Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




30-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijf verrassende gelijkenissen tussen mens en dier

Vijf verrassende gelijkenissen tussen mens en dier


http://img571.imageshack.us/img571/7704/chimpansee.jpg


Wist je dat apen prostitutie kennen en walvissen popliedjes zingen. Er zijn bepaalde gedragingen die we als typisch menselijk zien, maar die dieren ook doen. We lijsten de meest verrassende zaken op.

Dolfijnen, kraaien, primaten en papegaaien gebruiken allemaal een unieke lokroek als ze de aandacht van specifieke leden van hun groep willen trekken. Dit kun je het dierenequivalent van een mensennaam noemen. Wetenschappers deden in Venezuela onderzoek naar hoe de 'namen' van papegaaien exact ontstaan. Daaruit blijkt dat de ouders hun kuikens deze geven na de geboorte. Elke papegaai past deze later aan, hij geeft zichzelf dus een bijnaam.

Dat orka's zingen is een algemeen geweten feit, nieuw is echter dat hun liedjes een hit kan worden die de halve wereldbol rondreist. De meeste mannelijke walvissen in een groep zingen namelijk hetzelfde een liedje, maar wanneer ze dat beu zijn, zal de leider van de groep een nieuw beginnen zingen. Dit kan elementen bevatten van voorgaande hits in combinatie met nieuw materiaal. Soms is het iets volledig nieuw. Deze hits blijven niet beperkt tot een groep, een deuntje kan over de verschillende oceanen hen reizen.

Jonge, vrouwelijke chimpansees gebruiken hun verbeelding om met poppen te spelen, die ze zelf maken uit stokjes twijgjes en bladeren van bomen. Wanneer de 'meisjes' hiermee spelen, knuffelen ze de popjes of leggen ze hen in bed in hun nest. Sommige aapjes bouwden zelfs huizen voor hun poppen. Overdag wandelden de dieren hiermee rond net als hun moeders met hun jongen dat doen. De jongens 'speelden' ook met zelfgemaakte vliegtuigen, ontdekten de onderzoekers.

Chimpansees schakelen een derde partij in om discussies op te lossen. Wanneer mannelijke chimpansees ruzie maken, moet een ouder vrouwtje de gemoederen bedaren. Wanneer het tot een uitbarsting komt, zullen beide mannetjes koppig wachten tot de andere de eerste stap tot verzoening zet, als niemand dat doet, zal en vrouwtje dit voor hen doen. Zij benadert een van de twee partijen en begint zijn vacht te verzorgen om hem te kalmeren, dan gaat ze naar de andere. De bemiddelaar maakt dat de eerste chimpansee haar volgt, ze laat beide partijen haar vacht verzorgen, om vervolgens weg te gaan en hen aan hun lot over te laten. Dankzij de vachtverzorging zijn ze gekalmeerd en gaan beide mannetjes opnieuw als voorheen met elkaar om.

Onderzoek toonde aan dat capucijnapen de waarde van geld kennen en zelfs het begrip inflatie begrijpen. Ook doen deze dieren aan prostitutie, uit observaties blijkt dat mannetjes vrouwtjes druiven geven in ruil voor seks.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kinderen die niet ravotten lopen meer kans op depressie

"Kinderen die niet ravotten lopen meer kans op depressie"


http://img97.imageshack.us/img97/2770/kinderendiespelen.jpg


Ouders die hun kinderen niet buiten laten spelen uit overbezorgdheid kunnen hun kinderen meer kwaad dan goed doen, waarschuwen experts.

Overbeschermende moeders en vaders die hun kinderen niet spontaan laten spelen kunnen zo hun risico op depressie en zelfdoding verhogen. De schade door het missen van kampen bouwen, in bomen klimmen of gewoon de natuur ontdekken is aanzienlijk.

Amerikaanse experts bestudeerden het verdwijnen van vrij spel bij kinderen en het effect hiervan op de maatschappij. Zonder spontaan buiten spelen, lopen kinderen meer kans op obesitas, een slechte lichamelijke gezondheid en kunnen ze geen sociale vaardigheden ontwikkelen. Professor in de psychologie Peter Gray: "De mogelijkheden van kinderen om vrij buiten te spelen nam de laatste vijftig jaar dramatisch af in ontwikkelde landen. Dit probleem blijft toenemen en heeft ernstige negatieve gevolgen voor de lichamelijke, mentale en sociale ontwikkeling van de kinderen. Er is een duidelijk verband tussen de afname hiervan en de stijging van depressies, zelfmoord, narcisistische trekken bij kinderen."

Ook is het belangrijk dat ze leren spelen met kinderen van andere leeftijden. Ouderen kunnen jongeren nieuwe vaardigheden leren, wat een win-winsituatie voor beiden is. Expert Lenore Skenazy duidt beschermende ouders, georganiseerde sportclubs en een onterechte angst voor het onbekende, maar ook computerspelletjes en sociaalnetwerksites als de oorzaken aan voor het verdwijnen van het spontaan spelen.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zuivel is het geheim van een plat buikje

Zuivel is het geheim van een plat buikje


http://img84.imageshack.us/img84/3658/buikje.jpg


Een proteïnerijk, koolhydraat- en caloriearm dieet heeft een positieve impact op je lichaamssamenstelling, dit vermindert je buikvet en maakt dat je meer spieren kweekt. Uit onderzoek blijkt dat dit vooral het geval is wanneer de proteïnes uit zuivelproducten komen.

Voor de studie vergeleken onderzoekers drie groepen dames met overgewicht en obesitas, maar ze hadden wel een goede gezondheid. De proefpersonen werden ingedeeld volgens hun opname van zuivelproducten, in combinatie met hoge of lage hoeveelheden proteïnes en koolhydraten. Ze sportten dagelijks gedurende vier maanden. Alle groepen verloren evenveel kilo's, maar degenen die veel proteïnes opnamen, verloren meer vet, vooral aan de buik, kwamen meer bij qua spieren en werden steviger. Dit verschil was groot, deze personen speelden zelfs dubbel zoveel buikvet kwijt.
 
"100 procent van hun gewichtsverlies was in vet, hun spiermassa nam ook toe, wat een belangrijke verandering betekende voor de lichaamssamenstelling van de deelnemers", aldus auteur Andrea Josse. "Dit is namelijk belangrijk voor een goed metabolisme en om gewichtstoename te voorkomen, wat een groot probleem is bij velen die gewicht zijn verloren." Wie weinig proteïnes en weinig zuivel at, verloor meer spiermassa.

Dit gewichtsverlies had belangrijke gevolgen voor de gezondheid van de dames op lange termijn. "Vet aan de buik is zeker slecht voor de gezondheid van de hart- en vaatziekten en het metabolisme. Hoe minder je hier van hebt, hoe beter voor je lichaam", besluit Josse.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw antistollingsmiddel verlaagt risico op beroerte

Nieuw antistollingsmiddel verlaagt risico op beroerte


http://img36.imageshack.us/img36/6215/beroerte.jpg


Het risico op een beroerte kan worden verminderd dankzij een nieuw antistollingsmiddel. Sinds jaren worden antistollingsmiddelen gebruikt die de werking van vitamine K remmen en de stolling van het bloed kunnen regelen, wat het risico op klonters kleiner maakt. Het bekendste middel is warfarine, bekend onder de naam Syntrom.

Dankzij die behandeling wordt het risico op een beroerte zowat 70 procent kleiner, maar het nadeel is dat ze kan leiden tot het tegenovergestelde: een bloeding.
 
Patiënten die lijden aan een hartritmestoornis zouden binnenkort geholpen kunnen worden met apixaban, dat onder de naam Eliquis op de markt zou komen als het gecommercialiseerd wordt, zo verduidelijken de kranten Le Soir en La Dernière Heure.
 
Volgens een studie bij 18.201 patiënten kan de nieuwe behandeling van Bristol-Myers en Pfizer het krijgen van beroertes bij een patiënt met 21 procent verminderen. Het risico op een bloeding wordt dan weer verminderd met 31 procent, terwijl het aantal overlijdens 11 procent lager ligt.
 
In totaal hebben 1.034 ziekenhuizen uit 39 landen, waaronder België, bijgedragen aan de studie. De resultaten werden voorgesteld tijdens een bijeenkomst van de European Society of Cardiology. Die vindt sinds zondag plaats in Parijs en brengt 40.000 cardiologen samen. (br.hln)



» Reageer (0)
29-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.België stevent af op natste zomer sinds 1860

België stevent af op natste zomer sinds 1860


http://img171.imageshack.us/img171/6047/regenn.jpg

Sinds het begin van de zomer heeft het Koninklijk Meteorologisch Instituut (KMI) al zestig regendagen geregistreerd op het Belgische grondgebied. Het recordaantal dagen over de hele zomerperiode dateert uit 1860, toen er 68 regendagen waren. Vermits de zomer nog niet ten einde is, kan dat record nog verbroken worden.

Toch is de zomer van 2011 voor het KMI niet extreem druilerig. "De temperatuur in augustus ligt slechts 0,3 graden lager dan de normale temperatuur. De onweders van de afgelopen weken geven een vertekend beeld", aldus een klimatoloog van het KMI. "Neem nu het onweer dat Pukkelpop getroffen heeft. Als dat vijf kilometer van de wei losgebarsten zou zijn, zou er niet over gesproken geweest zijn."
 
"Tijdens de zomervakantie was er wel minder zonneschijn dan gemiddeld. Het aantal buien ligt ook hoger, met soms erg felle regenbuien, zoals bijvoorbeeld in Ukkel vorige week." Volgens het KMI zijn de zomerse onweersbuien geen uitzonderlijk fenomeen en mogen ze niet toegeschreven worden aan de opwarming van de Aarde.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lachen is even gezond als groenten eten of sporten

Lachen is even gezond als groenten eten of sporten


http://img600.imageshack.us/img600/1118/lachene.jpg


Lachen zou je gezondheid even goed stimuleren als een evenwichtig eetpatroon of sport,

Een stevige lachbui vanuit de buik verbetert de bloedcirculatie. Wetenschappers ontdekten dat wanneer vrijwilligers naar grappige filmpjes keken, hun aders verbreden. Wanneer ze echter scènes uit een oorlogsfilm keken, werden deze nauwer, waardoor er minder bloed naar het hart ging.

Professor Michael Miller: "De omvang van de verandering die we zagen na het lachen was gelijkaardig aan het voordeel dat je haalt uit sport. Het is goed mogelijk dat lachen op regelmatige basis een manier is om hartziekten te voorkomen en een gezonde levensstijl te stimuleren. Met andere woorden, het is gezond om je groenten te eten, te sporten en dagelijks stevig te lachen."

Daarom enkele tips om meer te lachen:

Als er iets is dat je kan leren van kinderen is hoe te lachen en te spelen. Probeer daarom tijd met jongeren door te brengen om meer plezier in je leven te brengen.

Luister naar grappige fragmenten tijdens het pendelen
Zet enkele zaalshows van je favoriete komiek op je mp3-speler of op cd en luister hier naar in de auto. Zo heb je meteen iets te doen in de file en ga je je hier minder druk in maken.

Door samen met wat vrienden naar een grappige film te kijken, ga je harder lachen dan wanneer je dit alleen zou doen. Dit kan ook de band tussen jullie versterken.

Probeer te erkennen hoe grappig jouw gedrag soms is, zeker wat je tekortkomingen en fouten betreft. Deze zijn eigen aan jezelf en je moet hier van leren te genieten, neem dus jezelf niet te ernstig.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kindermeid van zoon Kadhafi meermaals als straf verbrand

Kindermeid van zoon Kadhafi meermaals als straf verbrand

Klik op de foto om de clip te bekijken




De gruwel van het regime Kadhafi wordt steeds duidelijker in Libië. Een cameraploeg van CNN bezocht het luxueuze huis waar zijn zoon Hannibal woonde. Plots vonden ze een vrouw die de kindermeid van het gezin bleek te zijn. De vrouw is zwaar verbrand en verminkt, een straf die ze kreeg omdat ze niet gehoorzaamde. Ze werd vastgebonden in de badkamer en kreeg kokend water over zich heen.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Briefjes van 50 euro dwarrelen over Nederlandse autoweg

Briefjes van 50 euro dwarrelen over Nederlandse autoweg


http://img851.imageshack.us/img851/9741/eurobriefjes.jpg


Automobilisten op de Nederlandse autoweg A2 kregen vanochtend een aangename verrassing. Een geldtransportwagen was ter hoogte van het Limburgse Beek een kistje met geld verloren. Om een nog onbekende reden was de deur van de wagen open gegaan. Het kistje barstte open toen het de grond raakte, waarna de biljetten van 50 euro door de lucht begonnen te zweven.

Verschillende automobilisten stopten om het geld op te rapen. Een onbekend aantal mensen 'helpt' met het zoeken naar het geld, meldt een woordvoerster van de politie. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tony Joe White - Polk Salad Annie

Tony Joe White - Polk Salad Annie

Klik op de foto om hem te beluisteren





Tony Joe White (Oak Grove, Louisiana, 23 juli 1943) is een Amerikaanse zanger, liedjesschrijver en gitarist die het bekendst is van zijn hit Polk Salad Annie, Rainy Night in Georgia. Hij wordt gewaardeerd om zijn specifieke donkere, lage stem.

Tony Joe White was de jongste van zeven kinderen en leefde op een katoenplantage in Oak Grove, Louisiana tijdens zijn kinderjaren. Zijn zijn eerste optredens waren tijdens schoolfeesten en nadat hij klaar was met de High school speelde hij in nachtclubs in Texas en Louisiana. In 1968 verhuisde hij naar Nashville.

Het eerste album van White, Black And White, werd opgenomen met David Briggs, Norbert Putnam en Jerry Carrigan, op dat album staat het wereldbekende nummer Polk Salad Annie en de cover Wichita Lineman van Jimmy Webb. Soul Francisco wordt een hit in Frankrijk. Eind september 1973 werd White gevraagd door producent Huey P. Meaux om mee te werken aan de Memphis sessies (die drie dagen duurde) en zo kwam het bekende album Southern Roots van Jerry Lee Lewis tot stand. Carl Perkins, Mark Lindsay (van Paul Revere and the Raiders, Wayne Jackson en de Memphis Horns deden tijdens de sessies mee, ook speelden Booker T. & the M.G.'s na drie jaar weer samen.

In de jaren 70 en 80 toerde White samen met Creedence Clearwater Revival en James Taylor. In Europa werd White bekend door zijn livedebuut op het Isle of Wight Festival in Engeland waar ook Jimi Hendrix aanwezig was. Nadat White in 1991 de cd Closer to the Truth had gemaakt, toerde hij samen met Eric Clapton en Joe Cocker. In 1993 maakte hij het album Path Of A Decent Groove en in 1995 Lake Placid Blues. De laatstgenoemde cd kreeg twee nominaties voor "Best R & B Album" tijdens de Nashville Music Awards.

In 1999 ging White terug naar zijn roots en maakte in Louisiana One Hot July. De cd werd wederom goed verkocht. Hij ging weer op tournee door Australië en Europa. In 2008 speelde White tijdens de Europese tournee op 65-jarige leeftijd een concert in Paradiso in Amsterdam en werkte hij tevens mee aan een cd van Susan Tedeschi. De bandleden waar hij in 2008 mee toerde waren Jeff Hale op drums en Ryson Rogers op keyboard, zelf zong hij, speelde gitaar en mondharmonica.



» Reageer (0)
28-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Implantaat belooft bruin kleurtje zonder kans op huidkanker

Implantaat belooft bruin kleurtje zonder kans op huidkanker


http://img850.imageshack.us/img850/1576/bruinkleurtje.jpg


Wetenschappers hebben een implantaat ontwikkeld dat voor een bruin kleurtje moet zorgen gedurende drie maanden, zonder risico op huidkanker. Dat meldt de Britse krant The Sunday Times.

Het implantaat stimuleert de productie van melanine, een pigment dat de huidkleur bepaalt en de graad van schadelijke UV-stralen die het opneemt. Het wordt onder de huid aangebracht en is maar zo groot als een rijstkorrel. Het medicijn, Scenesse genaamd, kan volgens The Sunday Times populair worden als een alternatief voor het zonnebanken.
 
Clinuvel, het bedrijf dat Scenesse maakt, ontwikkelde het als remedie voor huidproblemen. Volgens de onderzoekers van Cancer Research UK heeft het medicijn het potentieel om in Groot-Brittannië ongeveer 12.000 kwaadaardige gevallen van huidkanker te voorkomen. Volgens andere wetenschappers is er echter, vooraleer het implantaat op de markt komt, meer duidelijkheid nodig over de langetermijneffecten. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag heeft mijn tellertje de 1.000.000 pageviews overschreden



http://img841.imageshack.us/img841/8716/bouquetx.jpg


Vandaag heeft mijn tellertje de 1.000.000 pageviews overschreden . Ik dank mijn bezoekers hiervoor. Zonder jullie was het niet mogelijk geweest.
Ik dank ook Pascal en zijn team voor al de inspanningen die ze leveren om alles op seniorennet zo vlot mogelijk te laten verlopen.
Dank iedereen...



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Edgar Degas 1834 – 1917 was een Frans impressionistisch kunstschilder en beeldhouwer.

Edgar Degas 1834 – 1917 was een Frans impressionistisch kunstschilder en beeldhouwer.

Klik op de foto om een filmpje van zijn overige werken te bekijken







Hilaire-Germain-Edgar Degas (Parijs, 19 juli 1834 – Parijs, 26 september 1917) was een Frans impressionistisch kunstschilder en beeldhouwer.

Degas werd geboren als zoon van een welgesteld burger en bankier. Deze had de familienaam gesplitst, zodat de zoon eigenlijk van zijn achternaam de Gas heette. Beroemd geworden als schilder en tekenaar onder het impressionisme, bracht hij, als gevolg van zijn slechter geworden gezichtsvermogen, zijn laatste levensjaren door als beeldhouwer, met een al even opvallende reputatie.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/degas1-1.jpg?t=1314536213




Degas was geen pure impressionist. Daarvoor bleef hij te trouw aan de classicistische tekenlijn van Jean Auguste Dominique Ingres en Jacques Louis David en bleef hij afzijdig voor de impressionistische kleurenscheiding. Desondanks deed hij graag zijn zegje bij de "refusés" en de contra-academisten van de Parijse cafés Guerbois of La Nouvelle-Athènes.

Degas kreeg zijn eerste classicistische opleiding van F. Barrias en L. Lamothe, zelf een leerling van Ingres. Dit gebeurde van 1853 tot 1855, nadat hij eerst, sedert 1852, begonnen was in een eigen atelier in het huis van zijn vader.

Tussen 1854 en 1859 trok Degas meerdere keren naar Italië, waar hij studies maakte van oude meesters, historiestukken en realistische portretten. In 1861 ving hij aan met zijn eigen thematiek: de overbekende paardenrennen. In 1862 ontmoette hij Édouard Manet en zij werden vrienden in wel en wee en in dispuut.




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/degas3-1.jpg?t=1314536281
Count Lepic en zijn dochters



Zijn laatste historieschilderij exposeerde hij op het officiële Salon in 1865. Omstreeks deze tijd kwam hij in het Café Guerbois en leerde hij er onder anderen Claude Monet en Pierre-Auguste Renoir kennen. Het "oproer-complot" onder de naam van het Impressionisme was geboren.

Samen met Manet reisde Degas in 1868 naar Londen. Gefascineerd door de muziek en het theaterleven begon hij zijn al even beroemde balletscènes te tekenen en te schilderen. In 1869 nam hij voor het laatst deel aan het Salon en ging daarna naar België.

Degas werd van 1870 tot 1871 geconfronteerd met het oorlogsgeweld en tijdens de Parijse Commune verbleef hij bij vrienden in Normandië.

In 1874 vond de beruchte eerste expositie van de impressionisten plaats, waarvan Degas medeorganisator was. De expositie werd georganiseerd in de Boulevard des Capucines en liep van 15 april tot 15 mei, telkens van 10u. tot 18u. en van 20u. tot 22.30u. Er waren 30 deelnemers met 167 werken en Degas had er 10 laten plaatsen. Het doek van Claude Monet "Impression, soleil levant", uit 1873, zou aanleiding worden tot de beroemde spotnaam "impressionisten".




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/degas6.jpg?t=1314536339




In 1876 werd de tweede expositie gehouden, met 19 deelnemers en 252 werken, in de rue Le Pelletier. Degas was er met 24 tekeningen en schilderijen. Hij zou verder blijven deelnemen tot en met de zesde expo, in 1881. Bij de zevende was er ruzie in het straatje en nam hij niet meer deel. Intussen was een eerste doek van hem door een museum aangekocht, in 1878.

In 1883 organiseerde de bekende galerist Durand-Ruel ineens twee tentoonstellingen, een in Londen en een in New York, waaraan Degas deelnam. Op de achtste en laatste expositie van de impressionisten, in 1886, presenteerde hij toch nog eens 15 van zijn werken. Hij kreeg zijn enige solo-tentoonstelling bij Durand-Ruel in 1892.

Intussen had hij ook al zijn reputatie gevestigd als uitzonderlijk sfeerschepper van vrouwelijke naakten in talloze intieme typeringen, veelal gecreëerd in pasteltekeningen. In 1909 werd werk van hem tentoongesteld op de Wereldtentoonstelling van Parijs.




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/danseresje_degas.jpg?t=1314536688




Sinds de Parijse Commune had zich echter een oogaandoening gemanifesteerd. Ten gevolge van de erge verzwakking van zijn gezichtsvermogen, leefde hij teruggetrokken en begon hij te beeldhouwen. Weer ontstonden tientallen beelden van balletdanseresjes. Soms kregen de beeldjes zelfs kleding aan.

Tussen 1909 en 1911 staakte hij, vrijwel blind geworden, elke artistieke activiteit. Hij overleed in zijn geboortestad op 83-jarige leeftijd.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo maak je van je hond een echte jogkampioen

Zo maak je van je hond een echte jogkampioen


http://img708.imageshack.us/img708/2601/hondenjogging.jpg


Een koekje hier, een snoepje daar, een wandeling die je wel eens durft over te slaan, ... Voor je het weet is je hond zo rond als een ton. Hoog tijd om de conditie van jouw trouwe viervoeter terug op te bouwen, maar hoe doe je dat?

Obesitas is niet alleen een probleem bij mensen, maar overgewicht brengt ook bij honden gezondheidsrisico's met zich mee. Het juiste dieet en voldoende lichaamsbeweging zijn de sleutel tot een geslaagd afvalparcours. Met deze tip krijg je die zwembandjes van je hond zo weer weg.

Start To Run met Evy Gruyaert ken je vast wel, maar wist je dat er ook een gelijkaardig programma voor honden bestaat? Met 'Pooch to 5K' verander je jouw luie hond in een doorwinterde jogger, en dat op 3 maanden tijd. 3 goede redenen om je aan dit 12 weken durende trainingsprogramma te wagen? Het is gratis, goed voor je hond én voor het baasje. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Orkaan Irene heeft New York bereikt

Orkaan Irene heeft New York bereikt


http://img231.imageshack.us/img231/7158/orkaanirene.jpg

De orkaan Irene is zaterdagavond lokale tijd aangekomen in New York. Burgemeester Michael Bloomberg vroeg zijn stadsgenoten om hun woning niet te verlaten.

Voor New Yorkers uit lagergelegen stadsdelen is vluchten niet meer mogelijk. "Ga niet op straat, blijf thuis of in de opvangcentra", zei de burgemeester.
 
In New York zijn alle luchthavens gesloten. Het openbaar vervoer ligt volledig lam. De stad leek zaterdagavond wel verlaten. De restaurants en bars in Manhattan bleven gesloten, de toeristen bleven weg van Times Square en de voorstellingen op Broadway werden geannuleerd.
 
De orkaan Irene bereikte zaterdag de Amerikaanse Oostkust. Er zouden al minstens tien mensen het leven hebben gelaten in het noodweer. Minstens 1,5 miljoen mensen zijn geëvacueerd.

Irene laat windsnelheden tot 140 kilometer per uur over de Verenigde Staten razen. Het ergste zal pas vanavond onze tijd achter de rug zijn.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Shakespears Sister - Stay

Shakespears Sister - Stay

Klik op de foto om haar te beluisteren





Shakespears Sister (oorspronkelijk gespeld als Shakespeare's Sister) was een in 1988 door de Ierse zangeres Siobhan Fahey (voormalig Bananarama-lid) gevormde punk/pop/rock-band. In 1992 werd de achtergrondzangeres Marcella Detroit meer naar voren geschoven waardoor de pop-pers de band vaak als een damesduo bestempelde.

De naam van de band is afkomstig van het gelijknamige nummer van the Smiths, daar wel met de "e" en de apostrof geschreven. Toen Fahey aan een vriend vroeg een houtsnede te maken van de naam van de band viel de e weg, en al snel werd ook de apostrof achterwege gelaten. Op het eerste album van de band, Sacred Heart, staat de apostrof nog wel, maar de "e" niet: Shakespear's Sister.

De band bracht twee CD's uit, Sacred Heart en Hormonally Yours. In Nederland en België had de band twee hits met de nummers Stay en Hello (Turn your radio on). Hun eerste single, You're history, bleef steken in de tipparade.




» Reageer (0)
27-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo ga je met verlies van huisdier om

Zo ga je met verlies van huisdier om


http://img707.imageshack.us/img707/1654/verlieshuisdier.jpg


Het overlijden van een huisdier kan een erg diepe indruk op baasjes nalaten. Veel mensen onderschatten dit, wat het verwerkingsproces kan vertragen. Daarom enkele tips om het verdriet toe te laten en uiteindelijk verder te gaan met je leven.

Psycholoog Wallace Sife specialiseert zich in het rouwen om huisdieren. Het verlies van je geliefde viervoeter is volgens hem niet veel anders dan wanneer een persoon in je omgeving overlijdt.

"Je krijgt eerst te maken met shock en ontkenning, dan moet woede en afstand, vervolgens met schuld en depressie. Leer te rouwen maar ook verder te gaan met je leven. Iedereen gaat ook op een andere manier met het verlies om. Het verdriet kan groter zijn wanneer je huisdier een spuitje kreeg, door het schuldgevoel.

Het huis kan na een overlijden stil en leeg lijken. Dan kan soms de komst van een nieuw huisdier helpen, maar enkel wanneer je het verdriet van het vorige hebt verwerkt. Niet iedereen is meteen klaar om een nieuwe hond of kat in zijn hart te sluiten."

- Geef jezelf de toestemming om te rouwen, neem er ook je tijd voor. Het kan kwetsen wanneer mensen zeggen dat je je moet herpakken omdat het maar een kat of hond was. Wanneer je niet gesteund wordt, kunnen de schuldgevoelens of eenzaamheid toenemen. Veel partners weten ook niet hoe ze hun geliefde kunnen steunen in hun verdriet. In het geval van veel onbegrip is het belangrijk om te communiceren. Leg je gevoelens duidelijk uit.

- Schuldgevoelens verlengen het verwerkingsproces, maar zijn niet abnormaal. Om verder te kunnen gaan, kan het helpen een brief te schrijven naar je huisdier waarin je de situatie uitlegt.

- Als je kinderen het ook moeilijk hebben, moet je er ook voor hen zijn. Als ze regelmatig vragen waar hun hond of kat is, zeg dan dat het lichaam van het dier niet meer werkte, dat het dood is en dat ze nooit meer terug komen. Zorg dat je uitleg afgestemd is op hun leeftijd. Kinderen rouwen namelijk anders, ze kunnen de ene moment erg overstuur zijn en vijf minuten later opnieuw met vriendjes spelen. Laat hen de aanpak bepalen.

- Doe iets dat je niet met je huisdier zou kunnen doen, verander bijvoorbeeld je interieur zonder rekening te houden met harige huisgenoten of ga op een vakantie naar een plek waar je hond niet naartoe kon. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.New York evacueert ziekenhuispatiënten

New York evacueert ziekenhuispatiënten, honderdduizenden zonder stroom in North Carolina


http://img690.imageshack.us/img690/5645/newyorko.jpg


New York evacueert vandaag 7.000 patiënten uit ziekenhuizen en verpleeghuizen in laaggelegen gedeeltes wegens de naderende orkaan Irene. Irene doet naar verwachting zondag New York aan en is volgens de burgemeester een levensbedreigende storm voor New Yorkers. Er werden eerder al patiënten uit klinieken in de meest risicovolle gebieden geëvacueerd.

De autoriteiten hadden eerder al circa 370.000 bewoners van laaggelegen gebieden in de Big Apple gelast te evacueren. Ze moeten uiterlijk vandaag om 17 uur (lokale tijd) zijn vertrokken. Bloomberg benadrukte dat het negeren van het evacuatiebevel gevaarlijk en dom is.

Honderdduizenden mensen in de oostelijke Amerikaanse staat North Carolina zitten zonder stroom. De orkaan Irene, die zaterdagochtend (lokale ochtend) aan land kwam, heeft elektriciteitsleidingen beschadigd. Dat heeft de gouverneur van de staat, Beverly Perdue, bekendgemaakt.

In veel plaatsen staan straten blank. Er viel meer dan 12 centimeter regen per uur in het oosten van de staat, zo was op radarbeelden te zien.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goethe verkozen tot "grootste Duitser aller tijden

Goethe verkozen tot "grootste Duitser aller tijden"


http://img842.imageshack.us/img842/3052/goethez.jpg


Johann Wolfgang von Goethe is in de Duitse krant Bild uitgeroepen tot "grootste Duitser aller tijden". De in 1749 geboren schrijver en wetenschapper kwam als winnaar uit een bevraging van 2.000 Duitsers.


Een onderzoeksinstituut vroeg in opdracht van Bild de grootste Duitser ooit te noemen. De naam van Goethe viel het vaakst, voor die van de naoorlogse bondskanselier Konrad Adenaur en Albert Einstein, de vader van de relativiteitstheorie.
 
Goethe (1749-1832) is het bekendst als schrijver van 'Die Leiden des jungen Werthers', een boek over een jongen die zich volledig door zijn gevoelens laat leiden. Tegelijk was Goethe onder meer wetenschapper, toneelschrijver en filosoof.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontdekt: waarom sommigen vatbaarder zijn voor griep

Ontdekt: waarom sommigen vatbaarder zijn voor griep


http://img831.imageshack.us/img831/4762/ziekb.jpg


De vatbaarheid voor de griep zit in je genen, wetenschappers ontdekten waarom sommige mensen hier elke winter mee te maken krijgen en anderen haaast immuun lijken te zijn.

Een studie bij Britse vrijwilligers toont aan dat sommige mensen genetisch geprogrammeerd zijn om de griep af te wenden, terwijl anderen jaarlijks met koorts en een snotneus rondlopen. Het goede nieuws is wel dat deze doorbraak voor een universele behandeling kan zorgen. De vorsers besmetten 17 gezonde mensen met het griepvirus en hielden hun gezondheid gedurende vijf dagen in de gaten. Negen van hen werden ziek, de rest vertoonde helemaal geen symptomen.

Ze bestudeerden de genen in de bloedstalen van de deelnemers om de acht uur. Wie ziek werd, ontwikkelde een acute ontsteking in bepaalde genen 36 uur nadat de symptomen begonnen. Dit genetisch 'signaal' was het beste merkbaar bij degenen met de ergste symptomen. Bij wie gezond bleef, trad er een helemaal andere genengroep in actie. De wetenschappers interpreteren dit als een antistressreactie, hun lichamen vochten actief tegen het virus. Deze ontdekking maakt het mogelijk dat experts een manier kunnen ontwikkelen om de griep snel op te sporen, zo kunnen ze actie ondernemen voor de ergste symptomen zich manifesteren.

Professor Peter Openshaw: "Deze ontdekking is erg belangrijk. Het heeft belangrijke gevolgen voor andere infectieziekten, niet enkel de griep." Professor Alfred Hero voegt daaraan toe: "Voor het onderzoek bestudeerden we 22.000 genen in 267 bloedstalen, wat van dit onderzoek de grootste studie over dit onderwerp maakt. Dit maakt het mogelijk de biologische voorwaarden te ontdekken die je beter bestand tegen ziekte maken. We zullen dit nu testen op verschillende varianten van de griep. Dit kan ook gelden voor andere virussen, waaronder de verkoudheid."



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baby, you can buy my car: Aston Martin van McCartney onder de hamer

Baby, you can buy my car: Aston Martin van McCartney onder de hamer


http://img703.imageshack.us/img703/6168/astonmartinmccartney.jpg


430.000 euro is de startprijs voor de Aston Martin DB5 sportwagen die ooit eigendom was van Paul McCartney. Die kocht het karretje in 1964, het jaar waarin hij ook de hit 'Drive My Car' schreef. Hij betaalde er toen 6.000 euro voor. McCartney kocht de Aston, die beroemd werd omdat James Bond er mee reed in 'Goldfinger' rechtstreeks van de fabriek en vroeg opties zoals een speciale ophanging en chroom velgen. Er zat zelfs een platendraaier van Philips in.

Op 21 september wordt de auto geveild in het Duxford Imperial War Museum in het Engelse Cambridgeshire.



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!