Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




22-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mannen opgelet, we weten wanneer jullie selectief doof zijn

Mannen opgelet, we weten wanneer jullie 'selectief doof' zijn


http://img8.imageshack.us/img8/6219/slechteoren.jpg


Selectieve doofheid kan veel mannen helpen om huishoudelijke taakjes te ontlopen. Het slechte nieuws is wel dat hun partner weet wanneer ze dit trucje toepassen, dat blijkt uit Britse cijfers.

Drie kwart van de Britten gelooft dat hun partner enkel luistert naar wat ze willen horen. Meer dan de helft zegt dat de tactiek van het negeren van een vraag de voornaamste oorzaak is van ruzies. 83 procent meent dat hun partner volledige controle heeft over zijn gehoor en dat ze kunnen kiezen wat ze wel en niet opnemen.

Velen testen hun geliefde door te vragen te herhalen wat ze net hebben gezegd om te ontdekken of ze wel echt luisterden. Zeventig procent van de vrouwen geeft toe deze tactiek toe te passen aangezien ze geloven dat mannen simpelweg doen alsof ze iets niet gehoord hebben. De meeste zeggen dat dit probleem verergert met het ouder worden, slechts een derde meent dat dit een symptoom van gehoorverlies is.

Toch zegt de Britse drogisterijketen Boots, die het onderzoek liet uitvoeren, dat dit vaak fout is. Het laten uitvoeren van een echte gehoortest kan wonderen verrichten voor een koppel. Velen zeggen dat dit hun relatie verbeterde, partners voerden hierdoor opnieuw meer gesprekken en hadden minder ruzies. Audioloog Karen Shepherd: "Soms luisteren we niet om ons op iets anders te concentreren, maar als dit regelmatig gebeurt, kan een slecht gehoor de oorzaak zijn. Een eenvoudige gehoortest is een makkelijke manier om dit te ontdekken en kan helpen deze frustratie te stoppen."

Moest je man toch geen gehoorprobleem lijken te hebben, geven we enkele tips om de kans te vergroten dat hij doet wat je vraagt:

- Vraag op een respect- en liefdevolle manier naar wat je wil. Zorg dat je duidelijk stelt wat je wil of nodig hebt. Vermijd kritiek of een oordeel als "Je bent lui", dit zal hem enkel boos of beschaamd maken, wat de kans niet verhoogt dat hij zal helpen.

- Stel de taak als een probleem voor waarbij je zijn hulp nodig hebt.

- Ook al deed jij een verzoek, laat plaats voor nieuwe ideeën en een open conversatie over huishoudelijk werk. Blijf kalm, wees open en luister naar hem, ook al ben je het niet eens met hem.

- Wees niet betuttelend of geef geen kritiek op zijn slechte kantjes. Bouw verder op alle geweldige dingen die hij wel doet, in plaats van aan te halen wat je partner allemaal niet doet.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bibliotheek krijgt plantenboek na 122 jaar terug

Bibliotheek krijgt plantenboek na 122 jaar terug


http://img851.imageshack.us/img851/1592/plantenboek.jpg


Een Australische bibliotheek heeft sinds kort weer de beschikking over een bijzonder exemplaar van het boek Insectivorous Plants, dat op 30 januari 1889 was uitgeleend en nooit teruggebracht. De boete was opgelopen tot ongeveer 35.000 Australische dollar (ruim 22.000 euro) toen het boek onlangs alsnog werd teruggebracht.

"Ik had wel eens gehoord van boeken die na 50 jaar werden teruggebracht'', zegt een woordvoerster van de bibliotheek in Camden. "Maar ik heb nog nooit gehoord van boeken die honderd jaar kwijt waren."

De zegsvrouw liet weten dat Ron Hyne, die het boek een halve eeuw in zijn bezit had voordat hij het overhandigde aan de Universiteit van Sydney, de boete niet hoeft te betalen.

Hyne zei niet te hebben geweten dat het boek eigenlijk eigendom was van de bibliotheek. Bij de universiteit werd het bibliotheekstempel ontdekt, waarop het boek werd teruggebracht.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heart - All I Wanna Do Is Make Love To You

Heart - All I Wanna Do Is Make Love To You

Klik op de foto om ze te beluisteren






Heart is een Amerikaanse rockband, gevormd medio jaren 70 in Seattle, rond de zussen Wilson, met Nancy Wilson op gitaar en zang, en Ann als leadvocalist.

De basis voor de groep werd gelegd in het clubcircuit van Seattle en Vancouver. Heart is in tegenstelling tot wat veel gedacht wordt geen Canadese band. Omdat Mike Fisher (broer van Roger en roadmanager in de jaren zeventig) de dienstplicht wilde ontduiken, verkaste de band in haar geheel naar het nabijgelegen Vancouver in Canada begin jaren 70.

De carrière van de band valt uiteen in twee duidelijk te onderscheiden delen, de jaren zeventig en de jaren 80/90, met daartussen een overgang die gepaard gaat met het wegtrekken van drie muzikanten. De altijd al prominent aanwezige Wilson-zussen blijven de spilfiguren, ook bij latere samenstellingen van de band.

De groep mixt op een vrij eigenzinnige manier melodieuze rock met folkinvloeden. "Crazy on You", Hearts grootste hit (uit 1977) in Nederland en België (hoogste Top 40-notering: No 2), toont de krachtige maar gecontroleerde zang van Ann Wilson. Andere bekende "hardrock"-songs uit deze periode zijn "Magic Man" en "Barracuda". Nummers als "Dreamboat Annie", "Lighter Touch" en "Dog & Butterfly" tonen een zachtere kant.

In de jaren na 1978 scoorde de band enkel in de VS en Canada. Medio jaren 1980 scoorde Heart opnieuw, ook in Europa, na een organisatorische ommezwaai. "Passion Works" in 1983 was de eerste lp in de nieuwe samenstelling, als eerste lp na de breuk met de originele bezetting - gitarist, bassist en drummer van de originele line-up hadden de groep toen verlaten - evenwel weinig succesvol. Alleen Howard Leese bleef, dit keer ook als leadgitarist, onderdeel van de Wilson-brigade. Mark Andes, de nieuwe bassist en drummer Denni Carmassi (onder andere ex-Gamma en Montrose) completeerden de band, die pas met het uitbrengen van de lp's "Heart", "Bad Animals" en "Brigade" weer succes kreeg in Europa, getuige de tournees van 1988 en 1990, waarbij ook Ahoy Rotterdam werd aangedaan. Heart rook eerst voorzichtig aan de charts met "What About Love" (1985), maar sloeg pas weer echt toe met "These Dreams" (1985), "Alone" (1987) en "All I Wanna Do is Make Love to You" (1990). "These Dreams" bereikte in Amerika de nummer 1-positie en "Alone" eveneens.

In de jaren 90 zijn Ann & Nancy Wilson sleutelfiguren in de Seattlescene als eigenaren van de Bad Animals-studio waar bands zoals R.E.M., Pearl Jam, Soundgarden en Alice In Chains muziek opnemen. Zo zingt Ann bijvoorbeeld mee op de ep "SAP" van Alice in Chains.

Na de cd "Desire Walks On" in 1993 verschijnen er nog vele compilatie-albums, waaronder het akoestische "The Road Home" (1995), maar zonder veel succes.

Ann & Nancy Wilson formeerden met jeugdvriendin Sue Ennis en vrienden Frank Cox en Ben Smith de gelegenheidsband "The Lovemongers" en keerden daarmee terug naar hun folk-roots. Na enkele cd's met de Lovemongers pakten de zussen de draad met Heart weer op in 2004. Het eerste echte studio-album, geproduceerd door Nancy Wilson in samenwerking met Craig Bartock, na de Lovemongers-periode is Jupiters Darling in 2004. Deze cd kreeg in Europa weinig aandacht ondanks de Europese tournee die de groep onderneemt. Ze spelen een overtuigende set (met Mike Inez van Alice in Chains op bas) op het Arrow Rock Festival op 13 juni 2004 in Lichtenvoorde.

Anno 2007 tourde Heart nog steeds met succes in Amerika. Nancy maakt tegenwoordig voornamelijk filmmuziek voor de films van echtgenoot Cameron Crowe, die bijvoorbeeld Singles (over de Seattle-scene) maakte (let ook op de soundtrack van deze film), een Oscar won voor het script van Almost Famous (na te zijn genomineerd in dezelfde categorie voor Jerry Maguire) en van Ann Wilson wordt op 11 september 2007 een nieuwe solo-cd getiteld "Hope & Glory" (Rounder Records) uitgebracht, met gasten zoals Elton John, k.d. lang en Wynonna Judd.

Huidige samenstelling van Heart: Ann Wilson, Nancy Wilson, Craig Bartock, Debbie Shair, Ben Smith en Ric Markmann.

Op 30 augustus 2010 verscheen het nieuwe album Red Velvet Car. Een Europese tournee wordt in 2011 verwacht.




» Reageer (0)
21-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mooiste reis ter wereld

Langste tv-programma ooit met "mooiste reis ter wereld" langs Noorse fjorden is succes



Het langste tv-programma ooit, uitgezonden door de Noorse openbare omroep NRK, is immens populair. Gedurende 134 uur, dat is vijf dagen en een half, kan de kijker sinds donderdag non-stop de 2.500 kilometer lange reis van een cruiseschip op de voet volgen. Meer dan 2,5 miljoen Noren volgden het voorbije weekend het programma.

Het schip MS Nord-Norge vertrok donderdag in Bergen voor een reis langs de Noorse fjorden naar het noorden van het land. Volgens diverse bronnen gaat het om een van de mooiste reizen ter wereld. Elf camera's registreren de reis van meer dan 8.000 minuten.
 
Meer dan 2,5 miljoen Noren, meer dan de helft van het Scandinavische land, keken dit weekend naar de lange reis. Het programma scoort ook op internet, waar duizenden mensen de reis via een livestream volgen. Het merendeel van de mensen die de reis op internet volgen, zijn Noren. Maar ook Denen, Amerikanen, Duitsers en Britten stemmen op het internet af.
 
Het schip bereikt normaal woensdagochtend zijn bestemming, Kirkenes, een dorpje aan de Russisch-Noorse grens, in een gebied waar de zon nooit ondergaat tijdens de zomer. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. een citroenkiwismoothie

 Een citroenkiwismoothie


http://img718.imageshack.us/img718/6566/citroenkiwismoothie.jpg


Het is zomer, en dat betekent hoogdagen voor fruit- en groenteliefhebbers. Een van de gemakkelijkste manieren om meer fruit en groenten in je dagelijkse voeding te verwerken is via een 'smoothie'. In al zijn soorten en vormen is een smoothie simpelweg een mix van verschillende fruit en/of groenten, al dan niet aangevuld met yoghurt, room, melk, granen of zoetstoffen.

Een hete zomerdag vraagt om een verfrissend drankje. Negeer de cola en de nood aan ijsjes, en maak jezelf deze heerlijke verfrissende citroenkiwismoothie.


Ingrediënten:

2 kopjes druiven
Een halve citroen (gepeld)
Een halve kiwi (gepeld)
3 kopjes ijs

En blenden maar!

TIP: wie het te zuur vindt, kan spelen met de verhouding tussen druiven en citroensap. Vermijd suiker want zo vermijd je ook calorieën!



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pinguïn uit Antarctica wandelt over strand in Nieuw-Zeeland

Pinguïn uit Antarctica wandelt over strand in Nieuw-Zeeland


http://img815.imageshack.us/img815/8054/keizerpinguin.jpg


Een strand in Nieuw-Zeeland heeft het bezoek gekregen van een keizerspinguïn. Het dier was wel heel ver van huis, aangezien het normaal op Antarctica leeft.

Keizerspinguïns brengen hun hele leven door op Antarctica en komen zelden aan land in de buurt van mensen. Het is dan ook al 44 jaar geleden sinds Nieuw-Zeeland voor het laatst een wilde pinguïn mocht verwelkomen. Volgens specialisten zou het dier ongeveer tien maanden oud zijn. Vermoedelijk is de pinguïn maanden geleden het water ingedoken op zoek naar voedsel, waarna hij verloren zwom.

De pinguïn verkeert in goede gezondheid, maar zal de weg naar het zuiden moeten terugvinden om te overleven. Het dier werd gisteren ontdekt door een verbaasde strandwandelaar. Omwonenden krijgen de raad de pinguïn voldoende bewegingsruimte te geven en hun honden niet op het strand los te laten. (br.hln - foto ap)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duurste penthouse verkocht in Monaco: 240 miljoen euro

Duurste penthouse verkocht in Monaco: 240 miljoen euro


http://img17.imageshack.us/img17/2568/monacoz.jpg


De straat met de hoogste prijs voor residentieel vastgoed in Europa ligt in Monaco, waar vorig jaar aan de Avenue d'Ostende een penthouse met zicht op de jachthaven voor een recordbedrag van 240 miljoen euro, of 148.000 euro per vierkante meter, werd verkocht aan een investeerder uit het Midden-Oosten. Dat zegt immobiliënmakelaar Engel & Völkers, dat een top 15 samenstelde van de locaties waar in 2010 de duurste Europese privé-eigendommen zijn verkocht.

Op de tweede plaats staat het Italiaanse eiland Sardinië, waar aan de baai van Romazzino voor een privé-eigendom 100.000 euro per m² werd betaald. Londen volgt op de derde plaats met Knightsbridge, in het stadsdeel Kensington, niet ver van het bekende warenhuis Harrods, waar 76.000 euro per m² werd gerekend.
 
Frankrijk neemt de volgende drie plaatsen op de lijst in, met Saint-Jean-Cap Ferrat (71.000 euro per m²) en Cannes (50.000 euro per m²) aan de Côte d'Azure en Parijs met de Avenue Montaigne (50.000 eur per m²), vlakbij de Champs Elysées.
 
Mallorca sluit de lijst op de 15de plaats af met Cap de Formentor, het noordelijkste punt van het eiland, waar kopers tot 12.200 euro betalen per vierkante meter.
 
Door de blijvende hoge vraag naar ultra-exclusief residentieel vastgoed wereldwijd verwacht Engel & Völkers, een van oorsprong Duitse makelaarsgroep met kantoren in 38 landen, dat de prijzen in dit topsegment in de toekomst nog verder zullen stijgen.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Abonnement cultureel centrum populairder dan ooit

Abonnement cultureel centrum populairder dan ooit




Een abonnement voor het plaatselijke cultuurcentrum is populairder dan ooit, en de start van de verkoop leidt overal in Vlaanderen tot een volkstoeloop. "De centra floreren dankzij comedy en bekende gezichten", stelt het Agentschap Sociaal-Cultureel Werk.

Vorig weekend vormden zich onder meer in Eeklo, Herentals en Mechelen drie tot vier uur voor de start van de verkoop lange rijen aan de lokale cultuurtempels. Ook de Zomer van Antwerpen brak dit weekend records. Zaterdagochtend om 5 uur stonden er al mensen aan te schuiven aan het stadhuis. Resultaat: 20 procent meer verkochte tickets dan vorig jaar.
 
In 2006 trokken 2.407.406 mensen naar in totaal 10.327 podiumactiviteiten. In 2009 waren dat al 2.619.150 kijkers (+9 procent) voor 11.717 activiteiten (+13,5 procent). "Vorig jaar is dat aantal nog gestegen", weet Andy Vandervoort van het Agentschap Sociaal-Cultureel Werk.

De centra surfen onder meer mee op de golf van het succes van comedy. "Dankzij de tv-aandacht die de stand-upcomedians krijgen, is dat een echte hype. Als mensen die mannen dan in hun buurt live aan het werk kunnen zien, zijn ze enthousiast. Die namen zijn een echte publiekstrekker."
 
Toch maakt amusement maar 8 procent uit van het totaalaanbod. "De abonnementen zorgen ervoor dat het publiek ook naar de minder evidente voorstellingen trekt."
 
De centra blijven ook een belangrijke pijler in het gemeenschapsleven. "De ene dag ga je er kijken naar een voorstelling van de muziekschool van je zoon, de andere dag speelt er een film of ga je naar een topvoorstelling." (br.hln - foto belga)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maak kennis met de breakdance-gorilla

Maak kennis met de breakdance-gorilla

Klik op de foto om het filmpje te bekijken






Maak kennis met de negenjarige gorilla, Zola. Hij verblijft momenteel in de zoo van Calgary waar hij het erg naar zijn zin heeft. Zeker als er wat plenswater aan te pas komt, dan danst hij er lustig op los . Zola staat intussen dan ook in Canada bekend als de breakdance-gorilla. Speel het filmpje af en u begrijpt meteen waarom.

Zola kwam twee jaar geleden samen met drie andere jonge gorilla's over van de Bronx Zoo in New York naar de dierentuin van Calgary. De Western Lowland gorilla's zijn een erg bedreigde diersoort, ook al hebben ze in het wild nog een van de grootste populaties van alle aapsoorten. Zij zijn hoofdzakelijk door de mens bedreigd zoals zoveel andere dieren.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eurythmics - Sweet Dreams

Eurythmics - Sweet Dreams

Klik op de foto om ze te beluisteren






Eurythmics (vaak maar onterecht The Eurythmics genoemd) is een in de jaren 80 zeer succesvol Brits synthpopduo bestaande uit Annie Lennox en Dave Stewart.

Lennox (een student aan de Royal Academy of Music in Londen) en Stewart ontmoetten elkaar aan het eind van de jaren zeventig. Al snel kregen ze een verhouding en richtten ze de groep The Catch op, samen met Pete Coombes. In 1979 werd The Catch omgedoopt tot The Tourists. De groep scoorde enkele hits in Groot-Brittannië, waaronder een cover van Dusty Springfields I Only Want to Be With You. Slechte kritieken en spanningen binnen de groep leidden tot een split van de Tourists in 1980.

In 1980 ging de relatie tussen Stewart en Lennox over, maar ze besloten als muzikaal duo verder te gaan onder de naam 'Eurythmics'. Hun debuutalbum In the garden uit 1981 werd door critici goed ontvangen, maar verkocht slecht.

In 1983 kwam het tweede album uit, Sweet Dreams (Are Made of This). De titelsong werd een nummer 1-hit in onder meer de Verenigde Staten en geldt vandaag nog steeds als een klassieker, nog veelvuldig gedraaid en vele malen gecoverd en geremixt. Dave Stewart bekende later dat hij de bekende baslijn in dit lied per ongeluk ontdekte toen hij een ander lied probeerde achterstevoren te spelen. Annie Lennox verscheen op de cover van het Rolling Stone magazine. Nog in datzelfde jaar kwam het album Touch uit. Wederom scoorde de band top 10-hits, met Who's That Girl, Right By Your Side en Here Comes The Rain Again. Melody Maker en NME riepen beide albums uit tot een van de beste van 1983.

In 1990 besloten Lennox en Stewart enige tijd uit elkaar te gaan na jarenlang intensief te hebben samengewerkt. Annie Lennox kreeg kinderen en legde zich toe op een succesvolle solocarrière. Dave Stewart ging vooral produceren voor anderen. Zijn soloalbums flopten. Tussen 1990 en 1997 hadden Lennox en Stewart vrijwel geen contact, tot ze elkaar in 1998 weer ontmoetten op de begrafenis van een gemeenschappelijke vriend.

In 1999 verscheen Peace, het eerste reguliere album van Eurythmics sinds 1989. In enkele landen in Europa wordt dit album een succes. Het album bevat de inmiddels klassieke single ´I Saved The World Today´.

In 2005 kwam het Ultimate Collection album uit, met daarop twee nieuwe nummers: I've got a life en Was it just another love affair?. Het album is nauwelijks een toevoeging op het Greatest Hits-album uit 1991. Tegelijkertijd verschijnen alle Eurythmics-albums opnieuw met daarop extra nummers zoals B-kantjes en 12"-versies van singles.

Anno 2009 was de 80's-revival in de muziek in volle gang en werd Eurythmics door veel artiesten (o.a. La Roux, Justin Timberlake, Goldfrapp) als een belangrijke inspiratiebron gezien.

Op 19 mei 2011 heeft Ruben Block van Triggerfinger een cover opgevoerd van Sweet Dreams (Are Made of This) bij De Wereld Draait Door.



» Reageer (0)
20-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Natuurfotograaf verschalkt stelende vos met ei

 Natuurfotograaf verschalkt stelende vos met ei


http://img43.imageshack.us/img43/1755/stelendevos.jpg


De Duitse natuurfotograaf Horst Jegen was het beu dat het eten van zijn katten steeds verdween, en ontdekte dat een vos ermee aan de haal ging.

Hij merkte dat het dier elke dag langskwam in zijn tuin, en dokterde een ingenieus systeem uit om een foto te maken van de indringer.

Jegen legde een ei in een holle boomstam, en legde daar een knop onder. Die knop vervond hij vervolgens met zijn fototoestel, dat enkele prachtige kiekjes kon schieten van de vos.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Giervalken leven lange tijd op ijsschotsen in zee

Giervalken leven lange tijd op ijsschotsen in zee


http://img148.imageshack.us/img148/8637/giervalk.jpg


De grootste valkensoort ter wereld blijkt lange periodes aan een stuk op zee te leven. De giervalk rust in de winterperiode uit op ijsschotsen op de noordpool, en leeft van andere zeevogels, zoals meeuwen en zeekoeten. Dat ontdekten ornitologen nadat zij 48 giervalken hadden voorzien van zendertjes, meldt de BBC.

Het is voor het eerst dat wordt ontdekt dat een valkensoort langere tijd op zee leeft. Tot nog toe werd aangenomen dat valken altijd land als uitvalsbasis gebruiken.

"Er zijn giervalken op ijsbergen gezien, maar daarvan werd altijd aangenomen dat zij zich alleen maar op de oceaan bevonden om te jagen en daarna weer terugvlogen naar het vasteland'', zegt vogelkenner Kurt Burnham van de Britse universiteit van Oxford.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gesneuvelde Britse marinier laat 115.000 euro na aan 32 maten om in Vegas te feesten

Gesneuvelde Britse marinier laat 115.000 euro na aan 32 maten om in Vegas te feesten


Het 40 Commando waar David Hart deel van uitmaakte.


De Britse marinier David Hart (23) kwam vorig jaar om in Afghanistan door een bom van de taliban. In zijn testament liet hij 115.000 euro na aan 32 vrienden waarmee ze op vakantie naar Las Vegas mochten gaan om er te feesten op zijn nagedachtenis. Dat verhaal brengt The Sun.

David Hart sloot voor hij naar Afghanistan afreisde in Engeland een levensverzekering af voor zo'n 285.000 euro. In zijn wilsbeschikking liet hij weten dat daarvan 115.000 euro gereserveerd moest worden voor zijn 32 maten en hun partners om in Las Vegas zijn dood te herdenken met een feestje.


Een jaar na zijn overlijden gaan die vrienden dat ook echt doen. "Hij hield ervan met zijn makkers weg te gaan, dat waren altijd de beste twee weken van het jaar", zegt kameraad Andy Hare (25). "Het waren vakanties 'met de kerels' en het waren fantastische tijden." David Hart droeg zijn vrienden in zijn begeleidende tekst ook op al het geld op te maken en zich te amuseren in Las Vegas. "Wat een kerel!", besluit Hare in The Sun.


Hart liet ook nog een grote som na aan zijn familie en verder 57.000 euro aan zijn favoriete goede doel voor gewonde mariniers. De twintiger was zot van voetbal en woonde nog bij zijn ouders Chris (60) en Dilys (54) in Poppleton bij York toen hij in 2009 bij het leger ging. Hij werd ingelijfd bij het 40 Commando dat in Afghanistan opereert. Hij wordt er herinnerd als de "perfecte marinier".


Zijn vader Chris en zijn zus Sarah zullen samen met Davids vrienden 275 km fietsen om geld in te zamelen voor het Royal Marines Charitable Trust Fund. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het gebroken oor van Kuifje haalt 17.400 euro op veiling

'Het gebroken oor' van Kuifje haalt 17.400 euro op veiling


http://img52.imageshack.us/img52/6049/hetgebrokenoor.jpg


Een eerste uitgave in kleur van 'Het gebroken oor' uit de Kuifje-reeks is gisteren tijdens een veiling in Brussel verkocht voor 17.400 euro. Dat meldt het gespecialiseerde veilinghuis 'Banque Dessinée'. De origine kleurenuitgave, in het Frans, uit 1943 werd geschat op 8.000 à 10.000 euro.
 
Een 'Kuifje in het land van de Sovjets', in zwart-wit uit 1930 en gesigneerd door Hergé, ging onder de hamer voor 15.000 euro. Een originele uitgave uit 1943 van 'Het zwarte eiland', geschat op 7.000 à 8.000 euro, werd geveild voor 12.000 euro. (br.hln - foto afp)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Motorrijders mogen nog laatste zomer met korte mouwen rondrijden

Motorrijders mogen nog laatste zomer met korte mouwen rondrijden


http://img3.imageshack.us/img3/6032/motorrijder.jpg



Motorrijders gaan hun laatste zomer in zonder verplichte jas met lange mouwen en dito broek. Het koninklijk besluit van staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe met strengere kledingvoorschriften is in het Staatsblad verschenen, maar treedt pas op 1 september in werking. Het nieuwe kb verlaagt voorts de leeftijdsgrens voor kinderen op de motor naar 8 jaar en introduceert het aangekondigde verkeersbord voor quads.


De nieuwe voorschriften voor beschermende kledij botsten bij hun voorbereiding op heel wat verzet bij de motorrijders. Fluorescerende kledij en banden zijn niet als verplichte uitrusting opgenomen, maar de beschermende jas met broek of pak, handschoenen en laarzen of bottines bleven wel overeind.
 

Voorts voert Schouppe met het nieuwe kb ook regels in over het gedrag van motorrijders in de file. Tussen de stilstaande of traag rijdende wagens passeren wordt niet langer als inhalen beschouwd, maar de motorfietser mag niet sneller gaan dan 50 km per uur en niet meer dan 20 km per uur sneller dan de file. De motoren moeten in dat geval ook steeds de twee meest links gelegen rijstroken kiezen.
 

Tot slot biedt het nieuwe kb de steden en gemeenten ook een wettelijke definitie en verkeersbord om quads eventueel uit hun dorpskernen te weren. Voor de wet is een quad voortaan "een motorvoertuig met vier wielen, geconstrueerd voor onverhard terrein, met een open carrosserie, een stuur als op een motorfiets en een zadel".



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volgende editie Woordenlijst van de Nederlandse Taal in 2015

Volgende editie Woordenlijst van de Nederlandse Taal in 2015




De Nederlandse Taalunie brengt in 2015 de volgende editie van de Woordenlijst van de Nederlandse Taal uit, zo meldt de Nederlands-Vlaams-Surinaamse beleidsorganisatie op haar website. Het Comité van Ministers stemde in met de samenstelling van de Commissie Spelling van de Raad voor de Nederlandse Taal en Letteren die de actualisering gaat voorbereiden. In die commissie twee Vlamingen: Dominiek Sandra van de Universiteit Antwerpen en Dirk Caluwé van de dienst Taaladvies van de Vlaamse overheid.
 

De Nederlandse commissieleden zijn Anna Bosman van de Radboud Universiteit Nijmegen en Tanneke Schoonheim van het Instituut voor Nederlandse Lexicologie Leiden.
 

In 1995 besliste de Taalunie elke tien jaar een actuele Woordenlijst uit te brengen. Het Comité van Ministers vraagt de commissie criteria te formuleren voor de actualisering in 2015, zonder dat de regels worden herzien. Voor de aanvulling met Nederlandse woorden uit Suriname wordt samengewerkt met de Werkgroep Spelling Suriname.
 
In 2010 bezochten per maand gemiddeld 100.000 bezoekers de Woordenlijst op het internet (www.woordenlijst.org) en werd over het hele jaar bijna 13 miljoen keer de spelling van een woord opgezocht.
De Nederlandse Taalunie is een beleidsorganisatie waarin Nederland, Vlaanderen en Suriname samenwerken op het gebied van de Nederlandse taal en letteren en het onderwijs in en van het Nederlands.  (br.hln)



» Reageer (0)
19-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Giovanni Boldini 1842 –1931 was een Italiaans impressionistisch kunstschilder

Giovanni Boldini  1842 –1931 was een Italiaans impressionistisch kunstschilder

Klik op de foto om een filmpje van zijn overige werken te bekijken



Mlle de Gillespie



Giovanni Boldini (Ferrara, 31 december 1842 – Parijs, 12 januari 1931) was een Italiaans impressionistisch kunstschilder, uiteindelijk vooral beroemd geworden als portretschilder.

Boldini stamde uit een bekende familie van kunstschilders en kreeg zijn eerste tekenlessen van zijn vader en zwager. Van 1862 tot 1868 studeerde hij aan de kunstacademie in Florence.





http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Giovanni-Boldini--spring.jpg?t=1308486614
The spring



Hij ontwikkelde een voorliefde voor het impressionisme en het schilderen in de open lucht. Aanvankelijk schilderde hij veel landschappen en genrestuken, waarbij hij op een bijna nerveus-schetsmatige wijze te werk ging.




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Giovanni-Boldini5.jpg?t=1308486559




Allengs schakelde Boldini steeds vaker over op de portretschilderkunst en legde een bijzondere begaafdheid aan de dag voor het vastleggen van de individuele persoonlijkheid van zijn modellen. Via Londen (vanaf 1869) liet Boldini zich uiteindelijk neer in Parijs (1872) en groeide daar uit tot een van de bekendste portretschilders van de Belle Époque, vooral van de rijken uit de stad, beroemdheden en mooie vrouwen.




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Giovanni-Boldini4.jpg?t=1308486547




Hij was een flamboyante en graag geziene gast in de stedelijke 'beau monde', verkeerde in vooraanstaande kunstenaarskringen en was onder andere bevriend met Philip Alexius de László, John Singer Sargent, James McNeill Whistler, Paul César Helleu en Edgar Degas. Tijdens de Exposition Universelle (1889) had hij de leiding over de Italiaanse afdeling en een jaar later werd hij bevorderd in de Légion d'honneur,




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Giovanni_Boldini_The_Summer.jpg?t=1308486535
The summer



In 2010 werd bij de sloop van een woning Boldini's schilderij Portrait de madame de Florian (1901) ontdekt en in september van dat jaar voor een prijs van 1,7 miljoen euro verkocht.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jezus verandert water in wijn

Jezus verandert water in wijn

Klik op de foto om het filmpje te bekijken







» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.82 procent Japanners wil einde gebruik kernenergie

82 procent Japanners wil einde gebruik kernenergie


http://img15.imageshack.us/img15/2599/geenkernenergie.jpg


Meer dan vier vijfde van de Japanners wil dat de overheid afstapt van het gebruik van nucleaire energie, na de kernramp in de centrale van Fukushima die volgde op de aardbeving en de tsunami op 11 maart. Volgens premier Naoto Kan zal nucleaire energie echter een peiler van het energiebeleid van Japan blijven.

Japan, een land dat zo goed als geen natuurlijke grondstoffen heeft, haalt een derde van zijn energie uit kerncentrales. Volgens de studie die vandaag in de 'Tokyo Shimbun' staat, is 82 procent van de Japanse bevolking echter voorstander van de uitstap uit de kernenergie. Slechts 9 procent wil de onmiddellijke stopzetting van alle reactoren; 19 procent meent dat de reactoren geleidelijk aan moeten sluiten.
 
Iets minder dan 54 procent van de respondenten is voor een sluiting van de reactoren, indien het aanbod de vraag kan volgen. Zowat 14 procent stelde de huidige situatie te aanvaarden.
 
Zevenenzestig procent van de 1.853 ondervraagde Japanners wil dat er in Japan geen reactoren meer gebouwd worden. Ten slotte keurt 6 procent het goed dat de regering tegen 2030 veertien nieuwe reactoren zou bouwen. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9 op 10 bouwers vinden duurzaam bouwen te duur


9 op 10 bouwers vinden duurzaam bouwen te duur





Bijna 9 op de 10 bouwers en verbouwers wil wel duurzaam bouwen, maar schuift de plannen opzij door het hoge kostenplaatje. Dat blijkt uit een enquête van technologiefederatie Agoria bij 800 bouwers, verbouwers en architecten. Agoria vraagt meer aandacht voor betaalbaarheid en meer eenduidigheid van almaar strengere energie-vereisten.
 
Zowel de Vlaamse (78%), de Waalse (72%) en de Brusselse (51%) bouwers en verbouwers willen ecologischer bouwen om de energiefactuur te drukken. Daarnaast overwegen vooral de Brusselse (27%) bouwers het milieu als reden om ecologisch te bouwen. Vlamingen (5%) liggen er niet wakker van, schrijft De Zondag.
 
Volgens Agoria ervaren architecten in alle gewesten de toenemende regelgeving rond duurzaam wonen als negatief. De technologiefederatie pleit voor vereenvoudiging. (br.hln)



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!