Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




06-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Victor Horta 1861 – 1947 was een Belgisch architect.

Victor Horta 1861 – 1947 was een Belgisch architect.

Klik op de foto om een filmpje van zijn overige werken te bekijken







Victor Horta (Gent, 6 januari 1861 – Brussel, 8 september 1947) was een Belgisch architect. Hij speelde een belangrijke rol in het ontstaan en de ontwikkeling van de Art Nouveau of de Jugendstil.

Horta werd geboren in Gent als zoon van de schoenmaker Petrus Horta en Henrica Coppieters. Hij genoot middelbaar onderwijs aan het Koninklijk Atheneum aan de Ottogracht. Horta werd opgeleid in de traditie van de ontwerp- en stijlstroming Beaux-arts.De eerste jaren van zijn carrière werkte hij als interieurontwerper in Montmartre in Parijs, waar hij in contact kwam met het impressionisme, het pointillisme en met de mogelijkheid om te bouwen met moderne materialen als staal en glas. Hij had grote belangstelling voor de geschriften van Viollet-le-Duc. In Parijs werkte hij in het atelier van de architect-binnenhuisontwerper Jules Dubuysson. Zo ontdekte Horta het belang van de decoratieve kunsten en van de binnenhuisarchitectuur.




http://img709.imageshack.us/img709/5703/victorhorta1.jpg




In 1880, na de dood van zijn vader, keerde hij naar België terug. Hij trouwde met zijn jeugdvriendin, Pauline Heyse, en ging in Brussel wonen; daar studeerde hij aan de Academie voor Schone Kunsten, waarvan hij in 1884 afstudeerde met de gouden medaille. Hij behaalde datzelfde jaar de Godecharleprijs. Horta raakte bevriend met zijn toekomstige collega Paul Hankar, die eveneens een sleutelfiguur van de Art Nouveau-architectuur zou worden. Horta liep stage bij Alphonse Balat, de toenmalige hofarchitect van koning Leopold II en deed er ervaring op in gietijzer- en glasarchitectuur. Samen ontwierpen Balat en Horta de Koninklijke Serres van Laken, Horta's eerste complex bouwwerk van glas en staal.

In 1920 tot 1927 wordt Victor Horta directeur van de architectuurafdeling van het "Hoger Instituut voor Schone Kunsten" in Antwerpen.

Rond 1885 had Horta een eigen praktijk; zijn eerste realisaties waren een drietal woonhuizen in de Gentse straat Twaalfkameren 45-47. Deze realisaties kunnen als jeugdwerken van de later bekend geworden architect beschouwd worden en vormen de enige bouwwerken van Horta in Gent. Hierna concentreerde hij zich een tijd op wedstrijden voor publieke opdrachten, waarbij hij zijn typische stijl van gebogen lijnen ontwikkelde. Hij werd in deze periode lid van de vrijmetselaarsloge en breidde zijn sociale netwerk gevoelig uit, wat vanaf 1893 resulteerde in een reeks opdrachten voor burgerwoningen en winkels, vooral in Brussel. Uit deze periode dateren Horta's belangrijkste realisaties voor een select publiek uit de hoge Brusselse burgerij.
De woning voor ULB professor Emile Tassel, Hotel Tassel in 1893, markeerde de aanvang van een nieuwe stijl of de Art Nouveau. Deze stijl was niet alleen vernieuwend in het gebruik van typische decoratievormen (de "spaghettistijl" of "zweepslagmotieven" van de Art Nouveau), maar ook door een experimentele indeling van de interieurs. Door het gebruik van niveauverschillen, bijzondere raampartijen, serres, trappenhuizen en glazen lichtkoepels bracht hij op alle verdiepingen en in alle kamers licht naar binnen, en creëerde hij een ongekend ruimtegevoel voor burgerwoningen uit die tijd. Het ermee gepaard gaande ietwat vermoeide "fin-de-siècle"-gevoel vind je ook terug in de boeken van de Haagse romancier Louis Couperus.




http://img835.imageshack.us/img835/3740/victorhorta3.jpg




Een aantal van Horta's gebouwen zijn verdwenen door afbraak of brand, onder andere het Volkshuis en het warenhuis Innovation in Brussel. Toegankelijk voor ieder zijn het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel (BOZAR) (1928), het Belgisch Centrum van het Beeldverhaal, het Autrique-huis en het Horta-museum. Een viertal van zijn burgerwoningen in Brussel staan op de lijst van het UNESCO Werelderfgoed, onder andere zijn eigen woning en atelier in Brussel, het huidige Horta-museum.

In 1932 werd hij tot baron verheven door koning Albert I. Hij overleed op 8 september 1947 en werd begraven op het kerkhof van Elsene.




» Reageer (0)
05-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jamie Cullum - What A Difference A Day Made

Jamie Cullum - What A Difference A Day Made

Klik op de foto om hem te beluisteren






Jamie Cullum (Romford (Essex), 20 augustus 1979) is een Britse jazzpianist en -zanger. Hij behoort tot de populairste jazzartiesten aan het begin van de 21e eeuw.

Zelf noemt hij de muziek op zijn nieuwere albums geen pure jazz, maar jazz met een vleugje rock en pop. Een populaire benaming voor deze stijl is jazzpop. Zijn eerste cd Heard it all before wordt over het algemeen wel als 'echte' jazz beschouwd.

Op zijn negentiende, terwijl hij aan de Universiteit van Reading studeerde, bracht hij zijn eerste plaat uit: Jamie Cullum Trio — Heard it all before. Door dit album kwam hij in contact met bassist Geoff Gascoyne en speelde hij op Gascoynes album Songs of the summer. In 2002 nam Cullum zijn tweede album Pointless nostalgic op, maar zijn doorbraak naar een groot publiek kwam met Twentysomething in 2003. Op dit album, dubbel-platina in het Verenigd Koninkrijk, speelt hij naast eigen nummers ook covers van Jimi Hendrix (Wind cries Mary), Jeff Buckley (Lover, you should've come over), Radiohead (High And Dry) en Pharrell Williams (Frontin).

Jamie Cullum is getrouwd met model en schrijfster Sophie Dahl, met wie hij een dochter heeft. Dochter Lyra is in februari 2011 geboren.




» Reageer (0)
04-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.92-jarige tweeling sterft op dezelfde dag

92-jarige tweeling sterft op dezelfde dag


http://img59.imageshack.us/img59/9274/julianenadrianriester.jpg
De tweelingbroers Julian en Adrian Riester.


Toeval of het (nood-)lot? De dood van een tweeling in Florida zorgt in de VS voor enig opzien. De 92 jaar oude heren Julian en Adrian Riester, in 1919 geboren met enkele minuten tussentijd, zijn beiden woensdag met enkele uurtjes verschil een natuurlijke dood gestorven. Dat schrijft de krant St Petersburg Times.
 

De twee leden van de eeneiïge tweeling waren hartlijders, en beiden overleden aan - weliswaar verschillende - complicaties. Het duo is hun gehele leven samen gebleven. Zij werkten 65 jaar lang als Franciskanermonniken.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duits meisje lokt per ongeluk 1.600 gasten naar verjaardag door foutje op Facebook

Duits meisje lokt per ongeluk 1.600 gasten naar verjaardag door foutje op Facebook


http://img849.imageshack.us/img849/7155/gelukkigeverjaardag.jpg


In Hamburg heeft de zestienjarige Thessa haar verjaardagsfuif heel anders voorgesteld dan wat ze is geworden, stomweg door een vergetelheid op de sociale netwerksite Facebook.

Thessa had op Facebook haar beste vrienden uitgenodigd voor haar verjaardagsfeestje. Maar het meisje was vergeten de fuif als privaat te markeren. Zowat 15.000 mensen kondigden bijgevolg aan naar Hamburg te zullen afzakken en het feestje werd afgezegd.

Maar zowat 1.600 fuifnummers, overwegend jongeren, lieten zich niet ontmoedigen en daagden volgens ooggetuigen voor de deur van Thessa op. Zelf was ze in geen velden of wegen te zien, want blijkbaar had ze haar toevlucht gezocht bij oma en opa.

Een en ander liep uit de hand naarmate het alcoholgebruik toenam: vuilnisbakken werden uitgekiept en auto's beschadigd. Stenen, flessen en voetzoekers keilden door de lucht. De politie pakte elf mensen op wegens slagen en verwondingen, vandalisme of weerspannigheid aan de politie. Eén agent raakte gewond.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recordprijs voor oudste champagne ter wereld


Recordprijs voor oudste champagne ter wereld


http://img220.imageshack.us/img220/4576/oudstechampagne.jpg

Twee flessen champagne, die 170 jaar lang op de bodem van de oceaan lagen, zijn geveild voor 54.000 euro, een record. De veiling vond plaats in Mariehamm, hoofdstad van Aaland, een eilandengroep in de Baltische Zee die behoort tot Finland. Het was hier dat duikers het scheepswrak met de waardevolle lading ontdekten.

In totaal werden 145 intacte flessen gevonden in het scheepswrak, dat tussen 1825 en 1830 moet zijn gezonken. De oorspronkelijke bestemming van de champagne is onbekend. Mogelijk was de drank bestemd voor het hof van de tsaar in Sint-Petersburg.
 
De twee geveilde flessen waren een Veuve-Clicquot van tweehonderd jaar oud, en een fles Juglar. De fles Veuve-Clicquot werd verkocht voor 30.000 euro, een recordsom voor een veiling.
 
De vorige recordveiling dateert van 2008, toen een fles Dom Pérignon uit 1959 voor 27.600 euro werd geveild. De fles Juglar werd verkocht voor 24.000 euro. Beide flessen gingen naar een koper uit Singapore.
 
De champagne is goed bewaard gebleven, omdat ze horizontaal lagen, in een koele temperatuur en in het donker, 50 meter onder de zeespiegel.  (br.hln - foto afp)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eddie Vedder - Guaranteed

Eddie Vedder - Guaranteed

Klik op de foto om hem te beluisteren






Eddie Vedder, geboren als Edward Louis Severson III (Evanston, 23 december 1964), is een Amerikaans musicus en singer-songwriter die vooral bekend is als leadzanger  en gitarist van de rockband  Pearl Jam. Daarnaast heeft Vedder als soloartiest één album uitgebracht dat diende als soundtrack voor de film Into the Wild.


Eddie Vedder is de zoon van Karen Lee Vedder en musicus Edward Louis Severson, Jr. Zijn ouders scheidden in 1965 toen Vedder een jaar oud was. Zijn moeder hertrouwde met advocaat Peter Mueller, en Vedder werd opgevoed met het idee dat Mueller zijn biologische vader was. Zijn aangenomen naam werd Edward Mueller. De familie had zeven kinderen.


Halverwege de jaren '70 verhuisde een gedeelte van de familie, inclusief Eddie Vedder, naar San Diego County, California. Tijdens deze jaren ging Vedder zich met name in muziek interesseren en bewonderde hij het album Quadrophenia van The Who uit 1973. Hij zei hierover: “Toen ik 15 of 16 jaar oud was… voelde ik me helemaal alleen… Ik was alleen, met uitzondering van muziek”. Zijn moeder en Peter Mueller scheidden een paar jaar later. Zijn moeder en broers verhuisden terug naar Illinois, maar Vedder bleef met zijn stiefvader in Californië zodat hij zijn middelbare school kon afmaken.


Pas na de scheiding hoorde Vedder dat Peter Mueller niet zijn biologische vader was. Vedder had zijn biologische vader als kind ontmoet, maar dacht dat Severson een oude vriend van zijn ouders was. Toen Vedder de waarheid ontdekte, was Severson al overleden aan multiple sclerose. Vedders slechte relatie met zijn stiefvader verslechterde nog meer. Eind jaren '80 schreef Vedder het nummer Better Man, dat later een van de bekendste nummers van Pearl Jam zou worden. Tijdens een optreden met Pearl Jam in de jaren '90 verkondigde Vedder dat het nummer ging over "... the bastard that married my mom". Het nummer Alive, Pearl Jam's bekendste nummer, is gedeeltelijk te herleiden naar het verleden van Vedder zelf.




» Reageer (0)
03-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Internationaal scoutsweekend in Boom

Internationaal scoutsweekend in Boom

http://img804.imageshack.us/img804/8396/recreatiedomeindeschorr.jpg


Van 10 juni tot 13 juni ontvangt het recreatiedomein De Schorre in Boom scoutsgroepen van over de hele wereld. Via verschillende activiteiten zullen de meer dan 2.500 jongeren elkaar en elkaars cultuur leren kennen.

Interkamp startte in 1996 als een internationaal scoutskamp voor drie landen: Nederland, Duitsland en Groot-Brittannië. Sindsdien breidde het aantal deelnemende landen zich elk jaar verder uit. Dit jaar komen de scouts al uit 10 landen: Groot-Brittannië, Duitsland, Nederland, Zwitserland, de Verenigde Staten, Tsjechië, Frankrijk, Polen, Canada en België.

Elk jaar wordt het evenement in een ander land georganiseerd en in 2011 is België aan de beurt. Tijdens het pinksterweekend zullen ruim 2.500 12- tot 16-jarigen afzakken naar het Provinciaal Recreatiedomein De Schorre in Boom.

Daar zullen ze via verschillende activiteiten kennis maken met het gastland en met elkaar. Op het programma staan onder andere een wandeling langs de Rupel, een bezoek aan een baksteenmuseum, Vlaamse volksspelen en een kookavond met typische nationale gerechten uit elk land. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Straatarme timmerman wint grootste lotto-pot ooit in Filipijnen

Straatarme timmerman wint grootste lotto-pot ooit in Filipijnen


http://img195.imageshack.us/img195/4561/lottopp.jpg



Op de Filipijnen heeft een straatarme 60-jarige timmerman de op een na grootste lottojackpot in de geschiedenis van het land gewonnen. De vader van zes kinderen won zo'n 5,7 miljoen euro.
 
De winnaar is afkomstig uit een voorstad van Manilla en is naar eigen zeggen van plan om land en een huis te kopen, en om zijn kinderen naar school te sturen, zo luidt het bij een woordvoerder van de loterij.
 
De kinderen moesten allemaal de school vroegtijdig verlaten wegens geldgebrek. Het winnende lottobiljet bevatte de cijfers van zijn trouwdag en die van de verjaardagen van zijn kinderen.



» Reageer (0)
02-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie is hier de schuldige

Wie is hier de schuldige ?

Klik op de foto om het filmpje te bekijken





Een van deze 3 honden  heeft er een troep gemaakt. Kijk maar wie de schuldige is.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Medo de beer wil niet meer weg bij Sloveense familie

Medo de beer wil niet meer weg bij Sloveense familie


http://img832.imageshack.us/img832/9674/medodebeer.jpg



Hoewel Medo (Sloveens voor beer, nvdr.) de harten gestolen heeft van alle Slovenen, is de bruine beer de inzet geworden van getouwtrek tussen 'eigenaar' Matavz Logar en ongeruste dierenbeschermers. Het 3,5 maanden oude welpje werd vier weken geleden achtergelaten door zijn moeder, waarna de dolende beer in het Sloveense dorp Podvrh werd gevonden door Logar.

Die nam Medo in huis en leerde hem van alle kunstjes. Het welpje raakte zo gehecht aan zijn nieuwe familie dat hij volgens Logar niet meer weg wil. "Ik wil voor hem een habitat bouwen op mijn landgoed", klinkt het. Dierenbeschermers walgen van dat idee. "Het is té gevaarlijk om een beer te houden als 'huisdier'. In het verleden is het al vaker foutgelopen. Nu is hij nog klein en lief, maar dat zal niet blijven duren." Logar wil daar niet van weten en probeert nu een bouwvergunning te bekomen. (br.hln - foto reuters)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boerenbond dreigt met schadeclaim tegen Duitse overheid


Boerenbond dreigt met schadeclaim tegen Duitse overheid


http://imageshack.us/m/69/1429/komkommer.jpg


De Boerenbond en Nederlandse Land- en Tuinbouw Organisatie (LTO) bekijken samen hoe ze een schadeclaim kunnen indienen bij de Duitse overheid. Dat laat de Boerenbond weten in een persbericht. "De Duitse overheid is verantwoordelijk voor de chaotische aanpak van deze crisis", klinkt het.

"De Duitse EHEC-problematiek brengt onder andere de Vlaamse tuinbouwsector onterecht in een zeer zware crisis. De handel van komkommers, paprika en sla is volledig in elkaar gestuikt, maar ook andere groenten delen in de klappen door de paniekerige aanpak van deze crisis in Duitsland", maakt de Boerenbond duidelijk.
 
De Boerenbond wil dat de tuinbouwsector vergoed wordt voor de geleden schade en zal daarom vragen dat de omvang van het inkomstenverlies zo goed mogelijk in kaart wordt gebracht. Woensdagvoormiddag spraken de Boerenbond en de veilingsector af om de evolutie van de schade zo exact mogelijk te inventariseren.
 
De organisatie wijst de Duitse overheid met de vinger. "De onterechte link die Duitsland gelegd heeft met de komkommerteelt berokkent de sector heel was schade, zowel financieel als op vlak van imago", klinkt het. Daarom zal de Boerenbond, samen met de LTO, nagaan op welke manier een schadeclaim kan ingediend worden bij de Duitse overheid. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In Nederland mogen jongeren voortaan auto rijden vanaf hun zeventiende

In Nederland mogen jongeren voortaan auto rijden vanaf hun zeventiende


http://img839.imageshack.us/img839/9112/autorijden.jpg


In Nederland mogen jongeren voortaan vanaf hun zeventiende met de wagen rijden. In het experiment 2toDrive mogen Nederlanders vanaf 16 jaar hun theorie-examen doen, vanaf 16,5 jaar praktijkles volgen en vanaf 17 het praktijkexamen afleggen. Slagen ze, dan mogen ze vanaf hun zeventiende al autorijden.
Tot hun achttiende mogen ze wel enkel rijden met één van vijf opgegeven coaches naast zich.
 
Ervaringen in het buitenland laten volgens de regering zien dat 2toDrive werkt. "Proeven in Duitsland tonen aan dat jongeren 30 procent minder ongevallen en 20 procent minder overtredingen veroorzaken en minder vaak onder invloed van drank of drugs rijden. Ook heeft onderzoek van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) aangetoond dat het experiment jaarlijks tot zestien verkeersdoden kan voorkomen."
 
2toDrive gaat van start in november en heeft een looptijd van maximaal zes jaar. Als de tussentijdse evaluatie in 2015 positief uitpakt, kan het systeem definitief worden ingevoerd (br.hln)



» Reageer (0)
01-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opnieuw record aantal ooievaarsnesten in Planckendael

Opnieuw record aantal ooievaarsnesten in Planckendael


http://img703.imageshack.us/img703/8983/ooievaarsnesten.jpg


De kolonie ooievaars van dierenpark Planckendael breekt voor het tweede jaar op rij het record van het aantal nesten. Nadat er in de lente van 2010 al 44 nesten werden geteld, waaruit 66 kuikens werden geboren, staat de teller dit jaar op 47 nesten.

De telling gebeurt elk jaar net voor de verzorgers van het park alle nieuwe kuikens ringen en wegen. Met de hulp van een hoogtewerker gaan de verzorgers dan op ontdekkingstocht in de nesten om zo de jonge dieren te identificeren. Er worden tevens enkele pluimen afgenomen voor DNA-onderzoek. Zo kan onder meer worden bepaald wie de ouders van de kuikens zijn en wat de verhouding tussen mannetjes en vrouwtjes in de populatie is.

Planckendael leidt al meer dan 30 jaar de reïntroductie van de witte ooievaars in België. Sinds 1978 is de oorspronkelijke groep van 6 ooievaars uitgebreid tot een kolonie van 90 exemplaren, die vrij in en uit het park vliegen. Drie studies van het park onderzoeken de demografie van de kolonie (nest- en partnertrouw, koppelvorming, nestbouw), de genetische variaties van de witte ooievaar volgens de geografische verspreiding en de routes die de dieren volgen tijdens de trek- en voortplantperiodes.
 
De ooievaars die elke lente in Planckendael worden geboren, migreren in de herfst naar het zuiden. Na gemiddeld 4 jaar keren ze terug naar hun geboortestreek om er een eerste nest te bouwen. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wereldwijd hebben 33,3 miljoen mensen hiv

Wereldwijd hebben 33,3 miljoen mensen hiv


http://img101.imageshack.us/img101/35/aidse.jpg


Het is zondag precies dertig jaar geleden dat voor het eerst werd gerept over enkele homoseksuele mannen die aan een zeldzame soort longontsteking leden. Later bleek dat zij het hiv-virus hadden. Inmiddels heeft het virus epidemische vormen aangenomen, maar is ook een begin gemaakt met de bestrijding ervan.

Enkele feiten over hiv en aids
(Bron: Unaids, 2009)

- Wereldwijd leven 33,3 miljoen mensen met hiv. In 2009 stierven 1,8 miljoen mensen aan aids, de ziekte die veroorzaakt wordt door het human immunodeficiency virus. Sinds de uitbraak van hiv in de jaren '80 zijn al 60 miljoen mensen geïnfecteerd. Zeker 30 miljoen mensen stierven.

- Het merendeel van de mensen met hiv leeft in Afrika ten zuiden van de Sahara (22,5 miljoen mensen). Ook in Zuid-Oost Azië, Latijns-Amerika en Oost-Europa leven veel mensen met het virus. In Nederland zijn er circa 19.000 mensen die met hiv zijn besmet of aan aids lijden.

- Elk jaar raken 2,6 miljoen mensen besmet. In 2009 werden 370.000 kinderen geboren met hiv. Wereldwijd leven 2,5 miljoen kinderen onder de 15 jaar met het virus. In de afgelopen tien jaar is het aantal nieuwe besmettingen met 20 procent gedaald. Onder jongeren in de zwaarst getroffen landen is dat zelfs 25 procent. Dat komt omdat zij veiliger vrijen.

- Steeds meer hivpatiënten hebben toegang tot medicijnen. In 2009 kregen circa 5,2 miljoen mensen aidsremmers. Vijf jaar eerder kregen slechts 700.000 mensen medicijnen. Van alle mensen met hiv hebben er tien miljoen nog medicijnen nodig.

- Hiv is een virus dat wordt overgebracht door contact tussen lichaamsvloeistoffen, zoals bloed en sperma. Door onbeschermde seks of het gebruik van vieze naalden kan iemand het virus oplopen. Ook kunnen seropositieve vrouwen tijdens de zwangerschap of het geven van borstvoeding het virus doorgeven aan hun kind.

- Mensen met hiv hebben nog geen ziekteverschijnselen, maar ze zijn wel besmettelijk. Als ze daadwerkelijk ziek worden, hebben ze aids (acquired immunodeficiency syndrome). Het virus breekt het aantal cellen dat het lichaam beschermt, langzaam af, waardoor de patiënt steeds vatbaarder wordt voor ziekten. Uiteindelijk kan een simpele verkoudheid een patiënt fataal worden. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pak pedofilie aan met alarmknop op internet

"Pak pedofilie aan met alarmknop op internet"


http://img228.imageshack.us/img228/9830/pcenkinderen.jpg


In de strijd tegen pedofilie kunnen surfende kinderen worden aangezet tot het gebruik van een alarmknop. Via dit icoon op het scherm kunnen kinderen, van zodra zij zich tijdens online contacten bedreigd voelen of lastig gevallen worden, direct contact opnemen met speciaal opgeleide politie-eenheden. Een Europese campagne moet daar vaart achter zetten.

Op elk moment van de dag surfen wereldwijd 14,6 miljoen kinderen jonger dan 17 jaar op het internet. Pedofielen weten dit maar al te goed en gebruiken het internet om kinderen te vinden, te lokken en te misbruiken. Het internationale tijdschrift Reader's Digest, start daarom vandaag een Europese campagne om deze schandelijke praktijken een halt toe te roepen met de online alarmknop.


"Dit icoon heeft zich duidelijk en overtuigend bewezen in Engeland", beweert  John Carr namens de Alliantie van Europese NGO's voor Veiligheid van Kinderen Online.  De Europese Commissie heeft bedrijven die sociale netwerken exploiteren, gevraagd "een eenvoudig bruikbare en toegankelijke meldingsknop te leveren", geeft ook Roberta Angelilli van de EU commissie voor Burgerrechten, Justitie en Binnenlandse Zaken, aan.


Om publieke en politieke druk uit te oefenen voor een snelle invoering van de alarmknop roept het tijdschrift op een Europese enquête in te vullen. Op die manier hoopt men de resultaten van het onderzoek voor te leggen aan de Europese Commissie, leden van de nationale parlementen en de leiders van de Europese internetindustrie. De enquête kan ingevuld worden via www.protectchildrenonthenet.com . (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onvruchtbaar: wat nu?

Onvruchtbaar: wat nu?


http://img703.imageshack.us/img703/1237/ongelukkig.jpg


Wat als je zwanger probeert te worden en het niet lukt? Meer nog, als blijkt dat jij of je man vrijwel volledig onvruchtbaar zijn? Hoe ga je daar als koppel mee om?

De Amerikaanse realityster Khloe Kardistan en haar man Lamar Odom proberen al een tijdje zwanger te raken, maar tot nog toe zonder succes. In de laatste aflevering van hun realityshow is te zien hoe Khloe er helemaal onderdoor zit. Een herkenbaar verhaal voor veel koppels die hetzelfde meemaken...

Op een gegeven moment in een relatie lijkt het vanzelfsprekend om over een gezinsleven, kinderen, voortzetting van het geslacht na te denken. Wie hoort dat er plots iets mis is met die vruchtbaarheid, krijgt een heleboel pijnlijke en verwarrende gevoelens te verwerken. Plots wordt de bedoeling van je leven en je relatie sterk in vraag gesteld.

Een relatie wordt op de proef gesteld als er onvruchtbaarheid is vastgesteld. Ook de seksuele omgang kan onder het uitblijven van de zwangerschap lijden. Na verloop van tijd beleven koppels misschien minder plezier aan het vrijen en beschouwen ze het bijna als een opgave. Dat is niet geheel onlogisch, medische procedures, temperatuurgrafieken en seks op commando bevorderen de passie niet in bed. Tip: tracht ook tijdens de onvruchtbare periode van de cyclus 'voor het plezier' te vrijen.

Ongewenste kinderloosheid is, volgens relatiekenners, een van de moeilijkste dingen die je als koppel moet doorstaan.  Een gespannen of gedeprimeerd gevoel is heel normaal waar je als koppel door moet. 

Heel belangrijk is elkaar niet de schuld te geven. Blijf elkaar emotioneel steunen. Tracht begrip voor elkaar op te brengen, vijandige opmerkingen halen niets uit. Wie elkaar steunt, kan beter tegen het probleem aankijken. Bedenk samen hoe jullie het probleem aanpakken...

Uiteraard zijn er heel wat behandelingen die steeds evolueren. Daarom is het belangrijk op de hoogte te blijven van nieuwigheden. Een regelmatig bezoek aan de arts kan geen kwaad. Ga ook samen naar de specialist als één van beide partners een behandeling moet ondergaan.  Hoe lang jullie zullen proberen om zwanger te worden, hangt af van elke relatie. Probeer daar samen een afspraak over te maken...

Niets is zo pijnlijk als plekken en feestjes waar kinderen centraal staan. Kan je doop- of communiefeestjes echt niet aan, blijf dan liever thuis. Familie en vrienden kunnen dat heus wel begrijpen.

Lukt het niet om het probleem samen te verwerken, overweeg dan relatietherapie. Een buitenstaander kan helpen om jullie opnieuw dichter bij elkaar te brengen. Onthou dat onvruchtbaarheid een relatie net kan sterker maken.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sandie Shaw - Puppet On A String

Sandie Shaw - Puppet On A String

Klik op de foto om haar te beluisteren






Sandie Shaw, echte naam Sandra Ann Goodrich (Dagenham, 26 februari 1947) was één van de populairste Britse zangeressen uit de jaren 60.

Ze werd in 1964 ontdekt door Adam Faith die haar op een concert bezig zag (ze mocht zingen op het concert na 2de geworden te zijn in een talentenwedstrijd). Enkele weken later had ze een platencontract en haar eerste single As long as you are happy baby werd uitgebracht. Dit was niet zo'n groot succes maar haar 2de single was dat wel, Always something there to remind me geschreven door Burt Bacharach en Hal David, Shaw kwam er 3 weken mee op 1 in de Britse hitlijst.

Ze maakte nog verschillende grote hits, omdat ze veel liedjes ook in het Frans, Italiaans, Duits en Spaans uitbracht werd ze in heel Europa bekend. Ze was ook zeer bekend in Zuid-Amerika, zong zelfs een keer achter het IJzeren Gordijn en in Iran. Amerika werd niet veroverd omdat ze geen werkvergunning kreeg daar, maar toch heeft ze er heel wat fans. Ze zong meestal op blote voeten want dan voelde ze zich meer relaxed en had ze meer zin om het lied te zingen.

In 1967 begon haar succes wat te tanen en werd ze tegen haar wil naar het Eurovisiesongfestival gestuurd, ze dacht dat dit haar geloofwaardigheid zou aantasten. Er werden 5 liedjes voorgesteld op de Britse televisie en Puppet on a string (een lied dat ze haatte) won. Na 11 jaar slaagde Sandie er als eerste in om het songfestival te winnen voor het Verenigd Koninkrijk, barrevoets, en het bezorgde haar een derde nummer één-hit (een record voor een zangeres in die tijd) en ze had er ook meteen een wereldhit mee beet, het was de meest verkopende single van het jaar in Duitsland. In 1967 trouwde ze met modeontwerper Jeff Banks met wie ze in 1971 een dochter, Gracie, kreeg. Shaw zou ook snel met een eigen kledinglijn beginnen en verrassend genoeg ook eigen schoenen. Op het einde van de jaren '60 waren haar liedjes niet meer zo populair.




» Reageer (0)
31-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In Schotland moeten leerlingen losse broeken dragen tegen pedofielen

In Schotland moeten leerlingen losse broeken dragen tegen pedofielen


http://img33.imageshack.us/img33/2677/leerlingen.jpg


Ouders hebben in Schotland de aanbeveling gekregen om hun kinderen in wijde broeken en lange rokken naar school te sturen. Volgens de directie is een wijde broek lang niet zo spannend voor pedofielen. De kans is immers groter dat pedofielen foto's nemen van leerlingen in uniform met een strakke broek of korte rok, luidt het.

Sommige ouders reageren alvast verontwaardigd op de vraag van de school in de Schotse hoofdstad Glasgow. De brief zet nog meer kwaad bloed omdat geen enkele leerling van de school slachtoffer geworden is van een pedofiel. De ouders zijn ook boos omdat de brief een waarschuwing inhoudt. Leerlingen die voortaan in strakke kleding naar school komen, riskeren niet te mogen deelnemen aan schooluitstapjes.

In de brief luidt het als volgt: 'het is de taak van een gereputeerde school om haar leerlingen te beschermen tegen seksuele delinquenten. We weten dat volwassenen in Glasgow foto's genomen hebben van schoolmeisjes in korte rokjes en schooljongens in strakke broeken. De foto's werden ook op het internet geplaatst. Het is daarom onze taak om alles in het werk te stellen voor de veiligheid van onze kinderen. Een bescheiden uniform is dan ook beter dan hippe rokjes, broeken of topjes."

Ouders zijn alvast van plan om de brief zonder gevolg in de prullenmand te gooien. "Denken ze nu echt dat een lelijk uniform een pedofiel zal tegenhouden?! Met deze brief bereiken ze net het tegenovergestelde effect en zorgen ze ook nog eens voor paniek. Er zijn betere manieren om onze kinderen te beschermen", aldus een ouder.

De ouders moeten voortaan ook gaan shoppen bij Marks en Spencer. Enkel daar kunnen ze nog de gepaste kledij vinden om het uniform aan te vullen. Meisje mogen voortaan alleen nog lange rokken dragen en jongens losse broeken. Volgens een bron binnen de school is de maatregel ook het gevolg van een incident met een pedofiel die zich op het internet uitgaf voor een schoolmeisje en zo in contact kwam met 49 Schotse schoolmeisjes. Het schoolpersoneel wil daarom geen risico nemen en de leerlingen beschermen. De school handelt in het belang van de leerlingen aldus nog de bron. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elektronische identiteitskaart tien jaar geldig

Elektronische identiteitskaart tien jaar geldig


http://img820.imageshack.us/img820/2571/elektronischeideneitska.jpg


De Senaatscommissie Binnenlandse Zaken heeft het wetsvoorstel van Open Vld-senator Guido De Padt unaniem goedgekeurd dat de geldigheid van de elektronische identiteitskaart(eID) verdubbelt tot tien jaar en de procedure voor 75-plussers versoepelt. De kostprijs van de kaart blijft onveranderd.

De verdubbeling van de geldigheidsduur van de eID zorgt volgens De Padt voor een halvering van de kosten voor de burger, niet enkel voor de kaart, maar ook voor een nieuwe pasfoto en voor de verplaatsing. "Het is de taak van de moderne overheid om maximaal ten dienste te staan van de burgers en de administratieve lasten te beperken", aldus Guido De Padt.

De vertegenwoordiger van minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom liet verstaan dat de inwerkingtreding mogelijk is tegen december 2012. Dat moet toelaten om alle technische en administratieve waarborgen in te bouwen.

De meer dan 950.000 75-plussers krijgen door het wetsvoorstel de keuzevrijheid om bij de eerstvolgende vernieuwing te opteren voor een eID met onbeperkte geldigheidsduur. "Het is belangrijk om niet blind te blijven voor mensen die fysiek of mentaal niet meer in staat zijn om deze administratieve verplichtingen zelf af te handelen", aldus de Open Vld'er.

Rekening houdend met de 8,8 miljoen e-ID kaarten in omloop in februari 2011 betekenen deze maatregelen een besparing voor de burgers van 99,6 miljoen euro of 9,96 miljoen euro per jaar. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parende alligators teisteren inwoners Florida

Parende alligators teisteren inwoners Florida


http://img851.imageshack.us/img851/6928/parendealligators.jpg


De 1,3 miljoen alligators van Florida zijn aan het paren en dat zullen de inwoners en toeristen in de staat geweten hebben. De dieren duiken rond deze tijd van het jaar steeds vaker op in bewoonde gebieden.

Na een saaie winter komen de alligators in de lente uit het water op zoek naar voedsel en om te paren. Vooral in mei en juni loopt het paarseizoen van de alligators. De vrouwtjes gaan daarna op zoek naar plaatsen om hun nest te bouwen. Volwassen alligators durven daarbij jongere exemplaren te doden, dus die jongere dieren gaan op hun beurt op zoek naar een nieuwe woonplaats.

Dat zorgt voor meer contacten met mensen en dus krijgen de inwoners en toeristen in Florida de waarschuwing voorzichtig te zijn. Veel slachtoffers maken de alligators niet, hoewel jaarlijks toch zeven ernstige beten worden vastgesteld. Dat aantal verloopt in stijgende lijn, maar de kans om gebeten te worden is 1 op 2,4 miljoen.


http://static2.hln.be/static/photo/2011/7/3/3/20110530151620/media_l_4212858.jpg



De voorbije weken waren er echter wel meerdere confrontaties. In Palm City redde een man zijn hond door bovenop een alligator te springen. In Palm Bay verorberde een 2,5 meter lange alligator een kat. In Gainesville nam een iets groter exemplaar een hap uit de bumper van de wagen van de plaatselijke sheriff. En in Tampa trof een vrouw een overleden 2 meter lange alligator aan in haar badkamer.


Ooit stond de alligator op uitsterven, maar intussen is het dier weer erg talrijk in Florida. Dit jaar zullen ongeveer 6.000 jachtvergunningen uitgedeeld worden. Alligators bewegen vooral 's nachts en komen bij zonsopgang in de problemen. Dan blijken ze vaak vast te zitten in tuinhekken of zelfs in het kattenluik van een deur. Veel mensen willen graag aan het water wonen, dus het is niet verwonderlijk dat de alligators in de bewoonde wereld verstrikt geraken.

Een alligatorexpert herinnert zich één exemplaar dat gevonden werd aan de drive-in van een hamburgerrestaurant. Het dier was letterlijk plat door het aantal auto's dat over de dode alligator was gereden. Het lijkt dus onmogelijk voor mensen en alligators om probleemloos naast elkaar te leven.



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!