NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea
12-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peter Gabriel - Sledgehammer

Peter Gabriel - Sledgehammer

Klik op de foto om hem te beluisteren


Peter Brian Gabriel (Woking (Surrey), 13 februari 1950) is een Britse zanger en muzikant. Hij wordt gezien als één van de meest vernieuwende rockartiesten van de laatste decennia. Gabriel werd gerekend onder de muziekstroming progressieve rock maar maakt tegenwoordig meer populaire muziek. Meer recent heeft Peter Gabriel dan ook diverse hits op zijn naam geschreven.» Reageer (0)
11-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwelijke olifanten in Planckendael krijgen ideale man in huis

Vrouwelijke olifanten in Planckendael krijgen ideale man in huis


http://oi47.tinypic.com/2yvwgvk.jpg


Er is een geschikte man gevonden voor de kudde vrouwelijke olifanten in dierenpark Planckendael. De laatste details worden besproken voor de verhuizing van olifantenstier Chang uit het Franse dierenpark Le Pal. Het park heeft zijn zinnen gezet op baby-olifantjes.

Chang komt vermoedelijk nog deze herfst naar Planckendael. Aanvankelijk zou stier Hussein de vrouwtjes komen vergezellen, maar hij overleed net voor zijn vertrek uit Tierpark Hagenbeck in Hamburg. De stamboekhouder, Diergaarde Blijdorp in Rotterdam, zocht daarop een andere geschikte man die tot zijn pensioen in Planckendael kan blijven.

Chang, een mannetje van zes ton met groot hoofd en de typische bulten die Aziatische olifanten kenmerken, werd geboren in 1981 in de Zoo van Kopenhagen en verbleef nog een tijdje in Odense en Chester Zoo. In 2005 kwam hij in Le Pal aan. Hij bracht al dertien jongen voort, waarvan er nog zeven in leven zijn. Zijn jongste dochter Jade werd geboren in 2008.

Planckendael merkt op dat van Chang is geweten dat hij soms in de "musth" komt, wat wel vaker gebeurt bij stieren. Het testosterongehalte stijgt, de hormonen slaan op hol en het dier kan  enorm opgewonden geraken, onberekenbaar en zelfs agressief reageren.

Chang zal eerst aan het binnenverblijf wennen, daarna komt zijn apart buitenverblijf aan de beurt en als dat goed verloopt, mag hij kennismaken met de rest van de kudde. De nieuwe infrastructuur is volgens Planckendael voorzien op 15 ton mannelijke trek- en duwkracht. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wind bevat genoeg energie voor hele wereld

Wind bevat genoeg energie voor hele wereld


http://oi48.tinypic.com/15ppl39.jpg


In wind zit genoeg energie om de hele wereld van stroom te voorzien, zeggen Amerikaanse onderzoekers. Ze wijzen ook op de mogelijkheden van atmosferische wind.

Onderzoekers van de Stanford-universiteit en het Livermore National Laboratory bekeken vanuit geofysisch standpunt hoeveel energie men eigenlijk zou kunnen halen uit wind - zonder daarbij rekening te houden met de technische of economische beperkingen. Via computermodellen berekenden ze de energiemogelijkheden van zowel de oppervlaktewinden als de atmosferische winden, die op grote hoogte waaien.

Vandaag heeft de mensheid ongeveer 18 terawatt nodig, dat is 18 biljoen watt (18 met twaalf nullen achter). Die energie zou je in theorie helemaal uit de wind kunnen halen, berekenden de geofysici: oppervlaktewinden hebben een vermogen dat twintig keer hoger ligt, uit atmosferische winden zou je zelfs honderd keer meer kunnen halen dan wat de mensheid vraagt.

De wetenschappers hielden in hun simulaties rekening met de invloed die een groeiend aantal windturbines op de wind zou hebben. Want windmolens zijn obstakels en hoe meer er komen, hoe groter de kans dat ze de winden vertragen.

Oppervlaktewinden drijven de bekende windturbines op land en op zee aan. Voor de atmosferische winden zou je zwevende turbines kunnen inzetten. Dat is nog toekomstmuziek maar begin dit jaar meldde technologiewebsite Techcrunch al dat een Amerikaans bedrijf met zwevende turbines experimenteert, met financiering van onder meer Google. Het lijken lichte vliegtuigjes die tot op grote hoogte kunnen stijgen en via een kabel de energie naar de grond sturen.

Atmosferische winden zijn stabieler dan oppervlaktewinden en halen hogere snelheden.De studie verscheen zopas in Nature Climate Change. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erfgenamen moeten weken wachten op erfenis

Erfgenamen moeten weken wachten op erfenis


http://oi46.tinypic.com/33ma00j.jpg


De federale ombudsdienst krijgt massaal klachten van erfgenamen die vaak wekenlang moeten wachten op hun erfenis. Vroeger duurde het enkele werkdagen, nu in sommige gevallen meer dan zes weken.

Sinds 1 juli bestaat er een nieuw systeem voor erfenissen. Vooraleer de bankrekening van een overledene gedeblokkeerd kan worden, moet de fiscus of de notaris nagaan of de overledene of de erfgenamen fiscale of sociale schulden hebben. Als dat het geval is, blijft de rekening van de overledene geblokkeerd tot de schulden zijn afgelost, schrijft De Tijd.

De fiscus interpreteert een "fiscale schuld" ruim. Het gaat niet alleen om iemand die zijn verkeersbelasting niet heeft betaald. Wie zijn aanslagbiljet van de onroerende voorheffing heeft ontvangen, krijgt normaal enkele maanden de tijd voor de betaling. Maar zolang de betaling niet gebeurd is, wordt dat beschouwd als een "fiscale schuld", hoewel de betalingstermijn nog loopt.

De federale ombudsdienst klaagt over het gebrek aan informatie. "Elke dag komen klachten binnen", zegt ombudsvrouw Catherine De Bruecker.

Niet alleen voor de erfgenamen leidt de nieuwe procedure tot extra rompslomp, ook voor de fiscus is het een nachtmerrie. De registratiekantoren leverden vroeger tot 2.800 attesten per maand af. Nu geraken ze amper aan 500 attesten.

"We pleiten voor een werkbare oplossing. Veel mensen worden geconfronteerd met vertraging, terwijl de meeste correct hun belastingen hebben betaald", zegt Febelfin, de overkoepelende organisatie van de banksector.

De notarissen bevestigen dat erfgenamen veel langer moeten wachten. "Er is inderdaad een vertragend effect", zegt Eric Spruyt, notaris en docent fiscaal recht. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Warren Zevon - Werewolves Of London

Warren Zevon - Werewolves Of London

Klik op de foto om hem te beluisteren


Warren William Zevon (Chicago, 24 januari 1947 – Los Angeles, 7 september 2003) was één van de meest scherpzinnige en wild-satirische liedjesschrijvers uit zijn tijd. Hij was een zanger die de zelfspot niet schuwde en iedere vorm van sentimentaliteit afwees. Hij werd bekend met de liedjes Carmelita, Poor, Poor Pitiful Me, Hasten Down The Wind, Mohammed's Radio, maar vooral met de hit Werewolves of London.

Hij werd geboren in Chicago als kind van een mormoonse moeder en vader die van joods-Russische komaf was. Omdat zijn vader een beroepsgokker was moest het gezin regelmatig verhuizen.

Zevon leerde in zijn jeugd piano spelen waarbij hij zich toelegde op klassieke muziek van onder meer Stravinski, van wie hij ook lessen heeft gehad in compositie en arrangement, en halverwege de jaren zestig werd hij sterk beïnvloed door de rock 'n' roll.

Zijn eerste opnames kwamen er als helft van het folk-duo Lyme & Cybelle. Daarna schreef hij liedjes voor The Turtles en hij debuteerde in 1969 met de LP Wanted Dead Or Alive. De plaat flopte echter.

Dankzij wat sessiewerk en het maken van reclamejingles kon hij nog net in zijn levensonderhoud voorzien. Vlak voordat de Everly Brothers uit elkaar gingen deed hij er nog dienst als pianist, totdat zijn vriend Jackson Browne voor hem een platencontract wist te bemachtigen.

Eerst verscheen in 1976 een titelloze plaat en daarna de bestseller "Excitable Boy". Het van dit album afkomstige "Werewolves of London" werd een grote hit. Op dat nummer vervulde Mick Fleetwood en John McVie een gastrol. In totaal bracht hij in drie decennia zo'n zestien langspelers uit.

Lange tijd was Warren Zevon een zware drinker en leed bovendien aan Hypochondrie. Toen hij vernam dat hij aan een ongeneeslijke vorm van asbest gerelateerde longkanker leed werkte hij de laatste maanden van zijn leven aan zijn muzikaal testament: de cd "The Wind".
» Reageer (0)
10-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgen 161.500 keer geflitst in Frankrijk tijdens vakantie

Belgen 161.500 keer geflitst in Frankrijk tijdens vakantie


http://oi46.tinypic.com/5pmohv.jpg


De Belgen hebben in totaal 161.500 verkeersovertredingen begaan op de Franse wegen tussen 30 juni en 7 september. Dat meldt Antai, het Frans agentschap dat bevoegd is voor de overtredingen. Op 30 juni trad een bilateraal akkoord tussen Frankrijk en België in werking over verkeersovertredingen.

"Momenteel zijn er al 141.500 boetes verstuurd naar België", aldus Antai. De andere 20.000 boetes zullen nog volgen, aangezien het enkele dagen tot enkele weken kan duren voor de boete in de brievenbus zit.

"Soms zijn er ook technische problemen. Tussen 10 en 15 procent van de foto's zijn niet bruikbaar, waardoor er geen boetes kunnen worden verstuurd", verduidelijkt de voorzitter van het Franse agentschap. Foto's die wazig zijn of foto's van wagens die te dicht bij elkaar rijden, kunnen bijvoorbeeld niet worden gebruikt.

Mensen die hun boete niet betalen, zullen een tweede aanmaning krijgen. Het te betalen bedrag kan dan tot twee keer zo hoog worden. Wanneer de mensen dan nog weigeren te betalen, zullen ze vervolgd worden door de Belgische autoriteiten.

Er zijn geen cijfers beschikbaar over het aantal Franse chauffeurs die in België zijn geflitst. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tieners meer dan 14 uur per week aan computer

Tieners meer dan 14 uur per week aan computer


http://oi45.tinypic.com/2mgja6p.jpg


Computers en het internet beheersen het leven van heel wat jongeren. Volgens een studie van Patrick Soreyn, docent aan de Universiteit Antwerpen, brengen leerlingen uit het secundair onderwijs gemiddeld meer dan veertien uur per week door aan de computer. Nog geen twee uur daarvan gebruiken ze voor schoolwerk.

Uit het onderzoek dat Soreyn voor zijn masterproef deed, blijkt dat jongeren meer tijd besteden aan schoolwerk naarmate ze door hun ouders begeleid worden bij hun computer- en internetgebruik. "Communicatie lijkt het sleutelwoord te zijn binnen die begeleiding. Praten met je kinderen over het gebruik van de nieuwe media en over hun veiligheid op het net en samen gebruikmaken van die nieuwe media, hebben een positief effect op de studietijd", klinkt het.

Volgens Soreyn, die een vragenlijst voorlegde aan 452 leerlingen uit de eerste en tweede graad van het secundair onderwijs, kunnen ouders best een beperkte controle houden op wat hun kinderen doen op de computer, eventueel aangevuld met beperkingen op het vlak van tijdstip en/of duur van het gebruik.

Momenteel blijken vooral meisjes al vaak begeleid te worden bij hun computer- en internetgebruik. Ze worden ook vaker gecontroleerd, maar krijgen niet meer tijdsbeperkingen opgelegd dan jongens. "Meisjes besteden meer tijd aan schoolwerk en jongens brengen dan weer meer tijd aan de computer door als ontspanning", aldus Soreyn. (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olifant in Zoo van Praag maakt schilderijen

Olifant in Zoo van Praag maakt schilderijen


http://oi46.tinypic.com/28spuzc.jpg


In de Zoo van de Tsjechische hoofdstad Praag loopt een olifant rond die schilderijen maakt. Haar 'kunstwerken' brengen zelfs enkele duizenden euro's op. Dat schrijven lokale kranten.

De verzorgster van Shanti, een vrouwelijke, Aziatische olifant in de Zoo van Praag, leerde haar schilderen door te tonen hoe ze een verfborstel vastpakt met haar slurf. "Het duurde ongeveer twee weken tot ze het onder de knie had", zegt een woordvoerster van de Praagse dierentuin. "Schilderen is een deel van ons verrijkingsprogramma om de dieren gezonder en gelukkiger te maken. De grootste motivatie voor Shanti is natuurlijk voedsel."

Uiteindelijk begon de olifant echte schilderijen te maken op doek. Na een drietal maanden had ze geen hulp meer nodig van haar verzorgster. In totaal schilderde de dikhuid 12 'kunstwerken'. Die werden reeds geveild en brachten alles samen ongeveer 5.000 euro op. De opbrengst wordt gebruikt voor veterinair materiaal voor een dierentuin in Sri Lanka.

Helaas, sinds Shanti overgebracht werd naar een nieuw verblijf in de zoo heeft ze geen verfborstel meer vastgepakt. Als het blijft bij 12 schilderijen zou het kunnen dat de waarde ervan stijgt in de toekomst. "We moeten gewoon wachten tot Shanti een nieuwe golf van creativiteit krijgt", zegt de curator van de galerij waar de werken van de olifant hangen. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Gezonde' granenreep bevat meer suiker dan blikje cola

'Gezonde' granenreep bevat meer suiker dan blikje cola


http://oi45.tinypic.com/8x78uh.jpg


Hoewel er al een hele tijd twijfels zijn rond de granenreep als 'gezond' tussendoortje, is die mythe nu helemaal weerlegd. In een nieuw onderzoek werd namelijk vastgesteld dat de meeste granenrepen meer vet en suiker bevatten dan een blikje cola.

Dat blijkt althans uit een onderzoek van het Britse Which?, waarbij 30 van de best verkochte granenrepen werden onderzocht. De studie kwam er nadat duidelijk werd dat de verkoop van 'gewone' ontbijtgranen kelderde, omdat steeds meer mensen kiezen voor een ontbijtsnack. Die kunnen ze eten op weg naar het werk of aan hun bureau.

Maar wat bleek? 29 van de 30 granenrepen waren erg suikerrijk. 16 bevatten zelfs meer dan 30 procent suiker. Eén van de repen met rozijnen bevatte bijvoorbeeld bijna 4 theelepels suiker (18 gram).

Dat is meer dan in een klein blikje cola van 150 milliliter (15,9 gram) en ongeveer 20 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Dat is evenwel minder dan de hoeveelheid suiker in bijvoorbeeld een muffin met bosbessen, die 22,7 gram suiker bevat.

Van de granenrepen waren er ook zeven speciaal gericht op kinderen. Zes daarvan waren rijk aan verzadigde vetten. Gezond zijn ze dus zeker niet.

"Mensen kiezen vaak voor granenrepen in de veronderstelling dat ze gezonder zijn dan chocolade of koekjes, maar ons onderzoek toont aan dat dit een mythe is", zei Richard Lloyd van Which?. "Producenten moeten veel duidelijker zijn over hoeveel suiker, vet en calorieën in hun repen zit, zodat mensen een weloverwogen keuze kunnen maken."  (br.hln)» Reageer (0)
08-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gestolen paneel Lam Gods ligt bij familie wijlen minister De Schryver

"Gestolen paneel Lam Gods ligt bij familie wijlen minister De Schryver"


http://oi45.tinypic.com/2wc1gtc.jpg


De Rechtvaardige Rechters, het gestolen paneel van het wereldberoemde altaarstuk 'De Aanbidding' van het Lam Gods, zijn in bezit van de familie van wijlen minister August De Schryver. Dat beweren twee anonieme tipgevers, die vorig jaar het bisdom Gent benaderden met de mededeling dat zij over de teruggave van het kunstwerk wilden bemiddelen. Dat schrijft De Standaard.

Het paneel De Rechtvaardige Rechters van het drieluik van de gebroeders Van Eyck is spoorloos sinds het in 1934 uit de Sint-Bataafskathedraal werd gestolen. Er wordt al decennialang gespeculeerd over het lot van het kunstwerk en de identiteit van de daders.

Begin 2011 meldde zich eerst een bejaarde man bij het bisdom, die zich opwierp als tussenpersoon. De familie De Schryver zou het gestolen luik op een discrete manier willen teruggeven. Een half jaar later belde een wat jonger klinkende man met slecht nieuws. De familie zou verdeeld zijn geraakt over de kwestie, en ruziën over houden of afstaan.

De nabestaanden van de katholieke oud-minister De Schryver ontkennen volgens De Standaard dat zij iets met het gestolen paneel te maken hebben. De Schryver werd al vaker genoemd als dader door onderzoekers van de diefstal. De roof zou onderdeel zijn van een machtsstrijd die destijds in zijn christendemocratische partij woedde. Tot dusver ontbreekt echter alle bewijs. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Babydolfijntje in Boudewijn Seapark overleden

Babydolfijntje in Boudewijn Seapark overleden


http://oi50.tinypic.com/6fwhmf.jpg
Mama Roxane en jong een dag na de geboorte.


Het babydolfijntje dat maandag geboren werd in het Boudewijn Seapark, is gisteren overleden.

Op 3 september bracht dolfijn Roxanne een stevige zoon ter wereld in het dolfinarium. Het kalf was gezond en zoog goed. Ondanks alle goede zorgen van trainers en medewerkers, stierf het dolfijntje vanmiddag onverwacht.

"De trainers zagen deze middag dat het kalf plots stopte met zwemmen", luidt het in het persbericht. "Mama Roxanne probeerde onmiddellijk haar zoon naar de oppervlakte te brengen om hem te laten ademhalen." De trainers en de dierenarts hebben ook nog geprobeerd om het kalf te redden, maar alle hulp kwam te laat.

De eerste drie weken zijn cruciaal in de ontwikkeling van een babydolfijn, omdat het immuunsysteem nog heel zwak is. De helft van de alle zoogdieren haalt het einde van het eerste levensjaar niet.

Een autopsie moet meer uitsluitsel geven over de precieze doodsoorzaak.(br.hln-foto belga)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belg verklikt steeds vaker buur, collega of ex-partner bij fiscus

Belg verklikt steeds vaker buur, collega of ex-partner bij fiscus


http://oi46.tinypic.com/205yrl.jpg


Steeds meer Belgen verlinken een buur, een collega of hun ex-partner bij de belastingen. In de eerste acht maanden van dit jaar had de fiscus al 788 verklikkers over de vloer gekregen. Dat zijn er nu al 64 meer dan de 724 klikspanen die in heel 2011 naar Financiën stapten. Dat schrijft de krant  Het Laatste Nieuws.

In 2008 deden nog maar 460 mensen dit. Het aantal verklikkers is dus in vijf jaar ruim verdubbeld, aldus de krant.

Volgens de FOD Financiën zijn de Belgen gevoeliger voor fraude dan enkele jaren geleden. Ook wraak of jaloezie is vaak een drijfveer, aldus de fiscus. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jaarlijks plegen miljoen mensen zelfmoord

Jaarlijks plegen miljoen mensen zelfmoord


http://oi45.tinypic.com/29yfgub.jpg


Jaarlijks plegen 1 miljoen mensen zelfmoord. Dat heeft de World Health Organisation (WHO) in een rapport bekendgemaakt, voorafgaand aan de werelddag ter voorkoming van zelfmoord op maandag.

Dat betekent dat elke 40 seconden iemand sterft door zelfdoding. Het aantal pogingen ligt twintig keer zo hoog. Volgens de WHO doet vijf procent van de wereldbevolking tenminste één keer een zelfmoordpoging in zijn of haar leven. Volgens de WHO is er dan ook snel actie nodig. 'Omdat zelfmoord is te voorkomen, is het belangrijk dat regeringen investeren in preventie', aldus het rapport.

In Oost-Europa wordt het vaakst zelfmoord gepleegd, Zuid-Amerika heeft de laagste cijfers. Onder jongeren van 15 tot 19 jaar oud is zelfmoord de op één na meest voorkomend doodsoorzaak.

Wie kampt met vragen rond zelfdoding, kan terecht op het telefoonnummer 02 649 95 55 of op www.zelfmoordlijn.be.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roberta Flack - The First Time Ever I Saw Your Face

Roberta Flack - The First Time Ever I Saw Your Face

Klik op de foto om ze te beluisteren


Roberta Flack (Asheville (North Carolina), 10 februari 1937) is een Amerikaanse zangeres. Ze is vooral bekend van haar hit Killing Me Softly with His Song.

Roberta Flack groeide op in Arlington, Virginia. Vanaf haar negende volgde ze pianolessen en toen ze 13 was, mocht ze haar moeder Irene vervangen als organiste bij het kerkkoor. Omdat ze als kind enkele klassen mocht overslaan, mocht ze op 15-jarige leeftijd al naar het conservatorium, waar ze drie jaar later afstudeerde. Voordat ze doorbrak in de muziek, heeft ze nog vijf jaar Engels en muziekles gegeven middelbare scholen. Hoewel ze zich aanvankelijk op jazz en klassiek repertoire richtte, schakelde ze langzamerhand over op popmuziek. Hierin werd ze ook gestimuleerd door haar zangleraar. Zo ging ze in clubs als pianiste en zangeres optreden.

Roberta werd in 1968 ontdekt door de jazzmuzikant Les McCann. In 1971 kwam ze al met een paar covers van bekende hits in de Billboard Hot 100 die ze samen zong met Donny Hathaway, een oud-klasgenoot van haar. Haar grote doorbraak kwam echter pas in 1972 toen ze een Amerikaanse #1-hit scoorde met The First Time I Saw Your Face. Dat nummer was al in 1969 opgenomen, maar werd drie jaar later pas populair, omdat het in de film Play Misty for Me van Clint Eastwood werd gebruikt. Het nummer leverde zelfs twee Grammy's op.

Ze is waarschijnlijk het meest bekend door haar uitvoering van Lori Lieberman's nummer Killing Me Softly with His Song, dat in 1973 tot #3 in de Top 40 kwam, en in 1996 in uitvoering van de Fugees zelfs op #1 kwam. In Nederland had ze ook nog een hit met Feel Like Makin’ Love. In haar thuisland Amerika haalden beide nummers de hoogste positie van de Billboard Hot 100. Negen jaar na Feel Like Makin’ Love stond Roberta nog eens in de Top 40 met het nummer Tonight I Celebrate My Love, een duet met Peabo Bryson. Na dat nummer werd het stil rondom Roberta Flack, zowel in Nederland als in de Verenigde Staten. In 1991 stond ze in Amerika nog eens op #6 met Set the Night to Music, een duet met Maxi Priest, dit nummer heeft in Nederland de hitlijsten niet gehaald. Haar meest recente album is Holiday, een cd met kerstliedjes uit 2003.» Reageer (0)
07-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mode en make-up op leeftijd: zo doe je het met stijl

Mode en make-up op leeftijd: zo doe je het met stijl


http://oi49.tinypic.com/334oufk.jpg


Als je wat ouder wordt, dan lijkt het ineens niet meer mogelijk om de laatste mode- en schoonheidstrends te volgen. Fout, zeggen stylisten, want ook als 40-, 50- of 60-plusser mag je nog gezien worden. Daarbij is het wel belangrijk dat je rekening houdt met onderstaande tips.

1. Mode

Men zegt: Oudere vrouwen mogen geen minirokjes dragen
Wij zeggen: Met de juiste rok kan je mini dragen op elke leeftijd

"Een kokerrok is een goede keuze voor een oudere vrouw, net als een plooirok uit chiffon", zegt sterrenstyliste Alex Longmore. "Draag ze tot net boven je knie, in combinatie met zwarte panty's en een hakje. Die schoenen verlengen namelijk je benen en halen de aandacht weg van de zoom van je rok."

"Als je nog korter wil gaan, dan raad ik vrouwen aan om een rok te kiezen in een donkere kleur. Hou het subtiel door te kiezen voor zwart of marineblauw", aldus Alex.

Men zegt: Je decolleté uitspelen is goedkoop
Wij zeggen: Een beetje decolleté is stijlvol

Volgens Alex is er niets erger dan een hoge V-nek die uitkomt op het breedste punt van de borstkast en een beetje decolleté laat zien. "Dat doet je borsten hangen, zeker als je een trui of T-shirt draagt", zegt ze.

"De beste manier om een beetje decolleté te tonen is in een witte, pastel- of crèmekleurige bloes." De styliste raadt aan om een aantal van de bovenste knopjes open te laten, om een subtiele glimp van de decolleté te tonen.

Een andere optie is een wikkeljurk met een V-hals in een donkere kleur of met een print. Met een opvallende halsketting kan je eventueel de aandacht afleiden van je benige borstkas.
   
Men zegt: Bedek je bovenarmen
Wij zeggen: Flatteer je armen in plaats van ze te verstoppen

"Vaak is het bedekken van je blubberarmen niet de oplossing. Het is veel beter om zelfvertrouwen uit te stralen. Je huid is niet meer zo strak als vroeger, en dan?", vraagt Alex zich terecht af.

Kies voor kledingstukken die je bovenarmen flatteren, zoals halve (tot net voorbij je schouders) of driekwartmouwen (tot net onder je ellebogen). "Die verbergen de bovenste helft van je armen, maar laten genoeg huid vrij om je silhouet in balans te houden."

Strakke shirts met lange mouwen voegen daarentegen volume toe en trekken de aandacht naar je schouders, waardoor je veel breder lijkt dan je bent. Hou het bij losse, natuurlijke stoffen, zoals katoen en zijde. Hou ook je polsen, de dunste delen van je armen, bloot en accentueer ze met een armband.2. Haar

Men zegt: Na 40 jaar moet je een kort kapsel kiezen
Wij zeggen: Je kan er jaren fantastisch uitzien mét lange haren

Bekende schoonheden zoals Jennifer Aniston (43) en Elle Macpherson (49) kiezen resoluut voor lang haar, en waarom niet?

"Alles hangt af van de conditie van je haar", zegt celebkapster Jo Hansford. "Lang haar kan er hekserig uitzien bij oudere vrouwen, maar het kan ook erg mooi zijn als het glanst en de juiste kleur heeft."

Te vermijden: gespleten puntjes en uitgroei.
Wel doen: wekelijks een vochtinbrengend maskertje aanbrengen en om de acht weken een bezoekje brengen aan de kapper.

Men zegt: Als je ouder wordt, heeft je haar een lichtere kleur nodig
Wij zeggen: Donker haar kan flatterend zijn

De enige voorwaarde: je haar moet glad zijn. "Als je een donkere kleur kiest, dan kan je niet met kroezig haar rondlopen. Zo'n boho-look is niet goed voor vrouwen van een zekere leeftijd", vindt Jo.

Als je een paar grijze haren hebt, dan zijn 'lowlights' een goede optie. Als je haar echter voor meer dan de helft grijs is, dan is een volledige kleuring aangewezen. "Als je een glanzende kleur gebruikt, dan ziet het er niet vals uit", aldus Jo.

Let wel op: gekleurd haar heeft veel verzorging nodig. "Gebruik shampoo's en conditioners voor gekleurd haar en laat de kleur om de zes weken opnieuw aanbrengen."

3. Make-up

Men zegt: Vermijd zware oogmake-up en glanzende oogschaduw
Wij zeggen: De juiste producten accentueren je ogen

"Glans vangt het licht en kan je ogen oplichten, dus is het belangrijk om de make-up juist aan te brengen", zegt visagiste Lina Cameron. "Vrouwen boven 30 kunnen en moeten glans gebruiken, maar vermijden best het aanbrengen op of boven de plooi van het ooglid."

Hoe moet het dan wel? Breng een bleke of goudkleurige glans aan op de binnenste hoeken van je ogen om ze te openen en op te lichten. Gebruik een kohlpotlood voor het lijntje op je onderste en bovenste ooglid, maar blijf weg van donkere oogschaduw.

Men zegt: Felle rode lippen passen enkel bij jongeren
Wij zeggen: Rode lippen zijn een klassieke look voor iedereen

"Elke vrouw moet op zoek gaan naar het perfecte rood. En wanneer ze die lipstick vindt, is dat voor het leven", zegt Lina. Vrouwen met een gouden teint kiezen best voor warmere kleuren, terwijl je met een roze huidskleur beter voor koelere kleuren kiest.

Verder kiest iedereen het best voor een lichtere lipstick dan voor een matte kleur, want dat flatteert meer. "Gebruik een lipliner op de gehele lip en bedek ze met een doorzichtige gloss", raadt Lina aan. Vergeet ook niet dat gekleurde balsems een zachter effect hebben dan lippenstift.

Nog een bijkomende tip: "Met rode lippen moet je zorgen voor een vlekkeloze huid, want rood trekt de aandacht naar alle tekortkomingen. Een goede concealer is dus een must."

Men zegt: Foundation accentueert de rimpels
Wij zeggen: De huidige foundation is aangepast aan de oudere huid

"Oudere vrouwen moeten kiezen voor heldere, lichte foundations die in de huid dringen, waardoor die gaat stralen", zegt Lina.

"Als je puistjes of vlekjes moet verbergen en iets sterkers nodig hebt dan concealer, moet je de foundation exact doen overeenkomen met je huidskleur. Zo kan je die gebruiken op plaatsen die meer dekking nodig hebben", besluit de visagiste.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Contactlenzen? Dan is dit je ergste nachtmerrie

Contactlenzen? Dan is dit je ergste nachtmerrie


http://oi46.tinypic.com/20ids7t.jpg


Experten waarschuwen voor een parasiet die in leidingwater, stof en zwembaden leeft en die, eens gevangen onder een contactlens, aan het hoornvlies begint te vreten. De schade kan leiden tot blindheid. Toch nuanceren ze de zaak door te stellen dat je nu niet onmiddellijk je lenzen moet verbannen. Er zijn namelijk heel wat maatregelen die je zelf kan ondernemen om het risico zo laag mogelijk te houden.

De parasiet staat bekend als de Acanthamoebe en werd gevonden in stof, zee- en leidingwater en zwembaden. Hoewel het aantal gekende besmettingen niet groot is, waarschuwen experten voor een uiterst pijnlijke en lange behandeling, die zelfs niet altijd effectief is. n het Verenigd Koninkrijk bijvoorbeeld, zijn er jaarlijks 75 slachtoffers, waarvan er enkele blind achterblijven.

De parasiet wordt bestreden met Dettol-achtige druppels die in het ziekenhuis elke 20 minuten moeten worden toegediend, dag en nacht, tot drie weken. Bij de ernstige gevallen wordt een hoornvliestransplantatie uitgevoerd.

"Het is een potentieel probleem voor iedereen die lenzen draagt want de parasiet is overal", verklaart Fiona Henriquez van de West of Scotland universiteit. Wanneer contactlenzen in de ogen worden gestopt, begint de amoebe zich een weg door het hoornvlies te eten, vergelijkbaar met ratten onder een hete emmer. Onderweg kweekt de parasiet rustig verder.

Onder de symptomen vallen onder meer jeukende en waterige ogen, wazig zicht, gevoeligheid voor licht, zwelling van de oogleden en hevige pijn. "De schade kan binnen de week permanent zijn. De parasiet laat littekens achter op het hoornvlies, dat dienst doet als ons venster op de wereld. Eens de amoebe de derde laag kan binnendringen, blijf je achter met een soort ijzige voorruit", klinkt het.

Nalatigheid is de grootste boosdoener. "Mensen die hun lensdoosjes uitspoelen met kraantjeswater of zelfs gewoon hun lenzen, verhogen het risico op infectie dramatisch. Dan zijn er anderen die zwemmen of douchen met hun lenzen aan. Zwemmen kan alleen wanneer ook een duikbril wordt gedragen ter bescherming", verklaart oogspecialist Graeme Stevenson.

Infectie voorkomen doe je dus door je lenzen en de bijhorende doosjes proper te houden en regelmatig te vervangen. Wie toch in de douche kruipt met lenzen aan, zou zijn ogen goed gesloten moeten houden. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joni Mitchell - Both Sides Now

Joni Mitchell - Both Sides Now

Klik op de foto om haar te beluisteren


Joni Mitchell, geboren als Roberta Joan Anderson (Fort Macleod (Alberta, Canada), 7 november 1943) wordt gezien als een van de invloedrijkste singer-songwriters van de laatste decennia.


Toen zij op haar negende als gevolg van polio in het ziekenhuis lag, is ze beginnen zingen voor haar medepatiënten. Met behulp van een boek van Pete Seeger leerde ze gitaar en ukelele spelen.

Joni trouwde in 1965 met folkzanger Chuck Mitchell, met wie ze verhuisde naar de VS. Dit huwelijk duurde niet lang, maar na de scheiding bleef ze de achternaam Mitchell voeren.

In de jaren '60 trad zij regelmatig op in folk-clubs en koffiebars waar ze bekendheid verwierf door haar unieke combinatie van stem, gitaarspel en teksten. Ze had hits met onder andere 'Big Yellow Taxi' (een liedje over de milieuproblematiek),'The Circle Game', 'Chelsea Morning' en 'Both Sides Now'. Haar album "The Hissing of Summer Lawns" (1975) leverde haar de bewondering van Prince op. Joni Mitchell wordt wel gezien als één van de invloedrijkste vrouwelijke artiesten van de twintigste eeuw.

Vele van haar teksten gingen over emotionele ervaringen of zijn maatschappijkritisch. Ze hekelde vaak de consumptiedrang, het militarisme in de VS en de uitbuiting van de Derde Wereld. "Dog eat Dog" was haar geëngageerdste album.

Joni Mitchell is ook actief als schilder. Met haar muziekcarrière is ze gestopt, naar eigen zeggen omdat de muziekindustrie geen enkele aandacht meer heeft voor authentieke muzikale vertolking.

In 2007, op haar 64ste, publiceert ze haar voorlopig laatste album Shine.» Reageer (0)
06-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schaam je niet langer om mee-eters, maar doe er iets aan

Schaam je niet langer om mee-eters, maar doe er iets aan


http://oi47.tinypic.com/2e2mjx5.jpg

Dames maken zich niet enkel zorgen om puistjes, een op de vijf is onzeker door haar mee-eters, bijna een op de zes heeft al een afspraak afgezegd door dit huidprobleem. Ze lijken moeilijk aan te pakken, maar dat hoeft niet zo te zijn, zolang je onderstaand stappenplan volgt.

67 procent van de vrouwen gebruikt make-up om mee-eters proberen te verdoezelen, zo blijkt uit recent Brits onderzoek. Toch geldt hier ook de regel dat voorkomen nog altijd beter dan genezen is. Tweederde van de vrouwen pakt dit probleem aan door zwarte puntjes uit te knijpen, een op de drie schrobt hard met zeep om het op te lossen. 72 procent van de jonge vrouwen kampte met dit huidprobleem de laatste drie jaar, toch gebruikt de helft geen specifiek product om dit aan te pakken.

De aanleg voor mee-eters is genetisch bepaald, daarnaast hebben ook keuzes qua levensstijl een invloed hierop. Producten als cafeïne, alcohol, zuivelproducten en vetten kunnen mee-eters veroorzaken. Daarnaast is stress niet goed, want dit stoort de hormoonhuishouding en kan tot de vorming van zwarte puntjes leiden.

Huidspecialist Dawn Harper verklaart: "Huidproblemen kunnen dames erg onzeker maken, velen schamen zich hiervoor. Velen weten hoe ze puistjes moeten behandelen, maar omtrent mee-eters bestaan nog heel wat misverstanden. Eigenlijk gaat het om grote poriën die verstopt raken en door het pigment melanine zwart kleuren. Je kunt dit met een reinigend product proberen op te lossen, maar soms volstaat dat niet."

Volg dit stappenplan op mee-eters te voorkomen en te bestrijden:

Reinig de huid grondig, liefst met een product op basis van salicylzuur, aangezien dit helpt mee-eters te bestrijden en te voorkomen. Dit is namelijk ontstekingsremmend en heeft een antibacteriële werking.

Probleemgebieden als de neus en de kin geef je best wat extra aandacht met een serum, kies voor een product op basis van vitamine B3. Kijk zeker na dat het middel je huid minder vet maakt en talg bestrijdt, dit is namelijk een bestanddeel van mee-eters.

Gebruik dagelijks een hydraterende crème zonder olie. Twee keer per week geef je je huid een speciale behandeling door eerst een scrub te gebruiken. Zo verwijder je dode huidcellen en andere onzuiverheden. Dit is de belangrijkste manier om zwarte puntjes te vermijden. Met een reinigend masker voorkom je ook verstopte poriën en verwijder je talg.

Probeer zwarte punten niet zelf uit te duwen, maar laat dit over aan je schoonheidsspecialiste. De meeste vrouwen gebruiken te veel druk of duwen zelfs meer vuil in de poriën, waardoor de situatie alleen erger wordt. Dit kan leiden tot een ontsteking of zelfs littekens. Je huid moet namelijk professioneel voorbereid worden op het verwijderen van zwarte puntjes. Experts gebruiken hier specifieke producten voor en stoom, wat erg efficient os om de poriën te openen. (br.hln)» Reageer (0)
05-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fitte dikkerds even gezond als 'normale mensen'

Fitte dikkerds even gezond als 'normale mensen'


http://oi45.tinypic.com/2s0e51d.jpg

Dik zijn betekent niet noodzakelijk dat je ongezond bent. Bijna de helft van wie met obesitas kampt, ervaart geen medische complicaties die aan overgewicht gelinkt worden.

De onderzoekers bestudeerden 43.265 mensen in Amerika tussen 1979 en 2003. Ze hielden daarbij rekening met twee definities van obesitas: het traditionele BMI waarbij gekeken wordt naar de verhouding van het gewicht en de lengte en het percentage van lichaamsvet. Mensen met een BMI van 25 of meer kampen volgens experts met overgewicht, degenen met 30 of meer heeft obesitas. Wat het vetpercentage betreft wordt bij mannen 25 procent of minder als normaal beschouwd, bij vrouwen is dat 30 procent.

In totaal werden 13,1 procent als obees geklasseerd op basis van hun BMI, op basis van het lichaamsvet was dit 29,7 procent. Van de patiënten met overgewicht was 30,8 procent van degenen met een te hoog BMI op metabolisch vlak gezond, dat gold voor 46,3 procent bij degenen die een te hoog percentage van lichaamsvet hadden.

De vorsers concentreerden zich op het lichaamsvet, aangezien dit accurater is. Mensen met obesitas hadden 38 procent minder kans te sterven in de 14 jaar na het onderzoek. Ze merkten dus geen verschil tussen gezonde dikkerds en gezonde mensen met een normaal gewicht. Het besluit is dat sommige mensen met obesitas lichamelijk zo fit zijn dat ze geen gezondheidsproblemen ervaren die met overgewicht in verband worden gebracht als diabetes, een hoge cholesterol en een verhoogde bloeddruk. Hoofdonderzoeker Francisco Ortega aan de Spaanse universiteit van Granada: "Het is geweten dat obesitas kan leiden tot een groot aantal chronische ziekten als cardiovasculaire problemen en kanker. Maar er zijn blijkbaar dikke mensen die beschermd zijn tegen metabolische complicaties."

 "Mensen met obesitas die op metabolisch vlak gezond zijn, hebben een beter gezondheidsniveau van de rest van de dikkerds. Door te sporten kun je namelijk je organen gezond houden. Artsen moeten niet alle mensen met overgewicht over dezelfde kam scheren, maar ook rekening houden met hun conditie, vetpercentage en metabolische factoren om het risico op kanker, hart- en vaatziekten te beoordelen", besluit Ortega. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze favoriete geluiden: de zee, regen en lachende baby

Onze favoriete geluiden: de zee, regen en lachende baby


http://oi46.tinypic.com/2dm8tno.jpg


 Als je een baby hoort lachen, dan verschijnt er al snel een glimlach op je eigen gezicht. Niet verwonderlijk dus dat het gelach bestempeld wordt als één van de mooiste geluiden. Maar hoe schattig het ook klinkt, er zijn drie andere geluiden waar we nog meer van houden: de golven van de zee, regen op het raam en het kraken van sneeuw onder onze voeten.

Vooral natuurgeluiden kunnen we dus wel smaken. Ook tsjirpende vogels, het rommelen van de donder en de wind die door de bladeren waait, komen voor in de top 20 van favoriete geluiden. Die werd opgesteld na een Britse enquête bij zo'n 2.000 mensen, uitgevoerd door het Drayton Manor Theme Park.

Daaruit bleek dat er ook heel wat van die favoriete geluiden te maken hebben met eten of drinken. Zo zijn we bijvoorbeeld verzot op het sissen van spek op het vuur en het uitschenken van wijn.

Daarnaast hebben we ook een voorliefde voor menselijke geluiden. Naast het gelach van een baby, kan ook het lachen van andere mensen ons bekoren. En als iemand piano speelt of zingt, dan spitsen we zeker onze oren.

Drie op de vier ondervraagden waren er dan ook van overtuigd dat geluiden cruciaal zijn om een bepaalde sfeer of spanning te creëren.

Helen Pawley van Drayton Manor: "We verliezen onszelf vaak in het dagelijkse leven, waardoor we de kleine dingen niet meer appreciëren. Daarom is het goed om te zien dat we toch nog kunnen genieten van bepaalde geluiden. Die zijn vaak niet alleen mooi op zichzelf, maar roepen herinneringen op aan een mooie tijd of laten weten dat er iets moois op komst is."

Top 20 favoriete geluiden

1. Klotsende golven
2. Regen op het raam
3. Krakende sneeuw
4. Gelach van een baby
5. Tsjirpende vogels
6. Geknetter van vuur
7. Lachende mensen
8. Krakende bladeren onder je voeten
9. Kattengespin
10. Kerkklokken in de verte
11. Donder
12. Wind door de bladeren van een boom
13. Getokkel op piano
14. Krijsen van een uil
15. Sissen van spek bij het bakken
16. Geluid van de zee in een schelp
17. Wijn inschenken
18. Gooien van kiezelstenen in het water
19. Vuurwerk
20. Koorgezang» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 05-2019
 • 04-2019
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!