Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




20-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Er zit muziek in de zon

Er zit muziek in de zon





Dat de zon ons niet alleen warm houdt (soms toch), maar ook als inspiratiebron dient voor letterlijk honderden liedjes weten we allemaal. Maar nu onthult de Sunday Telegraph dat die ster in het midden van ons zonnestelsel zelf muziek maakt, al valt te betwijfelen of dat een hit zal opleveren.
 

Astronomen van de universiteit van Sheffield zijn er namelijk in geslaagd om voor de eerste keer de bevreemdende harmonieën op te nemen die worden geproduceerd door het magnetisch veld dat de zon omringt. De vorsers ontdekten dat de coronale lussen, reusachtige magnetische lussen die tot 90.000 kilometer lang kunnen zijn, vibreren zoals de snaren van een muziekinstrument. Door satellietbeelden van die lussen te maken, slaagden ze erin het geluid te "herscheppen" waarbij die zichtare vibraties werden omgezet in geluiden en het volume werd versterkt zodat het hoorbaar wordt voor het menselijk oor.
 

Volgens professor Robertus von Fay-Siebenbürgen, het hoofd van de onderzoeksgroep voor zonnefysica, "was het merkwaardig mooi en opwindend om voor de eerste keer de geluiden te horen van zo'n grote en krachtige bron". "Het is inderdaad een soort muziek, omdat het harmonieën bevat. Dit geeft ons een nieuw inzicht in de natuurlijke processen die zich afspelen in de buitenste lagen rond de zon, waar temperaturen heersen van miljoenen graden."
 

Minder goed nieuws over de zon komt intussen van de ruimtevaartorganisatie NASA, die waarschuwt dat er grote activiteit heerst op die ster, wat kan leiden tot een gevaarlijke "ruimtestorm".




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cilla Black - You're My World

Cilla Black - You're My World

Klik op de foto om haar te beluisteren






Cilla Black (Liverpool, 27 mei 1943) is een Brits zangeres en televisiepresentatrice.

Cilla Black werd als Priscilla Maria Veronica White geboren uit een protestantse vader en een Rooms-katholieke moeder in Liverpool. In de vroege jaren 60 had ze een part-time baan als bewaker van de garderobe  in The Cavern Club, waar The Beatles regelmatig optraden. Zelf klom ze tussen de optredens ook ooit het podium op om te zingen. Zo mocht ze in die jaren met sommige bandjes meezingen. Ook The Beatles waren van haar kwaliteiten onder de indruk en stelden haar voor aan hun manager Brian Epstein. De auditie die ze mocht doen, mislukte. Ze zong het nummer Summertime, maar The Beatles, die haar begeleidden, speelden het nummer te laag voor haar stem. Daarnaast was ze erg nerveus. Op 6 september 1963  nam Epstein haar alsnog onder zijn hoede, nadat hij haar ergens had zien optreden. Priscilla White nam haar artiestennaam aan, nadat ze foutief Cilla Black werd genoemd in het tijdschrift Mersey Beat. Epstein vond die naam goed klinken en ze besloten die naam aan te nemen. Ze kreeg een platencontract bij Parlophone  en George Martin produceerde haar debuutsingle Love of the loved, geschreven door Paul McCartney. Het nummer haalde de 35e plaats in de UK Singles Chart.

In vergelijking met de resultaten van de andere bands onder Epstein, viel het debuut van Black tegen. Voor de opvolger had Epstein uit de Verenigde Staten het nummer Anyone Who Had a Heart van Dionne Warwick meegebracht. George Martin wilde het aanvankelijk door Shirley Bassey laten zingen, maar Epstein overtuigde hem het aan Black te geven. De single werd een groot succes en bereikte in februari 1964 de eerste plaats in de Britse hitparade. Warwick, wier versie slechts de 42e plaats haalde, was niet te spreken over de cover van Black. Ze vond het een exacte kopie van haar versie en klaagde: "Als ik op de opname had gehoest, had ze het precies nagedaan". Haar derde single You're my world evenaarde het succes van Anyone Who Had a Heart en kwam eind mei op de eerste plaats. Het nummer was een vertaling van Il Mio Mondo van de Italiaanse singer-songwriter Umberto Bindi. Warwick nam als reactie op Blacks succes met haar nummer een cover van You're my world op, maar dat werd in de Verenigde Staten niet op single uitgebracht, zodat Blacks versie daar de 26e plaats kon halen. You're my world is nadien door nog verschillende artiesten gecoverd, waaronder Guys n' Dolls, die er in 1977 een nummer 1-hit in Nederland en Vlaanderen mee hadden. Black zou later meer hits scoren met vertalingen van Italiaanse liedjes. Don't answer me, A fool am I en I only live to love you waren allemaal van Italiaanse origine. Ze sloot het jaar af met de nummer 7-hit It's for you, die net als haar debuutsingle geschreven was door Paul McCartney. Hij begeleidt haar ook op piano in dit nummer.

In 1965 herhaalde Black het trucje van Anyone Who Had a Heart door een grote hit te scoren met een nummer dat zich in de Verenigde Staten al bewezen had. Deze keer deed ze het met You've Lost That Lovin' Feelin' van de Righteous Brothers. Nu moest ze echter het origineel voor laten gaan, want de versie van de Righteous Brothers haalde in februari de eerste plaats. Blacks versie kwam tot plaats 2, waardoor zich de unieke situatie voordeed dat hetzelfde nummer in verschillende versies op plaats 1 en 2 stond in de Britse hitlijst; iets wat later nooit meer is voorgekomen. In 1966 volgden de top 10-hits Love's just a broken heart, Alfie en Don't answer me. Alfie was geschreven door Burt Bacharach en Hal David, nadat Bacharach de Britse film Alfie had gezien. In het Verenigd Koninkrijk werd het lied niet in de film gebruikt, maar in de Amerikaanse uitgave werd het nummer tijdens de aftiteling gezongen door Cher, die er een Amerikaanse hit mee had. Ook Blacks versie haalde de Amerikaanse Billboard Hot 100, maar kwam niet hoger dan de 95e plaats. Deze keer was het Dionne Warwick die de succesvolste versie had, want haar cover kwam tot plaats 15.




» Reageer (0)
19-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knut heeft last van paniekaanvallen

Knut heeft last van paniekaanvallen



Knut, de ijsbeer van de Berlijnse zoo met internationale bekendheid, lijdt aan ernstige gedragsstoornissen. Dat zegt dierenrechtenorganisatie Peta in een studie.


"Knut en zijn vrouwtje Gianna lijden zonder twijfel aan gedragsstoornissen", zegt Frank Albert, ijsbeerspecialist van PETA. Het driejarig zoogdier heeft vooral last van paniekaanvallen, verduidelijkt Albert. Volgens de deskundige hebben Knuts handelingen geen specifiek doel, hij "zwerft hier en daar wat rond" zoals een gek.


 




Hij bevestigde noch ontkende de geruchten over zelfverminking van de ijsbeer. De deskundigen van Peta onderzochten het gedrag van de Berlijnse ijsberen gedurende twee jaar. Alle beren lijden in meer of mindere mate aan agressiviteit en hebben moeilijkheden om zich voort te planten, maar Knut is het ergst getroffen, zeggen ze.


Knut werd geboren op 5 december 2006 en ontroerde iedereen met zijn sneeuwwitte pluche vacht. Hij werd na zijn geboorte door zijn moeder verstoten en grootgebracht door de opvoeders van de zoo. De kleine teddybeer is ondertussen een stevig beest van meer dan 100 kilogram en leeft sinds enkele maanden in de dierentuin samen met de ijsbeer Gianna.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 op 2 vaders maakt geen tijd voor goed gesprek

1 op 2 vaders maakt geen tijd voor goed gesprek



Kinderen die regelmatig met hun vader praten over wat er in hun hoofd omgaat, zijn gelukkiger dan degenen die dat niet doen. Dit blijkt uit een Britse rondvraag onder 1.200 kinderen. Helaas nemen weinig papa's de tijd om met hun tienerkroost een diepzinnig gesprek te voeren.


Bijna de helft van de ondervraagde kinderen tussen 11 tot 15 jaar beweert zelden met papa te praten over belangrijke onderwerpen. 28 procent kan ook niet bij mama terecht bij materies die het bespreken waard zijn.


Het onderzoek werd opgezet door een liefdadigheidsinstelling Children Society. De onderzoekers betreuren de resultaten. Studies tonen volgens hen aan dat een goede tienerrelatie met beide ouders, de kans op later geluk en welzijn drastisch verhogen.


Recent werd in Engeland een 'Fatherhood Commission' opgestart. Bedoeling is de barrières en belemmeringen van ouders tegenover hun kinderen verder te onderzoeken.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kuifje naar India

Kuifje naar India




De avonturen van Kuifje zijn voortaan ook in het Hindi beschikbaar, de officiële taal van India. Hiermee kan de Belgische stripreeks beginnen aan de verovering van één van de laatste grote taalgemeenschappen ter wereld, zo schrijft de krant L'Echo zaterdag.
 
De eerste acht albums van de Kuifje-stripreeks zijn reeds te koop in de Indiase boekenwinkels. Elke maand komen er twee nieuwvertaalde albums bij, zodat begin volgend jaar de hele reeks in Hindi is verschenen, voor de release van de Kuifje-film van Steven Spielberg.
 
India is niet volledig onbekend terrein voor Kuifje. De strips zijn er al jaren in het Engels te koop. Elk jaar zouden er in het land 200.000 exemplaren worden verkocht, aldus l'Echo.

200 miljoen albums
Wereldwijd werden er al meer dan 200 miljoen Kuifje-albums verkocht, in alle mogelijke talen. De grote opkomende landen krijgen nu de voorkeur, naar het voorbeeld van China waar de strips sinds 2002 in het Chinees verkrijgbaar zijn. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tevreden klant laat 250.000 pond na aan taxichauffeur

Tevreden klant laat 250.000 pond na aan taxichauffeur





Een taxichauffeur uit het Britse graafschap Cornwall heeft 250.000 pond (ongeveer 300.000 euro) gekregen van een wel zeer tevreden klant, zo meldt de Britse omroep BBC op zijn website.
 
Twintig jaar lang werd Mary Watson in haar woonplaats Newquay met de taxi rondgereden door Don Pratt en diens vrouw Gill. Zij voerden Watson naar winkels, artsen en andere plaatsen in de omgeving.
 
De vrouw verhuisde tien jaar geleden naar Northampton, zowat 400 kilometer verderop, maar ze bleef wel tot aan haar dood in december 2009 het contact met Don en Gill Pratt onderhouden.
Nu blijkt dat ze ook al haar bezittingen heeft nagelaten aan het koppel. "Haar notaris belde ons om te zeggen dat ze ons niet vergeten was in haar testament", zegt Don Pratt. "Maar ik geloofde mijn oren niet toen ik vernam dat ze alles aan ons had nagelaten".
 
De 65-jarige Pratt heeft zijn taximaatschappij verkocht aan een vriend en bereidt zich nu voor op een comfortabel pensioen. "We hebben dag en nacht gewerkt. Nu gaan we kunnen reizen en al die andere dingen doen die we voordien nooit hebben kunnen doen", voegde hij er nog aan toe.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse parachutiste sterft mysterieuze dood in VS

Gentse parachutiste sterft mysterieuze dood in VS



De Gentse parachutiste Lieve Demeyer (26) is donderdagavond in de VS in vreemde omstandigheden om het leven gekomen bij een parachutesprong. Het valscherm van het slachtoffer werd 60 meter naast haar lichaam ongeopend teruggevonden.

Demeyer werkte samen met haar vriend in de Verenigde Staten bij een club in Acampo, net ten zuiden van Sacramento in de staat Californië.
 
"Samen met 19 anderen was ze donderdagavond opgestegen om een solosprong te maken", vertelt Bill Dause, de verantwoordelijke van het Lodi Parachute Center. Op 4.000 meter hoogte sprong iedereen uit het vliegtuig. "Ze had haar eigen parachute om, en die was vooraf nauwgezet gecontroleerd".

Parachute losgemaakt tijdens val?
Na de sprong zagen de andere parachutisten de vrouw niet op de begane grond. "Na anderhalf uur is haar lichaam gevonden in een wijngaard even verderop." Vreemd genoeg had de vrouw haar valscherm niet meer om. Agenten vonden de parachute pas veel later terug, honderd meter ver van de vrouw verwijderd.
 
"Zo'n afstand kan maar één ding betekenen: hij moet in de lucht losgemaakt zijn", zegt Dause. "Het hele harnas was losgekomen. Maar iedereen die met haar op het vliegtuig zat, blijft erbij dat ze haar parachute stevig om had toen ze naar beneden sprong." Hamvraag is hoe die parachute is losgekomen.

Ervaren
Sinds enige tijd verbleven Lieve Demeyer en haar Gentse vriend Sabry Ben Seoud (32), met wie ze al een drietal jaar samen was, in Californië. Ze stonden bekend als ervaren parachutespringers en werkten als instructeurs in het Parachute Center van Lodi, één van de oudste en meest gereputeerde skydivecentra in de VS. Terwijl Sabry met klanten een duosprong waagde, sprong Lieve mee met camera op de helm. "Zo hadden klanten een mooi aandenken aan hun eerste sprong. Lieve en Sabry werkten goed samen, ze wisten wat ze deden en waren enorm ervaren", zegt Bill Dause, de eigenaar van Lodi.

Donderdag liep het echter mis. De ongeopende parachute glipte van Lieves rug, waarna ze kansloos te pletter stortte voor de ogen van haar vriend. Haar lichaam werd gevonden tussen de wijnranken van het plaatsje Acampo. De rugzak mét parachute plofte goed 60 meter verderop neer. "We vonden eerst een helm en een schoen en dan haar lichaam", vertelt sheriff Les Garcia. "Haar parachute was ongeopend. Ze heeft duidelijk niet aan het touwtje getrokken." Bill Dause, de eigenaar van het Parachute Center, sprak na het ongeval kort met Sabry. "Hij zei me dat Lieve zich niet goed voelde en dat hij niet wou dat ze sprong."

Dause heeft zo zijn vermoedens over de oorzaak van het drama. "Op het vliegtuig werd haar uitrusting nog nagekeken. Alles zat perfect vast. Het kan niet anders of ze heeft zelf haar valscherm losgemaakt. Volgens mij heeft ze zelfmoord gepleegd." De man geeft toe dat Lieve gelukkig leek. "Maar goed, je weet nooit wat in iemands hart omgaat."

Al acht doden
De politie hult zich in stilzwijgen. "Wij sluiten niks uit en zullen alle mogelijkheden onderzoeken", klinkt het. De familie van Lieve doet het zelfmoordverhaal alvast af als "absolute nonsens". "Lieve was altijd vrolijk en opgewekt, nooit neerslachtig", zegt de nieuwe echtgenote van haar vader. "Ze stond positief in het leven. De laatste tijd zat ze meer in de VS dan in België, maar ze hield nauw contact. Enkele dagen geleden kregen we nog een mailtje. Ze zou samen met haar vriend op 30 juni naar België komen voor de vakantie. Zij en wij keken er naar uit. Lieve was een vrije, gelukkige vogel. Ze amuseerde zich en dacht nog niet te fel aan de toekomst. Ze had geen zorgen."

Het is niet de eerste keer dat er een dodelijk ongeval gebeurt in Lodi. Vorig jaar kwamen twee mensen om nadat hun parachutes in de knoop raakten. Sinds 2000 had Lodi al acht doden te betreuren.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chihuahua erft drie miljoen dollar

Chihuahua erft drie miljoen dollar


Wijlen Gail Posner met Conchita


De mens zijn liefde voor dieren kan grote poporties aannemen. Dat heeft de Amerikaanse Gail Posner bewezen. De vrouw overleed in maart aan borstkanker en liet haar chihuahua drie miljoen dollar (2.426.595 euro) na.

En dat is niet alles: Posner schreef in haar testament dat hondje Conchita voor de rest van haar leven in Posners huis ter waarde van 8,2 miljoen dollar (6.632.693 euro) mag blijven wonen. Daarom zorgde de steenrijke dochter van een zakenman ervoor dat haar bodyguards, huishoudsters en persoonlijke assisten samen een som van 26 miljoen dollar (21.030.490 euro)erven. Zo kunnen ze voor Conchita en twee andere honden zorgen. Bovendien moeten ze het geld van de honden beheren. In ruil daarvoor mogen ze ook wel in het enorme huis in Miami Beach blijven wonen.

De hele zaak is niet naar de zin van Posners enige zoon Bret Carr. De man moet het doen met slechts 1 miljoen dollar (808.865 euro) en heeft dan ook besloten om het testament aan te vechten voor een rechter. Hij beschuldigt het personeel ervan een list opgezet te hebben om aan het geld van zijn moeder te komen. Ze zouden Posner gedrogeerd hebben en haar dan wijsgemaakt hebben dat haar zoon haar wou vermoorden.

Hondje Conchita kan nu nog meer verwend worden. De chihuahua stond al bekend als de meest verwende hond ter wereld toen Posner nog leefde. Het beestje had een diamanten halsband ter waarde van 15.000 dollar (12.132 euro) en een Cadillac stond steeds ter beschikking om haar naar de pedicure te brengen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bobby Solo - Una Lacrima Sul Viso

Bobby Solo - Una Lacrima Sul Viso

Klik op de foto om hem te beluisteren






Bobby Solo (Rome, 18 maart 1945) is een Italiaanse zanger.

Hij nam in 1964 deel aan het San Remo Festival met Una lacrima sul viso, hij won niet maar het lied werd wel een internationale hit. Hij won datzelfde jaar nog het Festivalbar met Credi a me. In 1965 won hij wel het San Remo Festival met Se piangi se ridi en mocht hij ook naar het Eurovisiesongfestival waar hij 5de eindigde. Ook in 1969 won hij San Remo met Zingara, dit keer zat er echter geen eurovisieticket aan vast. Hij was ook in Duitsland populair en zong enkele schlagers.



» Reageer (0)
18-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jurk koningin Astrid opnieuw te bewonderen

Jurk koningin Astrid opnieuw te bewonderen



De stad Antwerpen stelt de replica van het kleed dat koningin Astrid droeg bij haar blijde intrede, voor het eerst tentoon. Nadat bleek dat het originele kleed te zwaar was aangetast om hersteld te worden, maakten gespecialiseerde ambachtslui een zo getrouw mogelijke kopie.De jurk is vanaf 9 augustus te bewonderen.


Na haar blijde intrede in Antwerpen, in mei 1935, schonk koningin Astrid het ensemble dat ze toen droeg aan de stad. Het kleedje, de jas en de hoed werden meer dan zeventig jaar in het stadhuis tentoongesteld in een vitrinekast. Het ensemble vormde een echte trekpleister bij de jaarlijkse opendeurdagen van het stadhuis tijdens de week van Antwerpen kermis.




 

In 2007 bundelden de stad, het modemuseum en Beheer van Musea en Erfgoed de krachten om het kleed te restaureren. Na onderzoek van textielrestauratoren bleek dat echter niet meer mogelijk. De stad besliste toen om een replica te bestellen bij de gespecialiseerde Lierse firma D'Andt. Daarbij werd gebruik gemaakt van luxueuze stoffen en materialen die het origineel zo goed mogelijk benaderen.
Tijdens Antwerpen kermis, van 9 tot 15 augustus, wordt de replica van het ensemble voor het eerst aan het publiek getoond. Daarna blijft het kleed permanent opgesteld in de wandelzaal van het Antwerpse stadhuis.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw (91) woont samen met opgegraven lijken van zus en ex

Vrouw (91) woont samen met opgegraven lijken van zus en ex



Een even bizarre als trieste zaak raakte bekend in de Amerikaanse staat Pennsylvania. Een bejaarde vrouw liet er de lichamen van haar tweelingzus en van haar ex-man opgraven, en woonde jarenlang samen met de resten.

Jean Stevens, die nu 91 jaar oud is, verborg de stoffelijke overschotten van haar in 1999 overleden echtgenoot en van haar zus, die vorig jaar overleed, in haar huis. Wijlen de echtgenoot werd aangetroffen in een opgerold tapijt in de garage. Het gemummificeerde lichaam van de zus bevond zich een ongebruikte slaapkamer.


Blijkbaar liet de bejaarde dame de lichamen van haar dierbaren telkens kort na de begrafenisplechtigheid opgraven.


Er werd geen klacht ingediend tegen de vrouw en haar tot nu toe onbekende helpers. De vrouw, die volgens de politie 'over haar volledige verstandelijke vermogens' beschikt, had de lichamen getoond aan twee sociaal werkers die haar woning bezochten. De hulpverleners waarschuwden daarop de politie.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het feminisme leeft: 6 nieuwe vrouwenregels

Het feminisme leeft: 6 nieuwe vrouwenregels



Feminisme roept bij sommigen nog beelden van de jaren '70 op met verbrandde beha's en tierende vrouwen. Al is de maatschappij in tussentijd heus wel geëvolueerd, de principes blijven gelden. Meer nog, nu seksisme steeds meer de kop opsteekt, is de strijd nog niet voorbij. Huisvrouw of zakenvrouw, deze nieuwe feminismeregels hou je maar beter in het achterhoofd!

1.    Het kan ook zonder man
Waarom worden single vrouwen nog altijd neerbuigend bekeken? Het kan ook best dat vrouwen zich emotioneel niet (langer) willen binden aan een man. Waarom wekt een alleenstaande vrouw zoveel medelijden op en moet ze persé een man zoeken?

2.    Stop huiselijk geweld
Huiselijk geweld is een zeer reëel probleem dat verre van weggewerkt is. Ongeacht of het slachtoffer mannelijk of vrouwelijk is, geweld is nooit te verrechtvaardigen. Laat niemand je waardeloos voelen of je beledigen. Gemakkelijker gezegd dan gedaan? Hou een noodplan in gedachten, denk niet twee keer na en roep hulp in. Hoeveel spijt of beloftes hij ook maakt, je bent meer waard.

3.  Vriendschap
Vrouwen horen elkaar te steunen, in plaats van elkaar het leven zuur te maken. Jaloezie is een vieze vrouwelijke eigenschap. Laat deze gevoelens bij jezelf niet toe, probeer te achterhalen hoe anderen met de dingen omgaan die jou jaloers maken. Leer uit hun ervaringen, zo hoef je niet jaloers te zijn.

4.    Onafhankelijkheid
Als vrouw ben je iemand en perfect in staat om eigen beslissingen te nemen. Dat betekent niet dat je alleen door het leven moet, maar dat je partner jouw verwachtingen niet moet invullen. Kies de eigen stappen die je wil nemen.

5.    Vrouwelijke vrijheid
Het grote verschil tussen de feministen van toen en nu: de vrijheid om te beslissen wat ze zelf wil. Niemand pusht vrouwen om op de werkvloer te eindigen, huismoeders zijn geen vijanden meer. Wil je parttime werken zonder kinderen? Prima. Wil je zes koters en thuis blijven? Even goed.

6.    Geniet van vrouwelijkheid
Geniet van andere vrouwen en waartoe ze in staat zijn. Ga vaker op ladies night, kijk naar vrouwenfilms, stem op vrouwen...Wil je zelf gewaardeerd worden, geef je het voorbeeld.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Facelifts zijn uit, natuurlijke schoonheid is bij veel vrouwen in

Facelifts zijn uit, natuurlijke schoonheid is bij veel vrouwen in



Veel vrouwen van vandaag dromenniet langer van een onmogelijk silhouet dat alleen door plastische chirurgie gerealiseerd kan worden. Vrouwen hechten steeds meer belang aan een natuurlijke look, zo blijkt uit een recente enquête.


Hoewel meer dan een vierde van de Belgische vrouwen vindt dat de druk om er vandaag de dag aantrekkelijk uit te zien groter is dan vroeger, hechten vrouwen meer en meer belang aan een natuurlijke look. De rondvraag, uitgevoerd bij duizend vrouwen door het farmabedrijf Allergan Inc., toont aan dat het chirurgisch mes daarbij niet langer nodig is. 


1 op 2 Belgische vrouwen wil een schoonheidsverzorging die de natuurlijke schoonheid benadrukt. Bij vrouwen tot 29 jaar is dit zelfs bijna 3 op de 4. De helft van de vrouwen boven de 50 jaar wil er vooral goed uitzien voor hun leeftijd. Minder dan 5 procent van de ondervraagden wil er jonger uitzien dan hun werkelijke leeftijd. Een op de twee 50-plussers gebruikt een antiverouderingscrème om dat doel te bereiken.


Vrouwen geven gemiddeld 45 euro per maand uit aan schoonheids- en verzorgingsproducten. Meer dan 1 vrouw op de 4 geeft tot 75 euro per maand uit. Dertig procent van de ondervraagden vindt dat er de afgelopen 5 jaar een ruimer aanbod aan schoonheidsbehandelingen is ontstaan.


Duidelijk is de verschuiving van chirurgische ingrepen zoals facelifts en wenkbrauwlifts naar niet-chirurgische ingrepen zoals definitieve ontharing, huidverbeterende schoonheidsbehandelingen en rimpelvullers




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Indisch leeuwenwelpje in Planckendael overleden

Indisch leeuwenwelpje in Planckendael overleden





Eén van de vijf Indische leeuwenwelpjes van Planckendael heeft het niet gehaald. Omdat er vijf jongen waren voor maar vier tepels van mama Kolya was het lot van het zwakste welpje helaas al snel bezegeld. Hij bleef opvallend achter in de groei omdat hij maar zelden een tepel met de levensnoodzakelijke moedermelk kon bemachtigen.


Het beestje mankte zwaar en woog veel lichter dan de rest van het kroost. Bij het weer naar binnengaan 's avonds liet Kolya haar jong achter op het buitenterrein. Het welpje, dat dus door zijn moeder werd opgegeven, was zodanig verzwakt dat het overleed.


De overige vier welpen zijn allemaal levendige, speelse vrouwtjes en omdat ze in 2010 geboren zijn, zullen ze een Indische naam die begint met een L krijgen.



http://static0.hln.be/static/FOTO/pe/18/3/10/media_xl_3747160.jpg?20100618115524



In België zijn Indische leeuwen alleen in Planckendael te zien. De Indische leeuw is een zeer bedreigde diersoort, die in de natuur nog maar op één plaats ter wereld te vinden is: in het Gir Forest National Park in India. Het aantal in de natuur levende Indische leeuwen wordt op slechts 400 exemplaren geschat.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste helft 2010 warmste ooit

Eerste helft 2010 warmste ooit



De eerste helft van dit jaar is de warmste sinds het begin van de metingen in 1880. Dat blijkt uit gegevens van de Amerikaanse meteorologische dienst NOAA.

Zowel de maand mei, de periode van maart tot mei als de hele eerste helft van dit jaar waren gemiddeld de warmste periodes ooit sinds het begin van de metingen in 1880.

De gemiddelde temperatuur op land en zee voor de maand mei lag 0,69 graden Celsius boven het gemiddelde van de twintigste eeuw. De temperatuur op de continenten lag meer dan een graad boven dat gemiddelde, de temperatuur van de oceanen was de tweede warmste ooit na 1998 met 0,55 graden Celsius boven het gemiddelde van de vorige eeuw.

De stijgende temperaturen hebben volgens de metingen ook gevolgen voor het ijs op de polen. Dat besloeg gemiddeld 13,1 miljoen vierkante kilometer tijdens de maand mei. Dat is 3,7 procent minder dan het gemiddelde tussen 1979 en 2000.


De hogere temperaturen hebben ook gevolgen voor de neerslag. West-Europa was bijzonder droog tijdens de lente. In Groot-Brittannië bijvoorbeeld was het de droogste lente sinds 1984.  De hele noordelijke hemisfeer was ook minder door sneeuw bedekt. Met amper 4,3 miljoen besneeuwde kilometers is een nieuw dieptepunt bereikt sinds de start van de metingen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Patti Smith - Because The Night

Patti Smith - Because The Night

Klik op de foto om ze te beluisteren






Patti Smith (Chicago (Illinois), 30 december 1946) is een Amerikaanse rockzangeres en dichteres. Zij wordt wel beschouwd als een voorloper van de punkbeweging, maar is in feite meer verwant aan artiesten als The Velvet Underground en Bob Dylan. De arrangementen van haar nummers zijn vaak vrij complex en er komen ook lange improvisaties voor.


Zij brak door met haar album Horses in 1975. Daarna volgden nog o.a. Radio Ethiopia en Easter. Haar laatste CD kwam uit in 2007 en heet Twelve', deze bevat twaalf covers uit de jaren '60-'70, gebracht op een eigenzinnige manier .




» Reageer (0)
17-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gestolen thorarollen teruggevonden

'Gestolen thorarollen teruggevonden'


Voorzitter van de Joodse orthodoxe gemeenschap Pinkas Kornfeld, minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom en Open Vld-kamerlid Willem Frederik Schiltz


Een deel van de thorarollen die eind mei gestolen werden uit de synagoge aan de Oostenstraat in Antwerpen zijn teruggevonden. Dat meldt Joods Actueel. Het Antwerpse parket kan het nieuws noch bevestigen noch ontkennen.
 
Volgens de bronnen van Joods Actueel werden de rollen meegenomen door een Oost-Europese dievenbende. Er zou losgeld betaald zijn, al willen de politie en de Joodse gemeenschap dat niet gezegd hebben.


Van de zes gestolen rollen met waardevolle joodse religieuze teksten zouden er nu een aantal terug onderweg zijn naar Antwerpen. Ook de 200 jaar oude thorarol die de Holocaust overleefde, zou erbij zijn.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roos stoot vrouwen af tijdens eerste date

Roos stoot vrouwen af tijdens eerste date


http://img824.imageshack.us/img824/9452/roosinhaar.jpg



Bijna de helft van de Nederlandse vrouwen vindt roos bij een potentiële partner op een eerste date de grootste afknapper, gevolgd door een onverzorgd kapsel (47 procent) en een foute snit (5 procent).


Uit een enquête van Styletoday.nl bij meer dan 600 vrouwen blijkt dat Nederlandse dames hun vriendinnen de waarheid vertellen wat haarblunders betreft. 88 procent is eerlijk wanneer ze een kleuring niet mooi vindt, 72 procent vertelt de waarheid wanneer ze de snit niet geslaagd vindt.


Ook blijkt dat vriendinnen haartaboes als roos en een vet kapsel niet uit de weg gaan. Het liefst bespreken ze met hen deze problemen, 16 procent van de vrouwen doet dit alleen met haar partner. De grootste taboes zijn roos, dunner wordend en grijze haren op jonge leeftijd. Vrouwen doen er dan ook alles aan om dit te verbergen voor hun omgeving. Meer dan de helft van de Nederlanders kampt met roos. Bijna iedereen van hen zoekt hier een oplossing voor. De meest populaire middeltjes zijn anti-roosshampoos, het dragen van lichte kleuren als top en het wegvegen van schilfers. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.100 toeristen op dak camping gevangen na overstromingen

100 toeristen op dak camping gevangen na overstromingen in Zuid-Frankrijk

Klik op de foto om het filmpje te bekijken







De omvang van de overstromingen in de Var worden pas echt duidelijk vanuit de lucht. Vooral het beeld van een honderdtal toeristen op het dak van een camping in Roquebrune is aangrijpend (zie filmpje hieronder). Het hele gebied is herschapen in een enorme rivier en de enige redding komt via de lucht. Er zijn ook tientallen doden en vermisten.




http://static0.hln.be/static/FOTO/pe/5/6/10/media_xl_3744715.jpg?20100617101321




Overstromingen in Zuid-Frankrijk zijn niet echt ongewoon, maar de schaal van deze ramp is amper te omvatten. Vanuit de lucht is te zien hoe honderden mensen gevangen zitten op daken en gered moeten worden door de brandweer vanuit de lucht. Omdat het gebied zo immens is, kunnen de reddingsdiensten niet overal tegelijk hulp bieden, maar gisteren redden 11 helikopters minstens 1.350 'gevangen' mensen op die manier. Enkele helikopters van de civiele bescherming werkten zelfs door tijdens de nacht. Hun piloten en reddingswerkers zijn speciaal getraind met nachtkijkers.



http://img21.imageshack.us/img21/8876/overstromingroquebrune3.jpg




Ondertussen komen er ook verhalen van miraculeuze reddingen naar buiten. Zo wordt de tienjarige Corentin geprezen als een jonge held. Samen met zijn vriend Issan ploeterde hij door het slijk van Draguignan (waar minstens acht doden vielen) toen hij hulpkreten hoorde. "Het geroep kwam van het gelijkvloers", zegt Corentin. "Ik zag een vrouw in het water drijven. Ze zat geblokkeerd. Ik hield haar hoofd boven het water en heb met haar gepraat om haar gerust te stellen. Ondertussen is Issan de brandweer gaan verwittigen." Zo werd de vrouw gered. (br.hln)



http://img195.imageshack.us/img195/1759/overstromingroquebrune2.jpg



http://img9.imageshack.us/img9/2106/overstromingroquebrune1.jpg



http://static0.hln.be/static/FOTO/pe/13/12/14/media_xl_3744704.jpg?20100617103012





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaanse pompiers uit de kleren voor Wereldspelen

Spaanse pompiers uit de kleren voor Wereldspelen





Leden van het brandweerkorps uit het Spaanse Bilbao maken een naaktkalender om geld in het bakje te brengen. De pompiers willen met dit initiatief hun reiskosten naar de Wereldspelen voor brandweerlieden in New York financieren.

Op deze spelen treden spuitgasten uit de hele wereld aan in diverse disciplines. De mannen en vrouwen van het Spaanse korps houden van geen half werk en hebben een beroep gedaan op de in Peru geboren fotograaf Lucho Rengifo. Op de foto ziet u hoe hij de brandweermensen richtlijnen geeft.




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!