Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




14-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds meer zestigplussers kiezen voor scheiding

Steeds meer zestigplussers kiezen voor scheiding



Het nieuws dat Al Gore en zijn vrouw na veertig jaar huwelijk uit elkaar gingen, kwam als een schok voor het Amerikaanse volk. Steeds vaker kiezen zestigplussers er toch nog voor de rest van hun leven alleen door te brengen.


De Britse journaliste Julia Llewellyn Smith zegt dat er een stijging is van oudere koppels die toch voor een scheiding kiezen. Al en Tipper Gore besloten uit elkaar te gaan twee weken nadat ze hun veertigste huwelijksverjaardag vierden. Ze waren het voorbeeld van het perfecte Amerikaanse koppel. Vrienden zeggen dat er geen derden bij betrokken waren, maar dat de twee simpelweg uit elkaar groeiden. Uit Britse cijfers blijkt dat de echstscheidingscijfers nog nooit zo laag waren, maar bij zestigplusser stijgt dit echter razendsnel. In 2007 vroegen 13.678 koppels ouder dan 60 de scheiding aan, dit in vergelijking met 9.052 in 1997. Vorig jaar haalden Bertie (98) en Jessie Woods (98) uit het Britse Hertfordshire een wereldrecord met het beëindigen van hun 36-jarige huwelijk. 


Advocate Margaret Hatwood is gespecialiseerd in scheidingen bij oudere koppels. "Deze stijging kan komen doordat mensen langer leven. Het is onrealistisch te verwachten dat koppels samenblijven gedurende 40 of 50 jaar." David Pinless is de manager van FiftyAlready.com, een datingsite voor vijftigplussers. De laatste jaren stijgt het aantal leden razendsnel. "Wanneer de kinderen het huis uit zijn en het pensioen dichterbij komt, wordt tijd met je partner doorbrengen een voltijdse bezigheid. Het kan dan de goede of de slechte kant opgaan. Dit is niet nieuw, maar dit gebeurt nu wel bij de babyboomers. Dit zij de mensen die de vrije liefde uitvonden, zij gaan niet bij elkaar blijven voor de schone schijn."


Relatietherapeute Christine Northam zegt dat de meeste mannen hun vrouw verlaten voor een andere liefde. Dames, die zeven op de tien scheidingen in gang zetten, willen vaker onafhankelijkheid. Velen gaan terug werken en kregen een bredere blik op de wereld. Hun zelfvertrouwen kreeg een boost door hun financiële onafhankelijkheid.


Het is niet dat omdat ze wat ouder zijn nu, dat de kinderen niet lijden onder de scheiding. Northam: "Mensen denken dat volwassen kinderen hun eigen leven hebben en dat ze er geen last van zullen ondervinden, maar ze kunnen een scheiding van hun ouders ook als traumatisch ervaren. De gebeurtenis kan maken dat ze het beeld van hun jeugd en het huwelijk van hun ouders in vraag stellen, wat erg erg schokkend kan zijn."

Advocate Hatwood zegt dat veel van haar klanten voor een schikking gaan, om de dromen van hun kinderen te beweren. "Ze willen samen naar huwelijksfeesten van hun kroost kunnen gaan zonder rancunes."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met of zonder bh: advocate mag gevangenis niet binnen

Met of zonder bh: advocate mag gevangenis niet binnen





In Miami heeft een advocate geen toelating gekregen om een van haar cliënten in de gevangenis te bezoeken omdat ze een bh met een metalen beugel droeg. Toen ze haar bh uitdeed, mocht ze evenmin de gevangenis binnen omdat ze... geen bh droeg. Dat meldt The Miami Herald.


De bh van Brittney Horstman deed de metaaldetector in de federale gevangenis van Miami op hol slaan. Reden genoeg voor de cipiers om haar de toegang tot de strafinrichting te ontzeggen. Hoewel het gevangenisreglement een uitzondering maakt voor vrouwen die een bh met metalen beugels dragen, waren de bewakers onverbiddelijk.


De oplossing lag voor de hand: mevrouw Horstman trok zich terug in de toiletten om haar bh uit te doen. Ze bood zich opnieuw aan bij de bewaking, maar ving weer bot. Het reglement bepaalt immers dat vrouwelijke bezoekers een bh moeten dragen in de gevangenis. Ook diepe decolletés, nauwzittende of doorzichtige kledij zijn ongewenst.


Het incident heeft de directie ertoe aangezet om een onderzoek op te starten. Zij betreuren het voorval en zullen het reglement aanpassen om dit in de toekomst te voorkomen. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paul Simon - You Can Call Me Al

Paul Simon - You Can Call Me Al

Klik op de foto om hem te beluisteren






Paul Frederic Simon (Newark, 13 oktober 1941) is een Amerikaans zanger en liedjesschrijver. Hij was de helft van het duo Simon and Garfunkel (met Art Garfunkel), en schreef de meeste liedjes. Zij brachten een aantal albums uit, waaronder Parsley, Sage, Rosemary and Thyme (1966), en Bridge Over Troubled Water (1970). Ook de soundtrack  van de film The Graduate (1968) bevat veel van hun muziek, waaronder het lied Mrs. Robinson.

Nadat het duo in 1971 uit elkaar ging begon Paul Simon onmiddellijk aan een soloalbum. Hij bracht het album Paul Simon uit in 1972, alhoewel het niet zijn eerste soloalbum was. Dit was de Britse release op LP van The Paul Simon Song Book uit 1965.

Behalve als vernieuwer van de (Amerikaanse) folkmuziek, heeft Simon - in de tweede helft van zijn carrière als soloartiest - een naam opgebouwd als ontdekker van niet-westerse muziekstijlen. Graceland uit 1986 is hiervan het bekendste voorbeeld. De vermenging van Zuid-Afrikaanse en westerse muziek leverde hits op als Homeless (gedeeltelijk in het Zoeloe), Boy in the Bubble en Diamonds on the Soles of Her Shoes. Ladysmith Black Mambazo, één van de bands die meewerkten, werd door het album bekend.

Rhythm of the Saints uit 1990 volgde het recept van Graceland, ditmaal met Zuid-Amerikaanse rootsmuzikanten. Het album werd minder goed ontvangen, al werd The Obvious Child een kleine hit. Voor de musical Songs from the Capeman uit 1997 putte Simon uit een reeds bestaand amalgaam van stijlen, namelijk de mix die sinds 1920 in New York was ontstaan uit populaire Amerikaanse muziek en de door Puerto Ricaanse immigranten meegebrachte en verder ontwikkelde Latinmuziek (onder meer salsamuziek). Voor Songs from the Capeman zocht Simon de medewerking van bekende Puerto Ricaanse muzikanten, onder wie Marc Anthony.

In 2004 verschenen de solo-albums die Simon tussen 1972 en 2000 uitbracht in een geremasterde heruitgave. De oorspronkelijke albums werden uitgebreid met demo's en werkopnamen.

In mei 2006 volgde het album 'Surprise', dat Paul Simon met producer Brian Eno opnam (bekend van zijn werk met Talking Heads en





» Reageer (0)
13-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo fris je vermoeide ogen op

Zo fris je vermoeide ogen op






Zie je er vermoeider uit wanneer je 's ochtends opstaat dan wanneer je gaat slapen? Dan is de kans groot dat je kampt met gezwollen ogen, donkere kringen of wallen. Dit geeft niet alleen een vermoeide indruk, het maakt ook dat je er ouder uitziet dan je werkelijke leeftijd.


Veel twintigers en dertigers kampen met vermoeid uitziende ogen, met het verouderen wordt dit alleen erger. Als je echt hier complexen over hebt, kun je beslissen onder het mes te gaan. Maar er zijn tal van andere manieren waarop je het probleem kan aanpakken.




Wallen
Wallen





Wallen zijn opgezwollen 'zakken' onder je ogen, het is een gevolg van het verouderingsproces. Deze aandoening is vaak erfelijk, maar je levensstijl speelt ook een rol. Zoute voeding en te weinig water drinken doen er geen goed aan. Het kan helpen om een extra kussen onder je hoofd te leggen wanneer je slaapt. Zo stimuleer je de natuurlijke drainage van het vocht in je hoofd, waardoor je ogen minder gezwollen lijken. Het verkoelen van dit gebied met koude kompressen, gekoelde theezakjes of komkommerschijfjes helpen tijdelijk. Groene theezakjes zijn heel efficiënt omdat ze stoffen bevatten die de ophoping van vloeistoffen tegengaan.




Gekoelde theezakjes zijn heel efficiënt tegen wallen.

Gekoelde theezakjes zijn heel efficiënt tegen wallen.




Je kunt met injecteerbare fillers als Restylane ook wallen doen verdwijnen. Ze verminderen de verdikking, vervolgens doet botox de rimpels verdwijnen. Dit heeft wel enkel een tijdelijk effect. Voor permanente resultaten kun je een chirurgische ooglift laten doen, waarbij het effect tot twintig jaar blijft. Bij sommigen volstaat het om het vet uit de wallen te verwijderen, bij anderen moet er wat overtollige huid weggenomen.




Donkere cirkels
Donkere cirkels



Donkere cirkels: dit is een donkerder gebied aan de onderkant van je ogen. Je kunt dit probleem met een laserbehandeling oplossen. Er bestaan gels en crèmes op de markt die beweren donkere kringen te verminderen, maar er bestaat momenteel nog geen wetenschappelijk bewijs dat die daadwerkelijk helpen.


Problemen met vermoeide ogen kun je ook makkelijk oplossen met make-up. Als je rood-blauwe wallen hebt, kies dan voor een zalm- of perzikkleurige concealer.  Vermijd beige of witte producten, die maken het gebied grijs. Als je gezwollen ogen wil verstoppen, breng dan een kleur aan die één of twee tinten donkerder is dan je huid. Lichte kleuren zorgen voor meer volume, wat het probleem enkel  verergert.


Breng steeds foundation voor je concealer aan, want de foundation zal anders alles uitvegen. Begin eerst met een 'oogprimer', dit maakt het gebied egaal en fixeert de andere producten die je er over aanbrengt. Merk je dat make-up het probleem enkel erger maakt, dan ben je er misschien allergisch aan. Zoek dan naar ongeparfumeerde producten en vermijd alles met ingrediënten als 'glycolic acid' of 'salicylic acid'. Ze kunnen namelijk de huid rond de ogen irriteren en zwelling of roodheid veroorzaken.





» Reageer (0)
12-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Universitaire studie: horecazaak runnen is in België niet rendabel


Universitaire studie: horecazaak runnen is in België niet rendabel

Pint moet minstens 3 euro kosten


http://img529.imageshack.us/img529/505/pintbier.jpg



Heeft 'Mijn restaurant' de goesting om zelf een horecazaak te beginnen doen oplaaien? Denk twee keer na voor u er werk van maakt, want een studie van de Universiteit van Hasselt toont aan dat een horecazaak runnen in België onrendabel is... tenminste als u de wet stipt volgt. Nog opmerkelijk: een pint moet minstens 3euro kosten om een café winstgevend te maken.

'Komt er geen verandering in de arbeidswetgeving, noch in de fiscaliteit, en moeten de horecabedrijven alles volgens het boekje doen, dan voorspellen we een massale golf van stopzettingen en faillissementen. Die zal in van vijf jaar tijd zowat de helft van alle (vooral kleinere) horecabedrijven zal treffen. Zowat 26.000 gezinnen zullen daardoor een job in een andere sector moeten gaan zoeken', zegt professor Ghislain Houben van UHasselt die, op vraag van UNIZO-Limburg en Ho.Re.Ca Vlaanderen, de horeca in België, Duitsland en Nederland vergeleek.

Ten dode opgeschreven

'Bovendien zullen de overblijvers verplicht worden om hun prijzen met 50 tot 70% te verhogen om het hoofd boven water te houden. Een biertje of een kop koffie zou dan minstens 3 euro gaan kosten. Minder is gewoon niet leefbaar.'

Te veel en te duur, dat is in een notendop de verklaring van de hele situatie. 'In de eerste plaats zijn er in België ongeveer dubbel zoveel horecazaken per inwoner als je dat vergelijkt met Duitsland en Nederland', zegt professor Houben. 'Dit is deel van onze volkscultuur. In de buurlanden zijn de kleintjes bijna allemaal verdwenen. Daar heeft zich al een rationalisatie voorgedaan. In België tellen horecazaken gemiddeld twee personeelsleden, in Duitsland is dat 4,6 en in Nederland zelfs 7,7. In het buitenland blijven dus alleen de groten over. Zonder ingrepen gaan wij dezelfde kant uit en zijn de dorpscafés ten dode opgeschreven.'

En dan is er de arbeidskost: 'Horecapersoneel kost in België gemiddeld 43,3% van de omzet. Vergelijkbare bedrijven in Nederland betalen 33,3%, in Duitsland 35,4%. Het verschil dat overblijft in de kassa is enorm.'

Zwartwerk pure noodzaak

'Als we ook de belastingen en taksen in rekening brengen, houdt een horecazaak in België met een omzet van ongeveer 900.000 euro amper 1.000 euro over. Vergelijk dat met de bijna 90.000 euro in Nederland en de zowat 63.500 euro in Duitsland. En dan heeft de zaakvoerder-bestuurder zichzelf nog niet eens een loon of andere vergoeding uitgekeerd. Doet hij dat wel, dan maakt hij een verlies van meer dan 82.000 euro.'

Conclusie: 'Gezien deze zware fiscale druk is het - op enkele uitzonderingen na - economisch onmogelijk om een officieel rendabel horecabedrijf uit te baten. Belgische horeca-uitbaters moeten noodgedwongen hun toevlucht nemen tot zwartwerk en BTW-ontwijking om het hoofd boven water te houden.'

De professor staaft dat met harde cijfers van de Nationale Bank: hadden de Vlaamse horecabedrijven in 2004 nog een gemiddelde nettorentabiliteit van het eigen vermogen van 6,7%, dan is dat in 2008 gedaald tot -9,3%. 'En het zijn vooral de kleintjes die de klappen voelen.' (br.Het Nieuwsblad)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen die samen sporten verliezen meer kilo's

Vrouwen die samen sporten verliezen meer kilo's





Als je samen met een vriendin sport en dieet, heb je meer kans om succesvol af te vallen, dat blijkt uit recent Brits onderzoek.


De gemiddelde vrouw zal 4,5 kilogram meer afvallen wanneer ze samen met een vriendin gezonder eet en sport, dat blijkt uit een studie bij 3000 vrouwen. Een vijfde van degenen die ervoor kiezen dit alleen te doen, vallen namelijk helemaal niet af. Zeven op de tien vrouwen zegt dat sporten minder een opgave is wanneer ze dit met vrienden doen. 61 procent vindt het bijna onmogelijk om energie te vinden alleen te gaan sporten. Evenveel vrouwen vinden het wel leuk om te joggen of zwemmen met gezelschap, ze geven toe dat ze dan meer tot het uiterste gaan. Samen sporten heeft ook het voordeel dat het een band schept met een vriend, meer dan de helft vindt dat dit hun relatie verbeterde. Evenveel dames geven toe voortdurend te praten tijdens de work-out.


Wel blijkt uit de enquête dat samen sporten soms een modewedstrijd wordt. Een derde van de vrouwen koopt een nieuwe outfit om samen met een vriendin te sporten. Evenveel dames draagt make-up om te sporten.


Onderzoeker Sian Lewis: "Het kan heel moeilijk zijn om de tijd, energie, enthousiasme op te brengen voor lichaamsbeweging wanneer je geen gezelschap hebt. Aan het einde van een lange, drukke dag op het werk, is het makkelijker om je in de zetel te installeren om te ontspannen dan te joggen of te zwemmen. Het hebben van een vriend die geïnteresseerd is om fit en gespierd te blijven kan de motivatie hoog houden. Lichaamsbeweging draait er dan niet meer enkel om te zweten en gewicht te verliezen, maar meer om bijpraten en wat quality time met elkaar te spenderen."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeilmeisje vandaag wellicht van Indische Oceaan gehaald

Zeilmeisje Abby Sunderland is gered.


De vissersboot Ile de la Réunion


De in nood verkerende solozeilster Abby Sunderland is gered. De vissersboot "Ile de la Réunion" heeft het ongedeerde 16-jarige meisje vandaag in het midden van de Indische Oceaan aan boord genomen, zo melden de Australische reddingsdiensten. Het meisje was bij haar poging om rond de wereld te zeilen in de nacht van donderdag op vrijdag in een zware storm terechtgekomen, met windstoten van 90 kilometer per uur en golven tot zes meter hoog. Er werd even voor haar leven gevreesd nadat ze een noodsignaal had uitgezonden.
 
De Australische reddingsdiensten hadden vrijdag als eerste op de oproep gereageerd en waren met een vliegtuig naar de plaats van het ongeluk gevlogen. Sunderland werd vrijdag levend en wel teruggevonden, maar moest nog 24 uur op zee doorstaan op haar beschadigde boot.
 
"De kapitein van de 'Ile de la Réunion' heeft gemeld dat mevrouw Sunderland veilig is en in goede gezondheid verkeert", meldde de Australische overheidsdienst AMSA




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde courgette

Gevulde courgette




Ingrediënten
2 jonge courgettes, in de lengte gehalveerd en uitgehold met een lepeltje
Olijfolie
450 g lamsgehakt (of vervang door gemengd gehakt)
35 g rozijnen, fijngehakt
1 teentje knoflook, fijn gesnipperd
1 koffielepel paprikapoeder
1 koffielepel komijn
2 el fijngehakte peterselie
1 klein eitje (of 1 eidooier)
1 el paneermeel
Peper en zout

Voor de Yoghurtsaus
3 dl volle yoghurt
2 el gehakte munt
1 koffielepel honing
Zout

Bereiding
Meng het gehakt met de rozijnen, komijn, paprika, peterselie, knoflook, zout, peper, ei en paneermeel. Vul hiermee de courgettehelften. Leg ze op een ingeoliede ovenschaal en zet ze 25 min. in een voorverwarmde oven op 190 °C. Meng alle ingredënten voor het yoghurtsausje. Serveer de courgettehelften met een frisse salade en/of rijst.



» Reageer (0)
11-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een paar leukste Afrikaanse woordjes

De leukste Afrikaanse woordjes: Saadsokkie en warmpatat



Een paar leukste Afrikaanse woordjes

Voetbal heet in Afrika soccer, zoals ook de Amerikanen een onderscheid maken tussen 'soccer' en 'football'.

De Zuid-Afrikanen vrezen dat buitenlandse supporters ziekten zullen oplopen als ze naar een huurmeissie (prostituee) zouden gaan. In dat geval kunnen ze best gebruik maken van een saadsokkie (condoom). Of ze kunnen aan de verleiding proberen weerstaan, maar dat is niet eenvoudig als je een Zuid-Afrikaanse warmpatat (vurig meisje) ontmoet.

Wie getrouwd is blijft sowieso beter weg uit de Afrikaanse hoerenbuurten. Alleenlopers (vrijgezellen) hebben uiteraard geen verplichtingen. Zolang ze dus maar opletten voor ziekten die aansteeklik (besmettelijk) zijn.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carrefour belt politie voor 75-jarige druivenproever

Carrefour belt politie voor 75-jarige druivenproever


http://img813.imageshack.us/img813/2540/druiven.jpg



De politie van zone Westkust is gistermorgen naar de Carrefour in Koksijde geroepen voor een 75-jarige man die enkele druifjes had geproefd. Hij probeerde er een drietal mee te nemen, schrijft de krant Het Laatste Nieuws.

Dat was buiten de mensen van Carrefour gerekend, die de politie belden. De dader mocht het warenhuis pas verlaten nadat hij 50 cent had neergelegd voor de druifjes. Er werd geen proces-verbaal opgesteld.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verdwaalde walvis is op weg naar Gibraltar

Verdwaalde walvis is op weg naar Gibraltar



De verdwaalde grijze walvis in de Middellandse Zee is op weg naar Gibraltar, vermoeden experts. Het dier was begin vorige maand voor de kust van Israël gesignaleerd. In de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan komen normaal geen grijze walvissen voor.

Op 8 mei werd het 13 meter lange dier voor de kust van het Israëlische Tel Aviv gesignaleerd. De Amerikaanse walvisexpert Phillip Clapham bestempelde het nieuws toen als "sensationeel". Op 30 mei dook het plotseling meer dan 3.000 kilometer verder op, in de westelijke Middellandse Zee, ter hoogte van Barcelona. Het dier kwam daar zeer dicht bij de haven van Barcelona.

Het verdwaalde dier werd waargenomen en gefotografeerd door een zeilschip waarvan de bemanning deel uitmaakt van een vrijwilligersnetwerk voor mariene observaties. De foto's werden bestudeerd door experts van de Catalaanse milieuorganisatie Submon en van de National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) in de Verenigde Staten. Vooral op basis van bijzondere kenmerken van de staart kwamen ze tot de vaststelling dat het om dezelfde grijze walvis ging als in Israël.


De experts gaan ervan uit dat de grijze walvis nu op weg is naar de Straat van Gibraltar, de verbinding tussen de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan. Hij wordt daar opgewacht door biologen van de organisatie Circe uit het Zuid-Spaanse Cadiz, die de vele walvissen en dolfijnen in de Straat van Gibraltar bestudeert. Ze hopen meer gegevens te verzamelen over de herkomst van het dier. Niet alleen zijn ze van plan zoveel mogelijk foto's te maken, ze willen ook genetisch materiaal verkrijgen.

De Straat voor Gibraltar is zeer populair bij walvisspotters. Elk jaar komen er tientallen walvissen - onder meer potvissen en orka's - en honderden dolfijnen voorbij. Maar tegelijk is de Straat een van de drukste maritieme routes ter wereld. Regelmatig raken dolfijnen en walvissen gewond door botsingen met schepen. In april nog spoelde een 12 meter lange dode walvis aan op het strand van Zuid-Spaanse Algeciras.


Grijze walvissen komen alleen nog voor in het noordelijke deel van de Grote Oceaan, waar 20.000 exemplaren zowel voor de Amerikaanse als voor de Aziatische kust migreren. In de Atlantische Oceaan zijn ze al meer dan tweehonderd jaar uitgestorven als gevolg van de walvisjacht.

Het exemplaar dat nu de Middellandse Zee in gesukkeld is, is wellicht via de Noordwestelijke Doorvaart (in het Canadese poolgebied) van de Grote Oceaan naar de Atlantische Oceaan gezwommen. Dat kan doordat steeds meer poolijs smelt in de zomer. Op zijn trek naar het zuiden was de Middellandse Zee dan de eerste warmere "lagune".

Wetenschappers houden ook rekening met de mogelijkheid dat het om een van de laatste overblijvende exemplaren van een geïsoleerde Atlantische populatie gaat. Een derde mogelijkheid is dat het dier van de Rode Zee afkomstig is en via het Suezkanaal in de Middellandse Zee is beland.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse jongeren liggen wakker van hun pensioen

Vlaamse jongeren liggen wakker van hun pensioen


http://img17.imageshack.us/img17/7557/jeugdd.jpg


Maar liefst 60 procent van de jongeren is bezorgd om zijn pensioen. Rond de betaalbaarheid van de pensioenen klagen jongeren vooral de onverantwoordelijkheid van de regering en de hoge toplonen aan. Dat blijkt vandaag uit een online bevraging van de Vlaamse Jeugdraad.
 
Meer dan de helft van de 335 bevraagde jongeren heeft geen idee hoe zijn pensioen gevormd wordt, maar wil het wel graag weten. Verder verwacht ruim de helft van hen later wel 1.000 à 1.500 euro per maand te krijgen voor zijn pensioen. Gevraagd hoe lang ze willen werken, komen de jongeren tot een loopbaan van 40 jaar, tegelijk schuiven ze 60 à 63 jaar naar voren als ideale pensioenleeftijd.
 
Ook over hoe het pensioen berekend wordt, hebben de jongeren hun eigen mening. Ze zien hun studies, vrijwilligerswerk en studentenjobs -naast loon en aantal gewerkte jaren- graag mee opgenomen in de berekening van het pensioen.
 
Mogelijke oplossingen voor de betaalbaarheid van de pensioenen zijn volgens hen het afschaffen van het brugpensioen, het aanpakken van de jongerenwerkloosheid en een belasting op grote vermogens. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rox - I Don't Believe

Rox - I Don't Believe

Klik op de foto om haar te beluisteren






Achter de weinig zeggende naam Rox gaat de 21-jarige Roxanne Tataei schuil. Een meisje uit een buitenwijk van Londen, van Jamaicaanse en Iranese afkomst. Vanaf haar veertiende speelt ze al op haar eigen gitaartje. In 2010 vormt ze een band en gaat ze door het leven als kortweg Rox. Behalve in eigen land krijgt ze ook grote bekendheid in het buitenland. Paul Weller en Mark Ronson zijn fans van haar . In de lente is haar eerste debuut album Memoirs uitgekomen.





» Reageer (0)
10-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Shrek, de haarloze wombat

Shrek, de haarloze wombat






Deze wombat heeft het niet getroffen. Door stress en een tekort aan voedsel heeft het beestje een schimmelaandoening opgelopen, waardoor hij bijna al zijn haar verloren is. Dierenartsen in het Australische Healesville noemen hem zelfs Shrek omdat ze een groene tint op zijn huid ontwaarden.







Nadat zijn moeder gestorven was (vandaar de stress; nvdr) ontfermden enkele dierenvrienden zich over de wombat. Die stelden echter tot hun ontzetting vast dat hij de helft van zijn gewicht kwijtgespeeld was en zijn haar verloor. Ze zochten professionele hulp, en met succes: de verzorgers in het Maryknoll Wildlife Shelter hebben er goede hoop op dat hun Shrek even groot en sterk zal worden als zijn naamgenoot.



Wat is een Wombat


http://img267.imageshack.us/img267/2082/wombat.jpg



De wombat (Vombatus ursinus) is een buideldier uit de familie wombats (Vombatidae) dat in 1800 door George Shaw voor het eerst werd beschreven onder de naam: Didelphis ursina (Type localiteit: Cape Barren Island, Bass Strait, Tasmanië, Australië).

De wombat is een koddig dier dat er uitziet als een kruising tussen een beer en een das, ze heeft de opening van de buidel zoals veel gravende buideldieren naar achteren, om te voorkomen dat het jong bedolven raakt tijdens het graven. Het gangenstelsel van de wombat kan 3 meter diep zijn en een totale lengte van 200 meter lang hebben.

De wombat leeft in Oost-Australië en Tasmanië in loofverliezende bossen, ook in bergachtige streken. Wombats leggen hun burchten het liefst aan in hellingen langs beekdalen. Hier gaan ze voornamelijk 's nachts op zoek naar hun voedsel: gras, zeggen, wortels en knollen. 's Winters kunnen ze ook overdag aangetroffen te worden. Ze zoeken dan naar voedsel of liggen in de zon.

De gewone wombat heeft een onbehaarde neus. Hij heeft wat weg van een klein beertje. Zijn dichte, ruige vacht is grijsbruin. De wombat wordt 70 tot 120 centimeter lang en 25 tot 40 kilogram zwaar. Het staartje is vrij klein, twee tot drie centimeter.

Deze dieren zijn herbivoor en leven over het algemeen solitair. Volwassen mannetjes verjagen over het algemeen andere dieren uit hun woongebied. Een enkele keer bezoeken ze echter elkaars burchten.

De wombat krijgt normaal gezien slechts één jong per worp. Het jong blijft zes à zeven maanden in de buidel. Hierna verblijven de jongen eerst een tijdje in een ondergrondse nestkamer, die met droog gras en bladeren bekleed is. Ze keren nog drie maanden lang terug naar de buidel om melk te drinken of beschutting te zoeken. Het jong wordt gespeend als het vijftien maanden oud is.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Handen verraden echte leeftijd

Handen verraden echte leeftijd





Sarah Jessica Parker, Madonna en Demi Moore hebben er allemaal last van. Hun gezicht ziet er nog steeds jong uit, dankzij tal van cosmetische ingrepen, maar hun handen verraden hun echte leeftijd.


Hoe strak en egaal je gezicht ook is, knobbelige handen met duidelijk zichtbare aders verraden altijd de echte leeftijd van een vrouw. Cosmetische arts Patrick Bowler: "99 procent van de mensen brengt geen zonnemelk of dagcrème aan hun handen aan. Ze worden echter wel net zoveel als het gezicht blootgesteld aan zon en wind. De huid aan achterkant van de hand is erg dun en wordt met de jaren nog dunner. Het onderhuidse vet verdwijnt ook, waardoor het probleem erger wordt en de botten en de aders te voorschijn komen. Blootstelling aan de zon kan leiden tot rimpels, pigmentatie en ouderdomsvlekjes. Een operatie kan niet helpen, er zijn echter wel tal van andere behandelingen die je handen mooier en jonger doen lijken."

 
Duidelijk zichtbare aders zijn een van de belangrijkste factoren die je handen er oud doen uitzien, artsen behandelen deze daarom op dezelfde manier als spataders aan de benen. Deze therapie injecteert een oplossing in de aders waardoor de wand zwelt en sluit, dit maakt hen lichter en minder zichtbaar. Het duurt drie sessies om ze helemaal kwijt te raken. Vaak moet je speciale handschoenen gedurende enkele weken dragen. Volgens expert Bowler is dit niet erg efficiënt, sommige artsen verwijderen de grote blauwe aders, maar als je een bloedvat verwijdert, krijg je er veel kleintjes voor in de plaats.


Naarmate je veroudert, verliest je huid volume. Dit komt doordat collageen en elastine het vet onder de huid op zijn plaats houden, deze stoffen nemen af met het verouderen. Zo blijft het vet niet langer op zijn positie, net als bij je gezicht dus. Om knokelige handen aan te pakken, kun je een filler laten injecteren. Omdat normale fillers bulterig kunnen lijken onder dunne huid, gebruiken steeds meer chirurgen een dunnere, meer vloeibare versie die naar verloop van tijd water naar de handen trekt, een beetje als een intensieve hydraterende behandeling. Restylane Vital is hier een voorbeeld van. Dokter Bowler: "Dit is één van de betere manieren om handen jonger te laten lijken."


Veel vrouwen klagen over ouderdomsvlekjes en Intense Pulsed Light (IPL) kan dit behandelen. Dan wordt je huid bewerkt met licht op een bepaalde frequentie. De donkere stukjes absorberen de lichtenergie die deze omzetten in warmte en de melanine, die de huid donkerder doet lijken, afbreekt. Volgens dokter Bowler is dit een goede behandeling en krijg je waar voor je geld.


Het toestel de dermaroller, een rollertje met fijne naalden op, zou de huid stimuleren meer elastine en collageen aan te maken, waardoor die voller lijkt. Een reeks van drie behandelingen om de zes à acht weken is optimaal. Volgens dokter Browler houdt dit weinig risico's in en kan dit de textuur van de huid verbeteren. 


Veel van dit soort behandelingen pakken een slechte huid of rimpels aan, maar dit kan ook gebruikt worden voor de handen. Microdermabrasie is geen goede optie, maar een glycolische peeling kan gebruikt worden om meer elastine aan te maken, schade door de zon te herstellen en fijne lijntjes weg te werken. In het algemeen verbeteren ze de kwaliteit van de huid en maken ze deze egaler.  Glycolische peelings zullen de textuur van de huid verbeteren, maar ze doen niet veel aan de pigmentatie, aldus Bowler. Deze behandeling werkt het best in combinatie met IPL.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Te veel complimenten slecht voor kinderen

"Te veel complimenten slecht voor kinderen"





Sinds de jaren '60 bestaat het idee dat complimenten van ouders het ego van kinderen strelen en zo hun ontwikkeling en gedrag stimuleren. Opvoedingsexpert Po Bronson zegt echter nu dat een overvloed hiervan kinderen demotiveert.


Ongegronde complimenten zijn even slecht voor kinderen als een overvloed aan ongegronde kritiek. 'Nurture shock', een nieuw opvoedingsboek van Po Bronson, beweert dat door te veel lof kinderen aannemen dat ze niet moeten werken om te slagen in het leven. Bronson zegt ouders niet geen complimenten meer mogen, maar dat ze over de moeite moeten gaan die het kind er heeft in gestoken en niet over het resultaat.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijf Indische leeuwenjongen geboren in Planckendael

Vijf Indische leeuwenjongen geboren in Planckendael





In het dierenpark Planckendael heeft de Indische leeuwin Kolya half april het leven geschonken aan vijf jongen. Moeder en kroost toonden zich vandaag voor het eerst aan het grote publiek.
 

In België zijn Indische leeuwen alleen in Planckendael te zien. Het gaat om een zeer bedreigde diersoort die in de natuur alleen nog maar in een nationaal park in India te vinden is. Planckendael zegt blij te zijn met de geboorte van de vijf welpjes een bijdrage te kunnen leveren aan het internationale kweekproject voor de Indische leeuw. Het dierenpark beleefde eind 2009 nog een ongelukkige worp waarbij de moeder haar drie jongen doodde.
 

Het geslacht van de vijf jongen nu is voorlopig nog een mooi bewaard geheim. Eén welpje blijft qua groei wel wat achter omdat hij/zij moeite heeft tegen de vier broers of zussen één van de vier tepels van de moeder te bemachtigen.
 
In de natuur leven Indische leeuwen meestal in koppels of trio's, maar voor de geboorte zondert de leeuwin zich af. Ook in Planckendael werden de twee volwassen leeuwen gescheiden zodat de leeuwin alle aandacht aan haar jongen kan geven.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oudste lederen schoen ter wereld ontdekt in Armenië


Oudste lederen schoen ter wereld ontdekt in Armenië





Wetenschappers hebben een lederen schoen van 5.500 jaar oud ontdekt in een grot in Armenië. Het schoeisel in maat 37 stamt uit het jaar 3.500 voor Christus, en is dus een paar eeuwen ouder dan de schoenen van de gletsjermummie die in 1991 in de Oostenrijkse Alpen gevonden werd. Dat schrijft onderzoeker Ron Pinhasi van de universiteit van het Ierse Cork in een artikel voor het tijdschrift PLoS One.




 

"We weten niet of de schoen van een vrouw of een man was", zegt Pinhasi. De schoen lag onder een dikke laag schaapsmest en werd dankzij de koelte en de droogte in de grot in perfecte staat bewaard.




» Reageer (0)
09-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie trekt nog op avontuur in de natuur?

Wie trekt nog op avontuur in de natuur?



1 op 2 heeft nooit een vis gevangen, aan een kampvuur gezeten, in een vijver gezwommen of een paard bereden. Volgens een Britse enquête verliezen we hoe langer hoe meer, alle contact met de natuur.


Kamperen mag dan 'in' zijn, steeds meer mensen gaan op zoek naar campings met stromend water en verwarmde zwembaden. Volgens een Brits onderzoek, uitgevoerd door Go Outdoors, komt het gebrek aan avonturenzin duidelijk naar voor. 59 procent van degenen die nog nooit een natuur-activiteit beleefden, beweert daar nog nooit de kans voor hebben gekregen. Een derde stelt bang te zijn om het te proberen. 1 op 10 Britten geeft toe zelfs nooit de grens met Schotland, Wales of Ierland over te hebben gestoken. 


"Jammer, stellen de onderzoekers. "Elke vorm van outdooractiviteit is goed, of het nu lopen, rennen, klimmen, vissen betreft. De buitenlucht opsnuiven en het inademen van frisse lucht maakt een mens gezonder. Een beetje avontuur is een geweldige manier om de stress en dagelijkse zorgen te vergeten".


Het onderzoek bevestigt eerdere studies die suggereren dat kinderen te weinig worden blootgesteld aan de natuur en open lucht. Uit vrees voor ongevallen of om vuil te worden, mogen steeds minder kinderen buiten ravotten.  Bijna twee derde van de kinderen speelt vaker binnen dan op eender welke andere plaats.


Sportpsycholoog Victor Thompson vindt dit zeer bedroevend. "Je in de natuur begeven is van vitaal belang voor je levenskwaliteit en biedt het perfecte tegengif voor onze stedelijke, stressvolle omgevingen. Wie buiten een inspanning levert, krijgt minder hart-en vaatziekten,depressie, gewrichtspijnen, spijsverteringsproblemen. Je algemeen welzijn vaart er alleen maar wel bij'.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe injectie geneest hooikoorts permanent

Nieuwe injectie geneest hooikoorts permanent





Simpelweg vier injecties verspreid over drie weken kunnen de symptomen van hooikoorts met de helft verminderen en zo oogdruppels of andere medicatie overbodig maken.


De injectie 'Polliunex Quattro' zorgt voor een sterke reactie van het immuunsysteem om zo de allergische reactie te stoppen die gebeurt wanneer een hooikoortspatiënt in contact komt met pollen. Experts geloven dat jaarlijks een reeks van die vier injecties gedurende drie jaar genoeg zijn om de aandoening permanent te genezen. "Dit is een korte reeks die moet gebeuren voor het hooikoortseizoen", aldus Tom Holdich van de fabrikant Allergy Therapeutics. "We hebben het product wereldwijd getest en daaruit blijkt dat het werkt."


Het aantal patiënten met hooikoorts blijft stijgen, omdat ook de luchtvervuiling en de temperaturen blijven toenemen. De makers van het vaccin hopen dat de behandeling volgend jaar op de markt komt in het Verenigd Koninkrijk.


Als je kampt met hooikoorts zijn er verschillende manieren om je symptomen te beperken, waaronder het vermijden van gebieden met veel bomen en gras, het sluiten van ramen en het drogen van je kledij binnenshuis. Wetenschappers geloven ook dat zuivelproducten goed zijn om een lopende neus te beperken, vitamine C en D helpen de symptomen te verzachten.





» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!