Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




20-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Natuurfotograaf verschalkt stelende vos met ei

 Natuurfotograaf verschalkt stelende vos met ei


http://img43.imageshack.us/img43/1755/stelendevos.jpg


De Duitse natuurfotograaf Horst Jegen was het beu dat het eten van zijn katten steeds verdween, en ontdekte dat een vos ermee aan de haal ging.

Hij merkte dat het dier elke dag langskwam in zijn tuin, en dokterde een ingenieus systeem uit om een foto te maken van de indringer.

Jegen legde een ei in een holle boomstam, en legde daar een knop onder. Die knop vervond hij vervolgens met zijn fototoestel, dat enkele prachtige kiekjes kon schieten van de vos.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Giervalken leven lange tijd op ijsschotsen in zee

Giervalken leven lange tijd op ijsschotsen in zee


http://img148.imageshack.us/img148/8637/giervalk.jpg


De grootste valkensoort ter wereld blijkt lange periodes aan een stuk op zee te leven. De giervalk rust in de winterperiode uit op ijsschotsen op de noordpool, en leeft van andere zeevogels, zoals meeuwen en zeekoeten. Dat ontdekten ornitologen nadat zij 48 giervalken hadden voorzien van zendertjes, meldt de BBC.

Het is voor het eerst dat wordt ontdekt dat een valkensoort langere tijd op zee leeft. Tot nog toe werd aangenomen dat valken altijd land als uitvalsbasis gebruiken.

"Er zijn giervalken op ijsbergen gezien, maar daarvan werd altijd aangenomen dat zij zich alleen maar op de oceaan bevonden om te jagen en daarna weer terugvlogen naar het vasteland'', zegt vogelkenner Kurt Burnham van de Britse universiteit van Oxford.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gesneuvelde Britse marinier laat 115.000 euro na aan 32 maten om in Vegas te feesten

Gesneuvelde Britse marinier laat 115.000 euro na aan 32 maten om in Vegas te feesten


Het 40 Commando waar David Hart deel van uitmaakte.


De Britse marinier David Hart (23) kwam vorig jaar om in Afghanistan door een bom van de taliban. In zijn testament liet hij 115.000 euro na aan 32 vrienden waarmee ze op vakantie naar Las Vegas mochten gaan om er te feesten op zijn nagedachtenis. Dat verhaal brengt The Sun.

David Hart sloot voor hij naar Afghanistan afreisde in Engeland een levensverzekering af voor zo'n 285.000 euro. In zijn wilsbeschikking liet hij weten dat daarvan 115.000 euro gereserveerd moest worden voor zijn 32 maten en hun partners om in Las Vegas zijn dood te herdenken met een feestje.


Een jaar na zijn overlijden gaan die vrienden dat ook echt doen. "Hij hield ervan met zijn makkers weg te gaan, dat waren altijd de beste twee weken van het jaar", zegt kameraad Andy Hare (25). "Het waren vakanties 'met de kerels' en het waren fantastische tijden." David Hart droeg zijn vrienden in zijn begeleidende tekst ook op al het geld op te maken en zich te amuseren in Las Vegas. "Wat een kerel!", besluit Hare in The Sun.


Hart liet ook nog een grote som na aan zijn familie en verder 57.000 euro aan zijn favoriete goede doel voor gewonde mariniers. De twintiger was zot van voetbal en woonde nog bij zijn ouders Chris (60) en Dilys (54) in Poppleton bij York toen hij in 2009 bij het leger ging. Hij werd ingelijfd bij het 40 Commando dat in Afghanistan opereert. Hij wordt er herinnerd als de "perfecte marinier".


Zijn vader Chris en zijn zus Sarah zullen samen met Davids vrienden 275 km fietsen om geld in te zamelen voor het Royal Marines Charitable Trust Fund. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het gebroken oor van Kuifje haalt 17.400 euro op veiling

'Het gebroken oor' van Kuifje haalt 17.400 euro op veiling


http://img52.imageshack.us/img52/6049/hetgebrokenoor.jpg


Een eerste uitgave in kleur van 'Het gebroken oor' uit de Kuifje-reeks is gisteren tijdens een veiling in Brussel verkocht voor 17.400 euro. Dat meldt het gespecialiseerde veilinghuis 'Banque Dessinée'. De origine kleurenuitgave, in het Frans, uit 1943 werd geschat op 8.000 à 10.000 euro.
 
Een 'Kuifje in het land van de Sovjets', in zwart-wit uit 1930 en gesigneerd door Hergé, ging onder de hamer voor 15.000 euro. Een originele uitgave uit 1943 van 'Het zwarte eiland', geschat op 7.000 à 8.000 euro, werd geveild voor 12.000 euro. (br.hln - foto afp)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Motorrijders mogen nog laatste zomer met korte mouwen rondrijden

Motorrijders mogen nog laatste zomer met korte mouwen rondrijden


http://img3.imageshack.us/img3/6032/motorrijder.jpg



Motorrijders gaan hun laatste zomer in zonder verplichte jas met lange mouwen en dito broek. Het koninklijk besluit van staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe met strengere kledingvoorschriften is in het Staatsblad verschenen, maar treedt pas op 1 september in werking. Het nieuwe kb verlaagt voorts de leeftijdsgrens voor kinderen op de motor naar 8 jaar en introduceert het aangekondigde verkeersbord voor quads.


De nieuwe voorschriften voor beschermende kledij botsten bij hun voorbereiding op heel wat verzet bij de motorrijders. Fluorescerende kledij en banden zijn niet als verplichte uitrusting opgenomen, maar de beschermende jas met broek of pak, handschoenen en laarzen of bottines bleven wel overeind.
 

Voorts voert Schouppe met het nieuwe kb ook regels in over het gedrag van motorrijders in de file. Tussen de stilstaande of traag rijdende wagens passeren wordt niet langer als inhalen beschouwd, maar de motorfietser mag niet sneller gaan dan 50 km per uur en niet meer dan 20 km per uur sneller dan de file. De motoren moeten in dat geval ook steeds de twee meest links gelegen rijstroken kiezen.
 

Tot slot biedt het nieuwe kb de steden en gemeenten ook een wettelijke definitie en verkeersbord om quads eventueel uit hun dorpskernen te weren. Voor de wet is een quad voortaan "een motorvoertuig met vier wielen, geconstrueerd voor onverhard terrein, met een open carrosserie, een stuur als op een motorfiets en een zadel".



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volgende editie Woordenlijst van de Nederlandse Taal in 2015

Volgende editie Woordenlijst van de Nederlandse Taal in 2015




De Nederlandse Taalunie brengt in 2015 de volgende editie van de Woordenlijst van de Nederlandse Taal uit, zo meldt de Nederlands-Vlaams-Surinaamse beleidsorganisatie op haar website. Het Comité van Ministers stemde in met de samenstelling van de Commissie Spelling van de Raad voor de Nederlandse Taal en Letteren die de actualisering gaat voorbereiden. In die commissie twee Vlamingen: Dominiek Sandra van de Universiteit Antwerpen en Dirk Caluwé van de dienst Taaladvies van de Vlaamse overheid.
 

De Nederlandse commissieleden zijn Anna Bosman van de Radboud Universiteit Nijmegen en Tanneke Schoonheim van het Instituut voor Nederlandse Lexicologie Leiden.
 

In 1995 besliste de Taalunie elke tien jaar een actuele Woordenlijst uit te brengen. Het Comité van Ministers vraagt de commissie criteria te formuleren voor de actualisering in 2015, zonder dat de regels worden herzien. Voor de aanvulling met Nederlandse woorden uit Suriname wordt samengewerkt met de Werkgroep Spelling Suriname.
 
In 2010 bezochten per maand gemiddeld 100.000 bezoekers de Woordenlijst op het internet (www.woordenlijst.org) en werd over het hele jaar bijna 13 miljoen keer de spelling van een woord opgezocht.
De Nederlandse Taalunie is een beleidsorganisatie waarin Nederland, Vlaanderen en Suriname samenwerken op het gebied van de Nederlandse taal en letteren en het onderwijs in en van het Nederlands.  (br.hln)



» Reageer (0)
19-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Giovanni Boldini 1842 –1931 was een Italiaans impressionistisch kunstschilder

Giovanni Boldini  1842 –1931 was een Italiaans impressionistisch kunstschilder

Klik op de foto om een filmpje van zijn overige werken te bekijken



Mlle de Gillespie



Giovanni Boldini (Ferrara, 31 december 1842 – Parijs, 12 januari 1931) was een Italiaans impressionistisch kunstschilder, uiteindelijk vooral beroemd geworden als portretschilder.

Boldini stamde uit een bekende familie van kunstschilders en kreeg zijn eerste tekenlessen van zijn vader en zwager. Van 1862 tot 1868 studeerde hij aan de kunstacademie in Florence.





http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Giovanni-Boldini--spring.jpg?t=1308486614
The spring



Hij ontwikkelde een voorliefde voor het impressionisme en het schilderen in de open lucht. Aanvankelijk schilderde hij veel landschappen en genrestuken, waarbij hij op een bijna nerveus-schetsmatige wijze te werk ging.




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Giovanni-Boldini5.jpg?t=1308486559




Allengs schakelde Boldini steeds vaker over op de portretschilderkunst en legde een bijzondere begaafdheid aan de dag voor het vastleggen van de individuele persoonlijkheid van zijn modellen. Via Londen (vanaf 1869) liet Boldini zich uiteindelijk neer in Parijs (1872) en groeide daar uit tot een van de bekendste portretschilders van de Belle Époque, vooral van de rijken uit de stad, beroemdheden en mooie vrouwen.




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Giovanni-Boldini4.jpg?t=1308486547




Hij was een flamboyante en graag geziene gast in de stedelijke 'beau monde', verkeerde in vooraanstaande kunstenaarskringen en was onder andere bevriend met Philip Alexius de László, John Singer Sargent, James McNeill Whistler, Paul César Helleu en Edgar Degas. Tijdens de Exposition Universelle (1889) had hij de leiding over de Italiaanse afdeling en een jaar later werd hij bevorderd in de Légion d'honneur,




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Giovanni_Boldini_The_Summer.jpg?t=1308486535
The summer



In 2010 werd bij de sloop van een woning Boldini's schilderij Portrait de madame de Florian (1901) ontdekt en in september van dat jaar voor een prijs van 1,7 miljoen euro verkocht.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jezus verandert water in wijn

Jezus verandert water in wijn

Klik op de foto om het filmpje te bekijken







» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.82 procent Japanners wil einde gebruik kernenergie

82 procent Japanners wil einde gebruik kernenergie


http://img15.imageshack.us/img15/2599/geenkernenergie.jpg


Meer dan vier vijfde van de Japanners wil dat de overheid afstapt van het gebruik van nucleaire energie, na de kernramp in de centrale van Fukushima die volgde op de aardbeving en de tsunami op 11 maart. Volgens premier Naoto Kan zal nucleaire energie echter een peiler van het energiebeleid van Japan blijven.

Japan, een land dat zo goed als geen natuurlijke grondstoffen heeft, haalt een derde van zijn energie uit kerncentrales. Volgens de studie die vandaag in de 'Tokyo Shimbun' staat, is 82 procent van de Japanse bevolking echter voorstander van de uitstap uit de kernenergie. Slechts 9 procent wil de onmiddellijke stopzetting van alle reactoren; 19 procent meent dat de reactoren geleidelijk aan moeten sluiten.
 
Iets minder dan 54 procent van de respondenten is voor een sluiting van de reactoren, indien het aanbod de vraag kan volgen. Zowat 14 procent stelde de huidige situatie te aanvaarden.
 
Zevenenzestig procent van de 1.853 ondervraagde Japanners wil dat er in Japan geen reactoren meer gebouwd worden. Ten slotte keurt 6 procent het goed dat de regering tegen 2030 veertien nieuwe reactoren zou bouwen. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9 op 10 bouwers vinden duurzaam bouwen te duur


9 op 10 bouwers vinden duurzaam bouwen te duur





Bijna 9 op de 10 bouwers en verbouwers wil wel duurzaam bouwen, maar schuift de plannen opzij door het hoge kostenplaatje. Dat blijkt uit een enquête van technologiefederatie Agoria bij 800 bouwers, verbouwers en architecten. Agoria vraagt meer aandacht voor betaalbaarheid en meer eenduidigheid van almaar strengere energie-vereisten.
 
Zowel de Vlaamse (78%), de Waalse (72%) en de Brusselse (51%) bouwers en verbouwers willen ecologischer bouwen om de energiefactuur te drukken. Daarnaast overwegen vooral de Brusselse (27%) bouwers het milieu als reden om ecologisch te bouwen. Vlamingen (5%) liggen er niet wakker van, schrijft De Zondag.
 
Volgens Agoria ervaren architecten in alle gewesten de toenemende regelgeving rond duurzaam wonen als negatief. De technologiefederatie pleit voor vereenvoudiging. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chris Rea - The Blue Cafe

Chris Rea  - The Blue Cafe

Klik op de foto om hem te beluisteren





Chris Rea '( Christopher Anton) (Middlesbrough (Engeland), 4 maart 1951) is een Britse zanger.

Chris Rea is met zijn krasse zangstem vooral bekend geworden met nummers als Fool (If you think it's over), Josephine en Driving home for Christmas, die nog altijd veel gedraaid worden op de radio.

Verder schreef hij een aantal nummers voor films, en een aantal van zijn bekendere nummers werden gebruikt als themamuziek. Hij speelde zelf in twee films, in 1985 in Willie and the Poor Boys en in 1999 in Parting Shots, waar hij tevens de muziek van deed. Hij schreef en produceerde de film La Passione, die in 1996 verscheen.

In 2005 heeft hij nog 11 nieuwe cd's uitgebracht (130 nummers), een dvd en een boek met schilderingen die hij gemaakt heeft tijdens zijn herstel van een ernstige ziekte rond het jaar 2000. Chris Rea heeft omstreeks 2005 bekend gemaakt dat hij stopt met touren. In 2006 deed hij zijn The Farewell Tour. Tijdens deze tour speelde hij oude klassiekers en nieuwe nummers.

Hoewel zijn gezondheid hem nog steeds parten speelt, maakt Rea in het najaar van 2007 zijn terugkeer naar het podium bekend. In het voorjaar van 2008 heeft hij met een nieuwe band, the Fabulous Hofner Blue Notes, een korte Europese tournee gedaan: "The Return of the Fabulous Hofner Blue Notes". De band speelt een mix van blues en instrumentale nummers, nieuwe songs en klassiekers. De muzikale invloeden gaan van de instrumentele platen uit de jaren 50 tot en met Miles Davis.

Een album van het quintet is verschenen in februari 2008.

In April 2011 is het volgende project van Chris Rea aangekondigd. Dit is het 'Santo Spirito Project' wat zal bestaan uit 2 speelfilms met bijbehorende soundtracks en een apart album op 3 CD's. De datum voor de release is 13 juni 2011.



» Reageer (0)
18-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waar schillen allemaal goed voor zijn

Waar schillen allemaal goed voor zijn


http://img829.imageshack.us/img829/549/schil.jpg


Papaya voor pedicures, een aardappelpeeling om je grijze haren donkerder te maken, een bananenschil die kneuzingen sneller geneest,... Er zijn heel wat groenten- en fruitsoorten die wonderen kunnen doen voor je huid.

Je grootmoeder had dan toch gelijk: een appel per dag houdt de dokter weg, maar alleen als je de schil er niet afdoet. Onderzoekers hebben een chemische stof in appels ontdekt die heel wat in zijn mars heeft. Zo is dit zuur dat voor de glanzige schijn van de appel zorgt, onder andere goed voor de spiergroei en om je cholesterolgehalte en bloedspiegel onder controle te houden.

Perziken
De pluizige schil van een perzik bevat een flinke dosis vitamine A, die de huid revitaliseert en hydrateert. Door het eten van de schil, geef je jouw immuunsysteem een flinke boost, verwijder je gifstoffen uit je lichaam en blijft je huid gezond. Maar dat is niet alles: een perzikschil biedt je ogen bescherming tegen de ontwikkeling van staar en verklaagt de risico's op kanker, hartaandoeningen en artritis.

Lust je geen perziken? Dan kan je de vrucht ook gewoon voor een gezichtsscrub gebruiken. Doe een beetje suiker op de binnenkant van de schil en scrubben maar!

Citroenen & limoenen
Citroenen en limoenen bevatten allebei citroenzuur, dat uiterst geschikt is voor het polijsten van brons, koper en andere non-ferro metalen.

Meng het sap met een beetje natriumbicarbonaat voor een beter resultaat.

Je kan natuurlijk ook stukjes van de schil aan een cocktail toevoegen om het geheel wat meer smaak te geven.

Als je citroen- en limoenschil toevoegt aan olijfolie, dan krijg je niet alleen een betere smaak, maar zorg je er tegelijkertijd ook voor dat de olie niet te snel oud wordt.

Heb je last van vieze geurtjes in de microgolfoven? Meng dan wat citroensap met dezelfde hoeveelheid water, daarna doe het sopje in een kom en laat het tien minuten in de magnetron opwarmen.

Sinaasappels
De schil zit vol antioxidanten die het cholesterolgehalte aanzienlijk verlagen. De antioxidanten in de schil zijn volgens een Amerikaanse studie zelf twintig keer sterker dan die in het vruchtensap.

Maak je tussendoortjes net dat tikkeltje gezonder door de schil aan taarten, gebakjes en muffins toe te voegen. Zin in een gezond sapje? Stop dan een ongeschilde sinaasappel in de blender.

Bananen
Gebruik de binnenkant van de bananenschil om de bladeren van je huisplanten een mooie glans te geven. De schil doet daarnaast ook dienst als een natuurlijk pesticide, maar ook als meststof.

Zien jouw schoenen er uit alsof ze hun beste tijd hebben gehad? Poets ze dan eerst op met de schil en veeg daarna de restjes van de banaan weg met een proper doekje. In slechts een paar minuten tijd zullen je schoenen opnieuw blinken.

Bananenschil bevat potassium en antioxidanten die de huid zacht maakt en ervoor zorgt dat een wonde of blauwe plek sneller en beter geneest. Leg de schil op een blauwe plek en je zal zien dat de bloeduitstorting sneller zal wegtrekken.

Ben je gebeten door een vervelende mug? Wrijf de schil dan op de beet, het zal de jeuk aanzienlijk verminderen.

Wist je dat je de schil zelfs kan eten? Maar dan moet je hem wel eerst koken, ofwel in de blender stoppen. Kook de schil tien minuten, laat het water vervolgens eventjes afkoelen om het sap daarna op te drinken.

Taiwanese onderzoekers hebben ontdekt dat een bananenschil zelfs helpt om depressies te overwinnen. Dat komt doordat de schil een hoog serotoninegehalte bevat, een stof waar je blij van wordt.

Daarnaast is de schil ook goed voor je ogen, omdat het antioxidanten bevat die je ogen beschermen tegen sterke uv-stralen, de voornaamste oorzaak van staar.

Papaya
Op zoek naar een supersnelle zomerpedicure? Wrijf de schil en de pulp van papaya dan op jouw voetzolen, je huid zal onmiddellijk zachter aanvoelen. Papaya is rijk aan vitamine A en papaïne, die dode huidcellen verwijdert.

De schil is bovendien ook uiterst geschikt voor een exfoliërend gezichtsmasker. Wrijf het over je gezicht en laat het maskertje vijf minuten inwerken. Laat het niet te lang intrekken, want hier droogt je huid van uit.

Kiwi's
De harige huid van een kiwi smaakt dan wel vies, toch is het zonde om het zomaar weg te gooien. Het bevat tot drie keer meer antioxidanten dan het vruchtvlees en zou de risico's op kanker verlagen.

De huid bestrijdt ook Staphylococcus en E-coli, die voedselvergiftiging veroorzaken. Krijg je de harige huid niet rauw binnen, mix het dan met andere fruitsoorten en maak er een smootie van.

Aardappel
Een aardappelschil is goed voor 50 procent van de dagelijkse hoeveelheid van vezels, kalium, ijzer, zink en vitamine C.

Wist je dat aardappelen ook goed zijn voor je haar? Je krijgt er zelfs je grijze haren op een natuurlijke manier mee weg. Kook de aardappelschil een half uurtje in kokend water en laat het vervolgens afkoelen. Gebruik het water als conditioner voor je haar. Je zal zien dat je grijze haren donkerder zijn geworden, wat je meteen een kappersbezoek bespaart.

Peren
De schil van een peer barst niet alleen van vezels, maar er zitten ook veel meer vitaminen en voedingsstoffen in dan in het vruchtvlees. Volgens onderzoekers zou de schil antioxidanten bevatten die het risico op kanker verlagen.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amerikaanse zonnecentrale moeten evenveel energie leveren als kerncentrale

Amerikaanse zonnecentrale moeten evenveel energie leveren als kerncentrale


http://img844.imageshack.us/img844/3448/presidentobama.jpg
President Obama wil dat in 2035 80 procent van de stroom uit hernieuwbare bronnen komt. 


In de Amerikaanse staat Californië is de eerste spade de grond ingegaan voor 's werelds grootste energiecentrale op zonne energie. De installatie moet evenveel stroom opleveren als een kerncentrale.

Het project in de woestijn bij Blythe, 350 kilometer ten oosten van Los Angeles, moet in 2013 bijna 1.000 Megawatt aan stroom gaan leveren: genoeg voor 300.000 tot 750.000 huishoudens.

De centrale krijgt enorme paraboolspiegels om het zonnelicht te bundelen. De installatie is een initiatief van de Duitse firma Solar Millennium en kost circa 3 miljard euro.

De bouw is een grote stap in het Amerikaanse voornemen te komen tot meer hernieuwbare energie en een stabielere economie, zegt de minister Ken Salazar van Binnenlandse Zaken. President Barack Obama heeft gezegd dat in 2035 80 procent van de Amerikaanse stroom uit hernieuwbare bronnen moet komen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grote tentoonstelling rond Magritte in Liverpool

Grote tentoonstelling rond Magritte in Liverpool

Het schilderij 'Olympia' werd in september 2009 nog gestolen in Brussel


Tate Liverpool, een vestiging van de Tate Gallery, huisvest van 24 juni tot 16 oktober een uitgebreide tentoonstelling over surrealist René Magritte.

De expositie 'The Pleasure Principle' brengt werken samen van de jaren twintig tot 1967. Het gaat om een honderdtal schilderijen, foto's, filmproducties en wat commerciële werken.
 
De tentoonstelling in Liverpool is tijdens de zomermaanden alle dagen open voor het publiek van 10.00 tot 17.50 uur. Meer informatie is te vinden via +44.151.702.74.00 of www.tate.org.uk/liverpool. De toegang is gratis. (br.hln - foto afp)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1,5 miljoen Britse kinderen kennen extreme armoede

"1,5 miljoen Britse kinderen kennen extreme armoede"


http://img13.imageshack.us/img13/9124/londen.jpg
Volgens de organisatie gaat het om 290.000 kinderen in Londen. 


In het Verenigd Koninkrijk leven steeds meer kinderen in extreme armoede, meldt SkyNews op gezag van de liefdadigheidsorganisatie Save the Children.

Volgens de organisatie gaat het om 1,6 miljoen Britse kinderen, van wie 290.000 in de hoofdstad Londen.
 
Oorzaak is de stijgende levensduurte zoals de prijzen voor energie, olie en voedsel, en het trage economisch herstel. Duizenden gezinnen hebben het zelfs moeilijk om de basisbehoeften te betalen.
 
Vorig jaar hebben in het Verenigd Koninkrijk meer dan 61.000 mensen aangeklopt bij de voedselbanken, aldus Sky. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De gewone man las de Bijbel al de in middeleeuwen

De gewone man las de Bijbel al de in middeleeuwen


http://img683.imageshack.us/img683/5708/oudebijbel.jpg


Al in de middeleeuwen had zowel de elite als de gewone man een bijbel in de eigen taal in huis. Dat blijkt uit onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen, meldt Trouw.

Het onderzoek stelt het bekende beeld bij dat arbeiders, zoals de timmerman en de kleermaker, pas sinds de Reformatie uit de Bijbel lezen.
 
Het gebruik van bijbelvertalingen is dus geen protestantse uitvinding, zoals de protestanten onder leiding van hervormer Maarten Luther hebben willen doen geloven.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Studentenkot een derde duurder in vijf jaar tijd

Studentenkot een derde duurder in vijf jaar tijd


http://img27.imageshack.us/img27/2707/studentenkot.jpg



De afgelopen vijf jaar zijn studentenkoten in Vlaanderen bijna een derde duurder geworden. In Vlaamse studentensteden betaal je volgend academiejaar voor een studentenkamer bijna tweehonderd euro meer dan vorig jaar. Dat schrijft Het Nieuwsblad.
 
Studenten, of hun ouders, moeten volgend academiejaar rekenen op een maandelijkse huurprijs van iets minder dan 270 euro. Daarvoor krijg je een kamer zonder extra comfort zoals douche of toilet, maar vaak wel met alle kosten inbegrepen. Vorig jaar betaalde je voor zo'n kamer nog 252 euro, vijf jaar geleden iets meer dan 200 euro. In vijf jaar tijd zijn studentenkamers dertig procent duurder geworden. Oorzaken van die stijging zijn de gestegen energiekosten, meer luxe en meer studenten in het hoger onderwijs.(br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Snurkers beroven partner van 23 dagen slaap

Snurkers beroven partner van 23 dagen slaap


http://img21.imageshack.us/img21/300/snurken.jpg


Snurken is nefast voor de eigen nachtrust, maar ook voor die van de partner. Per nacht verliezen we anderhalf uur slaap, goed voor 574 slapeloze uren per jaar of 23 dagen per jaar. Vrouwen (41 procent) worden veel vaker wakker gehouden dan mannen (24 procent).


Voor vier op tien vrouwen is slapen naar hun snurkende man zo onmogelijk geworden dat ze zelf verhuizen naar een logeerkamer of de zetel om een ongestoorde nachtrust te hebben. Eén op negen koppels probeert zelfs nooit meer samen te slapen door het gesnurk van de partner.


Snurken is niet alleen vervelend, het brengt ook heel wat gezondheidsrisico's met zich mee. Zo hebben luide snurkers meer kans op slaapapneu, een slaapaandoening waarbij de spieren in de keel zodanig ontspannen waardoor de ademhaling stopt. Slaapapneu en snurken komen vaker voor bij hevige drinkers en zwaarlijvingen. Minder alcohol drinken en diëten kunnen de symptomen dus aanzienlijk verminderen.


Officiële cijfers suggereren dat respectievelijk twee en vier procent van vrouwen en mannen op middelbare leeftijd snurkt. "Maar als we zien dat vier op tien mensen naar een logeerkamer verhuizen, veronderstellen we dat het percentage van snurkers veel hoger ligt", besluit Dame Helena Shovelton van de British Lung Foundation  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.W.A.S.P. - Forever Free

W.A.S.P. - Forever Free

Klik op de foto om hun te beluisteren






W.A.S.P. (We Are Sexual Perverts) is een Amerikaanse heavy metal groep gevormd in 1982. Ze werden vooral bekend door hun leadzanger Blackie Lawless die bekend stond voor zijn choquerende acts tijdens live-optredens en hun choquerende teksten.

De band werd opgericht in Los Angeles in 1982 door Blackie Lawless, Chris Holmes, Randy Piper en Tony Richards. In 1984 namen ze hun eerste album op. Dit album verkocht vrij goed, maar het nummer "Animal (Fuck Like A Beast)" kon niet op het album gezet worden. De single werd voor de uitgave van hun debuut uit alle platenwinkels verbannen. In 1985 zette Blackie Lawless Tony Richards uit de band en liet hem vervangen door Steve Riley. In 1985 namen ze het album "The Last Command" op. Na de opname van The Last Command verliet Randy Piper de band en veranderde W.A.S.P. van instrumenten. Blackie Lawless verving Randy Piper op gitaar, Chris Holmes bleef leadgitaar spelen, Johnny Rod werd de bassist en Steve Riley bleef drummen. Na deze periode nam W.A.S.P. nog enkele albums op en bleef de line-up veranderen.



» Reageer (0)
17-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Babyzeehondje Luna geboren in Hoei

Babyzeehondje Luna geboren in Hoei


http://img585.imageshack.us/img585/9079/babyzeehondjeluna.jpg



In het recreatie- en dierenpark van Mont Mosan in Hoei is woensdagavond een babyzeehond, Luna, geboren. Dat heeft Jean-Marc Vanberg, directeur van het park, meegedeeld. "We wachten altijd 24 uur vooraleer we de geboorte bekendmaken. We willen zeker zijn dat de boreling levensvatbaar is. Hier is alles goed verlopen, de komende uren verwachten we zelfs een tweede geboorte", aldus Vanberg. (br.hln)
Op de website van Mont Mosan een filmpje.




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!