Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




22-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen moeten klussen, anders gebeurt er niets

Vrouwen "moeten klussen, anders gebeurt er niets"


http://img705.imageshack.us/img705/4236/vrouwendieklussen.jpg


Praktische klussen in huis en in de tuin mogen dan traditioneel gezien worden als een mannentaak, steeds meer vrouwen steken de handen uit de mouwen. Omdat er anders niets gedaan geraakt in huis, is voor 4 op tien de reden.

Drie op vier vrouwen vindt dat ze even goed zijn in de praktische klussen als mannen, een derde noemt zichzelf beter.  Eén op drie vrouwen in een relatie neemt meer klusjes op zich dan de partner. De helft van de vrouwen spendeert er een tot vijf uur per week aan.

Hulp vragen gaat de vrouwen ook al niet goed af: twee op drie probeert het eerst zelf, voor hulp of raad te vragen aan iemand anders.

Toch weten vrouwen wel wat hun ligt en wat niet: schilderen, lampen vervangen of behangpapier afkrabben gaat hen beter af dan een kast bouwen of een stekker vervangen. Maar ze laten zich niet afschikken, en hangen wel zelf een plank aan de muur of betegelen zelf de keuken.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carole King - you`ve got a friend

Carole King -  You`ve got a friend

Klik op de foto om haar te beluisteren






Carole King, geboren als Carol Klein op 9 februari 1942 te Brooklyn, New York, is een Amerikaanse singer-songwriter. Vooral met haar eerste echtgenoot, Gerry Goffin, schreef zij in de jaren zestig de ene hit na de andere, zoals:

    Will you love me tomorrow (een hit van The Shirelles),
    Take Good Care of My Baby (Bobby Vee),
    The Loco-motion (Little Eva)
    A Natural Woman (Aretha Franklin).

Zelf had ze in 1962 een hit met It Might As Well Rain Until September, dit werd ook opgenomen door de Engelse zangeres Helen Shapiro.

In de jaren zestig heeft ze enkele malen geprobeerd een solocarrière van de grond te krijgen, wat echter steeds mislukte. Na haar scheiding van Gerry Goffin is ze getrouwd met musicus Charles Larkey en verhuisd naar de Amerikaanse westkust.

Daar formeerde ze met Danny Kortchmar de groep The City, die slechts één (geflopt) album - Now that everything's been said - heeft uitgebracht.

In 1970 maakte ze het album Writer, eveneens een flop. In 1971 kwam ze met het succesvolle Tapestry, haar meest bekende en meest gewaardeerde album. Tapestry wordt beschouwd als één van de beste elpees in de popmuziek van de jaren zeventig. Hierop staan enkele van de vroegere hits die ze met Gerry Goffin schreef en het nummer You've got a friend. Dit werd overigens een hit van James Taylor, die ook op Tapestry te horen is, als muzikaal begeleider. Ook staat hierop het nummer Where you lead, dat rond de eeuwwisseling hernieuwde belangstelling won, doordat het de titelsong was van de televisieserie Gilmore Girls.

Hierna heeft ze nog een aantal goed verkopende albums gemaakt zoals Music (1971), Rhymes and Reasons (1972) en Wrap Around Joy (1974). In 1974 had ze ook een hit met Corazon.

In 1975 schreef ze samen met Goffin Thoroughbred, met James Taylor, David Crosby en Graham Nash. In 1977 trouwde ze met Rick Evers, die een jaar later aan een overdosis heroïne overleed.

In de jaren '80 bracht ze nog een aantal albums uit en zette zich in voor het milieu en voor de Democratische Partij.

Carole King treedt nog steeds op; sinds 2008 is ze op tournee met James Taylor.



» Reageer (0)
21-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voetballers lopen voor hun leven na schoten tijdens match

Voetballers lopen voor hun leven na schoten tijdens match

Klik op de foto om het filmpje te bekijken




In het noorden van Mexico heeft een schietpartij tijdens een voetbalwedstrijd paniek veroorzaakt bij de voetballers en de zowat 20.000 toeschouwers.

Het vuurgevecht vond plaats tijdens de wedstrijd tussen eersteklasseclubs Santos en Morelis in het nieuwe Corona-stadion in Torreon in de deelstaat Coauhuila. De ongeveer vijf minuten durende schietpartij vond plaats net buiten de muren van het stadion, waar een gewapende bende het vuur had geopend op de politie.

Toen de schoten weerklonken, stoven de voetballers razendsnel van het veld. Even later bestormden de supporters het terrein, waarna de wedstrijd werd afgelast. In de chaos is te zien hoe de Argentijnse aanvoerder Emanuel Ludunena van Santos Laguna wegloopt met een kind in zijn armen.

Of er buiten de stadionmuren slachtoffers zijn gevallen, was niet meteen duidelijk. In de voetbaltempel zelf raakte niemand gewond. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mary Cassatt 1844 - 1926 was een Amerikaans impressionistische kunstenares

Mary Cassatt  1844 - 1926  was een Amerikaans impressionistische kunstenares

Klik op de foto om een filmpje van haar overige werken te bekijken






Mary Cassatt (Allegheny (Pittsburgh, Pennsylvania), 22 mei 1844 – Le Mesnil-Théribus (Oise, bij Parijs), 14 juni 1926) was een Amerikaans impressionistisch kunstschilder.

Mary Cassatt werd geboren in Allegheny (Pittsburgh, Verenigde Staten), als dochter van een rijke zakenman. Haar vader had een voorliefde voor Frankrijk, omdat zijn voorgeslacht daar vandaan kwam. In 1851 vertrok het gezin naar Europa en woonde eerst in Parijs, later in Darmstadt en Heidelberg. Toen Mary 11 jaar oud was, keerde de familie terug naar Amerika en vestigde zich in Philadelphia. De Franse cultuur en Europese tradities stonden in hoog aanzien bij de familie en in die sfeer groeide Mary op.

 
 
http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/mary-cassatt-1.jpg?t=1313928074



Zij studeerde aan de Pennsylvania Academy of Fine Arts in Philadelphia. Dit was tegen haar vaders zin, die eigenlijk een meer huishoudelijk bestaan voor zijn dochter wenste. Vervolgens reisde zij weer door Europa. Uiteindelijk vestigde zij zich in 1874 in Parijs.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/After-the-bath-Mary-Cassatt.jpg?t=1271590489



In datzelfde jaar werd een werk van haar geaccepteerd door de Salon. In 1877 maakte zij kennis met Edgar Degas, met wie zij levenslang bevriend bleef. Zijn werk en inzichten hadden grote invloed op haar, hoewel zij gedurende haar loopbaan een geheel eigen stijl wist te behouden. Zij beeldde voornamelijk het dagelijkse en huiselijke leven af, met een voorkeur voor vrouwen en kinderen, net als die andere grote vrouwelijke schilder, Berthe Morisot.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Playing-with-a-Cat.jpg?t=1271591161



Zij nam deel aan de impressionistische tentoonstellingen van 1879, 1880, 1881 en 1886. Ze leverde een grote bijdrage aan de beweging door geldelijke middelen te verschaffen en het impressionisme in Amerika te promoten. Zij bracht haar broer Alexander ertoe werken te kopen van Manet, Monet, Morisot, Renoir, Degas en Pissarro, waardoor de eerste grote Amerikaanse verzameling ontstond. Haar eigen werk werd in Amerika positief ontvangen, wat ook bijdroeg aan de groeiende populariteit van deze school. Zie ook: Durand-Ruel.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/cassat_tea.jpg?t=1271591265



Vanwege haar afnemende gezichtsvermogen maakte zij haar laatste werk in 1913. Hoewel zij een aantal operaties onderging, werd zij in 1921 praktisch blind.

Zij overleed in 1926 (Château de Beaufresne, bij Parijs).



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ouders geven kinderen ongezonde voeding uit gemak

Ouders geven kinderen ongezonde voeding 'uit gemak'


http://img233.imageshack.us/img233/6474/ongezondevoeding.jpg


Het is geen geheim dat ouders, ondanks alle goede voornemens, hun kinderen ongezond laten eten. De intenties zijn er wel, maar in alle drukte wordt gekozen voor gemak en iets dat kinderen zullen eten in plaats van een zoveelste ruzie over eten.

Acht op tien ouders steken ook chocolade of chips bij de brooddoos. Nochtans willen 7 op tien kinderen zelf liever fruit als snack, in plaats van snoep, koekjes en frisdrank. Andere populaire snacks zijn chips en kaas.

Eén op vijf ouders geeft kinderen cornflakes in plaats van muesli of havermout.  De helft probeert zijn kinderen groenten te doen eten, door deze te verstoppen in pastasauzen, te pureren, ze aan te bieden als snacks of door ze om te kopen met snoep. Vooral voor champignons, spinazie en broccoli moeten ouders hun best doen.

De kinderen eten het liefst spaghetti (50 procent), zo bleek uit de bevraging van 1.000 ouders door kinderkok Annabel Karmel.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bryan Adams - Luciano Pavarotti - 'O Sole Mio

Bryan Adams & Luciano Pavarotti - 'O Sole Mio

Klik op de foto om ze te beluisteren







» Reageer (0)
20-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Probleem bij zwangere vrouwen: te weinig zon

Probleem bij zwangere vrouwen: te weinig zon


http://img856.imageshack.us/img856/2595/zwangerenzon.jpg


Waar de meesten te veel zon opnemen, met risico op huidkanker tot gevolg, blijkt er één groep die systematisch te weinig in de zon gaat zitten: zwangere vrouwen. In die mate zelfs dat de quasi uitgestorven ziekte rachitis weer opduikt bij hun kinderen. Die ziekte zorgt ervoor dat de botten te zwak zijn, door een tekort aan vitamine D en calcium. Het geeft de kinderen de typische gebogen benen.

Rachitis is een ziekte die wordt geassocieerd met de Victoriaanse tijd, en die virtueel uitgestorven werd geacht sinds wereldoorlog II. In ontwikkelingslanden komt het wel nog voor.

Maar Britse dokters zien de voorbije jaren een opvallende en verontrustende stijging in het aantal kinderen met rachitis. Naast broze botten hebben de kinderen ook meer kans op diabetes, astma, multiple sclerose en levensbedreigende hartziekten.

Bepaalde vrouwen hebben meer kans op een tekort: vrouwen met een donkere huid, en vrouwen die alles verhullende kledij dragen om culturele en/of religieuze redenen. Ook vrouwen die zichzelf te goed beschermen tegen de zon, door een zonncrème met hoge factor te gebruiken bijvoorbeeld, kunnen vitamine D-tekort oplopen.

Officieel wordt van zwangere vrouwen verwacht dat ze een vitamine D-supplement nemen, maar dat gebeurt maar zelden.

In Groot-Brittannië gaan ondertussen stemmen op zwangere vrouwen via een bloedtest te screenen op tekort aan vitamine D. "De enige manier om een tekort in kinderen aan te pakken, is ervoor te zorgen dat hun moeders geen tekort oplopen." Anderen wijzen erop dat vitaminesupplementen voorschrijven een goedkopere en even efficiënte oplossing is.

Toch wordt zwangere vrouwen ook vaak aangeraden uit de zon te blijven, omwille van het risico op zwangerschapsmasker: donkere of net bleke vlekken op de huid en het gezicht, die ontstaan omdat de huid door de zwangerschap anders reageert. Wie striemen heeft, moet uitkijken voor verbranding omdat de huid daar erg dun is.

Anderen zeggen dat dit zwangerschapsmasker pas ontstaan na langdurig zonnen. Voor een korte periode kan het echter geen kwaad. Wil je toch langer in de zon, dan gelden alle andere voorzorgsmaatregelen: zonnecrème, afkoeling en op tijd en voldoende water drinken.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twijfels over echtheid gestolen Rembrandt in VS

Twijfels over echtheid gestolen Rembrandt in VS



Experts twijfelen over de echtheid van een onlangs in de Verenigde Staten gestolen tekening van Rembrandt van Rijn. Dat meldt de Los Angeles Times.

'Het Oordeel', een prent uit 1655 met de handtekening van de Hollandse meester, werd onlangs ontvreemd uit de lobby van het Ritz-Carlton Hotel in Marina del Rey, maar de politie vond de tekening twee dagen later terug nadat het door onbekenden achtergelaten was in het bureau van een priester in Encino.
 
Volgens de eigenaar, het Linearis Institute, een stichting die kunst van oude meesters verzamelt, is de tekening 250.000 dollar (174.000 euro) waard. Het werk komt echter niet voor in de door de meeste kunstkenners aanvaarde catalogus van Rembrandt-werken en deskundigen zeggen dat ze er nog nooit van gehoord hebben.
 
Op basis van de stijl van de tekening laat Martin Royalton-Kisch, een voormalige curator van Nederlandse tekeningen bij het British Museum, weten dat "het duidelijk een werk is van de school van Rembrandt, eerder dan een werk van Rembrandt zelf". (br.hln - foto ap)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Charles & Eddie - Would I Lie To You?

Charles & Eddie - Would I Lie To You?

Klik op de foto om ze te beluisteren





Charles and Eddie is een Amerikaans vocaal duo bestaande uit Charles Pettigrew en Eddie Chacon.

Charles en Eddie ontmoetten elkaar in de metro in New York City. Hierna zijn ze begonnen met het samen optreden en zingen. Eddie is opgegroeid in Oakland, Californië, waar hij in een soulband zat. Later verhuisde hij naar Miami, Florida. Daar ging hij verder met het opnemen van projecten samen met de Dust Brothers en Daddy-O.

Charles groeide op in Philadelphia en ging jazz-vocalen studeren aan het Berklee College Of Music in Boston. Daar zong hij ook met de popband Down Avenue.

Charles en Eddie behaalden hun eerste hit in 1992 met het liedje "Would I Lie To You?". Meerdere van hun liedjes kwamen ook voor in films zoals "I Would Stop The World" in 1993 in de film Super Mario Bros. Ook werd het liedje "Wounded Bird" gebruikt in de film True Romance.

Charles is op 6 april 2001 op 37-jarige leeftijd gestorven aan kanker.



» Reageer (0)
19-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noodweer vernietigde helft van peren- en appeloogst

"Noodweer vernietigde helft van peren- en appeloogst"


http://img16.imageshack.us/img16/5598/perenoogst.jpg


Het noodweer dat donderdag in de vooravond over ons land trok, heeft volgens de Boerenbond grote schade aangericht in de land- en tuinbouw en fruitteelt. Vooral de fruitteeltsector in Limburg en het Hageland is zwaar getroffen. De landbouworganisatie schat dat in deze gebieden minstens de helft van de peren- en appeloogst verloren is gegaan en vraagt dat de schade voor landbouwbedrijven mee wordt opgenomen in de erkenning van het noodweer als nationale ramp.

In Zuid-Limburgse gemeenten als Alken, Kortessem, Stevoort, Herk-de-Stad en Halen rukten hevige stormwinden hectares boomgaarden om en was er op een groot deel van de percelen sprake van zeer zware hagelschade. Ook in het Hageland was er stormschade. De hagel sloeg hier lokaal hard toe, onder meer in de gemeenten Kortenaken, Kersbeek-Miskom, Meensel-Kiezegem, Geetbets en Rummen. Door de zware neerslag raakt de tarweoogst ook verder achterop en is het gemaaide gras op de velden niet meer bruikbaar om er hooi van te maken. De hagelbuien beschadigden ook de maïs.

"Het menselijke leed dat gisteren werd veroorzaakt, is natuurlijke de eerste prioriteit", aldus de Boerenbond, die haar medeleven betuigt met de slachtoffers van de storm. De organisatie vraagt echter ook dat de overheid de procedure opstart om deze uitzonderlijke storm te laten erkennen als landbouwramp en algemene ramp. Dit is een bevoegdheid van de federale minister van Landbouw, maar Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) heeft volgens de Boerenbond al toegezegd de procedure te starten. De organisatie vraagt burgemeesters om de commissies al te activeren die de schade moeten inventariseren.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honden kijken 50 minuten tv per dag

"Honden kijken 50 minuten tv per dag"


http://img4.imageshack.us/img4/494/hondentv.jpg


We dachten eerst dat we een ééaprilgrap voor onze neus kregen, maar het ze blijken het serieus te menen: uit een enquête blijkt dat Britse honden wel 50 minuten per dag naar de televisie kijken. Iets wat nog 'erger' zou kunnen worden nu de overstap gemaakt wordt van analoge naar digitale tv. Het scherpere beeld zou gemakkelijker te bekijken zijn voor viervoeters.

Weinig verrassend is de bevraging uitgevoerd door de firma Digital UK, wat de informatie toch weer behoorlijk verdacht maakt. 1.800 hondenbaasjes zouden zijn ondervraagd.

Vreemd, verdacht, onwaarschijnlijk? Het zijn allemaal woorden die ons te binnen schieten, maar volgens de Daily Mail is er een dierenexperte die de gegevens bevestigt. Professor Alexandra Horowitz: "Analoge tv gaat niet snel genoeg voor de meeste honden, maar digitale tv wel. Dat maakt dat het beeld minder flikkert en beter bekijkbaar maakt voor honden."

De soap East Enders zou een van de favorieten te zijn, terwijl slecht 7 procent van de honden aandachtig blijft bij een voetbalmatch. Spelletjesprogramma's, met drukke kleurtjes en veel geluidjes, zijn een afknapper voor de trouwe viervoeter.

Volgens de baasjes heeft de helft van de honden een favoriet programma, en wordt één op drie 'duidelijk' enthousiast als ze het muziekje horen dat hun lievelingsprogramma aankondigt. Heel wat honden kwispelen ook als ze hun favoriete persoon horen: Philip Schofield, Jeremy Clarkson of Simon Cowell.

Labradors, spaniels, collies, Jack Russells en Staffordshire Bull Terriers zouden het meest geïnteresseerd zijn in het bakje op de wereld.

"We denken dat honden televisie kijken om zich te ontspannen, met of zonder hun baasje", legt Chris Laurence van Dog Trust uit. Hij raadt evenwel af om honden een hele dag voor de tv te laten zitten: "Honden zijn sociale wezens en hebben contact met mensen nodig." (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honden kunnen longkanker ruiken

"Honden kunnen longkanker ruiken"


http://img714.imageshack.us/img714/6922/labradorr.jpg


Honden kunnen getraind worden om de geur van longkanker te herkennen, nog lang voordat de eerste symptomen optreden. De geur van iemands adem zou al genoeg zijn om de kanker op te sporen. Tot die conclusie kwamen onderzoekers van het Schillerhoehe-ziekenhuis in Duitsland.

De getrainde speurhonden (waaronder een Australische Herder, een Labrador en een Duitse Herder) kregen 100 ademmonsters van mensen met longkanker voorgeschoteld, waarvan ze in 71 gevallen de kanker konden ruiken. Hiermee doen de dieren het een stuk beter dan de huidige chemische analysemethodes. Dat staat te lezen in European Respiratory Journal.

"Dankzij de honden ontdekten we dat de adem van longkankerpatiënten anders ruikt dan mensen die geen kanker hebben", vertelt Thorsten Walles, die de studie leidde. "Het speelt in ons nadeel dat de honden ons -uiteraard- niet kunnen vertellen welke specifieke geur ze precies waarnemen."

De Duitse wetenschappers zijn ervan overtuigd dat de honden nog beter getraind kunnen worden en dus sneller en beter kanker kunnen opsporen. De 'proefhonden' die ze voor hun studie gebruikten, werden op 11 weken tijd klaargestoomd.

Het doel van de studie? Onderzoekers willen aan de hand van de resultaten een apparaat ontwikkelen dat, net zoals de speurhonden, kanker in een vroeger stadium kan detecteren.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijf doden, drie in levensgevaar na Pukkelpop-drama

Vijf doden, drie in levensgevaar na Pukkelpop-drama


http://img713.imageshack.us/img713/2298/pukkelpopm.jpg


Vijf dodelijke slachtoffers, 10 zwaargewonden - van wie drie mensen nog voor hun leven vechten - en 140 'kleinere' verwondingen: dat is de recentste stand van zaken na het dodelijke drama dat gisteren op het Pukkelpop-terrein plaatsvond. Organisator Chokri Mahassine gaf op een persconferentie vandaag toelichting bij de beslissing om het verdere festival stop te zetten.

Hasselts burgemeester Hilde Claes (sp.a) verklaarde dat de identiteit uit respect voor de slachtoffers niet zal worden vrijgegeven, maar wilde wel kwijt dat alle slachtoffers de Belgische nationaliteit hebben en van uiteenlopende leeftijden zijn. Bij de gewonden werden zes Nederlanders geteld.

De organisatie had geen informatie dat dergelijk noodweer op komst was. "Dat weer was niet te voorzien", aldus Chokri. Op het ogenblik van de storm liep de organisator zelf de weide in. "Ik liep naar het podium om de mensen daar te waarschuwen en weg te halen. Het weer was heel uitzonderlijk, du jamais vu. We waren allemaal verrast."

Het interventieplan zou gisteren naar behoren hebben gewerkt. Alle diensten reageerden snel op het drama en konden de evacuaties daardoor volgens de plannen laten verlopen. Hierdoor kon grote paniek worden vermeden en was er geen druk op de verschillende doorgangen op het terrein. Met de hulp van bezoekers konden de slachtoffers worden geholpen: de mensen die er zwaarst aan toe waren konden allemaal binnen het halfuur naar een hulppost worden gebracht.

Claes vermeldde nog dat extra treinen en bussen de festivalgangers vandaag naar huis helpen brengen. Wie met de auto wordt afgehaald, wordt aangeraden om zich in centrum Hasselt te laten oppikken.

Vervolgens lichtte een zichtbaar zwaar aangeslagen Chokri Mahassine de beslissing toe om de hele editie van Pukkelpop 2011 af te gelasten. "Het is de zwartste festivaldag in België ooit", verklaarde hij. "We beslisten gisteren al om de eerste festivaldag stop te zetten, maar konden nog niet oordelen over het hele weekend. Er was nog niet genoeg informatie voor handen, en we wilden de tienduizenden mensen op het terrein niet verontrusten. Naarmate we concretere info kregen, konden we er ons niet mee verzoenen het festival te laten doorgaan op een plek waar slachtoffers zijn gevallen."

"We nemen de volle verantwoordelijkheid om het festival te doen stoppen", klonk het nog. "We namen deze beslissing in volledige samenspraak met de bevoegde instanties, uit respect voor de slachtoffers, hun families, vrienden en kennissen. Achteraf moet nog blijken hoe we hier mee omgaan, maar het financiële aspect mag niet primeren op het menselijke. We hebben nog met geen enkele artiest over mogelijke financiële gevolgen gesproken."

Over de toekomst van Pukkelpop kon de organisator nog niet veel vertellen. "We hebben daar nog helemaal geen zicht op. We weten nog niet of Pukkelpop nog op deze locatie zal kunnen plaatsvinden. Ook inzake verzekeringen en fiscale consequenties kunnen we nog niets zeggen." Qua burgerlijke aansprakelijkheid wordt het noodweer wel als geval van overmacht gecatalogeerd. In het stadhuis van Hasselt wordt een rouwregister geopend. (br.hln - foto epa)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Hollies - He Ain't Heavy, He's My Brother

The Hollies - He Ain't Heavy, He's My Brother

Klik op de foto om ze te beluisteren






The Hollies is een Britse band uit de jaren zestig. Ze behoorden tot de succesvolste bands uit de "Britse invasie"-periode. De band wordt vaak geassocieerd met Manchester, omdat enkele leden van de band uit (de omgeving van) deze stad komen. De band zou vernoemd zijn naar Buddy Holly. Bassist Eric Haydock en zanger Allan Clarke hebben echter in interviews met BBC-radio aangegeven dat zij hun band hadden vernoemd naar de hulst (Engels: holly). De hulst werd gebruikt als kerstversiering in de kleedkamer van de club The Oasis, waar de band in december 1962 hun eerste optreden gaf. The Hollies werd ter plaatse bedacht om te kunnen worden aangekondigd. Het feit dat de groep in de jaren 80 om contractuele verplichtingen een lp uitbracht met louter Buddy Holly-covers versterkt het idee dat er een relatie zou zijn tussen Buddy en The Hollies.

The Hollies is te herkennen aan de meerstemmige, harmonieuze zang. De groep was hierin duidelijk geïnspireerd door The Everly Brothers. Veel liedjes uit de begintijd zijn covers van rock-'n-rollhits, maar in de loop der jaren schreven ze vaker hun eigen teksten of werden tekstschrijvers van buitenaf (vooral Graham Gouldman, bekend van 10CC) aangetrokken.




» Reageer (0)
18-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eind dit jaar zijn we met 7 miljard

Eind dit jaar zijn we met 7 miljard




Nog voor het eind van dit jaar zullen we met meer dan 7 miljard mensen op deze aardkloot rondlopen. Dat heeft de Franse onderzoeksinstelling INED berekend. In een tijdspanne van twaalf jaar zijn er nog eens een miljard mensen bijgekomen. De kaap van acht miljard mensen zal wellicht pas binnen veertien jaar genomen worden.

Tegen het eind van deze eeuw zal de wereldbevolking wat stagneren, maar tegen dan zullen er wel negen tot tien miljard mensen op de aarde rondlopen. Dat is vooral te danken aan Afrika, waar vrouwen gemiddeld ongeveer vijf kinderen krijgen.

China heeft het hoogste aantal inwoners met 1,33 miljard, maar zal zijn plek binnen enkele decennia verliezen aan buurland India waar nu 1,17 miljard mensen wonen. Op de derde plek volgen de VS met 306,8 miljoen mensen. Indonesië is met 243,3 miljoen mensen vierde en Brazilië vervolledigt de top vijf met 191,5 miljoen. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wiskundig genie wint 4 keer miljoenenpot in Texaanse krasloterij

Wiskundig genie wint 4 keer miljoenenpot in Texaanse krasloterij

http://img233.imageshack.us/img233/7091/texaansekrasloterij.jpg


Joan Ginther, een 63-jarige vrouw uit Las Vegas, heeft voor de vierde keer een miljoenenjackpot gewonnen bij de krasloterij in de staat Texas. Het is niet duidelijk of het om geluk gaat of er een reukje aan de ganse zaak zit. De kans dat iemand vier keer een miljoenenjackpot wint is 1 op 18 septiljoen (een 1 gevolgd door 42 nullen of een getal dat de hoeveelheid zandkorrels die er op aarde zijn benadert).

Ondertussen is uitgelekt dat Ginther een wiskundig genie is van de Stanforduniversiteit, waar ze een doctoraat in statistiek behaalde. In totaal wist ze in een tijdsspanne van een twintigtal jaar 20 miljoen dollar te winnen met een kraslotenkansspel in de staat Texas. 3 van de 4 winnende loten kocht ze bij dezelfde kleine supermarkt in het stadje Bishop.

Sommigen noemen haar de grootste gelukzak ter wereld, maar anderen hebben hun twijfels. Een professor in de kansspelen aan de universiteit van Nevada in Reno zei in dat verband: ‘Wanneer zo iets in een casino gebeurt, arresteer je haar eerst en stel je daarna de vragen’.

Vermoed wordt dat de vrouw het algoritme van de winnende krasloten heeft kunnen ontcijferen. Eens ze wist waar de winnende tickets naar toe zouden worden gestuurd, moest ze enkel het juiste moment afwachten.  Dat was niet zo moeilijk omdat die verzendingen op regelmatige tijdstippen gebeuren en bepaalde mensen er weet van hebben.

De Texaanse kansspelautoriteit behoudt voorlopig haar vertrouwen in de gelukstheorie.

bron: http://www.express.be/joker/nl/platdujour/geluk-of-geflikt-wiskundig-genie-won-4-keer-de-krasloterij-in-de-staat-texas/150899.htm


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zara beschuldigd van slavernij

Zara beschuldigd van slavernij


http://img808.imageshack.us/img808/9606/zaraq.jpg


De Spaanse kledingketen Zara wordt ervan beschuldigd dat het in Sao Paulo, in het zuidoosten van Brazilië, mensen tewerk telt in omstandigheden die erg lijken op slavernij. Het parket voert een onderzoek naar de praktijken.

Het onderzoek ging in mei van start in Americana, op 130 km van Sao Paulo, waar eerder 52 Boliviaanse zwartwerkers waren aangetroffen die in lamentabele omstandigheden moesten werken. Tijdens het onderzoek werden "kledingstukken van het merk Zara gevonden en in beslag genomen", aldus een woordvoerder van de arbeidsinspectie, die toevoegde dat Zara enkele diensten uitbesteedde aan een Braziliaanse onderneming die op haar beurt beroep deed "op verschillende clandestiene naaiateliers".
 
De Bolivianen "werkten gemiddeld 14 uur per dag in onmenselijke condities", aldus de woordvoerder. De arbeiders woonden op de verdieping boven het atelier in erbarmelijke hygiënische omstandigheden.
 
De Spaanse modegigant Inditex, waarvan Zara een onderdeel is, gaf in een communiqué toe dat er zich onregelmatigheden hebben voorgedaan en eist "dat de leverancier die verantwoordelijk is voor de illegale outsourcing zich onmiddellijk in regel stelt". (br.hln - foto reuters)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe schooljaar kost gemiddeld 785 euro per kind

Nieuwe schooljaar kost gemiddeld 785 euro per kind


http://img829.imageshack.us/img829/8318/naarschool.jpg


Het nieuwe schooljaar kost gemiddeld 785 euro per kind aan inschrijvingsgeld en schoolmateriaal, een lichte stijging van ruim tien euro in vergelijking met vorig jaar. Dat blijkt uit een rondvraag van consumentenorganisatie OIVO bij de Belgische gezinnen.

Wat het schoolmateriaal betreft varieert het verwachte bedrag dat ouders denken te zullen moeten uitgeven naargelang het onderwijstype. "Zo vertegenwoordigt het schoolmateriaal een kost van gemiddeld 67 euro in het kleuteronderwijs, 76 euro in het basisonderwijs, 119 euro in het secundair en 132 euro in het hoger onderwijs", aldus OIVO.
 
Goed nieuws is dat de prijzen globaal lager liggen dan in 2010, al is de kloof tussen de laagste en de hoogste prijzen wel toegenomen, zegt de consumentenorganisatie. Ouders hebben niettemin het idee dat het budget voor de schooluitgaven globaal toeneemt. Uitkijken en prijzen vergelijken is de boodschap want eenzelfde winkelmandje materiaal kan tot achtmaal meer kosten, naargelang de keuze van de winkel en het soort artikelen.
 
Nieuw dit jaar is dat nu ook in de categorie van de goedkoopste producten artikelen worden aangeboden met extra aandacht voor ergonomie of linkshandigen, daar waar dit soort specifieke producten vroeger enkel te vinden was bij de bekende merken. Milieuvriendelijk schoolmateriaal is dan weer minder prominent aanwezig in het aanbod dan vorig jaar.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gerry & the Pacemakers - you'll never walk alone at wembley stadium

Gerry & the Pacemakers - you'll never walk alone at wembley stadium

Klik op de foto om ze te beluisteren






Gerry & the Pacemakers is een groep uit de jaren 60 rond Gerry Marsden. In 1962 kregen Gerry and the Pacemakers een contract bij manager Brian Epstein als tweede groep naast de Beatles. Ze kregen hits als Ferry Cross the Mersey en Don't Let the Sun Catch You Crying. Een Rodgers & Hammerstein song, You'll Never Walk Alone, die indruk had gemaakt op Marsden, nadat hij de film Carousel had gezien in zijn jeugd, werd hun grootste hit. Dit lied is vele malen gecoverd en is al jaren het clublied van Liverpool, de titel van deze hit is ook verwerkt in het officiële embleem van Liverpool FC. Het Nederlandse FC Twente heeft deze versie van de destijds officiële Anfield stadionspeaker George Septhon uitgereikt gekregen op 22 april 1998 tijdens de afscheidswedstrijd van Stadion Het Diekman, de song wordt voor elke aftrap luidkeels meegezongen in het stadion.



» Reageer (0)
17-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erik Goris van 'Familie' naar 'Thuis'

Erik Goris gaat van 'Familie' naar 'Thuis'

http://img600.imageshack.us/img600/4338/erikgoris.jpg


De Eén-soap Thuis sloot vorig seizoen af met een verwoestende brand in Ter Smissen. Tijdens de bluswerken duikt Guy De Herdt op, een rol die Herentalsenaar Erik Goris voor zijn rekening neemt.

Voor de soapfans is Goris geen onbekende. Hij speelde 15 jaar Rob Gerits in Familie, tot hij er afgelopen winter vanwege aflopende verhaallijnen aan de deur werd gezet. Leuk detail: Rob stierf eind juni in Familie in een brand. Bij Thuis is hij vrijwilliger bij de brandweer die het vuur in Ter Smissen komt blussen. Snel zal hij integreren in de Thuis-wereld.
Gewenning

"Het is uiteindelijk hetzelfde werk als bij Familie, alleen de decors en tegenspelers zijn anders", zegt Erik. "De gewenning kwam vlug. Ik heb in het verleden meer dan enkel in Familie gespeeld. Ook in Aspe en Flikken had ik een aandeel. Met dat verschil dat dat gastrollen waren terwijl het nu om een rol voor een lange periode gaat."

Als het aan Erik had gelegen, was hij nog bij Familie gebleven. "Ik had niet de vraag gesteld om mij uit de reeks te schrijven. Er waren ook geen andere professionele plannen. Toen ik werd ontslagen had ik niet verwacht om meteen ander werk te krijgen. Na het telefoontje van Thuis heb ik niet getwijfeld. Dit was een geschenk uit de hemel. Het is niet evident om zo'n rol te bemachtigen nadat je jarenlang in een andere soap hebt gespeeld." (br.vandaag.be)





» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!