Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




22-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parket wil Pfaffs vervolgen voor belastingfraude


"Parket wil Pfaffs vervolgen voor belastingfraude"



Het Antwerpse parket vraagt de vervolging van Jean-Marie Pfaff, zijn vrouw Carmen Seth en hun vroegere boekhouder voor fiscale fraude en belastingontduiking. Dat schrijft de krant Het Laatste Nieuws. De Pfaffs willen niet reageren. Hun advocaat vraagt nog extra onderzoek van de onderzoeksrechter. "Als Jean-Marie geen bekend figuur zou zijn, zou het parket niet zo aandringen op vervolging", zegt hij.


In maart 2008 viel de fiscus binnen bij de Pfaffs in hun villa in de Guyotdreef in Brasschaat. Een uitloper van een rechtszaak in Turnhout uit de jaren '90 tegen een vroegere sponsor die nog geld moest van Jean-Marie. Er kwam toen aan het licht dat de Pfaffs vermoedelijk met belastingaangiftes knoeide. Het Antwerpse gerecht vorderde een onderzoeksrechter die alles liet uitpluizen.


Na twee jaar is dat werk van de onderzoeksrechter afgerond en weer in handen van het parket. Dat zal, volgens Het Laatste Nieuws, aan de raadkamer vragen om Jean-Marie, Carmen en hun vroegere boekhouder Guido V. te vervolgen voor de correctionele rechtbank wegens belastingontduiking. De beslissing van de raadkamer laat op zich wachten; de advocaat van de Pfaffs eist nog extra onderzoek. Die vraag wordt vandaag behandeld.


Huisadvocaat van de Pfaffs, Tom Versompel, zegt in Het Laatste Nieuws dat "de grote discussie draait om heel oude betwistingen uit 1999 en 2000". "Volgens ons is de redelijke termijn verstreken voor dat deel van de strafvervolging." Versompel beweert ook dat de Pfaffs hun aangiftes altijd door boekhouders en advocaten lieten doen. Hij ontkent met klem dat zijn cliënten bewust zaken niet zouden aangegeven hebben.


Zwitserse chalet uit de boekskes

Zo maakt de fiscus een zaak van de chalet in Zwitserland die niet aangegeven was, maar die, volgens Versompel, bij de fiscus bekend moest zijn omdat dat 15 jaar geleden al in de boekskes stond. Dat Jean-Marie tien jaar geen belastingen betaalde, doet de advocaat ook af als nonsens. "Er waren enkele laattijdige aangiftes, maar die zijn intussen rechtgezet."


Over de gevorderde bedragen wil de advocaat niks kwijt aan Het Laatste Nieuws "want dat zou het enige zijn dat de mensen onthouden". Er wordt onderhandeld met de fiscus om tot een akkoord te komen. "Mocht Jean-Marie een gewone burger zijn, dan was dit dossier al lang afgehandeld. Nu wil men tonen dat niemand wordt gespaard", besluit meester Versompel. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zetten tekenfiguren aan tot groenten eten?

Zetten tekenfiguren aan tot groenten eten?



Shrek, Dora, Plop of ander tekenfiguren beïnvleoden wel degelijk de kinderlijke smaakpapillen, zo blijkt uit nieuw onderzoek van de Yale University.


Amerikaanse fabrikanten spenderen miljarden dollars aan marketing om kinderen te overtuigen hun producten te kopen. Eén van de meest populaire manieren is een karakterfiguurtje uit één of andere tekenfilmreeks op de verpakking te droppen. Volgens de onderzoekers wringt daar vaak het schoentje omdat ook heel wat ongezonde producten die strategie misbruiken.






Aan het onderzoek namen 40 scholen deel. De kinderen kregen een gamma voedingsproducten te zien, gaande van ontbijtkoekjes, fruitsnoepjes tot wortelen. Een deel  werd in een verpakking gestoken zonder veel franjes, een ander deel in een verpakking met flitsend figuurtje. Niet geheel verwonderlijk verkozen alle kinderen de producten uit het flitsende gamma, al waren deze identiek aan de andere.


Het gebruik van een tekenfilmfiguur kan helpen in de strijd om gezondere dingen te leren eten, zo toonde eerder onderzoek aan. Toen Elmo, één van de karakters uit Sesamstraat, werd neergepoot op een pak broccoli, verkozen meer dan de helft de groente boven een stuk chocolade.


Volgens de Yale onderzoekers moet het gebruik van populaire figuurtjes op voeding strenger gereglementeerd worden, vooral op junk food horen ze niet thuis.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chimpansees voeren oorlog om territorium uit te breiden

Chimpansees voeren oorlog om territorium uit te breiden



Groepen chimpansees voeren oorlog en doden zonder medelijden leden van naburige groepen om hun territorium uit te breiden. Dat blijkt uit een onderzoek dat in Oeganda uitgevoerd werd en tien jaar in beslag nam. Voor het eerst wordt bewezen wat al lang vermoed werd.

"Eerdere onderzoeken deden al zo'n gedrag vermoeden, maar nu hebben we bewijs om die hypothese te staven", legt John Mitani, professor antropologie aan de universiteit van Michigan, uit. Zijn onderzoek werd gepubliceerd in het tijdschrift Current Biology.
 
Tijdens hun observaties stelden de biologen achttien dodelijke aanvallen vast en ontdekten ze nog eens sporen van drie andere aanvallen door leden van een grote gemeenschap van 150 chimpansees in Ngogo in het nationale park van Kibale in Oeganda.
 

Door die agressie slaagden de chimpansees van Ngogo erin hun territorium met 22 procent uit te breiden tijdens de zomer van 2009. Eenmaal veroverd, werd het nieuwe terrein ingepalmd door de apengroep in kwestie.
 
"Wanneer die apen die nieuwe gebieden begonnen binnen te dringen, stelden we al snel vast dat ze een groot aantal andere chimpansees gedood hadden", zegt professor Mitani. "Onze waarnemingen helpen oude, openstaande vraagstukken over de moordende agressie tussen groepen chimpansees op te lossen", besluit Mitani.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elvis Costello - Pump it up

Elvis Costello - Pump it up

Klik op de foto om hem  te beluisteren






Elvis Costello (Londen, 25 augustus 1954) , is een Brits muzikant, zanger en liedjesschrijver van Ierse afkomst.


Costello werkte midden zeventiger jaren als computerprogrammeur en trad in folkclubs op als D.P. Costello en was daarmee een vroeg lid van de pub rock scene in Londen. Zijn eerste album verscheen in 1977; zijn voornaam is afkomstig van Elvis Presley; zijn achternaam is die van zijn moeder. In die periode werd ook de vaste begeleidingsband van Costello gevormd, the Attractions, bestaande uit bassist Bruce Thomas, toetsenist Steve Nieve en drummer Pete Thomas. Zijn stijl veranderde naar punkrock en new wave voordat hij zijn eigen geluid vond in de 80er jaren, waarin een mengeling aan muziekstijlen te herkennen valt.


Gaandeweg volgden ook experimenten met klassieke muziek, zoals samenwerking met het Brodsky Quartet en Anne Sofie von Otter, en met jazz, zoals een optreden in 2004 op het North Sea Jazz Festival met het Metropole Orkest en het schrijven van nummers en optreden met Burt Bacharach. Zijn affiniteit met klassieke muziek komt ook tot uiting in het feit dat hij sinds kort albums uitbrengt op het befaamde klassieke platenlabel Deutsche Grammophon. Het nummer She dat als titelsong werd gebruikt voor de film Notting Hill bereikte een hoge notering in de hitlijsten. In 2005 schreef Costello een opera over het leven van de Deense sprookjesschrijver Hans Christian Andersen in opdracht van de Royal Danish Opera in Kopenhagen.


Veel van Costello's albums werden geproduceerd door Nick Lowe. Zelf treedt Costello ook regelmatig op als producer, onder andere voor The Pogues. Costello hertrouwde in 1986 met de bassiste van die laatste band, Caitlin O'Riordan. Dit huwelijk duurde tot begin 21e eeuw. Inmiddels is Costello voor de derde keer getrouwd, nu met jazz-zangeres Diana Krall. Zij is op 6 december 2006 bevallen van een tweeling. De ouders hebben de jongetjes de namen Dexter Henry Lorcan en Frank Harlan James gegeven.




» Reageer (0)
21-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manneken Pis plaste Maltees bier

Manneken Pis plaste Maltees bier



Afgelopen weekend verbaasde Manneken Pis, het bekende standbeeld in Brussel, vriend en vijand door bier te plassen. Het ging om een stunt van de Maltese Ambassade ter ere van het feest Mnarja, een viering van de patroonheiligen Pertrus en Paulus.

Het beeldje kreeg bovendien een ridderkostuum aangemeten en ontving de titel van kleinste ridder van Malta. Tijdens de feestelijkheden plaste het bekendste manneken van Brussel geen water maar wel Maltees bier. Dankzij producent Cisk Lager konden Voorbijgangers gratis van het drankje proeven.

De garderobe van de Brusselse held bevat ondertussen al meer dan 700 verschillende kostuums die permanent tentoongesteld worden in het stadmuseum op de Grote Markt.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Over 50 jaar alleen nog chassidische joden in Antwerpen

"Over 50 jaar alleen nog chassidische joden in Antwerpen"


http://img72.imageshack.us/img72/7060/joden.jpg


De moderne joodse gemeenschap in Antwerpen dunt uit, en vooral jonge mensen wijken uit als gevolg van een onveiligheidsgevoel en magere carrièrekansen. Naar schatting leven in Antwerpen hooguit 20.000 joden, van wie ruim de helft strikt leeft volgens de geloofsleer. Velen onder hen zijn straatarm, schrijven de Coreliokranten.

Steeds meer jonge joden trekken naar het buitenland om te studeren en keren niet meer terug. "We zien twee opvallende tendensen", zegt Jacques Wenger, directeur van Shomre Hadas, het joodse gemeentehuis in Antwerpen. "De modern-orthodoxe joden trekken weg, terwijl de chassidische, ultraorthodoxe gemeenschap groeit."
 

De oorzaak van de uittocht is de economische situatie. De afgelopen kwarteeuw is de joodse gemeenschap haar dominante positie in de diamantsector kwijtgespeeld. De meest betrouwbare schatting zegt dat de sector vandaag nog hooguit dertig procent joden tewerkstelt. Vijftien jaar geleden was dat nog ruim zeventig procent.
 
Vooral de joodse klovers verloren massaal hun job. "Dat was geen typisch joods probleem, maar had vooral te maken met de veranderende wereld", zegt Henri Rosenberg, professor Joods Recht. "Niet alleen in de diamantsector, maar ook bijvoorbeeld in de textiel trok de ruwe arbeid naar lagelonenlanden. De joden waren daar niet op voorbereid."
 

Als gevolg kwamen heel veel joden, vooral onder de chassidim, in armoede terecht. Tot op vandaag konden ze zich niet herstellen van die economische mokerslag. "Over vijftig jaar zijn er alleen nog chassidische joden in Antwerpen," voorspelt Wenger, die weldra zelf naar Israël verkast.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heks steekt 100 dode katten in diepvriezer

Heks steekt 100 dode katten in diepvriezer


http://img706.imageshack.us/img706/1921/katten.jpg



Honderd dode katten in een kapotte diepvriezer was aanleiding voor de sociale dienst om drie kinderen uit een huis te halen in Black River Falls in Wisconsin. Volgens de dienst waren de leefomstandigheden in het huis erbarmelijk.

Agent Duane Waldera vond nog zeventien levende katten in het huis. De stank was er niet te harden. De woning lag vol uitwerpselen. Gabriella Bernabei is niet te spreken over de actie van de sociale dienst. Ze voelt zich het slachtoffer van haar geloof en zegt dat ze geviseerd wordt. Bernabei hangt een heksengeloof aan en zei dat ze de katten ging verbranden. De nog levende katten werden naar een asiel gebracht. Volgens dierenverzorger Barb Pfaff zei nog dat een paar beestjes te zwak waren en een spuitje kregen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Het wordt eindelijk zomer!

Het wordt eindelijk zomer!


http://img267.imageshack.us/img267/2568/zomer.jpg


De zomer gaat vandaag officieel van start, al lijkt het daar niet meteen op als je naar buiten kijkt. Niet getreurd echter, tegen het einde van de week mogen we eindelijk zomerweer verwachten. Nog enkele dagen doorbijten dus, maar het zal (hopelijk) de moeite lonen.

Deze middag blijft het op de meeste plaatsen wel droog met geleidelijk enkele opklaringen vanuit het noorden. De temperatuur varieert van zowat 14 graden aan zee en in de Ardennen en 16 tot lokaal 19 graden elders.
 
Morgen kunnen we dan eindelijk de eerste zonnestralen ontwaren. Het blijft droog en overwegend zonnig. Maxima: 18 graden vlak aan zee en de Ardennen en ongeveer 21 graden in het binnenland.
 
Van woensdag tot en met zondag wordt rustig, fraai en overwegend droog zomerweer met flinke zonnige perioden verwacht. De middagtemperatuur stijgt van zowat 24 graden woensdag naar gemiddeld 26 graden aan het eind van de week en tijdens het weekend.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolade sprookjeshuwelijk Zweedse prinses resultaat van kinderarbeid

"Chocolade sprookjeshuwelijk Zweedse prinses resultaat van kinderarbeid"



http://img443.imageshack.us/img443/9052/sprookjeshuwelijk.jpg



Het sprookjeshuwelijk van kroonprinses Victoria was een succes maar feestje krijgt een bittere nasmaak nu blijkt dat de chocolade die geserveerd werd, het resultaat was van kinderarbeid. Volgens de Zweedse radio, Sveriges Radio gebruikt Cloetta cacao uit West-Afrika waar de bonen geplukt worden door kinderen die er in mensonwaardige omstandigheden werken.


De woordvoerder van de chocoladeproducent haast zich om te zeggen dat de chocolatier zijn bonen aankoopt bij producenten in Duitsland en Nederland die de bonen op hun beurt aankopen bij coöperatieven in Ghana en Ivoorkust. "De ganse cacao-industrie is zich bewust van het probleem", aldus Ola Höiden. "Maar we hebben in februari een nieuwe reeks producten op de markt gebracht die tot stand gekomen zijn zonder kinderarbeid. Helaas behoorde de chocolade voor het huwelijk van Victoria daar niet toe, wat jammer is", geeft Höiden toe.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Interpol - Evil

Interpol - Evil

Klik op de foto om ze te beluisteren






Interpol is een Amerikaanse band die in 1998 werd opgericht in New York. Ze worden doorgaans geclassificeerd als indie rock, al worden ze ook ondergebracht in het post-punk  genre. Bands waarmee Interpol wordt vergeleken, zijn The Chameleons, Gang Of Four, Kitchens of Distinction en The Afghan Whigs. Journalisten vergelijken hen vooral graag met Joy Division, maar daar zijn de bandleden zelf niet altijd blij mee. Dit geldt ook voor de vergelijking met Editors, een populaire Britse band.

De groep werd opgericht in 1998. Daniel Kessler (gitarist) ontmoette Carlos D. aan de New York University en overtuigde Carlos om mee te spelen met hem en Greg Drudy (drummer). Daniel had Paul Banks (zanger) al enkele jaren eerder ontmoet in 1996 toen ze samen in Parijs  op Summer School waren. Toen de twee elkaar weer tegen het lijf liepen in NYC, herinnerde Daniel zich dat Paul gitaar speelde en hij nodigde hem uit om bij de groep te komen. In 2000 verliet Greg Drudy de groep en kwam Samuel Fogarino in zijn plaats drum spelen.

Na het inblikken van het vierde album verliet Carlos D. de groep. Dit werd op 9 mei 2010 bekend gemaakt op de officiële site: "Carlos wil andere paden bewandelen. Dit is een vriendschappelijk afscheid, en we wensen hem al het beste toe met zijn toekomstige projecten. We zullen altijd fan blijven van dit bijzonder getalenteerd individu."

De groep speelde in het begin zonder groepsnaam. Pas toen ze enige aanhang begonnen te krijgen, werd er beslist over een naam. Er gaan verschillende verhalen de ronde daarover.

    * Zanger Paul Banks werd door zijn Spaanstalige vrienden wel eens lachend Pol Pol Interpol genoemd. Vandaar Interpol.
    * De naam zou slaan op de stijl en werkwijze van de band, die zou lijken op die van de Internationale Politie oftewel Interpol.

In ieder geval werd de band Interpol gedoopt en niet "Las Armas" of "The French Letters", twee andere opties. Het gevolg van die naam was dat ze in het begin, via hun website regelmatig e-mails van mensen kregen toegestuurd die dachten dat ze de echte Interpol waren. Paul Banks vertelde ook eens in een interview dat hij ooit na een concert in Brussel aangesproken werd door iemand die voor Interpol werkte en uit nieuwsgierigheid was komen kijken.




» Reageer (0)
20-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom je winkelverkoopsters nooit moet geloven

Waarom je winkelverkoopsters nooit moet geloven





Het is een herkenbaar scenario: je bent op zoek naar een rok en plots sta je met een hele nieuwe outfit die de verkoopster je heeft aangesmeerd voor de spiegel. Het zijn vaak die stukken die voorgoed achteraan in de kast verdwijnen zonder ooit gedragen te worden. Daarom enkele tips om opdringerige verkoopsters het hoofd te bieden.


Nu met de crisis krijgt het winkelpersoneel er in gepeperd dat ze goed moeten verkopen. Onlangs bleek nog dat het Japanse merk Uniqlo zijn verkopers elke morgen traint hoe ze moeten omspringen met de klanten. Ze krijgen 16 standaardzinnen die elke verkoper wereldwijd moet kennen. Andere winkelketens als het Britse LK Bennet leren hun verkopers vijf stappen aan die een verkoop zouden moeten garanderen. Als een klant een paar schoenen wil proberen, moeten ze bijvoorbeeld nog twee andere opties meebrengen. Als iemand kledij past, moeten ze ook nog een handtas tonen. De verkoopsters zouden er ook op commissie werken, die 1 procent bedraagt.


De meest gebruikte verkooptrucs en hoe ze te vermijden:


1. Zeggen dat je een minimumaantal kledingstukken moet meenemen en je opzettelijk basics mee te geven die goed passen bij je stijl in de hoop dat je meer zal kopen. Vermijd dit door enkel de dingen te passen die je wil passen, de dingen die je niet zelf koos, kun je best negeren.

2. Topjes, jasjes of schoenen meegeven die zouden passen bij wat je uitkoos. Dit kun je vermijden door basics te dragen tijdens het shoppen en een paar schoenen in je handtas mee te nemen.

3. Zeggen dat je dingen terug kunt brengen. Dit kun je vermijden door het beleid van de winkel te controleren. Kijk ook of je tijd hebt om de dingen terug te brengen binnen de vooropgelegde termijn. Je kunt ook vragen dat ze het kledingstuk opzij leggen terwijl jij even nadenkt of je het item wel echt wil.

4. Een kredietkaart aansmeren zodat je korting krijgt. Vaak is deze korting laag, dus is het meestal niet de moeite om een kredietkaart te nemen. Als je niet veel koopt, is het meestal niet de moeite om de papieren in orde te brengen. Is dit wel het geval, kun je de kaart best meteen stopzetten na je aankoop, zodat je niet verleid wordt nog meer te kopen. 

5. Proberen onderhoudsproducten bij je aankoop aan te smeren. Zeg dan dat je deze producten al thuis hebt.

6. Je op een klantenlijst zetten, vaak krijgen verkoopsters hier een commissie voor, je wordt vanaf dan voortdurend gebombardeerd met mails. Geef je gegevens niet zonder te vragen waar ze voor gebruikt gaan worden. Als de verkoopster echt te opdringerig is, kun je 'per ongeluk' een spelfout in je mailadres zetten.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prinses Victoria huwt haar fitnesstrainer in Stockholm

Prinses Victoria huwt haar fitnesstrainer in Stockholm

Klik op de foto om een stukje van het huwelijk te bekijken





Koning Albert II en koningin Paola zijn net als een rist andere royals aanwezig op de trouw van de Zweedse kroonprinses Victoria met Daniel Westling, haar voormalige persoonlijke trainer in Stockholm.


Even na 15.50 uur maakte Victoria aan de zijde van koning Carl Gustav van Zweden haar opwachting in Storkyrkan, de kathedraal van Stockholm.







Koning Albert en koningin Paola zijn vergezeld van hun drie kinderen plus partners. Naast andere hoogwaardigheidsbekleders zijn er een pak gekroonde hoofden en koninklijke adel van over heel de wereld aanwezig: Margrethe II van Denemarken, de Japanse kroonprins Naruhito, Abdullah II van Jordanië, groothertog Henri van Luxemburg, prins Albert van Monaco, koningin Beatrix van Nederland, Harald V van Noorwegen, Juan Carlos van Spanje en de Britse prins Edward.







De trouw van de 32-jarige Victoria en Daniel Westling houdt heel Zweden al dagen in de ban. In de kathedraal zitten zo'n 1.100 genodigden. Daarnaast zijn er tienduizenden mensen opgedaagd in het centrum. "Onmogelijk een getal op te plakken", luidt het bij de politie.







Rond 16.40 uur zal de kerkdienst afgerond zijn. Er worden zo'n 250.000 toeschouwers in de straten van Stockholm verwacht voor de rondtocht van het echtpaar in open koets door het historische centrum. Om 17.05 moet het paar dan in een bootje stappen waarmee ze naar het slot van Stockholm, het koninklijk paleis, gebracht worden.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Er zit muziek in de zon

Er zit muziek in de zon





Dat de zon ons niet alleen warm houdt (soms toch), maar ook als inspiratiebron dient voor letterlijk honderden liedjes weten we allemaal. Maar nu onthult de Sunday Telegraph dat die ster in het midden van ons zonnestelsel zelf muziek maakt, al valt te betwijfelen of dat een hit zal opleveren.
 

Astronomen van de universiteit van Sheffield zijn er namelijk in geslaagd om voor de eerste keer de bevreemdende harmonieën op te nemen die worden geproduceerd door het magnetisch veld dat de zon omringt. De vorsers ontdekten dat de coronale lussen, reusachtige magnetische lussen die tot 90.000 kilometer lang kunnen zijn, vibreren zoals de snaren van een muziekinstrument. Door satellietbeelden van die lussen te maken, slaagden ze erin het geluid te "herscheppen" waarbij die zichtare vibraties werden omgezet in geluiden en het volume werd versterkt zodat het hoorbaar wordt voor het menselijk oor.
 

Volgens professor Robertus von Fay-Siebenbürgen, het hoofd van de onderzoeksgroep voor zonnefysica, "was het merkwaardig mooi en opwindend om voor de eerste keer de geluiden te horen van zo'n grote en krachtige bron". "Het is inderdaad een soort muziek, omdat het harmonieën bevat. Dit geeft ons een nieuw inzicht in de natuurlijke processen die zich afspelen in de buitenste lagen rond de zon, waar temperaturen heersen van miljoenen graden."
 

Minder goed nieuws over de zon komt intussen van de ruimtevaartorganisatie NASA, die waarschuwt dat er grote activiteit heerst op die ster, wat kan leiden tot een gevaarlijke "ruimtestorm".




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cilla Black - You're My World

Cilla Black - You're My World

Klik op de foto om haar te beluisteren






Cilla Black (Liverpool, 27 mei 1943) is een Brits zangeres en televisiepresentatrice.

Cilla Black werd als Priscilla Maria Veronica White geboren uit een protestantse vader en een Rooms-katholieke moeder in Liverpool. In de vroege jaren 60 had ze een part-time baan als bewaker van de garderobe  in The Cavern Club, waar The Beatles regelmatig optraden. Zelf klom ze tussen de optredens ook ooit het podium op om te zingen. Zo mocht ze in die jaren met sommige bandjes meezingen. Ook The Beatles waren van haar kwaliteiten onder de indruk en stelden haar voor aan hun manager Brian Epstein. De auditie die ze mocht doen, mislukte. Ze zong het nummer Summertime, maar The Beatles, die haar begeleidden, speelden het nummer te laag voor haar stem. Daarnaast was ze erg nerveus. Op 6 september 1963  nam Epstein haar alsnog onder zijn hoede, nadat hij haar ergens had zien optreden. Priscilla White nam haar artiestennaam aan, nadat ze foutief Cilla Black werd genoemd in het tijdschrift Mersey Beat. Epstein vond die naam goed klinken en ze besloten die naam aan te nemen. Ze kreeg een platencontract bij Parlophone  en George Martin produceerde haar debuutsingle Love of the loved, geschreven door Paul McCartney. Het nummer haalde de 35e plaats in de UK Singles Chart.

In vergelijking met de resultaten van de andere bands onder Epstein, viel het debuut van Black tegen. Voor de opvolger had Epstein uit de Verenigde Staten het nummer Anyone Who Had a Heart van Dionne Warwick meegebracht. George Martin wilde het aanvankelijk door Shirley Bassey laten zingen, maar Epstein overtuigde hem het aan Black te geven. De single werd een groot succes en bereikte in februari 1964 de eerste plaats in de Britse hitparade. Warwick, wier versie slechts de 42e plaats haalde, was niet te spreken over de cover van Black. Ze vond het een exacte kopie van haar versie en klaagde: "Als ik op de opname had gehoest, had ze het precies nagedaan". Haar derde single You're my world evenaarde het succes van Anyone Who Had a Heart en kwam eind mei op de eerste plaats. Het nummer was een vertaling van Il Mio Mondo van de Italiaanse singer-songwriter Umberto Bindi. Warwick nam als reactie op Blacks succes met haar nummer een cover van You're my world op, maar dat werd in de Verenigde Staten niet op single uitgebracht, zodat Blacks versie daar de 26e plaats kon halen. You're my world is nadien door nog verschillende artiesten gecoverd, waaronder Guys n' Dolls, die er in 1977 een nummer 1-hit in Nederland en Vlaanderen mee hadden. Black zou later meer hits scoren met vertalingen van Italiaanse liedjes. Don't answer me, A fool am I en I only live to love you waren allemaal van Italiaanse origine. Ze sloot het jaar af met de nummer 7-hit It's for you, die net als haar debuutsingle geschreven was door Paul McCartney. Hij begeleidt haar ook op piano in dit nummer.

In 1965 herhaalde Black het trucje van Anyone Who Had a Heart door een grote hit te scoren met een nummer dat zich in de Verenigde Staten al bewezen had. Deze keer deed ze het met You've Lost That Lovin' Feelin' van de Righteous Brothers. Nu moest ze echter het origineel voor laten gaan, want de versie van de Righteous Brothers haalde in februari de eerste plaats. Blacks versie kwam tot plaats 2, waardoor zich de unieke situatie voordeed dat hetzelfde nummer in verschillende versies op plaats 1 en 2 stond in de Britse hitlijst; iets wat later nooit meer is voorgekomen. In 1966 volgden de top 10-hits Love's just a broken heart, Alfie en Don't answer me. Alfie was geschreven door Burt Bacharach en Hal David, nadat Bacharach de Britse film Alfie had gezien. In het Verenigd Koninkrijk werd het lied niet in de film gebruikt, maar in de Amerikaanse uitgave werd het nummer tijdens de aftiteling gezongen door Cher, die er een Amerikaanse hit mee had. Ook Blacks versie haalde de Amerikaanse Billboard Hot 100, maar kwam niet hoger dan de 95e plaats. Deze keer was het Dionne Warwick die de succesvolste versie had, want haar cover kwam tot plaats 15.




» Reageer (0)
19-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knut heeft last van paniekaanvallen

Knut heeft last van paniekaanvallen



Knut, de ijsbeer van de Berlijnse zoo met internationale bekendheid, lijdt aan ernstige gedragsstoornissen. Dat zegt dierenrechtenorganisatie Peta in een studie.


"Knut en zijn vrouwtje Gianna lijden zonder twijfel aan gedragsstoornissen", zegt Frank Albert, ijsbeerspecialist van PETA. Het driejarig zoogdier heeft vooral last van paniekaanvallen, verduidelijkt Albert. Volgens de deskundige hebben Knuts handelingen geen specifiek doel, hij "zwerft hier en daar wat rond" zoals een gek.


 




Hij bevestigde noch ontkende de geruchten over zelfverminking van de ijsbeer. De deskundigen van Peta onderzochten het gedrag van de Berlijnse ijsberen gedurende twee jaar. Alle beren lijden in meer of mindere mate aan agressiviteit en hebben moeilijkheden om zich voort te planten, maar Knut is het ergst getroffen, zeggen ze.


Knut werd geboren op 5 december 2006 en ontroerde iedereen met zijn sneeuwwitte pluche vacht. Hij werd na zijn geboorte door zijn moeder verstoten en grootgebracht door de opvoeders van de zoo. De kleine teddybeer is ondertussen een stevig beest van meer dan 100 kilogram en leeft sinds enkele maanden in de dierentuin samen met de ijsbeer Gianna.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 op 2 vaders maakt geen tijd voor goed gesprek

1 op 2 vaders maakt geen tijd voor goed gesprek



Kinderen die regelmatig met hun vader praten over wat er in hun hoofd omgaat, zijn gelukkiger dan degenen die dat niet doen. Dit blijkt uit een Britse rondvraag onder 1.200 kinderen. Helaas nemen weinig papa's de tijd om met hun tienerkroost een diepzinnig gesprek te voeren.


Bijna de helft van de ondervraagde kinderen tussen 11 tot 15 jaar beweert zelden met papa te praten over belangrijke onderwerpen. 28 procent kan ook niet bij mama terecht bij materies die het bespreken waard zijn.


Het onderzoek werd opgezet door een liefdadigheidsinstelling Children Society. De onderzoekers betreuren de resultaten. Studies tonen volgens hen aan dat een goede tienerrelatie met beide ouders, de kans op later geluk en welzijn drastisch verhogen.


Recent werd in Engeland een 'Fatherhood Commission' opgestart. Bedoeling is de barrières en belemmeringen van ouders tegenover hun kinderen verder te onderzoeken.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kuifje naar India

Kuifje naar India




De avonturen van Kuifje zijn voortaan ook in het Hindi beschikbaar, de officiële taal van India. Hiermee kan de Belgische stripreeks beginnen aan de verovering van één van de laatste grote taalgemeenschappen ter wereld, zo schrijft de krant L'Echo zaterdag.
 
De eerste acht albums van de Kuifje-stripreeks zijn reeds te koop in de Indiase boekenwinkels. Elke maand komen er twee nieuwvertaalde albums bij, zodat begin volgend jaar de hele reeks in Hindi is verschenen, voor de release van de Kuifje-film van Steven Spielberg.
 
India is niet volledig onbekend terrein voor Kuifje. De strips zijn er al jaren in het Engels te koop. Elk jaar zouden er in het land 200.000 exemplaren worden verkocht, aldus l'Echo.

200 miljoen albums
Wereldwijd werden er al meer dan 200 miljoen Kuifje-albums verkocht, in alle mogelijke talen. De grote opkomende landen krijgen nu de voorkeur, naar het voorbeeld van China waar de strips sinds 2002 in het Chinees verkrijgbaar zijn. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tevreden klant laat 250.000 pond na aan taxichauffeur

Tevreden klant laat 250.000 pond na aan taxichauffeur





Een taxichauffeur uit het Britse graafschap Cornwall heeft 250.000 pond (ongeveer 300.000 euro) gekregen van een wel zeer tevreden klant, zo meldt de Britse omroep BBC op zijn website.
 
Twintig jaar lang werd Mary Watson in haar woonplaats Newquay met de taxi rondgereden door Don Pratt en diens vrouw Gill. Zij voerden Watson naar winkels, artsen en andere plaatsen in de omgeving.
 
De vrouw verhuisde tien jaar geleden naar Northampton, zowat 400 kilometer verderop, maar ze bleef wel tot aan haar dood in december 2009 het contact met Don en Gill Pratt onderhouden.
Nu blijkt dat ze ook al haar bezittingen heeft nagelaten aan het koppel. "Haar notaris belde ons om te zeggen dat ze ons niet vergeten was in haar testament", zegt Don Pratt. "Maar ik geloofde mijn oren niet toen ik vernam dat ze alles aan ons had nagelaten".
 
De 65-jarige Pratt heeft zijn taximaatschappij verkocht aan een vriend en bereidt zich nu voor op een comfortabel pensioen. "We hebben dag en nacht gewerkt. Nu gaan we kunnen reizen en al die andere dingen doen die we voordien nooit hebben kunnen doen", voegde hij er nog aan toe.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse parachutiste sterft mysterieuze dood in VS

Gentse parachutiste sterft mysterieuze dood in VS



De Gentse parachutiste Lieve Demeyer (26) is donderdagavond in de VS in vreemde omstandigheden om het leven gekomen bij een parachutesprong. Het valscherm van het slachtoffer werd 60 meter naast haar lichaam ongeopend teruggevonden.

Demeyer werkte samen met haar vriend in de Verenigde Staten bij een club in Acampo, net ten zuiden van Sacramento in de staat Californië.
 
"Samen met 19 anderen was ze donderdagavond opgestegen om een solosprong te maken", vertelt Bill Dause, de verantwoordelijke van het Lodi Parachute Center. Op 4.000 meter hoogte sprong iedereen uit het vliegtuig. "Ze had haar eigen parachute om, en die was vooraf nauwgezet gecontroleerd".

Parachute losgemaakt tijdens val?
Na de sprong zagen de andere parachutisten de vrouw niet op de begane grond. "Na anderhalf uur is haar lichaam gevonden in een wijngaard even verderop." Vreemd genoeg had de vrouw haar valscherm niet meer om. Agenten vonden de parachute pas veel later terug, honderd meter ver van de vrouw verwijderd.
 
"Zo'n afstand kan maar één ding betekenen: hij moet in de lucht losgemaakt zijn", zegt Dause. "Het hele harnas was losgekomen. Maar iedereen die met haar op het vliegtuig zat, blijft erbij dat ze haar parachute stevig om had toen ze naar beneden sprong." Hamvraag is hoe die parachute is losgekomen.

Ervaren
Sinds enige tijd verbleven Lieve Demeyer en haar Gentse vriend Sabry Ben Seoud (32), met wie ze al een drietal jaar samen was, in Californië. Ze stonden bekend als ervaren parachutespringers en werkten als instructeurs in het Parachute Center van Lodi, één van de oudste en meest gereputeerde skydivecentra in de VS. Terwijl Sabry met klanten een duosprong waagde, sprong Lieve mee met camera op de helm. "Zo hadden klanten een mooi aandenken aan hun eerste sprong. Lieve en Sabry werkten goed samen, ze wisten wat ze deden en waren enorm ervaren", zegt Bill Dause, de eigenaar van Lodi.

Donderdag liep het echter mis. De ongeopende parachute glipte van Lieves rug, waarna ze kansloos te pletter stortte voor de ogen van haar vriend. Haar lichaam werd gevonden tussen de wijnranken van het plaatsje Acampo. De rugzak mét parachute plofte goed 60 meter verderop neer. "We vonden eerst een helm en een schoen en dan haar lichaam", vertelt sheriff Les Garcia. "Haar parachute was ongeopend. Ze heeft duidelijk niet aan het touwtje getrokken." Bill Dause, de eigenaar van het Parachute Center, sprak na het ongeval kort met Sabry. "Hij zei me dat Lieve zich niet goed voelde en dat hij niet wou dat ze sprong."

Dause heeft zo zijn vermoedens over de oorzaak van het drama. "Op het vliegtuig werd haar uitrusting nog nagekeken. Alles zat perfect vast. Het kan niet anders of ze heeft zelf haar valscherm losgemaakt. Volgens mij heeft ze zelfmoord gepleegd." De man geeft toe dat Lieve gelukkig leek. "Maar goed, je weet nooit wat in iemands hart omgaat."

Al acht doden
De politie hult zich in stilzwijgen. "Wij sluiten niks uit en zullen alle mogelijkheden onderzoeken", klinkt het. De familie van Lieve doet het zelfmoordverhaal alvast af als "absolute nonsens". "Lieve was altijd vrolijk en opgewekt, nooit neerslachtig", zegt de nieuwe echtgenote van haar vader. "Ze stond positief in het leven. De laatste tijd zat ze meer in de VS dan in België, maar ze hield nauw contact. Enkele dagen geleden kregen we nog een mailtje. Ze zou samen met haar vriend op 30 juni naar België komen voor de vakantie. Zij en wij keken er naar uit. Lieve was een vrije, gelukkige vogel. Ze amuseerde zich en dacht nog niet te fel aan de toekomst. Ze had geen zorgen."

Het is niet de eerste keer dat er een dodelijk ongeval gebeurt in Lodi. Vorig jaar kwamen twee mensen om nadat hun parachutes in de knoop raakten. Sinds 2000 had Lodi al acht doden te betreuren.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chihuahua erft drie miljoen dollar

Chihuahua erft drie miljoen dollar


Wijlen Gail Posner met Conchita


De mens zijn liefde voor dieren kan grote poporties aannemen. Dat heeft de Amerikaanse Gail Posner bewezen. De vrouw overleed in maart aan borstkanker en liet haar chihuahua drie miljoen dollar (2.426.595 euro) na.

En dat is niet alles: Posner schreef in haar testament dat hondje Conchita voor de rest van haar leven in Posners huis ter waarde van 8,2 miljoen dollar (6.632.693 euro) mag blijven wonen. Daarom zorgde de steenrijke dochter van een zakenman ervoor dat haar bodyguards, huishoudsters en persoonlijke assisten samen een som van 26 miljoen dollar (21.030.490 euro)erven. Zo kunnen ze voor Conchita en twee andere honden zorgen. Bovendien moeten ze het geld van de honden beheren. In ruil daarvoor mogen ze ook wel in het enorme huis in Miami Beach blijven wonen.

De hele zaak is niet naar de zin van Posners enige zoon Bret Carr. De man moet het doen met slechts 1 miljoen dollar (808.865 euro) en heeft dan ook besloten om het testament aan te vechten voor een rechter. Hij beschuldigt het personeel ervan een list opgezet te hebben om aan het geld van zijn moeder te komen. Ze zouden Posner gedrogeerd hebben en haar dan wijsgemaakt hebben dat haar zoon haar wou vermoorden.

Hondje Conchita kan nu nog meer verwend worden. De chihuahua stond al bekend als de meest verwende hond ter wereld toen Posner nog leefde. Het beestje had een diamanten halsband ter waarde van 15.000 dollar (12.132 euro) en een Cadillac stond steeds ter beschikking om haar naar de pedicure te brengen.




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!