Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




02-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 10 redenen waarom chick flicks tof zijn


10 redenen waarom chick flicks tof zijn




Er wordt vaak gelachen met 'vrouwenfilms'. Ze zijn minderwaardig omdat ze cinematografisch meestal niet veel voorstellen en het verhaaltje soms echt flinterdun is. Okee, we zijn bereid om dat toe te geven. Maar dat wil niet zeggen dat ze niet leuk kunnen zijn. Hier is waarom.

1) Nadenken

Wij denken al genoeg na tijdens het leven en het werk. Soms dan willen wij niet nadenken, niets leren en niet depressief raken van een film. Het leven is kort en hard genoeg, het mag ook wel eens leuk zijn!

2) Relativeren

Omdat het soms helpt je eigen situatie te relativeren. De baas kan altijd erger ('The devil wears prada'), de trouwjurk kan altijd lelijker ('Bride wars') en je geliefde veroveren was gemakkelijker (waar moeten we beginnen?)

3) Familie kan mee

Je wil ook wel eens met je oma of kleine zusje naar de film, en hebt geen zin in artsy fartsy 'verantwoorde' uitgesponnen seksscènes, gortige grappen over masturbatie of zo'n trillende thriller dat oma een hartaanval en je kleine zusje levenslange nachtmerries krijgt. Blijft over: een chick flick of een animatiefilm. Dus!

4) Inlevingsvermogen

Er zijn chick flicks die top zijn in hun genre, en je kan je totaal inleven in hun relatieperikelen of ruzies.

5) Heet

De mannelijke hoofdrollen zijn bijna altijd ontzettend knap. Wel, wij zijn ook maar mensen, tuurlijk kijken wij daar graag naar.

6) Natuurlijk evenwicht

Zonder chick flicks is het evenwicht in de cinema totaal verstoord. Geef toe, er zijn voldoende 'dick flicks', actiefilms met welgevormde madammen in de hoofdrol. Elk zijn deel is niet te veel.

7) Realiteit

Deze films handelen over zaken die ons nauw aan het hart liggen, zoals liefde, jaloezie, competitie en teleurstelling.

8) Geniale Meryl

Meryl Streep is geniaal, daar is iedereen het over eens. En toch heeft zij in heel wat chick flicks gespeeld. Wat goed genoeg is voor haar, is goed genoeg voor ons.

9) Kledij

Nog een reden waarom we dol zijn op chick flicks: de kledij, schoenen en haarstijlen zijn altijd om bij te gaan kwijlen.

10) Negeer de boodschap

De belangrijkste reden is misschien wel dat we weten dat de onderliggende Amerikaanse boodschap ('je leven is mislukt als je niet trouwt') complete bullshit is. Terwijl we genieten van al het bovenstaande blijven we lekker vrijgevochten en feministisch. Neh. (br.hln)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wij noemen onszelf mensen



http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/engel.jpg?t=1249166371



wij noemen onszelf mensen
maar zijn we dat ook wel...
bestaat er ook een hemel
of gaan we allemaal naar de hel...
wij leven op een planeet
heeft god die gemaakt...
of was het een oerknal
die zomaar ontstond...
Is het heelal wel eindeloos
of is er ergens een muur...
kunnen wij binnenkort nog normaal leven
of word alles veel te duur...
waarom leven wij...
ik zou het niet weten...
en wat er gebeurt er als we dood gaan...
bij het idee al, begin ik te zweten...
zoveel vragen, en waar blijft het antwoord...
zullen we die nog levend krijgen...
of krijgen we die nooit...




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moeder Yasmine


Moeder Yasmine: "Er moet die fatale dag iets gebeurd zijn"




http://img7.imageshack.us/img7/1692/yasmine.jpg



Een dikke maand na het overlijden van Hilde Rens (37), bekend als zangeres Yasmine, blijft moeder Anita met vragen zitten. “Voor ons is dit een lijdensweg, maar ooit wil ik de waarheid weten.”

Niks is voor de ouders van Yasmine nog hetzelfde sinds 25 juni 2009. Op die dag stapte Hilde, een van hun drie dochters, uit het leven.

Eind april had Marianne Dupon, in een vorig leven bekend van het tv-programma De Mol, haar relatie met de zangeres beëindigd. De twee hadden een dochtertje van twee jaar, Ella Louise. Marianne was de grote liefde van Yasmine. “De vrouw van mijn leven”, schreeuwde ze uit toen het koppel in 2003 trouwde.
Weer thuis wonen

“De scheiding was een enorme klap”, vertelt moeder Anita, ”en kort daarna vroeg Hilde of ze weer bij ons mocht komen wonen. Uiteraard was dat goed voor ons, als ouder zeg je dan niet nee. Eigenlijk was het voor mij een opluchting dat ze terug naar huis kwam. Wij zagen ook wel dat ze fel vermagerd was en maakten ons zorgen.”

“Opdat ze toch maar zou eten, maakte ik regelmatig haar lievelingskostje klaar. Eenvoudige dingen, daar kon ze van genieten. Echt bijkomen deed ze nog niet, maar ze verloor ook geen gewicht meer. Dat was voor ons al een positief signaal.” De ouders van Yasmine legden hun dochter die laatste weken zoveel mogelijk in de watten en voerden lange gesprekken met haar.

”Urenlang heb ik met haar zitten praten. Hilde kon niet tegen onrecht en bleef er ook altijd over piekeren. Ik herinner me ook goed dat ze op een bepaald moment vroeg hoe lang die pijn in haar hart nog zou blijven duren...”
Met wie heeft ze gebeld?

In hoeverre haar breuk met Marianne heeft meegespeeld in de wanhoopsdaad, blijft voor de ouders een raadsel. “Dat is een open vraag”, zucht Anita.

”We weten niet wat er gebeurd is. Feit is dat op die fatale dag íéts haar tot een wanhoopsdaad heeft aangezet. Ze zou voor enkele dagen naar zee vertrekken en mogelijk is een telefoongesprek dat ze die dag had de druppel geweest. Met wie ze gebeld heeft toen, weten we nog altijd niet. In haar wagen vonden we nog een cadeautje voor Ella... Dat heeft ze haar nooit meer kunnen geven.”
Beterschap in zicht

De familie kwelt zichzelf met vragen. “Voor ons is dit een echte lijdensweg, maar ooit wil ik de waarheid weten. We leven nu al zo lang met zoveel vragen. Sommige zullen wel nooit beantwoord worden, en dat maakt het juist zo moeilijk.”

Op het moment dat Yasmine overleed, waren haar ouders in het buitenland. “Omdat we de indruk hadden dat het beter ging. Hilde was in behandeling bij een psycholoog en we zagen dat dit haar goed deed. Een week voor haar wanhoopsdaad hadden we het idee dat het de goede kant op ging. Ze kwam weer buiten en vooral het contact met haar zus deed haar goed. We hebben lang getwijfeld of we met vakantie zouden gaan, maar juist omdat er beterschap was, zijn we toch vertrokken. Hilde wou dat trouwens zelf ze vond veel steun bij haar zus.”

De ouders van Yasmine proberen ondertussen rust te vinden en stilletjes de draad van het leven weer op te pikken. “We hebben geen keuze. Maar het lukt de ene dag al beter dan de andere...” (br.Gazet van Antwerpen)






» Reageer (0)
01-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Extreem giftige spin


Extreem giftige spin zorgt voor paniek in Frankrijk


Mensen met angst voor spinnen... dit is een extreem geval en komt bijna nooit voor...spinnen zijn heel nuttig voor het milieu en onmisbaar...





In Frankrijk is een heel zeldzame en levensgevaarlijke spin opgedoken. Het gif van de spin zou even dodelijk zijn als dat van een cobra. Een Franse man mocht dat aan de lijve ondervinden. Na een beet van dit ogenschijnlijk onschuldige spinnetje moest hij in het ziekenhuis voor zijn leven vechten. Dat meldt de Telegraph.

Siesta
De 59-jarige François Inderchit hield een siësta op zijn bed toen hij plots gebeten werd. Het was een veel fellere beet dan die van een mug, dus hij schoot meteen recht en zag de spin op zijn bed zitten. In zijn beweging had hij de spin al gedood. Hij zag een rood puntje op zijn huid, maar maakte zich verder geen zorgen.

Enorme wonde
Die avond begonnen zijn tanden te klapperen, ontwikkelde hij hoge koorts en moest hij braken. Tegen de volgende ochtend troffen zijn vrouw en dochter hem nog amper bij bewustzijn aan. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis gevoerd. Binnen de 24 uur vormde zich rond de beet een gapende wonde van 15 centimeter lang, drie centimeter breed en één centimeter diep. Zonder medische hulp was hij enkele uren later zonder twijfel overleden.

Vioolspin
Maar welke spin was in staat om met één beet zo zwaar toe te slagen? Volgens het antigifcentrum van Marseille ging het om de vioolspin. Die komt normaal gezien niet in Frankrijk voor en leeft vooral in de Verenigde Staten en rond de Golf van Mexico. Daar is de spin heel berucht. Net zoals huisspinnen bij ons duikt de vioolspin er regelmatig tussen het beddengoed op. Een beet van de spin is echter veel fataler: het gif beschadigt weefsels die vervolgens afsterven.

Herstel
Na een beet duurt het maanden om te herstellen. François Inderchit mag zich nog gelukkig prijzen, want soms komt er plastische chirurgie aan te pas of moet er een lichaamsdeel geamputeerd worden. Bovendien is de beet dodelijk als het gif een vitaal orgaan bereikt. De Franse politie stelt dat er geen bewijs is dat de vioolspin de oorzaak van de wonde is en weigert voorlopig een medische waarschuwing uit te sturen. De dokters die Inderchit behandelen, zijn echter overtuigd dat de zeldzame vioolspin de boosdoener is.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vatbaarder voor ziekten op vakantie door minder stress


Vatbaarder voor ziekten op vakantie door minder stress





Bij drie procent van de bevolking verpest een ziekte hun vakantie, terwijl ze tijdens het jaar bijna nooit ziek worden.

Uiteenlopende symptomen
Nederlandse wetenschappers doopten het fenomeen tot het 'omgekeerd Kortjakje'-syndroom, meldt gezondheidsnet.be. Als ze moeten werken zijn ze gezond, hun vakantie moeten ze in bed doorbrengen. De klachten van het syndroom zijn uiteenlopend. Je kan op vakantie kampen met symptomen van griep, migraine, hartkloppingen of extreme vermoeidheid. De problemen doen zich het vaakst de eerste dagen van de vakantie voor.

Vatbaarder
Wat deze ziekte op vakantie nu net veroorzaakt is nog niet duidelijk. Sommige mensen zijn zo'n workaholics dat ze moeite hebben om zich te ontspannen. Vooral perfectionisten zijn gevoelig voor het syndroom. Ze hebben tijdens het werk veel adrenaline in hun bloed, ook 's avonds en in de weekends, hun lichaam is er gewoon aan. Daarom hebben ze veel tijd nodig om zich te ontspannen. In een langere periode zonder stress is hun lichaam uit evenwicht. Zo zijn ze vatbaar voor ziekten.

Komt beter uit
Een andere verklaring is dat we onbewust een ziekte uitstellen naar een moment dat ons beter uitkomt. Zo beschrijven dokters vaak dat terminale patiënten hun overlijden uitstellen tot de geboorte van een kleinkind of wanneer een familielid terugkeert uit het buitenland.






» Reageer (0)
31-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manlief in slipje


 Vrouw vertrekt met caravan en laat manlief in slipje achter





Het leest als een hollandermop maar het is echt gebeurd. Een Nederlandse vakantieganger die aan het slapen was in zijn caravan werd even later letterlijk in zijn onderbroek gezet. Gelukkig voor de man was er nog de politie.

Even dutten in caravan
Nel en Kees Janssen uit Almere waren met hun sleurhut op weg naar Spanje, toen Kees besloot om even te gaan slapen. Met alleen zijn onderbroek aan kroop hij onder de wol in zijn caravan, terwijl zijn vrouw de auto bestuurde, schrijft De Telegraaf.

Vrouw moet plassen
Na een tijdje rijden moest Nel plassen en parkeerde ze de auto in Frankrijk langs een toiletgebouw van een benzinestation. Kees werd even later wakker en merkte dat de wagen stil stond. Hij opende de deur van de caravan om poolshoogte te gaan nemen. Maar wat hij niet in de gaten had, was dat Nel inmiddels al weer in de auto zat. Op het moment dat hij in zijn onderbroek de caravan verliet, reed zijn vrouwtje weg en daar stond Kees dan bij de pompen. Helemaal alleen in zijn onderbroek.

Politie helpt maar geeft toch boete
Even later draaide een politieauto toevallig het parkeerterrein van het benzinestation op. Kees haalde opgelucht adem en vertelde de agenten zijn verhaal. Ze pikten hem op en zetten gauw de achtervolging in. Gelukkig was Nel nog in de buurt en kon Kees weer voorin naast zijn vrouw plaatsnemen. Hij kreeg wel een bekeuring voor het slapen in een caravan!





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijftigers leiden actiever leven dan twintigers


Vijftigers leiden actiever leven dan twintigers





De gemiddelde vijftiger leidt een gezonder en actiever leven dan iemand die half zo oud is, dat blijkt uit een recent Brits onderzoek.

Evenwichtig leven
Uit een onderzoek bij 4.000 Britten blijkt dat de gemiddelde 25-jarige elke dag 2.300 calorieën opneemt, drie keer per week sport en maandelijks 12 keer fastfood eet. De gemiddelde 50-jarige geniet maar een keer week junkfood en neemt slechts 1.990 calorieën op. Ze proberen het beste uit hun leven te halen door fit te blijven. "Velen denken dat hoe jonger je bent, hoe actiever je leeft. Maar dit onderzoek bewijst het tegendeel", aldus onderzoeker Neil Spiers. "Jonge mensen onderschatten de voordelen van een evenwichtige levensstijl en voeding. Het is mooi om te zien hoe de oudere generatie jongeren toont hoe ze gezond moeten leven."

Overgewicht
Vijftigers grijpen elke gelegenheid aan om te wandelen, ze gaan te voet naar de winkel of doen een toertje met de hond, terwijl twintigers zich voornamelijk met de wagen verplaatsen. Te weinig tijd is voor een derde van hen een excuus om niet te sporten in vergelijking met slechts een kwart van de vijftigers. 70 procent van de Britten sport gemiddeld 27 minuten per dag en doet het liefst aan wandelen, lopen, fietsen of fitness. 70 procent neemt de trap in plaats van de lift om gezond te zijn en een kwart fietst naar vrienden. De gemiddelde Brit kampt volgens zichzelf met 4 kilo overgewicht. Een kwart van hen zijn momenteel op dieet. Een derde daarom eet minder vet, 14 procent minder koolhydraten en 8 procent volgt een detoxkuur. Als ze gemiddeld 6 kilo zouden vermageren, zouden ze op hun droomgewicht zitten.

Liegen
Een kwart van de ondervraagden liegt over de hoeveelheid van wat ze eten, één op de vijf liegt over zijn gewicht. 12 procent knipt labels uit kledij om hun echte maat te onthullen. Ongeveer 16 procent reageerde op een advertentie om af te vallen en zeven procent zette foto's waarop ze magerder leken op Facebook. Een derde ging voor de zomer op een crashdeet om er goed uit te zien in een jurk of bikini.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geheimzinnig opschrift ontdekt op kelk uit tijd Jezus


Geheimzinnig opschrift ontdekt op kelk uit tijd Jezus


Archeoloog Shimon Gibson in de 'grot van Johannes De Doper' in 2004.



Archeologen hebben tijdens opgravingen in Jeruzalem een geheimzinnig opschrift ontdekt op een stenen kelk uit de eerste eeuw van het christendom.

Zuiveringsritueel
"We hebben een inscriptie van tien regels in het oud-Hebreeuws of Aramees op een kelk ontdekt die ogenschijnlijk voor een zuiveringsritueel gebruikt werd", zegt de Britse archeoloog Shimon Gibson.

"De schuin geschreven letters zijn leesbaar, maar de tekst is erg moeilijk te ontcijferen", aldus de wetenschapper van de Universiteit van North Carolina, die eveneens de auteur is van het recent verschenen boek 'De laatste dagen van Jezus: de archeologische bewijzen'.

Zeldzaam
De beker werd ontdekt nabij een site met een rituele badplaats waar opgravingen aan de gang zijn. De site ligt niet ver van het paleis van Herodes de Grote en de Tempel van Jeruzalem die in het jaar 70 verwoest werd door de Romeinen.

"Het is mogelijk dat dat soort kelk door Jezus gebruikt werd om zijn handen ritueel te wassen voor het laatste avondmaal", meende de man, die benadrukte hoe zeldzaam zo'n opschrift wel is.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6 mythes rond overgewicht uitgelegd


6 mythes rond overgewicht uitgelegd


Over overgewicht doen veel weetjes maar ook veel mythes de ronde. Dit zijn de vijf meest voorkomende:


MYTHE 1: Je moet vermageren als je BMI te hoog is
De body mass index of BMI is een goed beginpunt om te bepalen of je te veel weegt of niet. Een van de voordelen is dat het gewicht relateert aan je lengte.

Maar deze maat is niet perfect. Een BMI houdt geen rekening met je fitheid, je botstructuur of waar je extra gewicht vandaan komt: spieren of McDonalds. Spieren wegen immers zwaarder dan vet en wie erg gespierd is kan volgens zijn BMI (te) veel wegen, en toch amper vet bezitten. Nuance door een doktersbezoek is dus nodig.

MYTHE 2: Extra kilo's zijn altijd slecht nieuws
Ook hier weer een paradox: elke kilo te veel is slecht voor je gezondheid, maar mensen met licht overgewicht (BMI tussen 25 en 30) lijken net sterker te zijn en overleven vaker een hartoperatie. Ze zouden ook minder kans hebben om te sterven aan ademhalingsziektes, alzheimer, leveraandoeningen en andere ziektes.

MYTHE 3: Vermageren is altijd goed
Zelfs maar een klein beetje vermageren, heeft meteen een positief effect op je lichaam. Toch is vermageren niet altijd goed: jojo'en (waarbij je afvalt en even snel weer bijkomt) zet net een grotere druk op je hart, verstoort je metabolisme en veroorzaakt galstenen. Traag maar zeker afvallen door belangrijke veranderingen in je levensstijl is dus zeker beter dan een crashdieet.

Ook eetstoornissen als anorexia en boulemie kunnen leiden tot hartritmestoornissen en elektrolytische onevenwichten. Ook je tanden kunnen zwaar aangetast raken van het maagzuur in braaksel. "Beter vijf kilo overgewicht dan continu afvallen en weer bijkomen", klinkt het.

MYTHE 4: Slank is gezond
Het lijkt alsof slanke mensen zich geen zorgen moeten maken, maar niets is minder waar. Er zijn ook mensen zonder overgewicht die desondanks geen groenten of fruit eten, of roken als een ketter. Ook kan hun vetgehalte veel te hoog zijn. Intern vet verhoogt de kans op hartziekten, diabetes en kanker.

Een op vijf mensen die aan type 2-diabetes lijkt is slank. Zij krijgen de ziekte door hun genen, niet door te veel te eten en te weinig te bewegen. Wie slank is en rookt, heeft meer kans op long- en hart ziekten. Bovendien heeft een kwart van de slanke mensen minstens twee metabolische factoren met te hoge waarden, zoals bloeddruk, bloedsuikerspiegel of triglyceriden.

MYTHE 5: Alle vet is slecht
Niet dus. Er bestaan verschillende soorten vet, waardoor mensen die even groot en even dik toch niet even gezond kunnen zijn. Vet aan de buik en taille is bijvoorbeeld gevaarlijker dan vet aan de heupen, kont en billen. Buikvet wordt onder andere gelinkt aan erectiestoonissen, Alzheimer en diabetes.

Ook wie vet opslaat in de lever is ongezonder dan wie dat niet doet. Het enige probleem hier mee is dat dit moeilijk te ontdekken valt. Over het algemeen kan je stellen dat vet slecht is voor iedereen, alleen is het voor sommigen slechter dan voor anderen.

MYTHE 6: Vet en fit, dat bestaat niet
Hier bestaat nog geen duidelijkheid over, ondanks alle nuances over gewicht en vet die we hierboven hebben gemaakt. De mate van overwicht speelt hier duidelijk een rol. Wie licht overgewicht heeft en een actief leven heeft, zal wel fitter zijn en minder vaak een hoge cholesterol of hartziekte hebben. Hoe gezonder en actiever je leeft, hoe minder de negatieve effecten van het overgewicht.

Ook fitheid is niet duidelijk omschreven. Veel is afhankelijk van hoe snel je hartslag terug normaal wordt. Hoe sneller het herstelt van de inspanning hoe beter. Dus zelfs als je niet meer afvalt, kan je maar beter blijven sporten: je doet er je hart en je longen een plezier mee.






» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voel je je eenzaam en verlaten



http://img387.imageshack.us/img387/6069/heidiklum.jpg


Soms zien we het leven
als een grote zwarte gat
zie je de kleine dingen niet meer
heb je het er helemaal mee gehad.
 
Voel je je eenzaam en verlaten
alsof niemand van je houd
je voelt geen liefde of warmte
in je hartje voelt het koud.
 
Geniet dan van die kleine dingen
die zijn zo kostbaar in dit leven
want waar is soms die dankbaarheid
in dit leventje gebleven?




» Reageer (0)
30-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Radiostunt loopt uit de hand


Radiostunt loopt uit de hand: meisje biecht verkrachting op






Een tienermeisje heeft live op de Australische radio opgebiecht dat ze twee jaar geleden verkracht geweest is. Extra opvallend: ze deed dat terwijl ze aan de leugendetector hing, als onderdeel van een 'stunt' van het presentatorsduo. Die wilden het met haar hebben over haar seks- en drugsverleden, maar schrokken zich een hoedje toen het hoge woord 'verkrachting' eruit kwam. De daaropvolgende ongelukkige vraag van radioman Kyle Sandilands of dat haar enige seksuele ervaring was, deed ook al geen goed aan de zaak. De moeder, die in de studio aanwezig was, gaf achteraf toe dat ze al enkele maanden op de hoogte was van het misbruik maar nooit klacht ingediend had.

"Opnieuw misbruikt"
De pijnlijke kwestie bereikte intussen zelfs de regeringskringen. "Ze heeft al psychologische bijstand gekregen en ze zal die blijven krijgen", aldus minister Linda Burney uit de Australische staat New South Wales. Zij ging het meisje persoonlijk opzoeken. "Haar moeder had die verkrachting moeten aangeven bij de politie. Een radioshow is niet de juiste plek om haar dochter zo'n persoonlijke vragen te laten beantwoorden. Wat zal dit voor gevolgen hebben voor hun moeder-dochter-relatie? Het zou me niet verbazen als dat meisje zich nu opnieuw misbruikt voelt. Hopelijk zijn de ouders verstandig genoeg om zich af te vragen of het wel zo'n goed idee was hieraan mee te werken, zeker omdat de moeder op de hoogte was van de verkrachting."

"Volksvermaak"
Volgens kinderpsycholoog Louise Newman kan deze affaire zeer schadelijke gevolgen hebben voor het meisje. "Het werd voorgesteld als volksvermaak. Ook de reactie van de presentator liet te wensen over. Andere slachtoffers van seksueel misbruik kunnen zo ontmoedigd worden om hun verhaal te doen."

"Pijnlijke stilte"
Radiomaker Sandilands beseft dat hij een blunder van formaat begaan heeft. "Na haar bekentenis volgde er een pijnlijke stilte van enkele seconden, omdat we perplex stonden. En dan vraag ik stomweg of dat haar enige ervaring was. Verschrikkelijk, ik schaamde me meteen en wou dat ik mijn woorden iets verstandiger gekozen had. Maar ook de pers gaat hier niet vrijuit: zij heeft aan deze zaak onverantwoord veel aandacht aan geschonken. Het enige positieve aan dit verhaal is dat de familie na twee jaar eindelijk professionele hulp zal krijgen."(br.hln)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mannen hebben meer plezier dan vrouwen


Mannen hebben meer plezier dan vrouwen





Wat Cyndi Lauper ook mag beweren, uit het plezieronderzoek van Magnum blijkt duidelijk dat mannen meer plezier beleven dan vrouwen. Hun plezierquocient is gemiddeld 120, dat van vrouwen 116.

De grootste pleziermakers vinden we in Colombia, Mexico, Portugal en Turkije. België staat met een gemiddelde score van 119 op de 12de plaats. Italië, Frankrijk en Nieuw-Zeeland bengelen onderaan de lijst.

Pleziertest
Magnum ontwikkelde samen met een psycholoog een 'pleziertest' die je 'PQ' of plezierquotiënt meet. Sinds de lancering hebben al meer dan 100.000 mensen in 180 landen de test ingevuld, zo meldt Magnum in een persbericht.

Brusselaars
In België scoren de gepensioneerden beter dan studenten en boeren. Brusselaars (120) doen het ook nipt beter dan Vlamingen (119) en Walen (117). Wallonië levert zowel de twee plezantste als de twee minst plezante regio's: respectievelijk Waals-Brabant (125) en Henegouwen (122) en Namen (113) en Luxemburg (107).

Vrienden versus raften
Vlamingen halen het meest plezier uit samen zijn met vrienden en persoonlijke prestaties, Walen en Brusselaars kiezen vaker voor tafelen en dingen die een adrenalinerush geven, zoals rollercoasters of raften.

Geluid, geur en me-time
Wereldwijd halen mannen en vrouwen het meest plezier uit 'geluid', zoals regen op een dak, een brullende motor, muziek of het gelach van een baby. Daarna volgen geuren en me-time. Dat laatste valt wel niet echt in de smaak van de Belgen: ze zetten het bijna op de laatste plaats. Belgische mannen kiezen voor prestaties, geluiden en vrienden; Belgische vrouwen verkiezen vrienden, ontspanning en lekker eten en drinken.

Journalisten vs studenten
Journalisten, marketeers en communicatieadviseurs maken het meest plezier samen met de gepensioneerden (PQ= 123). Ze worden op de voet gevolgd door wie werkt in de financiële wereld, de vrjietijdssector of de retailsector. Studenten en werkzoekenden hebben het minste plezier.

Tot slot nog enkele toppleziertjes van onze Europese vrienden:

- Spaanse vrouwen houden het meest van relaxen en siësta. Spaanse en Italiaanse mannen verkiezen succes.
- Denen, Britten en Italiaanse moeders genieten het meest van eten en drinken.
- Nederlanders voelen zich goed omringd door vrienden, familie en geliefden.
- Fransen kiezen voor 'du pain, du vin et du boursin', gevolgd door seks en ontspannen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jonge moeder (26) sterft van dieet op water en soep

Jonge moeder (26) sterft van dieet op water en soep


http://img240.imageshack.us/img240/2354/soep2.jpg
De vrouw at alleen nog soep en dronk alleen nog water.



Drama in Groot-Brittannië waar een jonge moeder overleden is na het volgen van een streng dieet. Helen Anderson (26) werd in haar bed dood aangetroffen. Het was haar moeder die haar vond. Blijkt nu dat de getalenteerde musicus maanden voor haar hongerdood leefde op een dieet van water en soep.

Lichaam vergiftigd
De jonge vrouw uit South Shields raakte geobsedeerd door haar lichaamsgewicht en verloor maar liefst 38 (!) kilogram op een paar maanden tijd. Haar ouders, Michael en Hazel smeekten hun dochter om meer te eten maar ze wilde niet luisteren. Uit onderzoek blijkt dat haar lichaam met een fataal te kort aan suikers kampte waardoor het de eigen vetreserves ging opmaken. Dit veroorzaakte de chemische metabolische reactie -ketoacidosis- wat haar uiteindelijk fataal werd. "Ze werd als het ware door haar eigen lichaam vergiftigd", aldus lijkschouwer Terence Carney. "Dit proces is het resultaat van een manifest tekort aan suikers veroorzaakt door het strenge dieet van Helen." De vrouw laat een dochtertje van vijf, Niamh-Kate achter.

Net nieuwe vriend
Naast het strenge dieet nam de vrouw ook nog een afslankmiddel. Volgens wetsdokter Stuart Hamilton slikte ze pillen maar die zouden niet bijgedragen hebben tot haar dood. Het drama gebeurde net voor ze haar nieuwe liefde zou ontmoeten. Anderson had via het internet Kristian Persson leren kennen. Samen met de Zweed had ze een feestje gepland in zijn huis om hun liefde te vieren. Anderson was op het ogenblik van haar overlijden werkloos. Haar ouders zijn gebroken en kunnen niet praten over de dramatische gebeurtenis. De laatste keer dat haar moeder een woord kwijt wilde over de situatie zei ze aan de krant Shields Gazette het volgende. "We smeken Helen om te eten want na Kerstmis is ze begonnen aan een dieet van soep en water. Ze was altijd al een stevige meid maar als het zo doorgaat dan wordt anorexia haar fataal." Het waren profetische woorden. (br.hln)





» Reageer (0)
29-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Speel een heks voor 58.000 euro per jaar

 Speel een heks voor 58.000 euro per jaar

Om het filmpje te bekijken druk op de foto







U bent wel al te laat, maar in het zuiden van het Verenigd Koninkrijk was er weer een 'droomjob' te winnen. Als heks zou u de bezoekers van de historische Wookey Hole Caves, bij Wells, angst moeten aanjagen. Vereisten: kunnen schetteren en niet allergisch voor katten zijn. Door het mooie salaris van zo'n 58.000 euro per jaar (4.800 euro per maand) werd de vacature al snel vergeleken met die andere droomjob van eilandbewaker in het Australische Queensland.

Honderden kandidaten
Honderden sollicitanten zakten af naar de audities. Uiteindelijk was het immoverkoopster Carole Bohanan die het als heks mag waarmaken, nadat de vorige op pensioen ging. Alle kandidaten kregen precies één minuut de tijd om de driekoppige jury te overtuigen van hun kwaliteiten als heks. Ze moesten onder meer huiveringwekkende kreten door de grotten jagen en er een vloek over uitschreeuwen.

Versteend
De grotten zouden volgens de overlevering 50.000 jaar geleden bewoond geweest zijn door de mens, maar er huizen vandaag enkel nog vleermuizen. De legende wil dat de échte heks van Wookey Hole in de middeleeuwen in de grotten leefde, van daaruit oogsten deed mislukken en de melk zuur maakte. Een plaatselijke abt zou haar veranderd hebben in een steen door heilig water op haar te kappen.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijna helft van jonge mama's kampt met vaginale droogte


Bijna helft van jonge mama's kampt met vaginale droogte


http://img20.imageshack.us/img20/879/vaginag.jpg



Bijna de helft van de vrouwen kampt na de bevalling met vaginale droogte. Velen weten echter niet dat ze met deze veelvoorkomende kwaal te maken kunnen krijgen.

Taboe
De onderzoekers ondervroegen 188 vrouwen tussen 25 en 35 jaar. 42 procent van hen had ooit al last van vaginale droogte, maar 66 procent weet op voorhand echter niet dat ze risico lopen op deze kwaal, dat meldt gezondheidsnet.be. Daarnaast bestaat er een groot taboe rond dit onderwerp. Slechts 3 procent van de ondervraagden zou in geval van een probleem hier een apotheker over durven aanspreken, de meerderheid zou aan de gynaecoloog raad vragen. Glijmiddel is volgens de meeste vrouwen een goede oplossing, maar 56 procent van hen schaamt zich om dit in de winkel te gaan kopen. Drie procent zou zelfs shampoo gebruiken om deze kwaal op te lossen.

Oestrogeen
Vaginale droogheid wordt na de bevalling veroorzaakt door een daling van het vrouwelijke hormoon oestrogeen. Het is een tekort aan natuurlijk vocht in de vaginale wand. Die droogt dan uit, wat jeuk en irritaties kan veroorzaken. Tijdens het vrijen krijgen deze vrouwen vaak last van pijn, irritaties en bloedingen en lopen ze meer risico op infecties. Het onderzoek werd georganiseerd door glijmiddelproducent Sensilube.(br.hln)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Walvis redt duikster


Walvis redt duikster


Mila is een Beloega walvis (archiefbeeld)



Een Chinese duikster is gered door een Beloega walvis toen ze in de problemen kwam tijdens een duikwedstrijd. De deelnemers moesten zo diep mogelijk in een ijskoud aquarium duiken en daar zo lang mogelijk blijven. De 26-jarige Yang Yun kreeg plots last van krampen en kon niet meer naar boven zwemmen. Toen schoot de walvis haar te hulp. Dat meldt de Telegraaf.

"Ik begon te stikken en verder te zinken. Ik dacht dat ik doodging. Toen voelde ik dat iets me met grote kracht weer naar boven duwde", zegt ze. Het was de witte walvis Mila die had gemerkt dat de vrouw in moeilijkheden verkeerde. Plots nam het dier het been van de vrouw in haar mond. Ze duwde de duikster vervolgens naar het wateroppervlak.


Mila werkt vaak samen met mensen en is volgens haar verzorgers een gevoelig dier. Een fotograaf legde het indrukwekkende verhaal vast. Klik hier voor de foto's.





» Reageer (0)
28-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lachyoga is rage in Amerika


Lachyoga is rage in Amerika

Om het filmpje te bekijken druk op de foto







Lachyoga is een sport gebaseerd op lachen, ook al ben je niet in de stemming. Tal van Amerikanen zijn alvast fan van deze ontspannende work-out. Een kankerkliniek verplicht er zelfs zijn patiënten deze lessen te volgen.

Lachen en klappen
De techniek van lachyoga houdt onder meer in dat je klapt en tegelijkertijd lachliedjes zingt met een groep andere mensen. Deze sport werd in India ontwikkeld in de jaren '90. De Amerikaanse Sebastien Gendry richtte er een school op en leert er zijn volk volop lachen. Momenteel is er een stormloop voor zijn lessen.




http://www.hln.be/static/FOTO/pe/6/11/1/media_l_976321.jpg




Voordelen

Volgens experts kun je leren lachen of je daar nu zin in hebt of niet en houdt het tal van gezondheidsvoordelen in. "Yoga laat je lachen met zowel het lichaam als de geest. Je doet eerst alsof, maar na een tijdje wordt het echt. Het gaat er niet om moppen te vertellen of grappige dingen te doen, de techniek baseert zich op je ademhaling." Wanneer je lacht, neemt het gehalte van gelukshormonen in je bloed toe, waardoor je minder stress hebt. Het beperkt ook je risico op hartziekten, beroertes, allergieën en verbetert je ademhaling.

Kanker genezen
Nu wil een kankerkliniek in Amerika zelfs lachyoga organiseren voor haar patiënten. "Lachen is misschien niet het beste medicijn maar het helpt wel", aldus professor Sharon Plank. "Het leidt ook de patiënten af van hun pijn." Directeur van de kliniek Paul Friday: "Vroeger hadden we hier een speciaal humoristisch videokanaal. Daaruit bleek dat humor helpt te genezen, de patiënten namen toen minder medicijnen. Met deze yogasessies hopen we hetzelfde effect te bereiken." (br.hln)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blinde moslimvrouw vervangt hond door pony


Blinde moslimvrouw vervangt  hond door pony


 



In het Amerikaanse Detroit heeft een blinde moslimvrouw zich een pony aangeschaft om haar te begeleiden. Geen blindegeleidehond dus, want moslims beschouwen honden als onreine dieren.

Pony
Mona Ramouni leest proefdrukken van geschriften die in braille gepubliceerd worden. Intussen zit haar pony geduldig naast haar te wachten. Toch kan de kleine pony, Cali, het niet laten om met zijn neus in de tas van Ramouni te snuffelen naar snoepgoed. Het is een vreemd beeld en Cali is dan ook slechts één van de weinige paarden die opgeleid worden om blinden te begeleiden.








Onrein
Cali is de eerste hond van Ramouni, die geen hond kreeg van haar ouders. Het speeksel van honden wordt als onrein beschouwd in de Islam. Honden worden er wel toegelaten als werkdieren, bijvoorbeeld als waakhond. Maar de ouders van Cali wilden liever geen hond in hun huis. Zo kwam Ramouni bij een pony als alternatief terecht. "Ik had het eigenlijk al opgegeven", vertelde Ramouni. "Er waren momenten dat ik dacht: ik ga niets uit mijn leven kunnen halen. Met Cali heb ik weer het idee dat ik alles aankan. Dat alles mogelijk is."

Voordelen?
Een pony is ongeveer even groot als een blindegeleidehond, maar biedt opvallend veel voordelen. Ze worden ouder en kunnen tot dertig jaar dienst doen, terwijl de meeste honden rond hun twaalfde op pensioen gaan. Aan de andere heeft een pony wel meer verzorging nodig en ze zijn een pak duurder dan honden. (br.hln)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tienduizenden oproepen voor wespennesten


Tienduizenden oproepen voor wespennesten





Vlaanderen wordt geteisterd door een wespenplaag. Van Limburg tot West-Vlaanderen krijgen de brandweerdiensten duizenden oproepen om nesten te verdelgen. Normaal doet die piek zich pas vanaf 15 augustus voor, schrijft Het Laatste Nieuws vandaag.

De wespen zijn deze zomer ook talrijker én agressiever, zeggen experts. De spoedafdelingen van ziekenhuizen krijgen veel patiënten met een wespensteek binnen.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedaan met fucking in Fucking


Gedaan met fucking in Fucking





Bewoners van het Oostenrijkse Fucking zijn toeristen die zichzelf al vrijend filmen voor een van de plaatsnaamborden in het dorp kotsbeu. Beveiligingscamera's moeten de sekstoeristen weren.

Focko
In Fucking wonen zo'n 150 mensen. Het dorpje in het district Braunau am Inn in de Oostenrijkse deelstaat Opper-Oostenrijk is eigenlijk een deelgemeente van Tarsdorf. De geschiedenis van het dorp is terug te voeren tot minstens 1070. Fucking is genoemd naar een zekere Focko uit de 6e eeuw. Het -ing geeft aan dat het om een nederzetting gaat.

Filmpjes
Het dorpje in de buurt van Salzburg wordt al geruime tijd bezocht door toeristen die hartelijk moeten lachen om de toch wel amusante plaatsnaam. De laatste tijd nemen ze echter niet alleen foto's van het naambord, maar maken ze ook hun eigen pornofilmpjes met het bord op de achtergrond.

T-shirts
De plaatsnaamborden worden ook regelmatig (tot enkele keren per maand) gestolen. Aan de andere kant profiteren de locals ook wel van het zaakje: in de handel zijn bijvoorbeeld T-shirts met de plaatsnaam erop verkrijgbaar. In 2004 stemden de bewoners van Fucking over hun plaatsnaam, maar besloten die te handhaven.

Het gemeentebestuur heeft beveiligingscamera's boven alle plaatsnaamborden gehangen zodat de toeristen afgeschrikt worden. "Hopelijk bedenken ze zich als ze de camera's zien en maken ze gewoon een foto van het bord", aldus de burgemeester.

Lotgenoten
Misschien dringt een kleine top met lotgenoten zich op om de problematiek aan te pakken. Dat zijn dan Petting en Kissing (beide in Beieren), Windpassing en Wank am See (ook Oostenrijk). In Frankrijk is een plaats die Condom heet, en ook daar zijn de borden een regelrechte hit.





» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!