Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




30-03-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Andy raakte geheugen volledig kwijt na zijn auditie bij

Andy raakte geheugen volledig kwijt na zijn auditie bij ‘The Voice’: “Mijn jeugd, mijn talenkennis... Het is allemaal weg”

https://images3.persgroep.net/rcs/EYXGPVgTTUVvSf7OgeoPHeyD3ws/diocontent/144331582/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Z’n blind audition werd door Bart Peeters op applaus onthaald, maar daar herinnert Andy De Koker (42) zich helemaal niets meer van. Een week later kwam de ‘zingende carrossier’ zwaar ten val, met een ernstig hersentrauma tot gevolg. Toch treedt hij vanavond aan in de knock-outs van ‘The Voice’.

“Ik was op het werk een voertuig aan het coaten (van een deklaag voorzien, nvdr)”, begint Andy zijn ongelukkige relaas. “Ik wou de neerslag van de verfnevel wat afkuisen en stapte achterwaarts, maar ik was sneller dan verwacht bij de rand van de smeerput. Ik duikelde - met het hoofd naar voren - recht de put in, 2,5 meter diep.”

Pijnlijk.

Zeg dat wel. Instinctief heb ik mijn arm uitgestoken om m’n val te breken, maar daarbij is mijn hand overgeplooid op mijn arm, en mijn pols was volledig gebroken. Ik was bewusteloos en ben naar het ziekenhuis gebracht, maar daar weet ik niets meer van.

Je lijdt aan geheugenverlies.

Klopt, dat kwam een week na de operatie opzetten. Ik had al dagenlang hoofdpijn, en ineens werd ik vergeetachtig. Ik stond met de overbuurvrouw te praten en begon plots traag, en vervolgens totaal onverstaanbaar te praten. Dat vertelde ze me achteraf. Op de spoed constateerden ze een volledige fall-out. Een kortsluiting van de hersenen, zeg maar.

Dat klinkt zeer ernstig.

’t Is vooral erg beangstigend. De volgende morgen ben ik naast een vreemde wakker geworden, in een voor mij vreemd huis.

Je herkende je vrouw niet meer?

(schudt het hoofd) Ik wist zelfs niet meer wat koffie was. Mijn vrouw en ik hebben elkaar de maanden erna helemaal opnieuw moeten leren kennen. Ze heeft me fotoalbums en filmpjes van ons getoond. Het was echt ­aftasten. En omdat mijn persoonlijkheid veranderd was, botste het in het begin zelfs regelmatig.

Dat klinkt bijna als ‘Blind Getrouwd’, waar twee mensen die elkaar niet kennen in de echt worden verbonden.

Awel, daar kan je het mee vergelijken. Alleen hebben die nog de keuze om te zeggen: nee, toch maar niet. (lacht) Maar het is allemaal goed gekomen hoor, het klikt weer helemáál tussen mij en mijn vrouw. Ze zegt zelfs dat ik op vele vlakken verbeterd ben! (knipoogt) Weet je, mensen zeggen soms dat ze alles willen vergeten om met een propere lei te beginnen. Ik weet nu: zo simpel is dat niet. Ook mijn dochter heb ik opnieuw moeten leren kennen.

Je wist dus ook niet meer dat je een succesvolle blind audition had gedaan bij ‘The Voice’?

Nee, dat was totaal uit mijn herinnering gewist. Mijn vrouw heeft het me moeten uitleggen. Ik herkende zelfs Bart Peeters niet, toen ik hem terugzag in de studio.

Hoe reageerde Bart?

Enorm geschrokken natuurlijk. Maar hij en de rest van de ploeg hebben mij heel goed opgevangen. Ik wou ze niet in de steek laten, uit schuldgevoel vooral. Maar de liefde voor muziek heb ik pas na een tijdje teruggevonden. Toch heb ik doorgebeten, al was het de hel om de tekst van mijn liedje uit het hoofd te leren.

Mag jij geen spiekbriefje ­gebruiken?

Dat zouden ze waarschijnlijk wel toelaten. Maar zoiets kan je bij de knock-outs niet ­maken, vind ik. Ik ben een perfectionist, hé.

Is je passie voor muziek al ­helemaal terug?

Ja, ik ben met mijn groep Judged een full-cd aan het opnemen, met poprock. Het is de bedoeling die dit najaar voor te stellen. Vroeger was ik een echte rockfan. Tegenwoordig luister ik al eens graag naar een klassieke zender, en jazz vind ik nu geweldig. Raar toch hoe dat allemaal veranderd is. Ik ben ook mijn talenkennis kwijt. Ik sprak behalve Nederlands ook Spaans, Frans, Engels en een beetje Duits. Alleen het Engels is intussen weer bijna op niveau.

Nu nog je geheugen helemaal terugkrijgen. Weten de dokters wanneer dat terugkomt?

Nee, ze kunnen mij niets beloven. Bij mijn val heeft een deel van mijn hersenen zich afgesloten, zeggen ze. ‘Het is maar de kunst om te ontdekken hoe we jouw box weer open krijgen’, vertelde een specialist me. Waarschijnlijk is het ook een combinatie van factoren, want het is niet de eerste keer dat ik in coma heb gelegen of helemaal verhakkeld was. Ik had naar het schijnt niet zo’n gelukkige jeugd, met een agressieve vader die nogal sadistisch was. Maar dat weet ik dus niet meer.  (br.hln)


» Reageer (0)
28-03-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met deze 5 verrassende bezigheden verbrand je evenveel calorieën als met lopen

Met deze 5 verrassende bezigheden verbrand je evenveel calorieën als met lopen

https://images2.persgroep.net/rcs/OiscWDK-wbwonUK8XToG7Vk9beU/diocontent/144289555/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Goed nieuws voor de niet zo sportievelingen onder ons. Met deze ietwat bizarre manieren verbrand je ook de nodige calorieën zonder dat je je sportschoeisel moet bovenhalen. Geen dank!

Een warm bad nemen: 140 calorieën

Uit een onderzoek van de Universiteit van Loughborough blijkt dat een uur lang baden in heet water ervoor zorgt dat je 140 calorieën verbrandt, wat overeenkomt met een halfuurtje wandelen. Daarnaast zou een warm bad nemen dezelfde positieve effecten hebben op ontstekingen en je bloedsuikerspiegel als beweging.

Friemelen: 350 calorieën per dag

Er bestaan twee types mensen: zij die heel de dag door zenuwachtig liggen te wiebelen en te friemelen, en anderen die daar een bloedhekel aan hebben. Behoor jij tot de eerste groep? Buiten dat je je collega misschien ergert, helpt het je wel om af te vallen. Meerdere studies hebben immers aangetoond dat friemelen gedurende dag 10 keer meer calorieën verbrandt dan gewoon stilzitten. Uit een studie uit 2005 bleek het zelfs om 350 extra calorieën te gaan per dag, genoeg om 13 tot 18 kilogram per jaar te verliezen.

Groene thee drinken: 183 calorieën per dag

Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar thee drinken helpt wel degelijk om af te vallen. Uit een studie bij obese Thaise mannen bleek namelijk dat mannen die groene thee drinken gemiddeld 183 calorieën meer verbranden dan die die dat niet doen. Experts wijten het gewichtsverlies aan de polyfenolen in thee. Die zijn rijk aan antioxidanten en kunnen je lichaam helpen makkelijker vet af te breken. Weet wel: 1 theetje voor het slapengaan volstaat niet, je zou 3 tot 8 glazen per dag moeten drinken om resultaat te zien.

Een bezoekje aan de sauna: 200 à 600 calorieën per halfuur

Net zoals een warm bad nemen, kunnen infraroodsauna’s en zweethutten je helpen meer calorieën te verbranden. Volgens sommigen zou je met een saunasessie van 45 minuten zelfs evenveel calorieën verbranden als met 5 à 7 kilometer joggen. Maar voordat je je sportabonnement inruilt voor een 10-beurtenkaart bij de wellness, moet je wel weten dat er weinig wetenschappelijke studies bestaan die die claims bevestigen. Met zweten verlies je immers vooral vocht, geen vet. Maar baat het niet, dan schaadt het niet!

Je huis schoonmaken: 100 calorieën per uur

De vloer dweilen, de vaatwasser inladen, strijken, de badkamer schrobben: ze zijn misschien niet de meest ontspannende maar wel de efficiëntste manieren om calorieën te verbranden. Zo zou je met een uurtje afwassen ongeveer 100 calorieën verbranden en je badkamer schoonmaken zou overeen komen met een halfuurtje wandelen. Let er wel op dat je je inspanningen niet overschat. Een onderzoek uit 2013 toonde namelijk aan dat mensen die huishoudelijk werk als onderdeel van hun trainingsroutine beschouwen over het algemeen meer wegen dan degenen die dat niet deden. Voldoende beweging en ook de bijhorende tripjes naar de sportschool zijn dus nog altijd een must, maar je komt tenminste wel thuis in een opgeruimd huis. (br.hln)


» Reageer (1)
27-03-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebiologeerd: waarom we het zo koud hebben als we koortsig zijn

Gebiologeerd: waarom we het zo koud hebben als we koortsig zijn

https://images3.persgroep.net/rcs/dGrjdZYZ1ITLnZY3UywerrIlr_U/diocontent/144262592/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Iedereen die ooit al eens een griepje te pakken had, weet dat koorts niet zozeer ongemakkelijk is omdat je het warm hebt. Integendeel zelfs: het is lastig omdat je het plots ijskoud krijgt. Je krijgt kippenvel, er lopen rillingen over je lijf en zelfs al duik je diep onder de dekens, je lijkt het maar niet warm te krijgen.

Koorts, ook wel pyrexie genaamd, is een verhoging van de normale kerntemperatuur van je lichaam. Meestal wordt koorts geassocieerd met infecties, maar koorts kan ook voorkomen bij auto-immuunziekten, kanker, reacties op bepaalde medicijnen en zelfs bloedklonters. Koorts is niet het directe gevolg van deze aandoeningen, maar eerder een gevolg van het activeren van de ontstekingsroutes van het lichaam. Een belangrijk onderdeel van deze inflammatoire reactie is een groep moleculen in het lichaam die purgeren worden genoemd. Deze moleculen interageren met de hypothalamus, een onderdeel van de hersenen dat een cruciale rol speelt bij onze temperatuurregeling, om zo koorts te veroorzaken.

De hypothalamus fungeert als de thermostaat van ons lichaam. Wanneer hij wordt geactiveerd door pyrogenen, vertelt hij ons lichaam om warmte te genereren door rillingen, kippenvel en vernauwingen van de bloedvaten dichtbij het huidoppervlak te veroorzaken. Hij veroorzaakt zelfs een subjectief gevoel van kou, wat ervoor zorgt dat we instinctmatig de warmte gaan opzoeken, door bijvoorbeeld wat dieper onder ons donsdeken te kruipen.

Al deze reacties zijn normaal wanneer onze lichaamstemperatuur onder z’n gebruikelijke pijl zakt, zoals dat bijvoorbeeld gebeurt bij koud weer. Wanneer we koorts hebben is dat echter allesbehalve normaal, omdat de hypothalamus het lichaam zijn temperatuur doet verhogen tot ver boven het normale punt.

Wanneer de pyrogenen plots uit onze bloedbaan verdwijnen (dit gebeurt bij koortsaanvallen), voelt de hypothalamus plots aan dat ons lichaam het veel te warm heeft. Hij zal vervolgens signalen versturen om afkoelingsmechanismen in gang te zetten. Dat is meteen ook de reden waarom je plots erg begint te zweten wanneer de koorts ‘breekt’. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koen Wauters en Valerie zetten hun ‘oude’ woonst te koop

Koen Wauters en Valerie zetten hun ‘oude’ woonst te koop

https://images3.persgroep.net/rcs/SrsJJaTOZPDuXzTBtG2FppqWV18/diocontent/144219547/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Afgelopen zomer verhuisden Koen Wauters (51) en zijn vrouw Valerie De Booser (39) samen met hun kinderen Zita (14) en Nono (12) van het Antwerpse Heffen naar de groene Gentse rand. Nu ze helemaal gesetteld zijn, staat hun ‘oude’ woonst in Heffen te koop.

Vijftien jaar lang woonden Koen en co in de buurt van Mechelen, maar afgelopen zomer zeiden ze vaarwel tegen de regio en trokken ze naar de roots van Valerie. In een groene deelgemeente van Gent vond het viertal naast een nieuwe thuis ook een nieuwe start. “Het is een logische volgende stap. Nono gaat in september naar het eerste middelbaar en Zita wil een nieuwe studierichting volgen waarvoor ze sowieso van school zal moeten veranderen. ’t Was dus nu of nooit”, vertelden Koen en Valerie afgelopen zomer toen hun verhuisplannen bekendraakten.

32.003 m²

Nu de verhuisdozen - waarschijnlijk - allemaal zijn uitgepakt en iedereen zijn plaats in de nieuwe woonst gevonden heeft, was het tijd om het hoofdstuk Heffen helemaal af te sluiten. De woning waarin Koen en Valerie tot afgelopen zomer woonden, staat sinds kort te koop. Het exclusieve en unieke landhuis, zoals de woning op de immosite genoemd wordt, telt een perceeloppervlakte van 32.003 m², vijf slaapkamers en evenveel badkamers. “Een wandeling door de tuin leidt u langs de architecturaal aangelegde bloemperken, zomerterrassen, zithoeken en vijvers. De prachtige natuur en oude bomen omringen het landhuis en zijn te bewonderen vanuit alle vertrekken”

Oase van rust

Ook de ligging is volgens de makelaar uitermate ideaal. “Dit landgoed is ideaal gelegen in de deelgemeente Heffen bij Mechelen. Het is er een oase van rust en privacy, en toch is het slechts 7 km van de stad Mechelen verwijderd. Het domein is 5 minuten verwijderd van de E19 en A12, dus centraal tussen Antwerpen en Brussel.” Dat de woning naast vijf luxueuze slaapkamers ook evenveel badkamers telt die voorzien zijn van alle accommodaties, wordt ook als pluspunt aangegeven. “Het zorgt voor het nodige comfort en de privacy van elke bewoner”. Ook voor feestjes is het landgoed de perfecte uitvalsbasis. “Een oprijlaan langs de oude dreef zorgt voor een imposant entree. Alle voertuigen kunnen binnen het domein parkeren, en er zijn geen buren of omwonenden die hiervan hinder kunnen ondervinden”, klinkt het nog. 

Prijskaartje

Klinkt allemaal erg veelbelovend natuurlijk, en dan rest alleen de vraagprijs van dit alles. Daarop moeten we u echter het antwoord schuldig blijven; die is enkel op aanvraag te verkrijgen. Dat de woonst alvast de aandacht trekt, mag duidelijk zijn. Sinds het wordt aangeboden op de immosite, werd het al meer dan 5.400 keer bekeken. (br.hln)


» Reageer (0)
26-03-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.‘Daens’-musical gaat op 21 februari in première

‘Daens’-musical gaat op 21 februari in première (en ‘40-45’ wordt nog maar eens verlengd)

https://images0.persgroep.net/rcs/MlqvWMGzubJvbC4_8sl6CXnlqU0/diocontent/120482537/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Studio 100 heeft groot nieuws. De hernieuwde musical ‘Daens’ zal vanaf 21 februari 2020 in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs te zien zijn.

Onlangs raakte al bekend dat de hoofdrol in de musical weggelegd is voor Peter Van de Velde, die momenteel ook te zien is als vader van de twee hoofdrolspelers in ‘40-45’. En ook over die musical is er nieuws: Studio 100 kondigde zonet aan dat de voorstellingen ‘40-45’ verlengd worden tot en met 17 mei 2020. De spektakelmusical lokte tot nu toe al 600.000 kijklustigen.

Beide musicals zullen dus in dezelfde periode te zien zijn. Maar hoe gaat dan dan praktisch in zijn werk? “Er wordt afwisselend twee weken ‘Daens’ en twee weken ‘40-45’ gespeeld. Ook het ensemble van ‘Daens’ zal hetzelfde zijn als dat van ‘40-45’, enkel de hoofdcast zal anders zijn”, klinkt het bij Studio 100. Wie naast Peter Van de Velde te zien zal zijn in ‘Daens’ wordt later vandaag bekendgemaakt. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoveel kost de zwangerschapsgarderobe van Meghan Markle

Zoveel kost de zwangerschapsgarderobe van Meghan Markle

https://images4.persgroep.net/rcs/PBpsD32DDolWNbWjz3Q-W55ZjNI/diocontent/143242255/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Positiekledij? Daar zal je de hertogin van Sussex niet snel in zien rond paraderen. Meghan Markle is hoogzwanger maar aan haar kleerkast zal je dat niet merken: ze is nog steeds vaste klant bij Dior en Valentino en loopt rond op torenhoge hakken. 

Meghan’s zwangerschapsgarderobe volgen is een van de favoriete bezigheden van menig modeblog en magazine. Maar aan haar looks hangt een stevig prijskaartje, wat wel te verwachten was, want de hertogin heeft nu eenmaal een dure smaak. Maar goed. Volgens webshop Love the Sales zou de volledige zwangerschapsgarderobe van de prinses zo’n 500.000 dollar kosten (441.718 euro). 

Markle’s liefde voor designermerken begon wanneer ze nog voor de Amerikaanse serie Suits werkte. Haar schoonzus Kate daarentegen kiest volgens experts sneller voor simpele stuks omdat dat er door haar ouders zo werd ingepeperd. Daarnaast verklapt de webshop nog meer interessante weetjes. Zo zou de meest geliefde jurk van de zwangere hertogin het zwarte exemplaar van Givenchy zijn.

En het ‘Meghan Markle Effect’ slaat aan. Mensen gaan massaal op zoek naar haar favoriete stuks en naar goede koopjes voor de peperdure merken die bij de hertogin in de smaak vallen. Volgens de site zouden de zoekresultaten voor Karen Gee en Outland Denim bijvoorbeeld met 5.800% en 3.900% gestegen zijn nadat ze iets van hen droeg.(br.hln)


» Reageer (0)
24-03-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De tijd vliegt écht als je ouder wordt

De tijd vliegt écht als je ouder wordt

https://images4.persgroep.net/rcs/ZfknnJqMl6Ksr7ht768ASNRmjU4/diocontent/144037793/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Als kind leken de dagen op school wel een eeuwigheid te duren. Nu lijkt het alsof het weekend in een vingerknip gepasseerd is. Hoe komt dat eigenlijk? Waarom gaat de tijd precies sneller als we ouder worden? 

“Tijd”, schrijft de dichter Gerrit Krol ergens, “is een kettinkje dat je om je vinger slingert. Maar waarom slingert dat kettinkje steeds sneller?” Niet alleen dichters, maar ook wetenschappers hebben zich over de vraag gebogen waarom de tijd steeds sneller lijkt voort te jakkeren. Waaronder professor Adrian Bejan van de Duke University.

“Mensen zijn vaak verbaasd als ze nadenken over de ‘goeie ouwe tijd’. De dagen uit hun jeugd leken wel eeuwig te duren”, zo begint Bejan zijn uitleg in het wetenschappelijke blad European Review. “Dat wil niet zeggen dat die ervaringen dieper of betekenisvoller waren. Ze werden gewoon sneller verwerkt.” 

Ouder, complexer en trager

Hoe ouder je wordt, hoe meer fysieke veranderingen er plaatsvinden in je lichaam. Ook je zenuwstelsel en je neuronen verouderen en worden complexer, zo redeneert de professor. Het gevolg: als je een signaal binnenkrijgt, moet dat een langere weg afleggen. Én die ‘weg’ wordt slechter naarmate je leeftijd vordert. 

Dat zorgt er allemaal voor dat je beelden trager gaat verwerken als je ouder wordt. Bejan haalt als bewijs aan dat de ogen van baby’s en kinderen veel vaker bewegen dan die van volwassenen. Dat komt omdat baby’s de beelden sneller verwerken, waardoor ze dus meer informatie verzamelen. 

Op exact dezelfde tijd gaan oudere mensen dus minder nieuwe beelden opnemen. Daardoor lijkt de tijd sneller te gaan. Andersom geldt dat de dagen in je jeugd trager verliepen omdat je als kind simpelweg meer informatie verwerkte. Kortom: “Time flies als je ouder bent. Niet omdat een of andere biologische wekker sneller tikt, maar wel omdat je beelden anders waarneemt”, zo vat Bejan het samen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schilderij in Amerikaans museum blijkt echte Van Gogh

Schilderij in Amerikaans museum blijkt echte Van Gogh

https://images3.persgroep.net/rcs/ZHZ20FLykguNOI_pN0qfA76WR2U/diocontent/144000239/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Een schilderij in het museum Wadsworth Atheneum in de Amerikaanse stad Hartford blijkt inderdaad te zijn geschilderd door Vincent van Gogh. Het gaat om ‘Vaas met klaprozen’ uit 1886. Er bestond al tientallen jaren twijfel of het werk van de hand van de Nederlandse schilder was. Experts van het Van Gogh Museum in Amsterdam hebben nu de echtheid vastgesteld.

Volgens de deskundigen past ‘Vaas met klaprozen’ in een serie werken die Van Gogh maakte kort nadat hij in Parijs was gearriveerd, in de lente van 1886. Hij schilderde daar vooral bloemen (‘kleurenstudies’), omdat hij geen geld had om menselijke modellen te betalen.

Het Amerikaanse museum kreeg het olieverfschilderij in 1957 uit de nalatenschap van de Amerikaanse schrijver en kunstverzamelaar Anne Parrish. Nu de echtheid is vastgesteld, is het de tweede Van Gogh die het museum bezit. Het andere werk betreft een zelfportret.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 makkelijke manieren om je kind meer fruit en groenten te laten eten

5 makkelijke manieren om je kind meer fruit en groenten te laten eten

https://images3.persgroep.net/rcs/abyNKCd3gMUB_hjPhMgIGAmqp4I/diocontent/143978645/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Klinkt ‘Néé mama, ik lust geen broccoli!’ je bekend in de oren en ben je de eeuwige discussies tussen jou en je kinderen aan de keukentafel ook meer dan beu? Dankzij deze 5 tips is de kans groot dat ze niet eens beséffen dat ze gezond aan het eten zijn. 

1. Vervang spaghetti door courgetti

Of andere groentespaghetti. Serveer met bolognaise- of andere saus en eventueel wat geraspte kaas. De kans is groot dat je zoon of dochter het verschil niet eens opmerkt.

2. Laat je kind zijn of haar eigen smoothie maken

Roep één ochtend per week uit tot smoothie-ochtend en laat je kind zélf kiezen welk fruit er in zijn of haar smoothie mag.

3. Maak frietjes van zoete aardappel

Kinderen houden van frietjes. Vervang ze af en toe door frietjes van zoete aardappel, die je klaarmaakt in de oven. Wil je nog een stapje verder gaan? Maak dan ook guacamole en laat je kind hun frietjes daarin dippen. Een heerlijke en gezonde combinatie!

4. Wees creatief met bloemkool

Bloemkoolpuree, bloemkoolrijst, een pizzabodem gemaakt van bloemkool ... Je merkt het al: deze groente is heel veelzijdig en dus makkelijk in de maaltijden van je kind te sneaken.

5. Kies voor klein

Groter is niet altijd beter, en al zéker niet als het om groenten gaat. Maak je spaghettisaus met wortelen, paprika’s, courgette en champignons? Als je ze extra fijn snijdt, zullen je kinderen er véél minder op tegen hebben. Ook kan je aan veel andere gerechten, zoals omeletten, fijngesneden groenten toevoegen. (br.hln)


» Reageer (0)
23-03-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bagagecontrole haalt levende orang-oetan uit reiskoffer

Bagagecontrole haalt levende orang-oetan uit reiskoffer

https://images3.persgroep.net/rcs/X28934O-ZObmMsl9RUvidpZf4Ro/diocontent/144021012/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Een Rus is vrijdag op de luchthaven van Bali opgepakt toen hij probeerde om met een levende orang-oetan voorbij de bagagecontrole te raken. De aap was verdoofd en zat gewoon in een reiskoffer, maakte de politie vandaag bekend.

Andrei Zhestkov (27) stond op het punt om terug te keren naar Rusland na een vakantie op het Indonesische eiland. De agenten haalden de twee jaar oude mannelijke orang-oetan uit de koffer. Deze was te slapen gelegd in een mand van rotan.

De toerist gaf de aap allergiemedicatie om hem in slaap te krijgen. Agenten troffen in de reiskoffer zulke pillen aan. De Russische twintiger verklaarde dat hij de aap cadeau had gekregen van een vriend, eveneens een Russische toerist. Hij zou het beest voor 3.000 dollar (bijna 2.700 euro) hebben gekocht op een markt in Java. De vriend die al eerder terugvloog, zou Zhestkov ervan hebben overtuigd om het dier mee te smokkelen naar Rusland. 

 Zhestkov riskeert een celstraf die kan oplopen tot vijf jaar. In zijn bagage stak ook babyvoeding die hij de aap wou toedienen. De orang-oetan geldt als een bedreigde diersoort.  (br.hln)


» Reageer (0)
22-03-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wereldwaterdag: gemakkelijke manieren om water te besparen

Wereldwaterdag: gemakkelijke manieren om water te besparen

https://images4.persgroep.net/rcs/5JOPYl0mse5_KWK6j1S8oMzI5qM/diocontent/143900550/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Meer dan de helft van de Vlamingen (51,8%) maakt zich zorgen om een mogelijke waterschaarste in de toekomst. Dit blijkt uit een onderzoek dat de ontwikkelingsorganisatie Join For Water liet uitvoeren bij 1.000 Vlamingen naar aanleiding van de internationale Wereldwaterdag die vandaag plaatsvindt. Hoe je zelf op een makkelijke manier water bespaart, leggen we je hier uit.

Tellen we ons direct of zichtbaar en indirect waterverbruik samen, dan verbruikt elke Vlaming 7.400 liter water per dag. Dit is 4.000 liter water meer dan het wereldwijde gemiddelde. Natuurlijk hoef je niet direct te stoppen met douches te nemen of in bad te gaan. Maar als iedereen een kleine inspanning doet, komen we al een heel eind. 

1. Koop ecologische jeans

Voor het maken van 1 jeansbroek is naar schatting zo’n 8.500 liter water nodig. Intens veel en vooral niet nodig. Er zijn namelijk genoeg jeansmerken zoals het Belgische Atelier Noterman die ecologische broeken verkopen waarvoor honderden liters minder water zijn gebruikt. Zelfs ketens als Primark en Weekday hebben tegenwoordig ecologische jeansbroeken in hun collectie zitten. Het hoeft dus niet eens duur te zijn.

2. Douch niet elke dag

“Ideaal is het niet om elke dag je haar te wassen. Te vaak wassen leidt namelijk tot veel elektriciteit in het haar, en het betekent dat je ook vaker met de haardroger, stijl- of krultang in de weer bent. En dat veroorzaakt dan weer brozere puntjes. Laat er minstens één dag tussen, twee is nog beter,” aldus BV-kapper Jochen Vanhoudt. En ook je lichaam elke dag wassen is niet nodig. Dermatologen stellen zelfs dat het niet goed is, want het kan zorgen voor uitdroging en irritatie van de huid. Laat er dus een wasdag tussen en fris je enkel op met een washandje aan de wastafel. 

3. Afwassen zoals in de jaren 50

Vul je pombak of een grote pot met warm water en zeep en was daarmee al je vuil servies af. Spoel kort even af onder de kraan of vul dezelfde pot met proper water. Alles om niet de hele tijd je kraan te moeten laten lopen. 

4. Desinfecterende handgel

Je handen wassen met water en zeep is en blijft belangrijk, maar het hoeft geen 10 keer per dag. Een flesje desinfecterende handgel is ideaal voor tussendoor.

5. Vang regenwater op

We gebruiken heel wat leidingwater voor zaken waarvoor je net zo goed regenwater kan gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan je koertje lenteklaar maken, de bloemen water geven of de auto wassen. Gelukkig regent het best vaak in ons landje en kun je makkelijk enkele emmers vullen. (br.hln)


» Reageer (0)
20-03-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebiologeerd: waarom je eten zo slecht smaakt nadat je je tanden poetst

Gebiologeerd: waarom je eten zo slecht smaakt nadat je je tanden poetst

https://images4.persgroep.net/rcs/QsbkufxkeLUWrdQUy2FD3Cpq9oY/diocontent/143809773/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Geen idee waarom we ons dit afvragen? Ga snel even je tanden poetsen en neem vervolgens een slokje van eender welke drank (behalve water). Verschrikkelijk smaakje, niet? Maar hoe komt het eigenlijk dat alles wat je eet of drinkt zo vreselijk smaakt na het poetsen van je tanden?

Je kunt natriumlaurethsulfaat, ook bekend als natriumlaurylether sulfaat (SLES) of natriumlaurylsulfaat (SLS), bedanken voor het verpesten van je drankje. Beide chemicaliën zijn surfactanten, stoffen die worden toegevoegd aan tandpasta om schuim te creëren en de pasta gemakkelijker te verspreiden in je mond. Ze zijn tevens ook belangrijke ingrediënten in wasmiddelen, wasverzachters, verf, laxeermiddelen en insecticiden.

Hoewel surfactanten (ook wel oppervlakteactieve stoffen genoemd) het poetsen van onze tanden een stuk makkelijker maken, doen ze veel meer dan alleen maar schuim creëren. Zowel SLES als SLS knoeien op twee verschillende manieren met onze smaakpapillen. Ten eerste onderdrukken ze de receptoren van onze smaakpapillen die zoetheid waarnemen, waardoor we tijdelijk niet meer in staat zijn de zoete smaak van eten en drinken op te nemen. Daarnaast breken ze ook de fosfolipiden op onze tong af. Deze vetmoleculen remmen onze receptoren voor bittere smaken af, waardoor deze niet zo - wel ja - bitter smaken. Wanneer deze fosfolipiden worden afgebroken door de oppervlakteactieve stoffen in tandpasta, worden bittere smaken net versterkt.

Dat verklaart meteen ook waarom alle voeding zo slecht smaakt nadat je je tanden gepoetst hebt. Alles wat je naar binnen werkt na een uitgebreide poetsbeurt verliest z’n zoete ondertoon en smaakt bitterder dan het normaal zou doen. Gelukkig zijn er twee oplossingen voor dit probleem. De meest logische is om gewoon een tijdje te wachten voor je weer iets eet na het tandenpoetsen, een andere optie is om een tandpasta te kopen die geen SLES of SLS bevat.  (br.hln)


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Selah Sue bevallen van tweede kindje

Selah Sue bevallen van tweede kindje

https://images1.persgroep.net/rcs/dSGT9py78GNszbGBPStuWqm6Ns8/diocontent/113287815/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Heuglijk nieuws ten huize Selah Sue (29). De singer-songwriter is bevallen van haar tweede kindje. De jongen kreeg de naam Mingus.

Selah Sue, wiens echte naam Sanne Putseys is, maakte het nieuws zelf bekend via Instagram. Daar deelde de zangeres een foto van haar zoontje Seth met Mingus in zijn armen. “Gelukkige verjaardag voor jullie allebei”, schrijft Sanne erbij, wat ons doet vermoeden dat Mingus en Seth, die net 2 geworden is, hun geboortedag delen.

Voor Joachim, de vriend van de zangeres, is Mingus zijn vierde kind. Hij heeft al twee kinderen uit een eerdere relatie.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaanderen verbiedt vuurwerk, tenzij gemeenten aparte toelating geven: “Dierenwelzijn gaat voor”

Vlaanderen verbiedt vuurwerk, tenzij gemeenten aparte toelating geven: “Dierenwelzijn gaat voor”

https://images1.persgroep.net/rcs/0LmQsU9UJ-V2ougiqcaY6uOnWUI/diocontent/138819389/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Vlaanderen gaat het afsteken van vuurwerk overal verbieden. Parlementsleden van meerderheid en oppositie dienen daarvoor een gezamenlijk voorstel van decreet in, op initiatief van minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA). De nieuwe regels moeten ongelukken met bange dieren vermijden. Gemeenten kunnen wel afwijken van de algemene regel en vuurwerk toch toelaten, maar dan enkel op bepaalde plaatsen en momenten.

Momenteel is vuurwerk in Vlaanderen toegelaten, tenzij de gemeente het verbiedt. Iets minder dan 40 gemeenten hebben zo’n totaalverbod, in 103 andere is toestemming van het gemeentebestuur nodig. Maar omdat die regels zo diffuus en weinig bekend zijn, steken mensen eigenlijk nagenoeg overal in Vlaanderen zeker in de eindejaarsperiode massaal vuurwerk af. Dat leidt elk jaar tot incidenten met paniekerige dieren, soms met zware verwondingen en het overlijden tot gevolg.

Om dat in de toekomst te vermijden, past Vlaanderen de regels aan. In het voorstel van decreet van parlementsleden Sofie Joosen (N-VA), Dirk de Kort (CD&V), Gwenny De Vroe (Open Vld), Els Robeyns (sp.a) en Bart Caron (Groen) wordt de redenering omgedraaid en komt er een totaalverbod op vuurwerk. Gemeentebesturen kunnen daar wel van afwijken en het toch toelaten, maar dan wel enkel op bepaalde plaatsen en momenten. Het verbod geldt trouwens ook voor voetzoekers, wensballonnen en carbuurkanonnen.

Minister van Dierenwelzijn Ben Weyts reageert tevreden. “Ik krijg elk jaar tientallen mails binnen met verhalen en foto’s van dieren die gewond zijn geraakt, of zijn gestorven. Er was veel onduidelijkheid waardoor iedereen ervan uitging dat vuurwerk altijd en overal toegelaten was. We draaien de logica nu om: in de praktijk zullen de lokale besturen terughoudend zijn en vuurwerk beperken tot welbepaalde plaatsen en goedgekozen momenten”, meent Weyts.

Een concrete datum voor de inwerkingtreding is er nog niet, al gaat minister Weyts er wel van uit dat het decreet nog voor het reces in plenaire kan worden goedgekeurd. In dat geval treedt het nog dit jaar in werking, na de publicatie in het staatsblad.

De gemeentebesturen krijgen dan ook de mogelijkheid om overtreders beter te kunnen sanctioneren. Daarover wordt nog een hoorzitting georganiseerd in Commissie, met vertegenwoordigers van brandweer, politie en de vuurwerksector.

In de toekomst kan het decreet nog aangevuld worden met bepalingen rond geluidsarm vuurwerk, zei Groen-parlementslid Bart Caron. Maar de technologie daarvoor staat nu nog niet helemaal op punt. (br.hln)


» Reageer (0)
19-03-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is de leeftijd waarop vrouwen op hun moeders beginnen lijken

Dit is de leeftijd waarop vrouwen op hun moeders beginnen lijken

https://images2.persgroep.net/rcs/PySXTe3pCEcBcqIAYJf9GYDkadk/diocontent/143692739/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Betrap jij jezelf erop dat je steeds meer de levensvisie van je ouders begint te delen? Dan heeft dat vast iets met je leeftijd te maken, zo blijkt uit onderzoek.

Vrouwen beginnen op hun moeders te lijken wanneer ze de leeftijd van 33 jaar bereiken, dat blijkt uit nieuw onderzoek. Mannen veranderen dan weer in hun vader vanaf het moment dat ze 34 worden.

Dochters zijn volgens het onderzoek voorgeprogrammeerd om dezelfde levensvisie en smaak als hun moeder over te nemen in de eerste paar jaar na de geboorte van hun eerste kind. Uit het onderzoek, gedaan bij meer dan 2.000 mannen en vrouwen, blijkt dat vrouwen gemiddeld op hun 33ste stoppen met rebelleren tegen hun moeders, en in plaats daarvan hun levensvisie al dan niet bewust overnemen.

Volgens onderzoeker Julian De Silva veranderen we allemaal in onze moeder of vader op een bepaald moment in ons leven. “En dat is iets dat we moeten vieren. Zelf ouder worden van een kind is vaak de trigger, maar andere factoren spelen natuurlijk ook een rol.”

“Ook fysiek beginnen we naarmate we ouder worden steeds vaker op onze ouders te lijken. Meteen ook een extra reden waarom we ons zoals hen beginnen te gedragen”, besluit De Silva.   (br.hln)


» Reageer (0)
18-03-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niemand wil de Porsche van Johnny Hallyday kopen

Niemand wil de Porsche van Johnny Hallyday kopen

https://images3.persgroep.net/rcs/7j9ZwYpW7nIt3_MnywINp3fIiR8/diocontent/134202546/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

De Porsche die ooit toebehoorde aan de Frans-Belgische oerrocker Johnny Hallyday vindt geen nieuwe koper. De wagen stond gisteren op een veiling in Parijs, maar kreeg onvoldoende biedingen. Dat zegt nieuwszender BFMTV. 

Hallyday was in 1991 de eerste eigenaar van de Porsche 928 S4 GT, die voorzien is van een V8-motor en 330 pk. Men hoopte op een opbrengst van 90.000 tot 110.000 euro, maar de auto haalde niet eens het minimum. 

Vorig jaar vond Hallyday zijn rode Ferrari 512 TR met 428 pk, die in de jaren negentig aan de zanger toebehoorde, wel een nieuwe eigenaar. De koper betaalde 240.000 euro inclusief kosten, twee keer zoveel als eerst geschat. (br.hln)


» Reageer (0)
17-03-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.West-Vlaamse prijsduif Armando geveild voor meer dan 1 miljoen euro

West-Vlaamse prijsduif Armando geveild voor meer dan 1 miljoen euro

https://images3.persgroep.net/rcs/O29wkqSCPiL3VKU8EXsspdbMHxs/diocontent/143075361/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

De Belgische duif Armando is geveild voor 1.252.000 euro. Het vorige record voor een duif uit Europa stond op 400.000 euro. Armando heeft dus drie keer zoveel opgebracht. De superduif gaat een luxeleven tegemoet in China.

Armando wordt wel eens de Eddy Merckx onder de prijsduiven genoemd. En daar moet uiteraard wat geld voor worden neergeteld. Eigenaar Joël Verschoot is zelf verrast door het enorme bedrag. “Nadat de biedingen de kaap van het half miljoen overschreden, hadden we weliswaar gehoopt dat er nog wat zou bijkomen, maar dat we de kaap van 1 miljoen gingen halen hadden we niet verwacht. Voor mij is mijn broodje gebakken. Ik heb heel mijn leven dag en nacht gewerkt, en ik heb nooit kunnen verdienen wat ik nu in 2 weken verdien. En dat is het plezantste van de zaak.”

Twee Chinezen

De biedingen op Armando werden in theorie al om 11 uur afgesloten, maar doordat er telkens binnen de vijf minuten een hoger bod kwam, duurde de verkoop van Armando anderhalf uur langer dan voorzien. “Deze morgen waren er nog een Zuid-Afrikaan, een Nederlander, een Belg en twee Chinezen tegen elkaar aan het bieden”, vertelt Joël. “Maar toen de duif de kaap van 700.000 euro rondde, bleven alleen de Chinezen nog over. Die twee boden om de vijf minuten tegen elkaar op, waardoor de timer telkens vijf minuten langer bleef tellen. Tot de teller omstreeks half een uiteindelijk op nul kwam te staan. Op 1.252.000 euro.”

Nooit meer vrij vliegen

Daarmee is Armando de duurste Europese duif aller tijden die via een internetveiling verkocht wordt. (de duurste duif ooit werd in november 2018 geveild in China voor een bedrag 2,78 miljoen euro). De Ingelmunsterse duif zal terecht komen in China, waar het dier een luxeleven te wachten staat. “Omdat het innerlijk kompas van Armando nog altijd op de til in Ingelmunster staat, zal vrij rondvliegen er niet meer in zitten”, zegt Joël. “Maar Armando zal er gebruikt worden om te kweken en zal er een klein paleisje krijgen om in rond te vliegen.”

Veiling loopt nog

Armando is dan wel verkocht, maar de veiling is nog steeds niet afgelopen. Joël verkoopt namelijk 178 duiven, waarvan Armando slechts de kopman was. Pas om 18 uur vanavond weet de Ingelmunsterse duivenmelker hoeveel de veiling in totaal opgebracht heeft, maar nu al staat nagenoeg vast dat de kaap van twee miljoen euro gehaald zal worden.  (br.hln)


» Reageer (0)
16-03-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liever knopje open dan een tent: Meghan Markle is hoogzwanger, maar geen fan van zwangerschapskledij

Liever knopje open dan een tent: Meghan Markle is hoogzwanger, maar geen fan van zwangerschapskledij

https://images1.persgroep.net/rcs/HvDwFprrfR6b9jO1AH96tBtsOnQ/diocontent/143265167/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Positiekledij? Neen, daar doet Meghan Markle niet aan. De vrouw van prins Harry is intussen hoogzwanger, maar aan haar kleerkast zal je dat niet merken: ze draagt nog steeds Dior, Valentino en hoge Manolo Blahniks als vanouds. In zwangerschapswinkels is het fenomeen bekend: “Soms komen hier vrouwen die bijna fier zeggen: ‘Ik ben al zes maanden ver en kan nog altijd gewone kleren dragen!’” Of hoe aanstaande moeders balanceren tussen ijdelheid en comfort.

Dat was te verwachten natuurlijk, dat de Britse pers elke outfit van de intussen acht maanden zwangere Meghan zou becommentariëren. En het moet gezegd: beeldschoon lijkt de 37-jarige zich door de dagen te fluiten. Maar als zwangerschapsmerken dachten dat hun omzet een boost zou krijgen, mogen ze die hoop intussen schrappen: één jurkje uit de zwangerschapslijn van H&M droeg ze (dat inderdaad meteen uitverkocht was), en één van het zwangerschapsmerk Hatch, maar voor de rest is het ‘gewoon’ Givenchy of Stella McCartney - vaak een beetje aangepast door kleermaaksters van het hof.

Sexy? Hoeft niet

Ook in ons land valt op hoe er een zekere pudeur rond het begrip ‘zwangerschapskledij’ hangt. Toen Astrid Coppens (vroeger bekend als Astrid Bryan) deze week in ons land haar collectie voor ZEB kwam voorstellen, deed ze dat met een bol buikje, maar ook met gewone confectiekledij en op hoge hakken: “Ik heb zelfs geen reservepaar bij”, liet ze optekenen. “Het moet maar lukken om een hele avond stijlvol te blijven.” Business as usual dus, en daarmee verschilt de huidige generatie moeders toch van pakweg de jaren 80, toen zwangere vrouwen een hoog Demis Roussos-gehalte hadden. Om terug te keren naar Groot-Brittannië: prinses Diana, die nochtans een bijzonder stijlvolle vrouw was, droeg jurken waarin gerust twéé prinsessen pasten. Comfort en bewegingsvrijheid stonden voorop. Sexy zijn? Hoefde niet.

Vandaag is dat anders, weten ze bij Negen Maanden Mooi in Dilbeek, één van de weinige grote zwangerschapsboetieks in ons land. “Regelmatig komen vrouwen hier binnen met een zekere fierheid: ‘Ik ben al zes maanden ver en heb nog niks moeten kopen!’”, vertelt zaakvoerster Ankie Duis. “De dames behelpen zich blijkbaar maandenlang met hun gewone kledij: ze laten de knop van hun jeans open of ze gebruiken een tailleband om hun blote buik te bedekken als hun T-shirt te kort is...” Wat een gedoe, zou je denken. “Maar het is iets psychologisch, bij sommigen, dat ze die zwangerschapskledij graag zo lang mogelijk willen uitstellen”, weet Duis. “Een kleine groep vrouwen heeft angst om ‘dik’ en onaantrekkelijk te worden. Het gaat dan vooral om maatjes 34-36, slanke vrouwen die altijd heel erg de controle over hun lichaam wilden. Eén keer stond er een meisje te huilen in het pashokje, hoewel ze práchtig was en heel mooi naar voren droeg. Het lijkt wel alsof perfectionistische vrouwen het moeilijk vinden om te genieten van die zwangerschap. Door hun hoofd gaat constant: kilo’s, kilo’s, kilo’s... Vrouwen die goed in hun vel zitten, hebben er minder last van.” (br.hln)


» Reageer (0)
14-03-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schokkende vondst: de verknipte pornocollectie van Michael Jackson duikt op

Schokkende vondst: de verknipte pornocollectie van Michael Jackson duikt op

https://images3.persgroep.net/rcs/9uSWdwGfQLR6jxHIGL96r3O5B3I/diocontent/143346352/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Michael Jackson is actueler dan ooit. Sinds de ophefmakende documentaire ‘Leaving Neverland’ werd uitgezonden, heeft iedereen een mening over de overleden King of Pop en het vermeende kindermisbruik. Onvertelde verhalen duiken op en nieuwe bewijzen komen bovendrijven. Zoals schokkende beelden van zijn verknipte pornocollectie, die destijds in beslag werden genomen tijdens een huiszoeking. De Britse krant Mirror wist de hand te leggen op het nooit eerder geziene belastende materiaal.

Al die jaren na de dood van superster Michael Jackson zijn volgens de Britse krant “schokkende, nooit eerder gepubliceerde politiedocumenten” opgedoken, waaruit moet blijken dat de zanger tamelijk perverse trekjes had. Popster Michael Jackson hield de deur van zijn badkamer angstvallig op slot en bewaarde er een digitaal fototoestel en een draagbare computer. De op 25 juni 2009 overleden King of Pop had in zijn Neverland Ranch ook een geheime kamer vol bizarre sm-foto’s en ook nog een soortgelijke collectie in een opslagplaats op zijn domein.

De documentatie waar het om gaat is van de Santa Barbara Couny Sherrif’s Department en werd verzameld in november 2003, het jaar waarin Michael Jackson officieel werd verdacht van kindermisbruik. Tientallen rechercheurs doorzochten toen op 18 november zijn Neverland Ranch in Los Olivios (Californië), op zoek naar bewijzen waarmee het mogelijke misbruik kon worden aangetoond. Er werden boeken, foto’s en videobeelden gevonden, allen van pornografische aard. Van porno met transgenders, over afbeeldingen van bondage bij jonge mannen, tot zelfs een foto van een kind dat seksueel wordt betast.

Seksverslaving

Michael werd uiteindelijk nooit veroordeeld. Hoe dan ook liegen de bevindingen (die vertrouwelijk onderdeel waren van een rechtszaak, red.) van de politie er niet om. In zijn woning werd een grote hoeveelheid foto’s en filmpjes aangetroffen van mannen, vrouwen, maar ook minderjarige jongens en meisjes in tamelijk schokkende posities. En ook nog een onbekend aantal recepten voor medicijnen waarmee Jackson zijn seksverslaving zou hebben onderdrukt.

Tijdens de huiszoeking werd ook de door Jackson gehuurde opslagruimte doorgespit. Die box zou de zanger hebben gehuurd toen hij lucht kreeg van de komende huiszoekingen. In de ruimte lagen notities, agenda’s, documenten, geluidsbanden, video’s, maar ook grote stapels pornografisch materiaal, zo stelt de Britse krant. (br.hln)


» Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 gouden tips voor wie gaat snoeien

5 gouden tips voor wie gaat snoeien

https://images4.persgroep.net/rcs/WCHNTHkrcJsRRgSn_ZrmscB1KdE/diocontent/143212247/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

De lente is de periode bij uitstek om heel wat tuinplanten bij te snoeien. Maar hoe pak je dit best aan? En welke planten en struiken laat je best nog ongemoeid? Bouwsite Livios geeft je deze gouden tips!

Veel tuinplanten moet je in de lente snoeien om mooie volle planten te behouden of om hun bloei te bevorderen. Door te snoeien, zorg je ervoor dat er voldoende licht en lucht bij de plant kunnen. Dat bevordert een goede blad-, bloem- en vruchtontwikkeling. In andere gevallen wordt dan weer gesnoeid om planten een bepaalde vorm te geven: denk maar aan buxus of taxusheesters die in bollen, piramides of spiralen worden geschoren.

Niet alle planten of bomen snoei je om dezelfde reden. Zo snoei je bijvoorbeeld fruitbomen anders dan bloemheesters, omdat hierbij het geven van vruchten primeert boven de bloei. Hier heeft snoeien dus als doel zoveel mogelijk vruchten tot volle rijpheid te brengen en die dan nog aan bepaalde normen zoals grootte, moeten voldoen.

Wanneer is de beste bloeitijd?
Het is een fabeltje dat je alleen moet snoeien in de winter of het vroege voorjaar. Soms is het zelfs verkeerd om een struik in de winter te snoeien. Er zijn heesters die al in het vroege voorjaar bloeien. Als die uitgebloeide bloemen de hele zomer aan de struik blijven, vormen er zich onvoldoende nieuwe scheuten. Wel moet je er rekening mee houden dat van bepaalde heesters de vruchten sierwaarde hebben. In dat geval moet je natuurlijk niet snoeien.

Tip: Wanneer snoei je planten en struiken? Bekijk het in de snoeikalender.

Bomen snoeien? Let op voor sapverlies
Laanbomen worden steeds meer in augustus en september gesnoeid. Ten eerste om snoeiwonden nog voor de winter te laten genezen, en ten tweede omdat je in de zomer het best kan zien welke takken mekaar het meest hinderen of op welke manier er het best licht en lucht in de boomkruin kunnen komen. Fruitbomen worden meestal vlak na de oogst gesnoeid, zodat snoeiwonden nog voor de winter zijn vergroeid.

Bomen en struiken die bloeden (dus veel sap verliezen) zoals berken, esdoornsoorten, noten, druiven....snoei je het best in het najaar. De sapstroming ervan begint al vroeg in de lente. Als je ze nu zou snoeien, vergroot je de kans dat het grote sapverlies een geringe bloei en kleinere bladvorm veroorzaakt.

Tip: Geen idee hoe je bomen snoeit? Met dit stappenplan kan er niks mis gaan.

Vijf gouden snoeitips
1. Gebruik het juiste gereedschap (snoeitang, takkentang, snoeizaag) en zorg steeds dat het scherp is. Ontsmet je gereedschap regelmatig door het bijvoorbeeld in benzine te leggen. Dit voorkomt dat je schimmels en ziekten overbrengt. Lees hier hoe je de geknipte schaar kiest voor jouw haag

2. Dek na het snoeien wonden met een diameter van 8 cm of groter af met een beschermingsmiddel.

3. Snoei nooit om een grote hoop hout samen te krijgen, maar denk goed na voor je een scheut wegsnijdt.

4. Maak snoeiwonden zo klein en glad mogelijk om teveel verdamping tegen te gaan (loodrecht op de tak en zeker niet schuin).

5. Snoei nooit bij strenge vorst. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!