Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




26-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook Justine Henin werkt aan comeback begin 2010


"Ook Justine Henin werkt aan comeback begin 2010"





Wordt de 'Allée Justine Henin' op Roland Garros weldra weer een 'Allez Juju!'?
Terwijl Kim Clijsters zich na een succesvolle comeback volop focust op de US Open van volgende week, worden de geruchten over een terugkeer van Justine Henin almaar hardnekkiger. Dat ook die andere 'Leading Lady' van het Belgische tennis aan een comeback zou werken, is niet nieuw, maar de krant Vers L'Avenir maakt het toch allemaal een stuk concreter. Haar beslissing zou zo goed als genomen zijn. Na haar demonstratiewedstrijden eind dit jaar in Charleroi (5 en 6 december) en Dubai zou Henin vanaf januari 2010 weer in competitie treden. Ze traint al enkele maanden weer, bevestigt haar entourage, maar officeel enkel om die exhibitiematchen voor te bereiden.

Zeg nooit 'nooit'
Toen Henin anderhalf jaar geleden onverwachts afscheid nam van het toptennis, kon ze een comeback niet uitsluiten omdat ze niet graag 'jamais' zegt. Ondertussen smeekte Henin-bewonderaar nummer 1 John McEnroe om haar terugkeer op de court en bevestigde 'Juju' al dat ze enkele exhibitiewedstrijden zou spelen. Daarnaast bouwt ze aan een carrière op tv en in het theater, maar na het lanceren van haar tennisacedemie heeft de tennismicrobe haar blijkbaar weer te pakken.

Vrouw Rodriguez
Elke Van Dongen-Rodriguez, de echtgenote van Carlos Rodriguez, de gewezen coach van Henin, gaf aan de krant toe dat er iets beweegt. "Er worden bepaalde dingen voorbereid, maar ik mag daar niets over zeggen". Volgens de woordvoerder van Henin traint de zevenvoudige winnares van een grandslamtoernooi opnieuw vaker, maar dan enkel om haar geopereerde knie weer soepel te krijgen.

Crisis
Naast de geslaagde terugkeer van Clijsters en het matige niveau van het vrouwentennis ziet Vers L'Avenir nog drie redenen voor een comeback. Henin mist het tennis, want die sport stroomt als het ware door haar aderen. Na een jaar decompressie kon ze fysiek de batterijen heropladen en heeft ze de goesting om te spelen teruggekregen. Verder zou ook de financiële crisis een rol spelen: haar scheiding van Pierre-Yves heeft Henin een fortuin gekost en haar investeringen hebben geleden onder de internationale crisis.

Overhaast
Tot slot zou Henin nu spijt hebben van haar overhaaste beslissing om te stoppen. Een week voor haar persconferentie om haar afscheid aan te kondigen, had Juju gezegd dat ze nog twee tot vijf jaar wilde spelen. Wie weet, probeert ze vanaf januari 2010 te jagen op haar 42ste titel in het enkelspel of zelfs haar achtste grandslamtoernooi.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amsterdam laat je trouwen voor een dag

Amsterdam laat je trouwen voor een dag


http://img11.imageshack.us/img11/6136/huwelijke.jpg



In Amsterdam kan je volgende maand trouwen voor één dag. Het is één van de ludieke activiteiten die Stadsherstel Amsterdam in september organiseert tijdens de restauratie van fort Diemendam. In samenwerking met Wed and Walk biedt Stadsherstel verliefde stelletjes de kans om zich voor één dag met elkaar in de echt te laten verbinden in een werelderfgoedmonument van de Unesco, meldt de Telegraaf.

Wed and Walk
De organisatie Wed and Walk zorgt voor feestelijke kleding, boeketten in kunststof en plastic gouden ringen die men mag houden. Zelfs aan tissues is gedacht. Na afloop van de huwelijksvoltrekking kan men op het terrein terecht bij Più Di Caffè om een toost uit te brengen. Vanuit een brandweerwagen uit de jaren 50 voorziet Più Di Caffè het publiek van koffie, lekkernijen en andere dranken.

Zonsopgang
Het sprookje duurt tot zonsopgang. Bij de eerste zonnestralen is alles voorbij, en is het huwelijk niet langer geldig. De kosten voor trouwen voor één dag zijn €49,50.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Canadees wil van kuiken een dinosaurus maken


Canadees wil van kuiken een dinosaurus maken






Een Canadese paleontoloog wil kippenembryo's manipuleren in een poging om er een dinosaurus van te maken. Zijn onderzoek zit nog in een beginfase, maar Hans Larsson heeft er goede hoop op dat hij in zijn opzet zal slagen. Alleen ethische en praktische redenen houden hem naar eigen zeggen nog tegen.

Evolutie
Larsson is vorser aan de McGill University in Montreal. Al jaren speurt hij naar fosssielen van prehistorische dieren. Hij spitst zijn onderzoek nu toe op de processen die er toe geleid hebben dat sommige dinosauriërs zijn geëvolueerd tot vliegende wezens.

Jurassic Park
Larsson werd geïnspireerd door discussies die hij had met Jack Horner, de paleontoloog die wetenschappelijk adviseur was bij de Jurassic Park-films. Deze Horner schreef onlangs een boek met de titel 'How to Build A Dinosaur'. In dit werk verwijst hij naar Larsson's experiment om een dinosarus te brouwen uit een kippenembryo. (br.hln)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.80 procent mannen tevreden over uiterlijk

80 procent mannen tevreden over uiterlijk





Ruim vier vijfde (82 procent) van de Belgische mannen is best tevreden met wat ze te zien krijgen in de spiegel. De helft geeft echter toe duidelijk minder in vorm te zijn dan vijf jaar geleden. Dat blijkt uit een enquête van Besins Healthcare bij vijfhonderd mannen tussen 35 en 55 jaar.

Figuur en meer haar
Als ze iets mochten veranderen, zou bijna de helft iets laten doen aan zijn figuur. Een derde kiest voor meer haar en meer vitaliteit, maar ook de huid (30 procent) scoort hoog.

Opmerkingen
Eén op drie mannen moet toegeven al opmerkingen te hebben gekregen over haarverlies of hun slinkende vitaliteit. Dat draagt waarschijnlijk bij aan de zorgen die steeds meer mannen zich maken over hun uiterlijk en de veroudering.

Veroudering
Veroudering heeft volgens de Belgische mannen vooral een impact op hun vitaliteit (20 procent), het haar (11 procent) en de huid (5 procent). Bijna één op drie heeft nog steeds meer dan één keer seks per week.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Olifantje kan geen afscheid nemen van overleden mama

Olifantje kan geen afscheid nemen van overleden mama


http://s1.gva.be/imgpath/assets_img_gvl/2009/08/24/641997/olifantje-kan-geen-afscheid-nemen-van-overleden-mama_5_460x0.jpg



Een Hongaarse dierentuin is het decor geworden van een schrijnend dierenverhaal. Een 2-jarig Afrikaans olifantje kan maar moeilijk afscheid nemen van zijn onlangs overleden moeder.

Moeder-olifant Yoki (19) overleed enkele dagen geleden aan een tumor in haar milt. Haar kleintje Jumaane begreep eerst niet goed wat er gebeurd was en bleef maar liefst 14 uur lang dichtbij het lichaam van zijn moeder hangen.



http://img20.imageshack.us/img20/1184/olifantje.jpg



Hij klom op haar rug en wreef tegen haar hoofd om aandacht te trekken en haar weer levend te maken.

Uiteindelijk moesten de verzorgers het lichaam van de dode olifant weghalen uit het olifantenverblijf. Voor Jumaane was dat een hartverscheurend afscheid. Sinds zijn mama weg is, horen de verzorgers het kleine olifantje voortdurend huilende geluiden maken en zien ze hem zoeken naar mama Yoki.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woensdag is meest ongelukkige dag

Woensdag is meest ongelukkige dag




Volgens nieuw onderzoek is niet maandag, maar wel woensdag de meest ongelukkige dag van de week. Woensdag zorgt voor de midweek blues.

Zondag
Wiskundigen aan de universiteit van Vermont bestudeerden 2,4 miljoen blogs en berichten op Twitter de afgelopen vier jaar. Zij ondervonden dat zondag de gelukkigste dag van de week is. Op die dag denken mensen positief terug aan hun zaterdagavond.

Werk
De tweede gelukkigste dag is maandag. Die dag zijn de herinneringen aan het weekend nog vers. Pas op woensdag verdwijnen die gedachten en eist het werk weer alle aandacht op.
Volgens de wiskundigen is de analyse correct. Door op blogs te kijken waren de vorsers in staat om mensen te observeren in een omgeving waar ze eerlijk zijn.

Obama en Jackson
De resultaten tonen ook aan dat de overwinning van Obama als de gelukkigste dag in de afgelopen vier jaar werd bekeken, de dood van Michael Jackson als de meest trieste dag.





» Reageer (0)
25-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mensen kunnen echt ziek worden van geuren


Mensen kunnen echt ziek worden van geuren





Mensen die fysiek ziek worden van het ruiken van een bepaalde geur, zijn niet gek. Zij associëren de lucht die ze ruiken met iets heel onaangenaams en krijgen daar een overdreven lichamelijke reactie van. Hun ziekte zit dus niet "tussen hun oren", zoals vaak wordt aangenomen.
 
Dat concludeert de Nederlandse Patricia Bulsing, die promoveert aan de universiteit van Utrecht op een onderzoek naar geuroverlast.

Erkende stank
Het onderzoek gaat niet alleen over 'erkende' stank als de lucht van mest of chemische processen, maar ook over parfum- en bloemengeuren en gewone lichaamsluchtjes.

Zij stelde vast dat mensen een lekker geurtje niet meer zo aangenaam vinden, als met grote letters op de parfumfles staat: "Pas op, parfum kan giftig zijn."

Proefpersonen die geleerd hadden om bepaalde luchtjes te associëren met een pijnprikkel, roken die lucht daarna ook echt anders.
 
Ziek van de stank
Volgens Bulsing bewijst dit dat wie in een stinkende omgeving woont, zoals een vuilstortplaats of een chemische fabriek, echt ziek kan worden van de stank.

De overheid en industrie kunnen fysieke klachten dan ook niet meer afdoen als inbeelding. Ook het toenemende aantal mensen dat zegt allergisch te reageren op parfum, geurkaarsen en bloemen kan heel goed gelijk hebben.

Vergelijking
Bulsing vergelijkt het ziek worden van een op zich ongevaarlijke lucht met het misselijk worden na te veel eten: "Wie zich wel eens helemaal ziek heeft gegeten, moet de lucht van dat bepaalde voedsel daarna een tijdje niet meer ruiken. Dan draait de maag zich gelijk weer om."





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ouders vragen discipline op school

Ouders vragen discipline op school




Nederlandse moeders en vaders willen graag dat scholen strenger, ordelijker en gedisciplineerder worden. De scholen dragen ook te weinig kennis over, en halen niet het beste uit hun kinderen naar boven, vinden Nederlanders. Dat meldt de Nederlandse krant De Telegraaf.

Voldoende
Ouders waarderen het Nederlandse onderwijs met een kleine voldoende: een 6,7 voor de basisschool en een 6,5 voor de middelbare school.

Opvallend is dat ouders aan het begin van de schoolloopbaan (het kleuteronderwijs) veel positiever zijn dan aan het einde, bij het middelbaar of het voortgezet onderwijs.

Streng maar rechtvaardig
Tachtig procent verkiest de strenge, maar rechtvaardige docent. Ruim zestig procent vindt het beter wanneer leraren zich niet meer bij de voornaam laten noemen en 56 procent pleit voor het herinvoeren van strafregels. Meer dan eenderde vindt dat de school van hun kind te soft optreedt tegen pesters.

"Realistisch rekenen"
De ouders willen dat scholen meer aandacht besteden aan spellen, rekenen, grammatica, leesvaardigheid en feitenkennis. Onlangs nog klaagde hoogleraar wiskunde Jan van der Craats van de Universiteit van Amsterdam het rekenonderwijs in de lagere school aan. Jonge kinderen leren daar 'realistisch rekenen', waardoor ze getallen leren schatten in plaats van te berekenen.

In welke mate Belgische ouders hetzelfde denken is niet bekend. Toch blijkt uit de populariteit van het vrij onderwijs, dat bekend staat als strenger, dat ook ouders hier waarde hechten aan discipline.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appelvormige vrouwen lopen hoger risico op astma


Appelvormige vrouwen lopen hoger risico op astma





Vrouwen die een taille hebben met een omtrek van meer dan 88 cm lopen een hoger risico om astma te krijgen, zelfs al is hun lichaamsgewicht normaal.



Zwaarlijvigheid verhoogt de kans op astma, maar een studie van het kankercentrum van de universiteit van Berkeley toont aan dat het gewicht dat vrouwen rond hun middel dragen daarin doorslaggevend is. Dat meldt de online editie van de BBC.

De onderzoekers analyseerden de gegevens van meer dan 88.000 leraressen. De resultaten toonden aan dat vrouwen met overgewicht meer dan 40% meer kans op astma hadden dan vrouwen met een normaal gewicht. Astma kwam dubbel zoveel voor bij zwaarlijvige vrouwen en meer dan drie keer zoveel bij extreem zwaarlijvige vrouwen.








Tailleomtrek betere indicatie dan BMI?
Wat de onderzoekers het meest in het oog sprong, was dat vrouwen met een normaal lichaamsgewicht maar met een taille van meer dan 88 centimeter ook een verhoogd risico vertoonden: een derde hoger dan bij vrouwen met een 'normale' taille.

Vet rond organen
Als maatstaf voor zwaarlijvigheid wordt doorgaans de BMI (body mass index) gehanteerd, maar sommige wetenschappers oordelen dat de tailleomtrek een zinvoller standaard is omdat het een betere aanduiding is van vetophoping rond de organen. Het vet rond de organen kan voor ontstekingen zorgen die in verband staan met astma.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gratis bier voor wie wc-bril van café terugbrengt


Gratis bier voor wie wc-bril van café terugbrengt


http://img195.imageshack.us/img195/2424/wcbril.jpg


Een Nieuw-Zeelandse cafébaas looft een beloning van 50 euro uit - te gebruiken als zuipkrediet - voor wie de wc-bril terugbrent die vorige week uit het toilet van de kroeg werd gestolen. Na 15 jaar is een onverlaat verdwenen met de doodgewone plastic bril. Om nostalgische redenen denkt uitbater Trev Inwood er niet aan om de wc-bril te vervangen.

"Dat is geen optie", zegt de man uit Christchurch. "We zijn allemaal zodanig vertrouwd met onze bril dat we het originele exemplaar terugwillen".

Toeloop
Trev Inwood plaatste een advertentie in een lokale krant waarin hij de originele beloning uitlooft. Het hoeft geen betoog dat er zich al ettelijke Kiwi's - tuk op een lading gratis pinten - hebben aangeboden met een pastic wc-bril onder de arm.

Jury
Het originele exemplaar is evenwel nog niet opgedoken. "Samen met een paar vaste klanten beoordelen we de brillen die worden aangeboden. Fraudeurs maken zeker geen kans op de beloning want stuk vooor stuk weten we zeker hoe de enige echte wc-bril aanvoelt".





» Reageer (0)
24-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Online hulp werkt beter bij depressie


Online hulp werkt beter bij depressie


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/depressief.jpg?t=1251112190



Mensen die aan een depressie lijden, zouden online begeleiding kunnen krijgen. Deze therapie werkt beter en zo zouden de lange wachttijden kunnen verdwijnen om een arts te raadplegen. Dat maakt nieuw onderzoek duidelijk.

Een studie onder 300 patiënten maakt duidelijk dat cognitieve gedragstherapie (CGT) twee en een halve keer meer kans biedt om te herstellen van psychische problemen dan degenen die de reguliere zorg bij een huisarts volgden.

Chatroom
Eén op de zes volwassenen lijdt aan chronische depressie of angst. Online kan de hulp een alternatief bieden voor het groeiend probleem. Onderzoeker Kessler van de Universtiteit van Bristol ziet heil in het gebruik van de online instant messenger. Daarbij krijgen ze online een aantal afspraken doorgestuurd die moeten worden uitgevoerd. "Misschien helpt het om de dingen neer te schrijven omdat je zo meer moet nadenken. Het is alsof je in een chatroom zit met je therapeut".

Herstel
Bij het onderzoek bleken de online sessies heel wat vruchtbaarder en herstelden de patiënten na vier maanden opmerkelijk sneller. "Voordeel is dat dergelijke hulpverlening haalbaar en aantrekkelijk is. Vooral in gebieden waar de toegang tot psychologische behandeling schaars is, biedt deze gedragstherapie alleen maar voordelen".(br.hln)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daglicht helpt vermageren


Daglicht helpt vermageren




Om kilo's kwijt te raken, zoek je maar beter de buitenlucht op. Britse onderzoekers ontdekten dat daglicht de vetverbranding in het lichaam stimuleert. Ook de koude wintermaanden zouden ideaal zijn om op gewicht te blijven.

Bruin vet
Eén en ander heeft te maken met de aanwezigheid van bruin vetweefsel (BAT). Dit vet verhoogt de verbranding van calorieën. Wanneer we het koud hebben, wordt deze reactie gestimuleerd en kunnen we zo meer gewicht verliezen. Bruin vet kan 300 keer meer warmte vrijmaken door verbranding dan andere weefsels in ons lichaam. Door het gebruik van centrale verwarming hebben we het nog zelden koud en maken we nog maar weinig gebruik van deze verbrandingskracht.

Winter
Volgens professor Michael Symonds van de Universiteit van Nottingham, is dit bruine vet vooral aanwezig bij vrouwen. Volgens hem wordt de verbranding niet alleen door koude temperaturen, maar ook door daglicht, gestimuleerd. Hij hoopt met deze resultaten nieuwe manieren te vinden om de vetverbranding tijdens de winter te blijven stimuleren.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jongens wilden kankerpatiëntje (5) in brand steken


Jongens wilden kankerpatiëntje (5) in brand steken


http://img19.imageshack.us/img19/5520/kankerpatientje.jpg


Een kankerpatiëntje van vijf is het slachtoffer geworden van een brutale aanval. Twee jongens hebben geprobeerd om haar in brand te steken. Het meisje dat langzaam blind wordt, verkoopt intussen al haar speelgoed. Ze wil met de opbrengst nog een keer op reis met haar broers en zussen.

Buur brengt redding
De jongens hielden haar op de grond en spoten deodorant in haar gezicht. Ze wilden haar zo in brand steken. Gelukkig voor het meisje konden de buren nog net op tijd ingrijpen. "Het meisje was in de tuin aan het spelen in Halifax toen ze plots benaderd werd door twee jongens. Ze vielen haar aan en gooiden haar op de grond. Daarna spoten ze deodorant in haar gezicht", aldus een woordvoerder van de poltie. "Ze probeerden haar gezicht in brand te steken maar de poging mislukte." Toen Scarlett hulp kreeg van een buur, gingen de twee tieners lopen. De politie zoekt intussen getuigen van het incident.

Speelgoed verkopen voor reis
De moeder van het kind is er het hart van in en wil verhuizen. "Ik wil hier weg. Hoe sneller, hoe liever", aldus Paula (38). "Het is immers niet de eerste keer dat ze aangevallen werd. Haar hersentumor wordt alsmaar groter. Mijn meisje wordt zieker en dit kunnen we dan ook missen als kiespijn." Volgens buurvrouw Adele Brearly (30) stond het meisje helse pijnen uit. Het meisje is al uit een oog blind en verkocht voorbije maand al haar speelgoed. Ze wil nog een keer met haar familie op vakantie gaan voor ze helemaal blind wordt. Samen met Nathan (19), Kai (8) Finlay (6) en Hollie (16) wil ze naar een zonnig strand. Het meisje krijgt chemo en haar familie hoopt dat ze nog sterk genoeg zal zijn om de reis te maken.(br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook mannen slachtoffer van seksuele intimidatie

Ook mannen slachtoffer van seksuele intimidatie


http://img8.imageshack.us/img8/7347/kantoor.jpg



Steeds meer mannen worden het slachtoffer van seksuele intimidatie op de werkvloer door hun vrouwelijke overste. Dat toont Australisch onderzoek aan. Uit angst niet serieus genomen te worden, zwijgen de mannelijke slachtoffers.

Macht
Meer dames bekleden topposities en dat laat zich voelen. Ook op het vlak van ongewenste intimiteiten. "De tijd dat vrouwen op de werkplek werden gedomineerd, is voorbij", dixit een Indische zakenvrouw op Express.be. "Alleen draaien de seksuele avances die vrouwen maken, eerder over macht dan over de seks".






Zwijgen
Op dergelijke intimiteiten rust nog een groot taboe. De meeste mannen durven bij hun werkgever niet te klagen uit vrees weggelachen te worden. Daardoor zwijgen de meeste slachtoffers. Een spijtige zaak, want volgens het Nederlandse Ministerie van Sociale Zaken leiden dergelijke activiteiten tot heel wat ziekteverzuim. Ook kan iemand ernstige psychische schade ondervinden. Werkgevers zijn sowieso verplicht werknemers te beschermen tegen dergelijk misbruiken. Dat geldt ook voor mannen.(br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brit loopt 30 kilometer met blote voeten op glasscherven


Brit loopt 30 kilometer met blote voeten op glasscherven





Een Brit heeft het wereldrecord blootsvoets op glas lopen verbroken. Nigel Jardine liep dertig kilometer over scherven voor een goed doel.  

Jardine (56) liep 1060 meter per uur op een achthoekig circuit van glasscherven bij het Bageecha restaurant in zijn woonplaats Horsforth. Hij brak daarmee het vorige record van 960 meter. Vervolgens hield de sport- en motivatiecoach het 27,5 uur vol tot hij dertig kilometer had afgelegd.  

Kindermishandeling
De opbrengst gaat naar Action for Children, een organisatie die zich inzet tegen kindermishandeling. Jardine zegt zelf als kind mishandeld te zijn. Het gebroken glas is symbolisch: je loopt voorzichtig en probeert pijn te vermijden. (br.hln)




» Reageer (0)
23-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welk water past bij welk gerecht?


Welk water past bij welk gerecht?


De afbeelding “http://www.writersblock.net/099/lib/2-3a.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


In trendy restaurants in New-York bestaan ze al langer, watersommeliers die de klanten een waterkaart voorschotelen, hen begeleiden bij de keuze en hen informatie geven over de smaak en de oorsprong van het water. In België is dat nog niet het geval. Wel is het handig te weten wat watersommeliers aanraden bij welk gerecht.

Geen plat water
Volgens watersommelier Peter De Vos drink je beter geen plat water bij de maaltijd. Plat water gaat de maag snel vullen. Net daarom is de platte variant uiterst geschikt voor als we willen afvallen. Anders is het bij de maaltijd. Is het water zeer koud, kan het zelfs als een baksteen op je maag liggen. Plat water drink je de hele dag door, maar niet bij de maaltijd.

Als aperitief is schuimwater ideaal. Dat is koolzuurhoudend water waaraan sap van muscaatdruiven is toegevoegd. Het opent de eetlust en is zoet van zichzelf zonder toegevoegde suiker. Merken: Souverain Renard en World Domaine.

Bij het voorgerecht: kies slechts voor één glas sterk bruisend water, bijvoorbeeld Perrier, Spa Rood, Taunus Quelle. Een geweldige prikkel om de maag in werking te stellen zonder ze te vullen.

Bij het hoofdgerecht is zachtbruisend water zoals Bru, Voss, San Pellegrino, zachte Acqua Sorgente Fresca, Spa Groen, Llanllyr, Apollinaris of Elzenham ideaal. De smaak van het water blijft liefst zo neutraal mogelijk zodat hij niet gaat concurreren met het gerecht. Een uitzondering vormen visgerechten en gerechten met fluweelzachte sauzen zoals roomsaus of waterzooi. Hier zijn sterk gemineraliseerde tafelwater als Badoit, Stiftsquelle of Tönissteiner een goede keuze.


Bij het dessert is plat bron- of mineraalwater aangewezen. Het zal de laatste gaatjes vullen.

Lichte bruis
Wil je maar één type serveren, kies je beter voor water met bruis. Bij gerechten met een zeer uitgesproken, pikantere smaak, hoort een sterker bruisend water. Alle andere gerechten zijn beter af met lichte bruis. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tien dingen die je niet wil horen over zijn ex


Tien dingen die je niet wil horen over zijn ex





Iedereen heeft zijn liefdesgeschiedenis en een ex-partner hoort daar nu eenmaal bij. Al zijn de meeste dames nieuwsgierige zieltjes, er zijn zo van die dingen die we liever niet horen over zijn ex. Onwetendheid is af en toe een zegen.
 
10. "Ze was wild en gek". 
Vertel een vrouw nooit over je vroegere escapades. Niet alleen beelden we alle gekke standjes in met je ex, maar je bedgeheimen biecht je niet op. Wie weet wat hij over jou straks zal vertellen?

9. "ze leek wel een model' of 'ze zag er niet uit'"
Hoe we het uiterlijk van een ex beoordelen, ligt moeilijk. Als ze er foeilelijk uitzag, vragen we ons af waarom hij geen betere partij kon krijgen. Is ze te mooi, voelen we onszelf onzeker. Beter is onverschillig te reageren op de vraag hoe ze er uitzag. 'Ze zag er best ok uit', stemt nog het meest tevreden.

8. "We waren een mooi koppel"
Al zag iedereen jullie als een droomkoppel en had je ex bij iedereen een streepje voor, vertel het niet.

7. "Ze werkte in een lingerieshop"
Vrouwen willen niet wedijveren met een dame die een heel assortiment van sexy lingerie ter beschikking heeft. Dat éne dure niemendalletje dat we speciaal voor hem kochten, geeft een speciaal gevoel en dat willen we zo houden. De idee dat hij alles al gezien heeft, maakt onzeker.
 
6." Ze spreekt vijf talen, werkt aan een boek en is zeer succesvol. Hoe doet ze het toch?"
Succesvolle vrouwen die alles kunnen, doen onze eigen successen en bijdragen wankelen. 

5. "Mijn ouders waren gek op haar"
Constant vragen vrouwen zich af hoe ze bij de schoonfamilie overkomen. Vergeleken worden met je ex, is wel het laatste wat zij wil. 
 
4. "Ze brak mijn hart"
Wie ooit stelde dat vrouwen op een man met een gebroken hart en ziel vallen, heeft het goed mis. Iedereen kampt met ontgoochelingen uit vroegere relaties, alle begrip daarvoor, maar er constant over blijven zeuren haalt niets uit.
 
3. "Ze stripte er graag op los"
Stripper of niet, we willen niet horen hoe ze met  haar intiemste delen te koop liep. Niet alleen vragen we ons zo af wat hij ooit zag in haar nymfomane trekjes, tegelijk doet het denken aan lelijke ziektes.
 
2. "We deden avontuurlijke reizen"
Zelfs de meest rationele, logisch denkende meid wordt een tikkeltje jaloers bij het horen van alle avontuurlijke escapades met zijn ex. Stiekem dromen we ervan dat alle avonturen nieuw en opwindend zijn. Dat hij deze met zijn ex al heeft meegemaakt, zet een domper op alles.

1. "Mijn ex deed het zo"
Vergelijk haar nooit ofte nimmer met een ex-vrouw. Tenzij hij je graag zeer kwaad wil krijgen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo wordt zelf verven weer leuk!

Zo wordt zelf verven weer leuk!


http://s1.gva.be/imgpath/assets_img_gvl/2009/08/19/630524/zo-wordt-zelf-verven-weer-leuk_1_515x0.jpg



Iedereen kan schilderen, en zeker met het juiste materiaal en een goede voorbereiding. Wij zetten enkele tips op een rij om een geslaagd verfdagje te houden.

Hoeveel verf heb je nodig?

Hoeveel liter verf je nodig hebt, is afhankelijk van het type ondergrond en het type verf. Hoe grover de structuur van de ondergrond, hoe meer verf je nodig hebt. Ook de kleur is bepalend. Ga je voor chocoladebruin op een witte ondergrond, dan kan je best eerst een gekleurde primer of grondlaag aanbrengen. Maar ook dan zullen er meerdere lagen nodig zijn, omdat het kleurverschil tussen de ondergrond en het eindresultaat groot is. Een gemiddelde leidraad voor de verschillende types verf, is:
• lak: 1 liter / 14 m2 (per verflaag)
• muurverf: 1 liter / 8 m2 (per verflaag)
• structuurverf: 1 liter / 3 m2 (per verflaag)
Welke verf?

Wordt het acrylverf of alkydverf? Een technisch woordje uitleg om je verfkeuze van lak te vergemakkelijken. Acrylverf is een duurzame, krasbestendige en slijtvaste verf op waterbasis. Deze verf heeft weinig geur, droogt snel en is daarom heel geschikt voor gebruik binnen. Ook alkydverf is duurzaam, kras- en slijtvast, alleen droogt deze verf minder snel. Tijdens en na het schilderen blijft er ook een tijdje een verflucht hangen. Muurverf is meestal watergedragen. Net als acrylverf drogen muurverven snel en hebben ze weinig geur.
Welke glans?

Als je voor glans kiest, moet je er bij stil staan waar je de verf gaat gebruiken. Mat, zijdeglans en hoogglans kennen eenzelfde kwaliteit, maar verschillen sterk in effect en hebben elk hun eigen voor- en nadelen. Zo zijn matte verven het minst glad en camoufleren ze het best. Ze verbergen oneffenheden en stralen rust uit. Zijdeglans geeft je muren een mooie, lichte glans en kan je gemakkelijker afwassen. Wel zie je oneffenheden iets beter. Met hoogglans teken je voor een prachtig lichtspel en ben je zeker van een optimale afwasbaarheid. Doordat het oppervlak erg glad is, krijgt vuil ook minder kans om zich te hechten. Anderzijds betekent hoogglans ook dat je oneffenheden in de ondergrond beter ziet. Lakverven zijn verkrijgbaar in hoogglans en zijdeglans. Muurverven zijn in principe mat maar er zijn ook glanzende muurverven verkrijgbaar. Grondverven en schoolbordverven zijn altijd mat.
Rol of borstel?

Rollers zijn ideaal voor grote oppervlakken. Het type roller, de grootte en de bekleding bepaal je aan de hand van het oppervlak dat je gaat verven en het type verf dat je gebruikt. Is de muur glad, gebruik dan een rol met een normale vacht. Op een muur met structuur of een gemetselde muur kies je een rol met lange haren. Voor lakverf gebruik je best een mohair rolletje of een fluwelen rolletje. Een schuimrolletje dient om na te rollen, niet om verf mee aan te brengen. Voor delicate randjes en kleine hoekjes en kantjes is een borstel nodig. Kies een borstel van synthetische haren gecombineerd met varkenshaar voor acrylverf. Bij alkydverf heb je een wat stuggere verfborstel van varkenshaar nodig – dat zijn meestal zwarte borstels.
Volgorde van schilderen

Als je een hele ruimte onder handen neemt, begin je best bij het plafond. Schilder daarna de muren. Zodra de muren goed droog zijn, kan je deuren, ramen en kozijnen doen.
Verf aanbrengen

Tijd om écht te beginnen dan. Verdeel een eerste laag verf met de rol eerst in verticale richting, van boven naar beneden in een aantal stroken, en rol er vervolgens in horizontale richting over. Strijk nog eens licht na van beneden… het eerste vak is klaar! Ga zo verder tot het hele oppervlak in een nieuw kleurtje zit. Zorg ervoor dat de verschillende vlakken elkaar altijd wat overlappen.
Opgeruimd staat netjes

Bij acrylverf kan je het gereedschap uitspoelen met warm water en zeep in een emmer. Voor alkydverf heb je een verfverdunner nodig, bijvoorbeeld white spirit. Laat al je borstels na het reinigen hangend drogen. Verfrestanten, verdunner en lege verfblikken horen bij het klein chemisch afval, in te leveren bij het containerpark in je gemeente.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luchtballon moet noodlanding maken in Geraardsbergen


Luchtballon moet noodlanding maken in Geraardsbergen


Foto Tristan Van Tilborgh

Een luchtballon heeft gisterenavond een noodlanding moeten maken op de parking van het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis in Geraardsbergen.

Het gevaarte vloog een half uur lang op zeer lage hoogte rond het centrum van Geraardsbergen, maar raakte daar niet weg omdat er te weinig wind stond. De luchtballon had tijdens zijn vlucht al twee daken geraakt en landde uiteindelijk op de parking van het ziekenhuis.

Alle inzittenden kwamen er met de schrik vanaf.





» Reageer (0)
22-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Melodieën van dag en nacht



http://img7.imageshack.us/img7/6928/groetjesathea.jpg



melodieën van dag en nacht
dringen door tot diep in je ziel
muziek die je raakt zonder het te weten
die brengt je in extase
verandert tranen tot een lach

levens komen en gaan
worden één met de muziek en één met elkaar
blues...rock of chansons
muziek is overal en maakt je
breekbaar of juist sterk

liefde, verdriet, vreugde of spijt
klinken door op dichtbeschreven vellen
noten voor momenten... fragmenten van tijd
met elkaar verbonden door een notenbalk

een lied zegt meer dan honderd woorden
maar honderd woorden in een lied
maken het afscheid niet minder moeilijk
en doen tranen niet teniet...




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!