Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




08-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steve Earle - Guitar Town

Steve Earle - Guitar Town

Klik op de foto om hem te beluisteren






Steve Earle werd op 17 januari 1955 geboren in Fort Monroe, Virginia. Earle begon gitaar te spelen op zijn elfde. Op zestienjarige leeftijd liep hij weg van huis en ging zwerven. Twee jaar later vestigde hij zich in Houston waar hij artiesten als Townes Van Zandt en Jerry Jeff Walker leerde kennen. Jerry Jeff Walker werd zijn grote voorbeeld. Earle trok naar Nashville waar hij overdag met diverse baantjes in zijn onderhoud voorzag en 's avonds als bassist speelde in Guy Clark's begeleidingsband.
Hij bleef een aantal jaren in Nashville, een tijd waarin artiesten als Patty Loveless en Johnny Lee door hem geschreven songs opnamen. Daarna verhuisde hij terug naar Texas waar hij zijn begeleidingsband de Dukes formeerde. Na een verblijf in Texas van ongeveer een jaar keerde hij weer terug naar Nashville.
Zijn carrière als songwriter kwam nu goed van de grond, maar Earle wilde ook graag een solocarrière starten.
In 1982 nam hij de EP "Pink and Black" op, die veel bijval kreeg en hem een contract met Epic Records opleverde. Epic Records wilde dat Earle commerciëler materiaal zou opnemen, maar deze weigerde en het contract tussen hen werd in 1984 verbroken. Een contract met MCA wachtte hem en het debuutalbum "Guitar Town" verscheen in 1986. Door critici werd hij enerzijds ingedeeld bij countryartiesten als Randy Travis en Dwight Yoakam, anderzijds bij rockartiesten als Bruce Springsteen en John Mellencamp.....



» Reageer (0)
07-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffie wordt steeds duurder

Koffie wordt steeds duurder


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/tasje-koffie.jpg?t=1297090272


De prijs van koffie was nog nooit zo hoog als vandaag. Dat heeft ook gevolgen voor de consument. De gemiddelde prijs voor de verbruiker is per pakje gestegen van 2,50 euro tot 2,75 euro.

"Ik voorspel dat de prijs zal oplopen tot 3,25 euro", zegt Hugo Rombouts van Rombouts Koffie. De koers van de arabicaboon steeg eind 2010 tot het hoogste peil in dertien jaar. Sinds juni 2010 werd de koffie al 66 procent duurder.
 
In Colombia, de derde grootste exporteur van de koffieboon, vernielden zware stortregens heel wat oogsten. Ook in Indonesië (nummer vier) en Vietnam (nummer twee) vielen de weersomstandigheden tegen.

Voor het voorbije oogstjaar van oktober 2009 tot oktober 2010, lag de wereldwijde productie al zes procent lager. Tegelijk blijft de vraag stabiel op een hoog niveau. Ook speculatie op de grondstoffenmarkt speelt een belangrijke rol.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7 op 10 vrouwen kiezen reisbestemming

7 op 10 vrouwen kiezen reisbestemming



73 procent van de vrouwen kiest eenzijdig de vakantiebestemming. Wel krijgt de partner in sommige gevallen inspraak, zo blijkt uit een grote reisenquête van Thomas Cook en het Brusselse Vakantiesalon.

De meeste vrouwen schijnen eenzijdig en zonder consultatie van de partner te beslissen welk land de vakantiebestemming wordt. Bij zestien procent krijgt de partner wel inspraak. Slechts 2 procent van de mannen kiest enkel de bestemming, zo blijkt uit de enquête onder 60.000 vakantiegangers.

Ideale reispartner
Hoewel het mannelijke beslissingsrecht eerder beperkt blijft, trekt de helft van alle mannen het liefst met de eigen partner op vakantie. 16 procent geeft de voorkeur aan reizen met vrienden die een goede conditie hebben en graag op tijd in bed kruipen.

Uitgeput
De meest opgezochte vakantieplek bevindt zich onder de zon, al is dat geen garantie voor ontspanning. 21 procent voelt zich na de vakantie uitgeput. Een extra weekje nadien lijkt nodig om volledig tot rust te komen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tijd voor rozen: vandaag start de Valentijnsweek

Tijd voor rozen: vandaag start de Valentijnsweek


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Valentijnsweek.jpg?t=1297088363


Niet enkel op 14 februari verdient je liefste alle aandacht. Vandaag start de Valentijnsweek met de 'dag van de rozen'. Wist je dat elke dag van deze week een eigen presentje verdient?

Over het ontstaan van Valentijnsdag zijn er verschillende versies in omloop. Feit is dat het een feest van liefde en vruchtbaarheid betreft. Meer nog, in sommige landen staat het feest de ganse week centraal.

Vandaag, op 'Rose Day' stuur je rozen op naar degene waar je van houdt. 8 februari krijgt de naam 'Propose Day' opgespeld, gevolgd door 'Chocolate Day' (9 februari), 'Teddy Day' (10 februari) 'Promise Day' (11 februari), 'Kiss Day' (12 februari), 'Hug Day' (13 februari) en Valentine Day' op 14 februari. Overmorgen naar de chocolaterie, vandaag naar de bloemenwinkel!




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hallo 911, is het kweken van cannabis verboden?

"Hallo 911, is het kweken van cannabis verboden?"




Een Amerikaan had duidelijk al een pretsigaret te veel gerookt want radeloos draaide hij het alarmnummer. Vertwijfeld vroeg hij de dispatcher of het kweken van cannabis verboden is.


De oproep ging als volgt:
Dispatcher: "911, wat is uw probleem?"
Michelson: "Dringend is het niet echt maar toch..."
Dispatcher: "Als het niet om een dringende oproep gaat dan mag u dit nummer niet draaien."
Michelson: "Ik heb een vraag in verband met de wettelijkheid van een activiteit."
Dispatcher: "Gaat het om een levensbedreigende activiteit of om een misdaad?"
Michelson: "Misschien wel een criminele activiteit."
Dispatcher: "Over wat gaat het precies?"
Michelson: "Ik probeer cannabisplantjes te kweken en ik vroeg me af of het hebben van een plantje problemen kan opleveren?"
Dispatcher: "Ah bon, je kweekt dus cannabis en je vraagt me nu of dit kan. Het hangt ervan af. Hoe groot is het plantje?"
Michelson: "Ik heb alleen maar het zaad."
Dispatcher: "Wel dan gaat het in dit geval over bezit en ook dat is strafbaar."
Michelson: "Alvast bedankt voor de informatie!"

Nadat Michelson inhaakte, zette een patrouille meteen koers richting zijn woning in Farmington. Ze troffen een kleine hoeveelheid cannabis aan en spullen om te kweken en te roken. Michelson gaf meteen toe dat hij online al flink wat geld gespendeerd had aan het kopen van
producten voor eigen kweek. De Amerikaan wordt nu beschuldigd van bezit en het kweken van drugs. Hij kwam op borgtocht vrij en kan volgende keer misschien best even wachten tot hij bij zijn zinnen is voor hij het alarmnummer draait. (br.hln)


Het nr 911 is een noodnummer dat in de Verenigde Staten en Canada wordt gebruikt voor dringende hulp en komt overeen met het nr 100 in Belgie.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Houtkachels veroorzaken dodelijke ziekten

Houtkachels veroorzaken dodelijke ziekten


Houtkachels veroorzaken dodelijke hartziekten en kanker, waarschuwen wetenschappers.


De vorsers analyseerden en vergeleken deeltjes in de lucht van een dorp in Denemarken waar ze veel houtkachels gebruiken met die in een dorp waar ze er weinig gebruikten. Ze namen ook stalen rechtstreeks uit de rook van een houtkachel, daaruit blijkt dat dit een hoger niveau van kankerverwekkende stoffen bevat. Professor Steffen Loft waarschuwt: "De deeltjes uit houtrook kunnen zeker fatale hart- en longziekten veroorzaken. Menselijke cellen die werden blootgesteld aan deze deeltjes vertoonden aanzienlijke DNA-schade en veranderingen. Het is vergelijkbaar met de effecten van stofdeeltjes uit het verkeer. De volledige impact op de gezondheid is momenteel nog niet geweten, maar zeker in ontwikkelingslanden waar veel mensen een houtvuur hebben om te koken en te verwarmen is dit een belangrijke oorzaak van ziekte."


Professor Steffen Loft: "Onzichtbare deeltjes in rook van hout van kachels en stoven zijn klein genoeg om geïnhaleerd te worden in de diepste delen van de longen." Gelijkaardige deeltjes in uitlaatgassen van auto's en elektriciteitscentrales die op kool werken, werden al in verband gebracht met hartziekten, astma, bronchitis en kanker in eerdere studies.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen seks meer tot er een regering is

"Geen seks meer tot er een regering is"


http://img573.imageshack.us/img573/6599/marleentemmerman.jpg
Zolang er geen schot in de zaak komt, roept Temmerman op om de benen gesloten te houden. 


De Gentse senator Marleen Temmerman  heeft zo haar eigen manier bedacht om de regeringsvorming te versnellen. Ze roept de onderhandelaars in de kabinetsformatie op om geen seks te bedrijven, zolang er geen nieuwe regering is gevormd.

De gynaecologe volgt met haar voorstel het voorbeeld van Kenia. Daar sleepten de onderhandelingen over een nieuwe regering zich in 2009 ook eindeloos voort. De vrouwenbewegingen in het land riepen toen alle vrouwen van de onderhandelaars op te stoppen met seks tot er een akkoord lag. "Een week later lag het document op tafel'', aldus Temmerman.

"Benen dicht"
De onderhandelingen over een nieuwe federale regering slepen zich al 7,5 maand voort. "Nee, zo kan het niet verder. Dan maar de benen dicht'', aldus Temmerman.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezondheid lijdt onder contact met drinker

Gezondheid lijdt onder contact met drinker



Mensen die omgaan met een zware drinker, kampen vaker met gezondheidsproblemen. Dat blijkt uit een Nieuw-Zeelands onderzoek onder 3.000 mensen, dat is gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Addiction.


Uit het onderzoek blijkt dat mensen hun gezondheid en welzijn een lager cijfer geven als een familielid, vriend of collega aan de drank is. Ook hebben ze meer last van zaken als chronische pijn, angsten en depressies. De gezondheidseffecten zijn volgens de wetenschappers vergelijkbaar met die van mensen die lange tijd zorgen voor iemand met een handicap.


"Het blootstaan aan zware drinkers kan negatieve gevolgen hebben voor anderen", zegt onderzoekster Sally Casswell van de Massey University in Auckland. De resultaten kunnen echter ook door andere omstandigheden zijn veroorzaakt: mensen met een lager welzijn kunnen bijvoorbeeld zelf alcoholisten aantrekken.


Van de ruim 3.000 respondenten gaf een op de drie aan een zware drinker in hun leven te hebben. Zoals verwacht waren de gezondheidseffecten het grootst bij mensen die samenwonen met een alcoholist. Maar volgens de onderzoekers waren ook bij mensen die aangaven dat een collega of een niet zo nabij familielid drinkt, de gevolgen duidelijk zichtbaar.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mark Knopfler - Brothers in Arms

Mark Knopfler - Brothers in Arms

Klik op de foto om hem te beluisteren





Mark Knopfler OBE (Glasgow, 12 augustus 1949) is een Britse zanger en gitarist, vooral bekend als frontman van de Britse rockband Dire Straits.

Zijn beroemde gitaarspel lijkt een kruising tussen de zweverige Shadowssound van Hank B. Marvin en het fingerpickingspel van J.J. Cale. De lage neusstem van Knopfler roept herinneringen op aan Bob Dylan en eveneens J.J. Cale.

Dire Straits behaalde meteen groot succes met hun debuutalbum Dire Straits. Hierop staat onder meer het bekende "Sultans of Swing", wat hen in 1977 hun eerste platencontract opleverde. In 1985 verscheen Brothers in Arms, een van de eerste volledig digitaal opgenomen platen. Het album is met 269 weken in de Nederlandse Album Top 100 het langst genoteerde album aller tijden.

Naast zijn werk met Dire Straits bracht Knopfler een aantal soundtracks en later ook soloalbums uit. Daarnaast is hij een veelgevraagd sessie- en studiomuzikant. Hij schreef ook nummers voor andere artiesten waaronder "Private Dancer" voor Tina Turner en "I Think I Love You Too Much" voor de blinde bluesgitarist Jeff Healey. Hij werkte mee aan de albums Slow Train Coming en Infidels van Bob Dylan en trad op als producer voor onder andere Willy Deville, Aztec Camera en Randy Newman. Samen met Chet Atkins bracht hij een aantal albums uit waaronder Neck and Neck.

Zijn eerste soloalbum heet 'Golden Heart' en komt uit in 1996.

In 2000 verscheen 'Sailing to Philadelphia' waarvan het titelnummer hem een kleine hit opleverde in verschillende landen.

In 2001 werd hij vernoemd in een dinosauriër, omdat de paleontologen toevallig Money for Nothing op hadden staan toen zij het fossiel vonden: Masiakasaurus knopfleri.

In 2003 werd Knopfler door Monica Beltran aangereden op zijn motor waarbij hij zeven ribben, zijn schouderblad en zijn sleutelbeen brak. Zeven maanden lang heeft Knopfler zijn werkzaamheden moeten staken en hij blies zijn tour ter promotie van zijn derde album af. Knopfler herstelde volledig.

Na het duetalbum "All The Roadrunning" (2006) met Emmylou Harris bracht Knopfler een vijfde soloalbum uit op 14 september 2007. De opvolger van "Shangri-La" kreeg de naam "Kill To Get Crimson" en bevat twaalf tracks. Ter promotie van dit album trad Knopfler op 29 en 30 maart 2008 en 31 maart 2008 op in Nederland in respectievelijk de Heineken Music Hall in Amsterdam en Ahoy in Rotterdam.

Knopfler is eigenaar van de British Grove Studios in West-Londen.

In 2009 verscheen 'Get Lucky'. Dit is zijn zesde soloalbum. Voor de opnames trok de frontman van Dire Straits zich terug in zijn eigen British Grove Studios in Londen, die hetzelfde jaar het Music Producers Guild Award voor 'Best Studio' kreeg.'Get Lucky' telt 11 nummers en is een verkenningstocht langs de muzikale roots van Knopfler.

In het voorjaar en de zomer van 2010 werkt hij aan een wereldtournee bestaande uit bijna 90 shows in Noord-Amerika en Europa. Hij speelt hoofdzakelijk materiaal uit zijn solo-carrière, maar ook enkele Dire Straits-songs. Op 28, 29 en 30 juni 2010 deed de tour de uitverkochte Heineken Music Hall in Amsterdam aan.




» Reageer (0)
06-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tarte tatin met peren

Tarte tatin met peren


http://img15.imageshack.us/img15/7535/tartetatinmetperen.jpg


Ingrediënten:
•2 blikken peren op siroop
•1 rol bladerdeeg
•1 ei
•ongezouten bakboter




Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.

- Laat de peren goed uitlekken in een zeef en dep ze droog.

- Vet een taartvorm royaal in met boter. Schik de peren in de taartvorm met de bolle kant naar beneden. Bedek de peren met het bladerdeeg en druk goed aan. Bestrijk het deeg met losgeklopt ei.

- Bak de taart gedurende ongeveer 20 minuten op 180 graden.

- Haal de taartvorm uit de oven en haal de taart meteen uit de vorm door ze omgekeerd (dus met de peren naar boven) op een bord of taartschotel te leggen.

- Serveer de taart terwijl ze nog warm is met ijs of zure room. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fernand Khnopff 1858 - 1921 was een Belgische schilder

Fernand Khnopff 1858 - 1921 was een Belgische kunstschilder

Klik op de foto om een filmpje van zijn overige werken te bekijken







Fernand Khnopff (Grembergen, 12 september 1858 - Brussel, 12 november 1921) was een Belgische symbolistische schilder, beeldhouwer en ontwerper .


Hij bracht zijn jeugd door te Brugge, later verhuisde hij met zijn ouders naar Brussel. De zomer brachten zij in het Ardense dorpje Fosset (gemeente Sainte-Ode) door, waar Khnopff later vele landschappen zou schilderen. Hij ging op aandringen van zijn vader aan de Brusselse Universiteit studeren. Reeds na één jaar staakte hij zijn rechtenstudie en schreef zich in voor een opleiding aan de Brusselse Academie voor Schone Kunsten.




http://img11.imageshack.us/img11/1650/fernandkhnopff1.jpg




Zijn voornaamste leraar was er Xavier Mellery. Tijdens een reis naar Parijs in 1877 onderging hij de invloed van Delacroix en in Engeland maakte hij kennis met de broederschap der Prerafaëlieten.


In 1883 was hij medeoprichter van de Groupe des XX. Hij exposeerde ook op de Parijse Salons de la Rose-Croix van Joséphin Péladan, en bij de Weense Secession.




http://img842.imageshack.us/img842/7254/fernandkhnopff2.jpg
Een jonge Engelse dame (1898), een sculptuur van Khnopff uit het Musee d'Orsay



Khnopff had een veeleer gesloten persoonlijkheid en was een eenzaat. Toch werd zijn talent erkend tijdens zijn leven. Hij werd bekleed met de Leopoldsorde. In 1900 ontwierp hij, geholpen door architect Pelseneer, zijn eigen woning als een schrijn gewijd aan het ik. Zijn werk werd in literaire uitgaven van de Brusselse uitgever Edmond Deman ter illustratie gebruikt.



Zijn zuster Marguerite, waarmee hij een zeer intieme band had, was zijn favoriete model. Hij had erg te lijden onder haar huwelijk in 1890.




http://img528.imageshack.us/img528/3913/fernandkhnopff3.jpg
Zijn zuster Marguerite



De kamer waar het portret van zijn zuster Marguerite is in gemaakt vormde een soort van toevluchtsoord in zijn woning in Brussel, waar Khnopff zijn geliefkoosde werken en reproducties bewaarde.



De schilderijen van Fernand Khnopff behoren tot het symbolisme. Khnopffs meest bekende onderwerpen zijn landschappen te Fosset, portretten van dames uit de Brusselse bourgeoisie, stadsgezichten van Brugge en symbolistische composities. Uit de meeste doeken spreekt een mysterieuze, bevreemdende sfeer. Zijn personages vertonen vaak androgyne trekken. Zijn meesterwerk is De liefkozing uit 1896, een afbeelding van Oedipus die zich tegen de sfinx aanvlijt.




http://img6.imageshack.us/img6/5600/deliefkozingen1896.jpg
De liefkozing uit 1896



In 2005 eindigde hij op nr. 102 tijdens de Vlaamse versie van de verkiezing van De Grootste Belg.



http://img713.imageshack.us/img713/5408/fernandkhnopff5.jpg



Hij overleed op 12 december 1921 te Sint-Joost-ten-Node. Zijn werk geniet sedert de zeventiger jaren van een hernieuwde belangstelling en erkenning, zodat de kunstwereld hem nu beschouwt als het boegbeeld van het Belgische symbolisme.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italiaans museum vraagt cultureel asiel aan in Duitsland

Italiaans museum vraagt cultureel asiel aan in Duitsland



Een privémuseum voor hedendaagse kunst in Italië heeft een wel heel speciaal verzoek aan de Duitse bondskanselier Angela Merkel gericht. De directeur van het museum vlakbij Napels wil dat Merkel "politiek-cultureel asiel" verleent aan zijn kunstverzameling, om op die manier te verhinderen "dat een belangrijke culturele erfenis verloren gaat".


Het CAM-museum (Casoria Contemporary Art) bestaat sinds 2005 en heeft in die periode een collectie uitgebouwd van zo'n 1.000 kunstwerken van artiesten uit meer dan zestig landen over de hele wereld. Het museum krijgt geen subsidies en is ondergebracht in een gerenoveerde voormalige school.
 

Volgens directeur Antonio Manfredi heeft hij intussen twee jaar van dreigementen en vandalisme achter zich. Hij vermoedt dat exposities over de Napolitaanse maffia, immigratie, censuur en pedofilie de oorzaak zijn van die vijandigheid. Manfredi klopte al bij Italiaanse instellingen aan, maar zijn roep om aandacht en bescherming bleef zonder gehoor.
 

"In Italië krijgt van alle problemen dat van de cultuur en de bescherming ervan spijtig genoeg het minste aandacht", zegt de directeur. Hij meent dat de Duitse regering wel de nodige aandacht en zorg schenkt aan sociale en culturele activiteiten. Hij is bereid zijn kunstverzameling en alle museummedewerkers naar Duitsland te verhuizen.

Of Angela Merkel zal antwoorden, is nog maar de vraag.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ivoorberg in Zimbabwe groeit

Ivoorberg in Zimbabwe groeit



De voorraad aan ivoor in Zimbabwe is opgelopen tot 42.000 kilo. De slagtanden van olifanten zijn verzameld in de vele wildparken van het Afrikaanse land. De waarde wordt geschat op bijna 7 miljoen euro.

Het straatarme Zimbabwe wil graag een deel van de voorraad verkopen. De opslag van de ivoorberg is duur, vooral door hoge beveiligingskosten. De handel in ivoor uit Zimbabwe is echter verboden tot 2016, op basis van het zogeheten Cites-verdrag om bedreigde diersoorten te beschermen. Het handelsverbod moet de stroperij van olifanten helpen tegengaan.

Zimbabwe heeft volgens officiële statistieken ongeveer 100.000 olifanten, maar vermoedelijk is een deel ten prooi gevallen aan stropers bij de economische crisis.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Australiër houdt krokodil af tijdens zwempartij

Australiër houdt krokodil af tijdens zwempartij


http://img94.imageshack.us/img94/9698/krokodilt.jpg



Een Australiër heeft zaterdag tijdens een zwempartij in het noordelijke deel van de Australische staat Queensland geworsteld met een 2,5 meter lange krokodil. Hij slaagde erin weg te komen met slechts enkele bijtwonden. De verwondingen aan zijn handpalm en linkerpols zouden niet levensbedreigend zijn.
 
Met twee dochters
De aanval gebeurde gisteren in de vooravond aan de populaire zwemplek Beening Creek in Napranum, 800 kilometer ten noorden van de Australische stad Cairns. De 37-jarige man was aan het zwemmen met zijn twee tienerdochters toen de krokodil hem aanviel. Hij vertelde de politie dat hij de zoutwaterkrokodil sloeg totdat die hem liet gaan.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aston Martin van koning Boudewijn levert 333.500 euro op

Aston Martin van koning Boudewijn levert 333.500 euro op


© afp


In het Parijse Grand Palais is een Aston Martin van wijlen koning Boudewijn op een veiling van eigenaar veranderd voor een recordbedrag van 333.500 euro. Dat is een stuk hoger dan wat het veilinghuis Bonhams geschat had: tussen 200.000 en 240.000 euro. De bordeauxkleurige Aston Martin DB2/4 Sports Saloon uit 1955 werd tussen 2001 en 2008 grondig gerestaureerd.

Op de veiling werd ook nog een Bentley S1 Continental Sports Saloon uit 1956 aangeboden die ooit het eigendom was van baron Empain. De wagen veranderde van eigenaar voor 218.000 euro.



De Bugatti leverde iets minder dan een miljoen euro op.
De Bugatti leverde iets minder dan een miljoen euro op.


Een Bugatti Type 51 Grand Prix uit 1933, die geschat werd op 1 tot 1,4 miljoen euro, werd afgehamerd op 934.000 euro. Op de veiling werden enkele tientallen luxewagen en prestigieuze oldtimers aangeboden.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sam Tsui - Hold it against me

Sam Tsui - Hold it against me

Klik op de foto om hem te beluisteren




Sam Tsui is een student die dol is op muziek maken. Zo heeft hij het nummer 'Hold it against me' gezongen van Britney Spears.

Sam zingt, speelt piano, speelt in musicals of acteert gewoon wanneer hij er zin in heeft. Zolang hij er maar gelukkig van wordt! Zijn goede vriend Kurt Schneider is een songwriter , een muzikant, een producer en de ''master brain'' achter de video clips van Sam. Samen veroveren ze Amerika.



» Reageer (0)
05-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardvarkentje Antwerpse Zoo heeft het niet gehaald

Aardvarkentje Antwerpse Zoo heeft het niet gehaald





Het aardvarkentje van de Antwerpse Zoo heeft het niet gehaald. Afgelopen dagen ging het eten steeds moeizamer en sinds twee dagen ademde het ook moeilijk. Vannacht was blijkbaar alle energie opgebruikt en is het gestorven.

"De verzorgers hebben tijd nodig om dit verlies te verwerken", zegt woordvoerster Ilse Segers. "Zij hielden 24 op 24 permanentie en gaven het beste van zichzelf."

Het aardvarkentje werd geboren op 17 januari 2011. Over aardvarkens is bijzonder weinig geweten.  De kweek verloopt zeer moeizaam in Europa en van de weinige geboortes zijn er minder dan de helft van de dieren die het overleven.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Haarfouten die veel vrouwen begaat

Haarfouten die veel  vrouwen begaat



Je haar lijdt onder tal van fouten die je maakt, zonder dat je beseft dat deze schadelijk zijn. Daarom is het belangrijk hier onmiddellijk mee te stoppen.


Het probleem met je haar gedurende maanden te laten groeien zonder het te laten knippen is dat je kapper de vorm van je laatste knipbeurt niet meer kan volgen. Dus als je echt verzot bent op je huidige stijl, laat je het best om de zes weken knippen.

Te vaak wassen
Een frisse coupe voelt goed aan, maar door te vaak shampoo te gebruiken spoel je gezonde oliën weg, waardoor je haar erg droog wordt. Probeer een gezond evenwicht te zoeken door je shampoo om de dag af te wisselen met een conditioner die volume geeft.

Warm föhnen
Het is niet de hitte die je een gladde coupe geeft, maar de lucht uit je haardroger. Door een te warme stand te kiezen, gaan je lokken kroezelen. Droog daarom je haar liever wat langer, maar op een lager standje je coupe stralend te houden.

Nat haar borstelen
Je brengt je haar best niet in vorm voor het ongeveer 80 procent droog is. Het borstelen hiervoor is een verspilling van energie en kan nat, in de knoop geraakte lokken doen breken.






Haarlak en stijltang

Als je eerst haarlak op je lokken aanbrengt en er vervolgens met de stijltang over gaat, dan verbrandt je haar. Gebruik een beschermende spray voor je met de stijltang aan het werk gaat.

Verven
Als je je uitgroei wil bijwerken, is het niet nodig om je de reeds gekleurde haren ook bij te werken. Breng enkel een beetje verf aan op de wortels, zo riskeer je niet je lokken te beschadigen.

Pony vergeten
Omdat je pony je hele kapsel bepaalt, kun je het niet uitstellen tot je volgende knipbeurt om deze in vorm te houden. De meeste kapsalons knippen je dit gratis of voor een klein prijsje.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tip om niet langer eenzaam te zijn: verander jezelf

Tip om niet langer eenzaam te zijn: verander jezelf



Eenzaamheid is een bekende risicofactor voor hartziekten en andere gezondheidsproblemen, dat blijkt uit tal van onderzoeken. Vorsers ontdekten dat het geheim om dit te bestrijden heel eenvoudig is, je begint best bij jezelf.

Eenzaamheid is even slecht voor je gezondheid is als roken of overgewicht. Dit is echter een te voorkomen probleem, waarmee je dus ook je algemene welzijn een boost kan geven.
"Steeds meer mensen raken sociaal geïsoleerd, dit is een gezondheidsprobleem dat enkel toeneemt", aldus onderzoeker en psycholoog John Cacioppo. Hij bestudeerde wat de meest efficiënte methode is om eenzaamheid te bestrijden. Daaruit blijkt dat de beste manier is door sociale kennis aan te pakken, eerder dan te werken aan je sociale vaardigheden of kansen op meer interactie.

Zelfbeeld
De onderzoekers bestudeerden 20 studies om een klein maar duidelijk middel te ontdekken om eenzaamheid te bestrijden. De beste strategie is om de gedachten van eenzame personen over zichzelf en anderen te veranderen. Interventies die mensen helpen om de spiraal van negatieve gedachten over eigenwaarde en hoe anderen hen zien zijn het meest efficiënt om een eenzaam gevoel weg te nemen. Cognitieve gedragstherapie, een techniek die ook gebruikt wordt om depressie, eetstoornissen en andere problemen te behandelen blijken het beste te werken. "De sleutel om eenzaamheid te bestrijden draait er niet om andere mensen te voorzien waarmee ze kunnen omgaan of sociale vaardigheden aan te leren, maar door te veranderen hoe eenzamen over zichzelf denken."



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Superkoe die ontsnapte uit slachthuis overleeft ook onderkomen dierenasiel

Molly B de superkoe die ontsnapte uit slachthuis overleeft ook onderkomen dierenasiel



Er is Molly B, de bekende avontuurlijke Amerikaanse superkoe, blijkbaar geen rustige oude dag gegund. Vijf jaar geleden ontsnapte ze op spectaculaire wijze uit het slachthuis en onlangs moest ze ijlings gered worden uit het mega dierenasiel in Montana, waar ze haar laatste dagen aan het slijten was, en dat volledig onderkomen was. Tientallen lotgenoten hadden minder geluk en moesten worden afgemaakt.

'De onzinkbare Molly B' werd de bijnaam van de merkwaardige zwarte Angus in 2006, die zich toen ontpopte tot een zwemkampioene. Eerst sprong ze, destijds, gezwind met haar 544 kilo - dat is een overgewichtje - over een hek van 1,65 meter en holde ze recht van Mickey's Packing Plant de stad van Great Falls in.

Zwemkampioene
Op haar vlucht ondervond ze enige hinder van een Duitse scheper en van een SUV, terwijl ze op de hielen gezeten werd door de politie en de dierenbescherming. De vaars zwom uiteindelijk droogweg de Missouri over en kon aan de overkant pas tot stilstand gebracht worden na drie rake verdovingspijltjes. Na zoveel lef en moed beslisten de slachters met tien tegen één dat Molly B mocht blijven leven en niet naar de slachtbank moest.

Beproeving niet voorbij
Maar daar hield de beproeving voor het superbeest niet op. Molly B mocht weliswaar van haar oude dag genieten in het dierenasiel van Montana, maar dat raakte, na ziekte van een van de twee voltijdse werkkrachten, helemaal onderkomen. Zo'n 1.200 verzwakte dieren moesten ontzet worden. Tientallen stervende stukken vee, paarden en lama's moest men zelfs laten inslapen. In totaal leefden er in het asiel meer dan 600 lama's, minstens 100 paarden, ezels en vee, en ook nog bizons, kamelen, knaagdieren en nog andere beesten.

Ook relocatie loopt in het honderd
Maar Molly B, die had enkel last van een hoef: voor de rest was ze oké. Ze werd overgebracht naar een ranch in de buurt en binnenkort mag ze naar een kleiner asiel. Daar had Molly B al moeten zijn, maar ook de relocatie liep niet van een leien dakje. De vaars werd verwisseld met de stier 'Big Mike'. Maar de eigenaars van de kleine boerderij willen ook Molly B absoluut welkom heten. "Dat hebben we haar beloofd."



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!