Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




28-10-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is hoeveel geld je moet verdienen om gelukkig te zijn

Dit is hoeveel geld je moet verdienen om gelukkig te zijn

http://static1.hln.be/static/photo/2015/13/16/2/20151028083218/media_xll_8111702.jpg

Geld maakt niet gelukkig, maar het helpt wel, klinkt het cliché. Dat kan kloppen, tenminste: tot op zekere hoogte. Nobelprijswinnaar economie Angus Deaton berekende een maximumgrens tot waar geld ons tevreden maakt over onze levenskwaliteit. Tijd om loonsopslag te vragen? Dat ontdek je hier.

De Brits-Amerikaanse econoom Angus Deaton van de University of Princeton mocht dit jaar de Nobelprijs economie in de wacht slepen, voor zijn werk waarin hij een verband zoekt tussen financiële rijkdom en geluk. Hij komt met cijfers op de proppen die aangeven tot welk bedrag de inhoud van je portefeuille invloed heeft op je geluk.

Geld maakt "tevreden"
Volgens de berekeningen van Deaton ligt de gelukslimiet bij een inkomen van ongeveer 67.900 euro op jaarbasis, wat neerkomt op een forse 5658 euro per maand. Op die grens stopt de toename van je dagelijkse geluksgevoel door toedoen van geld. Geld maakt niet noodzakelijk gelukkig, maar je kan wel tevredener zijn met je leven door een hoog inkomen, stelt Deaton. Mensen met een laag inkomen daarentegen zijn minder snel tevreden met hun levenskwaliteit. Daarnaast kunnen zij meer emotionele pijn ondervinden van tegenslagen zoals een scheiding of gezondheidsproblemen.

Tijd voor opslag?
Samengevat: mensen een hoger inkomen geven zal niet voor instant geluk zorgen, maar ze krijgen wel het gevoel dat ze een beter leven leiden, zegt Deaton. "Als econoom ben ik geneigd te denken dat geld goed voor je is, en ik ben blij dat ik daar voor een stuk bewijs van heb kunnen vinden," besluit Deaton. Toch maar eens aan de mouw van de baas trekken voor een klein extraatje. Tenzij je die bovengrens al gehaald hebt natuurlijk, maar iets zegt ons dat je dan met andere dingen bezig bent dan dit artikel lezen. Uitslapen in je kasteel met privéstrand op de Malediven bijvoorbeeld. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waar vrouwen liefst (niet) aangeraakt worden

Waar vrouwen liefst (niet) aangeraakt worden

http://static0.hln.be/static/photo/2015/4/10/0/20151027160327/media_xll_8109945.jpg

Een onverwachte aanraking tegen onze schouder, been of zelfs gezicht, hoe vervelend vinden we dat? Mannen hebben over het algemeen minder problemen met aanrakingen van onbekenden, terwijl vrouwen dan weer toleranter zijn voor fysiek contact met vrienden. Dat blijkt uit onderzoek van Oxford University en de Finse Aalto University, die onze voorkeuren voor aanrakingen in een overzichtelijke tabel goten.

Oxford University en de Aalto University uit Finland vroegen aan meer dan 1.300 proefpersonen uit Engeland, Finland, Frankrijk, Italië en Rusland waar voor hen de grenzen liggen van een comfortabele aanraking.

Aanrakingen van vreemden
Over het algemeen staan mannen iets opener tegenover fysiek contact. Als het over aanrakingen met vreemden gaat, vinden vrouwen het enkel acceptabel als hun handen worden aangeraakt. Mannen zijn toleranter, en zien er zelfs geen graten in als hun geslachtsorgaan door een vreemde vrouw wordt aangeraakt. Wel zijn ze niet zo happig op fysiek contact met andere mannen.

Vriendschappelijk lichaamscontact
Wat lijfelijk contact met bekenden betreft, zijn vrouwen minder snel geïrriteerd door aanrakingen, zowel van mannelijke als vrouwelijk vrienden, kennissen en familie. Mannen gaven dan weer duidelijk aan dat ze niet staan te springen voor fysiek contact met andere mannen, zelfs als dat hun vrienden zijn.

De conclusie luidt dan ook dat veel afhangt van de relatie die je hebt met de persoon die je aanraakt. Een aanraking van een volstrekt vreemd persoon is iets totaal anders dan diezelfde aanraking van een vriend(in), en al helemaal als dat je partner is. (br.hln)


» Reageer (0)
27-10-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vanwaar komen irritante gaatjes in textiel?

Vanwaar komen irritante gaatjes in textiel?

http://static0.hln.be/static/photo/2015/7/0/9/20151027092326/media_xll_8108694.jpg

Het probleem duikt in elk gezin wel eens op: de kleine, irritante gaatjes die plots in T-shirts verschijnen. En het slechte nieuws: er is geen oplossing voor. "Ook voor ons blijven ze een mysterie", zegt professor Lieva Van Langenhove.

Dat echt iederéén er last van heeft, werd overduidelijk toen het Nederlandse consumentenprogramma 'Radar' opriep om bewijzen in te sturen. De app van het programma stroomde vol met foto's van kapotte shirts. Een enquête van de 'Radar'-redactie toonde aan dat liefst 82% het fenomeen van de gaatjes kende en dat 70% shirts met gaatjes in de kast heeft. En het zijn geen oude shirts - 64% van de respondenten had kledingstukken die binnen een half jaar na de aankoop al gaatjes vertoonden.

Zelfs aan de universiteit weten ze niet wat de gaatjes veroorzaakt. "Wij kennen het fenomeen uit literatuur", zegt professor Lieva Van Langenhove van de UGent, de enige universiteit in ons land die een vakgroep textiel heeft. "Bij proeven kon men de gaatjes ook nabootsen. Als je minuscule deeltjes ijzer en bleekmiddel aanbrengt op katoen, krijg je dit soort schade." Maar dan nog blijft het een raadsel. Waar komen het ijzer en het bleekmiddel vandaan? Regenwater bevat ijzer, weet Van Langenhove. "Maar ik was met leidingwater en heb thuis ook al zo'n gaatjes opgemerkt - overigens in een shirt van een duur merk." Ook naar de herkomst van het bleekmiddel blijft het zoeken, want fabrikanten gebruiken dat enkel nog voor waspoeder voor witte was.

"We kunnen alleen gissen. Misschien blijven restanten bleekmiddel achter op het textiel tijdens de fabricage. Katoen wordt gebleekt voor het wordt geverfd - zelfs als het nadien zwart wordt gekleurd. De ijzerpartikels kunnen in de stof terecht zijn gekomen door slijtage aan een brei- of weefmachine. En de breuk in het garen wordt allicht pas zichtbaar nadat de shirt in de wasmachine blootstond aan trek- en duwwerk. Het zou interessant zijn om dat te onderzoeken." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8 items die je uit je interieur moet bannen vóór je dertigste

8 items die je uit je interieur moet bannen vóór je dertigste

http://static2.hln.be/static/photo/2015/3/0/10/20151026153759/media_xll_8106790.jpg

Je woonst inrichten is een levenslang proces, en de transitie van studenteninterieur naar een volwassen stekje is niet gemakkelijk. Daarom helpen wij je alvast op weg met een checklist van woonitems die niet meer door de beugel kunnen eens je de 30 gepasseerd bent.

1. Posters zonder kader
Posters kunnen je woning karakter geven en zijn een ideaal alternatief voor dure kunstwerken. Zonder kader rond, zien ze er echter goedkoop en studentikoos uit. Investeren in kaders hoeft trouwens niet, want bij IKEA vind je al exemplaren voor minder dan tien euro.

2. Gigantische spelconsole
Spelconsoles zijn vanuit een esthetisch standpunt bekeken erg lelijk, dus wordt het tijd dat je deze ergens ver en diep opbergt. Denk aan een grote rieten mand, of simpelweg achter gesloten deuren in een kast.

3. Nepplanten
Tenzij je opteert voor peperdure exemplaren uit een plantencentrum, horen nepplanten niet meer thuis in je interieur na je dertigste. Koop in de plaats zoveel mogelijk vetplanten. Die zijn hip, hebben amper water en licht nodig en sommigen zijn nog eens goed voor de luchtkwaliteit in je woonst ook.

4. Attributen van voetbalclubs en popgroepen
Grote fan zijn van een voetbalploeg of een muziekgroep mag uiteraard nog na je dertigste, maar dat hoéft echt niet merkbaar te zijn aan je interieur. Dat beddengoed met in het groot U2 op of een truitje van je favoriete speler aan de muur, mogen dus verbannen worden naar de kelder en/of de vuilbak.

5. Plastic servies
Ideaal voor feestjes, maar dan ook écht alleen voor feestjes.

6. Spotgoedkoop bed
Niets mis met koopjes, maar niet als het gaat om een matras en een lattenbodem. Dat zijn de eerste twee items waarin je moet investeren eens je daar de financiële mogelijkheid voor hebt. Je rug zal je dankbaar zijn.

7. Slechte verlichting
Verlichting kan je huis maken of kraken. Vervang dus die tl-buizen door warme of koude lampen (afhankelijk van de natuurlijke lichtinval en de kleur van je muren) en kies dan meteen ook maar voor spaarlampen. Beter voor het milieu en op termijn ook voor je portemonnee.

8. Tijdelijk interieur
Zoals we hiervoor al zeiden is er niets mis met een koopje, maar het is niet omdat je nog niet in je droomwoning woont dat je daarom maar de goedkoopste IKEA-items moet blijven kopen. Investeer in klassiekers die nooit uit de mode gaan en in elk interieur passen. (br.hln)


» Reageer (0)
26-10-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meisje van elf maakt 'wandelingetje' van 13 jaar

Meisje van elf maakt 'wandelingetje' van 13 jaar

http://static0.hln.be/static/photo/2015/14/4/3/20151026143340/media_xll_8106573.jpg

Geeta verliet als 11-jarig meisje in India haar huis om even een wandelingetje te maken. Het werd een wandeling van maar liefst 13 jaar. Ze keerde vandaag als 24-jarige terug na een dertienjarig verblijf in Pakistan.

Naar nu blijkt, overschreed het doofstomme meisje destijds de grens met Pakistan zonder dat te beseffen. Dat gebeurde in een tijd dat de - militaire - spanningen tussen beide landen hoog opliepen. Geeta werd wenend en verward door Pakistaanse grenswachten opgemerkt. Omdat het meisje hen niet kon uitleggen wat er aan de hand was, gingen de grenswachten ervan uit dat ze Pakistaanse was. Ze werd in de stad Lahore in een weeshuis geplaatst, waar men lange tijd niets van haar achtergrond wist.

Het duurde dertien lange jaren voor de inmiddels jonge Indiase vrouw aan de hand van een kaart van India duidelijk kon maken waar ze eigenlijk vandaan kwam. Ze herkende daarna familieleden op foto's die de Indian High Commission in Pakistan aan haar stuurde. Vandaag kwam ze eindelijk aan in haar eigen land. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie elektrisch verwarmt betaalt honderden euro's meer

Wie elektrisch verwarmt betaalt honderden euro's meer

http://static0.hln.be/static/photo/2015/11/0/14/20151026093008/media_xll_8104784.jpg

Hoewel de Vlaamse stroomheffing voor de meeste gezinnen 100 euro per jaar zal kosten, kan dit voor sommige huishoudens veel hoger oplopen. Vooral wie elektrisch verwarmt, ­betaalt vanaf volgend jaar fors meer.

Een modaal gezin verbruikt per jaar gemiddeld 3.600 tot 3.900 kilo­watt­uur (kWh) of 3,6 tot 3,9 mega­watt-uur (MWh). Maar dat geldt niet voor ­gezinnen die hun huis elektrisch ­verwarmen. Zij jagen er veel meer door, vaak tot 20 MWh per jaar. Veel hangt af van de energiezuinigheid van de woning.

Met de invoering van de Vlaamse stroomheffing wordt dat verbruik ­extra belangrijk. Want al wie meer dan 5 MWh verstookt, zal een hogere taks moeten betalen dan de aangekondigde 100 euro (zie tabel). Voor een verbruik boven de 20 MWh stijgt dit zelfs tot 770 euro. Aangezien de heffing nog tot en met 2020 betaald moet worden, komt dat in totaal neer op een extra factuur van 3.850 euro. Gezinnen met een groot verbruik herbekijken dan ook best of elektrisch verwarmen nog wel de moeite loont. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Esther Ofarim - Suzanne

Esther Ofarim - Suzanne

Klik op de foto om haar te beluisteren





Esther Ofarim, geboren als Esther Zaied (Safed, 13 juni 1941) is een Israëlische zangeres, die met haar man Abi Ofarim het zangduo Esther & Abi Ofarim vormde.

In 1959 leerde ze haar man kennen. Ze zongen zowel Hebreeuwse als Engelse liedjes.

In 1960 had ze een rol in de film Exodus waar Paul Newman de hoofdrol kreeg. Een jaar later won ze een liedjeswedstrijd in Tel Aviv.

In 1963 vertegenwoordigde ze Zwitserland op het Eurovisiesongfestival met het lied T'en va pas. Ofarim kende geen Frans maar zong zich toch naar een tweede plaats met het lied, de Zwitsers zien 1963 nog steeds als het jaar van hun gestolen overwinning. De Noorse juryleden herriepen hun punten en zeiden dat er een fout was gemaakt. Zwitserland was zijn eerste plaats kwijt en buurland Denemarken won op dubieuze wijze dankzij de Noorse jury. Ofarim nam het lied op in verschillende talen waaronder het Italiaans, Non andar.

Op 5 mei 1964 werd ze bekend in Nederland, nadat ze de rol van zeemeermin vertolkte in de show "Robinson Crusoë" in de kursaal te Schevenigen, met Rudi Carrell in de hoofdrol.

In 1966 had het duo hun eerste hit in Duitsland met Noch einen Tanz, een jaar later hadden ze daar hun grootste succes met Morning of my Life dat geschreven werd door de Bee Gees. Met Cinderella Rockefella hadden ze hun internationale doorbraak in 1968. Ze speelden concerten in Londen en New York en in 1969 tourden ze door de wereld. Door zowel zakelijke als persoonlijke problemen eindigde het huwelijk in 1970.

Esther ging solo verder met concerten en albums. In 1984 zong ze in het theaterstuk Ghetto in Berlijn dat een succes werd.

Tegenwoordig geeft ze enkele concerten per jaar, voornamelijk in Duitsland en Israël.


» Reageer (0)
25-10-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo vertel je aan de kapper dat je je haar maar niets vindt

Zo vertel je aan de kapper dat je je haar maar niets vindt

http://static0.hln.be/static/photo/2015/4/16/13/20151024095425/media_xll_8100958.jpg

We hebben er allemaal al eens gezeten: beteuterd voor de spiegel in de kappersstoel, kijkend naar een nieuwe coupe die in niets leek op het voorbeeldplaatje dat je bij had. Maar hoe zeg je aan de kapper dat je het eindresultaat eigenlijk maar niets vindt?

We zijn vaak te bedeesd om toe te geven dat we ons nieuwe kapsel helemaal niet mooi vinden. We willen de kapper niet beledigen, of we zijn gewoon te verlegen. En dat terwijl we net beter onze mond zouden opendoen en zo uiteindelijk wél met een leuk kapsel de deur uitlopen.

Sla je middenin een kleuring plots in paniek? Of bevalt de snit je eigenlijk niet? Wacht in elk geval tot de kapper klaar is. Hoe logisch het ook klinkt, we lijken vaak te vergeten dat het midden niet het einde is. Vaak zal je kapper de snit op het einde nog corrigeren, of geeft hij of zij je haar nog een extra likje verf voor het juiste resultaat. Het is natuurlijk altijd goed om vragen te stellen, maar vraag je kapper niet om te stoppen terwijl hij of zij nog niet eens klaar is.

Ben je niet tevreden? Dan moet je dat ook zeggen. Toegegeven, leuk is anders, maar rondlopen met een kapsel dat je niet bevalt, is dat ook niet. En met eerlijkheid en tact kom je al een heel eind. Wees ook zo specifiek mogelijk. Met "ik vind het niet mooi", weet je kapper nog steeds niet wat hij of zij moet veranderen. Geef je kapper dus altijd bruikbare feedback.

Wat je best wél in het achterhoofd houdt: het kan goed zijn dat je vooral de styling niet mooi vindt, niet de snit. Je zal het zelf nooit op dezelfde manier stijlen als in het kapsalon, dus het ziet er altijd anders uit wanneer je het zelf eens gewassen hebt. Wacht een week of twee, probeer het zelf een aantal keer te stylen, en beslis dan of je het wel of niet mooi vindt. Ben je nog steeds niet tevreden? Geef je kapper dan opnieuw een belletje.

Ga niet met een plaatje van een Hollywoodkapsel naar de kapper, om vervolgens te verwachten dat je lokken er altijd zo zullen bijliggen. Aan het haar van celebrities wordt vaak urenlang door een leger kappers gewerkt, terwijl jij het enkel met je eigen handen en stylingproducten moet stellen. Hou je verwachtingen dus altijd realistisch, zo vermijd je teleurstellingen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rood vlees belandt op zwarte lijst zoals asbest en sigaretten

Rood vlees belandt op zwarte lijst zoals asbest en sigaretten

http://static0.hln.be/static/photo/2015/5/16/9/20151024160215/media_xll_8101434.jpg

Maandag verschijnt een nieuw rapport van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Naar alle waarschijnlijkheid wordt daarin geconcludeerd dat rood vlees kankerverwekkend is. Rood vlees zou zo terechtkomen op de zwarte lijst waarop ook alcohol, sigaretten en asbest prijken. Dat schrijft Het Nieuwsblad vandaag.

In maart eerder dit jaar bond de WHO al de strijd aan met verborgen suikers. "Maximaal 6 theelepels of 25 gram suiker per dag", zo luidde het nieuwe advies. Een strenge norm, zeker als je weet dat een eetlepel ketchup ongeveer 1 theelepel aan verborgen suikers bevat. Een blikje frisdrank bevat dan weer 10 theelepels of 40 gram suiker.

De WHO lijstte een aantal maatregelen op die landen treffen om hun suikerinname te beperken: voedingswaren duidelijk labelen, fiscale maatregelen treffen voor suikerrijke producten, reclame voor suikerrijke voeding en drankjes beperken, in het bijzonder voor kinderen, en in dialoog treden met voedselproducenten om de hoeveelheid verborgen suikers in bewerkte levensmiddelen te reduceren.

Na de suikerindustrie is nu dus de vleesindustrie aan de beurt. De onderzoekers willen nog niets kwijt over het rapport dat maandag gepubliceerd wordt, maar experts menen dat de conclusie voor de hand ligt. "Het zou me niet verbazen mocht rood vlees op de lijst van kankerverwekkende stoffen terechtkomen", zegt dokter Luc Colemont van de vzw Stop Darmkanker vandaag in Het Nieuwsblad. "Er is al jaren sprake van een verband met darmkanker. Een pak studies hebben daar al op gewezen." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit moet je weten over de wintertijd

Dit moet je weten over de wintertijd

http://static2.hln.be/static/photo/2015/17/7/10/20151022111540/media_xll_8094625.jpg

Vannacht draaiden we de klok een uurtje terug en schakelden we over op de wintertijd. Dat die wintertijd in de jaren 70 is ingevoerd in de nasleep van de oliecrisis weet u ondertussen al, maar volgende weetjes zijn misschien wel nieuw voor u.

Overal wintertijd?
In Europa is het wisselen tussen winter- en zomertijd best hinderlijk, maar het kan altijd nog erger. In de Verenigde Staten, bijvoorbeeld, zetten de meeste inwoners in de zomer de klok een uur verder, maar doet een handvol staten doodleuk niet mee. Net zoals in Australië: ook daar is er geen eensgezindheid over de maatregel. In de centrale delen van Afrika kennen ze dan weer geen echte winter en is er dus geen uurwissel nodig. In Rusland, grote delen van Azië en Zuid-Amerika, tot slot, staat de zomertijd enkel nog in de geschiedenisboeken.

Smartphone
Veel mensen gebruiken hun smartphone als uurwerk of wekker. Het grote voordeel daarbij is dat je de avond voordien of 's ochtends het uur niet hoeft aan te passen, want smartphones doen dat zelf. Hetzelfde geldt voor computers. Voor klokken en wekkers is dat enkel het geval als het om een radiografisch toestel gaat. Die pikken radiosignalen op die gekoppeld zijn aan een gestandaardiseerde klok, en passen zich aan aan het uur van die klok.

Standaardtijd
Het winteruur is de standaardtijd, het zomeruur is een aanpassing die in ons land in 1977 werd ingevoerd in de nasleep van de oliecrisis. Het winteruur is dus de normale tijd, waar we in de zomer een uur bijtellen. Stel dat we zouden stoppen met het schuiven van uren, dan zouden we dus altijd in het winteruur leven.

Heeft wintertijd ook nadelen?
Ja, vraag maar aan ouders van jonge kinderen. Die kun je niet uitleggen dat ze zondag een uurtje langer mogen uitslapen. Net zoals koeien niet begrijpen dat ze een uur later worden gemolken. Er zijn wetenschappelijke aanwijzingen dat een groot deel van de bevolking moeite heeft z'n biologische klok aan te passen. Die verstoring van het slaapritme zou bijvoorbeeld tot meer ongelukken leiden.

Afschaffen
Dat kan België niet autonoom beslissen. "Sinds 2000 is dat een Europese wet", zegt europarlementslid Ivo Belet (CD&V). "Begin dit jaar was er nog een hoorzitting over, maar er is geen enkele aanwijzing dat het huidige systeem op korte termijn zal sneuvelen. Er is ook geen enkel land dat formeel de vraag stelt. Mocht iemand één miljoen handtekeningen verzamelen in zeven EU-lidstaten, dan komt het wel op de agenda. Maar ook dat biedt geen garantie op een beslissing." (br.hln)


» Reageer (0)
24-10-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bobby Bazini - I Wonder

Bobby Bazini - I Wonder

Klik op de foto om hem te beluisteren






Bobby Bazini (Bobby Bazinet is geboren op 5.6.1989) hij is een Frans-Canadese zanger uit Mont-Laurier, Quebec (Canada).



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oef: ook sportieve mensen zijn buiten adem na het oplopen van een trap

Oef: ook sportieve mensen zijn buiten adem na het oplopen van een trap

http://static0.hln.be/static/photo/2015/1/4/0/20151023145134/media_xll_8098770.jpg

Niks zo confronterend als een trap oplopen, en merken dat je eenmaal bovenaan toch stevig naar adem moet happen. Zeker als je van jezelf dacht dat het nog wel snor zat met die conditie. Maar geweldig nieuws: het ligt niet aan jou. Een Amerikaanse cardioloog en een personal trainer verklaren waarom je zelfs met een topconditie buiten adem bent na een rondje traplopen.

Wie nog eens durft lachen omdat je als een idioot naar adem hapt na het oplopen van een trap, kan je meteen van antwoord dienen. Het betekent namelijk niet dat het slecht gesteld is met je conditie, weet personal trainer Jordan Syatt. "Je hebt net je hartslag de hoogte in gejaagd, en daarna heb je meer zuurstof nodig, vandaar dat je naar adem hapt."

Gevecht tegen de zwaartekracht
"Tenzij je vaak workouts doet die gebaseerd zijn op traplopen, of regelmatig dat toestel voor traplopen gebruikt in de fitness, is het heel normaal dat zo'n plotse inspanning je buiten adem brengt," vult cardioloog Nieca Goldberg aan. "Bij het beklimmen van een trap gebruik je meer spieren dan bij gewoon stappen," zegt personal trainer Syatt. "Eigenlijk voer je lunges in de hoogte uit, waarmee je ook nog eens opbokst tegen de zwaartekracht. Die oefening ligt al hoog boven het gemiddelde fitnessniveau," bevestigt Goldberg.

"Bij het traplopen combineer je een cardio- met een krachtoefening, wat jou zelfs met een perfecte conditie snel buiten adem zal brengen," vult coach Jason Fitzgerald nog aan. De enige oplossing om minder buiten adem te zijn na een sessie traplopen? Oefenen, oefenen, oefenen. Syatt raadt aan om veel krachtoefeningen voor je onderlichaam in je workout te stoppen, zoals squats en lunges. Trainen om zonder verpinken een lange trap op te lopen, het is weer eens wat anders dan trainen voor een marathon. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleine meid doet oproep voor Kerst:

Kleine meid doet oproep voor Kerst: "Wie wil mijn ouders worden?

http://static0.hln.be/static/photo/2015/5/10/4/20151024114826/media_xll_8101054.jpg

De meeste meisjes van drie willen speelgoed voor Kerstmis, maar de wens van Grace is een stuk hartverscheurender. De kleine meid wacht al heel haar leven op adoptieouders, maar voorlopig zonder succes.

Grace heeft nog niet veel geluk gehad in haar leven. Haar moeder had serieuze complicaties tijdens de zwangerschap, waardoor het meisje veel te vroeg ter wereld kwam. Na 25 weken kwam Grace in Groot-Brittannië ter wereld; ze woog amper een dikke 500 gram en kreeg te maken met heel wat gezondheidsproblemen. Dokters voorspelden dat ze nooit zou kunnen lopen.

Het meisje overtrof echter alle verwachtingen. Intussen loopt en klimt ze zonder problemen rond. Bij haar pleegouders in Birmingham weliswaar, want haar moeder liep hersenschade op in een auto-ongeluk en kan niet meer voor haar kinderen zorgen. De twee broers en zussen van Grace werden vrij snel geadopteerd, maar zijzelf wacht na drie jaar nog steeds op nieuwe ouders.

Pleegouders Jill en Paul, allebei in de 50, vinden het doodjammer dat niemand het voorlopig zag zitten om Grace in huis te nemen. Met haar hersenverlamming en chronische longziekte brengt het meisje immers enkele uitdagingen met zich mee. Ze kan niet zo goed praten en ook eten gaat moeilijk. Ze is regelmatig ziek en moet 's nachts in het oog gehouden worden. "Een van de ouders zal inderdaad thuis moeten blijven bij haar", aldus Jill. "Maar het is zo'n schat van een kind. Ze vraagt nergens naar en is heel lief en energiek. Je moet haar goed opvolgen om te zien of ze iets te kort heeft, want zelf zal ze niet aangeven dat ze hulp nodig heeft. Maar er is niets mis met haar verstand. Het is een heel pienter meisje."

Jill en Paul, die intussen al 11 kleinkinderen hebben, benadrukken dat iedere familie blij zou zijn om haar te adopteren. "Ze is heel speels en liefdevol. Ze heeft voor Kerst echt een familie nodig." Wij duimen alvast, Grace! (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toen was roken nog heel gewoon

Toen was roken nog heel gewoon

http://oi57.tinypic.com/i3ayab.jpg

Vier pakjes per dag. Ook al was hij eind jaren zeventig één van de strafste sportmannen op aarde, toch blies voetballer Johan Cruijff er dagelijks zo'n honderd sigaretten door. Onwaarschijnlijk. Maar veertig jaar geleden keek niemand ervan op. Toen paften de dokters op hun ronde in het ziekenhuis, hadden studenten de asbak binnen handbereik in het klaslokaal en was roken zelfs voor topatleten de normaalste zaak van de wereld.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mannen willen graag een slimme vrouw (maar niet echt)

Mannen willen graag een slimme vrouw (maar niet echt)

http://static2.hln.be/static/photo/2015/7/7/7/20151024083016/media_xll_8100847.jpg

Ons vermoeden is bevestigd: mannen zijn doodsbang van vrouwen die slimmer zijn dan hen. Dat blijkt uit een studie van de universiteiten van Buffalo, California en Texas. Opvallend: tijdens een hypothetische rondvraag beweerden de mannen maar al te graag een slimme vrouw te daten, maar in praktijk blijkt dat dus helemaal anders uit te draaien.

De onderzoekers Lora E. Park, Ariana F. Young, en Paul W. Eastwick ondervonden dat mannen misschien wel fan zijn van het idee om met een slimme vrouw uit te gaan, maar in werkelijkheid eigenlijk liever niet worden afgetroefd door een vrouw.

theorie versus praktijk

Voor het onderzoek werden twee studies uitgevoerd. Uit de eerste vragenlijst bleek dat maar liefs 86 procent van de mannen graag zou daten met een vrouw die slimmer is dan zijzelf. Vervolgens deden de onderzoekers enkele testen om na te gaan in hoeverre die uitspraken waar waren.

In de eerste versie van de studie moesten 105 mannelijke studenten een hypothetisch scenario lezen van een vrouw die beter scoorde op een test dan zij. Nadien beoordeelden ze de vrouw in kwestie naar aantrekkelijkheid. In de tweede versie namen 151 mannelijke studenten deel aan een intelligentietest. Vervolgens werd hen gevraagd of ze geïnteresseerd waren om een vrouw, die ook had deelgenomen aan de test en een beetje verder stond, te ontmoeten. Soms had zij hoger gescoord, soms lager.

De conclusie? Uit beide studies bleek dat mannen in theorie maar al te graag zouden uitgaan met een slimmere vrouw.

Liever geen slimmere vrouw

Daarmee was de kous echter nog niet af. Voor de volgende studies werden de mannen in contact gebracht met een vrouw die dezelfde test had afgelegd, en het in sommige gevallen beter en in sommige gevallen minder goed had gedaan. Daarbij kregen ze eerst hun respectievelijke score te horen, en werd de mannen vervolgens gevraagd om tegenover de vrouw in kwestie te gaan zitten.

Nadien kregen de deelnemers een vragenlijst voorgeschoteld over hun eerste indrukken, met name de aantrekkelijkheid en hoe graag ze nog eens zouden uitgaan. Ook waren de onderzoekers geïnteresseerd in de fysieke afstand tussen de stoelen, als indicatie van de romantische interesse van de man.

De resultaten logen er niet om. Mannen die een vrouw ontmoetten die slimmer was dan zij, zetten niet alleen hun stoel verder weg, ze beoordeelden haar ook als veel minder aantrekkelijk en interessant dan de mannen die beter gescoord hadden dan de vrouw die ze ontmoetten.

Conclusie

De samenvattende conclusie van de onderzoekers luidt als volgt: "De onderzoeken onthullen dat mannen meer worden aangetrokken door vrouwen die intelligenter zijn dan zij als die vrouwen niet fysiek aanwezig zijn. Wanneer de vrouwen daarentegen wél fysiek aanwezig waren, toonden de mannen veel minder interesse als bleek dat zij slimmer was dan zijzelf." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lies Steppe - My dark companion

Lies Steppe - My dark companion

Klik op de foto om haar te beluisteren



» Reageer (0)
23-10-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw caféconcept: betaal voor tijd in plaats van koffie

Nieuw caféconcept: betaal voor tijd in plaats van koffie

http://static0.hln.be/static/photo/2015/16/5/9/20151023124701/media_xll_8098329.jpg

Koffieliefhebbers, opgelet! Binnenkort strijkt in ons land namelijk een nieuw caféconcept neer dat helemaal draait rond quality time. Het perfecte plekje voor een ontbijtdate met vriendinen en die-hard koffiefanaten, maar ook voor wie op zoek is naar een rustige werkplaats

Het Slow Time Café komt overgewaaid uit Berlijn en strijkt vanaf maandag 30 november neer in het Antwerpse 'Boer Bretel'.

In plaats van te betalen per consumptie, betaal je voor de gespendeerde tijd (meteen het ideale excuus om liters koffie te drinken). En dat gaat makkelijker dan het klinkt: bij het binnenkomen krijg je een kaartje met een timestamp, en bij het buitengaan reken je weer af.

Ondertussen kan je genieten van een kopje koffie of thee of een ochtendlijke kom granola voor de vroege vogels. See you there!

Het inkomtarief is 3 euro (goed voor een uurtje zorgeloos vertoeven).
Nadien wordt je 50 eurocent aangerekend per schijf van 10 minuten en voor 12 euro kan je er een halve dag (5 uur) blijven rondhangen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer zelfvertrouwen uitstralen door je lichaamstaal? Dat doe je zo

Meer zelfvertrouwen uitstralen door je lichaamstaal? Dat doe je zo

http://static3.hln.be/static/photo/2015/13/6/13/20151023091440/media_xll_8097718.jpg

Zelfvertrouwen blijft voor velen onder ons een heikel punt. Of het nu een sollicitatie is, een presentatie of een blind date, wanneer we plots in de spotlights staan, steekt die onzekerheid al snel de kop op. Maar geen zorgen, met deze tips heeft niemand in de gaten dat je eigenlijk staat te trillen op je benen.

Maak je groot

Mensen die onzeker zijn, zullen automatisch vooroverbuigen om zich kleiner te maken en zo minder in de kijker te lopen. Om uit te stralen dat sterk in je schoenen staat, sta je dus best zo recht mogelijk. Dat zorgt er trouwens niet alleen voor dat je zelfzekerder overkomt, je gaat je ook beter voelen. Een goede houding maakt namelijk dat er meer zuurstof naar de hersenen gaat, waardoor je je gezonder en levendiger voelt.

Ontspan je gezicht

Aan een gezicht kan je veel aflezen, ook zenuwen. Gefronste wenkbrauwen, een verstarde kaak en een lage kin kunnen aan anderen vertellen dat je niet goed in je vel zit. Neem dus diep adem, en probeer je gezichtsexpressies te verzachten. Adem ook niet te snel, daardoor praat je minder verstaanbaar en zal je sneller buiten adem raken. Bovendien is een snelle ademhaling ook een teken van onzekerheid voor anderen.

Bedenk op voorhand wat je met je handen doet

Moet je een presentatie geven? Bedenk je dan op voorhand wat je met je handen gaat doen. Steek ze niet in je zakken, maar gebruik ze om je woorden kracht bij te zetten. Op die manier kom je niet alleen overtuigender over en zal het publiek aandachtiger luisteren, zo creëer je ook een open houding waardoor je er zelfzekerder uitziet.

Neem een open houding aan

Veel mensen hebben de neiging om de armen te kruisen voor het lichaam wanneer ze niet op hun gemak zijn. Het mag voor jezelf misschien veiliger voelen om zo te spreken, het komt minder goed over voor je publiek. Iemand met de armen over elkaar geslagen ziet er immers strenger uit en houdt een band met zijn publiek tegen, terwijl een open houding er net voor zorgt dat je je publiek binnentrekt.

Oefen voor de spiegel

Of je nu een sollicitatie of een presentatie in het verschiet hebt, het helpt om naar jezelf te kijken wanneer je je voorbereidt, zo kan je je houding het beste corrigeren en zie je zelf welke foutjes je al dan niet maakt. Veel succes! (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Randy Crawford - When I Get Over You

Randy Crawford - When I Get Over You

Klik op de foto om haar te beluisteren






Randy Crawford (echte naam Veronica Crawford, 18 februari 1952) is een Amerikaanse zangeres.

Randy Crawford werd geboren in Macon, Georgia, maar groeide op in Cincinnati, Ohio. Als kind zong ze op school en in kerkkoren. Op 15-jarige leeftijd begon ze op te treden, begeleid door haar vader. Later werd ze zangeres van een groep. In 1972 trad ze voor het eerst op bij een concert in New York, waar ze samen optrad met George Benson. In 1975 trad ze op met George Benson en Quincy Jones. Enkele van de liedjes die ze daar ten gehore bracht, verschenen op haar debuutalbum Everything must change. Dit album verscheen alleen in de Verenigde Staten.

Grotere bekendheid kreeg ze in 1979 toen ze mee mocht zingen op de titelsong van het album Street Life van The Crusaders. Haar eigen commerciële doorbraak kwam een jaar later, toen haar vierde album Now we may begin uitkwam. De ballad One day I'll fly away werd een nummer 1-hit in onder meer België, Nederland en Groot-Brittannië. Pas na dit succes werden haar eerdere albums ook in Europa uitgebracht.

De volgende jaren scoorde ze nog enkele hits, maar grote hits als One day I'll fly away bleven (in tegenstelling tot wat begin jaren '80 werd voorspeld) uit.



» Reageer (0)
22-10-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een op de vijf studenten loopt risico op depressie

Een op de vijf studenten loopt risico op depressie

http://static1.hln.be/static/photo/2015/0/0/4/20151022043022/media_xll_8093734.jpg

Psychische klachten zijn een wijdverspreid probleem onder studenten. Want een vijfde van de jongeren die aan een universiteit of een hogeschool les volgen, loopt risico op een depressie. Bij de totale bevolking is dat maar dertien procent. Dat blijkt uit een studie van de KU Leuven waarover de kranten van Mediahuis berichten.

Een op de zeven kampt daadwerkelijk met psychologische stoornissen. Een op de twintig studenten denkt soms aan zelfdoding, zo blijkt nog uit het onderzoek dat professor Ronny Bruffaerts sinds het academiejaar 2012-2013 bij duizenden studenten uitvoerde.

De moeilijkheden hebben vaak te maken met de plotse overstap van het middelbaar naar het hoger onderwijs. "Er komen een heleboel uitdagingen op hen af: ze voelen de druk om te presteren, de vertrouwde structuur van het middelbaar valt weg, ze moeten een sociaal netwerk uitbouwen en leren studeren", aldus Bruffaerts.

Om het probleem aan te pakken, heeft de KU Leuven "MindMates" in het leven geroepen. Het project moet studenten onder meer aanzetten om te waken over elkaars mentale gezondheid. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!