Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




21-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koppel vindt kater vastgelijmd op autosnelweg

Koppel vindt kater vastgelijmd op autosnelweg


Een koppel trof Timothy aan de kant van de autosnelweg aan.


Een Amerikaans koppel heeft een kater gevonden aan de kant van een autosnelweg in Minnesota. Het beestje was met zijn poten vastgelijmd op de rijweg.


Het koppel dacht dat het dier aangereden was en ging kijken. Groot was hun verbazing toen bleek dat de kater ongedeerd was, alleen moesten ze de pootjes loswrikken van het wegdek. Leden van de dierenorganisatie 'Second Chance Rescue' zijn niet te spreken over de behandeling van de viervoeter. "Het lijkt grappig maar het is een wansmakelijke grap", aldus Rosey Quinn. De kater kreeg de naam Timothy en heeft intussen een voorlopige adoptiefamilie gevonden.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man liet stiefzoon (2) veertig naalden inslikken uit wraak

Man liet stiefzoon (2) veertig naalden inslikken uit wraak

Dit is gewoonweg barbaars ! ! !


Het jongetje stelt het goed, alle omstandigheden in acht genomen.



De Braziliaan die zijn tweejarige stiefzoon veertig naalden liet inslikken, heeft bekend dat hij dit deed uit wraak tegenover zijn ex-vrouw. Roberto Carlos Magalhaes (30) deed zijn verhaal gisteren vanuit de gevangenis in het televisieprogramma 'Fantastico'.

Gedrogeerd met wijn
Magalhaes, een metselaar, en zijn vriendin Angelina Ribeiro dos Santos hebben de jongen gedurende een maand drie keer per week gedrogeerd met wijn alvorens ze hem de naalden lieten inslikken. Doordat de peuter onder invloed was voelde hij niets. Als de alcohol was uitgewerkt, had hij wel veel pijn, aldus Magalhaes.



Op de röntgenfoto zijn de tientallen naalden te zien in het lichaam van de peuter.
Op de röntgenfoto zijn de tientallen naalden te zien in het lichaam van de peuter.



Het was de bedoeling dat de jongen er uiteindelijk aan zou overlijden. De twee dachten dat ze niet gepakt zouden worden.

De biologische moeder nam de peuter mee naar het ziekenhuis omdat het kind 'onverklaarbare pijnen' moest doorstaan. Op een röntgenfoto ontdekten doktoren de naalden in zijn lijf.

Nog minstens twee operaties
Het jongetje, wiens naam anoniem wordt gehouden, ligt nog in het ziekenhuis. Hij onderging een vijf uur durende operatie. Sommige naalden waren roestig en bedreigden zijn hart en longen. Alle omstandigheden in acht genomen, stelt het kind het vrij goed. Om alle naalden uit zijn lichaampje te verwijderen, moet de knaap nog minstens twee operaties ondergaan.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Crazy Frog - Last Christmas

Crazy Frog - Last Christmas

Klik op de foto om het te beluisteren







» Reageer (0)
20-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vermist zeilmeisje Laura Dekker zit op Sint Maarten

Vermist zeilmeisje Laura Dekker zit op Sint Maarten




Het 14-jarige Nederlandse meisje Laura Dekker is terecht. Ze is gevonden op het eiland Sint Maarten, meldt de politie. Eerder op de dag werd bekend dat haar familie haar sinds eergisteren als vermist had opgegeven.

 
Laura Dekker werd wereldberoemd toen ze bekendmaakte een solozeiltocht rond de wereld te willen maken. Haar vader stemde in met de plannen, maar de rechtbank stak daar een stokje voor. Het meisje kwam onder toezicht van de Raad voor de Kinderbescherming.







De Raad voor de Kinderbescherming gaat proberen het meisje weer zo snel mogelijk terug naar Nederland te brengen.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De eetkamer is met uitsterven bedreigd

De eetkamer is met uitsterven bedreigd




De eetkamer is stilaan aan het verdwijnen. Brits onderzoek voorspelde dat een half miljoen Britten volgend jaar de muren van hun huis zullen uitslaan om zo een multifunctionele en grotere keuken te hebben. Volgens experts is dat spijtig, omdat een eetkamer belangrijke functies heeft.


Experts denken dat de eetkamer verdwijnt omdat weinig gezinnen samen zitten om te eten, daarom wordt de eetkamer als een overbodige ruimte gezien. Mensen willen nu een eetkamer gecombineerd met een keuken, een plaats waar iedereen komt en gaat. Zeker in de steden, waar plaats schaars is, raakt de eetkamer minder populair, daar wordt de keuken meer een multifunctionele leefruimte waar je ook kan koken. 


Volgens de Britse Suzanne Kemp is de eetkamer een ruimte van kalmte en zorgt het voor quality time als een familie. "Het is belangrijk om te genieten van je maaltijd en niet al wandelend te eten. Door het in de eetkamer te doen, ga je er meer tijd aan spenderen. Een maaltijd draait er om te praten en te relaxen na een lange werkdag."


Daarnaast zijn er nog voordelen wat de eetkamer betreft. Volgens experts geeft het een extra ruimte in het huis waarin je kunt ontsnappen aan de andere gezinsleden. Het is de perfecte omgeving voor kinderen om er hun huiswerk in te maken, er is weinig afleiding van computers en televisies. Een uitgebreid familiemaal verdient een eigen ruimte, dit moedigt ook aan dat je als gezin samen tijd neemt om te eten. Je kunt in deze ruimte ook stijlvol mensen ontvangen, want als je tijdens het koken een rommeltje maakte, kun je simpelweg de deur van de keuken toe doen als het bezoek er is.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chris Rea : Driving Home For Christmas

Chris Rea - Driving Home For Christmas

Klik op de foto om hem te beluisteren






Over Chris Rea

Christopher Anton (Chris) Rea (Middlesbrough (Engeland), 4 maart 1951) is een Britse zanger.

Chris Rea is met zijn krasse zangstem vooral bekend geworden met nummers als Fool (If you think it's over), Josephine en Driving home for Christmas, die nog altijd veel gedraaid worden op de radio.

Verder schreef hij een aantal nummers voor films, en een aantal van zijn bekendere nummers werden gebruikt als themamuziek. Hij speelde zelf in twee films, in 1985 in Willie and the Poor Boys en in 1999 in Parting Shots, waar hij tevens de muziek van deed. Hij schreef en produceerde de film La Passione, die in 1996 verscheen.

In 2005 heeft hij nog 11 nieuwe cd's uitgebracht (130 nummers), een dvd en een boek met schilderingen die hij gemaakt heeft tijdens zijn herstel van een ernstige ziekte rond het jaar 2000. Chris Rea heeft omstreeks 2005 bekend gemaakt dat hij stopt met touren. In 2006 deed hij zijn The Farewell Tour. Tijdens deze tour speelde hij oude klassiekers en nieuwe nummers.

Hoewel zijn gezondheid hem nog steeds parten speelt, maakt Rea in het najaar van 2007 zijn terugkeer naar het podium bekend. In het voorjaar van 2008 heeft hij met een nieuwe band, the Fabulous Hofner Blue Notes, een korte Europese tournee gedaan: "The Return of the Fabulous Hofner Blue Notes". De band speelt een mix van blues en instrumentale nummers, nieuwe songs en klassiekers. De muzikale invloeden gaan van de instrumentele platen uit de jaren 50 tot en met Miles Davis.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De voordelen van herfst en winter

De voordelen van herfst en winter


http://s1.gva.be/imgpath/assets_img_gvl/2009/12/10/824252/de-voordelen-van-herfst-en-winter_1_515x0.jpg



De herfstmaanden maken heel wat mensen depressief, maar wist je dat dit seizoen je ook heel wat voordelen kan opleveren?

De herfstkleuren prikkelen je zintuigen. Het oranje maakt je levendig en energiek. Het verbetert ook ons humeur en zet ons aan tot meer creativiteit. Bruin wordt dan weer gelinkt aan rust en innerlijke kracht. Een boswandeling kan je zintuigen helemaal op punt stellen.

Op regenachtige, druilerige dagen blijkt ons brein beter te werken. We herinneren ons meer en doen het beter op geheugentests. Uit een onderzoek blijkt dat mensen tijdens een slechte dag maar liefst 3 keer meer herinneren dan tijdens een zonnige lentedag.

Tijdens een herfstdag heb je meer zin om tijd aan jezelf te spenderen en het gezellig te maken. Dit zorgt ervoor dat je sneller ontspant en bovendien het gezelschap van anderen opzoekt. Cocoonen werkt echt stressverlagend.

Koppels die zwanger proberen raken, hebben in de herfst en winter hun ideale bondgenoot gevonden. Uit onderzoek blijkt namelijk dat je vruchtbaarder bent tijdens deze seizoenen dan in de lente of zomer. (br.she)




» Reageer (0)
19-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Michael Bolton - White Christmas

 Michael Bolton - White Christmas

Klik op de foto om hem te beluisteren






Michael Bolton, geboren als Michael Bolotin  ( New Haven, 26 februari 1953) is een Amerikaans acteur, schrijver en zanger , voornamelijk bekend om zijn rock-ballads en zijn tenor-stem.


Hij verkocht tot op heden 53 miljoen albums wereldwijd, had acht top-tien albums en twee nummer een hits. Won diversen prijzen waaronder American Music Award en Grammy Award. In Nederland is Bolton vooral bekend om zijn 1990-hit How Am I Supposed to Live Without You.




» Reageer (0)
18-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witte kerst steeds dichterbij

Witte kerst steeds dichterbij




De kans dat het huidige winterweer tot en met kerstdag voortduurt, neemt toe. Een witte kerst is dus niet uitgesloten.

"De weercomputer twijfelt. De berekening van donderdagmiddag ging uit van een overgang naar dooi vanaf komende dinsdag. Maar 24 uur later laat de computer het koudere weer voortduren. Als deze prognose juist is, dan zou de sneeuwlaag zich wel eens tot de kerstdagen weten te handhaven. Overigens wordt er ook voor zondag enige tijd sneeuw in het vooruitzicht gesteld", legt weerman Eddy De Mey uit.

Weerman David Dehenauw sluit evenmin uit dat we dit jaar een witte kerst krijgen. "In de Ardennen zeker, aan zee zijn de kansen iets minder maar voor de rest van Vlaanderen wordt het afwachten. We gaan begin volgende week naar temperaturen die lichtjes positief zijn, maar 's nachts blijft het vriezen. Dat zou zeker tot 25 december of langer het geval zijn."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wratten verdwijnen met lookolie

Wratten verdwijnen met lookolie


http://img46.imageshack.us/img46/1406/wratten1.jpg


Wratten kunnen hardnekkig zijn, maar een simpel keukeningrediënt als look zou al veel ellende kunnen voorkomen, zo blijkt uit een Amerikaanse studie. Een lookolie, twee maal per dag aangebracht, deed alle sporen van wratten in twee weken verdwijnen en dit bij alle proefpersonen. Wellicht zou de zwavel aanwezig in de look bacteriën en infecties wegwerken.

Andere behandelmethodes
Wratten worden veroorzaakt door een virale infectie in de opperhuid. Ze zijn niet gevaarlijk, maar wel besmettelijk. Een van de meest voorkomende behandelmethodes van wratten is met een zuur, zodat de wrat als het ware verbrand wordt. Het kan echter maanden duren voor de wrat verdwijnt op die manier.


De wrat bevriezen is een snellere, maar veel pijnlijkere methode, vooral voor kinderen die toch het vaakst wratten hebben.


Neveneffecten
De lookolie heeft wel enkele neveneffecten, zoals roodheid en een branderig gevoel. Het is niet duidelijk hoe erg de neveneffecten waren en hoe lang ze aanhielden. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Groot Dictee der Nederlandse Taal: de integrale tekst

Het Groot Dictee der Nederlandse Taal: de integrale tekst


Dichter Gerrit Komrij stelde dit jaar het Dictee op


Hieronder volgt de integrale tekst van de twintigste editie van Het Groot Dictee der Nederlandse Taal. De tekst is geschreven door Gerrit Komrij.


          
1. Het mistte zo, dat ik de afslag miste; die zin liet mij kennismaken met het dictee, waardoor ik stante pede van school af wilde, vanwege te veel voor-de-gek-houderij, al kende ik alle jaartallen van Krimoorlog tot Bokseropstand.

2. Spellen was een ambigue zaak: in automatischepiloottoestand lukte het me vanzelf, maar zodra ik erover nadacht, weifelde ik of gênant zo'n fransozendakje had of niet; ja al die pietje-preciezerige accenten vond ik stupide, maar het gedoe met dat al of niet aaneenschrijven nog wel het stupiedst.

3. Voortijdige schoolverlaters zijn dappere dodo's op weg naar Bommelskonten; maar uiteindelijk raakte ik toch nog keurig netjes getrouwd, met een baan onder de balkenendenorm maar wel dicht daarbij, en met collegaatjes die ervan uitgaan dat ik geen cultuurbarbaar ben; ik ben tenslotte Tweede Kamerlid.

4. Dat fraaie traktement is meegenomen, want mijn eega is een funshopper; niet zo'n barbiepop die alle braderieën afstruint waar Jan en alleman wel een paar eurootjes kan stukslaan, maar een cliënte van pico bello etablissementen.

5. Tweemaal 's weeks gaat ze een dagje statten, waarbij ze als een kenau in exprestempo alle jezusfreaks die de Heer en Zijn werken prijzen omverloopt, diverse rollatorrijpe oudjes meesleurend die aan het nordicwalken zijn, en dat alleen omdat ze een nieuw eau de toiletteje heeft gespot.


6. Zwaarbeladen keert ze huiswaarts, sprenkelt eau de cologne uit de eau-de-colognefles en begint op internet eBay af te schuimen voor een zo goed als nieuw Blu-rayspelertje. Als manlief ben ik de financiële kop-van-jut, al kent haar koopdrift één pluspunt: jaarlijks kunnen we voor een extra vakantietje eropuit gaan van het geld dat onze koters met haar luxevoorwerpen op de vrijmarkt terugverdienen.


7. Mijn huwelijk mag direct uit Dantes Hel komen, die schooldag waarop het dictee me ging tegenstaan, was wel het grootste debacle van mijn leven, want als ik toentertijd beter had leren spellen, was ik allang politicus af en nu een wat minder gedweeë geldschieter. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mooi uiterlijk maakt enkel stadsmeisjes gelukkiger

Mooi uiterlijk maakt enkel stadsmeisjes gelukkiger




Als je in de stad woont, maakt een aantrekkelijk uiterlijk je gelukkiger. Dit geldt echter niet voor plattelandsmeisjes, dat blijkt uit recent Amerikaans onderzoek.


Verhouding heup en taille
De wetenschappers interviewden 257 vrouwen die in de stad leefden en 330 vrouwen van het platteland. Ze moesten een score geven aan hun tevredenheid, hun band met vrienden en de gemeenschap en hun algemeen niveau van geluk. Om hun aantrekkelijkheid te meten, namen de onderzoekers de omtrek van hun taille en heup. Uit eerder onderzoek blijkt namelijk dat de verhouding tussen beide een betrouwbare indicator is van aantrekkelijkheid. Hoe lager dat getal, hoe smaller de taille en hoe aantrekkelijker een vrouw.

Molliger op platteland
Zo ontdekten ze dat geluk voor stadsvrouwen erg afhankelijk is van hun uiterlijk. Op het platteland is dit niet zo belangrijk voor hun tevredenheid en hun geluk. "Mooie stadsvrouwen krijgen namelijk veel appreciatie voor hun uiterlijk", aldus onderzoekster Victoria Plaut. Wat vrouwen op het platteland betreft, is er geen verband tussen het uiterlijk en het geluk. Het onderzoek toont zelfs aan dat mollige vrouwen er gelukkiger zijn.


Meer concurrentie
De resultaten van dit onderzoek liggen in de lijn van andere studies. "Eerder bleek al dat het uiterlijk één van de variabelen is die de sociale aandacht die je krijgt bepaalt. Op het platteland hebben familie en andere variabelen een grotere impact op je welzijn. Waardoor je uiterlijk minder belangrijk wordt", aldus psycholoog Michael Cunningham. Volgens professor Alan Manevitz zijn mensen op het platteland minder geobsedeerd door uiterlijk omdat de bevolking er kleiner is, wat de keuze beperkt. "Daar doet het uiterlijk er minder toe. Hoe meer mensen, hoe meer concurrentie en hoe belangrijker het uiterlijk wordt." (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jan De Wilde - Eerste Sneeuw

Jan De Wilde - Eerste Sneeuw

Klik op de foto om hem te beluisteren




Jan De Wilde is een Vlaams zanger en kleinkunstmuzikant. Hij werd in 1944 geboren te Aalst in 1944 . Toen hij negen was overleed zijn vader aan kanker. Begin jaren 60 leerde hij instrumenten bespelen en schreef hij zijn eerste liedjes. Onder zijn invloeden bevinden zich Georges Brassens, Kor van der Goten en Jaap Fischer en later door Bob Dylan, maar evengoed vroege rock-'n-roll, rauwe spirituals en Johann Sebastian Bach.

Hij trad voor het eerst in het openbaar op in 1962 en maakte zijn tv-debuut in 1965. Tijdens deze periode volgde hij kunstonderwijs aan de St. Lukasacademie en was ook actief bezig met fotografie en vooral met poppentheater. Nadat hij afgestudeerd was organiseerde hij een aantal tentoonstellingen rond zijn schilderijen.


Begin jaren 70 groeide De Wildes bekendheid als zanger tijdens het Humorfestival van Heist. Hij werd populair dankzij zijn bizarre podium-présence en ironische en sarkastische, dan weer tedere liedjes. Vrolijke folk-nummers als "Ik kan het, ma", "Joke" en "Een vrolijk lentelied" maakten hem zowel geliefd als berucht in Vlaanderen. Regels als "De Fallus Impudicus staat al in bloei" en "Joke, Joke, trek je witte jurkje uit" zorgden voor controverse bij het meer conservatieve gedeelte van de bevolking.

Tijdens zijn succesperiode (1970-1972) werkte hij ook mee aan Kris De Bruyne's debuutplaat en produceerde drie albums voor Urbanus van Anus. De Wilde droeg in belangrijke mate mee aan de lancering van Urbanus' carrière. Zo zelfs dat Urbanus hem ten slotte in populariteit oversteeg. Dit had echter meer te maken met het feit dat Urbanus ook humoristische conferences aan zijn optredens toevoegde. De Wilde zelf heeft het nooit erg gevonden dat hij niet hetzelfde succes gekend heeft. "Ik heb dat altijd comfortabel gevonden", zei hij eens, "Bij Raymond, Willem Vermandere of Urbanus heb ik gezien dat je van succes vaak meer last dan genot hebt. Zij kunnen dat misschien aan, maar ik niet." Het bekendste nummer dat De Wilde en Urbanus samen zongen is "De Aarde".


Het zou tot eind jaren 80 duren voor Jan De Wilde nog eens in de kijker stond. In 1987 schreef hij de muziek voor de eerste Urbanus-film Hector. Op aandrang van Urbanus bracht hij twee nieuwe albums uit. "De Bende van Jan De Wilde" (1987) bevatte nrs. als "Zussen" en "Anneke Weemaes" en introduceerde de artiest Wigbert van Lierde aan het brede publiek. "Hé Hé" (1990) was nog grootser. De cd werd door Henny Vrienten geproduceerd die samen met onder meer Boudewijn de Groot ook op enkele nummers meezong. Naast nieuwe versies van oudere nummers als "Walter, ballade van een goudvis" en "Een vrolijk lentelied" stond er ook gloednieuw materiaal op. "Hé, Hé", "De fanfare van honger en dorst", "Eerste sneeuw" werden nieuwe klassiekers en zijn nieuwe tournee bewees dat hij weer helemaal terug was van weggeweest.


Na deze heropbloeing duurde het tot 2000 voor er een nieuw De Wilde-album uitkwam. "Oude Maan" (2000) bevatte nummers die onder meer geschreven waren door Luc De Vos (Gorki). Ook Raymond van het Groenewoud zong op twee tracks mee. De cd werd geproduceerd door Jo Bogaert van Technotronic. Datzelfde jaar bracht De Wilde ook het boek "Niks aan dan vel" uit, waarin al zijn liedjesteksten verzameld staan.




» Reageer (0)
17-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schilderen maakt mannen gelukkiger dan geld

Schilderen maakt mannen gelukkiger dan geld




Artistieke mannen lopen minder kans op een depressie, dat blijkt uit een recente Noorse studie. Schilderen of musea bezoeken maakt hen zelfs gelukkiger dan geld.


Niet bij vrouwen
Wetenschappers ontdekten dat na onderzoek bij bijna 50.000 mannen die deelnemen aan culturele of artistieke activiteiten minder vaak een depressie krijgen. Dit heeft een sterker effect op geluk dan persoonlijke rijkdom of je beroep. Professor Jostein Holmen: "Culturele participatie zorgt voor meer geluk bij beide geslachten. Bij mannen kan het depressies voorkomen, maar dat is niet het geval bij vrouwen. Deze resultaten dagen dokters uit anders te gaan denken over mentale gezondheid."


Deel van groep
Volgens psycholoog Mark Tyrrell: "Naar het theater gaan, luisteren naar muziek, sporten en schilderen zijn goede manieren om mentale problemen aan te pakken. Dit maakt dat je deel uitmaakt van een groep. Depressie kan zich als de griep verspreiden in de winter.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wijn smaakt duurder en beter bij rood of blauw licht

Wijn smaakt duurder en beter bij rood of blauw licht


Blauw of rood licht bedot je hersenen te denken dat de wijn van een betere kwaliteit en duurder is. Dat ontdekten Duitse wetenschappers. 


Zoeter en meer betalen

De onderzoekers gaven de proefkonijnen een fles Riesling en vroegen hen deze in verschillende kamers met andere belichting te drinken. Die smaakte anderhalf keer zoeter in een kamer met rood licht dan bij groen of wit licht. Ook werd hij fruitiger gevonden bij blauw belichting. De deelnemers waren eveneens in de rode en blauwe kamer bereid meer te betalen voor het drankje.

Stemming
Kenners waarschuwen daarom voor cafébazen van bars met trendy belichting die goedkope wijn duur proberen te verkopen. Onderzoeker Daniel Oberfeld-Twistel: "We wisten al dat de kleur van een drankje de smaak kan beïnvloeden. Daarom wilden we weten of het achtergrondlicht daar ook invloed op heeft. Waarschijnlijk komt dit doordat kleuren de stemming beïnvloeden."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Linkshandigen hebben andere hersenen

Linkshandigen hebben andere hersenen




Onderzoek met links- en rechtshandigen hebben grotere verschillen in hersengebruik aangetoond dan tot nu werd gedacht. Volgens de leerboeken is bijvoorbeeld gezichtsherkenning een actie die plaatsheeft in de rechter hersenhelft. Voor linkshandigen is dat niet zo; ze gebruiken beide hersenhelften evenveel, ontdekten Nederlandse onderzoekers.


Visuele actie
Het was al bekend dat het taalgebied en het motorisch gebied bij rechtshandigen vooral links in het brein zitten en bij linkshandigen zijn verdeeld over de twee hersenhelften. De Nijmeegse onderzoeksgroep ontdekte dat linkshandigen ook hun visuele actie verdelen over links en rechts.


Heel opvallend
De wetenschappers noemen de verschillen tussen de links- en rechtshandigen en hun hersengebruik heel opvallend. Hij vermoedt daarom dat de hersenen van linkshandigen wezenlijk anders in elkaar zitten. "De inrichting van de hersenhelften is flexibeler dan we dachten", aldus onderzoeker Willems.


Verband met taal
Het onderzoek laat zien dat 'handigheid' veel meer inhoudt dan welke hand je voorkeurshand is. "We zijn de diersoort met de sterkste voorkeur voor één hand. Zelf ben ik aanhanger van de theorie dat specialisatie van de hersenhelften ruimte vrijmaakte in het brein om andere functies zoals taal te ontwikkelen", aldus Willems. Dat het motorische en het taalsysteem in een hersenhelft zitten, zou er volgens hem op kunnen duiden dat gesproken taal is voortgekomen uit gebarentaal.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Creedence Clearwater Revival: Proud Mary

Creedence Clearwater Revival - Proud Mary

Om hun te beluisteren klik op de foto





Creedence Clearwater Revival


Creedence Clearwater Revival was een Amerikaanse rockband, die zijn hoogtijdagen kende in de periode 1968-1972. De bezetting bestond uit John Fogerty (1945; zang/gitaar), zijn broer Tom Fogerty (1941-1990; gitaar), Stu Cook (1945; bas) en Doug Clifford (1945; drums). De groep kent een karakteristieke swamp blues (moeras-blues), een mix van country, blues en rock n' roll

De geschiedenis van Creedence Clearwater Revival (voor het gemak vaak afgekort tot CCR) begint eind jaren ’50, wanneer de broers Fogerty de formatie Tommy Fogerty and the Blue Velvets oprichten. Ze treden voornamelijk op in het San Francisco Bay Area en vergaren zo enige regionale bekendheid. In 1964 krijgt de groep een contract bij platenlabel Fantasy Records, op voorwaarde dat zij haar naam wijzigt in The Golliwogs. Er worden enkele singles opgenomen, maar die hebben weinig impact. In 1967 wordt nogmaals besloten tot een naamswijziging en gaat de groep voortaan door het leven als Creedence Clearwater Revival.

Rond deze tijd is het muzikale klimaat aan het veranderen en hier zal de herdoopte groep snel van gaan profiteren. Ze nemen hun titelloze debuutplaat op en brengen twee singles op hetzelfde moment uit. Het zijn covers van nummers uit de jaren ’50: I Put A Spell On You en Susie Q. Beide nummers halen de Amerikaanse hitparade. Begin 1969 verschijnt het tweede album Bayou Country en met de bijbehorende single Proud Mary breekt de band definitief door. Creedence groeit binnen de kortste keren uit tot een van de succesvolste bands van de wereld en produceert hits aan de lopende band: Bad Moon Rising, Commotion, Down On The Corner, Who’ll Stop The Rain, Up Around The Bend en Long As I Can See The Light zijn slechts een paar van de vele hits die CCR in een korte periode, ook in Nederland, scoort. Ook de albums Green River, Willy & The Poor Boys en Cosmo’s Factory zijn succesvol.

John Fogerty ontpopt zich tot een hitschrijver van formaat. Hij is als zanger en tekstschrijver ook de allesbepalende figuur van CCR en dat zal uiteindelijk tot de nodige spanningen binnen de groep leiden. Na het zesde album Pendulum verlaat de experimenteel ingestelde Tom Fogerty de groep. Vervolgens eisen bassist Cook en drummer Clifford meer inspraak in het werk en de muzikale koers van de groep. Dit gaat welgeteld één album (Mardi Gras) lang goed, waarna de groep in 1972 definitief uit elkaar valt. In Nederland worden enkele oudere songs opnieuw uitgebracht om nog een laatste graantje van het succes mee te pikken. Zo belanden de nummers I Heard It Through The Grapevine, Born On The Bayou en met name het uit 1968 stammende I Put A Spell On You nog hoog in de Nederlandse Top 40.

De leden starten alle vier een solocarrière, maar alleen die van John Fogerty is het vermelden waard. Zo schrijft hij in de jaren na CCR onder andere Rockin’ All Over The World, een nummer waarmee Status Quo later succesvol aan de haal gaat. Zijn eerste soloalbums worden redelijk ontvangen, zij het slechts door de critici. Commercieel gezien floppen ze genadeloos en Fogerty trekt zich langere tijd terug. Pas in 1985 en 1986 verschijnen er weer twee albums, waarna hij opnieuw een aantal jaren uit de schijnwerpers verdwijnt. Hij worstelt die periode ook behoorlijk met het feit dat de rechten van zijn Creedence-songs in handen zijn van zijn vroegere platenmaatschappij. Er gaan verschillende rechtszaken overheen en het conflict is nog altijd niet de wereld uit. Het maakt Fogerty er niet gelukkiger op. Ook niet echt gelukkig is hij met Creedence Clearwater Revisited, een CCR-replica waarmee Cook en Clifford sinds midden jaren ’90 het Gouwe-Ouwen-Circuit afstruinen. Een reünie van het oorspronkelijke CCR zit er dan al niet meer in wegens het overlijden van Tom Fogerty in 1990. Zijn broer John heeft zich de laatste tijd enigszins over zijn problemen weten heen te zetten en treedt weer regelmatig op.

De bandnaam is een combinatie van de woorden "Creedence", een gemeenschappelijke kennis van de gebroeders Fogerty, "Clearwater" was een organisatie die zorg droeg voor de waterkwaliteit van de Francisco Area, met name het Clear Lake. "Revival" staat voor de revival van Rock-'n-Roll die ten tijde van de oprichting van de band gaande was.





» Reageer (0)
16-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom u verkleumt en ik niet: koude weetjes

Waarom u verkleumt en ik niet: koude weetjes


http://img709.imageshack.us/img709/6978/olivierstrelli.jpg



We nemen temperatuur waar met voelers in onze huid. We hebben vijf tot tien keer meer receptoren voor koude dan voor warmte. Dat komt omdat onze soort, homo sapiens, uit het warme Afrika komt en we dus meer nood hadden aan waarschuwingen tegen koude.


Kouderillingen verbruiken veel energie en jagen onze lichaamstemperatuur snel omhoog. Het is een tijdelijke oplossing tegen onderkoeling. Maar onze temperatuurvoelers raken snel gewend aan te hoge of te lage temperaturen, en zenden dan geen waarschuwingssignalen meer uit. Vandaar dat onderkoeling snel onze natuurlijke afweermechanismen ondermijnt met de dood als gevolg.


Een overactieve schildklier maakt ons overgevoelig voor warmte. Een schildklier die te weinig hormonen aanmaakt, maakt ons kouwelijk. Een gelijkaardig effect heeft het ijzergehalte van ons bloed: een te laag hemoglobinegehalte maakt ons kouwelijk.


Onze voeten, in mindere mate onze handen, en ook het topje van onze neus, krijgen sneller kou dan bijvoorbeeld onze buik: ons hart pompt minder bloed naar de uiteinden van ons lichaam, die bijgevolg sneller onderhevig zijn aan koude. Onze voeten zijn het slechtst af, omdat zij in vergelijking met onze handen minder spieren bevatten die de kou kunnen verjagen.


Vrouwen hebben meer last van koude dan mannen. Ook dat heeft met de bloedsomloop te maken. Bij vrouwen zit het vet beter verdeeld dan bij mannen: daardoor wordt meer bloed naar de belangrijkste organen gestuwd dan bij mannen. Waardoor er minder bloed over is voor bijvoorbeeld hun voeten die sneller kou krijgen. Ook hormonen spelen mee: bij vrouwen daalt 's nachts de lichaamstemperatuur nadrukkelijker dan bij mannen.


Menselijke 'ijsberen' zweren dat zwemmen in ijswater hun hart stimuleert en hen wapent tegen virussen en ziektekiemen. Cardiologen weten niet met zekerheid wat daarvan aan is. Maar topsporters hebben het fenomeen ontdekt: nogal wat renners gaan na een lange etappe in de Tour een tijdlang liggen in een ijsbad, in de verwachting dat ze daardoor sneller revalideren. Een omstreden theorie. Wel bewezen is het heilzame effect van een ijsblok op een breuk. (br.Het Nieuwsblad)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oudere mannen denken beter te dansen

Oudere mannen denken beter te dansen

Klik op de foto om 'Shall We Dance' te bekijken





Als het op dansen en zelfvertrouwen aankomt, schatten mannen boven de 65 jaar hun dansprestaties hoger in. Bij vrouwen geldt dat niet. Na 35 jaar voelen ze zich minder zekerder op de dansvloer.  Dat concluderen Britse psychologen.

Sekseverschil
Psycholoog Peter Lovatt, verbonden aan de Universiteit van Hertfordshire, vergeleek de dansstijl met het zelfvertrouwen van 14.000 Britten. Terwijl jonge meisjes blaken van zelfvertrouwen bij het dansen, is dat bij jongens niet het geval. Jongens hebben minder zelfvertrouwen over hun manier van dansen. Pas na hun zestiende lijkt de dansgêne af te nemen. Hun hoogtepunt bereiken ze na hun 65 ste levensjaar. Oudere heren vinden hun dansstijl dan zelfs stukken beter dan hun jongere seksegenoten.


Vrouwen
Anders is het met de dames. Bij hen werkt het omgekeerd. Terwijl ze als jongere met volle vertrouwen dansen, is dat na het 35 ste levensjaar niet langer het geval. Hou ouder ze worden, hoe minder goed ze hun dansprestaties vinden.


Onvruchtbaar
Of de oudere heer met  zijn dansprestaties de andere sekse wil imponeren, blijft maar de vraag. Oudere heren zenden onbewuste boodschappen uit naar jonge vrouwen dat ze maar beter uit de buurt blijven, omdat ze niet vruchtbaar zijn. Alsof ze hiermee de weg willen vrijmaken voor jongere, vruchtbare mannen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een goede kok

Acht op tien Belgen noemen zichzelf "een goede kok"




Het succes van kookprogramma's mag geen wonder heten: Belgen eten én koken graag. Ruim acht op tien vindt van zichzelf dat ze goed kunnen koken, bijna 88 procent noemt hun mama een echte keukenprinses. Koken leren vrouwen van hun moeder, mannen van bekende tv-koks (zoals Jamie Oliver en Piet Huysentruyt) en hun kookboeken. Dat blijkt uit een onderzoek van Pyrex bij 1.000 Belgen tussen 25 en 65 jaar.


Basisikennis en geheimen
Toch heeft bijna tien procent niet leren koken van de ouders,  ruim vier op tien deed slechts 'basiskennis' op. De helft van de Walen kreeg keukengeheimen mee van thuis, tegenover een derde van de Vlamingen. Vrouwen hechten meer belang aan culinaire geheimen dan mannen.


Tijd
Bijna de helft spendeert minder tijd in de keuken dan hun ouders, een op drie geeft evenveel tijd aan koken. De rest wil meer tijd besteden aan het klaarmaken van gerechten. Vrouwen noemen zich wel dubbel zo vaak als mannen de voornaamste kok in huis (80 versus 40 procent).


Genieten en vrienden
Voor de helft van de Belgen is koken puur genieten, en voor 40 procent hoort het bij vrienden ontvangen. Jongeren (46,6 procent) koken liever voor hun vrienden dan ouderen (37 à 39 procent). Eén op drie vindt koken gemakkelijk en creatief, slechts 3 procent associeert koken met paniek. Weinig verrassend is koken leuker voor wie goed kan koken.


Nieuwe recepten
Walen genieten meer van koken dan Vlamingen (56,9 procent versus 42,7 procent). De laatste kiezen dan ook vaker voor een sneller en gemakkelijk gerecht, Walen testen al eens sneller een nieuw recept. Ze bakken ook meer dan Vlamingen. Een kwart van de Belgen smijt zich graag op iets moeilijks.




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!