Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




05-10-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe Dikke Van Dale is dikste ooit, met vergroening en crisiswoorden

Nieuwe Dikke Van Dale is dikste ooit, met vergroening en crisiswoorden

http://static2.hln.be/static/photo/2015/2/1/7/20151005153641/media_xll_8049637.jpg

De vijftiende editie van het Van Dale Groot woordenboek van de Nederlandse taal, die morgen verschijnt, telt 18.000 nieuwe trefwoorden, 21.351 nieuwe betekenissen en 5.869 nieuwe voorbeeldzinnen. De drie boekdelen zijn dikker dan ooit, uitgevoerd in kleur en bevatten illustraties. Dat meldt Van Dale Uitgevers vandaag. Het eerste exemplaar van de nieuwe Dikke Van Dale wordt vanavond in het Atomium in Brussel overhandigd aan schrijver Dimitri Verhulst.

De nieuwe woorden hangen sterk samen met maatschappelijke of technologische ontwikkelingen en economische trends. "De inhoud van de Dikke Van Dale vormt een spiegel van onze samenleving", klinkt het bij de uitgever.

Zo leverde de kredietcrisis woorden op als bail-out, giftige lening, financiële meltdown, onderwaterhypotheek, rommelkrediet en ontschulden. De zorg om de klimaatverandering zorgde dan weer voor woorden als klimaatvluchteling, klimaatzondaar en klimaatontkenner.

De "vergroening" van de Nederlandse taal is in gang gezet met nieuwe woorden als energielabel en accuauto's. Het ontstaan van sociale media bracht woorden als Twitter, twitteren, twitteraar, microblog, profielfoto, liken, statusupdate en cyberstalking.

Bij de nieuwe uitdrukkingen zijn bijvoorbeeld terug te vinden: de adrenaline voelen stromen, iemand bij de enkels afzagen en out of the box denken.

Toegankelijkheid

De uitgever wijst ook op enkele "onconventionele veranderingen" die doorgevoerd werden om de toegankelijkheid van het woordenboek te verbeteren en de bruikbaarheid van de gevonden informatie te verhogen. Zo staan er nu samenvattingen bij lange artikelen en illustraties bij bijvoorbeeld namen van geometrische figuren.

In de Dikke Van Dale Online is de Van Dale Wiki de opvallendste vernieuwing. De wikifunctie biedt de gebruiker de mogelijkheid om zelf woorden, betekenissen, voorbeelden, maar ook afbeeldingen en filmpjes aan de Dikke Van Dale Online toe te voegen. De Dikke Van Dale Online staat na verschijning tot en met woensdag 14 oktober 2015 bovendien gratis open voor iedereen.

Mensen die de Dikke Van Dale aankopen, krijgen eveneens een jaar toegang tot de Dikke Van Dale Online. De Dikke Van Dale kost 179 euro. Wie online reserveert tot en met 18 oktober, krijgt 30 euro korting. Meer info vind je hier. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niet eerlijk: 40 jaar geleden was het makkelijker om slank te blijven

Niet eerlijk: 40 jaar geleden was het makkelijker om slank te blijven

http://static0.hln.be/static/photo/2015/16/14/14/20151005092800/media_xll_8048834.jpg

Volwassenen die in de jaren 70 opgroeiden, konden meer eten en minder sporten zonder veel bij te komen. Als wij vandaag dezelfde sport- en eetgewoonten aanhouden als 40 jaar geleden, komen we gemiddeld 10% meer bij dan de vorige generatie. Die oneerlijke vaststelling hebben we te danken aan het feit dat vandaag de dag veel meer factoren een rol spelen bij je gewicht dan enkel voeding en beweging, zo ontdekten wetenschappers.

Een grootschalige Amerikaanse studie, die gepubliceerd werd in Obesity Research & Clinical Practice, onderzocht de eetgewoonten van 36.400 Amerikanen tussen 1971 en 2008, en de fysieke activiteiten van 14.419 mensen tussen 1988 en 2006. Daaruit blijkt dat we vandaag 10% meer wegen, zelfs als we er dezelfde eet- en bewegingsgewoonten als 40 jaar geleden op nahouden. Hoe kan dat?

Vervuilde voeding
De onderzoekers argumenteren dat er de laatste jaren ook andere factoren zijn bijgekomen die gewichtstoename beïnvloeden, los van voeding en bewegingen. Ze wijzen op de invloed van vervuiling, pesticiden en antibiotica in onze voeding, die allemaal voor gewichtstoename kunnen zorgen.

Stressvolle levensstijl
Ook een haastigere levensstijl leidt tot gewoonten die invloed hebben op ons gewicht. Blootstelling aan licht tot laat in de avond, meer stress en 's avonds laat nog eten kan allemaal voor extra kilo's zorgen, zelfs als we niet noodzakelijk meer eten. Ook de toename van het aantal voorschriften voor antidepressiva brengen gewichtstoename met zich mee. Een algemene verandering in ons voedingspatroon, waarbij we meer vlees en kunstmatige zoetstoffen consumeren, verandert dan weer de samenstelling van de darmbacteriën, wat in het slechtste geval extra kilo's oplevert. 

Dus als jij niet in de jurk past die je moeder droeg als ze jong was: het ligt niet (alleen) aan jou. Het leven kan oneerlijk zijn. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kim Clijsters doet mee in 'Foute Vrienden'

Kim Clijsters doet mee in 'Foute Vrienden'

http://static1.hln.be/static/photo/2015/15/12/0/20150915100720/media_xll_8000535.jpg

Kim Clijsters zal te zien zijn in de volgende aflevering van 'Foute Vrienden'. De ex-tennisster vond het zeer leuke opnames.

Foute Vrienden Begijn, Christophe, Thomas en Jeron breiden volgende zondag uit met een opmerkelijk vijfde groepslid. Ze trekken naar het Limburgse Bree om er de tennisacademie van Kim Clijsters onveilig te maken. Het viertal moet beginnende tennissers opleiden, maar door 'knieproblemen' moet Jeron noodgedwongen verstek geven voor de opdracht.

Maar hij heeft een meer dan waardige vervanger: Kim Clijsters wordt voor één keer een Foute Vriend. Kim neemt haar rol meteen heel serieus. Tijdens een aantal tennislessen krijgt ook zij via een oortje heel wat gênante instructies. Als Kim nadien zélf beschamende opdrachten mag influisteren voor Begijn, Thomas en Christophe, houdt ze zich niet in en laat ze hen alle hoeken van het tennisveld zien.

Gênant
"Brian en ik keken vaak naar 'Foute Vrienden' en zijn er echt fan van. Daarom wilde ik er zelf wel deel van uitmaken. Het is altijd grappig,soms op het randje van gênant, maar iedereen komt er goed uit. Tijdens de opnames had ik net hetzelfde gevoel. Ik voelde me inhet begin best onwennig tegenover mijn 'slachtoffers', maar toch moet je het met overtuiging doen. We hebben er veel plezier aan beleefd", zegt Clijsters. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het wordt dit jaar een dure Sint

Het wordt dit jaar een dure Sint

http://static0.hln.be/static/photo/2015/4/12/6/20151004235517/media_xll_8048271.jpg

De verlanglijstjes moet hij nog krijgen, maar nu al staat vast dat Sinterklaas dit jaar dieper in zijn geldbuidel zal ­mogen tasten om op 6 december de brave kinderen blij te maken. Heel wat speelgoed is namelijk flink duurder ­geworden. Dat komt door de sterke dollar en de hogere grondstofprijzen.

De meeste speelgoed­ketens zijn de sinterklaasboekjes nog ­volop aan het drukken, maar een vergelijking van de prijzen tussen nu en vorig jaar op de websites van onder meer Dreamland, Fun, Intertoys en Bart Smit leert dat heel wat speeltjes fors duurder zijn geworden. Zo betaalt de Sint aan de kassa van Bart Smit - dat wél al een promo­folder klaar heeft - dit jaar liefst tien euro meer voor een schoonmaak­trolley. Of mama en papa na 6 december nog op veel poetshulp van hun koters kunnen rekenen, is maar zeer de vraag, want een de set met bezem, stoffer en blik is meer dan verdubbeld in prijs: van 2,49 naar 5,99 euro. En het blijft niet enkel bij kuisgerief. Precies dezelfde elektrische racebaan kost dit jaar vier euro meer. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de eerste passages uit boek van drugtrafikant Benjamin Feys

De eerste passages uit boek van drugtrafikant Benjamin Feys

http://static1.hln.be/static/photo/2015/3/9/1/20151004235847/media_xll_8048251.jpg

Is Benjamin Feys (26) een ­ettertje? Een liegende manipulator, te lui om te werken en dan maar de drugstrafiek in? Of is het ook een gevoelige jongen die zijn weg niet vond in de maatschappij? In het nieuwe boek 'Meer dan coke' gaat journaliste Hilde Sabbe de vragen niet uit de weg.

Sabbe schetste het jonge, woelige leven van de Wevelgemnaar die drie jaar in een cel in Bolivia zat en bekend is van 'Alloo in de buitenlandse gevangenis'. Over de aanloop naar zijn malafide praktijken staat er: "Ik had problemen met mijn maten. Maar vooral met mezelf. Geen weg kunnen met jezelf, niet weten wat je wil. Er zijn nog mensen die niet direct hun plaats vinden in de maatschappij, maar die vinden dan wel een uitweg in hun creativiteit: kunstenaars, muzikanten..."

"Het was niet dat ik niet wilde werken, ik wilde gewoon niet in dat voor mij uitgestippelde bestaan stappen. Ik zou doodongelukkig geworden zijn in een nine-to-fivejob als automecanicien, of een ander beroep waar ik volgens mijn scholing voor geschikt was. Er was geen plaats in de maatschappij voor een twintigjarige knul die niet wist wat hij aan moest met zichzelf. Nog altijd niet trouwens." (br.hln)


» Reageer (0)
04-10-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vanaf volgend jaar moet elke nieuwe kat in Vlaanderen verplicht gechipt worden

Vanaf volgend jaar moet elke nieuwe kat in Vlaanderen verplicht gechipt worden

http://static3.hln.be/static/photo/2015/11/2/2/20151003204315/media_xll_8046017.jpg

Vanaf volgend jaar moet elke nieuwe kat in Vlaanderen verplicht een chip ingeplant krijgen. Dat meldt VTM Nieuws. Dergelijke chip is al langer verplicht voor honden en Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts voert ze nu ook in voor katten.

Op die chip staan alle gegevens van het diertje, zoals de leeftijd, waar het woont en wie de eigenaar is. Minister Weyts wil eind volgend jaar beginnen met een databank van alle geregistreerde katten. De minister wil de chip geleidelijk invoeren: alleen nieuwgeboren katten moeten worden gechipt.

De verplichte registratie moet mee het aantal zwerfkatten verminderen. De dierenasielen zijn dan ook blij met de maatregel. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vincent Van Gogh vergiftigd door lichtgas

"Vincent Van Gogh vergiftigd door lichtgas"

http://static1.hln.be/static/photo/2015/10/6/6/20151003123741/media_xll_8045256.jpg

Vincent van Gogh is door lichtgas aan wanen gaan lijden en dat heeft uiteindelijk tot zijn zelfmoord geleid. Dat stelt chemisch technoloog René van Slooten vandaag in de Nederlandse krant AD.

Van Slooten kwam er onlangs achter dat Van Gogh in het Zuid-Franse Arles kunstlicht in zijn huis had laten aanleggen zodat hij langer door kon werken. Bij de vroege gasverlichting kwamen echter diverse zware metalen zoals kwik en lood vrij en dat leidde tot allerlei kwalen, van flauwvallen tot opvliegendheid en van depressies tot de drang tot zelfdoding.

Van Slooten geldt als expert over de Amerikaanse schrijver Edgar Allan Poe. "Van hem is definitief vastgesteld - onder meer door onderzoek van zijn haren - dat hij en zijn echtgenote Virginia waren vergiftigd door lichtgas, opgelopen in de jaren die zij in New York leefden." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw Jack the Ripper-boek zegt dat politie bewust de seriemoordenaar heeft laten begaan

Nieuw Jack the Ripper-boek zegt dat politie bewust de seriemoordenaar heeft laten begaan

http://static2.hln.be/static/photo/2015/18/1/1/20151003225427/media_xll_8046271.jpg

Het is een van de grootste liefhebberijen van de Britten: een verklaring zoeken voor de moorden die de bekende moordenaar 'Jack the Ripper' in de negentiende eeuw pleegde. Een nieuw boek wijst de vinger nu ferm naar de vrijmetselarij. De dader zou zelf een vrijmetselaar zijn geweest en bescherming hebben gekregen van zijn 'broeders' bij de Londense politie.

De man zou niet de bekende vijf maar acht moorden hebben gepleegd en de politie zou moedwillig bewijsmateriaal hebben vernietigd, meldt The Guardian.

Schrijver Bruce Robinson bestudeerde de zaak vijftien jaar en komt in het boek 'They all love Jack' tot de conclusie dat de zanger Michael Maybrick het moet hebben gedaan. De moorden zelf zouden verwijzen naar een verhaal uit de vrijmetselarij over de moord op drie joodse bouwers van de tempel van Salomon. Die werden op dezelfde manier verminkt als de prostituees die slachtoffer werden van Jack the Ripper.

Als de theorie klopt zou de politie georkestreerd een seriemoordenaar hebben laten lopen. Engeland is in elk geval weer een samenzweringstheorie rijker. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ryanair wil ticketprijzen fors verlagen

Ryanair wil ticketprijzen fors verlagen

http://static2.hln.be/static/photo/2015/12/9/8/20151004073639/media_xll_8046398.jpg

Het Ierse Ryanair, de grootste lagekostenluchtvaartmaatschappij van Europa, wil zijn ticketprijzen duidelijk verlagen. "We willen van gemiddeld 45 euro per vlucht naar 25 euro gaan", aldus topman Michael O'Leary in de Duitse zondagskrant Welt am Sonntag.

Nieuwe vliegtuigen moeten het brandstofverbruik terugdringen, maar O'Leary verwijst ook naar de lage olieprijzen. "We plannen de kostenbesparingen die dit meebrengt aan onze klanten terug te geven", klinkt het. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toni Childs - Stop Your Fussin

Toni Childs - Stop Your Fussin

Klik op de foto om ze te beluisteren






Toni Childs (geboren 29 oktober, 1957) is een Amerikaanse zangeres


Toni Childs groeide op onder een streng religieus regime  in verschillende kleine dorpjes op het Amerikaanse platteland. In de dogmatische levenvisie van de familie Childs passen geen creatieve uitingen, maar Toni voelt zich sterk aangetrokken tot de blues van Billie Holiday en verlaat al op vijftienjarige leeftijd het ouderlijk huis. Zwervend van stad naar stad belandt ze uiteindelijk in de roerige muziekscene van Los Angeles. Na het zien van een Pink Floyd-concert in '72 weet Toni zeker dat ze op professionele basis verder wil in de popmuziek...


» Reageer (0)
03-10-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4 dingen die het best smaken in oktober

4 dingen die het best smaken in oktober

http://static0.hln.be/static/photo/2015/13/3/12/20151003114218/media_xll_8045202.jpg

Het is oktober, en dat betekent dat de herfst echt aangebroken is. We betreuren daarbij het gemis van zomervruchten als aardbeien en aalbessen, maar gelukkig kunnen we die op ons boodschappenlijstje vervangen door deze vier dingen die in oktober op hun best zijn.

Appels: Natuurlijk kan je appels heel het jaar door in de rekken zien liggen, maar in oktober zijn ze bij ons op hun best. Ze hoeven immers niet ingevoerd te worden uit andere streken, maar kunnen op hun best geplukt worden. Oktober is ook de maand waarop de wat onconventionele soorten in het seizoen zijn.

Peren: Samen met de appels komen ook de peren in het seizoen. Wil je een peer die zacht aanvoelt, veel smaak heeft en lekker sappig is? Dan is oktober daar de uitgelezen maand voor.

Druiven: 'We hebben heel de zomer lang al druiven gegeten', horen we je zeggen. Inderdaad, druiven hebben niet bepaald een piekmaand in oktober, maar wie fan is van zoete druiven, koopt ze toch best in deze maand. Koelere nachten brengen immers de suiker naar boven in de vruchten, terwijl de nog redelijk warme dagen ze nog steeds rijp krijgen. Zowel de rode als de groene zijn nu op hun zoetst.

Pompoenen: Halloween is in aantocht, en dat betekent dat de pompoenen ook weer opduiken. Ook in november kan je ze nog krijgen en smaken ze nog heerlijk als je ze bakt, maar deze maand zijn ze gemakkelijker te vinden, is de smaak op zijn best en zijn ze ideaal om er een lantaarn in te kerven. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anonymous waarschuwt België: "We staan aan begin van een grote cyberaanval"

Anonymous waarschuwt België: "We staan aan begin van een grote cyberaanval"

http://static1.hln.be/static/photo/2015/17/1/12/20151003163328/media_xll_8045472.jpg

De Belgische tak van het hackerscollectief Anonymous heeft vandaag een video verspreid waarin het een aanval op de site van het Waals Ministerie van Economie opeist. De site lag deze ochtend een tijd plat. Anonymous waarschuwt ons land met de actie voor een grote cyberaanval.

"Mensen uit België, wij zijn Anonymous. Operatie Guerilla. Het Anonymous-collectief eist met deze video de cyberaanval op tegen de site van het Waalse Ministerie van Economie. Deze aanval is slechts het begin van een grote cyberaanval", klinkt het in het filmpje.

"Tot de regering Michel zijn draconische oplichtingspolitiek tegen de mensen niet verandert, gaan wij verder. Wij zullen niet toestaan dat machtslust en hebzucht van de overheid de mensen met een laag inkomen verarmt. Onze strijd is begonnen zoals we hebben aangekondigd in onze vorige video's, we hebben ze gewaarschuwd", gaat het filmpje verder.

"Het zal een lange strijd zijn, maar we zijn overal bij jullie. In de schaduw houden we jullie in de gaten en we zullen tot het uiterste gaan. Verwacht jullie aan onze massale reacties. Regering Michel bereid je voor, we zijn er, wij zijn Anonymous, wij zijn een legioen. Wij vergeven niet, we vergeten niet, verwacht ons." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een lange wandeling of snel wat trappen: wat is beter?

Een lange wandeling of snel wat trappen: wat is beter?

http://static3.hln.be/static/photo/2015/7/0/8/20151003092806/media_xll_8045063.jpg

Wat beweging inplannen in je drukke schema is niet altijd even gemakkelijk, maar gelukkig hoeft dat niet altijd lang te duren. Even de benen strekken tijdens je pauze op het werk is al heel wat. Maar wat heeft dan het grootste effect: een paar keer de trappen op en af of even een wandeling maken?

Natuurlijk is eender welke vorm van beweging beter dan op je stoel blijven zitten, maar als we dan toch een keuze moeten maken, zijn de trappen de beste optie. "De inspanning die nodig is om trappen te beklimmen is groter dan wandelen op min of meer rechte grond", aldus Martin Gibala, professor kinesiologie aan de universiteit van Hamilton.

De truc is dan wel dat je de trap traag oploopt. Volgens recent onderzoek vergt dat dubbel zoveel energie dan wandelen aan een normaal tempo. Met andere woorden: je verbrandt dubbel zoveel calorieën. Zelfs de trap aflopen is beter dan wandelen op een platte ondergrond.

Daarnaast is de trap ook een betere optie voor je cardiovasculaire fitheid,  omdat de intensiteit groter is. Daarnaast versterk je ook de spieren in je benen en rug, en werk je aan je balans. Trappen zijn dus de boodschap, maar wees wel voorzichtig. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paniek: is er binnenkort te weinig koffie in de wereld?

Paniek: is er binnenkort te weinig koffie in de wereld?

http://static2.hln.be/static/photo/2015/4/1/1/20150602143213/media_xll_7761181.jpg

Geraak jij 's ochtends ook niet in gang zonder een deugddoend dampend kopje van het zwarte goud? Dan vrezen we dat we slecht nieuws hebben voor jou. Een Italiaanse koffiegigant voorspelt immers voor een wereldwijd tekort aan koffiebonen.

Andrea Illy, CEO van Illycaffè, ziet de koffietoekomst niet zo heel erg rooskleurig in. "We consumeren allemaal steeds meer koffie", meldt hij aan Bloomberg. "Als het zo doorgaat, zullen we het volgende decennium een extra 40 tot 50 miljoen zakjes koffie nodig hebben om iedereen te bevoorraden." En dat is meer dan wat we momenteel kunnen produceren.

De situatie wordt daarnaast nog extra onder druk gezet door de lage prijzen en de opwarming van de aarde. Als de koffie-industrie zich niet aanpast aan het veranderende klimaat, zullen koffieboeren in Brazilië, Nicaragua, El Salvador en Mexico een deel van hun oogst verliezen. Tegelijkertijd verwacht de International Coffee Organization (jawel, die bestaat) dat we de komende vijf jaar minstens 25 procent meer koffie zullen consumeren. Vooral in landen als India en China, die geen echte koffiecultuur hebben, wordt steeds meer van het warme drankje genuttigd.

"We zullen toch vroeg of laat moeten ingrijpen en een sterke beslissing nemen. We hebben geen idee waar al die extra koffie vandaan moet komen", aldus Illy. We weten niet hoe het met u zit, maar wij beginnen alvast een voorraadje aan te leggen (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontdooid eten mag je wél opnieuw invriezen (onder een voorwaarde)

Ontdooid eten mag je wél opnieuw invriezen (onder een voorwaarde)

http://static0.hln.be/static/photo/2015/10/1/7/20151003085113/media_xll_8045047.jpg

Het is een regel die in zowat elk huishouden gehandhaafd wordt: zodra iets ontdooid is, mag je het niet opnieuw invriezen en moet je het zo snel mogelijk opeten. "Onzin", verklaart Amerikaanse voedingsexperte Tina Hanes. "Ontdooid eten mag je wél opnieuw invriezen, maar enkel als je het correct ontdooid hebt."

"Het is een van de vragen die we het vaakst krijgen", aldus Hanes. "Het is echt wel veilig om ontdooid voedsel opnieuw in te vriezen, maar er hangen een paar voorwaarden aan vast." Zo moet je voedsel op de correcte manier ontdooid worden. "Of het nu vlees, gevogelte, vis of schaaldieren zijn, je mag ze opnieuw in de vriezer stoppen als ze in de koelkast ontdooid werden en niet bedorven zijn."

Hanes legt de nadruk op het ontdooien in de koelkast. "Je mag nooit iets ontdooien door het op je aanrecht te laten liggen, of nog erger: het onder warm water te stoppen. Bacteriën hebben het graag warm en vermenigvuldigen zich aan een razendsnel tempo op kamertemperatuur. Iets laten ontdooien op het aanrecht is nooit veilig", benadrukt ze.

Ontdooien in de microgolf of met koud water is minder erg, maar dan mag je het nog steeds niet opnieuw invriezen. "Voedsel dat je zo ontdooid hebt, moet je onmiddellijk consumeren. En als je koud water gebruikt, laat het eten dan in zijn plastic verpakking en vervang het water elke 30 minuten tot het ontdooid is."

Opnieuw invriezen mag ook enkel als het eten nog niet bedorven is. "Als het vreemd ruikt of de textuur kleverig of slijmerig is, gooi het dan weg. Laat ontdooid voedsel ook niet te lang in je koelkast zitten voor je het eet: kip, vis, garnalen en schaaldieren consumeer je best maximum een dag nadat ze ontdooid werden in de koelkast (wat op zich een dag duurt)."

Hanes benadrukt ook dat je nagenoeg alles veilig in de vriezer kan stoppen. "Groenten, brood, fruit, cake... Alles mag je invriezen en herinvriezen." Ze waarschuwt echter dat het proces de textuur, de kleur en de smaak van je product kan beïnvloeden. "Het zal er misschien niet meer zo appetijtelijk uitzien, en waarschijnlijk niet meer zo lekker smaken als toen het vers was." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alison Moyet - That Ole Devil Called Love

Alison Moyet - That Ole Devil Called Love

Klik op de foto om ze te beluisteren





 Alison Jane Moyet, (Billericay, 18 juni 1961) is een Brits singer-songwriter.

Alison Moyet werd geboren in Billericay en groeide op in Basildon. Haar vader is Fransman en haar moeder is Engelse. Op haar zestiende ging Moyet van school. Na een tijdje in een winkel gewerkt te hebben begon ze een opleiding tot pianostemmer, waar ze echter na twee jaar mee ophield, omdat ze toen met de band Yazoo, waar ze samen met Vince Clarke in zat, een hit had met de nummers 'Only You' en 'Don't Go'.

Moyet maakte met Yazoo twee albums, en de band kreeg een Brit Award voor Beste Nieuwe Band, voordat ze de band verliet om solo te gaan. Haar solodebuut noemde ze Alf, naar de bijnaam die ze van Vince Clarke gekregen had. Ze maakte verschillende cd's, won nog drie Brit Awards en verschillende andere prijzen, en tourde over de hele wereld. Ze staat in de top 5 van best verkopende Britse zangeressen ooit.

In 2001 speelde Moyet Matron ‘Mama’ Morton in de musical Chicago, en kreeg goede kritieken.


» Reageer (0)
02-10-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo haal je nog meer gezonde stoffen uit een avocado

Zo haal je nog meer gezonde stoffen uit een avocado

http://static3.hln.be/static/photo/2015/8/8/8/20151002092113/media_xll_8042708.jpg

Dat avocado heel gezond is wisten we al, maar de superfood blijkt nog meer verborgen antioxidanten te bezitten dan we dachten. Doorgaans belanden die in de vuilnisbak, want het is de pit van de groene vrucht die tot 70% van de gezonde voedingsmiddelen bevat. Zo eet je die vitaminebom, zonder je tanden erop stuk te bijten.

De gezonde vetten van een avocado zijn hoe dan ook een pluspunt, maar een extra energieboost vind je in het hart van de vrucht. Een avocadopit bevat meer oplosbare vezels dan havermout, helpt cholesterol te verlagen en beschermt tegen virale en bacteriële infecties. Erg welkom nu de eerste snotteraars overal opduiken. De oplosbare vezels in de pit helpen ook bij verteerproblemen of darmaandoeningen.

Hoe eet je zo'n pit op?

Eerlijk is eerlijk: de pit zo opeten zal niet meteen een smakelijke ervaring zijn. Behalve dat je er je tanden op stuk bijt, is de smaak nogal bitter en scherp. De makkelijkste manier om toch die antioxidanten binnen te krijgen is de pit in vier kwartjes snijden en daarna te mixen in de blender. Dat poeder kan je dan mengen onder een smoothie. Om de scherpe smaak niet te fel te laten doorkomen mix je best met uitgesproken smaken, zoals bessen, spinazie of ananas. Een halve pit is een goede hoeveelheid voor één smoothie. Recepttip: probeer eens deze exotische, bitterzoete smoothie. (br.hln)

Avocadosmoothie met peer en mango

Ingrediënten:
- 2,5 kop water of (amandel)melk
- 1 rijpe peer
- 1/2 mango
- 1/2 gemixte avocadopit
- enkele blaadjes spinazie
- een eetlepel chiazaad of lijnzaad


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6 op 10 energielabels liegen

6 op 10 energielabels liegen

http://static1.hln.be/static/photo/2015/16/14/11/20151002061911/media_xll_8042051.jpg

Liefst zes op de tien energielabels op elektrische toestellen zijn niet betrouwbaar. Dat blijkt uit controles van de FOD Economie.

Wie dacht dat de fameuze energielabels door onafhankelijke bedrijven zijn opgesteld, heeft het goed mis. "Producenten voeren zelf de tests uit en maken vervolgens zélf het energielabel op", zegt Chantal Depauw van de Economische Inspectie. "Wij moeten controleren of alles naar waarheid is ingevuld, maar dat gebeurt niet vaak. We hebben te weinig tijd, manschappen en middelen." Tussen 2009 en 2014 kon de Inspectie slechts een honderdtal labels controleren. Amper 41% bleek correct. Producenten die niet in orde waren, hadden zich meestal 'vergist' van één energieniveau. Dat maakt wel uw aankoop én elektriciteitsrekening tientallen euro's duurder.

Plusje meer of minder kost u 200 euro
Dat een plusje meer of minder op een energielabel u een pak meer kan kosten, blijkt uit cijfers van Test-Aankoop. Een (al dan niet terecht) zuinig toestel kost meer bij de aankoop. Dat verschil wordt meestal gerechtvaardigd omdat het met de jaren zal worden terugverdiend omdat het toestel minder verbruikt. Tenzij met het label gesjoemeld is natuurlijk. Het verschil in verbruik voor een A+-koelkast (846 euro) en even grote A++-koelkast (635 euro) bedraagt op 15 jaar liefst 211 euro. En dan hebben we het enkel over de koelskast en niet over de tientallen andere elektrische apparaten die iedereen in huis heeft. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Natte smartphone? Op deze manier red je hem van de verdrinkingsdood

Natte smartphone? Op deze manier red je hem van de verdrinkingsdood

http://static2.hln.be/static/photo/2015/3/13/12/20150824202412/media_xll_7953327.jpg

Iedereen weet wel dat smartphones en water geen goede combinatie zijn. Toch gebeurt het af en toe dat de twee met elkaar in aanraking komen. Wat je moet doen op zo'n fataal moment lees je hier.

Laat ons beginnen met het goede nieuws: zelfs wanneer je smartphone in het water terechtkomt wil dat niet automatisch zeggen dat je telefoon finaal de geest gegeven heeft. Kalm blijven kan jou en je telefoon in de meeste gevallen redden, net als deze 5 stappen:

1. Zet je telefoon uit
Zet meteen je telefoon volledig uit en probeer aan de verleiding te weerstaan om eerst even te kijken of hij nog werkt.

2. Vermijd de SIM-kaart en batterij, indien mogelijk
Red wat er te redden valt. Als je een Iphone bezit kan je de batterij-stap alvast overslaan.

3. Probeer het vocht te verwijderen
Gebruik een rietje om zoveel mogelijk vocht uit alle gaatjes en openingen van je telefoon te zuigen. Tenzij je je telefoon in het toilet liet vallen natuurlijk. Probeer ook nooit het water uit je telefoon te schudden, omdat je zo hoogstwaarschijnlijk het vocht alleen maar meer in je telefoon schudt.

4. Laat drogen
Eens je alle vocht langs de buitenkant hebt verwijderd, is het tijd om aan de binnenkant te denken. Om dat te doen leg je je telefoon best in een kom ongekookte rijst.

5. Zet hem -later- terug aan
Wacht op z'n minst 24 uur (best is zelfs 72 uur!) en probeer dan je smartphone terug op te starten om te zien of hij nog werkt. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederland en Frankrijk kopen samen Rembrandts

Nederland en Frankrijk kopen samen Rembrandts

http://static1.hln.be/static/photo/2015/8/11/2/20150930122639/media_xll_8037407.jpg

Nederland komt in het bezit van één van de twee veelbesproken portretten van Rembrandt. Het schilderij wordt overgenomen van de vermogende familie De Rothschild. Het andere doek wordt eigendom van Frankrijk. De twee schilderijen zullen bij toerbeurt in het Rijksmuseum in Amsterdam en museum het Louvre in Parijs te zien zijn. Dit heeft Nederlands minister Bussemaker van Cultuur vandaag de Tweede Kamer laten weten. Ingewijden hadden deze uitkomst al voorspeld: Frankrijk vindt het onverteerbaar dat beide doeken naar het Rijksmuseum gaan, ook al heeft de Franse minister van Cultuur, Fleur Pellerin, eerder een exportvergunning voor beide schilderijen gegeven. Na felle kritiek op deze beslissing in Frankrijk is Pellerin op haar schreden teruggekeerd.

Vorige week leek het nog dat beide Rembrandts naar Nederland zouden komen. Het kabinet had toegezegd de helft van de gevraagde koopsom van 160 miljoen te gaan betalen, mits het Rijksmuseum de andere helft zou weten te verzamelen. Afgelopen donderdag deed Pellerin echter een tegenbod. Zij liet toen weten dat zij in staat is een van de twee doeken te kopen dankzij een gift van 80 miljoen euro van de centrale bank van Frankrijk.

Gisterenavond heeft de Tweede Kamer toestemming gegeven voor het ter beschikking stellen van 8o miljoen voor een aankoop door Nederland. Alleen PVV, Groep Kuzu/Öztürk en 50Plus waren tegen. De Eerste Kamer was gisteravond niet in staat om bij elkaar te komen, maar de fractievoorzitters zegden in overgrote meerderheid hun steun toe. Nu er maar één schilderij naar Nederland komt, is het de vraag of het kabinet nog het volle pond gaat betalen. Minister Dijsselbloem van Financiën zei gisteren dat het Rijksmuseum in dat geval nog steeds een bijdrage moet leveren zonder verder getallen te noemen.

Het Rijksmuseum had graag de twee in 1634 geschilderde portretten van Maerten Soolmans en Oopjen Coppit in bezit gekregen vanwege de artistieke waarde, maar ook de grote historische waarde. Soolmans en Coppit zijn 21 en 23 jaar als ze zich voor hun huwelijk levensgroot, staand en ten voeten uit laten afbeelden door Rembrandt - toen een nieuwkomer in Amsterdam. Dit portretformaat was tot dan toe strikt voorbehouden aan de hoogste Europese adel. Het kostte het aanstaande huwelijkspaar 500 gulden, een jaarsalaris voor een ervaren werkman. De twee maakten een statement: wij zijn de nieuwe vorstelijke klasse van Holland.

De Rothschilds kochten de portretten in 1877 van de erfgenamen van de in Amsterdam wonende Anna Louisa ('Annewies') van Loon - van Winter, die dat jaar was overleden. De werken zijn sindsdien in het bezit van de Franse tak van de bankiersfamilie gebleven. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!