Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




08-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roberta Flack - The First Time Ever I Saw Your Face

Roberta Flack - The First Time Ever I Saw Your Face

Klik op de foto om ze te beluisteren






Roberta Flack (Asheville (North Carolina), 10 februari 1937) is een Amerikaanse zangeres. Ze is vooral bekend van haar hit Killing Me Softly with His Song.

Roberta Flack groeide op in Arlington, Virginia. Vanaf haar negende volgde ze pianolessen en toen ze 13 was, mocht ze haar moeder Irene vervangen als organiste bij het kerkkoor. Omdat ze als kind enkele klassen mocht overslaan, mocht ze op 15-jarige leeftijd al naar het conservatorium, waar ze drie jaar later afstudeerde. Voordat ze doorbrak in de muziek, heeft ze nog vijf jaar Engels en muziekles gegeven middelbare scholen. Hoewel ze zich aanvankelijk op jazz en klassiek repertoire richtte, schakelde ze langzamerhand over op popmuziek. Hierin werd ze ook gestimuleerd door haar zangleraar. Zo ging ze in clubs als pianiste en zangeres optreden.

Roberta werd in 1968 ontdekt door de jazzmuzikant Les McCann. In 1971 kwam ze al met een paar covers van bekende hits in de Billboard Hot 100 die ze samen zong met Donny Hathaway, een oud-klasgenoot van haar. Haar grote doorbraak kwam echter pas in 1972 toen ze een Amerikaanse #1-hit scoorde met The First Time I Saw Your Face. Dat nummer was al in 1969 opgenomen, maar werd drie jaar later pas populair, omdat het in de film Play Misty for Me van Clint Eastwood werd gebruikt. Het nummer leverde zelfs twee Grammy's op.

Ze is waarschijnlijk het meest bekend door haar uitvoering van Lori Lieberman's nummer Killing Me Softly with His Song, dat in 1973 tot #3 in de Top 40 kwam, en in 1996 in uitvoering van de Fugees zelfs op #1 kwam. In Nederland had ze ook nog een hit met Feel Like Makin’ Love. In haar thuisland Amerika haalden beide nummers de hoogste positie van de Billboard Hot 100. Negen jaar na Feel Like Makin’ Love stond Roberta nog eens in de Top 40 met het nummer Tonight I Celebrate My Love, een duet met Peabo Bryson. Na dat nummer werd het stil rondom Roberta Flack, zowel in Nederland als in de Verenigde Staten. In 1991 stond ze in Amerika nog eens op #6 met Set the Night to Music, een duet met Maxi Priest, dit nummer heeft in Nederland de hitlijsten niet gehaald. Haar meest recente album is Holiday, een cd met kerstliedjes uit 2003.



» Reageer (0)
07-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mode en make-up op leeftijd: zo doe je het met stijl

Mode en make-up op leeftijd: zo doe je het met stijl


http://oi49.tinypic.com/334oufk.jpg


Als je wat ouder wordt, dan lijkt het ineens niet meer mogelijk om de laatste mode- en schoonheidstrends te volgen. Fout, zeggen stylisten, want ook als 40-, 50- of 60-plusser mag je nog gezien worden. Daarbij is het wel belangrijk dat je rekening houdt met onderstaande tips.

1. Mode

Men zegt: Oudere vrouwen mogen geen minirokjes dragen
Wij zeggen: Met de juiste rok kan je mini dragen op elke leeftijd

"Een kokerrok is een goede keuze voor een oudere vrouw, net als een plooirok uit chiffon", zegt sterrenstyliste Alex Longmore. "Draag ze tot net boven je knie, in combinatie met zwarte panty's en een hakje. Die schoenen verlengen namelijk je benen en halen de aandacht weg van de zoom van je rok."

"Als je nog korter wil gaan, dan raad ik vrouwen aan om een rok te kiezen in een donkere kleur. Hou het subtiel door te kiezen voor zwart of marineblauw", aldus Alex.

Men zegt: Je decolleté uitspelen is goedkoop
Wij zeggen: Een beetje decolleté is stijlvol

Volgens Alex is er niets erger dan een hoge V-nek die uitkomt op het breedste punt van de borstkast en een beetje decolleté laat zien. "Dat doet je borsten hangen, zeker als je een trui of T-shirt draagt", zegt ze.

"De beste manier om een beetje decolleté te tonen is in een witte, pastel- of crèmekleurige bloes." De styliste raadt aan om een aantal van de bovenste knopjes open te laten, om een subtiele glimp van de decolleté te tonen.

Een andere optie is een wikkeljurk met een V-hals in een donkere kleur of met een print. Met een opvallende halsketting kan je eventueel de aandacht afleiden van je benige borstkas.
   
Men zegt: Bedek je bovenarmen
Wij zeggen: Flatteer je armen in plaats van ze te verstoppen

"Vaak is het bedekken van je blubberarmen niet de oplossing. Het is veel beter om zelfvertrouwen uit te stralen. Je huid is niet meer zo strak als vroeger, en dan?", vraagt Alex zich terecht af.

Kies voor kledingstukken die je bovenarmen flatteren, zoals halve (tot net voorbij je schouders) of driekwartmouwen (tot net onder je ellebogen). "Die verbergen de bovenste helft van je armen, maar laten genoeg huid vrij om je silhouet in balans te houden."

Strakke shirts met lange mouwen voegen daarentegen volume toe en trekken de aandacht naar je schouders, waardoor je veel breder lijkt dan je bent. Hou het bij losse, natuurlijke stoffen, zoals katoen en zijde. Hou ook je polsen, de dunste delen van je armen, bloot en accentueer ze met een armband.



2. Haar

Men zegt: Na 40 jaar moet je een kort kapsel kiezen
Wij zeggen: Je kan er jaren fantastisch uitzien mét lange haren

Bekende schoonheden zoals Jennifer Aniston (43) en Elle Macpherson (49) kiezen resoluut voor lang haar, en waarom niet?

"Alles hangt af van de conditie van je haar", zegt celebkapster Jo Hansford. "Lang haar kan er hekserig uitzien bij oudere vrouwen, maar het kan ook erg mooi zijn als het glanst en de juiste kleur heeft."

Te vermijden: gespleten puntjes en uitgroei.
Wel doen: wekelijks een vochtinbrengend maskertje aanbrengen en om de acht weken een bezoekje brengen aan de kapper.

Men zegt: Als je ouder wordt, heeft je haar een lichtere kleur nodig
Wij zeggen: Donker haar kan flatterend zijn

De enige voorwaarde: je haar moet glad zijn. "Als je een donkere kleur kiest, dan kan je niet met kroezig haar rondlopen. Zo'n boho-look is niet goed voor vrouwen van een zekere leeftijd", vindt Jo.

Als je een paar grijze haren hebt, dan zijn 'lowlights' een goede optie. Als je haar echter voor meer dan de helft grijs is, dan is een volledige kleuring aangewezen. "Als je een glanzende kleur gebruikt, dan ziet het er niet vals uit", aldus Jo.

Let wel op: gekleurd haar heeft veel verzorging nodig. "Gebruik shampoo's en conditioners voor gekleurd haar en laat de kleur om de zes weken opnieuw aanbrengen."

3. Make-up

Men zegt: Vermijd zware oogmake-up en glanzende oogschaduw
Wij zeggen: De juiste producten accentueren je ogen

"Glans vangt het licht en kan je ogen oplichten, dus is het belangrijk om de make-up juist aan te brengen", zegt visagiste Lina Cameron. "Vrouwen boven 30 kunnen en moeten glans gebruiken, maar vermijden best het aanbrengen op of boven de plooi van het ooglid."

Hoe moet het dan wel? Breng een bleke of goudkleurige glans aan op de binnenste hoeken van je ogen om ze te openen en op te lichten. Gebruik een kohlpotlood voor het lijntje op je onderste en bovenste ooglid, maar blijf weg van donkere oogschaduw.

Men zegt: Felle rode lippen passen enkel bij jongeren
Wij zeggen: Rode lippen zijn een klassieke look voor iedereen

"Elke vrouw moet op zoek gaan naar het perfecte rood. En wanneer ze die lipstick vindt, is dat voor het leven", zegt Lina. Vrouwen met een gouden teint kiezen best voor warmere kleuren, terwijl je met een roze huidskleur beter voor koelere kleuren kiest.

Verder kiest iedereen het best voor een lichtere lipstick dan voor een matte kleur, want dat flatteert meer. "Gebruik een lipliner op de gehele lip en bedek ze met een doorzichtige gloss", raadt Lina aan. Vergeet ook niet dat gekleurde balsems een zachter effect hebben dan lippenstift.

Nog een bijkomende tip: "Met rode lippen moet je zorgen voor een vlekkeloze huid, want rood trekt de aandacht naar alle tekortkomingen. Een goede concealer is dus een must."

Men zegt: Foundation accentueert de rimpels
Wij zeggen: De huidige foundation is aangepast aan de oudere huid

"Oudere vrouwen moeten kiezen voor heldere, lichte foundations die in de huid dringen, waardoor die gaat stralen", zegt Lina.

"Als je puistjes of vlekjes moet verbergen en iets sterkers nodig hebt dan concealer, moet je de foundation exact doen overeenkomen met je huidskleur. Zo kan je die gebruiken op plaatsen die meer dekking nodig hebben", besluit de visagiste.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Contactlenzen? Dan is dit je ergste nachtmerrie

Contactlenzen? Dan is dit je ergste nachtmerrie


http://oi46.tinypic.com/20ids7t.jpg


Experten waarschuwen voor een parasiet die in leidingwater, stof en zwembaden leeft en die, eens gevangen onder een contactlens, aan het hoornvlies begint te vreten. De schade kan leiden tot blindheid. Toch nuanceren ze de zaak door te stellen dat je nu niet onmiddellijk je lenzen moet verbannen. Er zijn namelijk heel wat maatregelen die je zelf kan ondernemen om het risico zo laag mogelijk te houden.

De parasiet staat bekend als de Acanthamoebe en werd gevonden in stof, zee- en leidingwater en zwembaden. Hoewel het aantal gekende besmettingen niet groot is, waarschuwen experten voor een uiterst pijnlijke en lange behandeling, die zelfs niet altijd effectief is. n het Verenigd Koninkrijk bijvoorbeeld, zijn er jaarlijks 75 slachtoffers, waarvan er enkele blind achterblijven.

De parasiet wordt bestreden met Dettol-achtige druppels die in het ziekenhuis elke 20 minuten moeten worden toegediend, dag en nacht, tot drie weken. Bij de ernstige gevallen wordt een hoornvliestransplantatie uitgevoerd.

"Het is een potentieel probleem voor iedereen die lenzen draagt want de parasiet is overal", verklaart Fiona Henriquez van de West of Scotland universiteit. Wanneer contactlenzen in de ogen worden gestopt, begint de amoebe zich een weg door het hoornvlies te eten, vergelijkbaar met ratten onder een hete emmer. Onderweg kweekt de parasiet rustig verder.

Onder de symptomen vallen onder meer jeukende en waterige ogen, wazig zicht, gevoeligheid voor licht, zwelling van de oogleden en hevige pijn. "De schade kan binnen de week permanent zijn. De parasiet laat littekens achter op het hoornvlies, dat dienst doet als ons venster op de wereld. Eens de amoebe de derde laag kan binnendringen, blijf je achter met een soort ijzige voorruit", klinkt het.

Nalatigheid is de grootste boosdoener. "Mensen die hun lensdoosjes uitspoelen met kraantjeswater of zelfs gewoon hun lenzen, verhogen het risico op infectie dramatisch. Dan zijn er anderen die zwemmen of douchen met hun lenzen aan. Zwemmen kan alleen wanneer ook een duikbril wordt gedragen ter bescherming", verklaart oogspecialist Graeme Stevenson.

Infectie voorkomen doe je dus door je lenzen en de bijhorende doosjes proper te houden en regelmatig te vervangen. Wie toch in de douche kruipt met lenzen aan, zou zijn ogen goed gesloten moeten houden. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joni Mitchell - Both Sides Now

Joni Mitchell - Both Sides Now

Klik op de foto om haar te beluisteren






Joni Mitchell, geboren als Roberta Joan Anderson (Fort Macleod (Alberta, Canada), 7 november 1943) wordt gezien als een van de invloedrijkste singer-songwriters van de laatste decennia.


Toen zij op haar negende als gevolg van polio in het ziekenhuis lag, is ze beginnen zingen voor haar medepatiënten. Met behulp van een boek van Pete Seeger leerde ze gitaar en ukelele spelen.

Joni trouwde in 1965 met folkzanger Chuck Mitchell, met wie ze verhuisde naar de VS. Dit huwelijk duurde niet lang, maar na de scheiding bleef ze de achternaam Mitchell voeren.

In de jaren '60 trad zij regelmatig op in folk-clubs en koffiebars waar ze bekendheid verwierf door haar unieke combinatie van stem, gitaarspel en teksten. Ze had hits met onder andere 'Big Yellow Taxi' (een liedje over de milieuproblematiek),'The Circle Game', 'Chelsea Morning' en 'Both Sides Now'. Haar album "The Hissing of Summer Lawns" (1975) leverde haar de bewondering van Prince op. Joni Mitchell wordt wel gezien als één van de invloedrijkste vrouwelijke artiesten van de twintigste eeuw.

Vele van haar teksten gingen over emotionele ervaringen of zijn maatschappijkritisch. Ze hekelde vaak de consumptiedrang, het militarisme in de VS en de uitbuiting van de Derde Wereld. "Dog eat Dog" was haar geëngageerdste album.

Joni Mitchell is ook actief als schilder. Met haar muziekcarrière is ze gestopt, naar eigen zeggen omdat de muziekindustrie geen enkele aandacht meer heeft voor authentieke muzikale vertolking.

In 2007, op haar 64ste, publiceert ze haar voorlopig laatste album Shine.



» Reageer (0)
06-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schaam je niet langer om mee-eters, maar doe er iets aan

Schaam je niet langer om mee-eters, maar doe er iets aan


http://oi47.tinypic.com/2e2mjx5.jpg

Dames maken zich niet enkel zorgen om puistjes, een op de vijf is onzeker door haar mee-eters, bijna een op de zes heeft al een afspraak afgezegd door dit huidprobleem. Ze lijken moeilijk aan te pakken, maar dat hoeft niet zo te zijn, zolang je onderstaand stappenplan volgt.

67 procent van de vrouwen gebruikt make-up om mee-eters proberen te verdoezelen, zo blijkt uit recent Brits onderzoek. Toch geldt hier ook de regel dat voorkomen nog altijd beter dan genezen is. Tweederde van de vrouwen pakt dit probleem aan door zwarte puntjes uit te knijpen, een op de drie schrobt hard met zeep om het op te lossen. 72 procent van de jonge vrouwen kampte met dit huidprobleem de laatste drie jaar, toch gebruikt de helft geen specifiek product om dit aan te pakken.

De aanleg voor mee-eters is genetisch bepaald, daarnaast hebben ook keuzes qua levensstijl een invloed hierop. Producten als cafeïne, alcohol, zuivelproducten en vetten kunnen mee-eters veroorzaken. Daarnaast is stress niet goed, want dit stoort de hormoonhuishouding en kan tot de vorming van zwarte puntjes leiden.

Huidspecialist Dawn Harper verklaart: "Huidproblemen kunnen dames erg onzeker maken, velen schamen zich hiervoor. Velen weten hoe ze puistjes moeten behandelen, maar omtrent mee-eters bestaan nog heel wat misverstanden. Eigenlijk gaat het om grote poriën die verstopt raken en door het pigment melanine zwart kleuren. Je kunt dit met een reinigend product proberen op te lossen, maar soms volstaat dat niet."

Volg dit stappenplan op mee-eters te voorkomen en te bestrijden:

Reinig de huid grondig, liefst met een product op basis van salicylzuur, aangezien dit helpt mee-eters te bestrijden en te voorkomen. Dit is namelijk ontstekingsremmend en heeft een antibacteriële werking.

Probleemgebieden als de neus en de kin geef je best wat extra aandacht met een serum, kies voor een product op basis van vitamine B3. Kijk zeker na dat het middel je huid minder vet maakt en talg bestrijdt, dit is namelijk een bestanddeel van mee-eters.

Gebruik dagelijks een hydraterende crème zonder olie. Twee keer per week geef je je huid een speciale behandeling door eerst een scrub te gebruiken. Zo verwijder je dode huidcellen en andere onzuiverheden. Dit is de belangrijkste manier om zwarte puntjes te vermijden. Met een reinigend masker voorkom je ook verstopte poriën en verwijder je talg.

Probeer zwarte punten niet zelf uit te duwen, maar laat dit over aan je schoonheidsspecialiste. De meeste vrouwen gebruiken te veel druk of duwen zelfs meer vuil in de poriën, waardoor de situatie alleen erger wordt. Dit kan leiden tot een ontsteking of zelfs littekens. Je huid moet namelijk professioneel voorbereid worden op het verwijderen van zwarte puntjes. Experts gebruiken hier specifieke producten voor en stoom, wat erg efficient os om de poriën te openen. (br.hln)



» Reageer (0)
05-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fitte dikkerds even gezond als 'normale mensen'

Fitte dikkerds even gezond als 'normale mensen'


http://oi45.tinypic.com/2s0e51d.jpg

Dik zijn betekent niet noodzakelijk dat je ongezond bent. Bijna de helft van wie met obesitas kampt, ervaart geen medische complicaties die aan overgewicht gelinkt worden.

De onderzoekers bestudeerden 43.265 mensen in Amerika tussen 1979 en 2003. Ze hielden daarbij rekening met twee definities van obesitas: het traditionele BMI waarbij gekeken wordt naar de verhouding van het gewicht en de lengte en het percentage van lichaamsvet. Mensen met een BMI van 25 of meer kampen volgens experts met overgewicht, degenen met 30 of meer heeft obesitas. Wat het vetpercentage betreft wordt bij mannen 25 procent of minder als normaal beschouwd, bij vrouwen is dat 30 procent.

In totaal werden 13,1 procent als obees geklasseerd op basis van hun BMI, op basis van het lichaamsvet was dit 29,7 procent. Van de patiënten met overgewicht was 30,8 procent van degenen met een te hoog BMI op metabolisch vlak gezond, dat gold voor 46,3 procent bij degenen die een te hoog percentage van lichaamsvet hadden.

De vorsers concentreerden zich op het lichaamsvet, aangezien dit accurater is. Mensen met obesitas hadden 38 procent minder kans te sterven in de 14 jaar na het onderzoek. Ze merkten dus geen verschil tussen gezonde dikkerds en gezonde mensen met een normaal gewicht. Het besluit is dat sommige mensen met obesitas lichamelijk zo fit zijn dat ze geen gezondheidsproblemen ervaren die met overgewicht in verband worden gebracht als diabetes, een hoge cholesterol en een verhoogde bloeddruk. Hoofdonderzoeker Francisco Ortega aan de Spaanse universiteit van Granada: "Het is geweten dat obesitas kan leiden tot een groot aantal chronische ziekten als cardiovasculaire problemen en kanker. Maar er zijn blijkbaar dikke mensen die beschermd zijn tegen metabolische complicaties."

 "Mensen met obesitas die op metabolisch vlak gezond zijn, hebben een beter gezondheidsniveau van de rest van de dikkerds. Door te sporten kun je namelijk je organen gezond houden. Artsen moeten niet alle mensen met overgewicht over dezelfde kam scheren, maar ook rekening houden met hun conditie, vetpercentage en metabolische factoren om het risico op kanker, hart- en vaatziekten te beoordelen", besluit Ortega. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze favoriete geluiden: de zee, regen en lachende baby

Onze favoriete geluiden: de zee, regen en lachende baby


http://oi46.tinypic.com/2dm8tno.jpg


 Als je een baby hoort lachen, dan verschijnt er al snel een glimlach op je eigen gezicht. Niet verwonderlijk dus dat het gelach bestempeld wordt als één van de mooiste geluiden. Maar hoe schattig het ook klinkt, er zijn drie andere geluiden waar we nog meer van houden: de golven van de zee, regen op het raam en het kraken van sneeuw onder onze voeten.

Vooral natuurgeluiden kunnen we dus wel smaken. Ook tsjirpende vogels, het rommelen van de donder en de wind die door de bladeren waait, komen voor in de top 20 van favoriete geluiden. Die werd opgesteld na een Britse enquête bij zo'n 2.000 mensen, uitgevoerd door het Drayton Manor Theme Park.

Daaruit bleek dat er ook heel wat van die favoriete geluiden te maken hebben met eten of drinken. Zo zijn we bijvoorbeeld verzot op het sissen van spek op het vuur en het uitschenken van wijn.

Daarnaast hebben we ook een voorliefde voor menselijke geluiden. Naast het gelach van een baby, kan ook het lachen van andere mensen ons bekoren. En als iemand piano speelt of zingt, dan spitsen we zeker onze oren.

Drie op de vier ondervraagden waren er dan ook van overtuigd dat geluiden cruciaal zijn om een bepaalde sfeer of spanning te creëren.

Helen Pawley van Drayton Manor: "We verliezen onszelf vaak in het dagelijkse leven, waardoor we de kleine dingen niet meer appreciëren. Daarom is het goed om te zien dat we toch nog kunnen genieten van bepaalde geluiden. Die zijn vaak niet alleen mooi op zichzelf, maar roepen herinneringen op aan een mooie tijd of laten weten dat er iets moois op komst is."

Top 20 favoriete geluiden

1. Klotsende golven
2. Regen op het raam
3. Krakende sneeuw
4. Gelach van een baby
5. Tsjirpende vogels
6. Geknetter van vuur
7. Lachende mensen
8. Krakende bladeren onder je voeten
9. Kattengespin
10. Kerkklokken in de verte
11. Donder
12. Wind door de bladeren van een boom
13. Getokkel op piano
14. Krijsen van een uil
15. Sissen van spek bij het bakken
16. Geluid van de zee in een schelp
17. Wijn inschenken
18. Gooien van kiezelstenen in het water
19. Vuurwerk
20. Koorgezang



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prijzenoorlog aan de pomp

Prijzenoorlog aan de pomp


http://oi50.tinypic.com/6satrk.jpg


De hoge diesel- en benzineprijs heeft een ware prijzenoorlog ontketend aan de pomp, met historische kortingen als resultaat. Tankstations geven tot tachtig procent van hun winstmarge weg. Een zegen voor de consument, slecht nieuws voor de overheid. Dat staat te lezen in verschillende kranten.

De brandstofprijzen rijzen al enkele maanden de pan uit. De maximumprijs voor benzine komt inmiddels uit op 1,786 euro per liter. Voor een liter diesel betaal je maximaal 1,587 euro. Maar de facto wordt meer dan de helft van diesel en benzine verkocht met een korting tussen 10 en 16,5 eurocent per liter, zo blijkt uit een analyse door de website brandstofprijzen.be.

Dat er kortingen worden aangeboden, is niet nieuw. "Alleen gebeurt dat voor het eerst overal, niet alleen op drukke wegen of in verstedelijkte gebieden", zegt brandstoffenspecialist Omer Coeckaerts in De Morgen. Bovendien zijn de kortingen historisch hoog.

Deze concurrentie bedreigt echter de kleinere spelers en vrije pompen, die steeds minder ademruimte krijgen. De kortingen zijn ook slecht nieuws voor de staatskas, want de inkomsten van de fiscus dalen mee met de brandstofprijzen. Maar volgens minister van Financiën Steven Vanackere (CD&V) komt de overheid niet in de problemen. "Twee weken geleden klonk het nog dat de overheid profiteert van de hoge benzineprijzen en nu zouden we verliezen. Ik denk dat beide evoluties elkaar compenseren", aldus zijn woordvoerder in de krant. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mark Lanegan en Isobel Campbell - The circus is leaving town

Mark Lanegan en Isobel Campbell - The circus is leaving town

Klik op de foto om ze te beluisteren





Mark Lanegan (Ellensburg (Washington), 25 november 1964) is een Amerikaanse zanger. Hij begon zijn carrière als voorman van The Screaming Trees.


Isobel Campbell (geboren op 27 april, 1976) is een Schotse zangeres, celliste en componiste in het folkgenre. Vroeger speelde ze bij de band Belle & Sebastian, die vaak gezien werd als een "twee pop"-band.



» Reageer (0)
04-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dolfijntje geboren in Boudewijn Seapark

Dolfijntje geboren in Boudewijn Seapark


http://oi50.tinypic.com/2s0zthj.jpg


In Boudewijn Seapark is dolfijn Roxanne vannacht bevallen. De nakomeling is een mannetje, zegt Geertrui Quaghebeur van het pretpark. Het jong heeft nog geen naam, maar iedereen kan op de website een suggestie indienen.

"Alles is vlot verlopen", aldus Quaghebeur. "De geboorte was voorzien eind augustus, dus we hebben iets langer moeten wachten dan verwacht, maar de bevalling zelf was in 45 minuten afgelopen. Alles is in orde, met zowel moeder Roxanne als met het jong." Het jong meet nu al 1 meter en is 20 kilo zwaar.

"We zijn enorm fier dat er nog eens een jong dolfijntje is bijgekomen, want dat was al van 2003 geleden", zegt Quaghebeur nog.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Biologische voeding maar beetje gezonder dan 'gewone'

Biologische voeding maar beetje gezonder dan 'gewone'


http://oi50.tinypic.com/352n9ef.jpg


Biologische levensmiddelen zijn maar een beetje gezonder dan 'gewoon' voedsel. Dat stellen onderzoekers van de Universiteit van Stanford in de Verenigde Staten. Zij hebben de resultaten van 223 onderzoeken naar biologisch voedsel bekeken en publiceren hun bevindingen in het vakblad Annals of Internal Medicine.

De onderzoekers vonden geen duidelijke bewijzen dat biologische levensmiddelen rijker aan voedingsstoffen zijn of een geringer risico voor de gezondheid betekenen dan ander voedsel. Wel lopen mensen die biologisch eten, minder risico dat zij bestrijdingsmiddelen naar binnen krijgen.

Uit duizenden studies kozen de wetenschappers 223 onderzoeken die het gehalte aan voedingsstoffen of de belasting met bacteriën, schimmels of pesticiden vergeleken. In zeventien studies werden groepen mensen vergeleken die alleen maar biologisch aten of dat juist nooit deden. Er was geen studie waarin de effecten voor de gezondheid van langdurig gebruik van uitsluitend biologisch voedsel was bekeken.

Uit de onderzoeken blijkt dat biologisch amper vitaminerijker is dan niet-biologisch voedsel. Vetten en eiwit komen evenveel voor. In niet-biologisch voedsel komen ziektekiemen niet meer voor dan in etenswaren die zonder bestrijdingsmiddelen zijn geproduceerd. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Status Quo - What ever you want

Status Quo - What ever you want

Klik op de foto om hun te beluisteren





Status Quo is een Britse rockband, opgericht in 1962 door Alan Lancaster en Francis Rossi.


Status Quo, Ook wel bekend als The Quo of gewoon Quo, is een Engelse rock band wiens muziek gekarakteriseerd wordt door een sterke boogie en boogie-woogie stijl. De wortels van de groep lagen bij "The Scorpions" opgericht door schoolgangers Francis Rossi en Alan Lancaster in 1962. Na diverse lineup veranderingen, werd de band eind 1967 "The Status Quo", hetgeen uiteindelijk "Status Quo" werd in 1970. Ze hadden uiteindelijk meer dan 60 bekende hits in het Verenigd Koninkrijk, meer dan welke andere rock band ook in de geschiedenis. 22 van hun singles bereikten de top tien in het Verenigd Koninkrijk.



» Reageer (0)
03-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hou je rug gezond met deze tips voor de boekentas

Hou je rug gezond met deze tips voor de boekentas


http://oi48.tinypic.com/2s6r7.jpg


Wanneer kinderen hun boekentas op de foute manier dragen, stimuleren deze een slechte houding, waardoor ze later met chronische pijn te kampen kunnen krijgen.

Professor Jeff Goldstein zegt dat de meeste ouders het gemiddelde gewicht van een rugzak onderschatten. Het ideale gewicht zou ongeveer 10 tot 15 procent van hun lichaamsgewicht zijn. Dus als je kind 40 kilo weegt, is dit een dikke 4 kilo. Als je elke dag te veel gewicht op je rug draagt, kan dit spierproblemen veroorzaken. Dit is zeker gevaarlijk omdat kinderen en tieners nog steeds in ontwikkeling zijn.

Als je voorovergebogen lopen, ontwikkelen ze een slechte houding en pijn in hun nek. Dit kan niet alleen later tot chronische problemen leiden, door rugpijn hebben veel studenten ook concentratieproblemen thuis en op school.

Om rugpijn te voorkomen, raadt Goldstein het volgende aan:

- Zorg ervoor dat de rugzak van je kind brede, verstevigde schouderbandjes heeft.

- Span de bandjes aan zodat de tas dicht tegen het lichaam zit.

- Benadruk het belang van de bandjes steeds aan beide schouders te dragen.

- Zorg ervoor dat je kinderen alleen het hoogst noodzakelijke meenemen, verwijder regelmatig alle overbodige spullen. Je kan ook alternatieve draagmethodes in overweging nemen, zoals een boekentas op wieltjes.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Martine Tanghe vanaf vandaag weer op het scherm

Martine Tanghe vanaf vandaag weer op het scherm


http://oi46.tinypic.com/2ey8kd4.jpg


Vanavond presenteert Martine Tanghe voor het eerst in tien maanden opnieuw 'Het journaal' op Eén. Na een maandenlange strijd tegen kanker, zal het journaalanker weer geregeld de middag- en avonduitzendingen van 13 uur en 19 uur voor haar rekening nemen.

Exact tien maanden geleden verdween Tanghe bruusk van het scherm nadat dokters borstkanker bij haar hadden vastgesteld. De behandelings- en genezingsprocedure is intussen achter de rug, waardoor het populairste nieuwsanker vandaag mag terugkeren naar de Reyerslaan.

Om haar nog wat te sparen, gaat Tanghe voorlopig deeltijds aan de slag. "We willen vermijden dat ze te veel hooi op haar vork neemt", klinkt het bij de VRT.

Toch staat er al veel op het programma. Zo wordt de 56-jarige nieuwslezeres in de komende weken één van de gezichten van de VRT-verkiezingsprogramma's en zal ze op 14 oktober voor Eén 'De Grote Verkiezingsshow' aan elkaar praten. Of ze in het najaar opnieuw bij Volt te zien is, wordt pas later beslist. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Je tandpasta beu? Probeer eens kokosnootolie

Je tandpasta beu? Probeer eens kokosnootolie


http://oi49.tinypic.com/35chetd.jpg


Uit nieuw onderzoek blijkt dat kokosnoot perfect in staat is tandbederf te bestrijden. Zo werd kokosolie ingezet tegen streptococcus mutans, een bacterie die leeft op suiker en zich vastklampt aan de tanden, waar ze zuur produceert dat een rottingsproces in gang zet.

De olie werd verrijkt met spijsverteringsenzymen en transformeerde zo in een krachtige bacteriedoder. De resultaten openen een nieuwe deur naar tandpasta's en mondspoelingen met kokosnoot als actief ingrediënt.

"Tandheelkundige zorgen zijn gezondheidsproblemen die vaak vergeten worden, hoewel ze 60 tot 90 procent van kinderen en de meerderheid van volwassenen treffen in de geïndustrialiseerde landen", getuigt leidinggevend onderzoeker dokter Damien Brady van het Ierse Athlone Institute of Technology.

"Met enzymen gemodifieerde kokosnootolie toevoegen aan mondproducten is het ideale alternatief voor al die chemische additieven, zeker omdat het ook in relatief lage concentraties efficiënt werkt", besluit Brady. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amerikaanse bedrijven maken zich op voor Griekse exit

Amerikaanse bedrijven maken zich op voor Griekse exit


http://oi45.tinypic.com/2my3epy.jpg


Enkele grote Amerikaanse bedrijven bereiden zich serieus voor op een vertrek van Griekenland uit de eurozone. De Amerikaanse krant The New York Times meldt dat op basis van een inventarisatie.

Zo overweegt Bank of America Merrill Lynch om wagens met contant geld naar de Griekse grens te sturen, als Griekenland failliet gaat. Amerikaanse klanten van de bank kunnen dan blijven functioneren, zelfs als er tijdelijk geen geld beschikbaar is in het Balkanland.

Autofabrikant Ford heeft zijn computersystemen zo ingesteld, dat het meteen uit de voeten kan met een nieuwe Griekse munt, als die wordt geïntroduceerd. Ook JPMorganChase neemt geen risico. De bank heeft speciale rekeningen gecreëerd voor Amerikaanse bedrijven die zijn bedoeld om snel over te kunnen overstappen op een andere munt dan de euro.

"Het is zeker waar dat de meeste bedrijven zich voorbereiden'', zegt een hooggeplaatste medewerker van het adviesbedrijf Corporate Executive Board tegen The New York Times. De firma deed onlangs onderzoek naar het vertrouwen van Amerikaanse bedrijven in de eurozone. Vier van de vijf bedrijven zeiden te verwachten dat Griekenland vertrekt. Een op de vijf bedrijven denkt bovendien dat daarna meer landen volgen.

Andere adviesbureaus laten weten dat ze steeds meer praktische vragen krijgen. Zo willen bedrijven weten wat ze moeten doen als financiële instellingen sluiten en het tijdelijk erg moeilijk is om geld te krijgen. Volgens de bureaus maken sommige bedrijven eigen rampenplannen, waarin ze bijvoorbeeld iemand met een koffer met geld naar Griekenland sturen om de lonen van medewerkers te kunnen blijven betalen. (br.hln)



» Reageer (0)
02-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Katertje overleeft drie weken op zee zonder eten en drinken

Katertje overleeft drie weken op zee zonder eten en drinken


http://oi46.tinypic.com/2eobl82.jpg


Een vijf maanden oud katertje, dat in Shanghai per ongeluk aan boord van een vrachtschip terecht was gekomen, heeft een zeereis van drie weken zonder eten of drinken overleefd. Bij aankomst in Los Angels werd het dier, meer dood dan levend, aangetroffen in een container.

De kleine Chinese verstekeling is door medewerkers van een dierenziekenhuis, waar hij sinds zijn aankomst verblijft, inmiddels Ni Hao, Chinees voor 'hallo', gedoopt.

Ni Hao kon toen hij werd gevonden niet meer lopen en niet meer zien. Ook maakte het dier geen enkel geluid meer, en werd met spoed naar de dierenarts gebracht. Sindsdien gaat het een stuk beter met hem.

Hij trekt nog beetje met een van zijn pootjes, maar dat wordt door zijn verzorgers liefdevol omschreven als 'zijn eigen gangetje'. Komende week gaat Ni Hao naar zijn nieuwe baasjes, die werden gekozen uit tachtig kandidaten.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Robert Reid 1862–1929 was een Amerikaanse impressionist

Robert Reid 1862–1929 was een Amerikaanse  impressionist

Klik op de foto om een filmpje van zijn overige werken te bekijken






Robert Reid werd geboren in Stockbridge, Massachusetts en studeerde aan de School van het Museum of Fine Arts, Boston onder leiding van Otto Grundmann. In 1884 verhuisde hij naar New York City, waar hij studeerde aan de Art Students League, en in 1885 ging hij naar Parijs om te studeren aan de Academie Julian in Gustave Boulanger en Jules Joseph Lefebvre. Zijn vroege werken waren afbeeldingen van de Franse boeren, geschilderd op Étaples.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Robert-Reid-2.jpg?t=1312117854



Bij zijn terugkeer naar New York in 1889, werkte hij als portrettist en werd later een instructeur aan de Art Students League en de Cooper Union. Veel van zijn werk was gericht op de afbeelding van jonge vrouwen tussen de bloemen.  Hij werd bekend door muurschildering decoratie en ontwerpen voor glas in lood. Hij werkte o.a aan de fresco's van de koepel van de Liberal Arts Building op de Columbian Exposition, Chicago, in 1893.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Robert-Reid-1.jpg?t=1312117978



Reid was een lid van de tien Amerikaanse schilders, die afgescheiden van de Society of American Artists. In 1906 werd hij een volwaardig lid van de National Academy of Design.  Robert Reid werkte aan verschillende projecten . Zijn werk was zeer naturalistisch .



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/reid-robert.jpg?t=1312118023


Hij stierf in Clifton Springs, New York.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geniale chimpansee Natasha verwart wetenschappers

Geniale chimpansee Natasha verwart wetenschappers


http://static1.hln.be/static/photo/2012/13/14/9/20120831230623/media_xll_5124579.jpg


In Oeganda doet een aap in een opvangcentrum voor chimpansees wetenschappers versteld staan. Tijdens de grootste en meest omvangrijke studie naar de intelligentie van chimpansees tot nu toe, stak Natasha er namelijk met kop en schouders bovenuit.

De verzorgers van Natasha hadden al langer door dat het dier bij de pinken was. Zo had ze geleerd te ontsnappen uit haar verblijf in het Ngamba Island Chimpanzee Sanctuary, plaagde ze haar verzorgers en scoorde ze ook beter dan soortgenoten op kleinschaliger intelligentietests. Nu blijkt ze echter de slimste van de 106 chimpansees die de onderzoekers testten.

Het onderzoek onder leiding van Esther Herrmann van het Max Planck Instituut voor Evolutionaire Antropologie in het Duitse Leipzig wilde nagaan of er een soort algemene graadmeter bestaat waarmee de handigheid en intelligentie van chimpansees objectief kan worden ingedeeld, gelijkaardig aan de IQ-test bij mensen. De wetenschappers werkten daarom een reeks fysieke en sociale tests uit, waarmee ze aan de slag gingen bij chimpansees in opvangcentra en dierentuinen in Oeganda, Congo en Duitsland.

Zo moesten de dieren eten zoeken in een doos nadat die was verplaatst tussen lege dozen, of moesten ze een stok gebruiken om voedsel van een hoog platform te halen. De wetenschappers analyseerden de scores in de ene test om te zien of die de resultaten van andere tests konden voorspellen. Uiteindelijke vonden ze geen soort algemene intelligentiefactor om die voorspellingen te doen, maar stelden ze wel veel verschillen vast, met Natasha als uitschieter. Er is niets dat verklaart waarom de aap zoveel slimmer is dan de andere. "Motivatie en temperament spelen waarschijnlijk een rol," zegt Herrmann. "Dat is iets wat we meer willen uitwerken."

In een artikel in 'Philosophical Transactions of the Royal Society B' moet het onderzoeksteam besluiten dat apen die goed zijn in een bepaald gebied, zoals in tests waarbij ze gereedschap creatief moesten gebruiken, dat niet noodzakelijk zijn in een ander, zoals de handelingen van een mens imiteren om een beloning te krijgen. Herrmann hoopt desondanks meer proeven te kunnen ontwerpen om alsnog tot een objectieve graadmeter te komen.

Aan de andere kant kunnen de resultaten van het onderzoek ook betekenen dat er verschillende types van intelligentie kunnen zijn bij apen, die niet noodzakelijk met elkaar verband houden. Dat meent primatoloog Brian Hare van de Duke Universiteit in Durham in de Amerikaanse staat North Carolina, die niet betrokken was bij het onderzoek.

"Deze studie is het neusje van de zalm, en toont duidelijk aan dat onze traditionele ideeën over intelligentie niet langer standhouden," zegt Hare. "Er zijn veel soorten intelligentie, die onafhankelijk van elkaar variëren. Dat betekent dat er veel types genieën zijn, zelfs bij dieren."

Herrmann geeft toe dat Natasha misschien eerder toevallig goed scoorde op elk gebied, en dat er waarschijnlijk nog andere chimps zijn die de proeven even goed kunnen doen. Ze heeft een vermoeden over een bepaald dier dat nog niet werd getest, maar dat erg gemotiveerd leek om puzzels en tests op te lossen om beloningen te krijgen. Toekomstig onderzoek bij Natasha en andere 'geniale' chimpansees die de onderzoekers kunnen opsporen, kan onthullen welke sociale of genetische factoren de apen hoger kunnen doen scoren dan andere, besluit ze.



» Reageer (0)
01-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Albert Collins - Give me my blues

Albert Collins - Give me my blues

Klik op de foto om hem te beluisteren





Albert Collins (1 oktober 1932 – 24 november 1993) was een Amerikaanse bluesgitarist en -zanger. Zijn zeer herkenbare gitaargeluid, de zogenaamde cool sound leverde hem niet minder dan drie bijnamen op: The Iceman, The Master of the Telecaster en The Texas Razor.

Albert Collins werd geboren in Leona, Texas als een ver familielid van Sam Lightnin' Hopkins. Op zevenjarige leeftijd verhuisde hij met zijn familie naar Houston, waar hij opgroeide in de Third Ward. Aanvankelijk ging zijn interesse uit naar het orgel, met Jimmy McGriff als zijn grote idool. Op achttienjarige leeftijd schakelde hij over op gitaar.

Collins vormde zijn eerste band in 1952 en was twee jaar later de hoofdspeler in verschillende bluesclubs in Houston. Op het einde van de jaren 50 koos hij als gitaar de Fender Telecaster en ontwikkelde een eigen geluid met onder andere zijn "attack"-vingerstijl. Albert begon op te nemen vanaf 1960 en bracht een hele reeks singles uit, waaronder heel wat instrumentals zoals Frosty. In de lente van 1965 verhuisde hij naar Kansas City.

Vele opnamestudios in Kansas City waren echter gesloten in de helft van de jaren zestig. Om toch te kunnen opnemen, verhuisde hij dan maar naar Californië in 1967. Nadat hij een optreden had gegeven met Canned Heat introduceerden leden van deze band hem bij Liberty Records. Collins tekende, en gaf zijn eerste lp uit onder Imperial Records, een zusterlabel, in 1968.

Albert verbleef nog vijf jaar in California, waarna hij in 1973 naar Texas verhuisde en er een nieuwe band vormde. Hij tekende bij Alligator Records in 1978. Hij nam Ice Pickin' op en gaf het ook uit. Zeven albums volgden nog onder Alligator Records, voordat hij in 1990 bij Pointblank tekende.

In de jaren 80 en de vroege jaren 90 toerde Collins door de Verenigde Staten, Canada, Europa en Japan. Hij was een populaire bluesmuzikant geworden die een invloed uitoefende op Robert Cray, Debbie Davies, Stevie Ray Vaughan, Jonny Lang, Susan Tedeschi, Kenny Wayne Shepherd en de Nederlandse bluesband Barrelhouse.

In 1993, op het hoogtepunt van zijn carrière, werd er leverkanker bij Albert Collins vastgesteld. Een half jaar later al werd deze ziekte hem op 61-jarige leeftijd fataal.



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!