Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




23-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tien dingen die je niet wil horen over zijn ex


Tien dingen die je niet wil horen over zijn ex





Iedereen heeft zijn liefdesgeschiedenis en een ex-partner hoort daar nu eenmaal bij. Al zijn de meeste dames nieuwsgierige zieltjes, er zijn zo van die dingen die we liever niet horen over zijn ex. Onwetendheid is af en toe een zegen.
 
10. "Ze was wild en gek". 
Vertel een vrouw nooit over je vroegere escapades. Niet alleen beelden we alle gekke standjes in met je ex, maar je bedgeheimen biecht je niet op. Wie weet wat hij over jou straks zal vertellen?

9. "ze leek wel een model' of 'ze zag er niet uit'"
Hoe we het uiterlijk van een ex beoordelen, ligt moeilijk. Als ze er foeilelijk uitzag, vragen we ons af waarom hij geen betere partij kon krijgen. Is ze te mooi, voelen we onszelf onzeker. Beter is onverschillig te reageren op de vraag hoe ze er uitzag. 'Ze zag er best ok uit', stemt nog het meest tevreden.

8. "We waren een mooi koppel"
Al zag iedereen jullie als een droomkoppel en had je ex bij iedereen een streepje voor, vertel het niet.

7. "Ze werkte in een lingerieshop"
Vrouwen willen niet wedijveren met een dame die een heel assortiment van sexy lingerie ter beschikking heeft. Dat éne dure niemendalletje dat we speciaal voor hem kochten, geeft een speciaal gevoel en dat willen we zo houden. De idee dat hij alles al gezien heeft, maakt onzeker.
 
6." Ze spreekt vijf talen, werkt aan een boek en is zeer succesvol. Hoe doet ze het toch?"
Succesvolle vrouwen die alles kunnen, doen onze eigen successen en bijdragen wankelen. 

5. "Mijn ouders waren gek op haar"
Constant vragen vrouwen zich af hoe ze bij de schoonfamilie overkomen. Vergeleken worden met je ex, is wel het laatste wat zij wil. 
 
4. "Ze brak mijn hart"
Wie ooit stelde dat vrouwen op een man met een gebroken hart en ziel vallen, heeft het goed mis. Iedereen kampt met ontgoochelingen uit vroegere relaties, alle begrip daarvoor, maar er constant over blijven zeuren haalt niets uit.
 
3. "Ze stripte er graag op los"
Stripper of niet, we willen niet horen hoe ze met  haar intiemste delen te koop liep. Niet alleen vragen we ons zo af wat hij ooit zag in haar nymfomane trekjes, tegelijk doet het denken aan lelijke ziektes.
 
2. "We deden avontuurlijke reizen"
Zelfs de meest rationele, logisch denkende meid wordt een tikkeltje jaloers bij het horen van alle avontuurlijke escapades met zijn ex. Stiekem dromen we ervan dat alle avonturen nieuw en opwindend zijn. Dat hij deze met zijn ex al heeft meegemaakt, zet een domper op alles.

1. "Mijn ex deed het zo"
Vergelijk haar nooit ofte nimmer met een ex-vrouw. Tenzij hij je graag zeer kwaad wil krijgen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo wordt zelf verven weer leuk!

Zo wordt zelf verven weer leuk!


http://s1.gva.be/imgpath/assets_img_gvl/2009/08/19/630524/zo-wordt-zelf-verven-weer-leuk_1_515x0.jpg



Iedereen kan schilderen, en zeker met het juiste materiaal en een goede voorbereiding. Wij zetten enkele tips op een rij om een geslaagd verfdagje te houden.

Hoeveel verf heb je nodig?

Hoeveel liter verf je nodig hebt, is afhankelijk van het type ondergrond en het type verf. Hoe grover de structuur van de ondergrond, hoe meer verf je nodig hebt. Ook de kleur is bepalend. Ga je voor chocoladebruin op een witte ondergrond, dan kan je best eerst een gekleurde primer of grondlaag aanbrengen. Maar ook dan zullen er meerdere lagen nodig zijn, omdat het kleurverschil tussen de ondergrond en het eindresultaat groot is. Een gemiddelde leidraad voor de verschillende types verf, is:
• lak: 1 liter / 14 m2 (per verflaag)
• muurverf: 1 liter / 8 m2 (per verflaag)
• structuurverf: 1 liter / 3 m2 (per verflaag)
Welke verf?

Wordt het acrylverf of alkydverf? Een technisch woordje uitleg om je verfkeuze van lak te vergemakkelijken. Acrylverf is een duurzame, krasbestendige en slijtvaste verf op waterbasis. Deze verf heeft weinig geur, droogt snel en is daarom heel geschikt voor gebruik binnen. Ook alkydverf is duurzaam, kras- en slijtvast, alleen droogt deze verf minder snel. Tijdens en na het schilderen blijft er ook een tijdje een verflucht hangen. Muurverf is meestal watergedragen. Net als acrylverf drogen muurverven snel en hebben ze weinig geur.
Welke glans?

Als je voor glans kiest, moet je er bij stil staan waar je de verf gaat gebruiken. Mat, zijdeglans en hoogglans kennen eenzelfde kwaliteit, maar verschillen sterk in effect en hebben elk hun eigen voor- en nadelen. Zo zijn matte verven het minst glad en camoufleren ze het best. Ze verbergen oneffenheden en stralen rust uit. Zijdeglans geeft je muren een mooie, lichte glans en kan je gemakkelijker afwassen. Wel zie je oneffenheden iets beter. Met hoogglans teken je voor een prachtig lichtspel en ben je zeker van een optimale afwasbaarheid. Doordat het oppervlak erg glad is, krijgt vuil ook minder kans om zich te hechten. Anderzijds betekent hoogglans ook dat je oneffenheden in de ondergrond beter ziet. Lakverven zijn verkrijgbaar in hoogglans en zijdeglans. Muurverven zijn in principe mat maar er zijn ook glanzende muurverven verkrijgbaar. Grondverven en schoolbordverven zijn altijd mat.
Rol of borstel?

Rollers zijn ideaal voor grote oppervlakken. Het type roller, de grootte en de bekleding bepaal je aan de hand van het oppervlak dat je gaat verven en het type verf dat je gebruikt. Is de muur glad, gebruik dan een rol met een normale vacht. Op een muur met structuur of een gemetselde muur kies je een rol met lange haren. Voor lakverf gebruik je best een mohair rolletje of een fluwelen rolletje. Een schuimrolletje dient om na te rollen, niet om verf mee aan te brengen. Voor delicate randjes en kleine hoekjes en kantjes is een borstel nodig. Kies een borstel van synthetische haren gecombineerd met varkenshaar voor acrylverf. Bij alkydverf heb je een wat stuggere verfborstel van varkenshaar nodig – dat zijn meestal zwarte borstels.
Volgorde van schilderen

Als je een hele ruimte onder handen neemt, begin je best bij het plafond. Schilder daarna de muren. Zodra de muren goed droog zijn, kan je deuren, ramen en kozijnen doen.
Verf aanbrengen

Tijd om écht te beginnen dan. Verdeel een eerste laag verf met de rol eerst in verticale richting, van boven naar beneden in een aantal stroken, en rol er vervolgens in horizontale richting over. Strijk nog eens licht na van beneden… het eerste vak is klaar! Ga zo verder tot het hele oppervlak in een nieuw kleurtje zit. Zorg ervoor dat de verschillende vlakken elkaar altijd wat overlappen.
Opgeruimd staat netjes

Bij acrylverf kan je het gereedschap uitspoelen met warm water en zeep in een emmer. Voor alkydverf heb je een verfverdunner nodig, bijvoorbeeld white spirit. Laat al je borstels na het reinigen hangend drogen. Verfrestanten, verdunner en lege verfblikken horen bij het klein chemisch afval, in te leveren bij het containerpark in je gemeente.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luchtballon moet noodlanding maken in Geraardsbergen


Luchtballon moet noodlanding maken in Geraardsbergen


Foto Tristan Van Tilborgh

Een luchtballon heeft gisterenavond een noodlanding moeten maken op de parking van het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis in Geraardsbergen.

Het gevaarte vloog een half uur lang op zeer lage hoogte rond het centrum van Geraardsbergen, maar raakte daar niet weg omdat er te weinig wind stond. De luchtballon had tijdens zijn vlucht al twee daken geraakt en landde uiteindelijk op de parking van het ziekenhuis.

Alle inzittenden kwamen er met de schrik vanaf.





» Reageer (0)
22-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Melodieën van dag en nacht



http://img7.imageshack.us/img7/6928/groetjesathea.jpg



melodieën van dag en nacht
dringen door tot diep in je ziel
muziek die je raakt zonder het te weten
die brengt je in extase
verandert tranen tot een lach

levens komen en gaan
worden één met de muziek en één met elkaar
blues...rock of chansons
muziek is overal en maakt je
breekbaar of juist sterk

liefde, verdriet, vreugde of spijt
klinken door op dichtbeschreven vellen
noten voor momenten... fragmenten van tijd
met elkaar verbonden door een notenbalk

een lied zegt meer dan honderd woorden
maar honderd woorden in een lied
maken het afscheid niet minder moeilijk
en doen tranen niet teniet...




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat zijn glas over hem vertelt...


Wat zijn glas over hem vertelt...


http://s1.gva.be/imgpath/assets_img_gvl/2009/08/20/632635/wat-zijn-glas-over-hem-vertelt_1_515x0.jpg



Je spot een knappe man op café en wil er graag op afstappen? Kijk dan eerst even naar de manier waarop hij zijn glas vasthoudt, dat vertelt namelijk veel over hem.

Houdt hij zijn glas vast met wijd gespreide vingers en kijkt hij over de rand van zijn glas heen wanneer hij drinkt? Dan is hij op zoek naar leuk gezelschap en misschien zelfs een flirt.
Sociale verplichting

Mannen die het glas beschermend vasthouden, vinden op café gaan eerder een sociale verplichting. Wanneer hij zachtjes van zijn glas drinkt tijdens het gesprek betekent dat meestal dat hij niet meer geïnteresseerd is en weg wil.
Ice King

Na de Ice Queen is het nu tijd voor de Ice King. Deze man houdt zijn glas met gesloten vingers vlak bij zijn borstkas vast. Deze houding straalt onbereikbaarheid uit, en dat is hij ook. Dergelijke mannen vinden jouw gezelschap eerder een probleem dan een plezier.

Mannen met de fles in de hand zijn klaar voor een geweldig feestje. Ze hebben geen tijd om opnieuw te bestellen, of hun drankjes in een glas te gieten. Drinken en plezier maken is voor hen de enige bekommernis.






» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sporten is beter op een nuchtere maag


Sporten is beter op een nuchtere maag





Wie sport en traint op een lege maag, breekt sneller vet af. Dat beweert hoogleraar Peter Hespel in het septembernummer van Bodytalk.

Vetten
Een training op de nuchtere maag stimuleert het vetmetabolisme. Tijdens de nacht verbruiken de hersenen alle suikerreserves in lever en bloed. Daardoor dient het lichaam de vetreserves aan te spreken voor de inspanningen. Vetten zijn de ideale brandstof voor het sporten.






Wie gegeten heeft, zal weinig of geen vetten inschakelen als energiebron. Die capaciteit wordt wel opgedreven als er 's ochtends niet gegeten wordt voor de training.

Lever
Ook de lever vaart er wel bij. Afvalstoffen worden zo in het bloed sneller omgezet in suikers, klaar voor verbranding in de spieren.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 erogene zones die mannen vaak vergeten


11 erogene zones die mannen vaak vergeten





Mannen snellen bij het voorspel vaak naar de borsten, de kont en de vagina. Omdat er veel zenuwuiteinden zitten in deze gebieden, zijn dat heel gevoelige plekjes. Maar het vrouwenlichaam heeft nog tal van andere erogene zones, als je haar hier streelt, komt ze al snel in de juiste stemming.

Haar
Een hoofdmassage of het strelen van de haren kan ontzettend ontspannend werken. Verwen haar door zachtjes met je handen door haar lokken te gaan. Of masseer haar in cirkelvormige bewegingen langs de haarlijn van de slapen tot de nek.






Nek
De nek was in Japan vroeger het meest aantrekkelijke lichaamsdeel van vrouwen. Dit plekje wordt ook vaak vergeten, maar onderschat de kracht niet van enkele zachte strelingen en kussen van haar haarlijn tot haar schouders.

Het sleutelbeen
Een mooi sleutelbeen kan heel sexy zijn bij een vrouw. Toon je appreciatie voor haar schoonheid met enkele aanrakingen en kussen. Ontkoop haar blouse net genoeg om dit lichaamsdeel te ontbloten en ga niet verder, zodat je je volledig op dit gebeid kunt concentreren. 

Onderkant van de rug
Plaats je hand in het openbaar op haar onderrug. Dit gebaar bewijst dat je haar wilt beschermen, zonder dat je te opdringerig bent. Als je alleen bent, kun je haar langs haar ruggengraat kussen en eindigen bij haar onderrug.

Achterkant knieën
Dit is een vergeten gebied voor veel mannen, maar het is wel heel gevoelig. Je kunt dit heel zachtjes strelen als ze een rok draagt, het ideale voorspel als jullie in gezelschap zijn.

Handpalmen
Dit plekje kun je heel subtiel strelen zonder dat anderen zich daar ongemakkelijk bij voelen, het zal haar kippenvel bezorgen en tonen dat je gevoelig bent. Eens je thuiskomt, zal ze meteen in de juiste stemming zijn.

Oorlel
Strelen, kussen en zelfs zachtjes bijten in het oorlelletje kan haar in extase brengen. Je kan ook voorzichtig zuigen aan de buitenkant van de rest van haar oor. Maar je tong er in duwen is 'not done'.







Voeten
Met een voetmassage help je haar te ontspannen, gebruik een speciale olie of lotion. Ook haar tenen en enkels verdienen aandacht. Sommige vrouwen houden ervan dat er aan haar tenen wordt gezogen, anderen vinden dit walgelijk, vraag dus eerst of je dat mag.

Binnendijen
Raak haar binnendijen aan met zowel je handen als je mond zonder haar vagina aandacht te geven, dat laat haar smachten naar meer.

Bekken
Net als bij de binnendijen kun je haar hier kussen en likken, maar laat je niet verleiden om naar haar geslachtsorgaan te gaan, dat is voor later. Maak het voorspel langer door je plots te concentreren op een ander lichaamsdeel.

Elke vrouw is niet hetzelfde, dus het kan zijn dat jouw partner niet graag heeft dat je op haar oorlel zuigt. De praktijk zal je leren welke aanrakingen effect hebben en welke plekjes je moet vermijden.  (br.hln)





» Reageer (0)
21-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sushi eten van naakte vrouwen in Londen


Sushi eten van naakte vrouwen in Londen





In Londen kun je sushi eten van naakte modellen. Je moet 300 euro neertellen voor een avond met champagne, veel authentiek Japans eten en naakte vrouwen dus.

Japanse traditie
Nyotaimori, wat zoveel als presentatie van het vrouwelijke lichaam betekent, is al lang een traditie bij de Japanse elite. Nu bracht een Brits duo dit naar London. Nigel Carlos lanceerde dit concept samen met Nick Hepburn: "Londen heeft tal van Japanse restaurants. Maar eigenlijk doet niemand het juist volgens de Japanse traditie. Daarom bieden we avontuurlijke mensen deze unieke ervaring aan."

Geen stripclub
Voor de prijs van 300 euro krijg je champagne bij de aankomst, een maaltijd van 10 gangen traditionele sushi bereid door een echte Japanse chefkok, die je allemaal van een naakt vrouwenlichaam eet en een onbeperkte hoveelheid alcohol. Volgens Carlos is het een evenement voor klassemensen: "Het is allesbehalve een stripclub of een bordeel, dit is heel stijlvol en discreet. We kiezen ook voor kwaliteitsvolle producten, de klanten worden tot in de puntjes verzorgd. Dit is pure luxe."

Stiekem
Momenteel is het restaurant in een testfase. Het kreeg de naam 'Flash Sushi' en het is momenteel een clandestiene operatie, de diners worden stiekem georganiseerd op verschillende locaties, van verlaten industriële gebouwen tot grote villa's. Je eet samen met 12 tot 24 mensen. De diners worden één keer per maand georganiseerd. In maart 2010 kijken de organisatoren of het haalbaar is om zo'n restaurant te openen.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bikini wordt zestig jaar


De bikini wordt zestig jaar





De bikini bestaat zestig jaar en heeft nog niets van zijn glamour verloren. Het miniscule stukje stof blijft de populairste strandmode.

Ontstaan
De bikini zorgde in 1949 voor een ware storm in de VS. Verschillende personen eisten de uitvindig op. Eén daarvan is de Franse Louis Réard. De man kwam met twee miniscule driehoekjes op de markt die de borsten dienden te bedekken en een even klein broekje. Zijn ontwerp zorgde voor heel wat protest. Toevallig werden die periode ook de eerste kernproeven gedaan op het eiland Bikini. Zo zou de naam zijn geboren.


Filmsterren
Het grote succes van de bikini komt eind jaren vijftig door filmsterren als Brigitte Bardot en Ursula Andress. Tot op de dag van vandaag wordt bondgirl Ursula Andress als de meest sexy babe met de bikini beschouwd. Zo blijkt uit een Britse enquête onder 1.000 vrouwen.






» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prof werkt aan onzichtbare 'Harry Potter'-mantel


Prof werkt aan onzichtbare 'Harry Potter'-mantel





Een Britse wetenschapper werkt aan toepassingen die objecten onzichtbaar kunnen maken, meldt de BBC. Professor Ulf Leonhard haalt zijn inspiratie naar eigen zeggen onder andere bij Wonder Woman en de onzichtbare mantel van Harry Potter.

De geleerde werkt aan een blauwdruk op de Universiteit van St. Andrews en gebruikt daarvoor geometrie, licht en "een snuifje magie". Hij onderzoekt materiaal dat zelf het licht kan buigen, waardoor een object onzichtbaar wordt voor het blote oog.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tweede taal heeft directe impact op lezen in moedertaal


Tweede taal heeft directe impact op lezen in moedertaal




Mensen kunnen niet in hun moedertaal lezen zonder dat hun kennis van een tweede taal daarin meespeelt. Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit Gent.

Uitschakelen?
Omdat woorden uit een tweede taal zelden binnendringen bij het lezen of spreken in de moedertaal, gingen wetenschappers ervan uit dat het menselijke brein erin slaagt om irrelevante talen eenvoudigweg uit te schakelen. Een onderzoek van de UGent heeft echter het tegendeel bewezen.

Interactie
De Gentse onderzoekers hebben aangetoond dat er een constante interactie plaatsvindt tussen de verschillende talen. Met 45 Nederlandstalige studenten die Engels als tweede taal opgaven, onderzochten ze de verwerking van woorden die qua vorm en betekenis hetzelfde of gelijkaardig zijn in het Nederlands en het Engels, zoals bijvoorbeeld 'film'. Uit metingen van oogbewegingen bleek dat de proefpersonen naar dat soort woorden tijdens het lezen opmerkelijk minder lang keken dan naar woorden die enkel in het Nederlands voorkomen.

Geheugen
Als woorden in ons geheugen beschikbaar zijn in verschillende talen, dan zal de activering van die woorden gemakkelijker verlopen. De tweede taal heeft dus een directe impact op het lezen, zelfs als de leestaal de moedertaal is, aldus de UGent.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olifant overleden na onrust in safaripark Beekse Bergen


Olifant overleden na onrust in safaripark Beekse Bergen





Een opstootje tussen de olifanten in safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek heeft vannacht het leven gekost aan de 23-jarige vrouwtjesolifant Olga. Dat maakte het Brabantse dierenpark deze middag bekend.

Onweer
Vermoedelijk is Olga vervelend ten val gekomen en geschept door een andere olifant. Hierdoor raakte zij zo ernstig gewond dat de verzorgers en de dierenarts hebben besloten haar te laten inslapen. Mogelijk heeft het onweer van gisteren tot onrust bij de dieren geleid.

Zimbabwe
Olga heeft 22 jaar in de Beekse Bergen doorgebracht. Zij werd als jong dier vanuit haar geboorteland Zimbabwe naar Nederland verscheept om bij te dragen aan een Europees fokprogramma dat moet helpen de soort in stand te houden. Zij heeft nooit nakomelingen gehad, maar was volgens het dierenpark wel zeer geliefd bij de bezoekers.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pavarotti and Friends

Pavarotti and Friends

Om het heel mooie liedje We are the World
te beluisteren druk op de foto






» Reageer (0)
20-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slanker door ijskoud voetbad


Slanker door ijskoud voetbad






Bruine vetten helpen te vermageren omdat ze witte, slechte vetten verbranden, ontdekten onderzoekers onlangs. Nu zeggen wetenschappers dat je deze afslankende vetten kunt activeren door een ijskoud voetbad te nemen of door in een koude kamer te zitten.

Nieuwe bruine vetten
In je lichaam zitten twee soorten vetten. De witte, die iedereen ondertussen kent, zitten onder de huid op je buik en dijen en zijn het resultaat van te veel te eten. Maar je hebt ook bruine vetten, die warmen je lichaam op door je metabolisme te versnellen, zodat je de slechte vetten gaat verbranden. Het is al langer geweten dat baby's bruine vetten rond hun schouderbladen hebben om hun lichaamstemperatuur na de geboorte hoog te houden. Maar tot recent werd gedacht dat bruine vetten verdwijnen bij het verouderen omdat je ze dan niet meer nodig hebt.

Extra calorieën verbranden
Maar onlangs bleek dat bruine vetten ook aanwezig zijn bij volwassenen en dat slanke mensen vaak meer bruin dan wit vet hebben. Dat kan verklaren waarom ze zonder moeite slank blijven, terwijl anderen snel verdikken. Wetenschappers denken zelfs dat dit bruin vet de nieuwste sleutel is om overgewicht aan te pakken. "We berekenden dat als je 85 gram bruin vet hebt dat maximaal gestimuleerd wordt, je 400 tot 500 extra calorieën per dag verbrandt", aldus professor Aaron Cypress.

Koude kamer of voetbad
Veel mensen hebben bruine vetten, ongeveer de helft van de mensen heeft een voorraad in hun nek, vrouwen hebben er meer van dan mannen. Onderzoeker Sven Enerback toonde aan dat deze vetten activeert. Hij liet vijf vrijwilligers in een koele kamer gedurende twee uur zitten. Daarnaast zette hij ze ook met hun voeten in een emmer met ijskoud water. Uit lichaamscans bleek dat deze bruine vetten geactiveerd werden telkens wanneer de lichaamswarmte van de proefpersonen zakte. Bij een ander onderzoek zaten 24 mannen gedurende twee uur in een kamer van 16 graden. Bij 23 van hen bleek dat hun bruine vetten actief waren, enkel bij de zwaarste man gebeurde dit niet. Toen ze het warmer kregen, waren hun bruine vetten niet langer actief.

Pil of injectie?
Nu gelooft professor Mike Cawthorne dat het mogelijk is om een pil te ontwikkelen die dat effect van bruin vet nabootst. Ook zou het mogelijk moeten zijn om bruin vet uit je lichaam te nemen, dat staal wordt dan vermenigvuldigd in een labo en weer geïnjecteerd. Voor de helft van de bevolking die geen bruine vetten hebben is er de mogelijk om de lichaamscellen te manipuleren deze te produceren.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen verkiezen steeds kleinere auto's


Vrouwen verkiezen steeds kleinere auto's





De Opel Corsa is de populairste auto bij vrouwen, daarna volgen de Volkswagen Golf en Polo. Uit Nederlands onderzoek blijkt dus dat vrouwen een duidelijke voorkeur hebben voor kleine auto's.

Vrouwen jonger
Vrouwen kopen ook steeds vaker een zuinige wagen, exemplaren 's als Toyota Aygo, de Peugeot 107 en de Citroën C1 winnen aan populariteit, dat meldt De Telegraaf. Een niet verrassend resultaat is dat mannen veel vaker dan vrouwen een monovolume, auto met grote kofferbak of terreinwagen kopen. Wel opvallend is dat vrouwen zich veel jonger een nieuwe wagen aanschaffen dan mannen. Van iedereen die dit jaar een nieuwe auto kocht, was 40 procent van de vrouwen jonger dan 45 jaar, bij mannen was dit slechts 22 procent.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Natuur maakt je gelukkig


Natuur maakt je gelukkig





Mensen die veel tijd doorbrengen in de natuur zijn meer ontspannen, blijer en gelukkiger. Uit Nederlands onderzoek blijkt dat een natuurfoto ook hetzelfde effect op je welzijn heeft als een boswandeling.

Foto, geur of geluid
Uit het onderzoek blijkt dat mensen stress ontvluchten in de natuur, meldt De Telegraaf. Ze gaan dan wandelen in het park, op het strand of in de tuin zitten. Dit heeft namelijk een positief effect op het welzijn en het humeur. Het laat je ontspannen omdat je kunt vluchten van de dagelijkse sleur. Wat dan weer een positief effect op je gezondheid heeft en zorgt dat je efficiënter gaat werken. Ook toont het onderzoek aan dat je niet meteen uren moet reizen om de positieve invloed van de natuur te beleven. Blijkbaar maakt een foto, geluid of geur uit de natuur dezelfde gevoelens los.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorbije nacht was warmste van het jaar

Voorbije nacht was warmste van het jaar


http://img34.imageshack.us/img34/8100/warmstenacht.jpg



In Ukkel is het kwik de voorbije nacht niet onder 22,6 graden Celsius gezakt. Dit is de warmste nacht van 2009 en één van de warmste van minstens de voorbije 6 jaar, laat meteoroloog David Dehenauw weten.

Record niet gesneuveld
Het absoluut record van 23,1 graden voor de hoogste minimumtemperatuur in Ukkel, van 2 juli 1952 en 13 juli 1923, is echter niet gesneuveld.

Bevekom
In Bevekom ging het kwik zelfs niet onder 23,7 graden, meteen de warmste plek van het land de voorbije nacht. Het koudst was het in Elsenborn met 13 graden.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frietjes gezondere snack dan chips


Frietjes gezondere snack dan chips


http://img199.imageshack.us/img199/4783/friet.jpg



Chips bevatten 510 calorieën per gram, terwijl dat bij frietjes slechts 350 calorieën per 100 gram is. Ook bevatten chips bijna drie keer zoveel vet.

Geribbeld is beter
Als je zin hebt in een vettige snack, kies je dus beter voor frietjes, zonder saus natuurlijk, dan voor chips. Light chips zijn al een betere optie, maar bevatten nog steeds 450 calorieën en 25 procent vet, dat meldt Bodytalk. Ben je op dieet, dan zijn geribbelde varianten ook beter dan de dunne soorten, want deze nemen minder vet op. Ook aardappelsnacks die in de oven gebakken worden zijn minder vetrijk, maar daar zitten dan wel weer meer suikers in.




» Reageer (0)
19-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verboden te stinken in Brits pretpark


Verboden te stinken in Brits pretpark

Waar gaan we naartoe...!!! Misschien lopen we binnenkort allemaal met een masker op om de luchtjes te zuiveren...!!!




Wanneer de temperaturen boven de 25 graden komen, verbiedt een Brits pretpark de armen omhoog te houden omdat de lichaamsgeurtjes dan ondraaglijk worden. "We ontvangen dan veel klachten", zegt Mike Vallis, directeur van Thorpe Park aan De Telegraaf. "Onze attracties zijn echt eng en mensen zweten meer door de angst."

Overlast
Vanaf vandaag is het bezoekers van een Brits pretpark verboden met hun armen in de lucht in de achtbaan te zitten. Reden: de directie van pretpark Thorpe Park in Chertsey (Surrey) wil niet langer dat onprettig ruikende mensen hun buren tijdens een ritje tot overlast zijn.

Buiten
Vandaag worden recordtemperaturen bereikt in Engeland. Aangezien er in het park een aantal spannende attracties gedaan kunnen worden, ligt het in de lijn der verwachting dat daarbij flink getranspireerd wordt. Maar met waarschuwingsborden worden bezoekers er nu op gewezen dat het niet op prijs wordt gesteld dat de armen de lucht in gaan. Degenen die de waarschuwingen negeren, worden uit het park verwijderd.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lezen maakt vrouwen gelukkiger dan seks


Lezen maakt vrouwen gelukkiger dan seks





Vrouwen lopen negatiever rond dan mannen. Uit een Nederlandse enquête van Psychologie Magazine blijkt dat vrouwen hun positivisme halen uit de partner, kinderen, vrienden en het lezen van een boek.
Seks als geluksbrenger staat bij de dames pas op de elfde plaats.

Te negatief
Wie positief in het leven staat, leeft gezonder en prettiger. De Amerikaanse psycholoog Fredrickson berekende zo dat een gelukkig leven gewaarborgd is als er tegenover drie positieve gevoelens slechts 1 negatief gevoel staat. Die positiviteitsratio lijkt volgens de enquête onder 400 Nederlanders veel te laag. 58 % heeft te weinig positieve gevoelens. Daarbij scoren dames slechter dan mannen. Ook jongeren zijn minder content dan ouderen.

Kinderen
Waar we wel gelukkig van worden, hangt duidelijk af van het geslacht. Mannen krijgen het meest positieve gevoelens van de omgang met de partner (50%). Seks staat op de tweede plaats (47%), muziek beluisteren op de derde plaats. Anders is het met de dames. Niet de seks kan haar het gelukkigst maken, wel de partner en de kinderen. Kinderlozen ervaren daardoor ook duidelijk meer negatieve gevoelens.

Negativisme blijkt een typische 'vrouwenkwaal'. Volgens psychologe Fredrickson komt dat omdat vrouwen hun gevoelens 'extremer' ervaren.

Werken
Vrijwel alle ondervraagden worden ongelukkig van het huishouden (61%), de trip van en naar het werk (47%), werken (37%), omgang met de schoonfamilie (34%) en de krant lezen (33%).




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!