Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




10-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Frank Vanhecke: 'Het was liefde op het eerste gezicht'

Frank Vanhecke: 'Het was liefde op het eerste gezicht'


http://img25.imageshack.us/img25/6598/marierosemorel.jpg


'Ze was er klaar voor. Roos is waardig en lief kunnen sterven.' Dat zegt een geëmotioneerde Frank Vanhecke, die nog samen met Morels twee 'prinsen' - Marnix (4) en Alexander (7) - zijn vrouw een laatste groet bracht. 'Ze wilde nog wel, maar de angst voor de pijn en het uitzichtloze deed haar beslissen om er een eind aan te maken.'

'Roos is gelukkig geweest in haar laatste dagen', zegt Vanhecke, met wie ze op 8 januari is gehuwd. Jarenlang werd het Vlaams Belang-koningskoppel ervan verdacht een liefdesrelatie met elkaar te hebben, maar het duo ontkende altijd staalhard. Pas een maand geleden, toen ze trouwden, konden ze hun liefde eindelijk publiek maken. Iets dat ze beiden als een bevrijding zagen, zo zegt Vanhecke nu.

'Marie-Rose was oprecht gelukkig. Omdat ze weg was van de politiek. Maar ook omdat we er eindelijk voor konden uitkomen dat we elkaar altijd al graag gezien hebben', zegt Vanhecke. 'Wat haar misschien nog het gelukkigst heeft gemaakt, is dat de mensen ons vergeven hebben dat we soms gelogen hebben over dat graag zien. Dat de gewone Vlaming ons dat niet meer kwalijk heeft genomen. En dat er begrip was voor onze situatie.'

Volgens Vanhecke was het liefde op het eerste gezicht toen hij Morel in 2004 voor het eerst op het politieke schouwspel tegenkwam. 'Niet van haar kant, maar wel van de mijne', mijmert de ex-VB-voorzitter. 'Voor mij was ze een vrouw zoals ik er nog nooit één gezien had. Zelfs tijdens haar laatste levensdagen, toen ze er kaal en uitgemergeld uitzag, was ze voor mij nog altijd de mooiste vrouw. En die levensvreugde van haar, die was enorm. We moeten dat niet ontkennen: Roos is geen heilige geweest. Ze was een zéér fascinerende vrouw, maar ze had ook haar slechte kanten. Zoals iedereen kon ze soms onredelijk zijn. En slecht gezind. Maar voor mij verzonk dat allemaal in het niets als ik haar warmte voelde. Op het laatste was onze relatie ontdaan van alle franjes en schijn. Die laatste maand hebben we een puur en naakt bestaan geleden, waarbij we maar één iets voor ogen hadden: mekaar gelukkig maken. En ik ben héél gelukkig geweest bij Roos.' (br.het Nieuwsblad)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een op twee loopt meer kans op astma door vuile lakens

Een op twee loopt meer kans op astma door vuile lakens




Een op de twintig wast zijn lakens twee keer per jaar, dat toont een recente Britse enquête aan. Experts waarschuwen echter wel voor de gezondheidsrisico's van vuile lakens.


57 procent van de 6000 ondervraagde Britten ververst zijn lakens een keer per maand, terwijl 57 procent nooit zijn bed opmaakt 's ochtends. 94 procent vindt het normaal als dat wanneer ze bij iemand blijven slapen er geen verse lakens op het bed liggen. Volgens experts van de Britse gezondheidszorg is het echter belangrijk je lakens regelmatig te vervangen en te wassen op hoge temperaturen om te voorkomen dat huisstofmijt je slaapplek binnendringt.  Allergieën, waaronder astma, hooikoorts en eczeem, kunnen ontstaan wanneer mijten zich te goed doen aan dode huidcellen in onze matrassen.


Om de schadelijke gezondheidseffecten van huisstofmijt te beperken moet je je lakens een of twee keer in de twee weken wassen op 60 graden. Een eerder onderzoek toonde aan dat een gebruikte matras tussen de 100.000 tot 10 miljoen mijten bevat.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verbrand meer calorieën door blootsvoets te lopen

"Verbrand meer calorieën door blootsvoets te lopen"



Steeds meer voetexperts ijveren ervoor schoenen te verbannen, omdat dit slecht voor je voeten en houding is. Daarnaast heeft blootsvoets lopen nog andere voordelen, je verbrandt er bijvoorbeeld meer calorieën mee.


Gallahad Clark van de firma Terra Plana die 'blootsvoetse schoenen' produceert: "Het is beter voor je voeten om in direct contact te staan met de grond, en niet in een stuk leder, plastic of rubber te zitten. Alles wat in de weg zit van een natuurlijk functioneren van de voet doet meer kwaad dan goed."  De schoenen van Terra Plana hebben een zool van 3 mm zodat je geen snijwonden oploopt, maar ze bedotten je hersenen te denken dat je niets aan je voeten hebt. Zijn boodschap is eenvoudig: het is beter niets aan je voeten te dragen, maar als het dan toch moet, probeer dit dan te beperken.


Clark is niet de enige die ijvert voor de afschaffing van schoenen, steeds meer mensen dragen geen conventionele loop- of wandelschoenen meer en gaan steeds vaker blootsvoets. Professor Bernhard Zipfel is een antropoloog met een interesse voor voeten. Hij vergeleek de voeten van mensen in twee Afrikaanse stammen, met die van Europeanen. Daaruit blijkt dat deze laatste de meest ongezonde voeten hadden, de Zuid-Afrikaanse Zulu-stamleden die zelden schoenen dragen, hadden de gezondste voeten. "De meeste schoenen verkrijgbaar op de markt schaden je voeten", is het besluit van Zipfel.


Professor Zipfel en Gallahad Clark beweren dat zelfs dure loopschoenen je voeten, benen en houding schaden, dit leidt tot allerlei klachten die we gewoonlijk toeschrijven aan het verouderen of een overdaad aan sport. Hoe dikker je zool is, hoe meer schade je kan aanrichten. Als je een zool van 2,5 cm hebt, dan betekent dit je hiel de grond 2,5 cm te vroeg raakt. Wanneer de schoen niet flexibel is, kan de voet de schokken niet opvangen, waardoor je voeten hun elasticiteit verliezen.


We hebben drie natuurlijke snelheden om ons te bewegen: wandelen, lopen en springen. Maar de moderne mens heeft er een vierde bedacht: joggen. Dit is een slechte middenweg tussen wandelen en lopen. Je kunt dit enkel met schoenen doen en dit is verschrikkelijk voor je houding. Mensen moeten stoppen met joggen en beginnen te lopen, aldus Lee Saxby, coach in blootsvoets lopen. "Als je op je blote voeten loopt, verbrand je meer calorieën."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koppel blijkt elkaar al 30 jaar te kennen via fles in zee

Koppel blijkt elkaar al 30 jaar te 'kennen' via fles in zee



Een Brits koppel uit Hull heeft ontdekt dat ze elkaar 30 jaar geleden al 'kenden'. Mandy English (44) stopte op 13-jarige leeftijd een briefje in een fles waarin ze vroeg om een pennenvriend. Ze gooide de fles in zee tijdens een schoolreis naar Schotland in 1979.

Twee jaar later vond de toen zesjarige Richard Morwood de fles tijdens een vakantie in Schotland, waarna hij een kaartje stuurde naar zijn toekomstige vriendin. Die stuurde echter nooit iets terug, en het verhaal liep af met een sisser. Of toch niet.

De moeder van drie zat vorige week namelijk te rommelen in oude spullen toen ze het kaartje opnieuw tegenkwam. Ze merkte dat de naam op het kaartje hetzelfde is als die van haar huidige vriend, met wie ze samen is sinds juni.

Het koppel woonde destijds honderden kilometers uit elkaar, maar Morwood (36) verhuisde in 2003 van Motherwell naar Hull. Terwijl hij zich de fles en het kaartje nog vaag voor de geest kon halen, was de herinnering des te duidelijker voor zijn vriendin. "Ik was zo geschokt dat ik bijna flauwviel," liet ze optekenen door The Sun.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Autodieven stelen eerst roze kaart en dan pas wagen

Autodieven stelen eerst roze kaart en dan pas wagen




De Centrale Dienst voor Autocriminaliteit waarschuwt voor een nieuwe vorm van autodiefstal. Daders stelen de roze kaart (het inschrijvingsbewijs) uit geparkeerde auto's in België, laten in Frankrijk een duplicaat van de autosleutel maken en rijden hier dan gewoon weg met de wagen.
 
Het gaat om een nieuw en georganiseerd systeem in vijf stappen, waarbij vooral BMW's en Mercedessen geviseerd worden. Op die wijze werd al een twintigtal wagens ontvreemd, vooral in Wallonië. Er lopen ook gelijkaardige dossiers in Gent en Brussel. Er is intussen al een Franse bende opgepakt. Die werkte met knappe vrouwen die naar de concessiehouders stapten om gemakkelijker duplicaten van de autosleutels vast te krijgen, schrijft de krant De Morgen.
 
De politie waarschuwt voor het fenomeen en vraagt om boorddocumenten nooit achter te laten in een geparkeerde wagen.
Het aantal autodiefstallen is de voorbije jaren gedaald: van 40.000 auto's in 2002 naar circa 16.000 vorig jaar. Het aantal diefstallen van boorddocumenten steeg tot 7.000.



» Reageer (0)
09-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klein dolfijntje zit al maanden vast in vervuilde tank

Klein dolfijntje zit al maanden vast in vervuilde tank

Klik op de foto om een filmpje te bekijken





Dolfijnen zijn heel intelligente dieren, dat is al langer geweten. Niet omdat ze foutloos kunstjes kunnen uitvoeren in een dolfinarium, ze zijn zich bewust van wat er aan de hand is. Als een dolfijn zich in een spiegel ziet, weet het dier dat hij naar zichzelf kijkt. Wat moeten deze dolfijnen dan niet voelen als Japanse vissers hen in een uitzichtloze situatie afslachten in de bloedbaai van Taiji? Nog pakkender is het verhaal van Misty, een kleine dolfijn die eenzaam in een tank zit te verkommeren.


Het publiek begon de dolfijnen als intelligente wezens te zien dankzij de televisieserie 'Flipper'. Helaas heeft deze reeks ook de populariteit van dolfijnen in shows de hoogte in gejaagd. Maar dolfijnen komen niet alleen in een fictiereeks intelligent over, ze blijken ook echt heel verstandig te zijn.

Van alle dieren in zee zijn dolfijnen misschien wel het meest te vergelijken met mensen. Ze zijn heel sociaal en leven in groepen die tot een tiental leden kunnen tellen. Op plaatsen met voedsel kunnen die groepen zelfs uitgroeien tot duizend leden. Ook de band tussen dolfijnen en andere wezens is belangrijk. Als ze merken dat een wezen in het water gewond is, zullen ze niet zomaar wegzwemmen. Er bestaan genoeg verhalen over mensen die gered zijn door dolfijnen.


In het  filmpje kun je bekijken hoe dolfijnen zichzelf in de spiegel zien. Het is opmerkelijk dat de dieren zichzelf herkennen en niet denken dat het om een ander dier gaat. "Dolfijnen zijn zeer complexe, zelfbewuste en intelligente wezens met een eigen persoonlijkheid", legt neurowetenschapper Lori Marino uit. "Dat maakt hen ook kwetsbaar. Ze kunnen enorm afzien en psychologische trauma's oplopen."


De dieren vinden het met andere woorden niet leuk om voor mensen op te treden. Dolfijnen uit Taiji die niet door de vleesmolen gaan, wacht echter een lot als entertainer ergens in de wereld. Deze dolfijnen leveren de Japanse vissers gemakkelijk 150.000 euro op, in tegenstelling tot de paar honderd euro die een geslachte dolfijn waard is.

De voorbije winter kwam Taiji opnieuw in de wereldwijde media-aandacht. Een kleine dolfijn werd in de buurt van de baai gevangen gehouden in een kleine tank. Het water was echter extreem vervuild, met dode vissen en algen. Het zieke dolfijntje zwom voortdurend met een boei in zijn mond, net als een baby die zijn teddybeer niet wil loslaten.

De dolfijn werd Misty gedoopt en werd de hele tijd gevolgd door de Cove Guardians, een groep mensen die verslag uitbrengen vanuit Taiji. Dat dolfijnen sociale wezens zijn werd nog maar eens duidelijk toen ze een camera boven de tank lieten bewegen. Misty volgde de bewegingen van het toestel en was duidelijk aan het spelen.

Een dolfijn als Misty hoort bij z'n moeder te zijn. Nog steeds zit Misty ergens opgesloten in afwachting van een nieuwe bestemming. Het lot van Misty is al lang bekend: de dolfijn zal ergens ter wereld in een dolfinarium terechtkomen (als Misty het al overleeft).

En dan zijn er natuurlijk de dolfijnen die hun vrienden zien sterven in de bloedbaai van Taiji.

Dit is helaas de dagelijkse realiteit in Taiji. Overal ter wereld ontstaan acties om dolfijnen als Misty te redden. In België zetten Tom Waes en Dirk Draulans zich in voor de dolfijnen. Eind februari zullen ze een petitie overhandigen aan de Japanse ambassadeur. Teken dus zeker de petitie. De dolfijnen zullen ons dankbaar zijn. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe meer je liegt, hoe makkelijker het gaat

Hoe meer je liegt, hoe makkelijker het gaat





Het kost je hersenen meer moeite om te liegen dan de waarheid te vertellen, maar onderzoek toonde aan dat hoe meer leugens je vertelt, hoe makkelijker dit gaat.

Harder werken
Wetenschapper Verschuere aan de universiteit van Gent bestudeerde drie groepen studenten. Ze moesten een verslag schrijven over wat ze die dag gedaan hadden, achteraf kregen ze hier enkele vragen over. De eerste groep mocht niet liegen, de tweede moest dit net wel doen, de derde moest beide doen, dat meldt gezondheidsnet.nl.

Langere reactie
Normaal duurt het langer om te reageren wanneer je een leugen bedenkt als antwoord op een vraag dan wanneer je de waarheid spreekt, maar uit het onderzoek blijkt dat dit verschil kleiner werd naarmate de studenten vaker logen. Daaruit leiden de onderzoekers af dat je je brein kunt trainen in het liegen, waardoor dit steeds makkelijker gaat.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Canadees is na 76.000 kilometer stappen -met doortocht in België- bijna thuis

Canadees is na 76.000 kilometer stappen -met doortocht in België- bijna thuis


http://img600.imageshack.us/img600/8539/jeanbeliveau.jpg


Na 76.000 kilometer, 49 paar schoenen en zes continenten in hotels, kerken, gevangenissen en huizen van onbekenden is Jean Béliveau begonnen aan het laatste hoofdstuk van zijn avontuur in eigen land. In 2000 verkocht de Canadees zijn zaak en zocht hij een nieuwe uitdaging. Na tien jaar stappen in het buitenland is hij eindelijk aangekomen in Toronto voor de laatste etappe naar zijn thuisstad Montréal. "Ik zat in een midlifecrisis en zocht een nieuwe uitdaging. Ik verkocht mijn bedrijf en trok de wereld in. Met mijn voettocht wou ik aandacht vragen voor geweld tegen kinderen", begint de Québécois zijn verhaal. Een heel emotioneel moment beleefde hij tijdens zijn doortocht in België in 2006. "Mijn vader stierf toen."


De Canadees begon elf jaar geleden aan zijn onderneming. In 2000 namen de Verenigde Naties een initiatief tegen kindergeweld. Het inspireerde de man. In januari liep het verhaal van de VN af maar Bléveau blijft dus nog even doorgaan. Aan verhalen heeft hij alvast geen gebrek. Hij danste en zong met duizenden kinderen, ontmoette vier Nobelprijswinnaars waaronder Nelson Mandela in Durban. De babbel met de Zuid-Afrikaan maakte indruk. "Het was een korte ontmoeting met Mandela. 'De wereld heeft mensen als jou nodig', zei hij. Het waren inspirerende woorden en een bron van motivatie om mijn tocht verder te zetten."


Béliveau begon aan zijn tocht in Montréal en stapte via de VS naar Zuid-Amerika. Daar nam hij een vliegtuig richting Zuid-Afrika waar hij quasi het volledig land doorkruiste. In Libië kreeg hij geen visa en noodgedwongen trok hij naar Marokko en daarna richting Europa. In 2006 kwam hij dan aan in Engeland. De harde winter noopte tot een routewijziging. Rusland te voet overleven zou haast onmogelijk geweest zijn en de kilometervreter sprong op het vliegtuig naar het Midden-Oosten. Hij deed ook India aan, China en Zuid-Korea. Daarna volgden nog de Filipijnen, Maleisië, Australië en Nieuw-Zeeland.



Eindelijk is hij terug. Na tien jaar in het buitenland heeft hij opnieuw voetgezet op vaderlandse bodem. Op dertig januari landde zijn vliegtuig in Vancouver waar hij aan het laatste deel van zijn immense voettocht begon. Hij werd opgewacht door zijn vrouw en een handvol supporters. "Het was vreemd, een beetje surreëel om na al die jaren terug thuis te komen maar dit is ook een groot moment", sprak hij na zijn aankomst op de luchthaven.



Béliveau kreeg het idee voor zijn tocht toen hij over de Jacques Cartier-brug liep in Montréal. De man had net zijn succesvolle zaak verkocht en zocht een nieuwe uitdaging. Hij wou een remedie voor zijn midlifecrisis. Hij ging naar huis, haalde een wereldkaart boven en stippelde een route uit. Tien jaar lang stappen, dat leek hem wel iets. Hij nam de beslissing, trok wandelschoenen aan en ging aan het trainen. "Op dat ogenblik ging mijn depressie meteen over. Ik had plots een nieuwe uitdaging gevonden, een droom, ik had weer een levensdoel en kreeg het idee niet meer uit mijn hoofd", aldus Béliveau.


Maar toen moest hij nog altijd zijn vrouw overtuigen. Pas een maand voor zijn vertrek op 18 augustus 2000 bracht hij haar op de hoogte van zijn wilde plannen. "Ik heb geluk gehad met haar en heb dat nog steeds", beseft de Canadees. "Ze bleef houden van de man die jaren onderweg was." Zijn eega, Luce Archambault werd was zijn steun en toeverlaat op het thuisfront. Ze hielp haar man bij de organisatie van zijn wandeltochten in de verschillende landen. Het koppel ontmoette elkaar een keer per jaar en dat was steeds tijdens de winter. Drie weken lang brachten ze dan in elkaars gezelschap door. Hij kon toen even uitblazen en zij was gewoon gelukkig aan de zijde van haar avonturier.



Alle andere dagen stapte hij tot dertig kilometer per dag. "Er is heel wat gebeurd de voorbije tien jaar. Ik werd twee keer grootvader en mijn vader stierf toen ik onderweg was in België. Dat was in 2006, een heel emotioneel jaar want ik ontmoette toen ook mijn eerste kleindochter. Ze kwam helemaal overgevlogen naar Duitsland voor een kleine familiereünie." Béliveau kan putten uit een arsenaal aan verhalen en anekdotes over ontmoetingen met volslagen onbekenden, de hulp die hij onderweg kreeg, de gastvrijheid en al die plaatsen waar hij mocht overnachten. In Egypte en Australië zat hij in de stoel bij de tandarts, in India moest hij naar de opticien en in Algerije onderging hij een spoedoperatie. Nergens moest hij betalen voor de (medische) hulp die hij kreeg  en dat was een opsteker.


Maar de stapper met een hart voor kinderen beleefde ook eenzame dagen en in Ethiopië sloeg de twijfel toe. "Was het dit nog allemaal waard?", vroeg hij zich af wandelend tussen een groepje kinderen met wie hij niet kon communiceren. De eenzaamheid begon aan hem te knagen en de grote culturele verschillen bleken plots onoverbrugbaar geworden. We schrijven 2004 en de Canadees dacht aan opgeven. "Vooral in Ethiopië kreeg ik het moeilijk. De culturele schok was te groot en ik was het allemaal een beetje moe geworden." Hij kreeg toen een opbeurend telefoontje van zijn vrouw. Ze overtuigde hem om door te zetten.


De levensles die hij daar gekregen had zou nog van pas komen. Hij besloot om zich meer in te spannen, om meer en beter contact te zoeken met de mensen en vooral om zoveel mogelijk cultuur op te snuiven. Het moest meer worden dan alleen maar een voettocht voor een goed doel. Béliveau wou kortom, meer halen uit zijn onderneming. "De belangrijkste les die ik toen geleerd heb, is dat we ons meer moeten opstellen voor andere culturen en dat we toleranter moeten zijn."


Béliveay leerde onderweg Engels, Spaans en Portugees en leerde in 101 talen de standaarduitdrukking: "Hallo, hoe gaat het?" Zo legde hij tijdens zijn lange reis contact met ontelbare onbekenden. Soms moest hij ook beroep doen op de politie omdat zijn veiligheid in gevaar was. Op de Filipijnen werd hij geëscorteerd door dertig soldaten. Nog steeds vraagt hij zich af of dat wel een goed idee was. "Ik weet niet of het woord schaamte gepast is. Uiteindelijk stap ik voor het goede doel, om aandacht te vragen voor het geweld tegen kinderen. Het was toch een vreemde gedachte, een man die een vreedzame voettocht onderman en omringd werd door zwaarbewapende soldaten", bedenkt de Canadees zich.



Hoewel het nooit zijn bedoeling was om aan fundraising te doen, sloten verschillende organisaties zich aan bij zijn onderneming en richtte hij samen met zijn vrouw een foundation op. Hij wil zich na zijn tocht blijven inzetten voor het welzijn van kinderen. Maar eerst wil hij nog zijn vaderland doorkruisen. Nog acht maanden door Canada stappen en dan zal hij eindelijk terug thuis zijn in Montréal. "Eigenlijk ben ik nu heel nieuwsgierig. Ik vraag me af of Canada na al die tijd veranderd is en ik wil weten of Canadezen ook zo gastvrij zijn", zegt hij opgewonden. "Als mijn landgenoten me geen warme plek aanbieden in de Rockies dan zal ik hen zeggen dat de Aussies en Kiwis veel gastvrijer zijn. Misschien helpt dat wel", lacht Béliveau die zo een beroep wil doen op de trots van zijn landgenoten.


Nu hij al zover geraakt is, wil hij wel eens terugblikken op zijn start en die verliep nogal chaotisch. "Ik had mijn avontuur onvoldoende voorbereid. Ik vertrok gewoon met een paar spullen in een kinderwagentje en een kaartje." Maar het duurde niet lang voor hij zijn draai vond en in zijn ritme zat. "Ik heb maar een raad aan iedereen die hetzelfde wil ondernemen", zegt hij. "Vertrek gewoon! Sla de deur achter je dicht en begin te stappen. Onderweg valt alles wel in de plooi."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marie-Rose Morel (38) verliest gevecht tegen kanker

Marie-Rose Morel (38) verliest gevecht tegen kanker


http://static0.hln.be/static/FOTO/pe/1/5/2/media_xl_4045937.jpg?20110208214353



Gewezen Vlaams Belangpolitica Marie-Rose Morel is vanavond omstreeks 20 uur overleden in het Sint-Augustinusziekenhuis in Wilrijk, in aanwezigheid van haar naaste familie. Ze was 38 jaar oud en leed al geruime tijd aan kanker. Ze laat twee zoontjes achter. Dokters hadden Morel afgelopen zomer nog zes maanden gegeven nadat ze ontdekten dat de baarmoederkanker, na een eerste verbetering, terug was. Aanvankelijk hield Morel zich nog sterk, maar op het einde van vorig jaar begon de ziekte dan toch haar tol te eisen. Bij een hersenscan werd duidelijk dat er drie tumoren in haar hersenen zitten, ter hoogte van de hersenschors, het linkeroor en het evenwichtscentrum.
 

Niet veel later kreeg ze te horen dat ook haar hersenvocht en het hersenvlies door de kanker waren aangetast en dat haar nog maar weinig tijd restte. Na het horen van dat nieuws trad ze in het huwelijk met Frank Vanhecke, erevoorzitter van het Vlaams Belang en haar 'soulmate'. Met dat huwelijk wilde ze haar nalatenschap beschermen en de juridische bescherming van haar kinderen verzekeren.


Enkele dagen later, half januari was het dan, trok Marie-Rose Morel naar Wenen voor een speciale behandeling. Die kon uiteindelijk niet doorgaan omdat de gewezen politica te zwak was. Ze werd door dokter Luc Beaucourt naar België gerepatrieerd en belandde in het Sint-Augustinusziekenhuis in Wilrijk waar een pijnbehandeling werd opgestart. Daar verloor ze uiteindelijk haar strijd tegen de ziekte.


Marie-Rose Morel werd in 1972 in Antwerpen geboren en groeide op in een gegoede Vlaams-katholieke familie. In 2003 overtuigt N-VA'er Bart De Wever, een oud-studiegenoot, Morel om deel te nemen aan de verkiezingen. Ze raakt niet verkozen. Een jaar later stapt ze over naar het Vlaams Blok. 
Morel, in 2004 meteen verkozen in het Vlaams parlement, groeit als "verruimer" uit tot een van de boegbeelden van de partij en haalt in 2006 een hoge score bij de gemeenteraadsverkiezingen in Schoten.
 

Haar binnen het Vlaams Belang ongeziene kritiek op de partijkoers wekt tegenstand op. Morel, die een goede band heeft met voorzitter Vanhecke, krijgt de bijnaam "Yoko Ono", omdat ze het triumviraat Vanhecke-Dewinter-Annemans uit verband zou spelen.
 

Tegenstanders vallen Morel aan door details over haar huwelijksperikelen en relatie met Vanhecke in de pers te lekken. De verstandhouding met de groep-Dewinter verziekt en in 2009 krijgt de intussen zieke Morel enkel nog een onverkiesbare plaats op de Europese lijst. Daarbij houdt ze de eer aan zichzelf en stapt ze uit het Vlaams Belang. Midden 2010 werd er dan opnieuw kanker vastgesteld, die haar nu dus fataal werd.


Morel wordt zaterdag in de kathedraal van Antwerpen begraven.




http://img14.imageshack.us/img14/2509/deelneming.jpg


Ik wens de familie veel sterkte en vooral haar zoontjes.
Ze moeten weten dat hun mama een sterke en moedige vrouw was
een voorbeeld voor velen om de moed niet op te geven
tegen deze vreselijke ziekte...




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer vrouwen aan de drank

Meer vrouwen aan de drank



Nederlands onderzoek geeft aan dat het aantal vrouwelijke alcoholisten fors toeneemt. Op tien jaar tijd stijgt het aantal behandelingen voor drankmisbruik met vijftig procent.

Een onderzoek van het omroepprogramma 'Uitgesproken EO', geeft aan dat het aantal vrouwen op AA-bijeenkomsten massaal opduiken. Op sommige avonden zijn er zelfs meer vrouwen dan mannen aanwezig. In negen jaar tijd stijgt het aantal vrouwen in behandeling met vijftig procent. Online afkickhelp kent zelfs een stijging van zestig procent.

Grote druk
Opvallend is dat meer vrouwelijke alcoholisten hogeropgeleid zijn. Volgens psychiater Wim Van Schouten worden vrouwen overvraagd in de maatschappij. "Ze moeten meerdere rollen vervullen als echtgenoot, goede werkgeefster, beste moeder en beste vriendin. Dat is veel gevraagd voor een vrouw zeker omdat die geneigd is alles goed te willen doen. De druk is te groot en alcohol wil dan ontspannend werken".



» Reageer (0)
08-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Axelle Red - Si tu savais

Axelle Red - Si tu savais

Klik op de foto om haar te beluisteren






Axelle Red, pseudoniem van Fabienne Demal (Hasselt, 15 februari 1968) is een Vlaamse zangeres die ook in Frankrijk grote populariteit geniet. Ze zingt onder andere in het Frans, Engels, Spaans en Nederlands.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jongeren gelukkiger met virtueel dan met echt leven

Jongeren gelukkiger met virtueel dan met echt leven


http://static1.hln.be/static/FOTO/pe/7/13/11/media_xl_4045316.jpg?20110208125134


Kinderen zijn vaker gelukkiger met hun leven op het internet dan met de realiteit.


Een op de acht jongeren komt in contact met vreemden op het web, ze liegen vaak over hun uiterlijk, leeftijd en achtergrond, dat blijkt uit een enquête bij 2300 Britse 11- tot 18-jarigen. 45 procent van hen zijn soms gelukkiger met hun online leven dan met hun echte leven. Ongeveer 47 procent gedraagt zich online anders dan in hun 'normale' leven, velen voelen zich machtiger en hebben meer zelfvertrouwen. Van degenen die online met vreemden praten, vertelt 60 procent niet de waarheid over hun leeftijd, 40 procent is niet eerlijk over persoonlijke relaties. 10 procent verandert aspecten van hun uiterlijk en persoonlijkheid op het internet.


Een jongere vertelde aan de onderzoekers: "Via het internet is het makkelijker om te zijn wie je wil zijn, omdat niemand je kent. Als je de situatie niet leuk vindt, kun je gewoon stoppen en dan is het over." Een andere zei: "Je kunt online alles zeggen, je kunt tegen mensen praten waar je normaal niets tegen zou zeggen en je kunt je foto's bewerken zodat je er beter uitziet. Het is net alsof je een compleet ander persoon bent."


Psychotherapeut Peter Bradley, die werkt voor het bedrijf Kidscape dat de enquête liet uitvoeren: "Het verlangen om zich online anders voor te doen is zorgwekkend omdat kinderen zo verder van de realiteit komen te staan. Deze resultaten suggereren dat de wereld van het internet los staat van de echte wereld, het is een plek waar ze aspecten van hun gedrag en persoonlijkheid kunnen ontdekken die ze in de echte wereld niet zouden tonen. Zo creëren we een generatie jongeren die niet naar behoren kunnen functioneren in onze maatschappij. Kinderen nemen heuse risico's op het internet, ze kunnen de gevaren hiervan moeilijk inschatten."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomaten, paprika's, olijfolie? Producten van Europese slavernij

Tomaten, paprika's, olijfolie? Producten van Europese slavernij


http://img52.imageshack.us/img52/2078/olijfplantage.jpg


Nu we dankzij 'Basta' nog eens hebben nagedacht over waar de worsten, brochetten en koteletjes voor de barbecue vandaan komen, zetten we een zomerslaatje op het menu. Tomaat, komkommer, paprika en olijfolie. Op smaak gebracht met slavenzweet.

Onze tomaten, paprika's, komkommers en olijfolie komen grotendeels uit het zuiden van Spanje. Daar heerst, zo leert ons deze reportage van The Guardian, een vorm van slavernij die alle verbeelding tart.

Marokko, West-Afrika en Oost-Europa
Achter de door toeristen bevolkte kustplaatsen van de Costa del Sol strekt zich een vlakte uit die is volgebouwd met plastic serres. De agro-industrie stelt sinds jaar en dag migranten uit Marokko, West-Afrika en Oost-Europa aan het werk.

Dit gebeurt onder mensonwaardige omstandigheden. De 'slaslaven' hebben geen papieren en wonen in krotten zonder toilet of stromend water. Ze verdienen vaak niet meer dan 20 euro per week, in temperaturen tot vijftig graden.

Geen weg terug
De migranten onderhouden grote families in hun thuisland, maar kunnen of durven niet terug. Uit schaamte en omdat ze zonder papieren Spanje niet uit kunnen. Met een werkloosheid van meer dan twintig procent, dreigt hun werk nu ingenomen te worden door werkloze Spanjaarden, wat voor spanningen zorgt.

Neen zeggen
Een migrant die activist is geworden, stelt het als volgt: "De boeren willen enkel goedkope werkkrachten die ze naar hun hand kunnen zetten. De agro-industrie is de grote winnaar, maar de humaniteit wordt gedood. Dat kan niet blijven duren. Je kan me één keer slaan, maar de volgende keer sla ik terug. Dat is wat gaat gebeuren. Iedereen weet dat dit systeem bestaat. Aan de poort van Europa heerst slavernij, als in de zestiende eeuw. We moeten dit een halt toeroepen, en zeggen 'als dit doorgaat, kopen we jullie producten niet meer'. Waarom zeggen we dat niet?". (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welke Duitser imiteert het best een bronstig hert?

Welke Duitser imiteert het best een bronstig hert?

Klik op de foto om een filmpje te bekijken






Acht mannen en acht vrouwen imiteren in Dortmund een hertenroep met behulp van toeters, ossenhoornen en schelpen. Ze dingen daarmee niet naar de hand (of hoef) van een hertenwijfje, maar naar de nationale kampioenstitel van de hertenroep-imitators. Dit Duits kampioenschap, dat voor de dertiende keer georganiseerd werd, mondt straks zelfs uit in een Europees kampioenschap in Slovenië. De drie beste Duitse hertenimitatoren zullen daar hun land vertegenwoordigen. Om zo objectief mogelijk punten te geven, mogen de juryleden de kandidaten niet zien. Bekijk hierboven en hieronder video's van edities van voorbije jaren.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vier studenten op tien krijgen gelijk bij betwisting van examen

Vier studenten op tien krijgen gelijk bij betwisting van examen


http://img98.imageshack.us/img98/5802/studenten.jpg

Steeds meer studenten vechten hun examenresultaten aan. Vorig jaar waren dat er 142. Vier op de tien studenten die in 2010 naar de Raad voor Examenbetwistingen zijn gestapt, hebben gelijk gekregen. Dat staat in de Concentrakranten.

Wie het niet eens is met de punten die hij voor een examen of stage heeft gekregen, kan klacht indienen. Sinds 2005 kunnen hogeschool- en universiteitsstudenten daarvoor aankloppen bij de Raad voor Examenbetwistingen.
 
Advocaat
Intussen krijgt zo'n 40 procent gelijk. Zes jaar geleden, bij de start van de raad, werd elke student nog gewoon naar huis gestuurd. "Studenten zijn nu beter voorbereid dan de voorbije jaren", zegt Sandrine Killemaes, secretaris van de Raad voor Examenbetwistingen in de krant. "Ze komen hier nu ook met een advocaat onder de arm. Dat was een paar jaar geleden ondenkbaar."
 
3.000 euro
Het aantal zaken dat de Raad behandelt, stijgt ook. Vorig jaar waren het er 142, tien procent meer dan in 2009 en zelfs drie keer meer dan bij de oprichting in 2005. Sommige studenten gaan wel heel ver om hun gelijk te krijgen, aldus de krant. Ze betalen tot 3.000 euro voor een advocaat om hun dossier te laten behandelen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steve Earle - Guitar Town

Steve Earle - Guitar Town

Klik op de foto om hem te beluisteren






Steve Earle werd op 17 januari 1955 geboren in Fort Monroe, Virginia. Earle begon gitaar te spelen op zijn elfde. Op zestienjarige leeftijd liep hij weg van huis en ging zwerven. Twee jaar later vestigde hij zich in Houston waar hij artiesten als Townes Van Zandt en Jerry Jeff Walker leerde kennen. Jerry Jeff Walker werd zijn grote voorbeeld. Earle trok naar Nashville waar hij overdag met diverse baantjes in zijn onderhoud voorzag en 's avonds als bassist speelde in Guy Clark's begeleidingsband.
Hij bleef een aantal jaren in Nashville, een tijd waarin artiesten als Patty Loveless en Johnny Lee door hem geschreven songs opnamen. Daarna verhuisde hij terug naar Texas waar hij zijn begeleidingsband de Dukes formeerde. Na een verblijf in Texas van ongeveer een jaar keerde hij weer terug naar Nashville.
Zijn carrière als songwriter kwam nu goed van de grond, maar Earle wilde ook graag een solocarrière starten.
In 1982 nam hij de EP "Pink and Black" op, die veel bijval kreeg en hem een contract met Epic Records opleverde. Epic Records wilde dat Earle commerciëler materiaal zou opnemen, maar deze weigerde en het contract tussen hen werd in 1984 verbroken. Een contract met MCA wachtte hem en het debuutalbum "Guitar Town" verscheen in 1986. Door critici werd hij enerzijds ingedeeld bij countryartiesten als Randy Travis en Dwight Yoakam, anderzijds bij rockartiesten als Bruce Springsteen en John Mellencamp.....



» Reageer (0)
07-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffie wordt steeds duurder

Koffie wordt steeds duurder


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/tasje-koffie.jpg?t=1297090272


De prijs van koffie was nog nooit zo hoog als vandaag. Dat heeft ook gevolgen voor de consument. De gemiddelde prijs voor de verbruiker is per pakje gestegen van 2,50 euro tot 2,75 euro.

"Ik voorspel dat de prijs zal oplopen tot 3,25 euro", zegt Hugo Rombouts van Rombouts Koffie. De koers van de arabicaboon steeg eind 2010 tot het hoogste peil in dertien jaar. Sinds juni 2010 werd de koffie al 66 procent duurder.
 
In Colombia, de derde grootste exporteur van de koffieboon, vernielden zware stortregens heel wat oogsten. Ook in Indonesië (nummer vier) en Vietnam (nummer twee) vielen de weersomstandigheden tegen.

Voor het voorbije oogstjaar van oktober 2009 tot oktober 2010, lag de wereldwijde productie al zes procent lager. Tegelijk blijft de vraag stabiel op een hoog niveau. Ook speculatie op de grondstoffenmarkt speelt een belangrijke rol.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7 op 10 vrouwen kiezen reisbestemming

7 op 10 vrouwen kiezen reisbestemming



73 procent van de vrouwen kiest eenzijdig de vakantiebestemming. Wel krijgt de partner in sommige gevallen inspraak, zo blijkt uit een grote reisenquête van Thomas Cook en het Brusselse Vakantiesalon.

De meeste vrouwen schijnen eenzijdig en zonder consultatie van de partner te beslissen welk land de vakantiebestemming wordt. Bij zestien procent krijgt de partner wel inspraak. Slechts 2 procent van de mannen kiest enkel de bestemming, zo blijkt uit de enquête onder 60.000 vakantiegangers.

Ideale reispartner
Hoewel het mannelijke beslissingsrecht eerder beperkt blijft, trekt de helft van alle mannen het liefst met de eigen partner op vakantie. 16 procent geeft de voorkeur aan reizen met vrienden die een goede conditie hebben en graag op tijd in bed kruipen.

Uitgeput
De meest opgezochte vakantieplek bevindt zich onder de zon, al is dat geen garantie voor ontspanning. 21 procent voelt zich na de vakantie uitgeput. Een extra weekje nadien lijkt nodig om volledig tot rust te komen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tijd voor rozen: vandaag start de Valentijnsweek

Tijd voor rozen: vandaag start de Valentijnsweek


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Valentijnsweek.jpg?t=1297088363


Niet enkel op 14 februari verdient je liefste alle aandacht. Vandaag start de Valentijnsweek met de 'dag van de rozen'. Wist je dat elke dag van deze week een eigen presentje verdient?

Over het ontstaan van Valentijnsdag zijn er verschillende versies in omloop. Feit is dat het een feest van liefde en vruchtbaarheid betreft. Meer nog, in sommige landen staat het feest de ganse week centraal.

Vandaag, op 'Rose Day' stuur je rozen op naar degene waar je van houdt. 8 februari krijgt de naam 'Propose Day' opgespeld, gevolgd door 'Chocolate Day' (9 februari), 'Teddy Day' (10 februari) 'Promise Day' (11 februari), 'Kiss Day' (12 februari), 'Hug Day' (13 februari) en Valentine Day' op 14 februari. Overmorgen naar de chocolaterie, vandaag naar de bloemenwinkel!




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hallo 911, is het kweken van cannabis verboden?

"Hallo 911, is het kweken van cannabis verboden?"




Een Amerikaan had duidelijk al een pretsigaret te veel gerookt want radeloos draaide hij het alarmnummer. Vertwijfeld vroeg hij de dispatcher of het kweken van cannabis verboden is.


De oproep ging als volgt:
Dispatcher: "911, wat is uw probleem?"
Michelson: "Dringend is het niet echt maar toch..."
Dispatcher: "Als het niet om een dringende oproep gaat dan mag u dit nummer niet draaien."
Michelson: "Ik heb een vraag in verband met de wettelijkheid van een activiteit."
Dispatcher: "Gaat het om een levensbedreigende activiteit of om een misdaad?"
Michelson: "Misschien wel een criminele activiteit."
Dispatcher: "Over wat gaat het precies?"
Michelson: "Ik probeer cannabisplantjes te kweken en ik vroeg me af of het hebben van een plantje problemen kan opleveren?"
Dispatcher: "Ah bon, je kweekt dus cannabis en je vraagt me nu of dit kan. Het hangt ervan af. Hoe groot is het plantje?"
Michelson: "Ik heb alleen maar het zaad."
Dispatcher: "Wel dan gaat het in dit geval over bezit en ook dat is strafbaar."
Michelson: "Alvast bedankt voor de informatie!"

Nadat Michelson inhaakte, zette een patrouille meteen koers richting zijn woning in Farmington. Ze troffen een kleine hoeveelheid cannabis aan en spullen om te kweken en te roken. Michelson gaf meteen toe dat hij online al flink wat geld gespendeerd had aan het kopen van
producten voor eigen kweek. De Amerikaan wordt nu beschuldigd van bezit en het kweken van drugs. Hij kwam op borgtocht vrij en kan volgende keer misschien best even wachten tot hij bij zijn zinnen is voor hij het alarmnummer draait. (br.hln)


Het nr 911 is een noodnummer dat in de Verenigde Staten en Canada wordt gebruikt voor dringende hulp en komt overeen met het nr 100 in Belgie.



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!