Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




20-10-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paul Michiels - Let Me Be Turned To Stone

Paul Michiels - Let Me Be Turned To Stone

Om hem te beluisteren druk op de foto





Paul Michiels werd geboren te Heist-op-den Berg op 15 juni 1948

Vanaf zijn prille jeugd is Paul (op 8-jarige leeftijd ’56) reeds in de ban van de liedjes die hij op de radio hoort. Hits van Bill Haley , Elvis Presley, Litlle Richard, Jerry Lee Lewis, Eddy Cochran , Buddy Holly e.a.komen vanuit de V.S. overgewaaid naar Europa.. De Rock’Roll viert hoogtij !
Paul’s moeder speelde tijdens de oorlogsjaren piano voor de geallieerde soldaten die klant waren in het café”t Pleintje”in Heist waar Madeleine als dochter opgroeide.
Op diezelfde piano tokkelde Paul in zijn kinderjaren en probeerde alzo zijn helden te imiteren.

In de jaren tachtig van de twintigste eeuw trad hij op onder de naam P.P. Michiels. Eind jaren '80 vormde hij de succesvolle popgroep Soulsister met Jan Leyers. In 1988 scoorden ze een internationale hit met het nummer "The way to your heart". Na de split van de groep bouwde hij verder aan zijn solocarrière. In 2001 scoorde hij tegelijkertijd twee hits. "Let Me Be Turned To Stone" werd een succes, maar vooral "Forever Young", een cover van Alphaville en titeltrack van de film Team Spirit scheerde hoge toppen.

Op zaterdag 1 maart 2008 gaf Soulsister, 12 jaar na de split, een reünie-concert in het Antwerpse Sportpaleis.



» Reageer (0)
19-10-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom calorieën tellen eigenlijk onzin is

Waarom calorieën tellen eigenlijk onzin is

http://static1.hln.be/static/photo/2015/5/16/14/20151019120829/media_xll_8085284.jpg

Calorieën tellen was eens de basis van zowat elk voedings- of dieetplan. Vandaag de dag benadrukken experts echter dat je wiskundige berekeningen onzin zijn. "Calorieën tellen helpt je geen gewicht verliezen en voorkomt ook geen gezondheidsproblemen."

Calorieën tellen is out, meent professor Marion Nestle, voedingsexperte aan de New York University. De reden is simpel: "Je kan het gewoon niet correct doen." Wat op de verpakking staat, klopt nagenoeg nooit. "Er is immers een foutmarge toegelaten. Wat je denkt dat je eet, kan dus erg verschillen van het aantal calorieën dat je effectief naar binnen speelt."

Daarnaast is de term 'calorie' intussen zo vaak verkeerd gebruikt dat niemand nog precies weet wat het wil zeggen. "We denken allemaal dat de kwantiteit van calorieën telt. Hoe meer we er eten, hoe dikker we worden. Onzin, want niet alle calorieën zijn gelijk: we negeren biochemie en het feit dat we niet alles op dezelfde manier metaboliseren. Voeding wordt op verschillende manieren in energie en vet omgezet."

Met andere woorden: wat we eten is minstens zo belangrijk als hoeveel we eten. "Als je gewicht toeneemt, wil dat zeggen dat iets je vetcellen heeft getriggerd om meer energie op te slaan. Vaak is dat insuline. Als je dan minder calorieën gaat eten, maak je het probleem dan erger." De truc is dus om voedsel te vermijden dat je insuline laat pieken. "En dat betekent minder kant-en-klare verakkingen en meer zaken als olijfolie, noten, avocado, chocolade... Vezelrijk voedsel verteert traag en houdt je suikerspiegel laag. Dat is de weg naar een gezond lichaam." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tentoonstelling van Luc Tuymans opent in Qatar

Tentoonstelling van Luc Tuymans opent in Qatar

http://static1.hln.be/static/photo/2015/1/9/12/20151018174102/media_xll_8083152.jpg

In Qatar is vandaag een grote retrospectieve geopend van Luc Tuymans. Op de tentoonstelling zijn 100 schilderwerken en 80 tekeningen van de Belgische kunstenaar te zien. De kleine Golfstaat profileert zich hiermee als "een groot artistiek centrum in de Golf".

De tentoonstelling "Intolérance" belooft één van de belangrijkste expo's te zijn in Doha. Er zijn schilderen te zien van Tuymans die teruggaan tot de jaren 70, net als nieuw werk, zoals "The Arena". Het gaat om werken uit privécollecties, van galerijen en musea uit de hele wereld, waaronder het Centre Pompidou in Parijs, het Guggenheim in New York en Tate Gallery in Londen.

De Belgische kunstenaar zegt tegen AFP "dat het gaat om de grootste tentoonstelling" van zijn werk. Het gaat om een "erg, erg grote onderneming". De voorbereiding nam twee jaar in beslag. Het is de eerste keer dat er werk van Tuymans in de Golf wordt tentoongesteld. De expo loopt nog tot eind januari.

De expo in Doha komt er na een persoonlijke uitnodiging van Sjeika Al-Mayassa al-Thani, de dochter van de voormalige emir van Qatar. Zij geldt als één van de machtigste vrouwen uit de kunstwereld. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is dat een Boeddhabeeld op Mars?

Is dat een Boeddhabeeld op Mars?

http://static3.hln.be/static/photo/2015/1/15/4/20151019085405/media_xll_8084824.jpg

Yep, alweer een 'bewijs' van buitenaards leven op Mars! Meer nog, de Marsmannetjes blijken, volgens de believers dan toch, aanbidders van Boeddha (geweest) te zijn. In bovenstaande foto van Marsrover Curiosity zien ze immers een "beeld van een prachtige God" op de rode planeet.

Voor Scott C. Waring, schrijver voor ufosightingsdaily.com, is het een bewijs dat er ooit intelligent leven op Mars heeft bestaan. "Alleen al deze foto zou moeten volstaan om de Verenigde Naties ervan te overtuigen dat er ooit intelligent leven was op Mars", schrijft hij. "Maar NASA wil niet dat we de waarheid kennen, want dan zou hen gevraagd worden om de info en technologie die ze hebben gevonden te delen."

Begin augustus ontwaarde de zelfverklaarde ufoloog Waring ook al het beeld van een 'vrouwtje' tussen de rotsformaties op Mars.

Foto al jaar oud
Hier vind je alvast de originele foto van het landschap waarin de aanhangers van complottheorieën een 'godenbeeld' opmerken. Maar dat beeld lijkt alleszins niet meteen op Boeddha...

Overigens kwam de foto vorig jaar rond deze tijd ook al op Ufo Sightings Daily, terwijl de website laat uitschijnen dat het een nieuwe, close-up-foto van Curiosity betreft. Het is niet de eerste keer en het zal ook niet de laatste zijn dat de grillige rotsvormen op Mars een of ander menselijk ogend beeld lijken te representeren. Wat aanleiding geeft tot geestige grappen op sociale media, zoals hieronder. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eric Clapton - Wonderful Tonight

Eric Clapton - Wonderful Tonight

Klik op de foto om hem te beluisteren





Eric Patrick Clapton, (Ripley (Surrey), 30 maart 1945) is een Britse gitarist, componist en zanger van blues-, rock- en popmuziek.




» Reageer (0)
18-10-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daarom draag je maar beter geen zware oorbellen meer

Daarom draag je maar beter geen zware oorbellen meer

http://static0.hln.be/static/photo/2015/12/15/13/20151017120938/media_xll_8080693.jpg

Grote oorbellen werden voor het eerst gespot aan de oorlellen van celebs op de rode loper, en daarna werden ze ook steeds populairder onder gewone stervelingen. Ze zijn hét ideale accessoire om je outfit van wat meer glamour te voorzien. Helaas zijn er echter heel wat nadelen verbonden aan het dragen van zware oorbellen.

Volgens Edward Miranda, een Amerikaanse plastische chirurg, zijn er drie grote risico's verbonden aan het dragen van zware oorbellen waarbij zij het vaakst moet ingrijpen:

1. Er kunnen milde tot zware ontstekingen ontstaan, vooral in en rond het gatje in je oor zelf.
2. Aangezien bij zware oorbellen al het gewicht terecht komt op een dun strookje huid, zal het gaatje in je oor veranderen van een ronde naar een ovaal. De oorlel zelf rekt ook uit, en kan zelfs scheuren als je te vaak zware oorbellen draagt.
3. Grote oorbellen kunnen achter iets blijven haken, of kinderen en huisdieren kunnen eraan trekken, waardoor blijvende schade kan aangericht worden.

Op lange termijn leidt het dragen van zware oorbellen echter ook tot het vervroegd verouderen van je oorlellen. Ze gaan hangen, worden dunner en daardoor ontstaan er rimpels. Edward Miranda vertelt dan ook dat een oorlellift al een tijdje aan populariteit wint. "Steeds meer vrouwen van rond de dertig hebben nog een rimpelloos gelaat, maar ze kampen wel vaker en vaker met uitgezakte oorlellen. Met behulp van fillers, zorgen wij ervoor dat je oorlellen er terug als vanouds uitzien, alleen werkt dat effect slechts voor een jaar en kost zo'n operatie makkelijk tussen de 1.300 en 2.600 euro."

Best dus toch drie keer nadenken, als je nog eens zware oorbellen wilt dragen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog amper 12 kg, maar deze uitgemergelde boxer krijgt gelukkig een tweede kans

Nog amper 12 kg, maar deze uitgemergelde boxer krijgt gelukkig een tweede kans

http://static3.hln.be/static/photo/2015/17/16/5/20151018065815/media_xll_8082275.jpg

Hoewel hij er extreem slecht aan toe was, bleef een uitgemergelde boxer kwispelen toen hij dinsdag door een vreemde werd aangetroffen in een park in New York, waar de hond door zijn eigenaar was achtergelaten.

De hond, die nog geen twaalf kilogram woog, werd door de barmhartige vinder opgepakt en naar een opvangcentrum gebracht. Aangezien het dier er echter heel erg aan toe was en het centrum niet de juiste verzorging kon bieden, werd de organisatie Adopt a Boxer Rescue (AABC) gecontacteerd.

AABC bracht de hond meteen naar de spoedafdeling van een dierenziekenhuis, waar de dierenartsen hem onderzochten. Ondanks het feit dat de hond extreem mager was, bleken zijn hart en longen gelukkig in goede conditie.

Het dier, dat Brewster werd gedoopt, mocht gisteren het dierenziekenhuis verlaten en wordt ondertussen verder door AABC opgevangen. De hond werd op een speciaal dieet gezet, waarbij hij om de twee uur kleine porties eten toegediend krijgt. Daarnaast wordt hij ook behandeld voor bloedarmoede en enkele doorligwonden.

De organisatie post regelmatig updates op haar Facebookpagina om te laten weten hoe het met Brewster gaat. Op de foto's is te zien dat Brewster heel erg in de watten wordt gelegd door het team van AABC.

Ondertussen gaat de organisatie op zoek naar de eigenaar die verantwoordelijk is voor de zware verwaarlozing van het dier. Ze loven een beloning van 1500 dollar uit voor informatie die kan leiden tot de arrestatie van de schuldige. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huey Lewis & The News - The Power Of Love

Huey Lewis & The News - The Power Of Love

Klik op de foto om ze te beluisteren

Huey Lewis and the News is een Amerikaanse rockband afkomstig uit San Francisco. De bekendste hits van de band in Nederland zijn "Power of Love", "Stuck with you" en "Hip to be Square".

Het nummer "The Power of Love" werd een nummer 1 in de VS en bereikte in Nederland de 20e plaats in de top 40. Het succes werd mede bepaald door het gebruik van deze single in de openingsscène van de film Back to the Future van Robert Zemeckis. Huey Lewis heeft een kleine gastrol in deze film, waarin hij als faculteitslid de auditie van de band van Marty McFly afwijst. De grap is dat die band hierbij een instrumentale versie van het nummer "The Power of Love" speelt.

» Reageer (0)
17-10-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duizenden Chinezen beweren 'zwevende stad' gezien te hebben

Duizenden Chinezen beweren 'zwevende stad' gezien te hebben

http://static0.hln.be/static/photo/2015/7/13/11/20151017171823/media_xll_8081201.jpg

Bestaat er dan echt een parallel universum? Veel Chinezen denken van wel nadat ze een stad in de lucht hebben zien zweven boven Jiangxi en Foshan. Niets van aan, zeggen wetenschappers. Het zou om een 'fata morgana' gaan.

Chinezen legden het vreemde tafereel met hun smartphones vast. Sommigen zijn er rotsvast van overtuigd dat een geheime stad boven hun hoofd hangt. En hoewel de beelden vrij indrukwekkend zijn, zou het gewoon gaan om een fata morgana.

Een fata morgana, of luchtspiegeling, is een optisch fenomeen dat het gevolg is van temperatuurinversie, een verschijnsel waarbij grote temperatuursverschillen bestaan tussen verschillende luchtlagen. Omdat lucht een heel slechte warmtegeleider is, vermengen de verschillende lagen zich bijna niet als er geen wind is. Het scheidingsvlak tussen twee lagen kan zich dan als een spiegel gedragen.

In dit geval wordt licht dat gereflecteerd wordt door wolkenkrabbers, omgebogen terwijl het door de koelere, dichtere lucht passeert. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Borremans is duurste Belgische kunstenaar: schilderij onder de hamer voor 2,7 miljoen euro

Borremans is duurste Belgische kunstenaar: schilderij onder de hamer voor 2,7 miljoen euro

http://static1.hln.be/static/photo/2015/0/6/10/20151017105635/media_xll_8080225.jpg

Het olieschilderij 'Girl with duck' van Michaël Borremans is donderdagavond bij Sotheby's geveild voor 2,04 miljoen pond, omgerekend 2,7 miljoen euro. Nooit heeft een schilderij van de Gentse schilder meer gekost, dat schrijft De Tijd.

Borremans onttroont daarmee ook Luc Tuymans als de 'duurste' Belgische levende kunstenaar. Tuymans' schilderij 'The Rumour' werd in 2013 in New York geveild voor 2,1 miljoen euro. Borremans schilderde 'Girl with duck' in 2011. Een jaar later werd het via zijn New Yorkse galeriehouder David Zwirner voor de eerste keer verkocht aan de Chinees-Indonesische verzamelaar Budi Tek. Die verkocht het donderdag op de veiling hedendaagse kunst bij Sotheby's. Met veel winst, want het schilderij was maar geschat tussen 600.000 en 1 miljoen pond, de helft van het uiteindelijke resultaat.

Borremans zelf wordt van de verkoop amper iets rijker. Hij profiteert wel van het Europese volgrecht, maar dat is geplafonneerd op 12.500 euro.

De schilder maakte de veiling in Londen niet mee, maar houdt er een dubbel gevoel aan over. "Ik ben geschrokken, ja. Nooit heeft iemand zoveel geld voor een werk van mij neergeteld. Dat streelt mijn ego, maar de echte winnaar is de verkoper. Hij verdient via mij veel geld. Allicht, maar dat weet ik niet zeker, betaalt hij niet eens belasting op zijn verkoopprijs", zegt Borremans in de krant. De schilder vreest ook dat de speculatie met zijn werken zal toenemen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mr. Probz - Nothing Really Matters

Mr. Probz - Nothing Really Matters

Klik op de foto om hem te beluisteren

 
 
 
 
Dennis Princewell Stehr (Zoetermeer, 15 mei 1984), beter bekend als Mr. Probz, is een Nederlandse rapper en singer-songwriter. Hij houdt zich bezig met Nederlandse en Engelstalige zang en rap. Daarnaast richt hij zich ook op het schrijven en produceren van nummers.

Mr. Probz is van Deense en Antilliaanse afkomst. Hij hield zich bezig met graffiti en verwerkte zijn dagelijkse bezigheden in teksten. In de Nederlandse film Bolletjes Blues (2006) speelde hij de hoofdrol van Jimmy. Bolletjes Blues was de eerste Nederlandse hiphopfilm. In 2010 werd Mr. Probz genomineerd voor een BNN/State Award in de categorie Beste Artiest. Hij werd onder meer bekend door de nummers Drivin, Who Are You, Waves en "Noting really matters" en zijn samenwerking met hiphopartiesten uit de Verenigde Staten. Hij werkte samen met onder meer Alchemist, Joe Budden, Joell Ortiz, Scott Storch, Yukmouth, Grafh, Raekwon, Royce Da 5'9", 50 cent, Chris Brown en Giorgio Tuinfort van Akon's muzieklabel (Konvict Muzik).

Op 16 september 2013 kwam zijn eerste soloalbum uit, getiteld The Treatment. In april 2014 bereikte Waves de eerste plaats van de Britse hitparade, in een remix van de Duitse dj Robin Schulz. Op 11 oktober 2014 steeg Nothing really matters naar de eerste plaats van de Mega Top 50.

» Reageer (0)
16-10-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hollywoodpapegaai viert 90 lentes met walnotencake

Hollywoodpapegaai viert 90 lentes met walnotencake

http://static0.hln.be/static/photo/2015/4/5/14/20151015213914/media_xll_8074529.jpg

Ooit schitterde ze in Hollywoodfilms naast Jim Carrey, Eddie Murphy en Glenn Close. Maar tegenwoordig doet papegaai Poncho het rustiger aan. Dat mag ook wel; de beroemde kromsnavel bereikte onlangs de respectabele leeftijd van 90 jaar en zou zelfs de oudste papegaai ter wereld zijn, claimt haar verzorger in Daily Mail.

Geelvleugelara Poncho was in 1996 voor het laatst te zien in 101 Dalmatiërs, maar had ook een rolletje in Dr. Dolittle met Eddie Murphey.

Jarenlang was ze in dienst bij Birds and Animals Unlimited, een bedrijf dat dieren traint voor het witte doek en levert aan bekende filmstudio's als Warner Brothers en Universal Studios. Na haar pensioen in 2000 kwam Poncho terecht op een boerderij in het Engelse Shrewbury.

Speciaal voor haar verjaardag bakte baasje Rebecca Taylor, die Poncho liefdevol verzorgt, een voor papegaaien geschikte walnotencake. 

De bontgekleurde tropische vogel leeft alweer vijftien jaar buiten de spotlights, maar heeft steeds nog typische 'divatrekjes', stelt Taylor. Ze noemt haar 'een echte prinses'.  "Poncho gaat overal mee naartoe. Zolang we haar maar dragen. Zelf vliegen doet ze nooit.''

Eigenwijs

Taylor is eigenaar van een dierenwinkel en daar krijgt Poncho zelfs een eigen boom om in te zitten. Maar de eigenwijze vogel kiest liever haar eigen stek, en leegt eigenhandig een schap om daar vervolgens te bivakkeren. Hoewel haar hoge leeftijd en enkele kale plekken, is Poncho's conditie nog steeds uitstekend. "Ze is nog net zo levendig als vroeger,'' zegt Emma Small, werknemer van de dierenwinkel.

De 90-jarige Poncho zou de oudste papegaai ter wereld zijn. Maar dit is nog niet geregistreerd. Volgens het Guinness World Records is de 80-jarige kaketoe Cookie uit het Amerikaanse Brookfield de alleroudste. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Consumptie koffie op twintig jaar tijd verdubbeld

Consumptie koffie op twintig jaar tijd verdubbeld

http://static1.hln.be/static/photo/2015/18/15/2/20151016100126/media_xll_8077412.jpg

De consumptie van koffie is de afgelopen twintig jaar bijna verdubbeld. Dat zegt althans de directeur van de Internationale Organisatie voor Koffie (OIC), Robeiro Oliveira, in de marge van 8ste koffiesalon ExpoEspeciales, dat gisteren in Bogota van start ging.

Oliveira toont zich ook optimistisch over de toekomst, ondanks de huidige, eerder sombere tijden voor de producenten als gevolg van de hevige regenval in Brazilië, de droogte in Colombia en de roestziekte die momenteel de plantages in Centraal-Amerika treft.

De vraag naar koffie stijgt gemiddeld met 2,5 procent per jaar. Die stijging heeft volgens Oliveira enerzijds te maken met de bevolkingsgroei, en anderzijds met het feit dat koffie steeds meer in de smaak blijkt te vallen. Hij verwacht dat de stijgende trend zich nog verder zal doorzetten.

Over de productieverwachtingen wil de directeur van de organisatie echter geen uitspraken doen: "Dat is afhankelijk van de omstandigheden waarmee de telers zich geconfronteerd zien", luidt het. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pearl Jam - Jeremy

Pearl Jam - Jeremy

Klik op de foto om hun te beluisteren





Pearl Jam is een Amerikaanse rockband uit Seattle die in 1990  gevormd werd. In die tijd werd de muziek van de band als 'grunge' bestempeld, zoals ook andere bands uit Seattle als Nirvana, Alice in Chains en Soundgarden  aan grunge werden gekoppeld. Later werd Pearl Jam steeds vaker geassocieerd met alternatieve en mainstream rock. Geschat wordt dat Pearl Jam wereldwijd meer dan zestig miljoen albums heeft verkocht.

De bekendste musicus van Pearl Jam is zanger en gitarist Eddie Vedder. Hij was er vanaf het begin in 1990 bij, net als bassist Jeff Ament en de gitaristen Stone Gossard en Mike McCready. Drummer Matt Cameron (ex-Soundgarden) sloot zich in 1998 bij de band aan. Sinds 2002 is Pearl Jam uitgebreid met een toetsenist, bekend onder zijn bijnaam Kenneth 'Boom' Gaspar.

De band werd vooral bekend door de eerste twee albums: Ten (1991) (dat meer dan dertien miljoen keer in de Verenigde Staten werd verkocht) en Vs. (1993) (destijds het snelstverkopende album in de Verenigde Staten met een miljoen verkopen binnen de eerste week, zeven miljoen verkopen in totaal en vijf weken bovenaan de charts), met daarop nummers als "Alive", "Jeremy", "Even Flow", "Black", "Daughter", "Go", "Animal" en "Dissident". De bekendste nummers van het derde album Vitalogy (1994) (op dat moment, op Vs. na, het snelst verkopende album in de Amerikaanse geschiedenis) zijn "Spin the Black Circle", "Corduroy", "Better Man" en "Immortality"......




» Reageer (0)
15-10-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wil je een platte buik? Wees dan lief voor je darmen

Wil je een platte buik? Wees dan lief voor je darmen

http://static0.hln.be/static/photo/2015/16/5/4/20151014093812/media_xll_8070874.jpg

Steeds meer dieet- en gezondheidsboeken focussen op het belang van een gezond evenwicht in je darmen. Als je darmflora uit balans zijn levert dit niet enkel vervelende kwaaltjes zoals een opgeblazen buik op, het zou ook tot gewichtstoename kunnen leiden.

100.000 miljard beestjes in onze buik

In onze darmen zijn een massa bacteriën aan het werk, het microbioom. Bij iedereen is het verschillend. Maar belangrijk is dat hoe diverser en evenwichtiger dit microbioom is, hoe gezonder je bent. En dat gaat heel wat verder dan het klassieke opgeblazen gevoel. Je buik stuurt eigenlijk je hele lichaam aan: je weerstand, je mentale gezondheid, je weerbaarheid tegen chronische ziektes en ook je gewicht.

Een nieuwe lichting dieetboeken focust dan ook niet meer op caloriebeperking, maar op een darmvriendelijk eetplan. Zo kan je zelf je 'microbioom' slanker maken. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat de darmflora van zwaarlijvige mensen er anders uitzien dan die van mensen met een gezond gewicht.

Belangrijke boeken in dit rijtje zijn 'Eet je buik plat met het slankedarmdieet' van Brenda Watson (Manteau). Watson helpt je afslanken door goed voor je darmen te zorgen. 'Het microbendieet' van dr. Raphael Kellman helpt je in drie fasen je darmflora te resetten om levenslang op gewicht te blijven.
Nieuw is het e-book 'Heal Your Gut' van holistische nutritioniste Lee Holmes. Ook zij gaat uit van het principe dat een gezonde darmflora je vanzelf op een natuurlijk goed gewicht brengt.

Eten voor een platte buik

Hoe kan je door een slim menu zelf je buik in balans brengen? Wij vatten voor jullie de beste tips uit de boeken samen. 

Wel eten
Zet deze ingrediënten vaker op het menu: volkoren producten, gezonde vetten uit noten en olijfolie, asperges, uien en look, kruiden zoals kaneel en kurkuma, biogroenten en fruit. Ook gefermenteerde voedingsmiddelen zijn heel goed, dat is bijvoorbeeld miso-soup of kimchi (een Koreaans gerecht), maar ook zuurkool, levende yoghurt en kefir.

Niet eten
Blijf weg van gefrituurde hapjes, wit brood, snoep, kant-en-klaar, soja, light producten.

3 platte buik-regels
1. Drink voldoende: elke dag 1,5 tot 2 liter water, ongezoete thee of soep.
2. Beweeg: sport geeft je darmen een massage en stimuleert je spijsvertering. Dat mag rustig, een half uur wandelen per dag is prima.
3. Eet vezels: de gezonde bacteriën in je buik leven op die vezels. Vrouwen hebben 30 gram per dag nodig, mannen 40. Je krijgt vezels binnen via volkoren producten, groenten en fruit. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zelfs Griekse kinderen zijn gelukkiger dan Belgische

Zelfs Griekse kinderen zijn gelukkiger dan Belgische

http://static1.hln.be/static/photo/2015/2/16/2/20151015013432/media_xll_8073197.jpg

Hoe gaat het met onze kinderen? Niet uitzonderlijk goed, zo blijkt althans uit een nieuwe OESO-studie. Die leert dat Belgische 11-, 13- en 15-jarigen onder het gemiddelde duiken als ze worden gevraagd naar hun levenstevredenheid. «De lat ligt hoog hier.»

How's life? Die schijnbaar eenvoudige vraag kleeft boven een lijvig rapport dat deze week in Mexico werd gepresenteerd. Het is afkomstig van de ­Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) dat om de twee jaar een balans opmaakt van de levenskwaliteit in haar 34 landen. Dat doet ze aan de hand van een reeks indicatoren als werkgelegenheid, gezondheid en veiligheid.

Voor het eerst is er ook een apart luik 'welzijn bij ­kinderen' voorzien. Dat laat onder meer zien dat ons land, als het gaat over het beschikbaar inkomen per kind, beter dan het gemiddelde scoort. Hetzelfde geldt als het gaat over het hebben van werkloze ­ouders of de last van milieuvervuiling. Maar lang niet alles is voor België bovengemiddeld. Wanneer 11-, 13- en 15-jarigen op een schaal van 1 tot 10 moeten aangeven hoe slecht of hoe perfect hun leven is dan duikelen ze plots naar beneden: onder het OESO-gemiddelde, onder Nederland, en ook onder Spanje en Griekenland. Ligt dat aan de tijd die ­Belgische kinderen met hun ouders spenderen (die volgens OESO opvallend schaars is), aan de pest­cijfers (die volgens OESO opvallend hoog zijn) of aan de communicatie (die volgens OESO opvallend moeilijk loopt)? (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olifant komt trots baby laten zien aan mensen die haar leven hebben gered

Olifant komt trots baby laten zien aan mensen die haar leven hebben gered

http://static2.hln.be/static/photo/2015/3/1/6/20151014123846/media_xll_8071431.jpg

In 2002 werd ze gered door rangers in Kenia. Gisteren kwam olifant Wendy trots haar baby laten zien aan de mensen die haar zo veel jaren geleden het leven redden. Een wondermooi moment voor de rangers.

Toen stropers haar moeder hadden gedood in 2002, was Wendy amper enkele dagen oud en al een wees. Rangers van het David Sheldrick Wildlife Trust (DSWT) ontfermden zich over haar. De kans dat de olifantenbaby het ging halen, was nochtans klein maar dat weerhield de dierenbeschermers er niet van om het toch te proberen.

Een mirakel geschiedde. Wendy overleefde dankzij de uitstekende expertise en de goede zorgen van de rangers. Ze groeide uit tot een prachtige volwassen olifant.

We spoelen vooruit naar afgelopen dinsdag. Wendy die al jaren samenleeft met een groep olifanten in het Tsavo National Park, is nu zelf mama geworden. Enkele uren na de geboorte al kwam Wendy met haar baby naar het opvangcentrum om trots haar spruit te tonen. Ontroerd door dat prachtige moment voelen de rangers zich nu als trotse familieleden die een petekindje mogen verwelkomen.

"Het dochtertje van Wendy geeft ons hoop voor het voortbestaan van de soort", verklaarde een ranger aan The Dodo. "We zullen ons blijven inzetten om dit prille gezin uit de handen van stropers te houden." (br.hln)


» Reageer (0)
14-10-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgisch koppel maakt indruk met reddingsactie tijdens vakantie op de Seychellen

Belgisch koppel maakt indruk met reddingsactie tijdens vakantie op de Seychellen

http://static0.hln.be/static/photo/2015/8/16/7/20151012120253/media_xll_8065717.jpg

Als je op vakantie gaat denk je aan boeken verslinden in het zonnetje, lustig nippen van lekkere cocktails en heerlijk relaxte wandelingen op het strand. Niet aan een reddingsactie, toch? Een Belgisch koppel dat genoot van een deugddoende vakantie op de Seychellen had dan ook niet gedacht dat ze tijdens hun vakantie een leven zouden redden. Toch is dat exact wat ze deden. Ze slaagden erin om een zeeschildpad van een gewisse dood te redden.

De zeeschildpad was aan land gekomen om eieren te leggen, maar bij het zoeken naar een perfecte plaats voor een nest was het dier verstrikt geraakt tussen stenen en ongelukkig omgevallen op de rug.

Het is geweten dat het voor een schildpad ontzettend moeilijk is om zichzelf uit zo'n hachelijke situatie te redden, maar omdat deze schildpad ook nog eens vastzat tussen de rotsen had het dier nooit meer uit zichzelf overeind kunnen komen. Dat was buiten de Belgische familie Mureau gerekend, die geen seconde aarzelde en het sterk verzwakte dier te hulp schoot.

Op de Seychellen zijn ze onder de indruk. "De schildpad moet daar al even gelegen hebben. Het dier zou sowieso zijn gestorven moesten ze niet zo snel hebben gereageerd. Bedankt aan de familie Mureau uit België", aldus de Island Conservation Society enthousiast.

"Ik was samen met mijn vrouw Mireille aan het wandelen toen we de schildpad zagen. Het lag op de rug, bewoog niet meer en zag er dood uit. Maar toen ik dichterbij kwam, zag ik tekenen van leven", vertelt Jean-Michel Mureau aan een plaatselijk persagentschap. "Ik moest hulp inschakelen, want ik schat dat het dier gemakkelijk tussen de 150 tot 200 kilo woog en ik kon de schildpad onmogelijk alleen omgedraaid krijgen."

Gelukkig kwam er op dat moment net een Frans koppel voorbij. "Ik riep om hulp en samen draaiden we de schildpad zachtjes om. We goten wat water op het hoofdje en de schild en begeleidden de schildpad rustig naar de zee. Het dier kwam snel weer bij en zwom uiteindelijk op eigen kracht weg."

"Ach, we hebben onze goede daad voor vandaag verricht", klinkt het bescheiden. "We zijn blij dat we dit fantastische dier hebben kunnen redden." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doktersbriefjes worden elektronisch

Doktersbriefjes worden elektronisch

http://static2.hln.be/static/photo/2015/4/8/3/20151014093100/media_xll_8070843.jpg

De groene en witte briefjes die u na een consultatie bij de dokter meekrijgt, gaan verdwijnen. Dat heeft minister van Volksgezondheid Maggie De Block vanmorgen aangekondigd in het programma 'De Ochtend' op radio 1. Alleen wie er uitdrukkelijk om vraagt, krijgt vanaf 2018 nog een briefje. Zoniet verloopt de terugbetaling volledig digitaal. "Het wordt mogelijk om op een veilige manier de rekening van de dokter rechtstreeks naar het ziekenfonds te sturen zodat de patiënt rechtstreeks terugbetaald wordt op zijn bankrekening", aldus De Block.

"We gaan proberen de paperassen weg te werken in de dokterspraktijk en de apotheek." Ook de voorschriften zullen dan rechtstreeks van de dokter naar de apotheker van de patiënt gestuurd worden, zodat de medicijnen daar kunnen worden afgehaald.

Tegen 2018 worden ook de blauwe getuigschriften van de specialisten elektronisch, meldt deredactie.be. De Block beseft dat de overschakeling geen evidentie is, "maar die inspanningen zullen lonen. De administratielast voor zorgverleners zal verminderen, waardoor zij meer tijd kunnen besteden aan hun patiënten. En ook patiënten en ziekenfondsen zullen minder papierwerk hebben." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onderzoek brengt ons stapje dichter bij genezing van Alzheimer

Onderzoek brengt ons stapje dichter bij genezing van Alzheimer

http://static1.hln.be/static/photo/2015/2/3/11/20151014042608/media_xll_8069036.jpg

Een onderzoeksteam van VIB/KU Leuven heeft een belangrijke ontdekking gedaan in de zoektocht naar een behandeling voor Alzheimer. Zij ontdekten een bepaald eiwit in de hersenen van alzheimerpatiënten, dat in verband kan worden gebracht met de ziekte. Deze baanbrekende vaststelling brengt ons een stapje verder in de richting van een medicijn voor de tot dusver ongeneeslijke hersenziekte.

De ziekte van Alzheimer is de meest voorkomende vorm van dementie, waarbij de hersenen worden aangetast. Bepaalde netwerken in het brein raken beschadigd, die belangrijk zijn voor het geheugen en mentale vaardigheden zoals communiceren of nadenken. De ziekte is ongeneeslijk, al zijn er wel geneesmiddelen die de achteruitgang van patiënten kunnen afremmen. Die medicatie bestrijdt echter enkel symptomen en geneest de kwaal niet. Deze nieuwe ontdekking van onderzoekers van het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) en de KU Leuven zet een hoopgevende stap in de richting van de ontwikkeling van een medicijn tegen de hersenziekte.

Een van de belangrijkste kenmerken van Alzheimer is de abnormale opbouw van eiwitdeeltjes tussen zenuwcellen in de hersenen. Bij alzheimerpatiënten klitten deeltjes van een bepaald eiwttype samen tot zogenaamde "amyloïde plakken". Ophoping van die plakken tussen de hersencellen verstoort de communicatie in het brein, waardoor aftakeling van hersennetwerken begint.

De onderzoekers van VIB/KU Leuven ontdekten nu dat een bepaald eiwit, "G-proteïnegekoppelde receptor 3" (GPR3), een belangrijke rol speelt in de aanmaak van de stof die voor die samenklitting in de hersenen zorgt. Hoe minder GPR3 er aanwezig is in de hersenen, hoe minder amyloïde plakken en dus ook hoe minder aftakeling van de hersenen.

Ook getest op menselijk weefsel

Behalve op muizen werd ook onderzoek gedaan op menselijk hersenweefsel van overleden alzheimerpatiënten. Daarbij werd ontdekt dat er bij een subgroep van deze patiënten meer GPR3 aanwezig was, waardoor het eiwit effectief in verband kan worden gebracht met de ziekte. Deze ontdekking vormt een belangrijke basis voor de verdere zoektocht naar een geneesmiddel tegen Alzheimer. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!