Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




11-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Disney kapt regenwoud voor kinderboeken

Disney kapt regenwoud voor kinderboeken


De kaalkap op Sumatra door het bedrijf Asia Pulp and Paper, dat levert aan Disney, Mattel, Lego en Hasbro. 


Greenpeace lanceert een campagne die megabedrijven als Disney, Mattel en Lego viseert omdat ze voor hun boeken en verpakkingen papier en karton gebruiken dat afkomstig is van tropische regenwouden in Indonesië.

Disney is 's werelds grootste uitgever van kinderboeken. Terwijl de concurrentie duurzame bronnen aanwendt voor hun papier, brachten labotests onlangs aan het licht dat Disney papier gebruikt dat afkomstig is van de kaalkap van Indonesische regenwouden waardoor het biotoop van onder meer de Bengaalse tijger verwoest wordt.

Jungle Book
Disney staat nu voor de keuze: verantwoorde papierbronnen aanwenden of als uitgever van onder meer 'Jungle Book' de slechterik in het ecoverhaal spelen.

Barbie
De deze week door Greenpeace gelanceerde campagne viseert ook speelgoedfabrikanten Mattel (de maker van Barbiepoppen), Hasbro en Lego. Zij zouden voor hun verpakkingen karton gebruiken dat afkomstig is uit de bedreigde regenwouden. Leverancier ervan is een grote Aziatische speler die zijn blik nu ook naar Canada wil uitwijken.

Petitie
Om Disney aan te sporen voor de juiste optie te kiezen, roept de internationale organisatie Avaaz op een petitie te ondertekenen. Avaaz zet campagnes op inzake klimaatverandering, mensenrechten en religieuze conflicten. De missie van de inmiddels 9 miljoen leden is invloed uit te oefenen op beleidsmakers. (br.hln - foto afp)   Je kan de petitie hier ondertekenen.  



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.K.U.L-onderzoekers realiseren doorbraak voor parkinson en alzheimer

K.U.L-onderzoekers realiseren doorbraak voor parkinson en alzheimer


http://img705.imageshack.us/img705/3272/alzheimerx.jpg


Een ploeg wetenschappers van de universiteiten van Leuven en Montréal hebben een molecule gedetecteerd die de vorming van het zenuwstelsel in goede banen leidt. Dat is een grote stap voorwaarts in de strijd tegen progressieve zenuwziekten zoals parkinson en alzheimer, schrijft de krant De Morgen vandaag.

Zowel het vaat- als het zenuwstelsel worden ontwikkeld voor de geboorte van een baby. Dat de groei van het vaatstelsel in goede banen wordt geleid door bepaalde moleculen, was al bekend. Het deed wetenschappers vermoeden dat dit ook het geval was voor het zenuwstelsel. Wetenschappers van Leuven en Montréal hebben dat nu ook aangetoond, aldus De Morgen.

"Een van de belangrijkste moleculen in het vaatstelsel is de Vascular Endothelial Growth Factor (VEGF). Wij hebben ontdekt dat die molecule ook bepaalde zenuwen aantrekt", zegt Peter Carmeliet, directeur van het Vesalius Research Center (KU Leuven) in de krant. Hij wijst erop dat bij beschadiging van de zenuwen, VEGF zou kunnen gebruikt worden om de groei te stimuleren.

Het onderzoek zet de deur open voor het herstel van zenuwziekten, zoals parkinson, alzheimer of amyotrofe laterale sclerose (ALS). De resultaten van de studie werden gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Neuron. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bee Gees- Stayin Alive

Bee Gees- Stayin Alive

Klik op de foto om ze te beluisteren






Bee Gees is een popgroep rond de tweelingbroers Robin Gibb (22 december 1949, zang) en Maurice Gibb (22 december 1949 – 12 januari 2003, basgitaar, keyboard en zang) en hun oudere broer Barry Gibb (1 september 1946, gitaar en zang). De naam van de groep is - in tegenstelling tot wat velen denken - niet de afkorting "Brothers Gibb". Oorspronkelijk speelden de broers samen als the Rattlesnakes, later werd dat Wee Johnny Hayes & the Bluecats en onder die naam werden ze geïntroduceerd bij radio DJ Bill Gates. Dat gebeurde door Bill Goode, nadat hij hen aan het werk zag op het Brisbane Speedway Circuit. Bill Gates bedacht de naam "Bee Gees" en baseerde zich daarbij op zijn en Goode's initialen: BG.

De broers zijn geboren op het eiland Man, maar in 1958 emigreren ze naar Australië. Daar begint hun carrière, en in 1967 keren ze terug naar Engeland, waar ze een groep vormen met Vince Melouney, (gitaar) en Colin Petersen, (drums). In Australië en Nederland hebben ze rond dat moment hun eerste hit met Spicks and specks, in Engeland en elders volgen nummers als New York mining disaster 1941, Massachusetts, Words, World, I've gotta get a message to you en Holiday.

Na het album Odessa (1969) verlaat Robin de groep wegens artistieke meningsverschillen, en scoort een solohit met Saved by the bell. Maurice Gibb trouwt met de Schotse zangeres Lulu. De groep wordt later opgedoekt en opnieuw opgericht. Vanaf het moment dat Jive talkin' in 1975 verrassend een Amerikaanse Nummer-één hit wordt, wordt de draad weer opgepakt en met het uitkomen van de soundtrack van Saturday Night Fever in 1977 is de groep plotseling weer immens populair, en één van de belangrijkste proponenten van de disco geworden.

De Bee Gees schrijven en produceren in die tijd platen van o.a. Barbra Streisand, Dionne Warwick en Diana Ross. Robin Gibb maakt wederom in 1983 een solo-LP.

Na 1981 wordt het stil rond de groep, maar in 1987 maken ze hun derde come-back met het nummer You win again, een Britse nummer-één hit. Een vierde broer, Andy Gibb, eind jaren '70 van de vorige eeuw een populair tieneridool, sterft in 1988, juist toen hij als vierde lid bij de groep zou komen. Op 12 januari 2003 sterft Maurice onverwacht aan een darminfarct. Dit is een onderbreking van de bloedtoevoer naar de darmen, een zeldzame aandoening die soms optreedt bij een draaiing van de darmen waarbij het darmkanaal (meestal gedeeltelijk) afgekneld wordt. Hiervoor was Maurice in eerste instantie ook opgenomen in het ziekenhuis. Robin en Barry gaan daarop hun eigen weg met als meest opvallende resultaat een hernieuwde samenwerking tussen Barry en Barbra Streisand, Guilty pleasures in 2005. Ook de samenwerking tussen Robin en Alistair Griffin met het nummer My lover's prayer gaat goed en komt binnen op drie in Engeland. Barry en Robin zeiden dat ze nooit meer muziek zouden maken onder de naam Bee Gees, onder de naam "Brothers Gibb" traden Barry en Robin in februari 2006 voor het eerst sinds de dood van hun broer weer samen op. Op 7 september 2009 kondigden zij aan opnieuw als Bee Gees te gaan toeren.

Het geluid van de Bee Gees is apart te noemen, vooral opvallend is hun zang met hoge falsetstemmen.




» Reageer (0)
10-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het mooiste huwelijksaanzoek ooit

Het mooiste huwelijksaanzoek ooit

Klik op de foto om het filmpje te bekijken





Als dit niet het mooiste huwelijksaanzoek ooit is, dan is het toch alleszins het meest emotionele. We zien een vrouw op een rollercoaster van emoties: van woede en verslagenheid tot intens geluk, en dat in slechts enkele minuten.

Tijdens een etentje met haar verloofde, krijgt de hoofdrolspeelster de schrik van haar leven als een knappe vrouw komt vertellen dat haar vriend haar bedriegt. Wanneer de vriend daarna doodleuk weggaat, begint het meisje hartverscheurend te wenen... Even later kijkt ze verschrikt op als iedereen rond haar begint te zingen en te dansen. Op dat moment verschijnt haar vriend terug op het toneel, mooi uitgedost in een smoking, om haar ten huwelijk te vragen.

Nadien volgen de verrassingen elkaar in een hoog tempo op. De jonge vrouw stopt niet meer met huilen, maar nu wel van geluk. Het wordt allemaal iets minder mooi als je weet dat het aanzoek in scène gezet werd door een grote televisieproductie.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Konijn zonder oren geboren bij centrale Fukushima

Konijn zonder oren geboren bij centrale Fukushima

Klik op de foto om het filmpje te bekijken





Japan is in de ban van een konijn zonder oren, dat zou geboren zijn nabij de beschadigde kerncentrale van Fukushima. De eigenaar van het konijn filmde het dier, en zette de beelden eind vorige maand online. De filmer zegt dat de beelden zijn geschoten net buiten de verboden zone rond de centrale.

Het is nog helemaal niet duidelijk of de mutatie een verband houdt met de radioactieve straling die is vrijgekomen na de tsunami van 11 maart, maar inwoners vrezen alvast voor misvormingen bij baby's.

Tepco, de beheerder van de centrale, deelde dit weekend mee dat in het gebouw van reactor 1 tot 4.000 millisievert straling per uur is gemeten. Dat is het hoogste tot nu toe gemeten niveau in de lucht.(br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ouderdom doet het mannelijke libido niet dalen

Ouderdom doet het mannelijke libido niet dalen


http://img717.imageshack.us/img717/1474/slapenggg.jpg


Wetenschappers hebben ontdekt wat Playboy-baas Hugh Hefner al langer wist: ouder worden heeft geen invloed op de geslachtsdrift van een man. Als het libido op middelbare leeftijd toch daalt, dan is dat veeleer te wijten aan een minder goeie gezondheid.


Niets nieuws onder de zon voor de 85-jarige Hugh Hefner, die binnenkort gaat trouwen met het 24-jarige model Crystal Harris. "Als je in goede gezondheid bent, is leeftijd maar een getalletje", weet de stichter van Playboy.


Vroegere theorieën suggereerden dat het testosteron-niveau van mannen daalt naarmate ze ouder worden, waardoor ook hun libido aanzienlijk vermindert. Maar volgens een nieuwe studie van de universiteit van Sydney daalt het testosteron-gehalte enkel ten gevolge van gezondheidsproblemen.


De wetenschappers onderzochten het hormoongehalte in het bloed van 325 mannen boven de 40, gedurende een periode van drie maanden. "De mannen in goede gezondheid toonden geen testosterondaling", zegt dr. David Handelsman. "Dat gebeurde wel bij mannen met overgewicht of hartproblemen."


Eerder deze week stelde men aan de universiteit van Chicago vast dat ook een tekort aan slaap een diepgaand effect heeft op de mannelijke geslachtsdrift. Mannen die langer dan een week minder dan vijf uur per nacht sliepen, hadden opvallend minder testosteron in hun bloed dan mannen met een volledige nachtrust.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Japanse groene thee besmet met radioactieve straling

Japanse groene thee besmet met radioactieve straling


http://img195.imageshack.us/img195/2489/groenethee.jpg


Japanse groene thee, wereldwijd bekend voor de gezonde werking ervan, is besmet door radioactieve straling. Dat komt uiteraard door de kernramp in Fukushima. Dat hebben de autoriteiten bevestigd.


De Japanse overheid gaf voor het eerst toe dat de groene thee uit 's lands grootste gebied van theeplantages in Shizuoka hogere stralingswaarden bevat dan de officieel toegelaten limiet. De besmetting heeft een heftige ruzie veroorzaakt tussen de lokale en nationale overheden over hoe de straling precies gemeten moet worden en wat precies de veilige stralingslimiet is voor de gezondheid.


Droge theebladeren van de eerste oogst uit Honyama in de prefectuur Shizuoka bevatten radioactief cesium met een waarde van 679 becquerel per kilogram, dat is meer dan de toegelaten limiet van 500 becquerel. De ontdekking gebeurde toevallig - door eigen metingen van een postorder theebedrijf uit Tokio - en de overheid geeft toe dat eerdere ladingen die niet werden gecontroleerd en op de markt belandden, mogelijk ook besmet waren.


Er werden inmiddels verkoopslimieten opgelegd voor de gebieden die het dichtst bij Fukushima liggen. Een ramp voor de streek, die lééft van het verbouwen van groene thee. In 2009 produceerde Japan 86.000 ton gedroogde thee, waarvan liefst 42 procent uit Shizuoka kwam.


Het probleem met de bestraling is dat de thee eerst bewerkt wordt alvorens bij de consument terecht te komen. Dat is niet het geval met andere groenten. De verse theebladeren worden gedroogd en het weghalen van het water uit de bladeren verhoogt de radioactieve concentratie met een factor van vijf. Maar als de thee bij de consument in de theepot terechtkomt en er dus weer water wordt toegevoegd, dan daalt de straling met een factor van 30 tot zelfs 45, zo beweert het Japanse ministerie van Landbouw.


De overheid van Shizuoka wil nu dat de limiet van 500 bequerel wordt toegepast op de met minder radioactiviteit besmette verse bladeren, vóór ze gedroogd zijn dus. Het ministerie van Volksgezondheid wil daar niet van weten, omdat het niet uitgesloten is dat de consument de droge bladeren inslikt, of ze binnenkrijgt via afgeleide producten zoals groene thee-ijs. Zij vinden dat de grens van 500 bequerel voor alle verse groenten moet gelden, ook voor groene thee. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sunrise Avenue - Welcome To My Life

Sunrise Avenue - Welcome To My Life

Klik op de foto om ze te beluisteren






Sunrise Avenue is een vijftallige Finse rockband. Hun stijl varieert: van harde, dynamische rock liederen (bijvoorbeeld "Forever Yours") tot melodische rock liedjes, zoals "Heal Me".



» Reageer (0)
09-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terminaal meisje (15) ziet laatste wensen in drie dagen vervuld dankzij blog

Terminaal meisje (15) ziet laatste wensen in drie dagen vervuld dankzij blog


http://img849.imageshack.us/img849/703/terminaalmeisje.jpg
Alice kreeg onlangs te horen dat de kanker terminaal is. (foto http://alicepyne.blogspot.com)


Een Brits meisje dat kampt met een terminale kanker ziet haar laatste wensen in vervulling gaan dankzij haar blog. Alice Pyne (15) uit het Britse Ulverston maakte die lijst op aanraden van haar moeder, nadat een scan in het ziekenhuis uitwees dat ze het gevecht tegen de ziekte van Hodgkin zou verliezen, meldt de Daily Mail.


Alice zette de lijst drie dagen geleden online in een blog, die ze startte om te beschrijven hoe ze de verschrikkelijke ziekte had bevochten. Via Twitter werd haar relaas meteen een internethit, waarna de aanbiedingen en steunbetuigingen binnenstroomden.


De belangrijkste wens van het meisje is dat iedereen zich zou inschrijven om beenmergdonor te worden. Verder wil ze nog dingen als zwemmen met haaien, een purperen iPad bezitten, Take That ontmoeten "en mijn haar laten doen, als ze er nog iets mee kunnen aanvangen".

Die eerste wens is een beetje moeilijk, maar voor al de rest wordt nu gezorgd. Zo ontmoet het meisje dit weekend Take That, iets waar ze dolblij mee is. "Iedereen bedankt daarvoor. Ik voel me een heel gelukkig meisje," blogt ze. Premier David Cameron is ook mee op de kar gesprongen, en belooft inspanningen te doen om meer mensen op de lijst van beenmergdonoren te krijgen.


Alice kreeg iets meer dan drie jaar geleden te horen dat ze kanker had, en onderging behandelingen met chemo- en radiotherapie. Ze kreeg ook haar eigen behandelde stamcellen toegediend, maar die procedure sloeg niet aan. Er werd nog een beenmergdonor gevonden, maar de chemotherapie was niet succesvol genoeg om met die behandeling te starten. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trouble de rijkste hond ter wereld is niet meer


Trouble de rijkste hond ter wereld is niet meer


http://img718.imageshack.us/img718/1331/leonahelmsleyandtrouble.jpg


Trouble, de rijkste hond ter wereld, is op zijn twaalfde overleden. Trouble was het troeteldier van hotelmagnaat Leona Helmsley.

Die overleed in 2007 en liet 12 miljoen dollar achter aan Trouble. Haar kleinkinderen Craig en Meegan Panzirer kregen echter geen cent. Een rechter besloot in april 2008 anders en bracht de erfenis van haar hond terug van 12 naar 2 miljoen dollar. De kleinkinderen kregen alsnog zes miljoen dollar.

Trouble kreeg 8.000 dollar per jaar voor zijn verzorging, 1.200 dollar voor voeding en een voltijdse lijfwacht. Dat laatste was nodig, want het beest kreeg doodsbedreigingen. Wat er nog overblijft van de 2 miljoen dollar die Trouble kreeg, gaat nu in een fonds voor honden.

Helmsley werd wegens haar tirannieke karakter bijgenaamd 'The Queen of Mean'. Na de dood van haar man Harry erfde ze zijn enorme vermogen, waaronder het Empire State Building, geschat op 5 tot 8 miljard dollar. In 1989 werd ze tot zestien jaar cel veroordeeld wegens belastingontduiking.

De dood van Trouble werd maandenlang stilgehouden. Het beest blies in december vorig jaar zijn laatste adem uit. Het beest werd gecremeerd.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minder honden en katten in Belgische asielen

Minder honden en katten in Belgische asielen


http://img41.imageshack.us/img41/9565/asielen.jpg


Het verbod om honden en katten in dierenwinkels te verkopen, zorgt voor een daling in het aantal honden en katten dat in de Belgische asielen opgenomen wordt. Dat blijkt uit gegevens van de dienst Dierenwelzijn. Het verbod kwam er in 2009 om impulsaankopen te voorkomen.
 
Uit het jaarlijkse onderzoek van Dierenwelzijn blijkt dat het aantal opgevangen honden verder daalt. Vorig jaar werden er 27.465 honden in een asiel binnengebracht, in 2009 waren dat er nog 32.346. Dat is goed voor een daling van 15 procent. Ook het aantal asielkatten daalde van 36.796 in 2009 naar 33.138 in 2010.
 
De Belgische asielen slagen ook er meer in om voor de dieren een nieuw baasje te vinden. Zo kreeg in 2010 52,4 procent van de katten een nieuwe thuis, tegenover 48,6 procent in 2009. Bij de honden blijft dat percentage stabiel: 55 procent in 2010 tegenover 54,5 procent in 2009. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schoonheidssalon voor meisjes schminkt al baby's

Schoonheidssalon voor meisjes schminkt al baby's


http://img856.imageshack.us/img856/6138/kinderenmakeup.jpg


Een schoonheidssalon in het Britse Essex biedt make-overs en gezichtsbehandelingen aan voor kinderen vanaf 1 jaar. Dit doet in Engeland het debat rond de seksualisering van kinderen hevig oplaaien.


De initiatiefneemster, Michelle Devine, verdedigt haar zaak Trendy Monkeys, waar e,lem  kinderen jonger dan 13 een schoonheidsbehandeling kunnen ondergaan. De 28-jarige Devine heeft zelf twee jonge dochters, ze beweert dat het salon meisjes meer zelfvertrouwen en glamour zal geven, het speelt in op het verlangen om er altijd op je best uit te zien, onafhankelijk van de leeftijd. "Als de ouders dat vragen, zal ik de kinderen een spray tan, een behandeling met zelfbruiner, geven."


Het salon opende officieel dit weekend, één van de eerste klanten was slechts 16 maanden oud. Je kunt er je gezicht laten verzorgen, gaan voor een minipedicure of -manicure, je laten schminken, je kapsel laten opsteken of je haar laten knippen. Daarnaast kun je er verjaardagsfeestjes organiseren, de meisjes worden dan in een roze limousine opgepikt en naar het salon gebracht om er behandelingen samen met hun vriendinnen te ondergaan. Er werden al 15 van dat soort feestjes geboekt, die 330 euro voor zes meisjes kosten. Je kunt dan nog extra betalen voor speciale behandelingen en foto's.


Devine: "Ik denk dat er hier echt een markt voor bestaat, tegenwoordig geven ouders hun kinderen alles wat ze willen. Ik denk niet dat het juist is om een kind een 'spray tan' te geven, maar wie ben ik om nee te zeggen? Over gaatjes in de oren ben ik nog aan het nadenken, mijn dochter kreeg haar oorbellen op drie maanden, ik was zes weken. Je kunt hier beter al mee op jonge leeftijd mee beginnen, dan kunnen de meisjes hier gewoon aan worden. Het is gewoon leuk, ik liet me inspireren door een schoonheidssalon in het Spaanse Marbella. " Er blijkt heel wat interesse te zijn, zowel van mama's als kinderen.

Kinderpsycholoog Judy Hutchings: "Dit salon betekent niet alleen de seksualisering van kinderen,  maar ook de commercialisering van de jeugd. Toneeltje spelen en mama's hoge hakken dragen, is oké, we willen fantaseren bij de jeugd aanmoedigen. Maar dit initiatief is triest, hiermee neem je de jeugd van kinderen af, dit houdt gevaren in omdat het hen seksualiseert." Het debat rond de seksualisering en de bescherming van kinderen tegen de commerce woedt hevig in Engeland. Maandag werden richtlijnen opgesteld en ondertekend voor modeketens over gepaste kinderkleding en reclame gericht op kinderen.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ouders boden dochter (8) aan in ruil voor lening

Ouders boden dochter (8) aan in ruil voor lening


http://img842.imageshack.us/img842/8833/kindjer.jpg


Twee ouders uit het Nederlandse Hardinxveld-Giessendam bij Rotterdam hebben hun 8-jarige dochter aangeboden voor seksuele diensten in ruil voor een lening. Dat schrijft het Algemeen Dagblad en is ondertussen bevestigd door het Openbaar Ministerie van Rotterdam.

De ouders, de 44-jarige vader en de 43-jarige moeder, zitten al sinds 13 mei vast. Ze worden verdacht van het bevorderen van seks met een minderjarige, mensenhandel en het vervaardigen en verspreiden van kinderporno. Een 32-jarige man uit Heusden in de provincie Noord-Brabant, met wie werd onderhandeld, is gisteren aangehouden.
 
De politie werd op 12 mei getipt door een verontrust familielid van het echtpaar. Hij ontdekte op de geleende laptop van het stel e-mailverkeer tussen hen en de 32-jarige verdachte. Via e-mail werd onderhandeld hoeveel geld seks met het kind moest kosten. Er werden tientallen foto's uitgewisseld, ook van het meisje.
 
Volgens het AD grepen de politie en de justitie net op tijd in om het meisje uit de klauwen van de man te houden. Het kind is direct uit huis gehaald en in een gastgezin ondergebracht. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fleet Foxes - Mykonos

Fleet Foxes - Mykonos

Klik op de foto om ze te beluisteren





Fleet Foxes is een vijfkoppige muziekband uit het Amerikaanse Seattle. De band werd opgericht in 2005 als Pineapple, maar een lokale band was reeds actief onder deze naam, waardoor de naam veranderd werd naar The Fleet Foxes (later gewoon Fleet Foxes). Onder die naam namen ze in 2006 een eerste zelf-getitelde ep op. Via myspace spreidden ze enkele van hun nummers tentoon en Fleet Foxes moesten tot dan bekendheid zien te verwerven via mond-tot-mond reclame.

Grotere bekendheid volgde pas twee jaar later, in 2008, toen de band hun tweede ep Sun Giant en hun eerste volledige album Fleet Foxes uitbrachten. Zowel de ep als het album werd positief ontvangen door critici en de algemene pers waardoor bekendheid bij een groter publiek lonkte. Muziekliefhebbers begonnen de muziek van Fleet Foxes op te pikken en zowel Sun Giant als Fleet Foxes verscheen in vele eindejaarslijsten als beste albums van 2008.[1]

De band beschrijft hun muziek als harmonische pop-barokmuziek.



» Reageer (0)
08-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwemmende en vissende apen schokken wetenschappers

Zwemmende en vissende apen schokken wetenschappers


Sif zwemt naar de overkant van een rivier.


Een natuurfotograaf heeft opmerkelijke beelden gekiekt van orang-oetangs die in een rivier zwemmen en zelfs vissen. Wetenschappers zijn geschokt, omdat ze er altijd van uitgingen dat de dieren bang zijn van water. In dierentuinen zijn al orang-oetangs verdronken omdat ze in grachten rond hun verblijf sukkelden.



Op de foto's is te zien hoe een van de orang-oetangs naar de overkant van een rivier zwemt, terwijl een andere aap voorzichtig langs een boom omlaag kruipt en een vis uit het water grist. Experts zijn erg verbaasd over dit gedrag, ook al omdat de apen zo aantonen dapper genoeg te zijn om zich te wagen in water waarvan ze weten dat er krokodillen en slangen kunnen zitten.



Menteng grist een vis uit het water.
Menteng grist een vis uit het water.



Professor Anne Russon (64), die orang-oetangs bestudeert sinds 1989, was getuige van de bijzondere taferelen in een reservaat in het Indonesische Borneo. "Het zijn zinkers, en ze weten het", zegt ze in de Daily Mail. "Daarom zijn ze ook zo voorzichtig. De zwemmer heet Sif, en ze zou dit enkel proberen wanneer ze er helemaal zeker van was dat ze haar doel kon bereiken zonder te zinken."


Niet alleen zwemt Sif, het dier speelt ook gewoon graag in het water. "Tot meer dan een halfuur", zegt professor Russon, die ook verbaasd is over de opmerkelijke vaardigheden van de vissende aap Menteng. Op de foto's is te zien hoe hij een grote vis uit de rivier grist en hem vervolgens bestudeert terwijl hij in een boom zit. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De beste diëten op een rijtje

De beste diëten op een rijtje


http://img4.imageshack.us/img4/1058/mandje.jpg


Het zogenaamde DASH-dieet is het beste eetpatroon, terwijl Weight Watchers het efficiënst is om af te vallen, dat blijkt uit een Amerikaanse rapport dat diëten rangschikt van goed naar slecht.

Naast Weight Watchers is het dieet van 'Jenny Craig' en 'Raw Food' het beste om de kilo's kwijt te spelen. Wat algemene gezondheid betreft is het eetpatroon tegen hoge bloeddruk genaamd DASH (Dietary Approaches to Stop Hypertension) het beste, het mediterraan dieet komt op de tweede plaats.

Een jury van 22 dieetexperts concludeert na een studie van 20 populaire diëten: "Onze analyse ondersteunt de theorie dat geen enkel dieet ideaal is voor iedereen. We gaven scores in zeven verschillende categorieën: gewichtsverlies op korte termijn, gewichtsverlies op lange termijn, gemakkelijkheid om te volgen, voedingswaarde, de mogelijkheid om diabetes en hartziekten te voorkomen of te bestrijden."

DASH bleek ook het beste bij diabetes te zijn, gevolgd door het eetpatroon ontwikkeld door de Mayo Clinic, het Ornish dieet is het beste voor het hart.



Een DASH dieet bestaat vooral uit veel groenten en fruit, alsook magere melk en melkprodukten

Ook wordt aangeraden: om volkoren graanproducten, gevogelte, vis en noten te consumeren.
Matig te zijn met vetstoffen, rood vlees (bij voorkeur mager) en alcohol.
Het gebruik van allerhande zoetigheden, frisdranken, snacks en sauzen zoveel mogelijk te beperken.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leugens en bedrog doen meer pijn dan affaire zelf


Leugens en bedrog doen meer pijn dan affaire zelf


http://img508.imageshack.us/img508/2572/leugensenbedrog.jpg


Vol verbazing lazen we dat Ann Van Elsen bedrogen werd door haar Gunter, maar toch besloot om hem een tweede kans te geven. Niet eenvoudig, want overspel laat diepe wonden na. Volgens pyschologen zijn het vooral de leugens en het bedrog die nog lang blijven nazinderen.


Volgens een studie uit 2002 die gepubliceerd werd in het Journal of Couple & Relationship Therapy, heeft ongeveer de helft van de Amerikanen op een bepaald moment in zijn leven een buitenechtelijke relatie. Nochtans geven andere studies aan dat 90% overspel moreel verkeerd vindt. Er is dus een groot verschil tussen hoe mensen over ontrouw denken en hoe ze zich gedragen.


Volgens relatietherapeute Lisa Firestone is het opvallend dat steeds meer mensen vragen wanneer het aanvaardbaar is om te liegen tegen je partner. Volgens haar is het antwoord zeer simpel: nooit! "Liegen tegen iemand, zeker wanneer het gaat om een persoon die je graag ziet, is een erg grote schending van de mensenrechten", vindt de psychologe.


Het pijnlijkste aspect van ontrouw is daarom niet de affaire zelf, maar wel de vele geheimen en het bedrog die ermee samengaan. "Het is de schending van het vertrouwen tussen twee partners die een affaire pijnlijk en onethisch maken", zegt dr. Firestone. "Het ergste is dat je moet beseffen dat je partner er een geheim leven op nahoudt, waar jij niks van weet."


"Het klopt dat je geen controle hebt over je gevoelens, maar we kunnen wel kiezen wat we ermee doen", zegt Firestone. "Eerlijk zijn over je emoties voor iemand anders is het beste wat je kan doen, want dan ben je ook eerlijk ten opzichte van jezelf."


Bovendien kan die openheid er zelfs voor zorgen dat je er als koppel sterker uitkomt, want relaties zijn grotendeels gebaseerd op vertrouwen. "Als je het niet erg vindt om geheimen te bewaren voor je partner, wordt het gevaarlijk", zegt de relatietherapeute. "Dan wordt het ook steeds makkelijker om grotere leugens te vertellen."


Volgens psychologe Shirley Glass is "een ideale relatie gebouwd op vertrouwen, openheid, wederzijds respect en persoonlijke vrijheid. Ervoor kiezen om eerlijk te zijn tegen je partner, dat maakt liefde echt. Bedrog en leugens zijn dus nooit welkom in een relatie." (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kwart meer Belgen in 2060, vergrijzing wordt duidelijk

Kwart meer Belgen in 2060, vergrijzing wordt duidelijk


http://img199.imageshack.us/img199/515/vergrijzing.jpg


Tegen 2060 zal de Belgische bevolking met 24 procent stijgen. Dat blijkt uit cijfers van statistiekbureau Eurostat. Ook het aantal ouderen neemt toe. Over vijftig jaar zal een kwart van de bevolking 65 jaar of ouder zijn. Een tiende van de Belgen zal zelfs ouder dan 80 zijn.


Begin 2010 telde België 10.840.000 inwoners. In 2035 zullen dat er volgens Eurostat 12.473.000 zijn en in 2060 zelfs 13.445.000. Daarmee behoort België tot de sterkste stijgers van Europa.
 

Eurostat voorspelt dat de Europese bevolking over vijftig jaar met 3,2 procent zal toenemen. De sterkste stijgers zijn Ierland (+46 procent), Luxemburg (+45 procent), Cyprus (+41 procent), het Verenigd Koninkrijk (+27 procent), België en Zweden (+23 procent). Bij de dalers vallen Bulgarije (-27 procent), Letland (-26 procent), Litouwen (-20 procent), Roemenië en Duitsland (beide -19 procent) het meeste op.
 

In 2060 zal 25,5 procent van de Belgen 65 jaar of ouder zijn. Nu is dat 17,2 procent. De 80-plussers zullen zelfs een tiende van de Belgische bevolking uitmaken, een verdubbeling ten opzichte van 2010. Daarmee blijft België licht onder het Europees gemiddelde. Daardoor zullen er in Europa over vijftig jaar wel slechts twee 15- tot 64-jarigen zijn voor elke persoon vanaf 65. Vandaag zijn dat er nog vier.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onfrisse oksels? Eet snoepje voor aangename lichaamsgeur

Onfrisse oksels? Eet snoepje voor aangename lichaamsgeur


http://img200.imageshack.us/img200/6392/aangenamelichaamsgeur.jpg


Deo Perfume Candy van de Bulgaarse snoepfabrikant Alpi is een snoepje dat belooft je een betere lichaamsgeur te bezorgen. Het zou op dezelfde manier als look werken en het effect, een natuurlijke rozengeur, zou uren blijven.


Het Deo Perfume Candy bevat een chemische stof uit essentiële oliën als vanille en lavendel, genaamd geraniol. Deze wordt niet verteerd en je lichaam geeft dit via de poriën vrij, net als dat bij look het geval is. Dit geeft gedurende verschillende uren een aangename rozengeur.


Het gebruik van geraniol in voeding is niet nieuw. Product Launch Analytics een bedrijf dat consumententrends analyseert, zegt dat er al soortegelijke kauwgomsoorten in Japan bestaan. "Het is een intrigerend idee, de Japanse kauwgom richt zich vooral op mannen, maar Deo Perfume Candy is vooral voor vrouwen bedoeld."


Toch zal deze lekkernij niet snel het traditionele parfum vervangen, momenteel is het enkel in Bulgarije, Tsjechië en Hongarije te koop. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hot Tuna - Uncle Sam Blues

Hot Tuna - Uncle Sam Blues

Klik op de foto om ze te beluisteren





Hot Tuna is een Amerikaanse blues-rock band, opgericht door bassist Jack Casady en gitarist Jorma Kaukonen . Ze spelen akoestische en elektrische versies van de originele en traditionele blues songs.



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!