Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




28-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zieke vrouw (95) moet natte pamper verwijderen voor fouillering op luchthaven

Zieke vrouw (95) moet natte pamper verwijderen voor fouillering op luchthaven


http://img838.imageshack.us/img838/6241/ziekevrouw.jpg

In de Amerikaanse staat Florida heeft een 95-jarige vrouw haar pamper moeten verwijderen voor een fouillering op de luchthaven van Fort Walton Beach. De ernstig zieke Lena Reppert miste daardoor op 18 juni bijna haar vlucht naar Detroit, klaagt haar dochter Jean Weber.

Reppert moest worden gefouilleerd omdat ze in een rolstoel zat, en dus niet door de metaaldetector kon. Tijdens de fouillering vond het beveiligingspersoneel een massa bovenaan de dij van haar moeder, zegt Weber. Het ging om een harde plek op de pamper, die op die plaats zwaar was geworden doordat hij nat was.

De werknemers vonden het vervolgens nodig dat de vrouw haar pamper verwijderde om hem te kunnen onderzoeken. Weber had geen extra pamper in haar handbagage, omdat ze die nog nooit nodig had gehad. Er zat echter niets anders op dan te gehoorzamen.

Bij de Transportation Security Administration (TSA) luidt het dat de veiligheidsagenten niets verkeerd hebben gedaan, en dat ze gewoon de procedure volgden. Woordvoerder Nick Kimball stelt dat de agenten de vrouw niet hebben gedwongen de pamper uit te trekken, en dat het persoon had aangeboden bagage uit het vliegtuig te halen zodat de vrouw een propere pamper kon aantrekken.

Weber had echter schrik de vlucht te missen, zegt ze. "Moeder is zwak. Ik had deze tijdstippen geregeld omdat het de periode is dat ze elke dag het sterkst is. Ik wou haar niet laten wachten".

Volgens Weber mocht ze van de agenten de pamper niet verwijderen in de fouilleringsruimte, en moest ze naar een toilet buiten de beveiligde zone. Vervolgens moesten ze opnieuw aanschuiven, waarna Weber zelf een alarm veroorzaakte doordat ze over haar toeren was en weende. Haar handtas werd gecontroleerd op chemicaliën, en ze verloor het pasje waarmee ze haar moeder mocht begeleiden naar de gate. Uiteindelijk bracht luchthavenpersoneel de bejaarde vrouw naar het vliegtuig.

"Het was een traumatisch moment voor mij omdat ik weet dat mijn moeder heel ziek is. Hopelijk kan ik er nog naartoe voor er iets gebeurt," zegt Weber. Haar aan leukemie lijdende moeder had een tijd in Florida gewoond, en was op weg naar haar geboortestreek in Michigan. Ze wil daar begraven worden in Hastings. (br.hln - foto ap)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zuid-Koreaans festival voor hondenvlees afgeschaft na protest

Zuid-Koreaans festival voor hondenvlees afgeschaft na protest



Vreselijk !!! 

In Seongnam, Zuid-Korea, is een festival dat hondenvlees promoot, afgelopen vrijdag afgeschaft na aanblijvende klachten van dierenliefhebbers. Dat schrijft de Nederlandse nieuwssite ad.nl.

De consumptie van hondenvlees in Zuid-Korea staat onder toenemende druk van activisten. In een poging het imago van het vlees op te krikken, plande de Koreaanse Vereniging voor Hondenfokkers een festival, met een resem aan hondenvlees en bijhorende barbecues. Ook make-up en sterke dranken op basis van hond stonden op het promotielijstje.

De organisatoren moesten het evenement echter afblazen doordat zij na aanhoudende klachten nergens nog een zaal konden huren, aldus Ann Yong-Geun, adviseur van de organisatie. "Door het immense aantal telefoontjes met klachten zagen wij ons genoodzaakt het evenement te annuleren."

In Zuid-Korea zijn er zo'n 600 boerderijen die honden kweken voor hun vlees. Vooral hondensoep is er een zomer delicatesse. (br.hln - foto reuters)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse duivenmelkers kopen topduif voor 50.000 euro

Vlaamse duivenmelkers kopen topduif voor 50.000 euro


http://img29.imageshack.us/img29/6995/duiven.jpg

foto ter illustratie


De Belgische duivenmelkers Filip en Nicolas Norman uit Knokke hebben 50.000 euro neergeteld voor een kampioensduif uit Nederland. Dat melden Nederlandse media vandaag.

De Nederlander Cor van der Ploeg (73) uit Leeuwarden had zijn duif Simson te koop gezet, omdat hij naar eigen zeggen bang was dat ze gestolen zou worden: "Ik verstopte de duif op een geheim plekje om te voorkomen dat ze werd gestolen. Ik ben blij dat ik ze kwijt ben". Vader en zoon Norman zijn al jaren bevriend met Van der Ploeg en willen met Simson gaan kweken.
 
Absoluut geen record
Het gebeurt niet vaak dat een duif voor zo veel geld wordt verkocht, maar een record is het niet. In 2010 betaalde een Japanse zakenman al 170.000 euro voor een wedstrijdduif van twee Duitse duivenmelkers.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevangene wil in gevangenis blijven

Gevangene wil in gevangenis blijven


De man blijft liever langer in de gevangenis van Sint-Gilles (foto) en zou daar goede redenen voor hebben.


Een 61-jarige gedetineerde in de gevangenis van Sint-Gillis weigert sinds enkele weken om de gevangenis te verlaten. De gevangenis kan hem ook niet verplichten om een elektronische enkelband te aanvaarden.
 
Joao probeerde in november 2010 zijn echtgenote te doden. Hij werd tot vier jaar cel veroordeeld, waarvan drie jaar effectief.
 
Volgens zijn naasten weigert hij vandaag om de gevangenis te verlaten om zijn oude dag veilig te stellen. Hij wil scheiden van zijn vrouw om haar te dwingen hun appartement te verkopen. Maar omdat een scheiding lang duurt, wil hij tijd winnen in de gevangenis, waar hij "een beetje comfort" geniet, schrijft de krant La Dernière Heure. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw voedert konijnen wietplanten

 Vrouw voedert konijnen wietplanten


http://img339.imageshack.us/img339/6215/konijnen.jpg


De politie in het Duitse Brandenburg stootte op een grote partij wietplanten en ontdekte dat de 84-jarige vrouw in het naburige huis haar konijntjes voederde met de marihuana.

"Ze zijn er dol op", verklaarde de vrouw aan de agenten in het dorpje Golzow, in de buurt van Belzig. Dat meldt de krant Tagesspiegel.

Een agent onderweg naar zijn werk had de planten, die een meter hoog stonden, vanop de weg zien staan. Zijn collega's besloten de eigenares van het braakliggend stuk grond een bezoekje te brengen. Ze verklaarde dat ze de planten niet zelf kweekte, maar dat ze daar vanzelf gekomen waren en dat het prima konijnenvoer was. De konijnen waren er niet alleen dol op, de planten groeiden ook zeer snel terug.

Een woordvoerder van de politie stelt dat het verhaal van de vrouw heel aannemelijk is, maar dat de planten niettemin gerooid werden en in het labo zullen onderzocht worden om uit te maken hoe hoog hun THC-gehalte is.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Judas Priest - Diamonds and Rust

Judas Priest - Diamonds and Rust

Klik op de foto om ze te beluisteren





Judas Priest is een Britse heavy metal band die al sinds 1970 actief is (sommige bronnen noemen zelfs 1968 als beginjaar). De groep wordt vaak gezien als één van de grondleggers van het heavy metal genre.

De band wordt opgericht door gitarist K.K. Downing en bassist Ian Hill. Later voegt gitarist Glenn Tipton zich bij de band. Recentelijk heeft de gitarist toegegeven dat hij Judas Priest slechts als een tussenstation zag, totdat hij wat beters zou vinden. Glenn komt er al heel snel achter dat de band groot potentieel heeft, zeker nadat vocalist Rob Halford zich bij de band aansluit in 1973. Voor een habbekrats nemen de heren met een sessiedrummer het debuut Rocka Rolla op in 1974. De plaat flopt door een matige productie en zwak songmateriaal. Priest krijgt een herkansing in de vorm van Sad Wings Of Destiny in 1976. Naast nummers als The Ripper en Tyrant, staat op de plaat de heuse klassieker Victim Of Changes. Tot op de dag van vandaag heeft dit nummer een vaste plek op hun live setlist.

In 1977 breekt de band door in de VS met het nummer Diamonds And Rust, vreemd genoeg een cover van folkzangeres Joan Baez. De bijbehorende plaat Sin After Sin is met behulp van de latere drummer van Toto, Simon Phillips, opgenomen.

Het drummerleed is dan nog niet verholpen, want de volgende twee platen Stained Class en Killing Machine worden ingespeeld door weer een andere drummer, Les Binks. Met hem brengt Judas Priest in 1979 wel de absolute live mijlpaal Unleashed In The East uit. Deze in Japan opgenomen plaat, somt precies op waar Judas Priest voor staat: tweestemmige gitaarloopjes, hoge gillende vocalen, een ronkende ritmesectie en uitstekend songmateriaal.

Als de jaren 80 aanbreken blijft Priest onverminderd platen uitbrengen. Aan British Steel uit 1980 wordt in 2001 nog een documentaire gewijd in de serie 'Classic Albums'.

De band experimenteert op het Turbo album uit 1986 met gitaarsynthesizers, tot groot ongenoegen van vele fans. Met 'Ram It Down' uit 1988 laat Judas Priest het experimenteren voor wat het is en brengt weer een heavy metal album als vanouds uit. Drummer Dave Holland, die Les Binks in 1980 verving, verlaat na de tour de band om zich op andere interesses te storten.

Vriend en vijand zijn stomverbaasd wanneer Painkiller twee jaar later uitkomt. Het titelnummer laat een ongekend harde Priest horen. Met snoeiharde metal, veel dubbele bassdrums dankzij Racer-X drummer Scott Travis en een krijsende Rob Halford lijkt de band aan een tweede jeugd te zijn begonnen. Aan het einde van de tour kondigt Rob Halford echter zijn vertrek aan. Hij wil andere dingen doen en die kan hij niet langer kwijt binnen Judas Priest.

In 1996 loopt Priest de Amerikaan Tim Owens tegen het lijf en ze zijn direct onder de indruk van zijn vocale acrobatiek. Veel tijd hebben ze niet nodig om Owens het materiaal te leren, hij speelt namelijk in een Judas Priest coverband. Een droom voor de jonge Amerikaan gaat in vervulling als hij met zijn favoriete band Jugulator opneemt en vervolgens mee op tour gaat. Zowel plaat als tour worden goed ontvangen, al wordt Rob Halford wel gemist. Dat verandert ook niet met Demolition uit 2001 en de roep om een reünie wordt steeds luider.

In 2004 is het dan zover, voor het eerst in 12 jaar toert de band weer met Rob Halford op zang en doet verschillende festivals aan, zoals Graspop. In 2005 volgde een nieuw album: Angel Of Retribution. De leden, inmiddels de 50 ruimschoots gepasseerd, laten weten aan stoppen nog lang niet te denken. Op 16 juli 2008 wordt het nieuwste dubbelalbum, genaamd Nostradamus, uitgebracht. Op 23 maart 2009 wordt het Priest Feast gehouden in de Heineken Music Hall, waarbij naast Judas Priest ook de thrash metal legendes Megadeth en Testament optreden. Op 7 december 2010 wordt door de band de 'Farewell tour' bekend gemaakt. Dit zullen hun laatste optredens zijn waarna de band stopt met optreden. Van een definitief afscheid is echter nog geen sprake. Op woensdag 20 april 2011 laat K.K. Downing weten dat hij er mee stopt. Richie Faulkner gaat hem vervangen in de komende tour.

Oud-drummer Dave Holland (die in de band zat van 1979 tot 1989) is begin 2004 veroordeeld tot 8 jaar cel, omdat hij seks had met een minderjarige aan wie hij drumles gaf.



» Reageer (0)
27-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwaar onweer met enorme hagelstenen op komst

Zwaar onweer met enorme hagelstenen op komst


http://img837.imageshack.us/img837/348/hagelstenen.jpg



De tropische hitte kent morgen al een einde en dat zal gepaard gaan met stevige onweersbuien. We mogen ons opmaken voor onweer, zware windstoten en enorme hagelstenen in België, Nederland en het noorden van Frankrijk. Vandaag krijgen de Britten al met het noodweer te maken. Daar zijn lokaal zelfs kleine tornado's mogelijk.


Vandaag kunnen we nog van de zon genieten, maar morgen vergroot de kans op onweer. En dat zou volgens de recentste voorspellingen wel eens noodweer kunnen worden. Er worden hagelstenen verwacht met mogelijk een diameter van meer dan vijf centimeter. Op de website van Estofex, gespecialiseerd in stormweer, krijgt ons deel van Europa morgen waarschuwing 2 van de drie categorieën.


Het KMI verwacht morgen nog steeds temperaturen die tot 33 graden kunnen oplopen. Vanuit het westen wordt het dan geleidelijk onweerachtig. Dat onweer kan gepaard gaan met veel neerslag en zware windstoten. In de nacht van dinsdag op woensdag koelt het flink af. Later in de week moeten we opnieuw tevreden zijn met temperaturen rond 20 graden.


In Groot-Brittannië komt vandaag al een einde aan het zomerweer. Koele Atlantische lucht zal daar vooral in het zuidoosten voor fikse onweersbuien zorgen. Mogelijk kunnen er zelfs kleine tornado's ontstaan. "De tornado's zullen niet zo groot zijn als die in de VS", legt Mark Seltzer van Met Office uit. "Maar ze kunnen nog steeds zware schade veroorzaken, zoals in het verleden al gebleken is."



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds meer meisjes van vijf al gedwongen om te trouwen

Steeds meer meisjes van vijf al gedwongen om te trouwen


http://img217.imageshack.us/img217/7216/noordafrika.jpg


10 miljoen meisjes zullen dit jaar te jong of tegen hun wil uitgehuwelijkt. Hierdoor kunnen ze niet naar school en zet dit hun leven op het spel door partnergeweld, de kans op besmetting met hiv en sterfte in het kraambed. Organisaties waarschuwen dat dit probleem toeneemt.

Een op de zeven meisjes in Noord-Afrika, Zuid-Amerika en delen van Azië worden gedwongen te trouwen voor hun 15de. Ook dichter bij huis stijgt deze problematiek, twee miljoen meisjes in Oost-Europa werden afgelopen jaar gedwongen te trouwen voor de leeftijd van 18 jaar. Onderzoekers ondervroegen meisjes van over de hele wereld die al op hun tiende trouwen, vaak met mannen die een pak ouder zijn. Velen werden ontvoerd, misbruikt en zelfs verkracht door hun zogenaamde echtgenoten.

Daarom roept de Britse organisatie voor kinderrechten Plan UK overheden op om kindhuwelijken te stoppen. Marie Staunton van de organisatie: "Kindhuwelijken staan gelijk aan misbruik. Het is een van de grootste problemen in ontwikkelingslanden." Je kunt de organisatie helpen dit probleem te bestrijden door deze petitie te ondertekenen. (br.hln - foto reuters)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geopereerde keizerpinguïn in kritieke toestand

Geopereerde keizerpinguïn in kritieke toestand


http://img815.imageshack.us/img815/8054/keizerpinguin.jpg


Het gaat niet goed met de keizerpinguïn die maandag in Nieuw-Zeeland opdook. Het dier onderging al twee operaties in een dierentuin in de hoofdstad Wellington, maar verkeert nog altijd in kritieke toestand, zo schrijft het AD.

Nieuw-Zeelanders noemen de pinguïn Happy Feet, naar de gelijknamige animatiefilm uit 2006, over een kolonie keizerspinguïns op de Zuidpool. Het dier werd maandag voor het eerst waargenomen op een strand op het Noordereiland. De pinguïn was duizenden kilometers afgedwaald van de Zuidpool, waar deze grootste pinguïnsoort normaal leeft. Sinds 1967 was er geen keizerpinguïn meer waargenomen in Nieuw-Zeeland.

In de afgelopen week kreeg Happy Feet te maken met stress, een oplopende lichaamstemperatuur en maag- en ademhalingsproblemen. Het dier at zand in pogingen om af te koelen. Op de Zuidpool eten pinguïns sneeuw en ijs als ze hun lichaam willen koelen.

Vrijdag besloten de autoriteiten de keizerpinguïn over te brengen naar de dierentuin van Wellington. In de nacht van vrijdag op zaterdag volgde een vier uur durende operatie aan de luchtwegen van het 27 kilo wegende en 80 centimeter lange mannetje. In een tweede operatie werd zand verwijderd uit de maag van Happy Feet. Röntgenonderzoek wees vervolgens uit dat niet al het zand was weggehaald. Een derde operatie moet nu uitkomst bieden.

Het is nog onduidelijk wat er gaat gebeuren met de keizerpinguïn, als deze weer beter wordt. Een particulier heeft volgens de nieuwszender TVNZ gezegd dat hij het dier in dat geval terug wil brengen naar de Zuidpool.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reconstructie moord Willem van Oranje

Reconstructie moord Willem van Oranje

Klik op de foto om het filmpje te bekijken



Willem van Oranje (1533 - 1584)


Het Nederlandse forensisch onderzoeksbureau DelftTech en museum Het Prinsenhof gaan de moord op Willem van Oranje reconstrueren. De eerste resultaten worden dit najaar gepresenteerd.

DelftTech hoopt met behulp van geavanceerde forensische methoden, zoals 3D-technologie, schietproeven en modern sporenonderzoek, antwoord te geven op tot nu toe onbeantwoorde vragen over een van de eerste politieke moorden in de Nederlandse geschiedenis.
 
Een van de vragen die het onderzoek hoopt te beantwoorden, is of Willem van Oranje door twee of drie kogels om het leven werd gebracht. In veel geschiedenisboeken wordt gesproken over drie kogels. Maar in de muur van Het Prinsenhof, waar de 'Vader des Vaderlands' werd doodgeschoten, zijn maar twee kogelgaten te vinden. Deze derde kogel zou mogelijk in de 18e eeuw zijn vervoerd naar het landgoed Santhorst, dat begin 19e eeuw werd afgebroken.
 
Willem van Oranje (1533-1584) was aanvankelijk stadhouder voor de koning van Spanje, maar ontpopte zich in het eerste deel van de Tachtigjarige Oorlog (1568-1648) tot een van de leiders van de protestantse strijd tegen Filips II.
 
Nadat de Spaanse koning hem vogelvrij had verklaard, werd de prins van Oranje op 10 juli 1584 doodgeschoten in Het Prinsenhof. Zijn moordenaar, Balthasar Gerards, werd gepakt en twee maanden later gevierendeeld.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.R.E.M. - Losing My Religion

R.E.M. - Losing My Religion

Klik op de foto om hem te beluisteren






R.E.M. is een college rock-band die in 1980 in Athens, Georgia (Verenigde Staten) werd opgericht.

In de beginjaren bouwde de band al een behoorlijke reputatie op maar de doorbraak naar het grote publiek kwam met het album Out Of Time en de hits Losing My Religion en Shiny Happy People. Losing My Religion en het van Automatic for the People afkomstige Everybody Hurts worden gerekend tot de klassiekers in de popmuziek.

In oktober van 1997 verliet drummer Bill Berry, vanwege een zware depressie de groep. In 1995 werd Berry tijdens een concert in Oostenrijk getroffen door een hersenbloeding. Hij ruilde het leven van rockster in voor een leven op de boerderij, maar is inmiddels weer bezig met muziek.

Kenmerkend voor R.E.M. is de krachtige, karakteristieke zang van Michael Stipe, de eigenzinnige composities, die een combinatie van folk en rock laten horen en de meestal zeer gedreven optredens die muziektechnisch zeer verzorgd zijn. Stipe uit regelmatig zijn maatschappelijk engagement en maakt daar ook tijdens optredens geen geheim van.

In de jaren tachtig werd de band wel gezien als een schoolvoorbeeld van alternatieve muziek. Opmerkelijk is dat dit imago sindsdien weinig aan kracht heeft ingeboet, hoewel de band inmiddels al jarenlang wereldwijd ook commercieel zeer succesvol is.

Het lied What's the Frequency, Kenneth? is gebaseerd op de overval op Dan Rather, bekend tv-nieuwspresentator van de Amerikaanse zender CBS. In 1986 werd hij overvallen door William Tager die hem de vraag toeriep wat de frequentie is. Hij wilde te weten komen op welke frequentie beelden in zijn hoofd gezonden werden om zijn daaruit voortkomende kwellingen te kunnen stoppen.

Het lied 'Man on the Moon' is een ode aan Andy Kaufman, beroemd komiek en beroemd Elvis-imitator. "Everybody Hurts" is een nummer 1 hit in verschillende hitlijsten over de gehele wereld dat op 15 april 1993 als single werd uitgegeven door Warner Bros. Records. Het verscheen een half jaar eerder als albumnummer op Automatic for the People. Michael Stipe linkt het nummer nadrukkelijk aan zijn vriendschap met Kurt Cobain van Nirvana, waarvan hij zelf zegt dat het nummer aansluit op de psychische problemen die Cobain in de periode ervoer. In het algemeen wordt het gelinkt aan zelfmoord van tieners.

Het lied Radio Free Europe gaat over de radiozender Vrij Europa die in 1949 opgericht was om informatie naar de bevolking die aan de oostelijke zijde van het IJzeren Gordijn leefde te zenden en die voornamelijk door de CIA werd gefinancierd.

In 2008 werd het 14e studioalbum Accelerate uitgebracht. Ter promotie van dit album ging R.E.M. in 2008 op tournee en speelde onder meer in het Westerpark te Amsterdam en op Rock Werchter.

Op 7 maart 2011 verscheen het nieuwe album Collapse Into Now.




» Reageer (0)
26-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Egon Schiele 1890 - 1918 was een Oostenrijks expressionistisch kunstschilder

Egon Schiele 1890 - 1918  was een Oostenrijks expressionistisch kunstschilder

Klik op de foto om een filmpje van zijn overige werken te bekijken







Egon Schiele (Tulln, 12 juni 1890 — Wenen, 31 oktober 1918) was een Oostenrijks expressionistisch kunstschilder.

Schieles vader was hoofd van de spoorwegen in Tulln an der Donau in Oostenrijk. Ook zijn grootvader werkte bij het spoor, en de latere voogd van Schiele was eveneens ingenieur bij de spoorwegen. Schiele maakte voor zijn plezier treinreizen en speelde op zijn 23ste jaar nog met een speelgoedtrein, waarbij hij alle geluiden die daarbij horen realistisch nadeed. Zijn vader, gek geworden door syfilis, overleed toen Schiele pas 15 jaar was. Ook een zusje was jong gestorven en in het gezin werden bovendien twee kinderen levenloos geboren. De relatie tussen Schiele en zijn moeder was bijzonder moeizaam en schijnbaar liefdeloos. Met zijn zuster Gerti had Schiele een incestueus contact.

Een loopbaan bij de spoorwegen had voor de hand gelegen, maar Schiele ging tegen de oorspronkelijke wens van zijn moeder en zijn voogd naar de kunstacademie, waar hij overigens matige resultaten behaalde. Eerder werd Schiele beïnvloed door Gustav Klimt en diens Secession beweging.




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Egon_Schiele2.jpg?t=1309087621




In 1909 leerde Schiele de kunstcriticus Arthur Roessler kennen, die zeer positief stond tegenover zijn werk en later ook een biografie schreef over Schiele.
Egon Schiele zelfportret


Tussen 1911 en 1915 had Schiele een relatie met Wally Neuzil. Omdat zij ongehuwd samenwoonden, werden zij in 1911 verjaagd uit hun woonplaats in het Boheemse Krumau (waar Schieles moeder vandaan kwam) en verhuisden zij naar Neulengebach, een voorstad van Wenen. Ook daar ontstond een schandaal, omdat Schiele zeer jonge meisjes als model naakt liet poseren. De tekeningen van masturberende jonge meisjes kwamen in de openbaarheid. Hierdoor kwam Schiele zelfs enige tijd (3 weken in voorhechtenis) in de gevangenis terecht, de uiteindelijk uitgesproken straf bedroeg 3 dagen. In 1915 beëindigde Schiele de relatie met Wally om in hetzelfde jaar te trouwen met Edith Harms. Kort daarna moest Schiele in militaire dienst, het was immers de tijd van Eerste Wereldoorlog. Hij kreeg echter een kantoorbaan en kon daarom contact houden met Edith. Vanwege zijn werk kon hij echter minder schilderen.




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Egon_Schiele3.jpg?t=1309087633




Op 28 oktober 1918 overleed Edith aan de Spaanse griep, zij was toen 6 maanden zwanger. Op 31 oktober 1918 overleed Schiele aan dezelfde ziekte, pas 28 jaar oud.

De tekeningen en schilderijen van Schiele zijn voornamelijk afbeeldingen van mensen. In beperkte mate heeft Schiele stadsgezichten en landschappen geschilderd. Door het sterke gebruik van lijnen kan Schiele eerder als een tekenaar dan als een schilder gezien worden. Kleur in de schilderijen wordt pas achteraf aangebracht, als de tekening af is. Het kleurgebruik versterkt echter wel de vervreemdende werking in hoge mate. De schilderijen van Schiele doen denken aan die van Kokoschka maar hebben ook een kubistisch karakter.




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Egon-Schiele4.jpg?t=1309087644




Hoewel Schiele sterk beïnvloed is door het werk van Gustav Klimt, zijn de lijnen die hij gebruikt toch geheel anders van aard. Terwijl Klimt vooral ronde zachte vormen afbeeldt, waarmee hij de menselijke vorm idealiseert, gebruikt Schiele krachtige hoekige lijnen. De afgebeelde lichamen worden hierdoor als vreemd en vaak beangstigend ervaren door de toeschouwer. Vrouwen zowel als mannen worden meedogenloos in hun naaktheid weergegeven, in ongebruikelijke poses. Toch kreeg het werk van Schiele in zijn tijd veel bijval.
Figuur: Mark Hardens Artchive

Het zelfportret speelt in het werk van Schiele een centrale rol. Hij beeldt zichzelf af op een lege achtergrond. Door de hoekige vormen van het lichaam, de onrealistische kleuren en de vaak panische blik in de ogen doen deze portretten zeer vervreemdend aan. De zelfportretten, waarin Schiele zichzelf meedogenloos laat zien, kunnen ook voor het hedendaagse (2002) publiek nog schokkend zijn, vanwege het expliciet seksuele, narcistische en exhibitionistische karakter.




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/egon-schiele.jpg?t=1309088445
zelfportret



Gezien zijn jeugd is het niet verbazingwekkend dat in het werk van Schiele de dood een grote rol gespeeld heeft. Zo zijn er schilderijen getiteld De dode moeder, De dood en het meisje. Het laatste schilderij laat de omarming zien van de dood, die eruit ziet als Schiele zelf, en zijn ex-vriendin Wally.

Egon Schiele heeft ook landschappen geschilderd zoals de Versinkende Sonne (zinkende zon), uit 1913.

Na het huwelijk met Edith lijken de lijnen in Schieles schilderijen wat ronder en zachter te worden. Zijn leven met Edith was meer burgerlijk en geregeld van aard dan het leven met Wally geweest is.

De werken van Egon Schiele zijn expressionistisch en behoren tot de schilderstijl Sezession.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto Billy The Kid levert ruim 2 miljoen dollar op

Foto Billy The Kid levert ruim 2 miljoen dollar op


http://img546.imageshack.us/img546/3465/billythekidd.jpg



Een zeldzame foto van een van de bekendste bandieten uit de Amerikaanse geschiedenis, Billy the Kid, heeft op een veiling een onverwacht hoog bedrag opgeleverd. Een zakenman betaalde ruim 2 miljoen dollar (ongeveer 1,5 miljoen euro) voor het portret. Het veilinghuis in Denver was uitgegaan van een waarde van enkele honderdduizenden euro's.

De foto werd gemaakt in een saloon in New Mexico. Billy the Kid was toen ongeveer 20 jaar oud. Hij kreeg vier exemplaren, maar de andere drie zijn verloren gegaan.

Billy the Kid (1859-1881) is een legendarisch figuur uit het Wilde Westen van de Verenigde Staten. Volgens de overlevering heeft hij 21 moorden gepleegd. Daarvoor werd hij veroordeeld tot de strop, maar hij wist te ontsnappen. In ruil voor gratie wilde hij getuigen in andere moordzaken, maar agenten spoorden hem op en schoten hem dood. (br.hln - foto reuters)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aantal diabetici wereldwijd meer dan verdubbeld

Aantal diabetici wereldwijd meer dan verdubbeld


http://img825.imageshack.us/img825/6512/diabetes.jpg

Het aantal diabetici is sinds 1980 wereldwijd meer dan verdubbeld. Ongeveer 350 miljoen mensen lijden aan de ziekte. Dat meldt het Brits medisch tijdschrift The Lancet.

Het aantal volwassenen met suikerziekte is gestegen van 153 miljoen in 1980 naar 347 miljoen in 2008. Dat blijkt uit een studie die wetenschappers van het Imperial College in Londen en de Harvard Universiteit in de VS hebben uitgevoerd.
 
Diabetes - een abnormale suikerspiegel in het bloed - kan hartziekten en infarcten veroorzaken en tast ook de werking van de nieren, zenuwen en ogen aan. De ziekte eist wereldwijd elk jaar drie miljoen slachtoffers.
 
"Onze studie toont aan dat suikerziekte in heel de wereld doordringt", stelt Majid Ezzati van het Imperial College. Het aantal diabetici is vooral in landen in de Pacific de hoogte in geschoten. Zo lijdt op de Marshall-eilanden één vrouw op drie en één man op vier aan suikerziekte. De stijging is in West-Europa een pak kleiner. (br.hln)




» Reageer (0)
25-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Morrison - Have I told you lately that I love you

Van Morrison - Have I told you lately that I love you

Klik op de foto om hem te beluisteren






Van Morrison, volledige naam George Ivan Morrison (Bloomfield, Belfast, 31 augustus 1945) is een Noord-Ierse zanger en muzikant die deel uitmaakt van de zogenoemde Belfast Blues. Hij is zanger-tekstschrijver maar ook gitarist en soms speelt hij de harmonica of de saxofoon.

Al vroeg in zijn jeugd komt hij veel met muziek in aanraking: zijn vader verzamelt Amerikaanse jazz en zijn moeder is zangeres.

Op zijn 12e al treedt Van Morrison toe tot de band "Deannie Sands And The Javelins", twee jaar later volgen de R&B band The Monarchs, waarin hij de jazzsaxofonist is. Na een tijdje met The Monarchs getourd te hebben, voegt Morrison zich eind 1963 bij de band the Gamblers, waarin ook gitarist Billy Harrison, bassist Alan Henderson, toetsenist Eric Wrixon en drummer Ronnie Millings speelden. In het voorjaar van 1964 vertrok de band naar Londen, waar een platencontract wordt getekend. De naam wordt bij die gelegenheid veranderd in Them, om verwarring met een andere groep the Gamblers te vermijden. De eerste single verschijnt in augustus 1964 (Don't start crying now) en blijft vrijwel onopgemerkt. Hierna volgt de tweede plaat Baby please don't go (december 1964), die na een aarzelend begin een top 10 hit wordt. Andere hits volgen Here comes the night en Gloria, een compositie van Morrison zelf. De band biedt de zanger aanvankelijk alle gelegenheid zich te ontplooien, maar door zijn uitgesproken karakter krijgt Morrison ook conflicten. Een daarvan leidt tot het vertrek van Harrison, terwijl ook andere leden van de groep een voor een opstappen. In een heel nieuwe bezetting, waarin alleen Henderson terugkeert, wordt de LP Them Again opgenomen, waarna Morrison in 1966 zelf uit de band stapt. De Amerikaanse producer van Them, Bert Berns ziet dan mogelijkheden voor een solocarrière en contracteerde hem voor zijn platenlabel Bang. Uit de eerste sessies hiervoor dateert ook een van Van Morissons bekendste nummers: Brown eyed girl. Het succes van dit nummer leidt er dan ook toe dat Bang direct ook Morrisons eerste solo album uitbrengt: Blowin' your mind! (1967).

Na de dood van Berns treedt Morrison een jaar lang niet op. Met zijn nieuwe werk stapt hij over naar Warner Music, en in 1968 wordt het album Astral Weeks uitgebracht. Dit album wordt door velen gezien als zijn beste plaat.

Met de musici met wie Morrison werkte (onder meer Miles Davis' bassist Richard Davis en Modern Jazz Quartet drummer Connie Kay) creëerde hij een unieke mengeling van blues, soul and gospel, zonder ooit tot de standaard uitingen van die stijlen te vervallen. De kritieken waren uitermate lovend, de verkoopcijfers echter bleven achter.

Morrison verandert wat van stijl, zijn werk krijgt wat meer country-invloeden, wat terug te horen is op de albums Moondance (1970), His band and the street choir (1970) en Tupelo honey (1971). Van elk van deze albums kwamen ook succesvolle singles uit.

De muziek van Van Morrison blijft zich ontwikkelen, eerst komen er wat soul-invloeden in Saint Dominic's preview (1973), later in de zeventiger jaren wordt het meer de R&B (A period of transition, 1977).

De jaren tachtig staan voor Morrison in het teken van het mysticisme, het samengaan van liefde en religie is een steeds terugkerend thema in zijn teksten. Een speciaal experiment is de samenwerking met de The Chieftains in 1987, Van Morrison gaat op zoek naar de Ierse wortels van zijn muziek. Het resultaat is Irish heartbeat.

Met het uitbrengen van zijn "verzamelde hits" in 1990 krijgt zijn carrière weer een zet, met als gevolg dat er in de jaren negentig tot aan nu toe nog steeds nieuwe muziek van Van Morrison uitkomt.

In februari 1994 krijgt Van Morrison de BRIT Award voor zijn bijzondere bijdrage aan de muziek.

Morrison blijft zich door ontwikkelen, het in 1998 uitgebrachte "The philosopher's stone" is een bijzondere compilatie van nog niet eerder uitgebracht materiaal. "Back on top" is eveneens een succes, en de enthousiaste inzet van zijn nieuwe platenmaatschappij (Virgin Records) maakt dat dit in jaren zijn commercieel gezien meest succesvolle album wordt.

In 2003 wordt What's wrong with this picture? uitgebracht voor het jazz label Blue Note Records.

Legendarisch is de afkeer die Van Morrison heeft van de pers en de critici.

Zijn weelderige muziek lijkt rechtstreeks in tegenspraak met zijn kortaffe manieren, maar toch heeft hij samengewerkt met de meest uiteenlopende musici. Van Tom Jones (voor wie hij een serie van nummers schreef in 1991) en Cliff Richard (duet in 1989) tot B.B. King (duet in 1998) en Lonnie Donegan en Cuby + Blizzards in Nederland (1967).



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4.617 Smurfen breken wereldrecord

4.617 Smurfen breken wereldrecord


http://img39.imageshack.us/img39/202/smurfendag.jpg
In heel wat landen werden de Smurfen vandaag gevierd.


In twaalf landen, waaronder België, Nederland, Mexico, de Verenigde Staten en Rusland, zijn in de afgelopen 24 uur in totaal 4.617 mensen bijeengekomen die als Smurf verkleed waren, naar aanleiding van Global Smurfs Day. Ze braken zo met hun allen het wereldrecord van 2.510 Smurfen uit het Guinness Book of Records.

In België kwamen 267 Smurfen bijeen in het cinemacomplex Kinepolis Brussel, zo meldt Evi Maréchal van Kinepolis. Het ging om mensen van alle leeftijden, die met witte broek en schoenen naar het Kinepolis-complex waren afgezakt. Ter plekke kregen ze een witte Smurfenmuts, een blauwe t-shirt en werden ze geschminkt. Hun aanwezigheid en Smurfigheid werd gecontroleerd door mensen van het Guinness Book of World Records.
 
De Global Smurfs Day werd georganiseerd naar aanleiding van de geboortedag van de Belgische striptekenaar Peyo (Pierre Culliford), op 25 juni 1928. De man overleed in 1992. Tezelfdertijd was het ook een promotiegelegenheid voor de aanstaande release van de Smurfenfilm, "De Smurfen in 3D".
 
Die animatiefilm van Columbia Pictures en Sony Pictures Animation, is vanaf 3 augustus te zien in de Belgische zalen. De regie is in handen van Raja Gosnell, die ook al de twee eerste Scooby-Doo-films inblikte. De originele stemmen zijn die van onder meer popster Katy Perry, Hank Azaria en Alan Cumming. Aan de Vlaamse versie werken onder andere Clara Cleymans, Stijn Meuris en Jeroen Meus mee. (br.hln - foto afp)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Gogh Museum in Amsterdam zes maanden dicht

Van Gogh Museum in Amsterdam zes maanden dicht


http://img696.imageshack.us/img696/1028/vangoghmuseum.jpg


Het Van Gogh Museum in Amsterdam gaat vanaf oktober 2012 zes maanden dicht voor een verbouwing. Dat is nodig om de conditie van het gebouw en de veiligheid van bezoekers en kunst ook op de langere termijn te kunnen blijven garanderen, zegt directeur Axel Rüger.

Het museum blijft tot die tijd gewoon open. Het Van Gogh Museum trekt jaarlijks 1,5 miljoen bezoekers en is daarmee het best bezochte museum van Nederland.


Het museum is het derde in rij op het Museumplein in Amsterdam dat gaat verbouwen. Al jarenlang wordt er gewerkt aan de renovatie van het Rijksmuseum en het Stedelijk Museum. Rüger benadrukte dat het Van Gogh Museum dan weliswaar tijdelijk dicht is, maar dat de topstukken wel te zien zullen zijn in de Hermitage.

Het toeval wil dat er vanaf september in dit museum aan de Amstel een grote expositie is van de Franse impressionisten uit eind 19e eeuw. "Deze twee presentaties zullen elkaar enorm versterken. Het wordt een enorme attractie voor kunstliefhebbers uit binnen- en buitenland", aldus Rüger.


Hij wees erop dat de verbouwing absoluut noodzakelijk is om de veiligheid op langer termijn te kunnen garanderen en om te voldoen aan de aangescherpte wettelijke normen. Hij voegde eraan toe dat de veiligheidssituatie in het museum op dit moment wel goed is. Met de Rijksgebouwendienst is afgesproken dat de verbouwing uiterlijk medio 2014 gereed moet zijn, maar Rüger wil het zo snel mogelijk "in een klap doen". De noodzakelijke aanpassingen zijn volgens hem zo ingrijpend dat het gebouw helemaal dicht moet.


Volgens Rüger is het zowel voor zijn instelling als de gemeente Amsterdam "essentieel" dat de deuren in 2013 weer opengaan. In dat jaar bestaat het Van Gogh Museum 40 jaar, is de heropening van het Rijksmuseum en bestaat het Concertgebouw 125 jaar. "Dat jaar staat heel Amsterdam in de spotlights en zal de stad dus veel mensen trekken." (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Missiehulp sjoemelt met giften

Missiehulp sjoemelt met giften


http://img850.imageshack.us/img850/4611/missiehulp.jpg


De hulporganisatie Wereld-Missiehulp (WMH) heeft in enkele jaren 4,5 miljoen euro verdiend met geschonken oude kleren, maar pot dat geld op. Dat schrijft De Morgen.

WMH doet de mensen geloven dat de kleren onder de armen verdeeld werden, maar verkoopt het leeuwendeel van het ingezamelde textiel - vorig jaar 7.152 van de 7.229 ton - rechtstreeks door aan de industrie, zo blijkt uit een onderzoek door de krant. In de wegwerpeconomie is "textielafval" de voorbije twee decennia uitgegroeid tot een begeerd goed.
 
De Morgen laat ook WMH-voorzitter Walter Clippeleyr aan het woord, die een deel van de aan de jaarverslagen van zijn organisatie onttrokken cijfers betwist. Dat WHH superwinsten maakt, betwist hij niet, maar die ziet hij eerder als appel voor de dorst. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ten Sharp - You

Ten Sharp - You

Klik op de foto om ze te beluisteren






Ten Sharp is een Nederlandse band uit 1984 die in 1991 internationaal succes had met de hit "You". Deze hit werd in Nederland nummer drie en heeft in Denemarken, Noorwegen en Zweden zelfs op de eerste plaats van de hitparade gestaan. Daarna hebben ze in Nederland in ieder geval nog een kleine hit gehad met "Rich Man". In 1985 hebben ze ook een (bescheiden) hit met het nummer "Japanese Lovesong".

De band bestaat uit Marcel Kapteijn (zang) en Niels Hermes (keyboard).



» Reageer (0)
24-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Houdbaarheidsdatum van siliconenborsten: 10 jaar


Houdbaarheidsdatum van siliconenborsten: 10 jaar


http://img819.imageshack.us/img819/6417/silliconenborsten.jpg


Hoewel siliconenborsten veilig zijn, zijn ze niet geschikt om een heel leven mee te gaan en kan dit later tot problemen leiden, dat beweert een belangrijk Amerikaans gezondheidsorgaan.

"Hoe langer een vrouw siliconenborsten heeft, hoe groter de kans is dat ze complicaties ervaart", aldus  het FDA (US Food and Drug Administration) in een rapport. Bij degenen die een reconstructie kregen, moest de helft na 10 jaar de siliconen laten verwijderen. Een op de vijf vrouwen die hun borsten lieten vergroten wegens schoonheidsredenen, moesten binnen de tien jaar een operatie ondergaan. 


Je hebt verschillende soorten implantaten: implantaten op basis van siliconen en op basis van zoutwater. De meeste complicaties komen voor door het verharden van het borstweefsel rond het implantaat, door het scheuren ervan, door litteken- of rimpelvorming, asymmetrie, pijn en infectie. Wel toonde het onderzoek geen risico op kanker of voortplantingsproblemen aan, maar het gezondheidsorgaan raadt wel aan dat er meer onderzoek gebeurt. "De FDA zal blijven informatie te verzamelen over de veiligheid van borstimplantaten, maar het is belangrijk dat vrouwen een bezoekje brengen aan hun arts wanneer ze problemen of complicaties opmerken", aldus onderzoeker Jeffrey Shuren. (br.hln)



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!