Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




16-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6.500 wandelaars brengen Dodentocht tot goed einde


6.500 wandelaars brengen Dodentocht tot goed einde


http://s1.gva.be/imgpath/assets_img_gva/2009/08/15/624410/6-500-wandelaars-brengen-dodentocht-tot-goed-einde_5_460x0.jpg



De veertigste editie van de Dodentocht is een overrompelend succes geworden. Een recordaantal van 10.800 deelnemers waagden zich vrijdagavond aan de start in Bornem. Zowat 6.500 onder hen legden de afstand van 100 km binnen tijd af.

In de nacht van vrijdag op zaterdag vielen ze bij bosjes. Heel wat deelnemers waren te zomers gekleed voor de nacht en hadden niets warmer voorzien. Dat was nefast voor de spieren. De hulpverleners van het Rode Kruis hadden dan ook de handen vol, maar verzorgden hier en daar ook heel wat blaren.
Drie provincies

Overdag was de hitte voor velen de spelbreker. Maar de organisatie had voorzorgsmaatregelen getroffen. "We hebben zo'n 20.000 liter water verdeeld over alle bevoorradingsposten", zegt organisator Harry De Ceulaerde. "Vooral langs de Scheldedijken was het erg zwaar voor de wandelaars."



http://albums.gva.be/publish%5CAankomst%20dodentocht%5CPR%5CRUG200908150478_.JPG



De Dodentocht, honderd kilometer lang, bracht de deelnemers door Antwerpen, Vlaams-Brabant en Oost-Vlaanderen. omstreeks 8 uur waren de eerste lopers al terug binnen. Zo'n 100 mensen legden de Dodentocht al lopend af. In de loop van de voormiddag kwamen ook de eerste wandelaars binnen.

Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) deed ook mee. Hij bereikte de finish om 20.36 uur en kreeg net als alle andere 6.500 deelnemers die de finish bereikten een ananas.(br.Gazet van Antwerpen)



http://albums.gva.be/publish%5CAankomst%20dodentocht%5CPR%5CRUG200908150480_.JPG







» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is 32 jaar geleden dat Elvis Presley


Het is vandaag 32 jaar geleden dat Elvis Presley

op 42-jarige leeftijd overleed.

Om Jailhouse Rock van hem te beluisteren druk op de foto








Elvis Aaron Presley werd op 8 januari 1935 geboren in een arm arbeidersgezin in Tupelo (Mississippi). en stierf 16 augustus 1977) .Het gezin Presley verhuisde in 1948 naar Memphis (Tennesee). Om de kost te verdienen werkte de jonge Elvis als vrachtwagenbestuurder, maar hij zou een wereldster worden. Achter het grote succes van Elvis Presley stond ene Tom Parker, die honderd jaar geleden (26 juni 1909) werd geboren in Breda.
Van de vrachtwagen naar de muziek


De eerste muzikale invloeden kreeg Elvis van de pop- en countrymuziek, van de gospelmuziek en van de zwarte R&B. In 1954 nam hij bij het legendarisch Sun-label zijn eerste single That’s  allright,  mama op, die een regionale hit werd. Zijn optredens waren voor die tijd controversieel door zijn schokkende bewegingen en swingende heupen. Dat was voor het eerst te zien in Jacksonville in mei 1955. Het bezorgde hem de bijnaam ‘Elvis the Pelvis’. Veel Amerikaanse jongeren vonden het geweldig, de oudere generatie kon de bad  influence van deze truck  driver weinig waarderen.
‘Colonel’ Tom Parker als manager


In 1955 tekende Elvis een contract met manager Colonel Tom Parker. In werkelijkheid was dit de Nederlander Dries van Kuijk (1909-1997). Hij was in 1929 illegaal de USA binnengekomen en gebruikte een valse naam en titel. Deze geheimzinnige ‘man achter de schermen’ nam Elvis onder zijn hoede en bracht hem onder bij het grote RCA-label. Toen begon het succes pas echt met een lange serie hits. Wereldwijd werden er miljoenen van zijn singles en albums verkocht. Tom Parker had in het contract bedongen een kwart van Elvis’ inkomsten te mogen incasseren. Hij werd er schatrijk door. Elvis zelf kocht in 1957 het Graceland-landgoed in Memphis, waarop een landhuis met meer dan twintig kamers stond.
Carrière in de jaren ‘60


In 1958 werd Elvis Presley als dienstplichtige in Duitsland gelegerd. Doordat hij al veel nummers ‘op de plank had liggen’ bleef hij talloze hits scoren. Na twee jaar militaire dienst was hij nog onverminderd populair en kon hij de tournees hervatten. Tot 1961, toen hij stopte met optreden en jarenlang vooral in films speelde. Die in totaal ongeveer dertig muziekfilms leverden weer hits op. Het publiek kon hem dus blijven zien, zij het in de bioscoop.
Persoonlijk leven


Ondanks het grote succes en zijn populariteit leidde Elvis op Graceland in een kring van intimi toch een eenzaam bestaan. Jarenlang studiowerk doen en op aandringen van Tom Parker films maken die hij zelf niet goed vond gingen tot frustraties leiden.
In 1967 trouwde Elvis met Priscilla Ann Beaulieu. Een jaar later werd hun dochter Lisa Marie geboren. Het huwelijk hield zes jaar stand; in 1973 deelde Elvis mee te gaan scheiden. Inmiddels was echter zijn zelfvertrouwen ondermijnd, het managent faalde en hij kwam in financiële problemen door contractuele missers. Deze frustratie leidde tot buitensporig eetgedrag en drugsgebruik.
De jaren ‘70


Tegen de zin van Tom Parker nam Elvis in 1968 een televisieshow op en een jaar later verscheen hij in Las Vegas weer op de bühne. In de jaren die volgden bleef hij veel optreden, deels uit financiële noodzaak. Zijn privéleven werd een hot  item in de roddelpers: de scheiding, zijn vadsigheid en het drugsgebruik waren dankbare onderwerpen. De aankondiging van het allesonthullende boek Elvis:  what  happened? in 1977 maakte het voor Elvis wellicht onmogelijk verder te leven. Op 16 augustus werd de 'King of Rock & Roll' dood aangetroffen op Graceland. Hij was 42 jaar geworden. Omdat het rapport over de doodsoorzaak geheim bleef, weet het publiek nog altijd niet precies waaraan hij overleed. Het heeft bijgedragen aan de mythevorming rond zijn persoon.
En Elvis Presley leeft voort


Onmiddellijk na zijn overlijden werd het opnieuw uitgebrachte Wooden  heart een enorme hit en zijn platen bleven verkopen. Colonel Tom Parker ging met zijn zakelijk instinct direct aan de slag om zoveel mogelijk munt te slaan uit Elvis’ overlijden. Dat leidde tot enkele rechtszaken met diens erfgenamen. Begin jaren ’80 kwamen de partijen tot een akkoord.
In 1982 ging Graceland als museum voor het publiek open. Honderdduizenden bezoeken jaarlijks deze ‘bedevaartplaats’ in Memphis. Zij kunnen er ook Elvis’ graf bezoeken. Inmiddels zijn er honderden boeken over Elvis Presley verschenen. Hij is nog steeds een van de meest verkochte popartiesten aller tijden. Overal ter wereld lopen look-alikes rond die de herinnering aan de ‘King’ levend houden.






» Reageer (0)
15-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De tien plaatsen om vrouwen te ontmoeten


De tien plaatsen om vrouwen te ontmoeten





Vanaf een bepaalde leeftijd lijkt het veel moeilijker een partner te ontmoeten. Je werkt, je vriendenkring is stabiel en de kans op 'vers bloed' lijkt miniem. Op café gaan, naar een koffiebar gaan, sporten of het winkelcentrum: dat zijn nog de opties. Mannensite Askmen.com somt tien onbekende plaatsen op om vrouwen te ontmoeten. "Aan deze plaatsen had je zelf nog niet gedacht, maar je zou er als de bliksem naartoe moeten gaan," klinkt het op de website.

1) Danslessen

Ooh, we horen je al gniffelen daar achter je computer. Dansen, dat is toch iets voor mietjes? En daarbij: jij kan niet dansen. Mis en mis, en motivatie is de sleutel. Vrouwen voelen zich aangetrokken tot mannen die kunnen (en durven) dansen, dus daar kan je kostbare punten scoren.

Wie de basis nog onder de knie wil krijgen, kan zich best inschrijven voor een swing of salsa-les. Wie durft gaat voor de erotische topper: de tango. Let wel dat je je inschrijft voor een les die meer singles dan koppels aantrekt, anders wordt de partnerkeuze wel heel moeilijk.

2) Wijnproeverijen

Meer stijl dan een biertje in een café, en dat trekt ook een ander soort vrouwen aan. Hoogopgeleid, elegant en intelligent: zo'n vrouw wilde je toch altijd al? Wordt het niets met de vrouwen op de wijnproeverij, dan heb je alvast wat extra kennis opgedaan om de volgende keer op restaurant te etaleren. Let op je houding: doe niet neerbuigend over wijn of probeer niet te scoren als je er niets van kent. Hou je echt niet van wijn: blijf er dan weg. Ken je niets van weg: zeg dat dan gewoon. Wie wil leren kan op sympathie rekenen van vrouwen.

3) Ga wandelen met de hond

Net als een baby is een hond een vrouwenmagneet. Ze zullen je aanspreken over zijn ras, zijn vacht en zijn speelsheid. Wie kan, gaat ook best naar een park of een hondenveldje. Die dit regelmatig en je ziet ook steeds dezelfde vrouwen opduiken. Niet voor wie allergisch is of honden haat. Je valt zo door de mand!

4) Begeleide wandeling

Hang de toerist uit in eigen stad of land, en boek een toeristenwandeling in een of ander thema. Zo leer je eens een andere wijk kennen, kom je in dat museum waar je altijd al wilde naartoe gaan en wie weet is het gezelschap wel leuk?

5) Acteerles of plaatselijke toneelvereniging

In deze omgeving heb je meestal veel plezier en interageer je met verschillende mensen vanuit verschillende rollen. Perfect om een beetje te flirten en grapjes te maken. En wie weet sla jij wel de hoofdrolspeelster aan de haak...

6) Fitnesslessen

In lessen BBB, yoga, pilates of zumba vind je altijd een overwicht aan vrouwen. De ideale kans voor een man om toe te slaan. Laat je niet kennen, en hou vol. Deze oefeningen zijn ook goed voor jouw lijf. Gewichten heffen is misschien stoerder voor je vrienden, maar vrouwen vinden er helemaal niets aan.

7) Vrijwilligerswerk

Zet je (oprecht!) in voor je wijk of een achtergestelde groep. Ga soep opdienen in een gaarkeuken, leer allochtone vrouwen lezen of wees een luisterend oor. Je helpt er iemand mee, het maakt je dankbaar en je toont dat je een gouden hart hebt. Let wel: doe dit niet enkel om vrouwen te versieren, want je valt zo door de mand!

8) Groepsreizen

Het lijkt altijd zo zielig om alleen op een groepsreis te gaan, maar waarom dan wel? Het wil niet zeggen dat je geen vrienden hebt! Maar reizen met een groep mensen die al tenminste een of enkele interesses delen vergemakkelijkt het contact. Samen iets meemaken, schept ook al een band. En foto's zijn altijd een goede reden om achteraf eens af te spreken, of elkaar toe te voegen op Facebook.

9) Word online actief

En we bedoelen niet op een datingsite, maar wel op sites die je interesses weerspiegelen. Sluit je aan bij een boekensite, restaurantsite of muzieksite en verdedig enthousiast je voorkeuren. Let wel: kwets anderen niet in een discussie of lach hen niet uit met hun eventuele voorkeuren. Over smaken en kleuren kan je immers niet discussiëren.

10) Blind dates

Het is een grote sprong in het donker, en ja, het kan enorm tegenvallen, maar de waarheid is wel dat de meeste mensen hun toekomstige partner ontmoeten via vrienden, familie of kennissen. Trouwfeesten, verjaardagsfeesten of blind dates: zeg gewoon ja, en ga ervoor.






» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gen bepaalt hoeveel slaap je nodig hebt


Gen bepaalt hoeveel slaap je nodig hebt





Een mutatie van een bepaald gen zorgt ervoor dat je na slechts 6 uur slaap al uitgerust bent. Dat ontdekten Amerikaanse onderzoekers.

Gezond
De onderzoekers bestudeerden genetisch gemanipuleerde muizen met het gen. Uit onderzoek bleek dat ze minder sliepen en langer wakker bleven. Ook bleken ze minder slaap nodig te hebben om te recupereren wanneer ze eindelijk konden rusten. Volgens de onderzoekers zou het gen muizen helpen het slaaptekort te overwinnen door ze net genoeg te slapen om gezond te blijven.

Heel zeldzaam
"Het meest interessante is dat deze genetische mutatie leidt dat een verandering in het menselijk gedrag. Dit resultaat opent heel wat nieuwe deuren. Veel mensen die slechts zes uur slapen, storten uiteindelijk in door vermoeidheid. Mensen die kunnen overleven met zo weinig slaap, zijn heel zeldzaam", aldus slaapexpert Richard Simon

Medicatie
Nu onderzoeken de wetenschappers of het mogelijk is een pil te maken dat de effecten van het gen nabootst. "Deze medicatie is volgens mij veilig omdat de mensen die het gen dragen gezond zijn", aldus de onderzoeker.





» Reageer (0)
14-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedachte aan kopje thee of koffie kalmeert je


Gedachte aan kopje thee of koffie kalmeert je




Thee bevat verschillende ingrediënten die stress verminderen, maar uit Brits onderzoek blijkt nu dat het ritueel rond het maken van koffie en thee ons al kalmeert. Mensen ontspannen al vanaf het moment dat ze het water op het vuur zetten.

Minder stress
Mensen associëren thee en koffie zo met troost dat het denken aan een kopje ons al beter doet voelen. Wetenschappers gaven 42 mannen en vrouwen moeilijke wiskundige oefeningen om op te lossen. Vervolgens kreeg de helft van hen thee en de andere helft water. Daaruit bleek dat degenen die water dronken na de oefening 25 procent meer stress hadden achteraf. Uit een rondvraag bleek dat gedachte van thee op het einde had geholpen om de stress van het experiment van hen af te zetten. Ook waren de theedrinkers kalmer voor de oefening. Onderzoeker Malcolm Cross: "Het geheugen is verbonden met veel dingen: smaak, geur en beelden. Blijkbaar associëren onze hersenen thee met ontspanning."

Britten en thee
Een enquête bij 3.000 mannen en vrouwen steunt de resultaten van dit onderzoek. In een stresserende situatie zullen Britten eerder een tas thee zetten dan raad aan hun ouders te vragen. In Groot-Britannië zit thee ingebakken in de cultuur, daarom maakt het bij de bevolking deze sterke gevoelens los. (br.hln)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitslapen is gevaarlijk


Uitslapen is gevaarlijk


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/mooieslaapster.jpg?t=1250248118



Hmmm uitslapen. De belangrijkste gebeurtenis in je vakantie is je wekker niét zetten, en wakker worden wanneer je wakker wordt, of ten minste zin hebt om op te staan. Ruim 51.000 fans heeft de fanpagina voor 'even blijven liggen' op Facebook, 'uitslapen' doet met 53.000 fans even goed. Wereldwijd heeft de pagina voor 'sleeping in' ruim 230.000 fans.

Het volstaat te zeggen dat veel mensen graag uitslapen. Maar gezond is het niet: het verstoort je slaappatroon, en je zou dubbel zoveel kans lopen om alzheimer te ontwikkelen. Dat blijkt uit Spaans onderzoek bij 3.826 mannen en vrouwen ouder dan 65.

Dutjes of blijven liggen
Elk van de ondervraagden werd vragen voorgelegd over gezondheid en levensstijl, waaronder ook hoeveel uren ze per dag sliepen inclusief middagdutjes. De vrijwilligers werden vervolgens 3 jaar lang gevolgd. Tijdens die periode werd bij 140 personen Alzheimer of een andere vorm van dementie vastgesteld.

Wie meer dan acht uur per dag slaapt, liep dubbel zoveel kans. Dat gold zowel voor wie lang blijft liggen 's ochtends als wie 's middags een dutje doet. De vraag is alleen of het geldt vanaf een bepaalde leeftijd of het altijd gevaarlijk is.



Een vroeg teken?
Ook de reden voor het verband, is de wetenschappers niet helemaal duidelijk. Slapen is immers nodig om je geheugen beter te maken. Nu blijkt ook dat te veel slapen je geheugen kan beschadigen. Misschien is overmatig slapen een vroeg teken van Alzheimer of dementie.

Anderzijds kan veel slapen ook wijzen op een depressie, wat op zijn beurt dementie (mee) doet helpen ontstaan. Een middagdutje zou dan weer de hormonale balans van het lichaam verstoren en op die manier de kans op een vorm van dementie te verhogen.

Er is geen kuur om alzheimer of dementie te genezen. De hersenen bezig houden met puzzels en kruiswoordraadsels, veel fruit, groenten, noten en vette vis eten zijn de meest voorkomende aanbevolen maatregelen.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mysterie ontsluierd: waarom flamingo's op één poot staan


Mysterie ontsluierd: waarom flamingo's op één poot staan


 


Het is een van de simpelste maar meest raadselachtige mysteries van de natuur: waarom staan flamingo's zo graag op één poot?
Die vraag houdt biologen al jaren bezig en hoewel er tal van theorieën bestaan, is er nog nooit een sluitende verklaring gegeven.

Lichaamstemperatuur regelen
Twee wetenschappers die Caribische flamingo's in gevangenschap uitgebreid bestudeerden, menen dat ze eindelijk het sluitende antwoord hebben gevonden: flamingo's staan op één poot om hun lichaamstemperatuur te regelen.

Links of rechts?
Matthew Anderson en Sarah Williams, vergelijkingspsychologen aan de universiteit van Philadelphia, bestudeerden in de eerste plaats de lateraliteit van flamingo's: tonen ze een voorkeur voor deze of gene kant van hun lichaam om bepaalde taken uit te voeren, zoals mensen rechts- of linkshandig zijn?







Links is agressief
Ze stelden vast dat flamingo's verkiezen hun hoofd te laten rusten aan één kant van hun lichaam. Bovendien bepaalt die kant hoe agressief de dieren zijn tegenover soortgenoten. Vogels die hun hoofd aan de linkerzijde van hun lichaam laten rusten, zijn agressiever.

Hoewel flamingo's hun hoofd liefst rechts van hun lichaam laten rusten, hebben ze geen voorkeur op welke poot ze gaan staan.

Eerdere verklaringen ontkracht
Daarna onderzochten de wetenschappers of het staan op één poot de dieren hielp de vermoeidheid in hun poten te verminderen, of de dieren in staat stelde sneller op te vliegen bij dreigend gevaar. Deze twee verklaringen bleken geen hout te snijden: onderzoek wees uit dat het de dieren meer energie en tijd kost om vanop één poot op te vliegen dan vanop beide poten. De dieren bleken ook geen voorkeur te hebben op welke poot te staan. Dat het staan op één poot het evenwicht van de dieren bevordert, bleek ook niet te kloppen.

Liefst in water
De onderzoekers stelden wel vast dat de dieren liever in water op één poot staan dan op de grond. "Gezien water meer lichaamswarmte opneemt, nemen we aan dat de dieren op één poot staan om hun lichaamstemperatuur te regelen. Mochten ze beide poten in het water houden, zouden ze te veel lichaamswarmte verliezen, vooral omdat ze zo veel tijd wadend doorbrengen. Onze resultaten leveren het definitieve bewijs dat thermoregulatie de voornaamste functie is van het op één poot staan", aldus Anderson.

Wisselen
Flamingo's wisselen vaak van poot waarop ze staan om te vermijden dat één poot te koud zou worden. "Mochten ze altijd op dezelfde poot staan, zouden ze meer lichaamswarmte verliezen en zouden ze hun pootweefsel kunnen beschadigen door de koude".

Aangenomen wordt dat andere vogels die ook vaak op één poot staan, zoals reigers, ooievaars en eenden, dat om dezelfde reden doen.



http://www.hln.be/static/FOTO/pe/14/6/11/media_xl_991871.jpg




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Single vrouwen vallen op bezette mannen


Single vrouwen vallen op bezette mannen




Vrijgezelle vrouwen zijn meer geïnteresseerd in mannen die al een relatie hebben. Dat blijkt uit recent Amerikaans onderzoek. Bij mannen heeft de burgerlijke status van een potentiële partner geen invloed op hun keuze.

Burgerlijke status
De deelnemers van het onderzoek kregen foto's te zien van gemiddeld aantrekkelijke mannen of vrouwen. Van sommigen op de foto werd gezegd dat die persoon al een relatie had. Vervolgens moesten deelnemers zeggen hoe geïnteresseerd ze waren in een relatie met hem of haar. 90 procent van de single vrouwen bleken meer geïnteresseerd te zijn in iemand met een vaste partner, bij vrijgezellen was slechts 59 procent geïnteresseerd. Bij mannen blijkt de burgerlijke status geen invloed te hebben op de partnerkeuze.

Voorgeselecteerd
"De resultaten van dit onderzoek bewijzen dat vrijgezelle vrouwen eerder een man willen verleiden die niet bereikbaar is voor hen", aldus onderzoeker Burkley. "Dat een bezette man waarschijnlijk geen moeite heeft zich te binden en al door een andere vrouw is 'voorgeselecteerd' kan een verklaring zijn.





» Reageer (0)
13-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen verkiezen man als baas wegens minder humeurig


Vrouwen verkiezen man als baas wegens minder humeurig





Twee derde van de vrouwelijke werknemers in Groot-Brittannië zegt dat ze liever een man als baas hebben. Hij heeft volgens hen meer autoriteit, spreekt vaker rechtuit en is beter in het maken van beslissingen dan vrouwelijke tegenhangers.

Minder humeurig
Uit een enquête bij 2.000 vrouwen die vol- of deeltijds werken blijkt dat 62 procent een mannelijke baas verkiest omdat ze minder last hebben van humeurigheid en persoonlijke problemen niet mee naar het werk nemen. Eén op de zes met een vrouw als baas ervoer onderliggende spanningen met hen. Het vrouwelijke geslacht zou wel beter zijn in het delegeren en het geven van complimentjes. Vier op de tien met een vrouwelijke baas zegt dat ze het beter zou doen dan haar overste.

Voor- en nadelen
"De resultaten van deze enquête zijn interessant omdat ze de voor- en nadelen blootleggen van beide geslachten. Vrouwen zijn goed in het omgaan met de persoonlijke problemen van hun personeelsleden, mannen zijn beter in het besturen van het 'schip'. Ze hebben ook een bredere, algemene kijk op de toekomst van een bedrijf. Vrouwen kunnen beter luisteren dan mannen, daarom gaan ze beter om met moeilijke situaties. Uit de enquête blijkt dat mannen wat harder en gedrevener zijn, maar dat is niet altijd de aanpak die nodig is in een bedrijf", aldus een onderzoeker. (br.hln)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo word je een echte dame


Zo word je een echte dame






Programma's die draaien rond het bijbrengen van etiquette zijn in Groot-Brittannië ontzettend populair. Boeken die tips geven om je te gedragen als een echte dame in de moderne maatschappij schieten als paddenstoelen uit de grond. Goede manieren zijn terug.

Promiscue
Vrouwen wonnen de laatste halve eeuw aan vrijheid, met anticonceptie, scheidingen en tal van carrièremogelijkheden. Maar daarmee lijken ze ook hun goede manieren te hebben verloren. De jongere generatie vrouwen staat bekend als een zuipende en promiscue bende.




 



Moeilijker nu

Dames van adel hadden lang het imago saai te zijn, ze moesten enkel handen schudden, praten over koetjes en kalven en walsen om zo een rijke man aan de haak te slaan. Ook rustte er een enorme druk op hun schouders en werd er van hen verwacht het goede voorbeeld te geven. Misschien daarom dat goede manieren in verval zijn geraakt, want weinig meisjes weten wat etiquette inhoudt. Ook is het voor jonge vrouwen van vandaag moeilijk om aan zoveel verleidingen als seks, drugs en drank, te weerstaan. Verder zjin met de komst van het internet en gsm, de basisbeginselen van etiquette steeds belangrijker, want er worden steeds vaker fouten tegen gemaakt.

Tips voor moderne vrouwen
Goede manieren zijn echter weer aan een opmars bezig. Het aantal boeken die moderne vrouwen proberen etiquette bij te brengen stijgt razendsnel. Auteurs als Magda Berman en Kevin Strubbe leren je wat je moet doen om beleefd te zijn na een onenightstand of wat goede onderwerpen zijn voor een eerste date. Zo raadt de Britse etiquette-expert Fleur Britten aan: "In donkere steegjes elkaars intieme delen betasten is niets voor een dame, dwing ook nooit een taxi-chauffeur getuige te zijn van je seksuele escapades. Met Michelle Obama hebben jonge vrouwen nu een goed voorbeeld. Zij is een warme, open, dame die trouw blijft aan zichzelf. Dita Von Teese is een burleske danseres, toch is ze nooit ordinair of vulgair, maar een prachtig rolmodel om meisjes te leren hoe sexy te zijn."









Wat is een dame?
Of ze nu getrouwd is of vrijgezel en onafhankelijk van haar sociale status, een dame is stipt, eerlijk en denkt eerst aan anderen. Dame Anne de Courcy zegt dat het innerlijke veel belangrijker is dan het uiterlijk. "Je kunt nog steeds in een joggingbroek en sportschoenen een dame zijn. Manieren zijn veel belangrijker, je moet mensen op hun gemak stellen, ze een gevoel geven dat ze welkom zijn. Het is een kwestie van anderen op de eerste plaats te zetten. Een echte dame mag heel boos worden op haar baas als ze daar de juiste reden voor heeft, maar zal nooit een ober, een kamermeisje of iemand die geen weerwoord kan bieden uitkafferen." (br.hln)






» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw gooit mok thee naar Mona Lisa


Vrouw gooit mok thee naar Mona Lisa





In Parijs is een Russische vrouw opgepakt nadat ze een mok met thee naar de Mona Lisa had gegooid. Ze smeet de keramieken mok over de hoofden van toeschouwers recht naar het wereldberoemde schilderij in het Louvre, weet de Daily Mail.

Het incident vond plaats op twee augustus, maar werd nu pas bekendgemaakt. Het schilderij van Leonardo Da Vinci werd niet beschadigd. Het wordt beschermd door kogelvrij glas, dat ook keramieken mokken tegenhoudt.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marie-Rose Morel verlost van baarmoederkanker


Marie-Rose Morel verlost van baarmoederkanker


http://img198.imageshack.us/img198/6598/marierosemorel.jpg



Vlaams Belang-politica Marie-Rose Morel heeft verlossend nieuws gekregen van het Leuvense UZ Gasthuisberg. "De tumor is weg. De liesklieren zijn kankervrij", zo laat Morel weten. "Vandaag is dag één van de 1.825 dagen die me scheiden van de zekerheid volledig kankervrij te zijn. Maar ik voel dat deze veldslag beslissend was voor de oorlog."

Morel maakte in eind januari 2009 bekend dat ze baarmoederkanker had. De dokters hadden haar toen een overlevingskans van nog geen 10 procent gegeven.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kanker wordt langste hond ter wereld fataal


Kanker wordt langste hond ter wereld fataal





De langste hond ter wereld is in Californië overleden aan de gevolgen van kanker. Gibson was uitgerekt 2,20 meter lang. Als hij op zijn vier poten stond, was hij nog steeds 1,08 meter hoog. Al meer dan vijf jaar prijkte hij in het Guinness Book of Records.

In april werd kanker vastgesteld bij de hond. Zijn rechtervoorpoot werd meteen geamputeerd, en Gibson kreeg chemotherapie. Toch bleef de ziekte zijn reusachtige lichaam aantasten. Vorige week werden uitzaaiingen in de longen en het ruggenmerg ontdekt. Zijn bazin besloot de hond te laten inslapen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britse professionele bedelaars verdienen tot 230 euro per dag


Britse professionele bedelaars verdienen tot 230 euro per dag






In Groot-Brittannië waarschuwt de politie voor valse bedelaars die helemaal niet hulpbehoevend zijn. Agenten in Leicester ontdekten dat geen enkele van de twintig bedelaars die ze de voorbije twee weken hadden gecontroleerd, echt dakloos is. Het gaat om mensen met een huis en een baan die een beetje willen 'bijverdienen', en na hun normale job met vodden aan op straat gaan bedelen.

Veel geld
Volgens sergeant Adrian Underwood zouden sommige bedelaars op een vrijdag- of zaterdagavond zo'n 200 pond of 230 euro binnenrijven. Wie dat wekelijks twee avonden doet, 'verdient' zo 21.000 pond of 24.400 euro extra in een jaar, meldt de Daily Mail. "We beschikken over informatie dat een jonge vrouw bedelt om een nieuwe keuken te kopen," zegt Underwood.

Politie
De politie in Leicester verstrengt de controles, en zegt mensen te zullen oppakken bij een derde overtreding.





» Reageer (0)
12-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ouders ontwijken vaak moeilijke vragen van kinderen


Ouders ontwijken vaak moeilijke vragen van kinderen





Acht op de tien Britse ouders stond al eens met de mond vol tanden door een moeilijke vraag die hun kind stelde, dat blijkt uit een recent onderzoek. Veel ouders ontwijken dit door ze naar hun partner te sturen.

Vragen
60 procent van de ouders kreeg al de vraag: "Waar komen baby's vandaan?" Verder blijken "Wat veroorzaakt een regenboog?" (43 procent), "Waarom is de lucht blauw?" (30 procent) populair te zijn bij kinderen. Andere moeilijke vragen zijn: "Waar gaan bijen in de winter?", "Wat is een boer?"," Waar komen snottebellen vandaan?"

Antwoord
Meer dan de helft van de ouders zegt dat kinderen meer weten over wetenschap dan zijzelf. Een vijfde voelde zich dom wanneer hun kroost een vraag stelde waarop ze het antwoord niet wisten. De meest populaire strategie om een moeilijke vraag te ontwijken is: "Vraag je het aan je moeder (of vader)". 20 procent van de ouders zei dat ze het wel zouden uitleggen als het kind ouder is. Vaders vinden makkelijker een antwoord uit dan moeders. Zij beloven eerder een antwoord later, in de hoop dat hun kinderen het snel vergeten.

Positieve eigenschap
Onderzoekster Lindsey Fallow: "Kinderen zijn ontzettend nieuwsgierig, ze stellen voortdurend vragen over de wereld rond zich. Het is een positieve eigenschap, maar sommige ouders raken in de war als ze het antwoord niet weten."





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lachspieren beïnvloeden gevoel voor humor


Lachspieren beïnvloeden gevoel voor humor




De lachspier ofwel de zygomatic major heeft invloed op het gevoel voor humor. Iemand die zijn lachspieren niet kan gebruiken, vindt plaatjes en situaties minder grappig dan mensen die wel over hun lachspieren kunnen beschikken, dat blijkt uit Nederlands onderzoek.

Grappige woorden
De onderzoekers lieten proefpersonen woorden lezen. Het bleek dat de lachspier onbewust werd geactiveerd bij woorden die te maken hebben met humor, zoals grappig, glimlach en schateren. Bij andere woorden bewoog de lachspier niet. Daarna lieten de wetenschappers cartoons zien. Tussendoor flitsten woorden voorbij die de lachspieren activeerden. Een deel van de groep had een pen in de mond en kon daardoor de lachspier niet gebruiken. Deze groep vond de cartoons beduidend minder leuk dan de groep die vrijuit kon lachen. Ook nadat de pen uit de mond was gehaald, vond de groep de plaatjes niet zo grappig als de andere proefpersonen.

Volgens de vorsers biedt dit onderzoek nieuwe inzichten in de neurobiologische basis van taal.(br.hln)






» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Baby met vier armen en benen vereerd als godheid in Nepal


Baby met vier armen en benen vereerd als godheid in Nepal


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Baby-met-vier-armen.jpg?t=1250085974



In Kathmandu wordt een baby met vier armen, vier benen en twee buikjes vereerd als een godheid. Risab kwam eind januari ter wereld in een bergdorpje in de Himalaya. Sinds zijn geboorte trekken massa's pelgrims op bedevaart naar zijn geboortedorp Ramechhap. Ze vereren hem als reïncarnatie van de hindoegod Ganesha. Toch kan het weldra afgelopen zijn met de zeven maanden oude Risab. Als hij niet snel geopereerd wordt, is zijn einde nabij.

Geldoffers
"Sommigen komen ons kindje bezoeken en maken dan geldoffers. Vaak geven ze ons ook kleren en eten", zegt de 32-jarige papa Rhiki Ghimire. Meer dan 5.000 pelgrims zijn het kindje al komen begroeten. Sommigen hadden daar zelfs een reis van tientallen uren voor over. De familie Ghimire leeft met zijn vijven op 2.000 meter hoogte tussen de geiten en de kippen in een kaduuk kamertje.

Operatie
"We weten dat hij moet geopereerd worden om levensvatbaar te blijven maar we hebben er gewoon geen centen voor. De operatie die hij zal moeten ondergaan is ook geen lachertje hé", klinkt het bij Ghimire, die op de rijstvelden het nodige geld probeert te bekomen. Dokters geven Risab amper 25 procent kans om te overleven.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koning Albert schaft zich jacht van 4,6 miljoen euro aan


Koning Albert schaft zich jacht van 4,6 miljoen euro aan





Volgens een onderzoek van Soir Magazine bedraagt de catalogusprijs van het nieuwe jacht van koning Albert 4,6 miljoen euro. De boot, die 27 meter lang is, werd waarschijnlijk al in 2008 gekocht, zodat die prijs wellicht niet volledig overeenstemt met wat de vorst in werkelijkheid betaalde. In 2007 kocht de koning bij Rizzardi in Lazio (Italië) een ander jacht. De koning telde voor 'Quartour', 15 meter lang, destijds anderhalf miljoen euro neer.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antidepressiva verdubbelen risico op zelfmoord bij jongeren


Antidepressiva verdubbelen risico op zelfmoord bij jongeren





Wie jonger dan 25 is en antidepressiva te slikken krijgt, heeft twee keer zoveel kans om zelfmoordgedachten te hebben dan wie placebo's slikt. Daarmee hebben jongeren evenveel kans op zelfmoord als tieners en kinderen.

Gek genoeg was het effect het sterkst bij tieners die de pillen kregen, maar aan een andere psychische stoornis leden dan depressie.

Volwassenen en senioren

Dat concludeert een Amerikaans onderzoek gepubliceerd in het medische vakblad British Medical Journal. Het onderzoek analyseerde 372 studies, waarbij 12 verschillende antidepressiva werden getest. Volwassenen ouder dan 25 vertonen niet meer zelfmoordgedachten, en senioren boven de 65 vertonen er zelfs minder als ze antidepressiva slikken.

Neveneffecten
"Het is duidelijk dat antidepressiva verschillen in neveneffecten en efficiëntie", schrijft professor John Geddes (universiteit van Oxford). Hij adviseert dokters om bij -18-jarigen het gebruik van antidepressiva te beperken, en te focussen op cognitieve therapie.

Onderzoeksleider Marc Stone treedt hem bij. "De bevindingen steunen het idee dat antidepressiva twee onafhankelijke effecten kunnen veroorzaken: het ongewenste effecten van zelfmoordgedachten en zelfmoordgedrag en het beschermende effect dat depressie vermindert en daardoor zelfmoordrisico's doet afnemen."





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carly Simon - You're So Vain


Carly Simon - You're So Vain


Om haar te beluisteren druk op de foto







Carly Elisabeth Simon (New York City, 25 juni 1945) is een Amerikaans singer-songwriter, voornamelijk bekend van het nummer "You're So Vain". Carly Simon is een van de belangrijkste artiesten uit de singer-songwriter-boom van begin jaren zeventig.

Carly Simon werd in 1945 geboren in New York. Ze is het derde kind van Richard L. Simon, de medeoprichter van de uitgeverij Simon & Schuster, en Andrea Louise Heinemann (1909 - 1994). Samen met haar zus Lucy vormde ze het muzikale duo de Simon Sisters. In 1964 had het duo een klein hitje in de Verenigde Staten met "Winkin' Blinkin' and Nod". In 1971 kwamen Carly's eerste twee soloalbums uit, Carly Simon en Anticipation. Ze won dat jaar de Grammy Award voor beste nieuwe artiest.

In 1972 verscheen haar derde album, No Secrets. Het album werd een groot succes, mede door de grote hit "You're So Vain". Over wie dat nummer gaat, gaan veel geruchten. Onder andere Warren Beatty, James Taylor en Mick Jagger (die als achtergrondzanger te horen is in het nummer) zijn veelgehoorde opties. Met James Taylor trouwde Carly op 3 november 1972. Ze scheidden in 1983. Uit dit huwelijk werden twee kinderen geboren: Sarah Maria Taylor (Sally, 1974) en Benjamin Simon Taylor (Ben, 1977), beiden ook werkzaam in de muziekwereld en vaak actief als achtergrondzangers op cd's en concerten van hun moeder.

Haar volgende twee albums, Hotcakes (1974) en Playing Possum (1975) waren ook grote successen, maar de meeste latere albums verkochten slechter. In 1977 had ze een grote hit met "Nobody Does it Better", van de soundtrack van de Bondfilm The Spy Who Loved Me, en haar daaropvolgende album Boys in the Trees was mede door de nieuwe aandacht weer een succes als vanouds.

In 1980 zakte ze tijdens een optreden van uitputting ineen, waarna ze minder concerten ging geven. Ook haar albums verkochten steeds slechter, en hits waren zeldzaam. In 1982 had ze een hit met het nummer "Why", van de soundtrack van de film Soup for One. Het nummer werd geproduceerd door de discoformatie Chic. Vijf jaar later, in 1987, scoorde ze weer een hit met het nummer "Coming Around Again" uit de soundtrack van de film Heartburn. Het bijbehorende album werd platina in de Verenigde Staten, haar meest succesvolle album sinds de jaren zeventig. In 1988 nam ze het nummer "Let the River Run" op voor de soundtrack van de film Working Girl. Het nummer werd zowel met een Grammy, een Golden Globe als een Oscar beloond. In 1989 had ze onder andere in Nederland een toptienhit met het nummer "It's Hard to be Tender".





» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!