Appels nog gezonder dan gedacht
Dagelijks je portie fruit eten is nog belangrijker voor je gezondheid
dan experts eerst dachten. Dat blijkt uit recent onderzoek.
Polyfenolen Wetenschappers
analyseerden de eigenschappen van appels, perziken en nectarines. Zo
ontdekten ze dat deze fruitsoorten vijf keer zoveel polyfenolen
bevatten dan eerder was vastgesteld. Professor Dr Paul Kroon: "De
bacteriƫn in de darmen zetten deze polyfenolen om in stoffen die
belangrijk zijn voor de gezondheid, ze stimuleren bijvoorbeeld de
activiteit bij antioxidanten."
Tegen kanker en hartziekten Het
onderzoek bewijst dat deze stof ontzettend belangrijk is om mensen
gezond te houden. Professor Kroon: "Polyfenolen gaan ontstekingen en
kwaadaardige tumoren tegen. Daarnaast beschermen ze de cellen tegen
beschadiging van vrije radicalen en voorkomen ze hart- en vaatziekten.
Uit onderzoek blijkt ook dat deze stoffen het risico op Alzheimer
aanzienlijk verlagen."
|