Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




14-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jeff Beck and Joss Stone - People Get Ready

Jeff Beck and Joss Stone - People Get Ready

Klik op de foto om ze te beluisteren






Jeff Beck (Wallington (Surrey, Engeland), 24 juni 1944) is een rockgitarist die in diverse invloedrijke bands speelde in de jaren '60 en jaren '70.

Joss Stone, artiestennaam van Joscelyn Eve Stoker, (Dover, 11 april 1987) is een Engelse soul-, R&B- en blueszangeres, songwriter en actrice.



» Reageer (0)
13-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overvloed aan honing door warm en droog weer

Overvloed aan honing door warm en droog weer


http://img215.imageshack.us/img215/9562/honing.jpg


Door het warme en droge voorjaar is er een overvloed aan honing. Dat zegt Dirk Desmadryl van het maandblad van de Koninklijke Vlaamse Imkersbond. "De lenteoogst van dit jaar overtreft de lente- en zomeroogst van vorig jaar samen."

"Tot nu toe is het een uitstekend jaar voor honing", aldus Demadryl. Door het warme voorjaar bloeiden planten "uitbundig" en tot vier weken vroeger dan normaal. "In combinatie met het droge weer konden bijen heel veel uitvliegen. Als het veel regent bloeien bloemen ook wel, maar dan blijven bijen in hun kast."
 
Het is nog afwachten wat de zomer zal brengen, want imkers hebben naast een lente-oogst ook een zomeroogst. "De lenteoogst overtreft altijd de zomeroogst, want veel zomerbloeiers zijn er niet meer in Vlaanderen en ik vermoed dat tegen juli de grote bloei voorbij zal zijn. Toch kunnen we zeggen dat deze lenteoogst minstens even goed was dan de vorige lente en zomeroogst samen."
 
Voor een aantal honingsoorten, zoals lindehoning, was het voorjaar niet opperbest. "Een linde heeft veel warmte en water nodig om nectar aan te maken, daarom verwachten we er minder van dan vorige jaren."



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moet je opletten met haardrogers ?

Moet je opletten met haardrogers ?


http://img689.imageshack.us/img689/1913/haardrogers.jpg


Het is een feit dat nat haar veel kwetsbaarder is dan droog haar. Daarom raadt elke haarstylist aan om je lokken na een douche te ontwarren met een grove kam in plaats van een gewone borstel. Maar als kammen al zo schadelijk is, hoe zit het dan de warme lucht van een föhn?

We kunnen je al meteen geruststellen, want föhnen is lang niet zo slecht voor je haar als men beweert. "Mensen verwijten haardrogers voor heel wat dingen waar ze eigenlijk niks mee te maken hebben", zegt 'haardokter' Philip Kingsley.

"Het blazen van heel nat haar tot het vochtig is, houdt zelfs helemaal geen risico's in", zegt Kingsley. "Alleen als je het vochtige haar echt helemaal droog wil krijgen, kan je de haarcellen beschadigen. Het is in die laatste seconden dat de föhn je lokken aantast".

Het probleem is natuurlijk dat die laatste seconden essentieel zijn om je haar glanzend en stijl te krijgen, toch? Volgens Kingsley is dat niet het geval. "Je moet stoppen met föhnen als je haar net droog is. Het kurkdroog maken helpt helemaal niet om je haar in model te houden. Integendeel, het is zelfs erg schadelijk voor je haar."

Blijf dus niet frunniken aan je haar als het zo goed als droog is. Laat je lokken liever even rusten, zodat de lucht zijn werk kan doen. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onschuldig of pervers? Lessen paaldansen voor kleuters

Onschuldig of pervers? Lessen paaldansen voor kleuters


http://img31.imageshack.us/img31/857/paaldansen.jpg


Een dansschool in het Britse Northampton leert meisjes vanaf drie jaar de kunst van het paaldansen. Organisaties ter bescherming van het kind noemen dit 'diep verontrustend', de organisatrice ziet er echter geen graten in.


Ouders betalen iets meer dan vijf euro per uur om hun dochters lessen paaldans te volgen bij de 'Little Spinners'. Instructrice Carly Wilford zegt dat het goed is voor de conditie van de kinderen en dat het hun zelfvertrouwen een boost geeft. Ongeveer acht meisjes wonen elke week de lessen 'Make Me Fabulous' bij. Deze worden gepromoot op een website waar ook lessen voor volwassenen staan, je ziet er vrouwen in lingerie op, het beschrijft paaldanslessen als sexy en ontspannend. 


De kinderen leren pasjes als zich vastklemmen aan de paal terwijl ze zich naar beneden laten glijden. Een moeder die haar drie- en vijfjarige dochter naar de lessen stuurt: "De meisjes houden ervan, maar het is beter als je op school niet vertelt dat je je kinderen naar de paaldansles stuurt."


De 30-jarige Wilford begon met de lessen nadat de moeders van de kinderen die ze lesgaf hierachter vroegen. "Er is helemaal niets seksueel aan. Het houdt de kinderen fit en leert ze hun evenwicht te bewaren, net als bij turnlessen. Paaldansen komt van een Indische sport genaamd Malkhamb, hierbij verrichten turners, ook kinderen, kunstjes rond een paal."


De organisatie Kidscape waarschuwt echter dat het een nieuwe indicatie is voor de groeiende seksualisering van kinderen. Eerder deze week raakte ook bekend dat een schoonheidssalon in het Britse Essex eenjarige meisjes schminkt. Dit is een gevoelig onderwerp in Groot-Brittannië, vorige week lanceerde de overheid richtlijnen om de onschuld van kinderen te bewaren.  Directeur van de organisatie Claude Knights: "Door kinderen te laten paaldansen leren ze sexy moves te kopiëren, maar ze beseffen niet dat ze hiermee een seksuele boodschap overbrengen, wat gevaarlijke resultaten kan hebben. Het is belangrijk dat kinderen sporten en aan groepsactiviteiten deelnemen, maar moet dit per se via paaldansen, iets wat een seksuele connotatie heeft?" (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geneesmiddel tegen migraine op komst?

Geneesmiddel tegen migraine op komst?


http://img822.imageshack.us/img822/3574/migrained.jpg


Er is hoop voor mensen die last hebben van migraine en er maar niet van verlost raken. Onderzoekers ontdekten dat de kloppende hoofdpijn gelinkt is aan drie specifieke genen en dat kan misschien eindelijk zorgen voor een doorbraak in de ontwikkeling van een geneesmiddel.

Volgens schattingen wordt maar liefst één op acht personen af en toe getroffen door een aanval van migraine. De kloppende hoofdpijn staat ook in de top 20 van meest verstorende levenscondities, die opgesteld werd door de Wereldgezondheidsorganisatie.


Volgens een recent onderzoek van de Harvard Medical School bij 23.000 patiënten kan migraine gelinkt worden aan drie specifieke genen in ons DNA. De intense hoofdpijn, die vaak samengaat met misselijkheid en een overgevoeligheid voor licht, kan zo'n drie dagen duren en is nog steeds moeilijk te behandelen. Door de ontdekking van de Amerikaanse onderzoeksgroep, hopen migrainepatiënten dat daar nu verandering in komt.


De samenhang van migraine met het DNA verklaart ook waarom vrouwen drie keer meer kans hebben op de ziekte. De onderzoekers stelden namelijk vast dat één van de genen makkelijker migraine kon activeren in het vrouwelijke lichaam dan in het mannelijke.


Uit vorig onderzoek bleek ook al dat migraine-lijders meer kans hebben op andere gezondheidsproblemen. Zo zouden mannen met migraine zo'n 25% meer kans hebben op hartproblemen, inclusief hartaanvallen. Daarnaast hebben mensen met migraine ook twee keer meer kans om een levensbedreigende bloedklonter te ontwikkelen.



» Reageer (0)
12-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedroogde vruchten zijn net zo gezond als vers fruit

Gedroogde vruchten zijn net zo gezond als vers fruit



Gedroogde vruchten zoals rozijnen, dadels en vijgen blijken net zo gezond te zijn als vers fruit. Ze zijn een even grote bron van voedingsvezels, vitaminen en mineralen én helpen ons in de strijd tegen kanker en hartproblemen.


Veel mensen op dieet proberen zoveel mogelijk vers fruit te eten, omdat ze denken dat de gedroogde varianten minder gezond zijn. Maar volgens dr. Daniel Gallaher van de universiteit van Minnesota "zijn gedroogde vruchten uitstekende bronnen voor voedingsvezels en helpen ze bij het voorkomen van spijsverteringsproblemen."


Volgens dr. Andriana Kaliora van de Harokopio universiteit in Athene helpt gedroogd fruit bovendien in de strijd tegen kanker. "We weten nog niet precies waarom, maar de extracten uit gedroogde vruchten lijken de aanmaak van kankercellen tegen te gaan en de reeds bestaande cellen te doden."


Wat daarentegen wel erg ongezond is, zijn gesuikerde vruchtensappen. "Ouders moeten hun kinderen water geven in plaats van schijnbaar gezonde vruchtendrankjes die veel te zoet zijn", zegt Hans-Peter Kubis van de Bangor universiteit in Noord-Wales. "Het wordt tijd dat vruchtensapjes niet meer gepromoot worden als gezonde alternatieven." (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Henry Holiday 1839 – 1927 was een Engels kunstschilder, glaskunstenaar en beeldhouwer

Henry Holiday  1839 – 1927  was een Engels kunstschilder, glaskunstenaar en beeldhouwer


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/alexandra-and-winifrid.jpg?t=1307881896




Henry Holiday (Londen, 17 juni 1839 – aldaar, 15 april 1927) was een Engels kunstschilder, glaskunstenaar, beeldhouwer en illustrator die geassocieerd wordt met de Prerafaëlieten.

Holiday toonde al op zeer jeugdige leeftijd talent. Hij studeerde aan de opleiding van James Matthews Leigh, later bekend als de Heatherley School of Fine Art, en aan de Royal Academy of Arts, waar hij al op 16-jarige leeftijd werd toegelaten. Via zijn vriendschap met Albert Moore en Simeon Solomon maakte hij kennis met Dante Gabriel Rossetti, Edward Burne-Jones en William Morris en zodoende met het werk van de Prerafaëlieten, dat hem sterk zou beïnvloeden. Hij verbleef vaak in de studio van Burne-Jones en diens invloed op zijn werk is merkbaar aanwezig.




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Dante_and_Beatrice.jpg?t=1307881879
Dante and Beatrice



Als schilder werkte Holiday zowel met olieverf als in aquarel. Hij vervaardigde historische genrestukken en landschappen. In 1858 werd zijn eerste werk tentoongesteld bij de Royal Academy en meteen verkocht. Vervolgens exposeerde hij hier en elders regelmatig.


Vanaf 1855 trok hij geregeld naar het door hem bewonderde Lake District, waar hij schetsen maakte van het landschap. Later, in de jaren 1907-1908, bouwde hij er zijn eigen, bijzonder vormgegeven, vakantiehuis, dat bekendstaat als 'Betty Fold'. Zijn schilderij Dante and Beatrice wordt gerekend tot zijn bekendste werken. Het bevindt zich thans in de Walker Art Gallery, Liverpool

Holiday maakte een aantal buitenlandse reizen, naar Italië en naar Ceylon, waar hij astronomische tekeningen maakte en naar India en Egypte, waar hij schetsen en aquarellen maakte.


In oktober 1864 trouwde Holiday met Catherine (Katie) Raven, die een bekwaam borduurster was die werkte voor Morris & Co, het bedrijf van William Morris. Zij kregen een dochter, Winifred. Holiday en zijn vrouw waren overtuigde socialisten en steunden de strijd van de suffragettes voor het vrouwenkiesrecht. Emmeline Pankhurst was een regelmatige gast tijdens bijeenkomsten van de beweging in het Lake District.




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/the-burgesses-of-calais.jpg?t=1307881916




Onder meer door zijn contacten met de architect William Burges raakte Holiday geïnteresseerd in de toegepaste kunsten. Vanaf ongeveer 1863 richtte hij zich vooral op het ontwerpen en vervaardigen van gebrandschilderd glas. Aanvankelijk deed hij dat in samenwerking met gevestigde glasfabrikanten, maar op den duur werd hij ontevreden over de methoden van de commerciële bedrijven en begon hij zijn eigen firma in Hampstead (1891). Door hem ontworpen en vervaardigde ramen zijn onder andere een herdenkingsraam voor Isambard Kingdom Brunel in Westminster Abbey en de beglazing in de kerk St Mary Magdalene in Paddington, Londen. Diverse kerken in het Lake District bezitten werk van Holiday en ook voerde hij zeer veel opdrachten uit voor kerken en andere gebouwen in de Verenigde Staten

In 1874 kreeg hij van de auteur Lewis Carroll, met wie hij bevriend zou blijven, de opdracht om de illustraties te verzorgen bij diens gedicht 'The Hunting of the Snark'




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoop voor kattenliefhebbers met allergie

Hoop voor kattenliefhebbers met allergie


http://img146.imageshack.us/img146/2294/kattenallergie.jpg


Wie doodgraag katten ziet, maar ook allergisch is, heeft een probleem. Als het bij wat niezen blijft, valt er nog mee te leven; maar wie er zware astma-aanvallen van krijgt, blijft beter uit de buurt van de viervoeter. Al zou daar in de niet zo verre toekomst verandering in komen: wetenschappers van de universiteit van Nottingham hebben uitgedokterd hoe de poezelige dieren allergische reacties uitlokken.

Ze hebben er goede hoop op dat ze op basis van hun bevindingen een pil zullen kunnen ontwikkelen die kattenallergie aanpakt. Meer zelfs, ook hooikoorts en allergie aan huisstofmijt zouden ook (deels) door de pil kunnen aangepakt worden.

Kattenallergie wordt veroorzaakt door een overactief immuunsysteem die de microscopisch kleine schilfers van kattenhuid die worden ingeademd via de lucht, muren en kledij ervaart als 'bedreiging' en de 'indringers' aanvalt. Met alle allergische reacties tot gevolg.

"De behandelingen van kattenallergie zijn symptomatisch nu: de behandeling gebeurt pas als de allergische reactie al is opgetreden en bestaat er vooral uit de symptomen weg te nemen", legt dokter Amir Ghaem-Maghami uit. Allergieën zijn aan een opmars bezig, en elke dag sterven drie Britten aan een astma-aanval.

"Wij willen liever vroeger ingrijpen, op het moment het lichaam reageert tegen de 'indringers'. Wij willen dus de aandoening aanpakken, niet de symptomen. Daarom proberen we te begrijpen wat er gebeurt op het moment de irriterende stoffen interageren met het lichaam."

Dokter Ghaem-Maghami identificeerde een eiwit op het oppervlak van dendritische cellen, dat het hele process in gang zet. Het ziet ernaar uit dat er slechts één eiwitcel nodig is voor het eerste stadium van kattenallergie. Een pil die exact dat eiwit aanpakt, zou dus een kattenallergie kunnen voorkomen.

Het eiwit staat bekend als een mannose-ontvanger, en speelt eveneens een rol in huisstofmijt, hondenallergie en waarschijnlijk zelfs hooikoorts. Het team is al begonnen met de ontwikkeling van nieuwe allergiemedicatie, maar waarschuwt tegelijkertijd dat het nog vijf of tien jaar kan duren voor ze op de markt komen.

Niet alleen kunnen allergische katten- en hondenliefhebbers  van hun dieren genieten, ook hun levenskwaliteit wordt er sterk op verbeterd, om over de economische en gezondheidskosten maar te zwijgen.

Kattenallergie is een van de meest voorkomende allergieën en veroorzaakt jeukende neus en ogen, niezen, een loopneus of een verstopte neus en uitslag. Bij 40 procent van de astmapatiënten wordt een aanval uitgelokt door kattenallergie. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat je moet doen voor je botten op elke leeftijd: kindertijd

Wat je moet doen voor je botten op elke leeftijd: kindertijd


http://img29.imageshack.us/img29/9383/melkdrinken.jpg


Om osteoporose of broze botten en dus breuken te vermijden op latere leeftijd, zorg je beter al vanaf jonge leeftijd voor het geraamte van je lichaam. Maar hoe doe je dat, zorgen voor je botten? Wij zetten de richtlijnen voor elke leeftijd op een rijtje. In dit artikel: wat je moet doen tijdens de kinderjaren.

De kindertijd is een cruciaal moment voor de botten omdat ze dan het snelst groeien. Ze leveren structuur aan je lichaam, beschermen de organen, zorgen ervoor dat je spieren zich kunnen vasthechten en slaan calcium op, wat nodig is voor het zenuwstelsel, de spieren, nieren en het hart.

Caclium opnemen vanuit het dieet is dan ook erg belangrijk. Kinderen tussen 1 en 3 jaar hebben 350 mg per dag nodig, tussen 4 en 10 jaar 450 tot 550 mg. Ter vergelijking: een yoghurt biedt 400 mg, en een snee brood 30 mg. Kies wel voor volle zuivelproducten, omdat ze meer vet, energie en de vetoplosbare vitamines D en E bevatten.

Baby's die borstvoeding krijgen, krijgen meestal vanzelf voldoende calcium binnen. Flessenvoeding is verrijkt met calcium, maar het is aan te raden om met je arts of apotheek te praten over eventuele supplementen vitamine D en E.

Zuivelproducten zijn niet de enige bron van calcium, ook granenproducten en donkergroene bladgroenten kunnen de botten meehelpen versterken.

Speelt ook een belangrijke rol: de zon. De huid produceert onder invloed van zonlicht vitamine D, wat de absorptie van calcium door het lichaam bevordert. 20 minuten per dag (zonder bescherming) en belastende sporten zoals lopen en springen bevorderen de botformatie.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.New York wil straatmuzikanten weg uit Central Park

New York wil straatmuzikanten weg uit Central Park


http://img51.imageshack.us/img51/6062/straatmuzikanten.jpg



De gemeente New York wil straatmuzikanten weg hebben uit grote delen van Central Park, het park in het midden van Manhattan. Er zijn acht 'rustige zones' in het park uitgeroepen en de politie beboet muzikanten die de door de gemeente gewenste stilte blijven verstoren.

Het park is een geliefd podium voor tal van muzikanten, met name de zuilengang Bethesda Terrace. Het negentiende eeuwse bouwwerk heeft een mooie akoestiek en trekt daarmee musici aan zoals de 59-jarige harpiste Meta Epstein die al jaren in het park barokmuziek speelt. Epstein moest vertrekken omdat ze niet alleen de stilte verbrak, maar bovendien graszoden zou hebben beschadigd met haar vergulde instrument.

Activisten voor burgerrechten hebben de musici van Central Park steun toegezegd. Een woordvoerster van het park stelde dat de muzikanten gewoon naar een ander deel van het park kunnen gaan om te musiceren (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filipijn van 59,9 cm is kleinste man ter wereld

Filipijn van 59,9 cm is kleinste man ter wereld

Klik op de foto om het filmpje te bekijken






Het Guinness Book of World Records heeft een 18-jarige Filipino uitgeroepen tot 's werelds kleinste man. Junrey Balawing is 59,93 centimeter groot. Door zijn lengte heeft hij moeite met stappen .

Onder grote belangstelling werd Junrey door een functionaris van het Guinness Book of World Records gemeten: 59,93 centimer. Daarna was er een feest en poseerde hij uitgebreid voor fotografen.


Balawing stopte met groeien toen hij twee jaar oud was. Lopen zonder hulp kan hij niet en lang staan gaat hem moeilijk af. Volgens zijn moeder kan "hij heel vrolijk zijn, maar soms wordt hij erg boos".


Met de verworven roem hopen zijn ouders Junreys dokterskosten te kunnen betalen. Volgens lokale dokters lijdt de man wellicht aan endocrien onevenwicht en een gebrek aan groeihormoon. Junrey is daardoor nooit naar school geweest. Toch is hij zijn vaders oogappel. Hij noemde het kind naar de maand juni, waarin hij geboren is, en 'rey', het Spaanse woord voor koning. Die naam, zo hoopt zijn vader, zal Junrey geluk brengen ondanks zijn gestalte.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amy Winehouse - Will You Still Love Me Tomorrow

Amy Winehouse - Will You Still Love Me Tomorrow

Klik op de foto om haar te beluisteren






Amy Jade Winehouse (Southgate (Enfield), 14 september 1983) is een Britse jazz- en soulzangeres.

Amy Winehouse groeide op met haar oudere broer Alex in een Joods gezin; met haar moeder (Janis) als apotheker, en haar vader (Mitchell) als taxichauffeur. Van haar vader zou Winehouse het zingen geleerd hebben.

Op haar achtste ging Winehouse naar de Susi Earnshaw Theatre School en twee jaar later vormde ze met haar vriendin Juliette Ashby het Salt 'n Pepa-achtige rapduo Sweet 'N Sour.

Na vier jaar volgde ze een opleiding aan de Sylvia Young Theatre School. In 1997 maakte ze haar televisiedebuut in The Fast Show. Daarna werd ze geschorst vanwege ondermaatse prestaties en een neuspiercing. Ze zette haar opleiding voort op de BRIT School in Selhurst, Croydon.

Inmiddels is Winehouse in het bezit van een gitaar en schrijft ze haar eigen liedjes. Eenmaal afgestudeerd werkt ze als zangeres van een jazzband en als showbizz-journaliste voor World News Entertainment Network. Ook heeft ze een los-vast relatie met soulzanger Tyler James; hij is het die haar demo (medegeproduceerd door Fink) opstuurt naar Island/ Universal, wat een contract oplevert bij 19 Management, opgericht door ex-Spice Girls-manager Simon Fuller.

Bijgestaan door producer Salaam Remi neemt Winehouse haar debuutalbum op, dat 20 oktober 2003 verschijnt. Het met jazz-invloeden doorspekte Frank wordt lovend ontvangen en levert vergelijkingen op met Sarah Vaughan en Macy Gray. In Engeland wordt Frank platina, in Nederland staat het vijftien weken in de album top 100.

Tijdens de bijbehorende tournee, maar ook in de studio, wordt Winehouse bijgestaan door de Dap-Kings, de begeleidingsband van de Newyorkse soulzangeres Sharon Jones. In de zomer van 2004 staat ze onder andere op het Jazzworld-podium van Glastonbury en op het V Festival.

De debuutsingle Stronger Than Me wordt bekroond met een Ivor Novello Award voor beste song. Daarnaast is Winehouse genomineerd voor de BRIT Awards (beste zangeres en beste urban-artiest) en de Mercury Muziekprijs voor beste album.

Ondanks al deze successen kan ze lange tijd niet naar haar eigen album luisteren omdat ze "er maar voor 80 procent" achterstond; de platenmaatschappij had er nummers opgezet waar ze niet tevreden over was. "Ik speel die nummers graag tijdens mijn optredens, maar ernaar luisteren, nee". Inmiddels is ze bijgedraaid: "Ik ben er nog steeds trots op, al zou ik nu een aantal dingen anders hebben gedaan".




» Reageer (0)
11-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Disney kapt regenwoud voor kinderboeken

Disney kapt regenwoud voor kinderboeken


De kaalkap op Sumatra door het bedrijf Asia Pulp and Paper, dat levert aan Disney, Mattel, Lego en Hasbro. 


Greenpeace lanceert een campagne die megabedrijven als Disney, Mattel en Lego viseert omdat ze voor hun boeken en verpakkingen papier en karton gebruiken dat afkomstig is van tropische regenwouden in Indonesië.

Disney is 's werelds grootste uitgever van kinderboeken. Terwijl de concurrentie duurzame bronnen aanwendt voor hun papier, brachten labotests onlangs aan het licht dat Disney papier gebruikt dat afkomstig is van de kaalkap van Indonesische regenwouden waardoor het biotoop van onder meer de Bengaalse tijger verwoest wordt.

Jungle Book
Disney staat nu voor de keuze: verantwoorde papierbronnen aanwenden of als uitgever van onder meer 'Jungle Book' de slechterik in het ecoverhaal spelen.

Barbie
De deze week door Greenpeace gelanceerde campagne viseert ook speelgoedfabrikanten Mattel (de maker van Barbiepoppen), Hasbro en Lego. Zij zouden voor hun verpakkingen karton gebruiken dat afkomstig is uit de bedreigde regenwouden. Leverancier ervan is een grote Aziatische speler die zijn blik nu ook naar Canada wil uitwijken.

Petitie
Om Disney aan te sporen voor de juiste optie te kiezen, roept de internationale organisatie Avaaz op een petitie te ondertekenen. Avaaz zet campagnes op inzake klimaatverandering, mensenrechten en religieuze conflicten. De missie van de inmiddels 9 miljoen leden is invloed uit te oefenen op beleidsmakers. (br.hln - foto afp)   Je kan de petitie hier ondertekenen.  



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.K.U.L-onderzoekers realiseren doorbraak voor parkinson en alzheimer

K.U.L-onderzoekers realiseren doorbraak voor parkinson en alzheimer


http://img705.imageshack.us/img705/3272/alzheimerx.jpg


Een ploeg wetenschappers van de universiteiten van Leuven en Montréal hebben een molecule gedetecteerd die de vorming van het zenuwstelsel in goede banen leidt. Dat is een grote stap voorwaarts in de strijd tegen progressieve zenuwziekten zoals parkinson en alzheimer, schrijft de krant De Morgen vandaag.

Zowel het vaat- als het zenuwstelsel worden ontwikkeld voor de geboorte van een baby. Dat de groei van het vaatstelsel in goede banen wordt geleid door bepaalde moleculen, was al bekend. Het deed wetenschappers vermoeden dat dit ook het geval was voor het zenuwstelsel. Wetenschappers van Leuven en Montréal hebben dat nu ook aangetoond, aldus De Morgen.

"Een van de belangrijkste moleculen in het vaatstelsel is de Vascular Endothelial Growth Factor (VEGF). Wij hebben ontdekt dat die molecule ook bepaalde zenuwen aantrekt", zegt Peter Carmeliet, directeur van het Vesalius Research Center (KU Leuven) in de krant. Hij wijst erop dat bij beschadiging van de zenuwen, VEGF zou kunnen gebruikt worden om de groei te stimuleren.

Het onderzoek zet de deur open voor het herstel van zenuwziekten, zoals parkinson, alzheimer of amyotrofe laterale sclerose (ALS). De resultaten van de studie werden gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Neuron. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bee Gees- Stayin Alive

Bee Gees- Stayin Alive

Klik op de foto om ze te beluisteren






Bee Gees is een popgroep rond de tweelingbroers Robin Gibb (22 december 1949, zang) en Maurice Gibb (22 december 1949 – 12 januari 2003, basgitaar, keyboard en zang) en hun oudere broer Barry Gibb (1 september 1946, gitaar en zang). De naam van de groep is - in tegenstelling tot wat velen denken - niet de afkorting "Brothers Gibb". Oorspronkelijk speelden de broers samen als the Rattlesnakes, later werd dat Wee Johnny Hayes & the Bluecats en onder die naam werden ze geïntroduceerd bij radio DJ Bill Gates. Dat gebeurde door Bill Goode, nadat hij hen aan het werk zag op het Brisbane Speedway Circuit. Bill Gates bedacht de naam "Bee Gees" en baseerde zich daarbij op zijn en Goode's initialen: BG.

De broers zijn geboren op het eiland Man, maar in 1958 emigreren ze naar Australië. Daar begint hun carrière, en in 1967 keren ze terug naar Engeland, waar ze een groep vormen met Vince Melouney, (gitaar) en Colin Petersen, (drums). In Australië en Nederland hebben ze rond dat moment hun eerste hit met Spicks and specks, in Engeland en elders volgen nummers als New York mining disaster 1941, Massachusetts, Words, World, I've gotta get a message to you en Holiday.

Na het album Odessa (1969) verlaat Robin de groep wegens artistieke meningsverschillen, en scoort een solohit met Saved by the bell. Maurice Gibb trouwt met de Schotse zangeres Lulu. De groep wordt later opgedoekt en opnieuw opgericht. Vanaf het moment dat Jive talkin' in 1975 verrassend een Amerikaanse Nummer-één hit wordt, wordt de draad weer opgepakt en met het uitkomen van de soundtrack van Saturday Night Fever in 1977 is de groep plotseling weer immens populair, en één van de belangrijkste proponenten van de disco geworden.

De Bee Gees schrijven en produceren in die tijd platen van o.a. Barbra Streisand, Dionne Warwick en Diana Ross. Robin Gibb maakt wederom in 1983 een solo-LP.

Na 1981 wordt het stil rond de groep, maar in 1987 maken ze hun derde come-back met het nummer You win again, een Britse nummer-één hit. Een vierde broer, Andy Gibb, eind jaren '70 van de vorige eeuw een populair tieneridool, sterft in 1988, juist toen hij als vierde lid bij de groep zou komen. Op 12 januari 2003 sterft Maurice onverwacht aan een darminfarct. Dit is een onderbreking van de bloedtoevoer naar de darmen, een zeldzame aandoening die soms optreedt bij een draaiing van de darmen waarbij het darmkanaal (meestal gedeeltelijk) afgekneld wordt. Hiervoor was Maurice in eerste instantie ook opgenomen in het ziekenhuis. Robin en Barry gaan daarop hun eigen weg met als meest opvallende resultaat een hernieuwde samenwerking tussen Barry en Barbra Streisand, Guilty pleasures in 2005. Ook de samenwerking tussen Robin en Alistair Griffin met het nummer My lover's prayer gaat goed en komt binnen op drie in Engeland. Barry en Robin zeiden dat ze nooit meer muziek zouden maken onder de naam Bee Gees, onder de naam "Brothers Gibb" traden Barry en Robin in februari 2006 voor het eerst sinds de dood van hun broer weer samen op. Op 7 september 2009 kondigden zij aan opnieuw als Bee Gees te gaan toeren.

Het geluid van de Bee Gees is apart te noemen, vooral opvallend is hun zang met hoge falsetstemmen.




» Reageer (0)
10-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het mooiste huwelijksaanzoek ooit

Het mooiste huwelijksaanzoek ooit

Klik op de foto om het filmpje te bekijken





Als dit niet het mooiste huwelijksaanzoek ooit is, dan is het toch alleszins het meest emotionele. We zien een vrouw op een rollercoaster van emoties: van woede en verslagenheid tot intens geluk, en dat in slechts enkele minuten.

Tijdens een etentje met haar verloofde, krijgt de hoofdrolspeelster de schrik van haar leven als een knappe vrouw komt vertellen dat haar vriend haar bedriegt. Wanneer de vriend daarna doodleuk weggaat, begint het meisje hartverscheurend te wenen... Even later kijkt ze verschrikt op als iedereen rond haar begint te zingen en te dansen. Op dat moment verschijnt haar vriend terug op het toneel, mooi uitgedost in een smoking, om haar ten huwelijk te vragen.

Nadien volgen de verrassingen elkaar in een hoog tempo op. De jonge vrouw stopt niet meer met huilen, maar nu wel van geluk. Het wordt allemaal iets minder mooi als je weet dat het aanzoek in scène gezet werd door een grote televisieproductie.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Konijn zonder oren geboren bij centrale Fukushima

Konijn zonder oren geboren bij centrale Fukushima

Klik op de foto om het filmpje te bekijken





Japan is in de ban van een konijn zonder oren, dat zou geboren zijn nabij de beschadigde kerncentrale van Fukushima. De eigenaar van het konijn filmde het dier, en zette de beelden eind vorige maand online. De filmer zegt dat de beelden zijn geschoten net buiten de verboden zone rond de centrale.

Het is nog helemaal niet duidelijk of de mutatie een verband houdt met de radioactieve straling die is vrijgekomen na de tsunami van 11 maart, maar inwoners vrezen alvast voor misvormingen bij baby's.

Tepco, de beheerder van de centrale, deelde dit weekend mee dat in het gebouw van reactor 1 tot 4.000 millisievert straling per uur is gemeten. Dat is het hoogste tot nu toe gemeten niveau in de lucht.(br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ouderdom doet het mannelijke libido niet dalen

Ouderdom doet het mannelijke libido niet dalen


http://img717.imageshack.us/img717/1474/slapenggg.jpg


Wetenschappers hebben ontdekt wat Playboy-baas Hugh Hefner al langer wist: ouder worden heeft geen invloed op de geslachtsdrift van een man. Als het libido op middelbare leeftijd toch daalt, dan is dat veeleer te wijten aan een minder goeie gezondheid.


Niets nieuws onder de zon voor de 85-jarige Hugh Hefner, die binnenkort gaat trouwen met het 24-jarige model Crystal Harris. "Als je in goede gezondheid bent, is leeftijd maar een getalletje", weet de stichter van Playboy.


Vroegere theorieën suggereerden dat het testosteron-niveau van mannen daalt naarmate ze ouder worden, waardoor ook hun libido aanzienlijk vermindert. Maar volgens een nieuwe studie van de universiteit van Sydney daalt het testosteron-gehalte enkel ten gevolge van gezondheidsproblemen.


De wetenschappers onderzochten het hormoongehalte in het bloed van 325 mannen boven de 40, gedurende een periode van drie maanden. "De mannen in goede gezondheid toonden geen testosterondaling", zegt dr. David Handelsman. "Dat gebeurde wel bij mannen met overgewicht of hartproblemen."


Eerder deze week stelde men aan de universiteit van Chicago vast dat ook een tekort aan slaap een diepgaand effect heeft op de mannelijke geslachtsdrift. Mannen die langer dan een week minder dan vijf uur per nacht sliepen, hadden opvallend minder testosteron in hun bloed dan mannen met een volledige nachtrust.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Japanse groene thee besmet met radioactieve straling

Japanse groene thee besmet met radioactieve straling


http://img195.imageshack.us/img195/2489/groenethee.jpg


Japanse groene thee, wereldwijd bekend voor de gezonde werking ervan, is besmet door radioactieve straling. Dat komt uiteraard door de kernramp in Fukushima. Dat hebben de autoriteiten bevestigd.


De Japanse overheid gaf voor het eerst toe dat de groene thee uit 's lands grootste gebied van theeplantages in Shizuoka hogere stralingswaarden bevat dan de officieel toegelaten limiet. De besmetting heeft een heftige ruzie veroorzaakt tussen de lokale en nationale overheden over hoe de straling precies gemeten moet worden en wat precies de veilige stralingslimiet is voor de gezondheid.


Droge theebladeren van de eerste oogst uit Honyama in de prefectuur Shizuoka bevatten radioactief cesium met een waarde van 679 becquerel per kilogram, dat is meer dan de toegelaten limiet van 500 becquerel. De ontdekking gebeurde toevallig - door eigen metingen van een postorder theebedrijf uit Tokio - en de overheid geeft toe dat eerdere ladingen die niet werden gecontroleerd en op de markt belandden, mogelijk ook besmet waren.


Er werden inmiddels verkoopslimieten opgelegd voor de gebieden die het dichtst bij Fukushima liggen. Een ramp voor de streek, die lééft van het verbouwen van groene thee. In 2009 produceerde Japan 86.000 ton gedroogde thee, waarvan liefst 42 procent uit Shizuoka kwam.


Het probleem met de bestraling is dat de thee eerst bewerkt wordt alvorens bij de consument terecht te komen. Dat is niet het geval met andere groenten. De verse theebladeren worden gedroogd en het weghalen van het water uit de bladeren verhoogt de radioactieve concentratie met een factor van vijf. Maar als de thee bij de consument in de theepot terechtkomt en er dus weer water wordt toegevoegd, dan daalt de straling met een factor van 30 tot zelfs 45, zo beweert het Japanse ministerie van Landbouw.


De overheid van Shizuoka wil nu dat de limiet van 500 bequerel wordt toegepast op de met minder radioactiviteit besmette verse bladeren, vóór ze gedroogd zijn dus. Het ministerie van Volksgezondheid wil daar niet van weten, omdat het niet uitgesloten is dat de consument de droge bladeren inslikt, of ze binnenkrijgt via afgeleide producten zoals groene thee-ijs. Zij vinden dat de grens van 500 bequerel voor alle verse groenten moet gelden, ook voor groene thee. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sunrise Avenue - Welcome To My Life

Sunrise Avenue - Welcome To My Life

Klik op de foto om ze te beluisteren






Sunrise Avenue is een vijftallige Finse rockband. Hun stijl varieert: van harde, dynamische rock liederen (bijvoorbeeld "Forever Yours") tot melodische rock liedjes, zoals "Heal Me".



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!