Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




08-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schapenhoedster trouwt in jurk van... schapenwol


Schapenhoedster trouwt in jurk van... schapenwol


http://img6.imageshack.us/img6/3631/jurkinschapenwol.jpg

Wat doe je als je schaapherder bent en gaat trouwen? Je laat je jurk maken uit de wol van je favoriete schapen, natuurlijk!


Dreadlocks

Dat was toch de beslissing van de Britse bruid Louise Fairburn. De vrouw heeft awards gewonnen met haar schapen, en vond het niet meer dan logisch dat haar bruidsjurk, een eigen ontwerp, zou gemaakt worden uit van de zeldzame Lincoln Longwool van haar favoriete schaap Olivia. De unieke 'dreadlocks' van de schapen werden verwerkt in haar rok.

Gewone jurk
"Ik heb het altijd jammer gevonden dat zulke mooie wol enkel voor tapijten werd gebruikt. Toen zag ik een advertentie voor bruidsjurken uit tapijten en toen dacht ik: hé, ik kan gewoon wol gebruiken voor mijn jurk. Ik ben echt dol op schapen, en plots zat het ontwerp ook in mijn hoofd. Het moest eruit zien als een gewone jurk, tot mensen dichterbij kwamen en zagen wat voor stof het was."

Zijn prijs waard
Het kostte een spinner en een jurkenmaker 67 uren om de jurk te maken, die uiteindelijk bijna 2.000 euro zou kosten. "Maar het was het totaal waard, mijn man was volledig van zijn melk toen hij me door het gangpad zag lopen."




http://www.hln.be/static/FOTO/pe/1/10/5/media_xl_986690.jpg



Wollen vest
Diezelfde aanstaande, Ian, ontsnapte niet aan de wollen furie en kreeg een wollen vest aan. Ook het ringkussen was gemaakt van fleece. Voor wie twijfelde aan haar beroep en identiteit: de bruid had ook een herderstok bij, waar het miniboeket aan was bevestigd.

Lam op het bord
Het thema kwam terug tijdens de hele bruiloft: de gasten kregen chocolaatjes in de vorm van schapen, de schapen werden betrokken in de fotoshoot en, verrassend, als hoofdgerecht lag er lam op de borden. Wie dacht dat Louise's liefde voor de schapen haar zou weerhouden om ze te slachten, is er aan voor de moeite.

Zeldzaam
Lincoln Longwool is het grootste Britse schaap en is ontwikkeld om het zwaarste, langste en meest schitterende wol af te leveren. De wol was de basis van de economische welvarendheid in Oost-Engeland tot katoen meer ingang vond en de schapen in het hele Koninkrijk werden geëxporteerd. Op dit moment is het een van de meer zeldzame rassen in Groot-Brittannië. Het schaap staat zelfs geklasseerd als 'risicovol' op de lijst van Zeldzame Rassen omdat er minder dan 1.000 vruchtbare vrouwtjes zijn.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koala Sam wordt opgezet in museum als bosbrandheldin


Koala Sam wordt opgezet in museum als bosbrandheldin






Koala Sam, de Australische bosbrandlegende die gisteren overleed, zal worden opgezet en tentoongesteld in het Melbourne Museum als symbool van de verwoestende branden van februari. Sam overleefde de vlammenzee, maar stierf aan de ziekte chlamydia.

Koala Sam werd wereldberoemd door een foto, waarop zij stond afgebeeld terwijl ze drinkwater kreeg van een brandweerman ergens midden in een verkoold bos. De koala werd zo het symbool van de hoop. De foto bracht 290.000 euro op voor het goede doel en voor de verzorging van Sam zelf en haar brandwonden.





http://www.hln.be/static/FOTO/pe/7/16/10/media_xl_986050.jpg



Het museum wil het verhaal van Sam en van de dodelijke bosbranden doorgeven aan miljoenen Australiërs en bezoekers van buitenaf. "Om de getroffen mensen nooit te vergeten, noch de moed en heldendaden van de brandweerlui en vrijwilligers die ter hulp snelden."





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bietensap helpt langer te sporten


Bietensap helpt langer te sporten





Het drinken van bietensap maakt dat je 15 procent langer kunt sporten. Verder blijkt uit recent onderzoek dat het ook je bloeddruk verlaagt.

Halve liter sap
De onderzoekers testten de voordelen van bietensap op acht mannen tussen 19 en 38 jaar. Ze dronken allemaal een halve liter sap gedurende zes dagen. Vervolgens legden ze een sportieve test af. De week daarop dronken ze een placebodrankje en dan ondergingen ze weer dezelfde tests. Daaruit bleek dat ze door het bietensap gemiddeld 10 minuten langer konden fietsen. Ook hadden ze een lagere bloeddruk.

Niet door training
Volgens de onderzoekers zijn de nitraten uit het sap, waardoor het lichaam minder zuurstofreserves moet aanspreken, de reden waardoor sporters zich minder moe voelen. Je kan hetzelfde nooit bereiken door vaker te trainen, aldus de wetenschappers. Professor Andy Jones: "We zijn verbaasd over de effecten van bietensap op het zuurstofniveau omdat dit nooit door iets anders geëvenaard kan worden. Zowel professionele als amateursporters zijn gebaat bij deze resultaten. Ik ben ook benieuwd wat het effect van bietensap zal zijn op mensen die bijna geen conditie hebben."





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Japanse moeders gaan naakt tijdens zwangerschap


Japanse moeders gaan naakt tijdens zwangerschap





Drie jaar geleden barstte over de foto van een naakte, zwangere Britney Spears in Japan nog een levendige discussie los. Het zou te stimulerend zijn, en de Japanners maakten zich zorgen.

Maar vandaag is dat enigszins anders. Japanse zwangere vrouwen laten zich steeds vaker in volle glorie en behoorlijk naakt fotograferen. Daarmee willen ze een unieke gebeurtenis vieren, Japanse vrouwen krijgen meestal maar één kind.

Kentering
De trend was al een tijdje aan de gang, maar de kentering kwam er toen de in Japan populaire zangeres 'Hitomi' zwanger en naakt poseerde voor de cd-hoes van haar nieuwste plaat afgelopen juni. De foto werd tentoongesteld op grote billboards in Tokio en haar boek over dit onderwerp verkocht als zoete broodjes.

Angsten vergeten
"Door het speciale gevoel moeder te worden, vergeet je alle angsten en zorgen over naaktheid. En omdat Japanse vrouwen steeds later zwanger worden, is het een gebeurtenis die altijd uniek zal blijven", verklaart de Japanse professor Yuko Ishizaki.

Geluksherinnering
Dat geeft ook de de 40-jarige Kumiko Yoda toe. "Ik was gelukkig tijdens mijn zwangerschap en wilde dat laten vastleggen. Dat moment komt nooit meer terug", aldus Yoda aan het persagentschap Reuters. Yoda kwam op het idee door een vriendin die ook zo'n foto's had laten maken een maand voor de bevalling.

"Telkens als ik de foto's zie, word ik eraan herinnerd hoe gelukkig ik was toen ik zwanger was", zegt de intussen bevallen vrouw.






» Reageer (0)
07-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geniet van het leven en lees


Geniet van het leven en lees





Waar denk je aan bij het woord levensgenieter? Iemand die geniet van een glas wijn, van lachen, van uitgaan, van luieren op het strand en aan een zwembad, in een zonnige en groene omgeving omringd door de paar mensen waar hij/zij van houdt. Dat is het clichébeeld.

Alsof je van niets anders kan genieten: werken (ja dat bestaat), muziek, sporten of lezen. Elk van deze dingen kunnen er ook voor zorgen dat je van het leven geniet en er plezier aan beleeft.

Lezen lijdt tegenwoordig onder een ouderwets en saai imago. Wie leest, is een kneusje zonder vrienden. Onpopulair ook, want introvert en niet zo'n stralende 'genieter'. Maar genieten kan ook stiekem, van binnen, en alleen voor jezelf.

Lezen heeft zelfs als extra voordeel dat het je nieuwe inzichten kan verschaffen of kan meevoeren naar andere werelden. Je wordt er een rijker en wijzer mens door. Daarom: schop je schoenen uit, laat de afwas liggen en lees een boek. En geniet...





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ouders zijn beter dan vroeger


"Ouders zijn beter dan vroeger"





Tieners zullen het er niet mee eens zijn, maar ouders nu doen 'hun job' beter dan vroeger. Ouders vandaag de dag brengen meer tijd door met hun kinderen en weten beter waar en met wat ze zich ophouden dan ouders 25 jaar geleden.

Enig minpuntje: ze zijn veel gestresseerder en maken zich meer zorgen, voornamelijk omdat ze de perfecte ouder willen zijn. Daardoor hebben ze meer kans op angsten en depressies.

De Britse studie concludeert dan ook dat de gedragsproblemen bij tieners niét te wijten zijn aan fouten van de ouders, zoals zo vaak en zo gemakkelijk wordt beweerd.

Fel veranderd
Het familieleven is in 25 jaar wel fel veranderd: de gezinnen zijn kleiner, moeders gemiddeld ouder, er zijn drie keer zoveel eenoudergezinnen, om over nieuw samengestelde gezinnen nog maar te zwijgen. Bovendien gaan moeders nu ook vaker werken. Dat heeft onvermijdelijk tot gevolg dat de relatie tussen ouders en kinderen veranderd is.

Waar en wat
Zo zijn ouders nu meer betrokken in het leven van hun kinderen, spenderen ze meer tijd samen en kunnen ze hun tieners door moderne technologie als gsm en internet meer in het oog houden.

Omgekeerd laten tieners ook vaker weten waar ze naartoe gaan, waarschijnlijk omdat 85 procent van de ouders dat regelmatig vraagt. 66 procent van de ouders vraagt ook wat ze doen, in vergelijking met 47 procent 25 jaar geleden.

70 procent van de jongeren kiest ervoor tijd door te brengen met hun moeder, tegenover 62 procent in 1986. Voor vaders steeg dat van 47 procent naar 52 procent.

Niet overtuigd
De onderzoekers concluderen hieruit dat ouders goed werk leveren, maar oudercoach Trudi Butler is niet overtuigd. "Ik ben ervan overtuigd dat moderne ouders meer tijd doorbrengen met hun kinderen en dat ze zich enorm bewust zijn van hoe ze hun kinderen willen opvoeden. Maar wanneer het over gedragsproblemen gaat, spelen ouders toch een grotere rol dan gedacht, vooral omdat ze hun kinderen moeten leren in de hand houden."






» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.95-jarige Belg mist afslag en rijdt 400 kilometer om


95-jarige Belg mist afslag en rijdt 400 kilometer om


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/eieren.jpg?t=1249646800
De bejaarde was op zoek naar eieren.


Een 95-jarige man uit Antwerpen is gisteren per ongeluk 400 kilometer omgereden. De Belg vertrok om tien uur 's ochtends om in zijn woonplaats eieren te gaan halen en miste een afslag. Uiteindelijk belandde hij rond middernacht in het Friese Leeuwarden.

De politie hield de man aan, omdat hij erg langzaam over de weg reed in Leeuwarden. De man verklaarde dat hij de route inspecteerde voor zijn dochter omdat ze volgens hem binnenkort haar rijbewijstest zou moeten afleggen op die weg.

Niet eerste keer
"We hebben hem daarna opgevangen op het politiebureau. Hij was behoorlijk in de war", aldus een woordvoerder van de Friese politie.
Dochterlief kwam haar vader later met de auto ophalen.

Volgens de Belgische politie is de man in zijn land wel vaker warrig in de auto gestapt. Dat verbaast de politie in Friesland. "Waarom mag hij dan nog rondrijden?", klinkt het.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Je stralende lach


Je stralende lach



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/lachen.jpg?t=1249243385



kom laat je stralende lach
zien aan de wereld
laat jouw liefde vloeien
in de harten van de mensen
deel die liefde met iedereen
laat jouw hart bloeien
als een passiebloem
geef kleur aan je leven
volg de regenboog
tot aan de horizon
voel je vrij en herboren
zoals de dauw in het
ochtendgloren
lach




» Reageer (0)
06-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Mannen zoeken door crisis troost in therapie


Mannen zoeken door crisis troost in therapie, vrouwen in handtas


 



Vrouwen blijven geld spenderen aan luxeproducten tijdens de crisis, terwijl mannen eerder de vinger op de knip houden en hulp zoeken bij een therapeut.

Horloges en handtassen
De gevolgen van de economische crisis zijn merkbaar bij de verkoop van luxeproducten. Dure horloges, een typisch mannenproduct, verkochten een kwart minder sinds vorig jaar, maar de verkoop van lederwaren bij Hermes steeg met 28 procent. "Mannen zijn erg onzeker door de crisis, hun job en hun daarmee gepaard gaande mannelijkheid wordt bedreigd, waardoor ze minder spenderen. Vrouwen daarentegen proberen zichzelf weer op te beuren door een nieuwe handtas te kopen. Ze zijn ook bezorgd over hun job, maar niet zo erg dat ze zich bedreigd voelen, daarom kopen ze meer tijdens de crisis", aldus marketingexperte Diana Jaffe.








Burn-out
Jaffe gaat verder: "Sommige mannen vinden het nogal ongepast om hun geld nu aan dingen te geven die ze niet nodig hebben, maar anderen kunnen zich het gewoon niet veroorloven. Veel mannelijke managers hebben een lagere functie gekregen, daardoor staan ze onder enorme druk of leiden ze aan een burn-out. Het laatste waar ze aan denken zijn luxeproducten, ze verkiezen het advies van een life coach."

Vrouwen meer gewoon
"Vrouwen zijn er aan gewoon om te gaan met veranderingen wat hun carrière betreft, wat het voor hen makkelijker maakt de financiële crisis het hoofd te bieden", aldus Eva Kreienkamp. "Ook geldt dat een handtas vaak een impulsieve aankoop is, een horloge niet." Ook andere factoren bepalen waarom de verkoop van luxejuwelen daalt. De kost van een chique horloge kan tot 50.000 euro oplopen, een luxehandtas is toch een pak goedkoper.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sam de koala heeft het niet gehaald

Spijtig heeft Sam de koala het niet gehaald





Koalabeer Sam, die het symbool werd van de vreselijke Australische bosbranden van februari dit jaar, is overleden. Sam was weliswaar hersteld van de zware brandwonden die hij tijdens het inferno opliep, maar moest uiteindelijk door de dierenarts worden afgemaakt omdat hij leed aan chlamydia.

Foto
Sam werd gered door brandweerman David Tree. De foto die een collega maakte van hoe die de koala wat water gaf, werd wereldnieuws. De HLN.BE-redactie in Sydney plaatste destijds, op vraag van het Rode Kruis in het getroffen gebied, als eerste niet-Australische site de foto.

Pijn
"Helaas moesten we Sam laten inslapen. Het was heel erg triest", aldus de dierenarts, die de 4-jarige koala onder zijn hoede had. "We konden de pijn van Sam niet meer verzachten."

Helft
Chlamydia is een bekende ziekte onder koala's. De dieren krijgen er cysten van die hun urinewegen aantasten. Het is onduidelijk waarom ze zo gevoelig zijn voor de bacterie. Ongeveer de helft van de in het wild levende koala's lijdt aan de ziekte.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zouden meisjes zelfbruiner moeten kunnen gebruiken?


Zouden meisjes zelfbruiner moeten kunnen gebruiken?






Is het oneerlijke concurrentie als de andere meisjes wel een fake bruin kleurtje hebben en jouw dochter niet?
Een vraag waar vrouwen mee worstelen: zouden ze hun dochter zelfbruiner moeten laten gebruiken? Dat is een van de meest becommentarieerde vragen op de Britse site www.mumsnet.com. De antwoorden lopen op zijn zachtst gezegd uiteen.

"Schandalig"
"Nooit van mijn leven", zegt een moeder. "Het is een schande dat het toegelaten is". Anderen stellen zich de vraag hoe zelfbruiner moet behandeld worden: "Is het een onderdeel van make-up of zit het op een ander niveau?"

Oneerlijke concurrentie
Een andere moeder laat haar dochter deelnemen aan een ballroomcompetitie voor kinderen. "Iedereen heeft een fake kleurtje, maar ik vind mijn dochter te jong. Nu verwijt de trainer ons dat we nooit kunnen winnen als ik het niet toelaat."

Andere moeders steunen die stelling: "Door je dochter geen kleurtje te laten opspuiten, geef je haar een nadeel ten opzichte van de andere kinderen. Dat is niet eerlijk."

Al kan je ook argumenteren dat het maar een zelfbruiner is, en geen schadelijke zonnebank of zon. Meisjes willen natuurlijk ook een mooi bruin kleurtje en als ze mama zien zonnen, dan zullen ze dat nadoen. Wat is er schadelijker: een zelfbruiner of de zon?

Nadoen
Maar aan de basis ligt een veel diepere discussie: Hoe ver kunnen meisjes gaan in het nadoen van grote mensen? Stopt het bij het aandoen van mama's schoenen en de occasionele verkleedpartijtjes? Of kunnen kleine meisjes ook bikini's, strings en hakken dragen en zo een 'mini'-vrouw te zijn?

De grens
De grens is lastig te bepalen en schijnt ook alsmaar op te schuiven. Zeker is dat kinderen kinderen moeten kunnen blijven, en zich op 6-jarige leeftijd geen zorgen moeten maken over cellulitis, de lengte van hun benen of hun 'bleke' gezichtje.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volgende week jaarlijkse sterrenregen


Volgende week jaarlijkse sterrenregen






In de nacht van woensdag op donderdag volgende week kunnen sterrenliefhebbers hun hart ophalen: dan is tussen elf uur 's avonds en vijf uur 's morgens de jaarlijkse meteorenregen Perseïden weer te zien. Het schouwspel zal bij goed weer toch minder zichtbaar zijn dan vorig jaar, omdat de maan hoger aan de hemel staat.

De meteorenregen lijkt rechtstreeks uit de planeet Perseus te komen en heet daarom Perseïden. In werkelijkheid gaat het om een zwerm stofjes en gruis van de komeet Swift-Tuttle, die in een baan om de aarde draait. Elk jaar in augustus kruist de aarde de baan van die komeet, die er 130 jaar over doet om een volledige ellips te maken.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Indiaas dorp stikt van de tweelingen


Indiaas dorp stikt van de tweelingen





Wie in het Indiase dorp Kodinji rondwandelt, ziet al snel dubbel. Op een totaal van 15.000 inwoners lopen er maar liefst 230 tweelingen rond. Niemand heeft een verklaring voor dit femoneen, al denkt een lokale dokter dat het aan het water moet liggen.

Deur-aan-deur
Volgens officiële tellingen, die deur-aan-deur gebeurden, telde Kodinji begin dit jaar 204 tweelingen. Sindsdien zijn er een vijfentwintigtal bijgekomen en op dit eigenste moment zijn alweer vijf vrouwen zwanger van een duo. Pathummakutty en Kunhipathutty zijn met hun 65 jaar de oudste nog levende tweeling in het dorp. Rifa en Ritha Ayesha, die op tien juni geboren werden, vormen de benjamins.

"Iets met omgeving"
"Verbazingwekkend dat een medisch wonder zo lokaal plaatsvindt, temeer daar hier geen sprake is van schadelijke medicijnen of chemische producten", aldus een wetenschapper. "Een andere mogelijke verklaring - laattijdige huwelijken waardoor pas op latere leeftijd kinderen gekocht worden - is hier ook niet van toepassing: de meesten stappen al in het huwelijksbootje als ze achttien of twintig jaar zijn. Het moet dus wel iets met de omgeving te maken hebben."





» Reageer (0)
05-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom vrouwen hun schoonmoeders haten


Waarom vrouwen hun schoonmoeders haten





De strijd tussen vrouwen en hun schoonmoeders is zo oud als de straat en voorwerp van menige grap. Maar de vrouwen zelf kunnen er minder vaak mee lachen. Ze vrezen inmenging in hun huishouden, ze worden woedend van de 'goedbedoelde' raad en de meeste ruzies gaan over haar. Kortom, veel vrouwen zijn jaloers op hun schoonmoeder: de enige andere vrouw die hun man zo goed kent, al vormt ze geen seksuele bedreiging.

Stress & jaloezie
Recent onderzoek toont dan weer hoe diep de spanning tussen de twee vrouwen gaat. Twee derde van de vrouwen rapporteert ongelukkig en gestresseerd te zijn door de spanning met haar schoonmoeder. Ook beschuldigen ze haar ervan 'onredelijk jaloers' te zijn op de liefde tussen het koppel. Ook de schoonmoeders klagen. Dat ze uitgesloten worden in het leven van hun zoon bijvoorbeeld.

Perceptie
"Het conflict ontstaat door het (al dan niet terechte) gevoel dat de een de ander bekritiseert of ondermijnt. Daardoor ontstaat een ongemakkelijke sfeer, die soms weinig te maken heeft met de werkelijke houding en veel met de perceptie", legt psychologe Terri Apter uit.

"Zowel de vrouw als de schoonmoeder worstelen om hun status binnen de familie te bereiken of te houden. Elk proberen ze die status te beschermen en voelen ze zich bedreigd door de ander."

Lijdensweg
Apter leefde zich in in de wereld van vrouwen en schoonmoeder door diepte-interviews en observaties tijdens familiefeestjes. "Het is een tragedie. Dit drijft vrouwen die zoveel gemeenschappelijk hebben uiteen, zodat ze niet kunnen profiteren van elkaars vriendschap. Beide partijen lijden eronder."

Kritiek
"Elke vrouw veronderstelt dat haar schoonmoeder kritiek zal hebben op haar huishouden, hoe ze de kinderen opvoedt of hoe ze kookt. Dat duwt hen meteen in een defensieve houding. Schoonmoeders interpreteren de beslissingen van hun schoondochters dan weer als 'expres anders doen' of 'ze willen mij er niet bij'. En dan voelen ze zich afgewezen in hun eigen keuzes."

Jaren miserie
Voeg daar de onvoorwaardelijke liefde van een moeder aan toe, en de conflicterende gevoelens van trots en verlies als een zoon trouwt, samen met de onzekerheden van een vrouw die werk en huishouden probeert te combineren, en het resultaat is een explosieve cocktail van gevoelige vrouwen die geen kritiek kunnen verdragen. Anders gezegd: een recept voor jaren miserie.

Hartziekten
Niet alleen psychologische miserie, maar ook fysieke. Een Japanse studie, waar de kersverse bruid bij de schoonfamilie intrekt, toonde dat hartziekten bij vrouwen vaker voorkomen in gezinnen met twee of drie generaties. Voor mannen was er geen negatief effect te vinden.

Het huwelijk zelf heeft ook meer kans op slagen als de schoonmoeder verder weg woont. Uit een Italiaanse studie bleek dat elke kilometer tussen een koppel en haar schoonmoeder de kans op een gelukkig huwelijk doet toenemen





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marie-Rose Morel opnieuw op operatietafel

Marie-Rose Morel opnieuw op operatietafel





Marie-Rose Morel (36) moet morgen opnieuw een operatie ondergaan, zo schrijft Het Laatste Nieuws. "Ik heb knobbeltjes in de lies die de professoren zorgen blijven baren", laat het boegbeeld van Vlaams Belang weten. Zowat 10 procent overlevingskans gaven de artsen Morel toen bij haar baarmoederkanker werd vastgesteld. Gisteren hoopte ze te horen dat ze definitief genezen was. Maar ze vernam dat de artsen geen risico willen nemen en dat de klieren en het omliggende weefsel verwijderd moeten worden.

"Daarna is het weer een week wachten op de uitslag. Ik had de champagne - Zuid-Afrikaanse, die 'Groot Geluk' heet - al koud gezet. Volgende week dan maar, hoop ik." Of zoals ze het schrijft op haar website: "Vandaag naar Leuven gereden om mijn grootste onderscheiding te halen. Is het dan begrijpelijk dat ik teleurgesteld ben wanneer ik met een tweede zit naar huis kom? Probleem is dat er in deze discipline geen bisjaar mogelijk is."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helft mannen dumpt vriendin als ze dik wordt


Helft mannen dumpt vriendin als ze dik wordt




48 procent van de mannen zou hun lief dumpen als ze dik werd. Toch zou maar 9 procent van de mannen het uiterlijk van hun vriendin veranderen als ze zouden kunnen. Een kwart wil haat humeurigheid en mood swings aanpakken, nog eens een kwart haar sekslust. 17 procent laat weten 'niets' te willen veranderen.

Dat blijkt uit de resultaten van de grote mannenenquête, uitgevoerd door de mannensite askmen.com onder Amerikaanse, Britse, Canadese en Australische mannen. Hoeveel mannen werden bevraagd is niet duidelijk.

Grotere penis
Meer dan de helft van de mannen zou zijn penis groter maken als dat kon; Toch zou nog 43 procent niets veranderen, een miezerige 1 procent zou de penis kleiner maken. Voor de borsten van hun vriendin zijn mannen toleranter: 65 procent zou ze niet veranderen, 35 procent wel. Maar dat ligt misschien aan het feit dat ze hun vriendin kiezen naar gelang de grootte van de borsten.

C-cup
53 procent van de mannen prefereert een C-cup, 16 procent een B-cup, 13 procent een D-cup of meer en nauwelijks iemand kiest voor de A-cup (1 procent). Voor ruim één op acht mannen is de grootte van de borsten niet belangrijk.

Humor en charme
Om vrouwen aan te trekken, gebruiken mannen hun gevoel voor humor (34 procent), pure charme (20 procent) en intelligentie en zelfzekerheid (elk 12 procent). Slechts 8 procent van de mannen denkt dat zijn uiterlijk zijn grootste troef is voor de vrouwen. Buikspieren, een gespierde borstkas en getrainde armen zijn voor vrouwen het belangrijkst denken mannen.

Seksfrequentie
Een op drie mannen heeft 'verschillende keren per week' seks, bijna evenveel (28 procent) als wie minder dan één keer seks per maand heeft. 22 procent heeft eenmaal per week seks, 13 procent een keer per week en 4 procent elke dag.

Die cijfers staan in schril contrast met hoe vaak mannen denken dat anderen seks hebben. Driekwart denkt dat de anderen meerdere keren per week seks hebben, 14 procent een keer per week en 9 procent elke dag. Al deze cijfers zijn zwaar overschat.

Wat onderschat wordt, is hoe weinig anderen seks hebben: slechts 1 procent van de mannen dacht dat andere koppels minder dan een keer per maand seks hebben terwijl dat in werkelijkheid ruim een kwart is.

Vreemdgaan
Zowat alle mannen vinden seks belangrijk in een relatie: 52 procent vindt het cruciaal, 44 procent vindt het 'zeer belangrijk', maar weet dat het natuurlijk is om minder seks te hebben na verloop van tijd.

Toch overwegen maar weinig mannen vreemd te gaan, zelfs niet als hun vriendin het nooit zou te weten komen. 35 procent zou het niet doen omdat het ingaat tegen zijn morele waarden, nog eens 35 procent zou het hoogstwaarschijnlijk niet doen omdat hij zijn vriendin te veel respecteert.

Een of vijf mannen acht de kans dat de in dat geval vreemd gaan 'bestaande', maar ze zouden zich wel schuldig voelen. Tien procent zou de kans grijpen: 2 procent van de ondervraagden doet het al, 8 procent ziet er geen graten in. "Wat niet weet, niet deert" redeneren ze.

Goede vader
Wat maakt een man een man? Voor 57 procent is dat 'een goede man en vader zijn, die voor zijn gezin zorgt'. Mannelijke kwaliteiten hebben, zoals dingen kunnen repareren, een leider zijn en charismatisch en populair zijn was belangrijk voor respectievelijk 17, 14 en 7 procent. Slechts 2 procent vond 'een goede verleider' of 'rijk' zijn iets wat een man een man maakt.

Huilen en koken
Echte mannen huilen ook, maar enkel door een tragische gebeurtenis (38 procent), nooit in het openbaar (31 procent). 27 procent vindt dat een echte man geen schrik heeft om zijn emoties te tonen. 4 procent vindt dat echte mannen nooit huilen.

Dat is evenveel als het aantal mannen dat vindt dat koken 'vrouwenwerk' is. 64 procent daarentegen kookt wel eens thuis en doet dat graag en 20 procent doet het, maar enkel om geld te besparen. 12 procent kookt nooit, omdat ze niet weten hoe. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duurste chocolade kost 1130 euro

Duurste chocolade kost 1130 euro





De duurste chocolade is Wispa Gold, chocolade die wordt verkocht aan de waarde van zijn gewicht in goud. De portie die je in de 'The Wonder Room' in de Londense winkel van Selfridges kan kopen, kost 1130 euro. Vanaf gisteren tot en met zaterdag kan je de populaire chocolade nog kopen.

Gouden chocolade
Eén fan kan de eerste echte 'gouden chocolade' van Wispa Gold te pakken krijgen. De chocolade is omhuld door een eetbaar goudlaagje, en verpakt in een exclusieve gouden verpakking.

Opbrengst
De opbrengsten van de verkoop gaan naar een fonds voor het Lowesyndroom, een genetische en erfelijke aandoening met als kenmerke:n een verstandelijke handicap, oogafwijkingen, onvoldoende spanning van de spieren en een ophoping van zuren in de nieren. 





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kiki Dee - I've got the Music in me


Kiki Dee - I've got the Music in me

Om haar te beluisteren druk op de foto







Kiki Dee, pseudoniem van Pauline Matthews, (Bradford, 6 maart 1947) is een Engelse zangeres.

In de late jaren '60 werd ze bekend als blanke soulzangeres. Ze was de eerste blanke Britse zangeres die bij het legendarische soul label Motown onder contract kwam. Vanaf 1973 was ze de protegé van Elton John. In die periode scoorde ze haar bekendste hits: "I've got the music in me" (1974), het duet "Don't go breaking my heart" (1976) met Elton John en "Star" (1981).

Vanaf 1984 richtte ze zich tevens op het acteren in (West End-)musicals.

Vanaf medio jaren negentig vormt ze een duo met Carmelo Luggeri, met wie ze voornamelijk in het Britse schnabbelcircuit optreedt.





» Reageer (0)
04-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verboden te seksen op deze vakantiestranden!


Verboden te seksen op deze vakantiestranden!


http://img33.imageshack.us/img33/1572/seksenophetstrand.jpg



Zomer....een lekker zonnetje aan zee en de golven doen de passie hoog oplaaien. Vrouwen dromer er heimelijk van en mannen willen hét gewoon: seks op het strand. Het kan leuk en zinnenprikkelend zijn maar je past toch beter op voor je je hoogtepunt bereikt achter tralies of op het politiekantoor. Ook in Europa! Het meest seksonvriendelijke strandland is Roemenië. Lekker zorgeloos rollebollen is geen probleem op de meeste Scandinavische stranden behalve in Denemarken. U bent dus gewaarschuwd!

Niet doen in Roemenië én Spanje
Oppassen geblazen is het dus zeker in Roemenië. Wie daar op het zand uit het zwembroekje knalt, riskeert er tot zeven (!) jaar celstraf. Maar ook partylanden met een reputatie hebben het niet begrepen op strandseksers. In Kroatië maar ook in Spanje is seks op het strand gewoon verboden. Wie in Kroatië betrapt wordt, riskeert er tot een maand gevangenis of een geldboete van 150 euro. Het mag dan al lekker feesten zijn op Ibiza maar vrijen doe je er toch beter op jouw hotelkamertje. Kan je het echt niet laten en je wordt betrapt, dan loopt de boete op tot 75.000 euro!

Wel doen in Noorwegen en Zweden
Nee, dan kies je beter voor een strandvakantie in het hoge noorden. De Scandinaven zijn toleranter. Als je al een boete krijgt in Zweden dan bedraagt die maximaal 50 euro. Noorwegen is het paradijs. Je kan er gewoon jouw ding doen. Je moet de trollen er wel bijnemen. Denemarken is dan weer een ander verhaal. Op stranden waar het expliciet verboden is, riskeer je tot vier jaar cel.

Jamaica paradijs voor hetero's
Ah...Jamaica, hét paradijs voor de strandsekser. Eerst een lekkere cocktail onder een parasol of een scheutje rum en daarna hop met de beentjes en de rest. Het kan er allemaal behalve voor homo's want seks tussen personen van het hetzelfde geslacht is er verboden!

Hieronder geven we nog een overzicht van de gevaarlijkste landen!

Duitsland
Ook in Duitsland is naakte lichaamsbeweging op het strand niet toegestaan en je kan er zeker van zijn....er ligt altijd wel een Duitser op de loer om jou te verraden of te betrappen. Wie prijs heeft, riskeert een jaar cel of een geldboete.

Kenia
Eens lekker rollebollen tussen de leeuwen kan opwindend zijn maar een verblijf in een Keniaanse gevangenis is dat al veel minder. Er zijn wel privéstranden van hotels waar het toegelaten is.

Maleisië
Vergeet het maar. Zelfs naakt rondlopen is er al riskant. Het kan je tot drie jaar cel kosten. Wie er betrapt wordt op seksen in het openbaar, riskeert tot twintig (!) jaar gevangenis.

Thailand
Naakt baden en monokini is er verboden. Ook seks op het strand kan er niet. Wie het bont maakt, kan een volgende reis Thailand op zijn of haar blote buik schrijven.

Zuid-Afrika
Monokini en seks op het strand zijn er simpelweg verboden. Punt uit.

Turkije
Ook in Turkije is een vluggertje onder de blote hemel verboden. Gestoei kan er tot 200 euro geldboete kosten of twee maanden gevangenis.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14 winden per dag


14 winden per dag, en andere interessante weetjes over het lichaam


http://img12.imageshack.us/img12/1042/dansenvrouw.jpg



Ons lichaam is een wonderbaarlijke machine... maar weet je ook hoe wonderlijk? Lees volgende 15 weetjes, en kom heel wat interessants te weten over je eigen lichaam!

1) Aspirine
Ons lichaam is in staat om zelf aspirine aan te maken. Wie de stof 'benzoëzuur' binnenkrijgt, een natuurlijke stof te vinden in fruit en groenten, kan eigen salicylzuur aanmaken. Dat is het sleutelelement in aspirine door zijn infectiewerende en pijnstillende werking.

2) Dutje
Wie een dutje van ongeveer 20 minuten doet, wordt alerter, beter gehumeurd en productiever. Een dutje op het werk is dus niet om je baas te pesten, maar om hem (en jezelf) een plezier te doen. Wie minstens drie keer per week een dutje doet, heeft ook 37 procent minder kans om te sterven aan hartgerelateerde ziekten, zo blijkt uit Grieks onderzoek.

3) Niezen
Als het gevolg van een ejaculatie, krijgen sommige mannen pijn of hoofdpijn. Anderen moeten gewoonweg niezen. De extra activiteit in het zenuwstelsel kan de hoofdpijnen opwekken, maar voor niezen geldt een andere verklaring. Het hersencentrum dat niezen (en geeuwen) stuurt ligt dicht bij het centrum voor orgasmes. De activiteit in het ene hersencentrum heeft duidelijk een invloed op het andere.

4) Tongprint
Iedereen heeft gehoord over de unieke vingerprints, maar ook je tongprint en helemaal uniek. Eigenlijk is deze tong ook geschikt voor verificatie-applicaties omdat zowel de vorm als de textuur unieke info bevat.

5) Huidskleur
In den beginne was iedereen... zwart. Dat is niet wat we geleerd hebben op school, of wat duidelijk werd door geschiedenisboeken of godsdienstprentjes, maar evolutionair wel de waarheid. De blanke huid is pas ontstaan door verder van de evenaar te gaan wonen. Huid zonder kleur zit er altijd crèmekleurig uit. Het zijn de vloedvaten, de pigmenten en het melatonine die je een rozige, gelige of bruine tint geven. Deze vier factoren zorgen bij iedereen voor zijn of haar huidskleur, al verschilt die wel volgens de proporties;

6) Dikke laag
Onze hielen bevatten de dikste huidlaag van het hele lichaam. Ook onze voetzolen en handpalmen doen het niet slecht met 4 millimeter huid. Deze gebieden bevatten ook het meest zweetklieren dan elk andere deel van de huid.

7) Nutteloos
De appendix is niét nutteloos. Zo is het een 'veilige plaats' voor de goede bacteriën in de darmen, die de darmen ontvluchten bij een aanval van diarree om daarna de darmen weer te bezetten en te helpen bij de vertering.

8) Groter
Je bent groter 's ochtends dan 's avonds. Het gaat over een centimeter, of maximaal twee, en het verschil is te wijten aan de vloeistoffen tussen de ruggengraatwervels. Door recht te staan, oefen je druk uit op de ruggengraat en verdwijnt de vloeistof geleidelijk aan, waardoor je weer krimpt. 's Nachts wordt het vocht terug aangevuld.

9) Gloeien in het donker
Dit klinkt ongelofelijk, maar het is waar: mensen gloeien in het donker. Dat bleek uit data verzameld door ultragevoelige camera's. Lichamen sturen in het donker kleine lichtdeeltjes uit. Ze zijn echter te zwak om met het menselijke ook te kunnen detecteren.

Het was al jaren gekend dat elk levend wezen een kleine hoeveelheid licht uitstraalt door de chemische processen in de cellen, maar het was pas onlangs dat het fenomeen, 'bioluminiscence' genaamd, kon worden vastgelegd. De hoeveelheid licht die werd uitgestuurd had geen enkele relatie met de warmte die het lichaam uitstuurt. De meest 'verlichte' gebieden zijn dus niet de meeste warme.

10) Maag
Elke drie dagen krijgt je maag een nieuwe laag. De reden is dat zonder de nieuwe laag de maag zelf zou worden weggevreten door hydrochloorzuur dat helpt bij de vertering. Het kan staal aantasten, maar je maag blijft intact.

11) Geheugen
De positie waar je lichaam zich in bevindt, heeft een invloed op je geheugen. Net zoals geuren en geluiden verre herinneringen kunnen oproepen, kan ook je lichaamshouding dat.

12) Wijsheidstanden
Wijsheidstanden hadden lang geleden de functie om vlees mee te helpen vermalen. Maar ons brein groeide, de kaaklijn veranderde en nu hebben we die tanden niet meer nodig. Waarom ze er dan nog doorkomen? Omdat evolutie verre van perfect is: soms blijven nutteloze dingen zitten, gewoon omdat ze geen schade veroorzaken.

13) Blondines hebben meer haar
Blondjes hebben meer plezier én meer haar. Je haarkleur bepaalt hoeveel haar je hebt. Gemiddeld hebben mensen zo'n 100.000 haarfollikels, die elk 20 haren produceren in je leven. Blondjes hebben er echter zo'n 146.000, zwartharigen 110.000. Bruinharigen zitten exact op het gemiddelde met 100.000 haarfollikels. Roodharigen hebben pech: zij hebben maar 86.000 follikels.

14) Winden laten
De gemiddelde persoon laat 14 windjes per dag, als gevolg van de vertering. Ze inhouden is geen goed idee: dat kan zeer pijnlijke darmen veroorzaken.

15) Orgasmes tegen prostaatkanker
Mannen die minstens vier orgasmes per week hadden, hebben een derde minder kans op prostaatkanker. Waarom is nog niet gekend, maar vermoed wordt dat via ejaculatie vele cancerogenen het lichaam verlaten






» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!