Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




25-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4.617 Smurfen breken wereldrecord

4.617 Smurfen breken wereldrecord


http://img39.imageshack.us/img39/202/smurfendag.jpg
In heel wat landen werden de Smurfen vandaag gevierd.


In twaalf landen, waaronder België, Nederland, Mexico, de Verenigde Staten en Rusland, zijn in de afgelopen 24 uur in totaal 4.617 mensen bijeengekomen die als Smurf verkleed waren, naar aanleiding van Global Smurfs Day. Ze braken zo met hun allen het wereldrecord van 2.510 Smurfen uit het Guinness Book of Records.

In België kwamen 267 Smurfen bijeen in het cinemacomplex Kinepolis Brussel, zo meldt Evi Maréchal van Kinepolis. Het ging om mensen van alle leeftijden, die met witte broek en schoenen naar het Kinepolis-complex waren afgezakt. Ter plekke kregen ze een witte Smurfenmuts, een blauwe t-shirt en werden ze geschminkt. Hun aanwezigheid en Smurfigheid werd gecontroleerd door mensen van het Guinness Book of World Records.
 
De Global Smurfs Day werd georganiseerd naar aanleiding van de geboortedag van de Belgische striptekenaar Peyo (Pierre Culliford), op 25 juni 1928. De man overleed in 1992. Tezelfdertijd was het ook een promotiegelegenheid voor de aanstaande release van de Smurfenfilm, "De Smurfen in 3D".
 
Die animatiefilm van Columbia Pictures en Sony Pictures Animation, is vanaf 3 augustus te zien in de Belgische zalen. De regie is in handen van Raja Gosnell, die ook al de twee eerste Scooby-Doo-films inblikte. De originele stemmen zijn die van onder meer popster Katy Perry, Hank Azaria en Alan Cumming. Aan de Vlaamse versie werken onder andere Clara Cleymans, Stijn Meuris en Jeroen Meus mee. (br.hln - foto afp)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Gogh Museum in Amsterdam zes maanden dicht

Van Gogh Museum in Amsterdam zes maanden dicht


http://img696.imageshack.us/img696/1028/vangoghmuseum.jpg


Het Van Gogh Museum in Amsterdam gaat vanaf oktober 2012 zes maanden dicht voor een verbouwing. Dat is nodig om de conditie van het gebouw en de veiligheid van bezoekers en kunst ook op de langere termijn te kunnen blijven garanderen, zegt directeur Axel Rüger.

Het museum blijft tot die tijd gewoon open. Het Van Gogh Museum trekt jaarlijks 1,5 miljoen bezoekers en is daarmee het best bezochte museum van Nederland.


Het museum is het derde in rij op het Museumplein in Amsterdam dat gaat verbouwen. Al jarenlang wordt er gewerkt aan de renovatie van het Rijksmuseum en het Stedelijk Museum. Rüger benadrukte dat het Van Gogh Museum dan weliswaar tijdelijk dicht is, maar dat de topstukken wel te zien zullen zijn in de Hermitage.

Het toeval wil dat er vanaf september in dit museum aan de Amstel een grote expositie is van de Franse impressionisten uit eind 19e eeuw. "Deze twee presentaties zullen elkaar enorm versterken. Het wordt een enorme attractie voor kunstliefhebbers uit binnen- en buitenland", aldus Rüger.


Hij wees erop dat de verbouwing absoluut noodzakelijk is om de veiligheid op langer termijn te kunnen garanderen en om te voldoen aan de aangescherpte wettelijke normen. Hij voegde eraan toe dat de veiligheidssituatie in het museum op dit moment wel goed is. Met de Rijksgebouwendienst is afgesproken dat de verbouwing uiterlijk medio 2014 gereed moet zijn, maar Rüger wil het zo snel mogelijk "in een klap doen". De noodzakelijke aanpassingen zijn volgens hem zo ingrijpend dat het gebouw helemaal dicht moet.


Volgens Rüger is het zowel voor zijn instelling als de gemeente Amsterdam "essentieel" dat de deuren in 2013 weer opengaan. In dat jaar bestaat het Van Gogh Museum 40 jaar, is de heropening van het Rijksmuseum en bestaat het Concertgebouw 125 jaar. "Dat jaar staat heel Amsterdam in de spotlights en zal de stad dus veel mensen trekken." (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Missiehulp sjoemelt met giften

Missiehulp sjoemelt met giften


http://img850.imageshack.us/img850/4611/missiehulp.jpg


De hulporganisatie Wereld-Missiehulp (WMH) heeft in enkele jaren 4,5 miljoen euro verdiend met geschonken oude kleren, maar pot dat geld op. Dat schrijft De Morgen.

WMH doet de mensen geloven dat de kleren onder de armen verdeeld werden, maar verkoopt het leeuwendeel van het ingezamelde textiel - vorig jaar 7.152 van de 7.229 ton - rechtstreeks door aan de industrie, zo blijkt uit een onderzoek door de krant. In de wegwerpeconomie is "textielafval" de voorbije twee decennia uitgegroeid tot een begeerd goed.
 
De Morgen laat ook WMH-voorzitter Walter Clippeleyr aan het woord, die een deel van de aan de jaarverslagen van zijn organisatie onttrokken cijfers betwist. Dat WHH superwinsten maakt, betwist hij niet, maar die ziet hij eerder als appel voor de dorst. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ten Sharp - You

Ten Sharp - You

Klik op de foto om ze te beluisteren






Ten Sharp is een Nederlandse band uit 1984 die in 1991 internationaal succes had met de hit "You". Deze hit werd in Nederland nummer drie en heeft in Denemarken, Noorwegen en Zweden zelfs op de eerste plaats van de hitparade gestaan. Daarna hebben ze in Nederland in ieder geval nog een kleine hit gehad met "Rich Man". In 1985 hebben ze ook een (bescheiden) hit met het nummer "Japanese Lovesong".

De band bestaat uit Marcel Kapteijn (zang) en Niels Hermes (keyboard).



» Reageer (0)
24-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Houdbaarheidsdatum van siliconenborsten: 10 jaar


Houdbaarheidsdatum van siliconenborsten: 10 jaar


http://img819.imageshack.us/img819/6417/silliconenborsten.jpg


Hoewel siliconenborsten veilig zijn, zijn ze niet geschikt om een heel leven mee te gaan en kan dit later tot problemen leiden, dat beweert een belangrijk Amerikaans gezondheidsorgaan.

"Hoe langer een vrouw siliconenborsten heeft, hoe groter de kans is dat ze complicaties ervaart", aldus  het FDA (US Food and Drug Administration) in een rapport. Bij degenen die een reconstructie kregen, moest de helft na 10 jaar de siliconen laten verwijderen. Een op de vijf vrouwen die hun borsten lieten vergroten wegens schoonheidsredenen, moesten binnen de tien jaar een operatie ondergaan. 


Je hebt verschillende soorten implantaten: implantaten op basis van siliconen en op basis van zoutwater. De meeste complicaties komen voor door het verharden van het borstweefsel rond het implantaat, door het scheuren ervan, door litteken- of rimpelvorming, asymmetrie, pijn en infectie. Wel toonde het onderzoek geen risico op kanker of voortplantingsproblemen aan, maar het gezondheidsorgaan raadt wel aan dat er meer onderzoek gebeurt. "De FDA zal blijven informatie te verzamelen over de veiligheid van borstimplantaten, maar het is belangrijk dat vrouwen een bezoekje brengen aan hun arts wanneer ze problemen of complicaties opmerken", aldus onderzoeker Jeffrey Shuren. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wiskundige kraakt code van 'Bingo'-krasloten

Wiskundige kraakt code van 'Bingo'-krasloten


http://img4.imageshack.us/img4/24/krasloten.jpg


Wie een "Bingo"-kraslot koopt, kan nog voor het krassen weten of hij een winnend exemplaar in zijn bezit heeft. Een Canadese wiskundige heeft de "code" van de lotjes gekraakt, zo schrijft het populair-wetenschappelijke maandblad NWT Magazine in zijn zomernummer. De Nationale Loterij zal de methode bestuderen.

Volgens de wiskundige, Mohan Srivastava, kan je een winnend lot herkennen op basis van de getallen die nog voor het krassen zichtbaar zijn. Hij ontdekte regelmatigheden in die getallen en ontwikkelde op basis daarvan een rekenmethode. Op die manier had hij een winstkans van 75 procent, zo staat in het maandblad, terwijl de Nationale Loterij zelf spreekt van een winstkans van 27,7 procent voor het Bingo-kraslot.
 
Dat de getallen op de krasloten niet puur willekeurig verdeeld worden, maar een aantal regelmatigheden bevatten, heeft te maken met een heleboel "randvoorwaarden", zo luidt het. Die worden vooral gehanteerd om het krassen spannend te maken. Zo moeten de spelers bijvoorbeeld het gevoel hebben dat ze maar 'net' verloren hebben. Bingo-lotjes waar de koper maar een of twee getallen zou kunnen wegstrepen, zijn dus uit den boze.
 
"Die randvoorwaarden maken van de verzameling getallen op de kraskaart een allesbehalve betekenisloze, willekeurige brij", aldus NWT Magazine. "Voor de kraker in spe is het slechts een kwestie de sleutel te vinden."
 
Wie zich nu naar de krantenwinkel wil haasten, moet beseffen dat die analyse niet in een oogopslag gebeurt. Maar volgens Srivastava is het voor een hobbyist-programmeur een koud kunstje een "kraslotscanner" voor de smartphone te ontwikkelen die in enkele seconden een kraslot analyseert.

De Nationale Loterij erkent in het maandblad dat loten niet volledig volgens het toeval worden gedrukt en noemt het "in het voordeel van de speler" als die daar profijt uit kan halen. De Nationale Loterij wijst erop dat de Canadese kraakpoging gebeurde op basis van slechts dertig krasbiljetten, wat weinig is om conclusies aan vast te knopen. Toch zal het bedrijf de rekenmethode bestuderen en waar nodig de software achter het drukproces aanpassen.
 
Srivastava boekte eerder een soortgelijk succes bij Canadese krasloten genaamd Tic-Tac-Toe. Die werden na zijn kraak van de markt gehaald, aldus NWT Magazine.(br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ken je buiktype (en leer zo hoe dit plat te krijgen)

Ken je buiktype (en leer zo hoe dit plat te krijgen)


http://img196.imageshack.us/img196/8581/mooiebuik.jpg


Heel wat vrouwen denken dat sit-ups de enige manier zijn om je buikje weg te werken. Fitnesstrainer James Duigan, die supermodellen Elle Macpherson en Rosie Huntingdon-Whiteley helpt, zegt dat er geen pasklare oplossing is om een plat buikje te krijgen. Er zijn vijf types, die elk een andere aanpak eisen.


Het zwembandje
Dit is een van de makkelijkst op te lossen problemen omdat dit komt door de verkeerde dingen te eten en niet genoeg te sporten. Het komt vaak voor bij mensen met een passieve job, ook degenen die een emotionele band hebben met suikerrijke snacks. Als je weinig sport, veel suiker en geraffineerde koolhydraten eet in producten als koekjes en wit brood, pasta en rijst, dan heb je waarschijnlijk een buikje, maar ook vet aan de benen en de heupen.

Je kunt dit bestrijden door:
- Minder alcohol te drinken: dit is pure suiker dat meteen naar je taille gaat, je stopt met ander vet te verbranden tot alle drank in je lichaam verwerkt is.  Een zwembandje ontstaat al door enkele glazen drie tot vier keer per week te drinken.

- Eet gezonder, beweeg meer en vermijd dieetsnacks. Deze laatste zitten vaak vol chemicaliën, verwerkte suikers, zout en bewaarmiddelen. Eet daarentegen meer onverwerkte producten als vis, eieren, biologisch vlees en groenten.

- Begin de dag met eieren, gerookte zalm, of zelfs gegrilde kip en groenten. Kies voor gezonde vetten in avocado's, noten en vette vis. Dit moedigt je lichaam aan vet aan de taille te verbranden, waardoor je een plat buikje krijgt.

- Sport helpt je platte buik te behouden. Maak lange wandelingen of doe thuis oefeningen, zelfs yoga kan helpen.


Stressbuikje
Dit is typisch voor perfectionisten, ze zijn vatbaarder voor aandoeningen aan de spijsvertering. Een opgeblazen buik lijkt namelijk dikker. Dit type is makkelijk te herkennen, het gewicht zit specifiek vooraan en rond de navel. Wanneer we gestresseerd zijn, produceren we cortisol, dit hormoon moedigt het lichaam aan om vet rond de buik op te slaan.

Je kunt dit bestrijden door:
- Vroeg te gaan slapen: bijna alle gestresseerde vrouwen slapen slecht, wat de productie van leptine verstoort. Dit is een stof die het hongergevoel en het metabolisme regelt. 

- Doe ontspannende ademhalings- of meditatieoefeningen, neem een warm bad en beperk je cafeïneconsumptie om goed te slapen.

- Probeer rustige sporten als yoga, lange wandelingen en weerstandstraining met gewichten.

- Magnesium helpt een gestresseerde buik te kalmeren. Je vindt dit in donkergroene bladgroenten, noten en zaden.


Laag buikje
Dit komt vaak voor bij drukbezette vrouwen of bij degenen die steeds dezelfde oefeningen doen.

Je kunt dit voorkomen door:

- Goed te eten en voldoende vezels op te nemen, dit verbetert aandoeningen aan het spijsverteringsstelsel als ontstekingen, een opgeblazen gevoel en constipatie, wat een laag buikje kan verergeren. Zet veel groene groenten, havermout en volkorenproducten op het menu.

- Doe geen sit-ups, aangezien dit slecht voor je buik is. In plaats daarvan ga je op een mat liggen, met je gezicht naar beneden gericht, waarbij je op je voorarmen rust. Duw jezelf af van de vloerweg, hef je tenen en ellebogen op en hou dit even aan. Begin met tien seconden en bouw dit geleidelijk op.



Mamabuikje
Dit komt vaak voor bij jonge mama's die weinig tijd voor zichzelf hebben. Na de geboorte zakt namelijk de baarmoeder en weegt deze meer, het duurt minstens zes weken voordat deze terug zijn normale grootte heeft, dus daarvoor zul je nooit een plat buikje krijgen.

Je kunt dit bestrijden door:
- Supplementen met visolie te nemen.

-Goede vetten als noten, oliën en olijven te eten. Deze helpen ook de vermoeidheid te bestrijden.

- Doe voorzichtig oefeningen om de bekkenbodemspieren te trainen, deze zijn ook gekend als Kegeloefeningen. die spieren dienen als natuurlijk korset voor het lichaam om de buik platter te maken van binnenuit.


Opgeblazen buik 
Deze is vaak 's ochtends plat, maar zwelt op tijdens de dag door gas of het verteringsproces. Dit treft zowel slanke als dikke vrouwen. Het komt bijna altijd door een bepaalde allergie of intollerantie of door slechte eetgewoonten.

Dit bestrijd je door:
- De meest vaak voorkomende intolleranties zijn granen en gluten (dit zit in brood, pasta, gebak, pizza, cake en ontbijtgranen), alcohol, gist en verwerkte zuivel. Experimenteer door te ontdekken wat je buik overstuur maakt om je lichaam beter leren te begrijpen en dus zo de oorzaak aan te pakken.

- Maak van je ontbijt de grootste maaltijd, want dan piekt namelijk de spijsvertering. Eet nooit te laat, want dit leidt tot een opgeblazen gevoel. En drink genoeg water.

- Herstel het evenwicht in je buik door darmvriendelijke bacteriën op te nemen. Probiotische supplementen zijn de eenvoudigste manier, maar je kunt ook meer groenten als look en uien eten.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Engeland verbiedt wilde dieren in circussen

Engeland verbiedt wilde dieren in circussen


http://img846.imageshack.us/img846/1482/circusleeuw.jpg



Een grote meerderheid van het Engelse Parlement heeft gestemd voor een motie waarin het gebruik van wilde dieren in circussen wordt verboden. Na Oostenrijk is Engeland het tweede Europese land dat het gebruik van wilde dieren in circussen verbiedt.

De Britse Minister van Landbouw, Jim Paice, verklaarde tijdens het debat de motie te zullen uitvoeren en de voorbereidingen te treffen voor een verbod en de opvang van de circusdieren. Het verbod zal deel uitmaken van de Britse Animal Welfare Act 2006.

Uit onderzoek van het Britse ministerie van Landbouw uit 2010, blijkt dat 94% van de ruim tienduizend respondenten een totaal verbod wil op het gebruik van wilde dieren in circussen. Momenteel treden er 39 wilde dieren in Engeland op, waaronder olifanten, tijgers en leeuwen.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bigfoot

DNA-test moet "opzienbarend bewijs" voor Bigfoot leveren

Klik op de foto om het filmpje te bekijken





Eén van de grootste mysteries op onze aardbol is het al dan niet échte bestaan van Bigfoot. Net als ufo's en het monster van Loch Ness houdt ook deze wildeman de wat nieuwsgierigen onder ons al jaren bezig. Nu duiken er weer nieuwe sporen op, die via een DNA-test misschien eindelijk eens uitsluitsel kunnen geven over de yeti.

Wazige video's, onverklaarbare voetafdrukken en niet te verifiëren ooggetuigverslagen hebben tot nu toe het bestaan van Bigfoot nog altijd niet kunnen bewijzen. Het is meer iets dat de wereld verdeelt in believers en non-believers. Maar onderzoekers uit Californië beweren nu "opzienbarend bewijs" in handen te hebben. Ze zijn op zoek naar geld om de gevonden sporen aan een DNA-test te onderwerpen.

Dit wordt dus serieus genomen. Het gaat om afdrukken die werden aangebracht op de ramen van een Ford F-150, die door een Bigfoot-expeditie tijdelijk achtergelaten werd in een sneeuwstorm in het onherbergzame Sierra National Forest, letterlijk 'in the middle of nowhere'. Toen de mannen na drie dagen terugkwamen, zagen ze iets wat op een pootafdruk en iets wat op haar leek op twee van de autoruiten. In die streek werd er door dezelfde yeti-jagers in het verleden al veel 'Bigfoot-activiteit' waargenomen.

Forensisch expert Mickey Burrow werd erbijgehaald om het bewijsmateriaal onder de loep te nemen. Hij werkt al 14 jaar als forensisch gerechtsfotograaf. "Mijn eerste gedachte was na te gaan of er geen DNA-sporen achtergelaten werden", zegt Burrow aan AOL. "Want als dit ding zijn gezicht tegen de ruit heeft geplakt, dan is dat best mogelijk. Ik weet wat ik doe, dit heb ik al meer dan 5.000 keer gedaan op een plaats van misdaad. In dit geval ging ik te werk alsof het een auto waarin ingebroken werd, betrof."

"Toen ik de afdrukken zag, was mijn theorie dat er iets op de wagen was afgestapt, er tegenaan schurkte, er langs gleed en dan het gezicht er tegen plaatste om binnen te loeren. Daar leek het althans op." Burrow meent ook in een van de vormen een pootafdruk te zien. Van Bigfoot?

Wie of wat is Bigfoot eigenlijk? Het is een legendarische, reusachtige, harige aapachtige primaat die op een of andere manier altijd al ontsnapt is aan de mens en dus nooit kon geïdentificeerd worden. Andere namen voor hem zijn Sasquatch, Verschrikkelijke Sneeuwman en Yeti. Hij zou in dichtbeboste bergtoppen met sneeuw op leven.

De meeste wetenschappers geloven niet in zijn bestaan, maar geregeld blijven er 'bewijzen' opduiken van de primaat. Er werden eerder ook al DNA-tests gedaan, maar zonder succes. Jeffrey Gonzalez, stichter van de Sanger Paranormal Society en eigenaar van de Ford in kwestie, is dan ook voorzichtig. Hij wil vooral door eliminatie nagaan van wat het DNA afkomstig is: een beer, een gorilla, een baviaan of iets anders. "Als het niets van dit alles is, en ook niet menselijk, wat blijft er dan nog over?"

Burrow zoekt naar een objectief, wetenschappelijk bewijs. "Ik wil het gewoon weten. Ik geloof zelf dat Bigfoot bestaat, maar ik geloof niet dat hij verborgen krachten heeft zoals sommigen beweren. Ik denk dat het om een nog onbekende soort gaat, die nog niet volledig tot ontwikkeling kwam."



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gestrande keizerspinguïn Happy Feet moet onder het mes

Gestrande keizerspinguïn Happy Feet moet onder het mes


http://img815.imageshack.us/img815/8054/keizerpinguin.jpg



De jonge keizerspinguïn die maandag in Nieuw-Zeeland opdook, is opgenomen in een ziekenhuis. De pinguïn 'Happy Feet' wordt morgen aan de keel geopereerd omdat ze te veel zand en rommel heeft gegeten. Dat staat in de lokale krant The Dominion Post. De kans dat de pinguïn de ingreep overleeft, wordt op vijftig procent geschat.

Dierenartsen vonden de toestand van het bijna een meter lange dier zorgwekkend en brachten 'Happy Feet' van het strand van Peka Peka, 55 kilometer ten noorden van Wellington, in een bak met ijs over naar de ziekenafdeling van de dierentuin van de Nieuw-Zeelandse hoofdstad Wellington.

De pinguïn hoort op de Zuidpool thuis en heeft het te warm in Nieuw-Zeeland, waar deze dieren vrijwel nooit verzeild raken. 'Thuis' eet hij sneeuw om af te koelen maar op het Nieuw-Zeelandse strand eet hij zand en rommel. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw sterft nadat ze wakker wordt in haar kist

Vrouw sterft nadat ze wakker wordt in haar kist


http://img860.imageshack.us/img860/7841/begrafenis.jpg


Doodverklaard worden na een hartaanval, toch nog leven en uiteindelijk... alsnog het loodje leggen op je eigen begrafenis. Dit droevige én absurde scenario overkwam de 49-jarige Russin Fagilyu Mukhametzyanov.

De vrouw met de aartsmoeilijke naam kwam opnieuw bij haar positieven toen familieleden rond haar open kist aan het bidden waren. Toen ze besefte dat ze haar wilden begraven, zette ze het op een schreeuwen. Meteen werd ze teruggebracht naar het ziekenhuis dat de fatale inschattingsfout gemaakt had.


"Haar ogen trilden, waarop we ons allemaal terug naar het hospitaal haastten", aldus de verslagen echtgenoot Fagili. "Ze heeft nog maar twaalf minuten geleefd en dan stierf ze. Voorgoed."


Fagili wil het bewuste ziekenhuis in Kazan nu voor de rechtbank slepen. "Ik ben heel kwaad en wil antwoorden. Ze dachten alleen maar dat ze dood was, ze had dus gered kunnen worden." Een woordvoerder van het hospitaal kon alleen maar meedelen dat "het onderzoek bezig is".



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Irene Cara - Flashdance - What A Feeling

Irene Cara - Flashdance - What A Feeling

Klik op de foto om haar te beluisteren






Irene Cara, pseudoniem van Irene T. Escalera (New York City, 18 maart 1959) is een Amerikaanse zangeres en actrice. Begin jaren '80 scoorde ze twee wereldhits met titelsongs van de films Fame en Flashdance.

Al als kind stond Irene Cara in de schijnwerpers. Op de leeftijd van 5 maakte ze haar debuut op Broadway. Enkele jaren later had ze meerdere optredens op Broadway op haar naam staan en had ze opgetreden in een concert ter ere van Duke Ellington samen met onder meer Stevie Wonder, Sammy Davis Jr. en Roberta Flack.

Irene Cara debuteerde op het witte doek als Angela in de romantische thriller Aaron Loves Angela.

Irene Cara speelde Coco Hernandez in de enorm populaire film Fame (1980). In deze film zong ze zowel de titelsong Fame als het nummer Out There On My Own. Fame zou later, in 1983, een nummer 1-hit in Nederland worden. In de gelijknamige televisieserie werd de rol van Coco Hernandez vertolkt door Erica Gimpel.

Later in 1983 zong ze ook de titelsong van Flashdance, getiteld What a feeling. Dat nummer haalde datzelfde jaar in Nederland de 13e plaats van de Top 40. Voor dit nummer won ze een Grammy Award.

Tegenwoordig leeft Irene Cara grotendeels in de anonimiteit. Ze woont in Florida en treedt nu en dan nog op. Verder begeleidt ze een meidengroep, Hot Caramel.




» Reageer (0)
23-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duiven herkennen mensen die hen voeren

Duiven herkennen mensen die hen voeren


http://img29.imageshack.us/img29/6995/duiven.jpg


Duiven die in de stad wonen, lijken mensen te kunnen herkennen. De vogels maken onderscheid tussen mensen die hen voeren en mensen die hen wegjagen. Volgens Franse onderzoekers hebben de vogels dit geleerd om sneller aan eten te kunnen komen. Dat melden zij in het wetenschappelijke tijdschrift Animal Cognition, waar de BBC over schrijft.

Stadsduiven, afstammelingen van de rotsduif, worden vaak gevoerd door mensen, waardoor het handig is voor de vogels om te onthouden wie hun weldoeners zijn. De duiven maken daardoor volgens de onderzoekers maximaal gebruik van het feit dat ze dicht bij mensen in de buurt wonen.

De wetenschappers deden testen in een park, waarbij ze twee mensen duiven lieten voeren. Een persoon was vriendelijk, de andere joeg de duiven weg. "Tijdens experimenten leerden de stadsduiven snel onderscheid te maken tussen de twee mensen", schrijven de onderzoekers.

Volgens de Fransen is voor het eerst aangetoond dat duiven mensen zo goed uit elkaar kunnen houden. "Duiven kunnen snel leren van hun omgang met mensen die hen voeren en ze gebruiken die kennis om zo efficiënt mogelijk te leven in een urbane omgeving", aldus de wetenschappers.

In Europa leven naar schatting 28 miljoen stadsduiven. Ze weten goed te overleven doordat in de steden weinig roofdieren leven en er veel voedsel en broedplekken te vinden zijn.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eigen huid binnenkort gebruikt om rimpels te bestrijden

Eigen huid binnenkort gebruikt om rimpels te bestrijden


http://img857.imageshack.us/img857/2817/rimpels.jpg


Botox is niet langer de enige optie voor wie af wil van zijn rimpels. De Amerikaanse overheid keurde een nieuwe behandeling goed die werkt met je lichaamseigen huidcellen.


Het Amerikaanse overheidsorgaan FDA (Food and Drug Administration) keurde de cosmetische procedure LaViv goed, dit is een injectie met een stof die gemaakt is van je eigen huid. Het werkt door het lichaam aan te moedigen meer collageen aan te maken. Dermatoloog in Florida Fredric Brandt voorspelt dat laViv ook voor tal van andere behandelingen gebruikt zal worden. "Dit zal littekens van acne en brandwonden verbeteren, het heeft het potentieel om de huid opnieuw textuur te geven, de poriën te laten krimpen, het decolleté en de rug van de handen te verjongen. Dit is echter niet geschikt om je wangen op te vullen of grotere lippen te creëren."


Deze behandeling zal echter niet voor impulsieve mensen zijn, het duurt gemiddeld drie maanden tussen je aanvraag en de uitvoering. De dermatoloog of plastisch chirurg begint met een klein gebied achter je oren te verdoven en stukjes huid te verwijderen. Deze worden opgestuurd naar een laboratorium waar ze het weefsel reinigen en bewerken, om vermenigvuldigd te worden tot miljoenen cellen.


Na 90 dagen ondergaan de cellen tests naar potentie en steriliteit, ze worden ingevroren en zo bewaard. Een of twee dagen op voor de injectie worden ze ontdooid en opnieuw naar de arts gestuurd, die het de volgende dag bij de patiënt injecteert. Je hebt drie injecties nodig, met telkens een rustperiode van drie tot zes weken, voor een optimaal resultaat.  De effecten duren tot minstens zes maanden. Arts David McDaniel zegt dat hij voor de proefperiode patiënten enkele jaren na de injecties zag en dat het effect op rimpels en littekens van acne permanent zijn.


Eens je cellen vermenigvuldigd zijn, is je voorraad eindeloos, er kunnen er namelijk steeds bij gekweekt worden in het laboratorium. Er is geen kans op allergische reacties, bulten of abcessen. De enige bijwerkingen in de tests duurden maar even en daarbij ging het om zwellingen en blauwe plekken. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naki'o is eerste hond met vier kunstpoten

Naki'o is eerste hond met vier kunstpoten

Klik op de foto om het filmpje te bekijken





Dieren die van een kunstpoot voorzien werden, zijn al lang geen uitzondering meer, maar een hond met liefst vier pootprotheses is wél een wereldprimeur. Naki'o is de naam van deze unieke pup, die dankzij een nieuwe set pootjes weer spelend door het leven kan hossen.

Naki'o was maar vijf maanden toen hij, samen met zijn broers en zusjes, in de steek gelaten werd door hun baasjes, die uit hun huis gezet werden. De puppy overleefde amper de harde winter in Nebraska en zijn vier poten raakten bevroren en misvormd nadat hij kwam vast te zitten in een ijskoude modderpoel.

Incrediblefeatures.com meldt dat dierenarts Christie Tomlinson geld inzamelde om Naki'o te voorzien van twee protheses aan de achterpoten. Tomlinsons enthousiasme werkte aanstekelijk en de behandelende orthopedisten besloten meteen ook gratis twee kunstpoten vooraan te installeren.

De operatie is meer dan geslaagd: Naki'o kan nu rondhuppelen, springen en spelen zoals andere hondjes.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meeste Europese dolfinaria voldoen niet aan regels

"Meeste Europese dolfinaria voldoen niet aan regels"





In Europa voldoet meer dan de helft van de dolfinaria niet aan de richtlijnen die door de Europese Unie werden opgesteld. Dat stelt een rapport van de 'Whale and Dolphin Conservation Society' (WDCS). Ook de dolfinaria in België en Nederland staan op de lijst met overtreders, aldus de organisatie die de studie in het Europees Parlement kwam voorstellen.

Enkele maanden geleden bracht Planet Watch de schrijnende verhalen over de dolfijnen langs de kust van het Japanse Taiji. De dieren worden er op gruwelijke wijze in een baai gedood of gevangen om naar alle uithoeken van de wereld verscheept te worden. Dat kan in principe niet in Europa, aangezien het verboden is gevangen dieren te importeren. Al stelt de studie wel dat de populatie van in gevangenschap levende dieren niet duurzaam is, waardoor het risico op illegale import niet uit te sluiten valt.


Volgens het rapport zijn 14 van de 27 EU-lidstaten in overtreding, waaronder ook België en Nederland. In deze 14 landen bestaan in totaal 34 dolfinaria, waar 286 kleine walvissen, dolfijnen en bruinvissen in gevangenschap gehouden worden. "Commerciële circusachtige dierenshows lijken voor een leek erg leuk, maar voor de dieren zijn ze helaas traumatiserend en verre van diervriendelijk", stelt Cathy Williamson, leider van de onderzoekscommissie van de WDCS.


In Europa vormt de wetgeving een probleem, aangezien enkel voor dierentuinen een richtlijn bestaat die ook dolfijnen en walvissen moet beschermen. De lidstaten vragen daarin dat dierenparken aan zekere voorwaarden moeten voldoen op het vlak van bescherming en educatie. En de dieren moeten ook gehouden worden in omstandigheden die overeenkomen met hun natuurlijke en biologische behoeften. "Dat is eenvoudigweg niet mogelijk voor walvissen en dolfijnachtigen", besluit Williamson.


Uit een studie van de dolfijnshows blijkt ook dat in de meeste dolfinaria weinig aandacht aan het educatieve aspect besteed wordt. Een ander punt van kritiek luidt dat op sommige plaatsen mensen nog steeds met dolfijnen zwemmen, hoewel daar ernstige risico's mee verbonden zijn. De WDCS eiste daarom in het Europese Parlement dat er ook voor dolfinaria specifieke regels zouden komen, niet alleen op nationaal maar ook op Europees niveau.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wereld telde nooit zoveel rijken als vandaag

Wereld telde nooit zoveel rijken als vandaag


http://img845.imageshack.us/img845/4328/dollarmiljonairs.jpg


Nooit waren er in de wereld zo veel rijke mensen als vandaag. Het aantal dollarmiljonairs bedroeg vorig jaar 10,9 miljoen, wat meer is dan de piek van 10,1 miljoen uit 2007. Daarmee hebben de rijken de financiële crisis achter zich gelaten. Het aantal dollarmiljonairs groeide in België sterker dan in Europa in zijn geheel, al is er een risico dat de schuldencrisis ook ons land aantast. Dat stelden Capgemini en Merrill Lynch in hun World Wealth Report.

Wie zich bij een rijke een 65-jarige man in gestreept maatpak voorstelt, leeft in het verleden. Dollarmiljonairs zijn steeds vaker jonger dan 45, komen uit de regio Azië-Stille Oceaan en zijn vrouwen. Hoewel het aantal jonge rijke vrouwen nog altijd een minderheid vormt in het totale plaatje, zijn er toch demografische verschuivingen bezig.
 
Het aantal dollarmiljonairs onder de 45 jaar groeide van 13 procent in 2008 naar 17 procent vorig jaar. In Azië, met uitzondering van Japan, maken de jonge rijken nu al 41 procent van de totale populatie dollarmiljonairs uit. Het aantal vrouwen steeg van 24 naar 27 procent.

Samen waren de dollarmiljonairs - mensen die, exclusief hun eerste woning, een te beleggen vermogen hebben van meer dan één miljoen dollar - in 2010 goed voor een vermogen van 42.700 miljard dollar. Dat is bijna 10 procent meer dan de 39.000 miljard dollar van het jaar daarvoor.

Noord-Amerika telt nog altijd de meeste dollarmiljonairs, maar voor het eerst gaat Azië (de regio Azië-Stille Oceaan) Europa in aantallen voorbij. In 2009 hadden de Aziatische miljonairs de Europese rijken al in vermogen overvleugeld.

Ondanks de forse groeipercentages in opkomende economieën als India en China, woont meer dan de helft (53 pct) van alle dollarmiljonairs nog altijd in de VS, Japan en Duitsland. India stijgt naar de twaalfde plaats, ten nadele van het onder een hoge schuldenlast gebukt gaande Spanje dat naar plek 14 zakt.
 
België telt 75.600 dollarmiljonairs, of 9,8 procent meer dan in 2009, toen er 68.800 waren. In Europa als geheel waren er 6,3 procent meer rijken. Van die ruim 75.000 dollarmiljonairs in ons land zijn er naar schatting 750 tot 1.000 "superrijk", met een vermogen van meer dan 30 miljoen dollar.

Wat doen dollarmiljonairs trouwens met hun geld? De appetijt om in aandelen, ook risicovolle producten, te beleggen, is duidelijk terug. Het gewicht van aandelen in de portefeuille van de rijken, dat in 2008 was gekrompen tot een kwart, is opnieuw gestegen tot 33 procent, het precrisisniveau van 2007. Capgemini en Merrill Lynch verwachten dat dat percentage tegen 2012 nog groeit naar 38 procent.
 
"De dollarmiljonairs hebben duidelijk opnieuw meer vertrouwen in de markten en zijn weer bereid risico's te nemen", zei Martin Dieussaert, vicevoorzitter Financiële Diensten van Capgemini België. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schilderij Egon Schiele verkocht voor meer dan 27 miljoen euro


Schilderij Egon Schiele verkocht voor meer dan 27 miljoen euro





Bij Sotheby's in Londen is woensdagavond een schilderij van de Oostenrijkse expressionistische schilder Egon Schiele voor een recordbedrag verkocht. Een anonieme telefonische bieder kocht het werk 'Häuser mit bunter Wäsche (Vorstadt II)' voor iets meer dan 27,6 miljoen euro. Dat maakte het veilinghuis bekend.
 
Het ging om een avondveiling van Moderne en Impressionistische Kunst. Met de verkoop werd volgens Sotheby's een nieuw veilingrecord voor de kunstenaar gevestigd. Het schilderij werd verkocht door het Leopold Museum in Wenen.
 
Ook 'L'Empire des Lumieres' uit 1955 van René Magritte was volgens Sotheby's "gewild". Na een hevige biedingsstrijd ging het schilderij voor bijna 2,7 miljoen euro onder de hamer. De koper was een telefonische bieder. (br.hln - foto epa)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Michael McDonald - Sweet Freedom

Michael McDonald - Sweet Freedom

Klik op de foto om hem te beluisteren






Michael McDonald (12 februari 1952) is een Amerikaanse soulzanger.

Michael McDonald is geboren in St. Louis, Missouri. Hij werd bekend als zanger bij Steely Dan. In 1975 sloot hij zich aan bij de The Doobie Brothers, waarvan hij de muzikale koers sterk veranderde. Hij verliet deze groep in 1982 om een solocarrière te beginnen. Aanvankelijk was deze solocarrière succesvol. Zo scoorde hij in 1986 een nummer 1-hit in Nederland met Patti Labelle: 'On my Own'. Aan het eind van de jaren '80 was zijn populariteit sterk gedaald.

In 2003 kwam Michael McDonald terug met een nieuw album met covers van klassieke Motown-nummers. In de zomer van 2006 tourde hij met Steely Dan.



» Reageer (0)
22-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menselijk safaripark in India

'Menselijk safaripark' in India


http://img51.imageshack.us/img51/663/menselijksafaripark.jpg
Een Jarawa vrouw op de Andaman eilanden 


Toeristen moeten een 'menselijk safaripark' in India mijden, waarschuwt de organisatie Survival International. De organisatie komt op voor kleine stammen in de wereld.

Duizenden toeristen uit India en andere landen reizen nu maandelijks over een illegale weg dwars door het leefgebied van de Jarawa-stam op de Andaman eilanden. De nu nog 365 leden van de stam hebben pas sinds 1998 vreedzaam contact met de buitenwereld.

Taxichauffeurs en chauffeurs van de toeristenbussen lokken de Jarawi's met koekjes en snoepjes. Vanuit de auto gooien de toeristen lekkers naar de kinderen, die soms gewond raken bij deze acties. Eentje verloor een hand. Bovendien kunnen bacteriën en virussen van westerlingen nog fataal zijn voor de Jarawi's.

"Toeristen brengen het leven van de Jarawi's in gevaar en behandelen hen als dieren in een dierentuin", hekelde directeur Stephen Corry van Survival International. (br.hln - foto afp)



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!