Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




30-01-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeven op de tien handelaars willen geen extra koopzondagen

Zeven op de tien handelaars willen geen extra koopzondagen

http://static1.hln.be/static/photo/2014/10/6/10/20140130064858/media_xll_6444145.jpg

Zeven op de tien handelaars (72 procent) spreken zich resoluut uit tegen een uitbreiding van de bestaande koopzondagen. Dat blijkt uit een enquête van ondernemersorganisatie Unizo bij 543 kmo's in de detailhandel, bericht Metro vandaag.

Zij geven aan dat de zondagsrust voor hen belangrijker is (57 procent) en dat de baten niet opwegen tegen de extra kosten (55 procent). Nog opmerkelijk: zo'n 45 procent van de handelaars wil het liefst helemaal verlost zijn van de koopzondagen. Slechts 15 procent van de respondenten spreekt zich uit voor een uitbreiding van de zondagsregeling. En dan nog denken zij eerder aan een beperkte verruiming tot twaalf koopzondagen, in plaats van de bestaande zes.

Slechts 9 procent ziet het zitten om het hele jaar door op zondag open te zijn. "De huidige wetgeving volstaat voor ons", zegt Unizo-topman Karel Van Eetvelt in Metro. "Zelfstandigen verdienen hun zondagsrust. Bovendien brengen zondagsopeningen extra kosten voor personeel en energieverbruik met zich mee, die vaak niet worden gecompenseerd aan de kassa."

Unizo is niet tegen het principe van de koopzondag, maar wil dat ze beperkt blijft tot de kuststeden en de echte toeristische centra die effectief veel toeristen aantrekken op zondag, zegt Van Eetvelt. "In Antwerpen zijn wij best bereid om in een proefproject te stappen om elke eerste zondag van de maand te openen". (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Autoverzekering nog steeds onbetaalbaar voor jongeren

Autoverzekering nog steeds onbetaalbaar voor jongeren

http://static0.hln.be/static/photo/2014/9/5/9/20140130065724/media_xll_6444144.jpg

Een autoverzekering blijft nog veel te duur voor heel wat jongeren. Een VRT-reportage van consumentenmagazine Volt heeft aangetoond dat drie op de tien verzekeraars zelfs jongeren weigerden.

Zes jaar geleden heeft een soortgelijk onderzoek van de VRT voor het eerst al aangetoond dat het haast onmogelijk is voor jongeren om hun auto betaalbaar te verzekeren. Daarom schreef de Vlaamse jeugdraad in 2004 een advies omtrent verzekeringen, maar nu blijkt dat er nog  niets veranderd is. Niet alle jongeren zijn slechte chauffers, meent Lander Piccart van de Vlaamse Jeugdraad. "Het is oneerlijk dat een 25-jarige die al zeven jaar zijn rijbewijs heeft en foutloos rijdt nog steeds een torenhoge premie moet betalen."

De nieuwe reportage bewijst dat er nog niet veel veranderd is. De premies voor een autoverzekering voor een 20-jarige vrouw variëren van 1.114 euro tot 2.200 euro, drie verzekeraars weigerden zelfs haar te verzekeren. Wauthier Robyns van Assuralia, de beroepsvereniging voor verzekeraars, zegt dat autorijden bij jongeren nog steeds risicovol is. "De kans op een ongeval bij prille twintigers is nog steeds veel hoger, daarom is de premie ook hoger." Volgens Assuralia is daarom het weigeren van jongeren geen discriminatie. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw raakt zwanger dankzij... eierdooier van kip

Vrouw raakt zwanger dankzij... eierdooier van kip

http://static3.hln.be/static/photo/2014/11/12/10/20140130091341/media_xll_6444355.jpg

Na verschillende miskramen en een hele reeks ivf-behandelingen raakte het Britse koppel Mark en Suzanne Harper zwanger dankzij een ongewone ingreep met eierdooiers van kippen.

Volgens een rapport in de New York Post kampte Mark na teelbalkanker met een erg laag niveau van zaadcellen. Nadat de kankerpatiënt een jaar later weer ziek werd, besloot het koppel om via kunstmatige inseminatie te proberen om zwanger te raken. Toen dat ook niet lukte, hebben ze drie keer ivf ondergaan. Maar tests toonden aan dat het immuunsysteem van Suzanne killercellen produceerde die de embyro's aanvielen.

Na al deze mislukte pogingen stelde het vruchtbaarheidscentrum van Nottingham een zeldzame techniek voor. De artsen startten de behandeling met intralipide, dit is een mix van eigeel van een kip en sojaolie. Volgens de theorie voorkomt de combinatie van de vetzuren de vorming van killercellen wat tot een succesvolle zwangerschap leidt. Uiteindelijk resulteerde de behandeling voor een geslaagde achtste ivf-poging. In december 2009 werden Mark en Suzanne de trotse ouders van een dochter.

Suzanne was een van de eerste vrouwen in Groot-Brittannië om de behandeling te ondergaan. Toen het koppel een tweede kindje wilde, probeerden ze de behandeling opnieuw. Na vier ivf-pogingen werd dochter Connie in december 2013 geboren. "Ik heb mijn gezin te danken aan eierdooiers", besluit Suzanne blij.(br.hln)


» Reageer (0)
29-01-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw breit met eigen haar jas en muts voor man

Vrouw breit met eigen haar jas en muts voor man

http://static3.hln.be/static/photo/2014/3/7/9/20140129154802/media_xll_6442599.jpg

Een Chinese gepensioneerde lerares, Xiang Renxian, heeft er elf jaar over gedaan om een muts en jas voor haar man te breien van haar eigen haar. Xiang nam het besluit toen ze op haar 34ste haar mooie lange haar begon te verliezen. Ze gebruikte naar schatting 110.000 haren.

De gemiddelde lengte van haar haren lag tussen 70 en 80 centimeter, ze gebruikte telkens 15 haren om een draad 'wol' te maken, meldt de Shanghai Daily.

"In mijn jeugdjaren werd ik geroemd om mijn mooie lange haar. Maar naarmate ik ouder werd, besefte ik dat ik niet alleen mijn looks maar ook mijn haar verloor. Ik zocht naar een manier om daar iets mee te doen, en bedacht er iets mee te doen voor mijn man. Ik ontwikkelde er zelf een breitechniek voor en eens ik die onder de knie had, was het niet zo moeilijk meer. Al wat ik nodig had, was geduld".

"Wat er in te toekomst ook met mijn haar gebeurt, ik weet dat deze jas en muts me altijd zullen herinneren aan mijn jeugd en de mooie tijd die mijn man en ik toen beleefden". (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11-jarige Dylan redt paard van de slachtbank

11-jarige Dylan redt paard van de slachtbank

http://static3.hln.be/static/photo/2014/2/4/9/20140128233423/media_xll_6440964.jpg

Zorgpaard Kenzo is vandaag op de veiling van een failliet verklaarde zorgboerderij in Nederlands Limburg gekocht door Stichting Paardenopvang Amsterdam en zo gered van de slacht. Dat meldt RTV N-H.

De 11-jarige Dylan uit Amsterdam startte vorige week donderdag een actie op Facebook om Kenzo te redden. Door de hoge leeftijd van het paard en het feit dat er niet meer op gereden mag worden, was Dylan bang dat alleen een slager op het dier zou bieden.

Kenzo is een 22-jarige ruin die tot eind vorig jaar het leven van gehandicapte kinderen veraangenaamde bij zorgboerderij annex manege Tara-manda in het Limburgse Nuth. 

De actie van Dylan was een succes, er kwamen honderden euro's binnen. De Paardenopvang heeft zelfs nog twee andere paarden kunnen kopen op de veiling. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunstwerken gestolen door nazi's onder de hamer in New York

Kunstwerken gestolen door nazi's onder de hamer in New York

http://static1.hln.be/static/photo/2014/14/1/6/20140128045812/media_xll_6438411.jpg

Vier kunstwerken die gestolen werden door de nazi's, waaronder twee werken die in de persoonlijke collectie van Hermann Göring belandden, gaan donderdag onder de hamer in New York. Dat meldt veilinghuis Sotheby's, dat verwacht dat de kunstwerken in totaal 1 miljoen dollar zullen opbrengen.

De kunstwerken werden teruggegeven aan hun eigenaars door de organisatie Monuments Men, die tijdens de Tweede Wereldoorlog instond voor de bescherming van de kunststukken. Twee doeken waren in handen gekomen van de rechterhand van Hitler, Hermann Göring, die een notoir kunstliefhebber was en actief had bijgedragen aan de plundering van de kunst in de bezette landen. De kunstwerken "vertonen nog sporen" van de manier waarop de nazi's de gestolen kunstwerken klasseerden, aldus Sotheby's.

Onder de geveilde stukken bevinden zich twee werken van de Franse rococoschilder Jean-Baptiste Pater (1695-1736), "La cueillette des roses" en "Le musicien", die werden ontvreemd van de familie Rotschild en zijn op 5 november 1940 naar Parijs gebracht. Beide werken zijn naar schatting tussen 300.000 en 500.000 dollar waard.

Het derde werk, dat tussen 200.000 en 300.000 dollar waard is, is er een van de Italiaan Francesco Guardi (1712-1793), waarop een plein in Venetië is afgebeeld. Het doek behoorde tot de Franse couturier Jacques Doucet en de bankier André-Louis Hirsch alvorens het in oktober 1941 in beslag werd genomen door de nazi's.

"De triomf van Marcus Furius Camillus" van de Italiaan Apollonio di Giovanni (1415/17-1465), tot slot, was afkomstig uit het kasteel van baron Edmond de Rotschild. Het werk is naar schatting tussen 150.000 en 200.000 dollar waard. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na het heterobod van 97 miljoen...

Na het heterobod van 97 miljoen: "Pa, aanvaard dat ik lesbisch ben"

http://static2.hln.be/static/photo/2014/17/4/7/20140129113901/media_xll_6441967.jpg

"Aanvaard dat ik lesbisch ben." Die boodschap wil Gigi Chao via een open brief (nogmaals) aan haar steenrijke vader duidelijk maken. De 77-jarige miljardair uit Hong Kong haalde vorige week het nieuws door 97 miljoen euro te beloven aan de man die zijn dochter kan bekeren. Wie met haar trouwt, wint de jackpot. Klein detail echter: Gigi is twee jaar geleden al in het huwelijksbootje gestapt, maar dan wel met een vrouw. Cecil Chao Sze-tsung weigert echter de waarheid onder ogen te zien, in die mate zelfs dat hij overal rondbazuint dat ze nog single is.

Gigi lachte de gekke fratsen van haar vader telkens weg, tot nu dus. "Liefste papa", klinkt het in de brief. "Je krijgt de laatste tijd heel wat kritiek voor je initiatief, dat verdien je niet. De buitenwereld snapt niet dat ik je altijd zal vergeven, ik weet dat je alleen maar goed wil doen. Als jouw dochter zou ik niets liever willen dan je gelukkig maken. Wat relaties betreft, kan ik helaas niet aan je verwachtingen voldoen."

"Ik ben zelf ook een stukje verantwoordelijk voor het misverstand. Je weet dat ik vroeger mannelijke liefjes had. Die aandacht deed ook deugd, maar het duurde nooit lang. Ik verloor snel mijn geduld en voelde me niet op mijn gemak bij hen. Ik raakte erdoor gefrustreerd en smachtte opnieuw naar mijn vrijheid. Ik heb enkele harten gebroken van kerels die het goed met me meenden en daar heb ik spijt van."


"Maar met Sean, een vrouw, voelde het meteen anders aan. Bij haar kan ik zijn wie ik echt ben. Ik weet dat je dat moeilijk kan begrijpen, die romantische aantrekkingskracht tussen vrouwen. Ik snap het zelf eigenlijk ook niet, maar het is gewoon zo. Na al die jaren zijn we nog steeds dolverliefd op elkaar."

"Ik vind het jammer dat je niet inziet hoe gelukkig Sean me maakt. Ze zorgt voor mij en slaagt er telkens in me op te vrolijken. Dankzij haar ben ik een beter persoon geworden. Ik verlang niet dat jullie beste vrienden worden. Het zou voor mij echter een wereld van verschil betekenen als je haar niet zou afstoten. Behandel haar zoals een normale mens, met respect."

"Het heeft me heel wat tijd gekost om uit te zoeken wie ik ben, wat ik belangrijk vind, wie ik graag zie en hoe ik het best mijn leven kan leiden. Je dacht dat ik enkel maar een lesbische relatie had omdat er een tekort was aan deftige mannen in Hong Kong. Mijn excuses als ik je daar misleid heb. Het zit hier vol goede heren, alleen passen ze niet op mijn dekseltje. Het beste nog, je dochter Gigi."

De steenrijke playboy had eerder ook al de helft van het enorme bedrag uitgeloofd, maar zonder succes: oorlogsveteranen uit de Verenigde Staten, iemand uit Ethiopië, Istanboel, Zuid-Amerika, Portugal... Duizenden kandidaten beten hun tanden stuk op de vastberadenheid van Gigi. Een Amerikaan schreef zelfs dat hij interesse had in het voorstel, hoewel hij zelf homo was. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recordaantal vreemdelingen in ons land

Recordaantal vreemdelingen in ons land

http://static2.hln.be/static/photo/2014/1/15/10/20140129081854/media_xll_6441400.jpg

België telde op 1 januari 2013 een "historische piek" van 1.195.122 vreemdelingen, op een totaal van 11.099.554 inwoners. Dat blijkt uit een studie van het Centrum voor gelijkheid van kansen en voor racismebestrijding (CGKR) en de Université Catholique de Louvain, waarover de kranten van de groep Sudpresse vandaag berichten.

Onder vreemdelingen wordt verstaan: mensen die legaal in België verblijven en niet de Belgische nationaliteit hebben.

De Italianen vormen de grootste groep vreemdelingen (157.426), al gaat hun aantal achteruit. Dan volgen de Fransen (153.413) en de Nederlanders (143.977). Uit het rapport blijkt ook de komst van Oost-Europeanen (vooral uit Polen, Roemenië en Bulgarije). Het aantal vreemdelingen uit een van de twaalf nieuwe EU-lidstaten is tussen 2004 en 2013 gestegen van 24.349 naar 156.148.

Daarnaast blijkt uit de studie dat steeds meer vreemdelingen de Belgische nationaliteit verkrijgen. De voorbije dertig jaar is hun aantal toegenomen van 8.334 tot 38.612. Vooral Marokkanen krijgen de Belgische nationaliteit (7.879 in 2012). Zij worden gevolgd door Italianen (3.203), Turken (2.517), Congolezen (1.936) en Russen (1.439). (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dokters willen Michael Schumacher uit coma halen

Dokters willen Michael Schumacher uit coma halen

http://static2.hln.be/static/photo/2014/10/4/2/20140129093508/media_xll_6441542.jpg

Exact een maand na zijn zware skiongeval in de Franse Alpen hebben de dokters de procedure ingezet om Michael Schumacher uit zijn kunstmatige coma te halen. De zevenvoudige wereldkampioen in de Formule 1 zou positief reageren op de eerste pogingen om hem langzaam te doen ontwaken. Dat meldt de Franse sportkrant L'Equipe.

De laatste weken werden updates over de gezondheidstoestand van Michael Schumacher steeds schaarser, maar deze is er één die kan tellen. De Duitser zou positief reageren op de procedure die de dokters in het ziekenhuis in Grenoble hebben opgestart om hem uit zijn coma te halen. De verminderde druk op zijn hersenen zou hebben toegelaten om tot deze stap over te gaan. Goed nieuws, al blijft voorzichtigheid geboden.

In L'Equipe zegt professor Jean-Luc Truelle, een gewezen diensthoofd van de afdeling neurologie, dat vier weken coma de maximumtermijn is om tot deze specifieke procedure over te gaan. "Nadat de coma langzaam is afgebouwd, opent de patiënt zijn ogen en zal men proberen hem te doen reageren op eenvoudige bevelen", zegt Truelle. "Open je ogen, sluit je ogen, open je mond, en meer van die dingen."

De eerste signalen van Schumacher na het opstarten van de procedure, zouden bemoedigend zijn. Toch waarschuwt Truelle voor overdreven optimisme. "In de twee maanden die nu volgen, zal de patiënt in een toestand van verwarring en lethargie leven", luidt het. "Over de verdere toekomst is het erg moeilijk om voorspellingen te doen. Bij hersenletsels kan je pas na meerdere jaren de volledige schade vaststellen."

Op 29 december van vorig jaar verongelukte Michael Schumacher tijdens het skiën in de Franse Alpen. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis in Grenoble. Daar werd hij sindsdien in coma gehouden. Zijn situatie werd al die tijd omschreven als kritiek, maar stabiel. (br.hln)


» Reageer (0)
28-01-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joan Osborne - What Becomes Of The Broken Hearted

Joan Osborne - What Becomes Of The Broken Hearted

Klik op de foto om haar te beluisteren






Joan Osborne (Anchorage (Kentucky), 8 juli 1962) is een Amerikaans singer-songwriter, vooral bekend van haar hit One Of Us.

In 1980 verliet ze haar geboorteplaats Anchorage, Kentucky (maakt nu deel uit van Louisville) en trok naar New York City. Daar stichtte ze haar eigen platenlabel, Womanly Hips. Bij dit label bracht ze enkele singles uit, voordat ze zich inschreef bij Mercury Records. Haar tweede (en eerste meldenswaardige) album is Relish, dat uitgegeven werd in 1995. Het album werd een hit door de single One Of Us. Dit lied klonk meer pop dan de rest van het album dat eerder bluesmuziek bevatte. Na het grote succes van One Of Us had Osborne enkel nog wat kleinere hits, zoals Right Hand Man en St.Teresa. Haar derde studio-album, Righteous Love werd uitgebracht in 2000 en verdween al snel uit de charts.

Joan Osborne speelde in de film Standing in the Shadows of Motown in 2002 en tourde met The Funk Brothers. In 2002 bracht ze ook het album How Sweet It Is uit, een collectie van klassieke rock en soulcovers.

In 2005 en 2006 trad Osborne regelmatig op met Phil Lesh and Friends, en in november 2006 kwam haar album Pretty Little Strangers uit.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat mannen (onbewust) aantrekkelijk maakt

Wat mannen (onbewust) aantrekkelijk maakt

http://static1.hln.be/static/photo/2014/15/4/14/20140128165111/media_xll_6440369.jpg

De sleutel tot aantrekkingskracht schuilt vaak niet in (te) hard proberen, maar wel in kleine, veelal onbewuste daden. Als je vrouwen vraagt welke dingen een man ongelooflijk sexy maken zonder dat hij het zelf beseft, zijn dit (wellicht) de antwoorden.

* Vriendelijk zijn, zeker tegen wildvreemden. Denk maar aan de deur openhouden voor iemand die zijn handen vol heeft of mensen met autopech een handje helpen. Kleine gebaren die getuigen van een goed karakter zijn onweerstaanbaar.

* Luidop lachen, want we kunnen allemaal wel wat vreugde en humor gebruiken in ons leven. Oprecht, ongecontroleerd lachen verhoogt de kusbaarheidsfactor aanzienlijk.

* Passioneel praten over een onderwerp dat hem weet te raken. Ook al is de interesse niet wederzijds, de manier waarop doet wonderen.

* Geconcentreerd over iets nadenken. Hij hoeft geen haantje-de-voorste te zijn, die verzonken expressie is meer dan genoeg.

* Fonkelende ogen, telkens hij je ziet. Vooral tijdens het allereerste oogcontact kunnen deze puppyoogjes een vrouw doen smelten. Ook mannen die gefixeerd naar hun partner kijken, zonder af te dwalen naar lonkende "concurrentes", scoren goede punten.

* Intelligente gesprekken voeren, dat is nu eens een ondergewaardeerde sexy eigenschap.

* Koken, vol concentratie snijden, bakken en braden, kan voor vrouwen een aantrekkelijk spektakel zijn om nauwgezet te bewonderen.

* Attent zijn op onverwachte momenten. Een sms'je of mailtje krijgen met de boodschap dat hij aan je denkt of om je geluk te wensen voor een belangrijke vergadering, rrrrrrrrrrr.

* Knuffelen, zeker zo'n beschermende omarming wanneer hij achter je staat. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leuvense mosterd, Lierse koffie en filet d'Anvers zijn nu officieel streekproducten

Leuvense mosterd, Lierse koffie en filet d'Anvers zijn nu officieel streekproducten

http://static3.hln.be/static/photo/2014/9/2/8/20140128152728/media_xll_6440078.jpg

Leuvense mosterd, Lierse koffie en filet d'Anvers, het zijn enkele van de in totaal acht Vlaamse streekproducten die voortaan een officiële erkenning krijgen. Dat heeft het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (Vlam vzw) dinsdag bekendgemaakt.

Het gaat over vleeswaren, mosterd, koffie en bier afkomstig uit vier Vlaamse provincies: Antwerpen, Vlaams-Brabant, Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen.

De acht streekproducten op een rijtje zijn: Sint-Antoniusbeuling uit Zoersel, straffe mosterd uit het Leuvense, zwarte pensen uit Midden-Brabant, witte pensen uit Midden-Brabant, Brabantse kop, Lierse koffie, Roodbruin bier uit Zuid-West-Vlaanderen en Filet d'Anvers.

"De nieuw erkende Vlaamse traditionele streekproducten zijn stuk voor stuk echte smaakmakers waarin je de traditie proeft", zo omschrijft Vlam de nieuwste oogst aan erkende streekproducten.

De sectorgroep Streekproducten binnen Vlam houdt drie erkenningsrondes per jaar. De producenten ervan mogen voortaan het label streekproduct.be gebruiken op hun product en in hun communicatie. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verdwaald kind (4) overleeft 30 uur in Argentijnse bergen

Verdwaald kind (4) overleeft 30 uur in Argentijnse bergen

http://static1.hln.be/static/photo/2014/18/16/13/20140128021117/media_xll_6438358.png

Een vierjarige Boliviaanse jongen, die met zijn hond verdwaald was in de bergen in het centrum van Argentinië, is er in geslaagd dertig uur in leven te blijven zonder te eten of te drinken. Uiteindelijk werd het kind teruggevonden op 15 kilometer van zijn woning, aldus de brandweer.

De ouders van Ariel verloren de jongen vrijdagmiddag even uit het oog en zaterdagavond werd het kind teruggevonden door de hulpdiensten, toen hij met zijn hond aan het spelen was in de buurt van een afgelegen woning in de provincie Cordoba.

"Het is een mirakel dat we hem levend hebben teruggevonden. Hij werd gevonden in een zeer onherbergzaam gebied, waar het 's nachts heel koud kan worden. We hadden bovendien niet gedacht dat hij zo ver zou wandelen", aldus een brandweerman. "Toen we hem vonden, was de jongen bang en verkeerde hij in shock. Hij had verwondingen aan zijn benen." Ariel kon na een medisch onderzoek terugkeren naar zijn ouders. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Marcels - Blue Moon

The Marcels - Blue Moon

Klik op de foto om ze te beluisteren






De Marcels waren een groep die bekend stonden voor het draaien van de Amerikaanse klassieke popsongs in rock en roll





» Reageer (0)
27-01-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén op drie Vlamingen heeft slaapproblemen

Eén op drie Vlamingen heeft slaapproblemen

http://static1.hln.be/static/photo/2014/9/15/11/20140127163007/media_xll_6437456.jpg

Eén op de drie Vlamingen valt moeilijk in slaap of wordt in het holst van de nacht wakker. Bij 10 procent is het probleem zelfs chronisch, waardoor medische hulp een noodzaak wordt. Dagelijks worden maar liefst 700.000 slaappilletjes geslikt.

Specialisten zien het slaapprobleem steeds groter worden. Omdat we harder werken, omdat de prestatiedruk hoog is, en omdat we tot vlak voor het slapengaan met onze smartphone of tablet bezig zijn. "De gemiddelde persoon heeft 7,5 uur slaap nodig", zegt professor Johan Verbraeken van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen. "Veel mensen slapen een uur tot anderhalf uur minder, waardoor een chronisch slaaptekort wordt opgebouwd".

"Voldoende slaap is belangrijker dan eten en drinken. We kunnen beter overleven zonder eten dan zonder slaap. Het is levensnoodzakelijk", zegt psychologe Annelies Smolders.

Morgen (28 januari) zoomt Telefacts in op de slaapproblemen van de Vlaming. Geïnteresseerden kunnen om 21.45 terecht bij VTM. Voor meer informatie over de gevolgen van slaaptekort kan je terecht in de lees-ooks. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kent u de pincode van uw ID-kaart nog?

Kent u de pincode van uw ID-kaart nog?

http://static2.hln.be/static/photo/2014/13/12/5/20140127165743/media_xll_6437555.jpg

Liefst 284.193 Belgen zijn de pincode van hun identiteitskaart vergeten in 2013 en hebben een nieuwe aangevraagd. Dat blijkt uit cijfers waar de federale overheidsdienst (FOD) Binnenlandse Zaken over beschikt. Opvallend is dat mensen hun pincode, die ze per brief opgestuurd krijgen, al vergeten zijn nog voor ze hun nieuwe identiteitskaart afhalen aan het gemeentehuis (niet-actieve kaarten), zegt Peter Grouwels van de FOD Binnenlandse Zaken.

Het exacte aantal mensen dat de pincode voor die niet-actieve kaarten vergeet, is echter niet bekend.

Een nieuwe pincode aanvragen is in principe gratis voor de burger maar het staat de gemeenten vrij om hen toch iets aan te rekenen. "Over Oost-Vlaanderen hebben we cijfers. Daar rekent een op de zes gemeentebesturen een administratieve kost aan", aldus Peter Grouwels. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Postbodes sporen mee eenzame bejaarden op

Postbodes sporen mee eenzame bejaarden op

http://static3.hln.be/static/photo/2014/18/14/6/20140127122245/media_xll_6436401.jpg

De Oostendse postbodes krijgen de taak mee om sociaal isolement en noodsituaties op te sporen bij 80-plussers. Het project, een samenwerking van bpost en Sociaal Huis Oostende, werd vandaag voorgesteld. In Oostende loopt een eerste proefproject, maar in de toekomst kunnen meer steden en gemeenten volgen.

Oostende telt op dit moment 6.000 tachtigplussers. Omdat Sociaal Huis beseft dat die doelgroep vaak hulpbehoevend of sociaal geïsoleerd is, is er een samenwerking uitgewerkt met de bpost. Volgens Sociaal Huis is het operationeel, logistiek en financieel onmogelijk om iedereen via intensief maatschappelijk werk te bezoeken, en daarom wordt beroep gedaan op postbodes die vaak al frequent contact hebben met de doelgroep.

"Ze zijn bekend en stralen vertrouwen uit", klinkt het. De postbodes gaan langs bij de senioren en gaan een enquête uitvoeren die dient als een eerste preventieve screening. Als uit hun verslag blijkt dat de senior hulp of informatie nodig heeft, gaat een maatschappelijk werker langs.


"De eerste bevindingen zijn positief, zowel voor 80-plussers als voor de postbodes", klinkt het. "De postbodes kregen een opleiding mee, al is het niet de bedoeling dat ze de taak van een sociaal werker overnemen. Er is hierover ook overleg geweest met de sociale partners. Een huisbezoek neemt 5 à 10 minuten in beslag, en dat wordt meegenomen in de Geo-routes van de postbode", legt Kathleen Van Beveren van bpost uit.

Nu het volume bij de post daalt, wil bpost zorgen voor een diversificatie in de diensten. "Zo is er ook een project om waterstandmeters op te nemen op plaats waar overheden weinig komen. Voor dit proefproject is er ook al interesse bij andere steden en gemeenten, ook in Brussel en Wallonië", aldus Van Beveren.

De postbodes in Oostende beginnen nu in het Westerkwartier en bellen aan op 840 adressen. Eind februari zouden de eerste analyses klaar moeten zijn, en zal Oostende oordelen of dit project wordt voortgezet in de hele stad. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Je hond houdt écht van je

Je hond houdt écht van je

http://static3.hln.be/static/photo/2014/4/10/4/20140127111726/media_xll_6436159.jpg

Wetenschappers menen dat honden niet enkel wegens de volle voederbak dol zijn op hun baasjes. Honden ervaren wel degelijk liefde en affectie, zo blijkt uit recent onderzoek. Het deel van de hersenen dat instaat voor affectie bij honden verschilt immers amper van datzelfde deel in de menselijke hersenpan.

Jarenlang hielden wetenschapper vast aan de theorie dat de band tussen hond en baasje niet verder gaat dan de behoefte aan voedsel en veiligheid die de huisdieren ervaren. Maar nieuw onderzoek suggereert wat hondenliefhebbers al lang weten: dat hun trouwste vriend wel degelijk liefde en affectie kent.

Honden in MRI-scanner
Onderzoekers aan de universiteit van Atlanta, Georgia, ontdekten dat het hersendeel dat wordt geasssocieerd met positieve gevoelens hetzelfde is bij mensen en honden.

Honden werden opgeleid om het geluid van MRI-scanners te negeren, waardoor ze in de scanner stil konden zitten zodat er beelden konden gemaakt worden van hun hersenen zonder de dieren te verdoven.

Neurochirurg Gregory Berns: "We kunnen eindelijk beginnen begrijpen wat een hond denkt, we hoeven het niet meer af te leiden uit zijn gedrag".

"Ik dacht 'als het leger er in slaagt honden te leren uit helikopters springen, moeten we ze toch ook leren stilzitten in een MRI-scanner".

Koekje!
Berns en zijn team gaven de honden met een handgebaar te kennen dat ze een koekje zouden krijgen en toonden aan dat de nucleus caudatus of staartkern, een basale hersenkern die wordt geassocieerd met positieve emoties, bij honden op dezelfde manier werkt als bij mensen. In een volgende fase onderzochten ze hersenscans van honden die koekjes kregen van vreemden en van een robot.

"Indien het voor de hond, zoals veel wetenschappers in het verleden beweerden, enkel om het voedsel te doen is, dan zou de reactie in hun hersenen dezelfde moeten zijn ongeacht van wie of wat ze het voedsel aangereikt krijgen", argumenteert Berns.

"We hopen aan te tonen dat de liefde van honden niet enkel door de maag gaat, maar dat ze liefhebben om dezelfde redenen waarom mensen dat doen: het welbehagen en de verbondenheid".

Berns publiceerde zijn bevindingen in het boek 'How Dogs Love Us: A Neuroscientist and His Adopted Dog Decode the Canine Brain'. Daarin argumenteert hij dat honden wel degelijk menselijke emoties kennen en vriendschap op dezelfde manier ervaren als mensen dat doen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een op de drie verwijderde PIP-implantaten in België problematisch

Een op de drie verwijderde PIP-implantaten in België "problematisch"

http://static2.hln.be/static/photo/2014/2/5/5/20140124204258/media_xll_6429830.jpg

Sinds half december 2011 hebben in België 106 vrouwen minderwaardige borstimplantaten van de Franse fabrikant PIP laten verwijderen. Dat melden De Standaard en Het Nieuwsblad vandaag op basis van cijfers van het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten.

"Zeventig vrouwen verwijderden de implantaten preventief, bij achtentwintig was de enveloppe gescheurd, bij zes lekte er gel en nog eens twee vrouwen hadden ontstekingen", zegt woordvoerder Ann Eeckhout. "Bij één op de drie was er dus wel degelijk een probleem."

Volgens de Franse overheidsdienst ANSM hebben alles samen al 17.411 Françaises hun implantaten laten verwijderen. Van de 30.099 verwijderde implantaten bleken er 7.634 een gebrek te vertonen. Het is volgens de kranten niet duidelijk hoeveel Belgische vrouwen een PIP-implantaat hebben: de cijfers lopen uiteen van 150 tot 4 keer zoveel.

De oprichter van PIP, Jean-Claude Mas, werd eind vorig jaar tot vier jaar cel veroordeeld wegens grootschalig bedrog.(br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Q-ijsblok smelt maar niet

Q-ijsblok smelt maar niet

http://static2.hln.be/static/photo/2014/14/12/6/20140123172008/media_xll_6426726.jpg

Op de Grote Markt in Genk staat een Q-ijsblok van 21 ton waar een oude Belgische frank in verstopt zit. Het ijsblok blijft staan tot de frank valt en dat duurt langer dan verwacht, ondanks de zachte temperaturen, schrijft Het Belang van Limburg.

De ruwe randen van het blok beginnen wel te vervagen, maar de basisstructuur staat er nog altijd. "Het is overal warmer dan gewoonlijk voor deze tijd van het jaar, en die trend zet zich nog door", aldus VTM-weerman Frank Duboccage. "Maar op het einde van de week gaan we naar minima rond het vriespunt."

Woensdag wordt op de Grote Markt een Ice Cube-concert georganiseerd met de Londense singer-songwriter Eliza Doolittle. Tenminste als het Q-ijsblok dan nog niet gesmolten is. "Naar mijn mening haalt het ijsblok dat wel, als ik het nu nog zo zie staan."  (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!