Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




10-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britten photoshoppen massaal hun vakantiefoto's


Britten photoshoppen massaal hun vakantiefoto's


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/photoshoppen.jpg?t=1249915579


Bij een Britse fotoketen 'Snappy Snaps' kun je je vakantiefoto's laten 'photoshoppen' zodat je grotere borsten en mooiere tanden hebt. Deze service blijkt een groot succes te zijn, de vraag naar digitaal bewerkte foto's is deze zomer vervijfvoudigd.

Plastische chirurgie zonder mes
Duizenden Britten laten hun vakantiefoto's digitaal bewerken om er mooier uit te zien. "Dit is plastische chirurgie zonder mes," aldus een vertegenwoordiger van "Snappy Snaps". De experts bij deze keten kunnen net als bij modellen en celebrities enkele kilo's je slanker maken, tanden rechtzetten en rimpels verwijderen.

Heel tevreden
De 31-jarige Erin Graham liet haar vakantiefoto's photoshoppen. "Ik wilde grotere borsten, een plattere buik en mijn tattoo weg. Ook mijn tanden mochten witter en rechter, mijn neus slanker, mijn ogen groter, mijn kaaklijn strakker en mijn huid egaler. Ik moet zeggen dat ik heel tevreden ben met het resultaat."

Andere manieren
Maar ook steeds meer mensen die iets kennen van Photoshop passen hun eigen foto's aan. Verder verkoopt HP voor ongeveer 220 euro een fotocamera die vrouwen een maatje slanker maakt. Dit toestel verdunt het voorwerp in het midden zodat de persoon op de foto slanker lijkt, zonder dat de achtergrond vervormd wordt.

Nieuw programma
Binnenkort kan haast iedereen, zonder een computerspecialist te zijn, foto's bewerken. Italiaanse onderzoekers ontdekten 49 plekjes op het gezicht waarbij kleine veranderingen een groot verschil kunnen maken. Zo ontwikkelden ze software dat foto's scant en verbetert waar nodig. Dan zoekt het programma naar gelaatstrekken van aantrekkelijke celebs als Angelina Jolie en Nicole Kidman en mengt deze met jouw gezicht. Uit een onderzoek blijkt dat drie kwart van de met dit programma bewerkte gezichten aantrekkelijker werden gevonden dan de originele.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baby olifantje bevrijd uit rioolput


Baby olifantje bevrijd uit rioolput


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/olifantjebevrijduitrioolput.jpg?t=1249911739



In Thailand is een baby-olifant heelhuids bevrijd uit een rioolput. Het ongeval gebeurde in de oostelijke provincie Rayong toen het diertje door zijn drijvers naar een bouwwerf werd geleid.

Redders hadden ruim drie uur werk om het olifantje uit z'n benarde situatie te bevrijden. Met behulp van een bulldozer werd de rioolput verbreed. Nadien werd een hijskraan aangerukt om het hulpeloze dier op te tillen. Het olifantje werd niet gewond.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dieet kan positieve drugtest geven


Dieet kan positieve drugtest geven




Stress of diëten zorgt er voor dat drugs die je lang geleden gebruikte, weer in je bloed terechtkomt. Zo krijg je een positieve drugtest lang nadat je een joint rookte.

Vetcellen
Het meest psychoactieve ingrediënt van cannabis is tetrahydrocannabinol (THC), eens in dit lichaam terechtkomt, wordt deze stof opgenomen in de vetcellen. De volgende dagen geven de cellen dit traag terug in het bloed. Omdat de stof sneller door het vet wordt opgenomen dan het wordt vrijgegeven, blijkt dat de THC erg lang in de vetcellen kan blijven. Later kan dan wanneer het vet snel wordt afgebroken deze stof in het bloed vrijkomen. Zo hebben mensen die kampen met extreme stress of snel gewichtsverlies deze stof weer in hun lichaam, ook al rookten ze ontzettend lang geen joints meer.

Atleten
De onderzoekers injecteerden ratten met 10 milligram per kilogram THC, dat is het equivalent van het dagelijks roken van vijf tot tien joints gedurende tien dagen. Twee dagen later dienden de wetenschappers de helft van de ratten een stresshormoon, dat ook in verband wordt gebracht met diëten, toe en kregen ze minder te eten. De andere helft diende als controlegroep. Degenen die minder voeding kregen, hadden dubbel zoveel THC in hun lichaam als de andere ratten. Volgens de onderzoekers kan deze ontdekking verklaren waarom sommige atleten positief testten op cannabis terwijl ze zelf beweerden al lang geen joints meer te roken.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Waarom kinderen de waarde van geld niet meer kennen


Waarom kinderen de waarde van geld niet meer kennen





Door de opkomst van betaal- en kredietkaarten begrijpen kinderen de waarde van geld niet meer. Ze hebben vaak een gat in hun hand omdat ze niet begrijpen waar het vandaan komt. We geven enkele tips om je kroost al jong te leren omgaan met geld.

Geld aan de bomen
Een Britse bedrijf gaat plastic kaarten introduceren die ouders kunnen opladen met geld en waarmee kinderen snoepjes, kledij, computerspelletjes en bioscooptickets kunnen betalen. Volgens experts zorgt deze evolutie ervoor dat ze niet meer kunnen omgaan met geld. Door het verdwijnen van cash geld begrijpen jongeren niet waar geld vandaan komt of hoe ze het moeten gebruiken. Waardoor ze vaak een gat in hun hand hebben en ze al jong schulden maken, geen goed begin dus voor hun volwassene leven. Experts zijn van mening dat kinderen tegenwoordig verwend worden. Ze krijgen niet langer enkel voor kerstmis en hun verjaardag pakjes, haast elke gelegenheid is goed voor het uitdelen van cadeautjes. Oudere kinderen worden ook beloond voor een goed rapport met geld, terwijl goede resultaten hun motivatie zou moeten zijn om goed te werken. Het lijkt voor hen alsof geld aan de bomen groeit.

Ouders schuldig
Uit recent onderzoek blijkt dat Britse kinderen gemiddeld 7,38 euro zakgeld per week krijgen. Sommigen moeten in ruil daarvoor huishoudelijke taken doen, anderen krijgen het gewoon. Verder bleek dat door de crisis twee derde van de ouders het zakgeld van hun kinderen terug schroefden. De Britse overheid gaat nu leerkrachten verplichten kinderen te educeren over geld en hoe ermee om te springen om zo in de toekomst een nieuwe crisis te voorkomen, het grootste deel van de ouders kent namelijk zelf de waarde van geld niet.

Enkele tips om kinderen met geld te leren omgaan:
- Leer kinderen de waarde van geld vanaf ze oud genoeg zijn om een muntstuk vast te houden zonder het in te slikken. Als ze ouder worden, kun je ze zelf de waarde van geld leren ontdekken. Laat ze bijvoorbeeld zelf hun snoepjes te kopen met een beperkt budget. Open ook een rekening op hun naam.

- Geef je kinderen een eigen budget voor cadeautjes van familie en vrienden.

- Als ze naar het lager onderwijs gaan, kun je beginnen met zakgeld te geven. Bepaal op voorhand samen de regels waaraan ze zich moeten houden en aan wat ze dat geld mogen spenderen.

- Herbekijk jaarlijs het bedrag en discussieer hier ook over met je kinderen. Je doet dit best wanneer het nieuwe (school)jaar begint.

- Leer je kinderen om te gaan met geld door middel van spelletjes, Monopoly is een goed voorbeeld als je je aan de regels houdt.






» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpse museumnacht lokt recordaantal bezoekers



Antwerpse museumnacht lokt recordaantal bezoekers


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/antwerpse-museumnacht.jpg?t=1249815839



De Antwerpse museumnacht heeft zaterdagavond ruim 40.000 bezoekers gelokt. Communicatieverantwoordelijke Ruth Cluysen spreekt van "een absoluut record".

Vijftien Antwerpse musea openden tussen 19 uur en 1 uur de deuren voor cultuurliefhebbers. Er werden bovendien vier themaroutes uitgestippeld langs de deelnemende musea om zo de bezoekers op weg te helpen.
Geheim

Bezoekers konden niet alleen de vaste collecties en de lopende tentoonstellingen zien, maar ook een aantal geheimzinnige extra's. In het Letterenhuis stonden enkele geheime en goed bewaarde schrijfsels van Paul Van Ostaijen en Hugo Claus in de belangstelling. Daarnaast waren er een bal masqué, een fotoshoot, spannende kindervertellingen, brieven van Peter Paul Rubens en bijzondere hapjes en drankjes.

In het Koninklijke Museum voor Schone Kunsten (foto) was het Portret van Eleazar Swalmius de hoofdattractie. Het portret werd eerder deze week erkend als een authentieke Rembrandt en lokte minstens 5.000 bezoekers. Ook het ModeMuseum en het Fotomuseum waren populair.
Kwaliteit

Volgens communicatieverantwoordelijke Ruth Cluysen is de organisatie zeer tevreden over de opkomst: "Op sommige plaatsen was het werkelijk over de koppen lopen. Dat maakt dat we naar volgend jaar onze aanpak moeten herbekijken. Verder groeien willen we niet meer. We willen vooral de kwaliteit bewaren." (br.gazet van Antwerpen )





» Reageer (0)
09-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Signalen dat zij je wil


Duidelijke signalen dat zij je wil





Omdat mannen niet altijd even goed zijn in het ontcijferen van de 'subtiele' signalen van vrouwen, stelde de Amerikaanse journaliste Lisa Jones een lijst samen met duidelijke tekens die een vrouw stuurt wanneer ze je wel ziet zitten.

1. Ze noemt je bij je echte naam in plaats van je bijnaam. Want ze wil namelijk niet je 'maatje' zijn of dat ooit worden.

2. Ze brengt regelmatig lipgloss aan, maar allen niet als jij er bij bent. Zie je haar toch mascara aanbrengen of haar neus poederen, dan ben je officieel maar een vriend.

3. Ze beweegt regelmatig haar lippen op elkaar.

4. Ze zit op het puntje van haar stoel om dichter bij jou te zijn.

5. Ze bestelt drinken uit een flesje, want dat is makkelijker om sexy van te nippen.

6. Ze je regelmatig aanraakt, zonder dat ze daar echt een redden voor heeft.
7. Ze lacht overenthousiast met al je moppen, ook de slechte.

8. Ze roept luid in je oor: "Hier is te veel lawaai, ik versta je niet."

9. Ze gebruikt regelmatig je naam in het gesprek.

10. Haar gsm rinkelt, maar ze niet antwoordt en zet meteen haar gsm af.

11. Ze op een subtiele manier tijdens het gesprek probeert te polsen of je vrijgezel bent. "En je vriendin vindt dat leuk?"

12. Als ze zich helemaal opdirkte om gewoon wat te gaan drinken.

13. Ze is te laat op jullie afspraak, maar vond toch wel de tijd vond om haar kapsel perfect te stylen en make-up aan te brengen.

14. Ze langer dan drie minuten wegblijft als ze naar toilet gaat. Dat is namelijk tijd dat het echt duurt om te plassen.

15. Als ze vraagt of je eens wilt proeven van haar bord, dan is ze bereid meer te delen dan enkel haar eten.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Openluchtzwembad voor honden in Rome


Openluchtzwembad voor honden in Rome




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/chow_chow2.jpg



Een openluchtzwembad voor honden heeft in deze warme dagen voor een enorme toeloop gezorgd in Rome. Dat bericht de Romeinse krant La Repubblica.

Halve meter diep
Aan de Tiber nabij de Milvische brug (Ponte Milvio) kunnen de dieren in een zwembad van 50 centimeter diep afkoeling zoeken, een douche nemen, spelen en eten krijgen. Voor de baasjes of bazinnetjes staan ondertussen ligstoelen en een aperitief ter beschikking.

Succes
Na een maand hebben al 2.700 honden gespeeld in het bad aan de rand van het historische centrum van de Italiaanse hoofdstad. Voor honden moet een toegangsprijs betaald worden, hun eigenaars mogen gratis binnen.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kwart Nederlandse studentes draagt geen onderbroek


Kwart Nederlandse studentes draagt geen onderbroek





Nederlandse studentes gaan steeds vaker zonder onderbroek naar de les. Een kwart van de studentes zei dat te doen. Dat blijkt uit een poll van de website Studenten.nl bij 200 studentes.


De studentes spelen niet op veilig: ze dragen een kort rokje of een zwierig zomerjurkje zonder slipje. De redenen lopen uiteen: het ondergoed zat in de was, mooi ondergoed is te duur en het is spannend. "De dag wordt er leuker van", zei een studente. Niet alleen voor haar, denken wij. (br.hln)




» Reageer (0)
08-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schapenhoedster trouwt in jurk van... schapenwol


Schapenhoedster trouwt in jurk van... schapenwol


http://img6.imageshack.us/img6/3631/jurkinschapenwol.jpg

Wat doe je als je schaapherder bent en gaat trouwen? Je laat je jurk maken uit de wol van je favoriete schapen, natuurlijk!


Dreadlocks

Dat was toch de beslissing van de Britse bruid Louise Fairburn. De vrouw heeft awards gewonnen met haar schapen, en vond het niet meer dan logisch dat haar bruidsjurk, een eigen ontwerp, zou gemaakt worden uit van de zeldzame Lincoln Longwool van haar favoriete schaap Olivia. De unieke 'dreadlocks' van de schapen werden verwerkt in haar rok.

Gewone jurk
"Ik heb het altijd jammer gevonden dat zulke mooie wol enkel voor tapijten werd gebruikt. Toen zag ik een advertentie voor bruidsjurken uit tapijten en toen dacht ik: hé, ik kan gewoon wol gebruiken voor mijn jurk. Ik ben echt dol op schapen, en plots zat het ontwerp ook in mijn hoofd. Het moest eruit zien als een gewone jurk, tot mensen dichterbij kwamen en zagen wat voor stof het was."

Zijn prijs waard
Het kostte een spinner en een jurkenmaker 67 uren om de jurk te maken, die uiteindelijk bijna 2.000 euro zou kosten. "Maar het was het totaal waard, mijn man was volledig van zijn melk toen hij me door het gangpad zag lopen."




http://www.hln.be/static/FOTO/pe/1/10/5/media_xl_986690.jpg



Wollen vest
Diezelfde aanstaande, Ian, ontsnapte niet aan de wollen furie en kreeg een wollen vest aan. Ook het ringkussen was gemaakt van fleece. Voor wie twijfelde aan haar beroep en identiteit: de bruid had ook een herderstok bij, waar het miniboeket aan was bevestigd.

Lam op het bord
Het thema kwam terug tijdens de hele bruiloft: de gasten kregen chocolaatjes in de vorm van schapen, de schapen werden betrokken in de fotoshoot en, verrassend, als hoofdgerecht lag er lam op de borden. Wie dacht dat Louise's liefde voor de schapen haar zou weerhouden om ze te slachten, is er aan voor de moeite.

Zeldzaam
Lincoln Longwool is het grootste Britse schaap en is ontwikkeld om het zwaarste, langste en meest schitterende wol af te leveren. De wol was de basis van de economische welvarendheid in Oost-Engeland tot katoen meer ingang vond en de schapen in het hele Koninkrijk werden geëxporteerd. Op dit moment is het een van de meer zeldzame rassen in Groot-Brittannië. Het schaap staat zelfs geklasseerd als 'risicovol' op de lijst van Zeldzame Rassen omdat er minder dan 1.000 vruchtbare vrouwtjes zijn.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koala Sam wordt opgezet in museum als bosbrandheldin


Koala Sam wordt opgezet in museum als bosbrandheldin






Koala Sam, de Australische bosbrandlegende die gisteren overleed, zal worden opgezet en tentoongesteld in het Melbourne Museum als symbool van de verwoestende branden van februari. Sam overleefde de vlammenzee, maar stierf aan de ziekte chlamydia.

Koala Sam werd wereldberoemd door een foto, waarop zij stond afgebeeld terwijl ze drinkwater kreeg van een brandweerman ergens midden in een verkoold bos. De koala werd zo het symbool van de hoop. De foto bracht 290.000 euro op voor het goede doel en voor de verzorging van Sam zelf en haar brandwonden.





http://www.hln.be/static/FOTO/pe/7/16/10/media_xl_986050.jpg



Het museum wil het verhaal van Sam en van de dodelijke bosbranden doorgeven aan miljoenen Australiërs en bezoekers van buitenaf. "Om de getroffen mensen nooit te vergeten, noch de moed en heldendaden van de brandweerlui en vrijwilligers die ter hulp snelden."





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bietensap helpt langer te sporten


Bietensap helpt langer te sporten





Het drinken van bietensap maakt dat je 15 procent langer kunt sporten. Verder blijkt uit recent onderzoek dat het ook je bloeddruk verlaagt.

Halve liter sap
De onderzoekers testten de voordelen van bietensap op acht mannen tussen 19 en 38 jaar. Ze dronken allemaal een halve liter sap gedurende zes dagen. Vervolgens legden ze een sportieve test af. De week daarop dronken ze een placebodrankje en dan ondergingen ze weer dezelfde tests. Daaruit bleek dat ze door het bietensap gemiddeld 10 minuten langer konden fietsen. Ook hadden ze een lagere bloeddruk.

Niet door training
Volgens de onderzoekers zijn de nitraten uit het sap, waardoor het lichaam minder zuurstofreserves moet aanspreken, de reden waardoor sporters zich minder moe voelen. Je kan hetzelfde nooit bereiken door vaker te trainen, aldus de wetenschappers. Professor Andy Jones: "We zijn verbaasd over de effecten van bietensap op het zuurstofniveau omdat dit nooit door iets anders geëvenaard kan worden. Zowel professionele als amateursporters zijn gebaat bij deze resultaten. Ik ben ook benieuwd wat het effect van bietensap zal zijn op mensen die bijna geen conditie hebben."





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Japanse moeders gaan naakt tijdens zwangerschap


Japanse moeders gaan naakt tijdens zwangerschap





Drie jaar geleden barstte over de foto van een naakte, zwangere Britney Spears in Japan nog een levendige discussie los. Het zou te stimulerend zijn, en de Japanners maakten zich zorgen.

Maar vandaag is dat enigszins anders. Japanse zwangere vrouwen laten zich steeds vaker in volle glorie en behoorlijk naakt fotograferen. Daarmee willen ze een unieke gebeurtenis vieren, Japanse vrouwen krijgen meestal maar één kind.

Kentering
De trend was al een tijdje aan de gang, maar de kentering kwam er toen de in Japan populaire zangeres 'Hitomi' zwanger en naakt poseerde voor de cd-hoes van haar nieuwste plaat afgelopen juni. De foto werd tentoongesteld op grote billboards in Tokio en haar boek over dit onderwerp verkocht als zoete broodjes.

Angsten vergeten
"Door het speciale gevoel moeder te worden, vergeet je alle angsten en zorgen over naaktheid. En omdat Japanse vrouwen steeds later zwanger worden, is het een gebeurtenis die altijd uniek zal blijven", verklaart de Japanse professor Yuko Ishizaki.

Geluksherinnering
Dat geeft ook de de 40-jarige Kumiko Yoda toe. "Ik was gelukkig tijdens mijn zwangerschap en wilde dat laten vastleggen. Dat moment komt nooit meer terug", aldus Yoda aan het persagentschap Reuters. Yoda kwam op het idee door een vriendin die ook zo'n foto's had laten maken een maand voor de bevalling.

"Telkens als ik de foto's zie, word ik eraan herinnerd hoe gelukkig ik was toen ik zwanger was", zegt de intussen bevallen vrouw.






» Reageer (0)
07-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geniet van het leven en lees


Geniet van het leven en lees





Waar denk je aan bij het woord levensgenieter? Iemand die geniet van een glas wijn, van lachen, van uitgaan, van luieren op het strand en aan een zwembad, in een zonnige en groene omgeving omringd door de paar mensen waar hij/zij van houdt. Dat is het clichébeeld.

Alsof je van niets anders kan genieten: werken (ja dat bestaat), muziek, sporten of lezen. Elk van deze dingen kunnen er ook voor zorgen dat je van het leven geniet en er plezier aan beleeft.

Lezen lijdt tegenwoordig onder een ouderwets en saai imago. Wie leest, is een kneusje zonder vrienden. Onpopulair ook, want introvert en niet zo'n stralende 'genieter'. Maar genieten kan ook stiekem, van binnen, en alleen voor jezelf.

Lezen heeft zelfs als extra voordeel dat het je nieuwe inzichten kan verschaffen of kan meevoeren naar andere werelden. Je wordt er een rijker en wijzer mens door. Daarom: schop je schoenen uit, laat de afwas liggen en lees een boek. En geniet...





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ouders zijn beter dan vroeger


"Ouders zijn beter dan vroeger"





Tieners zullen het er niet mee eens zijn, maar ouders nu doen 'hun job' beter dan vroeger. Ouders vandaag de dag brengen meer tijd door met hun kinderen en weten beter waar en met wat ze zich ophouden dan ouders 25 jaar geleden.

Enig minpuntje: ze zijn veel gestresseerder en maken zich meer zorgen, voornamelijk omdat ze de perfecte ouder willen zijn. Daardoor hebben ze meer kans op angsten en depressies.

De Britse studie concludeert dan ook dat de gedragsproblemen bij tieners niét te wijten zijn aan fouten van de ouders, zoals zo vaak en zo gemakkelijk wordt beweerd.

Fel veranderd
Het familieleven is in 25 jaar wel fel veranderd: de gezinnen zijn kleiner, moeders gemiddeld ouder, er zijn drie keer zoveel eenoudergezinnen, om over nieuw samengestelde gezinnen nog maar te zwijgen. Bovendien gaan moeders nu ook vaker werken. Dat heeft onvermijdelijk tot gevolg dat de relatie tussen ouders en kinderen veranderd is.

Waar en wat
Zo zijn ouders nu meer betrokken in het leven van hun kinderen, spenderen ze meer tijd samen en kunnen ze hun tieners door moderne technologie als gsm en internet meer in het oog houden.

Omgekeerd laten tieners ook vaker weten waar ze naartoe gaan, waarschijnlijk omdat 85 procent van de ouders dat regelmatig vraagt. 66 procent van de ouders vraagt ook wat ze doen, in vergelijking met 47 procent 25 jaar geleden.

70 procent van de jongeren kiest ervoor tijd door te brengen met hun moeder, tegenover 62 procent in 1986. Voor vaders steeg dat van 47 procent naar 52 procent.

Niet overtuigd
De onderzoekers concluderen hieruit dat ouders goed werk leveren, maar oudercoach Trudi Butler is niet overtuigd. "Ik ben ervan overtuigd dat moderne ouders meer tijd doorbrengen met hun kinderen en dat ze zich enorm bewust zijn van hoe ze hun kinderen willen opvoeden. Maar wanneer het over gedragsproblemen gaat, spelen ouders toch een grotere rol dan gedacht, vooral omdat ze hun kinderen moeten leren in de hand houden."






» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.95-jarige Belg mist afslag en rijdt 400 kilometer om


95-jarige Belg mist afslag en rijdt 400 kilometer om


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/eieren.jpg?t=1249646800
De bejaarde was op zoek naar eieren.


Een 95-jarige man uit Antwerpen is gisteren per ongeluk 400 kilometer omgereden. De Belg vertrok om tien uur 's ochtends om in zijn woonplaats eieren te gaan halen en miste een afslag. Uiteindelijk belandde hij rond middernacht in het Friese Leeuwarden.

De politie hield de man aan, omdat hij erg langzaam over de weg reed in Leeuwarden. De man verklaarde dat hij de route inspecteerde voor zijn dochter omdat ze volgens hem binnenkort haar rijbewijstest zou moeten afleggen op die weg.

Niet eerste keer
"We hebben hem daarna opgevangen op het politiebureau. Hij was behoorlijk in de war", aldus een woordvoerder van de Friese politie.
Dochterlief kwam haar vader later met de auto ophalen.

Volgens de Belgische politie is de man in zijn land wel vaker warrig in de auto gestapt. Dat verbaast de politie in Friesland. "Waarom mag hij dan nog rondrijden?", klinkt het.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Je stralende lach


Je stralende lach



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/lachen.jpg?t=1249243385



kom laat je stralende lach
zien aan de wereld
laat jouw liefde vloeien
in de harten van de mensen
deel die liefde met iedereen
laat jouw hart bloeien
als een passiebloem
geef kleur aan je leven
volg de regenboog
tot aan de horizon
voel je vrij en herboren
zoals de dauw in het
ochtendgloren
lach




» Reageer (0)
06-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Mannen zoeken door crisis troost in therapie


Mannen zoeken door crisis troost in therapie, vrouwen in handtas


 



Vrouwen blijven geld spenderen aan luxeproducten tijdens de crisis, terwijl mannen eerder de vinger op de knip houden en hulp zoeken bij een therapeut.

Horloges en handtassen
De gevolgen van de economische crisis zijn merkbaar bij de verkoop van luxeproducten. Dure horloges, een typisch mannenproduct, verkochten een kwart minder sinds vorig jaar, maar de verkoop van lederwaren bij Hermes steeg met 28 procent. "Mannen zijn erg onzeker door de crisis, hun job en hun daarmee gepaard gaande mannelijkheid wordt bedreigd, waardoor ze minder spenderen. Vrouwen daarentegen proberen zichzelf weer op te beuren door een nieuwe handtas te kopen. Ze zijn ook bezorgd over hun job, maar niet zo erg dat ze zich bedreigd voelen, daarom kopen ze meer tijdens de crisis", aldus marketingexperte Diana Jaffe.








Burn-out
Jaffe gaat verder: "Sommige mannen vinden het nogal ongepast om hun geld nu aan dingen te geven die ze niet nodig hebben, maar anderen kunnen zich het gewoon niet veroorloven. Veel mannelijke managers hebben een lagere functie gekregen, daardoor staan ze onder enorme druk of leiden ze aan een burn-out. Het laatste waar ze aan denken zijn luxeproducten, ze verkiezen het advies van een life coach."

Vrouwen meer gewoon
"Vrouwen zijn er aan gewoon om te gaan met veranderingen wat hun carrière betreft, wat het voor hen makkelijker maakt de financiële crisis het hoofd te bieden", aldus Eva Kreienkamp. "Ook geldt dat een handtas vaak een impulsieve aankoop is, een horloge niet." Ook andere factoren bepalen waarom de verkoop van luxejuwelen daalt. De kost van een chique horloge kan tot 50.000 euro oplopen, een luxehandtas is toch een pak goedkoper.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sam de koala heeft het niet gehaald

Spijtig heeft Sam de koala het niet gehaald





Koalabeer Sam, die het symbool werd van de vreselijke Australische bosbranden van februari dit jaar, is overleden. Sam was weliswaar hersteld van de zware brandwonden die hij tijdens het inferno opliep, maar moest uiteindelijk door de dierenarts worden afgemaakt omdat hij leed aan chlamydia.

Foto
Sam werd gered door brandweerman David Tree. De foto die een collega maakte van hoe die de koala wat water gaf, werd wereldnieuws. De HLN.BE-redactie in Sydney plaatste destijds, op vraag van het Rode Kruis in het getroffen gebied, als eerste niet-Australische site de foto.

Pijn
"Helaas moesten we Sam laten inslapen. Het was heel erg triest", aldus de dierenarts, die de 4-jarige koala onder zijn hoede had. "We konden de pijn van Sam niet meer verzachten."

Helft
Chlamydia is een bekende ziekte onder koala's. De dieren krijgen er cysten van die hun urinewegen aantasten. Het is onduidelijk waarom ze zo gevoelig zijn voor de bacterie. Ongeveer de helft van de in het wild levende koala's lijdt aan de ziekte.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zouden meisjes zelfbruiner moeten kunnen gebruiken?


Zouden meisjes zelfbruiner moeten kunnen gebruiken?






Is het oneerlijke concurrentie als de andere meisjes wel een fake bruin kleurtje hebben en jouw dochter niet?
Een vraag waar vrouwen mee worstelen: zouden ze hun dochter zelfbruiner moeten laten gebruiken? Dat is een van de meest becommentarieerde vragen op de Britse site www.mumsnet.com. De antwoorden lopen op zijn zachtst gezegd uiteen.

"Schandalig"
"Nooit van mijn leven", zegt een moeder. "Het is een schande dat het toegelaten is". Anderen stellen zich de vraag hoe zelfbruiner moet behandeld worden: "Is het een onderdeel van make-up of zit het op een ander niveau?"

Oneerlijke concurrentie
Een andere moeder laat haar dochter deelnemen aan een ballroomcompetitie voor kinderen. "Iedereen heeft een fake kleurtje, maar ik vind mijn dochter te jong. Nu verwijt de trainer ons dat we nooit kunnen winnen als ik het niet toelaat."

Andere moeders steunen die stelling: "Door je dochter geen kleurtje te laten opspuiten, geef je haar een nadeel ten opzichte van de andere kinderen. Dat is niet eerlijk."

Al kan je ook argumenteren dat het maar een zelfbruiner is, en geen schadelijke zonnebank of zon. Meisjes willen natuurlijk ook een mooi bruin kleurtje en als ze mama zien zonnen, dan zullen ze dat nadoen. Wat is er schadelijker: een zelfbruiner of de zon?

Nadoen
Maar aan de basis ligt een veel diepere discussie: Hoe ver kunnen meisjes gaan in het nadoen van grote mensen? Stopt het bij het aandoen van mama's schoenen en de occasionele verkleedpartijtjes? Of kunnen kleine meisjes ook bikini's, strings en hakken dragen en zo een 'mini'-vrouw te zijn?

De grens
De grens is lastig te bepalen en schijnt ook alsmaar op te schuiven. Zeker is dat kinderen kinderen moeten kunnen blijven, en zich op 6-jarige leeftijd geen zorgen moeten maken over cellulitis, de lengte van hun benen of hun 'bleke' gezichtje.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volgende week jaarlijkse sterrenregen


Volgende week jaarlijkse sterrenregen






In de nacht van woensdag op donderdag volgende week kunnen sterrenliefhebbers hun hart ophalen: dan is tussen elf uur 's avonds en vijf uur 's morgens de jaarlijkse meteorenregen Perseïden weer te zien. Het schouwspel zal bij goed weer toch minder zichtbaar zijn dan vorig jaar, omdat de maan hoger aan de hemel staat.

De meteorenregen lijkt rechtstreeks uit de planeet Perseus te komen en heet daarom Perseïden. In werkelijkheid gaat het om een zwerm stofjes en gruis van de komeet Swift-Tuttle, die in een baan om de aarde draait. Elk jaar in augustus kruist de aarde de baan van die komeet, die er 130 jaar over doet om een volledige ellips te maken.





» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!