NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea
21-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marianne de kotmadam heeft boodschap voor Gentse studenten:

Marianne de kotmadam heeft boodschap voor Gentse studenten: "Bakkes toe"


http://oi50.tinypic.com/avk9yo.jpg
De Gentse uitgangsbuurt Overpoort

Om het samenleven tussen studenten en bewoners in Gent te bevorderen, start eind september een campagne rond "Marianne de kotmadam". Op raambordjes vraagt ze met de tekst "bakkes toe, de buren slapen" voorbijgangers, en dus ook niet-studenten, geen nachtlawaai te veroorzaken.

In de Arteveldestad worden tegen eind september ruim 67.000 studenten hoger onderwijs verwacht, van wie er zowat 30.000 ook echt in de stad leven en wonen. "Het spreekt vanzelf dat dit een grote impact heeft op het dagelijks leven in de stad", aldus schepen van Onderwijs en Opvoeding Rudy Coddens.

Omdat vroeger de kotmadam het leven van "haar" studenten in goede banen leidde, ontstond na gesprekken met bewoners de idee van "Marianne de kotmadam". Die vraagt op ludieke affiches aan voorbijgangers om na een avondje uit 's nachts op straat hun "bakkes toe te doen".

Een kleine 30.000 postkaartjes gingen al in de welkomstpakketten voor nieuwe studenten. Begin oktober worden 2.500 raambordjes overhandigd aan kotbewoners. Ook op websites, in nieuwsbrieven en op schermen zal de actie gevoerd worden.

De actie kadert binnen de overkoepelende campagne "Student in Gent", eens samenwerking tussen de stad Gent, de onderwijsinstellingen en andere partners. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Okapi geboren in zoo van Antwerpen

Okapi geboren in zoo van Antwerpen


http://oi48.tinypic.com/4goev7.jpg


In de zoo van Antwerpen is op 15 september een okapi geboren, zo meldt de dierentuin op zijn website. Okapi Sofie bracht haar zesde jong ter wereld, dat 14 kilo weegt en een schofthoogte van 71 centimeter heeft. Ter vergelijking: Mchawi, het jong dat in juli vorig jaar geboren werd, woog 26 kg bij een schofthoogte van 82 cm.

Het nieuwe jong kreeg de naam Nkosi, wat Heer of God betekent in het Xhosa, een taal die voornamelijk gesproken wordt in Zuid-Afrika. Hij is de 48ste okapi die in de Antwerpse zoo geboren wordt. Met Nkosi telt de dierentuin vandaag zeven okapi's. Het jonge dier blijft nog even binnen, want het is net iets te koud buiten voor een baby-okapi. Maar op een beeldscherm aan de houten poort kunnen bezoekers een kijkje nemen in de binnenstal.

De zoo van Antwerpen coördineert het Europese kweekprogramma voor okapi's. Volgens de zoo leven er naar schatting nog maar 35.000 okapi's in de regenwouden van de Democratische Republiek Congo.

De dierentuin meldt op zijn site dat rebellen onlangs het hoofdkwartier hebben aangevallen van het okapi-reservaat in Epulu, een project in het Congolese regenwoud dat al jaren door de zoo wordt gesteund. Bij de aanval zijn naar verluidt zes doden gevallen. Op één dier na werden alle okapi's uit het kweekprogramma afgeslacht. Het enige dier dat de aanval overleefde, is zwaargewond. De infrastructuur is bijna volledig vernield. (br.hln)» Reageer (0)
20-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een op drie vrouwen haat shoppen

Een op drie vrouwen haat shoppen


http://oi47.tinypic.com/3535fkz.jpgHet cliché wil dat vrouwen graag shoppen (schoenen, natuurlijk) en daarbij een gat in hun hand hebben. Zoals alle veralgemeningen loopt ook deze mank, want maar liefst één op drie vrouwen haat shoppen. Een minderheid, akkoord, maar wel een significante minderheid. De belangrijkste redenen? Onbeleefde winkeliersters, lange rijen en niet vinden wat ze zoeken.

-    50 procent voelt zich geïntimideerd door het winkelpersoneel
-    44 procent denkt dat het winkelpersoneel op haar neerkijkt
-    38 procent wordt depressief omdat niets wat ze passen er leuk uitziet
-    37 procent voelt zich niet op haar gemak in het kleedhokje
-    34 procent vindt het moeilijk om toffe kleren te vinden wegens hun 'rare vormen'
-    1 op 3 haat de wachtrijen in de winkel
-    10 procent schaamt zich om haar maat te noemen
-    15 procent beëindigde een shoppingtrip in tranen, omdat ze zich te dik (of te mager) vonden voor de kledij of niet konden vinden wat ze zochten

Het ergste is voor vrouwen shoppen voor een speciaal evenement, met huwelijken als stip op nummer één.

Geen wonder dat het lyrische gepraat van vrouwen over koopjes in films en vrouwenmagazines een vreemde wereld is voor de helft van de 2.000 ondervraagden.

Een op drie zegt nog nooit een 'therapeutisch' effect van shoppen te hebben ondervonden. Het wordt verondersteld dat vrouwen onzekerheid, stress of woede 'wegshoppen' met een reeks impulsaankopen: ook dat geldt dus niet voor iedereen.

Shoppen zou leuker zijn als...
Wat moet er dan gebeuren om shoppen leuker te maken? Het eigen lichaam veranderen zo blijkt: 80 procent denkt dat het leuker wordt als je slanker bent, 42 procent wil een 'andere' lichaamsvorm.

Al is dat meestal schone schijn, want elk lichaam heeft zo zijn eigen uitdagingen: ben je slank, dan heb je misschien wel te korte benen waardoor elke broek 15 centimeter moet worden ingenomen. Heb je een grotere boezem, dan vind je niets dat zowel goed past om je middel als om je borsten, enzoverder.

Voor 50 procent zou shoppen leuker worden als hun budget (veel) groter was.

Een derde van de vrouwen neemt haar toevlucht tot online shoppen, omdat het tijd bespaart (ook al zit je met de mogelijke terugzending van kleren die niet passen).  (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Derde van katten is te dik, zo zet je jouw huisdier op dieet

Derde van katten is te dik, zo zet je jouw huisdier op dieet


http://oi45.tinypic.com/j6olcn.jpg


Ongeveer 30 procent van de Britse katten kampt met overgewicht, dat bewijzen recente cijfers. Omdat het niet zo eenvoudig is deze kieskeurige viervoeters op dieet te zetten, geven we tips hoe hen te helpen opnieuw gezond te eten.

Wanneer katten met overgewicht kampen, lopen ze meer risico op ziekten als diabetes, artritis, hart- en leverziekten. Dierenarts Martha Cannon: "Eens het dier verdikt is, kan het erg moeilijk zijn om de overtollige kilo's er terug af te krijgen." Een kat kampt met overgewicht als meer dan 20 procent van zijn lichaamsgewicht vet is. Als baasje kun je dit makkelijk controleren aan de hand van de ribben. Je moet deze kunnen voelen, maar niet zien. Daarnaast mag je geen vet zien bewegen als het dier wandelt. Dit dier op dieet zetten is helaas niet enkel kwestie van het weigeren van snoepjes en het serveren van kleinere porties, het is belangrijker dat je zijn hele eetpatroon verandert.


Het ideale gewicht van een kat is afhankelijk van zijn leeftijd, ras, levensstijl, beenderstructuur en geslacht. Gemiddeld moet dit variëren tussen de 3,1 en 4,9 kilogram, bij de vrouwtjes mogen is dat iets minder. Een extra kilo voor een kat is het equivalent van 18 kilogram voor mensen. De dieren die gesteriliseerd zijn, verbruiken minder calorieën dan hun vruchtbare evenknieën. Zet je kat nooit op dieet zonder eerst een bezoekje aan de dierenarts te brengen. Die zal bepalen of het dier met gezondheidsproblemen sukkelt, naast het overgewicht. Deze expert zal dan samen met jou een nieuw eetplan opstellen. Je bent best nu al gewaarschuwd dat dit veel geduld zal vragen. Een kat die gewoon is een hele dag zelf te bepalen wanneer ze eet, zal ongelukkig worden van gestructureerde maaltijden. Zeker wanneer het dier dan maar weinig krijgt of het eten een onverwachte smaak heeft.


Als je huisdier zijn voorgeschotelde maaltijd niet opeet, neem dit dan na een halfuur weg. Probeert het opnieuw bij de volgende geplande voeding. Een lepeltje van geurende bouillon over de nieuwe voeding gieten, kan de eetlust opwekken. Uiteindelijk zal honger je favoriete dier wel over de streep trekken om toch te eten. Een kat mag wekelijks niet meer dan 2 procent van zijn totale gewicht verliezen. Als dit te snel gebeurt, kan het dier een leverziekte ontwikkelen of snel terug bijkomen. (br.hln)» Reageer (0)
19-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe aanwijzing dat Jezus wel degelijk getrouwd was

Nieuwe aanwijzing dat Jezus wel degelijk getrouwd was


http://oi49.tinypic.com/fu9ctv.jpg
Professor Karen King toont het piepkleine document.


Een pas opgedoken stuk papyrus uit de vierde eeuw lijkt te suggereren dat Jezus wel degelijk getrouwd was. Jarenlang drukte de katholieke kerk de geruchten de kop in dat Jezus Christus een vrouw had, maar dit antiek document in Egyptisch koptisch schrift kan zijn getrouwde status bevestigen. Het was Karen King, een professor theologie uit de States, die met het opmerkelijke stuk papyrus voor de proppen kwam op een congres in Rome. "Jezus zei tot hen, mijn vrouw ..." staat er te lezen op het piepkleine stuk papyrus.

Onder meer Dan Browns bestseller 'The Da Vinci Code' uit 2003 opperde dat Jezus getrouwd was met Maria Magdalena en kinderen had, tot grote woede van heel wat christenen. Nu is er dus een nieuwe aanwijzing. Karen King legt uit. "De christelijke traditie heeft ons lang voorgehouden dat Jezus niet getrouwd was, maar daar werd nooit enig historisch bewijs van gevonden. Dit stuk papyrus is geen waterdicht bewijs dat hij wel getrouwd was, maar het vertelt ons wel dat de hele kwestie pas ontstond bij de verhitte debatten over seksualititeit en het huwelijk. Dit fragment toont aan dat er wel degelijk christenen waren in die tijd die overtuigd waren dat Jezus wel getrouwd was."

Het nieuwe document lijkt authentiek, al zullen er nog nieuwe wetenschappelijke tests moeten uitgevoerd worden, onder meer op de inkt. De eigenaar is een anonieme kunstverzamelaar die bij King kwam aankloppen om het te vertalen en te analyseren. (br.hln - foto's ap)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slecht voor Alzheimer: het platteland, en niemand weet waarom

Slecht voor Alzheimer: het platteland, en niemand weet waarom

http://oi45.tinypic.com/ddnvvr.jpg


Opgroeien op het platteland kan het risico op Alzheimer verdubbelen. Dat blijkt uit een meta-analyse (vergelijkende studie) van tientallen eerdere onderzoeken. De onderzoekers hebben geen verklaring voor de link.

Een team van de universiteiten van Edinburgh en Londen boog zich over een pak wereldwijde studies die onderzochten in welke mate het voorkomen van de ziekte verschilt in stedelijke of landelijke gemeenten. De bedoeling was om de algemene risico's en voordelen van bepaalde levensstijlen op Alzheimer te identificeren.

Wie opgroeide op het platteland, had meer dan dubbel zoveel risico om Alzheimer te ontwikkelen dan wie in de stad woonde of op latere leeftijd naar het platteland verhuisde. Voor het ontwikkelen van dementie was de link veel minder groot.

Dit wil niet zeggen dat het platteland Alzheimer 'veroorzaakt', al weten de onderzoekers op dit moment zelf (nog) niet wat de link tussen beide kan verklaren.

"Heeft het te maken met toegang tot gezondheidszorg? Blootstelling aan een bepaalde stof? Spelen socio-economische factoren een rol (opgroeien op het platteland was lange tijd armoediger )? Of ligt het nog aan iets anders? Op dit moment blijft dat een echt mysterie", zegt dr Tom Russ van het Schotse onderzoekscentrum voor Dementie.


De bestudeerde onderzoeken beslaan tientallen jaren en de onderzochte personen waren toen al oud. De werkelijke oorzakelijke factoren achterhalen zal dus moeilijk zijn, omdat de omstandigheden van toen allang niet meer (algemeen) gelden in de Westerse wereld.

Interessant zou zijn om te weten of de link bij een bepaalde geboortecohorte sterker is dan bij een andere, bijvoorbeeld bij oorlogskinderen. Of het effect ook vandaag de dag nog doorwerkt, is (nog) niet bekend.

De onderzoekers buigen zich nu over de details in de hoop een manier te kunnen vinden om tegen Alzheimer te kunnen beschermen. "Wellicht begint een bescherming tegen de ziekte al vroeg in het leven", besluiten ze. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ringelrob dreigt tweederde van leefgebied te verliezen

Ringelrob dreigt tweederde van leefgebied te verliezen


http://oi46.tinypic.com/m7cnmb.jpg


In de Noordelijke IJszee dreigt de ringelrob nog deze eeuw tweederde van zijn leefgebied te verliezen, zeggen onderzoekers van de Universiteit van Washington. Door de klimaatwijziging wordt de sneeuw op het zee-ijs steeds minder dik. De ringelrob, een kleine zeehond, bouwt holen in de sneeuw om zijn jongen in groot te brengen. De sneeuw moet daarvoor minstens 20 centimeter diep zijn, en dat wordt steeds vaker een probleem.

In de winter sneeuwt het wel genoeg - tegen het einde van deze eeuw zal het dan zelfs iets meer sneeuwen dan nu - maar de levensduur van het zee-ijs waarop die sneeuw zich kan ophopen, wordt almaar korter.

Dat komt doordat elk jaar steeds meer noordpoolijs smelt in de zomer, een gevolg van de klimaatwijziging. Het nieuwe ijs wordt later in de herfst gevormd, waardoor de sneeuw minder tijd krijgt om te blijven liggen. Het is ook in de herfst dat de sneeuw het hevigst is.

Het gebied waar de sneeuw minstens 20 centimeter dik is, zal tegen het einde van deze eeuw met bijna 70 procent gekrompen zijn, zeggen de wetenschappers van de Universiteit van Washington. Te weinig dus voor de ringelrobben om holen te maken. En de holen die ze wel kunnen maken, zullen bovendien minder lang meegaan omdat de sneeuw vroeger in het jaar zal smelten.

Tot dusver keken wetenschappers bij hun klimaatprognoses alleen naar de omvang en de dikte van het zee-ijs. De nieuwe studie, die in Geophysical Research Letters verscheen, waagt zich nu ook aan voorspellingen over de dikte van de sneeuw op het ijs. De voorbije jaren is het noordpoolijs forser gekrompen dan anders. Het is dit jaar zo sterk gesmolten dat de hoeveelheid ijs eind augustus onder het absolute minimumrecord van 2007 gedoken is. (br.hln)
» Reageer (0)
18-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook in ons land kans op vergiftigde rum, wodka en gin

Ook in ons land kans op vergiftigde rum, wodka en gin


http://oi50.tinypic.com/24l655k.jpg


Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) waarschuwt voor vervalste alcohol afkomstig uit Tsjechië. Het is mogelijk dat de alcohol is aangelengd met het giftige methanol. In Tsjechië zijn al 21 personen overleden aan methanolintoxicatie en tientallen mensen werden gehospitaliseerd. Ook in Polen en Slovakije werden verschillende personen gehospitaliseerd met een alcoholintoxicatie die verband zou houden met Tsjechische alcohol.

Het gaat om rum, wodka en gin die aangelengd kunnen zijn met methanol en daardoor ernstige gezondheidsrisico's inhouden, aldus het FAVV.

Kleine hoeveelheden methanol kunnen onder meer misselijkheid, duizeligheid, problemen met het zicht en evenwichtsstoornissen veroorzaken. Grotere dosissen kunnen blindheid en zelfs de dood tot gevolg hebben.

In Tsjechië geldt momenteel een verbod op de verkoop van alcoholische dranken met een alcoholgehalte groter dan 20 procent. Ook in Polen geldt een verbod op sterke alcoholische dranken van Tsjechische oorsprong.

Het FAVV volgt de zaak nauwlettend op en raadt de consumenten aan voorzichtig te zijn met het consumeren van dranken uit Tsjechië met een alcoholpercentage groter dan 20 procent.

Artsen meldden vandaag nog de dood van een vrouw, die verdachte rum had gedronken. Bovendien zijn niet alleen in Tsjechië, maar ook in buurland Slowakije nieuwe gevallen van vergiftiging gemeld. Sinds vrijdag geldt in Tsjechië een verkoopverbod voor drank met meer dan twintig procent alcohol.

De politie heeft tot op heden 23 verdachten gearresteerd in verband met de verspreiding van de drank, onder wie iemand die het spul zou hebben gebrouwen. Volgens Tsjechische media is mogelijk ruitensproeiervloeistof gebruikt in de giftige drank.(br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Axelle Red - Higher level

Axelle Red - Je t'attends

Om haar te beluisteren druk op de fotoAxelle Red werd geboren te Hasselt op 15 februari 1968 als Fabienne Demal. Op driejarige leeftijd zette ze haar eerste danspasjes. In 1983 koos ze voor het zingen en bracht ze onder de naam Fabby haar eerste plaatje uit "Little girl". De echte doorbraak kwam er in 1989 met de single "Kennedy Boulevard" onder de nieuwe artiestennaam Axelle.

In 1993 kwam haar eerste album uit, "Sans plus attendre" ,dat zelfs in Frankrijk scoorde. Vanaf toen heette ze Axelle Red. Na het verschijnen van haar album volgden er nog vele andere, zowel in het Frans , Engels als in het Spaans. Axelle is dan wel afkomstig uit België, momenteel woont ze in de Franse hoofdstad Parijs waar ze al heel bekend is. Axelle Red is sinds enkele jaren getrouwd met Filip Vanes en samen hebben ze drie dochters: Janelle (21 januari 1999), Gloria (24 juni 2003) en Billie (15 april 2005).» Reageer (0)
17-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Echte schoonheid is... mooie glimlach en vriendelijk karakter

Echte schoonheid is... mooie glimlach en vriendelijk karakter


http://oi45.tinypic.com/33xfs4h.jpg


Geen blonde lokken, het perfecte slanke lijntje of grote borsten maken een vrouw mooi. Echte schoonheid wordt echter bepaald door een vriendelijke persoonlijkheid, een mooie glimlach en gevoel voor humor, dat blijkt uit een enquête bij 1000 Britse vrouwen.

De onderzoekers vroegen aan een groep van 1000 vrouwen om schoonheid te definiëren. Daaruit blijkt verrassend dat schoonheid vooral om een mooie persoonlijk draait en niet om het clichébeeld van lang en slank dat door de media gepromoot word. Kelly Lloyd-Sanderson Arbonne, het bedrijf dat de enquête liet uitvoeren: ''Het is verfrissend om te zien dat aspecten als een goed karakter een vrouw mooier maken dan oppervlakkingheden als voldoen aan het schoonheidsideaal. De resultaten tonen aan dat een gezonde mix van sterkte, blije en medelevende eigenschappen en uiterlijkheden bijdragen tot de schoonheid van een persoon."

Een mooie vrouw is leuk, vrolijk en liefdevol, maar ook zelfzekerheid is cruciaal. Daarnaast maken jezelf niet te serieus nemen en altijd jezelf willen verbeteren een persoon aantrekkelijk.

De 20 eigenschappen die een vrouw mooi maken:

1. Een vriendelijke persoonlijkheid
2. Mooie glimlach
3. Gevoel voor humor
4. Goede manieren
5. Medeleven
6.  Zelfvertrouwen
7. Intelligentie
8. Felle ogen
9. Een niet-egoïstische persoonlijkheid
10. Een smetteloze huid
11. Een spontane glimlach
12. Goed kunnen omgaan met kinderen
13. Een mooi kapsel
14. Een aangename geur
15. Inzet voor het goede doel
16. Zachte huid
17. Lange wimpers
18. Mooi verzorgde nagels
19. Grappige lach
20. Mooi verzorgde voeten» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Eén op drie Vlamingen neemt voor 500 meter de auto

Eén op drie Vlamingen neemt voor 500 meter de auto


http://oi50.tinypic.com/iefmuo.jpg


De Vlaming grijpt automatisch naar de wagen, ook wanneer hij slechts enkele honderden meters verderop moet zijn. Dat blijkt uit een onderzoek naar het verplaatsingsgedrag van de Vlaming, op vraag van Vlaams minister van Mobiliteit Hilde Crevits (CD&V), schrijft De Morgen.

Twintig procent van de verplaatsingen loopt niet verder dan één kilometer. Toch neemt bijna een op drie Vlamingen daarvoor de auto. Enkel de eerste honderden meters gaan we liever te voet. Als we alle verplaatsingen samentellen, dan nemen we bijna zeven van de tien keer de auto. Nochtans leggen we in meer dan de helft van de gevallen maximaal vijf kilometer af. Een keer op vier gaan we te voet of met de fiets. Een op 20 keer nemen we het openbaar vervoer.

Voor het onderzoek werden in de periode tussen september 2010 en september 2011 1.603 personen van zes jaar bevraagd. Ze hielden een verplaatsingsdagboek bij van één willekeurige dag. Tijdens die tijdspanne legden we gemiddeld 16.315 kilometer in de auto af. Het jaar voordien was dat 15.666 kilometer. Wel nam het aantal verplaatsingen licht af.

"De cijfers zijn onthutsend", stelt de Fietsersbond. "Van de 3,3 miljard euro begroot voor mobiliteit, gaat amper 100 miljoen euro naar investeringen in de fiets", stelt Roel De Cleen van de Fietsersbond.

Om meer mensen op de fiets te krijgen, moet er volgens de Fietsersbond meer en gerichter geïnvesteerd worden. "In de Vlaamse economische ruit zijn er de meeste functionele verplaatsingen en de meeste files. Zeker in die regio moet er dringend geïnvesteerd worden in meer en betere fietsvoorzieningen."

Ook voor langere afstanden kan de fiets een geduchte concurrent voor het autoverkeer worden, meent de Fietserbond, maar dan moet werk worden gemaakt van fietspaden langs alle gewestwegen en een coherent netwerk van fietssnelwegen. "In combinatie met de elektrische fiets kunnen we zo van de fiets een logische keuze maken voor afstanden tot 15 kilometer", luidt het.

Met een doordachter mobiliteitsbeleid moet het fietsgebruik in Vlaanderen volgens de organisatie tegen 2018 van 12 procent naar 20 procent kunnen stijgen. (br.hln)» Reageer (0)
16-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Nieuwe aap in Congo ontdekt

Nieuwe aap in Congo ontdekt


http://oi46.tinypic.com/2hod4eo.jpg


Wetenschappers hebben in de bossen van de Democratische Republiek Congo een nieuwe apensoort ontdekt. Het dier wordt door jagers ter plekke de lesula genoemd, meldt de BBC op gezag van het onlinetijdschrift Public Library of Science.

De wetenschappers kwamen voor het eerst met de lesula in aanraking, toen zij op een jong vrouwtje stuitten dat het hoofd van de basisschool in het dorp Opala in een kooi hield. De geleerden namen het dier in bewaring en troffen in de omgeving meer gevangen lesula's aan. 6 maanden later namen zij het dier met zijn lange, zwarte armen en zijn grijsblonde haren in het wild waar.

De aap is van zijn meest verwante soortgenoten gescheiden door twee rivieren: de Congo en de Lomami. (br.hln - foto reuters)» Reageer (0)
15-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anouk wellicht voor Nederland naar Eurovisie Songfestival

Anouk wellicht voor Nederland naar Eurovisie Songfestival


http://oi46.tinypic.com/2cwwuio.jpg


De kans is aanwezig dat Anouk Nederland volgend jaar zal vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. De gesprekken die de TROS met Anouk voert over deelname aan het Eurovisie Songfestival, verlopen zo goed dat Daniël Dekker een positieve uitkomst verwacht.

'Er is nu een aantal keer gepraat. In die bijeenkomsten is veel energie gestoken, we werken ergens naartoe,' aldus de TROS-dj en Songfestivalcommentator in het AD.

Alles lijkt erop dat de TROS Anouk maar al te graag wil hebben. Ze hebben namelijk officieel bij de NPO geïnformeerd of de geplande nationale voorrondes geschrapt kunnen worden. Een hele stap aangezien eerder nog werd gesteld dat voor Anouk geen uitzonderingspositie zou worden gecreëerd. Zo zou ze met andere kandidaten moeten strijden om een ticket naar Malmö. Maar dat weigert de Nobody's wife-zangeres pertinent.

Na wat strubbelingen hoopt de TROS de rockchick nu alsnog te strikken. Zij moet met haar zelfgeschreven 'killersong' Nederland uit de Eurovisie-dip halen en ervoor zorgen dat na acht jaar eindelijk weer de finale van het evenement wordt gehaald. (br.hln)» Reageer (0)
14-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dik of dun: tips en trucjes voor elke lipvorm

Dik of dun: tips en trucjes voor elke lipvorm


http://oi47.tinypic.com/346w5cm.jpg


Een kleurtje op je lippen geeft de 'final touch' aan je make-up. Het is dan ook erg belangrijk dat je het aanbrengen van lipliner en lipstick perfect onder de knie hebt. Of je nu dunne of dikke lippen hebt, hieronder vind je een aantal tips en handige trucjes.

1. De basis: kleur, lijn & druk
Je lippen moeten perfect in balans zijn. Dat doe je door aan de slag te gaan met zowel een lippotlood als lippenstift en gloss. Let erop dat de kleur van je potlood tot dezelfde kleurenfamilie behoort als die van je lippenstift, tenzij het de bedoeling is dat je het ene meer doet opvallen dan het andere. Lichte kleuren zijn het gemakkelijkst om aan te brengen, dus ideaal voor beginners.

"Bij het omlijnen van je lippen moet je beginnen bij de buitenste hoek van je mond en toewerken naar het midden", zegt internationaal visagist Craig-Ryan French. "Gebruik de juiste druk: als je het te licht doet, zal je jezelf te veel kietelen of zelfs irriteren en is het moeilijk om een lijntje te trekken. Als je echter te hard drukt, dan zal je de lippen doen bewegen en uitschieten."

Nadat het eerste lijntje getrokken is, kan je beginnen met de vormgeving.

2. Dunne lippen
Omlijn net buiten je natuurlijke liplijn met de gewenste lippenstift. "Vermijd overdreven matte, doffe kleuren, want die kunnen je lippen dunner doen lijken", waarschuwt French. Glanzende en juweeltinten maken je lippen voller.

3. Ongelijke lippen
Om evenwicht te brengen, moet je de buitenste hoek van de dunnere lippenhelft omlijnen met het lippotlood. De dikkere lip omlijn je gewoon langs de natuurlijke liplijn. Vul op met je potlood en de gekozen lippenstift.

4. Ongedefinieerde lippen
Zorg voor een definiëring van je lippen door een zogenoemde 'boog van Cupido' te tekenen (in het midden van je bovenste lip). Omlijn de bovenste lip met je potlood, om de nadruk te leggen op die M-vorm. Omlijn vervolgens de buitenste hoek van je onderste lip om die voller te maken. Werk af met je favoriete kleur van lipstick en gloss.

5. Volle lippen
Bewerk je lippen met foundation of concealer om ze dunner te maken. Omlijn en definieer de lippen met het potlood, net binnen de natuurlijke liplijn. "Kies voor een matte kleur en werk die af met gloss", raadt French aan.

6. Ongelijk gekleurde lippen
Bedek beide lippen met foundation of concealer als basis. Omlijn de lippen met je lippotlood. Breng daarboven een donkerdere tint lipstick aan en werk af met een gloss. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deense dog Zeus is de hoogste hond ter wereld

Deense dog Zeus is de hoogste hond ter wereld


http://oi45.tinypic.com/1z48iti.jpg


De hond met de hoogste schofthoogte ter wereld woont in Otsego in de Amerikaanse staat Michigan. Dat heeft Guinness World Records vandaag bekendgemaakt.

De 3 jaar oude Deense dog genaamd Zeus is van de grond tot zijn schouder 1,1 meter hoog. Als de imposante viervoeter op zijn achterpoten staat komt hij tot 2,23 meter en is hij een flink stuk langer dan zijn baasje Denise Doorlag.

Zeus is zeventig kilo schoon aan de haak en verorbert dagelijks ongeveer een kilo hondenbrokken. Doorlag moest op een gegeven moment haar auto inruilen voor een busje om Zeus ergens mee naartoe te kunnen nemen. (br.hln - foto afp)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 redenen waarom je niet afvalt

15 redenen waarom je niet afvalt


http://oi46.tinypic.com/303d0qs.jpg


Het overkomt veel vrouwen: ze hebben een strak sportschema en kiezen voor gezondere voeding, maar verliezen niet het aantal kilo's dat ze zouden willen. Natuurlijk profiteer je dan wel van andere gezondheidsvoordelen, maar afvallen zou mooi meegenomen zijn. Daarom identificeren we 15 mogelijke schuldigen die jouw gewichtsverlies tegenhouden.

1. Je eet te veel gezond voedsel
Noten, avocado's, volkorenpasta, olijfolie en donkere chocolade zijn wel natuurlijk en gezond, maar ze zijn niet arm aan calorieën. Je moet dus ook opletten hoeveel je van het gezonde voedsel eet.

2. Je neemt geen ontbijt
Het ontbijt overslaan lijkt een goede manier om calorieën te besparen, maar je lichaam gaat er eigenlijk vet door opslaan, omdat het uitgehongerd denkt te worden.

3. Je eet rechtstaand en zonder nadenken
Eten terwijl je aan de frigo of toog staat, bespaart je geen tijd of energie, want het leidt tot gedachteloos eten. Je moet je bewust zijn van wat je eet, want dan steek je minder in je mond.

4. Je slaapt niet genoeg
Tijd maken voor sportsessies kan betekenen dat je pas later in je bed kan kruipen. Toch is het belangrijk dat je voldoende slaapt, want je hebt extra energie nodig om je sportroutine vol te houden. Bovendien ontstaan er door te weinig slaap hormonen die je eetlust stimuleren.

5. Je eet niet genoeg groenten
Het eten van vijf tot zeven porties fruit en groenten is belangrijk voor iedereen, maar diëters halen er zeker voordeel uit. Groenten bieden namelijk een grote verscheidenheid aan voedingsstoffen, met minder calorieën. Variëren is de boodschap.

6. Je snijdt je eten niet
Het snijden van je eten in kleine stukjes lijkt misschien kinderlijk, maar uit studies blijkt dat kleinere porties meer voldoening geven. Het gevolg: je bent tevreden met minder.

7. Je drinkt nog steeds frisdrank
Dit saboteert je gewichtsverlies, ook al drink je enkel light. Wie twee frisdranken of meer per dag drinkt, riskeert een taille die 500 procent groter is dan die van niet-drinkers.

8. Je partner doet niet mee
Een partner die ook probeert af te vallen, kan een enorme hulp zijn. Als dat niet het geval is, dan is je relatie misschien de schuldige van je onbestaande gewichtsverlies. Je kan niet afvallen als hij voortdurend afhaalmaaltijden bestelt of je aanmoedigt om thuis te blijven van de fitness. Vraag dus steun en begrip.

9. Je maakt geen tijd voor plezier
Aangezien stress voor extra kilo's zorgt door het lichaam meer te doen eten, is het noodzakelijk dat je jezelf tijd geeft om te ontspannen. Bovendien verbrand je met heel wat leuke activiteiten (shoppen, dansen, ...) extra calorieën.

10. Je houdt geen voedingsdagboek bij
Opschrijven wat je eet is een eenvoudige manier om je dagelijkse calorie-opname te controleren. Niet overtuigd? Uit studies blijkt dat diëters die het doen veel meer kans hebben op succes.

11. Je sport met een lege maag
Als je vaak gaat sporten zonder eerst te eten, dan verbrand je calorieën uit spieren in plaats van uit vet. Door je lichaam eerst te voeden voorkom je niet alleen het verlies van spieren, maar heb je ook meer energie om jezelf door de workout te loodsen.

12. Je doet enkel cardiotraining
Als je wel de loopband gebruikt, maar nooit een gewicht opheft, dan mis je een belangrijk deel van de fitnesspuzzel. Niet alleen voorkomt het kwetsuren, maar het vergroot ook je spiermassa en versnelt de stofwisseling. Extra bonus: door die stofwisseling zal je nog calorieën verbranden na het sporten.

13. Je draagt te grote kleren
Losse kleren zijn comfortabel, maar ze verbergen je lichaam en staan toe om te vergeten wat eronder zit. Daardoor raak je niet gemotiveerd om te sporten. Draag dus kleren die iets meer aansluiten.

14. Je eet niet genoeg
Honger jezelf niet uit om calorieën te sparen voor later. Dat zal niet alleen je metabolisme verstoren, maar zorgt er ook voor dat je tijdens het avondeten veel meer gaat eten. Bovendien mag je ook geen te kleine porties nemen, want daardoor ga je tussen de maaltijden door naar een (ongezonde) snack grijpen.

15. Je zondigt nooit
In een voor de rest gezond dieet gaan een paar frietjes of een stuk chocoladecake je gewichtsverlies niet verpesten. Zolang je op lange termijn een gezond dieet volhoudt, mag je best eens zondigen. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woede en ongeloof door publicatie naaktfoto's Kate

Woede en ongeloof door publicatie naaktfoto's Kate


http://static3.hln.be/static/photo/2012/17/8/9/20120914112954/media_xll_5159049.jpg


De Britse prins William en zijn echtgenote Kate reageren furieus op de publicatie van toplessfoto's van Kate Middleton. Het Franse magazine Closer kondigde aan over foto's te beschikken waarop Kate naakt te zien is op vakantie in de Provence. Het prinsenpaar reist momenteel door Maleisië en zal de publicatie proberen te verhinderen.

De Queen is geen rustige oude dag gegund. Na het recente schandaal rond Harry pakt een Frans magazine straks uit met topless foto's van niemand minder dan Kate Middleton. Buckingham Palace houdt het hart al vast. Het blad Closer ligt straks in de rekken met Kate op de cover met daaronder de titel, 'Oh my god!'. Op de website van het magazine is de cover al te bekijken. Op die foto staat Kate op het punt om het bovenstukje van haar bikini uit te trekken.

In de Britse pers wordt met afkeer gereageerd op de foto's, hoewel net daar de meeste tabloids niet vies zijn onthullende foto's. Het Franse blad behoort tot de groep Mondadori, waarvan de voormalige Italiaanse premier Silvio Berlusconi eigenaar is. Volgens een bron zijn William en Kate geschokt: "Ze kunnen niet geloven dat de foto's gemaakt zijn en dat iemand ze zou publiceren. Een rode lijn is overschreden", klinkt het. Buckingham Palace heeft alvast Franse advocaten op de zaak gezet.

De foto's zouden volgens BBC vorige week ook aan Britse kranten aangeboden zijn, maar die hebben de naakte Kate geweigerd. De Daily Mail schrijft: "Dit incident draait de klok vijftien jaar terug", verwijzend naar de dood van Williams moeder Diana in 1997. William en Kate waren op vakantie in een afgelegen kasteel en dus vinden de Britten het extra wansmakelijk dat fotografen het privéleven van het koppel zijn binnengedrongen. Voor de foto's moeten toestellen met erg lange lenzen gebruikt zijn.

De timing van de publicatie maakt het voor William en Kate alleen maar beschamender, want momenteel zijn ze op bezoek in Maleisië. (br.hln)» Reageer (0)
13-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Luisteren naar klagers is slecht voor ons brein

Luisteren naar klagers is slecht voor ons brein


http://oi49.tinypic.com/2lc63xz.jpg


Zou jij ook liefst tijdelijk doof zijn als iemand oeverloos begint te klagen? Uit recent onderzoek blijkt dat je groot gelijk hebt, want luisteren naar te veel geklaag zou slecht zijn voor de hersenen op meer dan één manier.

"De hersenen werken veel meer als een spier dan we dachten. Dus wanneer je te lang in een klaaghoekje wordt geduwd om te luisteren naar iemands negativiteit, is de kans groot dat jij je ook zo zal gedragen", verklaart Trevor Blake.

Erger nog, blootgesteld worden aan te veel geklaag en gezaag zou je effectief verstommen. Uit onderzoek blijkt dat 30 minuten non-stop negativiteit, in gesprekken of op televisie - neuronen in de hippocampus aantast. "Kort door de bocht: geklaag maakt pap van je hersenen, net het deel dat je nodig hebt om probleemoplossend te denken", klinkt het.

Toch wordt de nadruk gelegd op het verschil tussen de aandacht vestigen op dingen die verkeerd zitten (met als doel het probleem te fiksen) en klagen. "Doorgaans willen klagers eigenlijk geen oplossing, ze willen gewoon kunnen zagen. Je kan iedereens brein bijna horen rinkelen als een groepje mensen samenkomt en begint met "Is dat niet vreselijk?" Het zal je brein aantasten, ook al luister je slechts passief. Wie bovendien probeert het gedrag van klagers te veranderen, zal zelf het onderwerp worden van de klacht", klinkt het.

Afweermechanismen
Gelukkig zijn er volgens Blake manieren om jezelf (én je hersenen) te verdedigen tegen al die negativiteit.

"Eigenlijk moet je luisteren naar klagers zien als passief roken. Aangezien het niet makkelijk is om rokers van hun verslaving af te helpen, is de beste optie gewoon afstand te nemen. Je hersenen zullen je dankbaar zijn als je - indien mogelijk - het geklaag kan afwenden", aldus Blake.

Is afstand geen optie? Vraag dan aan de klager van dienst om oplossingen te bedenken voor zijn of haar probleem. "Probeer de persoon in kwestie verantwoordelijkheid te doen opnemen voor het vinden van een oplossing. Ik antwoord op klachten standaard: "Wel, wat ga je daar aan doen?". Heel wat mensen lopen dan weg omdat ik hen niet geef wat ze willen", klinkt het. Gelukkig zijn er soms ook mensen die wel probleemoplossend aan de slag willen, wat leidt tot een constructief gesprek. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weg met de hik: hoe al die trucjes eigenlijk werken

Weg met de hik: hoe al die trucjes eigenlijk werken


http://oi48.tinypic.com/28ltcb8.jpg


Iedereen heeft wel eens last van de hik en de kans is groot dat we allemaal één uitverkoren remedie hebben die (bijna) altijd werkt. Brian Udermann, professor sportwetenschappen en auteur van '25 Ways to Cure the Hiccups', legt uit welke trucjes werken en waarom precies.

Het herkenbare geluidje (en gevoel), dat we kennen als de hik, ontstaat door een onwillekeurige samentrekking van het middenrif tijdens het inademen, gevolgd door het plots sluiten van het strotklepje, wat leidt tot stembandspasmes.

De oorzaken? Overeten, alcohol, koolzuurhoudende dranken, plotse temperatuurschommelingen en stress. Experten stellen dat er ook een overlevingsdrift schuilgaat achter de hik, namelijk je luchtpijp afsluiten om je longen te beschermen van bijvoorbeeld voedseldeeltjes. Gelukkig is de hik in de meeste gevallen enkel vervelend, tijdelijk en zonder gezondheidsrisico's.

Toch zijn er ook gevallen waarbij een chronische hik wijst op een ernstige aandoening aan longen, hart, buik of hersenen. Zo zijn er gevallen bekend van mensen die jaren onophoudelijk hikken en waarbij uiteindelijk een tumor wordt gevonden die de zenuwen verantwoordelijk voor de ademhaling verstoort.

Hoewel iedereen ongetwijfeld een favoriete methode heeft om de hik te bestrijden, stelt Udermann dat er zelden meer is dan anekdotisch bewijs om de trucjes te ondersteunen. Eens kijken wat hij zoals te zeggen heeft over al die bekende remedies.

1. Ademhaling
Er bestaan heel wat trucjes die gericht zijn op een alternatieve ademhaling: van je adem inhouden tot heel diep inademen. "Alles wat je uitprobeert met je ademhaling heeft in principe slaagkans omdat het een stoorzender is voor het zenuwsignaal van de hersenen naar het middenrif", verklaart Udermann.

2. Drinken
De trukendoos bevat ontelbaar veel methodes waar water bij te pas komt. Door een rietje, servet of handdoek drinken of een groot glas water ad fundum wegwerken, zijn maar enkele van deze trucjes. "Slikken, wat eigenlijk ook een tijdelijke verandering in de ademhaling is, kan de spasmes tegengaan. Het maakt nie uit of je ondersteboven drinkt of van een lepel, het is de daad die effectief is", klinkt het.

3. Eten
"Iets waar veel mensen bij zweren is het eten van een lepel suiker. Je eet het en hup de hik is verdwenen bij 99 procent van de gevallen", getuigt Udermann. Anderen kiezen voor een lepel ijs of pindaboter of voor een schijfje citroen ondergedompeld in suiker.

"Er is vermoedelijk geen specifieke eigenschap in eender welke voeding die de hik aanpakt. Net als bij drinken verstoort ook eten de ademhaling", verklaart Udermann. Bovendien waarschuwt hij dat de lepel suiker beter als laatste reddingsmiddel kan worden ingezet, puur omdat vrouwen dagelijks slechts vijf theelepels mogen eten, mannen negen en kinderen drie.

4. Tong uitsteken
Je tong uitsteken of aan je tong trekken kan een deel van de keel stimuleren dat in verbinding staat met de openingen tussen je stembanden. "Dit kan voor verlichting zorgen", klinkt het.

5. Schrikken
De bekende 'verschiettruc' kan werken om twee redenen. Ten eerste verandert je ademhalingscyclus bij het schrikken. Daarnaast werkt het ook als mentale afleiding. Probeer maar eens op commando te hikken, je zal de klank zeker herkennen. Van mentale afleiding gesproken: mijn favoriete truc wanneer iemand hikt, is vragen wat hij of zij gisteren gegeten heeft en de dag daarvoor en de dag daarvoor. Meestal is de hik door al dat denkwerk zo verdwenen

6. Fysieke afleiding
In je handpalm knijpen om je zenuwstelsel af te leiden van het hikken, zou tot slot ook werken. "Het is vergelijkbaar met de manier waarop knijpen voor afleiding zorgt bij een jeukende muggenbeet", klinkt het. (br.hln)
» Reageer (0)
12-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Medisch mirakel: slaappil doet vader na zeven jaar ontwaken uit diepe coma

Medisch mirakel: slaappil doet vader na zeven jaar ontwaken uit diepe coma


http://oi47.tinypic.com/8z3csh.jpg


In het Zuid-Afrikaanse Johannesburg gewagen dokters van een medisch mirakel nadat een man na zeven jaar in een diepe coma ontwaakt is door toedoen van ... een slaappil! De vader van een zoon geraakte na een zwaar auto-ongeval in 2005 in een coma en zou volgens de dokters nooit herstellen. Na vijf dagen behandeling met de slaappil Stilnox is de man nu plots aan het ontwaken. Hij kan zelfs opnieuw praten. Het was zowaar zijn vrouw die voorgesteld had om die onorthodoxe methode te gebruiken na het lezen van een krantenartikel. Van een tegenovergesteld effect gesproken dus.

Ayanda Nqinana uit Johannesburg liep in een zware autocrash zeven jaar geleden aan de Oostkaap zware hersenletsels op. Hij sukkelde in een diepe coma en de dokters vreesden dat hij nooit nog zou herstellen. Tot Nomfundo, zijn vrouw en moeder van hun enige kind, een krantenartikel las over het gebruik van de slaappil Stilnox om patiënten die langdurig in coma liggen, te doen ontwaken.

Eerst reageerden de dokters sceptisch, maar omdat ze bleef aandringen, besloten ze het toch eens te proberen. Vijf dagen na de eerste slaappil begon Nqinana te ontwaken. Hij kon zelfs opnieuw enkele woorden spreken en herkende zijn familieleden, zelfs zijn zoon Ayavuya. Bovendien herinnerde hij zich flarden van gesprekken van voor zijn ongeval. Een echt medisch mirakel dus.

Zijn zoon Ayavuya was zo gelukkig dat hij maar bleef herhalen tegen zijn moeder dat zijn vader hem herkend had en zijn naam kon zeggen. "Ik zal de dag waarop hij ontwaakte nooit meer vergeten", zegt zijn vrouw Nomfundo. "Het was de gelukkigste van mijn hele leven. Wat me enorm ontroerde, was dat zijn eerste verzoek was om zijn zoon te zien. Dit mag dan wel een wonder zijn, toch heeft hij nog een lange weg te gaan. Een echte conversatie kan hij nog niet aangaan, het blijft bij enkele woorden en signalen. Maar we leven op hoop nu natuurlijk."

In de medische wereld blijft de methode van Stilnox bij langdurige comapatiënten omstreden. Een 23-jarige Australiër uit Brisbane kreeg in februari 2010 liefst acht beroertes, waaraan hij blijvende hersenschade overhield. De dokters voorspelden dat hij nooit meer zou kunnen stappen, spreken of zijn dierbaren herkennen en blind zou blijven. Na een behandeling met Stilnox ontwaakte hij na 45 dagen uit zijn diepe coma en begon langzaam vooruitgang te maken. Er was dus een precedent, maar de zeven jaren in coma zijn natuurlijk nog veel straffer. (br.hln)» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 04-2019
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!