Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




07-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mark Knopfler - Brothers in Arms

Mark Knopfler - Brothers in Arms

Klik op de foto om hem te beluisteren





Mark Knopfler OBE (Glasgow, 12 augustus 1949) is een Britse zanger en gitarist, vooral bekend als frontman van de Britse rockband Dire Straits.

Zijn beroemde gitaarspel lijkt een kruising tussen de zweverige Shadowssound van Hank B. Marvin en het fingerpickingspel van J.J. Cale. De lage neusstem van Knopfler roept herinneringen op aan Bob Dylan en eveneens J.J. Cale.

Dire Straits behaalde meteen groot succes met hun debuutalbum Dire Straits. Hierop staat onder meer het bekende "Sultans of Swing", wat hen in 1977 hun eerste platencontract opleverde. In 1985 verscheen Brothers in Arms, een van de eerste volledig digitaal opgenomen platen. Het album is met 269 weken in de Nederlandse Album Top 100 het langst genoteerde album aller tijden.

Naast zijn werk met Dire Straits bracht Knopfler een aantal soundtracks en later ook soloalbums uit. Daarnaast is hij een veelgevraagd sessie- en studiomuzikant. Hij schreef ook nummers voor andere artiesten waaronder "Private Dancer" voor Tina Turner en "I Think I Love You Too Much" voor de blinde bluesgitarist Jeff Healey. Hij werkte mee aan de albums Slow Train Coming en Infidels van Bob Dylan en trad op als producer voor onder andere Willy Deville, Aztec Camera en Randy Newman. Samen met Chet Atkins bracht hij een aantal albums uit waaronder Neck and Neck.

Zijn eerste soloalbum heet 'Golden Heart' en komt uit in 1996.

In 2000 verscheen 'Sailing to Philadelphia' waarvan het titelnummer hem een kleine hit opleverde in verschillende landen.

In 2001 werd hij vernoemd in een dinosauriër, omdat de paleontologen toevallig Money for Nothing op hadden staan toen zij het fossiel vonden: Masiakasaurus knopfleri.

In 2003 werd Knopfler door Monica Beltran aangereden op zijn motor waarbij hij zeven ribben, zijn schouderblad en zijn sleutelbeen brak. Zeven maanden lang heeft Knopfler zijn werkzaamheden moeten staken en hij blies zijn tour ter promotie van zijn derde album af. Knopfler herstelde volledig.

Na het duetalbum "All The Roadrunning" (2006) met Emmylou Harris bracht Knopfler een vijfde soloalbum uit op 14 september 2007. De opvolger van "Shangri-La" kreeg de naam "Kill To Get Crimson" en bevat twaalf tracks. Ter promotie van dit album trad Knopfler op 29 en 30 maart 2008 en 31 maart 2008 op in Nederland in respectievelijk de Heineken Music Hall in Amsterdam en Ahoy in Rotterdam.

Knopfler is eigenaar van de British Grove Studios in West-Londen.

In 2009 verscheen 'Get Lucky'. Dit is zijn zesde soloalbum. Voor de opnames trok de frontman van Dire Straits zich terug in zijn eigen British Grove Studios in Londen, die hetzelfde jaar het Music Producers Guild Award voor 'Best Studio' kreeg.'Get Lucky' telt 11 nummers en is een verkenningstocht langs de muzikale roots van Knopfler.

In het voorjaar en de zomer van 2010 werkt hij aan een wereldtournee bestaande uit bijna 90 shows in Noord-Amerika en Europa. Hij speelt hoofdzakelijk materiaal uit zijn solo-carrière, maar ook enkele Dire Straits-songs. Op 28, 29 en 30 juni 2010 deed de tour de uitverkochte Heineken Music Hall in Amsterdam aan.




» Reageer (0)
06-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tarte tatin met peren

Tarte tatin met peren


http://img15.imageshack.us/img15/7535/tartetatinmetperen.jpg


Ingrediënten:
•2 blikken peren op siroop
•1 rol bladerdeeg
•1 ei
•ongezouten bakboter




Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.

- Laat de peren goed uitlekken in een zeef en dep ze droog.

- Vet een taartvorm royaal in met boter. Schik de peren in de taartvorm met de bolle kant naar beneden. Bedek de peren met het bladerdeeg en druk goed aan. Bestrijk het deeg met losgeklopt ei.

- Bak de taart gedurende ongeveer 20 minuten op 180 graden.

- Haal de taartvorm uit de oven en haal de taart meteen uit de vorm door ze omgekeerd (dus met de peren naar boven) op een bord of taartschotel te leggen.

- Serveer de taart terwijl ze nog warm is met ijs of zure room. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fernand Khnopff 1858 - 1921 was een Belgische schilder

Fernand Khnopff 1858 - 1921 was een Belgische kunstschilder

Klik op de foto om een filmpje van zijn overige werken te bekijken







Fernand Khnopff (Grembergen, 12 september 1858 - Brussel, 12 november 1921) was een Belgische symbolistische schilder, beeldhouwer en ontwerper .


Hij bracht zijn jeugd door te Brugge, later verhuisde hij met zijn ouders naar Brussel. De zomer brachten zij in het Ardense dorpje Fosset (gemeente Sainte-Ode) door, waar Khnopff later vele landschappen zou schilderen. Hij ging op aandringen van zijn vader aan de Brusselse Universiteit studeren. Reeds na één jaar staakte hij zijn rechtenstudie en schreef zich in voor een opleiding aan de Brusselse Academie voor Schone Kunsten.




http://img11.imageshack.us/img11/1650/fernandkhnopff1.jpg




Zijn voornaamste leraar was er Xavier Mellery. Tijdens een reis naar Parijs in 1877 onderging hij de invloed van Delacroix en in Engeland maakte hij kennis met de broederschap der Prerafaëlieten.


In 1883 was hij medeoprichter van de Groupe des XX. Hij exposeerde ook op de Parijse Salons de la Rose-Croix van Joséphin Péladan, en bij de Weense Secession.




http://img842.imageshack.us/img842/7254/fernandkhnopff2.jpg
Een jonge Engelse dame (1898), een sculptuur van Khnopff uit het Musee d'Orsay



Khnopff had een veeleer gesloten persoonlijkheid en was een eenzaat. Toch werd zijn talent erkend tijdens zijn leven. Hij werd bekleed met de Leopoldsorde. In 1900 ontwierp hij, geholpen door architect Pelseneer, zijn eigen woning als een schrijn gewijd aan het ik. Zijn werk werd in literaire uitgaven van de Brusselse uitgever Edmond Deman ter illustratie gebruikt.



Zijn zuster Marguerite, waarmee hij een zeer intieme band had, was zijn favoriete model. Hij had erg te lijden onder haar huwelijk in 1890.




http://img528.imageshack.us/img528/3913/fernandkhnopff3.jpg
Zijn zuster Marguerite



De kamer waar het portret van zijn zuster Marguerite is in gemaakt vormde een soort van toevluchtsoord in zijn woning in Brussel, waar Khnopff zijn geliefkoosde werken en reproducties bewaarde.



De schilderijen van Fernand Khnopff behoren tot het symbolisme. Khnopffs meest bekende onderwerpen zijn landschappen te Fosset, portretten van dames uit de Brusselse bourgeoisie, stadsgezichten van Brugge en symbolistische composities. Uit de meeste doeken spreekt een mysterieuze, bevreemdende sfeer. Zijn personages vertonen vaak androgyne trekken. Zijn meesterwerk is De liefkozing uit 1896, een afbeelding van Oedipus die zich tegen de sfinx aanvlijt.




http://img6.imageshack.us/img6/5600/deliefkozingen1896.jpg
De liefkozing uit 1896



In 2005 eindigde hij op nr. 102 tijdens de Vlaamse versie van de verkiezing van De Grootste Belg.



http://img713.imageshack.us/img713/5408/fernandkhnopff5.jpg



Hij overleed op 12 december 1921 te Sint-Joost-ten-Node. Zijn werk geniet sedert de zeventiger jaren van een hernieuwde belangstelling en erkenning, zodat de kunstwereld hem nu beschouwt als het boegbeeld van het Belgische symbolisme.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italiaans museum vraagt cultureel asiel aan in Duitsland

Italiaans museum vraagt cultureel asiel aan in Duitsland



Een privémuseum voor hedendaagse kunst in Italië heeft een wel heel speciaal verzoek aan de Duitse bondskanselier Angela Merkel gericht. De directeur van het museum vlakbij Napels wil dat Merkel "politiek-cultureel asiel" verleent aan zijn kunstverzameling, om op die manier te verhinderen "dat een belangrijke culturele erfenis verloren gaat".


Het CAM-museum (Casoria Contemporary Art) bestaat sinds 2005 en heeft in die periode een collectie uitgebouwd van zo'n 1.000 kunstwerken van artiesten uit meer dan zestig landen over de hele wereld. Het museum krijgt geen subsidies en is ondergebracht in een gerenoveerde voormalige school.
 

Volgens directeur Antonio Manfredi heeft hij intussen twee jaar van dreigementen en vandalisme achter zich. Hij vermoedt dat exposities over de Napolitaanse maffia, immigratie, censuur en pedofilie de oorzaak zijn van die vijandigheid. Manfredi klopte al bij Italiaanse instellingen aan, maar zijn roep om aandacht en bescherming bleef zonder gehoor.
 

"In Italië krijgt van alle problemen dat van de cultuur en de bescherming ervan spijtig genoeg het minste aandacht", zegt de directeur. Hij meent dat de Duitse regering wel de nodige aandacht en zorg schenkt aan sociale en culturele activiteiten. Hij is bereid zijn kunstverzameling en alle museummedewerkers naar Duitsland te verhuizen.

Of Angela Merkel zal antwoorden, is nog maar de vraag.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ivoorberg in Zimbabwe groeit

Ivoorberg in Zimbabwe groeit



De voorraad aan ivoor in Zimbabwe is opgelopen tot 42.000 kilo. De slagtanden van olifanten zijn verzameld in de vele wildparken van het Afrikaanse land. De waarde wordt geschat op bijna 7 miljoen euro.

Het straatarme Zimbabwe wil graag een deel van de voorraad verkopen. De opslag van de ivoorberg is duur, vooral door hoge beveiligingskosten. De handel in ivoor uit Zimbabwe is echter verboden tot 2016, op basis van het zogeheten Cites-verdrag om bedreigde diersoorten te beschermen. Het handelsverbod moet de stroperij van olifanten helpen tegengaan.

Zimbabwe heeft volgens officiële statistieken ongeveer 100.000 olifanten, maar vermoedelijk is een deel ten prooi gevallen aan stropers bij de economische crisis.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Australiër houdt krokodil af tijdens zwempartij

Australiër houdt krokodil af tijdens zwempartij


http://img94.imageshack.us/img94/9698/krokodilt.jpg



Een Australiër heeft zaterdag tijdens een zwempartij in het noordelijke deel van de Australische staat Queensland geworsteld met een 2,5 meter lange krokodil. Hij slaagde erin weg te komen met slechts enkele bijtwonden. De verwondingen aan zijn handpalm en linkerpols zouden niet levensbedreigend zijn.
 
Met twee dochters
De aanval gebeurde gisteren in de vooravond aan de populaire zwemplek Beening Creek in Napranum, 800 kilometer ten noorden van de Australische stad Cairns. De 37-jarige man was aan het zwemmen met zijn twee tienerdochters toen de krokodil hem aanviel. Hij vertelde de politie dat hij de zoutwaterkrokodil sloeg totdat die hem liet gaan.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aston Martin van koning Boudewijn levert 333.500 euro op

Aston Martin van koning Boudewijn levert 333.500 euro op


© afp


In het Parijse Grand Palais is een Aston Martin van wijlen koning Boudewijn op een veiling van eigenaar veranderd voor een recordbedrag van 333.500 euro. Dat is een stuk hoger dan wat het veilinghuis Bonhams geschat had: tussen 200.000 en 240.000 euro. De bordeauxkleurige Aston Martin DB2/4 Sports Saloon uit 1955 werd tussen 2001 en 2008 grondig gerestaureerd.

Op de veiling werd ook nog een Bentley S1 Continental Sports Saloon uit 1956 aangeboden die ooit het eigendom was van baron Empain. De wagen veranderde van eigenaar voor 218.000 euro.



De Bugatti leverde iets minder dan een miljoen euro op.
De Bugatti leverde iets minder dan een miljoen euro op.


Een Bugatti Type 51 Grand Prix uit 1933, die geschat werd op 1 tot 1,4 miljoen euro, werd afgehamerd op 934.000 euro. Op de veiling werden enkele tientallen luxewagen en prestigieuze oldtimers aangeboden.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sam Tsui - Hold it against me

Sam Tsui - Hold it against me

Klik op de foto om hem te beluisteren




Sam Tsui is een student die dol is op muziek maken. Zo heeft hij het nummer 'Hold it against me' gezongen van Britney Spears.

Sam zingt, speelt piano, speelt in musicals of acteert gewoon wanneer hij er zin in heeft. Zolang hij er maar gelukkig van wordt! Zijn goede vriend Kurt Schneider is een songwriter , een muzikant, een producer en de ''master brain'' achter de video clips van Sam. Samen veroveren ze Amerika.



» Reageer (0)
05-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardvarkentje Antwerpse Zoo heeft het niet gehaald

Aardvarkentje Antwerpse Zoo heeft het niet gehaald





Het aardvarkentje van de Antwerpse Zoo heeft het niet gehaald. Afgelopen dagen ging het eten steeds moeizamer en sinds twee dagen ademde het ook moeilijk. Vannacht was blijkbaar alle energie opgebruikt en is het gestorven.

"De verzorgers hebben tijd nodig om dit verlies te verwerken", zegt woordvoerster Ilse Segers. "Zij hielden 24 op 24 permanentie en gaven het beste van zichzelf."

Het aardvarkentje werd geboren op 17 januari 2011. Over aardvarkens is bijzonder weinig geweten.  De kweek verloopt zeer moeizaam in Europa en van de weinige geboortes zijn er minder dan de helft van de dieren die het overleven.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Haarfouten die veel vrouwen begaat

Haarfouten die veel  vrouwen begaat



Je haar lijdt onder tal van fouten die je maakt, zonder dat je beseft dat deze schadelijk zijn. Daarom is het belangrijk hier onmiddellijk mee te stoppen.


Het probleem met je haar gedurende maanden te laten groeien zonder het te laten knippen is dat je kapper de vorm van je laatste knipbeurt niet meer kan volgen. Dus als je echt verzot bent op je huidige stijl, laat je het best om de zes weken knippen.

Te vaak wassen
Een frisse coupe voelt goed aan, maar door te vaak shampoo te gebruiken spoel je gezonde oliën weg, waardoor je haar erg droog wordt. Probeer een gezond evenwicht te zoeken door je shampoo om de dag af te wisselen met een conditioner die volume geeft.

Warm föhnen
Het is niet de hitte die je een gladde coupe geeft, maar de lucht uit je haardroger. Door een te warme stand te kiezen, gaan je lokken kroezelen. Droog daarom je haar liever wat langer, maar op een lager standje je coupe stralend te houden.

Nat haar borstelen
Je brengt je haar best niet in vorm voor het ongeveer 80 procent droog is. Het borstelen hiervoor is een verspilling van energie en kan nat, in de knoop geraakte lokken doen breken.






Haarlak en stijltang

Als je eerst haarlak op je lokken aanbrengt en er vervolgens met de stijltang over gaat, dan verbrandt je haar. Gebruik een beschermende spray voor je met de stijltang aan het werk gaat.

Verven
Als je je uitgroei wil bijwerken, is het niet nodig om je de reeds gekleurde haren ook bij te werken. Breng enkel een beetje verf aan op de wortels, zo riskeer je niet je lokken te beschadigen.

Pony vergeten
Omdat je pony je hele kapsel bepaalt, kun je het niet uitstellen tot je volgende knipbeurt om deze in vorm te houden. De meeste kapsalons knippen je dit gratis of voor een klein prijsje.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tip om niet langer eenzaam te zijn: verander jezelf

Tip om niet langer eenzaam te zijn: verander jezelf



Eenzaamheid is een bekende risicofactor voor hartziekten en andere gezondheidsproblemen, dat blijkt uit tal van onderzoeken. Vorsers ontdekten dat het geheim om dit te bestrijden heel eenvoudig is, je begint best bij jezelf.

Eenzaamheid is even slecht voor je gezondheid is als roken of overgewicht. Dit is echter een te voorkomen probleem, waarmee je dus ook je algemene welzijn een boost kan geven.
"Steeds meer mensen raken sociaal geïsoleerd, dit is een gezondheidsprobleem dat enkel toeneemt", aldus onderzoeker en psycholoog John Cacioppo. Hij bestudeerde wat de meest efficiënte methode is om eenzaamheid te bestrijden. Daaruit blijkt dat de beste manier is door sociale kennis aan te pakken, eerder dan te werken aan je sociale vaardigheden of kansen op meer interactie.

Zelfbeeld
De onderzoekers bestudeerden 20 studies om een klein maar duidelijk middel te ontdekken om eenzaamheid te bestrijden. De beste strategie is om de gedachten van eenzame personen over zichzelf en anderen te veranderen. Interventies die mensen helpen om de spiraal van negatieve gedachten over eigenwaarde en hoe anderen hen zien zijn het meest efficiënt om een eenzaam gevoel weg te nemen. Cognitieve gedragstherapie, een techniek die ook gebruikt wordt om depressie, eetstoornissen en andere problemen te behandelen blijken het beste te werken. "De sleutel om eenzaamheid te bestrijden draait er niet om andere mensen te voorzien waarmee ze kunnen omgaan of sociale vaardigheden aan te leren, maar door te veranderen hoe eenzamen over zichzelf denken."



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Superkoe die ontsnapte uit slachthuis overleeft ook onderkomen dierenasiel

Molly B de superkoe die ontsnapte uit slachthuis overleeft ook onderkomen dierenasiel



Er is Molly B, de bekende avontuurlijke Amerikaanse superkoe, blijkbaar geen rustige oude dag gegund. Vijf jaar geleden ontsnapte ze op spectaculaire wijze uit het slachthuis en onlangs moest ze ijlings gered worden uit het mega dierenasiel in Montana, waar ze haar laatste dagen aan het slijten was, en dat volledig onderkomen was. Tientallen lotgenoten hadden minder geluk en moesten worden afgemaakt.

'De onzinkbare Molly B' werd de bijnaam van de merkwaardige zwarte Angus in 2006, die zich toen ontpopte tot een zwemkampioene. Eerst sprong ze, destijds, gezwind met haar 544 kilo - dat is een overgewichtje - over een hek van 1,65 meter en holde ze recht van Mickey's Packing Plant de stad van Great Falls in.

Zwemkampioene
Op haar vlucht ondervond ze enige hinder van een Duitse scheper en van een SUV, terwijl ze op de hielen gezeten werd door de politie en de dierenbescherming. De vaars zwom uiteindelijk droogweg de Missouri over en kon aan de overkant pas tot stilstand gebracht worden na drie rake verdovingspijltjes. Na zoveel lef en moed beslisten de slachters met tien tegen één dat Molly B mocht blijven leven en niet naar de slachtbank moest.

Beproeving niet voorbij
Maar daar hield de beproeving voor het superbeest niet op. Molly B mocht weliswaar van haar oude dag genieten in het dierenasiel van Montana, maar dat raakte, na ziekte van een van de twee voltijdse werkkrachten, helemaal onderkomen. Zo'n 1.200 verzwakte dieren moesten ontzet worden. Tientallen stervende stukken vee, paarden en lama's moest men zelfs laten inslapen. In totaal leefden er in het asiel meer dan 600 lama's, minstens 100 paarden, ezels en vee, en ook nog bizons, kamelen, knaagdieren en nog andere beesten.

Ook relocatie loopt in het honderd
Maar Molly B, die had enkel last van een hoef: voor de rest was ze oké. Ze werd overgebracht naar een ranch in de buurt en binnenkort mag ze naar een kleiner asiel. Daar had Molly B al moeten zijn, maar ook de relocatie liep niet van een leien dakje. De vaars werd verwisseld met de stier 'Big Mike'. Maar de eigenaars van de kleine boerderij willen ook Molly B absoluut welkom heten. "Dat hebben we haar beloofd."



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zucchero & Paul Young - Senza Una Donna

Zucchero & Paul Young - Senza Una Donna

klik op de foto om hun te beluisteren






Zucchero, artiestennaam van Adelmo Fornaciari (Roncocesi (Emilia-Romagna), 25 september 1955), is een Italiaanse zanger, tekstschrijver, componist en producer. 'Zucchero' is Italiaans voor 'suiker', de bijnaam die hij van een lerares kreeg en die hij later voor zichzelf is gaan hanteren.

Zucchero brak in 1985 door in Italië na zijn deelname aan het Festival van Sanremo met het nummer Donne. Na enkele goedverkopende albums volgde in 1988 het uitermate succesvolle album "Blue's" dat het best verkochte album ooit in Italië werd en gemaakt werd met sessiemuzikanten als Clarence Clemons en de legendarische Memphis Horns. In 1989 volgde het album "Oro incenso e birra" (lett. "Goud wierook en bier", een woordspelige verwijzing naar het bijbelse "Goud, wierook en mirre"/"Oro incenso e mirra") met gastoptredens van Ennio Morricone, Rufus Thomas en Eric Clapton en dat de hits "Diavolo in me" en "Diamante" bevatte. In 1991 volgde de complete Europese doorbraak met een heropname van zijn vroegere hit Senza una donna (Engels: Without a woman) samen met Paul Young. Hiermee behaalde hij internationaal succes, wat hij spoedig herhaalde met een Engelse versie van Diamante met Randy Crawford. ...



Paul Anthony Young (Luton, 17 januari 1956) is een Britse popmuzikant.


Na zijn schooltijd ging Paul Young werken bij de Britse autofabrikant Vauxhall. In zijn vrije tijd speelde hij in bandjes. Met de band The Toasters scoorde hij in 1978 met Toast en als lid van de groep Q-Tips in 1980 met S.Y.S.Q.L.M.

In 1982 begon Paul Young een solocarrière. De single Love Of The Common People flopte in Groot-Brittannië. Nadat in Groot-Brittannië het nummer Wherever I Lay My Hat op de eerste plaats was gekomen, kwam er een geremixte versie uit van Love Of The Common People en die versie werd ook in Nederland een hit, nummer 1. Andere grote hits die Paul Young scoorde waren Come Back And Stay en Everytime You Go Away. Ook zong hij mee bij Band Aid.

Zijn debuutalbum "No Parlez" haalde de nummer-1 positie in de Nederlandse Album Top 100, het bleef daar 7 weken bovenaan, en is daarmee zijn meest succesvolle album in Nederland allertijden. Het album bevat enkele van zijn grootste hits, zoals de hierboven genoemde hits. From Time To Time (The Singles Collection), een verzamelalbum uit 1991 met daarop al zijn hits, is zijn op één na succesvolste album, gevolgd door The Secret Of Association uit 1985.

In 1991 scoorde Paul Young nog een grote hit met het duet Senza Una Donna, samen met de Italiaanse zanger Zucchero. In de jaren 90 bracht hij minder albums uit, maar verdeelde hij zijn tijd over zijn gezin, enkele muziekprojecten en liveoptredens. Op 27 oktober 2006 verscheen zijn nieuwe cd Rock Swings.

Paul Young viel op door zijn warme soulgeluid, maar ook door zijn (in de ogen van velen) gebrek aan smaak bij zijn kleding. Naarmate de jaren vorderden, werd Young, mogelijk mede door de vele liveoptredens, steeds vaker geplaagd door stemproblemen.



» Reageer (0)
04-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.300.000 euro is van niemand

300.000 euro is van niemand



Niemand kan aanspraak maken op de 300.000 euro die in december in een nachtkluis van een voormalig Dexia-kantoor in Gent gevonden werden. Geen enkele partij kon immers aantonen dat ze de eigenaar is van de grote som geld.

Particulieren kochten eind december een vroeger bankkantoor van Dexia aan de Francisco Ferrerlaan en waren het gebouw aan het renoveren. Een achtergelaten kluis stond in de weg en daarom werd beslist ze open te slijpen. Er werd een bedrag gevonden van 300.000 euro.
 
De vinders verwittigden zelf de media en de politie om niet beticht te worden van diefstal. Het geld werd in beslag genomen in afwachting van een onderzoek naar de herkomst. Dexia stelde dat het geld van Brink's was, maar de waardetransporteur kan dat niet aantonen.

Wat er nu gaat gebeuren met het geld is onduidelijk.(br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Louie: het varken met een hondenleven

Louie: het varken met een hondenleven


http://img14.imageshack.us/img14/4707/varkentje1.jpg


Louie heeft vier poten en een staart, gaat graag op wandel met zijn baasjes, brengt met graagte een stok terug, springt over dozen, sprint door tunnels, luistert naar zijn naam en geeft een pootje. Een roze dan wel, want Louie is geen hond maar een showvarken.


Hij zet dan ook zijn beste pootje voor om het voetlicht te stelen van zijn hondachtige collega's. "Louie gedraagt zich helemaal als een hond, ook al is hij een snoezig varken", zegt eigenaar en dierengedragexperte Sue Williams.


Williams trainde Louie net als een hond: door hem te belonen als hij iets juist deed. Eén opvallende vaststelling: de knorrende viervoeter leerde sneller bij dan zijn blaffende maatjes. "Als hij een trucje een paar keer na elkaar doet, kent hij het al."

 Al ligt het geheim misschien niet zozeer in zijn hersenen, dan wel in zijn al even hard knorrende maag: "Zijn eetlust motiveert hem wel om goed te presteren. Het liefst eet hij gemberkoekjes."


http://img198.imageshack.us/img198/9210/varkentje2.jpg


Louie is nu negen maanden en al bij Williams toen hij nog maar een biggetje was. De dierenexperte heeft nog zeven andere varkens, maar Louie groeide niet op met hen. In plaats daarvan mocht hij vrij rondlopen in huis en vergezelde hij haar naar de hondentrainingen.


En dat is zoals een kat bij de melk zetten. "Hij was altijd al heel gelukkig als er honden in de buurt waren, en op den duur volgde hij dezelfde bevelen op. Bijvoorbeeld: ik leerde een hond door een tunnel lopen, en Louie deed het als vanzelf. Ik stond versteld." Ze besliste om hem op te nemen in het hondenteam, waar hij zijn beste varkenspootje voorzet.

Ondertussen heeft Louie al zes talentshows achter de kiezen en kreeg hij een officiële toestemming om te verschijnen in hondenshows. Daarbij is (nog?) geen sprake van jaloezie: "Het publiek reageert altijd heel positief, en zijn onder de indruk van wat hij kan en hoe goed hij het doet in vergelijking met de andere honden." 

Williams doet dit ook deels als educatieve les: "Het toont diereneigenaars wat je kan bereiken als je goed gedrag beloont, en hoe je op een goede manier leert omgaan met je dieren als je maar de juiste training toepast." (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fossiel reuzenbeer opgegraven in Argentinië

Fossiel reuzenbeer opgegraven in Argentinië



In Argentinië hebben paleontologen de fossiele resten van de grootste beer ooit opgegraven. Dat meldt het wetenschappelijk magazine LiveScience.

Op zijn achterpoten reikte het beest minstens 3,3 meter en woog het rond de 1750 kilogram. Dat is bijna het dubbele van de vorige 'recordhouder', een enorme ijsbeer.

"Het geeft een kick om van een dier dat in zijn soort de grootste is geweest, overblijfselen te vinden", verklaart één van de wetenschappers. De onderzoekers vermoeden dat deze kortsnuitbeer het machtigste landroofdier uit zijn tijd moet zijn geweest, zo'n vijfhonderd à twee miljoen jaar geleden.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dwergvleermuizen uit Tongerse basiliek gered

Dwergvleermuizen uit Tongerse basiliek gered


http://img703.imageshack.us/img703/2054/dwergvleermuizen.jpg


De medewerkers van het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek hebben meer dan honderd dwergvleermuizen opgehaald in de basiliek van Tongeren. De diertjes overwinterden in het gebouw, maar hun rust werd verstoord door de werkzaamheden in het gebouw.

"Dwergvleermuizen ontwaken bij wat hogere temperaturen in de winter uit hun winterslaap", zegt Sil Janssen van het Natuurhulpcentrum. "Ze gaan dan 's nachts op zoek naar insecten. Gelukkig zijn ze beter bestand tegen storende elementen dan andere vleermuissoorten."

Om een geschikte locatie voor hun vrijlating te zoeken nam het Natuurhulpcentrum contact op met de Limburgse vleermuizenwerkgroep, die jaarlijks oplijst welke vleermuizen in Limburg overwinteren.

"Een mergelgroeve in Riemst bleek een ideale plaats. De groeve bevindt zich dicht bij de oorspronkelijke vindplaats, zodat de vleermuizen de omgeving al kennen. Bovendien is de constante temperatuur in de groeve ideaal om de winterslaap verder te zetten."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aston Martin van wijlen koning Boudewijn onder veilinghamer

Aston Martin van wijlen koning Boudewijn onder veilinghamer





Het veilinghuis Bonhams brengt morgen in het Parijse Grand Palais een Aston Martin DB2/4 Sports Saloon uit 1955, die ooit toebehoorde aan wijlen koning Boudewijn, onder de hamer. Het bordeauxkleurige voertuig, dat tussen 2001 en 2008 grondig werd gerestaureerd, heeft een geschatte waarde van 200.000 tot 240.000 euro.

Eveneens te koop, voor een prijs van naar verwachting 200.000 tot 250.000 euro: een Bentley S1 Continental Sports Saloon uit 1956 die ooit het eigendom was van baron Empain.

Onder de tientallen luxewagens die onder de veilinghamer gaan, is ook een Bugatti Type 51 Grand Prix die geschat wordt op 1 tot 1,4 miljoen euro.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oude nummerplaat meteen terugsturen om verkeersbelasting te vermijden

Oude nummerplaat meteen terugsturen om verkeersbelasting te vermijden


http://img222.imageshack.us/img222/6475/oudeennieuwenummerplaat.jpg



Autobestuurders moeten bij de ontvangst van hun nieuwe Europese nummerplaat hun oude Belgische nummerplaat onmiddellijk terugzenden naar de Directie voor de Inschrijving van de Voertuigen (DIV). Enkel op die manier vermijden ze de verkeersbelasting voor het voertuig dat met de oude Belgische nummerplaat reed, nog te moeten betalen voor één of verschillende maanden. Dat melden de federale overheidsdienst Financiën en het Agentschap Vlaamse Belastingdienst (Vlabel) vandaag.
 
Om geen verkeersbelasting te moeten betalen, dient de oude Belgische nummerplaat in dezelfde maand als de inschrijving van de nieuwe Europese nummerplaat geschrapt te worden. "De DIV weerhoudt de datum van ontvangst van de ingezonden oude Belgische nummerplaten als datum van de schrapping", luidt het.
 
"Autobestuurders die verkeersbelasting moesten betalen voor het voertuig met de oude Belgische nummerplaat, kunnen dat bedrag niet terugvragen. Zolang een voertuig ingeschreven is, is het belastbaar", stelt Francis Adyns, de woordvoerder van de FOD Financiën. De FOD Financiën en het Vlabel raden de bestuurder of verzekeringsmakelaar ook aan op het inschrijvingsformulier voor de nieuwe Europese nummerplaat in het daartoe voorziene vakje ook de oude Belgische nummerplaat in te vullen.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schilderijen Jef Rademakers naar musea Den Haag en Leuven

Schilderijen Jef Rademakers naar musea Den Haag en Leuven




De schilderijen van voormalig televisiemaker Jef Rademakers hangen nu nog in L'Hermitage in Sint Petersburg, maar zijn vanaf 26 maart te zien in het Gemeentemuseum in Den Haag.
 
Het gaat om zeventig werken van Nederlandse en Belgische meesters uit de eerste helft van de negentiende eeuw. Rademakers heeft de collectie romantische schilderijen in 25 jaar samengesteld. In de tentoonstelling zijn werken van Barend Cornelis Koekkoek, Andreas Schelfhout, Petrus van Schendel en Eugène Verboeckhoven te zien.
De tentoonstelling zal vanuit het Gemeentemuseum in Den Haag doorreizen naar het Museum M in Leuven.



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!