Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




15-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Laat je masseren met zijde of honing in 2010

Laat je masseren met zijde of honing in 2010





Ook de massagemarkt evolueert voortdurend. In 2010 kom je volledig tot ontspanning met een verwenkuur van cacaobonen, honing of zijde.


Honing
Omdat honing een zuiverende en antibacteriële werking heeft, werd het vroeger gebruikt om brandwonden en zweren te behandelen, meldt gezondheidsnet.nl. Het is ook heilzaam voor een jonge huid, omdat honing reinigt, verfrist en kalmeert. Daarnaast geeft het een oppepper aan een droge huid. 






Bij een honingmassage krijg je eerst een scrub en dan een ontspannende massage met een warme olie op basis van dit goedje.  Ook zou het je nieuwe energie geven, daarom is het ideaal voor kersverse moeders, want het geeft ook je lichaam haar elasticiteit terug. Verwacht je achteraf aan een gladde, strakke en zachte huid die van nature glanst.

Chocolademassage
Een massage op basis van cacaobonen is niet nieuw, maar wel aan een serieuze opmars bezig. Ook deze stof zou zowel voor lichaam als geest goed zijn. Vooral theobromine, een stof in cacao, zou hier verantwoordelijk voor zijn. Dit verhoogt namelijk het niveau van serotonine, een natuurlijk antidepressivum en endorfine, een gelukshormoon.

Je wordt ingesmeerd met een mengsel van cacao en cacaoboter, waar ook antioxidanten in zitten, die stimuleren de bloedcirculatie. Daarnaast maakt de massage de huid zachter en voedt, hydrateert, beschermt en herstelt deze. Ook zou het een geweldige anti-agingbehandeling zijn.



http://www.hln.be/static/FOTO/pe/5/3/13/media_xl_3055243.jpg?20091215141752



Zijdemassage
Bij een massage met zijde behandelt de masseur je gezicht en lichaam. Eerst krijgt je gelaat een scrubbing met zijden cocons. Dankzij de stof sericine verwijdert dit dode huidcellen en hydradeert het je huid, vertraagt dit het verouderingsproces en versterkt dit het immuunsysteem. 

Vervolgens neemt de masseur je lichaam onder handen met een zijden stempeltje, waarin ook kruiden zitten. Dit zou de stevigheid en de elasticiteit bevorderen. Als afsluiting laat de specialist ter ontspanning een zijden doek over je lichaam glijden. De behandeling stimuleert ook de genezing van huidaandoeningen als eczeem. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 op 2 doucht niet dagelijks

1 op 2 doucht niet dagelijks

Misschien wordt voor vele het water te duur en onbetaalbaar om ieder dag te douche...?





Douchen is niet voor iedereen een dagelijkse gewoonte, zo blijkt uit een onderzoek van Palmolive. Al wordt douchen door heel wat dames als 'quality time' bekeken, toch slaat de helft van alle Nederlanders regelmatig een dagje over.


Een kleine meerderheid voelt zich de ganse dag ongemakkelijk en vies  als er 's ochtends niet kan gedoucht worden. 1 op 2 doet dat zeven keer per week. Douchen wordt over het algemeen als een kwaliteitsmoment bekeken. Vooral bij de dames brengt de waterstraal 's avonds rust en ontspanning.


23 procent doet het om wakker te worden, maar meestal wordt de tijd nuttig gebruikt voor tandenpoetsen, ideeën uit te werken of voor het schoonmaken van de douche. Ook zingen, naar radio of CD luisteren of converseren met andere familieleden, zijn vaak gehoord.






Toch zorgt de douche ook voor ergernis. Zo worden een slappe, een te koude of juist een te hete straal als onprettig ervaren. Een vieze vloer, smerige tegels, geen droge handdoeken en haren in het doucheputje kunnen evenmin op enthousiasme rekenen. Vrouwen lijken zich daar overigens meer aan te ergeren dan mannen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geef jij foute kerstcadeau's door?

Geef jij foute kerstcadeau's door?




Voor de spaarzamen onder ons, is de verleiding groot om ongewenste kerstcadeautjes door te geven. In tijden van crisis, toont een Britse rondvraag aan dat een heleboel mensen daar geen graten in zien.


Het fenoneem om foute geschenken door te geven, is ontstaan in Amerika. In de jaren '80 bleek Lady Nancy Reagan daar een echte pionier in. Psychologen aan de universiteit van Hertfordshire ondervroegen meer dan 600 mannen en vrouwen over hun houding tegenover deze rage. Daaruit blijkt dat het merendeel er voor te vinden is, zeker tijdens een recessie lijkt het economisch verstandig. 


Professoir Pine, één van de onderzoekers, ziet echter wel nadelen aan het doorgeven van geschenken. Niet in het minst voor de gever. "Als hij ontdekt dat zijn orgineel cadeau, waar misschien geduldig werd naar gezocht, niet alleen opzij gelegd maar ook doorgegeven is, kan dat problemen geven", stelt de professor. "Niet het geschenk telt, wel de moeite die er in gestoken is. Emotioneel kan dat voor klappen zorgen, alsof je met het cadeau ook de schenker weggooit. Doe het met enige voorzichtigheid. Wees er zeker van dat zowel de schenker als de ontvanger niets in de gaten krijgen".






Een eerdere Amerikaanse studie toonde aan dat 78 procent van de shoppers regelmatig iets doorgeven. Vooral vrouwen schijnen daar geen problemen mee te hebben. Vaakst doorgegeven zijn items als beeldjes en verwenartikels als body lotions en badzouten. Minder gerecycleerd zijn handgemaakte gifts en doe-cadeau's als concert- en theatertickets.


Ben je een voorstander, hou rekening met volgende tips

-Doe het voorzichtig. Uiteindelijk weiger je iemands' geschenk en geef je een ander een tweedehands artikel.
-Stel jezelf de vraag hoe jij zou reageren als iemand je een cadeau doorgeeft.
-Hou een lijstje bij met items die je wil doorgeven. Niets is zo beschamend als iemand iets te geven dat hij of zij zelf voor je kocht. Hou bij wie wat aan jou gegeven heeft.
-Vertel aan niemand dat je geschenken doorgeeft. Het ondermijnt de waarde van elk cadeau dat je voortaan zal geven. Zelfs al is het een gloednieuw.
-Geef enkel nieuwe, ongebruikte items door.




» Reageer (0)
14-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer geweld tijdens volle maan?

Meer geweld tijdens volle maan?




De theorie rond volle maan en gewelddadig gedrag lijkt niet enkel weggelegd voor mythes. Een recente studie bewijst dat deze wel enige grond van waarheid bevat.

Krabben en bijten
Cijfers van een Australisch ziekenhuis tonen aan dat er bij een kwart van de opnames gewelddadig gedrag plaats vond tijdens volle maan. Sommige patiënten moesten worden verdoofd om zichzelf en anderen te beschermen. Anderen vielen de medewerkers van het Mater Hospital, ten noorden van Sydney, aan door te bijten, spugen en krabben. Hun gedrag werd vergeleken met dat van een weerwolf, die volgens de mythologie verschijnt op volle maan.
 

Drugs
Meer dan 60 procent van de patiënten had gedronken of drugs genomen, te vergelijken met de 'magische zalfjes' van de weerwolfen die hallucinaties en waanbeelden opwekken.


"Onze bevindingen ondersteunen de veronderstelling dat personen met gewelddadige en acute gedragsstoornissen, vaker op de spoedgevallendienst verzeilen tijdens volle maan", aldus één van de onderzoekers.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Wie jeugdig uiterlijk heeft, leeft langer

Wie jeugdig uiterlijk heeft, leeft langer


http://img163.imageshack.us/img163/5955/francoisehardy2.jpg



Mensen die er jong uitzien voor hun leeftijd, maken meer kans om langer te leven. Een Deense studie onder tweelingen bewijst deze stelling.

Jonger uitzien
Onderzoekers aan de Deense universiteit bestudeerden 1.826 tweelingen met een gemiddelde leeftijd van 70 jaar.  Degene die jonger werd beoordeeld, bleek opvallend langer te leven.  Hoe groter dat verschil in uiterlijk, hoe meer kans dat de ouder uitziende tweeling eerst het leven liet.

Levensstijl
Genetische factoren spelen minder een rol, stellen de onderzoekers, het lijkt erop dat de verschillen eerder veroorzaakt worden door een gezonde levensstijl. De vorsers stelden vast dat de waargenomen leeftijd van elke tweeling werd gekoppeld aan fysieke en mentale behendigheid. Ook het vermogen om cellen te vernieuwen bleek een factor in de vergrijzing.

Hard leven
De bevindingen zijn zo sterk dat de artsen deze maatstaven kunnen gebruiken als indicator voor een slechte gezondheid. Ziet er iemand oud uit voor zijn of haar leeftijd, kan dit op gezondheidsproblemen wijzen. Hebben mensen een harder leven gehad, valt die weerspiegeling immers in hun gezicht te lezen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Kruidvat roept houten speelraam terug

Kruidvat roept houten speelraam terug





Drogisterijketen Kruidvat waarschuwt klanten om het  houten leerraam van Play 'n kids niet meer te gebruiken en terug te brengen naar de winkel. Het artikel voldoet niet aan de kwaliteitsnormen van Kruidvat. De zijkanten van het houten leerraam kunnen loslaten, waardoor de houten blokjes verstikkingsgevaar kunnen opleveren bij kinderen. Het spel is vanaf 16 november 2009 in de handel.


Info
Het leerraam is uitgevoerd in drie versies; koe, giraffe en konijn. Op de verpakking staat item nummer: 6312ASW en barcode 9580255252481. Klanten die het leerraam hebben gekocht, worden verzocht het product terug te brengen naar de winkel. Bij inlevering van het leerraam wordt het aankoopbedrag vergoed.


Voor nadere inlichtingen kunnen klanten op werkdagen contact opnemen met de servicelijn van Kruidvat, telefoonnummer 0800-99244 (Vlaanderen) of 03-2229180 (Wallonië). Kruidvat biedt haar verontschuldigingen aan voor dit ongemak.



» Reageer (0)
13-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trendy met een egel in je handtas

Trendy met een egel in je handtas





Na de chihuahua's, worden kleine egeltjes straks het mode- accessoire. In Engeland vormen ze de nieuwste rage voor rijkere fashionista's die de egel, in plaats van de kleine hond, meezeulen in de handtas. Dierenorganisaties reageren verontwaardigd.


De Afrikaanse Pygmee-egels zijn in Engeland zeer populair geworden als huisdier.  Ze passen in de palm van je hand en zien er bijzonder schattig uit. Volgens fokkers vormen deze zoogdieren het perfecte accessoire omdat ze minder aandacht vereisen dan honden.






Ware fashionista's en rijke dames inclusief een heleboel voetbalvrouwen, houden van de diertjes omdat ze in een grote verscheidenheid van kleuren te verkrijgen zijn, van albino tot abrikoos, chocolade en zout en peper. Sommigen deinzen er niet voor terug om bij elke handtas een andere egel te matchen.


Dierenrechtenorganisaties reageren verontwaardigd en woedend dat elk diertje, die ongeveer 250 pond kost, zomaar op de markt wordt gegooid als mode-accessoire. "De Pygmee-egels zijn ongetwijfeld heel schattig", vertelt dierenvechtster Leanne Plumtree in de Daily Mail, "maar de dieren zijn geen toebehoren. Dit zijn exotische dieren die niet in een huishouden thuishoren. Dit is compleet onverantwoord. Het zijn walgelijke en betreurenswaardige karakters die even vaak van huisdier veranderen als van outfits".






Perfecte cadeau
Heel wat fokkers zijn het daarmee niet eens. Volgens hen houden de diertjes van vertroeteling. Ze zitten ook heel stil in de handtas. Voordeel is dat ze bovendien heel goedkoop zijn in onderhoud. "Het perfecte geschenk voor kerstmis", zo besluit styliste Diana Mather in de Daily Mail.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De mens wordt het liefst per uur betaald

De mens wordt het liefst per uur betaald



Wie goed zijn brood verdient, heeft meer reden tot tevredenheid dan anderen, zo schrijft de Sunday Telegraph. Maar er spelen nog andere factoren mee, zo blijkt. Want het gevoel van welbehagen is groter bij mensen die per uur betaald worden dan bij degenen die gewoon een maandelijks bedrag op hun rekening krijgen.


Dat ontdekten onderzoekers van de universiteiten van Standford en Toronto, op basis van bevolkingsgegevens uit verschillende landen. Daarbij werd onder meer gekeken naar de tevredenheid (of het gebrek daaraan) over het ontvangen van loon naar werk, met name naar eventuele verschillen tussen mensen die een uurloon krijgen en mensen met een maandsalaris.


En die verschillen zijn er, want voor salaristrekkers bleek er geen verband te bestaan met geluksgevoel, terwijl dat wel duidelijk aanwezig was bij mensen met een uurloon, aldus dit onderzoek dat werd gepubliceerd in het Personality and Social Psychology Bulletin.


Medaille met twee kanten
Niet omdat het krijgen van een uurloon op zichzelf gelukkiger maakt, zegt de coauteur van de studie, Sanford DeVoe, maar wel omdat dit systeem meer aandacht richt op het inkomen dan een salaris. Dat is natuurlijk een medaille met twee kanten, want "als je veel verdient per uur geeft dat een goed gevoel; maar als je weinig krijgt, ben je heel wat minder gelukkig. Belangrijk is dat een uurloon een concrete focus legt op de waarde van de tijd die je werkt. Er is een duidelijker verband tussen je inspanningen en de beloning dan bij een maandsalaris."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Panda's lijken genetisch erg op honden

Panda's lijken genetisch erg op honden





Chinese wetenschappers hebben het erfelijke materiaal van de pandabeer in kaart gebracht. Het dier blijkt genetisch erg op de hond te lijken. Hoe dat kan, is niet bekend.

Dat meldde het Chinese staatspersbureau Xinhua zondag. De onderzoekers hopen in het dna-materiaal van de panda onder meer aanwijzingen te vinden voor hun lage paringsdrift.

Daardoor is het moeilijk om de dieren te fokken en ze zo voor uitsterven te behoeden. Zelfs pandaporno wordt gebruikt om de dieren in de juiste stemming te krijgen.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pralines dodelijk voor honden


Pralines dodelijk voor honden


http://img233.imageshack.us/img233/2388/pralinesbb0.jpg


Als u een hond hebt  pas dan  de komende feestdagen op met pralines en andere zoetigheden met chocolade. De lekkernijen liggen dikwijls op een salontafel of dergelijke en worden vaak op een onbewaakt ogenblik door de honden opgepeuzeld.

Vooral pure chocola is voor honden zeer giftig. Het bevat theobromine en dat verlamt bij honden de hartspieren. Als je er snel bij bent kun je de hond nog laten braken en zo snel mogelijk door een dierenarts aan een infuus laten hangen.




» Reageer (0)
12-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welk type laatkomer ben jij?

Welk type laatkomer ben jij?





"Heel wat mensen ondervinden problemen met punctionaliteit." "Iemand die steeds te laat komt, is moeilijk van dat gedrag af te helpen," aldus timemanager Diana DeLonzor. De Amerikaanse psychologe deed er onderzoek naar en kan zeven types onderscheiden.


Maatschappij
Onze sterk geïndustrialiseerde en hoogtechnologisch maatschappij maakt dat te laat komen zelden wordt geapprecieerd. Studies tonen bijvoorbeeld aan dat managers zelden een persoon promoveren die steevast te laat komt. Elke dag tien minuten later dan verwacht verschijnen is jaarlijks het equivalent van een hele week vakantie.


Moeilijk afleren
"De die-hards onder telaatkomers kunnen dat gedrag maar moeilijk afleren", stelt DeLonzor. "Het is een complex verschijnsel, waarbij er als het ware een heel gedragspatroon moet worden aangepast. Vergeet niet dat chronisch telaat komen voor heel wat miserie kan zorgen: jobverlies, relatieproblemen, gemiste doktersbezoeken, cinema's, theateruitstappen,...Om nog te zwijgen over de stress en de reputatie die zo iemand opgespeld krijgt".





 
Samen met haar collega"s van de San Fransisco State University deed ze onderzoek naar de laatkomers. Zo kon ze zeven types onderscheiden:


1.    De goedprater: deze heeft altijd een reden en motief om te laat te komen. Hij zoekt redenen altijd bij anderen of situaties.


2.    De regelaar is degene die lijdt aan het bezigheidssyndroom. Wil altijd maar alles gedaan krijgen tot de laatste minuut toe. Zo vergeet deze de tijd volledig.


3.    De deadliner heeft nood aan druk en stelt alles uit tot de laatste moment. Ze denken zonder druk niet te kunnen presteren.


4.    Hedonisten willen geen opofferingen doen. Het leven moet leuk blijven.


5.   De rebel wil niet voldoen aan de normen van de maatschappij. Te laat komen is een manier van controle.


6.    Verstrooide professor: afleiding vormt voor deze groep een groot probleem. Snel afgeleid, vergeetachtig en leeft in zijn eigen wereld.


7.    De vermijder: voelt zich angstig en onrustig. Hun slecht zelfbeeld maakt dat bepaalde routines of noden voor hen nodig zijn. Zo komen ze vaak te laat.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Emmylou Harris - Together Again

Emmylou Harris  - Together Again

Klik op de foto om haar te beluisteren






Emmylou Harris is een Amerikaans countryzangeres, geboren 2 april 1947 in Birmingham.  Zij is een folkzangeres en songwriter, die vooral in de jaren zeventig successen kende. Ze heeft met zeer veel bekende artiesten uit de country- en folkwereld samengewerkt.

Op de middelbare school was ze de beste van haar klas. Ze won een studiebeurs voor dramatiek bij de University of North Carolina at Chapel Hill. Hier richtte ze zich op de muziek, waarbij vooral de folkmuziek van Bob Dylan en Joan Baez haar zeer aansprak.

In 1969 trouwde ze met songwriter Tom Slocum, waarna ze haar debuutalbum Gliding Bird opnam. Helaas ging haar platenlabel failliet en liep het huwelijk op de klippen, waardoor ze gedwongen was om samen met haar pasgeboren dochter Hallie bij haar ouders in Washington D.C. te gaan wonen.

Ze pakte al snel de muziek weer op, en vormde een trio met de muzikanten Gerry Mule en Tom Guidera. Tijdens een optreden in 1971 werd ze opgemerkt door Chris Hillman, die toentertijd tijdelijk leadzanger was van The Flying Burrito Brothers, nadat Gram Parsons de band had verlaten. Eerst was hij van plan haar op te nemen in die groep, maar hij besloot haar voor te stellen aan Gram Parsons, die een zangeres zocht om mee te zingen op zijn solodebuut GP. Harris werd opgenomen in zijn Falling Angels en ging mee op tournee. In 1973 gingen ze de studio in om Parsons' tweede album, Grievous Angel op te nemen. Hij overleed op 19 september, enkele weken na het einde van de opnamen aan een overdosis van alcohol en drugs.

Samen met Tom Guidera vormde ze The Angels Band, en samen werkten ze aan haar doorbraakalbum Pieces of the Sky, dat in 1975 uitkwam bij Reprise Records. Het album werd geproduceerd door Brian Ahern, met wie ze later zou trouwen.

In 1976 vormde ze The Hot Band, die onder andere bestond uit oude bandleden van Elvis Presley als Glen D. Hardin en James Burton. Met deze groep nam ze Elite Hotel op. Datzelfde jaar was ze te horen op Bob Dylans album Desire en was ze te zien en te horen in The Last Waltz, een documentaire van Martin Scorsese over het laatste concert van The Band. Hierna nam ze met The Hot Band nog twee albums op, Luxury Liner en Quarter Moon in a Ten Cent Town. In 1977 scoorde ze een wereldwijde hit met een country uitvoering van Chuck Berry's "(C'est la vie) You Never Can Tell".

Vanaf het midden van de jaren zeventig werkte ze veelvuldig samen met onder andere Dolly Parton, Linda Ronstadt en Neil Young. Zo waren zij alle drie te horen in het achtergrondkoor van Harris' kerstnummer "Light of the Stable". Samen met Ronstadt en Parton nam ze twee albums op (Trio (1987) en Trio 2 (1999)), en samen met Ronstadt een duetalbum (Western Wall: The Tucson Sessions (2000)). Ook was ze te horen op enkele nummers van Young.

Blue Kentucky Girl uit 1979 was haar meest country-georiënteerde LP tot dan toe. Het jaar daarop bracht ze Roses in the Snow uit, waarop ze akoestische bluegrass liet horen. Voor dit album kreeg ze een Grammy Award. In 1981 nam ze Evangeline op, waar onder andere de hit "Mister Sandman" op stond. In 1983 kwam White Shoes uit, met daarop onder andere een versie van "On the Radio" van Donna Summer.

Voor haar semi-autobiografische album uit 1985, The Ballad of Sally Rose, schreef ze voor het eerst al haar nummers. Op dit album werkte ze samen met singer-songwriter Paul Kennerley. De twee traden aan het einde van de tournee in het huwelijk.

Begin jaren negentig werd The Hot Band opgeheven, en in 1992 richtte ze een nieuwe band op, The Nash Ramblers. Met deze band nam ze At the Ryman op, een live-album waarvan de opbrengst is gegaan naar de restauratie van de Ryman Auditorium in Nashville.

Voor Asylum Records nam ze Cowgirl's Prayer op, vlak na haar scheiding met Kennerley. In 1995 bereikte ze een geheel ander publiek met Wrecking Ball, een album dat werd geproduceerd door Daniel Lanois, die vooral bekend was voor zijn productiewerk voor U2, Peter Gabriel en Bob Dylan. Op dit album stonden nummers van onder andere Neil Young (die ook op twee nummers te horen is), Jimi Hendrix en Gillian Welch.

Red Dirt Girl uit 1999 was het tweede album waarvoor ze zelf enkele nummers had geschreven. Op dit album werkte ze onder andere samen met Bruce Springsteen. Ook voor de opvolger van dat album, Stumble Into Grace, schreef ze zelf haar nummers.

In 2000 was ze te horen op Heartbreaker, het solo-debuut van Ryan Adams en was ze te horen op de soundtrack van de film Oh Brother, Where Art Thou?. Ook is ze te horen op I'm Wide Awake It's Morning van Bright Eyes en speelde ze in 2005 samen met Elvis Costello tijdens zijn tournee. In 2006 kwam All The Roadrunning uit, een duetalbum met Mark Knopfler. Na de release volgde een Europese tour.




» Reageer (0)
11-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie is beter: de hond of de kat?

Wie is beter: de hond of de kat?



http://img42.imageshack.us/img42/3177/katenhond.jpg

De wereld lijkt verdeeld in honden- of kattenmensen, die elk passioneel 'hun' voorkeursdier verdedigen. Maar wie is 'het beste'? New Scientist zette alle wetenschappelijke onderzoeken in verband met katten en honden op een rijtje en dit is het resultaat...


1. De hersenen
Honden hebben zwaardere hersenen dan katten: 64 tegenover 25 gram. Honden zijn gemiddeld wel zwaarder, dus relatief gezien hebben katten meer hersenen per kilo dan honden. Honden zijn ook groter dan katten. In relatie toch hun grootte hebben katten precies de hersengrootte die ze zouden moeten hebben, terwijl honden méér hersenen hebben. Als we naar het aantal neuronenverbindingen kijken, winnen katten overtuigend: 300 miljoen tegenover 160 miljoen.


2. Gedeelde geschiedenis
Katten en honden zijn huisdieren, maar wanneer zijn ze 'gedomesticeerd', dus handtam gemaakt? Voor katten zou dit zo'n 9.500 jaar geleden zijn, voor honden is het onduidelijker: 16.000, 31.000, 50.000 of 135.000 jaar geleden. In elk geval zijn honden al langer aan onze zijde dan katten.


3. Band kweken
De band met een hond is anders dan die met een kat, en volgens velen ook sterker. Dat komt omdat die band gelijkenissen vertoont met de band tussen ouder en kind. Een kind dat alleen wordt gelaten is pas terug gerust als de mama terug is, en honden vertonen gelijkaardig gedrag. Hetzelfde experiment herhalen met katten bleek onmogelijk, omdat de katten te gestresseerd werden in de labomgeving. Dat katten onafhankelijker zijn, helpt niet echt. Door de evolutie zijn katten eerder eenzaten, terwijl honden leven in roedels.


4. Populariteit
Geschat wordt dat wereldwijd 204 miljoen katten dienen als huisdier, tegenover 173 miljoen honden.
De VS, China, Rusland, Brazilië, Frankrijk, Italië, Groot-Brittannië, Oekraïne, Japan en Duitsland herbergen het meest katten. Voor honden is dit: VS, Brazilië, China, Japan, Rusland, Zuid-Afrika, Frankrijk, Italië, Polen en Thailand.


5. Begrip

Honden schijnen maar weinig moeite te hebben om de mens te verstaan. Ze begrijpen woordelijke en gebarencommando's, woorden en vragen. Bovendien kunnen ze menselijke gebaren interpreteren om voedsel te vinden (dat is bv moeilijk voor chimpanzees) en houden ze de menselijke blik vast (in tegenstelling tot wolven). Maar het begrip van de hond moet niet overschat worden. Honden kijken dus niet écht schuldig of zielig.

In tegenstelling tot wat wordt aangenomen, kunnen katten evenveel verstaan en begrijpen als honden. Omdat ze zich echter niet laten manipuleren, is het heel moeilijk om ze te testen. Een team is er in geslaagd om aan te tonen dat katten even goed als honden de aanwijzingen voor eten begrijpen. Katten zijn evenwel koppig: als ze er niet aan geraken, vragen ze niet om hulp van het baasje maar proberen ze het (meestal vruchteloos) zelf.



  



6. Probleemoplossing
Katten en honden slagen er niet in aan een touwtje te trekken en een beloning op te vissen.  Verborgen voedsel dat 'aangeduid' is, zegt niets voor katten en honden. Wat ze wél kunnen is voedsel vinden op verschillende afstanden. Probleemoplossende experimenten bij katten zijn zeldzaam en die bij honden blinen vooral uit in de afwezigheid van resultaat.

Sommigen argumenteren dat honden dommer zijn dan wolven (met een derde extra hersenen), maar anderen argumenteren dat honden dommer lijken doordat ze gelinkt zijn aan een baasje. De hond heeft zijn onafhankelijkheid (en intelligentie) op, in ruil voor zekerheid, voedsel en affectie.

Tot slot zijn er de blindegeleidehonden, die leren inspringen waar hun baasje faalt. Voor die vaardigheid, winnen de honden.


7. Vocalisatie
Zowel katten als honden communiceren op een vocale manier met mensen. Het gemiauw van katten bevat een akoestisch patroon dat onze aandacht trekt, al is het vaak enkel te interpreteren door de eigenaar. Honden hebben een ruimer vocaal repertoire, ze kunnen variëren in bereik, lengte, frequentie en toon waardoor ze verschillend blaffen in verschillende situaties. Ook wie nooit een hond heeft gehad, begrijpt wat de hond bedoelt.

Winnen honden deze vaardigheid dan? Niet bepaald, want katten zijn wel degenen die minder op de zenuwen werken met hun gemiauw. Door het te combineren met gespin, spelen ze in op de verzorgende kant van de mens. Dat hun gemiauw vaak verdomd goed op het gehuil van een baby kan lijken, spreekt in hun voordeel.


8. Speurneus
Honden kunnen gemakkelijker getraind worden en voor onze noden worden ingeschakeld. Ze hebben er geen moeite mee iets te leren of mensen te gehoorzamen. Honden leren op dezelfde manier als kinderen, door een pedagogisch proces met beloningen. Andere dieren, zoals dolfijnen en chimpanzees, leren vooral door kopiegedrag. Katten? Niet bepaald.


9) Zintuigen
Reukzin, zien en horen zijn de belangrijkste zintuigen voor zowel katten als honden. De gemiddelde kat bevat 200 miljoen reukreceptoren, en dat is meer dan de gemiddelde hond. Al zijn er wel honden, bijvoorbeeld de bloedhond, die beter doen dan de gemiddelde kat met 300 miljoen reukreceptoren.

Zien doen beide dan weer een pak slechter dan wij, maar hun verleden als jagers heeft hen toch enkele indrukwekkende vaardigheden gegeven. Zo nemen ze meer snapshots per seconde dan wij, wat hen supergevoelig maakt voor beweging. Ze zien echter maar weinig kleuren, al zien ze wel goed in het donker. Katten kunnen dit beter dan honden, zij zien zes keer beter dan wij bij een lage lichtintensiteit, honden slechts vijf keer.

Ook wat horen betreft, winnen katten. Zij horen van 45 tot 64.000 hertz, waar dat bij honden van 67 tot 45.000 hertz is.


10) Eco-score
Katten jagen, en in Groot-Brittannië alleen al doden ze 188 miljoen wilde dieren per jaar. Honden daarentegen verstoren vogelnesten en verminderen biodiversiteit. Ook qua consumptie 'winnen' katten. De gemiddelde hond heeft jaarlijks 0,84 hectare nodig, wat overeenkomt met twee SUV's en dan hou je nog over. Zelfs een minihond als een chihuahua heeft 0,28 hectare nodig. Een kat? 0, 15 hectare.


11) Nut
Honden jagen, hoeden en bewaken. Ze kunnen drugs, lijken en bommen opsporen, blinde en dove mensen begeleiden, racen, sleeën trekken, iemand uit een lawine redden, kinderen helpen leren en aardbevingen voorspellen. Katten helpen vooral muizen, ratten en muggen te verjagen.

Beide huisdieren verminderen stress, door ze te aaien en hun warmte te voelen. Honden hebben evenwel een groter gezondheidsvoordeel: ze verminderen cholesterol, bloeddruk én je moet er mee gaan wandelen, wat je immuniteit een boost geeft en mogelijkheden biedt tot sociaal contact.



Besluit

Honden winnen dus, op punten. En de liefhebbers? Die zullen altijd met vuur 'hun' lieveling blijven verdedigen. Reacties zijn dan ook altijd welkom!




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taakverdeling ongelijker als er kinderen komen

Taakverdeling ongelijker als er kinderen komen





De komst van kinderen maakt de taakverdeling in het gezin ongelijker. Ook de ontevredenheid bij vrouwen neemt toe na de geboorte van een kind Dat blijkt uit cijfers van het Frans Nationaal Demografisch Instituut.


Onevenwicht
Over het algemeen nemen vrouwen 80 procent van het huishoudelijk werd voor hun rekening, zo zegt het onderzoek. In 2005 strijkt 80 procent bijna altijd, 70 procent van de vrouwen kookt bijna altijd en de helft houdt zich voornamelijk bezig met boodschappen en stofzuigen. 4 op de tien nemen ook het vaakst de rekeningen en de afwas voor hun rekening.


Een onevenwicht dat nog groeit op het moment het gezin kinderen krijgt. Vrouwen gaan zich na de kinderen nog meer bezighouden met de boodschappen, de maaltijden, de rekeningen, het stofzuigen en de organisatie van het sociale leven.


Meer kinderen, meer ontevreden
De tevredenheid over de taakverdeling van de mannen en vrouwen werd ook gemeten. De ontevredenheid bij vrouwen steeg als er kinderen komen. Hoe meer kinderen, hoe ontevredener de vrouw. Zo was 30 procent van de kinderen ontevreden (minder dan 8 op tien), 40 procent bij de vrouwen met twee kinderen en bijna 50 procent bij de vrouwen met minstens drie kinderen. Bij mannen is er geen verband tussen het aantal kinderen en de tevredenheid.


Meer taken, meer ontevreden
Vrouwen die kinderen hebben, worden ook ontevredener naarmate ze méér taken hebben. De ontevredenheid na het eerste kind steeg gemiddeld van 24 naar 32 procent. Voor wie meer dan drie taken voor haar rekening neemt zegt 38 procent 'helemaal niet tevreden' te zijn. Bij wie een of twee taken heeft, is dit 'slechts' 18 procent. Vrouwen die geen kinderen hadden gekregen, waren nog altijd even tevreden ook als de taakverdeling in hun nadeel was gewijzigd.


Het onderzoek bestaat uit drie luiken: een bevraging in 2005, 2008 en 2011. Telkens worden dezelfde mensen ondervraagd. Uiteindelijk konden slechts 2.164 personen weerhouden worden, omdat de gezinssituatie ongewijzigd moest zijn om de evolutie te meten. (br.hln)




» Reageer (0)
10-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkopers smeren wanhopige mannen dure kerstpakjes aan

Verkopers smeren wanhopige mannen dure kerstpakjes aan





Mannen spenderen meer aan kerstcadeaus omdat ze op het laatste moment hun inkopen doen, dat blijkt uit Brits onderzoek. Een Brits bedrijf specialiseerde zich erin deze mannen te spotten en hen te overtuigen iets duurs te kopen.

Meer mannen
De nieuwe soort man kreeg de naam 'Last Minute Man'. Uit onderzoek blijkt namelijk dat 22 procent meer mannen dan vrouwen last minute hun kerstcadeaus gaan kopen, waardoor ze gemiddeld 15 procent meer spenderen dan nodig. Je ziet hem op 24 december zwetend door de winkels lopen op zoek tussen de restjes die de vroege, bedachtzame shoppers overlieten.

Duur cadeau
Hij wordt dan, de wanhoop nabij, overtuigd door een slimme verkoper die hem een duur, nutteloos cadeau verpatst. Een studie toonde namelijk aan dat deze wanhopige mannen vaak meer dan 1.100 euro tijdens de kerstshopping spenderen, hun aankopen op 24 december maken 63 procent uit van alle dure verkochte spullen van die dag. 1 procent van hen is zo last minute dat ze voor hun geliefden een cadeau kopen in de winkel van het tankstation dat 24 uur open is.

Wanhoopsdaad
Julian Chamberlain, directeur van het bedrijf Retail Active, het bedrijf gespecialiseerd in trainingen over de Last Minute Man: "Uit onderzoek naar ongewenste cadeaus stelden we een lijst samen met tips om het perfecte cadeau voor vrouwen te vinden. Deze man is de droom van elke verkoper: hij heeft veel geld en weinig tijd. Hij doet vaak een aankoop uit wanhoop, waardoor hij niet meer rationeel kan denken. Hij heeft geen lijstje en schuimt de rekken af. De Last Minute man denkt niet goed na over te dure geschenken. Een derde van de pakjes door hem gekocht worden dan ook na Nieuwjaar ingeruild."

Training
Een andere eigenschap van hem is dat hij alles in dezelfde winkel koopt en dat hij er alleen op uit trekt. Vrouwen gaan samen winkelen, om alvast de kerstsfeer op te snuiven. "We coachen het personeel aan de juwelenhoek van een supermarkt hoe deze man te spotten en er zeker van te zijn dat hij niet vertrekt zonder iets te kopen. Ze moeten zoeken naar iemand die naar heel wat dingen kijkt, zonder te weten wat hij moet kopen en met een lege uitdrukking op zijn gezicht. De verkopers worden dan getraind om extra hulpvol te zijn, een selectie te laten zien, dan een aanbeveling te doen om vervolgens iets te verkopen," aldus Chamberlain




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man verdient jaarlijks 30.000 euro met weggegooide loterijbriefjes

Man verdient jaarlijks 30.000 euro met weggegooide loterijbriefjes




Jesus Leonardo is op het eerste gezicht een ordinaire zwerver. Met zijn lang haar en lange baard brengt hij het grootste deel van zijn dag door met het rondsnuffelen in vuilnisbakken. De waarheid is echter dat de man een apart baantje heeft gevonden om zijn gezin te onderhouden. Leonardo zoekt naar weggegooide loterijbriefjes en haalt ze door de automatische scanner die je in de gokkantoren terugvindt om te zien of je een winnend lot hebt. Dat levert hem jaarlijks 30.000 euro op.


Veel mensen gooien hun biljet immers zomaar weg omdat ze denken niet gewonnen te hebben. Op de paar duizenden die hij controleert zijn er altijd tientallen die een winnend bedrag opleveren, wat hij graag gaat incasseren. Leonardo geeft zijn verdiensten keurig aan de belasting en in het gokkantoor loopt hij niemand in de weg. "Dit is mijn leven en mijn job geworden", stelt Leonardo. "Eerst dacht mijn vrouw dat ik gek geworden was, tot ze begon te beseffen dat het wel degelijk geld opbracht. Soms win ik wel tot 135 euro per dag. Na een tijdje vond ze me al lang niet zo gek meer."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische jongeren verlaten huis rond 25ste

Belgische jongeren verlaten huis rond 25ste


http://img15.imageshack.us/img15/7637/geheimen.jpg



Belgische jongens verlaten de ouderlijke woning gemiddeld als ze 26,7 jaar oud zijn. Voor meisjes ligt die leeftijd op 25,4 jaar. Belgische jongeren horen daarmee tot de Europese middenmoot. Dat blijkt uit cijfers van Eurostat, het statistisch bureau van de Europese Unie.
 

Vroeger versus later
Nederlandse, Franse, Finse en Engelse jongeren zijn het vroegst het huis uit, rond hun 22 en 23ste. Bulgaarse, Sloveense en Slowaakse jongeren zijn het meest honkvast. Jongens uit deze landen gaan pas thuis weg als ze gemiddeld 31,5 zijn. Ook daar verlaten meisjes het ouderlijke nest enkele jaren eerder.
 

Laagopgeleide werklozen
Het aantal laagopgeleide jongeren tussen de 25 en 34 zonder baan is in België zeer hoog: 26 procent. Nederland kan de beste cijfers voorleggen met slechts 6,4 procent werkloosheid bij die groep. Aan kop staan hier Tsjechië, Slowakije en Letland.
 

Hoogopgeleide werklozen
De werkloosheidscijfers bij hoger en hoogopgeleide jongeren voor ons land liggen heel wat beter in vergelijking met de meeste andere Europese landen: respectievelijk 7,8 en 3,8 procent.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oudste kinderen zijn slimmer, succesvoller en egoïstischer

Oudste kinderen zijn slimmer, succesvoller en egoïstischer


http://img707.imageshack.us/img707/5140/kinderen5.jpg



Eerst geborenen hebben meer kans het ver te schoppen, maar kunnen minder goed samenwerken en ze zijn wantrouwiger dan hun jongere broers en zussen.

Verdrievoudigd
De onderzoekers lieten 510 studenten een spelletje met geld spelen. Ze moesten een geldbedrag aan iemand anders geven, ze wisten dat dan verdrievoudigd werd. De ontvanger kon zelf besluiten zoveel geld als ze wilden terug te geven. Hoe meer geld een persoon gaf, hoe meer ze de andere vertrouwden en hoe groter de kans was dat ze geld terugkregen.

Samenwerking
In het algemeen gaven de oudste kinderen van het gezin 25 procent minder geld, wat suggereert dat ze mensen een kwart minder vertrouwden. Daaruit leiden de onderzoekers af dat de oudste kinderen vaker slimmer zijn en meer kans hebben om leider te worden in vergelijking met hun jongere broers en zussen. Dit maakt hen echter cynischer en wantrouwiger, waardoor ze minder goed samenwerken.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koppeltje moet na wilde seks met handboeien hulp vragen aan politie

Koppeltje moet na wilde seks met handboeien hulp vragen aan politie


http://img138.imageshack.us/img138/516/handboeien.jpg


Het was een spannend idee en de uitvoering ervan was best opwindend om nog maar te zwijgen over het einde. Een stelletje ging helemaal voor die ene fantasie: seks met handboeien in de wagen. Hoe het potje rampetampen afliep, laat zich al raden. Het hitsige stelletje vond het sleuteltje van de handboeien niet meer. Met het schaamrood op de wangen moesten ze naar de politie om hulp.


Het koppeltje is intussen een bekend stel geworden in Noorwegen. Ze kunnen nu best wel lachen met hun avontuur en ze doen hun verhaal in de krant Verdens Gang. "Eigenlijk is het een ongelooflijk pijnlijk verhaal. Nu ik het vertel voel ik opnieuw de schaamte", zegt de jongeman van 19. Hij was samen met zijn vriendinnetje op stap. Ze waren een beetje moe en zetten hun wagen aan de kant op een parking in Drøbak. "Maar plots haalde mijn vriendin een stel handboeien boven die ik achtergelaten had in de auto. Ze had zin in een nummertje en ik gaf toe aan haar lust. Ik dacht gewoon dat het sleuteltje nog in de auto lag. Toen we klaargekomen waren en ons wilde aankleden, raakte ik in paniek. Ik kon het sleuteltje nergens meer vinden. Ik heb zeker een half uur gezocht maar tevergeefs. In paniek belde ik een aantal vrienden op maar het was al laat en niemand nam op. We besloten dan maar om naar een politiebureau te rijden", vertelt de onfortuinlijke sekser.


Facebookverhaal
In Ski was de verlossing nabij. "Het was verdomme kou. Ik kon geen trui aantrekken omdat ik geboeid was. Gelukkig lag er nog een deken in de auto en dat had mijn vriendin op mij gelegd. Zij had een sjaal bij en legde die op haar bovenlichaam. Met blozende kaken stopten we bij het politiebureau en gingen er hulp zoeken", vertelt de negentienjarige. En die hulp kregen ze ook van Tommy Arras. De agent maakte de boeien los en wenste het stel een veilige rit huiswaarts toe. Toen het duo hun avontuur vertelde aan vrienden ging de bal aan het rollen. Een vriendin maakte het verhaal wereldkundig op Facebook en zo werd het opgepikt door de krant Østlandets Blade en andere nationale media in Noorwegen. "En zo weet gans Noorwegen intussen wat ons overkomen is", besluit de jongeman.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Showaddywaddy _ Under The Moon Of Love

Showaddywaddy - Under The Moon Of Love

Om hun te beluisteren klik op de foto






Showaddywaddy was een populaire popgroep in de jaren zeventig en begin jaren '80. De leden komen uit Leicester (Engeland). Ze waren experts in het maken van covers van hits uit de jaren '50 en gingen gekleed als Teddy Boys.




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!