.

Alzheimer is niet te genezen, hoogstens uit te stellen. Maar dat kan alleen als de ziekte in een vroeg stadium wordt opgespoord. En daar wringt het schoentje: meestal wordt de ziekte in een laat stadium ('dementiestadium') vastgesteld.

Nochtans zijn er tot 30 maanden voor de eigenlijke diagnose al symptomen zoals geheugenverlies, onzekerheid, angst, klachten over slaapgedrag en eetlust en eenzaamheid merkbaar. In totaal zijn er 25 symptomen, die in deze eenvoudige vragenlijst getest kunnen worden.

Speciale hersenscans zou de diagnose in de nabije toekomst gemakkelijker én vroeger kunnen  maken, aangezien de eiwitstapeling in de hersenen al aanvat jaren voor de eerste symptomen verschijnen. Maar vooralsnog moeten we ons dus richten op de eerste uiterlijke tekenen van de ziekte. Meer info op www.geheugenproblemen.be




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tentoonstelling Luc Tuymans opent vrijdag in Bozar

Tentoonstelling Luc Tuymans opent vrijdag in Bozar




In Bozar in Brussel is vanaf vrijdag "Retrospective" te zien, de eerste grote overzichtstentoonstelling van de Belgische kunstenaar Luc Tuymans in ons land. De expositie, die al een tournee door de Verenigde Staten achter de rug heeft, zal in Europa nergens anders te zien zijn.

De tentoonstelling bevat zeventig werken die de kunstenaar tussen 1978 en 2008 gecreëerd heeft. De meeste zijn afkomstig uit enkele belangrijke series van de schilder. Zo zullen de reeksen "At Random", "Der Architekt" en "Mwana Kitoko: Beautiful White Man" volledig te zien zijn.
 
"Luc Tuymans werkt in reeksen. Bij de samenstelling van deze tentoonstelling hebben we er dan ook bewust voor gekozen om enkele van deze reeksen volledig te reconstrueren", zegt Madeleine Grynsztejn, een van de twee curators van deze tentoonstelling. "Daarnaast hebben we er ook voor gekozen om deze tentoonstelling chronologisch aan te pakken", aldus collega Helen Molesworth. "Daardoor konden we zowel de continuïteit als de veranderingen in zijn werk duidelijk weergeven."
 
Volgens de kunstenaar zelf gaat het om "een intelligente tentoonstelling, die erg overzichtelijk is en gericht is op een breed publiek". Tuymans was ook erg enthousiast over de samenwerking met de curators. "Het idee om de series te reconstrueren vond ik een erg boeiend gegeven."
 
De werken uit de tentoonstelling moesten worden samengebracht vanuit verschillende locaties. Belangrijke musea en privéverzamelaars uit de VS, Duitsland, Zwitserland, Zweden, België, Nederland en Luxemburg gaven werken in bruikleen. De tentoonstelling in de Brusselse Bozar loopt nog tot 8 mei. Tickets kosten 10 euro. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prins Laurent reed 140 km/u op pechstrook om files te vermijden


"Prins Laurent reed 140 km/u op pechstrook om files te vermijden"

http://img265.imageshack.us/img265/9454/prinslaurent.jpg


Maandag reed prins Laurent 82 km/u in een zone 50, wat hem meteen op intrekking van zijn rijbewijs kwam te staan. Geen alleenstaand geval, getuigt een man die de voorbije negen jaar regelmatig met het koninklijk gezelschap meereed in de Sudpressekranten.

Prinses Claire maakt zich grote zorgen om het rijgedrag van haar man, zeker als de kinderen erbij zijn. Enkele maanden geleden nog zat ze naast Laurent toen hij op een Franse snelweg tegengehouden werd door de politie. Er kwam toen een forse som aan te pas om te beletten dat zijn wagen in beslag genomen zou worden.

De collega's van Sudpresse kregen Laurent gisteren even te pakken. "Ik weet waarvoor jullie bellen, maar ik kan daar niets over zeggen. Uw Vlaamse collega's hebben in ieder geval stommiteiten over mij geschreven."

"Doodsangsten doorstaan"
Nochtans klinkt het anders bij James Lohest, zijn milieuraadgever bij het ter ziele gegane KINT. "Gedurende negen jaar heb ik in alle auto's gezeten die de prins had. Laurent is een uitstekend chauffeur, maar vaak genoeg heb ik toch doodsangsten doorstaan."

In 2003 schreef Lohest zelfs een brief naar de prins en het paleis. "Hij vertrok systematisch te laat voor een afspraak en probeerde dan op de baan die tijd in te halen. Dat was een nachtmerrie. Zo reed hij 140 kilometer per uur op de pechstrook om de files te vermijden en plakte hij steevast in het 'gat' van zijn voorligger. Hij heeft zelfs eens een non aangereden, met twee dagen hospitalisatie tot gevolg."

Hoezeer Lohest er ook op aandrong om iets aan zijn rijstijl te doen, de prins bleef onverzettelijk. "Hij zei al lachend dat ik moest zwijgen. Het is een mirakel dat hij nog nooit een ernstig ongeval gehad heeft." Elk jaar verzamelde Laurent minstens zes PV's, aldus de ex-raadgever. "Die betaalde hij netjes, dat kwam nooit in de pers."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12,8 miljoen euro voor zelfportret Andy Warhol

12,8 miljoen euro voor zelfportret Andy Warhol




Een kolossaal zelfportret van de Amerikaanse kunstenaar Andy Warhol (1928-1987) heeft op een veiling in Londen 12,8 miljoen euro opgebracht. Dat is twee keer zoveel als werd verwacht, aldus veilinghuis Christie's. Het kunstwerk uit 1967 meet maar liefst 1,8 vierkante meter.


Christie's repte van "een van de meest representatieve en iconische beelden van de artiest''. 'Zelfportret' behoort tot een serie van elf grote zelfportretten die Warhol in 1967 maakte. Sinds 1974 was het in handen van een privéverzamelaar. Het onlangs herontdekte werk was bij Christie's voor het eerst voor het grote publiek te zien.


Afgelopen dagen heeft het Britse veilinghuis goede zaken gedaan. Dinsdag wisselde een kunstwerk van de Britse schilder Francis Bacon van eigenaar voor 27 miljoen euro en kort daarvoor een van de Spaanse kunstenaar Salvador Dali voor 15 miljoen euro




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedaan met goede manieren na 14 maanden huwelijk

Gedaan met goede manieren na 14 maanden huwelijk





De romantiek sterft na slechts 14 maanden nadat je in het huwelijksbootje stapte, dat blijkt uit een Britse enquête.

Naar toilet gaan
Veertien maanden lijkt het punt te zijn waarop mannen en vrouwen stoppen met vaak 'Ik hou van je' te zeggen, dat blijkt uit een enquête bij 2.000 getrouwde koppels. Dan beginnen dames ook minder make-up en mooie kledij in huis te dragen, mannen scheren zich dan minder en laten de deur open wanneer ze naar het toilet gaan. De meeste koppels zeiden wel gelukkig te zijn, ze aanvaarden deze veranderingen als een natuurlijk onderdeel van hun relatie. 

Op gemak
Nick Elson van Better-Bathrooms.com, het bedrijf dat de enquête liet uitvoeren: "Iedereen weet dat wittebroodsweken schitterend zijn, maar je op je gemak voelen bij elkaar kan enkel goed voor de relatie zijn. Ik ben verbaasd dat zoveel vrouwen verdragen dat hun partner in hun bijzijn naar het toilet gaat."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prinses Astrid geopereerd voor urologische aandoening

Prinses Astrid geopereerd voor urologische aandoening





Prinses Astrid werd deze morgen in het UCM Sint-Pieter te Brussel geopereerd voor een goedaardige urologische aandoening, meldt de persdienst van het paleis.

De operatie is zonder problemen verlopen. Prinses Astrid stelt het goed. Ze zal enkele dagen in het ziekenhuis verblijven, waarna ze een paar weken thuis moet herstellen. Prinses Astrid is 48 jaar, ze heeft vijf kinderen. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontcijferd: waarom Van Goghs gele verf bruin wordt

Ontcijferd: waarom Van Goghs gele verf bruin wordt




Het is al jarenlang een groot mysterie waarom de kleuren geel op de schilderijen van de Nederlandse schilder Vincent Van Gogh verkleurt naar bruin. Een team van Universiteit Antwerpen heeft ontcijferd hoe dat komt.

Dat gele verf soms bruin wordt onder invloed van zonlicht, was in de 19e eeuw bekend, maar niet alle schilderijen hebben er evenveel last van en de mate van verkleuring varieert sterk. Wetenschappers vermoedden dat de verkleuring verband hield met het gebruik van chroom in de gele verf uit de tijd van Van Gogh.

Proef
Uit twee schilderijen van Van Gogh, "Veld met bloemen bij Arles" (1888) en "Oever van de Seine" (1887) werd een microscopisch klein stukje verf onderzocht. Daarnaast verouderden de onderzoekers verf uit oude verftubes met een UV-lamp.

"Bij een van deze proefstukjes was het raak. Het was afkomstig uit een historische verftube van schilder Rik Wouters. Dit stukje veranderde in drie weken van felgeel naar chocoladebruin", aldus onderzoeksleider Koen Janssens.

Chroom
De monsters werden onder meer onderzocht met röntgenstraling van de grote deeltjesversneller ESRF in Grenoble. Daarbij kwam een verandering in het element chroom in de verkleurde verf naar voren.

Verder onderzoek is nodig om de dynamiek van de verkleuring in kaart te brengen en na te gaan hoe dit proces gestopt of vertraagd kan worden.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kracht van het brein bij pijn

De kracht van het brein bij pijn




De houding van een patiënt tegenover medicatie heeft een rechtstreekse invloed op de werking ervan, ontdekten vorsers.

Engelse onderzoekers bestudeerden hoe de houding van mensen het effect van medicijnen treffen. 22 mannen kregen remifentinal, een krachtige pijnstiller, terwijl een hete stang aan hun kuit bevestigd werd. Zonder de mannen te informeren, kregen ze het medicijn toegediend. Hierdoor daalde hun ervaring van pijn met gemiddeld 11 punten van 66 naar 55. Wanneer de mannen wisten dat ze een pijnstiller kregen, hoewel de dosis hetzelfde bleef, daalde hun perceptie van pijn tot gemiddeld 39.

Vervolgens kregen ze te horen dat de toediening van de medicatie was gestopt, terwijl dat niet het geval was, waarop hun ervaring van pijn terug steeg naar 64.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zware zonnestorm verstoort radiocommunicatie in China

Zware zonnestorm verstoort radiocommunicatie in China




De zwaarste zonnestorm in vier jaar tijd heeft in het zuiden van China geleid tot verstoring van de radiocommunicatie. Dat hebben staatsmedia gemeld. Chinese experts denken dat de problemen nog wel drie dagen kunnen duren. Bij ons zijn er nog geen problemen gemeld, al kunnen die later vandaag nog optreden.

Een zonnestorm bestaat uit protonen en elektronen die loskomen van de zon en met enorme snelheid de kosmos in worden geslingerd. De deeltjes kunnen in de buurt van de polen de aarde bereiken en krijgen daar een elektrische lading.

2003
De afgelopen jaren is de zon niet erg actief geweest. De laatste keer dat de zon een grote wolk geladen deeltjes richting aarde schoot was in 2003. Toen viel in Zweden de elektriciteit uit en hielden navigatiesystemen van vliegtuigen ermee op.

Luchtvaart
De aarde krijgt vandaag de effecten van de zonnestorm te verwerken. De kans is groot dat gps-systemen in bijvoorbeeld auto's en op mobiele apparatuur met storingen te maken krijgen. Ook dreigen problemen met het radioverkeer in de luchtvaart.




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!