Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




12-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit maakt Jeroen Meus klaar voor Kerstmis en Nieuwjaar

Dit maakt Jeroen Meus klaar voor Kerstmis en Nieuwjaar

http://static3.hln.be/static/photo/2013/10/3/2/20131211155927/media_xll_6324122.jpg

Tv-kok Jeroen Meus komt stilaan helemaal in kerstmodus. Vanaf 16 december geeft hij voor 'Dagelijkse kerst' vanuit een huisje in de Ardennen zijn beste tips prijs voor het ideale feestmenu op Kerstmis en nieuwjaar. Zijn feestelijke tips zijn makkelijke, maar traditionele recepten met een moderne toets.

Twee weken lang wordt 'Dagelijkse kost' omgetoverd in 'Dagelijkse kerst' en draait het kookprogramma van Meus op Eén rond feestelijke recepten voor de eindejaarsfeesten. Zijn kerstmenu is feestelijk, makkelijk te maken, maar de tv-chef pakt het wel wat creatief aan. De traditionele kalkoen wordt zo een makkelijkere kalkoenrollade, de bûche moet plaats maken voor een heuse soezenkerstboom. Steak béarnaise wordt een koud voorgerecht met rundertartaar.

Voor eindjeaar gaat hij voor modern met wildburgers, een zeevruchtenschotel, hoevekip met aardperenstoemp en zelfs een nachtelijke snack. Als afsluiter geeft Jeroen nog een tip om op 1 januari de restjes te verwerken in een maaltijdsoep.(br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sluwe oorzaken van een stinkende adem

Sluwe oorzaken van een stinkende adem

http://static2.hln.be/static/photo/2013/5/11/3/20131211122712/media_xll_6323433.jpg

Halitose, letterlijk 'akelige lucht', is de wetenschappelijke term voor de stinkende adem die veroorzaakt wordt door bacteriën die woekeren in je mond en tussen je tanden. De sluwe oorzaken van dit lichaamskwaaltje ontdek je hier.

* Medicatie *
Het zijn niet de pilletjes zelf die voor stank zorgen, maar wel het feit dat je mond door bepaalde medicatie kan uitdrogen. Speeksel is van levensbelang voor het wegspoelen van bacteriën die een slechte adem veroorzaken. Wanneer de productie ervan vermindert, steekt de onaangename geur al snel de kop op. Dit verklaart meteen ook waarom veel mensen bij het ontwaken een vreselijke adem hebben.

* Koolhydraten *
Wie een koolhydraatarm dieet volgt, belandt in ketose, een verbrandingsproces dat vetten en proteïnen omzet in energie omdat er weinig suikers aanwezig zijn. Dit gaat echter gepaard met de productie van chemicaliën die een slechte geur kunnen achterlaten in je mond. Flossen, tanden poetsen of je tong schrapen zouden hier helaas maar weinig aan veranderen.

* Snotvalling *
Een infectie van de luchtwegen zou wel eens de oorzaak van je slechte adem kunnen zijn. De slijmen uit je neus en sinussen vinden namelijk hun weg naar je keel en mond. Uiteraard gaat deze vlieger ook op voor sinusitis, bronchitis en longontstekingen.

* Zwaarlijvigheid *
Onderzoek heeft aangetoond dat de darmen van zwaarlijvige mensen extra gevoelig zijn voor bepaalde organismen die een specifiek gas afscheiden dat voor een slechte adem zorgt. Hoewel deze microbe bij gemiddeld 7 op de 10 mensen aanwezig is, zorgt overgewicht voor een verhoogde concentratie ervan.

* Open mond *
Wie 's nachts door zijn mond ademt, loopt naast het risico op kwijl ook een grotere kans om op te staan met een extra stinkende adem. Mondademhaling saboteert namelijk de productie van speeksel. (br.hln)


» Reageer (0)
11-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wendy praat voor het eerst over romance met Laurent

Wendy praat voor het eerst over romance met Laurent

http://static1.hln.be/static/photo/2013/16/16/8/20131211073857/media_xll_6322418.jpg

In een openhartig interview geeft Wendy Van Wanten voor het eerst toe dat haar avontuur met prins Laurent niet stopte na hun vluchtige ontmoeting in Parijs, in 1995. "We zijn die avond nog iets gaan eten. We waren allebei vrijgezel en hebben achteraf nog leuke tijden meegemaakt." Met de onthulling wil de zangeres een streep trekken onder de jarenlange insinuaties, maar wat ze precies bedoelt met 'leuke tijden' laat ze nog steeds aan de fantasie over.

Exact achttien jaar hield ze de lippen stijf op elkaar, of sprak ze in mysteries, maar gisteren ging Wendy Van Wanten voor het eerst dieper in op wat er zich precies afspeelde, die bewuste avond in Parijs. Dat zij en Laurent elkaar er ontmoet hadden, bewijst de 'beruchte' foto al jaren. Maar nu verklapt de zangeres ook wat er zich later die nacht precies afspeelde. "Ik blijf erbij dat het iets blijft tussen hem en mij", klinkt het in het tijdschrift 'Primo'. "Maar ik heb de prins ontmoet tijdens een mode-defilé in 1995 in Parijs en we zijn die avond nog iets gaan eten. We waren op dat moment allebei vrijgezel en we hebben achteraf samen nog leuke tijden meegemaakt."

Wendy vertelt ook dat ze viel voor de warme en grappige kant van Laurent. "Hij is een bijzonder charmant iemand, met veel gevoel voor humor. Et alors? Verder ben ik toch aan niemand uitleg verschuldigd? Die man heeft nu, net als ik, een gezin en verdient het dat ze hem met rust laten. Ze mogen die pagina eindelijk eens omdraaien."

Dat Laurent destijds een wig dreef tussen haar en haar toen elfjarige zoon Dylan, ontkent Wendy ook niet langer. Wendy's oudste zoon vertelde onlangs dat ze destijds zijn verjaardagsfeestje verliet om bij de prins te zijn. En hij ging nog een stapje verder: "Je werd depressief", schreef hij in een open brief. "'s Nachts zat ik op de rand van je bed over je liefdesverdriet om Laurent te praten." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uit Singapore verhuisde neusaap overlijdt in Nederlandse dierentuin

Uit Singapore verhuisde neusaap overlijdt in Nederlandse dierentuin

http://static3.hln.be/static/photo/2013/18/15/5/20131210154406/media_xll_6320615.jpg

Een neusaap die in september uit een dierentuin in Singapore arriveerde bij Apenheul in Apeldoorn (provincie Gelderland), heeft de verhuizing niet overleefd. Het ogenschijnlijk kerngezonde dier is een paar dagen geleden dood gevonden, liet de dierentuin weten. Een tweede neusaap die ook uit Singapore kwam leeft nog wel en maakt het goed.

Apenheul heeft als enige dierentuin in Europa neusapen. Het park is samen met Singapore Zoo gestart met een fokprogramma voor de bedreigde apensoort. Singapore Zoo betreurt de dood van de verhuisde aap, maar gaat door met de samenwerking, liet de directie weten. De Apenheul heeft gemeld dat de dierverzorgers ontdaan zijn.

De Universiteit Utrecht heeft het kadaver van de aap onderzocht. Daar is geen duidelijke oorzaak voor de onverwachte dood van het dier gevonden. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Examenstress: zo pak je het als ouder aan

Examenstress: zo pak je het als ouder aan

http://static0.hln.be/static/photo/2013/14/4/2/20131211104414/media_xll_6322967.jpg

Examenstress treft niet alleen de schoolgaande jeugd, ook ouders weten niet altijd hoe ze best hun steentje bijdragen. Daarom verzamelen we hier een paar tips om je kind(eren) te motiveren en te kalmeren.

* Blijf kalm *
Het is perfect normaal dat je als ouders de kopzorgen deelt over de aanstormende examens, zeker wanneer het de eerste keer is dat je kind voor belangrijke testen staat. De beste manier om je kroost te helpen, is in de eerste plaats zelf kalm te blijven. Zo zadel je niemand op met een extra dosis stress, iets wat sneller gebeurt dan je denkt. Zeker voor ouders die zelf geen geweldige herinneringen hebben aan de examenperiode is het belangrijk dat je eigen ervaringen de verwachtingen van je kind niet kleuren.

* Routine *
Examenstress kan soms een heel huishouden infecteren. Daarom is het noodzakelijk van een gezonde routine te onderhouden. Beperk lawaai en afleiding tot een minimum tijdens het studeren en probeer het slaappatroon van je kind gestroomlijnd en stabiel te houden. We presteren namelijk heel wat beter wanneer we uitgerust zijn. Door 'nachtblokken' te ontmoedigen, verklein je de kans op black-outs aanzienlijk.

* Energie *
Zorg voor voldoende gezonde snacks in huis en maak even tijd voor een stevig ontbijt vol trage suikers. Denk maar aan volkoren brood met een spiegelei of muesli met verse stukjes fruit. Onderstreep ook het belang van voldoende hydratatie en hou de cafeïneconsumptie binnen de perken.

* Observeer *
Hou in de gaten hoe je kind omgaat met de stress zonder versmachtend over te komen. Wanneer je afwijkend gedrag opmerkt, bied dan je steun aan en vraag of ze even een frisse neus willen halen buiten of laat het water lopen voor een ontspannend bad. Soms is de babbel op zich echter al meer dan steun genoeg. Luisteren is dus de boodschap.

* Perspectief *
De examens en bijhorende resultaten in een gezond perspectief plaatsen, is noodzakelijk. De resultaten definiëren je kind namelijk niet, ze zijn slechts een deur naar een volgende fase. Positieve vibes uitsturen, behoort dus zeker tot je takenpakket. (H)erken de krachten en zwaktes van je kind en laat de aanmoedigingen maar komen.

* Omkoperij *
Geld of andere beloningen beloven in ruil voor goede punten is een slechte zet. Dit wekt namelijk het gevoel op dat de enige motivatie om te studeren en hard te werken van een materialistische aard is. Iets wat volgens psychologen een domper is op de eigenwaarde van je kind. Motiveer je kroost om goede resultaten te behalen voor zichzelf. Zo zullen ze veel trotser zijn op wat ze bereiken. Het einde van de examenperiode moet uiteraard wel gevierd worden. (br.hln)


» Reageer (0)
10-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6 tips om de nagels van je kat te knippen

6 tips om de nagels van je kat te knippen


http://img228.imageshack.us/img228/6303/nagelspoes.jpg

 

Niet alleen de nagels van een hond moeten af en toe bijgeknipt worden, ook die van jouw kat kunnen wel eens een knipbeurt gebruiken. Verrast? Wij geven je vijf tips om het knippen makkelijker te maken voor je lieveling ... en voor jou!

1. Een vroege start

Als je de nagels van je kat al knipt als ze nog klein is, dan zal het proces veel makkelijker verlopen. Toch heb je sowieso veel geduld nodig om ervoor te zorgen dat je kat haar poten niet meteen wegtrekt. Begin met simpele pootmassages en schakel pas na een tijdje over naar het eigenlijke knippen.

2. Wacht het juiste moment af

Als je kat wil spelen, dan is het NIET het juiste moment om zijn nagels te knippen. Wacht daar liever mee tot ze geslapen heeft, dan heb je veel minder kans dat ze je zal krabben.

3. Geen spelletje

Zorg ervoor dat je niet te veel met je hand wiebelt als je de poten van je kat probeert vast te nemen, zodat ze niet denkt dat het een spelletje is waarbij ze iets moet proberen te grijpen. Probeer ook om af en toe haar pootjes te verwennen, zodat ze went aan de aanrakingen.

4. Kneed de pootjes

Voor je begint te knippen, moet je de poten en zelfs de nagels van je kat kneden. Op die manier raakt ze gewend aan de beweging, maar zal ze ook haar klauwen op een natuurlijke manier uitstrekken en terug intrekken.

5. Geef haar een krabpaal

Geef je kat ook een krabpaal waarmee ze zelf haar klauwen onder controle kan houden. Daarnaast kan je ook kiezen voor een stukje hout, of misschien heeft je kat zelf al een 'krabboomstam' uitgezocht.

6. Knip!

Als je toch zelf moet knippen, om bijvoorbeeld ingegroeide nagels te voorkomen, dan is het belangrijk dat je dat zo snel mogelijk doet. Zorg ervoor dat je kat geen tijd heeft om haar poten weg te trekken, want dan kan je per ongeluk op een verkeerde plaats knippen. Kies ook voor een speciale schaar, die je kan vinden in een dierenspeciaalzaak of bij de dierenarts. Succes!


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GAIA maakt van 24 december

GAIA maakt van 24 december "de dag zonder foie gras"

http://static3.hln.be/static/photo/2013/12/11/9/20131210113604/media_xll_6319659.jpg

Als het van dierenrechtenorganisatie GAIA afhangt, wordt 24 december voortaan omgedoopt tot "de dag zonder foie gras". Met deze ludieke actie wil GAIA de consument afraden om foie gras te eten op kerstavond.

Volgens een persbericht van GAIA is foie gras eten minder populair aan het worden in België, maar zijn er toch nog veel Belgen die het een keer per jaar eten op kerstavond. Deze campagne wil deze mensen bewust maken van het leed dat de dieren ondergaan bij de productie van foie gras.

'Duck face'
Wie zijn steun betuigt aan de campagne kan dit aan de wereld tonen door een foto van zichzelf met een 'duck face' te maken en te posten op de sociale media. Wie zich liever laat fotograferen, kan gebruik maken van de mobiele fotoautomaten die de komende dagen naar Antwerpen, Gent, Brussel, Charleroi en Namen trekken.

Lesley-Ann Poppe is ambassadrice van de campagne en geeft maandag 13 december het startsein van de actie in Antwerpen.

http://www.gaia.be/duckface/nl


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom niet iedereen jouw parfum apprecieert

Waarom niet iedereen jouw parfum apprecieert

http://static0.hln.be/static/photo/2013/5/6/7/20131210142702/media_xll_6320317.jpg

Onze neus heeft maar liefst 400 verschillende receptoren. Volgens een recente Amerikaanse studie zou de werking ervan in de neuzen van twee verschillende mensen tot 30 procent kunnen variëren. Dit verklaart dan ook waarom iets hemels kan ruiken voor de ene, terwijl het voor iemand anders een ranzige geur heeft.

Uit een onderzoek aan het Monell Chemical Senses Centre in Philadelphia blijkt dat de samenstelling van de receptoren in onze neus sterk kunnen variëren. Hierdoor is het perfect mogelijk dat we geuren op een totaal andere manier ervaren. Denk maar aan kaas, parfum of deodorant.

"Elke receptor kan de manier waarop we een geur interpreteren veranderen. De mate waarin variatie voorkomt is echt verrassend. Ongeveer 30 procent van de receptoren zijn verschillend tussen twee willekeurige mensen. Dat is best veel", verklaart dokter Joel Mainland.

Wanneer een bepaald patroon binnen deze 400 receptoren geactiveerd wordt, heeft dit invloed op de intensiteit en kwaliteit van geuren. Denk bijvoorbeeld aan vanillesigaren. Ruik jij vooral vanille of rook?


» Reageer (0)
09-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Etta James - I just wanna make love to you

Etta James - I just wanna make love to you

Klik op de foto om haar te beluisteren






Etta James, eigenlijk: Jamesetta Hawkins (Los Angeles (Californië), 25 januari 1938) is een Amerikaanse blues-, R&B- en gospelzangeres. Ze staat ook bekend als "Miss Peaches".

Haar moeder was 14 en ongetrouwd toen ze beviel van de kleine Etta, maar ze heeft altijd geloofd dat haar vader Minnesota Fats was. Ze kreeg haar eerst muzikale training toen ze 5 jaar was van James Earle Hines. James was de regisseur van "The Echoes of Eden"-koor in Los Angeles.

In 1950 verhuisde haar familie naar San Francisco, Californië en in 1952 werd ze opgemerkt met haar band (het trio "The Creolettes) door Johnny Otis. Otis werkte samen met haar en draaide de lettergrepen in haar naam om zodat ze een pseudoniem zou hebben. Ze had zelf haar eerste album en eerste R&B-hit geschreven n.l. The Wallflower (Dance with Me, Henry). Ze nam het in 1954 op met de "Otis Band" en Richard Berry als achtergrondzanger. Het liedje werd later een hit op de blanke markt door Georgia Gibbs, herschreven als "Dance with Me, Henry". Etta bracht verscheidene hits uit voordat ze een contract tekende met Chess Records in 1960.

James nam verschillende duetten op met Harvey Fuqua die grote successen werden en ook At Last. Dit lied, samen met andere hits zoals "All I Could Do Was Cry" en "Trust In Me", verschenen op haar eerste album "At Last!".

In 1967 nam ze "Tell Mama" op en op de B-side "I'd Rather Go Blind in Muscle Shoals". Haar zang wordt gekenmerkt door goede technieken en sterke jazz invloeden. Ze won de Grammy voor haar cd Mystery Lady in 1994. Deze disc is een verzameling van liedjes geïnspireerd door Billie Holliday. In 2004 won ze nog een Grammy voor beste hedendaagse bluesalbum voor Let's Roll. In 2003 ontving ze de Grammy Lifetime Achievement Award.

Voor de jongere generatie staat Etta bekend om haar Muddy Waters-cover "I Just Want to Make Love to You", die gebruikt werd voor de Coca-Cola-reclame.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drie grijze zeehonden aangespoeld na Sinterklaasstorm

Drie grijze zeehonden aangespoeld na Sinterklaasstorm

http://static2.hln.be/static/photo/2013/6/16/10/20131207100607/media_xll_6312490.jpg

In Sea Life in Blankenberge verblijven momenteel drie grijze zeehondenpups. Dat communiceert het opvangcentrum van het attractiepark vandaag. De jonge dieren spoelden verzwakt aan door de Sinterklaasstorm die vorige week over de Noordzee woedde.

Nadat er vorige week heel wat zeehondenjongen aanspoelden op de Nederlandse Waddeneilanden achtte Sea Life het goed mogelijk dat er ook heel wat pups zouden aanspoelen op de Belgische kust, wat ook gebeurde. Sinds zaterdag is het opvangcentrum al drie pups rijker.

Door de storm raakten de jongen hun moeder kwijt, waardoor ze ondervoed en verzwakt op de Belgische stranden terechtkwamen. Het gaat om een kleine pup, van een tiental dagen oud, die zaterdag al aanspoelde in Oostduinkerke, en om twee andere jongen die enkele weken oud zijn en maandag in Oostduinkerke en Blankenberge aanspoelden.

De pups die aanspoelden zijn grijze zeehonden die normaal aan de zuidkust van Engeland en Noord-Frankrijk leven. Het is dus vrij uitzonderlijk dat de dieren hier belanden. "De kans dat ze na deze storm hun moeder nog terug vinden is heel klein", aldus dierenarts John Van Gompel die verwacht dat er de komende dagen jong pups zullen stranden aan de kust.

De drie jongen zullen maar een paar weken in Blankenberge verblijven, tot ze opnieuw aangesterkt zijn. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Susan Boyle lijdt aan syndroom van Asperger

Susan Boyle lijdt aan syndroom van Asperger

http://static2.hln.be/static/photo/2013/17/7/4/20131209134140/media_xll_6317479.jpg

Susan Boyle lijdt aan het syndroom van Asperger. Dat maakte de wereldberoemde zangeres zelf bekend in 'The Observer'. De Britse is opgelucht dat ze nu eindelijk weet wat er met haar scheelt.

De 52-jarige uitblinkster in 'Britain's got talent' kreeg als kind te horen dat er hersenschade bij de geboorte was opgetreden. Vandaar dat ze het zo lastig had bij haar studies, ze hield er zelfs de bijnaam 'Susan Simple' aan over.

Een jaar geleden kwam een Schotse specialist echter met een heel andere diagnose op de proppen: Asperger, oftewel een vorm van autisme waarbij de communicatievaardigheden niet op punt staan.

"Ik heb altijd geweten dat dat eerste oordeel verkeerd was. Nu begrijp ik beter wat er scheelt en voel ik me ook meer op mijn gemak. Andere mensen zullen ook meer begrip hebben voor wie ik ben en waarom ik sommige zaken doe. Sociale contacten zijn moeilijk voor mij en dat leidt tot heel wat frustratie. Als anderen wat meer geduld met mij zouden hebben, zou dat al een flinke stap voorwaarts zijn", besluit Boyle. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Fabels en feiten over olifanten

 Fabels en feiten over olifanten

http://static1.hln.be/static/photo/2013/7/14/2/20131209153931/media_xll_6317792.jpg

Twee mythes over olifanten die je al jarenlang voor waarheid aanneemt en twee feiten over de dikhuiden die je vermoedelijk nog niet wist.

1. Olifanten drinken door hun slurf, als een rietje
FABEL. Ze gebruiken hun slurf weliswaar om te drinken, maar het water gaat niet helemaal door hun slurf. Ze zuigen het water tot halverwege hun slurf en gieten het vervolgens in hun mond. En ze drinken veel: tussen 140 en 230 liter per dag.

2. Olifanten kunnen 'horen' met hun poten
FEIT. Olifanten hebben een uitstekend gehoor, maar Afrikaanse olifanten hebben sensoren in hun voorpoten die gerommel in de grond opvangen. De olifant 'hoort' deze trillingen die via de botten in hun poten en schouder naar het middenoor gestuurd worden. Door de signalen te vergelijken, kan de olifant weten uit welke richting het geluid komt.

3. Olifanten zijn de enige zoogdieren die niet kunnen springen
FABEL. Het klopt evenwel dat volwassen olifanten niet kunnen springen. Maar er zijn nog andere zoogdieren die nooit aan de enkels van Tia Hellebaut zullen komen: neushoorns, nijlpaarden en - uiteraard - luiaards. We moeten het de nijlpaarden en de neushoorns wel nageven dat ze hun vier poten tegelijk van de grond kunnen hebben tijdens het lopen, en dat speelt de olifant niet klaar.

4. De naaste verwant van de olifant lijkt op een cavia
FEIT. De kans dat ze samen Kerstmis vieren is gering, maar de Kaapse klipdas is wel de naaste verwante van de olifant. De klipdas is een klein, pluizig, ratachtig zoogdier dat in rotsachtige gebieden in Afrika en langs de kusten van het Arabisch schiereiland leeft. Ze hebben kenmerken gemeen met de olifant in de tenen, tanden en schedel. Hun gemeenschappelijke voorouders zijn al 60 miljoen jaar uitgestorven. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heb je deze meidengroep al in actie gezien?

Heb je deze meidengroep al in actie gezien?

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

In een grappige reclamespot voor biologisch afbreekbare kattenbakken zetten de meiden van Poopy Cat Dolls hun beste pootje voor. Cleo, Diana, Jackie, Grace en Marilyn hebben maar één boodschap: "If you want my purr, purr, you gotta pet my fur fur".

Voor meer informatie kan je terecht op de website van Poopy Cat.  

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geweldige grap: dronkaard denkt dat hij tien jaar in coma lag

Geweldige grap: dronkaard denkt dat hij tien jaar in coma lag

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Deze kerel zal wel twee maal nadenken vooraleer hij nog eens een pint aanraakt. Vijf keer al werd hij betrapt terwijl hij met een glaasje te veel achter het stuur zat. Schandalig gedrag, oordeelde professionele grappenmaker Tom Mabe. En dus vond hij het meer dan tijd om zijn vriend eens goed beet te nemen.

Nadat het licht weer maar eens was uitgegaan, schoot het hele mechanisme in gang. Zijn familie bracht hem naar het kantoor van Tom, dat voor de gelegenheid omgetoverd was tot een ziekenhuiskamer. Toen de dronkaard bij zijn positieven kwam, maakte de 'medische staf' hem wijs dat hij tien jaar in coma gelegen had. Een journaal uit de toekomst zorgde voor de kers op de taart. De boodschap mag duidelijk zijn: dronken achter het stuur, nooit een goed idee.  (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recordbedrag voor originele Hergé neergeteld

Recordbedrag voor originele Hergé neergeteld

http://static3.hln.be/static/photo/2013/8/6/1/20131208211957/media_xll_6315931.jpg

Twee originele stukken van Hergé zijn gisteren voor verscheidene honderdduizenden euro's verkocht op een veiling die simultaan werd georganiseerd in Brussel en Parijs. Een originele stripplaat in Chinese inkt, die Hergé maakte voor het album 'De scepter van Ottokar', ging onder de hamer voor 243.492 euro. Dat is volgens veilinghuis Millon een wereldrecord voor een plaat van Hergé.

Een ander stuk, een reeks van zes prenten in Chinese inkt uit het album 'De zonnetempel', verwisselde van eigenaar voor 114.948 euro.

De stukken van Hergé maakten deel uit van een speciale verkoop gewijd aan originele platen. Vijfenveertig van de vijftig stukken vonden een nieuwe eigenaar, voor een totaalbedrag van 1,125 miljoen euro. Naast werk van de auteur van Kuifje werden ook stukken van onder meer Franquin, Vandersteen en Francois Schuiten geveild. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindelijk kennen we de architecten van deze heuvels

Eindelijk kennen we de architecten van deze heuvels

http://static3.hln.be/static/photo/2013/15/14/8/20131209104509/media_xll_6317078.jpg

Het mysterie rond één van de meest kenmerkende landschappen ter wereld is eindelijk opgelost. De raadselachtige heuvels die her en der in de Verenigde Staten met miljoenen tegelijk opduiken, hebben wel degelijk een architect, zo melden wetenschappers. En neen, het zijn geen buitenaardse bouwkunstenaars.

De geheimzinnige 'Mima Mounds', genoemd naar de Mima Prairie in de staat Washington, zijn cirkelvormige tot ovale heuvels die voornamelijk worden aangetroffen in het noordwesten van de Verenigde Staten maar ook op andere continenten. Wetenschappers zaten lange tijd met de handen in het haar over de oorsprong van de bulten, die vaak tot twee meter hoog zijn en waarvan de diameter kan oplopen tot vijftig meter.

Lang vermoedde men dat ze veroorzaakt werden door aardbevingen of gletsjers. Sommigen dachten zelfs dat aliens de hand er in hadden. Maar dankzij computersimulaties van de universiteit van San Jose weten we nu met zekerheid dat knaagdieren de bouwers zijn van de Mima Mounds.

Professor Gabet is ervan overtuigd dat grondeekhoorns de mysterieuze heuvels gecreëerd hebben. Honderden jaren lang, van generatie op generatie, hebben de knaagdieren nauwgezet tijdens het graven de aarde naar boven geschoven om een droog plaatsje voor zichzelf te maken in vochtige bodems. En zo hebben ze ons een magnifiek landschap geschonken.

Rest er nog de vraag wie dan dergelijke heuvels op andere continenten heeft geschapen. Want grondeekhoorns komen enkel in de Verenigde Staten voor. Volgens professor Gabet moet ook daar de oorzaak in de dierenwereld gezocht worden. Andere ondergrondse dieren zoals bijvoorbeeld mollen kunnen er de architect van zijn. (br.hln)


» Reageer (0)
08-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jean-Louis Forain 1852 - 1931

Jean-Louis Forain  1852 - 1931 was een Frans kunstschilder

Klik op de foto om een filmpje van zijn overige werken te bekijken







Jean-Louis Forain (Reims, 23 oktober 1852 - Parijs, 11 juli 1931) was een Frans kunstschilder.

Jean-Louis Forain, wiens eigenlijke naam Louis-Henri Forain was, kwam uit een familie van spinners en wevers. Hij vestigde zich in Parijs rond 1860 en nam teken- en schilderlessen bij Jacquesson de la Chevreuse, Jean-Baptiste Carpeaux en André Gill. Hij volgde vervolgens zijn studie aan de École des beaux-arts, waar hij les kreeg van Jean-Léon Gérôme.




http://img802.imageshack.us/img802/7346/jeanlouisforain2.jpg




Hij maakte faam door het tekenen van talrijke karikaturen voor kranten en bladen zoals L’Opinion, Le Courier Français, Le Monde Parisien et Le rire satirique. Zijn beste spotprenten tekende hij tijdens de affaire Dreyfus, het proces van Renne en tijdens de Eerste Wereldoorlog. Een deel van zijn tekeningen zijn nu tentoongesteld in een zaal van het Musée des Beaux-Arts van Reims.

Samen met Caran d'Ache richtte hij het tegen Alfred Dreyfus gerichte tijdschrift op genaamd Psst...! Hij was een vaste bezoeker van de salons van Nina de Callias en de gravin van Loynes.





http://img13.imageshack.us/img13/2511/jeanlouisforaindancer.jpg




Hij nam deel aan de Frans-Duitse Oorlog van 1870, werd vrienden met Paul Verlaine en Arthur Rimbaud en bezocht Edgar Degas en Édouard Manet. Hij begon zijn carrière als schilder tegelijk met de opkomst van de impressionisten waarmee hij tussen 1884 en 1888 verschillende keren exposeerde. Hij maakte deel uit van een kunstenaarscollectief van de galerie Durand-Ruel in New York. Zijn eerste individuele expositie vond plaats in galerie Boussod et Valadon, waarvan kunsthandelaar Theo van Gogh toentertijd directeur was.

In zijn werk zijn invloeden van Honoré Daumier en Degas te zien. Hij schilderde vaak theater, ballet, interieurs van café’s en op latere leeftijd ook veel voorstellingen van rechtszaken.




http://img440.imageshack.us/img440/9577/jeanlouisforain6.jpg




In 1891 trouwde hij met de beeldhouwer Jeanne Bosc, met wie hij een zoon kreeg in 1895. Hij was een bewonderaar van Goya en bezocht Madrid in 1894 en in 1900.

In 1913 organiseerde hij een grote expositie in het Musée des Arts décoratifs in Parijs waar 390 van zijn werken te zien waren. Vier jaar later werd er nog een grote tentoonstelling van zijn werk georganiseerd tijdens de Exposición de Arte Francés in Barcelona. Daar werden 75 werken tentoongesteld. Gedurende de winter van 1920 richtte hij met andere artiesten, waaronder Joë Bridge, Adolphe-Léon Willette, Francisque Poulbot, Maurice Neumont, Louis Morin, Maurice Millière, Jules Depaquit de République de Montmartre op.




http://img543.imageshack.us/img543/6039/forainjeanlouis4.jpg



In 1921 maakte hij een gebaar naar zijn geboortestad en schonk een belangrijk deel van zijn tekeningen en schetsen aan het Musée des Beaux-Arts. In 1923 werd hij verkozen tot lid van de Académie des Beaux-Arts. Hetzelfde jaar werd hij tevens voorzitter van de République de Montmartre. In 1931 werd hij lid van de Royal Academy of Arts.

Zijn graf bevindt zich in Le Chesnay, dichtbij Versailles, waar hij onroerend goed bezat.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De herfst is heerlijk gezond!

De herfst is heerlijk gezond!


http://img402.imageshack.us/img402/9991/herfst.jpg

 

De herfst is een fantastische tijd om je lichaam voor te bereiden op de koude winterdagen. De vruchtbare bodem schenkt ons namelijk heel wat voedzame najaarsgroenten en ook de bomen hangen vol knapperig lekkers.

De temperatuur daalt en in huis wordt alles weer een heel stuk knusser en gezelliger dan tijdens de zomermaanden. Typisch voor deze tijd van het jaar is ook de hernieuwde zin om een lekkere warme en gezonde maaltijd te bereiden. Volgend herfstvoedsel mag zeker en vast niet ontbreken!

Pompoen & zaadjes
Het symbool voor de herfsttijd is zonder twijfel de pompoen. Meer nog dan een prachtig decoratiestuk, zijn deze kleurrijke groenten ook zeer vezelrijk en een bron van vitamine A.

Naast de traditionele pompoensoep, kan je het vruchtvlees bijvoorbeeld ook roosteren in een beetje olijfolie, afkruiden met peper en zout en serveren met rijst en een lekker stukje kip.

Ook de zaadjes van de pompoen zijn zeer voedzaam omdat ze rijk zijn aan gezonde vetten en olieën. Je kan ze op een bakplaat leggen en even roosteren en ze vervolgens toevoegen aan soepen, salades of gewoon eten als snack.

Appel
Overal te vinden in een waaier aan smaken. Appels zijn vezelrijk en bevatten ontzettend veel vitaminen, waaronder A en C. We eten ze uiteraard bijna het hele jaar door, maar zelfs in de najaarsmaanden blijft de krokante en frisse smaak ons bekoren.

Of toch liever anders? Ga dan voor een lekkere huisgemaakte appelmoes, of een appelsaus met kaneel. Je kan ze ook altijd in de pan zwieren met een beetje honing en er een heerlijke salade met geitenkaas mee afwerken. De mogelijkheden zijn oneindig!

Kaki
Deze dieporange vrucht wordt in sommige fruitwinkels al wel eens 'vitaminenbommetje' genoemd en dat is zeker niet onterecht. Naast een grote hoeveelheid vitamine C, bevat de kaki ondere andere ook magnesium en heel wat calcium.

Als je hier nog nooit je tanden in zou hebben gezet, is dit echt een aanrader. Zorg wel dat je kaki's kiest die echt rijp en zacht zijn, want als ze niet voldoende gerijpt zijn, kunnen ze een kalkig effect geven waardoor ze niet voor herhaling vatbaar zullen zijn.

Je kan ze zo eten of ze verwerken in bijvoorbeeld pudding of ze drogen en bijvoorbeeld combineren in een kommetje musli met platte kaas.

Granaatappel
"Het juweel van de herfst", zo wordt de granaatappel al wel eens beschreven. Het is een bron voor antioxidanten, vezels, kalium en vitamine C.

De zaadjes kan je bijvoorbeeld sprenkelen op hartige herfstsalades of dessertjes. Je kan ook het sap drinken of gebruiken om siroop, saus of gelei mee te bereiden.

Biet
Net als wortels, rapen en knollen, is de biet een voedzame en kleurrijke herfstgroente rijk aan onder andere vitamine C en magnesium.

Je kan bieten bijvoorbeeld roosteren met wat verse look en rozemarijn, gecombineerd met een beetje verse geitenkaas. Daarnaast zijn ze ook heerlijk in salades en soepen.

Spruitjes
Last but not least, mag je ook zeker spruitjes niet uit het oog verliezen. Dit broertje van broccoli (trouwens ook nog steeds een aanrader tijdens het najaar) is eveneens zeer rijk aan noodzakelijke voedingsstoffen als vezels en vitamine C.

De bereidingsopties zijn ook hier talrijk. Probeer bijvoorbeeld eens een gratin met spruitjes.

Haal inspiratie uit dit fantastisch seizoen, vergeet je herfstblues en kom op krachten met deze voedzame kookideeën. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veerle Baetens verkozen tot beste Europese actrice

Veerle Baetens verkozen tot beste Europese actrice

http://static2.hln.be/static/photo/2013/8/12/9/20131207215354/media_xll_6313404.jpg

Veerle Baetens heeft in Berlijn de Europese filmprijs voor beste actrice gewonnen voor haar rol in de Broken Circle Breakdown. En dat was niet het enige Belgische succes. 'Dood van een schaduw' van regisseur Tom Van Avermaet sleepte de prijs voor beste kortfilm in de wacht.

Nochtans had Veerle Baetens af te rekenen met enorm sterke concurrentie in haar categorie: ook Keira Knightley (Anna Karenina), Barbara Sukowa (Hannah Arendt), Naomi Watts (The Impossible) en Luminita Gheorghiu (Child's pose) waren genomineerd. Maar haar acteerprestatie in Felix van Groeningens The Broken Circle Breakdown had duidelijk enorm veel indruk gemaakt om de gevestigde waarden de loef af te steken en zich te kronen tot beste Europese actrice.

"Ik wil in de eerste plaats mijn personage Elise bedanken. Haar spelen heeft mij hier gebracht", begon ze haar speech. De Vlaamse actrice, afkomstig uit Brasschaat, dankte regisseur Felix van Groeningen omdat hij haar gekozen had voor de rol. Daarnaast deed ze nog een opvallende oproep: "Mijn dank gaat uit naar België. Ik hoop dat Vlaanderen en Wallonië samenblijven. We hebben iets speciaals en dat zou niet mogen verbroken worden."

De Broken Circle Breakdown vertelt het verhaal van Elise en Didier, die verliefd worden ondanks hun volledig verschillende karakters. Hun relatie wordt danig op de proef gesteld wanneer hun dochter Maybelle ziek wordt en overlijdt. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Handelaars willen geen extra koopzondag

Handelaars willen geen extra koopzondag

http://static2.hln.be/static/photo/2013/4/5/4/20131208073645/media_xll_6314179.jpg

De eerste koopzondag van de eindejaarsperiode vindt vandaag plaats. Leuk voor wie op zondag kerstinkopen wil gaan doen, maar de handelaars kijken er minder naar uit. Eén handelaar op vijf wil die koopzondagen zelfs gewoon afschaffen, schrijft De Zondag.

Wettelijk gezien zijn er zes koopzondagen toegelaten. Uit het onderzoek van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) blijkt dat heel wat winkeliers liever minder of zelfs geen koopzondagen zouden zien. Nu al worden in heel wat steden en gemeenten amper drie tot vier koopzondagen georganiseerd.

Uit het onderzoek blijkt dat één handelaar op vijf zelfs pleit voor een volledige afschaffing van de koopzondagen. Bijna de helft (44 procent) van de handelaars vindt dat zes van dergelijke dagen per jaar meer dan voldoende zijn.

De tanende belangstelling onder de handelaars heeft te maken met het feit dat handelaars nu zo goed als geen personeel vinden dat bereid is om op zondag te werken. Het gevolg is dat de handelaars zelf de handen vol hebben tijdens de koopzondagen. Uit een eerdere NSZ-bevraging bleek dat de eindejaarsaankopen dit jaar al iets vroeger op gang gekomen zijn. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!