Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




08-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jean-Louis Forain 1852 - 1931

Jean-Louis Forain  1852 - 1931 was een Frans kunstschilder

Klik op de foto om een filmpje van zijn overige werken te bekijken







Jean-Louis Forain (Reims, 23 oktober 1852 - Parijs, 11 juli 1931) was een Frans kunstschilder.

Jean-Louis Forain, wiens eigenlijke naam Louis-Henri Forain was, kwam uit een familie van spinners en wevers. Hij vestigde zich in Parijs rond 1860 en nam teken- en schilderlessen bij Jacquesson de la Chevreuse, Jean-Baptiste Carpeaux en André Gill. Hij volgde vervolgens zijn studie aan de École des beaux-arts, waar hij les kreeg van Jean-Léon Gérôme.




http://img802.imageshack.us/img802/7346/jeanlouisforain2.jpg




Hij maakte faam door het tekenen van talrijke karikaturen voor kranten en bladen zoals L’Opinion, Le Courier Français, Le Monde Parisien et Le rire satirique. Zijn beste spotprenten tekende hij tijdens de affaire Dreyfus, het proces van Renne en tijdens de Eerste Wereldoorlog. Een deel van zijn tekeningen zijn nu tentoongesteld in een zaal van het Musée des Beaux-Arts van Reims.

Samen met Caran d'Ache richtte hij het tegen Alfred Dreyfus gerichte tijdschrift op genaamd Psst...! Hij was een vaste bezoeker van de salons van Nina de Callias en de gravin van Loynes.





http://img13.imageshack.us/img13/2511/jeanlouisforaindancer.jpg




Hij nam deel aan de Frans-Duitse Oorlog van 1870, werd vrienden met Paul Verlaine en Arthur Rimbaud en bezocht Edgar Degas en Édouard Manet. Hij begon zijn carrière als schilder tegelijk met de opkomst van de impressionisten waarmee hij tussen 1884 en 1888 verschillende keren exposeerde. Hij maakte deel uit van een kunstenaarscollectief van de galerie Durand-Ruel in New York. Zijn eerste individuele expositie vond plaats in galerie Boussod et Valadon, waarvan kunsthandelaar Theo van Gogh toentertijd directeur was.

In zijn werk zijn invloeden van Honoré Daumier en Degas te zien. Hij schilderde vaak theater, ballet, interieurs van café’s en op latere leeftijd ook veel voorstellingen van rechtszaken.




http://img440.imageshack.us/img440/9577/jeanlouisforain6.jpg




In 1891 trouwde hij met de beeldhouwer Jeanne Bosc, met wie hij een zoon kreeg in 1895. Hij was een bewonderaar van Goya en bezocht Madrid in 1894 en in 1900.

In 1913 organiseerde hij een grote expositie in het Musée des Arts décoratifs in Parijs waar 390 van zijn werken te zien waren. Vier jaar later werd er nog een grote tentoonstelling van zijn werk georganiseerd tijdens de Exposición de Arte Francés in Barcelona. Daar werden 75 werken tentoongesteld. Gedurende de winter van 1920 richtte hij met andere artiesten, waaronder Joë Bridge, Adolphe-Léon Willette, Francisque Poulbot, Maurice Neumont, Louis Morin, Maurice Millière, Jules Depaquit de République de Montmartre op.




http://img543.imageshack.us/img543/6039/forainjeanlouis4.jpg



In 1921 maakte hij een gebaar naar zijn geboortestad en schonk een belangrijk deel van zijn tekeningen en schetsen aan het Musée des Beaux-Arts. In 1923 werd hij verkozen tot lid van de Académie des Beaux-Arts. Hetzelfde jaar werd hij tevens voorzitter van de République de Montmartre. In 1931 werd hij lid van de Royal Academy of Arts.

Zijn graf bevindt zich in Le Chesnay, dichtbij Versailles, waar hij onroerend goed bezat.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De herfst is heerlijk gezond!

De herfst is heerlijk gezond!


http://img402.imageshack.us/img402/9991/herfst.jpg

 

De herfst is een fantastische tijd om je lichaam voor te bereiden op de koude winterdagen. De vruchtbare bodem schenkt ons namelijk heel wat voedzame najaarsgroenten en ook de bomen hangen vol knapperig lekkers.

De temperatuur daalt en in huis wordt alles weer een heel stuk knusser en gezelliger dan tijdens de zomermaanden. Typisch voor deze tijd van het jaar is ook de hernieuwde zin om een lekkere warme en gezonde maaltijd te bereiden. Volgend herfstvoedsel mag zeker en vast niet ontbreken!

Pompoen & zaadjes
Het symbool voor de herfsttijd is zonder twijfel de pompoen. Meer nog dan een prachtig decoratiestuk, zijn deze kleurrijke groenten ook zeer vezelrijk en een bron van vitamine A.

Naast de traditionele pompoensoep, kan je het vruchtvlees bijvoorbeeld ook roosteren in een beetje olijfolie, afkruiden met peper en zout en serveren met rijst en een lekker stukje kip.

Ook de zaadjes van de pompoen zijn zeer voedzaam omdat ze rijk zijn aan gezonde vetten en olieën. Je kan ze op een bakplaat leggen en even roosteren en ze vervolgens toevoegen aan soepen, salades of gewoon eten als snack.

Appel
Overal te vinden in een waaier aan smaken. Appels zijn vezelrijk en bevatten ontzettend veel vitaminen, waaronder A en C. We eten ze uiteraard bijna het hele jaar door, maar zelfs in de najaarsmaanden blijft de krokante en frisse smaak ons bekoren.

Of toch liever anders? Ga dan voor een lekkere huisgemaakte appelmoes, of een appelsaus met kaneel. Je kan ze ook altijd in de pan zwieren met een beetje honing en er een heerlijke salade met geitenkaas mee afwerken. De mogelijkheden zijn oneindig!

Kaki
Deze dieporange vrucht wordt in sommige fruitwinkels al wel eens 'vitaminenbommetje' genoemd en dat is zeker niet onterecht. Naast een grote hoeveelheid vitamine C, bevat de kaki ondere andere ook magnesium en heel wat calcium.

Als je hier nog nooit je tanden in zou hebben gezet, is dit echt een aanrader. Zorg wel dat je kaki's kiest die echt rijp en zacht zijn, want als ze niet voldoende gerijpt zijn, kunnen ze een kalkig effect geven waardoor ze niet voor herhaling vatbaar zullen zijn.

Je kan ze zo eten of ze verwerken in bijvoorbeeld pudding of ze drogen en bijvoorbeeld combineren in een kommetje musli met platte kaas.

Granaatappel
"Het juweel van de herfst", zo wordt de granaatappel al wel eens beschreven. Het is een bron voor antioxidanten, vezels, kalium en vitamine C.

De zaadjes kan je bijvoorbeeld sprenkelen op hartige herfstsalades of dessertjes. Je kan ook het sap drinken of gebruiken om siroop, saus of gelei mee te bereiden.

Biet
Net als wortels, rapen en knollen, is de biet een voedzame en kleurrijke herfstgroente rijk aan onder andere vitamine C en magnesium.

Je kan bieten bijvoorbeeld roosteren met wat verse look en rozemarijn, gecombineerd met een beetje verse geitenkaas. Daarnaast zijn ze ook heerlijk in salades en soepen.

Spruitjes
Last but not least, mag je ook zeker spruitjes niet uit het oog verliezen. Dit broertje van broccoli (trouwens ook nog steeds een aanrader tijdens het najaar) is eveneens zeer rijk aan noodzakelijke voedingsstoffen als vezels en vitamine C.

De bereidingsopties zijn ook hier talrijk. Probeer bijvoorbeeld eens een gratin met spruitjes.

Haal inspiratie uit dit fantastisch seizoen, vergeet je herfstblues en kom op krachten met deze voedzame kookideeën. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veerle Baetens verkozen tot beste Europese actrice

Veerle Baetens verkozen tot beste Europese actrice

http://static2.hln.be/static/photo/2013/8/12/9/20131207215354/media_xll_6313404.jpg

Veerle Baetens heeft in Berlijn de Europese filmprijs voor beste actrice gewonnen voor haar rol in de Broken Circle Breakdown. En dat was niet het enige Belgische succes. 'Dood van een schaduw' van regisseur Tom Van Avermaet sleepte de prijs voor beste kortfilm in de wacht.

Nochtans had Veerle Baetens af te rekenen met enorm sterke concurrentie in haar categorie: ook Keira Knightley (Anna Karenina), Barbara Sukowa (Hannah Arendt), Naomi Watts (The Impossible) en Luminita Gheorghiu (Child's pose) waren genomineerd. Maar haar acteerprestatie in Felix van Groeningens The Broken Circle Breakdown had duidelijk enorm veel indruk gemaakt om de gevestigde waarden de loef af te steken en zich te kronen tot beste Europese actrice.

"Ik wil in de eerste plaats mijn personage Elise bedanken. Haar spelen heeft mij hier gebracht", begon ze haar speech. De Vlaamse actrice, afkomstig uit Brasschaat, dankte regisseur Felix van Groeningen omdat hij haar gekozen had voor de rol. Daarnaast deed ze nog een opvallende oproep: "Mijn dank gaat uit naar België. Ik hoop dat Vlaanderen en Wallonië samenblijven. We hebben iets speciaals en dat zou niet mogen verbroken worden."

De Broken Circle Breakdown vertelt het verhaal van Elise en Didier, die verliefd worden ondanks hun volledig verschillende karakters. Hun relatie wordt danig op de proef gesteld wanneer hun dochter Maybelle ziek wordt en overlijdt. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Handelaars willen geen extra koopzondag

Handelaars willen geen extra koopzondag

http://static2.hln.be/static/photo/2013/4/5/4/20131208073645/media_xll_6314179.jpg

De eerste koopzondag van de eindejaarsperiode vindt vandaag plaats. Leuk voor wie op zondag kerstinkopen wil gaan doen, maar de handelaars kijken er minder naar uit. Eén handelaar op vijf wil die koopzondagen zelfs gewoon afschaffen, schrijft De Zondag.

Wettelijk gezien zijn er zes koopzondagen toegelaten. Uit het onderzoek van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) blijkt dat heel wat winkeliers liever minder of zelfs geen koopzondagen zouden zien. Nu al worden in heel wat steden en gemeenten amper drie tot vier koopzondagen georganiseerd.

Uit het onderzoek blijkt dat één handelaar op vijf zelfs pleit voor een volledige afschaffing van de koopzondagen. Bijna de helft (44 procent) van de handelaars vindt dat zes van dergelijke dagen per jaar meer dan voldoende zijn.

De tanende belangstelling onder de handelaars heeft te maken met het feit dat handelaars nu zo goed als geen personeel vinden dat bereid is om op zondag te werken. Het gevolg is dat de handelaars zelf de handen vol hebben tijdens de koopzondagen. Uit een eerdere NSZ-bevraging bleek dat de eindejaarsaankopen dit jaar al iets vroeger op gang gekomen zijn. (br.hln)


» Reageer (0)
07-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bachman Turner Overdrive - You Ain't Seen Nothing Yet

Bachman Turner Overdrive - You Ain't Seen Nothing Yet

Klik op de foto om hun te beluisteren







Bachman-Turner Overdrive (BTO) is een Canadese rockgroep die in de jaren zeventig een reeks hitalbums scoorde.

De voorganger van BTO was de band Brave Belt, in 1970 opgericht door The Guess Who-leden Randy Bachman en Chad Allan samen met Robbie Bachman and Fred Turner. Men wou ook Keith Emerson van The Nice  erbij, maar deze moest wegens ziekte afhaken. Na twee albums werd Allen vervangen door Tim Bachman, en veranderde de band haar naam in Bachman-Turner Overdrive.

BTO bracht hun eerste twee albums in 1973 uit. Van Bachman-Turner Overdrive II is "Takin' Care of Business" afkomstig, één van hun grootste hits.

In 1974 werd Tim Bachman vervangen door Blair Thornton. Het derde album van de band, Not Fragile, leverde de wereldhit "You Ain't Seen Nothing Yet", een nummer één hit in onder andere de VS. De jaren erna bracht de band nog enkele succesvolle albums uit. In 1976 kwam de band met het nummer Lookin' out for # 1 in de top 40 binnen op nummer 29 en kwam niet verder dan de 21 st plaats en hield het 5 weken vol.

In 1977 verliet Randy Bachman de groep, om een solocarrière na te streven. Hij werd vervangen door Jim Clench. De band bracht nog enkele albums uit, maar hield toen op te bestaan.

In 1980 kwam er een reünie, met een rechtszaak tussen broers Bachman over de rechten op de bandnaam tot gevolg. Eén nieuwe groep, geleid door Randy, ging touren onder de naam 'Bachman-Turner Overdrive', een andere, geleid door Robbie, met de andere 'oud-bandleden' Fred Turner, Blair Thornton, en Randy Murray, tourde als 'BTO'.

In 1984 kwam een nieuw studio-album uit. De band bestond uit Randy en Tim Bachman, Fred Turner en Garry Peterson. In 1986 speelde de band als voorprogramma van Van Halen, een andere Amerikaanse rockband met bezettingsproblemen. Fred Turner had toen de band verlaten, om zich bij de "andere" BTO te voegen. Robbie Bachmans BTO heeft tot 2004 opgetreden. Beide bands zijn sindsdien niet meer actief.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tiara Victoria Beckham raakt niet verkocht

Tiara Victoria Beckham raakt niet verkocht

http://static0.hln.be/static/photo/2013/16/0/4/20131206180718/media_xll_6311284.jpg

De tiara die ex-Spice Girl Victoria Beckham in 1999 droeg op haar huwelijk met stervoetballer David Beckham is vandaag niet verkocht geraakt op een veiling over Het Kanaal. Dat schrijft Daily Mail.

Er werd verwacht dat het sprookjesachtige sieraad - van goud en bezet met diamanten - tussen de 21.500 en 30.000 euro zou opbrengen, maar dat was buiten de bieders gerekend.

Het hoogste bod bedroeg amper 16.700 euro, waarop beslist werd om de tiara - genaamd East of Paris - vandaag niet van de hand te doen. Matthew Girling van het veilinghuis Bonham reageerde ontgoocheld. Hij omschreef de tiara als "een uniek stuk" en "een gouden kans" die de bieders hebben laten schieten.

Aanleiding voor de verkoop is de verhuis van de Beckhams van een paleis naar een kleiner huis in Londen.

Het brein achter de tiara is juwelenontwerper Slim Barrett. Mevrouw Beckham liet de huwelijkskroon ontwerpen voor haar grote dag veertien jaar geleden. Barrett is een grote naam in het wereldje: hij werkte al samen met onder andere Chanel en Versace, en ontwierp ook juwelen voor wijlen prinses Diana.

De Britse schrijfster Barbara Taylor Bradford had meer succes. Haar juwelencollectie - bestaande uit 40 stuks - ging onder de hamer voor 980.000 pond, of ruim 1,1 miljoen euro. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Muur met bloemenmeisje verkocht voor 152.000 euro

Muur met bloemenmeisje verkocht voor 152.000 euro

http://static3.hln.be/static/photo/2013/2/15/8/20131207072952/media_xll_6312353.jpg

Een stuk muur van ongeveer 3 bij 3 meter is in Los Angeles verkocht voor 209.000 dollar (ruim 152.000 euro). De muur, die afkomstig is van een tankstation in Hollywood, bracht zoveel geld op omdat hij 5 jaar geleden werd beschilderd door de beroemde straatkunstenaar Banksy.

Op het stuk muur is een meisje te zien, dat vanuit een verwonderde pose omhoog kijkt naar een bloem, waaruit een beveiligingscamera groeit. De nieuwe eigenaar van het stenen kunstwerk heeft aangegeven anoniem te willen blijven. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olifant breekt los in Rome

Olifant breekt los in Rome

http://static0.hln.be/static/photo/2013/17/5/7/20131207035315/media_xll_6312292.jpg

Een circusolifant heeft gisteren twee uur lang op zijn eentje door de straten van Rome gelopen. De politie slaagde er uiteindelijk in om het ontsnapte dier - dat zowel paniek zaaide als nieuwsgierige buurtbewoners aantrok - in een hoek te drijven. Dat schrijven verschillende Italiaanse nieuwsbronnen.

Mia zat al op de snelweg toen de politie haar bij de slurf kon vatten. De circusdirecteur werd erbij gehaald om de olifant aan een rotonde op te pikken, aldus het persbureau Ansa.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo stapel je de kilo's dit eindejaar niet op

Zo stapel je de kilo's dit eindejaar niet op

http://static1.hln.be/static/photo/2013/8/13/11/20131206172833/media_xll_6310991.jpg

Op je gewicht blijven tijdens de feestdagen is een mooi streefdoel, al is het niet altijd even haalbaar wanneer je het ene etentje na het andere op de planning hebt staan. Om opstapelende kilo's geen kans te geven, zetten we de grootste (di)eetblunders van het eindejaar nog eens op een rij.

1. Ontbijt skippen
Wie denkt dat het snugger is om het ontbijt te skippen in de hoop zo op calorieën te besparen, heeft het mis. Je dag starten met een voedzame maaltijd is ook tijdens de feestdagen een must. Zo is de verleiding van allerlei zoete of hartige snacks namelijk veel minder groot.

2. Sport overschatten
Tijd vrijmaken voor lichaamsbeweging is een goede zet, tenzij je één van die mensen bent die de verbruikte calorieën al snel gaat overschatten. Een half uurtje joggen verbrandt namelijk gemiddeld "maar" 300 kcal, niet genoeg dus om te denken dat je alles mag eten wat je wil op het feest.

3. Koolhydraten schrappen
Akkoord, koolhydraten schrappen kan een dieet versnellen, maar zeker in de winter is het allesbehalve aangeraden. Voeding als pasta en brood ondersteunen namelijk de productie van serotonine, het 'happy' hormoon in je brein. Mik daarom op volkoren producten en hou je dieet in balans.

4. Alcohol onderschatten
Je mag nog zoveel lekkere hapjes aan je neus laten voorbijgaan als je wil, wanneer je de alcoholconsumptie niet gematigd houdt, zal alle moeite voor niets zijn. Geniet met volle teugen van een glaasje bubbels en/of wijn, maar wissel voldoende af met water.

5. Te streng zijn
December is dé maand van zoete verleiding. Wie te streng probeert te zijn voor zichzelf, zal vroeg of laat met zijn hoofd tegen de muur lopen en toegeven aan een eetbui uit pure frustratie. Leg jezelf daarom liever gezonde grenzen op en knabbel bewust van het feestelijke lekkers. (br.hln)


» Reageer (0)
06-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Natalie Imbruglia - Torn

Natalie Imbruglia - Torn

Klik op de foto om haar te beluisteren





Natalie Imbruglia (Sydney, 4 februari 1975) is een Australische zangeres en actrice.

Net als enkele andere Australische artiesten (zoals Jason Donovan en Kylie Minogue) speelde Natalie ook in de soapserie Neighbours ("Buren").

In 1997 bracht ze haar eerste nummer Torn, een cover van Ednaswap, uit als voorbode van haar eerste cd, Left of the Middle. Dit nummer werd één van de best verkopende singles aller tijden in Groot-Brittannië, met meer dan 1 miljoen verkochte exemplaren. Ondanks de grote verkoopcijfers heeft "Torn" nooit de top van de Britse Hitparade bereikt. In de 'UK radio chart' waarbij naar airplay wordt gekeken haalde Torn wel de hoogste positie, voor maar liefst 11 weken. Ook bij de "Billboard Airplay Chart" van de Verenigde Staten stond het nummer veertien weken bovenaan de lijst. In totaal heeft het nummer veel records op de radio verbroken. "Left of the Middle" bevatte nog drie andere commerciële singles, waarvan de tweede single "Big Mistake" de grootste impact maakte op de Britse hitparade door de tweede plaats te bereiken. Het album heeft het in de Verenigde Staten en in het Verenigd Koninkrijk de top 10 bereikt. In haar thuisland Australië en in Nederland bereikte het album zelfs de eerste plaats. In totaal is "Left of the middle" tussen de 6.5 en de 7.0 miljoen keer verkocht en wordt het als een commercieel succes gezien. Critici waren niet altijd even enthousiast over het album. Natalie werd in enkele professionele recensies een fotogenieke schoonheid genoemd die met behulp van muzikale professionals een indruk op de hitlijsten zou willen maken. Ook werden de overeenkomsten met tijdgenote Alanis Morissette erg zwaar bekritiseerd.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stressmannetje gaat kerstshoppen in nieuw spotje

Stressmannetje gaat kerstshoppen in nieuw spotje

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Voor sommigen hoogst irritant, voor de meesten hoogst amusant. Het stressmannetje van De Lijn laat niemand onberoerd en dat zal met dit nieuwe reclamespotje niet anders zijn. Met haar nieuwe campagne wil De Lijn duidelijk maken dat bus en tram een interessant alternatief zijn voor het stresserende autoverkeer met de eindejaarsperiode en bijhorende shoppingdrukte in aantocht.

Het stressmannetje is het gezicht van de huidige campagnes van De Lijn en vertolkt de innerlijke stress van een autochauffeur in de stad. Na zijn eerste tv-spot eind vorig jaar werden zijn uitspraken 'Ier, nen euro' of 'Haast u, we zijn al te laaaaat!' snel populair. Intussen heeft het stressmannetje meer dan 85 000 fans op verschillende Facebookpagina's. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijna dubbel zoveel brieven voor de Sint als vorig jaar

Bijna dubbel zoveel brieven voor de Sint als vorig jaar

Bijna 440.000 brave kinderen hebben dit jaar een brief gestuurd naar de Sint. Het recordaantal brieven van 2012 werd ruimschoots gebroken. Het gaat om net niet het dubbele aantal brieven.

"Tot en met deze ochtend hadden 106.434 individuele briefschrijvertjes en 16.658 klassen een brief gestuurd", zegt bpost-woordvoerder Fred Lens. Met gemiddeld 20 kinderen per klas, levert dat exact 439.160 kinderen op die Sinterklaas geschreven hebben. In 2012 hadden 225.000 kinderen een brief gestuurd. "Het is een verdubbeling van ons vorig record. De kinderen in ons land zijn dubbel zo braaf geweest." Vooral meer klassen stuurden hun brief naar de Sint.

Kinderen konden tot 6 december brieven sturen naar het Sint-secretariaat van bpost. Dat had de deuren geopend op 4 november. Elk kind dat een briefje schreef of tekening opstuurde, krijgt een verrassing terug. Een twintigtal postpieten lezen en beantwoorden alle brieven.

Het aantal brieven zal waarschijnlijk nog oplopen met brieven die nog onderweg zijn of wanneer kinderen bijvoorbeeld alsnog maandag een brief zouden sturen. "De Sint heeft een groot hart", dus die brieven zullen nog terecht komen. (br.hln )

Het enige echte adres van de Sint is Spanjestraat 1, 0612 Hemel. 


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontroerende reactie luipaard bij verorberen prooi met baby

Ontroerende reactie luipaard bij verorberen prooi met baby

Klik op de foto om het filmpje te bekijken



Luipaard Legadema ontdekt pardoes dat haar prooi een babybaviaantje blijkt te dragen. Het roofdier heeft vanaf dan nog nul interesse in de voorziene maaltijd en lijkt wel overmand door schuldgevoelens. Het luipaard neemt de zorg voor het kleine aapje op zich alsof het haar eigen kindje was.

De baby was nog maar 1 dag oud en viel die nacht constant uit de boom. Legadema raapte het baviaantje telkens weer op, zodat de loerende hyena's er niet bij konden. Kostelijk, zo vonden ongetwijfeld al 6,5 miljoen medemensen... Helaas was het aapje de volgende ochtend overleden.

Documentairemaker Dereck Joubert volgde Legadema 3,5 jaar lang in haar natuurlijke habitat, de Okavango Delta van Botswana. 'Eye Of The Leopard' ging al in 2007 in première op National Geographic maar dit filmpje gaat nu pas écht viraal. Legadema werd later overigens zelf een biologische mama. Het moederinstinct had ze duidelijk al. (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welk woord mag verdwijnen.....

Welk woord mag verdwijnen: 'kids', 'yolo' of 'confederalisme'?

http://static2.hln.be/static/photo/2013/8/2/10/20131205111817/media_xll_6307495.jpg

'Kids', 'yolo' en 'confederalisme'. Het zijn drie van de tien genomineerde woorden die u volgend jaar graag wilt zien verdwijnen uit de Nederlandse taal.

Het Instituut voor Nederlandse Lexicologie (INL) lanceerde in november de verkiezing van het woord 'om weg te stemmen', naar aanleiding van de steeds weerkerende verkiezing van het woord van het jaar.

Iedereen kon tot gisteren zijn minst favoriete woorden insturen. In totaal liepen ongeveer 800 nominaties binnen. Vanaf vandaag kunnen Vlamingen en Nederlanders een week lang hun stem uitbrengen, op 13 december maakt het INL de grote verliezer bekend. Stemmen kan via deze link.

Vooral clichéwoorden, hypewoorden en politieke 'holle' termen roepen ergernis op bij de taalgebruikers. "Magisch woord zonder magie" zegt iemand bijvoorbeeld over 'confederalisme'. Over 'participatiesamenleving' klinkt het: "een akelig eufemisme voor 'zoek het zelf maar uit'". De betekenis van een woord - of in dit geval misschien beter: het betekenisloze van een woord - is voor het merendeel van de inzenders de motivatie om een woord te willen verbannen.  

Een woord als 'kids' vinden de inzenders dan weer overbodig. "Er bestaat al een mooi Nederlands woord voor, namelijk 'kinderen'", is een veelgehoorde opmerking. In de lijst ook een typisch Belgisch-Nederlands woord: 'dagdagelijks', dat onze noordburen overbodig en dubbelop vinden. We namen het woord jaren geleden over uit het Duits. De vraag is nu: voor hoe lang gebruiken wij het nog?

Opvallend is ook dat het woord van het jaar voor velen onder u gerust mag verdwijnen. 'Selfie' is dus even gehaat als geliefd.(br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veilingrecord voor Rockwell: 46 miljoen voor 'Saying Grace'

Veilingrecord voor Rockwell: 46 miljoen voor 'Saying Grace'

http://static0.hln.be/static/photo/2013/13/7/6/20131204201558/media_xll_6306531.jpg

Het veilingrecord van de wel meest Amerikaanse van alle schilders is in New York verdrievoudigd. Het doek 'Saying Grace' van Norman Rockwell werd woensdag bij Sotheby's voor 46 miljoen dollar (34 miljoen euro) geveild. Dat is niet alleen meer dan het dubbele van de geschatte waarden maar ook het drievoudige van het huidige Rockwell-record. Zeven jaar geleden had 'Breaking Home Ties' bij Sotheby's 15,4 miljoen dollar opgebracht.

Rockwell is in Europa eerder wat voor insiders, in de VS kent elk kind de in 1978 gestorven kunstenaar. Zijn doeken sierden niet enkel tientallen tijdschriftentitels, ze zijn ook voor iedereen begrijpelijk: Rockwell schilderde taferelen uit het Amerikaanse dagelijkse leven, vereeuwigde arbeiders bij het ontbijt of gezinnen die naar de radio luisteren.

De kleuren zijn altijd wat sterker dan in het echte leven, en vaak was er geen zuchtje pathos bij. Critici beschouwen veel van zijn werken ronduit als kitsch. Toch hangt hij in ontelbare woonkamers en gaan zijn werken op veilingen voor miljoenen van de hand. Het nu verkochte doek is een typische Rockwell: een oude vrouw zit in een snackbar en bidt voor een bord soep, terwijl twee nozems -de een sigaret in een mondhoek, de andere in de hand- afstandelijk maar gefascineerd toekijken. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Praktische geschenkjes voor diëtende vrouwen

Praktische geschenkjes voor diëtende vrouwen

http://static3.hln.be/static/photo/2013/17/6/14/20131205165945/media_xll_6308264.jpg

Diëten is voor veel vrouwen een zware strijd, zeker met de aanstormende eindejaarsfeesten. Het laatste dat je dan nog nodig hebt zijn deprimerende cadeautjes. Wie nog op zoek is naar het ideale geschenk of zelf op dieet is en nog geen uitgebreid wenslijstje heeft, kan hier misschien wat inspiratie opdoen.

Eerst even beginnen met hoe het absoluut niet moet:

Wie een diëtende geliefde of goede vriendin een hart onder de riem wil steken, blijft best zo ver mogelijk verwijderd van chocolade, koekjes en alcohol. De "een klein beetje zondigen, kan toch geen kwaad"-gedachte is totaal overbodig in een periode waar we massaal omsingeld worden door zoet, bubbels en etentjes. Hoewel het evident lijkt, behoren ook weegschalen en dieetproducten tot de blunders, tenzij het natuurlijk uitdrukkelijk op de (lichtjes sadomasochistische?) wenslijst staat.

Attent, praktisch en binnen elk budget zijn volgende dieetvriendelijke geschenkjes:

* Een mand(je) vol voedzaam en gezond lekkers. Denk aan fruit, noten, olijfolie, kruiden, losse thee of zaadjes om te planten in het voorjaar.

* Aangezien diëters vaak veel verse maaltijden moeten klaarstomen, zijn toffe keukenspulletjes altijd mooi meegenomen. Denk maar aan een nieuwe wok, een kleurrijke opbergdoos of een fleurig setje snijmesjes.

* Daarbij aansluitend behoren ook gezonde kookboeken of een boeiende kookles voor twee tot de mogelijkheden.

* Ook inspelen op activiteiten die de persoon voor wie je een cadeautje koopt regelmatig doet, is altijd goed. Als het dieet bijvoorbeeld gepaard gaat met fitness, mik dan op een leuke drinkfles, oefenbal, stappenteller, ...

* Het lijkt soms onpersoonlijk om een cadeaubon te geven, maar ook (bio)winkels vol gezonde producten hebben er vaak in de aanbieding. Shoppen op andermans kosten vergroot de kans om eens thuis te komen met iets dat je anders misschien nooit zou proberen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met dit trucje kan je altijd en overal walnoten kraken

Met dit trucje kan je altijd en overal walnoten kraken

http://static0.hln.be/static/photo/2013/12/4/11/20131205153746/media_xll_6308126.jpg

Walnoten zijn een gezond tussendoortje, maar helaas niet altijd even handig. Aangezien de kans klein is dat je overal een notenkraker met je meesleurt, is dit simpele trucje extra mooi meegenomen.

Vergeet notenkrakers, gepijnigde tanden of overdreven verbrijzelde walnoten onder je voeten, want met deze handige techniek zit je nooit nog op sukkel. Wie dit trucje al jaren toepast, zal dat wellicht beamen.

Benodigheden:


* Minstens twee walnoten
* Eén of twee handen

Stappenplan:

1. Puzzel twee walnoten strategisch in je handpalm zodat ze goed geblokkeerd zitten. Maak daarbij handig gebruik van de deuken en ribbels.

2. Krul je vingertoppen en oefen stevig druk uit, alsof je een vuist zou maken, tot minstens één van de noten gekraakt is. Wie kleine of niet bepaald sterke handen heeft, kan altijd een tweede hand inzetten voor extra kracht.

3. Geniet van je walnoot en herhaal het kraakproces naar wens. (br.hln)

Klik op de gekleurde linken om de foto's te bekijken .


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Queen - Somebody To Love

Queen - Somebody To Love

Klik op de foto om ze te beluisteren






Queen is een Engelse rockgroep. Queen is opgericht in 1970 in Londen door gitarist Brian May, zanger Freddie Mercury en drummer Roger Taylor, aangevuld met bassist John Deacon in 1971. Met tientallen hits in de jaren 70, 80, 90 en 00, is Queen een van de succesvolste popgroepen in de geschiedenis

De band staat bekend om de muzikale veelzijdigheid, de gelaagde arrangementen en harmonieën en de krachtige live-optredens. Het optreden tijdens Live Aid in 1985 werd 20 jaar later verkozen tot het beste live optreden aller tijden

Queen's grote doorbraak begon in 1974 met het nummer Killer Queen en het album A Night At The Opera een jaar later. Queen heeft in totaal vijftien studio-albums, zeven live-albums, twee EPs, tien dvds, meerdere verzamelalbums en tientallen singles uitgebracht. Daarnaast hebben alle bandleden solo-projecten ondernomen. Naar schatting heeft de band wereldwijd meer dan 300 miljoen albums verkocht[5], waardoor ze bij de meest succesvolle bands ter wereld behoort.

Na Mercury's overlijden in 1991 heeft Deacon zich, op een enkel optreden na, teruggetrokken uit het publieke leven. May en Taylor bleven wel samen werken, en doen dit sinds 2005 met Paul Rodgers onder de naam Queen + Paul Rodgers.



» Reageer (0)
04-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds meer ijsberen gedood in Canada

Steeds meer ijsberen gedood in Canada

http://img62.imageshack.us/img62/7383/ijsbeer.jpg

Vorig jaar zijn in Canada aanzienlijk meer ijsberen gedood dan in de jaren ervoor. In 2012 werden in totaal 740 ijsberen doodgeschoten. Dat blijkt uit een rapport van de Canadese milieu-instanties, dat het Duitse persagentschap dpa kon inkijken. In de vijf jaar ervoor ging het gemiddeld om 663 dieren, dat zijn er bijna 80 minder dan in 2012. In totaal zouden er volgens de milieu-instantie in Canada nog ongeveer 16.000 ijsberen leven.

Dierenrechtenorganisaties hekelen de stijging. Daardoor zijn bij een groot deel van de 13 ijsberenpopulaties in Canada de jachtquota duidelijk overschreden, deelde dierenrechtenorganisatie Pro Wildlife mee. "De jachtquota moeten er eigenlijk voor zorgen dat de jacht in Canada duurzaam is en dat het voortbestaan van de ijsberen niet in het gedrang komt. De nieuwe cijfers weerleggen dat", zei woordvoerster Daniela Freyer. Canada is het enige land ter wereld dat ijsberenjacht op een dergelijk grote schaal toelaat voor de handel in huid en jachttrofeeën.

Ook het natuurfonds WWF eist een betere bescherming van de ijsberen, wiens natuurlijke leefomgeving door de klimaatverandering bedreigd wordt. In de Russische hoofdstad Moskou komen vanaf woensdag regeringsvertegenwoordigers van over de hele wereld samen om tijdens een conferentie betere beschermingsmaatregelen voor ijsberen te bespreken.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hele wereld houdt van sushi, behalve de Japanse jeugd

Hele wereld houdt van sushi, behalve de Japanse jeugd

http://static0.hln.be/static/photo/2013/15/1/6/20131204133029/media_xll_6305811.jpg

Sushi bestellen in een Japans restaurant, sojasaus en wasabi erop, en dan toehappen. De Japanse traditionele keuken is over de hele wereld erg in trek. Het eten is zelfs zo populair dat Unesco het binnenkort toevoegt aan de lijst voor immaterieel cultureel erfgoed. Er is alleen één plaats waar het steeds minder vaak gegeten wordt: Japan zelf

'Washoku', wat letterlijk vertaald 'Japans eten' betekent, is naast de Franse en Mexicaanse keuken een van de weinige nationale culinaire tradities die op de Unesco-lijst komen te staan. Maar vooral de nieuwe generatie Japanners lijkt het gehad te hebben met rijst; de afgelopen vijftien jaar is de rijstconsumptie met 17 procent afgenomen.

Kenji Udo, een chefkok uit Tokio die sinds zijn zeventiende zijn leven gewijd heeft aan de washoku-traditie, zegt dat het eten vooral prachtig is om naar te kijken. "Maar het kost veel tijd om het klaar te maken, en die tijd hebben mensen niet meer. Ze zijn te druk bezig met hun werk."

Japanners zoeken na een lange dag werken tegenwoordig eerder hun toevlucht bij Amerikaanse fastfoodketens als Domino's Pizza en McDonald's.

Isao Kukumura, directeur van de Shizuoka Universiteit voor kunst en cultuur, weet dan ook heel goed waardoor de Japanse keuken gevaar loopt: "Het komt doordat het land verwestert. Japanners moeten trotser zijn op hun eigen cultuur."

Kukumura stelt dat washoku een eeuwenoude traditie is, die vooral draait om de verfijnde combinatie van zoete en bittere smaken. "Maar jongere mensen proeven dat niet eens meer door al het vette en pittige wat ze gewend zijn." Hij hoopt dan ook dat met de vermelding op de Unesco-lijst de boodschap om washoku te redden wereldwijd zal aanslaan. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!